Page 1

0934:Layout 1 26/10/2010 12:40 πμ Page 1 BCMY

26 10 10 Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 Καθημερινή εφημερίδα

έτος 4ον

αρ. φύλλου 934

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ

Όχι στα κροκοδείλια δάκρυα για το μνημόνιο

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

σελ. 7

Ο Ολυμπιακός με ΟΦΗ σήμερα στο κύπελλο

Φοβάται ψήφο διαμαρτυρίας

Μας απογοήτευσε με Λάρισα

σελ. 12

Γούρικη η «κλούβα» για τη Νίκη

σελ. 13

78 ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

Προσπάθησε να δέσει τη ζώνη ασφαλείας και έπεσε σε δέντρο σελ. 11

σελ. 10

Εκλεψαν καλώδιο κι άφησαν χωρίς ρεύμα την ΠΑΘΕ

Τα απορριμματοφόρα του Δήμου Βόλου

Δεν είχαν πετρέλαιο και δεν μάζεψαν τα σκουπίδια

σελ. 6

ς, ρ-

Από εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ και ΒΜΤ σελ. 2

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ

Τι προτείνουμε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σελ. 4

σελ. 6

σελ. 15

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στον ΔΗΜΟ ΕΛΠΙΔΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ξανά!

Διεκδικήστε τα δικαιώματά σας απαιτητά και με…Γκρίνια Συνέντευξη της υποψήφιας Ιωάννας Γκρίνια

Χωρίς πετρέλαιο έμειναν τα ρεζερβουάρ των απορριμματοφόρων, με αποτέλεσμα η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνει από τα μισά οχήματα του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Κι αυτό διότι, ο Δήμος δεν εξόφλησε τον προμηθευτή καυσίμων με τον οποίο συνεργάζεται.

Δικηγόρος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Τσιπουράδικο Ο

Κλείνει ο δρόμος προς ΒΙ.ΠΕ.

«Δεν ζητώ επαίνους. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Με ενδιαφέρει να πάει ο τόπος μπροστά. Αυτό είναι το στοίχημα. Είμαι αποφασισμένος για την αλλαγή, για τη σύγκρουση. Δεν αρκεί όμως η δική μου απόφαση. Ζητώ αυτή την απόφαση και από τον ελληνικό λαό»

το

με ε υ

σελ. 9

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΖΗΤΩ ΨΗΦΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ

Υ-

α Υ-

Σύγχρονος πόλος ανάπτυξης το Ν. Πήλιο

Δύναμη εμπιστοσύνης για το νέο Δήμο Αλμυρού

σελ. 7

ΣΠΟΡ

ΑΠ. ΑΡΕΘΑΣ

ΒΑΓ. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ

Μπάτης

Θα σας ζεστάνει τις μέρες και τις νύχτες του χειμώνα Πέμπτη- Παρασκευή – Σάββατο ζωντανή ελληνική μουσική Ειδική τιμή για φοιτητές

Πευκάκια Αλυκών Βόλου, Τηλ. :24210 23245 BCMY


02:Layout 1 25/10/2010 8:43 μμ Page 1

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

σήμερα

[KAIΡΟΣ] Μαγνησία: 8… 16 C ο

Βόλος: 12...16 οC. Αρχικά αναμένονται τοπικές συννεφιές και πιθανό στα ανατολικά του νομού να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8…16 οC. Στον ΒΟΛΟ 12…16 οC

Τρίτη

26 Οκτωβρίου

Ανατολ. Ηλίου 06.44 Δύση Ηλίου 17.33 Δημητρίου Μεγαλομάρτυρος Μυροβλήτου

Αναστολή επίσχεσης των γιατρών Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ.Υ. Μαγνησίας αποφάσισαν στη χθεσινή Γενική τους Συνέλευση «ότι επιβάλλεται μια προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας (και μετά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του μηνός Ιουλίου), ως ένδειξη κοινωνικής υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες που δεν έχουν άλλη επιλογή από το σημερινό προβληματικό αλλά αναντικατάστατο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ειδικά στην σημερινή δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης». Αναφέρουν ωστόσο, ότι το συνολικό πρόβλημα δεν λύθηκε, ούτε υπήρξε καμιά θετική εξέλιξη στο θέμα των προσλήψεων θέμα για το οποίο θα επανέλθουν.

Κλείνει ο δρόμος προς τη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Από εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ και της ΒΜΤ 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη δεύτερη εταιρεία Κορυφώνεται η αντίδραση των εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ, καθώς η διοίκηση της εταιρίας δεν φαίνεται να υπαναχωρεί στο θέμα της απόλυσης 60 εργαζομένων, ενώ από σήμερα το πρωί, θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής, με τη συμπαράσταση των εργαζομένων στη ΒΜΤ. Όπως έγινε γνωστό, καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε στην επαφή που έγινε χθες με τη διοίκηση της ΚΟΝΤΙ, παρ’ όλες τις προτάσεις για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, μέσω προγράμματος του υπουργείου Εργασίας για 18 μήνες στους 65 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον γραμματέα του

Εργατικού Κέντρου Βόλου Κώστα Γεωργούλα που μίλησε στο ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ, η διοίκηση της εταιρίας, δεν βρήκε επαρκή τα επιχειρήματα του ΕΚΒ και των εργαζομένων και εμμένει στις 60 απολύσεις. Οι εργαζόμενοι συνεδρίασαν μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση και αποφάσισαν, ζητώντας και στήριξη των άλλων σωματείων, συμβολικό κλείσιμο της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο πλευρό των εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ, θα είναι και συνάδελφοί τους της ΒΜΤ πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία και οι οποίοι αναμένουν ανταπόκριση της εταιρίας στο αίτημα για συνάντηση με τη διεύθυνση του εργοστασίου, προκειμένου να

Για να γελάσουμε

τεθούν τα προβλήματα και να γίνει από κοινού προσπάθεια για επίλυσή τους, που είχαν υποβάλει στην πρώτη τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ο γραμματέας του ΕΚΒ, τόνισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς ζούμε σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο, με την ανεργία να έχει γιγαντωθεί. Το πρόβλημα ανέφερε είναι μεγάλο, καθώς η αγορά πλέον δεν έχει δυνατότητα να απορροφήσει τους ανέργους. «Τα προηγούμενα χρόνια οι εταιρίες παρουσίαζαν υπερκέρδη. Τώρα πρέπει να προσφέρουν στην Ελληνική κοινωνία, δείχνοντας όχι μόνο κατανόηση, αλλά να βάλουν «πλάτη», για να αποφύγουν τις απολύσεις», δήλωσε ο κ. Γεωργούλας.

Το κρουαζιερόπλοιο Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, κατά τον πλουν στον Ινδικό ωκεανό, περνά μπροστά από ένα νησάκι. Σε μία παραλία του νησιού αυτού φαίνεται ένας ταλαιπωρημένος, κουρελιασμένος ανθρωπάκος, ο οποίος κουνάει δυνατά τα σηκωμένα χέρια του και χοροπηδάει τρέχοντας πάνω-κάτω στην άμμο, προσπαθώντας να κινήσει την προσοχή επάνω του. Ένας επιβάτης ρωτά: «Τι έπαθε αυτός;» «Α αυτός;. έτσι χαίρεται πάντα όταν περνάμε από εδώ».

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 740: Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κωνσταντινούπολη. Πολλοί νεκροί και μεγάλες καταστροφές. 1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος. 1912: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Θεσσαλονίκη απ' τους Οθωμανούς. Την ίδια μέρα, οι Σέρβοι καταλαμβάνουν τα Σκόπια. 1929: Εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το φράγμα του Μαραθώνα. Με τον περιορισμό των υδάτων δημιουργείται μια λίμνη, από την οποία υδρεύονται η Αθήνα και ο Πειραιάς. 1955: Η ταινία του Ελία Καζάν «Επαναστάτης χωρίς αιτία», με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Ντιν και Νάταλι Γουντ, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, χωρίς την παρουσία του πρωταγωνιστή της, ο οποίος σκοτώθηκε λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 24 ετών. 1982: Με απόφαση της κομμουνιστοκρατούμενης πολωνικής βουλής, τίθεται εκτός νόμου το ανεξάρτητο εργατικό συνδικάτο «Αλληλεγγύη» του Λεχ Βαλέσα.

IONIS TOURS 1980 – 2010 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ… ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 2-6/12 (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ) 5 ΗΜΕΡΕΣ

Πρωινή αναχώρηση και διαμονή σε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία στο ΤΑΞΙΜ στο πολυτελές «GOLDEN PARK 4*»

ΜΠΑΝΣΚΟ Για relax, χαλάρωση και σκι

3ήμερα σε ξενοδοχείο spa 4* με ημιδιατροφή ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ: 19-21/11, 26-28/11, 4-6/12, 23-26/12 & 69/1/2011 ΑΠΟ 100€

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

GEISHA TOURS

ΟΧΡΙΔΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ 4-6/12

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 125€

ΒΑΪΟΣ ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 78Γ – ΒΟΛΟΣ

4 ΗΜΕΡΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΛ. 24210 47474 - FAX 47569

Πέντε αθίγγανους, που προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε έναν 47χρονο, κάτοικο Α. Λεχωνίων και φθορές σε νυχτερινό κέντρο στη συνοικία Νεάπολης, αναζητά η Αστυνομία, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο παθών και η 42χρονη ιδιοκτήτρια του κέντρου, επίσης κάτοικος Α. Λεχωνίων. Το επεισόδιο έγινε στις 4.30 το πρωί της Κυριακής, για λόγους που διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, ενώ η δικογραφία συμπληρώθηκε και απεστάλη στην Εισαγγελία Βόλου. Ο τραυματίας, ήταν υπεύθυνος του καταστήματος.

Η Ροδούλα στις Βρυξέλλες Στην τακτική Διάσκεψη των Επιτροπών Κοινοτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), που συνέρχεται στις Βρυξέλλες από τις 24 ως τις 26 Οκτωβρίου συμμετέχει η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία μετέχουν επίσης οι βουλευτές: Λάμπρος Μίχος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αστ. Ροντούλης: Όχι στην κάρτα του πολίτη

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΛΟ

- Μονοήμερη εκδρομή Καστοριά, Πρέσπα, Κυριακή 31 Οκτωβρίου - Μονοήμερη εκδρομή Όσιο Λουκά, Αράχωβα, Κυριακή 21 Νοεμβρίου - Μονοήμερη εκδρομή Γιάννενα – Μέτσοβο, Κυριακή 24 Οκτωβρίου - Μονοήμερη εκδρομή στο Σαντάνσκι και Πετρίτσι Βουλγαρίας, Σάββατο 6 Νοεμβρίου - Απογευματινό παζάρι Καρδίτσας, Κυριακή απόγευμα 24 Οκτωβρίου Μονοήμερη εκδρομή στα 400 Σήμαντρα – Ναύπακτο Κυριακή 28 Νοεμβρίου Απογευματινό στο Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας Κυριακή 7 Νοεμβρίου Μονοήμερη εκδρομή Όσιο Παϊσιο , Σουρωτή και Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης Κυριακή 28 Νοεμβρίου

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ – ΣΜΙΞΗ 2 ΗΜ. 5-6/12 ΑΘΗΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ 13-14/11

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ»

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ!!!

ΚΥΠΡΟΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΠΡΑΓΑ, ΠΑΡΙΣΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20 ΤΗΛ.: 24210 34712

Ψυχολόγος - Πτυχιούχος Α.Π.Θ.

Δέχεται με ραντεβού

Ρούσβελτ 24 (2ος όροφος) Λάρισα, Τηλ. 2410 255 112, Κιν.: 6936 974173

Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής

όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις που συνδέονται με την περιβόητη «Κάρτα του Πολίτη» και δηλώνουν απερίφραστα ότι θα αντιταχθούν με σφοδρότητα στην εφαρμογή του μέτρου. Η στάση τους αυτή υπαγορεύεται από τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση μιας τέτοιας κάρτας, η οποία ενδέχεται να εμπεριέχει και την κάρτα Συναλλαγών (φοροκάρτα), ενώ είναι βέβαιο πως θα αποτελεί το πρωτεύον ταξιδιωτικό έγγραφο εντός Σέγκεν.

Πανηγυρίζει ο Άγ. Δημήτριος Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δημητρίου σήμερα, στον Ιερό Ναό στη Ν. Δημητριάδα έχει «μεταφερθεί προς ευλογία και αγιασμό των πιστών η Ιερά και Θαυματουργός εικόνα της «Παναγίας Δεμερλιωτίσσης» από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων. Καθημερινά πραγματοποιούνται λατρευτικές εκδηλώσεις.

Συνταξιούχοι της Εθνικής

Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη,

Η τακτική μηνιαία Συνάντηση των Συνταξιούχων της Εθνικής Τραπέζης, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6:00μμ στην Λέσχη Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.

Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Φωτογραφικό υλικό: Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος

Τραυμάτισαν έναν 47χρονο και προκάλεσαν φθορές σε κέντρο

Αναπαύσεως 78, Νέα Ιωνία, τηλ.68500 / 6946640611

Γιορτή στον Βρεφονηπιακό

Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr

ANOIXTA & ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Εκτύπωση: ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832

2

Εορταστική εκδήλωση, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθεί στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 10π.μ., στις εγκαταστάσεις του Σταθμού, έναντι του Ι. Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, παρουσία του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.


03:Layout 1 25/10/2010 8:49 μμ Page 1

[Η ΣΦΗΚΑ] Μετά τις εκλογές θα τα πούμε; Το ΠΑΣΟΚ σιωπά μπροστά στα καμώματα στελεχών του, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί και μετά τις εκλογές. Δεν μπορεί, μου έλεγε στέλεχος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στελέχη μας, όπως η Σοφία Νικολάου, ο Στράτος Κρομμύδας να είναι σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο και εμείς να κοιτάζουμε τον ουρανό αν βρέχει. Δεν μπορεί, μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ να βγαίνει σε ραδιοφωνική σταθμό και επειδή διαφωνεί με τις επιλογές του κόμματός του να διαλαλεί ότι θα ψηφίσει αντίπαλο συνδυασμό. Όλοι μετά τις 7 Νοεμβρίου θα πάρουν το μάθημά τους.

Διαφορετικά στο ψηφοδέλτιο του Πάνου Στο ψηφοδέλτιο του Πάνου Σκοτινιώτη μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλοί από άλλα κόμματα, δεν είναι όμως στελέχη του κόμματος της ΝΔ. Ούτε η Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, ούτε ο Λεμονής , αλλά και κάποιοι άλλοι δεν έχουν κομματικά πόστα, οπότε εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δυναμικό ξεκίνημα ! Στις μέρες μας η πολιτική απαξιώνεται, οι πολίτες αμφισβητούν έντονα κάθε υποψηφιότητα και κάθε αυτοδιοικητική κίνηση. Ο περιφερειακός συνδυασμός του Απόστολου Παπατόλια, Θεσσαλών Δύναμη έχει αλλάξει τα δεδομένα στο παιχνίδι της συμμετοχής και της ενημέρωσης των πολιτών. Μέσα σ ’αυτό το ιδιαίτερο και σύνθετο πολιτικό κλίμα ο Αλέξανδρος Καπανιάρης ως νέος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος δίνει την δική του μάχη, τολμά και ο κόσμος ανταποκρίνεται. Η χθεσινή συγκέντρωση στο κατάμεστο από κόσμο PARK δικαίωσε τον Αλέξανδρο Καπανιάρη που επιμένει συνεχώς να μιλά για πλησίασμα και αγκάλιασμα του κόσμου. Σίγουρα με τόσο κόσμο στην εκδήλωση η προοπτική εκλογής του γίνεται ορατή.

Στήριξη από τη Νέα Ιωνία Ο γιατρός Απόστολος Παντσάς και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» κρατάει στενές επαφές με τη Νέα Ιωνία αφ ενός γιατί από τα νεανικά του χρόνια, μεγάλωσε εκεί και αφ ετέρου γιατί πολύ αργότερα έδεσε την σχέση του με τη Νέα Ιωνία όταν την έκανε και πολιτική αφού ήταν για τέσσερα χρόνια δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας επί δημαρχίας Φούσκη. Ο ίδιος δηλώνει ότι η καλή γνώση των προβλημάτων της Νέας Ιωνίας σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις που έχει με τον κόσμο της του επιτρέπουν να ελπίζει στην στήριξη των πολιτών της μια η μάχη του σταυρού είναι μια δύσκολη υπόθεση .Η έντονη κινητικότητα που εκδηλώνει επομένως αυτές τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου έχουν βάσει και θα φέρουν αποτέλεσμα.

Τυχαίο; Δε νομίζω… Ο Βασίλης Κοντορίζος υπήρξε συνομιλητής και φίλος προσωπικοτήτων, όπως Πρόεδροι Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές, Καλλιτέχνες. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Πώς να μην το καταφέρει αυτό ο άνθρωπος που το βράδυ του πρόσφατου Απολογισμού του, εκεί που διάβαζε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κείμενο, σήκωσε ξαφνικά το κεφάλι και από στήθους δήλωσε: “Ξέρετε το αλάθητο μπορεί να το σφετεριστεί ο Πάπας. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν το ισχυρίζεται για τον εαυτό του …ένας Πατριάρχης”. Με αυτό τον πανέξυπνο τρόπο και το γέλιο προκάλεσε και την αμήχανη συγκίνηση έσπασε και αυτοκριτική έκανε. Και πώς αυτός ο ευφυέστατος άνθρωπος να μη μεταμορφώσει στην κυριολεξία τον τόπο του και να μην το κάνει πασίγνωστο στον κόσμο και τουριστικό προορισμό;

Χιλιάδες οι υποψήφιοι Αν μετρήσουμε όλους τους υποψηφίους των συνδυασμών στη Μαγνησία, είναι πάνω από 4.000 και όλοι έχουν βγει στη γύρα και ζητούν την ψήφο μας. Κάποιοι εξυπνότεροι δεν βγαίνουν έξω στην κοινωνία, να ακούσουν τον πολίτη, αλλά θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν σταυρούς και τρέχουν στους βουλευτές και τους ζητούν να τους υποστηρίξουν. Εκπρόσωπος του κοινοβουλίου μου έλεγε ότι δέχθηκε εκκλήσεις τουλάχιστον από πενήντα υποψηφίους για να τους υποστηρίξει. Σε ποιον όμως να κάνει το χατίρι;

μάτων, όπως τα έργα που γίνονται στη πόλη, τον Περιφερειακό, τους Μεσογειακούς, τους ποδηλατόδρομους καθώς και άλλα ζητήματα, για τα οποία μέσα από την έως τώρα δράση του, είναι γνώριμα για τον ίδιο. Ο κ. Δουλόπουλος άλλωστε, συνδικαλίζονταν στο ΤΕΕ , ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας, αλλά και πρόεδρος των μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών γνωρίζοντας ουσιαστικά τα προβλήματα εκ των έσω, ασκώντας και το επάγγελμα του μηχανικού …

Στο ίντερνετ ο Μαργαρίτης Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dromoisynergasias. wordpress.com μπορούν όσοι επιθυμούν να δουν ανηρτημένες τις θέσεις του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας» του υπ. Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά. Επιπλέον όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες αναφορικά με τις επισκέψεις, με τις ομιλίες καθώς και τον τρόπο ψηφοφορίας, μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλ. 37.455.

