Page 1

01:Layout 1 29/7/2009 11:34 μμ Page 1

30 07 09 Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

Λάδι στη φωτιά της Ν.Δ. έριξε ο Γ.Μανώλης «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» σελ. 15

αρ. φύλλου 630

τιμή 0,15 ευρώ

Η γρίπη χτύπησε δύο φαντάρους ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

σελ. 11

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Έκανε πρόβα για Θεσσαλονίκη

ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

σελ. 16

Σ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΓ.ΚΑΠΟΥΛΑ

Δωρεάν σε ιδιώτη η πλάζ των Αλυκών ΧΡ.ΤΣΑΜΠΡΙΝΟΣ: ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΣΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ σελ. 9

Ποδαρικό με νίκη 1-0 του Βόλου

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Όχι στην πράξη εφαρμογής της Αγ.Παρασκευής Ενάντια στην διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής τάχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδρίασε παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της συνοικίας, οι οποίοι και χειροκρότησαν την απόφαση του σώματος.

σελ. 9

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ

Διαπαραταξιακή ζητά στη Ν.Ιωνία ο Γ.Μολοχίδης Ως επιτακτική και απαραίτητη θεωρεί τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής Μεσογειακών αγώνων στο Δήμο Ν. Ιωνίας, που σκοπό θα έχει ένα σαφές πεδίο δράσης για τα ζητήματα των υποδομών , ο επικεφαλής της «Ν.Ιωνία ανθρώπινη πόλη» Γ. Μολοχίδης.

σελ. 9

σελ. 21

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ 25.000 ΕΡΓΑ

Ανάσα 3,7 δίς από τον «Θησέα 2» ΘΑΝ.ΝΑΚΟΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επιτέλους ξύπνησαν και διαμαρτύρονται Την έντονη διαμαρτυρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, εκφράζει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΣΕ Νικ. Εμπέογλου, η αντινομάρχης μεταφορών Εύη Τζαβέλλα Αδαμάκη, αναφορικά με την περικοπή 20 δρομολογίων στη γραμμή Βόλου - Λάρισας και αντίστροφα.

σελ. 4

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «Θησέας 1» έδωσε με διαφάνεια πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση και την οδήγησε στο να κάνει αναπτυξιακά έργα με πλήρη διαφάνεια.

Απογοητευμένοι οι επιχειρηματίες της Μαγνησίας

σελ. 6

σελ. 4


02:Layout 1 29/7/2009 9:42 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Πέμπτη

30 Ιουλίου

Κρήσκεντος Επαινετού αποστόλων

Ανατολή ηλίου 05.23 Δύση ηλίου 19.36

Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Υπεύθυνος διανομής: Β. Σύρος Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα.

άποψη άποψη άποψη άποψη

Καημένε Πρόεδρε, τι σου έμελλε να πάθεις! στον καρκίνο; Διότι έτσι θέλει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σύνταγμά μας! Τον θέλει σοβαρόν, γενικής αποδοχής, «Πρόεδρο όλων των Ελλήνων», δίκαιο, ήπιων τόνων, μετρημένο και επιδέξιο στους χειρισμούς. Διότι το Σύνταγμα της Ελλάδας, δεν δίνει κανένα περιθώριο και σχεδόν καμιά δικαιοδοσία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να χαράξει ή να ασκήσει κανενόςείδους πολιτική. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αρνηθεί να υπογράψει κάποιο νόμο ή διάταγμα και να παραιτηθεί, κάτι που ουδέποτε έως τώρα, στην νεότερη ιστορία, δεν συνέβη. Έτσι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εκλεγεί, διάγει βίον ανέφελο, ήσυχο, δεξιώνεται κάθε Ιούλιο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, προς εορτασμόν της αποκατάστασης της Δημοκρατίας , ενίοτε δεξιώνεται και πρωτεύσαντες αθλητές ή και καλλονές από τα καλλιστεία και στα πολύ δύσκολα, αναλαμβάνει να είναι αναθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε

Τι να είναι άραγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εν Ελλάδι; -Μην είναι εκείνος που κάθε γιορτή και επέτειο βγαίνει και εκφωνεί λόγο σχετικό με την γιορτή και την επέτειο, τον οποίο όλοι ακούν με τον δέοντα σεβασμό και την δέουσα προσοχή; Διότι από Προέδρους της Δημοκρατίας έχουμε όντως ευτυχήσει στην Ελλάδα. Εξαίρετοι άνθρωποι,(Τσάτσος, Στασινόπουλος, Καραμανλής, Στεφανόπουλος κ.α.) σημαντικές προσωπικότητες και λαμπρή πορεία στο αξίωμα κόσμησαν με την παρουσία και την θητεία τους το Προεδρικό μέγαρο! Περί αυτού, δεν χωρά αμφιβολία! Οι «κακές»στιγμές στην Προεδρία της Δημοκρατία, ήταν από ελάχιστες έως αμελητέες…. -Μην είναι εκείνος που υποδέχεται στο γνωστό δερμάτινο σαλόνι, κάθε φορά τους αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι τον ενημερώνουν για διάφορα περί των οποίων ο ίδιος τίποτα άλλο δεν μπορεί να πράξει ει μη μόνον να εκφράσει την άποψή του, η οποία είναι τόσο αποτελεσματική όσο η ασπιρίνη

[KAIΡΟΣ]

Μαγνησία: 19…32 C ο

Βόλος: 21..32 οC. Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19…32 οC. Στον ΒΟΛΟ 21...32 οC.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους:

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

Σωστές Δουλειές

Προστατέψτε το περιβάλλον

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς. Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

διάφορους διεκδικητές της εξουσίας, κατά περίπτωση όπως συνέβη το 1989…Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί αυτά και κάποια άλλα σαφώς περιγραφόμενα από το Σύνταγμα καθήκοντα, διότι έτσι προβλέπεται και έτσι έχουν αποφασίσει αυτοί που έφτιαξαν και ψήφισαν το Σύνταγμα και τις όποιες αναθεωρήσεις του… Ουδέποτε όμως μπορούσε ο οιοσδήποτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως θεσμός κυρίως, να διανοηθεί ότι θα καταντούσε μπαλάκι του τένις, μεταξύ σκληρών παικτών, οι οποίοι δεν ορρωδούν προ ουδενός, προκειμένου είτε να διατηρήσουν, είτε να επανακτήσουν την εξουσία… Εξού και η αναφώνηση «Καημένε Πρόεδρε τι σου έμελλε να πάθεις», κατά το παλαιό «Καημένε Αθανασόπουλε τι σου έμελλε να πάθεις». Του μακαρίτη Αθανασόπουλου οικτρώς δολοφονηθέντος το 1931, από την πεθερά του «Φόνισσα Κάστρου» και την κόρη της….. ΜΑΓΝΗΣΙΑ

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1839: Οι μαύροι σκλάβοι καταλαμβάνουν το πλοίο «Άμισταντ» που τους μετέφερε στην Αμερική. 1920: Δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι. («Ιουλιανά») 1928: Ο Τζορτζ Ίστμαν παρουσιάζει την πρώτη έγχρωμη κινηματογραφική ταινία. 1942: Ο Ναπολέων Ζέρβας συγκροτεί την πρώτη αντάρτικη ομάδα του ΕΔΕΣ στην Ήπειρο. 1962: Καθιερώνεται στην Ελλάδα το λίτρο ως μονάδα μέτρησης των υγρών. 1982: Η υπουργός Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη, θέτει το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας, στη Διάσκεψη των υπουργών Πολιτισμού της UNESCO στο Μεξικό.

ΡΑΛΛΟΥ ΜΕΡΤΣΙΩΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΓΧΟΣ – ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΦΟΒΙΕΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 38 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΚΟΣ)

ΤΗΛ 24210 34484 ΚΙΝ. 6948206415

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ MD MSC ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο : Γκλαβάνη 44 με Ερμού Τηλ. 24210 34585 Κιν. 6972 527845


03 new a:03.qxd 29/7/2009 4:40 μμ Page 1

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 13 έως 16/8, 4ήμερη στην Ζάκυνθο με ημιδιατροφή Τιμή μόνο 219€ Τριήμερη 18-19-20/9 Πάτρα- Αρχαία Ολυμπία – Δημητσάνα – Βυτίνα- Τρίπολη Αγ. Θεοδώρα – Π. Μαλεβή – Ναύπλιο Τριήμερη 15 Αυγούστου Τήνος 13/8 αναχώρηση 16/8 επιστροφή Διήμερη Π. Μαλεβή – Αγία Θεοδώρα – Ναύπλιο 19-20/9 Μονοήμερη Αγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντο 9/8 Διήμερη Σαντάνσκι – Πετρίτσι 8-9/8 Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόνησα 13-14-15-16-17/8 Δεκαπενταύγουστο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* 19-20/9 2ήμερη Π. Μαλεβή – Αγ. Θεοδώρα

7ήμερη στην Κρήτη 1 – 7/9, ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή Από 260€ με καμπίνα ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝΟΣ Κάθε Παρασκευή βράδυ και επιστροφή τη Δευτέρα Δεκτά και δελτία

Ιωλκού 67 * Τηλ. 24210 70334 – 70795 Κιν. 6978483941 Βόλος

H ΕΥΡΩΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟK !!!!!!!!! 1) ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2) ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ 24m 3) ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΟ 20 € ΑΠΟ 25 € ΑΠΟ 150 €

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ


04:Layout 1 29/7/2009 9:43 μμ Page 1

Πέμπτη­30­Ιουλίου­2009

τοπικά Σκληρή κριτική Κ. Λεβέντη για την αναβολή των εγκαινίων Κατηγορεί τη ΝΑΜ για υποβάθμιση αιρετών και πολιτών Έντονα επικριτικός εμφανίζεται ο δήμαρχος Μουρεσίου Κ. Λεβέντης απέναντι στη Νομαρχία Μαγνησίας, με αφορμή την αναβολή των εγκαινίων του δρόμου Χάνια- Κισσός, κατηγορώντας την ότι, «απέδειξε στους πολίτες αλλά και στους αιρετούς πόσο ρηχά και επιφανειακά χειρίζεται τα θέματα της», «για δεύτερη φορά τη φαρσοκωμωδία και την πολιτική αναξιοπιστία». Όπως σημειώνει: «την 12/6/09 ανακοινώνεται ότι ο δρόμος δίνεται στην κυκλοφορία όταν την ίδια στιγμή γνώριζαν ότι το τελευταίο κομμάτι μήκους 2.900 μέτρα, όχι απλά δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά υπήρχαν μηχανήματα και εργοτάξιο αναπτυγμένο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις και προβλήματα στην κατασκευάστρια εταιρεία αλλά και στους εκατοντάδες πολίτες που τόλμησαν να κυκλοφορήσουν από το συγκεκριμένο δρόμο. Προφανώς κατάλαβαν το λάθος τους και 15 μέρες μετά ξαναέκλεισαν τον δρόμο, παράλληλα εξήγγειλαν εγκαίνια για 29/7/09». Ως δεύτερο παράδειγμα αναφέρει ότι «την περασμένη εβδομάδα κοινοποιούν επίσημες προσκλήσεις να παραστούμε στα εγκαίνια, τα οποία θα έκανε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπας και ενώ την ίδια μέρα μαθαίνουμε από τον τύπο ότι ο Γ.Γ. δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στα εγκαίνια, λόγος γνωστός στην Νομαρχία, χωρίς καμία ειδοποίηση αντίθετη πληροφορούμαστε σήμερα από τον τύπο ότι τα εγκαίνια ματαιώνονται. Όπως αντιλαμβάνεται κάθε λογικός πολίτης όλα τα προηγούμενα και όλες αυτές οι κινήσεις σημαίνουν έλλειψη σοβαρότητας όχι τόσο για την αναβολή των εγκαινίων όχι τόσο για την υποβάθμιση των αιρετών και των πολιτών, όσο ότι γνώριζαν ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και αντί να φροντίσουν να εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί ολοκλήρωσης του, νοιάζονται μόνο με επικοινωνιακά τρικ, να δημιουργούνται εντυπώσεις παραβλέποντας την ουσία. Τελειώνοντας υπενθυμίζω ότι το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2008 και εδώ που φτάσαμε ανάβουμε κάθε μέρα κερί στην Αγία Μαρίνα προστάτιδα του Κισσού να τους φωτίσει μήπως δραστηριοποιηθούν και ολοκληρωθεί το έργο έστω ένα χρόνο αργότερα δηλαδή τον Σεπτέμβριο 2009».

Απογοήτευση δηλώνουν επιχειρηματίες της Μαγνησίας Βάσει συμπερασμάτων έρευνας του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία και ειδικότερα στο Νομό Μαγνησίας σύμφωνα με τις απόψεις των επιχειρηματιών, τόσο όσον αφορά στην υφιστάμενη κατάσταση, αλλά κυρίως όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές αυτής. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα πρωτογενούς έρευνας επιχειρηματικότητας που πραγματοποίησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας» για 4η φορά στη Θεσσαλία, αλλά για πρώτη φορά με πρωτογενές υλικό. Το δείγμα της έρευνας αφορούσε 121 επιχειρήσεις του νομού Μαγνησίας και ο αριθμός του δείγματος κάθε κλάδου αντιστοιχίζεται με τον συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια τα αποτελέσματα θεωρούνται γενικεύσιμα, όπως τόνισε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ ο Πρ. του Ινστιτούτου κ. Τάσος Βασιλειάδης .

Όπως σημείωσε ωστόσο ο ίδιος, «η έρευνα εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αυτό το γεγονός επηρεάζει τις απόψεις, τις αποφάσεις και τις προβλέψεις των ατόμων και ιδιαίτερα των επιχειρηματιών. Οι επόμενες προσπάθειες θα πρέπει να καταγράψουν το βαθμό στον οποίο οι απόψεις αυτές εξακολουθούν να ισχύουν ή θα μεταβληθούν με την πάροδο του χρόνου».

με υψηλότερα ποσοστά τον κλάδο της μεταποίησης (36,4% πάρα πολύ ικανοποιημένοι), των μεταφορών (62,5% αρκετά ικανοποιημένοι) και των κλάδων της ακίνητης περιουσίας και της παροχής υπηρεσιών (50% αρκετά ικανοποιημένοι έκαστο). Αντίθετα, το μικρότερο βαθμό ικανοποίησης δηλώνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου των κατασκευών (43,8% μέτρια). Παροχή νέων Προϊόντων/Υπηρεσιών

Ευκαιρία και Ανάγκη… Από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων καταγράφεται ότι οι επιχειρήσεις που εκκινούν στο Νομό Μαγνησίας βασίζονται στην αναγνώριση επιχειρηματικών ευκαιριών που ανέκυψαν από το εξωγενές περιβάλλον. Όσον αφορά στην ικανοποίηση από την έως τώρα πορεία της επιχείρησης φαίνεται ότι σε συνολικό επίπεδο στο Νομό Μαγνησίας οι επιχειρηματίες είναι αρκετά ή μέτρια ικανοποιημένοι

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι περίπου 4 στους 10 επιχειρηματίες δηλώνουν ότι την επόμενη τριετία θα εισαγάγουν νέα προϊόντα ή/και υπηρεσίες στην αγορά. Όσον αφορά στο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις και τον βαθμό δυσκολίας του, αυτός ανέρχεται στο 3,79 (μέγιστος βαθμός δυσκολίας=5) φαίνεται ότι δεν είναι ευνοϊκό σύμφωνα με τους μισούς περίπου επιχειρηματίες του Ν. Μαγνησίας.

Ανθρώπινο Δυναμικό Το 28% των επιχειρηματιών έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μόνο το 8% αύξησε την απασχόληση στην επιχείρησή του. Κύκλος Εργασιών Αντίστοιχη είναι και η εικόνα αναφορικά με τον κύκλο εργασιών σε σχέση με πέρυσι, όπου πέντε στις δέκα επιχειρήσεις εμφάνισαν μείωση αυτού σε σχέση με πέρυσι και μόνο οι δύο στις δέκα εμφάνισαν αύξηση και κατά κύριο λόγο οι επιχειρήσεις με μικρή χρονική διάρκεια λειτουργίας. Όταν διερευνήθηκε η συνολική πορεία της επιχειρηματικότητας που αφορά στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας, περίπου επτά στις δέκα επιχειρήσεις δήλωσαν ότι παρουσιάσθηκε μείωση και μόνο μία στις δέκα αύξηση.

ΚΚΕ: Ελλιπής χρηματοδότηση του Π.Θ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Ελλιπής χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο κ. Ν. Γκατζής. Όπως αναφέρεται «ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι τα 16 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προβλέπεται να επιχορηγηθούν με το ισχνότατο ποσό των 9.000.000 ευρώ για την περίοδο 20072013. Το ποσό αυτό δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του ιδρύματος, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει αυξημένα προβλήματα σε ότι αφορά την κτιριακή υποδομή, τον εξοπλισμό και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων».

Ο «Καραγκιόζης» στους Αγ. Θεοδώρους Ο αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους ήρωας του Θεάτρου Σκιών, ο Καραγκιόζης, συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο στους πιστούς σε αυτόν φίλους του σε ολόκληρη τη Μαγνησία με το έργο «Ο Καραγκιόζης στη Δημαρχία». Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουλίου και ώρα 21.30 το Θέατρο Σκιών Κώστα Σανιδά θα δώσει παράσταση στους Αγ. Θεοδώρους Πτελεού. Όσοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ή άλλοι φορείς θέλουν να χαρούν τον Καραγκιόζη να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6982448846

«Πλήγμα» στη διακίνηση ναρκωτικών Κατάφερε η Αστυνομία, αφού συνελήφθη 20χρονος Αλβανός με ένα κιλό χασίς Ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα στον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών, κατάφερε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, συλλαμβάνοντας έναν 20χρονο Αλβανό, που διέμενε παράνομα στη χώρα, για κατοχή και εμπορία χασίς. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν 1080 γραμμάρια χασίς, που κατασχέθηκαν και ήταν μέρος μεγαλύτερης ποσότητας που πρόλαβε όμως να πουλήσει σε τοξικομανείς του Βόλου. Στην Αστυνομία υπήρχε η πληροφορία ότι στην περιοχή της Αναλήψεως υπήρχε ένας αλλοδαπός που έκανε εμπόριο ναρκωτικών - κυρίως χασίς και κινούνταν πεζός ή με ποδήλατο. Μετά από παρακολούθηση περίπου 20 ημερών, στις 11 το βράδυ της Τρίτης,

αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), συνέλαβαν τον 20χρονο Αλβανό, που είναι ανεπάγγελτος, μετά από καταδίωξη και αφού πρόλαβε να πετάξει τρεις ποσότητες χασίς βάρους 13,7 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 20χρονου, όπου βρέθηκαν έξι νάιλον συσκευασίες με χασίς βάρους 1072 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη τρία κινητά τηλέφωνα με τις κάρτες SIM, ως μέσα διευκόλυνσης στη διακίνηση, μια ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα χασίς και ένα βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων με αποδεικτικό κατάθεσης 1.800 ευρώ.

IONIS TOURS

Ο δράστης κατηγορείται για κατοχή και εμπόριο χασίς και για παραβίαση όρων διαμονής, καθώς είχε συλληφθεί πριν δύο χρόνια και του δόθηκε προθεσμία να εγκαταλείψει τη χώρα, όμως έμεινε στο Βόλο και άλλαξε διεύθυνση κατοικίας, για να μην εντοπιστεί. Σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ο 20χρονος, ήταν μεγαλέμπορος ναρκωτικών και το τελευταίο διάστημα το όνομά του ακουγόταν στους κύκλους των τοξικομανών. Από την προανάκριση προέκυψε ότι διακινούσε ποσότητες χασίς, που υποστήριξε ότι αγόρασε από άλλον Αλβανό στην Αθήνα. Το ένα κιλό χασίς που κατασχέθηκε, αποτελεί μέρος μεγαλύτερης ποσότητας, που πρόλαβε και πούλησε. Η αξία του χασίς που κατασχέθηκε ανέρχεται στα 4.000 €.

Διαμαρτυρία ΝΑΜ ,Δ.Βόλου και οικολόγων για τα τρένα Την έντονη διαμαρτυρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, εκφράζει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΣΕ Νικ. Εμπέογλου, η αντινομάρχης μεταφορών Εύη Τζαβέλλα Αδαμάκη, αναφορικά με την περικοπή 20 δρομολογίων στη γραμμή Βόλου - Λάρισας και αντίστροφα. Όπως τονίζει, «η περικοπή των δρομολογίων, είναι για εμάς εξαιρετικά ζημιογόνος, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό μας εξαιτίας και της διεθνούς οικονομικής κρίσης», ενώ καταλήγοντας η κα Αδαμάκη επισημαίνει ότι η ΝΑΜ οι φορείς και οι πολίτες δεν θα δεχθούν οποιαδήποτε υποβάθμιση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας της περιοχής μας. Ο δήμος Βόλου Αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση του Δήμου Βόλου ως προς τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Βόλου- Λάρισας, την αναβάθμιση και διεύρυνση των υπολοίπων θεσσαλικών γραμμών, με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης, όπως τονίζει σε επιστολή του στον Υπουργό Μεταφορών, ο δήμαρχος Βόλου. «Η Δημοτική αρχή του Βόλου θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το μείζον θέμα της μη κατάργησης δρομολογίων και της συρρίκνωσης» τονίζει ο κ. Βούλγαρης, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η πόλη που ανέλαβε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, όχι μόνο να μην διαθέτει σύγχρονες σιδηροδρομικές υποδομές, αλλά να υποβαθμίζεται σταδιακά συγκοινωνιακά και να οδηγείται στην απομόνωση. Οι οικολόγοι Διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών για την κατάργηση του 75% των σιδηροδρομικών δρομολογίων της χώρας από 1ης Αυγούστου, πραγματοποίησαν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι, ζητώντας την αναστολή του κυβερνητικού σχεδίου και την κατάθεση οικολογικών προτάσεων ..

1980 – 2009 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 04-11/09 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5* - ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΣΝΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ Κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 έως Κυριακή βράδυ

Προσφορά 50 €

•ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5 έως 9/8, 5ήμερη αναχ. 7μ.μ. Τιμή συμμετοχής 185€ με ημιδιατροφή •ΒΑΡΝΑ – Ανδριανούπολη 11-15/8, 5ήμερη αναχ. 6π.μ. •ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 20-30/8, ημ. 11 Διαδρομή: Τσανάκαλε – Τροία – Αιβαλί – Κορδελιό- Σμύρνη – Παμουκελέ- Ικόνιο – Προκόπη (Καππαδοκία) – Καισαρεία - Άγκυρα – Προύσα Κωνσταντινούπολη •ΑΛΒΑΝΙΑ (Κορυτσά – Πόγραδετς – Ελμπασάν- Τίρανα – Δυρράχιο – Χειμάρα- Κακαβιά) 7 έως 10 Σεπτεμβρίου, ημ. 4

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 08-12/08 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* - ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

ΠΑΡΙΣΙ 03/08 & 09/08 6 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝΟΣ 3&4 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ & ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ …ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τώρα μας βρίσκετε στον 2ο όροφο του καταστήματός μας μέχρι εξαντλήσεως των ποιοτικών μας επίπλων σε πολύ ειδικές τιμές!

ΕΚΔΟΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ & ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Περιορισμένος αριθμός και χρόνος

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ , ΕΟΤ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Λεωφ. Αθηνών 84 Βόλος Τηλ.: 24210 67310, 63776 Κιν: 6974122694 Fax: 2421067310

Πληροφορίες – Προγράμματα : Κουμουνδούρου 20, Τηλ. 24210 34712

4


05 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ:Layout 1 29/7/2009 9:43 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

5


06:Layout 1 29/7/2009 9:44 μμ Page 1 Ν

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

τοπικά

Λέτε να «φύγουμε», να πάμε αλλού; Της Κατερίνας Καρεκλίδου Ένας φόβος και ένας τρόμος η αλήθεια είναι αγαπημένε μου αναγνώστη ότι με έχει κυριεύσει. Αιτία; Μια γρίπη, μια γριπούλα που ήρθαν τα κανάλια και την έκαναν ταινία θρίλερ. Έπρεπε να το είχα προβλέψει, άλλωστε το ήξερα και από άλλες φορές. Όποτε συμβαίνει κάτι σημαντικό σε αυτή τη χώρα αυτό που πρέπει κάποιος πρώτα να κάνει είναι να κλείσει την τηλεόραση. Δεν είναι να τολμήσεις να ανοίξεις να δεις δελτίο ειδήσεων αγαπημένε μου. Το τι τέρατα ακούγονται, δεν σου λέω, είμαι σί-

-

γουρη ότι κάτι θα έχει πάρει το αυτί σου. Αυτή τη φορά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε φαντασία, έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους, έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Οι μπούρδες – με το συμπάθιο κιόλας- που ακούμε όλο αυτό το διάστημα έχει εξαπλωθεί, έχει καταφέρει να μπει μέσα από την τηλεόραση και να εισβάλει στα σπίτια μας, στις ζωές μας και δυστυχώς μας μολύνει. Και τι δεν άκουσα. Πέντε λέει εκατομμύρια άνθρωποι θα νοσήσουν από την γρίπη των χοίρων στην Ελλάδα, θα κλείσουν σχολεία, θα εμβολιαστούμε όλοι απαξάπαντες, γενικά μια ψυχραιμία διακρίνεται στα ρεπορτάζ των καναλιών. Θα μου πεις τι περίμενες να ακούσεις, κάτι διαφορετικό; Περίμενα εγώ τον Καψή να κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι

είναι ο Η1Ν1 ή τον Οικονομέα να προσπαθεί να μου εξηγήσει τι παρενέργειες θα έχει το εμβόλιο; Όχι φυσικά, αλλά μου έλαχε και αυτό στη ζωή μου να το δω. Το πρόβλημα όμως είναι αλλού αγαπημένε. Διάβασα ότι ο καλός μας κ. Αβραμόπουλος θέλει να μας εμβολιάσει όλους. Μεγάλο σχέδιο έχει στο μυαλό του, μπράβο λες όταν το ακούς για πρώτη φορά, δεν θα μείνει κανείς παραπονεμένος. Ποιος νοιάζεται τώρα για κόστος. Εδώ μιλάμε για εθνική υπόθεση. Εμένα όμως αυτό δεν μου κάθεται καθόλου καλά. Κάτι λάθος πρέπει να έχουν σκεφτεί μιας και διάβασα στο ίντερνετ ότι για να προστατεύσεις ένα λαό δεν χρειάζεται να τους εμβολιάσεις όλους. Σκεφτείτε ότι αν εμβολιάσεις τους 49 από τους 50, τι νόημα θα έχει αν

εμβολιάσεις και τον τελευταίο αφού δεν θα υπάρχει κάποιος να τον κολλήσει; Και εξηγεί το επιστημονικό άρθρο ότι το πόσοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο εξαρτάται από το πόσο επίφοβη και μολυσματική είναι η αρρώστια. Συμπέρασμα; Για να μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα αρκεί να εμβολιαστεί το 1/3 του πληθυσμού. Άρα κάτι δεν ξέρει καλά ο Υπουργός μας, για κάτι τον έχουν ενημερώσει λάθος. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε όλοι μας τόσο το καλύτερο. Την γρίπη είτε το θέλουμε είτε όχι θα την κολλήσουμε όλοι. Αν όχι τον Σεπτέμβριο, τον Μάρτιο, του χρόνου, σε δυο χρόνια. Γρίπη είναι αγαπημένε μου και σαν γρίπη θα έρθει και θα περάσει. Μέχρι τότε όμως σε παρακαλώ, κάνε μου μια χάρη. Κλείσε την τηλεόραση…

Εγκρίθηκε το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας 2» Αρχίζει νέα γενιά έργων για την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε ο Υφ. Εσωτερικών Θ. Νάκος Εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση «Θησέας 2». Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «Θησέας 1» έδωσε με διαφάνεια πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση και την οδήγησε στο να κάνει αναπτυξιακά έργα με πλήρη διαφάνεια. Πρόσθεσε ότι στην περίοδο 2005-2009 έδωσε 3,5 δισ. ευρώ χωρίς να υπολογιστούν οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί για τα έτη 2010-2014, που συμπίπτει με το τέλος του ΕΣΠΑ. Το ύψος των πόρων θα είναι περίπου 3,7 δισ. ευρώ, όπως είπε ο κ.Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι οι δαπάνες που δεν είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μπορούν να μπουν μέσω του Θησέα και να βοηθήσουν τους ΟΤΑ. Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αθανάσιος Νάκος, έκανε λόγο για μια καινούργια γενιά έργων που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ υποσχέθηκε 25.000 έργα για την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να τονωθεί η αγορά. Με τον «Θησεά 2», τόνισε ο κ.Νάκος, θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο κυρίως σε έργα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές αλλά και έργα που γεφυρώνουν τις χρηματοδοτήσεις με το ΕΣΠΑ. Δήλωση του Υφ. Εσωτερικών Μετά την επιτυχία του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ» (2004-2009), που έχει χρηματοδοτήσει ήδη μέσα σε μια πενταετία περισσότερα από 20.000 έργα σε όλους ανεξαιρέτως τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, αποφασίσαμε σήμερα την εφαρμογή του νέου προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ», πενταετούς διάρκειας (2010-2014) και προϋπολογισμού 3,7 δισ. ευρώ. Έτσι, αμέσως μετά το καλοκαίρι μία νέα γενιά έργων αρχίζει, με τη θεσμοθέτηση του

ποίησης των μελετών, δράσεων και έργων. • Η περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών εφαρμογής του, με παράλληλη έμφαση στην επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης και ολοκλήρωσης των έργων.

«ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ», που θα λειτουργήσει ως προέκταση αλλά και συμπληρωματικά προς το «ΘΗΣΕΑΣ», ο οποίος θα συνεχιστεί παράλληλα, έως την αποπληρωμή όλων των έργων. Συνολικά περισσότερα από 25.000 έργα, όπως υπολογίζουμε, θα δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το «ΘΗΣΕΑΣ», προκειμένου να τονώσει και την αγορά, σε μια περίοδο που είναι δύσκολη από οικονομική άποψη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχθηκε το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» με ανακούφιση, διότι της δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσει το πραγματικό της πρόσωπο και να δείξει την αναπτυξιακή της διάσταση. Με το «ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ» θα προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, κυρίως σε έργα που αφορούν υποδομές, αλλά και σε έργα τα οποία γεφυρώνουν τις χρηματοδοτήσεις με το ΕΣΠΑ, καθώς από το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτούνται μελέτες. Επομένως, σκοπός μας είναι ο συνδυασμός ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων με τους εθνικούς πόρους του «ΘΗΣΕΑΣ», ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο έργων για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την τόνωση της οικονομίας των περιφερειών. Είμαι βέβαιος ότι και το νέο Πρόγραμμα θα συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην περιφερειακή ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Περιεχόμενο του Προγράμματος Το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ» θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε έργα – δράσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την αξιοποίηση φυσικών πόρων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, καθώς και σε δράσεις ωρίμανσης έργων του Ε.Σ.Π.Α., έργα που δεν είναι επιλέξιμα στο Ε.Σ.Π.Α. ή, τέλος, έργα που αφορούν στην κάλυψη των υποχρεώσεων των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, οι οποίες προκύπτουν από το νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα. Με γνώμονα την προώθηση έργων που ευθυγραμμίζονται με τις εθνικές προτεραιότητες και υποστηρίζουν τις διαδημοτικές συνεργασίες, κρίνεται σκόπιμο το ποσοστό της Προγραμματικής Κατανομής να αυξηθεί σε 40% (από 35%).

Βασικά χαρακτηριστικά του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ» θα αποτελέσουν: • Η αύξηση του ποσοστού των πόρων που θα στοχεύουν στην προώθηση εθνικών προτεραιοτήτων (Προγραμματική Κατανομή). • Η θέσπιση δράσεων αριστείας και προβολής των Δήμων και Κοινοτήτων που εμφανίζουν υψηλή αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα στην υλοποίηση των έργων του Προγράμματος. • Η συνέχιση της χρηματοδότησης (από τις οριζόντιες δράσεις του 20%) του εξειδικευμένου προσωπικού (Μηχανικοί των Περιφερειακών Ταμείων), το οποίο θα υποστηρίξει το σχεδιασμό και την παρακολούθηση της υλο-

Ομόφωνο «ναι» για προστασία του περιβάλλοντος στο Πήλιο Στο νομαρχιακό συμβούλιο Μαγνησίας Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας ψήφισε υπέρ των προτάσεων της Νομαρχιακής Αρχής, για την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του Πηλίου. Από τη χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζαν ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, που βρισκόταν στη Σκόπελο, για να προεδρεύσει σε σύσκεψη μετά τη μεγάλη πυρκαγιά, όπως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Πρίντζος και της ελάσσονος Σάκης Κοκκίνης, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Σωκράτης Αναγνώστου και ο δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος. Σύσσωμες οι παρατάξεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου ζήτησαν την προστασία του περιβάλλοντος του Πηλίου, εκφράζοντας αντίθεση στο φαινόμενο των οριζόντιων πολυκατοικιών και στον κίνδυνο δημιουργίας ενός ενιαίου χωριού, που θα καταστρέψει τη φυσιογνωμία του βουνού των Κενταύρων. Ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς, στο τέλος της συζήτησης πρότεινε το θέμα επιδότησης της στέγης να ενταχθεί στα μακροπρόθεσμα μέτρα, ο συντελεστής δόμησης να παραμείνει ως έχει στην πρόταση, αλλά με ρητή απαγόρευση αλλαγής χρήσης εσαεί και συμφωνία για δημιουργία οχλουσών βιοτεχνιών, όπως οι εταιρίες σκυροδέματος, που συμβάλουν στην ανάπτυξη του Πηλίου. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Σ. Αναγνώστου, επισήμανε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έγινε το παραμικρό για το Πήλιο και πρότεινε για τα συγκροτήματα κατοικιών η ΝΑΜ να κινηθεί αποφασιστικά και να πιέζει καθημερινά το ΥΠΕΧΩΔΕ. Αναφορικά με την εκτός σχεδίου δόμηση και για Πήλιο και για την υπόλοιπη Μαγνησία, το ΤΕΕ ζητά από τους φορείς να λάβουν θέση, καθώς οι μηχανικοί δεν έχουν κατασταλάξει πλήρως. Ο δήμαρχος Πορταριάς Β. Κοντορίζος πρότεινε τη χρηματοδότηση όσων κατοίκων κατασκευάζουν παραδοσιακά κτίσματα στο Πήλιο και επισήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της στάθμευσης στους οικισμούς. Οι μειοψηφίες Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Χατζόπουλος κατηγόρησε τη Νομαρχιακή Αρχή ότι υποβάλει προτάσεις που μένουν προτάσεις και δήλωσε ότι η παράταξή του θα τις ψηφίσει, αν και πιστεύει ότι δεν θα γίνει κάτι. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απόστολος Νάνος επισήμανε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και έχει να κάνει με την υπερεκμετάλλευση γης και φυσικού περιβάλλοντος για να κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο. Πρόσθεσε δε ότι η παράταξή του διαφωνεί με την πρόταση για διαφορετικό συντελεστή για σπίτια κι επαγγελματικές κατοικίες. Τέλος, ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Μουλάς ανέφερε ότι η παράταξή του είναι θετική σε οποιαδήποτε προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και επισήμανε τον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονεί το χωροταξικό σχέδιο για τον Τουρισμό. Ποδηλατόδρομοι και Αγ. Παρασκευή Πριν την έναρξη του Νομαρχιακού Συμβουλίου συζητήθηκαν ερωτήσεις της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» για το σχέδιο της Αγ. Παρασκευής και για τους ποδηλατοδρόμους. Απαντώντας η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, επισήμανε ότι το ζήτημα της Αγ. Παρασκευής το αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή Βόλου και στη Νομαρχία θα πάει η πράξη εφαρμογής, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να παρέμβει το ΤΕΕ, για την αναφορά σε γη και χρήμα. Κατέληξε δε ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Αναφορικά με τους ποδηλατοδρόμους, η αντινομάρχης ανέφερε ότι η ΝΑΜ είναι θετική στην ιδέα ανάπτυξης των ποδηλατοδρόμων, καθώς θα συμβάλλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προσθέτοντας ότι απαιτείται κοινωνική διαβούλευση.

VOUTSINOS TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GENERAL TOURIST OFFICE

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ • ΝΤΟΥΜΠΑΙ • ΜΠΑΛΙ • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ • ΙΤΑΛΙΑ • ΠΑΡΙΣΙ Και πολλοί άλλοι προορισμοί Εκδρομές οδικές – ακτοπλοϊκές με αναχωρήσεις από Βόλο Κρήτη – Πάρο – Σύρο – Μήλο – Άνδρο – Σαντορίνη – Πόρτο Χέλι – Ζάκυνθο Αεροπορικά και ακτοπλοϊκά πακέτα διακοπών Ρόδο – Κρήτη – Σαντορίνη- Κως

Διήμερο προσκυνηματικό ταξίδι στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Αναχώρηση 9/8 - επιστροφή 10/8

Εκδίδονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια Επίσης γαμήλια ταξίδια

Αποτίμηση από Θ. Νάκο Στην εισήγησή του ο Υφ. Εσωτερικών Θ. Νάκος κάνοντας την αποτίμηση ανέφερε μεταξύ άλλων :

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 – 382 21 ΒΟΛΟΣ τηλ. 24210 28312 – fax: 24210 34408 – κιν.: 6936 500725

6


07:07 29/7/2009 9:48 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ]

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

Ανοιχτή επιστολή πολιτών: Η τοπική καταναλωτική συνείδηση χρειάζεται, ως φαίνεται, πολύ χρόνο για να εμπεδωθεί από τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες. Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που διερχόμεθα, θα πρέπει να διαφυλάξουμε την αγορά της Μαγνησίας και να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τους ντόπιους επιχειρηματίες, δίνοντας το κέρδος στο Βόλο και τη Μαγνησία. Αν είναι δυνατόν, σ’ αυτή την οικονομική κρίση, να μην μείνει ούτε ένα «σημάδι» που να παραπέμπει σε κλείσιμο επιχείρησης και ανεργία. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει όλοι μας να αποδείξουμε ότι αγαπάμε τον τόπο μας, τον στηρίζουμε και δίνουμε τα χρήματα μας όχι σ’ αυτούς που τα βάζουν σε ένα λογαριασμό τραπέζης κάθε ημέρα και χάνονται, αλλά στους συμπολίτες που θα έλθουν αύριο και στο δικό μας κατάστημα, σ’ αυτούς που είμαστε φίλοι και γείτονες και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τους δούμε να κατεβάζουν τα ρολά του καταστήματος τους και κάποιους άλλους στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας. Η αγορά του Βόλου έχει τα πάντα. Και φθηνά προϊόντα και φίρμες και ακριβά πολύ καλής ποιότητας. Οι Βολιώτες επιχειρηματίες σε όλη τη γκάμα των προιόντων που χρειαζόμαστε, έχουν πολύ καλό γούστο, ξέρουν τις ντόπιες και διεθνείς αγορές, είναι μέσα στην εξέλιξη των προιόντων τους και προσπαθούν λόγω του ανταγωνισμού να έχουν τις καλύτερες τιμές. Δεν ξέρω γιατί εμείς οι ίδιοι, υποβαθμίζουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και μας αρέσει να αφήνουμε τα χρήματα μας σε πολυκαταστήματα, τα οποία πωλούν τα προιόντα τους μόνο και μόνο για την φίρμα τους. Χαλασμός κυρίου αυτές τις ημέρες. Ξεχύθηκαν στο νέο πολυκατάστημα της πόλης μας για shopping οι γυναίκες της πόλης. Ότι βρίσκουν το αγοράζουν και ας λέμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση και οι Βολιώτες δεν έχουν χρήματα. Αυτές τις ημέρες το απέδειξαν ότι έχουν και αγοράζουν φθηνά ή ακριβά προιόντα γιατί θέλουν να λένε ότι το αγόρασαν από το Zara και ας φοράει ο μισός πληθυσμός τα ίδια ρούχα με τους ίδιους. Δίπλα και παραδίπλα άλλα καταστήματα έχουν τις ίδιες τιμές, αλλά ούτε που τα πλησιάζουν. Ίσως να μην έρι-

Τα εύσημα του Υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου δόθηκαν στον υφυπουργό Θαν. Νάκο στην Κυβερνητική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε για το Θησέα 2. Πολλά τα έργα τα οποία έγιναν και οι δράσεις της Τ.Α. που βοηθήθηκαν από το πρόγραμμα. Βασικό στοιχείο ότι δεν ακούστηκαν παράπονα για το μοίρασμα των χρημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση που αποδεικνύει ότι ο συμπολίτης υφυπουργός έκανε πολύ καλή δουλειά και τα χρήματα έπιασαν τόπο.

ξαν στις βιτρίνες τους ούτε μια ματιά. Ίσως όμως να πέσει το μάτι τους αργότερα όταν δουν απ’ έξω «ενοικιάζεται» και κάποιοι συμπολίτες, γείτονες, φίλοι μας να μην έχουν δουλειά. Ίσως να το καταλάβουν όταν έλθει και η δική τους σειρά και κλείσει αύριο η δική τους επιχείρηση. Ίσως όταν αύριο ανταμώσουμε όλοι μαζί στην ατελείωτη ουρά ανεργίας στον ΟΑΕΔ ή ακόμη χειρότερα όταν ιδωθούμε στο «Δος ημίν» της Εκκλησίας μας για ένα πιάτο φαγητό. Τότε θα έλθουμε όλοι πιο κοντά. Τότε θα καταλάβουμε τα λάθη μας. Η πόλη, ο Νομός για να επιβιώσουν οικονομικά πρέπει να πορευθούμε όλοι με αλληλεγγύη. Αν τα χρήματα μας δεν μείνουν στο Βόλο, το αύριο θα είναι δυσοίωνο και δεν γράφω μόνο για την αγορά της ένδυσης και της υπόδησης, αλλά για ότι καταναλώνουμε. Πρέπει στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι, ο ένας να πιάσει το χέρι του άλλου και να γίνουμε μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης. Ας το καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει να γίνουμε τοπικιστές. Δεν έχει άδικο ο Δήμος Μουρεσίου με τα όσα υποστηρίζει στην ανακοίνωση του κατά της Νομαρχίας για το δρόμο Χάνια – Κισσός. Γιατί τόση βιασύνη να γίνουν τα εγκαίνια του δρόμου την στιγμή που δεν είναι τελειωμένο το έργο; Δεν θα μπορούσε να περιμένει η ΝΑΜ να ασφαλτοστρώσει ένα μικρό ακόμη κομμάτι και νοικοκυρεμένα να γίνουν τα εγκαίνια; Ποιος ο λόγος άραγε; Δεν το κατανοώ.

Τώρα μετά την έγκριση από την Κυβερνητική επιτροπή ξεκινά ο Θησέας 2 για την πενταετία 2010- 2014. Από το φθινόπωρο θα αρχίσει η διαδικασία ένταξης έργων και από την επόμενη χρονιά ν’ αρχίσουν τα έργα. Οπότε, πρέπει όλοι οι Δήμοι να προσπαθήσουν αυτό το χρονικό διάστημα να έχουν ώριμες μελέτες και να ξεκινήσουν έργα. Μάλλον έτσι θα μπορέσουν πάρουν ανάσα οι εργοληπτικές εταιρίες, αλλά και οι εργαζόμενοι στην κατασκευή. Ένα ερώτημα μιας και μιλάμε για τον «Θησέα». Η γέφυρα της Αλαμάνας γιατί δεν παραδίδεται στην κυκλοφορία και γιατί το καλντερίμι απ’ όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και ενώνει τη Ν. Ιωνία με το Βόλο, δεν ανοίγει; Αληθεύει ότι τα χρήματα δεν υπάρχουν διότι έχουν μεταφερθεί σ’ άλλο λογαριασμό, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να απαιτεί τα χρήματα του και να μην τελειώνει το έργο; Νέα μαχαιριά δέχθηκε ο Καραμανλής από τον βουλευτή Γιάννη Μανώλη, ο οποίος μετά την επιστολή των «16» Λαρισαίων, βγήκε χθες και είπε ότι στις 7 Σεπτεμβρίου παραιτείται και η Κυβέρνηση έχει χάσει πλέον το παιχνίδι. Αν τα ίδια τα στελέχη δηλώνουν ότι είναι τελειωμένος, τότε δεν χρειάζεται η αντιπολίτευση. Κι όμως η Κυβέρνηση και ο Καραμανλής προσπαθούν ν’ αλλάξουν το κλίμα. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα για πράσινη κατοικία και εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και η επιδότηση επιχειρήσεων που δεν θα απολύσουν εργαζόμενους είναι δυο μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως επίσης πολύ σωστή ενέργεια είναι η κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την οποία ένα ζευγάρι ξόδευε μια περιουσία για να έχει ένα δικό του παιδί.

7

Διαμαρτυρία για περικοπές δρομολογίων των τραίνων Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, αλλά και κάθε αρμόδιο δημοσιοποίησαν πολίτες από τη Θεσσαλία ( την προσυπογράφουν 21 άτομα) που διαμαρτύρονται για την περικοπή των δρομολογίων. Όπως τονίζουν « Είμαστε πολίτες αυτής της χώρας , και εργαζόμαστε στην Λάρισα και στο Βόλο . Συνεπώς μετακινούμαστε καθημερινά από Βόλο προς Λάρισα και αντίστροφα. Μαζί μας καθημερινά συνταξιδεύουν και αρκετές δεκάδες ατόμων που πηγαινοέρχονται μεταξύ των δύο αυτών πόλεων για διαφόρους λόγους. Για την μετακίνησή μας αυτή επιλέξαμε ως μέσο το ΤΡΑΙΝΟ διότι το αγαπούμε και μας εξυπηρετούσε. Όλο το χειμώνα υπεστήκαμε ταλαιπωρία λόγω της παλαιότητας των συρμών, βλάβη καθοδόν , καθυστερήσεις, τραίνα χωρίς θέρμανση , κατεστραμμένα βαγόνια που προκαλούν δαιμονισμένο θόρυβο , πόρτες που δεν ανοίγουν και αναγκάζουν τους πολίτες να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από την άλλη πλευρά του βαγονιού χωρίς πρόσβαση στο σταθμό και με τον φόβο ενός ατυχήματος, κ.λ.π. Το τραίνο που έχει γράψει ιστορία, εδώ και 100 χρόνια, για την εξυπηρέτησή του, για την ασφάλεια, και για την άνεσή του , σήμερα να έχει καταντήσει το χειρότερο μεταφορικό μέσο . Πέραν των ανωτέρω και εν όψει της Τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού, από 6/7/2009 κόπηκαν και πολλά δρομολόγια με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει πληρότητα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να συνωστίζεται, να στοιβάζεται στην κυριολεξία ένας επάνω στον άλλο μέσα στον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες στα υπόλοιπα δρομολόγια τα οποία δεν εξυπηρετούν από καμία άποψη. Και δεν έφτανε μόνο αυτό , αλλά και από 1/8/2009 καθώς ανακοινώθηκε , όχι μόνο κόβονται και άλλα δρομολόγια, την εποχή που τα άλλα μέσα συγκοινωνίας αυξάνουν τα δρομολόγιά τους, αλλά και εν μέσω κρίσης αυξάνονται τα κόμιστρα κατά 33%. Είναι πολύ λίγα τα δρομολόγια για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό όλες τις ώρες της ημέρας και να μην περιμένουν μέσα στον καύσωνα το επόμενο δρομολόγιο το οποίο είναι μερικές ώρες αργότερα. Να μην ξεχνάμε ότι είναι το μοναδικό μέσο να εξυπηρετήσει το τουριστικό κοινό για το λιμάνι του Βόλου προς τις Σποράδες , απευθείας από την Αθήνα και από την Θεσσαλονίκη. Απαράδεκτη η κατάσταση θα έλεγα σε μία γραμμή τόσο αποδοτική για όλους μας , που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες μπορεί να συμβαίνει και όχι στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009. Και σας ερωτώ κύριοι, και εν όψει των Μεσογειακών αγώνων θα παρουσιάσουμε στους Ευρωπαίους αυτή την κατάσταση; Δεν μπορεί κανείς τελικά σ΄αυτή την χώρα να αναλάβει τις ευθύνες του; Έχουμε την αίσθηση ότι δικαιούμαστε καλλίτερη μεταχείριση σαν πολίτες αυτής της χώρας , και όχι μόνο… Όχι στην υποβάθμιση του τρένου που είναι πιο οικονομικό , οικολογικό, και πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς . Οι ταλαιπωρημένοι πολίτες και φίλοι του τραίνου !!!»


08:Layout 1 29/7/2009 9:49 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

τοπικά

H Ροδούλα για κτηνοτρόφους Στον Πολιτισμό το Ραδιόφωνο Κ. Καρτάλης: Χωρίς πρόληψη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση,, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Χατζηγάκη, σχετικά με την αναγκαία χορήγηση παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων στους δικαιούχους των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων του Νομού Μαγνησίας. Κρίνεται αναγκαίο όπως υποστηρίζει, να δοθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας

Δήλωση Ροδούλας για τη φωτιά Η Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, κυρία Ροδούλα Ζήση, που συμμετέχει στις εργασίες του Β΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής, δηλώνει την συμπαράστασή της στους κατοίκους και τις Αρχές του Δήμου Σκοπέλου για την μεγάλη πυρκαγιά στον Πάνορμο. Από την πρώτη στιγμή η κυρία Ζήση ήταν σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική, τον Δήμαρχο Σκοπέλου και τις αρμόδιες αρχές.

έως το τέλος του έτους στους εν λόγω κτηνοτρόφους, ώστε να μην χάσουν την οικονομική ενίσχυση που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία και βιωσιμότητα της κτηνοτροφικής τους Μονάδας. Ρωτά την Υπουργό, αν «περιλαμβάνεται στις προθέσεις σας η χορήγηση της αναγκαίας παράτασης στους κτηνοτρόφους που έχουν ενταχθεί στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα του Άξονα 3 του ΕΠΑΑ; Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβείτε για την χορήγηση της παράτασης αυτής;».

Τμήμα της Επιχείρησης Πολιτισμού που πρόκειται να δημιουργηθεί, αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι, θα αποτελέσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο, όπως προέκυψε μετά από σύσκεψη που έγινε μεταξύ του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής Απ. Καψιώτη και του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ουσιαστικές απαντήσεις ωστόσο αναφορικά με το μέλλον του ραδιοφώνου δεν δόθηκαν, ενώ σε ότι αφορά στα χρωστούμενα , έγινε γνωστό ότι δόθηκε έναντι του μισθού του Ιουνίου, από τα χρήματα

που λαμβάνει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός από την προγραμματική με το Υπ. Πολιτισμού. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στάχτου, έθεσε παράλληλα το θέμα εφαρμογής του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας που έχει ψηφιστεί, δεχόμενη όμως τα «πυρά» της παράταξης της ΔΑΣ, που την κατηγόρησε για «διγλωσσία» και «παρασκηνιακή λειτουργία». Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ, υποστηρίζουν ότι εάν εφαρμοστεί ο Κανονισμός, τότε μένει ένας μόνον «χρόνος ζωής» στο Ραδιόφωνο.

Ο Κώστας Καρτάλης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, μετέβη στη Σκόπελο με αφορμή τη δασική πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στο νησί. Ενημερώθηκε από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς και παρακολούθησε τη συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου για την αποτίμηση της εξέλιξης της πυρκαγιάς. Δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας και του τοπικού πυροσβεστικού σταθμού η πυρκαγιά είναι σε ύφε-

ση. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι προέχει η πρόληψη από την καταστολή. Δυστυχώς για μια ακόμα χρονιά η πίστωση που εγκρίθηκε για το Δήμο Σκοπέλου δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες προστασίας του δασικού πλούτου του νησιού. Είναι προφανές, ότι χρειάζεται ένα δραστικό πρόγραμμα προστασίας του δασικού πλούτου της Σκοπέλου, πριν είναι πολύ αργά. Θα ήθελα να συγχαρώ όλο το δυναμικό της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Νομαρχίας Μαγνησίας και του Δήμου Σκοπέλου για τη σημαντική ανταπόκριση που έδειξαν».

