Page 1

01:Layout 1 26/5/2009 12:01 πμ Page 1

26 05 09 Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

αρ. φύλλου 583

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

Επισκεφθείτε το magnesianews.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST

Καιροσκόπος ο Παπανδρέου

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

σελ. 15

Η πρότασή μου για μια νέα Ελλάδα

και ψηφίστε

σελ. 15

•Είστε ευχαριστημένοι από το έργο της δημοτικής αρχής Βόλου;

«Μαύρα» τα βλέπει το Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα Η κρίση βρήκε την Ελλάδα με μεγάλες δημοσιονομικές ανισορροπίες, σημειώνει το ΔΝΤ, προβλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης έως και 2% για το 2009, έλλειμμα 6% του ΑΕΠ, το οποίο -αν δεν ληφθούν μέτρατο 2010 θα σκαρφαλώσει στο 7% και έκρηξη δημοσίου χρέους.

σελ. 16

ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Στο 3,8% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

ΣΤΟ 8,5% ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις Στο γκάλοπ της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, η ψαλίδα βρίσκεται στο 3,8% από 4% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα ενώ στη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για την εκπομπή «Ανατροπή» του Μεγκα, η διαφορά κυμαίνεται στο 3,7% όπως και στην αμέσως προηγούμενη μέτρηση.

σελ. 15

Ακούει τους πολίτες του Αλμυρού ο Νομάρχης Μια νέα πρωτοβουλία επικοινωνίας της Ν.Α.Μ. με τους πολίτες ξεκινά από σήμερα, μετά την «ημέρα κοινού στο Γραφείο του Νομάρχη», που υλοποιείται ήδη.

σελ. 6

Έρχονται στο Βόλο για τις Ευρωεκλογές

«Οι έξι στόχοι μου για το Βόλο» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΩΣ ΤΟ 2014 Έξι φιλόδοξους στόχους που θα οδηγήσουν σε μια διαρκή ανάπτυξη της πόλης του Βόλου με ανθρώπινο πρόσωπο, στο Βόλο που όλοι ονειρεύονται, έθεσε χθες ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης κατά την παρουσίαση του έργου της δημοτικής αρχής, σε μια πλατιά συγκέντρωση που έγινε στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον και στο πλαίσιο του προγραμματισμού που γίνεται πλέον μέχρι το 2014.

σελ. 5

Εντείνεται και σε τοπικό επίπεδο η προετοιμασία των πολιτικών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών, που προς το τέλος αυτής της εβδομάδας αλλά και την επόμενη αναμένεται να γνωρίσει την κορύφωσή της.

σελ. 8

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ

Πρότυπο πράσινης ανάπτυξης η Ανάβρα Σε χωριό πρότυπο έχει εξελιχθεί η Ανάβρα και μάλιστα, τα θερμά συγχαρητήρια του ΤΕΕ Μαγνησίας για τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί, στους τομείς περιβάλλοντος και ενέργειας, αλλά και για αυτές που σχεδιάζονται στο μέλλον, απέσπασε ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Τσουκαλάς όπως και το κοινοτικό συμβούλιο.

σελ. 4

Φ


02:Layout 1 25/5/2009 9:57 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Τρίτη

26 Μαΐου

Κάρπου και Αλφαίου εκ των 70 αποστόλων

άποψη άποψη άποψη άποψη

Ανατολή ηλίου 05.07 Δύση ηλίου 19.37

Τόπε, τόπε ο παπαγάλος… Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Υπεύθυνος διανομής: Β. Σύρος Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα. Προστατέψτε το περιβάλλον

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους: Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

Ο

λίγος από Χίτσκοκ του 1960 και από το θρίλερ «Τα πουλιά», το πολυσυζητημένο σποτάκι της Ν.Δ. Πράσινα σαν δεντρογαλιές, με στριγκιά φωνή, σαν επαγγελματίες Μανιάτισσαες μοιρολογίστρες, τα «παπαγαλάκια» εφορμούν εναντίον μας προειδοποιώντας μας ότι λίγες είναι οι μέρες μας ως μικρομεσαίοι, επαγγελματοβιοτέχνες, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και λοιπές αναξιοπαθούσες ομάδες.

-Θα πεινάσουμε.. -Θα αρρωστήσουμε και ούτε το ΕΚΑΒ δεν θα καταδεχθεί να έρθει να μας πάρει… -Θα μας φάνε όλους εντός ολίγου η σκληρά εργαζόμενη τάξη των ημεδαπών και αλλοδαπών ληστών, κλεφτρονίων, φονέων, βιαστών και λοιπών συνεργαζομένων δυνάμεων. -Και αν γλιτώσουμε από δαύτους, δεν μπορεί!! Με τόσα δεινά, θα το κάνουμε το απονενοημένο! Δεν θα το κάνουμε; Θα αυτοκτονήσουμε να γλιτώσουμε…

Όπου να είναι γκράπα-γκρούπα θα μπει το λουκέτο, στο κάθε μαγαζάκι που με κόπο και ελπίδες έστησε ο κάθε άμοιρος Έλληνας πολίτης, να βγάζει δυο ευρώ να λέει ότι ζει….

Ωραίος πολιτικός λόγος!!! Αξιοθαύμαστος! Για να λέμε του ενός στραβού το δίκιο! Είναι αληθές ότι καιρό τώρα βομβαρδιζόμαστε ανηλεώς από ασύδοτη καταστροφολογία και κινδυνολογία. Με την καταλυτική δύναμη της εικόνας και την υποχθόνια δύναμη της συνεχούς επανάληψης από τα ΜΜΕ, το έχουμε πλέον εμπεδώσει το ζοφερό μέλλον που μας την έχει στημένη!

Όπου να είναι μας έρχεται σε συσκευασία δώρου η απόλυση. Το αφεντικό τσαντίστηκε που σημειώνεται πτώση στα κέρδη του και ξεσπάει πάνω μας. Όπου να είναι εκτός από το λουκέτο στην επιχείρηση, την απόλυση, τον κοινωνικό μας εξανδραποδισμό έρχονται με φόρα οι 7 (και βάλε…) πληγές του Φαραώ.

[KAIΡΟΣ]

Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

Ως εκ τούτου…. -Χάρισμά σας στα μούτρα τα δικά σας τα σποτάκια με τα πράσινα παπαγαλάκια… -Χάρισμά σας στα μούτρα τα δικά σας, η κάθε μακιγιαρισμένη μουρίτσα αρχηγού που λίγο ακόμα και το χαμόγελο της ευαγγελιζόμενης υπ΄ αυτού ΣΙΓΟΥΡΗΣ ευτυχίας και ευημερίας μας, θα του φτάσει στα αυτιά, καθώς μας τονίζει ότι αυτός και μόνον αυτός, ξέρει, μπορεί και εξασφαλίζει το (ευρωπαϊκό εν προκειμένω..) μέλλον μας. -Και χάρισμά μας η ψήφος που θα ρίξουμε στις 7 Ιουνίου, ανεπηρέαστοι από τα μπιγκμπραδερίστικα τηλεοπτικά σας πονήματα….

Αλλά και για να λέμε του…. άλλου στραβού το δίκιο! Ψεύτικος είναι ο ήχος των λουκέτων

Μαγνησία: 15…28 οC Βόλος: 18...28 οC. Ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15…28 οC. Στον ΒΟΛΟ 18...28 οC.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν - Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Σωστές Δουλειές

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς. Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης

που ηχούν στα αυτιά μας καθημερινά; Ολογράμματα είναι οι άνεργοι πτυχιούχοι και οι φοιτοζωούντες χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι; Μαγική εικόνα είναι η ανέχεια, τα χρέη-βρόγχος στον λαιμό μας;

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1637: Πραγματοποιείται η πρώτη μάχη ανάμεσα σε ευρωπαίους εποίκους και ερυθρόδερμους στην Αμερική. 1770: Λήγει άδοξα η επαναστατική προσπάθεια των Ορλόφ και των Ελλήνων της Πελοποννήσου. 1896: Εγκαινιάζεται στη Wall Street ο δείκτη Dow Jones, αποτελούμενος από 12 βιομηχανικές μετοχές. Πρώτο κλείσιμο στις 40,94 μονάδες. 1923: Διεξάγονται οι πρώτες «24 Ώρες» του ΛεΜαν... Νικητές αναδεικνύονται οι γάλλοι οδηγοί. 1930: Ο Υπουργός Παιδείας Γεώργιος Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ελληνικού Εθνικού Μελοδράματος. Η ΕΛΣ θα ιδρυθεί τον Μάρτιο του 1940 επί δικτατορίας Μεταξά. 1947: Οι πρώτοι στρατιώτες του Β' Τάγματος Σκαπανέων αποβιβάζονται στη Μακρόνησο, όπου θα δημιουργηθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης κομμουνιστών (οπλιτών και πολιτών) με σκοπό την «ανάνηψή» τους

ΡΑΛΛΟΥ ΜΕΡΤΣΙΩΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΓΧΟΣ – ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΦΟΒΙΕΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 38

ΤΗΛ 24210 34484

(ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΚΟΣ)

ΚΙΝ. 6948206415

Παναγιώτης Ζήσης

ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Διαιτολογική υποστήριξη για

Παιδική Παχυσαρκία Σακχαρώδη Διαβήτη Νεφροπάθεια

Υπερλιπιδαιμία Καρδιαγγειακά Νοσήματα Αθλητές

ΣΚΥΡΟΥ 16 - ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ (3ος όροφος) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 20013, ΚΙΝ. 6972 863314 e-mail: pzisis@in.gr


03:03.qxd 25/5/2009 9:53 μμ Page 1


04 topikaNEW:Layout 1 25/5/2009 9:58 μμ Page 1

Tρίτη 26 Μαΐου 2009

τοπικά Διανομή δελτίων αγοράς βιβλίων

«Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα»

Ξεκίνησε από χθες Δευτέρα και στο Βόλο το πρόγραμμα χορήγησης δελτίων αγοράς βιβλίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε δικαιούχους παροχών του που φέτος κάνουν χρήση μικτού προγράμματος.

α προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στις 7 Ιουνίου προκειμένου να καταδικάσουν τις πολιτικές των συντηρητικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε από τους πολίτες των Βορείων Σποράδων το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο περίοδευσε στα νησιά.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία ΔΩΡΕΑΝ βιβλία της επιλογής τους, αξίας 16 ευρώ. Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά( απόσπασμα ατομικού λογαριασμού με 100 ήμερες εργασίας το έτος 2008, αστυνομική ταυτότητα, θεωρημένα βιβλιάρια ασθενείας, αρχική απόφαση σύνταξης, ΑΦΜ).

Συνέλευση Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Την ετήσια Γενική Συνέλευση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 7μ.μ., στην αίθουσα FORUM του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ με θέματα: Οικονομικός ισολογισμός – Απολογισμός 2008, οικονομικός Προϋπολογισμός 2009 και Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Την ίδια μέρα μία ώρα νωρίτερα, θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εργοδηγών –εργοληπτών ηλεκτρολόγων και συντηρητών καυστήρων, με αντίστοιχα θέματα.

Σεμινάριο «Μάγνητων» Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», οργανώνει σε συνεργασία με τις σχολές γονέων του Ν. Μαγνησίας του Υπ. Παιδείας και θρησκευμάτων, σεμινάριο 25 ωρών με τίτλο «Διαφυλικές σχέσεις, συμβουλευτική και υποστήριξη γονέων». Τα μέλη του σωματείου που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι αύριο Τετάρτη 12 το μεσημέρι στη γραμματεία του συλλόγου.

Ανανέωση καταλόγων Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Νέας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων, οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές Ενοικ. Δωματίων, Επιπλ. Διαμερισμάτων κ.λπ. υποχρεούνται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση τιμών – τιμοκαταλόγων 2009 μέχρι 31 Μαΐου 2009, βάσει της με αριθμ. 913/2009 Απόφασης του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης.

Τόνισαν Κ. Καρτάλης και Ροδούλα Ζήση από τις Β. Σποράδες

Ν

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν και μίλησαν στις πολιτικές συγκεντρώσεις που έγιναν, οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης και Ροδούλα Ζήση, ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης και οι Γαρ. Αντζούρης και Έφη Καρανικόλα, από την Π.Ε Θεσσαλίας ο κ. Παντελής Πελεκάνος καθώς και ο αντινομάρχης Μαγνησίας

Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Κ. Γατζέα Ολοκληρώθηκε η α΄ φάση της επιχείρησης κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών στην παραλιακή θέση Άγιος Ιωάννης του οικισμού Κάτω Γατζέα από συνεργείο της Νομαρχίας, σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας (ΔΕΣΕ). Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά, «πρόκειται για την υλοποίηση πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε δύο ιδιοκτησίες με κτίσματα που είχαν ανεγερθεί στη ζώνη αιγιαλού της περιοχής. Λόγω αδυναμίας χερσαίας πρόσβασης στο σημείο της παραλίας, όπου έγιναν οι αυθαίρετες κατασκευές, οργανώθηκε θαλάσσια επιχείρηση με ειδικό συνεργείο αποτελούμενο από πλωτό γερανό, ώστε παράλληλα με το γκρέμισμα των κτισμάτων να γίνει και η απομάκρυνση των προϊόντων κατεδάφισης. Το συνεργείο θα επανέλθει στην ίδια περιοχή σύντομα μόλις οργανωθεί η νέα κατεδάφιση σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα του πλωτού μέσου».

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΣΝΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ Κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 έως Κυριακή βράδυ

Προσφορά 50 €

ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ • ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 7 -8/6 Αναχώρηση Κυριακή 10π.μ. Επιστροφή Δευτέρα βραδύ • Ρουμανία – Καρπάθια Όρη – Πύργος Δράκουλα 20 - 24/6 ημ. 5 Αναχώρηση 6π.μ. Τιμή 330€ με ημιδιατροφή • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 16/7 – 26/7 ημ. 11 Διαδρομή: Τσανάκαλε – Τροία – Αιβαλί – Κορδελιό- Σμύρνη – Παμουκελέ- Ικόνιο – Προκόπη (Καππαδοκία) – Καισαρεία - Άγκυρα – Προύσα - Κωνσταντινούπολη ΑΛΒΑΝΙΑ (ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΟΙ- ΧΕΙΜΑΡΑ ) Από τις 1-3/6, ημέρες 3 Αναχώρηση 6π.μ.

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

Δημ. Μεργιαλής. Η περιοδεία του κλιμακίου ξεκίνησε από την Αλλόνησο όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση την Παρασκευή το βράδυ, ακολούθησε επίσκεψη στη Γλώσσα και τη Σκόπελο, ενώ τελευταίος σταθμός ήταν το νησί της Σκιάθου. Και στα τρία νησιά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υποδοχή που επιφυλάχτηκε στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα ζεστή, ενώ επίσης και οι συγκεντρώσεις κρίθηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένες χάρη και στην κινητοποίηση των τοπικών στελεχών στα νησιά. Κάλεσμα συστράτευσης Οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης και Ροδούλα Ζήση στις ομι-

λίες τους υπογράμμιζαν με έμφαση ότι στις 7 Ιουνίου οι πολίτες ψηφίζουν για την Ευρώπη, αποφασίζουν όμως για την Ελλάδα. Απηύθυναν μάλιστα κάλεσμα συστράτευσης σε μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος δίνοντας έμφαση στην ανάγκη μαζικής προσέλευσης στις κάλπες για να εκφραστεί η λαική δυσαρέσκεια στην Κυβέρνηση. Όπως τονίστηκε σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν ένα διπλό μήνυμα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση και το αδιέξοδο την Ελλάδα και την Ευρώπη και συνεχίζουν και ρίχνουν όλα τα βάρη στους μεσαίους και τους ασθενέστερους και ταυτόχρονα να

αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση της ΝΔ για τις πολιτικές που εφήρμοσε τα τελευταία πέντε χρόνια. Παραλείψεις στη Μαγνησία Ειδική αναφορά έγινα από τους βουλευτές και τους εκπροσώπους του κόμματος στις αδυναμίες και τις παραλείψεις της Κυβερνητικής πολιτικής στη Μαγνησία και ειδικότερα στις Σποράδες που έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Επισημάνσεις επίσης έγιναν για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ειδικά τον τομέα του τουρισμού και στην έλλειψη πολιτικής από την Κυβέρνηση ώστε να μην υπάρχουν δυσμενείς συνέπειες την θερινή σαιζόν.

Πρότυπο πανελλαδικά η Ανάβρα Ετοιμάζονται ακόμη, μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός, δίκτυο αποχέτευσης και τηλεθέρμανση δωρεάν για τους κατοίκους

Σ

ε χωριό πρότυπο έχει εξελιχθεί η Ανάβρα και μάλιστα, τα θερμά συγχαρητήρια του ΤΕΕ Μαγνησίας για τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί, στους τομείς περιβάλλοντος και ενέργειας, αλλά και για αυτές που σχεδιάζονται στο μέλλον, απέσπασε ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Τσουκαλάς όπως και το κοινοτικό συμβούλιο. Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αποτελούμενη από τους κ.κ. Σωκράτη Αναγνώστου πρόεδρο, Κώστα Παπαποστόλου, αντιπρόεδρο και Γιώργο Τσαλαπόρτα και Ανδρέα Δογκάκη, μέλη της Δ.Ε., επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Κυριακή 24 Μαΐου, την κοινότητα Ανάβρας που έχει εξελιχθεί σε πρότυπο ανάπτυξης, όχι μόνο για το νομό Μαγνησίας, αλλά και για ολόκληρη την χώρα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, ζήτησε την βοήθεια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας προκειμένου να προωθηθούν έργα υποδομής και ανάπτυξης. Στρατηγικές κινήσεις Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξέλιξη της απομακρυσμένης κοινότητας του νομού Μαγνησίας, μετά την δεκαετία του 1990 αποτελεί πλέον οδηγό για όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς με στρατηγικές κινήσεις, κατάφερε να αξιοποιήσει και

Παρουσιάστηκε τέλος το πρόγραμμα των πέντε μεγάλων στόχων που παρουσίασε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες δεσμεύσεις ενώπιον των πολιτών και παρουσίασε τους βασικούς άξονες αυτής της κυβερνητικής πρότασης που εστιάζονται στην δυναμική παρουσία της χώρας με μια εξωτερική πολιτική που θα παρεμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις, στην Πράσινη Ανάπτυξη με έμφαση στις νέες τεχνολογίες στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, στο Κράτος πρόνοιας με την αναγέννηση του κοινωνικού κράτους και σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, παραγωγικό, επιτελικό και αποκεντρωμένο κράτος.