Σκάβει το λάκκο του Οι δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν χρώμα κομματικό τόνισε χτες ο Γιάννης Γαβαλάς, συμβολαιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της Ζέττας Μακρή, συνέχισε όμως λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «σκάβει το λάκκο του ζητώντας σε αυτές τις εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο».

Επίκαιρη η Κατερίνα Γαργάλα «Σε μια εποχή που όλοι νιώθουμε απογοητευμένοι, προβληματισμένοι έντονα, βρίσκω το θάρρος να ζητήσω την ψήφο σας. Τώρα, που θέλετε να αντιδράσετε σας προτρέπω να κάνετε την ανατροπή μέσα από ενεργητική δράση και όχι να επιλέξετε την άρνηση και την παθητική στάση». Είναι λόγια της Κατερίνας Γαργάλα – Μάγγου, δικηγόρου, η οποία μετέχει στο συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη με σύνθημα «νέα πρόσωπα στο δήμο, ελπίδα και προοπτική ξανά». Το σίγουρο είναι ότι η Κατερίνα Γαργάλα, θέλει να προσφέρει και όπως είναι δραστήρια πιστεύω ότι θα δικαιώσει αυτούς που θα την ψηφίσουν.

Χρειάζεται και εμπειρία Χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος και Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο Πέτρος Σούρλας, διεκδικεί την ψήφο των Μαγνησιωτών με το ψηφοδέλτιο του Κ. Αγοραστού. Έχει την εμπειρία να προσφέρει ως περιφερειακός σύμβουλος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.

Αφήνει τελευταίο τον Ιωλκό Η πρώην Δήμαρχος Ιωλκού Βάσω Σταυροπούλου αφήνει τελευταία την περιοχή της να την επισκεφτεί, διότι γνωρίζουν οι κάτοικοί της το έργο της και την προσφορά της. Μέρες τώρα τρέχει σ’ όλη τη Μαγνησία και η αποδοχή της από ανθρώπους που ούτε καν γνώριζε είναι μεγάλη και δέχεται την αγάπη τους, αλλά και την προτροπή τους να συνεχίσει όπως ήταν Δήμαρχος για το καλό πλέον της Θεσσαλίας.

Συνεχίζει δυναμικά ο Σταμάτης Βακούλας Συνεχίζει τις επαφές του με τους δημότες και τις περιοδείες του σε κάθε γωνία του Νοτίου Πηλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας. Οι συνεργάτες του τονίζουν πως με την ιδία δυναμική και μαχητικότητα θα πορευτεί μέχρι το τέλος, μολονότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι διαδίδουν ότι θα δεν μετάσχει στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβριου.

Σε γνώριμο κλίμα ο Τέλης Σε γνώριμο κλίμα με φίλους και συναδέλφους του μηχανικούς βρέθηκε χθες ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Τέλης Δουλόπουλος, συμμετέχοντας στο κλιμάκιο με την επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια δήμαρχο Ζέττα Μακρή, κατά την επίσκεψη στα γραφεία του ΤΕΕ Μαγνησίας. Με τη Διοικούσα Επιτροπή, συζήτησαν για μια σειρά θε-

Προκάλεσε έκπληξη Έκπληξη προκάλεσε και στους αντίπαλους συνδυασμούς το γεγονός ότι ακυρώθηκε το κομμάτι του ψηφοδελτίου που αφορά στο δήμο Μηλεών, του υποψηφίου Δημάρχου για το νέο Δήμο του Νοτίου Πηλίου, κ. Σταμάτη Βακούλα, καθώς δεν συμπληρώθηκαν οι υποψήφιοι… Κάποιοι μάλιστα λένε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, στελέχη του συνδυασμού του, οι οποίοι έστω και αν γνώριζαν ότι υπήρχαν προβλήματα, έκαναν λόγο για πλήρες ψηφοδέλτιο και με στελέχη που υπερτερούν έναντι των αντιπάλων τους…

Στο DNA Άνθρωπος το υ Αθλητισμού… ο Γιώργος Λεμονής υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με το συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία» και τον Πάνο Σκοτινιώτη, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα δύο παιχνίδια που έδιναν οι ομάδες της πόλης το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο το βράδυ εθεάθη στο Πανθεσσαλικό για το ντέρμπυ Ολυμπιακού Βόλου- ΑΕΛ και χθες στην «πρεμιέρα» της κλούβας στο παιχνίδι Νίκης Βόλου- Επανωμής… «Το ‘ χει το ποδόσφαιρο στο DNA του» έλεγε χθες φίλους του σε ποδοσφαιρικό στέκι της πόλης .

Ξεκάθαρες θέσεις

«Όσοι μέσα από δημόσιες σχέσεις θέλουν να ψαρεύουν σε θολά νερά, ας διαβάσουν τη συνέντευξη της Ροδούλας Ζήση, Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Μαγνησίας, στον κυριακάτικο Τύπο», προτρέπουν στελέχη της Δημοκρατικής Συμπολιτείας. Η κ. Ζήση δήλωσε μεταξύ άλλων: «Επιτρέψτε μου ως βουλευτής, 17 χρόνια, του Νομού Μαγνησίας να δηλώσω δημόσια, για πολλοστή φορά, την εμπιστοσύνη μου και την αμέριστη στήριξή μου στον Πάνο Σκοτινιώτη, που με τους αξιόλογους στυνεργάτες του έχει δυναμική νίκης και προοπτικής». Ξεκάθαρες θέσεις από μια καθαρή φωνή.

Να ξεχωρίσει «η ήρα από το στάρι»

«Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αυτοδιοίκηση είναι όρος και προϋπόθεση γαι να προχωρήσει οποιοδήποτε μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Ο «Καλλικράτης»αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να ξανακερδίσει η Αυτοδιοίκηση τη χαμένη αξιοπιστία της και για να ξεχωρίσει “η ήρα από το στάρι». Σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αυτό αποτελεί καθολική αξίωση του λαού και για μας την κορυφαία προτεραιότητα», δήλωσε ο Π.Σκοτινιώτης, μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό. «Στο πλαίσιο αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με φαινόμενα που εντείνουν τη δυσπιστία των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα. Θα βάλουμε τέλος στις πελατειακές σχέσεις και στις προσλήψεις από το παράθυρο και θα είμαστε απόλυτοι στη διαφανή και χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Και από την αρχή της θητείας μας, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οποιαδήποτε σκιά, ακόμη κι αν έρχεται από το παρελθόν», συνέχισε ο Π. Σκοτινιώτης.

αναβαθμίσεις, format, δημιουργία Ιστοσελίδων εγκατάσταση Λειτουργικού, Προγραμμάτων, Δικτύου Συμβαδίζουμε με τον καιρό, προσφέροντας χαμηλές τιμές ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

με υψηλής ποιότητας παροχές (πχ. Ιστοσελίδα: 100€/χρόνο) Wir bedienen auch auf Deutsch.

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ (ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ) ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

από 40€

Εκδρομές 28ης Οκτωβρίου 2010 4ήμερη εκδρομή στο πολυτελέστατο OCEANIA CLUB 5* All Inclusive (πλήρη διατροφή στα πλούσια μπουφέ, ποτά, αναψυκτικά & snacks) με ελεύθερη χρήση εσωτερικής πισίνας, Jacuzzi & σάουνας, 28/10 – 31/10 Σόφια – Φιλιππούπολη – Ρίλα – Σαντάνσκι 4μ 28/10– 31/10 Οχρίδα 4μ. Πλήρης διατροφή 28/10 – 31/10 Βουκουρέστι – Καρπάθια 5 μ. 27/10 – 31/10 Βελιγράδι 4μ. 28/10 – 31/10 Κωνσταντινούπολη 4μ/2ν 28/10 – 31/10 109 ευρώ 4μ/3ν 28/10 – 31/10 165 ευρώ και κάθε Πεμπτη 4μ/2ν με 109 ευρώ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 3ήμερη οδική εκδρομή και με δελτία ΟΓΑ ΣΠΑΡΤΗ – ΔΥΡΡΟΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, 4-6/12 --------------------------------------ΤΗΝΟΣ, Αναχωρήσεις κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο --------------------------------------8ήμερες επιδοτούμενες εκδρομές με ημιδιατροφή σε Ευρώοη και Κύπρο για άτομα ανώ των 55 ετών --------------------------------Εξωτικοί Προορισμοί - Γαμήλια Ταξίδια Κρουαζιέρες - Αεροπορικά & Ναυτιλιακά εισιτήρια Πληροφορίες - Προγράμματα, Κ. Καρτάλη 95, Βόλος Τηλ: 24210 38838 & 24210 33378

3


04:Layout 1 25/10/2010 8:42 μμ Page 1 BCMY

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

τοπικά

Μαργαρίτης Πατσιαντάς : Όχι στα εμπορικά μεγαθήρια

Όχι

Τι προτείνει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Την Α΄ και Β΄ Οικονομική Εφορία Βόλου, καθώς και υποκαταστήματα τραπεζών στο Βόλο επισκέφθηκε χθες ο υπ. Δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, συνοδευόμενος από συνεργάτες του που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο «Δρόμοι Συνεργασίας». Ο υπ. Δήμαρχος Βόλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εφοριακούς για τα προβλήματα του κλάδου και για τις μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους από την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας της Κυβέρνησης, για τα προβλήματα που υπάρχουν στην επαρκή στελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό και τέλος για την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα, σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για τις ΔΟΥ της Μαγνησίας. Στις τράπεζες ο υπ. Δήμαρχος Βόλου συζήτησε με εργαζόμενους και άκουσε τις απόψεις τους για τις περικοπές στις αμοιβές τους και τα υπόλοιπα οικονομικά ζητήματα.

Στο Διαδίκτυο Όπως είναι γνωστό οι « Δρόμοι Συνεργασίας» παρουσίασαν την περασμένη Παρασκευή στα μέλη του συνδυασμού και σε πολίτες το Σχέδιο Προγράμματος που επεξεργάστηκε ομάδα φίλων κα στελεχών της παράταξης που εργάζονται οικειοθελώς για λογαριασμό του συνδυασμού και οι οποίοι τα τελευταία χρόνια παρείχαν ανιδιοτελώς τις προτάσεις τους προς τις αυτοδιοικητικές κινήσεις Βόλου και Νέας Ιωνίας οι οποίες συναπαρτίζουν το αυτοδιοικητικό και πολυσυλλεκτικό σχήμα των « Δρόμων Συνεργασίας» με επικεφαλής και υπ. Δήμαρχο Βόλου το Μαργ. Πατσιαντά.. Πλέον το πρόγραμμα αναρτάται στο Διαδίκτυο και στη ηλεκτρονική διεύθυνση www.dromoisynergasias wordpress.com Eπιπλέον οι φίλοι του συνδυασμού μπορούν να επισκέπτονται πρωί και απόγευμα το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ( Ιάσονος - Γκλαβάνη), ενώ για πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν στο 37.455.

Της Κατερίνας Καρεκλίδου Δεν θυμάμαι ποιος μου το είχε πει αγαπημένε μου αναγνώστη, αλλά ακόμη θυμάμαι τη φωνή του να ηχεί στα αυτιά μου και να μου λέει ότι μία από τις πιο σημαντικές λέξεις στη ζωή μας είναι το «όχι». Μια λέξη που λέγοντας την θα κάνεις τη δική σου επανάσταση, που μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής σου, που θα σε κάνει να νιώθεις πως έχεις δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το Σαββατο-

κύριακο ανέσυρα από την μνήμη μου αυτή την κουβέντα και σκέφτηκα ότι μπορεί και να είχε δίκιο. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Πως γίνεται μια τόσο ισχυρή λέξη, που υποτίθεται σύμφωνα με αυτόν που με συμβούλευσε , λέγοντας την μόνο ικανοποίηση μπορεί να προσφέρει, όταν στη λένε άλλοι μπορεί να σε πικράνει, να σε στενοχωρήσει; Θα μου πεις, και αυτά τα «όχι» μπορεί να αλλάξουν και να καθορίσουν τη ζωή σου. Μπορεί και στην πορεία να δεις ότι όλα έγιναν για το καλό σου, για να κάνουν να δεις την πραγματικότητα, να ανακαλύψεις νέα μονοπάτια, να πάρεις μαθήματα ζωής. Είτε μας αρέσει, είτε όχι έτσι είναι η ζωή. Μας φέρνει στη ζωή μας άτομα που αναγκαστικά ή με

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ

Ανάπτυξη -ενίσχυση της απασχόλησης Για την ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης, ο συνδυασμός του κ. Πατσιαντά προτείνει μεταξύ άλλων: Ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών, με σεβασμό στις ανάγκες όλων των τοπικών κοινωνιών - χωριών - οικισμών. Ενίσχυση όλων των τομέων της οικονομίας με κατάλληλες υποδομές - χωροθετήσεις. Ενίσχυση συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών. Υποστήριξη της ντόπιας, ποιοτικής γεωργικής παραγωγής (δημιουργία ειδικής «αγοράς» κλπ). Πολιτική γης (χωροθετήσεις, δίκτυα κλπ) που από τη μια μεριά βοηθούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από την άλλη απομακρύνουν τον κίνδυνο αθέμιτου ανταγωνισμού τους από «εμπορικά μεγαθήρια». Ο Δήμος θα συνεργάζεται στενά με τις ενώσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα συμμετέχουν ουσιαστικά σε κάθε υπόθεση που τους αφορά. (πχ άδειες καταστημάτων).

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

τι δική μας συναίνεση συναναστρεφόμαστε μαζί τους, άτομα που μπορεί και στην ζωή τους να μην έχουν ποτέ ακούσει τη λέξη «όχι». Και σκέφτονται πως για να μην την έχουν ακούσει αυτοί, μάλλον δεν θα υπάρχει, νομίζουν ότι αυτοί μόνο έχουν δίκιο, ότι αυτοί είναι οι μόνοι αληθινοί, και πάντα υπάρχει δικαιολογία για ότι και να κάνουν, ότι και να πουν. Ευτυχισμένα άτομα, θα σκεφτείς αγαπημένε μου. Άνθρωποι που ζουν στο δικό τους κόσμο και που πιστεύουν ότι πάντα αυτοί και μόνο μπορούν να έχουν δίκιο. Δεν μπαίνουν στη διαδικασία να συζητήσουν μαζί σου, να ακούσουν τα επιχειρήματά σου. Γι’ αυτούς μπορείς να είσαι φίλος μόνο όταν θα συμφωνείς απόλυτα μαζί τους και δεν θα τους φέρνεις

Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο βράδυ & Κυριακή μεσημέρι • Κλαρίνο Κερασιώτης Γ. • Μπουζούκι Κερασιώτης Π. • Αρμόνιο Τσιλογιάννης Γ. • Φωνή Μιχαήλ Δ.

Άλσος Ν. Ιωνίας – Τηλ. 24210 67733- Κιν. 6936771439

4

BCMY

καμία αντίρρηση. Αλλιώς γι αυτούς είσαι χαζός, βλάκας, αμόρφωτος, άσχετος, και όλα αυτά ανάλογα με την περίσταση. Αναρωτιέμαι πως θα είναι άραγε όταν κάποια στιγμή στη ζωή τους έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια. Ή όταν ανακαλύψουν πως η δικιά τους άποψη δεν είναι η κυρίαρχη, αλλά υπάρχουν και άλλες που ίσως να καταρρίπτουν την δική τους. Ή ακόμη χειρότερα όταν αντιληφθούν ότι κανείς πλέον δεν θέλει να συζητάει μαζί τους, όταν θα πάψουν να ακούν απόψεις. Και αυτό όχι γιατί δεν θα υπάρχουν, ούτε γιατί όλοι αυτοί ξαφνικά θα αρχίσουν να συμφωνούν μαζί τους. Αλλά γιατί δεν θα τους θεωρούν ικανούς να καταλάβουν την πραγματική διάσταση των λεγομένων τους. Έως τότε μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι…

e-mail : limni.alsos@gmail.com


05new:Layout 1 25/10/2010 6:08 μμ Page 1 BCMY

KORONEOS TOURS

Με αναχωρήσεις από Βόλο προς Αθήνα & Θεσσαλονίκη

σε συνεργασία

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 129 (δίπλα στο LIDO) Τηλ. 24210 76440 - 76449

MAGNIS travel Εκδρομές οδικές – Ακτοπλοϊκές - Αεροπορικές ΟΔΙΚΕΣ Κωνσταντινούπολη 27/10 Παράλια Μικράς Ασίας 24/10 Γκόλτσε Ντέλτσεφ – Σαντάνσκι 28/10 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ & ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Κωνσταντά 118α , Βόλος Τηλ&Fax: 24210 25202 e-mail: magnistravel@gmail.com Εκκλησιαστικά & Ιερατικά είδη

Σοφία Γεροβασίλη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Λιπομέτρηση – Μέτρηση βασικού μεταβολισμού Μέτρηση σπλαχνικού λίπους Διατροφική ρύθμιση

• • • •

σακχαρώδους διαβήτη • νεφρικής ανεπάρκειας υπερλιπιδαιμίας • ουρικής αρθρίτιδας • αθλητών εγκυμοσύνης • θηλασμού • παιδικής παχυσαρκίας και παχυσαρκίας ενήλικων

Κ. Καρτάλη 97 – Αλεξάνδρας, Βόλος Τηλ. 24210 33688 Κιν. 6974007972

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΜΑ ΓΙΑ ΚΗΠΟ & ΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΠΙΤΙΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝ. ΛΙΤΣΑΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 112 - ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 45602 ΚΙΝ. 6972113592 BCMY


06:Layout 1 25/10/2010 11:36 μμ Page 1

Tρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

τοπικά

Προσπάθησε να δέσει τη ζώνη ασφαλείας και έπεσε σε δένδρο!