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΝΟ στη Σκόπελο Από το νησί γίνονταν ο συντονισμός κατάσβεσης της πυρκαγιάς Με στόχο να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση και να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Σκόπελο, πραγματοποιήθηκε χθες συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ) στο νησί, υπό την προεδρία του Νομάρχη Μαγνησίας, Απόστολου Παπατόλια. Η επιχείρηση Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) η πυρκαγιά εντοπίστηκε από το πυροφυλάκιο της Σκοπέλου γύρω στις 8.30 μ.μ., ενώ λίγο αργότερα δόθηκε και το σχετικό σήμα του δορυφορικού συστήματος «ΑΡΑΤΟΣ». Η διαδικασία της πυρόσβεσης κινήθηκε άμεσα, αρχικά από το κλιμάκιο της Σκοπέλου (19 μόνιμοι με την προσθήκη 23 εποχιακών και των εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου), ενώ μετά από 2 ώρες κατέφθασε κλιμάκιο με 11 πυροσβέστες από την ΠΥ Βόλου. Παράλληλα, ενημερώθηκε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, το οποίο σε συνεργασία με

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 8-10 &22-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 19-21 Στις παραπάνω ημερομηνίες το πούλμαν μαζί στο νησί ΔΩΡΕΑΝ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 28/8-2/9 Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή Από 280€ το άτομο Με ημερήσιο καράβι Minoan Lines 5,5 ώρες Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΟΓΑ ΑΙΓΙΝΑ 5-6/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο ΠΡΕΒΕΖΑ – ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ – ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

το Δήμο Σκοπέλου συντόνισε και οργάνωσε την αποστολή και την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων τεχνικών εκσκαφικών μέσων, των υδροφόρων, καθώς και των πρόσθετων πυροσβεστικών οχημάτων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Από τις 12 τα μεσάνυκτα κατέφθασε και το super puma το οποίο μετέφερε 15 πυροσβέστες με επικεφαλής τον κ. Μπέη, Διοικητή της ΠΥ Βόλου. Παράλληλα, ο κ. Μπέης εκτιμά ότι πρέπει να ξεκινήσουν το πρωί οι αναγκαίες εναέριες επιχειρήσεις πυρόσβεσης, με την αποστολή 6 αεροσκαφών τύπου καναντέρ και ενός Erickson. Στις 7.00 πμ ξεκινούν οι εναέριες ρίψεις από το Erickson και στη συνέχεια από 3 αεροσκάφη, οι οποίες κρίνονται επιτυχείς με αποτέλεσμα να υπάρξει ύφεση στο

πύρινο μέτωπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΥ σε συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα αποτελεσματική ζώνη ανάσχεσης της πυρκαγιάς, με τη χρήση των διαθέσιμων τεχνικών μέσων, όπου εγκαταστάθηκαν περιμετρικά 5 αντλητικά συστήματα και επιχειρούσαν συνεχώς τα πυροσβεστικά οχήματα. Ο κ. Μπέης δήλωσε ότι τα 13 πυροσβεστικά οχήματα και η υπάρχουσα δύναμη πυρόσβεσης (περίπου 60 άτομα) λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά, καθώς η επιχείρηση της πυρόσβεσης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση για να αντιμετωπισθούν και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς, οι οποίες θα εμφανίζονται για περισσότερες από 2 ημέρες στην περιοχή.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ 26-27/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

Μόνιμα το Erickson Κατά τη διάρκεια της συνεδρία-

σης του ΣΝΟ και λόγω της δημιουργίας πολλαπλών εστιών αναζωπύρωσης, δόθηκε εντολή στο Erickson, το οποίο παρέμενε σε ετοιμότητα στη Σκιάθο, να προσεγγίσει εκ νέου την περιοχή για να επιχειρήσει, ενώ συγχρόνως δόθηκε εντολή στις επίγειες δυνάμεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις. Ο Περιφερειακός Διοικητής της ΠΥ, κ. Γάτος εκτίμησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, ένα στάδιο πριν από τον μερικό έλεγχό της. Ο Νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, δήλωσε ότι η καταστροφική πυρκαγιά στον Πάνορμο αποδεικνύει δυστυχώς για άλλη μια φορά την ορθότητα της πρότασης που επανειλημμένα έχει υποβάλλει το ΣΝΟ, χωρίς ανταπόκριση μέχρι σήμερα, να σταθμεύει σε σταθερή βάση το Erickson στο ελικοδρόμιο της Σκοπέλου, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά οι πυρκαγιές, όταν ο βαθμός της επικινδυνότητας είναι ιδιαίτερα υψηλός . Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο βουλευτής Κ. Καρτάλης, ο Υποδιοικητής της ΠΥ Βόλου, κ. Μιχαλάκης, ο Λιμενάρχης Σκοπέλου-Πλωτάρχης, κ. Ξηρογιάννης και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, κ. Σκαρβέλης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο πευκοδάσος της Σκοπέλου Υπό έλεγχο τέθηκε από χθες το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε πευκοδάσος στον Πάνορμο Σκοπέλου. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Παναγιώτη Γάτο, η πυρκαγιά έχει κάψει 300 στρέμματα πευκοδάσους, τα μισά από τα οποία ολοσχερώς, ενώ άλλες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 600 στρέμματα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν οχή-

ματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για την περίπτωση αναζωπύρωσης των εστιών της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο της φωτιάς έφθασε σε πλάτος τα δύο χιλιόμετρα, ενώ ξεκίνησε από το ύψος της θάλασσας, γεγονός που κάνει τους κατοίκους της Σκοπέλου να υποψιάζονται την περίπτωση του εμπρησμού.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 7-12/9

Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή ΠΡΟΣΦΟΡΑ από 170€ Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΕΟΤ – ΟΓΑ

Οι φορείς Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Βασιλούδης, αφού δήλωσε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη και άμεση κινητοποίηση των εθελοντών και των διαθέσιμων τεχνικών μέσων, ενημέρωσε το ΣΝΟ ότι ο Δήμος έχει αναλάβει τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη όλων των δυνάμεων που συμβάλλουν στην πυρόσβεση. Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, κ. Τσαμπάζης εξήρε τη συμβολή του Δήμου Σκοπέλου, δηλώνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους ΟΤΑ, δεδομένου ότι στο μνημόνιο ενεργειών του περιγράφονταν με ακρίβεια και σαφήνεια όλοι οι διαθέσιμοι τεχνικοί και ανθρώπινοι πόροι, με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερη η άμεση κινητοποίησή τους. Από την πλευρά της η Αστυνομία συνέβαλε στη διευθέτηση όλων των κυκλοφοριακών προβλημάτων για την διευκόλυνση του έργου της ΠΥ, ενώ και το Λιμεναρχείο Σκοπέλου παρέσχε σημαντική βοήθεια στη μεταφορά των πεζοπόρων τμημάτων από Βόλο και Αλόννησο, καθώς και στην πραγματοποίηση περιπολιών για τον εντοπισμό των εστιών πυρκαγιάς.

ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Διεύθυνση : Ιωλκού (Ελ. Βενιζέλου) 17, 1ος όροφος Τηλέφωνο : 24210 35836, Κινητό: 6973487523

8

ΑΣΤΕΡΗΣ ΤΡΑΒΕΛ Και για το φετινό καλοκαίρι υπάρχουν πολλοί προορισμοί για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο αεροπορικώς και οδικώς. ΕΛΛΑΔΑ Όλες οι αναχωρήσεις από Βόλο Για Κυκλάδες – Ιόνια νησιά – Μυτιλήνη Αεροπορικά πακέτα για Ελλάδα – Fly & Drive με αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα Οδικές εκδρομές εξωτερικού με αρκετές αναχωρήσεις από Βόλο : Κωνσταντινούπολη 29/7, 12/8, 26/8 Καππαδοκία 24/8 11 ημ. Δαλματικές ακτές 23/7 9 ημ. Σόφια – Βουκουρέστι – Σιναία 6ημ. 17/8 Τήνος συνεχείς αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή Εκδρομές με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Αεροπορικές εκδρομές με αναχωρήσεις από Βόλο Για αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης 25/7, 8/8, 15/8 Για Παρίσι – Παρίσι Disney – Βαρκελώνη Βαρκελώνη – Κυανή Ακτή – Κλασσική Ισπανία Εξωτικοί προορισμοί - Γαμήλια πακέτα – Club – Κρουαζιέρες Ελλάδα και για όλο τον κόσμο Συνεργασία με όλα τα πρακτορεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης Αντωνοπούλου 37, Βόλος Τηλ. 24210 25243


09NEW:Layout 1 29/7/2009 9:52 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

τοπικά

Δωρεάν η εκμίσθωση Δεν προχωράει η διαδικασία κύρωσης της της πλαζ Αλυκών σε ιδιώτη Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

πράξης εφαρμογής στην Αγ. Παρασκευή Ενάντια στην διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής τάχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδρίασε παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της συνοικίας, οι οποίοι και χειροκρότησαν την απόφαση του σώματος. Εκτός από τους κατοίκους, στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η πρόταση κρίνεται ικανοποιητική για τους κατοίκους, που δεν πρέπει να κληθούν να πληρώσουν εισφορά και γη, ενώ η πρόταση του δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής και να προωθηθεί η άμεση νομοθετική ρύθμιση, με στόχο να εξαλειφθούν αυτές οι κοινωνικές αδικίες. Ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι, σε εφαρμογή του νόμου, σημαντικά ποσά καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες και μεγάλα ποσοστά γης, με αποτέλεσμα να μην ωφελούνται οι ιδιοκτήτες. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, που πρέπει η Δημοτική Αρχή να προσεγγίσει και να λύσει. Ο κ. Βούλγαρης πρότεινε να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμο-

γής. «Είναι αρμοδιότητα της ΤΑ και μπορούμε να αναλάβουμε αυτή την πολιτική ευθύνη. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι ως δημοτική αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η Δημοτική Αρχή θα κοινοποιήσει την απόφαση στους βουλευτές, για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ειδικό καθεστώς για την εισφορά σε γη και χρήμα, που μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ή και καθόλου, με στόχο να εξαλειφθούν αυτές οι κοινωνικές αδικίες στην συγκεκριμένη περίπτωση. Υπέρ της πρότασης του δημάρχου τάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μήτρου, ο οποίος τόνισε ότι δικαιώνονται όσοι αγωνίστηκαν τη δεκαετία του ’80 στο Δήμο, που επισήμαναν την αδυναμία του νόμου για την περιοχή. «Θα στηρίξουμε την πρόταση του δημάρχου, που δέχονται ο Νομάρχης και οι βουλευτές και η πολιτευτής κα Μακρή. Πάση θυσία να αλλάξει αυτό που υπάρχει στο ΠΔ με νομοθετική ρύθμιση και να έχουμε αλλαγή καθεστώτος, που κάτι αντίστοιχο έγινε στην Αγριά. Δεν είναι κάτι που αλλάζουμε σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε. Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας και εκπρόσωπος

Η εκμίσθωση των τραπεζοκαθισμάτων της πλαζ Αλυκών γίνεται δωρεάν προς αναξιοπαθούσα οικογένεια του Βόλου, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Τσαμπρινός, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου συμβούλου της πλειοψηφίας Βαγγέλη Καπούλα, για την εκμετάλλευση της πλαζ από ιδιώτη. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου, στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναμένεται η οριστική απάντηση της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, για την παραχώρηση για 20 χρόνια, της πλαζ Αλυκών, στο Δήμο Βόλου. Σύμφωνα με τον κ. Τσαμπρινό, στις 15 Ιουλίου η ΕΤΑ ΑΕ ανακοίνωσε την παραχώρηση της πλαζ Αλυκών στο Δήμο Βόλου, για το διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2009. Είχε προηγηθεί, ανέφερε, η εκμετάλλευση της πλαζ δόθηκε σε αναξιοπαθούντα, με 80% αναπηρία, χωρίς αντίτιμο στο Δήμο Βόλου, ενώ το κυλικείο αναψυκτήριο λειτουργεί με προσωρινή άδεια. Ο ιδιώτης έχει τοποθετήσει στην παραλία ομπρελοκαθίσματα, τα οποία ανήκουν και στο Δήμο και στον ίδιο. Ο κ. Τσαμπρινός επιτέθηκε κατά του κ. Καπούλα, τονίζοντας ότι ο κόσμος πίεζε καθημερινά να λειτουργήσει η πλαζ και ζητούσε ομπρέλες, ξαπλώστρες, ομπρέλες κ.ά. Με τον διαγωνισμό, θα περνούσε ο Ιούλιος. «Μπήκαμε με τσαμπουκά για να λειτουργήσει. Για δύο μήνες δώσαμε μεροκά-

των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής Κώστας Νίκου διερωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν είχε εντοπιστεί αυτό το πρόβλημα από τις δημοτικές αρχές και έκανε λόγο για βάναυση αντιλαϊκή - αντικοινωνική πολιτική. «Με ικανοποίηση ακούσαμε την πρόταση του δημάρχου, έπρεπε να φτάσουμε σήμερα για να φτάσουμε να έρθει η πρότασή του», ανέφερε. Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου και δήλωσε ότι ο Δήμος να κάνει αυτό που πρέπει. «Ας κάνουμε το καθήκον μας, ας μην επικυρώσουμε την πράξη εφαρμογής, ας κινηθούμε στο κοινοβούλιο για τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αξιοποιήσουν τα οικόπεδά τους», κατέληξε. Η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι κομματικό ή διαπαραταξιακό και δεν αρκεί η νομοθεσία, αν δεν υφίσταται η ηθική νομιμοποίηση των αποφάσεων. Η εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Ευγενία Μωραΐτη, ανέγνωσε το ψήφισμα των κατοίκων, που ζητούσαν να μην κυρωθεί η πράξη εφαρμογής.

ματο σε μια γυναίκα με προβλήματα. Αναλάβετε το πολιτικό κόστος, κάντε καταγγελία να πάει η Δημοτική Αστυνομία να κλείσει την πλαζ», δήλωσε ο κ. Τσαμπιρνός. Συμπλήρωσε δε ότι σε άλλες ακτές, οι καταστηματάρχες δεν εισπράττουν αντίτιμο, αλλά υποχρεώνουν τους πελάτες να πάρουν κάτι, ενώ στην πλαζ Αλυκών δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να πληρώσει ούτε καν είσοδο. Ο κ. Καπούλας, με τη σειρά του επιτέθηκε κατά του κ. Τσαμπρινού λέγοντας ότι «το πολιτικό θράσος πάντοτε περισσεύει στον κ. Τσαμπρινό, και προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη των συμβούλων. Να σταματήσει τον τσαμπουκά γιατί δεν θα περάσει». Απείλησε δε να καταθέσει τα πρακτικά του Δ.Σ. «εκεί που πρέπει»… Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, αναφέρθηκε στην αδιαφορία της κυβέρνησης, καθώς από πέρυσι έστειλε την απόφαση του ΔΣ και πίεσε πολύ την ΕΤΑ να δώσει την έγκρισή της. «Έχουμε κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις, αλλά επί έξι μήνες είχαμε κενό γιατί δεν υπήρχε διοικητικό συμβούλιο», δήλωσε, καταλήγοντας ότι οριστική ενημέρωση για το θέμα, θα υπάρξει στα τέλη Σεπτέμβρη. Για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Επερώτηση για το Δημοτικό Ραδιόφωνο κατέθεσαν η παράταξη της Δημοτικής Αγωνι-

στικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Νίκος Ζαρκάδας και Κατερίνα Μπαρμπουδάκη. Ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης επισήμανε ότι το θεσμικό πλαίσιο ένταξης του Δημοτικού Ραδιοφώνου σε ειδική επιχείρηση και στη συνέχεια σε Ανώνυμη Εταιρία (που επίκειται από το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι το τέλος του έτους) είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο. «Αναζητούμε νόμιμους τρόπους να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, με ποσό 300.000 € ετησίως. Δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε στην πρόσληψη διευθυντή για οικονομικούς λόγους, δεν αγοράσαμε εξοπλισμό για να έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και αναζητούμε λύσεις, προκειμένου να λειτουργήσει νόμιμα το Ραδιόφωνο», δήλωσε ο κ. Βούλγαρης. Πρόσθεσε δε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρωθούν διαφημίσεις, αλλά με το θεσμικό πλαίσιο είναι μια «θηλειά». Η μετεγκατάσταση του Ραδιοφώνου, στη ΔΕΥΑΜΒ, θα γίνει εντός των ημερών, με καλύτερες συνθήκες, διότι το Θέατρο θα ανακαινιστεί στις αρχές Αυγούστου. «Επιθυμία μας είναι να διατηρήσουμε το Ραδιόφωνο, αλλά οι δυσκολίες είναι μεγάλες και οι πιέσεις πολλές καθημερινά. Διαμορφώνουμε μια πρόταση πως θα συνεχίσει τη λειτουργία του με χρηματοδότηση με νόμιμο τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος.

Διαπαραταξιακή επιτροπή Μεσογειακών Προτείνει ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης» Γ. Μολοχίδης

στο εξωτερικό… Δαλματικές Ακτές, 8 ημ, οδικώς, 25/8 Οχρίδα, 3ημ, οδικώς, 28/8 Παράλια Μ. Ασίας - Κων/πολη, 8ημ, οδικώς, 18/8 Κάιρο-Αλεξάνδρεια-Κρουαζιέρα Νείλου, 8ημ, αεροπορικώς, 21/9

Ως επιτακτική και απαραίτητη θεωρεί τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής Μεσογειακών αγώνων στο Δήμο Ν. Ιωνίας, που σκοπό θα έχει ένα σαφές πεδίο δράσης για τα ζητήματα των υποδομών , ο επικεφαλής της «Ν.Ιωνία ανθρώπινη πόλη» Γ. Μολοχίδης. Καλεί μάλιστα το Δήμαρχο Ν. Ιωνίας να ενεργήσει το συντομότερο δυνατό για τη σύσταση και λειτουργία της επιτροπής, καθώς «ο χρόνος κυλά προς το 2013, και η πόλη δεν έχει διαμορφώσει ένα σαφές και δυναμικό σχέδιο δράσης, όσον αφορά αφ’ ενός τις αθλητικές υποδομές και αφ’ ετέρου τις υποδομές της πόλης. Όπως τονίζει, στο τομέα των αθλητικών υποδομών και έργων, πρέπει να τροποποιηθεί ο φάκελος που κατατέθηκε το 2007 στην Pescara, που δεν περιλαμβάνει καμία νέα αθλητική υποδομή στο Βόλο, σε αντίθεση με την Λάρισα όπου θα κατασκευαστούν τρεις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Με την τροποποίηση του φακέλου να διεκδικηθεί η κατασκευή του εντελώς απαραίτητου έργου, που είναι το κλειστό γυμναστήριο ολυμπιακών προδιαγραφών για την ενόργανη γυμναστική και άλλα αθλήματα που θα συμπληρώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Αθλητικού Κέντρου. Το ξήλωμα του κολυμβητηρίου της Ν. Ιωνίας και η προσωρινή μετατροπή του σε

στο εσωτερικό… Πάργα – Πρέβεζα – Λευκάδα 3 ημ. οδικώς 28/8 Λουτρά Αριδέας, 3ημ, οδικώς, 4/9 (δεκτά δελτία ΟΓΑ) **************

Καλοκαιρινές εκδρομές με ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ από ΒΟΛΟ!!! Βαρκελώνη, Κλ. Ισπανία, Παρίσι-Disney, Ρώμη, Πράγα, Πράγα-Βερολίνο, Νίκαια-Κυανή Ακτή, Πράγα-Βουδαπέστη-Βιέννη, Νίκαια-Παρίσι, ************** Αναχωρούμε από ΒΟΛΟ και ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Ελλάδα Σαντορίνη, Πάρος, Σύρος, Ζάκυνθο, Μύκονο, Μύλο, Γύρος Κρήτης, Γύρο Πελοποννήσου, Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά, Πόρτο Χέλι ΤΗΝΟΣ Αναχώρηση κάθε εβδομάδα από Βόλο!!! 3ημ κάθε Σάββατο & Δευτέρα 4ημ κάθε Τετάρτη & Παρασκευή

Κωνσταντινούπολη Αναχώρηση από ΒΟΛΟ!!! 129 ευρώ (4ημ/2νυχ) με πρωινό

SUPER Προσφορά, ΠΡΑΓΑ, 4ημ, αεροπορικώς, 16/9-19/9 390 ευρώ με ημιδιατροφή. Αναχώρηση από Βόλο!!!

Πολλές κρουαζιέρες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο!!! Πληροφορίες-Προγράμματα Κ. Καρτάλη 95 Τηλ 2421038838, 2421033378

9

γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής, είναι ντροπή και

κοροϊδία για την πόλη μας».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ : ΠΑΡΟ – ΣΥΡΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΤΗΝΟ – ΜΗΛΟ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΜΟΣΧΑ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Αναχ. 10/8 8ήμερη αεροπορική Ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή ΕΥΡΩΠΗ – ΟΔΙΚΩΣ από Βόλο - BELLA ITALIA (7ημ.) 1,3,8,10,15,17, 22/8…475€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ – ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ (10ημ.)… Κάθε Πέμπτη…765€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ (7ημ.) 1,10, 17, 24/8…465€ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (11ημ.) 10/8…945€ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (5ημ.)…από 350€ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ (7 ημ.)… από 695€ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (9ημ.)…895€ - ΠΡΑΓΑ (5ημ.)…425€

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ - 7ΗΜΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Κάθε Παρασκευή - 11ΗΜΕΡΗ – Αναχώρηση 9/8 – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΚΟΣΤΑΝΤΖΑ- ΟΔΗΣΣΟΣ – ΓΙΑΛΤΑ- ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ- ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ - 10ΗΜΕΡΗ – Αναχ. 9/8 – ΡΑΒΕΝΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΖΑΝΤΑΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Αντωνοπούλου 3&5 Τηλ. 24210 31059-60, 24210 22501

Σ


10:Layout 1 29/7/2009 6:44 μμ Page 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΒΑΖΟΥΡΑΣ Οργανωμένες εκδρομές όλο το καλοκαίρι με ποιότητα, πρόγραμμα και χαμηλό κόστος.

Κάθε Παρασκευή 2ήμερη και 3ήμερη εκδρομή στην Παναγία της Τήνου Αναλήψεως 114Β Τηλ/Fax: 24210 45659

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4ήμερη 07/08/2009 έως 10/08/2009 ΚΕΡΚΥΡΑ Ημερομηνίες πραγματοποίησης εκδρομής •10/09 έως 17/09 •20/09 έως 27/09 •25/09 έως 02/10 Δεχόμαστε και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ΖΑΚΥΝΘΟΣ 06/09/2009 έως 10/09/2009 Δεχόμαστε και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού

10


11NEW:Layout 1 29/7/2009 9:51 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Eλλάδα

Ενημέρωση της Βουλής

Διαβεβαιώσεις Αβραμόπουλου για ετοιμότητα απέναντι στη γρίπη Για τον κυβερνητικό σχεδιασμό σχετικά με την αντιμετώπιση της νέας γρίπης ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος, επιτιθέμενος σε βαρύ τόνο κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι σπέρνει αβεβαιότητα και πανικό με την αμφισβήτηση της ικανότητας της πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες. Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της

Η κατάσταση των τριών σοβαρών κρουσμάτων Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της 16χρονης Βρετανίδας, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων. Η 16χρονη ταξίδεψε στην Ελλάδα έχοντας ήπια συμπτώματα της γρίπης. Παραθέριζε στην Κεφαλονιά και την όγδοη ημέρα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με αναπνευστική δυσχέρεια. Η νέα γρίπη τής έχει προκαλέσει βλάβες και στους δύο πνεύμονες. Οι γονείς της δεν έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη, αλλά για προληπτικούς λόγους βρίσκονται και εκείνοι σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο και τους χορηγούνται αντιικά φάρμακα. Κρίσιμη, αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του 42χρονου, που εισήχθη στο νοσοκομείο εσπευσμένα την Τρίτη, με πνευμονία, εξαιτίας της καθυστέρησης να επιβεβαιωθεί εάν είναι περιστατικό νέας γρίπης. Ο 42χρονος είχε πάει να εξεταστεί στο Βενιζέλειο την Παρασκευή, ωστόσο από το νοσοκομείο του είπαν να μείνει στο σπίτι του και δεν του έδωσαν θεραπευτική αγωγή. Κρίσιμη παραμένει και η κατάσταση του 33χρονου άντρα που νοσηλεύεται στην εντατική από την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από αναπνευστική ανεπάρκεια ο ασθενής παρουσίασε τα τελευταία 24ωρα και νεφρική ανεπάρκεια, εξέλιξη που ανησυχεί ιδιαίτερα τους θεράποντες ιατρούς του.

Βουλής για τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού Η1Ν1, διαβεβαιώνοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καθ' όλα έτοιμο να προστατεύσει τους πολίτες και να αντιμετωπίσει μία παγκόσμια υγειονομική κρίση. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στράφηκε κατά του Γιώργου Παπανδρέου και ειδικά των συμβούλων του, λέγοντας ότι οδηγούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε πολύ ολισθηρό δρόμο με την υπονόμευση της υγειονομικής ασφάλειας της χώρας.