Το νέο Δ.Σ. των ΑΧΕΠΑΝΣ του Βόλου Ορίστηκε το νέο συμβούλιο των Αχέπανς στο Βόλο «Ρήγας Φεραίος» . Πρόεδρος Εμ. Παυλής, Αντ. Ευαγ.Κωνσταντάκος, Γραμ. Αναστ.Κοτρούτσος , Εκτελ.Επιτροπή- αναπληρωτής Γραμ/ας : Απ. Οντόπουλος, Ταμίας Λάμπρος Βελούδος Μαρσαλ Ιωαν.Ασδεράκης , Δ/ντής Παιδείας Γ.Μεταφετζής

σχεδιάζει να αξιοποιήσει στο μέλλον, όλα όσα η φύση της έδωσε απλόχερα. Ειδικότερα ο κ. Τσουκαλάς, αναφέρθηκε στα τρία κτηνοτροφικά πάρκα που έχουν κατασκευαστεί και βοήθησαν σημαντικά ώστε να απομακρυνθούν τα ζώα από τον οικισμό, στην επέκταση του οικισμού, στη βιολογική κτηνοτροφία που έχει αναπτυχθεί καθώς και στο υπερσύγχρονο σφαγείο, στις πεζοδρομήσεις, στο κλειστό γυμναστήριο και στα νέα διδακτήρια, στο νέο κλειστό πάρκινγκ, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο αγροτικό ιατρείο και σε μια σειρά υποδομών που έχουν κατασκευαστεί στην κοινότητα, μετατρέποντας την σε πλέον αγαπημένο προορισμό πολλών επισκεπτών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Περιβαλλοντικό – Πολιτισμικό Πάρκο των πηγών Ανάβρας, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά σχολεία και φορείς, προκειμένου να ενημερωθούν καθώς και στο Αι-

ΠΕΛΑΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Τέως επιμελήτρια ΩΡΛ Κλινικής Πανεπιστημίου Νοσ. Λάρισας

Τοπάλη 56 (2ος όροφος), 38221 – Βόλος Ώρες λειτουργίας ιατρείου Πρωί : 09.00 – 13.00 (Δευτέρα – Παρασκευή) Απόγευμα : 17.30 – 21.00 (εκτός Τετάρτης ) Τηλ. Ιατρείου : 24210 33345 κινητό 6937360250 e- mail : pstavroulaki@yahoo.co.uk

4

ολικό Πάρκο με τις 21 ανεμογεννήτριες, που προσφέρει σημαντική πηγή εσόδων στην κοινότητα. Τι σχεδιάζεται Τα έργα που σχεδιάζονται από την κοινότητα, σύμφωνα με τον κ. Δ. Τσουκαλά, είναι ένας μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός, η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης, και βιολογικός καθαρισμός και η τηλεθέρμανση. Για την τηλεθέρμανση, όπως εξήγησε ο κοινοτάρχης Ανάβρας, θα παράγεται από βιομάζα και κοπριές ζώων και η θέρμανση που θα παράγεται, θα διανέμεται σε όλους τους κατοίκους του χωριού δωρεάν. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες και πρόκειται για πρωτοποριακό σύστημα για τα ελληνικά δεδομένα. Παράλληλα έθεσε το θέμα της μελέτης που αφορά τη παράκαμψη της Ανάβρας και η οποία εκπονείται από τη Νομαρχία Μαγνησίας. Ο κ. Αναγνώστου χαρακτήρισε πρωτοποριακό το σχέδιο για τηλεθέρμανση στους κατοίκους, ενώ επισήμανε ότι το ΤΕΕ Μαγνησίας θα παρέμβει με όλα τα μέσα που διαθέτει για να μην γίνει εγκατάσταση εργοστασίου λιθάνθρακα, κοντά στην περιοχή της Ανάβρας. Τέλος ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, είπε πως το τοπικό τμήμα θα εξετάσει την κατασκευή νέου λατομείου της ΑΓΕΤ και αν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Δντής Δημ.Σχέσεων Ι.Τσικουντουρίδης, Δντης Φιλανθρωπείας Δημ. Παταβάλης, Δντής Ελληνισμού Επιφ. Καίρης Αναπληρωτής : Ι. Σαρακατσάνος Δντής Οικογενείας ,υποτρ/ών Γεώργιος Ψέμας. Ελεγκτική Επιτροπή Ηλίας χαραλαμπόπουλος, Σπ. Λιάλιος και Λεων. Θεοφίλου. Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι υπεύθυνοι διαφόρων επιτροπών.

Ημερίδα για βιοκλιματικά Τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Βιοκλιματικές Εφαρμογές στην Αρχιτεκτονική & Νέα Υλικά» ανέλαβε για την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 9:00 π.μ. στο κτήριο του ΤΕΕ ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας.

Ανακοίνωση των Αρχιτεκτόνων Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της ΕΠΑΕ να γνωστοποιήσουν εγγράφως την πρόθεση τους αυτή στον γραμματέα του Συλλόγου Τριαντάφυλλο Παπαγεωργίου στην διεύθυνση Γαλλίας 58, 38221 Βόλος ή στο fax 24210 35839, έως τις 31 Μαΐου 2009, έτσι ώστε το Δ.Σ. να ορίσει τα νέα Τακτικά και Αναπληρωματικά μέλη της ΕΠΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Επιτροπή έχουν όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος 1.577/85 (ΓΟΚ).


05 topika new:Layout 1 25/5/2009 11:24 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

τοπικά

Έξι φιλόδοξοι στόχοι για το Βόλο του μέλλοντος Τον απολογισμό και τον προγραμματισμό μέχρι το 2014, παρουσίασε ο Αλέκος Βούλγαρης

Έ

ξι φιλόδοξους στόχους που θα οδηγήσουν σε μια διαρκή ανάπτυξη της πόλης του Βόλου με ανθρώπινο πρόσωπο, στο Βόλο που όλοι ονειρεύονται, έθεσε χθες ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης κατά την παρουσίαση του έργου της δημοτικής αρχής, σε μια πλατιά συγκέντρωση που έγινε στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον και στο πλαίσιο του προγραμματισμού που γίνεται πλέον μέχρι το 2014. Ειδικότερα οι έξι στόχοι της δημοτικής αρχής, όπως τους παρουσίασε χθες ο δήμαρχος κ. Αλέκος Βούλγαρης είναι: • Περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Αναβαθμίζουμε την περιβαλλοντική και την αισθητική ταυτότητα ολόκληρης της πόλης, με έμφαση στα προβλήματα που χρονίζουν και στις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δημιουργούμε τις αστικές υποδομές που μας υποστηρίζουν στη προσπάθεια αυτή. • Εκπαίδευση και ανθρώπινο δυναμικό. Αναπτύσσουμε τη "βιομηχανία της γνώσης" με κέντρο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και δεδομένο ότι η εκπαίδευση, εκτός της αναπτυξιακής διάστασής της, αποτελεί βασικό όπλο κατά της ανεργίας και βελτιώνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του τόπου μας. • Κοινωνική συνοχή. Ενισχύουμε και προστατεύουμε τις ευπαθείς και οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, με έργα και δράσεις που αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες σαν ίσους, δίνουν την ίδια προσοχή, τις ίδιες παροχές και ίσες ευκαιρίες σε όλους. • Τουρισμός. Δημιουργούμε τουριστική ταυτότητα, βελτιώνουμε τις υποδομές καλύπτοντας όλες τις συνιστώσες, ώστε να αποτελέσει ο τουρισμός τη δυναμική απάντηση της πόλης στο μέλλον, εξασφαλίζοντας μια δυναμική φυγή προς τα μπρός. • Βιομηχανία και επιχειρηματικότητα. Ενισχύουμε τη βιομηχανική και επιχειρηματική δραστηριότητα με σεβασμό στο περιβάλλον, και αιχμές την καινοτομία και την ποιότητα, τόσο σε τομείς που παραδοσιακά οδήγησαν την ανάπτυξη και την ευημερία του Βόλου, όσο και σε νέους τομείς που βλέπουν μακρυά. • Εθνικός πόλος ανάπτυξης. Η πόλη μας αναδεικνύεται σε τρίτο πόλο ανάπτυξης στην Ελλάδα, διεκδικώντας τη θέση που μας αξίζει, με ενέργειες

Παρουσιάζεται η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α του Βόλου Την κεντρική τους προεκλογική εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν τα στελέχη της ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) του Βόλου, την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαΐου στις 7 το απόγευμα , μπροστά από το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο μεταξύ αύριο στις 5 το απόγευμα οι βολιώτες εκπρόσωποι του συνδυασμού που κατέρχεται στις Ευρωεκλογές, αναμένεται να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επανασχεδιασμός φακέλου Μεσογειακών Αναφερόμενος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 ο κ Βούλγαρης είπε ότι «ξανασχεδιάσαμε όλο το φάκελο υποψηφιότητας από το μηδέν, διορθώσαμε ασάφειες, λάθη και παραλήψεις» και ότι «δεσμευόμαστε να κάνουμε τους καλύτερους Αγώνες». Μάλιστα πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει τον πλήρη προγραμματισμό όλων των έργων, με όλα τα κόστη και τις πηγές χρηματοδότησης. «Κάνουμε τον προγραμματισμό αυτό γνωστό από τώρα, για να ξέρουμε και να συμφωνήσουμε όλοι σ’ αυτόν τον κοινό στόχο της πόλης μας. Οι τρεις άξονες των δικών μας Μεσογειακών Αγώνων, ο Αθλητισμός, το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός, γίνονται πράξεις που αφήνουν καλύτερες υποδομές και πιο ανθρώπινη ζωή, σε όλη τη πόλη. Ακόμη, η Πολιτιστική Μεσογειάδα, ένας νέος διεθνής θεσμός που ξεκινάει

που ενοποιούν διοικητικά το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, και αναπτύσσουν, συγχρόνως, το δίπολο Βόλος – Λάρισα και τα σημαντικά οφέλη που αυτό σημαίνει για όλους μας, πολίτες και επιχειρήσεις. «Βέλη» στην αντιπολίτευση Ο Δήμαρχος Βόλου, αφού αναφέρθηκε θετικά στο έργο των πρώην δημάρχων Δημ. Πιτσιώρη και Μιχ. Κουντούρη, κατηγόρησε για την πολιτική της την πρώην δημοτική αρχή του Κυρ. Μήτρου, με εξαίρεση το θέμα της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Για τη δική του θητεία ο κ. Βούλγαρης είπε-μεταξύ άλλων- ότι «νοικοκυρεύουμε το Δήμο, σταθερά, χωρίς υποχωρήσεις, παρά τις όποιες αντιδράσεις από συμφέροντα που θίγονται, από κατεστημένες καταστάσεις που βολεύονται ή ακόμα και

από το Βόλο, θα συμπληρώσει την πλούσια παραγωγή πολιτισμού μας.» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου και κάλεσε την κυβέρνηση να διευθετήσει τις υποχρεώσεις προς την πόλη και προς το θεσμό, να εκτελέσει όλα τα αναγκαία έργα και να χρηματοδοτήσει σημαντικό μέρος της προετοιμασίας. Ο κ. Βούλγαρης αναφέρθηκε και στο το καθημερινό πρόβλημα του περιβάλλοντος, λέγοντας ότι σχεδιάστηκαν σειρά μέτρων που βελτιώνουν σταδιακά την κατάσταση, με τα πρώτα καλά δείγματα να φαίνονται, ήδη. Ενδεικτικά ανέφερε την ένταξη του Βόλου στο καινοτομικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE, που βοηθάει τις πόλεις να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, μερικά από τα κυριότερα έργα που μειώνουν σταδιακά τα προβλήματα και οδηγούν στην αντιμετώπισή τους είναι:

-Το δίκτυο πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που δίνουν μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης στους ανθρώπους και όχι στα αυτοκίνητα και οι κορύνες που διευκολύνουν την κίνηση στις κεντρικές αρτηρίες. -Η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών με το πρόγραμμα Συν-κοινωνία. -Το τραμ στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία που θα αλλάξει με ήπιο τρόπο τη ζωή όλων μας. -Τα νέα υπόγεια πάρκινγκ στο κέντρο και τα υπαίθρια στη περιφέρεια που απαντούν στο καθημερινό πρόβλημα της στάθμευσης. Ακόμη στην ομιλία του έκανε λόγο και για τις γειτονιές της πόλης τονίζοντας ότι βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής , είναι να γίνεται η ζωή σε όλες τις γειτονιές του Βόλου κάθε μέρα καλύτερη για όλους, χωρίς διακρίσεις ηλικίας, μόρφωσης ή οικονομικής κατάστασης και αναφέρθηκε στους θεσμούς των συνοικιακών συμβουλίων και των λαϊ-

κών συνελεύσεων. Επίσης ο δήμαρχος περιέλαβε στην ομιλία του και την πλατεία Πανεπιστημίου, που όπως είπε έρχεται να προστεθεί στην αύξηση των χώρων πρασίνου κατά 10.000τ.μ. που παραδόθηκαν τα δύο αυτά χρόνια και τόνισε πως φτάνουν στον αριθμό των 30.000τ.μ. με τα έργα που προγραμματίζονται μέχρι το τέλος του 2010. Ακόμη αναφορά έκανε στην ενοποίηση του παραλιακού μετώπου από τον Άναυρο έως το Σωρό, μήκους 16 χιλιομέτρων, στο δίκτυο νέων ποδηλατοδρόμων που καλύπτει 10 χιλιόμετρα και συνδέει κάθε γειτονιά με το κέντρο της πόλης που μέχρι το τέλος του 2009 θα έχει ολοκληρωθεί. Ο κ. Βούλγαρης αναφέρθηκε και στα έργα της ΔΕΥΑΜΒ για την αύξηση ποσότητας και ποιότητας νερού , στην ψηφιακή τεχνολογία και στην τουριστική ανάπτυξη, με στόχο το Bόλο: πόλη – προορισμός, μοχλός ανάπτυξης τον τουρισμό.

ωφελούνται από ένα Δήμο σε παράλυση.» Επίσης τόνισε ότι μειώνεται ο αριθμός των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών από 18 σε 8, αναδιοργανώνεται ολόκληρη η δομή των υπηρεσιών του Δήμου, αναδιατάσσεται το προσωπικό, χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας και δίνεται οριστικό τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της πολιτικής ομηρίας εργαζομένων, μέσω των συμβάσεων.

επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων του «Τσαλαπάτα», του «ΞΕΝΙΑ» και του πάρκινγκ στη Φιλελλήνων, με άμεσο αποτέλεσμα νέες συμφωνίες, πολύ πιο συμφέρουσες για την πόλη

και τον Δήμο, ενώ αναφέρθηκε και στην πετυχημένη διεκδίκηση της διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου που σε λίγες μέρες, αποδίδεται στους βολιώτες.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ & …ΦΕΥΓΟΥΜΕ!!! ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ (9.30 π.μ.) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μηδενικό έλλειμμα το 2010

2ΗΜΕΡΟ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ - ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ PALLINI HOTEL ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ…ΤΙΜΗ 90,00 ΕΥΡΩ - ΣΤΟ POSEIDON PALACE ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ…85,00 ΕΥΡΩ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ

Για τα οικονομικά ανέφερε, ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού του Δήμου που παρέλαβε το 2007 ήταν 5.800.000 ευρώ και ότι μειώθηκε δραστικά κατά 2.800.000 ευρώ, μεταφέροντας μόνο 3.000.000 από το 2008 στο 2009, ενώ εκτίμησε ότι το έλλειμμα θα μηδενιστεί στον προϋπολογισμό του 2010. Επίσης σημείωσε ότι έγινε

3ΗΜ. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ 31/5 – 2/5 125€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ VIS TRAVEL ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 3&5 Τηλ. 24210 31059 - 60

5

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «νέων επιστημόνων» Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 25 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για την επιχορήγηση συνολικά 6.000 «νέων ελευθέρων επαγγελματιών (NEE) νέων επιστημόνων» έτους 2009. Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση και οικονομική ενίσχυση των νέων επιστημόνων, που αποφασίζουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους, δημιουργώντας τη δική τους μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, συναφή με την ειδικότητά τους. Από τις 6.000 θέσεις ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες. Στο πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν νέοι επιστήμονες που είναι ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι καθώς και μηχανικοί, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών (που παρέχουν υπηρεσίες, εντασσόμενες στα ελευθέρια επαγγέλματα), εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Διεθνές Συμπόσιο Αγγειολογίας Η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Διεθνές Συμπόσιο Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής που από φέτος έχει μετονομασθεί σε Larissa International Vascular Endovascular Symposium 2009 (LIVES 2009). Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Larissa Imperial στις 29-31 Μαϊου και η διοργάνωση του φέτος γίνεται με την συνεργασία ενός από τα πιο γνωστά Αμερικανικά Πανεπιστήμια το Stony Brook University Medical Center της Νέας Υόρκης, γεγονός που σηματοδοτεί την διεθνή αναγνώριση της υψηλής ποιότητας του Συμποσίου αλλά και της καταξίωσης του έργου της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. To θέμα του αφορά στην διάγνωση και αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων. Η ανευρυσματική νόσος εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του αρτηριακού και φλεβικού δικτύου και παρουσιάζει ιδιαιτερότητες στην παθογένεια, την διάγνωση και την αντιμετώπισή της.