Έμεινε στο σκοτάδι ο κόμβος Αγ. Θεοδώρων στην ΠΑΘΕ!

Ένας 78χρονος από τον Πτελεό που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Λόγω κλοπής καλωδίων και στο Νομαρχιακό δίκτυο

Επί τόπου τον θάνατο βρήκε στις 8.40 χθες το πρωί, ένας 78χρονος, κάτοικος - εν ζωή - Πτελεού, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στο 77ο χλμ. της Παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας - Βόλου, βγήκε από το δρόμο, ανατράπηκε και χτύπησε σε δένδρο. Πρόκειται για τον Φώτη Χασιώτη, ο οποίος άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή, ενώ το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η 70χρονη σύζυγός του, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, τραυματίστηκε ελαφρά. Η Αστυνομία αποδίδει το δυστύ-

χημα σε έλλειψη προσοχής του ηλικιωμένου, που προσπαθώντας σύμφωνα με την μαρτυρία της συζύγου του να δέσει τη ζώνη ασφαλείας ενώ οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη για τον ίδιο. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που παρήγγειλε νεκροψία - νεκροτομή. Παραβάσεις μέθης και ταχύτητας Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη δραστηριότητα των υπηρεσιών Τροχαίας, την περασμένη εβδομάδα έγιναν 265 έλεγχοι αλκοτέστ και

Παναγιώτης Ζήσης

ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Στο σκοτάδι βρέθηκε ο κόμβος Αγίων Θεοδώρων στην διασταύρωση με την Εθνική οδό μετά την κλοπή των καλωδίων του δικτύου, τόσο πάνω στον κόμβο, που ανήκει στην παραχωρησιούχο εταιρεία Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ, όσο και στο τμήμα προς τους Αγίους Θεοδώρους που ανήκει στη Νομαρχία.

βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις, 43 παραβάσεις των ορίων ταχύτητας και πέντε για μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Όσον αφορά στα δίτροχα, έγιναν 251 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις, από τις οποίες οκτώ για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, τρεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και μία για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

«Έμειναν» από… καύσιμα απορριμματοφόρα του Βόλου Λόγω χρέους προς τον προμηθευτή καυσίμων Χωρίς πετρέλαιο έμειναν τα ρεζερβουάρ των απορριμματοφόρων, με αποτέλεσμα η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνει από τα μισά οχήματα του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Κι αυτό διότι, ο Δήμος δεν εξόφλησε τον προμηθευτή καυσίμων με τον οποίο συνεργάζεται. Με παρέμβαση του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη, δόθηκε εντολή να δοθούν κάποια χρήματα έναντι στον προμηθευτή, ώστε σήμερα να μπορέσει να κινηθεί το σύνολο των απορριμματοφόρων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Κουρτίνας ανέφερε πάντως ότι τα καύσιμα δεν φθάνουν παρά για δύο μέρες . «Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν τέλη καθαριότητας και καθαριότητα να μην υπάρχει. Θα παραιτηθώ αν διαπιστώσω ότι κάποιος ή κάποιοι πληρώνονται τις αντιμισθίες τους και δεν πληρώνουμε τους προμηθευτές της υπηρεσίας», δήλωσε ο κ. Κουρτίνας. Ερωτηθείς σχετικά ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης δήλωσε ότι με εντολή του ο ταμίας του Δήμου Βόλου πλήρωσε χθες έναντι των οφειλών τον προμηθευτή καυσίμων και η τροφοδοσία των απορριμματοφόρων θα γίνει χωρίς πρόβλημα.

έργου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ελπίζουν ότι η κάμερα ασφαλείας που είναι εγκατεστημένη πάνω στον κόμβο επί της ΕΟ θα έχει καταγράψει τους δράστες οι οποίοι θα αναζητηθούν από τις αστυνομικές αρχές. Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Ηλίας Ξηρακιάς που ενημερώθηκε για το θέμα, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το περιστατικό και δήλωσε ότι θα κινηθεί με μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων για το σοβαρό αυτό περιστατικό κλοπής δημόσιας υποδομής.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Μαρία Φατσή Διπλ/χος Αισθητικός • Αποκτήστε την ειδική συσκευασία προϊόντων ChromaWhite TRx Regimen την ολοκληρωμένη λύση για λεύκανση του δέρματος και κερδίστε μια επαγγελματική θεραπεία για τις πανάδες. • Επωφεληθείτε από το πρόγραμμα θεραπείας κατά της πρόωρης γήρανσης και κερδίστε 6 προϊόντα σε μέγεθος ταξιδιού κατάλληλα για όλα τα δέρματα. Οι προσφορές ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων Αλεξάνδρας 126 με Κουμουνδούρου Βόλος Τηλ 24210 21592

KORONEOS TOURS

Διαιτολογική υποστήριξη για

Παιδική Παχυσαρκία Σακχαρώδη Διαβήτη Νεφροπάθεια

Μάλιστα, εδώ και μία βδομάδα η Νομαρχία είχε προχωρήσει, στο δικό της τμήμα, στην αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού μετά από ζημιές που είχαν προκληθεί πριν καιρό από κλοπές καλωδίων. Με τις κλοπές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες αποξηλώθηκαν όχι μόνο τα καλώδια στο τμήμα που αποκατέστησε η Νομαρχία, μήκους περίπου 1,2 χιλιομέτρων, αλλά επεκτάθηκε σε μήκος άλλων δύο χιλιομέτρων πάνω στην ΠΑΘΕ. Η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας πρέπει τώρα να παραλάβει ένα έργο που ήδη λειτουργεί αλλά δεν πρόλαβε να κάνει το πρωτόκολλο παραλαβής του

Με την προσωπική φροντίδα του ΚΟRONEOS TOURS ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 ημέρες 03 –06/12 με διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με γεύμα ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ

Υπερλιπιδαιμία Καρδιαγγειακά Νοσήματα Αθλητές

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΣΚΥΡΟΥ 16 - ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ (3ος όροφος) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 20013, ΚΙΝ. 6972 863314 e-mail: pzisis@in.gr

- ΛΟΝΔΙΝΟ 8ημέρες από 460 ευρώ Αναχώρηση κάθε Κυριακή από 10/10/ 2010 – 10/4/2011 με διαμονή στα ξενοδοχεία HOLIDAY INN 4* με ημιδιατροφή - Αίγυπτος 4ΗΜ,5ΗΜ,6ΗΜ,7ΗΜ από 299 ευρώ - Παρίσι 7ΗΜ από 555 ευρώ - Βαρκελώνη 4ΗΜ, 5ΗΜ από 375 ευρώ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΘΗΝΑ 2 ημέρες στις 11-12/12 για διασκέδαση με τον ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Θέσεις περιορισμένες !

Αναστάσιος Θ. Μπαλαμπάνης

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΑΝΣΚΟ

Χειρουργός Οδοντίατρος

3 ημέρες σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό 19-21/11 και 26-28/11

04-06/12

Λεωφ. Ειρήνης 7, 2ος όροφος, πάνω από την Εμπορική Τράπεζα, Ν. Ιωνία Βόλου

8 ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

Τηλ. 24210 85566 – Κιν. 6978949834

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 129 ( δίπλα στο LIDO) ΤΗΛ. 24210 – 76440 FAX 24210 – 76449

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666 - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.30 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ 60 € - ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ– Πύργος του Δράκουλα 8-12/11 ημ. 5 290 € ημιδιατροφή - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 8 -12/11 Αναχώρηση 7.00 μμ 3 νύχτες στην περιοχή Λαλέλι (κλειστή αγορά) 160€ - ΓΚΟΤΣΕ Ντέλτσεφ (Άνω Νευροκόπι Βουλγαρίας) – Μπανσκο – Μπλαγκόεβγραντ – Σαντάσνκι 29-31/10 (3 ημέρες)

Δηλώσεις - προγράμματα στο γραφείο μας 6


07new:Layout 1 25/10/2010 11:41 μμ Page 1

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

τοπικά

Περιοδείες Δ. Μεργιαλή Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Κιό και συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας με την παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» Δημήτρης Μεργιαλής. Ο κ. Μεργιαλής συζήτησε για τα θέματα που αφορούν στο κτιριολογικό και στην ενίσχυση με προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων , που αποτελούν τα δύο σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία τοπικά. Σήμερα Τρίτη νωρίς το πρωί ο κ. Μεργιαλής θα έχει συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ. Στις 10.30 θα επισκεφτεί το σωματείο του ΟΣΕ και το μεσημέρι την Γεωπονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το Κοινόν των Θεσσαλών Θετική ανταπόκριση είχε από τον Επιχειρηματικό κόσμο και τις ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ της Θεσσαλίας, η πρόταση του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Θανάση Ζαχαρόπουλου για την άμεση αντιμετώπιση της ρευστότητας στην αγορά, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος πρότεινε μεταξύ άλλων, οι ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ να αναλάβουν πρωτοβουλία για την δημιουργία νέων και αναγκαίων χρηματοπιστωτικών προϊόντων και το ΤΕΜΠΕ - όσο διαρκεί η κρίση - να αυξήσει στο 100% της δανειακής ανάγκης τις εγγυήσεις σε μικρές επιχειρήσεις, σε νέες ιδρυόμενες, σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να γίνουν θύλακες ανεργίας .

Περιοδείες Κ. Πουλάκη Ενημερωτική συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας είχε τη Δευτέρα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης, επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας». Τέθηκαν επί τάπητος το μεγάλο θέμα της ανεργίας, των απολύσεων και των λουκέτων σε εργοστάσια και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του νομού Λάρισας.

Π. Σκοτινιώτης: Όχι στις υποκριτικές κορώνες και τα κροκοδείλια δάκρυα «Το μνημόνιο δεν αντιμετώπιζεται με υποκριτικές κορώνες και κροκοδείλια δάκρυα και μάλιστα από εκείνους που έχουν την ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα μας έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιοι διατυπώνουν ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μνημονίου σε τοπικό επίπεδο και ποιοι, αντίθετα, πρεσβεύουν μια αυτοδιοίκηση αδρανή και απαθή στις επιπτώσεις του, εξαντλούμενοι σε μια κούφια «αντιμνημονιακή» συνθηματολογία για να ψαρέψουν στα θολά νερά», τόνισε ο ο Πάνος Σκοτινιώτης από τη Μακρινίτσα και την Ιωλκό, όπου περιόδευσε το απόγευμα της Κυριακής, αλλά και στις συναντήσεις που είχε χθες με καταστηματάρχες του Βόλου. Παράλληλα, ο Π.Σκοτινιώτης έστειλε το μήνυμα ότι η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» είναι αποφασισμένη να δώσει πραγματικό νόημα στην κοινω-

νία των πολιτών, ενισχύοντας την ουσιαστική συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των αποφάσεων για το μέλλον του νέου Δήμου. «Στόχος μας είναι να δώσουμε ουσιαστικό ρόλο στα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, για τα οποία, έτσι κι αλλιώς, προβλέπονται σημαντικές αρμοδιότητες και από το νόμο του «Καλλικράτη». Τα Συμβούλια αυτά θα αποτελέσουν τη γέφυρα της Δημοτικής Αρχής με τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά

και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι ο νέος Δήμος θα εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι μοναδικός αντίπαλος του συνδυασμού είναι τα προβλήματα του νέου Δήμου και των δημοτών, οι οποίοι δικαιολογημένα ζουν αυτή την περίοδο με την αγωνία για το αύριο. Αναφερόμενος στο τεράστιο οργανωτικό εγχείρημα συγκρότησης του νέου Δήμου, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, επανέλαβε ότι, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το μεγάλο δίλημμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι ποιος έχει την εμπειρία και τις ικανότητες να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα, δίνοντας ελπίδα, προοπτική και συλλογική αυτοπεποίθηση. Χθες το πρωϊ ο κ. Σκοτινιώτης πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά του Βόλου, καθώς επίσης στις Α΄και

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη «Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τους «Ελεύθερους Θεσσαλούς», σύμφωνα με τον Π. Μαρκάκη Από ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κόσμου, χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση – ομιλία που πραγματοποίησε το Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Η προσέλευση του κόσμου, χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ειδικά για την πορεία του συνδυασμού «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», καθώς εκτιμήθηκε ότι η υποψηφιότητα του κ. Αστέριου Ροντούλη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και του κ. Παύλου Μαρκάκη ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη, βρίσκονται στον σωστό δρόμο και καταφέρνουν να πείσουν για τις προγραμματικές τους θέσεις. Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συ-

ναγερμού, συναντήθηκε, εκτός των άλλων, και με τους απολυμένους εργαζόμενους της βιομηχανίας ΚΟΝΤΙ, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τόνισε πως το θέμα θα πρέπει να έρθει εκ νέου στην επικαιρότητα. Οι εργαζόμενοι, του παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε πως θα υποστηρίξει το δίκαιό τους στη Βουλή. Στο μεταξύ, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς της επαφές του με κατοίκους απ’ όλη την Μαγνησία, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Παύλος Μαρκάκης. Την Κυριακή, επισκέφθηκε την περιοχή από τον Αγ. Ονούφριο μέχρι τις Σταγιάτες όπου συναντήθηκε τόσο με επιχειρηματίες όσο και με επισκέπτες.

Β΄ ΔΟΥ, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει την άποψη των πολιτών για τα θέματα της πόλης, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε τις συνοικίες Αγίου Γεωργίου και Αγίας Παρασκευής, κλείνοντας το πρόγραμμα του με ομιλία στο Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Παρασκευής. Εκδήλωση για τον αθλητισμό Αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ο συνδυασμός της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» διοργανώνει εκδήλωση για τον αθλητισμό, στην οποία έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και συλλόγων, καθώς και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται επί πολλά χρόνια στο χώρο του αθλητισμού, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους. Η συνάντηση θα πραγματοπιηθεί στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Δημήτρης Αλεξόπουλος: Έχουμε πρόγραμμα για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο της Θεσσαλίας Από το Γραφείο του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου, ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων, ότι :Συνεχίζοντας τις επαφές με τους κατοίκους της Μαγνησίας ο Δημήτρης Αλεξόπουλος επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τον Άγιο Δημήτριο, το Περίβλεπτο, το Αερινό, τον Άγιο Γεώργιο και το Μικρό Περιβολάκι. «Η γεωργία αποτελεί κύριο πλουτοπαραγωγικό πόρο για την Μαγνησία. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι χρειάζονται Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που να θέτει κόκκινες γραμμές στην κεντρική εξουσία. Χρειάζονται Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη που να διεκδικούν δίκαιες αποζημιώσεις, επέκταση ασφαλιστικών καλύψεων, μείωση κόστους παραγωγής, αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Δεν χρειάζονται Κυβερ-

νητικούς Εκπροσώπους και εισπράκτορες του Μνημονίου. Συγκριτικό πλεονέκτημα του Συνδυασμού μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» είναι το πρόγραμμα μας που είναι οραματικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αγρότη και του κτηνοτρόφου». Ολοκληρώνοντας ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «Εμπιστευτείτε μας. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε. Γιατί αυτή είναι η πραγματική μάχη. Η αναμέτρηση με τα προβλήματα». Σήμερα Τρίτη 26/10/10 ο κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος θα συνοδεύσει τον κ. Κώστα Αγοραστό ο οποίος θα μιλήσει στις 19:30 στο Βελεστίνο στον πεζόδρομο μπροστά στο Δημαρχείο.

Δύναμη εμπιστοσύνης για το νέο δήμο Αλμυρού Υποστήριξε για τον συνδυασμό του ο υπ. Δήμαρχος Βαγγ. Χατζηκυριάκος Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή . Απευθυνόμενος σε ένα ενθουσιώδες και θερμό ακροατήριο πολιτών που τον τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ο κ. Χατζηκυριάκος είπε μεταξύ άλλων : «Πυκνώνουν οι γραμμές της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και γίνονται η σίγουρη και σταθερή δύναμη εμπιστοσύνης για να οργανώσουμε και να οδηγήσουμε στην νέα εποχή τον διευρυμένο δήμο Αλμυρού Τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ αναδείξατε ως δημοτική αρχή του δήμου Αλμυρού την τετραετία πού πέρασε. Τιμήσαμε την εντολή σας Το έργο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλμυρού άλλαξε τα δεδομένα στον τόπο μας.

Ο Δήμος Αλμυρού δεν είναι ο δήμος που παραλάβαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Είναι ένας καλύτερος δήμος. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός και αυτό είναι ορατό σε όλους, κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας, Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη σας: Αφήσαμε πίσω οριστικά το παρελθόν της αδιαφάνειας και του διαχωρισμού των

πολιτών, ενώσαμε τους δημότες. Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου με διαφάνεια και αξιοπιστία». «Σήμερα», πρόσθεσε, «η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ανανεωμένη , διευρυμένη, πιο ώριμη, αντλώντας την δύναμή της από την δική σας υποστήριξη ζητά την δική σας απόφαση, για να συνεχίσει να είναι μια διεκδικητική και αγωνιστική δημοτική αρχή όλων των πολιτών . Εμείς δεν ζητήσαμε, ούτε πήραμε το «χρίσμα» κανενός πολιτικού κόμματος είμαστε καθαρά αυτοδιοικητικό σχήμα , ανοιχτό στην κοινωνία, πολυσυλλεκτικό. Στη συνέχεια ο κ. Χατζηκυριάκος υπογράμμισε ότι ¨έχουμε όραμα, και πρόγραμμα.

Όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, κύριο μέλημα θα είναι η συγκρότηση και λειτουργία νέων θεσμών για την εξυπηρέτηση και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους δημότες. Δεσμεύθηκε τέλος να αγωνιστούν για ένα Δήμο ανάπτυξης και πολιτισμού, σύγχρονο, ανθρώπινο, λειτουργικό. Στην Ανάβρα Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος επικεφαλής κλιμάκιου υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Δημοτική Πρωτοβουλία» επισκέφθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου την Κοινότητα Ανάβρας και εκκλησιάστηκε μαζί με τους δημότες στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Μετά τον εκκλησιασμό συζήτησε με τους κατοίκους του χωριού, άκουσε τους προβληματισμούς τους ,τις προτάσεις τους μετέφερε σ’ αυτούς το μήνυμα νίκης του συνδυασμού στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Απ. Παπατόλιας: Το πρόγραμμα για τους Ρομά Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλών Δύναμη» υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Λίτσα Λιακούλη, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας Ρομά της Θεσσαλίας, με τους οποίους και είχαν μακρά συζήτηση για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν. Όπως αναφέρθηκε, η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» έχει προχωρήσει στην εκπόνηση ειδικής πρότασης με τις αντίστοιχες δράσεις παρέμβασης. Εξάλλου, την πρόταση του συνδυασμού για την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας, παρουσίασε χθες στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον ΟΑΕΔ Τρικάλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας.

Πανηγυρικό το κλίμα για τη Ζέττα Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι του Δήμου Αγριάς στην υποψήφια Δήμαρχο Βόλου Ζέττα Μακρή. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμαρχος Αγριάς Θωμάς Παπαευθυμίου καλωσόρισε την κυρία Μακρή ως την αυριανή δήμαρχο Βόλου, ενώ το πλήθος χειροκροτούσε με ενθουσιασμό. Η κυρία Μακρή στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλες τις περιοχές που θα συνθέσουν το νέο μεγάλο Δήμο Βόλου με σκοπό να ανταλλάξει απόψεις με τους δημότες και να ενημερωθεί απευθείας για τα προβλήματά τους παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ για τον Δήμο Βόλου και την συγκεκριμένη περιοχή. Απευθυνόμενη στους πολίτες τους ευχαρίστησε για την πολυπληθή παρουσία τους .

«Μένουμε Θεσσαλία» Την Επιθεώρηση Εργασίας επισκέφτηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία Οικο-ΛΟΓΙΚΑ» συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. Με τους Επιθεωρητές του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕ.Π.Ε.Κ.) Κεντρικής Ελλάδας και τους ιατρούς εργασίας που ασκούνται τη χρονική αυτή περίοδο, είχαν γόνιμη συζήτηση για την ανάπτυξη της καταγραφής των επαγγελματικών ασθενειών.

ΦΘΗΝΟ…ΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ…5 ΕΤΩΝ +

ΟΔΙΚΕΣ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ (3 ημ.) ΜΠΑΝΣΚΟ 29-31/10…115€ 19-21/11, 26-28/11…120€

Με πλήρη διατροφή – Δωρεάν παροχές SPA (2ημ.) ΛΟΥΤΡΑ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 9-10/11, 8-9/12 ημιδιατροφή…72€ (2ημ.) ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ (ΝΑΟΥΣΑ) 18-19/11, 20-21/ με ημιδιατροφή…72€ 20-21/11 Hotel- Spa A’ κατηγορίας…85 € (3 ημ.) THERMAE SPA HOTEL Α’ κατ. και ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – I.M. ΠΡΟΥΣΣΙΏΤΙΣΑΣ – Ι.Μ. ΑΓΑΘΩΝΟΣ - ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ 4-6/12 (Αγ. Νικολάου) με ημιδιατροφή και δωρεάν spa …135€

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ • ΠΑΡΙΣΙ (5 ημ.) κάθε Σάββατο…από 375€ • ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΣΧΑ (8ημ.) ημιδιατροφή… από 825€ • ΠΡΑΓΑ (7ημ.) κάθε Τετάρτη, ημιδιατροφή…από 399€ • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (7ημ.) κάθε Τετάρτη, ημιδιατροφή… από 399€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Αντωνοπούλου 3&5, Βόλος

συνεχίζονται… 7

Τηλ.: 24210 31.059-60


08:Layout 1 25/10/2010 6:10 μμ Page 1 BCMY

ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟ Η/Υ – SOFTWARE -SERVICE Σ.Σπυρίδη 91 & 108 - Βόλος τηλ. 24210 23432 , 20760 φαξ : 33291 www.sarris.gr e-mail : jsarris @hol.gr

ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ LASER EKTYΠΩΤΗΣ – ΣΑΡΩΤΗΣ - ΦΩΤ/ΚΟ & ΦΑΞ

Χ204N 160 €

H TIMH ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝEI ΦΠΑ 23%

Τεχνολογία Εκτύπωσης Λειτουργίες Ανάλυση Εκτύπωσης Ταχύτητα Εκτύπωσης ανά λεπτό Ταχύτητα φωτοαντιγραφής ανά λεπτό Μνήμη Ανάλυση Σάρωσης Ταχύτητα φάξ Αυτόματος τροφοδότης Γλώσσα Διασύνδεση με Η/Υ USB 2.0 & ETHERNET 10/100 Γραφίτες Παραγωγικότητα

Moνόχρωμος Laser Εκτυπωτής-Σαρωτής-Φωτ/κό-Φάξ 1200x600dpi 23 σελίδες 23 σελίδες 64MB 600x600dpi 33.6Kbps 30σελίδων Α4 PCL 5e,6 &PS3 1.500 σελίδων ή 2.500 σελίδων 10.000 σελίδες ανά μήνα

Νέα διεύθυνση

Και τώρα μεγάλη συλλογή σε ξυλόσομπες

Λ. Αθηνών 49 24210 87488

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ • SUPER MARKET • ΚΑΦΕΤΕΡΕΣ • ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ κ.α.

ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

«ΓΙΩΤΑΚΗ»

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤ.:Μ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 34 ΤΗΛ.: 24210 60629 1ο ΥΠΟΚ.: ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 12 ΤΗΛ.: 24210 – 60081 2ο ΥΠΟΚ.: ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ 36 ΤΗΛ.: 24210 85725

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 2 & ΜΠΟΡΕΛ ΕΝΑΝΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Τηλ. 24210 30762

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ 90 Τηλ. 24210 83155 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΝΕΑΝΙΚΕΣ - ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΩΣ -50%

Τηλ. 24210 88894 – 6934010182 ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ – ΑΝΤΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΚΕΡΔΟΣ Ο.Ε. Γεώργιος Κ. Τάκης Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός Α’ Τάξης ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ Α’-Β’-Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Το λογιστικό γραφείο Γιώργος Κ. Τάκης μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση Ξενοφώντος 15 Βόλος 38333 Τηλ./Fax 24210 34770 κιν. 6977 321561 e-mail: George.takis@yahoo.gr

Η ποιότητα της εργασίας μας διαφήμισή μας

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν - Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας -

Κλειδαριές – ρολά

Γλάδστωνος 70, Τηλ. 24210 70188

Σωστές Δουλειές Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941 και φθάσαμε

8

ΝΕΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ

BCMY


09:Layout 1 25/10/2010 11:45 μμ Page 1 BCMY

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

τοπικά

Σύγχρονος πόλος ανάπτυξης το Ν. Πήλιο

Συνεχίζει τις περιοδείες του στο Ν. Πήλιο ο Στ. Βακούλας Συνεχίζει τις περιοδείες του στην ευρύτερη περιοχή, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και επικεφαλής του συνδυασμού ¨Νότιο Πήλιο, ο Δήμος μας¨ Σταμάτης Βακούλας. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, ο Σταμάτης Βακούλας επισκέφτηκε τον Αστυνομικό Σταθμό Αργαλαστής. Εκεί ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην τεράστια περιοχή που καλύπτουν. Εξαιτίας της έλλειψης του προσωπικού λόγω μεταθέσεων και συνταξιοδοτήσεων, οι αστυνομικοί δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι δίπλα στον δημότη, έξω στη γειτονιές και όπου κρίνεται η παρουσία τους απαραίτητη. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας εξήρε την υπεράνθρωπη προσπάθεια των έξι αστυνομικών , εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε διαδικασία συνταξιοδότησης, που υπηρετούν στην Αργαλαστή τονίζοντας την μέχρι τώρα άριστη μεταξύ τους συνεργασία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Σηπιάδος στο παρελθόν έχει συνδράμει τον Αστυνομικό Σταθμό με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ενώ αρκετές ήταν και οι παρεμβάσεις της Δημοτικής αρχής στα αρμόδια όργανα για την στελέχωση του σταθμού με το απαραίτητο προσωπικό. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας υπογράμμισε την αναγκαιότητα για την ενίσχυση όλων των Αστυνομικών Τμημάτων του Νοτίου Πηλίου, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως ισχυρές αυτόνομες αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την περιοχή. Η Αστυνομία χρειάζεται να έχει ένα σύγχρονο νέο πρόσωπο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις σημερινές συνθήκες. Το Αστυνομικό Τμήμα Αργαλαστής καλύπτει μια τεράστια γεωγραφική περιοχή που ξεκινά από το Νεοχώρι και τελειώνει στο Τρικερι. Οι αστυνομικοί, τόνισε επί πρόσθετα ο Σταμάτης Βακούλας, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δημότες, όμως πρέπει και η Κεντρική Διοίκηση να ενδιαφερθεί και να μεριμνήσει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Υποστήριξε στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου ο υπ. δήμαρχος Απ. Αρέθας Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, στην Αργαλαστή, έδρα του νέου Δήμου του Νοτίου Πηλίου, έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Νοτίου Πηλίου». Ο Δήμαρχος Μηλεών, Πρόεδρος ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας και υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολος Αρέθας πλαισιωμένος και από τους Δημάρχους Αφετών και Αργαλαστής, κ.κ. Θεόδωρο Κουτσοφλίνη και Μιλτιάδη Γαϊτανά, οι οποίοι για ακόμη μια φορά, εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους, στο πρόσωπο του Απόστολου Αρέθα, ανέπτυξε τις βασικές αρχές του προγράμματός

του για το νέο Δήμο του Νοτίου Πηλίου. Η «Ενωτική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» συγκροτήθηκε από ανθρώπους κάθε κοινωνικού και

ηλικιακού επιπέδου, κάθε εκπαιδ ε υ τ ι κ ή ς βαθμίδας και επαγγελματικής ενασχόλησης, από τους Δήμους Μηλεών, Αφετών, Αργαλαστής, Σηπιάδος και την Κοινότητα Τρικερίου, διαθέτοντας τεχνογνωσία, εμπειρία και αποδεδ ε ι γ μ έ ν η ικανότητα στη λειτουργία παρόμοιων αυτοδιοικητικών δομών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Μηλεών, Πρόεδρος ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας και

υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολος Αρέθας, στη νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα οραματιζόμαστε το νέο Δήμο του Νοτίου Πηλίου, ως ένα σύγχρονο πόλο ανάπτυξης, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και τον τουρισμό, αναδεικνύοντας συγχρόνως την πολιτιστική και ιστορική του παράδοση, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τους πολίτες, διαμορφώνοντας παράλληλα μια μοναδική και ιδιαίτερη φυσιογνωμία. Με υπευθυνότητα και αποδεδειγμένη εμπειρία δημιουργούμε το νέο Δήμο του Νοτίου Πηλίου, ένα δήμο που οραματιζόμαστε και μας αξίζει.

Ν. Φορτούνας: Τα Τοπικά Συμβούλια στον Καλλικράτη Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται : «Υπάρχει μια άλλη οπτική γωνία για τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων. Η οπτική γωνία της «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ». Για μας τα Τοπικά Συμβούλια έχουν και λόγο και ρόλο όχι απλά γιατί έτσι προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αλλά γιατί επιπλέον είναι αναγκαίο για να μπορέσει να λειτουργήσει ο νέος Δήμος να έχουν και λόγο και ρόλο. Η τεραστία έκταση του νέου Δήμου αλλά και ο όγκος δουλειάς που απαιτείται για το στήσιμο του, καθιστούν αναγκαιότητα την διαχείριση της καθημερινότητας των δημοτών από τοπικούς «άρχοντες» που θα επιλαμβάνονται και θα επιλύουν τα προβλήματα που ανακύπτουν. Οι

Τοπικοί Σύμβουλοι θα είναι οι άνθρωποι που θα απευθύνεται ο κάθε δημότης για κάθε πρόβλημα του. Θα στηρίξουμε την ουσιαστική και καθημερινή λειτουργία τους για να καταστούν το πρωτογενές κύτ-

ταρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, και να έχουν άμεση και αμφίδρομη σχέση με τον πολίτη Οι τοπικές κοινότητες θα αναλάβουν τις έκτακτες επισκευές και κατασκευές μικρών αλλά αναγκαίων έργων για κάθε χωριό Θα έχουν την επίβλεψη της τοπικής ύδρευσης Θα αναλάβουν την ευθύνη της επίβλεψης των σχολικών κτιρίων και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων Θα επιφορτιστούν με την στήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων των διαφόρων συλλόγων της τοπικής κοινότητας Τέλος, θα είναι τα αυτιά και τα μάτια της κεντρικής διοίκησης σε κάθε τοπική κοινωνία. Επιπλέον δεσμευόμαστε ότι στα

πρώτα κιόλας Δημοτικά Συμβούλια που θα γίνουν θα μεταφέρουμε επιπλέον αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια. Για μας τα Τοπικά Συμβούλια δεν είναι «γλάστρες» που συμπληρώνουν το συνδυασμό. Για μας τα Τοπικά Συμβούλια είναι ενεργοί συνεργάτες με λόγο και ρόλο. Αυτό μάλιστα αποτυπώνεται και στον καταρτισμό του ψηφοδελτίου μας όπου έγινε προσεκτική επιλογή των ανθρώπων που κατέρχονται σαν υποψήφιοι. Νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και απόλυτοι γνώστες τόσο των τοπικών προβλημάτων, κάτοικοι της περιοχής και απόλυτοι γνώστες της γεωγραφίας του τόπου τους».

Κ.Αγοραστός: «Κεντρική μου προτεραιότητα η λίμνη Κάρλα» Σας προσκαλώ, όλους τους συνδημότες μου, στην συγκέντρωση που θα γίνει Τρίτη 1 Νοεμβρίου ΝΙΚ. Λ. ΠΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 2010 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περιφ. Ν. Ιωνίας) Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

«Για τον ενωτικό συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» η αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα καθώς η μάχη για την εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων νερού είναι μάχη για την ίδια την επιβίωση της Θεσσαλίας καθώς η περιβαλλοντική ερημοποίηση θα οδηγήσει στην «κοινωνική ερημοποίηση» της περιφέρειάς μας», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε συγκεντρώσεις στα Κανάλια και το Στεφανοβίκειο.

Ο Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος ΝΙΚΟΛΑΣ Λ. ΠΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δικηγόρος

Συγκέντρωση Βαγγ. Μπούτα Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, στην Καρδίτσα, μίλησαν, χτες βράδυ, ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Χρ. Τέγος, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, ενώ χαιρέτισε ο Β. Κρανιάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας. Την αισιοδοξία του για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εξέφρασε στην ομιλία του ο Β. Μπούτας, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά: «Τώρα, μπορούμε να το πούμε: Στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα βγει από την κάλπη πολύ ισχυρή.

9

BCMY


10:Layout 1 25/10/2010 11:35 μμ Page 1

Tρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Eλλάδα

Ζητώ ψήφο αλλαγής και ελπίδας Τόνισε στη συνέντευξή του ο Γιώργος Παπανδρέου «Προσκλητήριο ευθύνης στις δυνάμεις που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής», να στείλουν μήνυμα «ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα», ότι «αυτή η τιτάνια προσπάθεια δεν θα μείνει στη μέση» απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης. «Αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο ελπίδας και αλλαγής» είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπανδρέου. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει πρόθεση να προσφύγει σε εκλογές αλλά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί άλλα δεδομένα θα συνεκτμηθούν και «αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές, τότε θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού». Στην εισαγωγική του ομιλία, ο πρωθυπουργός είπε ότι ανέλαβε προ ενός έτους μία δύσκολη κατάσταση. Δεν δίστασα -δήλωσε- πήραμε δύσκολες αποφάσεις, ο κόσμος έκανε θυσίες, αλλά

Στον «αέρα» οι μετεγγραφές 2.000 σπουδαστών στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά Δύο χιλιάδες σπουδαστές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, που έχουν δικαίωμα μετεγγραφής, κινδυνεύουν να το χάσουν, καθώς οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων Ιδρυμάτων αρνούνται να τους εγγράψουν, αν προηγουμένως δεν έχουν τις απαραίτητες πιστώσεις από το υπουργείο Παιδείας. Τη δήλωση αυτή έκαναν οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας Δημήτριος Νίνος και Πει-

οι θυσίες αυτές πέτυχαν το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης ιστορικά. Ήδη, πρόσθεσε, φαίνεται φως στο τούνελ και τα πρώτε θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας και αυτών των θυσιών είναι ορατά. Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι αν δεν συνεχιστούν αλλαγές και αν δεν θεραπευτούν τα αίτια της κρίσης υπάρχει ο κίνδυνος οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένοι και η ώρα να γυρίσει πίσω από όπου ξεκίνησε: ενώπιον της χρεοκοπίας και της απαξίωσης. Αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο ελπίδας και αλλαγής «Δεν ζητώ επαίνους. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Με ενδιαφέρει να πάει ο τόπος μπροστά. Αυτό είναι το στοίχημα. Είμαι αποφασισμένος για την αλλαγή, για τη σύγκρουση. Δεν αρκεί όμως η δική μου απόφαση. Ζητώ αυτή την απόφαση και από τον ελληνικό λαό». Ο πρωθυπουργός απηύθυνε «προσκλητήριο ευθύνης στις δυνάμεις που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής», να στείλουν μήνυμα «ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα», ότι «αυτή η τιτάνια προσπάθεια δεν θα μείνει

στη μέση». «Αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο ελπίδας και αλλαγής» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πρωτόγνωρες αυτές τις εκλογές, όχι μόνο των αλλαγών που επιφέρει ο «Καλλικράτης» αλλά και γιατί «βρισκόμαστε ακόμα σε κα-

τάσταση έκτακτης ανάγκης». «Ο συναγερμός δεν έχει λήξει» τόνισε. Στις εκλογές συμπλήρωσε- πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε το 2011 ως «το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο» για την ολοκλήρωση των διαρθρωτι-

«Μήπως τους είμαι βάρος;» αναρωτιέται ο Μ.Βορίδης μετά τις δηλώσεις Καρατζαφέρη Οι δηλώσεις Καρατζαφέρη για το πολιτικό παρελθόν του Μάκη Βορίδη προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του δεύτερου, ο οποίος παράλληλα αναρωτήθηκε για το κατά πόσο έχει νόημα να παραμένει στον ΛΑΟΣ. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής, ρωτήθηκε γιατί ο Μάκης Βορίδης δεν είναι υποψήφιος

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

26-29/11 4 ΗΜΕΡΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4****ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 190€ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ 13-14/11 ΝΥΜΦΑΙΟ – ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΦΛΩΡΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ 80€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 21/11 ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ- ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 3 ΗΜΕΡΕΣ 4-6/12 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΑΡΙΣΤΗ- ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΚΗΠΟΙΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3* SUP. ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ 135€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : Π. ΜΕΛΑ 53

ΤΗΛ. 24210 22033 – 24210 22465 ΤΗΛ. – FAX. 24210 30867

στις εκλογές: «Φοβήθηκα, απλώς, ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη έχω καλύψει. Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά. Όλα αυτά, λοιπόν, λέω, για φαντάσου, ξαφνικά 30 Οκτωβρίου, κάποιο 'καλό παιδί' από τη ΝΔ ή από την ομάδα του Τσίπρα, να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ.»