Σταματήστε να σπέρνετε αβεβαιότητα και πανικό και να αμφισβητείτε την ικανότητα της πολιτείας νας προστατεύσει τους πολίτες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Την Πέμπτη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τα προεδρεία της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ στο Εθνμικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του ιού στη χώρα, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη νέα γρίπη. Εν τω μεταξύ, το ζήτημα της

πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού για τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες θίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρόληψη και η αντιμετώπιση μιας πανδημίας προϋποθέτει ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλου του πληθυσμού, νόμιμου και παράνομου. Είναι προφανές, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ότι η γρίπη δεν θα πλήξει μόνο τους νόμιμους κατοίκους της χώρας αλλά και τους παράνομους, ίσως μάλιστα ιδιαιτέρως αυτούς με

Στο επίκεντρο οι κλίνες σε ΜΕΘ Ερωτήματα για την ετοιμότητα του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει φάση έξαρσης της νέας γρίπης Η αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης στη χώρα -τρία άτομα νοσηλεύονται στην εντατική- και η ολιγωρία που παρατηρήθηκε στην αποστολή δείγματος προς εξέταση από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ινστιτούτο Παστερ δημιουργεί ερωτήματα για την ετοιμότητα και την επάρκεια του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει μια επόμενη φάση έξαρσης του ιού. Αυτήν την ώρα, ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος ενημερώνει για το σχεδιασμό σχετικά με την αντιμετώπιση της νέας γρίπης την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Η επάρκεια κλινών ΜΕΘ Το πρώτο ερώτημα που τίθεται σχετικά με το ΕΣΥ είναι η επάρκεια των κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ήδη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου δύο κλίνες ΜΕΘ έχουν καταληφθεί από τον 33χρονο και τον 42χρονο που παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας της νέας γρίπης. Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου δηλώνουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμη άλλη θέση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ότι εφόσον υπάρξει καινούριο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης, ο ασθενής θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο της χώρας. Το γεγονός της έλλειψης κλινών ΜΕΘ σε έναν τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Κρήτη, που αυτή τη στιγμή σφύζει από κόσμο και τίποτα δεν αποκλείει να σημειωθούν και νέα σοβαρά περιστατικά άλλωστε οι δύο άνδρες που νοσηλεύονται εργάζονται

στον τουριστικό κλάδο- δημιουργεί εύλογη ανησυχία. Ερωτηθείς για την κατάσταση αυτή, ο Διευθυντής ΔΥΠΕ Κρήτης Ν.Χαριτάκης δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης ότι δεν γνωρίζει ακριβώς πόσες είναι οι διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ αυτήν τη στιγμή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εφόσον υπάρξουν νέα περιστατικά, να σταλούν ασθενείς που παρουσιάζουν επιπλοκές από τη νέα γρίπη σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Χαριτάκης δήλωσε ότι έχει συγκαλέσει σύσκεψη όλων των διευθυντών ΜΕΘ της Κρήτης το μεσημέρι της Τετάρτης, για διαπιστωθεί η ετοιμότητα και να διευκρινιστεί ο τρόπος ενιαίου χειρισμό των περιστατικών της νέας γρίπης.

Πολλές οι πιθανότητες επιπλοκών Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εγκύους κρούει μελέτη για τη νέα γρίπη Οι έγκυες που προσβάλλονται από τη νέα γρίπη Α έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία και εμφανίζουν ποσοστό θνησιμότητας περισσότερο αυξημένο από το μέσο όρο, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα. Οι περισσότερες από τις εγκύους που προσβλήθηκαν από τον ιό το 2009 χρει-

άστηκε να νοσηλευθούν, αναφέρεται επίσης στη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα oμοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και δημοσιεύεται από τη βρετανική ιατρική επιθεώρηση Lancet. Έξι έγκυες έχουν υποκύψει από την ασθένεια από τις 15 Απριλίου 2009, όταν η νέα γρίπη επισημάνθηκε στις ΗΠΑ, ώς τις 16 Ιουνίου. Ο

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ MALTEZOS

αριθμός τους αντιπροσωπεύει 13% των περίπου 45 θανάτων που προκάλεσε η νέα γρίπη στη διάρκεια της περιόδου αυτής. Συνολικά 34 έγκυες προσβλήθηκαν από τον ιό και 11, δηλαδή το ένα τρίτο, χρειάστηκαν νοσηλεία. Τα κρούσματα των εγκύων αποτέλεσαν το 0,62% όλων των κρουσμάτων γρίπης, επιβεβαιωμένων ή πιθανών.

μεγαλύτερη ευκολία, τη στιγμή που μια επιδημία βρίσκει έφορο έδαφος σε κακές συνθήκες διαβίωσης. Με ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών ο κ. Κουράκης ζητά ενημέρωση εάν θα υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου στην ιδιαίτερη αυτή πληθυσμιακή ομάδα που είναι οι μη νόμιμοι μετανάστες και πρόσφυγες. Επίσης, με ποιο τρόπο θα ενημερωθούν πλήρως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες για τα μέτρα

πρόληψης σχετικά με τη νέα γρίπη και εάν θα υπάρξει υλικό ενημέρωσής τους γραμμένο στη μητρική τους γλώσσα. Και τέλος εάν θα υπάρξει εναρμόνιση των πολιτικών των δυο υπουργείων και πως, ώστε όχι μόνο να μην ακυρωθεί κάθε προσπάθεια του υπουργείου Υγείας από τα μέτρα της αστυνομικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής, αλλά αντίθετα να ενισχυθεί το κλίμα της κοινωνικής συνοχής που απαιτείται για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας.

Η γρίπη χτύπησε και φαντάρους Δύο φαντάροι που υπηρετούν σε διαφορετικές μονάδες της Κω βρέθηκαν θετικοί στον ιό της νέας γρίπης. Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα που παρουσιάζονται στον Στρατό. Όπως δήλωσε ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης, εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο πρώτος στρατιώτης παρουσίασε αρχικά- συμπτώματα στις 23 Ιουλίου. Σε πρώτη φάση νοσηλεύτηκε στο αναρρωτήριο της μονάδας του. Στη συνέχεια, εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όπου ελήφθη επίχρισμα από τον ίδιο και του δόθηκε αγωγή, και επέστρεψε για νοσηλεία σε αναρρωτήριο του ΓΕΣ στο νησί, απομονωμένος από τους υπόλοιπους φαντάρους. Ο δεύτερος, κατά τη διάρκεια της άδειάς του είχε μεταβεί στην Αγγλία με τους γονείς του. Όταν επέστρεψε ένιωσε αδιαθεσία και πήγε μόνος του στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, όπου νοσηλεύεται από τις 25 Ιουλίου. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα της εξέτασης από το ΠΑΣΤΕΡ και επιβεβαιώθηκε ότι και οι δύο φαντάροι είναι θετικοί στη νέα γρίπη. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο και ο δεύτερος φαντάρος, ο οποίος θα νοσηλευτεί επίσης στο αναρρωτήριο του ΓΕΣ. Τα συμπτώματα που έχουν εκδηλώσει είναι ήπιας μορφής.

ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ!!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 9 ημέρες 5-13 &17-25 Αυγούστου Θέσεις περιορισμένες, προλάβετε!!! ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΡΟΔΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ για τις αναχωρήσεις 29/8 & 5/9 νέες ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ τιμές για το CAPSIS ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 5* DE LUX για 8 ημέρες 449 ευρώ με ημιδιατροφή ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΡΙΣΙ 3 & 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ με απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη Μόνο 490 ευρώ!!! ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΓΑ ΜΟΣΧΑ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 12 ημέρες 21/8 & 4/9 σε τιμή έκπληξη!!! SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 8 ημέρες σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή Μόνο 545 ευρώ!!! ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ & ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ 8 ημέρες σε 4* ξενοδοχεία με ημιδιατροφή 580 ευρώ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΧ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 5 ημέρες + 1 ΔΩΡΟ σε 4* superior με όλα τα γεύματα μόνο 549 ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΙΚΕΣ ΤΗΝΟΣ 3 ημέρες κάθε Παρασκευή βράδυ, Δευτέρα και Τετάρτη Πολλές επιλογές για τα Ελληνικά νησιά με αναχ. από ΒΟΛΟ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , ΟΓΑ, ΕΟΤ 8ήμερα και 10ήμερα ταξίδια σε όλη την Ελλα΄δα

•Αξιόπιστα, ανοξείδωτα για μια ζωή

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5 ημέρες 12/8 ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 11 ημέρες 24/8 – 3/9

•Επιλεκτικός συλλέκτης

ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Επωφεληθείτε από τις προσφορές στους εξωτικούς προορισμούς ΜΑΛΔΙΒΕΣ – ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ – ΜΠΑΛΙ – ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ- ΠΟΥΚΕΤ & στα κοσμοπολίτικα παραθαλάσσια θέρετρα ΤΕΝΕΡΙΦΗ , ΜΑΓΙΟΡΚΑ, ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ, ΙΒΙΖΑ

•Νιώστε τη διαφορά Ο μοναδικός ηλιακός μέσα – έξω ανοξείδωτος με πιστοποίηση ΕΛΟΤ ενεργειακής απολαβής Α ιδανικός για κεραμοσκεπές 10 χρόνια εγγύηση

ΜΕ ΤΟ ΙΧ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ πολλές προσφορές σε ξενοδοχεία 5* - 4* - 3* με ημιδιατροφή ΚΕΡΚΥΡΑ στα πολυτελή ξενοδοχεία LOUIS ειδικές τιμές για οικογένειες

ΒΙΟΘΕΡΜΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΑΜΠΛΕΚΟΣ ΙΑΣΟΝΟΣ 22 – ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 31736

11


12 new a:Layout 1 29/7/2009 4:53 μμ Page 1

Σ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ Κέρδος έως

540 ευρώ!!!

ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ AIRSYSTEM MEMORY VISCOELASTIC TM ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑSΑ

Βικιώτης - Δάμτσας Metropolis 150 / 200

ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Χωρίς να δημιουργεί σημεία πίεσης στο σώμα που συμβαίνει με τα συμβατικά στρώματα με ελατήρια, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας 80% μείωση στα στριφογυρίσματα κατά τη διάρκεια του ύπνου

STOP!!! ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΚΑΡΕΑ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ 15 χρόνια εγγύηση!

www.volosbike.com Δημητριάδος 38 ΒΟΛΟΣ τηλ.: 24210. 25231

12

ΝΙΚ. ΓΡΑΦΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Γαζή 90 & Κοραή Γωνία τηλ.: 24210 27255


13 newa:10.qxd 29/7/2009 4:55 μμ Page 1


14:Layout 1 29/7/2009 9:52 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ελλάδα - κόσμος

«Να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο»

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια» τονίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Παρέμβαση ΣΕΠΕ για το θέμα της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών Επιστολή στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον υπουργό Μεταφορών απέστειλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), υπό το πρίσμα των πρόσφατων ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν σε βάρος εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, λόγω της άρνησής τους να

συμμορφωθούν με αιτήσεις άρσης απορρήτου επικοινωνιών που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, Στην επιστολή του ο ΣΕΠΕ εκθέτει τις ουσιαστικές διαστάσεις του προβλήματος και προσφέρει στην Πολιτεία τη συνδρομή του για την επίλυση μιας αδιέξοδης κατάστασης. Η πρωτοβουλία αυτή του

Συνδέσμου κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών καλούνται να προβούν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια σε σταθμίσεις αλληλοσυγκρουόμενων εννόμων συμφερόντων μεταξύ των Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών από τη μια και της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών από την άλλη.

Είμαστε μακριά από την κάθαρση του σωφρονιστικού συστήματος Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν.Δένδιας, ο οποίος ενημερώθηκε για τις συνθήκες ασφαλείας και διαβίωσης των κρατουμένων, όπως και για τις εργασίες μετατροπής δύο πτερύγων του καταστήματος σε τύπου Γ' για βαρυποινίτες.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ικανοποιημένος από την επίσκεψή του αυτή, τονίζοντας ότι με συγκεκριμένα μέτρα θα βελτιωθεί και θα αναβαθμιστεί κατά πολύ η δυνατότητα του συγκεκριμένου καταστήματος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι βρισκόμαστε αρκετά μακριά από την πλήρη κάθαρση του σωφρονιστικού

συστήματος και τόνισε ότι θα χρεαστεί μεγάλη, διαρκής προσπάθεια και συνέπεια. «Καθήκον κάθε οργανωμένης κοινωνίας είναι να αντιμετωπίζει τη διαφθορά και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας για τους πολίτες της», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Αντιδρά εκ νέου η Αντιπολίτευση σχετικά με τη ρύθμιση για τη χρήση καμερών

Θάνατος μαίας και αλλεπάλληλα κρούσματα αλλεργικού σοκ στο μαιευτήριο «Έλενα»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης σχετικά με τη χρήση καμερών, με αφορμή τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην οποία εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Το ΠΑΣΟΚ μέσω του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Ντίνου Ρόβλια, μιλά για μια κυβέρνηση που είναι «έκθετη για ακόμη μια φορά». Κάνει λόγο για αυθαίρετες νομοθεσίες σε βάρος ατομικών δικαιωμάτων και προσωπικών ελευθεριών και για παραβίαση του Συντάγματος. «Προσπαθούν να επιβάλλουν το ‘μεγάλο αδελφό’ στην καθημερινότητά μας. Προσπαθούν να συγκαλύψουν την κυβερνητική τους ανεπάρκεια, με τροπολογίες γραμμένες ‘στο πόδι’», τονίζει ο κ.Ρόβλιας καλώντας την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον αρμόδιο υπουργό, Χρ.Μαρκογιαννάκη να «αλλάξει γραμμή πλεύσης» μετά την «γνωμοδότησηκαταπέλτη» της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία «στηλιτεύει με θάρρος την κρατική αυθαιρεσία που χαρακτηρίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο». Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει έκθετη την κυβέρνηση, ενώ τονίζει ότι «οι νομοθετικές ρυθμίσεις της τροπολογίας Μαρκογιαννάκη παραβιάζουν αυθαίρετα το συνταγματικό δικαίωμα στον πληροφοριακό αυτοκαθορισμό». Δικαιωμένος από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δηλώνει ο ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι «επιβεβαιώθηκε παράλληλα ότι από την κυβέρνηση λείπει, δυστυχώς, ο κοινός νους». Στη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν.Δένδια ότι η απόφαση της Αρχής δεν είναι δεσμευτική, ούτε απαραίτητη παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, τονίζοντας ότι ο κ. Δένδιας είχε ενημερωθεί από τον επικεφαλής της Αρχής ότι δεν θα έβγαζε απόφαση πριν από το Σεπτέμβριο. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να περιμένει μια Αρχή να κάνει διακοπές», συμπλήρωσε. Ερωτώμενος σχετικά για τη γνωμοδότηση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν.Δένδιας, τονίζει ότι πρόκειται για μια διάταξη που το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τη θεώρησε «απαραίτητη για την εξασφάλιση του μεγάλου αγαθού της δημόσιας ασφάλειας» και πρόσθεσε ότι «η συλλογική ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό». Η Αρχή με τη γνωμοδότησή της υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι η ρύθμιση για τη χρήση των καμερών αντιβαίνει σε βασικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δεν προστατεύει αποτελεσματικά τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και «δεν χαρακτηρίζεται από την προβλεψιμότητα των συνεπειών της». Θεωρεί επίσης έντονη προσβολή του δικαιώματος του πληροφοριακού αυτοκαθορισμού τη συνεχή βιντεοεπιτήρηση ατόμων που δεν επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, ενώ τονίζει ότι η συστηματική επιτήρηση προσώπων σε δημόσιους χώρους και καταγραφή των δεδομένων τους προσβάλλει το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής.

Να κλείσει το «Έλενα Ε.Βενιζέλου» ζητούν οι γιατροί του μαιευτηρίου, μέχρις ότου διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου μαίας από αλλεργικό σοκ και τα αλλεπάλληλα κρούσματα που ακολούθησαν. Σύμφωνα με τα Νέα, στο μαιευτήριο επικρατεί από πανικός μετά την αποκάλυψη ότι τέσσερις μαίες εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα που είχε εμφανίσει, πριν από περίπου μία εβδομάδα, η συνάδελφός τους η οποία τελικά πέθανε, χωρίς να

Απόπειρα ανθρωποκτονίας στον νομό Λάρισας Απόπειρα ανθρωποκτονίας σημειώθηκε χθες, στις 16:30 το απόγευμα, στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, στο νομό Λάρισας, όταν διαπληκτίστηκαν δύο αγρότες. Ο ένας από αυτούς πυροβόλησε τον άλλον με καραμπίνα, τραυματίζοντας τον ελαφρά στην αριστερή πλευρά του σώματος του με σκάγια. Την υπόθεση διερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Το μασάζ ήταν μόνο η βιτρίνα Τέσσερις γυναίκες συνελήφθησαν χθες βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της πορνείας και της εξώθησης σε πορνεία. Πρόκειται για την 29χρονη ιδιοκτήτρια spa, την 42χρονη υπεύθυνη του καταστήματος και δύο ακόμη νεαρές γυναίκες, οι οποίες αντί για μασάζ παρείχαν άλλου είδους… υπηρεσίες στους πελάτες τους. Έπειτα από έλεγχο στο παράνομο spa, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την προαναφερόμενη δραστηριότητα.

έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα αίτια του θανάτου της. Οι τέσσερις γυναίκες εμφάνισαν μέσα σε λίγες ώρες συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης, δηλαδή έντονη δύσπνοια, λαρυγγόσπασμο και κάψιμο στον λαιμό. Αλλες δύο συνάδελφοί τους εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα, αλλά σε πιο ήπια μορφή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Στη συνέχεια, άλλη μία νοσηλεύτρια και ένας άνδρας παρασκευαστής εμφάνισαν

Ξεκάθαρο «όχι» του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο διάλογο για τη χειροτονία γυναικών «Προσωπικές» χαρακτήρισε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τις απόψεις που εξέφρασε ο μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως Σεραφείμ σχετικά με τη χειροτονία γυναικών, τονίζοντας ότι δεν εκφράζουν «την επίσημη θέση της παλαιφάτου Αλεξανδρινής Εκκλησίας». Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως η επίσημη θέση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας εκφράζεται μόνον από «τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής εν Συνόδω και μόνον». Η πλήρης ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει: «Θέσεις Ιεράρχου του κλίματος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής που εξεφράσθησαν στα ΜΜΕ περί του θέματος της ιερωσύνης των γυναικών απηχούν προσωπικές του απόψεις και όχι την επίσημη θέση της παλαιφάτου Αλεξανδρινής Εκκλησίας, την οποία εκφράζει η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής εν Συνόδω και μόνον». Ο κ. Σεραφείμ, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea, πρότεινε να ξεκινήσει διάλογος, σε ανώτατο επίπεδο, για τη χειροτονία γυναικών, όπως έχουν κάνει οι άλλες Εκκλησίες και οι Προτεσταντικές Ομολογίες.

Δραπέτης και… τζέντλεμαν Σαν… κύριος δραπέτευσε σήμερα τα ξημερώματα ένας 20χρονος Αλβανός, ο όποιος εκρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αλλοδαπός κρατούμενος, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο, κατάφερε να κόψει τα σίδερα του κελιού του -πιθανότατα με πριόνι- και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 20χρονος κρατούμενος επρόκειτο να δικαστεί μέσα στις επόμενες μέρες. Αυτή τη στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση διεξάγει προανάκριση για το περιστατικό και ήδη έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση. Ωστόσο, απορίας άξιο είναι, αφενός το πώς βρέθηκε στα χέρια του αλλοδαπού το συγκεκριμένο κοπτικό εργαλείο, και αφετέρου πώς κατάφερε να γίνει… «καπνός» χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς αστυνομικός.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Την Παρασκευή 31/07/2009 από 09.00 έως 4.00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού στις παρακάτω περιοχές : α) Εργατικές Κατοικίες Φυτοπαθολογικού Σταθμού άνωθεν οδού Φυτόκου, β) Συνοικία Αγ. Ευστρατίου, γ) Συνοικία Αλιβερίου. Η διακοπή θα γίνει λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης της εν λόγω περιοχής.

14

συμπτώματα αλλεργίας και κρίσης πανικού, αλλά με δική τους ευθύνη δεν μεταφέρθηκαν στο «Σωτηρία» και παραμένουν στο νοσοκομείο. Το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΕΠΥ ήδη από την περασμένη εβδομάδα έστειλαν στο νοσοκομείο ειδικούς επιθεωρητές οι οποίοι διενέργησαν προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου της νοσηλεύτριας, αλλά ακόμη δεν έχει βγει το πόρισμα και παραμένει άγνωστη η αιτία

θανάτου. Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα, οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί ποδός, ενώ από το υπουργείο έχει σταλεί γιατρός εργασίας- περιβαλλοντολόγος, καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι συνέπεια του γνωστού ως «συνδρόμου του άρρωστου κτιρίου», δηλαδή ενός κτιρίου κάποια στοιχεία του οποίου προκαλούν ασθένειες ή και θάνατο.

Μάλια: Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν... άτακτο Βρετανό Τελειωμό δεν έχουν τα επεισόδια με τους Βρετανούς τουρίστες στα Μάλια. Ένας μεθυσμένος Άγγλος εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ με μοτοσικλέτα, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Αποτέλεσμα οι πέντε Κρητικοί ιδιοκτήτες του καταστήματος να τον γρονθοκοπήσουν άγρια, να τον δέσουν και να τον κρατήσουν όμηρο για περίπου 5 ώρες (!) Όλα ξεκίνησαν, όταν ο μεθυσμένος Βρετανός έπεσε με μηχανή (γουρούνα) σε σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί η κεντρική τζαμαρία του καταστήματος και να προκληθούν κι άλλες φθορές στα ράφια και στο κτίριο. Οι ιδιοκτήτες δεν έδειξαν κανένα σημάδι ανοχής, αντίθετα χτύπησαν άσχημα τον Βρετανό τουρίστα, τον έδεσαν και τον μετέφεραν στο υπόγειο του καταστήματος, όπου τον κράτησαν όμηρο για περίπου 5 ώρες, ζητώντας του 5.000 ευρώ αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε. Ο φίλος και συγκάτοικος του Βρετανού ανησύχησε με την αργοπορία του και άρχισε να τον αναζητεί. Εντόπισε την μηχανή του και μπήκε στο σούπερ μάρκετ, όπου οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από αυτόν την αποζημίωση και όταν αρνήθηκε τον ξυλοκόπησαν και αυτόν. Οι δύο Βρετανοί απευθύνθηκαν στην αστυνομία, όπου κατήγγειλαν το γεγονός, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι τρεις ιδιοκτήτες του σούπερ μάρκετ, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ Αρ. Πρωτ.: 4120

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δασάρχης Βόλου ανακοινώνει ότι μετά από αίτημα του Παπάζογλου Λεωνίδα κατοίκου Μ. Βρετανίας, εκδόθηκε η με αριθμ. 4019/27-7-2009 πράξη χαρακτηρισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 998/79, για έκταση συνολικού εμβαδού 6.773,30 τ.μ. στη θέση «Βαλτούδι» Δημοτικού Διαμερίσματος Μηλίνας του Δήμου Σηπιάδος με την οποία η παραπάνω έκταση χαρακτηρίζεται ως μη δασική που ανήκει στην παραγρ. 6α του άρθρου 3 του Ν. 998/79, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.3208/2003. Η πράξη του χαρακτηρισμού και το διάγραμμα της έκτασης θα εκτίθεται επί ένα μήνα στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Σηπιάδος. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να λάβουν γνώση και να υποβάλλουν τυχόν αντιρρήσεις εντός δυο (2) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσης. Βόλος 27 Ιουλίου 2009 Ο Δασάρχης Βόλου Ιωάννης Κουτσούκος Δασολόγος


15 new a:Layout 1 29/7/2009 9:55 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Eπισκευές κουφωμάτων αλουμινίου και ρολών

ελλάδα

Λάδι στη φωτιά

(κλειδαριές – ράουλα – ιμάντες ρολών)

κατασκευές καινούργιων κουφωμάτων

Οριστική η απόφαση Μανώλη να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία Λίγα 24ωρα μετά την επιστολή-φωτιά των 16 στελεχών της ΝΔ στη Λάρισα προς τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, που διαμηνύουν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν το κόμμα αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες «εδώ και τώρα», λάδι στη φωτιά έριξε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανώλης, ο οποίος με δήλωσή του οριστικοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα τον Σεπτέμβριο, λέγοντας μάλιστα πως «η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι». Την ίδια ώρα, ο συνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης εξαπέλυσε νέα επίθεση σε κορυφαία

στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στοχεύοντας αυτή τη φορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο και τον προκάτοχό του Θοδωρή Ρουσόπουλο. Σε δήλωσή του στο Κανάλι 1, ο Γιάννης Μανώλης ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το κόμμα στις 7 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι: «Η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι. Ίσως είναι αργά για αλλαγές. Οι αλλαγές και οι πρωτοβουλίες παίρνονται όταν πρέπει. Χρειαζόμαστε ηλεκτροσόκ κι όχι βαλεριάνες». Η δήλωση Μανώλη δεν ήταν το μοναδικό πλήγμα που δέχθηκε μέσα σε ελάχιστες ώρες η κυβέρνηση, καθώς ο συνδικαλι-

στής Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης επανήλθε, στρεφόμενος αυτή τη φορά εναντίον τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου όσο και του τέως υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Σε συνέντευξή του στον Real FM, και απαντώντας στην ερώτηση εάν ο κ. Αντώναρος θα πρέπει να παραμένει στη θέση του μετά τη δήλωσή του ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Κοκκινούλης, ο συνδικαλιστής απάντησε: «Κι ο Ρουσόπουλος είπε ότι ντρέπεται για λογαριασμό μου και τώρα μαζεύει βρούβες στο υπόλοιπο Αττικής». Παράλληλα, αφού υποστήριξε πως η επιστολή που υπογρά-

φουν τα 16 «γαλάζια» στελέχη μεταφέρει το κλίμα των ψηφοφόρων της ΝΔ, κατέληξε: «Ο πρωθυπουργός να πετάξει τα καρκινώματα που έχουν προσβάλει την ηθική και την κουλτούρα των Ελλήνων σε ό,τι αφορά θέματα ηθικής τάξης». Αποστάσεις από τη στάση που κράτησε ο κ. Αντώναρος σχετικά με την επιστολή (σ.σ. είπε ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξή της και μίλησε για τοποθετήσεις «μεμονωμένων πολιτών») κράτησε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος τόνισε ότι στη ΝΔ «μελετούμε την επιστολή με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή».