Υποθέσεις εμπόρων για το ΤΑΕ Αθώα κρίθηκαν χθες από το Πρωτοδικείο Βόλου στελέχη του πρώην ΤΑΕ για υπόθεση που αφορούσε καταγγελία ασφαλισμένου ο οποίος είχε εμπλακεί ως «θύμα» στην υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από βολιώτη εισπράκτορα του Ταμείου. Ο επαγγελματίας θέλησε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου να θεωρήσει τιμολόγια, ωστόσο οι αρμόδιοι του Ταμείου δεν του έδιναν βεβαίωση μη οφειλής προς το ταμείο, λόγω της «θολής» κατάστασης που επικρατούσε. Όμως ο ίδιος αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενου ακόμη και κλεισίματος του καταστήματός του, προχώρησε σε μήνυση, προκειμένου να δικαιωθεί. Ανάλογη υπόθεση αναμένεται αν εκδικαστεί αύριο Τετάρτη, ενώ σημειώνεται ότι η υπόθεση της υπεξαίρεσης στη Λάρισα, έχει προσδιοριστεί στο Εφετείο της Λάρισας ,για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Σ


06 topika:Layout 1 25/5/2009 9:58 μμ Page 1

Tρίτη 26 Μαΐου 2009

τοπικά

Ο ξερόλας παραμονεύει… που ακόμη και ο Παντογνώστης μπροστά του υποκλίνεται.

Της Κατερίνας Καρεκλίδου

Μ

-

ο ν ς α ν ς ν -

ου έτυχε και αυτό αγαπημένε αναγνώστη στη ζωή ! Να γνωρίσω τον άνθρωπο – κινητή εγκυκλοπαίδεια. Τον άνθρωπο που γεννήθηκε με IQ Αϊνστάιν. Τον άνθρωπο τον μορφωμένο, τον έξυπνο, την μεγάλη προσωπικότητα, τον υπέροχο εραστή, τον τέλειο επαγγελματία, τον λατρεμένο οικογενειάρχη. Αυτόν που οι καθηγητές Πανεπιστημίου μόλις τον βλέπουν σκίζουν τα πτυχία τους. Αυτόν που πάντα ξέρει την λύση, αυτός

Με λίγα λόγια αγαπημένε μου γνώρισα τον άνθρωπο – ξερόλα. Η αλήθεια είναι ότι τέτοια ανεξάντλητη πηγή απόψεων, γνώσεων και ιδεών είχα καιρό να συναντήσω. Μου λέει την γνώμη του χωρίς να του την ζητήσω. Με τον μοναδικό, δικό του τρόπο μοιράζει γνώσεις, βοήθεια, λύσεις. Ο ξερόλας αγαπημένε αναγνώστη έχει μια πλούσια γκάμα γνώσεων. Γνωρίζει από βιολογία και μαθηματικά μέχρι σουαχίλι και πέντε ξένες γλώσσες και έχει την μία, την μοναδική, την μόνη απάντηση σε κάθε σου ερώτηση. Ξέρει γιατί μας βρήκε η καινούργια γρίπη, αυτή των χοίρων και ποιο είναι το

Η ιστορία του τσιγάρου… Ειδική εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη πτυχών της τοπικής μας ιστορίας , διοργατο Πανεπιστήμιο νώνει Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δ. Βόλου και τη ΝΑΜ την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο αμφιθέατρο Κορδάτου, στο Π.Θ. στις 20.00 μ.μ. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται: Κ. Γουργουλιάνης με θέμα «100 χρόνια κάπνισμα στην Ελλάδα», Χριστίνα Αγριαντώνη «Καπνοβιομηχανία: Ένας προνομιακός χώρος για την με-

λέτη της Ελληνικής κοινωνίας του 20ου αιώνα», Θανάσης Μπέτας «Το αρχείο της Καπνοβιομηχανίας Ματσάγγου στο Βόλο:Δυνατότητες αξιοποίησης», Ντία Βουβαλούδη, Αντινομάρχης, Απ. Φοινικόπουλος, Αντιδήμαρχος ,Ι. Θεοδωράκης Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας, Αντιπρύτανης, Χ. Αγριαντώνη, Καθηγήτρια Ιστορίας Π.Θ., Θ.Μπέτας, Υποψήφιος Διδάκτορας Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας Π.Θ..

IONIS TOURS ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ…

ν ό υ ς η ν . υ

ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ, ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ… - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ 07-08/06 80€ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 07-08/06 80€ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5* 07-08/06 95€

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ 06-08/06 120€ - ΣΠΕΤΣΕΣ – ΥΔΡΑ – ΠΟΡΟΣ 06-08/06 125€ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 06-08/06 120€

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ!!! 6 ΗΜΕΡΕΣ…395€

υ υ ι ν υ α α ς α , ν

φάρμακο, ξέρει ποιο κόμμα θα κερδίσει στις Ευρωεκλογές και με τι διαφορά σε ποσοστό από το αμέσως επόμενο, ξέρει ποιος πήρε τα λεφτά από τα ταμεία της Siemens και που τα έφαγε, ξέρει όλα τα οικόπεδα που διαθέτει το Βατοπαίδι. Φυσικά οι γνώσεις του ξερόλα δεν τελειώνουν εδώ. Ξέρει τα πάντα από μουσική, κινηματογράφο, pc, ιατρική, μαγειρική, γνωρίζει τα πάντα. Μπορεί να σου αναλύσει από το λόγο που δεν πήραμε φέτος τη Γιουροβίζιον μέχρι το πώς θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Αυτό που με «τρέλανε» στον ξερόλα που γνώρισα εγώ είναι ότι δεν περιμένει σε καμία περίπτωση να ζητήσει την βοήθεια του, μου την έχει προσφέρει πριν ακόμη συνειδητοποιήσω ότι την χρειάζο-

μαι. Σίγουρα αγαπημένε αναγνώστη θα σου έχει τύχει και εσένα ο ξερόλας να σου πει «αχ, από το άλλο στενό έπρεπε να πάμε» όταν είσαι κολλημένος για κανένα εικοσάλεπτο στην κίνηση ή όταν είσαι κάτω από το αυτοκίνητο προσπαθώντας να το επισκευάσεις και εκείνος πεταχτεί λέγοντας «Να δεις που η μηχανή θα φταίει»! Φαντάσου τώρα τον ξερόλα αγαπημένε μου να έρχεται στην κουζίνα εκεί που μαγειρεύεις με τις ώρες και έχεις φτιάξει πάνω από πέντε διαφορετικά πιάτα να σου πει «καλέ, βάζεις μανιτάρια με αυτό το κρέας; Θα γίνει πολύ βαρύ». Του φέρνεις την κατσαρόλα στο κεφάλι ή όχι; Και μετά σου λέει ο Σωκράτης «εν οίδα, ότι ουδέν οίδα».

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το πράσινο στην Αγ. Παρασκευή Επιστολή του μέλους του Δ.Σ. του Συνοικιακού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής Απόστολου Μάτσου.

σμούς των εργασιών σε «εξευτελιστικές τιμές», εξοικονομούσε κάθε χρόνο το ποσό των 2.500 - 3.000€, χρήματα τα οποία διέθετε για να κάνει το ετήσιο πανηγύρι (πληρωμή ορχήστρας, ενοικίαση παραδοσιακών στολών, σίτιση καλεσμένων, παραδοσιακών συγκροτημάτων κ.λπ.) Με λίγα λόγια αντί θα διαθέσει τα χρήματα για την συντήρηση του πρασίνου, δηλαδή για το σκοπό που τα χορηγούσε ο Δήμος Βόλου, οι κύριοι του Δ.Σ. του Συλλόγου έκαναν λαϊκά πανηγύρια. Και σε αυτό το σημείο ο κάθε δημότης αναρωτιέται γιατί πληρώνει δημοτικά τέλη; Για να μπαίνει σε τέτοιου είδους διαδικασίες; Ως εκ τούτου ο Δήμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών, διότι αντί ο ίδιος να φροντίζει το πράσινο με τους υπαλλήλους που διαθέτει, εμπιστεύεται κάποιον Εξωραϊστικό Σύλλογο με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτεθειμένος απέναντι στους δημότες του. Και να δέχεται και την κριτική του Συλλόγου ότι φέτος δεν τους έδωσε αρκετά χρήματα για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.»

«Σχετικά με το σχόλιο σας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας στις 20/5, ημέρα Τετάρτη, με θέμα την κοπή χόρτων στους ελεύθερους χώρους των εργατικών της Αγίας Κυριακής στην συνοικία της Αγίας Παρασκευής Βόλου, θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου. Επί σειρά ετών ο Δήμος Βόλου χρηματοδοτεί τον Εξωραϊστικό Σύλλογο με το ποσό των 10.000€ για τον καθαρισμό και το κόψιμο των χόρτων στους ελεύθερους χώρους, την διαμόρφωση του πρασίνου, το κλάδεμα των δέντρων και το πότισμα. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος αντί να κάνει σωστή διαχείριση των χρημάτων ώστε να αποδώσει σε βάθος χρόνου, το Δ.Σ. του Συλλόγου διαχειρίζονταν τα χρήματα με ένα «περίεργο» τρόπο. Δηλαδή, αντί να διατίθενται για το σκοπό που τα έδινε ο Δήμος Βόλου, το Δ.Σ. του Συλλόγου πληρώνοντας μεροκάματο ή βγάζοντας μειοδοτικούς πλειστη ρια-

«Σήκωσαν» χρηματοκιβώτια με… 1500 έντυπα διαμονής! Στόχος διαρρηκτών έγινε το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νομού Μαγνησίας, οι οποίοι μάλλον ήξεραν πού «χτυπούσαν», καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας πλούσια φαίνεται ότι είναι η λεία τους. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τις 3μ.μ. της Παρασκευής 22 Μαΐου μέχρι τις 8μ.μ. του Σαββάτου 23 Μαΐου, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες μπήκαν χωρίς να παραβιάσουν την πόρτα στο γραφείο του Τμηματάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Τμήμα αστικής κατάστασης αλλοδαπών και μετανάστευσης Νομού

Μαγνησίας και αφήρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε 1000 ασυμπλήρωτα έντυπα αδειών διαμονής, 300 έντυπα βεβαιώσεων τύπου Α’, 200 έντυπα διαμονής, 60 έντυπα αδειών διαμονής παλαιού τύπου και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Επίσης αφήρεσαν ένα ακόμη μικρότερο χρηματοκιβώτιο που περιείχε 60 εγγυητικές επιστολές εργοδοτών για αλλιεργάτες και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί απομακρύνθηκαν από το σημείο. Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία, ενώ προανάκριση για το συμβάν ενεργείται από την Υπηρεσία Ασφαλείας Βόλου.

Στον Αλμυρό σήμερα ο Νομάρχης Μαγνησίας Μια νέα πρωτοβουλία επικοινωνίας της Ν.Α.Μ. με τους πολίτες ξεκινά από σήμερα, μετά την «ημέρα κοινού στο Γραφείο του Νομάρχη», που υλοποιείται ήδη. Ειδικότερα μια φορά κάθε μήνα (ημέρα Τρίτη) ο Νομάρχης Μαγνησίας θα βρίσκεται σε ένα περιφερειακό Δήμο του Νομού Μαγνησίας στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Ημέρα Πολίτη στους περιφε-

ρειακούς Δήμους του Ν. Μαγνησίας από την Ν.Α.Μ.». Σήμερα Τρίτη θα βρίσκεται στον Δήμο Αλμυρού από 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αλμυρού. Καλούνται συλλογικοί φορείς και πολίτες της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας να επισκεφτούν το Δημαρχείο Αλμυρού για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον Νομάρχη Μαγνησίας.

Απάντηση για αεροπορική σύνδεση με τις Β.Σποράδες Σε αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, σχετικά με την αεροπορική εξυπηρέτηση και σύνδεση των νησιών των Β. Σποράδων με Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά και από υπόμνημα της Διασυλλογικής Επιτροπής ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Μ. Μπεκίρης διαβίβασε στη Βουλευτή έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι «η ΥΠΑ και το Υπουργείο Μεταφορών παρακολουθούν τα εν λόγω προγράμματα και τυχόν αναμόρφωση του επιπέδου των απαιτούμενων υπηρεσιών μπορεί να εξετασθεί , εφόσον διαπιστωθεί ότι η εξυπηρέτηση της τοπικής ζήτησης δεν είναι επαρκής. Η κα Ζήση δηλώνει ότι : «τα όρια της υπομονής έχουν εξαντληθεί αφού η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία πα-

ραπέμπουν, συνεχώς, με υποσχέσεις, στο μέλλον και οι δικαιολογίες των αγκυλώσεων των επικαιροποιήσεων δεν πείθουν τους πολίτες της Σκιάθου και δεν ικανοποιούν τις τουριστικές και μεταφορικές ανάγκες του νησιού. Θα επιμείνω τόσο στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, όσο και με πιέσεις προς την Κυβέρνηση να τηρήσει, επιτέλους, τις δεσμεύσεις της και τα χρονοδιάγραμμα της δημοπράτησης του έργου. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η Κυβέρνηση είναι Κυβέρνηση των καθυστερήσεων και της αναβολής.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 29/05 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ 5* LUX

Α.Π.Θ. – UNIVERSITY OF HULL – UNIVERSITY OF LONDON

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΓΙΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

5 ΗΜΕΡΕΣ 12-16/06 200€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 09-15 ΙΟΥΛΙΟΥ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗΣ

ΜΑΘΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20, ΤΗΛ: 24210 34712

ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54

6

ΤΗΛ: 24210-20539


07:07 25/5/2009 10:39 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ] Η Δημόσια Τηλεόραση υποδέχεται την Πέμπτη 28 Μαΐου, στις 20.00 τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην τηλεμαχία, λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Την τηλεμαχία συντονίζει η Μαρία Χούκλη, ενώ ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς θα υποβάλλουν οι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (MEGA), Νίκος Ευαγγελάτος (ANT1), Αιμίλιος Λιάτσος (STAR), Ανδρέας Κωνσταντάτος (ALTER), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ). Πριν από την έναρξη της τηλεμαχίας, η Πηνελόπη Γαβρά, σε μια έκτακτη εκπομπή στις 18.30 φιλοξενεί πολιτικούς αναλυτές και δημοσιογράφους. Αμέσως μετά το τέλος της τηλεμαχίας, στις 22.00, ο Γιάννης Πολίτης παρουσιάζει την ειδική πολιτική εκπομπή «Η ώρα των αρχηγών». Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, διευθυντές εφημερίδων και επικοινωνιολόγοι κάνουν μια πρώτη αποτίμηση της τηλεμαχίας και επιχειρούν να απαντήσουν στα ερωτήματα : Ποια είναι τα «κέρδη» και οι «ζημίες» των πολιτικών αρχηγών από την τηλεμαχία; Πόσοι επηρεάζονται οι πολίτες; Σε τι «επενδύουν» οι πολιτικοί αρχηγοί; Ποιο ρόλο παίζει η εικόνα τους στην απόφαση των ψηφοφόρων;

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

Μεγάλη αναστάτωση στους Οικολόγους Πράσινους από τον αποκλεισμό του Ρος Ντέιλι από το ψηφοδέλτιο με απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο Ρος Ντέιλι που ζει στην Ελλάδα 35 χρόνια, στερείτε το βασικό πολιτικό δικαίωμα ενός Ευρωπαίου πολίτη να αντιπροσωπεύει τους συμπολίτες του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται η ουσία του άρθρου 9 (Β) της συνθήκης ΕΚ που διασφαλίζει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στους ξένους πολίτες της Ε.Ε.

Δύσκολο είναι η ΝΔ να κερδίσει, αλλά ο Κ. Καραμανλής θέλει να έχει την μικρότερη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ ώστε να συνεχίσει την διακυβέρνηση της χώρας. Αν η διαφορά είναι μεγάλη και αναπτυχθεί εσωστρέφεια στο κόμμα, τότε είναι αποφασισμένος μέσα στον Ιούνιο να στήσει συνέδριο και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ενώ όλοι συζητούν για τα πράσινα παπαγαλάκια της ΝΔ, αρνητικά ή θετικά, στο ΠΑΣΟΚ έχουν «στήσει» κάτι άνοστα και πρόχειρα σποτάκια, που είναι να λες «Μα είναι δυνατόν να θέλουν με το ζόρι να χάσουν;»

Πάντως τον μουσικοσυνθέτη Ρος Ντέιλι θα τον απολαύσουμε στις 3 Ιουνίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο, μαζί με τοπικό μουσικό συγκρότημα. Προσπάθειες γίνονται από τους Οικολόγους Πράσινους, να έρθει στο Βόλο την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, η οποία συμμετέχει στο Ευρωψηφοδέλτιο.