Ο κ. Βορίδης μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, αισθάνομαι άσχημα διότι με την τοποθέτηση την οποία κάνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εμένα προσωπικά, μου δημιουργεί και ένα αίσθημα ότι μήπως αισθάνεται ότι του είμαι βάρος, μήπως τον εμποδίζω στην εξέλιξη την πολιτική του.

Εργατικό δυστύχημα στην Έδεσσα Εργατικό δυστύχημα, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, σημειώθηκε στην Έδεσσα, κατά τη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης παλιού σπιτιού. Ένας Αλβανός υπήκοος, ηλικίας περίπου 40 ετών, έχασε τη ζωή του και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν. Το τραγικό περαστικό σημειώθηκε στο συνοικισμό «Βαρόσι» και σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, οι τέσσερις εργάτες είναι μέλη συνεργείου. Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Απορροφούνται όλοι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ με οριστικά αποτελέσματα έως 31 Δεκεμβρίου 2009 Ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο και ειδικά οι αυξημένες ανάγκες από προσωπικό στο υπουργείο Οικονομικών, οδήγησε τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών στην έκδοση εγκυκλίου για την απορρόφηση των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Έως τις 21:30 η ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος σε μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες Την εκτίμηση ότι το αργότερο στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου θα υπάρχει μια σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Singular Logic, Γιάννης Καρακαδάς.

10

κών αλλαγών•. Το 2012 έτος που η ανάπτυξη θα αποκτήσει ξανά θετικό πρόσημο• το 2013 ως τη χρονιά εξόδου από το μνημόνιο. «Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αλλά προσέθεσε ότι «αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές, τότε θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού». Το 2011 θα γίνουν θεσμικές αλλαγές που αποκαθιστούν το αίσθημα της δικαιοσύνης μετά τα μέτρα που ελήφθησαν το 2010, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αντίθετα, όπως είπε,, με όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση. Διευκρινίζοντας τη θέση του σημείωσε ότι τα κριτήρια των περιφερειακών εκλογών πρέπει να είναι αυτοδιοικητικά, «άλλοι έθεσαν άλλα κριτήρια». Το αποτέλεσμα των εκλογών και άλλες εξελίξεις «θα συναθροιστούν και θα αξιολογηθούν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Προσέθεσε δε ότι «όποιος νομίζει ότι αδυνατίζοντας τη κυβέρνηση θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, κάνει λάθος». Στην πρώτη της ερώτηση, η Μ.Χούκλη επικεντρώθηκε στις αναφορές του πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές,

ρωτώντας τον Γ.Παπανδρέου εάν πιστεύει πως με τέτοιες συζητήσεις προωθείται η εικόνα σταθερότητας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ο Γ.Παπανδρέου απάντησε ότι δεν ήταν ο εκείνος που άλλαξε την «ατζέντα» της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, αλλά μετά τον λόγο της αντιπολίτευσης προσπάθησε να «ρίξει φως στον πραγματικό χαρακτήρα της κάλπης» -δηλαδή, μαζί με τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, τη σημασία του μηνύματος ότι η «χώρα προχωρά προς τα εμπρός». Οι αγορές και όσοι «έχουν στοιχηματίσει στην αποτυχία της Ελλάδας», συνέχισε ο πρωθυπουργός, θα αξιοποιήσουν κάθε μήνυμα που μπορεί να ερμηνευτεί ως ήττα της Αθήνας –υποστηρίζοντας ότι έτσι θα χρησιμοποιηθεί ό,τι μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος διαμαρτυρίας. Σε διευκρίνιση για πιθανά νέα μέτρα μετά την αναθεώρηση της Eurostat, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δεν θα αγγίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις», καλώντας τους πολίτες να είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στον περιορισμό της σπατάλης και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Με «κάθε βήμα εμπρός», συνέχισε, θα αποδίδεται ό,τι είναι δυνατόν στους πολίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα βοήθειας στους χαμηλοσυνταξιούχους που αναγγέλθηκε πρόσφατα.

ΟΘΡΥΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΗΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 67 ΤΗΛ.: (0030) 24210 70330 – (0030) 24210 70795 ΟΙΚΙΑΣ (0030) 24210 46453 FAX: (0030) 24210 70334 KIN: 6978483942 E-mail: otrhis_travel@yahoo.gr ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΜΟΝΟ 60€ 2ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 16-17/10 ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ 16-17/10 ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ – ΟΣΙΟ ΠΑΤΑΠΙΟ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΝΑΥΠΛΙΟ 27-28/11 ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΕΔΕΣΣΑ – ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 24/10 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 24/10 ΓΕΥΓΕΛΗ ΣΚΟΠΙΩΝ 31/10 ΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΛΙΒΑΔΙ 21/11 ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ – ΑΓ. ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΧΑΣΙΑ – ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ 20/10 ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΑ

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 3ΗΜΕΡΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ–ΠΕΤΡΙΤΣΙ–ΜΠΑΝΣΚΟ– ΜΕΛΝΙΚ 28-30/10 ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 120 ΕΥΡΩ 3ΗΜΕΡΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 155 ΕΥΡΩ 5ΗΜΕΡΗ ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΡΓΑ – ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ – ΓΛΥΚΗ (ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ) – ΖΑΛΟΓΓΟ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΣΥΒΟΤΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ 27-31/10 ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ 160 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ Δ.Κ.Τ. – ΕΟΤ – ΟΓΑ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΝΑΧ. 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ΔΕΙΠΝΑ (1 ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** ΓΙΟΥΡΟ ΠΛΑΖΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ ΘΕΑ ΚΕΡΑΤΙΟ ΚΟΛΠΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ 3ΗΜΕΡΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΠΡΟΣΟΧΗ : ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΟΥΛΜΑΝ, ΟΧΙ ΠΑΚΕΤΑ


11 new:Layout 1 25/10/2010 11:32 μμ Page 1

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΓΔ: 1.637,15 ΤΖΙΡΟΣ: 130,59 εκ. 117

55

Συνέχιση δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς νέα αύξηση φόρων συστήνει η ΤτΕ Να συνεχιστεί η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς όμως αυτή να συνοδευτεί με περαιτέρω αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών συστήνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική. Στην έκθεση που θα υποβάλλει ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος στη Βουλή την Τρίτη, θα καθίσταται σαφές το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο δεν δικαιολογείται εφησυχασμός, καθώς ακόμη βρίσκεται στο μέσον μίας μεγάλης προσπάθειας. Ακόμη, προτείνει συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η εξωστρέφεια της. Για το 2010 η ΤτΕ εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά περίπου 4%. Η ΤτΕ υποστηρίζει ότι το μοντέλο ανάπτυξης που εφάρμοζε η χώρα ευθύνεται, εκτός των άλλων για την σημερινή κρίση, και προτείνει την εφαρμογή ενός συνεκτικού σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη το οποίο θα βαδίζει παράλληλα με την δημοσιονομική προσαρμογή.

53

5.751,98 6.639,21 3.870,00 6.513,63 11.182,10 2.493,55 1.187,88 23.627,91 9.401,16

0,18 0,51 0,04 0,56 0,45 0,57 0,41 0,47 -0,27

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (ΚΟ) ALTEC (ΚΟ) ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (ΚΟ) ALPHA TRUST ΑΕΠΕΥ (ΚΟ) ELMEC SPORT (ΚΟ) PAPERPACK ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. (ΚΟ) ΙΝΤΕΑΛ ΟΜΙΛΟΣ (ΚΟ) ΣΕΛΜΑΝ (ΚO) VIVERE ENTERTAINMENT (ΚΟ) ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (ΚΟ)

0,42 0,09 0,12 0,86 0,62 0,64 0,78 0,37 0,48 1,02

13,51 12,50 9,09 8,86 8,77 -20,00 -13,33 -9,76 -9,43 -8,11

Ισοτιμιες

1,95%

ΛΟΝΔΙΝΟ [25/10] XETRA DAX [25/10] CAC 40 [25/10] SWISS MARKET IND [25/10] DJ INDU AVERAGE [25/10] NASDAQ COMPOSITE [25/10] S&P 500 INDEX [25/10] HANG SENG INDEX [25/10] NIKKEI 225 [25/10]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,39720

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,35540

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,88760

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

112,70000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,57390

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

80,68000

Κεφάλαια 5 δισ. ευρώ στο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας μέχρι το τέλος του 2011 Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, θα έχει προωθηθεί ο νέος επενδυτικός νόμος και ο νόμος για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ). Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε κυρίως στην ίδρυση του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, το οποίο

θα λειτουργεί ως τράπεζα ειδικού τύπου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το προσεχές διάστημα. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο ταμείο αυτό θα εισφερθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και με τη συμμετοχή των τραπεζών αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια της τάξεως των 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και των 5 δισ. ευρώ συνολικά μέχρι το τέλος του 2011. Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει χρονική επέκταση, αλλά επέκταση και ως προς τη χρηματοδότηση σε ότι αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το οποίο έχει ήδη προκηρυχθεί. Σημειώθηκε ότι επισπεύδεται η απορροφητικότητα των κονδυ-

λίων του ΕΣΠΑ και η προώθηση των προγραμμάτων που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία εκτέλεσης. Κόντρα για την ακρίβεια Σε ό,τι αφορά στις τιμές, που αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση, ο κ. Ασημακόπουλος έθεσε το ζήτημα των τριγωνικών και των ενδοομιλικών συναλλαγών μέσω των οποίων αυξάνονται οι τιμές προϊόντων και πρώτων υλών που διατίθενται στην ελληνική αγορά, ενώ εμφανίζονται μειωμένα κέρδη. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ο κ. Ασημακόπουλος πρότεινε την καθιέρωση ενός συστήματος γνωστοποίησης των τιμών των αντίστοιχων προ-

ϊόντων και πρώτων υλών στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρώπης (Παρατηρητήριο Τιμών). Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, και με δεδομένο ότι η αγορά είναι ελεύθερη θα έχει τη δυνατότητα ο επιχειρηματίας όπως και ο καταναλωτής να επιλέγουν ή απλώς να γνωρίζουν και βάσει της γνώσης αυτής να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους. Εκτίμησε μάλιστα ότι με αυτή τη διαδικασία θα επέλθει μείωση των τιμών εισαγόμενων πρώτων υλών και προϊόντων και ως εκ τούτου και των προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα. Ο κ. Ασημακόπουλος ανέφερε την ανάγκη προώθησης ενός θεσμού κατά τα πρότυπα του ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των

Επιχειρησιακή σύμβαση «σπάει» τον κατώτατο μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης

Διαψεύδει η Τιτάν τις φήμες περί αποχώρησης από την Ελλάδα

Επιχειρησιακή σύμβαση «έσπασε» και επίσημα τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σε εφαρμογή του Μνημονίου και του νόμου 3845/2010 που επιτρέπει στις επιχειρησιακές συμβάσεις να «αποκλίνουν» τόσο έναντι των κλαδικών συμβάσεων όσο και της ΕΓΣΣΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, όπως προκύπτει από τη λίστα των συμβάσεων εργασίας που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί, πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή συμφωνία που προβλέπει την καταβολή χαμηλότερου κατά 100 ευρώ το μήνα κατώτατου μισθού (640 ευρώ, αντί των 739,56 της ΕΓΣΣΕ).

Σε διάψευση των φημών που τη φέρουν να εξετάζει θέμα μεταφοράς της έδρας της από την Ελλάδα σε άλλη χώρα, λόγω υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης, προχώρησε την Κυριακή η Τιτάν. «Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα», απάντησε κατηγορηματικά υψηλά ιστάμενος παράγων της τσιμεντοβιομηχανίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα. Σημειώνεται ότι την Κυριακή, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία εξετάζει να μεταθέσει την έδρα της στο εξωτερικό, με πιθανότερους προορισμούς την Αίγυπτο, την Ελβετία ή την Κύπρο. Στο δημοσίευμα αναφερόταν ακόμα ότι το 2009 η τσιμεντοβιομηχανία επιβαρύνθηκε με 20 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της έκτακτης εισφοράς.

«Οι δύο πλευρές συμφωνούν να καταρτίσουν την παρούσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με κυρίαρχο γνώμονα τη νόμιμη λειτουργία, κατ’ εφαρμογή της διάταξης της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του ν. 3845/2010 σχετικά με τα μέτρα για την εφαρμογή του Μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ και του ΔΝΤ» τονίζεται στο προοίμιο της συμφωνίας την οποία υπέγραψαν η εταιρεία «G4S Secure solutions sa» και τα 2 σωματεία των εργαζομένων στον όμιλο και την εταιρεία.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 Μοναδικές εκδρομές – αποδράσεις !! ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΠΕΤΡΙΤΣΙ 2 ημέρες ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ βράδυ 22/10 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10/2010

ΟΧΡΙΔΑ

5ήμερη εκδρομή στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 8/11/2010 – 12/11/2010

ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 4 ημέρες ΠΕΜΠΤΗ 28/10 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2010

4 ημέρες ΠΕΜΠΤΗ 28/10 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2010 και ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ! ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ ! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ! ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 193 (ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ), ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 2421078120 & 6972608463

Στα 2 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές μέχρι το τέλος του 2010, εκτιμά η ΕΣΕΕ Οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι ότι οι ακάλυπτες επιταγές θα φτάσουν μέχρι τέλος του έτους τα 2 δισ. ευρώ, αφού ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας λήξης πολλών μεταχρονολογημένων επιταγών, επισημαίνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδία Εμπόρων Ελλάδος, Β.Κορκίδης. Ο κ. Κορκίδης προσθέτει πως «το βέβαιο είναι ότι ο αριθμός των 1.000.000 και πλέον εγγεγραμμένων στην μαύρη λίστα του "Τειρεσία" δεν πρόκειται να μειωθεί». «Η οικονομική και η κοινή λογική της αγοράς δεν βλέπει προοπτική ανάπτυξης, όταν στην ελληνική επιχειρηματικότητα κυριαρχεί η έλλειψη ρευστότητας, η συρρίκνωση της ζήτησης, ο υποτονικός τζίρος, τα ανύπαρκτα κέρδη και ταυτόχρονα της επιβάλλονται ανελέητα νέοι φόροι, ενώ γίνεται λόγος για τρίτη αύξηση του ΦΠΑ μέσα στο 2010», σημειώνει.

ΜΟΥΤΣΙΟΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κωνσταντίνος Μούτσιος

ΕΚΔΡΟΜΕΣ 24/10 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

4 ημέρες ΠΕΜΠΤΗ 28/10 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2010

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

επιχειρήσεων. ενώ ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί μελέτη από το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με τη δυνατότητα παραγωγής στην Ελλάδα προϊόντων που τώρα εισάγονται. Ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε την ικανοποίησή του για την προώθηση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην αδειοδότηση της επιχειρηματικότητας, καθώς, όπως είπε, «ο ιστός της γραφειοκρατίας είναι σαν τον ιστό της αράχνης και είναι σημαντικότερο αυτό το εμπόδιο για όποιον θέλει να επενδύσει στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο και από το φορολογικό»

ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Ψυχολόγος Παντείου Πανεπιστημίου BTEC Professional Certificate in Counseling and Counseling Skills

- Διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών (Αθηνά Τεστ) - Εξειδίκευση στο σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνας (PECS) - Συμβουλευτική γονέων, παιδιών, εφήβων - Συμβουλευτική σε προβλήματα σχέσεων - Διαχείριση στρες, άγχους, κατάθλιψης

Γαλλίας 12 – Κ. Καρτάλη Τηλ. 24210 21760, Κιν. 6947 842550 e-mail: darg80@yahoo.gr

11

30-31/10 ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΜΟΝΟ 60 ΕΥΡΩ

Ακόμα …

- ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - ΟΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ανθ. Γαζή 110, Βόλος, Τηλ. 24210 30076 fax. 24210 32996 κιν. 6972260646 Email: moutsios.travel@gmail.com


12:Layout 1 25/10/2010 8:41 μμ Page 1 BCMY

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

αθλητικά Μας απογοήτευσε ο Ολυμπιακός Βόλου όχι Μπροστά σε 15.000 θεατές τόσο για το 1-1 που έφερε μέσα στο Πανθεσσαλικό, όσο για την εμφάνισή του απέναντι σε μια μέτρια Λάρισα. Μπροστά σε 15.000 φιλάθλους που έφυγαν με κατεβασμένα κεφάλια, ο Ολυμπιακός Έφερε 1-1 με τη Λάρισα μετά από μέτρια εμφάνιση έκανε ίσως την χειρότερη εμφάνιση στην Σούπερ Λίγκα. Οι παίκτες του ασύνδετοι και με τους περισσότερους να είναι κάτω του μετρίου δεν άρεσε πάρα μόνον στο 5’ όταν είχε το δοκάρι με τον Μαρτίν και το γκολ από τον Μόνχε. Η Λάρισα, χωρίς να εντυπωσιάσει, είχε στο μεγαλύτερο διάστημα τον αγώνα την κατοχή της μπάλας και ιδίως στο β’ ημίχρονο όταν ο Ολυμπιακός ήταν για κλάμματα. Ακόμη και αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να πρεσάρει στο κέντρο και να κερδίζει μπαλιές ώστε να εκμεταλλευθεί τους προωθημένους επιθετικούς δεν μπόρεσε να το κάνει με αποτέλεσμα να τον βλέπουμε να αμύνεται. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Λάρισα να βρίσκεται συνεχώς στη μεγάλη περιοχή και να προσπαθεί να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Ευτυχώς ο επόπτης ακύρωσε δεύτερο γκολ της Λάρισας ως οφσάιντ, το οποίο αμφισβητείται. Από το πρώτο 15’ ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν ήταν στη μέρα του. Τα γνωστά προτερήματα τα είχε ξεχάσει. Η Λάρισα έτρεχε στο κέντρο, κατείχε την μπάλα και προσπάθησε να πετύχει γκολ, αλλά όμως δεν μπόρεσε να διαδρόμους, πίεσαν και αποφάσισαν να παί- προηγουμένως ο Μάρτιν είχε σουτ που απέαιφνιδιάσει. Μετά το 15λεπτο οι ερυθρόλευ- ξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν. Πολύ γρή- κρουσε ο τερματοφύλακας της Λάρισας για κοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Έκλεισαν τους γορα στο 21’ προηγήθηκε στο σκορ, αφού να χτυπήσει η μπάλα στο οριζόντιο δοξάρι και

Μας απογοήτευσε…

Σήμερα με ΟΦΗ για το Κύπελλο Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός Βόλου ο οποίος σήμερα στις 5μ.. θα αντιμετωπίσει για το Κύπελλο Ελλάδας τον ΟΦΗ. Η ομάδα του Βόλου δεν θα

έχει στο παιχνίδι τους Μόνχε, Ουμπίντες και Ζαραδούκα, γεγονός που προβληματίζει τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος θα προσπαθήσει να βρει λύσεις.

Νίκησαν τα κορίτσια στο ποδόσφαιρο Άνετη νίκη πέτυχαν χθες τα κορίτσια του Βόλος 2004 με 3-0 επί του Ατρομήτου για το πρωτάθλημα Α’ εθνικής.

Αντίο κύπελλο είπε ο Ολυμπιακός Για το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου έχασαν την Κυριακή από τον Πανιώνιο με 56-47.

Kέρδισε ο Μαγνησιακός Πρεμιέρα για τα κορίτσια του Μαγνησιακού που υποδέχθηκαν την ομάδα της Καβάλας ’86, από την οποία ηττήθηκαν με 2-1, στην πρώτη τους παρουσία στην νεοσύστατη Β’ Εθνική Γυναικών.

Το παιχνίδι είναι νοκ – άουτ και αν στο 90’ οι ομάδες είναι ισόπαλες, θα δοθεί ημίωρη παράταση και αν συμβεί πάλι να είναι ισόπαλες, τότε θα «χτυπηθούν» πέναλτι.

Κέρδισε το ντέρμπι ο Ρήγας

να φύγει κόρνερ. Χτυπήθηκε από τον Ούμπιντες, ο Μάρτιν έπιασε κεφαλιά και ο Μόνχε με μια δεύτερη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορεί να είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, αλλά ούτε ο Μάρτιν, αλλά ούτε και ο Μπρέσκα κατάφεραν να βρεθούν σε θέση βολής. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα άλλαξε «πρόσωπο». Οι δυο αλλαγές του Παπακώστα με τους Μετίν και Γκέρεμι, άλλαξαν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός γύρισε πίσω, οι Λαρισαίοι πίεζαν στο κέντρο, με αποτέλεσμα να δούμε ένα μετριότατο παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησε η Λάρισα και κατάφερε στο 80’ με σουτ του Μετίν να ισοφαρίσει. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 85’ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο επόμενο λεπτό ο Μόνχε χτύπησε τον Ταυλαρίδη, αφού προηγουμένως τον είχε σπρώξει ο Λαρισαίος παίκτης και αποβλήθηκε. Ολυμπιακός Β.: Γιακούποβιτς, Ψυχογιός, Ζαραδούκας (83’ Καπετάνος), Ντολεζάι, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ρόκας, Ουμπίντες, Μόνχε, Μπρέσκα (66’ Πλιάγκας), Μαρτίν (76’ Σολάκης) Λάρισα : Αμπάρης, Βελάσκο, Κατσιαρός (46’ Μετίν), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ρομέου, Πούρι (46’ Γκέρεμι), Βενετίδης, Σίμιτς, Κανόμιο (74’ Αμπουχατζίρα), Κουζέν.

Η ΑΕΚ κέρδισε το ντέρμπι Για τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο τα εξής αποτελέσματα : Ατρόμητος – Skoda Ξάνθη 1-1 Αστέρας Τριπ. – Ηρακλής 0-0 Ολυμπιακός Β. – Λάρισα 1-1 Καβάλα – Εργοτέλης 3-1 Πανσερραϊκός – Κέρκυρα 0-2 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-1 Ολυμπιακός Π. – Άρης 1-0 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

Νικητής στο Μαγνησιώτικο ντέρμπι της Δ’ Εθνικής αναδείχθηκε την Κυριακή ο Ρήγας Φεραίος. Η ομάδα του Βελεστίνου κέρδισε 1-0 τον Πύρασο Αγχιάλου 1-0 με γκολ του Μιχολίτση στο 10’. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: Α.Ε. Σπερχειάδας – Α.Ο. Καρδίτσας 0-1 Ελασσόνα – Αγρότης Λιαν. 3-0 Μουζάκι – Μετέωρα 2-0 Ρ. Φεραίος – Πύρασος 1-0 Πυργετός – Απόλλων Λαρ. 0-0 Πετρωτό – Οικονόμος Τσ. 0-2 Λαμία – Απεραντιακός 0-0

12

BCMY

Η βαθμολογία (Σε 7 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 14-3…18 2. Παναθηναϊκός 11-6…14 3. ΑΕΚ 12-7…13 4. Κέρκυρα 9-6…12 5. Καβάλα 9-6…12 6. Ηρακλής 5-4…10 7. Αστέρας Τριπ. 6-6…10 8. Εργοτέλης 5-9…9 9. Άρης 3-7…9 10. Ολυμπιακός Β. 9-9…9 11. ΠΑΟΚ 7-7…8 12. Ατρόμητος 8-10…7 13. Λάρισα 3-6…6 14. Skoda Ξάνθη 4-8…6 15. Πανιώνιος 5-10…4 16. Πανσερραϊκός 5-11…4

Η επόμενη αγωνιστική 17.15, Άρης- Ατρόμητος 17.15, Λάρισα – Skoda Ξάνθη 19.30, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Π. Κυριακή 31/10 15.00, Ηρακλής – Ολυμπιακός Β. 15.00, Κέρκυρα – Αστέρας Τριπ. 15.00, Πανσερραϊκός – Καβάλα 17.15, Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 19.30, Πανιώνιος – ΑΕΚ


13new:Layout 1 25/10/2010 11:33 μμ Page 1 BCMY

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

αθλητικά Η «κλούβα» τελικά ήταν γούρικη για τη Νίκη, η οποία ξαναγύρισε στις επιτυχίες, ανέβηκε βαθμολογικά και είναι πολύ κοντά στην κορυφή. Την Κυριακή κέρδισε με το ισχνό 1-0 την Επανομή και άρχισε πάλι να βγάλει φτερά κάνοντας όνειρα για άνοδο. Το πανηγυρικό κλίμα που είχαν ετοιμάσει οι Νικιώτες, υποδεχόμενοι την ομάδα τους, έβαλε φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών οι οποίοι έκαναν έναν εκρηκτικό ξεκίνημα φλερτάροντας με το γκολ που όμως στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήρθε. Στο 4’ και 6’ ο Βακουφτσής δεν μπόρεσε, τις δυο πολύ καλές ευκαιρίες να τις μετατρέψει σε γκολ και στο 7’ ο Βλάχος επιχείρησε σέντρα και ο Ντάνισιτς έπιασε κεφαλιά που έφυγε όμως άουτ. Το παιχνίδι είχε ένα πολύ γρή-

Απονομή πτυχίων μαύρης ζώνης Kyokushinkai Μέσα σε μια ιδιαίτερη ζεστή ατμόσφαιρα απενεμήθησαν τα πτυχία και οι μαύρες ζώνες του KYOKUSHINKAΙ KΑΡΑΤΕ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΑΡΑΤΕ στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΑΤΕ Βόλου στο αρχηγείο της Ένωσης Εκπαιδευτών Ελληνικού KYOKUSHINKAΙ ΚΑΡΑΤΕ από τον Αρχηγό Εκπρόσωπο Γιώργο Κοσμίδη Α’ Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΑΡΑΤΕ. Συγκεκριμένα την μαύρη ζώνη 1ου DAN από την Παγκόσμια Οργάνωση KYOKUSHINKAΙ- ΙΑΠΩΝΙΑΣ (Γκρουπ Κenzi Μidori) απέκτησε ο Γιώργος Κατσανδρής, βοηθός εκπαιδευτής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, ενώ την μαύρη ζώνη και πτυχίο της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΑΡΑΤΕ 1ου DAN απέκτησε ο Εκπαιδευτής Αστλύ Αλέξανδρος του Συλλόγου ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΑΓΡΙΑΣ «Ο ΜΑΧΗΤΗΣ».

Κέρδισε η Νίκη στο μπάσκετ Για το πρωτάθλημα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ, η Νίκη πήρε την δεύτερη νίκη της επί του Άργους Ορεστικού με 74-66. Η άλλη εκπρόσωπος της Μαγνησίας, Μεταμόρφωση, ζευγάρωσε της ήττες της. Έχασε στον Αμπελώνα με 6957.

Κέρδισε η Νίκη 1-0 την Επανομή

Γούρικη η «κλούβα» γορο ρυθμό και η Επανομή στο 10’ έχασε ευκαιρία όταν έκανε προβολή ο Παπατζίκος για να αποσοβήσει το τέρμα ο Κόσογλου. Δυο άλλες ευκαιρίες έχασε στο 18’ και 19’ η Νίκη με τον Γραμματικόπουλο και τον Πετρά και στο 20’ ήρθε το γκολ όταν ο Ντάνισιτς κέρδισε μια κόντρα από δεξιά και με ψυχραιμία πλάσαρε τον τερματοφύλακα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό και γρήγορο ποδόσφαιρο χάνοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ. Γρήγορο ποδόσφαιρο παίχθηκε και στο β’ μέρος του παι-

χνιδιού. Δυστυχώς η Νίκη από το 65’ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Διγκόζη έπαιξε με δέκα παίκτες και αυτό συνέτεινε ώστε να φανεί η αριθμητική υπεροχή της Επανομής και να δημιουργηθούν ευκαιρίες οι οποίες ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο καρδιοχτύπησαν τους Νικιώτες. Ο σκόρερ της Νίκης, Ντάνισιτς, έχασε πολλές ευκαιρίες, όπως επίσης οι Γραμματικόπουλος, Νάστος, Σαμαράς. Ευκαιρίες για γκολ είχε η Επανομή. Στο 85’ ο Κουπίδης βγήκε μόνος του απέναντι στον Κόσογλου που απέκρουσε το πλασέ, η μπάλα

χτύπησε στον Σαμαρά και ενώ αυτή κατευθυνόταν στα δίχτυα, ο παίκτης με υπερένταση την έδιωξε. Στο επόμενο λεπτό ο Κόσογλου έγινε ο ήρωας του γηπέδου όταν μπλοκάρισε με διπλή προσπάθεια σουτ του Μαυροματίδη. Νίκη Βόλου : Κόσογλου, Σαμαράς, Καρακώστας, Παπαδή-

Βροχή από γκολ στην ΕΠΣΘ Για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο τα εξής αποτελέσματα : Α’ κατηγορία Σαρακηνός – Α.Ε. Διμηνίου 1-1 Λεχώνια – Ακρόπολη 0-0 Αγροτικός – Αγ. Παρ/κευή 0-6 Α.Ε. 2002-Πρωτεσίλαος 0-2 Μαγνησιακός – Χλόη 0-1 Ιάσων Α.Μ. – Απόλλων 0-2 Εθνικός – Σκιάθος 1-0 Αλμυρός – Αίας 3-0 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.

Εθνικός 18-4…16 Θησέας 19-6…16 Αγία Παρασκευή 17-4…15 Γ.Σ. Αλμυρού 19-6…13 Α.Ε. Διμηνίου 14-4…12 Απόλλων Καν. 13-9…12 Μαγνησιακός 9-7…12 Χλόη 13-8…10 Αίας Σ. 14-12…9 Πρωτεσίλαος 7-11…9 Σαρακηνός 5-13…7 Κένταυρος 13-14…6 Α.Ε. 2002 9-13…6 Ακρόπολη 5-8…5 Σκιάθος 11-13…4 Λεχώνια 6-16…2 Αγροτικός 5-30…1 Ιάσων Α.Μ. 2-21…0

Β’ κατηγορία Ηρακλής Β. – Αστέρας Ορμίνιο – Α. Γαζής Αετός – Άρης Σκόπελος – Πανιώνιος Μακρινίτσα – Δήμητρα Δόξα – Πηλεάς Ν.Α. Νίκης – Δάφνη Διαγόρας – ΑΠΟΒ Ηρακλής Αγ. Θ. – Αίας 1. 2. 3. 4.

Ηρακλής Β. Α. Γαζής Άρης Μελ. Δήμητρα

5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.

Σκόπελος 17-7…12 Ν.Α. Νίκης 11-6…12 Πανιώνιος 9-6…12 Δάφνη 12-8…11 Μακρινίτσα 12-8…10 Αστέρας 11-10…10 Πηλέας 11-9…9 Αίας Τρ. 9-15…6 Διαγόρας 4-11…4 Ηρακλής Α.Θ. 5-14…3 Ορμίνιο 6-19…3 Αετός 6-15…1 ΑΠΟΒ 2-12…1 Δόξα 8-27…0

Γ’ κατηγορία Ιωλκός- Παγασητικός 7-1 Κένταυρος Αργ. – Μικροθήβες 1-0 Άρης Ανθ. – Αγχίαλος 1-3 Απόλλων Κρ. – Τοξότης 5-1 Μυρμιδόνες – Δημητριάς 2-2 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Κένταυρος Αργ. Αγχίαλος Ιωλκός Δημητριάς Απόλλων Κρ. Μυρμιδόνες Μικροθήβες Τοξότης Άρης Ανθ. Παγασητικός

6-0…10 9-5…10 15-7…8 10-6…7 11-8…7 9-6…6 6-7…3 3-10…1 2-10…1 3-16…0

5-2 2-4 2-3 0-1 3-3 1-3 1-2 2-0 1-4

22-7…18 16-7…16 18-4…15 20-13…13

Ο

ΑΣΤΡΟΒΙΛ

ΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙ ΤΗΡΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣ Δημητριάδος 92-94 Βόλος 1ος όροφος

Α. ΜΑΝΘΟΓΙΑΝΝΗΣ κιν. 6977091243

Α. ΡΕΠΠΟΣ κιν. 6976967941 astrvilo@otenet.gr τηλ. 24210 29988

13

BCMY

μας, Μαϊστρέλλης, Πετράς, Διγκόζης, Ντάνισιτς, Στουρνάρας (92’), Βλάχος, Σωτρίνης (76΄), Γραμματικόπουλος, Νάστος (72’), Βακουφτσής Επανομή: Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης, Πολίτης, Δεμιρτζόγλου, Διαμαντίδης, Κουπίδης (81΄), Ασλανίδης, Ευθυμιάδης, Κουρδάκης, Μαυροματίδης

(67’), Χασομέρης, Παπατζίκος, Βαγγέλη, Δανίδης (74’). Τα άλλα αποτελέσματα Καλλονή – Αετός 1-1 Φωκικός – Ναυπακτιακός 2-0 Εθνικός Φιλ. –Μακεδονικός 0-0 Μ. Αλέξανδρος Ηρ. – Πόντιοι Κατ. 2-0 Ζάκυνθος – Εορδαϊκός 1-0 Δόξα Κραν. – Οδυσσέας Αναγ. 3-0 Νίκη Β. – Επανομή 1-0 Τύρναβος – Κοζάνη 1-0 Ρεπό : Αναγέννηση Γιαννιτσών


14 πληρ:Layout 1 25/10/2010 11:32 μμ Page 1

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

τοπικά Οικοδομική άδεια για πάρκινγκ της Φιλελλήνων Εκδόθηκε χθες η οικοδομική άδεια που αφορά την αποπεράτωση του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων με Δημητριάδος. Η κατάθεση του φακέλου της μελέτης είχε σημαντική καθυστέρηση λόγω των τροποποιήσεων άρθρων του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Φθινοπωρινός ο καιρός Φθινοπωρινός πλέον ο καιρός στη Μαγνησία, σύμφωνα και με την πρόγνωση του ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης. Για σήμερα αρχικά αναμένονται τοπικές συννεφιές και πιθανό στα ανατολικά του νομού να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8…16 οC. Αύριο, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8…14 οC. Οι ενδείξεις για Πέμπτη και Παρασκευή, σε επίπεδο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι αναμένονται παροδικές συννεφιές και πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Η θερμοκρασία αμετάβλητη (13-14 0C).