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα Κόντρα αντιπολίτευσης Παναγόπουλου για την Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καλώδια από το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ αντικειμενικότητα της ΕΡΤ Σπείρα τσιγγάνων που διέπραττε κλοπές υλικών και δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ, με κίνδυνο την ασφάλεια κίνησης των τρένων, εξαρθρώθηκε την Τρίτη από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί, που εδώ και καιρό έστηναν μπλόκα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, συνέλαβαν στα Κιούρκα, στο 36ο χιλιόμετρο της γραμμής Αθηνών - Λαμίας, τρεις άνδρες ηλικίας 36, 24 και 21

ετών και μια 20χρονη γυναίκα, τη στιγμή που προσπαθούσαν να κόψουν καλώδια του εναέριου συστήματος ηλεκτροδότησης των τρένων. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, εδώ και περίπου τρεις μήνες, έκοβαν χάλκινα καλώδια από το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία τεμάχιζαν σε τμήματα δύο μέτρων και στη συνέχεια τα φόρτωναν σε ΙΧ φορτηγά και τα πουλούσαν σε παλιατζήδες στον Ασπρόπυργο και τα Ανω Λιόσια.

Στο ζήτημα της αντικειμενικότητας των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης επικεντρώθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ της αντιπολίτευσης και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Χρ.Παναγόπουλου, κατά την ακρόασή του στη Βουλή, που ολοκληρώθηκε την Τρίτη. Στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι διαπιστώνεται κομματισμός στα δελτία ειδήσεων

και τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι από σχόλια και κρίσεις ανεξαρτήτων αρχών και οργανισμών, προκύπτει ότι τα δελτία της δημόσιας τηλεόρασης είναι τα πλέον αντικειμενικά και αξιόπιστα. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος, αλλά και ο πρώην υπουργός Τύπου Δημ.Ρέππας τόνισαν ότι «συνιστά δείγμα κομματισμού η παρουσία στο ΔΣ της ΕΡΤ τριών στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, εκ των οποίων ο ένας γενικός διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος». Στις επισημάνσεις επίσης του κ. Πετσάλνικου, αλλά και των κ.κ. Βέρας Νικολαΐδου (ΚΚΕ) και Ι. Δραγασάκη (ΣΥΡΙΖΑ) ότι δεν τηρείται ο κανόνας της αναλογικότητας και ως προς τους βουλευτές που καλούνται στα δελτία, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μια λανθασμένη δημοσιογραφική νοοτροπία, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες βελτίωσης. «Η εικόνα της ΕΡΤ έχει βελτιωθεί και αυτό προκύπτει από μετρήσεις και έρευνες ανεξαρτήτων τρίτων. Όλοι μαζί προσπαθούμε να βελτιώσουμε το προϊόν ΕΡΤ. Δεν χρωματίζω ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Αποκλεισμούς δεν έχω πει για κανέναν» δήλωσε. Το χειρότερο είναι η αυτολογοκρισία και για τους άριστους υπάρχει ο υποκειμενισμός, παρενέβη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης. Όσον αφορά στις αποδοχές του, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι ο ίδιος παίρνει σήμερα καθαρά ετησίως 181.000 ευρώ, έναντι 141.000 που έπαιρνε ο προκάτοχός του Αγγ. Στάγκος.

15

(συρόμενα – ανοιγόμενα αλουμίνια και θερμομονωτικά) κουνουπιέρες

Τηλ. 6947 706155 κος Θοδωρής

ΜΑΡΚΟΣ Κουρτινόξυλο σε μεγάλη ποικιλία Αντηλιακά στορ – ρολοκουρτίνες Κουνουπιέρες για όλα τα κουφώματα Πτυσσόμενες πόρτες - κουπαστές Ασυναγώνιστες τιμές Κατάστημα : Μαιάνδρου 78 με Φιλαδελφείας, Ν. Ιωνία Βόλου

Τηλ. 24210 66513


16:Layout 1 29/7/2009 9:56 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

4.547,53

0,41

XETRA DAX [29/7]

5.270,32

1,85

CAC 40 [29/7]

3.365,62

1,04

SWISS MARKET IND [29/7]

5.787,19

0,42

DJ INDU AVERAGE [29/7]

9.054,85

-0,46

O γενικός δείκτης έκλεισε

NASDAQ COMPOSITE [29/7]

1.964,54

-0,56

στις 2.286,15 μονάδες

S&P 500 INDEX [29/7]

973,62

-0,61

HANG SENG INDEX [29/7]

20.135,50

-2,37

NIKKEI 225 [29/7]

10.113,24

0,26

122

83

46

ΠΕΡΣΕΥΣ (ΚΟ) 0,54 20,00 ΑΘΗΝΑ (ΚΟ) 0,47 17,50 ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ (ΚΟ)0,0912,50 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ (ΚΟ) 0,77 11,59 ΑΤΤΙ - ΚΑΤ (ΚΟ) 0,58 11,54 ΚΕΠΕΝΟΥ ΜΥΛΟΙ (ΚΟ) 1,02 -15,70 SPACE HELLAS (ΚΟ) 0,65 -8,45 ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (ΚΟ) 1,22 -8,27 ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ (ΚΟ) 0,64 -7,25 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ (ΠΟ) 0,13 -7,14

Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ εν όψει ΔΕΘ Κατακεραυνώνει ο Γ.Παπανδρέου την κυβέρνηση για εκτροχιασμό της οικονομίας Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπαίτια για την κατάσταση της οικονομίας εξαπέλυσε ο Γ.Παπανδρέου σε ευρεία σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την προετοιμασία της εμφάνισής του στη ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσει το επιχειρησιακό σχέδιο του Κινήματος και τους άξονες της οικονομικής πολιτικής. Τη σύσκεψη συγκάλεσε συγκάλεσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθεί το περιεχόμενο της ομιλίας που θα εκφωνήσει στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η γενικότερη παρουσία του Κινήματος στη συμπρωτεύουσα. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο (η οποία, όπως είπε, θα είναι η τελευταία πριν τις εκλογές), θα αφορά το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, με ποια σειρά και πώς όλα αυτά που λέει θα τα κάνει πράξη, λέγοντας όλη την αλήθεια στο λαό με σαφήνεια. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε και τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ και αυτοί αφορούν: - Ένα σχέδιο άμεσης ανάταξης της οικονομίας - Τη στήριξη της απασχόλησης και

την αντιμετώπιση της ανεργίας - Τη δίκαιη αναδιανομή - Ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και - Τη δημιουργία μιας αγοράς στην υπηρεσία του πολίτη με ένα νέο πλαίσιο εποπτείας Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι στις πρόσφατες εκλογές, οι πολίτες έδωσαν σαφές μήνυμα για αλλαγή, ψηφίζοντας αλλαγή πορείας για τη χώρα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας, ασφάλειας, ευνομίας και κοινωνικής συνοχής. Επέρριψε αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας, λέγοντας ότι η οικονομία βουλιάζει και η χώρα έχει μπει σε τροχιά ύφεσης και σοβαρότατης δημοσιονομικής εκτροπής. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο, καθώς παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση στον τουρισμό, την οικοδομική δραστηριότητα και τη βιομηχανική παραγωγή, ενώ υπάρχει και σημαντική επιβράδυνση στη δανειοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Ανέφερε επίσης ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία παραπέμπουν σε πλήρη εκτροχιασμό, καθώς το ταμειακό έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο

έφτασε στα 18 δισ. ευρώ ξεπερνώντας ήδη τον ετήσιο στόχο. Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει λανθασμένα και αναποτελεσματικά μέτρα και επιβάλλει σκληρή φορολόγηση σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, όπως έκανε με τα πρόσφατα μέτρα, τα οποία έκρυψε επιμελώς προεκλογικά. Και προσέθεσε ότι τα μέτρα αυτά διευρύνουν το έλλειμμα αξιοπιστίας του πολίτη προς την κυβέρνηση, η οποία, όπως τόνισε, αφήνει ανεξέλεγκτη την πελατειακή σπατάλη του δημόσιου χρήματος και κατασπαταλά τους πόρους του ΕΣΠΑ σε δράσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας. * Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι όντως υπάρχει αύξηση του ταμειακού και όχι του πραγματικού ελλείμματος. Τόνισε ότι θα κριθεί οριστικά στο τέλος του οικονομικού έτους και επεσήμανε πως είμαστε μέσα σε διεθνή οικονομική κρίση της οποίας οι διαστάσεις δεν είναι απόλυτα ευδιάκριτες. Αυτό, είπε, θα έπρεπε να το ήξεραν

όσοι βιαστικά σπεύδουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα που απέχουν από την πραγματικότητα, ενώ παράλληλα ανέφερε πως κανείς από την κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπάρχουν συνέπειες από την κρίση. «Είναι μικρότερες από τις χώρες στις οποίες κυβερνούν ομοϊδεάτες του κ. Παπανδρέου», συμπλήρωσε. Σε ερώτηση αν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, επεσήμανε πως η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στο έργο και τη δουλειά της και πως «όλα τα άλλα απασχολούν κάποιους που το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα φτάσουν στην εξουσία». Ως προς τα περί αύξησης των προσλήψεων, ο Ευ.Αντώναρος δήλωσε πως από το ΠΑΣΟΚ μερικές φορές το χρόνο συνηθίζουν να δημοσιεύουν αριθμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και επιχειρούν να εξυπηρετήσουν μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες. «Χρησιμοποιούν διάφορους αριθμούς για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη» επισήμανε και σημείωσε πως από τα χθεσινά στοιχεία περίπου οι μισιοί από τους αναφερόμενους είναι ωρομίσθιοι δάσκαλοι και καθηγητές, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο».

«Όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή»

Ισοτιμιες

0,44%

ΛΟΝΔΙΝΟ [29/7]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,40400

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,52690

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,85520

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

133,59000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,64120

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

95,15000

[ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Μετά το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και το ΙΚΑ, που αναγκάζονται να συνάψουν δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου για να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες», την ίδια οδό φαίνεται ότι ακολουθεί και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Μείωση 70% σε ετήσια βάση αναμένεται να σημειώσουν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω χαμηλότερων εσόδων από τη σταθερή τηλεφωνία και έκτακτης επιβάρυνσης. Τα καθαρά κέρδη αναμένονται, κατά μέσο όρο, στα 47,3 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι 159,3 εκατ. Tην υποβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου και τη μη τήρηση της συνταγματικής υποχρέωσης των υπουργείων για διαβούλευση και γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για διάφορα νομοσχέδια, καταγγέλει με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρός της Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Νωρίς για να αποσύρει η ΕΚΤ τη ρευστότητα, σύμφωνα με τον Λουκά Παπαδήμο Θα είναι σχετικά εύκολο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αποσύρει ρευστότητα από την αγορά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, είπε ο αντιπρόεδρός της Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, την Τετάρτη.

«Δεν είναι δυνατόν να πούμε με οποιοδήποτε βαθμό βεβαιότητας πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε να αποσύρουμε την ρευστότητα», τονίζοντας πάντως πως δεν υπάρχει λόγος να αποσύρει η ΕΚΤ την επιπλέον ρευστότητα «στο άμεσο μέλλον». Οι διεθνείς χρηματιστηριακές

Παυλόπουλος: Σκοπός του ν/σ η αξιοποίηση 55.000 υπαλλήλων Σκοπούμενο είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων υπαλλήλων, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος μιλώντας επί της αρχής του σχετικού νομοσχεδίου, που επιλύει το θέμα της βαθμολογικής κατάστασης και της υπηρεσιακής εξέλιξης των υπαλλήλων αυτών. Ο υπουργός προσδιόρισε ότι οι ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, υπάλληλοι, για τους οποίους γίνονται ρυθμίσεις εξομοίωσης προς τους μονίμους, θα είναι τελικώς 55.010 (33.550 από την κεντρική διοίκηση, 10.578 από νομικά πρόσωπα και 10.882 από τους ΟΤΑ) και θα τους δίδεται η δυνατότητα να εξελίσσονται αντιστοίχως με τους δημοσίου δικαίου συναδέλφους του. Ωστόσο, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι ο αριθμός των

υπαλλήλων αυτών αυξήθηκε με τους 33.500 συμβασιούχους που έγιναν αορίστου χρόνου με το προεδρικό διάταγμα 164/2004, ενώ για το σύνολο των ρυθμίσεων είπε ότι πρόκειται για αναγκαίες ρυθμίσεις για αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και των ΟΤΑ. Αντιθέτως, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παν. Ρήγας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «σειρά διευθετήσεων με συγκεκριμένες στοχεύσεις και εξυπηρετήσεις αιτημάτων μικρών ή μεγαλύτερων ομάδων, που θα μπορούσαν να έχουν όνομα και διεύθυνση, με στόχο τον εξωραϊσμό της εικόνας της κυβέρνησης». Εξέφρασε φόβους οριακής συνταγματικότητας των συγκεκριμένων διατάξεων και πρότεινε να εξετασθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης των υπαλλήλων αυτών. Παρόμοια θέση εξέφρασαν ο αγορητής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και του ΣΥΡΙΖΑ Νικ.Τσούκαλης.

αγορές -σχολιάζει το Reutersέχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον τρόπο με τον οποίο οι κεντρικές τράπεζες θα αποσύρουν την ρευστότητα που δημιούργησαν μέσω των πακέτων στήριξης στις οικονομίες τους, που προήλθαν από διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων και ενέ-

σεις ρευστότητας, τώρα που υπάρχουν ενδείξεις ότι η ύφεση οδεύει προς το τέλος της. Η μεγάλη ρευστότητα στην αγορά εγείρει ανησυχίες για μελλοντική άνοδο του πληθωρισμού. Η ΕΚΤ έχει μειώσει το βασικό επιτόκιό της στο 1% από τον Ιούλιο.

Στοιχεία της ΕΣΥΕ Μειωμένος κατά 9,2% ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία φέτος τον Ιούνιο Μείωση 9,2% παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούνιο έναντι αύξησης 14,7% που είχε παρουσιάσει τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής

Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), σύμφωνα με τα οποία το 12μηνο Ιούνιος 2008-2009 ο δείκτης τιμών παραγωγής στη Βιομηχανία παρουσίασε μείωση 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο 12μηνο.

Παπαθανασίου: «Θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης η εισφορά» Αναφορά για την έκτακτη εισφορά στα μεγάλα εισοδήματα έκανε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου. Μιλώντας στη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για τα επαγγελματικά σκάφη και τα σκάφη αναψυχής ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε πως πρόκειται για μία απόφαση

16

Πρωτοδικείου που δεν έχει επεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, ενώ σημείωσε ότι για δύο αντίστοιχες αποφάσεις που απέρριψαν τις αιτήσεις για αναστολή δε γίνεται κανένας λόγος. «Το ζήτημα δεν είναι νομικό, είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας.

Αποτυχημένη πολιτική σχετικά με τις φαρμακευτικές δαπάνες χρεώνει στην κυβέρνηση ο Τομέας Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ότι το πρόσθετο κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκαν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγγίζει τα 1,125 δις. ευρώ. Κάτω από τα 67 δολάρια το βαρέλι έπεσε η τιμή του πετρελαίου στην Ασία, καθώς, η μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ επηρέασε αρνητικά τη ζήτηση. Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ότι υπολογιζόταν (στα 4,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο) μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τις θεωρίες περί χλιαρής ζήτησης, παρά τη γενικότερη εικόνα ανάκαμψης που παρουσιάζει η οικονομία. Νέα δεδομένα θα δοθούν στη δημοσιότητα ύστερα από έρευνα της ΕΙΑ (Energy Information Administration- Υπηρεσία Πληροφοριών Ενεργείας) του υπουργείου Ενέργειας. Αυτή τη στιγμή οι τιμές βρίσκονται στα 65,81 δολάρια το βαρέλι για το ελαφρό αργό και στα 68,55 για το μπρεντ.


17:Layout 1 29/7/2009 9:58 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

τεχνολογία

Κλείστε τις διακοπές σας ηλεκτρονικά με ασφάλεια Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του διαδικτύου κανονίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες με ασφάλεια. Δείτε τις παρακάτω συμβουλές από το Saferinternet.gr: - Αποφεύγουμε να κάνουμε ηλεκτρονικές συναλλαγές από υπολογιστές τρίτων ή δημόσια προσβάσιμους. - Επιλέγουμε τις εταιρείες που γνωρίζουμε την αξιοπιστία τους και στον φυσικό κόσμο. - Αν δεν θέλουμε να δώσουμε την καθημερινή πιστωτική μας κάρτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προπληρωμένες κάρτες ώστε να ελέγχουμε το ανώτατο όριο των συναλλαγών μας. - Πριν προβούμε σε συναλλαγή αναζητούμε τους όρους χρήσης που θα

πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς. Τους διαβάζουμε προσεκτικά! - Εξετάζουμε αν στην τιμή περιλαμβάνονται όλες οι επιπλέον χρεώσεις (φόροι, μεταφορικά έξοδα, κ.λπ.). - Ελέγχουμε αν και έως πότε έχουμε δικαίωμα ανάκλησης της κράτησής μας και με ποιους όρους ή χρεώσεις, έτσι ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων σε τέτοιο ενδεχό-

μενο. - Πριν καταχωρίσουμε οποιοδήποτε στοιχείο μας βεβαιωνόμαστε ότι είμαστε όντως στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ότι στο κάτω μέρος του browser υπάρχει ένα λουκετάκι και ότι η διεύθυνση αρχίζει με https://. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, το 45,6% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για αναζήτηση πληροφοριών για ταξίδια και καταλύματα. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που έχουν ακόμη επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι ασφαλές να χρησιμοποιεί κανείς τις υπηρεσίες συναλλαγών μέσω Διαδικτύου.

Τέλος εποχής για την υπηρεσία Soapbox Το 2006, η Microsoft παρουσίασε στο κοινό την υπηρεσία Soapbox, η οποία φιλοδοξούσε να εξελιχθεί στο αντίπαλον δέος για το YouTube. Όπως και ο μεγάλος του ανταγωνιστής, το Soapbox περιελάμβανε μια σειρά εργαλείων για τον εύκολο διαμοιρασμό videos στο Internet. Την ίδια εποχή, η Google εξαγόραζε το YouTube, δίνοντας έτσι νέα ώθηση στην υπηρεσία. Τελικά, το Soapbox δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει μεγάλο αριθμό χρηστών. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Soapbox κλείνει εντός των επόμενων ημε-

ρών και καλεί τους χρήστες να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους τα videos που έχουν ανεβάσει, καθώς δε θα είναι προσβάσιμα. Η υπηρεσία θα τερματίσει τη λειτουρ-

“Απροστάτευτοι” από τους hackers οι χρήστες του νέου iPhone Ο Jonathan Zdziarski, developer εφαρμογών για το iPhone και γνωστός για τη δραστηριότητά του στο χώρο του hacking, δήλωσε πρόσφατα ότι το smartphone της Apple είναι “ακατάλληλο” για εταιρική χρήση, καθώς αφήνει “απροστάτευτο” το χρήστη απέναντι στους απανταχού hackers. Ο Zdziarski είπε χαρακτηριστικά ότι το σύστημα κρυπτογράφησης στο iPhone 3G S μπορεί να σπάσει σε λιγότερο από δύο λεπτά. Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, πρόσθεσε ότι το νέο iPhone δεν είναι σε θέση να προστατεύσει ευαίσθητα προσωπικά και εταιρικά δεδομένα, όπως κωδικούς ασφαλείας και τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο Zdziarski υποστήριξε ότι είναι δυνατόν να αντιγράψει κανείς ολόκληρο το drive του iPhone 3G S σε έναν υπολογιστή μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η Apple και η RIM [με τα Blackberry] είναι οι βασικοί παίκτες στις ΗΠΑ, όσον αφορά την κάλυψη των εταιρικών τηλεπικοινωνιακών αναγκών. Το iPhone είναι ήδη πολύ δημοφιλές στο χώρο των επιχειρήσεων και απομένει να δούμε αν οι προειδοποιήσεις για κενά ασφαλείας είναι ικανές να ανακόψουν την πορεία του.

γία της στις 31 Αυγούστου. Η εταιρεία έκανε ό,τι μπορούσε για να ενισχύσει το Soapbox όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να απει-

λήσει το YouTube. Μεταξύ άλλων, η Microsoft εισήγαγε στο Soapbox υποστήριξη για πολλούς video codecs, ενσωματωμένο RSS player και διάφορα μεγέθη για την εμφάνιση των videos. Λίγο πριν την ανακοίνωση για τερματισμό της λειτουργίας, η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μετατρέψει το Soapbox σε μια υπηρεσία ειδικά εστιασμένη στις ανάγκες των bloggers και των δημοσιογράφων που ασχολούνται πολύ με τα videos. Φαίνεται, όμως, ότι ο σχεδιασμός εγκαταλείφθηκε πριν καν καταρτιστεί.

Ο Bill Gates εγκατέλειψε το Facebook «λόγω πολλών φίλων» Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Facebook ο Bill Gates αφού πάρα πολλοί χρήστες ήθελαν να γίνουν φίλοι του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Gates η προσπάθειά του να δοκιμάσει ο ίδιος το Facebook αποδείχθηκε άκαρπη καθώς μέσα σε λίγες ημέρες «10.000 άνθρωποι ήταν σε λίστα αναμονής για να γίνουν φίλοι του» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί το λογαριασμό του καθώς δεν ήξερε αν γνωρίζει όλους αυτούς τους ανθρώπους ή όχι. Ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates μίλησε για την προσπάθειά του να ακολουθήσει το Facebook κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ινδία όπου βραβεύτηκε για το φιλανθρωπικό του έργο. Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας εξομολογήθηκε στο κοινό ότι «δεν τα πηγαίνει καλά με τα γραπτά μηνύματα» ενώ «δεν ασχολείται με την τεχνολογία 24 ώρες το 24ώρο». «Διαβάζω πολύ» είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «ένα μεγάλο ποσοστό όσων διαβάζω δεν βρίσκεται μέσα σε υπολογιστή».

17

Ο κόσμος του Ελληνικού ραδιοφώνου Ένα website που ασχολείται αποκλειστικά με τον κόσμο του Ελληνικού ραδιοφώνου. Ειδήσεις από την τρέχουσα επικαιρότητα και πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για την πραγματικότητα του αγαπημένου μας μέσου, όπως καταγράφεται καθημερινά. Θα βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ μπορείτε να επιλέξετε αυτούς που θέλετε να ακούσετε ζωντανά από το internet στον υπολογιστή σας. Info :

http://www.radiofono.gr

Screensaver με βίντεο από τo blinkx Η πολύ πετυχημένη μηχανή αναζήτησης για video blinkx κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά. Με το blinkx Beat σας παρουσιάζει καθημερινά, πολλά ενδιαφέροντα βίντεο, κατευθείαν στο desktop του Η/Υ σας. Ειδήσεις και ενημέρωση απ’ όλον τον κόσμο, ψυχαγωγία, sports, οικονομικά νέα, πρόσφατο περιεχόμενο από το CNN, το Reuters κ.α., σε full screen, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Το blinkx Beat γίνεται αυτόματα το τρέχον screensaver του Η/Υ και ενεργοποιείται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις σας. Info :

http://www.blinkxbeat.com

Δημοφιλή plugins για το Wordpress Είναι ένας από τους πιο γνωστούς, συμπαθείς και “παραγωγικούς” προγραμματιστές. Ο λόγος για τον Lester Chan από την Σιγκαπούρη, ένας php developer (κυρίως), που μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να φτιάξει, όχι 1 ή 2, αλλά 16 από τα πιο δημοφιλή plugins για το Wordpress. Όλα διατίθενται δωρεάν για κατέβασμα ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, ενώ προσφέρεται καλή υποστήριξη και συχνές αναβαθμίσεις για να είναι συμβατά με όλες τις νεότερες εκδόσεις της πλατφόρμας. Στο πλούσιο portfolio περιλαμβάνονται τα πασίγνωστα WP-PageNavi, WP-Postratings, WP-UserOnline, WP-Polls κ.α. χωρίς τα οποία τα περισσότερα blogs θα ήταν φτωχά ή δυσλειτουργικά. Info :

http://lesterchan.net


18NEW:Layout 1 29/7/2009 9:57 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:30 Ο ΤΖΟΝΝΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ 09:00 ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΧΙΓΚΛΥΤΑΟΥΝ 09:30 ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΙΝΙ 10:00 Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ 11:30 ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ (E) 12:00 ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ (E) 13:00 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 14:30 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ (E) 15:00 ΛΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΤΣ 16:00 ΤΣΙΚΙΤΙΤΑΣ (E) 17:00 ΑΤΙΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ 18:00 ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (E) 19:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 21:15 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 22:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 23:15 ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 01:30 CRIME AND INVESTIGATION NETWORK 06.10 ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΨΕΜΑ 06.50 7 ME 11 ΜΑΖΙ 11.00 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ 12.00 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.15 ΛΟΛΑ 14.15 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 15.15 ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ 16.15 ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ 17.15 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1- ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ 17.20 THE SIMPLE LIFE 18.00 PROJECT RUNAWAY 19.00 ΛΟΛΑ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 AMERICA’S GOT TALENT 22.00 EXTREME MAKEOVER – HOME EDITION 23.00 THE UNIT 00.00 LAS VEGAS 01.00 ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΙΕΤΑΣ ΖΑΙΜΗ 02.10 ΚΡΥΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 03.10 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 03.45 MOBILE FUN 04.20 ΕΛΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΜΕ 05.20 ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ 06.00 ΑΝ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ 08.00 ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ 09.00 ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ… ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ 10:00 ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13.15 ΣΦΗΝΑΚΙΑ 14:00 ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ BEVERLY HILLS 16.00 BAYWATCH 17.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17.05 BAYWATCH 18:00 KITCHEN NIGHTMARES I 19:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20.00 Η ΝΤΑΝΤΑ 21:00 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ 23:00 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΜΠΕΚΑ 00.15 ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 01.15 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 02.15 ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 03.15 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 03.30 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 05:45 OFFICE: AN AMERICAN 06:00 Α.Τ.Ο.Μ. 06:30 ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ 07:00 ΚΡΥΠΤΟ, Ο ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΥΛΟΣ 07:30 ΓΙΟΥ - ΓΚΙ - Ο 08:00 ΠΟΚΕΜΟΝ 08:30 ΤΖΟΥ-

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

ΝΙΠΕΡ ΛΙ, ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΤΣΙ 09:00 ΈΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΈΛΕΓΑΝ ΣΚΟΥΜΠΙ-ΝΤΟΥ 09:30 Ο ΛΑΖΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 10:00 ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ 10:30 ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ 11:00 URBAN VERMIN 11:30 ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 12:00 SYLVESTER AND TWEETY MYSTERIES 12:30 THE ROAD RUNNER SHOW 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13:45 FORT BOYARD IV (E) 14:45 ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ, ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ 15:45 ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ 16:45 ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 17:4 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΝΚ 18:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 18:45 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ21:00 ΟΜΑΔΑ N.C.I.S. 22:00 ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ 0 0 : 1 5 ELEVENTH HOUR 01:15 SUPERNATURAL 02:15 Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ 04:15ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΞΑ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 17:00 ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ 18:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ 20:45 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:45 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ 1:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ (Ε) 3:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

05:45 ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 10:00 Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ 10:30 ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ 11:00 ΖΑΚ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 11:30 ΧΑΝΑ ΜΟΝΤΑΝΑ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:00 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:15 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (E) 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ (E) 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 ΥΙΕ ΜΟΥ ΥΙΕ ΜΟΥ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΙΝΓΚ 00:00 ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ OPUS DEI (E) 01:00 ΑΡΧΑΙΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (E)

0 6 : 0 0 Ε Π Α Φ Η 0 7 : 0 0 ΠΡΩΙΝΟ MEGA 10:00 Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ 11:00 ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ 11:50 ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΝΤΑΜΑΣ 12:20 ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚHΡYΓΜΑ 13:10 ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 14:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ15:00 ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ16:10 ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ 17:10 ΑΠΟΓΕΥ-

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

ΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:20 Η ΝΤΑΝΤΑ 18:00 SINGLES 19:00 ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 22:00 ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ 23:00 ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ00:15 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 00:30 ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ 01:50 STRONG MEDICINE02:50 FANTASY ISLAND 03:50 TELEMARKETING 04:30 ΕΝΟΧΗ ΑΓΑΠΗ

07:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 09:00 ΜΑΖΙ 10:30 ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 15:00 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 17:00 MAΓΕΙΡΕΜΑΤΑ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:30 ΟΚ 21:00 EIΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ 00:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 01:00 ΜΥ SPACE

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και πιπεριές Φλωρίνης Υλικά 2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ¼ φλιτζάνι ξίδι ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383 Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

Εκτέλεση

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέ-

Αναμιγνύουμε τα πρώτα 8 υλικά σ’ ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για 4 ώρες. Σερβίρουμε πάνω σε ολόκληρα φύλλα μαρουλιού.

[ΖΩΔΙΑ]

06:45 ΧΑΪΝΤΙ 07:15 ΤΡΟΤΡΟ 07:30 ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ 08:00 HARVEY TOONS 08:15 Η ΚΥΡΙΑ ΑΡΑΧΝΗ 08:30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 09:15 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ (Ε) 09:55 Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ BEST OF 12:35 ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ BEST OF 15:45 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ 16:10 SHOWBIZ NEWS BEST OF 17:10 ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ (Ε) 18:45 ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 4 23:00 ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 00:05 MAD MEN 01:00 AUTO ALTER 01:15 ΠΡΟΔΟΣΙΑ 03:15 ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΠΡΟΥΝΕΤΙ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ

06.00 BBC LIVE 06.30 REPORTERS 07.00 BBC@ΣΚΑΪ 09.00 THE OPRAH WINFREY SHOW 10.00 ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ 11.00 TEN YEARS YOUNGER 11.30 STYLE HER FAMOUS 12.00 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 13.00 ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ 14.00 ΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΑΣ 15.00 ΝΤΑΝΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 16.00 Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ, Ο ΤΣΑΡΛΙ 17.00 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ 17.15 ΣΑΣΟΥΚΙ 17.45 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 18.30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19.45 PLANET NEWS 21.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 21.45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2009 22.00 MAN vs WILD 23.00 FINAL REPORT : ΦΟΝΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ 24.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 00.05 ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ 01.00 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 02.00 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 03.00 Η ΦΥΣΗ ΓΥΡΩ ΜΑΣ 04.00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.15 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 05.15 FIFA: BEST OF THE BEST

λες αλάτι, πιπέρι φύλλα μαρουλιού για διακόσμηση

Κριός Να ξέρετε ότι μπορείτε να καταφέρετε πολλά πράγματα, αρκεί μερικές φορές να μην σας παίρνει από κάτω. Πιστέψτε στον εαυτό σας.

Ταύρος Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στην προσπάθειά σας για να μπορέσετε να υλοποιήσετε τους στόχους σας. Εξετάστε την κάθε σας κίνηση.

Δίδυμοι Σημαντικές θα είναι οι αλλαγές που θα γίνουν αυτή την περίοδο και θα διαδέχονται η μία την άλλη. Καλό θα ήταν να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Καρκίνος Δείξτε σταθερότητα σε ό,τι αποφασίσετε και να είστε σίγουροι πως τα πράγματα θα είναι πολύ θετικά για εσάς. Να είστε υπομονετικοί και ψύχραιμοι.

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ]

Θα πάω στο μπαρ... Λέει ο άνδρας στην γυναίκα του: - Βαλε το παλτό σου, αγάπη μου, θα πάω στο μπαρ. - Θα με πάρεις μαζί για ένα ποτό; απαντάει χαρούμενα η γυναίκα. - Μην λες βλακείες, της απαντάει... Θα κλείσω το καλοριφέρ!

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

18

Λέων

Τοξότης

Μην γίνεστε πιεστικοί με τους γύρω σας. Συζητήστε με ήρεμο τρόπο για όσα σας απασχολούν. Μην προσπαθείτε να επιβάλλετε την άποψή σας.

Παρθένος

Αυτό το διάστημα έχετε την ικανότητα να αντιλαμβάνεστε κάποια προβλήματα που μπορεί να συμβούν και να τα προλαβαίνετε εγκαίρως

Ζυγός

Καλό θα ήταν να μην συμμετέχετε σε κάποιες αναταραχές που μπορεί να υπάρξουν. Εσείς διατηρήστε τους χαμηλούς τόνους και κρατήστε αποστάσεις.

Σκορπιός

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και κάντε σχέδια από τα οποία θα επωφεληθείτε μελλοντικά αν κινηθείτε έξυπνα. Μην παρασυρθείτε από τρίτους.

Αιγόκερως Προτεραιότητά σας θα είναι να τακτοποιήσετε υποθέσεις που είχαν μείνει σε στασιμότητα εδώ και αρκετό καιρό. Μην κάνετε καινούργια ανοίγματα

Υδροχόος Καλύτερα τώρα που η διάθεση σας είναι αρκετά ανεβασμένη να ασχοληθείτε πρώτα με υποθέσεις που αφορούν το παρελθόν και μετά με οτιδήποτε άλλο.

Ιχθείς

Καλό θα ήταν κάποια πράγματα να τα δείτε από διαφορετική σκοπιά για να μην έχετε προβλήματα μετά. Σε αυτό σας βοηθά πολύ η καλή σας διάθεση.

Μην ανησυχείτε αν κάποια από τα σχέδια σας δεν πηγαίνουν όπως τα θέλατε. Κάντε λίγη υπομονή και η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ καλή για εσάς.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ] Έκαναν μήνυση σε μαθητές… για ηχορύπανση Για πολλούς ανθρώπους το άκουσμα του παιδικού γέλιου προκαλεί αγαλλίαση, για άλλους είναι εντελώς αδιάφορο, αλλά για κάποιους όπως αποδείχτηκε αποτελεί σοβαρό λόγο για να προβούν σε μήνυση. Σε αυτό το σημείο οδηγήθηκαν ορισμένοι κάτοικοι, των οποίων τα σπίτια συνορεύουν με το Ρωμαιοκαθο-

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 00.30 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας: ΤΣΑΒΕΣ ΒΡ Ιάσονος 130, ΛΙΑΔΕΛΗΣ ΚΑOIL Μπότσαρη 31, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ CYCLON Ν. Δημητρ. 45, ΕΒΟΑΠ SHELL Λαρίσης 8, ΓΚΑΓΚΑΣ DRACOIL Λαρίσης 198, ΑΡΑΒΙΑΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΚΟ Λ. Αθηνών 56 ** ΑΦΟΙ ΤΖΕΚΑ JET OIL Πολυμέρη 177

λικό σχολείο του Bolton, της Αγγλίας. Όπως αποδείχτηκε τα παιδικά γέλια και οι φωνές των 384 μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων ενόχλησαν τους 150 περιοίκους, οι οποίοι προχώρησαν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση αδικαιολόγητης ηχορύπανσης, όπως και οι ίδιοι υποστηρίζουν.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Καρατζίκας Άλκης Ιωλκού 317 (Στάση Πανταζοπούλου) τηλ. 24210 56555, Πισιώτης Κωνσταντίνος Βασάνη 53 – 2ας Νοεμβρίου (όπισθεν Υγειονομικού) τηλ. 24210 38774, Τσικρικα Παρασκευή Γιάννη Δήμου 170 – Βλαχάβα τηλ.24210 70127, Τσιτσιρίγκος Χρήστος Γκλαβάνη 120 – Γαζή τηλ. 24210 37950 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Σιτοκωνσταντίνου Μαρία Κασσαβέτη 16 - Αλεξάνδρας τηλ. 24210 28740

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Πελέκου Αθηνά Ελλησπόντου 79 τηλ. 24210 69938


19:Layout 1 29/7/2009 9:59 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

πολιτισμός

Στην Τσαγκαράδα

Έκθεση και διάλεξη για τον μυστικό κόσμο της Βυζαντινής Αγιογραφίας Την Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας της Δωροθέας ΓιαννούκουΑντωνίου θα φιλοξενήσει η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας Τεχνών & Αθλητισμού «Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ» του Δήμου Μουρεσίου στους εκθεσιακούς χώρους της Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής Τσαγκαράδας στα πλαίσια των

καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΗΛΙΑ 2009. Φεστιβάλ Πηλίου». Η Δωροθέα Γιαννούκου-Αντωνίου γεννήθηκε στον Πειραιά και κατάγεται από την Κύμη Ευβοίας. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Υπηρετεί ως φιλόλογος καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Νέας Αρτάκης.

Πήρε επί σειρά 5 ετών μαθήματα Βυζαντινής Αγιογραφίας στη Χαλκίδα στο εργαστήριο της Αντιγόνης Ρέμπελου, ενώ άρθρα της σχετικά με τη Βυζαντινή Αγιογραφία έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο. Έχει αγιογραφήσει τα τέμπλα τριών εκκλησιών. Έργα της έχουν παρουσιασθεί

σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύμη, στη Χαλκίδα και στην Αθήνα. Πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Αυγούστου 2009 & ώρα 20:00 μ.μ στο Αχιλλοπούλειο

Τσαγκαράδας, ενώ παράλληλα θα δοθεί διάλεξη από την εκθέτρια με θέμα: Ο Μυστικός Κόσμος της Βυζαντινής Αγιογραφίας . Τα ερωτήματα που θα τεθούν και στα οποία θα επιχειρηθεί μια σφαιρική προσέγγιση αφορούν στους λόγους που ο κάθε πιστός χρησιμοποιεί τις εικόνες, τους

μυστικούς συμβολισμούς που κρύβουν μέσα τους και τις «ηθικές» εκτιμήσεις γύρω από τις εικόνες. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009 ΄ Ώρες λειτουργίας: 10:30π.μ13:30 μ.μ & 18:30 μ.μ -21:30 μ.μ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Κυριακή στα Κ. Λεχώνια

Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη ήχους

Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη γνωστά τραγούδια, διοργανώνει η ΕΚΠΟΛ σε συνεργασία με το Δήμο Αρτέμιδος, την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 10 το βράδυ στην παραλία των Κάτω Λεχωνίων στο ΚΑΡΝΑΓΙΟ. Τραγούδια ελληνικά αγαπημένων συνθετών αλλά και ξένα που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από πολλές γενιές: Μ.Χατζιδάκις, Σ.Κραουνάκης, Θ.Μικρούτσικος αλλά και πιο σύγχρονοι όπως Θ.Παπακων/νου, Α.Ιωαννίδης, Μ.Πασχαλίδης, Ε.Ρεμπούτσικα, είναι μερικοί από τους συνθέτες που θα ακουστούν στην όμορφη, ατμοσφαιρική και δροσερή παραλία Καρνάγιο στα Κάτω Λεχώνια. Μαζί με τους έλληνες συνθέτες θα αποδοθούν και τραγούδια ξένων συνθετών όπως: Dust in the wind, Wish you were here, Stand by me, Aint no sunshine αλλά και αγαπημένα τραγούδια των Beatles. Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς είναι γνωστοί και καταξιωμένοι μουσικοί της πόλης μας, καθηγητές σε ωδεία και μουσικά σχολεία. Η Έρρικα Πατρικίου και ο Βασίλης Κουτσουβέλης στο τραγούδι, η Μερόπη Βλαχογιάννη στο ακορντεόν, ο Δημήτρης Νάσιος στη κιθάρα και ο Γιάννης Πυργέλης στο πιάνο υπόσχονται να μας πάνε κρουαζιέρα στην Αλεξάνδρεια, να μεταμορφώσουν τη σκηνή σε πίστα απο φώσφορο, να μας ταξιδέψουν στον Νότο και αφού φτάσουμε στη μικρή πατρίδα να συναντήσουμε τον προσκυνητή και τον Άμλετ της σελήνης παρέα με το αερικό. Το πάρτυ θα γεμίσει χίλιες σιωπές πριν το τέλος που θα ακουστεί το χειροκρότημα. Η

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ)” Πέμπτη - Τετάρτη: 18.45, 20.45 “ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΜΟ” Πέμπτη - Τετάρτη: 22.45 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ” Πέμπτη - Τετάρτη: 19.45, 22.00 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ (ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ) ” : Πέμπτη - Τετάρτη : 19.15 “ ΧΑΝΓΚ ΟΒΕΡ ” : Πέμπτη -Τετάρτη : 21.15 23.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΤΡΑΝΣΠΟΡΤΕΡ3” Πέμπτη – Τετάρτη: 20.00, 22.15

Θερινό σινεμά… στο Αχιλλοπούλειο Τσαγκαράδας συναυλία θα αρχίσει στις 10 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Σύντομα Βιογραφικά Η Έρρικα Πατρικίου είναι καθηγήτρια τραγουδιού και θεωρητικών στο Δημοτικό ωδείο Βόλου και στο ωδείο Βόλου Ρυθμός. Είναι κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, ελαφρού τραγουδιού, ελληνικού τραγουδιού και του Διπλώματος Μονωδίας. Έχει διοργανώσει πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, έχει κάνει αφιερώματα σε συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, και συμμετέχει κάθε χρόνο στα Δεληγιώργεια. Τέλος έχει συμμετάσχει σε συναυλία με το σωματείο Ελλήνων ηθοποιών και μελοδράματος. Ο Βασίλης Κουτσουβέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι πτυχιούχος του

τμήματος Αυτοματισμού του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Από μικρή ηλικία άρχισε η ενασχόλησή του με τη μουσική, όντας μέλος της παιδικής χορωδίας του Δήμου Βόλου. Ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας και θεωρητικών στην ηλικία των 11. Παίζει κλασσική και ακουστική κιθάρα και έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με το τραγούδι ως μέλος διαφόρων rock συγκροτημάτων, συμμετείχε σε συναυλίες σε μουσικές σκηνές της συμπρωτεύουσας, καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος του τοπικού rock-blues σχήματος CROSSROADS, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει διασκευές κλασσικών κομματιών καθώς και συνθέσεις του ίδιου του γκρουπ , έχοντας δώσει

πολλές συναυλίες. Από το 2006 είναι μέλος της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου με μαέστρο το Γιάννη Καρκάλα και σπουδάζει έντεχνο τραγούδι με την Έρρικα Πατρικίου. Η Μερόπη Βλαχογιάννη είναι καθηγήτρια πιάνου και ακορντεόν στο Δημοτικό ωδείο Αλμυρού και σε μουσικές σχολές του Βόλου. Είναι μέλος της παραδοσιακής ορχήστρας Θάμυρις. Έχει κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Είναι κάτοχος των πτυχίων Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Πιάνου και Ακορντεόν. Ο Γιάννης Πυργέλης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και εργάζεται ως προπονητής ταεκ-βοντό στον Α.Σ. Ολυμπιακή ακαδημία. Διδάσκει επίσης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας και Πιάνου.

Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ανοιχτό Θέατρο Ξουριχτίου Ο Δήμος Μουρεσίου και η ΕΠΙ ΤΕΧΝΩΝ στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΗΛΙΑ 2009. Φεστιβάλ Πηλίου» με γνώμονα την καθολική μέχρι τώρα ανταπόκριση του κοινού προχώρησε στη διοργάνωση τριων ακόμα εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο Ανοιχτό Θέατρο Ξουριχτίου. - Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009 & ώρα 21: 00 Συναυλία Γλυκερίας με την Εστουδιαντίνα. - Σάββατο 22 Αυγούστου

2009 & ώρα 20:00 Ο μάγος Σανκάρα παρουσιάζει ένα σόου που κόβει την ανάσα… - Σάββατο 29 Αυγούστου 2009 & ώρα 21:00 Η ομάδα θεάτρου «ΕΞ ΑΡΧΗΣ» παρουσιάζουν το έργο του Ντίνου Σπυρόπουλου «Γκόλφω FOREVER». Πρόκειται για μια ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης. Το πολιτιστικό ταξίδι που άρχισε στις 4 Ιουλίου 2009 συνεχίζεται…

19

Το Θερινό Σινεμά του Δήμου Μουρεσίου συνεχίζει τις προβολές . Αύριο Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009 & ώρα 21:00 στο Αχιλλοπούλειο Τσαγκαράδας θα προβληθεί η ταινία «Αψηφώντας το Θάνατο»

Ακύρωση συναυλίας Η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας Τεχνών & Αθλητισμού Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ του Δήμου Μουρεσίου ανακοινώνει πως η προγραμματισμένη για το Σάββατο 1 Αυγούστου 2009 Συναυλία με την Έφη Παπαθωμαΐδη και τη Ζωή Σαμσαρέλου στο Ανοιχτό θέατρο Ξουριχτίου ακυρώνεται για τεχνικούς λόγους.

«Το κορίτσι της λίμνης» στο Cine Μεσόγειος Την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 9.30 το βράδυ στην Εξωραϊστική Cine Μεσόγειος θα προβληθεί η βραβευμένη Ιταλική ταινία «Το κορίτσι της λίμνης». Η ταινία είναι βασισμένη στο διεθνές best seller της Νορβηγίδας συγγραφέως ψυχολογικών θρίλερ, Karim Fossum, «Don"t Look Back» (Inspector Sejer Mysteries).Η 6χρονη Μάρτα επιστρέφει στο σπίτι της αμέριμνη. Στο δρόμο συναντά τον ψυχικά διαταραγμένο Mario… Ολόκληρο το χωριό βρίσκεται σε συναγερμό για την εξαφάνιση της. Χτενίζοντας την περιοχή, ανακαλύπτουν στην όχθη της λίμνης το πτώμα μιας νέας γυναίκας. Ο επιθεωρητής Σάντζιο, ένας πεπειραμένος αστυνομικός, που πρόσφατα μετακόμισε στην απομονωμένη περιοχή, έρχεται στην πόλη. Ο νεαρός συνάδελφος του, ο Σιμπόλντι, γεννημένος σε αυτές τις κοιλάδες, γίνεται ο οδηγός του στην προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει τους οικογενειακούς δεσμούς, τις σχέσεις και τα καλά κρυμμένα μυστικά της μικρής κοινωνίας. Οι δύο τους, μαζί με τον Αλφρέντο, τον πιστό συνάδελφο του Σάντζιο από την εποχή που ήταν στην Ανθρωποκτονία, θα αναγκαστούν να μείνουν στην πόλη λίγο παραπάνω απ’ ότι σχεδιάζανε… ένα καινούργιο έγκλημα πρόκειται να διαπραχτεί… ένα έγκλημα πιθανότατα συνδεδεμένο με μια από τις οικογένειες του χωριού… Ο καθένας από τους κατοίκους της μικρής κοινωνίας θα μπορούσε να είναι ο πιθανός δολοφόνος… Σκηνοθεσία: Αντρέα Μολαγιόλι Σενάριο: Σάντρο Πετράλια Πρωταγωνιστούν: Αντρέα Μολαϊόλι, Τόνι Σερβίλο, Βαλέρια Γκολίνο, Φαμπρίτσιο Τζιφούνι


20:Layout 1 30/7/2009 12:44 πμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

αθλητικά

Παίκτη της Νίκης θα αποτελέσει ο Αργεντινός επιτελικός

Σήμερα στην Πορταριά η κλήρωση Β΄ & Γ΄ Εθνικής Η κλήρωση των Πρωταθλημάτων της Β’ & Γ’ Εθνικής Κατηγορίας , για την Αγωνιστική περίοδο 2009-2010 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “PORTARIA HOTEL & SPA”, στην Πορταριά Πηλίου σήμερα στις 20:00, παρουσία τόσο του προέδρου του Ολυμπιακού Αχ. Μπέου, στον οποίο οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό ότι αυτό το σημαντικό γεγονός φιλοξενείται στην περιοχή μας, όσο και του αφεντικού της Νίκης, Στράτου Γιδόπουλου.

Μεγάλη νίκη ο ΑΠΟΕΛ Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στα πλέι οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποίησε ο ΑΠΟΕΛ, του γνώριμού μας από τη θητεία του στον Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η κυπριακή ομάδα επιβλήθηκε με 2-0 μέσα στη Λευκωσία της Παρτίζαν και ουσιαστικά βρίσκεται «με το ένα πόδι» στην επόμενη φάση, Από τα υπόλοιπα ματς, εντύπωση προκάλεσε η αδυναμία της κατόχου του τελευταίου Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, να νικήσει στην έδρα της τη ρουμανική, Τιμοσοάρα. Το τελικό 2-2 της Ουκρανίας κάνει πολύ δύσκολη την αποστολή της ομάδας του Μιρτσέα Λουτσέσκου (δεν ήταν στον πάγκο, καθώς αναρρώνει από πρόσφατη επέμβαση στην καρδιά) στον επαναληπτικό. Μια ακόμη έκπληξη, η νίκη της σλοβενικής, Μάριμπορ με 3-2 μέσα στη Ζυρίχη επί της ομώνυμης ελβετικής ομάδας, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα της! Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ του Δημήτρη Παπαδόπουλου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σάλτσμπουργκ. Ο «Παπ» ξεκίνησε βασικός κι αντικαταστάθηκε στο 72’ από τον Σλέπιτσκα. Στα προκριματικά των μη πρωταθλητών, η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά ηττήθηκε με 1-0 στη Γλασκόβη από την Ντινάμο Μόσχας και κινδυνεύει με «υποβιβασμό» στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. εκεί θα καταλήξουν οι 15 ομάδες που θα αποκλειστούν από τον συγκεκριμένο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ). Ο 23χρονος διεθνής δεν ξεκίνησε βασικός, αλλά αντικατέστησε στο 60’ τον Φόρτσιουν. Στους πρώτους αγώνες για τον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Ακτόμπε (Καζακστάν)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 0-0 Μπακού (Αζερμπαϊζτάν)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 0-0 Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-1 Ζυρίχη (Ελβετία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 2-3 ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 2-0 Σέριφ Τιρασπολ (Μιλδαβία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 0-0 Βέντσπιλς (Λετονία)-Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 1-0 Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) 0-1 Κοπεγχάγη (Δανία)-Στάμπαεκ (Νορβηγία) 3-1 ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Σίβασπορ (Τουρκία) 5-0 Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Τιμισοάρα (Ρουμανία) 2-2 Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)-Τβέντε (Ολλανδία) 29/7 Σέλτικ (Σκωτία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) 0-1

Υπογράφει σήμερα ο Ντε Μπαρτόλο Μπορεί η χθεσινή καθυστέρησή του να δημιούργησε προσωρινά ανησυχία, αλλά τελικά το νέο δεκάρι της Νίκης, ο Αργεντινός Ντε Μπαρτόλο, ήρθε χθες στο Βόλο έστω και αργοπορημένα και σήμερα θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νίκη, αποτελώντας τον τέταρτο κοινοτικό της ομάδας μετά τους Νάνι, Μπένγκουα και Βαλντέζ. Μάλιστα ο Ισπανός και τυπικά από σήμερα θα ανήκει στη Νίκη, αφού θα υπογράψει κι αυτός, όπως και ο Χατζηλιόντας, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Πήλιο και δεν έχουν υπογράψει, θα αποφασιστεί το μέλλον τους στην ομάδα σε συζήτηση που θα έχουν οι Μπάριος και Γιδόπουλος. Ο δεύτερος θα βρίσκεται από σήμερα στο Βόλο και για τα θέματα της ομάδας, αλλά και για την κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά, με τη Νίκη να μπαίνει στην κληρωτίδα, αφού το πιστοποιητικό συμμετοχής δεν έχει σχέση με τη διαδικασία της κλήρωσης. Στα υπόλοιπα ζητήματα, ανέβηκε

Χάνια. Όμως οι δοκιμές δε σταματούν εδώ για τους κυανόλευκους, αφού κι ένας Σκοπιανός επιθετικός θα ανέβει στο βουνό των Κενταύρων για να τον τσεκάρει ο Μπάριος στο φιλικό που θα γίνει με τον ΠΑΟ Ρουφ αύριο ή μεθαύριο. Εγγραφές στο τμήμα μπάσκετ Οι υπεύθυνοι του τμήματος μπάσκετ της Νίκης καλούν τους γονείς για εγγραφές των παιδιών τους από 8 έως 14 ετών για τα τμήματα μπάσκετ αντρών και γυναικών. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Νίκη χρησιμοποιεί για τις υποδομές της 5 κλειστά γυμναστήρια που συνεπάγεται τεράστια ευελιξία στα ωράρια και επίσης ανελλιπώς τα παιδικά και εφηβικά συμμετέχουν σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων με αντίπαλους τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας χθες στο Πήλιο ο υπό δοκιμήν Γάλλος, ο οποίος στο εσωτερικό διπλό έπαιξε στα δεξιά του κέντρου κι όχι αριστερά, ενώ ο Κουσίδης, ο νεαρός επιθετικός από τον Αίαντα Σαλαμίνας αναμένεται σήμερα στα

Διαρκείας της Ερασιτεχνικής Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας της Ερασιτεχνικής Νίκης για την αγωνιστική περίοδο

2009 - 2010. Τα εισιτήρια ισχύουν για όλα τα τμήματα του συλλόγου (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο Ν. Αθλητές). Είναι διαβαθμισμένα σε 3 κατηγορίες. Σε χρυσές κάρτες (Gold) που ισχύουν για 20 θέσεις στο κάτω διάζωμα της κερκίδας του κλειστού γυμναστηρίου, οι ασημένιες κάρτες (Silver) που ισχύουν για τις υπόλοιπες θέσεις του κάτω διαζώματος και οι μπλε κάρτες (Blue) που ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες θέσεις. Οι κάρτες διαρκείας διατίθενται από τα γραφεία του συλλόγου. Πληροφορίες Τηλ : 24210 60320 Διαφημίσεις στο Κλειστό Το Δ.Σ της ερασιτεχνικής Νίκης καλεί όλους τους επαγγελματίες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας να διαφημιστούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Στο κλειστό γυμναστήριο θα αγωνίζονται οι ομάδες μπάσκετ του συλλόγου , η ομάδα βόλεϊ γυναικών όπως και όλες οι προπονήσεις όλων των τμημάτων υποδομών του συλλόγου.. Πληροφορίες Τηλ : 6948879546 Φάτσης Στέργιος

0-2 τη Σλόβαν ο Ολυμπιακός με συνοπτικές διαδικασίες

Να περάσει ο επόμενος… Παραδίδοντας μαθήματα απλού ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στην Μπρατισλάβα (2-0) και βρίσκεται με τα δύο πόδια στα πλέι οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν την υπόθεση «νίκη» από τα... αποδυτήρια με το γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 2ο λεπτό και του καταπληκτικού Λεονάρντο στο 21ο. Οι Πειραιώτες δεν κινδύνευσαν σε καμία στιγμή του αγώνα, είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα του ματς, ενώ ο Κετσπάγια πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε με την συμμετοχή των Ζαϊρί και Μήτρογλου που έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και την παρουσία των Μπράβο και Λεονάρντο στην αριστερή πλευρά... Οι «νταμπλούχοι» μπήκαν με άγριες διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2’ αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ζαϊρί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικό της Σλόβαν και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Η συγκεκριμένη εξέλιξη έδωσε... φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, οι οποίοι άγγιξαν το 2-0 στο 11’, αλλά το σουτ του Μήτρογλου κατέληξε άουτ. Ότι δεν κατάφερε ο «Γερμανός» το έπραξε 10 λεπτά αργότερα ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος είπε «ευχαριστώ» στην πάσα του Μήτρογλου και με ωραία κίνηση που συνοδεύτηκε από δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρολεύκων». Στο 36’ ο Ζαϊρί έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αφού καθυστέρησε να πλασάρει τον Μπίτσικ, ενώ στη μοναδική ευκαιρία της Σλόβαν στο πρώτο ημίχρονο ο Σάλατα από πλάγια θέση σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη. Στην επανάληψη, ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε, αφού η κούραση από την προετοιμασία έκανε την εμφάνισή της. Πάντως, αν εξαιρέσουμε το μακρινό σουτ του Σλόβακ που ο Νικοπολίδης δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε με γροθιές, η Σλόβαν δεν δημιούργησε σοβαρούς κινδύνους στην περιοχή της ελληνικής ομάδας.