Είναι δυνατόν ο «Μικροπολιτικός» των Νέων να ασχολείται με την Πετ ρ ο ύ λ α Ντελεδήμου, αν δεν την φοβόνταν κάποιοι; Είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι η Πετρούλα είναι «αλεξιπτωτίστρια», την στιγμή που είναι για χρόνια μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Σοσιαλιστών; Για να μαθαίνουν κάποιοι, την Πετρούλα την είδα μαθήτρια 16 ετών, ακόμη στη νεολαία στο Βόλο.

Για δικαστικό πραξικόπημα μιλά και το ΔΗΚΚΙ διότι ο Άρειος Πάγος απέκλεισε όπως υποστηρίζει χωρίς λόγο, το ΔΗΚΚΙ και έξι ακόμη συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ενεργοί πολίτες ( Μ. Γλέζος), ΚΕΔΑ ( Γ. Θεωνάς), Κόκκινο ξεκίνημα, Οικοσοσιαλιστές. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής περιοδεύοντας το Σάββατο σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα, όπου μίλησε μπροστά σε μια τεράστια συγκέντρωση Θεσσαλών πολιτών. Πάντως ο Πρωθυπουργός δεν έδειχνε καθόλου κουρασμένος στις επαφές του με τον κόσμο και προσπάθησε να γυρίσει το κλίμα υπέρ του.

Δεν είναι ψέμα ότι ο Γιώργος θέλει την Πετρούλα μαζί του στη Βουλή. Οι κινήσεις του το δείχνουν, αλλά πρέπει να ξέρει ο Πρόεδρος ότι οι Πασόκοι δεν θα ψηφίσουν και όλους, όσους δηλώνουν ακραιφνείς Παπανδρεικοί. Άλλωστε προς τι οι κορώνες ότι θα χρησιμοποιηθούν οι άξιοι; Άξιοι είναι μόνον οι Παπανδρεικοί; Αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν… Ματ έκανε ο Θαν. Νάκος. Στη Λάρισα το Σάββατο όλοι οι Δήμαρχοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν. Ακόμη και οι άπιστοι Θωμάδες πίστεψαν πλέον ότι όταν ο Θαν. Νάκος λέει κάτι, το υλοποιεί .

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΑΡΙΣΙ – DISNEY 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 459Ε ΠΡΑΓΑ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 369Ε ΡΩΜΗ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 359Ε ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 440Ε

Κρατάει τα ίσια ο Δήμαρχος Μουρεσίου Κ. Λεβέντης με τους βουλευτές της ΝΔ. Ο ένας το πρωί, ο άλλος το απόγευμα έκοψαν κορδέλες στο Ψηφιακό και το Αθλητικό Κέντρο οπότε δεν έχει παράπονα ούτε από τον υφυπουργό Θαν. Νάκο, ούτε από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής.

ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

[ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΑ]

Του Ηλία Κουτσερή

Για τους ποδηλατόδρομους… Ανάστατοι δηλώνουν κάτοικοι αλλά κυρίως επαγγελματίες της πόλης που πληροφορήθηκαν ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Βόλου, προβλέπει δημιουργία ποδηλατόδρομου, μπροστά από τα σπίτια τους ή τα καταστήματά τους αντίστοιχα. Οι μεν πρώτοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν προβλεφθεί εναλλακτικές θέσεις στάθμευσης, (καθώς ακόμη και τις περιφερειακές συνοικίες υπάρχει πλέον πρόβλημα), οι δεύτεροι γιατί (όπως κέντρα εστίασης )έχουν εκδώσει άδειες και έχουν πληρώσει τέλη για κατάληψη πεζοδρομίου, το οποίο όμως θα τέμνεται…

Τα πεζοδρόμια Μιας και ο λόγος για τα πεζοδρόμια, βομβαρδισμένο τοπίο λένε κάτοικοι ότι θυμίζουν πολλά πεζοδρόμια στη Ν. Ιωνία… «Κανείς δεν ενδιαφέρεται, έστω και αν καθημερινά σκοντάφτουν και πέφτουν συμπολίτες» ήταν το σχόλιο μιας διαμαρτυρόμενης αναγνώστριας, που τις προηγούμενες ημέρες όπως μας είπε, πέρασε και τα … τα «έψαλε» και στο δήμο.

Περί καθαριότητας Να συνεχίζουν το καθάρισμα και στην Οδό Βότση στο Π. Λιμεναρχείο και να μην σταματούν στην αρχή σχεδόν του δρόμου, κάτω από το δημοτικό σχολείο ζητούν από τους οδοκαθαριστές του Δήμου Βόλου, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τουλάχιστον άσχημη την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους, από άποψη καθαριότητας.

Δίκη για αερορύπανση Κάπου προς το τέλος Ιουνίου έχει προσδιοριστεί σύμφωνα με τις πληροφορίες μας να γίνει η δίκη εναντίον του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του πρώην Εισαγγελέα κ. Ζήση για την αερορύπανση που προκαλείται στην περιοχή του Π. Λιμεναρχείου. Οι κάτοικοι ετοιμάζονται για δυναμική παρέμβαση καθώς θεωρούν ότι είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να επαναφέρουν τα θέμα στο προσκήνιο και να βρουν επιτέλους το δίκιο τους.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΑΜ σχολιάζονται τα εξής: «Ευθυμία και θυμηδία προκάλεσαν στο Νομάρχη και στους άμεσους συνεργάτες του σχόλια και σχολιογραφικά ρεπορτάζ στον τοπικό τύπο, τα οποία εντελώς αστήρικτα εμφανίζουν τον Νομάρχη κ. Απόστολο Παπατόλια να… επιθυμεί «να μεταπηδήσει στο Δήμο Βόλου». Όμως, πέρα από ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ το έργο που έχουν αναλάLONDON METROPOLITAN UNIVERSITY βει να ολοκληρώσουν, ο Νομάρχης επανειλημμένα ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ έχει αναφέρει – και παλεύει ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ γι’ αυτό -ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί η Νομαρχία, Διαταραχές Διάθεσης μέσα από τη μετεξέλιξή της Συναισθηματικές – Σεξουαλικές – Διατροφικές σε ενιαία Περιφερειακή ΑυΔιαταραχές τοδιοίκηση. Αυτό δείχνει ότι Ανησυχία – Άγχος ο χώρος της β΄θμιας ΑυτοΠένθος - Συμβουλευτική Ζευγαριών διοίκησης είναι το αποκλειστικό πεδίο που στρέφει το ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ενδιαφέρον του. Όλα τα ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54 ΤΗΛ. 24210 34444, άλλα είναι εκ του πονηKIN: 6956062650 ρού…»

FORMULA 1 – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 280 € ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ !!! ΡΩΜΗ 6ΗΜΕΡΟ 395 Ε ΒΕΝΕΤΙΑ – GARDALAND 6ΗΜΕΡΟ 375 € ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 4ΗΜΕΡΟ 250 €

ΠΑΥΛΟΣ Φ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ

«ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ» !!! ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Σ’ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΕΙΣ !!!

Γκλαβάνη 36 Βόλος - Τηλ. 24210 33662 Fax: 24210 33676 e-mail: letsgotr@otenet.gr 7


08 topika:Layout 1 25/5/2009 9:59 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

τοπικά

Εβδομάδα Μ.Μ.Ε. στο Βόλο

Δύσκολα, αλλά χωρίς προβλήματα Διαμαρτυρία πλημμυροπαθών

Την 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ’09 με τίτλο «Μικρές επιχειρήσεις, μεγάλες ιδέες» και θέμα «Μεταφορά Καινοτομίας & Τεχνολογίας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φόρουμ στις 6.30 μ.μ. στο Βόλο.

Σύνθετα και για καλά προετοιμασμένους μαθητές, χαρακτήρισαν χθες τα θέματα της Φυσικής οι υποψήφιοι της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης από το Νομό Μαγνησίας, που εξετάστηκαν στο μάθημα. Από την άλλη πλευρά, σαφή και κατανοητά ήταν σύμφωνα με τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, οι οποίοι ωστόσο συνάντησαν αρκετές έως πολλές δυσκολίες σε κείμενο του Θουκυδίδη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κ. Απ. Παπαδούλης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΒΘΚΕ. Ο κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος – Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας θα αναπτύξει το θέμα «Η υποστήριξη της καινοτομίας από το ΕΠΑΝ ΙΙ». Ταυτόχρονα θα γίνει η παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας για την καινοτομία στην Ελλάδα από τον καθηγητή Γεώργιο Πετράκο, Πρόεδρο Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Π.Θ.. Επίσης θα διερευνηθούν οι δυνατότητες υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε Δράσεις Καινοτομίας από το ΚΕΤΕΑΘ από τον κ. Θωμά Μπαρτζάνα, Ερευνητή Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας.

[ΣΥΝΤΟΜΑ] Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας διοργανώνουν την 14η Γιορτή Βιβλίου 25,26 και 27 Μαΐου. Οι μικροί αναγνώστες φέτος θα συναντηθούν τη συγγραφέα κ. Τασούλα Τσιλιμένη, την Τετάρτη 27 Μαίου. Η κ. Τσιλιμένη, με σπουδές παιδαγωγικής, πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Θεσσαλίας, στο οποίο είναι Επίκουρος. Ο χώρος του σχολείου έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε τα παιδιά και η συγγραφέας, να κινηθούν μέσα σ’ ένα εικαστικό περιβάλλον, που από μόνο του αποτελεί ένα ψυχοκινητικό ερέθισμα, για δημιουργικό διάλογο. Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Π.Ε.Α.μ.Σ.Κ.Π που δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη ευαισθησία στην Υποστήριξη – Συμπαράσταση των Ατόμων με ΣΚΠ και των οικογενειών τους, καθώς και στην ενημέρωση των φορέων και του κοινού, με αφορμή την ΄΄Παγκόσμια ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας΄΄, πραγματοποιεί Εβδομάδα εκδηλώσεων από 25 έως 30 Μαϊου . Σήμερα Τρίτη 26 Μαίου θα γίνει επιστημονική εκδήλωση στο LARISSA IMPERIALGRECOTEL με Θέμα:‘’Πετώντας ψηλά, ΣΚΠ : Τα νέα δεδομένα οι στρατηγικές για το μέλλον». Το νέο βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη «Αν ήταν όλα αλλιώς» παρουσιάζεται στο Βόλο από το περιοδικό wish, το Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου και τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ την Πέμπτη 28 Μαϊου στις 20.00 στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και ο Σωτήρης Πολύζος. Αποσπάσματα θα αποδώσει η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΔΗ.Κ.Ι. και το βιβλιοπωλείο ΓΡΑΦΗ.

Οι εξετάσεις πάντως, διεξήχθησαν με απόλυτη ηρεμία σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας, τα θέματα δόθηκαν στους υποψηφίους στις 8:02’ λεπτά, ενώ όπως είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κ. Δημ. Παταβάλης, σε κανένα μάθημα και για κανένα ζήτημα δεν χρειάστηκε να δοθούν διευκρινίσεις. Σε χαμηλά ποσοστά κυμάνθηκε και η αποχή των υποψηφίων από τη Μαγνησία, που χθες έφθασε σε ποσοστό 2,49%. Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη, με τα Λατινικά, Χημεία και Ανάπτυξη Εφαρμογών.

Με τις σημαίες στους δρόμους βγαίνουν πληγέντες κάτοικοι και επαγγελματίες της Νεάπολης, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστερημένη αποζημίωσή τους αναφορικά με την πλημμύρα του Δεκεμβρίου του 2008. Όπως έγινε γνωστό, η εκδήλωση διαμαρτυρίας, θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Νεαπόλεως από τους «απογοητευμένους» όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζονται επαγγελματίες που είδαν τις περιουσίες τους, τα σπίτια και τα καταστήματα τους, να «χάνονται» για πολλοστή φορά μετά από δυνατή νεροποντή τον περασμένο Δεκέμβριο. Το πρόβλημα θεωρείται μεγάλο, ενώ εγκαίρως οι ίδιοι όπως τονίζουν, έχουν με επιστολή τους απευθυνθεί σε όλους τους τοπικούς φορείς και το Υπ. Εσωτερικών , ώστε να βρουν λύση. Μέχρι σήμερα αυτό στάθηκε αδύνατο. Προειδοποιούν ωστόσο, ότι αν δεν υπάρξει επίλυση, θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες, ακόμη και στο κλείσιμο δρόμων.

Εντείνεται η προετοιμασία για τις Ευρωεκλογές

Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Παπαστάμκος και Γ. Ραγκούσης στο Βόλο. Ο Γ.Παπανδρέου 30 Μαΐου στη Λάρισα

Ε

ντείνεται και σε τοπικό επίπεδο η προετοιμασία των πολιτικών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών, που προς το τέλος αυτής της εβδομάδας αλλά και την επόμενη αναμένεται να γνωρίσει την κορύφωσή της. Στο κέντρο της πόλης του Βόλου εδώ και μερικές ημέρες άρχισαν να λειτουργούν τα εκλογικά κέντρα των κομμάτων που μέχρι αργά το βράδυ παραμένουν ανοιχτά και ήδη άρχισε να παρατηρείται αυξημένη κίνηση μελών, φίλων, αλλά και ψηφοφόρων, που είτε προσπαθούν να προσφέρουν την οποιαδήποτε βοήθεια για το καλό του κόμματος που υποστηρίζουν, είτε ζητούν ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμά τους και διάφορες άλλες πληροφορίες. Στο Βόλο Δ. Αβραμόπουλος, Γ.Παπαστάμκος Μετά την ομιλία του πρωθυ-

πουργού το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα, ενθουσιώδες είναι το κλίμα που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο στη Νέα Δημοκρατία.

ζαν σε Σηπιάδα, Αφέτες, Ζαγορά και Πορταριά και μένουν οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Επιτροπών στον Πτελεό και στην Αισωνία.

Αυτό μαρτυρά άλλωστε και η προετοιμασία που γίνεται για την έλευση στο Βόλο και την ομιλία του υποψηφίου ευρωβουλευτή και πανεπιστημιακού Γιώργου Παπαστάμκου την Παρασκευή 29 Μαΐου το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του οποίου, θα καθοριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.

Συσπείρωση της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας διακρίνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Πέτρος Μπατζιάκας που διαπιστώνει ότι αντιλαμβάνεται το κυβερνητικό έργο που έχει παραχθεί.

Ωστόσο, μεγάλη συγκέντρωση προγραμματίζει να πραγματοποιήσει στο Βόλο η Νέα Δημοκρατία την Τετάρτη 3 Ιουνίου με την έλευση στην περιοχή του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Σε τοπικό επίπεδο πάντως ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Εκλογικών Επιτροπών, καθώς χθες συνεδρία-

Αυτό μαρτυρά άλλωστε και η μεγάλη κίνηση που υπάρχει στο εκλογικό κέντρο του κόμματος που λειτουργεί στη συμβολή των οδών Ιάσονος με Ιωλκού που για την εξυπηρέτηση των εκλογέων μένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ. Κεντρική ομιλία με Γιάννη Ραγκούση; Ο Γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο ομι-

λητής στην κεντρική συγκέντρωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ που θα γίνει στο Βόλο στις 5 Ιουνίου. Στο μεταξύ μεγάλη είναι και η κινητοποίηση σε τοπικό επίπεδο ενόψει της προεκλογικής ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα το Σάββατο 30 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς οι προσπάθειες όλων συντείνουν στο να είναι μεγαλύτερη αυτής που πραγματοποίησε στον ίδιο χώρο το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός. Πάντως όπως ενημέρωσε την εφημερίδα «Μαγνησία» ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης, ήδη ολοκληρώθηκαν οι περιοδείες των κλιμακίων του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Απομένει ο Αλμυρός, όπου το Σάββατο θα βρεθεί και θα μιλήσει σε συγκέντρωση το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Θανάσης Παπαγεωργίου.

Πόρτα – πόρτα η μάχη για τα μικρότερα κόμματα Δ. Κουτσούμπας και Ρίζος Μαρούδας από το ΚΚΕ, Αλέξης Τσίπρας από το ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο

Π

όρτα – πόρτα θα δοθεί η μάχη των ευρωεκλογών σε τοπικό επίπεδο από το ΚΚΕ, που από τα μέσα της εβδομάδας σε κάθε σημείο της πόλης και της υπαίθρου θα αρχίσει να διανέμει μαζί με το ενημερωτικό υλικό και το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος που ήδη τυπώνεται.

του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 9μ.μ. στο χώρο μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Στην ίδια συγκέντρωση θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής από τη Λάρισα κ. Ρίζος Μαρούδας.

Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η κινητοποίηση για την ομιλία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου

Πάντως όπως δήλωσε στη «Μαγνησία» το μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ κ. Απόστολος Νάνος, σε τοπικό επίπεδο τα στελέχη του κόμματος έχουν επισκεφθεί το μεγαλύτερο τμήμα της χερσαίας και της νησιωτικής Μαγνησίας, χώρους δουλειάς και υπηρεσίες όπου έχουν προβεί στην ανάλυση των θέσεων του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 6-8/6 ΠΕΡΔΙΚΑ – ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ ΣΥΒΟΤΑ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 135€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 14/6 ΑΡΙΔΑΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και μετά τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο κ. Νάνος, που κάλεσε τους ψηφοφόρους σε ανυπακοή και απειθαρχία, καθώς όπως είπε έρχονται και

20-21/6 ΑΙΓΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – ΠΡΩΙΝΟ 80€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

άλλα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση. Σήμερα Τρίτη στελέχη του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν στη συνοικία της Νεάπολης στο Βόλο, ενώ την Πέμπτη ο κ. Απ. Νάνος θα μιλήσει σε κομματική συγκέντρωση στον Πτελεό. Τα γραφεία του κόμματος στην οδό Αντωνοπούλου με Δημητριάδος λειτουργούν και ως εκλογικό κέντρο και αυτή την περίοδο είναι ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ. «Πυρετός» για τον Αλέξη Τσίπρα Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την έλευση στις 30 Μαΐου στο Βόλο του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στις 8:30 το βράδυ στην παραλία. Στο μεταξύ μεγάλη κίνηση παρατηρείται καθημερινά στο εκλογικό κέντρο του κόμματος

που λειτουργεί στη συμβολή των οδών Ιάσονος με Σπυρίδη, ενώ καθημερινά κλιμάκια τοπικών στελεχών πραγματοποιούν περιοδείες σε διάφορους χώρους μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του κόμματος. Ειδικότερα σήμερα προς το τέλος της λήξης της πρωινής βάρδιας θα επισκεφθούν τη Χαλυβουργία και το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στο κέντρο της πόλης. Αύριο Τετάρτη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν τη λαϊκή αγορά στο Βόλο και τράπεζες, ενώ την Πέμπτη διάφορες υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, βιομηχανίες στην Α’ ΒΙ.ΠΕ και το κέντρο της πόλης. Την Παρασκευή θα γίνουν επισκέψεις στο Νοσοκομείο και στη λαϊκή αγορά. Ταυτόχρονα οι τοπικές οργανώσεις σε Αλμυρό, Βελεστίνο, Ζαγορά και στα νησιά πραγματοποιούν εξορμήσεις σε τοπικό επίπεδο.

O K. Kαρτάλης για μνημεία στην Άλλη Μεριά Ο Κώστας Καρτάλης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, με επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, αναφέρεται στην ανάγκη προστασίας και ανάδειξης σημαντικών πολιτιστικών υποδομών που βρίσκονται στο δημοτικό διαμέρισμα Άλλης μεριάς στο Δήμο Πορταριάς. Ειδικότερα ο Κ. Καρτάλης σημειώνει: «Στην Άλλη Μεριά φιλοξενούνται, κατά μήκος του πλακόστρωτου δρόμου πού ένωνε τον προηγούμενο αιώνα με τα χωριά του ορεινού Πηλίου , τρεις υποδομές σημαντικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για το φούρνο του Βελέντζα που είναι διακοσμημένος εξωτερικά και εσωτερικά με έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, για το παλαιό ελαιοτριβείο καθώς και για το διατηρητέο κτίριο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αθήνας. Οι τρεις αυτές υποδομές μπορούν ή και πρέπει να ενταχθούν σε μια ενιαία πολιτιστική ανάπλαση που θα αναδείξει και τη συμπληρωματικότητα τους σε θέματα πολιτισμού και παιδείας. Η ανάδειξη αυτού του πολιτιστικού πόλου μπορεί να γίνει σε συνεργασία με το Δήμο Πορταριάς αλλά και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στείλτε SMS για τις Monachus Οι Monachus monachus εκπέμπουν SOS! Σύμφωνα με την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, μπορούμε να τις βοηθήσουμε στέλνοντας SMS γράφοντας απλά την λέξη mom! Επιλέξτε έναν από τους 2 παρακάτω τρόπους και υποστηρίξτε ενεργά την προσπάθεια προστασίας της μεσογειακής φώκιας. 1) Στείλτε SMS στο 54344 με την ένδειξη mom. Χρέωση 1€+19% ΦΠΑ. Το ποσό των 0,38€ πηγαίνει στη MOm. 2) Υποστηρίξτε σταθερά την ομάδα διάσωσης σαν συνδρομητής στέλνοντας SMS στο 19149 με την ένδειξη mom. Συνολική χρέωση 2€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και για τα 2 μηνύματα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ MD MSC

28/6 ΛΟΥΤΡΑΚΙ – Μ. ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

5-10/7 ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΠΟΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3* ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ 170€

Δέχεται με ραντεβού

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΟΓΑ – ΕΟΤ

Ιατρείο : Γκλαβάνη 44 με Ερμού Τηλ. 24210 34585 Κιν. 6972 527845

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

8

Α


09 new:Layout 1 25/5/2009 9:59 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

τοπικά

Εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αναλήψεως Πτώση θερμοκρασίας και …βροχές Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στο Βόλο. Την Τετάρτη 27 Μαΐου, παραμονή της εορτής, θα τελεσθεί στις 7 και μισή το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξαν-

Εκπαίδευση μελισσοκόμων στη «Δήμητρα» Το Κέντρο «Δήμητρα» Βόλου και το Μελισσοκομικό Κέντρο Θεσσαλίας διοργανώνουν εκπαίδευση Μελισσοκομίας. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Δήμητρα» (ΚΕΓΕ) από 1 έως 3 Ιουνίου με θέματα και εισηγητές αντίστοιχα : Χειρισμοί – εντατική εκμετάλλευση μελισσοσφηκών, Λ. Χαριστός γεωπόνος, Εχθροί και ασθένειες – Αναλύσεις μελιού κ. Πασαλόγλου, κτηνίατρος, Παραγωγή – Τυποποίηση – Νομοθεσία κ. Ασούτης Νικόλαος, κτηνίατρος. Τα μαθήματα θα ξεκινούν καθημερινά (1-3 Ιουνίου) στις 15.00 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 60409, Κέντρο «Δήμητρα» και 24210 32946 Μελισσοκομικό Κέντρο Θεσσαλίας.

δρουπόλεως κ. Ανθίμου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών, Μιλήτου κ. Αποστόλου, Σάμου κ. Ευσεβίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας από τις οδούς: Γκλαβάνη Αναλήψεως - Γαμβέτα Ρήγα Φεραίου - Κ. Καρτάλη - Αναλήψεως, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δ.Βόλου και Στρατιωτικού Αγήματος, ενώ στις 11.30

το βράδυ θα τελεσθεί Ιερή Αγρυπνία. Το πρωί ανήμερα της Εορτής, θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μιλήτου Αποστόλου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Σάμου κ. Ευσεβίου, Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου και Δημητριάδος Ιγνατίου. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Σε πτώση θα βρίσκεται η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα στη Μαγνησία, ενώ τις θερμές ώρες των ημερών προς το τέλος της εβδομάδας, δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης», για σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο

Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15…28 οC. Την Τετάρτη, ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος, οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15…27 οC. Οι ενδείξεις για Πέμπτη και Παρασκευή σε επίπεδο Θεσσαλίας , δείχνουν ότι ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν συννεφιές και θα σημει-

Σχεδόν 500 παραβάσεις σε μία εβδομάδα! Νεκρός 47χρονος δικυκλιστής στη Λ. Αθηνών

Έ

να θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό δικυκλιστή και δύο ακόμη τροχαία ατυχήματα με τρεις ελαφρά τραυματίες, ήταν ο απολογισμός της εβδομάδας που πέρασε στο Νομό Μαγνησίας, με κυριότερα αίτια πρόκλησης των παραπάνω, την απόσπαση της προσοχής των οδηγών και την ανεξέλεγκτη αλλαγή κατεύθυνσης. Στο μεταξύ, σε 980 ελέγχους που διενήργησαν 38 συνεργεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σε οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων κατά την εβδομάδα που πέρασε, διαπιστώθηκαν 497 παραβάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν στην ταχύτητα, στη μη χρήση ζωνών ασφαλείας,

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ travel Μεταφερθήκαμε και σας περιμένουμε για ΝΕΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ! Θα μας βρείτε Κ. Καρτάλη 95

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ από ΒΟΛΟ! Πόρτο Χέλι – Ύδρα – Σπέτσες 3ήμερες, αναχώρηση 6-8/6 Καρπενήσι 3ήμερες, αναχώρηση 6-8/6 Τήνος 3ήμερες, αναχώρηση 6-8/6 Κέρκυρα 4ήμερες, αναχώρηση 5-8/6 Βουλγαρία 3ήμερες, αναχώρηση 6-8/6

Για εξωτερικό…αεροπορικώς

Πράγα 4&5 ημέρες κάθε Πέμπτη και Δευτέρα αντίστοιχα Ρώμη 4&5 ημέρες κάθε Πέμπτη και Δευτέρα αντίστοιχα Παρίσι – Disney 4,5,&6 ημέρες κάθε Πέμπτη, Κυριακή, Τρίτη αντίστοιχα Βαρκελώνη 4 ημέρες κάθε Πέμπτη Βερολίνο 4 ημέρες κάθε Δευτέρα και Παρασκευή Λονδίνο 4 ημέρες κάθε Πέμπτη Αίγυπτος καθημερινές αναχωρήσεις Για εξωτερικό…οδικώς Ιταλικό Πανόραμα 7 ημέρες κάθε Δευτέρα Βουδαπέστη – Πράγα – Βιέννη 10ήμερες κάθε Πέμπτη ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ! •ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ κάθε Πέμπτη 4 ημέρες από Βόλο 109€ •ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 6 ημέρες με 395€ με ημιδιατροφή •ΚΥΠΡΟΣ 4 ημέρες, αναχώρηση 5-8/6 με 350€ με ημιδιατροφή •ΠΑΡΑΛΙΑ Μ. Ασίας – Κωνσταντινούπολη 8 ημέρες Αναχώρηση 26/6/09

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ - ΕΟΤ

Πληροφορίες Κ. Καρτάλη 95, Τηλ. Επικοινωναίας 24210 38838, 33378

αλλά και στη στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Ειδικότερα, 25 συνεργεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης που διενήργησαν ελέγχους βεβαίωσαν 297 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 63 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας. Ακόμη, 13 συνεργεία έκαναν ελέγχους σε 362 οδηγούς για μέθη και βεβαίωσαν 25 παραβάσεις, ενώ 4 οδηγοί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Κατά την εβδομάδα που πέρασε ελέγχθηκαν επίσης 618 δικυκλιστές και βεβαιώθηκαν 112 παραβάσεις, καμία από τις οποίες ωστόσο δεν αφορούσε σε επικίνδυνη οδήγηση. Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 34 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 31 για

μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγό-επιβάτη, 3 για στέρηση άδειας κυκλοφορίας και 5 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου οχήματος. Βεβαιώθηκαν ακόμη 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για μέθη, 2 για πρόκληση θορύβου και 34 διάφορες άλλες παραβάσεις. Θανατηφόρο στην Αθηνών Στο μεταξύ, την τελευταία του πνοή άφησε στις 3:20 τα ξημερώματα της Κυριακής στη Λεωφόρο Αθηνών ο Στέργιος Γκαντόγλου 47 ετών από το Βόλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 47χρονος

και είχε κατεύθυνση την έξοδο της πόλης, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που είχε την ίδια κατεύθυνση και οδηγούσε ένας 26χρονος στρατιωτικός. Από τη σύγκρουση η δίκυκλη μοτοσικλέτα ξέφυγε από την πορεία της προς τα αριστερά και προσέκρουσε στη διαχωριστική νησίδα που υπάρχει στο δρόμο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και ο άτυχος 47χρονος οδηγός της να τραυματιστεί θανάσιμα. Όπως έγινε γνωστό ο οδηγός της μοτοσικλέτας θέλησε να περάσει ανάμεσα σε δύο προπορευόμενα αυτοκίνητα, όμως επέπεσε στο ένα από αυτά, που είχε ως κατάληξη το τραγικό τροχαίο δυστύχημα.

Έλεγχοι ποιότητας στα νερά Καλά είναι τα πρώτα δείγματα … Προς το τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί φέτος οι έλεγχοι της ποιότητας των νερών στις ακτές ολόκληρου του Νομού Μαγνησίας από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, ενώ παράλληλα συνεχίζονται από την ίδια υπηρεσία και οι έλεγχοι στα πόσιμα νερά. Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο αντινομάρχης Ελέγχου Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαος Ντίτορας, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι οι έλεγχοι είχαν ολοκληρωθεί στις 20 Ιουλίου και επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έλεγχοι έχουν γίνει σε δεκαπέντε περίπου ακτές. Οι έλεγχοι των νερών είπε ο κ. Ντίτορας ξεκίνησαν για τη φετινή χρονιά στις 17 Μαρτίου, ενώ όπως έκανε γνωστό τα δείγματα που συγκεν-

τρώνονται αποστέλλονται στα Γενικά Χημεία του Κράτους στη Λάρισα και στην Αθήνα. Δικαιολογώντας το λόγο για τον οποίο τα δείγματα αποστέλλονται στα προαναφερθέντα Χημεία του Κράτους ο αντινομάρχης ανέφερε ότι από την πλευρά της ΝΑΜ υπάρχει σχετική δέσμευση και έφερε το παράδειγμα των καταγγελιών που είχαν γίνει από το «Συνήγορο του Πολίτη» που είχε ζητήσει τη λήψη δειγμάτων από το Βιολογικό Καθαρισμό του Αλμυρού. Ο αντινομάρχης άφησε πάντως να εννοηθεί πως μέχρι στιγμής από τα αποσπασματικά αποτελέσματα που έχουν έλθει στη Νομαρχία Μαγνησίας, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ποιότητα των νερών στις ακτές της Μαγνησίας, καθώς όπως είπε σε διαφορετική περί-

9

πτωση θα υπήρχε άμεση ενημέρωση προς το κοινό και η λήψη των αναγκαίων μέτρων..

ωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία σε πτώση ( η ανώτερη 26-27 0C). Την Παρασκευή αναμένονται παροδικές συννεφιές και πιθανό στις δυτικές και βόρειες περιοχές να σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία σε πτώση (25-26 0C).

Π. Μαρκάκης: Πασχαλινά υλικά σε υπόγειο Επερώτηση με θέμα «πασχαλινά υλικά στο υπόγειο του Αθλητικού Κέντρου Αδαμόπουλου» κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Π. Μαρκάκης. Όπως τονίζει, «εδώ και αρκετούς μήνες στο υπόγειο του Αθλητικού Κέντρου Αδαμόπουλου βρίσκονται συσκευασμένα υλικά αχρησιμοποίητα Πασχαλινού περιεχομένου. Προφανώς κάποια υπηρεσία του Δήμου έκανε προμήθεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ και ενώ οι γιορτές του Πάσχα πέρασαν κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τα χρησιμοποιήσει. Δημιουργούνται εκ του γεγονότος αυτού εύλογες απορίες για τον τρόπο διαχείρισης του Δημοτικού χρήματος. Ο κ. Μαρκάκης επερωτά το δήμαρχο, «ποια υπηρεσία έκανε την προμήθεια αυτή; με ποια διαδικασία και ποιοι παρήγγειλαν και παρέλαβαν το αντίστοιχο υλικό; πόσο κόστισε στον Δήμο η παραπάνω προμήθεια; ποια και πότε εκδόθηκαν τα εντάλματα πληρωμής; γιατί πετάχτηκε το υλικό στο υπόγειο του κτιρίου Αδαμόπουλου;

VOUTSINOS TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GENERAL TOURIST OFFICE

Κωνσταντινούπολη 4ήμερη και 5ήμερη για το Grand Pree Εισιτήρια εξασφαλισμένα ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ • ΝΤΟΥΜΠΑΙ • ΜΠΑΛΙ • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ • ΙΤΑΛΙΑ • ΠΑΡΙΣΙ Και πολλοί άλλοι προορισμοί

Εκδίδονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια Επίσης γαμήλια ταξίδια Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 – 382 21 ΒΟΛΟΣ τηλ. 24210 28312 – fax: 24210 34408 – κιν.: 6936 500725

Σ


10:10.qxd 25/5/2009 10:08 μμ Page 1

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ!!! ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΝΟΥ!!! Στρώματα- Μαξιλάρια Νέας Τεχνολογίας Latex-Mind Foam-Water Foam Αντιαλλεργικά-Αντιβακτηριακά-Αντιακάρεα-Ηλεκτροβιολογικά-Ορθοπεδικά

Κοιμηθείτε καλύτερα, ζήστε καλύτερα

ΝΙΚ. ΓΡΑΦΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Γαζή 90 & Κοραή Γωνία τηλ.: 24210 27255

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ 5ήμερη Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα 26/6 έως 30/6 με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* 27-28/6 2ήμερη Π. Μαλεβή – Αγ. Θεοδώρα Σαντάνσκι – Πετρίτσι 30-31/5 Αγίου Πνεύματος Τριήμερη 6-7-8/6 Φλώρινα – Νυμφαίο – Πρέσπες – Λουτρά Αριδαίας ΠΡΟΣΦΟΡΑ Τριήμερη 6-7-8/6 Σαντάνσκι – Μέλνικ – Σόφια 6ήμερη 9/6 έως 14/5 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 8ήμερη 23/6 έως 30/6 ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5ήμερη ΠΑΡΟ – ΝΑΞΟ 16-20/6 Με ημιδιατροφή 230€ Δεκτά και δελτία

Ιωλκού 67 * Τηλ. 24210 70334 – 70795 Κιν. 6978483941 Βόλος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Κουφώματα PVC KOMMERLING Κουφώματα αλουμινίου

Θωρακισμένες πόρτες

ΚΑΝΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΤΗΣ EUROBANK

KΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΚΟΣΥΦΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ-ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΔΟΞΟΠΟΥΛΟΥ 2 - Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΗΛ. 24210 60184

Ανοίγει με δαχτυλικό αποτύπωμα

– Ρολλά -Κουνουπιέρες – Γκαραζόπορτες

2ας Νοεμβρίου 45 – Βόλος • Κινητό : 6944 503271 –Τηλ – Fax : 24210 31946


11ELLADA:Layout 1 25/5/2009 10:33 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Eλλάδα

«Η ψαλίδα κλείνει υπέρ της Ν.Δ» Τόνισε ο Λ. Ζαγορίτης

Κ

άλεσμα για συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ απηύθυνε η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μαριέτα Γιαννάκου, αναφερόμενη μάλιστα και στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Η κα Γιαννάκου είπε ότι το δίλημμα δεν αφορά τη ΝΔ και τις ιδέες της, αλλά «το δικό τους χώρο» και το πώς ο σοσιαλισμός μπορεί ή δεν μπορεί να είναι δημοκρατικός. Αισιοδοξία για τα ποσοστά της ΝΔ στις ευρωεκλογές εξέφρασε και ο

γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι

μέρα με τη μέρα η εικόνα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι καλύ-

τερη. «Να ξέρετε ότι μέρα με την μέρα η συσπείρωση αυξάνεται. Η ψαλίδα κλείνει και εκείνο που μετράει είναι αυτό το οποίο θα βγει από την κάλπη. Μέχρι την ώρα, λοιπόν, της κάλπης έχουμε δρόμο και νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα εκπλήξουν πολλούς» είπε. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος διατήρησε υψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης σχετικά με το δίλημμα που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Αντώναρος κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανακαλέσει, μιλώντας για ατόπημα από πλευράς του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Προφανώς, μη διαισθανόμενος ότι με αυτό τον τρόπο προσβάλλει βάναυσα την ελευθερία του πολίτη να επιλέγει το κόμμα που θα ψηφίσει. Περιμένω να έχει το πολιτικό θάρρος και να ανασκευάσει όσα λέει» τόνισε.