Νέο τμήμα στο Δίαυλο Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 26 Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί το νέο τμήμα εκμάθησης υπολογιστών που διοργανώνει το Κέντρο πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος» (Τοπάλη 14 με Δημητριάδος). Αφορά κυρίως ενήλικεςειάζεται η λήψη της πιστοποίησης για την αναζήτηση εργασίας. Επίσης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ένα νέο τμήμα ECDL κάθε Τρίτη και Πέμπτη 19:00 έως 22:00.

Σε κλοιό το Δημαρχείο από απλήρωτους Του Καλλιτεχνικού, που απέρριψαν την πρόταση του δημάρχου Βόλου Σε κλοιό βρίσκεται από χθες και απ’ αορίστου το Δημαρχείο Βόλου από τους απλήρωτους εργαζόμενους στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, επιδόματος άδειας και ασφαλιστικών εισφορών. Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη στάση τους ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη για εξόφληση των οφειλομένων ως το τέλος του χρόνου και αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη του Δημαρχείου, αρχικά μέχρι αύριο Τετάρτη και στη συνέχεια θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Ο δήμαρχος Βόλου, από την πλευρά του, δήλωσε χθες ότι είναι γνωστό το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου, ενώ η έγκριση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που έλαβε απόφαση του Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει, διότι δεν καλύπτονται με δάνειο λειτουργικά έξοδα. Όσον αφορά στις Δημοτικές Επιχειρήσεις πρέπει να καταφύγουν μόνες τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να δανειοδοτηθούν για συγκεκριμένες δαπάνες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έγινε ανακατανομή των πόρων που θα έχει ο Δήμος μέχρι τέλος του χρόνου, με προτεραιότητα την πλη-

ρωμή των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι χθες το πρωί, συνάντησε την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Πέπη Αγραφιώτου και την διευθύντρια Βούλα Ρουμπάκου και τους εργαζόμενους στην είσοδο του Δημαρχείου. Η πρόταση που υπέβαλε ο δήμαρχος είναι, την ερχόμενη εβδομάδα θα εξασφαλιστούν πόροι για να πληρωθεί ο Σεπτέμβριος και στη συνέχεια να διάστημα 20-25 ημερών θα καταβάλουν τους επόμενους μήνες, ώστε μέχρι τον Δεκέμβριο να μην οφείλονται χρήματα στους εργαζόμενους στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό.

Σύστημα τηλεβοήθειας ΟΤΕ alert στο Βόλο Θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 10 χρήστες του «Βοήθεια στο Σπίτι» Υψηλές υπηρεσίες υγείας θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν σε λίγο καιρό οι ηλικιωμένοι μοναχικοί άνθρωποι, μέσω της τεχνολογίας, με το σύστημα τηλεβοήθειας ΟΤΕ alert, στο οποίο συμμετέχει πιλοτικά και ο Δήμος Βόλου. Χθες, μοιράστηκαν οι πρώτες 10 συσκευές, που είναι χορηγία του ΟΤΕ, σε ισάριθμους ηλικιωμένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του ΔΟΥΚ, ενώ στη συνέντευξη που δόθηκε στο κτίριο Μπρισίμη (λόγω κατάληψης του Δημαρχείου Βόλου από απλήρωτους εργαζόμενους του Καλλιτεχνικού Οργανισμού), συμμετείχαν ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, ο αντιδή-

μαρχος προγραμματισμού Δημ. Δερβένης, η πρόεδρος του ΔΟΥΚ Ντίνα Παπαστεφάνου και στελέχη του προγράμματος που εφαρμόζεται με επιτυχία στα Τρίκαλα. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία Cities Net Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε., όπου συμμετέχει και ο Βόλος, ενώ υπάρχει πρόταση να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τηλεπαρακολούθησης για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τόνισε ο δήαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Με τη συσκευή που παραδόθηκε σή-

μερα με τη χορηγία του ΟΤΕ, ανέφερε, θα μπορούν οι ασθενείς, οι μοναχικά διαβιούντες άνθρωποι να πατούν ένα κουμπί μιας συσκευής που θα έχουν πάνω τους, από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού τους και να μιλούν με το κέντρο βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνδέονται με ανθρώπους προτεραιότητας που έχουν δηλώσει (συγγενείς ή και τον γιατρό τους). Όπως επισημάνθηκε στην παρουσίαση, οι συσκευές και τα τέλη χρήσης του πρώτου εξαμήνου θα είναι δωρεάν, ενώ η συσκευή στο εμπόριο κοστίζει 318 € και η μηνιαία συνδρομή 2,5 €/μήνα.

ΤΕΕ: Τροποποίηση μελέτης ποδηλατοδρόμων Τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς της θέτει υπόψη του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, για το έργο επέκταση των ποδηλατόδρομων, ζητώντας να τροποποιηθεί η μελέτη σύμφωνα με τις παρατηρήσεις, αλλά και με όποιες παρατηρήσεις προκύψουν από την διαβούλευση που πρέπει να προηγηθεί. Σύμφωνα με το ΤΕΕ «το έργο «επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμου του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής», που ξεκινά από την παραλία

Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Βόλου Ιερά πανήγυρη Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στον Ιερό Ναό μας μεταφέρθηκε προς ευλογία και αγιασμό των πιστών η Ιερά και Θαυματουργός εικόνα της «Παναγίας Δμερλιωτίσσης» από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων. Οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα : Τρίτη 26 Οκτωβρίου Ώρα 7.30π.μ. όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου Ώρα 6μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ιερά παράκληση του Αγ. Δημητρίου, προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου. Η ιερά εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό ναό μέχρι την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου. Καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής της Ιερά εικόνος θα υπάρχει πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα. Εκ του Ιερού Ναού

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Με την υπ’ αριθμό 488/2010 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας) τροποποιήθηκαν τα άρθρα 3 και 7 του αποτελούμενου από τριάντα πέντε (35) συνολικά άρθρα Καταστατικού του Σωματείου με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ/Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΥΛΕΩΝ) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», με έδρα τον Βόλο και σκοπό τον αναλυτικά αναφερόμενο στο άρθρο 2 αυτού (Καταστατικού).

Η πληρεξούσια Δικηγόρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ν. ΓΑΛΑΝΗ

του Βόλου και καταλήγει στις Αλυκές, ουδέποτε ήλθε προς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, όπως το ίδιο συνέβη και με το προηγούμενο έργο που αφορούσε τους ποδηλατοδρόμους». Επιπρόσθετα «υπήρξε έντονη αντίδρασή μας, με την υπ.αριθμ.1508/286-2010 επιστολή μας για το γεγονός

ότι η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου, κλήθηκε να γνωμοδοτήσει προ τετελεσμένου γεγονότος επί της έγκρισης κανονιστικής απόφασης του έργου, καθώς η μελέτη και τα σχέδια δεν δόθηκαν στα μέλη της επιτροπής για να τα μελετήσουν», αναφέρει το ΤΕΕ.

Συνεχίζεται η απεργία πείνας Από τον πρόεδρο της ΟΠΚΕ Κ. Κόγια Έληξε η τριήμερη απεργία πείνας σε 45 νομούς της Ελλάδας. Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 75%. Ωστόσο, για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος & Μητροπόλεως έξω από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος Κώστα Κόγια μαζί με άλλους συναδέλφους του, διεκδικώντας την θεσμοθέτηση του 8,20% ως ποσοστό κέρδος στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα που κρίνεται απαραίτητο για την βιωσιμότητα του κλάδου. Σήμερα εν τω μεταξύ επίκειται συνάντηση με τον Υφ. Οικονομικών Δ. Κουσελά.

Ολοκληρώνεται τέλος Οκτώβρη η πληρωμή των νέων γεωργών Η διαδικασία καταχώρησης στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει ολοκληρωθεί για το σύνολο των 694 δικαιούχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αφορά στην Πρόσκληση 2009 του μέτρου 112 « Εγκατάσταση Νέων Γεωργών.Η διαδικασία πληρωμής του συνόλου των δικαιούχων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας με σύνδεσμο: www.4489.syzefxis.gov.gr/dga.asp

Ρύπανση στην Αμαλιάπολη Μικρής έκτασης ρύπανση προκάλεσε χθες το πρωί φορτηγό πλοίο σε λιμενικές εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρίας στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας, η οποία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, ενώ ο πλοίαρχος και η μηχανικός του πλοίου θα δικαστούν αύριο Τετάρτη. Η ρύπανση έγινε με σεντινόνερα, ιριδίζουσας μορφής, εκτάσεως 300 τ.μ. περίπου, ενώ σύμφωνα με το Λιμναρχείο, οι εργασίες απορρύπανσης ξεκίνησαν άμεσα από την ιδιωτική εταιρεία, οι οποίες ολοκληρώθηκαν, μια ώρα αργότερα, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Δ. 407/80 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Δ. 407/80 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην υπ’ αριθμ. 460/30-9-2010 Γενική Συνέλευσή του αποφάσισε να προσλάβει για το χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2010-2011 ένα διδάσκοντα, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος βάσει του Π.Δ. 407/80 για να καλύψει τις ανάγκες τα μαθήματα της Ορθοδόξου Πνευματικότητας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με έξι (6) ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Η θέση είναι με αποδοχές της βαθμίδας του επίκουρου καθηγητή. Όσοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα καλούνται να καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας οκτώ (8) ημέρες μετά τη δημοσίευση στον τύπο τα ακόλουθα δικαιολογητικά : Αίτηση υποψηφιότητας. Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών και πιστοποιητικά ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ εφόσον οι τίτλοι σπουδών. Βιογραφικό σημείωμα για τις σπουδές και την επιστημονική δράση του υποψηφίου και ευρεία ανάλυση των επιστημονικών του εργασιών σε τέσσερα αντίτυπα. Από ένα αντίτυπο όλων των επιστημονικών τους εργασιών. Πιστοποιητικό υγείας και φυσικής καταλληλότητας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής. Απόκομμα της εφημερίδας στην οποία θα δημοσιευτεί, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον ημερήσιο τύπο. Το Πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα Δήμου ή Κοινότητας περί του τρόπου και χρόνου αποκτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία. Το Πιστοποιητικό του αρμοδίου στρατολογικού γραφείου τύπου Α θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία. Το Αντίγραφο ποινικού μητρώου για δικαστική χρήση θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του Τμήματος, τηλ. 2310 996680.

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην υπ’ αριθμ. 460/30-9-2010 Γενική Συνέλευσή του αποφάσισε να προσλάβει για το χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2010-2011 ένα διδάσκοντα, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος βάσει του Π.Δ. 407/80 για να καλύψει τις ανάγκες του μαθήματος της Πληροφορικής του Προγράμματος Σπουδών με τρεις (3) ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Η θέση είναι με αποδοχές στα 3/6 της βαθμίδας του επίκουρου καθηγητή. Όσοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα καλούνται να καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας οκτώ (8) ημέρες μετά τη δημοσίευση στον τύπο τα ακόλουθα δικαιολογητικά : Αίτηση υποψηφιότητας. Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών και πιστοποιητικά ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ εφόσον οι τίτλοι σπουδών. Βιογραφικό σημείωμα για τις σπουδές και την επιστημονική δράση του υποψηφίου και ευρεία ανάλυση των επιστημονικών του εργασιών σε τέσσερα αντίτυπα. Από ένα αντίτυπο όλων των επιστημονικών τους εργασιών. Πιστοποιητικό υγείας και φυσικής καταλληλότητας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής. Απόκομμα της εφημερίδας στην οποία θα δημοσιευτεί, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον ημερήσιο τύπο. Το Πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα Δήμου ή Κοινότητας περί του τρόπου και χρόνου αποκτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία. Το Πιστοποιητικό του αρμοδίου στρατολογικού γραφείου τύπου Α θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία. Το Αντίγραφο ποινικού μητρώου για δικαστική χρήση θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του Τμήματος, τηλ. 2310 996680.

Ο Πρόεδρος Χρήστος Οικονόμου

Ο Πρόεδρος Χρήστος Οικονόμου

14


15 τριτη:Layout 1 25/10/2010 8:44 μμ Page 1

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

μικρές αγγελίες

Διεκδικήστε τα δικαιώματα σας απαιτητικά και … με ΓΚΡΙΝΙΑ Τι δηλώνει στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» η υπ. περιφερειακή σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Αγοραστού Ιωάννα Γκρίνια Να διεκδικούν τα δικαιώματά τους απαιτητικά, με νέους ανθρώπους και με … «Γκρίνια», καλεί με κεντρικό μήνυμά της μάλιστα στη προεκλογική καμπάνια, η υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Κ. Αγοραστού Ιωάννα Γκρίνια. Αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους ταυτόχρονα ζητά να την ψηφίσουν, γιατί θέλει να ασχοληθεί με την αιρετή αυτοδιοίκηση και ποιες είναι οι προτεραιότητές της. Είσαι νέα υποψήφια και έχεις αποκτήσει ήδη μια δυναμική. Πες μας λίγα λόγια για σένα? Θα σας παραπέμψω στο facebook account μου VOTE GRINIA, όπου είναι αναρτημένες όλες οι πληροφορίες που αφορούν στο άτομο μου. Για όσους δεν έχουν πρόσβαση, είμαι η ΓΚΡΙΝΙΑ ΙΩΑΝΝΑ, οικονομολόγος, πολιτική επιστήμων και υπ Διδάκτωρ στη Διαχείριση Κρίσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θεωρώ ότι η ακαδημαική μου σταδιοδρομία με έχει εξοπλίσει με τα κατάλληλα εχέγγυα για να παρατηρώ τον κόσμο σφαιρικά, ενώ η επαγγελματική μου πορεία σε θέσεις ευθύνης με έχει θωρακίσει με αρετές και επιμονή ώστε να είμαι αποδοτική σε τομείς που αναλαμβάνω. Γιατι να σε ψηφίσουμε? Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στους συμπολίτες σου? Στο κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας μου καλώ τους συμπολίτες μου να «διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους με ΓΚΡΙΝΙΑ». Και το εννοώ. Είμαστε σε μια εποχή όπου λόγω μνημονίου, ασφαλιστικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα καταστρατηγούνται και το βάρος αυτών των αλλαγών επιβαρύνει κυρίως τη νέα γενιά. Οφείλουμε λοιπόν να συστρατευτούμε και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας απαιτητικά και με νέους ανθρώπους. Είναι η διττή σημασία του επιθέτου ΓΚΡΙΝΙΑ. Θέλω να μας πεις πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική δεδομένου ότι νέοι με πλούσιο βιογραφικό συνήθως απαξιώνουν την πολιτική. Θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σας. Οι νέοι δεν απαξιώνουν την πολιτική αλλά αντίθετα οι πολιτικοί δεν δίνουν συχνά βήμα σε νέους ανθρώπους και δεν δημιουργούν τις συνθήκες για τη διαδοχή τους που είναι μια δαρβίνια διαδικασία. Προσωπικά, ασχολούμαι με την πολιτική από «μεράκι» για να χρησιμοποιήσω μια αγαπημένη έκφραση του παππού μου που με μύησε στην πολιτική σκέψη. Θεωρώ ότι 2 είναι τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων πολιτικών: έμφυτη κλίση για κοινωνική συνεισφορά και τεχνοκρατική αντίληψη για τη σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Με ποια θεματα της πολιτικής ατζέντας θέλεις να ασχοληθείς τώρα που ο Καλλικράτης δημιουργεί νέα δεδομένα για την αιρετη αυτοδιοίκηση? Είναι γεγονός πως ο καινούργιος θεσμός του Περιφερειάρχη δημιουργεί νέες δυνατότητες, ανοίγει νέες προοπτικές. Είναι στο χέρι μας να τις εκμεταλλευτούμε και να τις διεκδικήσουμε. Για να τις διεκδικήσουμε χρειάζεται σχέδιο, επιμονή, δυναμισμός και αξιοποίηση των κατάλληλων ανθρώπων στην κατάλληλη θέση. Είμαι σίγουρη ότι ο πολιτικός μου μέντορας Κώστας Αγοραστός που με επέλεξε για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Συμμαχία ύπερ των πολιτών» θα μας αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κινητοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της περιφέρειας και να αναδείξουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Θέματα νεολαίας και ζητήματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα και μπορώ να συνεισφέρω. Απάντησε μας μονολεκτικά στα παρακάτω Ευτυχία- υφίσταται Χαμόγελο- φωτεινό Συγκίνηση- ανθρώπινη Πολιτικοί Αντίπαλοι- «φίλοι» Βολος - ανάπτυξη Περιφέρεια – Θεσσαλίας Εκλογές – νίκη Ευχαριστούμε Και εγώ ευχαριστώ και εύχομαι καλό πολιτισμένο αγώνα σε όλους!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Αρ. Πρωτ.: 1402/147024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δασάρχης Σκοπέλου ανακοινώνει ότι μετά από αίτηση των κληρονόμοι ΘΩΜΑ ή ΜΙΧΕΛΗ ΗΛΙΑ του ΔΗΜ. εκδόθηκε η με αριθμό 657/78070/20-9-2010 πράξη χαρακτηρισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 το Ν. 998/79, για έκταση εμβαδού 4.227,23 τ.μ., στη θέση «ΜΑΡΚ» του Δημοτικού Διαμερίσματος Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου Νομού Μαγνησίας, με την οποία η ανωτέρω έκταση χαρακτηρίζεται ως μη δασική του άρθρου 3 παρ. 6α του Ν. 998/79, μη υπαγόμενη στις προστατευτικές διατάξεις αυτού. Η πράξη χαρακτηρισμού και το διάγραμμα της έκτασης θα εκτίθεται επί ένα μήνα στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Σκοπέλου. Κατά της παρούσας επιτρέπονται αντιρρήσεις, παντός έχοντος έννομο συμφέρον φυσικού ή νομικού προσώπου, εντός δύο μηνών από της κοινοποιήσεως ή της τελευταίας δημοσιεύσεως στις εφημερίδες. Σκόπελος 20 Σεπτεμβρίου 2010 Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ α.α. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Δασολόγος με βαθμό Α’

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΥΚΕΣ - Πωλούνται μεζονέτες 120 τ.μ. – 150τ.μ. ανεξάρτητες, με τζάκι, αυτονομία θέρμανσης, ημιυπόγειους χώρους αξιοποιήσιμους, κλειστές θέσεις στάθμευσης, ημιυπαίθριους χώρους, μεγάλες βεράντες, με ανεξάρτητη αυλή και κοινόχρηστο χώρο 1.000 τ.μ. κοντά στην πλαζ Αλυκών (Προφήτη Ηλία με Αριστοφάνους). ΚΑΡΑΓΑΤΣ -Πωλούνται μεζονέτες 80-100 τ.μ., ανεξάρτητες, με τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, ημιυπόγειους χώρους αξιοποιήσιμους, μεγάλες βεράντες, με ανεξάρτητη αυλή, Οδυσσέα Ελύτη & Χατζηδάκη. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ στο Βόλο για αγορά

Τεχνικό Γραφείο ΜΕΛΕΤΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Καπούλα Νάνσυ Msc Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Μαγνήτων 126, Βόλος Τηλ.: 24210 50310 Κιν. 697 2877688 Φαξ. 24210 51022

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μαγνήτων 101Β-Βόλος Τηλ. 24210 45622, 47251 κιν.: 6977 233 210 Πωλούνται διαμερίσματα πολυτελούς κατασκευής στο κέντρο του Βόλου με σύγχρονη αρχιτεκτονική, ενεργειακή κατασκευή, (μονώσεις) με αντισεισμική θωράκιση 1.Διαμέρισμα τριάρι 95,60 τ.μ. με θέση στάθμευσης, αποθήκη, τζάκι 2. Γκαρσονιέρα 24,50 τ.μ. επί ακάλυπτου. Τιμή: 44.000 ευρώ με όλες τις συνδέσεις πληρωμένες Καινούρια ετοιμοπαράδοτα ΑΝΕΥ Φ.Π.Α.