Αντίθετα, οι Πειραιώτες έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να κάνουν τρία τα τέρματά τους. Στο 73’ ο Γκαλέτι σημάδεψε το κεφάλι του Μήτρογλου, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπίτσικ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των

γηπεδούχων είπε εκ νέου «όχι» στο πλασέ του Ζαϊρί και στην επαναφορά η βολίδα του Μαρέσκα κατέληξε στο δοκάρι. Κορυφαίοι από τον Ολυμπιακό ήταν οι Ζαϊρί, Λεντέσμα, Λεονάρντο Μήτρογλου και Μέλμ-

περγκ. Ο Μαροκινός μέσος έδειξε ότι με «όπλο» τους ντρίπλες είναι ικανός να διασπάσει κάθε κλειστή άμυνα, την ώρα που ο Μήτρογλου ήταν «νούμερο 1» απειλή για την αντίπαλη εστία, καθώς ήταν μέσα σε όλες τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός. Όσο για τον Σουηδό κεντρικό αμυντικό η κλάση του είναι αναμφισβήτητη και απέδειξε ότι θα καλύψει και με το παραπάνω το κενό που άφησε ο Αντζας στο κέντρο της άμυνας. Η ρεβάνς με την Σλόβαν θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (5/8) στο «Καραϊσκάκη». Κίτρινες: 33’ Ντόμπροτκα, 49’ Π. Πέτρας, 64’ Κόζακ - 90’ Μαρέσκα. ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Μπίτσικ, Ντόμπροτκα, Βαλάχοβιτς, Ντόσουντιλ, Π. Πέτρας, Σάλατα (79’ Τσέρνακ), Κόζακ, Γκαούτσο (74’ Ιβάνα), Σλόβακ, Χάλεναρ, Μάσαρικ (58’ Σιλβέστρ) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Ζαϊρί, Λεονάρντο (60’ Γκαλέτι), Γ. Παπαδόπουλος (70’ Μαρέσκα), Μήτρογλου (84’ Ντιόγκο)

«Ημασταν καλά διαβασμένοι», Δήλωσε ο Κετσπάγια Φανερά ικανοποιημένος από την έκβαση του αγώνα, αλλά και από την απόδοση των παικτών του, ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει το σπουδαιότερο: «Πρέπει στο γήπεδό μας να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε εδώ». «Πιστεύω πως ήταν ένα αρκετά καλό ματς. Για πρώτο παιχνίδι παίξαμε καλά. Από την αρχή ήμασταν φαβορί και το δείξαμε από το πρώτο λεπτό. Πετύχαμε δυο γκολ, μπορώ να πω ότι ελέγχαμε το παιχνίδι και είμαστε σίγουρα ευχαριστημένοι. Ωστόσο τίποτα δεν τελείωσε ακόμη. Εχουμε ένα ματς στο γήπεδό μας και πρέπει να είμαστε σοβαροί για να τελειώσουμε τη

20

δουλειά που ξεκινήσαμε εδώ», επεσήμανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Σχολιάζοντας την απόδοση της ομάδας του, ο Κετσπάγια ανέφερε: «Μπήκαμε πολύ καλά στο ματς, σημειώσαμε δυο γρήγορα γκολ και δημιουργήσαμε πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες. Αυτό το σκορ μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα. Τη νίκη μας την έδωσε το γεγονός ότι ήμασταν καλά διαβασμένοι, κλείσαμε όλους αυτούς τους χώρους που προσπάθησε να δημιουργήσει ο αντίπαλος και αποκλείσαμε όλους τους κίνδυνους για την εστία μας». «Είμαστε σίγουρα ευχαριστημένοι. Αυτή η ομάδα έχει παίξει αγώνες πρωταθλήματος, έχει

δώσει δυο ματς για τον προκριματικό γύρο... Πιστεύω ότι εμείς ήμασταν αρκετά έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Σταθήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο», συνέχισε και επεσήμανε: «Εχουμε και δεύτερο ματς και θέλουμε εκεί να τελειώσουμε την πρόκριση». Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές του και ιδίως για τον Λεονάρντο, ο Κετσπάγια τόνισε: «Εχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας. Επιλέξαμε όσους πιστεύαμε ότι ήταν πιο κατάλληλοι να ξεκινήσουν. Αυτά που είχαμε ζητήσει από τους παίκτες, μας τα έδωσαν και με το παραπάνω».


[

21:Layout 1 30/7/2009 12:37 πμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

αθλητικά Για το χάλκινο η Εθνική γυναικών στο πόλο Την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ρώμης θα διεκδικήσει η Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε χθες σκληρή μάχη στον ημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά υπέκυψε με σκορ 8-7 και την Παρασκευή (17:00) θα παίξουν για το χάλκινο μετάλλιο με τη Ρωσία. Η Ελσι Ουίντες με πέντε γκολ «εκτέλεσε» την ελληνική ομάδα, η οποία στο τέλος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως το σουτ της Τσουκαλά απέκρουσε η Αρμστρονγκ. Οι Αμερικανίδες θα αντιμετωπίσουν τον Καναδά στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 2-1, 2-2.

Κλοπή ποδηλάτου που χρησιμοποιούνταν σε αθλητικό πρόγραμμα Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος «Ποδήλατο, τρόπος να ζεις», το οποίο εγκαινίασε με ιδιαίτερη επιτυχία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, δυστυχώς καταγράφηκε η πρώτη απώλεια ενός εκ των 50 ποδηλάτων που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος και όχι μόνο. Την περασμένη εβδομάδα εκλάπη ένα ποδήλατο από κόμβο στη συνοικία των Παλαιών, ένα γεγονός που καταδικάζεται απ’ όλους. Ο ΑΟΝΑΜ μόλις ενημερώθηκε σχετικά, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ κατήγγειλε την κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Παράλληλα επέστησε την προσοχή των υπόλοιπων συμβεβλημένων κόμβων σε ό,τι αφορά την ασφαλή φύλαξη των ποδηλάτων, προκειμένου να μην επαναληφθεί παρόμοιο συμβάν στο εγγύς μέλλον. Το ποδήλατο που εκλάπη ήταν εργοστασιακής κατασκευής Field, μοντέλο Solara 28 ιντσών, χρώματος γκρι, με σκελετό αλουμινίου, ενώ έφερε καλάθι και δύο πλαϊνούς σάκους. Εάν κάποιος πολίτης δει κάποιο ποδήλατο με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, μπορεί να επικοινωνήσει είτε με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, είτε με τον Αθλητικό Οργανισμό της ΝΑΜ στο τηλ. 24210-97546.

Και επίσημα επιστροφή για τον Σούμι Επιστροφή στην ενεργό δράση για τον Michael Schumacher. Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, ενημέρωσε τον Βραζιλιάνο πιλότο Φελίπε Μάσα ότι αντικαταστάτης του στον επόμενο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα είναι ο Michael Schumacher. Η είδηση επιβεβαιώθηκε κι επίσημα, με τη Ferrari να ανακοινώνει ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ακολουθήσει ένα ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας τις επόμενες εβδομάδες, ούτως ώστε να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στη Βαλένθια. Ο Schumacher αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει κάνει ούτε ένα μέτρο δοκιμών με την F60, καθώς έχει να οδηγήσει μονοθέσιο της Ferrari από τον Απρίλιο του 2008.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Αστέρα στο Καρπενήσι με 1-0

Σπουδαία φιλική νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου Τα διαπιστευτήρια του από το πρώτο κιόλας φιλικό έδωσε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στο Καρπενήσι, δείχνοντας νωρίς νωρίς ότι φέτος θα είναι η χρονιά του. Εξάλλου, όσο κι αν λέγεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπέρμετρος ενθουσιασμός για μια φιλική νίκη, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι αυτή επιτεύχθηκε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω και βρίσκεται πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας, αφού το χθεσινό ήταν το τελευταίο και τρίτο στη σειρά ματς για τους Αρκάδες, πριν επιστρέψουν στην Τρίπολη. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα με την εικόνα τους δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φανούν οι παραπάνω διαφορές, αφού σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τις προσωπικές μονομαχίες, ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό του, πήραν άριστα στον μεσοαμυντικό τομέα και χτυπώντας σε μια στημένη φάση, κατέκτησαν μια νίκη γοήτρου. Αυτός που ξεχώρισε από το χθεσινό παιχνίδ ήταν ο Μόνχε, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού περνάει από τα πόδια του. Ο Σ. Τσιώλης έδειξε να εμπιστεύεται το 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο, στην κορυφή του οποίου ήταν ο Ροτζέριο, δεξιά ο Ούμπιντες, αριστερά ο Μόνχε και πίσω απ’ αυτούς ο Αλβαρεζ. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Τσάνα και Χανιώτης, ενώ στη ζώνη της άμυνας ακραίοι ήταν ο Κοτίτσας δεξιά και ο Κακαράς αριστερά, με κεντρικούς τους Σωτήρχο και Κοντέωνα. Από το 25’ και μετά ο Χανιώτης πήγε στην κορυφή του ρόμβου και ο Ροτζέριο έπαιξε ως δεύτερος φορ δίπλα στον Τσάνα, ενώ λίγο αργότερα άλλαξαν πλευρά οι Ούμπιντες και Μόνχε. Επίσης από το 55’ και μετά ο Σωτήρχος τοποθετήθηκε στα χαφ, στόπερ ήταν οι νεοεισελθόντες

Δοκιμάστηκε χθες ο Εττιέν Λιόλιος και Αρβανίτης, με τον Κοντέωνα να γίνεται σέντερ φορ, πετυχαίνοντας από την καινούργια του θέση το μοναδικό γκολ της συνάντησης, ενώ ο Ιακωβάκης αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε δεξιά με αρκετά καλή απόδοση. Αυτόν που δεν είχαν ξαναδεί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν ο 30χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού αμυντικός χαφ Φελίξ Ντιά Εττιέν, που για 11 χρόνια έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ισπανία και τη Λεβάντε. Η ισπανική ομάδα τον απέκτησε σε μικρή ηλικία, βλέποντας τον στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων του 1997. Λόγω της μακρόχρονης διαμονής του στην Ισπανία, ο παίκτης, που για έναν χρόνο έχει μείνει χωρίς ομάδα, έχει αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο και τις επόμενες μέρες θα κριθεί αν αποκτηθεί. Το φιλμ του φιλικού αγώνα 25’ αριστερό σουτ του Λούκας εντός περιοχής απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού πριν η

μπάλα πλησιάσει την εστία του Γλύκου 37’ ο Καούνος έστρωσε στον Λούκας που έπιασε ένα πλασαριστό σουτ από τα 20 μ. λίγο άουτ 45’ περίτεχνη ενέργεια του Ροτζέριο και τελείωμα με τεχνικό σουτ εκτός περιοχής λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι 47’ κεφαλιά του Καρέρα από κόρνερ του Λούκας έφυγε άουτ 56’ συνεργασία Ροτζέριο και Μόνχε, με τον τελευταίο από πλάγια αριστερά της μεγάλης περιοχής να σουτάρει άστοχα 63’ ΓΚΟΛ φάουλ του Μόνχε από δεξιά, πιο ψηλά απ’ όλους ο Κοντέων, που με κεφαλιά νίκησε τον Ντεγκρά, γράφοντας το 1-0 67’ ο Κολίτσι στη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει σταμάτησε την κοντινή προσπάθεια του Καούνου με εκτίναξη στη δεξιά του γωνία του 81’ Σουτ του Εττιέν, στην πορεία της μπάλας ο Μιχάλης που έβαλε την προβολή, για να φύγει η μπάλα ψηλά

θησαν και περισσότεροι από 100 φίλαθλοι των ερυθρολεύκων που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και το αποτέλεσμα τους αντάμειψε.

Οι συνθέσεις

Συγχαρητήριο για τον Ερασιτέχνη

Ολυμπιακός Βόλου: Γλύκος (62’ Κολίτσι), Κοτίτσας (61’Ψυχογιός), Σωτήρχος (79’ Ασλανίδης), Κοντέων (66’ Μιχάλης), Κακαράς (20’ λ.τ Ζαραδούκας), Μόνχε (72’ Εττιέν), Ούμπιντες (55’ Αρβανίτης), Αλβάρες (75’ Μητρόπουλος), Ροτζέριο (60’ Ιακωβάκης), Τσάνα (55’ Πλιάγκας), Χανιώτης (55’ Λιόλιος) Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Λαμπρόπουλος (63’ Σεντεμέντες), Λαζαρίδης (63’ Μπαρτολίνι), Μαρσελάο (63’ Φυτανίδης), Ουριμπάρι (63’ Ρόκας), Βίλτσες (67’ Ζεάν Κάρλος), Καρντόσο (67’ Λαδάκης), Μπαστία (67’ Αποστολίδης), Καρέρα (67’ Γεωργίου), Τσέζαρεκ (70’ Έντερ), Καούνος (70’ Γιαννούλης) Διαιτητής ήταν ο Νίκος Κωστής του σύνδεσμου Ευρυτανίας Τον αγώνα της ομάδας παρακολού-

Ο πρόεδρος κ. Απόστολος Καναβός και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, συγχαίρουν τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Τόσο ο κ. Παληκαρίδης, όσο και οι συνεργάτες του που τον πλαισίωσαν στο νέο Δ.Σ., έχουν δύσκολο έργο μπροστά, αλλά είμαστε σίγουροι πως η θητεία τους θα συνοδευτεί με επιτυχίες για το σύλλογο του Ολυμπιακού, ο οποίος φαίνεται πως γύρισε σελίδα. Ο Αθλητικός Οργανισμός και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας θα βρίσκονται στο πλευρό του Ολυμπιακού Βόλου, όπως άλλωστε πράττουν για κάθε σωματείο του νομού, με στόχο την ανάπτυξη του μαγνησιώτικου ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Εγγραφές στις ακαδημίες Ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου. Στα τμήματα υποδομής εγγράφονται παιδιά γενν. από 1994 έως και το 2004 (εγγραφή δωρεάν). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για τις εγγραφές στα γραφεία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, Π. Μελά 3 με Ιάσονος, 3ος όροφος, στο Βόλο, τηλ: 24210 34507. Διοικητικός υπεύθυνος για τα τμήματα Υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο κ. Γιώργος Τόρης. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο προπονητή των Ακαδημιών κ. Νίκο Τσεκούρα, στο τηλ: 6979002709 Ακόμη να σημειωθεί ότι η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού απέκτησε τον 16χρονο Χρήστο Λέτσο.

Σιγουριά για τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου στην ΑΕΚ

Κοντά στο τέλος το σίριαλ Λεονάρντο Μέσα σε 48 ώρες ο Λεονάρντο... παντρεύεται δύο φορές. Λίγες ώρες μετά τον γάμο του με την εκλεκτή της

καρδιάς του Καμίλα ο Βραζιλιάνος μέσος του Λεβαδειακού «πέταξε» από τη χαρά του, ακούγοντας το μάνα-

ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Τα ελαστικά REGAL κατασκευάζονται από την DUNLOP RSA

155/70R13 RST220 45.50 165/70R13 RST220 45.50 175/70R13 RST220 48.00 --------------------------------------------------------------------------------165/70R14 MICH SAVER 65.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 185/60R14 TYFOON SPORT 57.00 6 Χ 14 185/R14 UNIROYAL 8PR 71.50 ΑΠΟ 600,00 ΕΥΡΩ 195/R14 REGAL 8PR 69.50 --------------------------------------------------------------------------------185/65R15 MICH SAVER 75,70 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 195/65R15 REGAL SPORT 62.12 7 X 15 195/70R15 REGAL 8PR 77.50 ΑΠΟ 680,00 ΕΥΡΩ 195/50R15 MICH EXALTO 73.35 ---------------------------------------------------------------------------------205/50R16 REGAL RD3100 88.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 205/55R16 MICH EXALTO 97.00 7 X 16 205/45R16 MICH EXALTO 130.00 ΑΠΟ 980,00 ΕΥΡΩ 225/55R16 DUNLOP9000 130.00 --------------------------------------------------------------------------------------205/40R17 REGAL RACER 100.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 215/45R17 MICH EXALTO 170.00 205/50R17 METEOR SPORT 100.00 7 X 17 225/45R17 MICH EXALTO 145.00 ΑΠΟ 960,00 ΕΥΡΩ 225/45R17 REGAL RACER 110.00 235/45R17 REGAL RACER 125.00 235/45R17 MICH SPORT 160.00 ----------------------------------------------------------------------------------------------225/40R18 REGAL RACER 130.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 8 X 18 ΑΠΟ 1240,00 ΕΥΡΩ

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται Φπα 19% η τοποθέτηση και η ζυγοστάθμιση.

AUTO MANOS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΡΤΗΣ Λαρίσης 223 Βόλος Τηλ.Fax 2421060214 Κιν. 6946969944

21

τζερ του να του λέει να μην ανησυχεί, αφού η πολύκροτη υπόθεση της μεταγραφής του από τους Βοιωτούς στην ΑΕΚ αναμένεται να ‘χει σύντομα αίσιο τέλος. Ένα τέλος το οποίο ενδέχεται να δοθεί σήμερα, καθώς είναι προγραμματισμένο το καθοριστικό ραντεβού του εκπροσώπου του Γιάννη Καινούργιου με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη. Οι «κιτρινόμαυροι» δε φέρονται διατεθειμένοι να περιμένουν την είσοδο των νέων επενδυτών στην ΠΑΕ για να «κλείσουν» τη συγκεκριμένη υπόθεση. Άλλωστε, ο «Λεό» είναι ο ποδοσφαιριστής που επιθυμούσε περισσότερο από κάθε άλλον ο τεχνικός της Ενωσης την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Μια επιθυμία που έγινε ακόμα εντονότερη, έπειτα από την εικόνα που έδειξε η ΑΕΚ στα τρία της πρώτα φιλικά επί αυστριακού εδάφους. Η δυσκολία στην ανάπτυξη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και ο «Ντούσκο» θεωρεί ότι ο Λεονάρντο διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι.

Γι’ αυτό και στην τελευταία συνάντηση που ‘χε με τον Νίκο Θανόπουλο, λίγο πριν από την αναχώρηση του τελευταίου από το Ζέεφελντ, του ζήτησε να τελειώσει τη συγκεκριμένη υπόθεση το γρηγορότερο δυνατό, αφού θέλει να ‘χει τον Βραζιλιάνο στη διάθεσή του στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της Ενωσης.

Ετσι, η διοίκηση της ΑΕΚ είναι πλέον διατεθειμένη να βελτιώσει την αρχική της προσφορά, καταβάλλοντας στον Λεβαδειακό τις 800.000 ευρώ σε δύο δόσεις των 400.000 (τη μία άμεσα και την άλλη το ερχόμενο καλοκαίρι), για να αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι» του Γιάννη Κομπότη.


22:Layout 1 30/7/2009 12:33 πμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

αθλητικά

Κατά την άφιξη της ομάδας στην Αθήνα

Κακό κλίμα και προβληματισμός στον Παναθηναϊκό Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης η αποστολή του Παναθηναϊκού. Με εμφανή τα σημάδια απογοήτευσης και προβληματισμού, μετά την ήττα με 3-1 από τη Σπάρτα Πράγας, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πράσινοι» βγήκαν από την αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος» δίχως διάθεση για δηλώσεις. Οι μόνοι που άντεξαν στο βαρύ κλίμα και αρκέστηκαν σε κάποια λόγια ήταν ο Σεντρίκ Καντέ και ο Ματίας Μπιέρσμιρ. Στην ερώτηση για το τι θα συμβεί, ποια πρέπει είναι η επόμενη μέρα, ο Γάλλος αμυντικός είπε μόνο: «Να πάρουμε την πρόκριση»! Ο Σουηδός στόπερ δήλωσε με τη σειρά του: «Ήταν ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω ότι σίγουρα έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Θα είναι πολύ καλύτερα για μας να παίξουμε σ’ ένα γήπεδο γεμάτο με οπαδούς μας που θα μας στηρίζουν», είπε ο νεαρός άσος που χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός μπακ. «Σίγουρα ήταν κάπως δύσκολα, γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είχα ξαναπαίξει ως δεξιός μπακ, αλλά πάντα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ». Ο κακός χθεσινός Παναθηναϊκός, αν βελτιωθεί, μπορεί εύκολα να περάσει τους

«Οταν χάνεις 2-0 στο ημίχρονο, δεν είναι εύκολο. Αν ήταν 0-0, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Το 2-1 δεν θα ήταν κακό σκορ για εμάς. Θα μας έδινε περισσότερες ελπίδες. Αλλά μετά δεχθήκαμε και το τρίτο τέρμα και πλέον τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα στη ρεβάνς, αλλά μπορούμε να περάσουμε. Είναι στο χέρι μας ακόμα. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Θεωρώ ότι χαρίσαμε το παιχνίδι».

Τσέχους. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τίποτα ιδιαίτερο να επιδείξουν, πέραν του εξαιρετικού ποσοστού των τριών γκολ σε τέσσερις φάσεις. Αντιλαμβανόμενος την ποιότητα που χωρίζει τις δύο ομάδες, ο Τεν Κάτε παραδέχτηκε μεν ότι η πρόκριση δυσκόλεψε, αλλά: «Κερδίζουμε μαζί και χάνουμε μαζί. Πρέπει να φροντίσουμε την επόμενη εβδομάδα να κερδίσουμε όλοι μαζί. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά ακόμη το πιστεύω, αρκεί να είμαστε πολύ καλύτεροι από σήμερα». Από τη μεριά του, ο κακός χθες Σεντρίκ Καντέ τόνισε:

Κόντρα στη Βαλερένγκα για το Europa Cup

Με τον αέρα του φαβορί ο ΠΑΟΚ Τον τίτλο του φαβορί θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί σήμερα στις 20.00 (ζωντανό από τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα Conn-x TV) ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Βαλερένγκα στη Νορβηγία για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3- 3 και η μόνη αλλαγή που φαίνεται ότι θα γίνει θα είναι η χρησιμοποίηση του Ιβιτς αντί του Φιλομένο (θα περάσει ο Σορλέν μπροστά). Η ενδεκάδα δηλαδή του ΠΑΟΚ θα είναι οι Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ιβιτς, Κονσεισάο,

Εκτός ο αρχηγός από τον Οτο! Τον Σεπτέμβριο η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει σε ένα κομβικό παιχνίδι την Ελβετία, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Όμως, πριν την αναμέτρηση της Βασιλείας, η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ θα δώσει την πρόβα τζενεράλε, που θα είναι το εκτός έδρας φιλικό της 12ης Αυγούστου με την Πολωνία. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε τις πρώτες κλήσεις εν όψει αυτού του φιλικού, που όπως πάντα είναι οι «λεγεωνάριοι», με τον Ρεχάγκελ να καλεί οκτώ παίκτες. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μόρα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Φάνη Γκέκα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Αγγελο Χαριστέα, Γιώργο Σαμαρά, Χρήστο Πατσατζόγλου και Γιάννη Αμανατίδη. Αντίθετα, δεν κλήθηκαν τρεις βασικότατοι παίκτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αρχηγός, Αγγελος Μπασινάς. Εκτός είναι και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, που δεν έχει βρει ομάδα μετά την αποχώρησή του από την Ατλέτικο, αλλά και ο Τραϊανός Δέλλας.