«Να γυρίσουμε σελίδα» Τη στήριξη των αδύναμων ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου «Είναι απαράδεκτη η πολιτική της ΝΔ με την εγκατάλειψη των δομών πρόνοιας και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων και των συνταξιούχων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου μετά την επίσκεψή του στο 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και «χρεοκοπία τους από τη διαχείριση της ΝΔ, 'πάγωμα' συντάξεων, τεράστια ταλαιπωρία με τον ΑΜΚΑ, αλλά και εμπαιγμό πάνω από 100.000 συνταξιούχων που περιμένουν το επίδομα, πηγαίνουν στις τράπεζες και δεν το παίρνουν». «Αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει, να γυρίσουμε σελίδα, να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές στήριξης των πιο αδύναμων» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «δέσμευση μας είναι να φτιάξουμε πιο ανθρώπινη κοινωνία». Στο διάλογο που προηγήθηκε με τους συνταξιούχους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, αλλά ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό για τα περή-

φανα γηρατειά, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου». «Μας λένε από την άλλη πλευρά ότι όλα πάνε μια χαρά, ότι όλα γίνονται σωστά και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Και εγώ ρωτώ: Δεν δόθηκαν φορολογικά δώρα στους πολλούς; Δεν υποβαθμίστηκαν οι κοινωνικές υποδομές; Δεν κόπηκαν οι συντάξεις και τα επιδόματα σε πάνω από 100.000 ανθρώπους; Δεν είχαμε κακοδιαχείριση στα ασφαλιστικά ταμεία με αποκορύφωμα την απάτη των δομημένων ομολόγων,

όπου αν δεν είχαμε φωνάξει θα είχαν επενδυθεί τα χρήματά σας σε τοξικά προϊόντα;» είπε ο κ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για επέκταση του ΕΚΑΣ σε 300.000 επιπλέον άτομα και κατώτατη σύνταξη 550 ευρώ ατομικά και 950 ανά ζευγάρι, καθώς και για χτύπημα της διαφθοράς στο σύστημα υγείας «από τις φαρμακοβιομηχανίες ως την εξεύρεση κρεβατιού», όπως είπε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας τη ΝΔ ότι δεν

τολμά να προχωρήσει σε αλλαγές, γιατί εκπροσωπεί τα μεγάλα συμφέροντα. Οι συνταξιούχοι, από την πλευρά τους, τού έθεσαν μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι χαμηλές συντάξεις, τα προβλήματα στη λειτουργία των ΚΑΠΗ και την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ, αλλά έθεσαν και άλλα ζητήματα, όπως η σωστή απονομή δικαιοσύνης στη χώρα, η τακτοποίηση των εργαζόμενων συμβασιούχων στις δομές πρόνοιας που εκκρεμεί από το 1999, αλλά και το αίτημα να απομακρύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «μερικά από τα παλιά στελέχη στα ΚΑΠΗ και να προχωρήσει με νέους». «Είναι πολλά που πρέπει να κάνουμε» είπε ο κ. Παπανδρέου. Ανέφερε στη συνέχεια ότι οι προνοιακές δομές θα μεταφερθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τη μεταφορά πόρων, όσοι δουλεύουν σε μόνιμες ανάγκες υπηρεσιών θα μονιμοποιηθούν, ενώ μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα κάνει το πρώτο βήμα για κατώτερη σύνταξη για όλους.

Έκανε λόγο για αδικία και βαρβαρότητα για το γεγονός ότι δεν τα βγάζει πέρα ο συνταξιούχος και ο αδύναμος, ενώ την ίδια στιγμή διακινούνται «μαύρα» λεφτά από τους ισχυρούς και υπάρχει διαφθορά σε ανώτατο επίπεδο. «Εγγυόμαστε τη διαφάνεια και ότι θα πιάσουν τόπο τα λεφτά του ελληνικού λαού, θέλουμε να ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια και δεσμεύομαι ότι από κοινού θα λύσουμε τα προβλήματα αξιοποιώντας την εμπειρία των παλιών, βάζοντας μπροστά και τους νέους και αλλάζοντας το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ MALTEZOS •Αξιόπιστα, ανοξείδωτα για μια ζωή •Επιλεκτικός συλλέκτης •Νιώστε τη διαφορά Ο μοναδικός ηλιακός μέσα – έξω ανοξείδωτος με πιστοποίηση ΕΛΟΤ ενεργειακής απολαβής Α ιδανικός για κεραμοσκεπές 10 χρόνια εγγύηση

ΒΙΟΘΕΡΜΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΑΜΠΛΕΚΟΣ ΙΑΣΟΝΟΣ 22 – ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 31736

11

[ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ] Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια, αποθήκες και θερμοκήπια, από ισχυρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα που έπληξε διάφορες περιοχές του νομού Τρικάλων. Χθες , κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντινομάρχη, Χρήστο Μιχαλάκη και στελέχη του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, όπου προέβη σε μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς, η οποία σύμφωνα με τον αντινομάρχη ξεπερνά τα 3.000 στρέμματα. Περισσότερα από 20.000 ευρώ αφαίρεσαν άνγωστοι από πρατήριο καυσίμων, στην εθνική οδό. Οι δράστες απενεργοποίησαν τα ξημερώματα το σύστημα συναγερμού και μπήκαν στο πρατήριο, στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Καρδίτσας Αθηνών. Ακολούθως, αποκόλλησαν και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, το οποίο φόρτωσαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το χρηματοκιβώτιο, σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη του πρατηρίου, περιείχε ποσό 21.117 ευρώ. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας. Νεκρός βρέθηκε, στον κήπο του σπιτιού του, στην αρχαία Επίδαυρο, 35χρονος άνδρας. Από τις έως τώρα ενδείξεις, οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αλλά για ατύχημα. Για την ακρίβεια, πιθανολογείται ότι έπεσε από μαντρότοιχο ύψους 2,5 μέτρων. Έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Ναυπλίου. Ισχυρίστηκαν ότι είναι φορείς του AIDS και με την απειλή μιας σύριγγας τις λήστεψαν. Το περιστατικό συνέβη στις 3 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Περσεφόνης, στο κέντρο της Αθήνας. Δύο Έλληνες, 28 περίπου ετών, πλησίασαν δύο νεαρές κοπέλες που εκείνη την ώρα έβγαιναν από νυχτερινό μαγαζί και με την απειλή σύριγγας τους άρπαξαν τα κινητά τηλέφωνα και δέκα ευρώ που είχαν πάνω τους. Οι δράστες συνελήφθησαν λίγο αργότερα και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

KORONEΟS TOURS Κάθε τριήμερο που σας προσφέρεται είναι ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε. Έτσι και αυτό το τριήμερο του ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ δεν πρέπει να φύγει ανεκμετάλλευτο. ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ • ΑΡΙΔΑΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ - Π.ΣΟΥΜΕΛΑ 3ημ/2ν στις 6-8/06 • ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – Μ. ΠΡΟΥΣΣΟΥ 3ημ/2ν στις 6-8/06 με διαμονή στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο AΣΚΛΗΠΙΟΣ 4**** RESORT & SPA • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4ημ./3ν στις 5 – 8/6 στο πολυτελές hotel GRAND OZTANIC στην πλατεία Ταξίμ • ΤΗΝΟΣ 3ημέρες αναχ. βράδυ στις 5/6

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ • ΠΑΡΙΣΙ 5ημ. αναχ. 4/6 διαμονή στο πολυτελές ξεν. NOVOTEL TOUR EIFFEL 4* sup. στην εκπληκτική τιμή των 559 ευρώ !!! • ΝΤΟΥΜΠΑΙ 4ημ αναχ. Σάββατο μόνο 220 ευρώ!!! • ΤΥΝΗΣΙΑ 5ημ. αναχ. Πέμπτη μόνο 345 ευρώ !!! • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 5ημ. αναχ. 5/6 & 6/6 μόνο 495ευρώ!!! ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΕ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 129 ( δίπλα στο LIDO) ΤΗΛ. 24210 – 76440 FAX 24210 – 76449


12 DIAF:Layout 1 25/5/2009 6:30 μμ Page 1

Σ

ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ - ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΕ ΞΥΛΑ ΣΥΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ

Παπάγου 27 - Ν. Ιωνία Βόλου τηλ. 24210 69417 - 6976 514421


13 elladanew1:Layout 1 25/5/2009 8:00 μμ Page 1

ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Βικιώτης - Δάμτσας

Όλα τα ελαστικά είναι εισαγωγής και έχουν καινούργιες ημερομηνίες

Διάσταση 165/70R14 185/65R15 195/50R15 205/45R16 205/55R16 215/45R17 225/45R17 235/45R17

Τύπος SAFER SAFER EXALTO EXALTO EXALTO EXALTO EXALTO EXALTO

Ευρώ 62.40 77.70 74.35 130.04 103.00 168.55 158.65 164.55

Κέρδος 30% 35% 35% 35% 35% 35% 35% 35% Τα ελαστικά με το στέμμα

Διάσταση Τύπος RST220 155/70R13 165/70R13 RST220 175/70R13 RST220 185/60R14 SPORT 195/60R15 SPORT 195/65R15 SPORT RACER 205/40R17 RACER 225/45R17 RACER 235/45R17 225/40R18 RACER 195R14 TRANSPORT 185R14 UNIROYAL

Ευρώ 41.50 41.50 44.00 51.17 61.88 57.12 95.20 98.77 98.77 107.10 59.50 80.92

Κέρδος 40% 44% 41% 38% 50% 50% 55% 50% 55% 60% 54% -----

www.volosbike.com Δημητριάδος 38 ΒΟΛΟΣ τηλ.: 24210. 25231

Τα ελαστικά αποστέλλονται ανέξοδα σε όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο

ΕΜΜ. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Λαρίσης 223 Βόλος, Τηλ.Fax 2421060214, Κιν. 6946969944 Email : emskourtis@yahoo.gr Δεκτά συνεργεία και βουλκανιζατέρ

τσιπουράδικο

από το1988

Μεγάλη ποικιλία τσιπουρομεζέδων και φρέσκων θαλασσινών Γ. ΒΑΣΙΛΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

ΤΗΛ.: 24280 77541

Αλλάζουμε τη ζωή σας!

Χάστε 6 - 8 κιλά το μήνα με μεσογειακή κουζίνα υγιεινά , απολαυστικά & οικονομικά γεύματα

Δωρεάν διαιτολογική παρακολούθηση Άμεση παράδοση στο χώρο σας Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) 46 - Βόλος, Τηλ.: 24210 33639, κιν.:6975535089

H ΕΥΡΩΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟK !!!!!!!!! 1) ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2) ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ 24m 3) ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΟ 20 € ΑΠΟ 25 € ΑΠΟ 150 €

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ

13


14 2:Layout 1 25/5/2009 10:52 μμ Page 1

Tρίτη 26 Μαΐου 2009

Kόσμος Ξεπερνούν τα 12.000 τα κρούσματα της νέας γρίπης Από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής 12.515 άνθρωποι σε 46 χώρες και έχουν χάσει τη ζωή τους 91, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που ανακοινώθηκε σήμερα στη Γενεύη. Τις τελευταίες 48 ώρες έχουν καταγραφεί 493 νέα κρούσματα της γρίπης και ακόμη πέντε θανατηφόρα στο Μεξικό. Στις χώρες που για πρώτη φορά μπήκαν στη κατάσταση με τα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι το Κουβέιτ, η Ονδούρα και η Ισλανδία.

«Αθώος» δηλώνει ο Μπερλουσκόνι για την 18χρονη Νοέμι

Σε ένα μήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Αθήνα Στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, στις 20 Ιουνίου, θα παραστεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί διμερής συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή. Εν τω μεταξύ, στις 28 και 29 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ahmet Davutoglu. Θα είναι η πρώτη φορά που ο νέος ΥΠΕΞ της Τουρκίας θα επισκεφτεί την Ελλάδα.

Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Σομαλία Από την έναρξη της επίθεσης των δυνάμεων των ισλαμιστών στη Σομαλία, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 208 άνθρωποι, στο Μογκαντίσου και 700 έχουν τραυματισθεί. ''Το 80% των νεκρών και των τραυματιών είναι άμαχοι που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων'', δήλωσε ο υπουργός Ανθρωπιστικών Υποθέσεων της Σομαλίας. Στις 7 Μαΐου, οι ισλαμιστές αντάρτες εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση, με στόχο την ανατροπή του μετριοπαθή ισλαμιστή προέδρου Σάριφ Σέιχ Αχμέντ, ο οποίος εξελέγη τον Ιανουάριο. Περίπου 57.000 κάτοικοι της πρωτεύουσας αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την έναρξη της επίθεσης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο εσωτερικό στρατοπέδου των σομαλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο λιμάνι του Μογκαντίσου.

Όλοι οι Ιταλοί θα πάρουν το μέρος μου, λέει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποσχόμενος ότι θα δώσει εξηγήσεις για τη γνωριμία του με την 18χρονη Νοέμι Λετίτσια που βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικού και προσωπικού... σεισμού. Οι κατηγορίες θα γυρίσουν μπούμερανγκ για την αντιπολίτευση, προειδοποιεί ο Καβαλιέρε. Σε συνέντευξη που προβλήθηκε τη Δευτέρα στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνήθηκε ότι έχε πει ψέματα σχετικά με τη φύση της σχέσης του με την Νοέμι Λετίτσια, τονίζοντας ότι απλά προσπάθησε να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της. Ο 72χρονος Καβαλιέρε αρνείται ότι υπάρχει ο,τιδήποτε «αρνητικό» στη σχέση του με την 18χρονη• επιμένει ότι την γνώρισε μέσω της πολυετούς φιλίας που διατηρούσε με τον πατέρα της και προειδοποιεί ότι οι κατηγορίες θα γυρίσουν «μπούμπερανγκ» για την αντιπολίτευση, στην οποία χρεώνει απόπειρα να τον πλήξει εν όψει των ευρωεκλογών. «Θα αντιδράσω, θα εξηγήσω πώς έχει ακριβώς η κατάσταση και οι Ιταλοί θα με στηρίξουν και πάλι. Η κατηγορία αυτή θα μετατραπεί σε μπούμεραγκ για όσους την εξαπέλυσαν. »Δεν υπάρχει τίποτα, που να είναι, στο ελάχιστο, αρνητικό. Δώσαμε εξηγήσεις και θα δώσουμε και άλλες στο μέλλον, αν και στην αρχή δεν ήθελα να γίνει αναφορά στις σχέσεις μου με αυτή την οικογένεια, διότι ανήκουν στην ιδιωτική μου ζωή, που πρέπει να τυχαίνει προστασίας» τονίζει. Η αντιπολίτευση έχει καλέσει τον Μπερλουσκόνι να δώσει εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο όσον αφορά τη σχέση του με την Λετίτσια και την παρουσία του στα 18α γενέθλιά της.

14

Η «καυτή» δασκάλα άνοιξε μπαρ με τον... καλό της Δώδεκα σχεδόν χρόνια πριν, η Αμερικανίδα καθηγήτρια Mary Kay Letourneau απασχόλησε τα διεθνή Μέσα με την πολύκροτη ερωτική σχέση που σύναψε με τον 12χρονο μαθητή και 21 χρόνια μικρότερό της, Vili Fualaau. Αφού πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή, η Mαry Kay επανέρχεται στη δημοσιότητα… αυτή τη φορά, όμως, για επαγγελματικούς λόγους. Η 47χρονη πλέον πρώην δασκάλα περνά από τον χώρο της εκπαίδευσης σε αυτόν της διασκέδασης, αφού μαζί με τον αγαπημένο της Vili ανοίγει ένα νέο μπαρ στο Seattle με τον χαρακτηριστικό όνομα «Hot for Teacher». Εν τω μεταξύ, το ανορθόδοξο ζευγάρι επισημοποίησε τη σχέση του όταν καταλάγιασε η «θύελλα», αφού πρώτα η Mary Kay, μητέρα ήδη τεσσάρων παιδιών, πήρε διαζύγιο από τον μέχρι τότε σύζυγό της. Στη συνέχεια απέκτησε ένα ακόμα παιδί από τον Vili.