Ενοικιάζονται STUDIOS 2χωρα Στην Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη 48 δίπλα στο Υπουργείο σε νεόκτιστη οικοδομή, Δωρεάν Internet και κοινόχρηστα. Τηλ 6977825299 Κος Ντίνος Ενοικιάζεται κατάστημα 32τμ.με πατάρι, επί της οδού Ιωλκού 6 με Ιάσονος. Πληροφορίες τηλ 2421026469 – 6972751977.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ενοικιάζεται τριάρι 72 τ.μ. Κωνσταντά & Γλάδστωνος στον 4ο όροφο. Ανατολικομεσημβρινό, ημιεπιπλωμένο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2422041385 και 6973385425. κος Γιάννης. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, 27τ.μ., επιπλωμένη (γραφείο, κρεβάτι, ηλεκτρικές συσκευές), πλήρως ανακαινισμένη, ανεξάρτητο κουζινάκι, Σπ. Σπυρίδη 101Ρήγα Φεραίου. Κατάλληλο για φοιτητές. Τηλ. 6972035724 Ενοικιάζεται ή πωλείται γκαρσονιέρα 18 τ.μ. στον 5ο όροφο με μεγάλη ταράτσα, Όγλ 8. Τηλ. 24210 20927, 24307, 6944694540 Ενοικιάζεται σε μονοκατοικία υπερυψωμένο ισόγειο τρία δωμάτια, χωλ, κουζίνα και λουτρό, στην οδό Γληνού 80, περιοχή Χρυσοχοϊδη. Πληρ. τηλ. 6942225979. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα κεντρική, Τ. Οικονομάκη 13, Βόλος. (πεζόδρομος κάτω από την πλατεία Ελευθερίας). Πληροφορίες 24210 22773, 6972979107, 6972284957 Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα,1ου ορόφου, 48τ.μ, αυτόνομη θέρμανση, με γκαράζ, Οικονόμου 32, περιοχή Αγ. Αναργύρων. Τηλ. 6945748193, 24210 61536 Ενοικιάζεται 2άρι, 65 τ.μ., 3ος όροφος, ατομική θέρμανση, φυσικό αέριο, ηλιακό, κλιματιστικό, μεγάλο μπαλκόνι, αποθήκη, ενοίκιο 320€. Ζωοδόχου Πηγής 4, Τηλ. 6948607923, 24210 81122 (9.00 – 20.00). Ενοικιάζεται 3άρι διαμπερές, 82,5 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση, Κωνσταντά – Μαυροκορδάτου. Τηλ. 6974328505, Ενοικιάζεται κατάστημα 50 τ.μ. με ισόμετρο πατάρι επί της οδού Αναλήψεως αρ. 122 με Κ. Καρτάλη. Πληροφορίες τηλ. 2421026469, 6972751977

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020 Ενοικιάζεται ισόγειος επαγγελματικός χώρος (γραφείο, κατάστημα, αποθήκη), 35τ.μ. με πατάρι 15τ.μ., Κουταρέλια 75 με Γαλλίας στο Βόλο. Τηλ. 24210 29163, 22773, 6972 979107, 6972284957. Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

15

Καινούργιο νεοκλασικό, επαγγελματικό τριώροφο ακίνητο, στο κεντρικότερο σημείο της αγοράς του Βόλου, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. Πρώην μεγάλο κατάστημα. Τηλ. 6944595297

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 123 τ.μ. διαμπερές 3 Υ/Δ κουζίνα, σαλόνι με τζάκι, μπάνιο και WC πολυτελούς κατασκευής 2002 για ιδιόχρηση επί της Εθν.Αντιστάσεως. Πληρ 6986877677

697980881.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Ενοικιάζεται επαγγελματικό μαγαζί, 280τ.μ., με γραφεία, αυλή, Θέση Λατομείο. Τηλ. 24210 85997, 6943014270, 6973721850 Ενοικιάζεται αρτοποιείο με τον εξοπλισμό του και πωλείται επαγγελματικό αυτοκίνητο Citroen Βerlingo 5ετίας. Τηλ. 6977013865 Πωλείται κεντρική επιχείρηση επιδιόρθωσης και ραφής ρούχων με όλο τον εξοπλισμό και εξασφαλισμένη πελατεία για λόγους υγείας. Τηλ. 6972779244 Ενοικιάζεται στη Σκιάθο στη θέση Τρούλος, 180 τ.μ., εξοπλισμένη πλήρως ταβέρνα, με μπαρ, μεγάλη αποθήκη, θέση για παρκινγκ και δωμάτια ύπνου για το προσωπικό. Πολύ λογική τιμή. Τηλ. 6944774586, 6977012117. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως 63 με Μαυροκορδάτου, τετραγωνισμένο, σε άριστη κατάσταση, με δυνατότητα ενοικιάσεως ημιώροφου και υπογείου. Πληροφορίες 24210 22571, 6986877677.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Πωλείται οικόπεδο 3 στρέμματα 500μ. από την διασταύρωση του δρόμου του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου με νερό (πομώνας) και ρεύμα. Τηλ 2310307100 Πωλείται μονοκατοικία 90τ.μ. με προοπτική διωρόφου, Κουμουνδούρου 140, Βόλος. Πληροφορίες 24210 22773, 6972979107, 6972284957 Πωλείται κουρείο στον Αλμυρό, εξασφαλισμένη πελατεία, λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 24220 22468, 6972900740, ώρες καταστημάτων.

MAΘΗΜΑΤΑ

Πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια αναλαμβάνει παιδάκια με μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία) με καθυστέρηση ανάπτυξης ομιλίας και λόγου, καθώς και με φωνολογικές ή αρθρωτικές διαταραχές. Τηλ. 2421050752 – 6947542605.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 01.ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ: 2ου ορόφου στο Βόλο 32 m² 34.000€ 02.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στο Διμήνι 3.200m², με ελαιόδενδρα (144-10) 40.000€ 03.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στην Άλλη Μεριά 1.635m² (134-10) 45.000€ 04.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στο Βόλο, κεντρικό 150m² (137-10) 130.000€ 05.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στα Πλατανίδια 80m², οικόπεδο 1.000m² 180.000€ 06.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στο Ανήλιο 410m², με άδεια 270m² (143-10) 55.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στους Σταγιάτες, με θέα, κεντρικό 750m² (61-9) 155.000€ 08. ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στα Κήπια Ανακασιάς, με θέα 520m², (125-10) 90.000€ 09.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ι.Βόλου, ισόγειο 2όροφης οικίας 140 m² με αυλή. 10.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 3ου ορόφου στο Βόλο 114 m² ανακαιν. (185-9) 130.000€ 11.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στην Αγριά 125 m² απεριόριστη θέα (100-10) 220.000€ 12.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:στο Βόλο 115 m² 1ου ορόφ., θέα πλατεία (123-9) 150.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στο Βόλο 80m² 1ος πάρκινγκ & αποθήκη (128-9) 140.000€ 14.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Ανακασιά 518m² (125-10) 120.000€ 15.ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ, LAUNDRY ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Ν.Ι.Βόλου 80 m², οικόπ. 120 m² (75-9) 90.000€ 17.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στο Διμήνι Βόλου, κεντρικό 580m² (115-9) 100.000€ 18.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στο Βόλο 108 m² 3ου ορόφου (53-10) 150.000€ 19.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: κεντρικό 55 m² 1ου ορόφου (52-10) 85.000€ 20.ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΚΑΦΕ, ΑΙΘΟΥΣΑ 308 m², ΘΕΑ - ΚΕΝΤΡΟ 21.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Ν.Ι.Βόλου 110m² 4ου ορόφου (52-10) 170.000€ 22.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στη Ν. Ιωνία (κεντρικά) 3επιπέδων (116-10) 218.000€

…πριν από κάθε αγορά Ακινήτου…. Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800 Φυσικός παραδίδει μαθήματα Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6946998516

ΚΕΤΕΡ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΤΑΡΩ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με 15ετή πείρα στο χώρο, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα για μετεξεταστέους Γυμνασίου Λυκείου. Πληροφορίες στο 6973 004792.

Πρόβλεψη, έρευνα, κατεύθυνση. Μεταβολή και Προστασία καταστάσεων σε θέματα Συναισθηματικά, Οικογενειακά, Επαγγελματικά κ.λπ. Ωροσκόπιο – Συναστρία.

ΕΙΔΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ για μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου. Tηλ. 6979320984, 2421068251.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596.

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ με πολυετή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ. Τηλ. 6979320984, 24210 68251 Μαθήματα Βιολογίας, Βιοχημείας, Χημείας παραδίδονται από έμπειρο καθηγητή (Βιολόγος, Βιοχημικός) με πολυετή πείρα στην φροντιστηριακή εκπαίδευση. Τηλ. 6936658007

Πληροφορικής Διδάσκονται ιδιαίτερα μαθήματα όλων των επιπέδων από έμπειρη καθηγήτρια. Τηλ 2421068113 – 6948462082. Πτυχιούχος Γερμανικής γλώσσας του Goethe Institut με πολυετή διαμονή στη Γερμανία παραδίδει μαθήματα ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ σε μαθητές και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους. Τηλ. 24210 87369, 6937635795 Καθηγήτρια Γαλλικών με πολυετή πείρα και σπουδές στο εξωτερικό παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Επιτυχής προετοιμασία στις εξετάσεις για τα πτυχία DELF και Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Τηλ. 6948162412

Μαθήματα Γαλλικών παραδίδονται από έμπειρη καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Βέλγιο. Άριστη προετοιμασία για πτυχία DELF και κρατικό πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, με σίγουρα αποτελέσματα. Τηλ. 6979-697069. Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού στο ΑΠΘ, με εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων και αναλαμβάνει μεταφράσεις. Τιμές προσιτές. Τηλ. επικοινωνίας 6944828199 Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας σε μαθητές από Α’ Γυμνασίου έως Α’ Λυκείου. Πλούσιο υλικό και τεστ. Τηλ. 6932395955 Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και Δημοτικού. Τηλ. 6946368519 Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας απόφοιτη πανεπιστημίου, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Σε παιδάκια αρχαρίου επιπέδου (Α-Β Jounior) εάν τα μαθήματα γίνονται στον χώρο της ειδική τιμή 6 Ευρώ την ώρα. Τηλ 6972377972 – 2421081681 6937667456. Φυσικός με φροντιστηριακή πείρα διδάσκει Φυσική Λυκείου – Γυμνασίου & κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία κατεύθυνσης και Μαθηματικά – Χημεία Γυμνασίου. Τηλ 6946552003.

Τοπογραφικές Εργασίες Μελέτες Κατασκευών

Δημ. Β. Μαριτσούδης

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ Κωνσταντά 135, Βόλος Τηλ 6937250837, 2421058940

Ραντεβού : 6982528471 και Σαββατοκύριακα

ΑΓΓΛΙΚΑ παραδίδονται από έμπειρη καθηγήτρια. Όλα τα επίπεδα , όλα τα πτυχία, LOWER, PROFICIENCY, IELTS, TOEFL, TOEIC.Προετοιμασία για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο (Αγγλική Φιλολογία). Τηλ. 6974-903509, 24210-65603. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ με πολύχρονη πείρα αναλαμβάνει μαθητές Β' και Γ' Λυκείου, για προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Τηλέφωνο 6977 234604

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ελληνίδες κυρίες αναλαμβάνουν τον καθαρισμό σπιτιών και γραφείων. Τηλ. 6972398931 Κυρία αναλαμβάνει να ανακουφίσει κυρίως ηλικιωμένα άτομα με θεραπευτικό μασάζ κατ’ οίκον. Τιμή επίσκεψης 15€. Επίσης περιποίηση ποδιών, κάλους, σκληρύνσεις, υπερτροφία νυχιών, με ηλεκτρ. τροχό, χωρίς ποδόλουτρο, τελείως ανώδυνα. Επίσκεψη 15€ Τηλ. 6979353768.

Χάθηκαν κλειδιά από μηχανάκι, κοντά στην Εφορία και στην οδό Μελίνας Μερκούρη. Όποιος τα βρήκε να τηλεφωνήσει στο 6948676022 κ.Ηλία

Πωλείται καθρέφτης σαλονιού, αντίκα, διαστάσεις 2.00Χ1.00 σε άριστη κατάσταση. Τηλ. 6978037305 Πωλείται ποδήλατο γυμναστικής σε άριστη κατάσταση μόνο 100 Ευρώ. Τηλ 6970809200. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών με βάση το Νόμο 3869/2010 αναλαμβάνει γρήγορα και αποτελεσματικά το γραφείο μας με την εποπτεία πρώην τραπεζικού Διευθυντού και την συνεργασία εγκρίτων δικηγόρων. ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ : Καταναλωτικά, στεγαστικά, πιστωτικές κάρτες, επιχειρηματικά, μεταφορές δανείων με καλύτερους όρους και την χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης, προγράμματα ΕΣΠΑ, ΤΕΜΠΜΕ, διαγραφή δυσμενών ΤΕΙΡΕΣΙΑ. ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΜΕΝΤΩΡ» Αργοναυτών 32, 4ος όροφος, Βόλος Τηλ. 24210 33808 Fax. 2421033908 Κιν. 6941627303

Ρύθμιση χρεών επαγγελματικών – στεγαστικών – προσωπικών – κάρτες με βάση τον κρατικό νόμο 3816/2010 και με ευνοϊκές ρυθμίσεις των τραπεζών. Κατάρτιση φακέλου – αίτησηδιεκπεραίωση. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 63819, 6972380621. ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355 Πωλείται στην Αθήνα φοιτητικός εξοπλισμός : Καναπές με έξτρα καλύμματα και μαξιλάρια, τραπέζι σαλονιού, έπιπλο ΤV, υπέρδιπλο κρεβάτι με στρώμα και κομοδίνο, όλα από το ΙΚΕΑ, 1 μεγάλο χαλί, ψυγείο μικρό και φουρνάκι με 3 εστίες όλα σε πολύ καλή κατάσταση. ΜΟΝΟ 1.100€ Πληροφορίες στο τηλ. 6979320980 καθημερινά, ώρες 7μ.μ. – 11μ.μ.


16new:Layout 1 25/10/2010 6:06 μμ Page 1 BCMY

Η ταβέρνα μας σας εύχεται καλό χειμώνα μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας. Έτσι και εμείς διατηρούμε τις ίδιες τιμές από το 2007. Αυτό το χειμώνα σε εμάς θα βρείτε καινούργια πιάτα, παραδοσιακά Πηλιορείτικα, καθώς κάθε Παρασκευή και Σάββατο γουρουνόπουλο στη σούβλα που μόνο εμείς το ψήνουμε. Παραδοσιακά και νόστιμα. Όλα τα ψητά είναι στα κάρβουνα. Σας περιμένουμε να τα απολαύσετε Όλα τα φαγητά μπορούν να έρθουν και στο σπίτι σας χωρίς επιβάρυνση. Κάθε Σάββατο ζωντανή μουσική

TΡΟΦΙΜΑ

Τηλέφωνο παραγγελιών και κρατήσεων

ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Delivery

24210 44009

• Ελιές νέας σοδειάς παραγωγής μας 2,90€ το κιλό • Ελαιόλαδο 5lt 14,90€ • Ζαμπόν Ομωπλάτη Φραντζόλα 2,90€ το κιλό • Γιαούρτι στραγγιστό χύμα 1,49€ το κιλό •Γάλα φρέσκο ΑΓΝΟ 1lt 0.99€ • Φέτα Ελασσόνας 4,90€ τοκιλό • Λευκό τυρί Crystal Κολιός 2,98€ το κιλό • Τυρί φέτα “τρίμματα” 2,50€ το κιλό • Παρμεζάνα Ιταλίας 9,90 € το κιλό • Coca - cola 330 ml 0,45 € το κoυτί • ΟΥΙΣΚΙ JOHNNIE WALKER 700 ml 16,50 € •Ουίσκι Famous Grouse 700ml 16,50 €

6981516763

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ - ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Στήριξε την τοπική αγορά...

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 40580 έως τις 3 το μεσημέρι Μέσος χρόνος παράδοσης 30 λεπτά και είμαστε στην πόρτα σας…

ΑΦΟΙ ΜΙΛΤ. ΠΟΛυΖΟυ

0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΩΣ 72 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟυ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ Α’ ΒΙΟΜΗΧ. ΠΕΡΙΟΧΗ “ΣΕΡΦΑΡΕΤΕ” ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δημητριάδος & Κοραή, Βόλος Τηλ. 24210 25938 Fax: 24210 20728 e-mail:info@motopolyzos.gr www.motopolyzos.gr BCMY

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 26-10-2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you