22

Μουσλίμοβιτς και Σορλέν. Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου παραμονές του πρώτου αγώνα, όταν ρωτήθηκε για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει, ο Πορτογάλος επεσήμανε: «Περίπου το 80% των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν θα προέρχονται από την περσινή ομάδα, ώστε να έχουμε περισσότερο συμπαγή και ομοιογενή ομάδα, για να γνωρίζουν καλά τι ζητάμε στον αγωνιστικό χώρο και να ανταποκριθούν καλύτερα. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς αύριο θα παίξουμε ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ήρθαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα». Επίσης τόνισε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην έχουμε πολύ άγχος στο δεύτερο παιχνίδι. Θέλουμε φυσικά να περάσουμε. Έχω αντιμετωπίσει σκανδιναβικές ομάδες τουλάχιστον τρεις ακόμη φορές και ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν. Από

εκεί και πέρα εμείς προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αντίπαλο, να γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και θα προσπαθήσουμε αυτό το θεωρητικό έλλειμμα που έχουμε σε φυσική κατάσταση να το αναπληρώσουμε, κάνοντας την ομάδα μας να παίξει καλύτερα και να δείξουμε την αγωνιστική ταυτότητα που μας χαρακτήρισε την προηγούμενη σεζόν», συνέχισε. Αναφερόμενος στη Βαλερένγκα, ο Σάντος υπογράμμισε: «Ξέρουμε ότι η αντίπαλη ομάδα έχει αξία, ικανότητες και δυνατότητες. Νομίζω ότι τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την αξία της ομάδας αυτής. Από αυτά που έχω δει εγώ, έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Ένα μείγμα έμπειρων και νέων ποδοσφαιριστών γεμάτο ταλέντο. Μία ομάδα με συγκεκριμένη οργάνωση, όπου κάθε ποδοσφαιριστής ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο».


IP 62.103.135.9

23:Layout 1 29/7/2009 9:59 μμ Page 1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

μικρές αγγελίες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 01.ΒΙΟΤ. ΧΩΡΟΣ:στο Βόλο 310τ.μ κατάλληλος για κάθε χρήση (89-9) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 02.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία ρετιρέ 4ου ορόφου με θέα 100τ.μ σε τιμή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 03.ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου 750τ.μ σε οικόπεδο 2.100τ.μ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 04.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στη Ν.Δημητριάδα 180τ.μ 3 επιπέδων (182-8) 235.000€ 05.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 5ου ορόφου 105τ.μ με τζάκι (43-9) 155.000€ 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Τσαγκαράδα 150τ.μ σε οικόπεδο 2.070τ.μ (133-8) 250.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 155.000€ 08.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 550.000€ 09.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στον Άγιο Γεω. Νηλείας 800τ.μ με σπίτι 63τ.μ (20-9) 130.000€ 10. ΡΕΤΙΡΕ:στο Βόλο 111τ.μ και 79τ.μ ετοιμοπαράδοτα με θέα Πήλιο (77-9) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 4ου ορόφου 71τ.μ με πάρκινγκ (44-9) 95.000€ 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 170τ.μ super lux (217-8) 240.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ & parking (10-9) 100.000€ 14.MEZONETA: στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 275.000€ 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (45-9) 245.000€ 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία 80τ.μ σε οικο. 120τ.μ (75-9) 90.000€ 17. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ (74-9) ΕΥΚΑΙΡΙΑ 29.000€ 18.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στα Πλατανίδια 205τ.μ σε οικ. 250τ.μ (73-9) 230.000€ 19.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο κέντρο του Αλμυρού 90τ.μ σε 230τ.μ οικ. (186-7) 97.000€ 20.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στην Πορταριά Προφ. Ηλίας 3.079τ.μ (68-9) 120.000€

…πριν από κάθε αγορά Ακινήτου…. Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

Κανάρη 8, Βόλος ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Μονοκατοικία 98τ.μ. σε οικόπεδο 155 τ.μ., Ιατρού Τζάνου κάτω από Πολυμέρη, 220.000€ Πωλούνται διαμερίσματα και καταστήματα σε διάφορες περιοχές του Βόλου Αγριά, μονοκατοικία στον συνοικισμό, 80τ.μ. σε οικόπεδο 128τ.μ. κοντά στη θάλασσα, 170.000€

Πωλούνται οικόπεδα για επένδυση 15 στρέμματα παραθαλάσσιο, γωνιακό προς Λεχώνια 53μ. από τη θάλασσα Αγριά 680 τ.μ. ανάμεσα σε 3 δρόμους, διαθέτει άδεια οικοδομής Αγριά γωνιακό με κτίσμα 5τ.μ. στη λεω-

φόρο Δημοκρατίας οικοδομήσιμη Κάτω Λεχώνια (προς τη θάλασσα) 4 στρέμματα Μάραθος 566τ.μ. πολύ κοντά στη θάλασσα Αγχίαλος 750τ.μ. στην περιοχή Λαχανόκηπος Στο Χόρτο 1.300 τ.μ., 300 μ. από τη θάλασσα Ξυνόβρυση 10.440 τ.μ. παραθαλάσσιο 47 στρέμματα πριν τα φανάρια για Μελισσιάτικα στον Περιφερειακό, για αντιπροσωπείες και για μεγάλες μονάδες. Δυνατότητα πώλησης και σε 3 τεμάχια Διαμερίσματα και μονοκατοικίες έως 100.000€ σε ορόφους, σε πολύ καλή κατάσταση

Διαμεσολαβούμε με ειδικά συνεργεία για την ανακαίνιση οικιών και επαγγελματικών χώρων

Κων/τία Μακαρώνα - Λαϊνα τηλ. 24210 22824 - κιν. 6982479991 - 6973585390

ΠΑΪΖΑΝΟΣ Β.-ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ Α. Ο.Ε NAKOS CENTER 1ος ΟΡΟΦΟΣ

6945 125 805

www.ktisis-realestate.com ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ Z 1. Γκλαβάνη Αγ. Νικόλαος, 60 τ.μ, κατάστημα 2. Αναλήψεως, 40 τ.μ, ( 120.000 € ) κατάστημα 3. Σπυρίδη, 73 τ.μ γραφείο 4. Καρτάλη & Γαζή, 111 τ.μ, γραφείο ( 152.000 € ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 1. Καφετέρια στην παραλία 325 τ.μ, με πλατεία 500 τ.μ, ανακαινισμένη. 2. Εμπορικό στην Ερμού, 30 τ.μ. 3. Εμπορικό στον Αγ. Νικόλαο ιδανικό για Restaurant. 4. Κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών με πολύ μεγάλο τζίρο και κέρδη. 5. Κοσμηματοπωλείο στην Σπυρίδη 40 τ.μ. 6. Καφετέρια στον Άναυρο. 7. Εστιατόριο στα Παλαιά. 8. Ψησταριά στα Κάτω Λεχώνια. 9. Περιποίηση νυχιών κεντρικότατο, με μεγάλη πελατεία. 10. Fast Food στην Δημητριάδος. ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΟΙΚΙΩΝ 1. Τριάρι 117 τ.μ, στην Ερμού, ( 400 € ) 2. Τριάρι 100 τ.μ, καινούργιο πολυτελές με μεγάλα μπαλκόνια στην Ν. Ιωνία ( 490 €) 3. Τριάρι 74 τ.μ, παλιό, στην Κασσαβέτη, (290 € ) ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 1. Κεντρικότατο κατάστημα 150 τ.μ ισόγειο, 70 τ.μ πατάρι & 150 τ.μ όροφος σε θέση προβολής 2. Γραφεία 122 τ.μ, στην οδό Ιάσωνος & σε θέση προβολής. 3. Κατάστημα 50 τ.μ 5 m από την Ερμού, σε κεντρικό σημείο. ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΟΥΝΟ & ΘΑΛΑΣΣΑ 1. Χορευτό 144 τ.μ, σε οικόπεδο 780 τ.μ με απεριόριστη θέα ( 360.000 € ) 2. Νεοχώρι , πέτρινη μονοκατοικία, 190 τ.μ σε οικόπεδο 228 τ.μ ( 110.000 € ) 3. Μακρυνίτσα, εξοχική Κατοικία 165 τ.μ, σε επίπεδο οικόπεδο 480 τ.μ, με εκπληκτική θέα ( 359.000 € ) 4. Πάλτση, εξοχική κατοικία 50 τ.μ σε οικόπεδο 4.600 τ.μ ( 55.000 € ) 5. Πινακάτες πέτρινη μονοκατοικία 94 τ.μ, σε οικόπεδο 182 τ.μ ( 59.000 € ) 6. Πινακάτες πέτρινη μονοκατοικία 60 τ.μ, σε οικόπεδο 3.298 τ.μ ( 75 .000 € ) 7. Αγ. Βλάσιος, οικόπεδο 8.700 τ.μ, ( 350.000 € ) 8. Τσαγκαράδα, αγροτεμάχιο 4.000 τ.μ, ( 98.000 € ) 9. Βυζίτσα, οικόπεδο 1.096 τ.μ, ( 89.000 € ) 10. Μάραθος, οικόπεδο 300 τ.μ ( 75.000 € ) 11. Κορώπι οικόπεδο 7.050 τ.μ παραθαλάσσιο 12. Χορευτό, οικόπεδο 1.000 τ.μ, παραθαλάσσιο ( 300.000 € ) 13. Νταμούχαρη, οικόπεδο 370 τ.μ , με θέα, άδεια οικοδομής & αντιστηρίξεις ( 179.000 € ) 14. Νταμούχαρη, επίπεδο οικόπεδο 300 τ.μ με θέα ( 165.000 € ) 15. Μουρτιάς οικόπεδο 1.000 τ.μ με άδεια οικοδομής ( 549.000 € ) 16. Πορταριά, αγροτεμάχιο 3.274 τ.μ. με απεριόριστη θέα ( 189.000 € ) 17. Πορταριά, αγροτεμάχιο 3.289 τ.μ. στη

Βρύση Αδάμαινας ( 490.000 € ) 18. Νεοχώρι, οικόπεδο 3.184 τ.μ, ( 29.000 € ) 19. Αϊ-Γιάννης, Παπά Νερό, αγροτεμάχιο 4.000 τ.μ με πρόσωπο στον αιγιαλό και οικία νεόδμητη 20. Κάτω Γατζέα, αγροτεμάχιο 6.956 τ.μ με απεριόριστη θέα ( 149.000 € ) 21. Αγ. Γεώργιος, οικόπεδο 1.000 τ.μ, ( 98 .000 € ) 22. Αγ. Βλάσιος , αγροτεμάχιο 2.680 τ.μ, με πέτρινο διώροφο οικίσκο ( 35.000 € ) 23. Λεφόκαστρο αγροτεμάχιο 4.222 τ.μ, με θέα ( 130.000 € ) 24. Λεφόκαστρο αγροτεμάχιο 10.000 τ.μ, με θέα & ιδιωτική παραλία ( 390.000 € ) 25. Λεφόκαστρο επίπεδο αγροτεμάχιο 6.242 τ.μ, με θέα, ιδιωτική παραλία & διώροφη οικοδομή 26. Κάτω Λεχώνια, αγροτεμάχιο 3.420 τ.μ, ( 300.000 € ) 27. Αγριά οικόπεδο 340 τ.μ, ( 95.000 € ) 28. Αγριά οικόπεδο 450 τ.μ, με οικία (179.000 €) 29. Αφέτες 2 οικόπεδα ( 1.112 & 2.134 )τ.μ & 1 αγροτεμάχιο 4.440 τ.μ σε τιμή ευκαιρίας 30. Τσαγκαράδα, επίπεδο οικόπεδο 4. 302 τ.μ, με θέα, κοντά στην Αγ. Παρασκευή 31. Τσαγκαράδα οικόπεδο 4.700 τ.μ, ( 160.000 € ) 32. Τσαγκαράδα-Μυλοπόταμος αγροτεμάχιο 6.025 τ.μ, ( 190.000 € ) 33. Μελισσιάτικα οικόπεδο 3.550 τ.μ ( 110.000 € ) 34. Δράκεια Εξοχική Κατοικία, 240 τ.μ σε οικόπεδο 660 τ.μ , λειτουργεί και ως ξενώνας ( 295.000 € ) 35. Μελισσιάτικα οικόπεδο 1.275 τ.μ. με απεριόριστη θέα ( 165.000 €) 36. Αργαλαστή Μπελιάν, αγροτεμάχιο 7.317 τ.μ ( 49.000 €) 37. Πορταριά Μονοκατοικία 160 τ.μ σε οικόπεδο 300 τ.μ δίπλα στην πλατεία ( 250.000 €) 38. Πλατανιάς, αγροτεμάχιο με απεριόριστη θέα στον Κατηγιώργη, 13.000 τ.μ ( 129.000 €) 39. Αργαλαστή οικόπεδο 800 τ.μ (60.000 €) 40.Αγ. Λαυρέντιος κατοικία 140 τ.μ σε οικόπεδο 350 τ.μ ( 140.000 € ) 41.Καλά Νερά-Πελεγκρίνο, κατοικία 200 τ.μ σε οικόπεδο 450 τ.μ ( 349.000 € ) 42. Άνω Κατηχώρι, μεζονέτα 135 τ.μ σε οικόπεδο 500 τ.μ με μοναδική θέα ( 350. 000 € ) 43. Λεφόκαστρο, πέτρινο διώροφο 150 τ.μ, σε οικόπεδο 600 τ.μ ( 249.000 € ) 44. Οικόπεδα στην Κορώπη εντός σχεδίου 45. Αργαλαστή, αγροτεμάχιο 14.500 τ.μ ( 39.000 € ) 46. Λαύκος, πέτρινο ανακαινισμένο ιδιαίτερου ύφους 205 τ.μ, σε οικόπεδο 1.560 τ.μ 47. Άνω Λεχώνια, οικόπεδο 960 τ.μ ( 105.000 €) ΞΕΝΩΝΕΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 1. Πινακάτες, πυργόσπιτο-αρχοντικό 290 τ.μ 2. Καλά Νερά, μικρό ξενοδοχείο 3. Αφέτες ξενώνας 240 τ.μ 4. Δράκεια ξενώνας, 240 τ.μ σε οικόπεδο 660 τ.μ ( 295.000 € ) 5. Μηλίνα ξενώνας 250 τ.μ σε οικόπεδο 1.560 τ.μ, ιδιαίτερου ύφους 6. Αργαλαστή ξενώνας 600 τ.μ ( 230.000 € )

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085.

Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα, 168τ.μ., με τρεις εισόδους, 12,5τ.μ. πρόσοψη επί της Ανθ. Γαζή, πλήρως ανακαινισμένο. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538. ΒΟΛΟΣ οδός 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ. Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης, 3ου ορόφου, προσόψεως και διαμπερές, φωτεινό, ήσυχο, ανακαινισμένο, βεράντες με θέα το Πήλιο, φυσικό αέριο. Τηλ. 210 6015255, 6944844500

ΛΕΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ. ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟ ΒΟΛΟΥ-ΑΓΧΙΑΛΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΠΗΛΙΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΙΜΗ 350.000€, Τηλ. 24210 63459, 6992121007. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΚΤΙΡΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 130 Τ.Μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 3 ΜΕ ΛΑΡΙΣΗΣ 106 ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ Δ.Ε.Η ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΙΜΗ 450.000€, Τηλ. 24210 63459, 6992121007.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κεντρικό προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, 1ου ορόφου, 88 τ.μ., διαμπερές με δύο προσόψεις επί της Ιωλκού 132 με Αγ. Βασιλείου. Φωτεινό, θερμοηχομονωμένο, λουξ κατασκευή, καινούργια ντουλάπια κουζίνας και με εντοιχισμένες ντουλάπες ρούχων – χαλιών κ.λπ. Λογικό ενοίκιο. Λίγα κοινόχρηστα. Πολιτισμένη παραμονή. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται γωνιακή μονοκατοικία 100 τ.μ., σε 156 τ.μ. οικόπεδο, δύο υπνοδωμάτια, τρία air condition, θέρμανση, τζάκι και μπροστά και πίσω αυλή. Τηλ. 24210 22824, 698247991 και 6973585390

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Καταπληκτικό οικόπεδο 4.500 τ.μ. μέσα στο χωριό Πινακάτες. Ευκαιρία επένδυσης. Φυσικά επίπεδα με πεζούλες. Οπωροφόρα – καστανιές στα όρια και πλατάνια. Θα ζήσετε στον παράδεισο. Τιμή λογική μικρότερη από την εμπορική αξία. Διαπραγματεύσιμη από το πώς θα αποπληρωθεί. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 Πωλούνται δύο αγροτεμάχια 1 και 3 στρέμματα στην περιοχή της Πάλτσης. Πλησίον δρόμου. Πωλείται επίσης αγροτεμάχιο 5 στρέμματα στη θέση «Αλώνια» Αργαλαστής. Πληροφορίες 6974 417 431. Πωλείται στην Ζαγορά Πηλίου παλαιά κατοικία 50τ.μ., πετρόχτιστη, στην πλατεία Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες στο τηλ. 6947 158714 Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΠΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 στρ ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ. ΤΗΛ 6978852184 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ 2100μετρα ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ. ΤΗΛ 6978852184 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 10000 Τ.Μ ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ‘ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ’ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛ. Η ΜΙΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΧΕΙ 180 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΩΝ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕ-

23

Ενοικιάζεται ισόγειο διπλοκατοικίας, 4 δωματίων, στην οδό Τσιμπούκη – Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 46545. Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 2421036341, από τις 17:00 - 22:00. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Ενοικιάζεται κατάστημα 32τ.μ., Γκλαβάνη 98 – Τ. Οικονομάκη. Τηλ. 24210 26469, 6972751977 Ενοικιάζεται μαγαζί 280τ.μ., με γραφεία και αυλή, στο Λατομείο, για βιοτεχνικούς χώρους. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 24210 85997, 693014270, 6973 421850. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 120 τ.μ. + πατάρι 20τ.μ., επιπλωμένος με ξύλινα ράφια. Γλάδστωνος 71 μεταξύ Γαζή & Κωνσταντά. Τηλ. 24210 24465.

Ενοικιάζεται κατάστημα παραλιακό, 52τ.μ., στα Καλά Νερά. Τηλ. 6972593952.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου προσόψεως 65 τ.μ., Αντωνοπούλου 163 με Αναλήψεως, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, προσόψεως 25 τ.μ., Αναλήψεως 289 με Δεληγιώργη, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειο κατάστημα ή γραφείο 35τ.μ. και με πατάρι 10τ.μ., Κουταρέλια 75 με Γαλλίας, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα Γκλαβάνη 111. Τηλ. 24280 86942, 24210 46545. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ., 3ος όροφος, διαμπερές ανατολικό, με φυσικό αέριο και αυτονομία θέρμανσης, στην οδό 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ 69. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ. 24210-23669 και 6945491611. Ενοικιάζεται τριάρι, με τέντες, aircondition, αυτονομία, φυσικό αέριο, Μαυροκορδάτου 52 – Γαζή. Τηλ. 6974569547. Ενοικιάζεται γραφείο επί της Ιωλκού 17 στον 1ο όροφο. Τηλ. 6940908811. Ενοικιάζονται δύο καταστήματα, ισόγειο – πατάρι – όροφος. Κουταρέλια 37 – Ερμού. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 24307, 21237, 20929. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95τ.μ., Κουταρέλια 49, στον πρώτο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 20929. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, κατασκευής 2007, 30 τ.μ., 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, κλιματιστικό. Υψηλάντου – Μαυρογένους 30, Τηλ. 24210 81122, 6938831453, ώρες 09.00 – 19.00.

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως 63 με Μαυροκορδάτου, τετραγωνισμένο, σε άριστη κατάσταση. Πληροφορίες 24210 22571, 6980228402 ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή 20.000€, συζητήσιμη Τηλ. 6945903160 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην τσιπουράδικο – μεζεδοπωλείο ΜΕΝΤΖΟ, στη γωνία των οδών Πλαστήρα – Φιλ. Ιωάννου 2, έναντι εισόδου ΞΕΝΙΑ Βόλου, εμβαδού 136τ.μ., με πατάρι 68τ.μ., με μηχανισμούς εξαερισμού κουζίνας και λοιπών χώρων, τέντες, φωτιστικά κ.λπ. για κέντρο εστίασης. Σοβαρές προτάσεις στα τηλέφωνα 24210 24646, 6944524915 Ενοικιάζεται κατάστημα 120τ.μ. με αυλή 120τ.μ. για επαγγελματική ή βιοτεχνική χρήση, Νέγρη 17, Βόλος δίπλα στο Μηχανολογικό. Τηλ. 24210 63439, 6972716295 κ. Σταύρο Μητσικώστα. Ενοικιάζεται κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως με Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 22571, 6980228402 Ενοικιάζεται ισόγειο γραφείο επί των οδών Μικρασιατών – Βασάνη πλησίον εφορίας (κατάλληλο για λογιστή – μηχανικό) Πληροφορίες στο τηλ. 6973028215 Πωλείται πολύ καλό περίπτερο με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6981853627.

Πτυχιούχος δασκάλα ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Τηλ. 6979 962009 Καθηγήτρια με δεκαετή εμπειρία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Κιν.: 6977 997491, πρωϊνές ώρες. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου. Τηλ. 6937 667456, 6938047276

Πωλείται σε νέα οικοδομή, κατάστημα 182τ.μ., με δυο τουαλέτες και μια αποθήκη 10τ.μ. στην οδό Βυζαντίου και Παναγίας Σουμελάς στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 80555, 6932417448.

MAΘΗΜΑΤΑ

Καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Τηλ. Επικοινωνίας: 6970355811 Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974677244. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, έμπειρη, αναλαμβάνει υπεύθυνα μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Μεθοδική διδασκαλία και σωστή προετοιμασία για το σχολείο και τις εξετάσεις. Τιμές οικονομικές. Πληρ. στο τηλ. 24210 47882. Μαθηματικός με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου, ιδιαίτερα ή γκρουπ. Τηλ. 24210 60010, 6942 433289.

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ζητούνται από την εταιρία ΚΑΤΣΕΛΗΣ FAST FOOD (OLD CITY) γυναίκες υπάλληλοι για τετράωρη εργασία από 20-35 ετών. Προηγούμενη προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη. Παράδοση βιογραφικών Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 121, ΒΟΛΟΣ Ζητείται νεαρός ευπαρουσίαστος, να γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και χρήση Η/Υ, επιθυμητό πτυχίο Πανεπιστημιακής μόρφωσης. Άμεση πρόσληψη, μόνιμη απασχόληση. Αποστείλατε βιογραφικό στο email:shalkia@otenet.gr Ζητείτε κοπέλα για κεντρικό κατάστημα. Άμεση πρόσληψη, απαραίτητη κάρτα ανεργίας. Τηλ. 24210 36777 Πωλείται αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai Gets, μοντέλο 2003, Β’ εξάμηνο, full extra, με 115 χιλιάδες χιλιόμετρα, τιμή 4.000€. Τηλ. 6945903160

Ζητείται κοπέλα με εμπειρία 5 χρόνων στο χώρο σούπερ μάρκετ για πρωινή, μόνιμη εργασία στο μάρκετ Γαιτανίδης. Τηλ. 24210 40580

Σοβατίσματα, χτισίματα, μερεμέτια

Ο Νίκος

Τιμές λογικές Τηλ. 6936167064 Πωλείται Opel Corsa Sport 1.4 Twinport, μοντέλο 2004, 3θυρο, A/C, ABS, 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, συναγερμός, 15’’ ζάντες, προβολείς, bucket καθίσματα, ατρακάριστο, 84.000 km, 6.000 €. Τηλ. 6949616592

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή έκπληξη. Τηλ. 6945903160 ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 35 ΕΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΗΤΕΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΩΣ 45 ΕΤΩΝ. ΤΗΛ: 6958813266 ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείτε. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία Μολδαβία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΤΗΛ. 2410-670840


24:24 new.qxd 29/7/2009 4:59 μμ Page 1

TΡΟΦΙΜΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Delivery

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ!!

ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4,90 ευρώ το κιλό ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΟΛΙΟΣ 2,98 ευρώ το κιλό ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΝΟ 1lt 0,99 ευρώ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ 5lt 14,90 ευρώ ΗΛΙΕΛΑΙΟ 10lt 10,90 ευρώ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 1,49 ευρώ το κιλό ΕΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ 2,90 ευρώ το κιλό ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ 500gr 4,95 ευρώ ΓΚΟΥΝΤΑ «ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ» ΡΟΔΑ 3,44 ευρώ το κιλό ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ «ΑΓΡΟΣ» 1lt 0,95 ευρώ ΟΥΙΣΚΙ CUTTY SURK 700ml 11,95 ευρώ

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 40580 έως τις 3 το μεσημέρι ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

30 ΛΕΠΤΑ

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ

Η ΜΠΟΥΧΑΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΑΓ. ΖΟΥΒΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΩΝ Καθαρίζουμε Χαλιά, μοκέτες, φλοκάτες, κουβέρτες, παπλώματα, κιλίμια, σαλόνια, σαλόνι αυτοκινήτου Πλύσιμο και βιοκαθαρισμός στρωμάτων

Ειδίκευση σε χειροποίητα & δερμάτινα χαλιά Επισκευάζουμε Χαλιά, μοκέτες, κρόσσια, ρέλια, πλαστικά & μάλλινα, κολλάρισμα

Καθαριότητα & Υγιεινή από 3,5€/m2

Με κάθε πλύσιμο ΔΩΡΕΑΝ Βιοκαθαρισμός από ακάρεα και μικρόβια Αναλαμβάνουμε απεντομώσεις & απολυμάνσεις όλων των χώρων Μελισσάτικα , Ν. Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 65810, Κιν. 6939399600

ALPHA SYSTEMS

BIOΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ υπεύθυνος πωλήσεων

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ: Νεαπόλεως 4 (παραπλεύρως “see you”) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

Α ΦΟΙ ΜΙΛΤ. ΠΟΛΥζΟΥ

0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΩΣ 72 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ Δημητριάδος & Κοραή, Βόλος Τηλ. 24210 25938 Fax: 24210 20728 e-mail:info@motopolyzos.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 30-07-09

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you