Άγριες συγκρούσεις στρατού διαδηλωτών στην Ινδία Τον έλεγχο στα χέρια του παίρνει ο στρατός στην Ινδία, για να πατάξει τις βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που εκδηλώθηκαν με αφορμή τη δολοφονία ενός γκουρού Σιχ χθες στη Βιέννη. Οπλισμένοι με ξίφη και ρόπαλα, υποστηρικτές του 57χρονου δολοφονηθέντος Sant Rama Anand, της αίρεσης Sant Nirajnan Das, ξεχύθηκαν στους δρόμους και πυρπόλησαν οχήματα για να εμποδίσουν την κυκλοφορία. Επιπλέον, απέκλεισαν σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ η κυκλοφορία παρακωλύθηκε. Αν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί στη διάρκεια των συγκρούσεων, δεκάδες οχήματα καθώς και ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης κάηκαν, ενώ καταστράφηκαν και κυβερνητικά κτίρια. Σήμερα, συμμορίες πυρπόλησαν βαγόνια τρένων και έστησαν οδοφράγματα στους αυτοκινητοδρόμους της περιοχής. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν επίσης εναντίον αστυνομικού τμήματος και πυρπόλησαν όσα οχήματα ήταν σταθμευμένα στον προαύλιο χώρο του. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, που σε μερικές περιοχές, απαντούσε πετώντας πέτρες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PTI. Έτσι, οι κρατικές Αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους θρησκευτικούς τόπους λατρείας και τους πολυσύχναστους χώρους για να περιορίσουν τις διαμαρτυρίες.


15:Layout 1 25/5/2009 11:31 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ελλάδα

Για ανάγκη μεταρρυθμίσεων μίλησε ο Κ. Καραμανλής Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για καιροσκοπία ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στον Ασπρόπυργο Για «περιστάσεις που απαιτούν δύσκολες αποφάσεις» και απαιτούν νέες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Ασπρόπυργο. «Έχουμε το σχέδιο που επιτάσσει η διεθνής συγκυρία. Έχουμε την τόλμη που χρειάζεται. Έχουμε τη βούληση να πάμε τη χώρα μπροστά. Ένας και μόνο είναι ο γνώμονάς μας. Το συμφέρον του τόπου. Το συμφέρον όλων

των Ελλήνων. Αυτό το λόγο δώσαμε» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας, συμπληρώνοντας πως «η διεθνής οικονομική κρίση απαιτεί δύσκολες, ρεαλιστικές, υπεύθυνες αποφάσεις. Απαιτεί αποφάσεις που δεν χαϊδεύουν αυτιά, αλλά εγγυώνται σίγουρο όφελος, για όλους τους πολίτες. Απαιτεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Απαιτεί υπευθυνότητα». Μιλώντας για την οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για και-

ροσκοπία: «τo ΠΑΣΟΚ δεν είδε στην κρίση τίποτε άλλο, παρά μόνο μια ευκαιρία κομματικής εκμετάλλευσης. Γύρισε την πλάτη στην πραγματικότητα. Γύρισε την πλάτη στα προβλήματα του τόπου. Στην αρχή δεν έβλεπε καμιά κρίση. Στη συνέχεια αποφάσισε ότι ‘η κρίση είναι ελληνικής προέλευσης .Αμέσως μετά, άρχισε να κατηγορεί όλους τους άλλους για όλα όσα ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ».

Την προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε ο Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο του Economist

Την δημοκρατική πρόκληση της εποχής: «πώς θα υπηρετήσουμε και μάλιστα δημοτο δημόσιο κρατικά, συμφέρον σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίδιατηρώντας και πεδο ενισχύοντας αρχές και θεσμούς δημοκρατίας», έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, περιγράφοντας την προγραμματική του πρόταση για την υπέρβαση

της κρίσης και την Ελλάδα του μέλλοντος. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές πρόκληση για τις προοδευτικές δυνάμεις, λέγοντας ότι το αποτέλεσμά τους θα προσδιορίσει «το αν και κατά πόσο για την ΕΕ, η παγκοσμιοποίηση θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, εμπορίου και επενδύσεων προς όφελος των λαών, εργαλείο για την καταπολέμηση της φτώχειας και των μεγάλων ανισοτήτων, ή θα εξακολουθεί να λειτουργεί ως άλλοθι για συγκέντρωση ανεξέλεγκτης εξουσίας, δύναμης και πλούτου στα χέρια λίγων και ισχυρών». Μάλιστα, σημείωσε ότι, σήμερα απέναντι σε μια Ευρώπη αμήχανη και

νεοσυντηρητική, καθίσταται αναγκαίο να υπάρξει μια ισχυρή προοδευτική πλειοψηφία, προκειμένου η Ε.Ε να αποτελέσει «πρότυπο για την τιθάσευση της παγκοσμιοποίησης στις ανάγκες των πολιτών και της ανθρωπότητας». Κάλεσε τους πολίτες «να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής πορείας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι «το μέλλον δεν μπορεί να βασιστεί στα ίδια εργαλεία, στις ίδιες αντιλήψεις, στην ίδια λογική του πρόσφατου παρελθόντος». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για απουσία στην Ελλάδα μιας αξιόπιστης και ισχυρής Κυβέρνησης, ικανής να εμπνεύσει ένα όραμα

Μαζική συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές και ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε. «Καλούμε πανστρατιά για να σιγουρευτεί ο τρίτος βουλευτής. Και επομένως για να σιγουρευτεί ο τρίτος βουλευτής, πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική και θεαματική άνοδος του ΚΚΕ για

την οποία υπάρχουν προϋποθέσεις» τόνισε. Ιδιαίτερα επικριτική ήταν για το debate των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι αναγκάζεται να πάρει μέρος, παρά την αντίθεση θέση της, επειδή, όπως είπε, έχει ευθύνες έναντι του κόμματος. Πρόσθεσε ότι τα debate πρέπει ή να αλλάξουν ή να καταργηθούν. Αναφερόμενη στην αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κα Παπα-

σία, να μην έχουμε αυξήσεις στους μισθούς, να κοπούν οι θέσεις εργασίας στις δύο, αυτοί είναι οι οποίοι συγκρίνονται σήμερα με την βάρβαρη πολιτική του νεοφιλελευθερισμού» τόνισε. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ ότι αποφεύγουν την πραγματική συζήτηση για τα πραγματικά διλήμματα των ευρωεκλογών. «Για αυτά δεν συζητάει κανείς. Παρά μονάχα έκλεισαν τη Βουλή για να συζητή-

ρήγα είπε ότι «έχει ευτελιστεί ο τσακωμός ανάμεσά τους», προσθέτοντας ότι δεν είναι η ΝΔ χειρότερη από το ΠΑΣΟΚ, ούτε χειρότερο το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. «Είναι ίδιοι και όμοιοι στη στρατηγική». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου, είπε ότι δεν υπάρχει καμιά προσωπική βεντέτα με κανέναν πολιτικό, πρόσθεσε

σουμε τάχα τα σοβαρά προβλήματα. Μόνο όμως για τα σοβαρά προβλήματα δεν έκλεισε η Βουλή.» Παράλληλα, χαρακτήρισε ανούσια τη διαμάχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για παπαγαλάκια και παπαγαλία συνθημάτων. Τέλος, προειδοποίησε ότι την επομένη των ευρωεκλογών ετοιμάζεται νέα φοροεπιδρομή στους μη έχοντες και κατέχοντες.

Στα Αρχαία και τη Φυσική εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Με την εξέταση των υποψηφίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στα μαθήματα κατεύθυνσης, Αρχαία και Φυσική, συνεχίστηκαν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σαφή κατανοητά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, χαρακτηρίζει η Ενωση Ελλήνων Φυσικών τα θέματα που επέλεξε η Κεν-

στην κοινωνία, να θέσει στρατηγικούς στόχους, να πείσει ότι μπορεί να τους υλοποιήσει και να βάλει τάξη εκεί όπου υπάρχει ανομία και διαφθορά. «Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά. Με πρόγραμμα που περιλαμβάνει άμεσα μέτρα στήριξης της οικονομίας, αλλά και με μεγάλες τομές για την υπέρβαση της κρίσης» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας τους πέντε Εθνικούς Στόχους και την πρόταση του για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, την Πράσινη Ανάπτυξη. Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι εθνικές προτεραιότητες είναι ένα σύγχρονο αποτελεσμα-

τικό σύστημα παιδείας, δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους Έλληνες και μια Ελλάδα που συμμετέχει στα ευρωπαϊκά και στα διεθνή δρώμενα, που διεκδικεί, που διαπραγματεύεται, που διαμορφώνει ευνοϊκές συμμαχίες. Ως προϋπόθεση για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων έθεσε την δημιουργία ενός ευνομούμενου κράτους, που προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών, που λειτουργεί με διαφάνεια, υπεύθυνα, αποτελεσματικά, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και κατοχυρώνει την αξιοκρατία.

«Έχει πλέον ευτελιστεί η διαμάχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» δηλώνει η Αλ.Παπαρήγα

Οι σοσιαλιστές πρωτοπόροι στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική, λέει ο Αλ. Τσίπρας Αναφορές στη βαρβαρότητα έκανε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΠΥΟ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπενθύμισε ότι σοσιαλιστές πολιτικοί, όπως ο Γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ισπανός επίτροπος Χοακίν Αλμούνια μιλούν για πάγωμα μισθών και λιγότερο κράτος. «Αυτοί οι σοσιαλιστές λοιπόν, οι οποίοι μας ζητάνε να συρρικνώσουμε την εργα-

δύο εκ. ευρώ την ημέρα», συμπληρώνοντας πως ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη στήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας και την ενίσχυση των κλάδων της Οικονομίας που πλήττονται περισσότερο. Επίσης, για τον ιδιαίτερα επίκαιρο τομέα του περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στην κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, στην αναδάσωση καμένων περιοχήν και τη διαχείριση απορριμμάτων

H δημοκρατική πρόκληση της εποχής

Διατηρεί το προβάδισμα το ΠΑΣΟΚ Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις Στο γκάλοπ της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, η ψαλίδα βρίσκεται στο 3,8% από 4% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα ενώ στη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για την εκπομπή «Ανατροπή» του Μεγκα, η διαφορά κυμαίνεται στο 3,7% όπως και στην αμέσως προηγούμενη μέτρηση. Στη συγκεκριμένη έρευνα, το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου μένει σταθερό όμως καταγράφεται μικρή πτώση των ποσοστών των δύο κομμάτων εξουσίας. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι σπάνε και πάλι το «φράγμα» της τρίτης θέσης με ποσοστά που κυμαίνονται από 7,9 έως 8,5%. Χαμηλή παραμένει η συσπείρωση της ΝΔ (61,8% και 64,8%) ενώ η πλειοψηφία των αναποφάσιστων (34,8%) προέρχεται από το κυβερνών κόμμα. Ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος από τον Γιώργο Παπανδρέου με ποσοστό 41,5% έναντι 35% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (GPO) ενώ στην έρευνα της Μέτρον ο Κ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος (29%) μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για να μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ιδιο ποσοστό απαντά «κανένας» ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί με 27%. Για τα πράσινα παπαγαλάκια: το 58% τα χαρακτηρίζει «απαράδεκτα», μοιρασμένοι είναι και οι ψηφοφόροι της ΝΔ, ενώ για τη βαρβαρότητα το 65% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες το δίλημμα αυτό. Πάντως, και στις δύο έρευνες, η πλειοψηφία λέει ότι την ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές και πάνω από τους μισούς δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ. μίλησε για απόδοση ιδιαίτερης σημασίας στα δημοσιονομικά: «περιορίζουμε τις κρατικές δαπάνες και βάζουμε φραγμό στη σπατάλη. Τολμούμε μεταρρυθμίσεις, που νοικοκυρεύουν τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Η λύση στην Ολυμπιακή απαλλάσσει τους φορολογούμενους από ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα. Η λύση που προωθούμε στον ΟΣΕ απαλλάσσει τους πολίτες από ζημιές

τρική Επιτροπή των Πανελληνίων Εξετάσεων, για το μάθημα της Φυσικής που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι τη Δευτέρα. Σαφή και κατανοητά χαρακτήρισαν και τα θέματα των Αρχαίων οι υποψήφιοι, που διαγωνίστηκαν στο μάθημα αυτό. Το πρόγραμμα των εξετάσεων

συνεχίζεται την Τετάρτη, με τα μαθήματα: - για τη θεωρητική κατεύθυνση, Λατινικά - για τη θετική κατεύθυνση, Χημεία - για την τεχνολογική κατεύθυνση, Ανάπτυξη Εφαρμογών Σύμφωνα με τα Νέα, από δείγμα 9.000 γραπτών προκύ-

πτει ότι φέτος θα έχουμε άνοδο των βάσεων. Λιγότερα, σε σχέση με πέρσι, είναι τα γραπτά που βαθμολογούνται κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης ενώ καταγράφονται μεγαλύτερα ποσοστά αριστούχων. Αντίθετα, στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης αναμένεται σημαντική μείωση των άριστων γραπτών ενώ μέχρι στιγμής καλύτερα φαίνεται να είναι στα υπόλοιπα μαθήματα που έχουν αρχίσει να βαθμολογούνται.

15

δε ότι το ΚΚΕ δεν έχει απευθύνει ποτέ προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε κανέναν πολιτικό ηγέτη. Στο τι είναι αντικομμουνισμός, είπε επίσης η κα Παπαρήγα, έχουμε απαντήσει πολλές φορές και δεν απολογούμαστε. Οι κατηγορούμενοι είναι αυτοί που απολογούνται, είπε και πρόσθεσε ότι σε τελική ανάλυση αντικομμουνισμός είναι όταν χρησιμοποιείς βρώμικα

και ανέντιμα μέσα απέναντι στον άλλον. Ερωτηθείσα γιατί το ΚΚΕ δημοσκοπικά δεν φαίνεται να κερδίζει, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τους Οικολόγους, η κα Παπαρήγα είπε ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ της δυσφορίας του κόσμου και της ψήφου, ωστόσο σημείωσε ότι ο κόσμος κατανοεί σήμερα πολύ περισσότερο τις θέσεις του ΚΚΕ.

Τη συγγνώμη της ΕΛ.ΑΣ. περιμένει η μουσουλμανική κοινότητα Να ζητήσει συγγνώμη η Αστυνομία για το περιστατικό με τον αστυνομικό που έσκισε σελίδες από το Κοράνι, ζητά η μουσουλμανική κοινότητα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αποκλιμακώσει την κατάσταση υποστηρίζοντας πως ο αστυνομικός δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου. «Η καταστροφή του Κορανίου αποτελεί για εμάς τους μουσουλμάνους τη μεγαλύτερη προσβολή» λέει στα Νέα ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, που προειδοποιεί πως «το ό,τι έγινε μας έχει θίξει βαθύτατα, ενώ πολλοί μουσουλμάνοι νιώθουν 'ιερή' οργή για αυτό που έγινε και έχουν κηρύξει πόλεμο». Η Αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει πως ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου και άνοιξε το περιτύλιγμα για να ελέγξει αν περιείχε ναρκωτικά και πάνω σε αυτήν την ενέργεια σκίστηκε λίγο το έγγραφο με το ιερό κείμενο.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΜΟΥ Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Α.Κ. ότι ο ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΝΤΑΝΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ το γένος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας και η ΕΛΕΝΗ ΜΕΓΑ του ΛΑΜΠΡΟΥ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, το γένος ΑΝΥΦΑΝΤΗ, που γεννήθηκε στο Βόλο και κατοικεί στο Βόλο πρόκειται να παντρευτούν στο Βόλο.


16 OIK:Layout 1 25/5/2009 10:43 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

4.365,29

XETRA DAX [25/5]

4.918,45 -0,01

0,46

CAC 40 [25/5]

3.236,16

0,25

SWISS MARKET IND [25/5]

5.446,24

0,68

DJ INDU AVERAGE [22/5]

8.277,32 -0,18

O γενικός δείκτης έκλεισε στις

NASDAQ COMPOSITE [22/5] 1.692,01 -0,19

2.278,78 μονάδες

S&P 500 INDEX [22/5]

177

60

HANG SENG INDEX [25/5]

37

NIKKEI 225 [25/5]

887,00 -0,15 17.121,82

0,35

9.347,00

1,31

ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΚΟ) PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ (ΚΟ) ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤ. (ΚΟ) ΕΛΓΕΚΑ (ΚΟ) CYCLON ΕΛΛΑΣ (ΚO) ΠΡΑΞΙΤΕΛΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤ ΖΑΜΠΑ (ΚΑ) ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ (ΚΟ) ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (ΚΟ) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ (ΚΟ)

+25,99 +20,00 +20,00 +20,00 +19,18 -20,00 -10,00 -9,52 -9,09 -8,33

ΝΟΜΙΣΜΑ

Ισοτιμιες

0,06%

ΛΟΝΔΙΝΟ [22/5]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,40180

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,51690

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,88070

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

132,81000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,59110

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

94,71000

Κίνδυνος παρατεταμένης «ύφεσης» [ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Συρρίκνωση της ανάπτυξης έως και 2% και έλλειμμα 6% του ΑΕΠ βλέπει για φέτος το ΔΝΤ Η κρίση βρήκε την Ελλάδα με μεγάλες δημοσιονομικές ανισορροπίες, σημειώνει το ΔΝΤ, προβλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης έως και 2% για το 2009, έλλειμμα 6% του ΑΕΠ, το οποίο -αν δεν ληφθούν μέτρα- το 2010 θα σκαρφαλώσει στο 7% και έκρηξη δημοσίου χρέους. Ζητά τη λήψη μόνιμων μέτρων από το 2010, επισημαίνοντας τον κίνδυνο παρατεταμένης χαμηλής ανάπτυξης. Ωστόσο, προσφέροντας μια ανακούφιση στην κυβέρνηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, θετικά αποφαίνεται για κάποια από τα ληφθέντα κυβερνητικά μέτρα, ενώ χαρακτηρίζει «ανθεκτικές» τις ελληνικές τράπεζες με αρκετές δικλείδες ασφαλείας.

Ειδικότερα, στην Έκθεση Συμπερασμάτων του Κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την ελληνική οικονομίας αναφέρεται ότι: «μετά από χρόνια ισχυρής ανάπτυξης, η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, το κατά κεφαλήν εισόδημα πλησίασε το μέσο όρο της ευρωζώνης. Αυτό συνέβη σε ένα ασυνήθιστα ήπιο παγκόσμιο περιβάλλον με υψηλή ρευστότητα και χαμηλά επιτόκια. Ωστόσο, σε ένα πλαίσιο περιορισμένων μεταρρυθμίσεων και ανεπαρκούς προσαρμογής της πολιτικής, η ανταγωνιστικότητα επιδεινώθηκε». »Κατά συνέπεια, η πραγματική σύγκλιση χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό με χρέος, οδηγώντας σε μεγά-

λες δημοσιονομικές και εξωτερικές ανισορροπίες. Η παρούσα παγκόσμια κρίση έχει αρχίσει να επηρεάζει την Ελλάδα και σηματοδοτεί μια καμπή στις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες. Για τη διόρθωση αυτών των ανισορροπιών, οι αναγκαίες προσαρμογές της πολιτικής είναι αναπόφευκτες. Η καθυστέρηση αυτής της προσαρμογής θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρατεταμένη χαμηλή ανάπτυξη». Οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες, αλλά η επιβράδυνση βρίσκεται σε εξέλιξη τονίζει το ΔΝΤ, και προβλέπει ανάπτυξη μεταξύ -1% και -2% το 2009, με την οικονομία να αρχίζει να ανακάμπτει στα τέλη του 2010. «Το ισοζύγιο των κινδύνων παραμένει αρνητικό» σημει-

ώνει το ΔΝΤ. Επίσης τονίζει οτι «η ανάκαμψη μεσοπρόθεσμα θα είναι μάλλον βραδεία αν δεν υπάρξουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις. H επιβράδυνση βρίσκει την Ελλάδα με μεγάλες ανισορροπίες. Το υψηλό δημόσιο χρέος έχει εκτοπίσει τον ιδιωτικό τομέα. Ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από το μέσο όρο του πληθωρισμού των εμπορικών εταίρων και οι διαρθρωτικές ακαμψίες συνεπάγονται κόστος το οποίο έχει συμβάλει στο μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν την πιθανότητα μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλής ανάπτυξης». Επομένως, σημειώνει το ΔΝΤ, «η Ελλάδα χρειάζεται

Παπαθανασίου: Η κρίση έφερε στην επιφάνεια διαρθρωτικά προβλήματα Ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, συμμετείχε σήμερα στην 13η Ετήσια Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με την Ελληνική Κυβέρνηση που διοργανώνει ο Economist και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η διεθνής κρίση έφερε στην επιφάνεια τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Πρώτον, το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, το οποίο δημιουργήθηκε κυρίως την δεκαετία του '80 και συντηρήθηκε την δεκαετία του 1990, και,

Δεύτερον, το υψηλό έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο αντανακλά χρόνιες αδυναμίες στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Τα προβλήματα αυτά, ενώ θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί πριν την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, σήμερα αναδεικνύονται και πάλι οξύτερα. Απαιτούν λοιπόν συγκεκριμένες, άμεσες και υπεύθυνες λύσεις. Απαιτούν εθνική συνεννόηση. Απαιτούν να προτάξουμε το κοινωνικό και εθνικό όφελος. Στην κρίση, η Ελλάδα απαντά με

Εκπτώσεις και για την αγορά καταναλωτικών αγαθών εξετάζει το υπ. Οικονομικών Σχέδιο αναγνώρισης όλων των δαπανών με την προσκόμιση των αντίστοιχων αποδείξεων, είτε αφορούν σε υπηρεσίες σε αγορές καταναλωτικών αγαθών, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το ενδεχόμενο να «ανοίξει» πλήρως τον κατάλογο των δαπανών και κάθε χρόνο να επιλέγει ένα συγκεκριμένο «πακέτο» το οποίο και θα εκπίπτει από το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. Στο μέτρο λοιπόν της μείωσης του φορολογητέου εισοδήματος, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, θα πρέπει να ενταχθούν όλες σχεδόν οι δαπάνες είτε σε αφορούν αγορά ενδυμάτων, υποδημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, χρυσαφικών, ειδών δώρων, βιβλίων, χαρτικών κ.λπ. σχολικών ειδών, τουριστικών ειδών, είτε αφορούν σε διάφορες υπηρεσίες όπως δικηγορικές αμοιβές, λογιστικές εργασίες, εργασίες επισκευής και συντήρησης δικύκλων και ΕΙΧ αυτοκινήτων, δαπάνες επισκευής και συντήρησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, δαπάνες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων κ.λπ. Επειδή δεν είναι δυνατόν όλες οι δαπάνες να εκπίπτουν, κάθε χρόνο θα πρέπει με σχετική νομοθετική ρύθμιση να ορισθεί ότι οι δαπάνες οι οποίες θα αφαιρούνται κατ' έτος από το εισόδημα σε ποσοστό 40% (με ανώτατο όριο τα 8.000 ευρώ), θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών η οποία θα εκδίδεται το αργότερο μέχρι την 20ή Φεβρουαρίου του οικείου οικονομικού έτους. Για παράδειγμα, οι δαπάνες που θα αφαιρούνται από το εισόδημα του ημερολογιακού έτους 2009 να καθορίζονται με απόφαση η οποία θα εκδοθεί μέχρι την 20ή Φεβρουαρίου 2010.

ένα σχέδιο τριών αξόνων: Ο πρώτος είναι η σταδιακή μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Ο δεύτερος άξονας είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Και ο τρίτος είναι η στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, που έχουν ανάγκη από τη βοήθεια του κράτους. «Τα επόμενα δύο χρόνια θα αποτελέσουν περίοδο έντονων μεταρρυθμιστικών διεργασιών» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του Economist. «Το αναπτυξιακό μοντέλο που προσέφερε στην

μια ολοκληρωμένη μεσοπρόθεσμη πολιτική για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την τόνωση της δυνητικής ανάπτυξης. Τα βασικά στοιχεία είναι: η διατήρηση ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος για την στήριξη της παροχής πιστώσεων, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει, η μείωση των πιέσεων από το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα για να δημιουργηθεί χώρος για τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η προστασία των οικονομικά αδυνάτων με ένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας και η μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας και του κόστους στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την επιτάχυνση της ανάκαμψης».

Ελλάδα ισχυρούς αναπτυξιακούς ρυθμούς πρέπει να προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Οφείλουμε να προχωρήσουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και θα το κάνουμε» υποστήριξε ο υπουργός και συνέχισε επισημαίνοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί «με μέτρα που ενισχύουν την καινοτομία, μειώνουν την γραφειοκρατία, προωθούν εναλλακτικές ενεργειακές πηγές, προσελκύουν και αξιοποιούν μεγάλες ξένες επενδύσεις, βελτιώνουν το παραγωγικό ισοζύγιο της Ελλάδας». Η κυβέρνηση αποφασισμένη να προωθήσει όλες τις απαιτούμενες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις

Ευρωεκλογές και καύσωνας ευνοούν την έναρξη του μέτρου αντικατάστασης κλιματιστικών Ο πρώτος μίνι καύσωνας έφθασε, όχι όμως και το μέτρο της αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων κλιματιστικών με νέα ενεργειακής κλάσης Α (τεχνολογία inverter), που προ μηνών είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. Το υπουργείο Ανάπτυξης κρατά κλειστά τα χαρτιά του,

αλλά εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει την έναρξη ισχύος του προγράμματος πριν από τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, το συγκεκριμένο μέτρο ενδέχεται να ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου και το

Ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων στην αγορά ακινήτων «Παγωμένη» παραμένει η αγορά ακινήτων έναν μήνα μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης για την τόνωση της οικοδομής. Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νέα, οι κατασκευαστές προσδοκώντας άνοδο της ζήτησης λόγω των μέτρων της κυβέρνησης ανέστειλαν τα όποια σχέδια είχαν για περαιτέρω μείωση των τιμών, γεγονός που με τη σειρά του διατήρησε σε «ακινησία» την ήδη «παγωμένη» κτηματαγορά Το κυριότερο από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η κρατική εγγύηση του 25% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, παραμένει σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη ανενεργό, εν αναμονή της ψήφισης της σχετικής ρύθμισης από τα θερινά τμήματα της Βουλής. Χιλιάδες αιτήσεις για δάνεια υποψηφίων αγοραστών που περιμένουν την εγγύηση για να λάβουν το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, έχουν συσσωρευτεί στις τράπεζες, οι οποίες όμως δεν προχωρούν στην εκταμίευσή τους.

16

ύψος της επιδότησης θα ανέρχεται στο 35% της αξίας του κλιματιστικού και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ. Οι μεγάλες αλυσίδες ειδών ηλεκτρικών συσκευών περιμένουν με ανυπομονησία το μέτρο της επιδότησης αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων κλιματιστικών με νέα, τεχνολογίας inverter, καθώς εκτιμούν ότι θα αναζωογονήσει την αγορά κλιματιστικών, η οποία φέτος εμφανίζει πτώση της τάξεως του 40% έναντι του 2008, όταν πουλήθηκαν συνολικά 370.000 κομμάτια. Είναι αυτονόητο ότι και οι καταναλωτές που θέλουν να αντικαταστήσουν τις παλιές συσκευές τους περιμένουν το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο «μαγειρεύεται» εδώ και αρκετούς μήνες και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους. Εν τω μεταξύ, οι περισσότερες από τις μεγάλες αλυσίδες έχουν

ήδη προβεί σε «γενικές δοκιμές» ανακύκλωσης παλαιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών και πιέζουν για τη γενίκευση του μέτρου, προκειμένου η επιδότηση να περιλάβει και άλλες ηλεκτρικές συσκευές πέραν των κλιματιστικών. Σύμφωνα με στοιχεία των αλυσίδων, η αγορά λευκών ηλεκτρικών συσκευών καταγράφει στους πρώτους μήνες του 2009 πτώση περίπου 17%. Επειδή δεν είναι δυνατόν όλες οι δαπάνες να εκπίπτουν, κάθε χρόνο θα πρέπει με σχετική νομοθετική ρύθμιση να ορισθεί ότι οι δαπάνες οι οποίες θα αφαιρούνται κατ' έτος από το εισόδημα σε ποσοστό 40% (με ανώτατο όριο τα 8.000 ευρώ), θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών η οποία θα εκδίδεται το αργότερο μέχρι την 20ή Φεβρουαρίου του οικείου οικονομικού έτους.

Εντός του Ιουλίου θα μπορούν οι καταναλωτές να ενημερώνονται από το ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών για τις τιμές αρχικά σε 160 προϊόντα (περίπου 2.000 κωδικούς) και στην πλήρη ανάπτυξή του, στο τέλος του χρόνου, σε 80.000 κωδικούς. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, αναπτύσσεται ένα πανελλήνιο δίκτυο συλλογής, επεξεργασίας, ανάλυσης και σύγκρισης τιμών προϊόντων και υπηρεσιών που στην πλήρη ανάπτυξή του θα αφορά τρόφιμα - ποτά (είδη σούπερ μάρκετ, λαϊκών αγορών, ιχθυοπωλείων κ.λπ.), βιομηχανικά είδη (καύσιμα, ορυκτέλαια, σχολικά είδη, ανταλλακτικά, καλλυντικά) καθώς και υπηρεσίες (ιδιωτικά σχολεία, χώρους στάθμευσης, συνεργεία, ασφαλιστικές). Το 2009 δεν θα είναι μία καταστροφική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, υποστήριξε τη Δευτέρα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος από το βήμα του συνεδρίου του Economist. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός, «λειτουργώντας για πρώτη φορά ως επιχείρηση», ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τους μεγάλους tour operators και διασφαλίστηκε ο επαρκής αριθμός πτήσεων τσάρτερ προς την Ελλάδα, προκειμένου να εισρεύσει το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας. Το ερώτημα «ποια επίπεδα τιμών μπορούν να δώσουν ώθηση για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα χωρίς να πλήξουν μια ευρύτερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας» απασχόλησε τους υπουργούς Ενέργειας της Ομάδας των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G8), κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη. Σε μία συγκυρία που οι τιμές στις διεθνείς αγορές εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών και οι ΗΠΑ προτρέπουν τον ΟΠΕΚ να εστιάσει την προσοχή του στη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών, η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του πλανήτη, «βλέπει» μελλοντική άνοδο της τιμής στα 75 δολάρια το βαρέλι. Ένα νέο σύστημα τεκμηρίων που θα πιάνει τους επιτηδευματίες, που, ενώ εμφανίζουν στην Εφορία χαμηλά εισοδήματα, έχουν στην κατοχή τους μεγάλες κατοικίες και ακριβά αυτοκίνητα, αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, περισσότεροι από 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και πάνω από 400.000 εμποροβιοτέχνες δηλώνουν εισοδήματα πολύ χαμηλότερα από το μέσο εισόδημα των μισθωτών Σημάδια ανάκαμψης για την παγκόσμια οικονομία «βλέπει» ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Χοακίν Αλμούνια. Ο Ευρωπαίος επίτροπος, μιλώντας σε συνέδριο στη Μαδρίτη, επεσήμανε ότι η Ευρώπη έπρεπε να είχε διαχειριστεί με καλύτερο τρόπο τα πακέτα στήριξης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν χρειάζονται περισσότερα. Τέλος, αναφερόμενος στις τράπεζες τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης, συγκριτικά με τις αμερικανικές.


17:Layout 1 25/5/2009 10:20 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

τεχνολογία

1 στα 2 τηλέφωνα θα είναι σύντομα smartphone 1 στα 2 τηλέφωνα θα είναι σύντομα smartphone σύμφωνα με τις προβλέψεις της Marvell Technology που κατασκευάζει μιρκοεπεξεργαστές. Η εταιρεία προβλέπει ότι σε 3 με 4 χρόνια το 50% των κινητών τηλεφώνων θα διαθέτουν μια σειρά από δυνατότητες πέρα της τηλεφωνίας καθώς θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Η Marvell πιστεύει ότι σε 6 με 7 χρόνια ο αριθ-

μός των smartphone θα αναλογεί στο 90% των συνολικών τηλεφώνων καθώς οι τεχνολογίες γίνονται πιο φθηνές και απλοποιούνται με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε όλο και περισσότερους χρήστες. Η εταιρεία δυσκολεύεται να πει αν η ζήτηση έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό καθώς γίνονται σπασμωδικές κινήσεις στην αγορά που δεν είναι ξεκάθαρο αν αποτελούν ανάκαμψη της ζήτησης ή απλά εφήμερες κινήσεις ανεφοδιασμού.

Στους επιχειρηματίες στοχεύει πλέον το iPhone Η εταιρεία ανάπτυξης MeLLmo κυκλοφόρησε πρόσφατα μία νέα δωρεάν εφαρμογή για το iPhone, που παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ανάλυσης φύλλων εργασίας και επιχειρηματικών αναφορών, ενισχύοντας έτσι την «επιχειρηματική» εικόνα της δημοφιλούς συσκευής. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, με την ονομασία RoamBi, μιμείται τον τρόπο ανάγνωσης των επιχειρηματικών αναλύσεων και στη συνέχεια παρουσιάζει τα αποτελέσματα με γραφικές αναπαραστά-

σεις ειδικά προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά της οθόνης αφής της συσκευής και των δυνατοτήτων της, όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σαντιάγκο Μπεσέρα

Επιχειρήσεις όπως η Kraft Foods, η Oracle και η Genentech χρησιμοποιούν το iPhone σε ευρεία κλίμακα, αποτελούν ωστόσο εξαίρεση σε μια αγορά στην οποία κυριαρχεί το BlackBerry

της καναδικής RIM. Ο Μπεσέρα εξήγησε ότι η εταιρεία εντυπωσιάστηκε από τις γραφικές δυνατότητες της συσκευής και τις προοπτικές της ως μια επαναστατική τεχνολογική πλατφόρμα. Αναλυτές πάντως αναφέρουν ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι διστακτικές στο να χρησιμοποιήσουν iPhones, εξαιτίας της έλλειψης μιας πλατφόρμας που να παρέχει τεχνική υποστήριξη για τα δίκτυα έξυπνων κινητών που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί τους.

Νέα πλατφόρμα για netbooks από την Intel Νέα πλατφόρμα για netbooks από την Intel Η Intel προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της νέας πλατφόρμας για φορητούς υπολογιστές και desktops χαμηλού κόστους, τα γνωστά σε όλους netbooks και nettops. Η επόμενη γενιά της πλατφόρμας θα έχει την κωδική ονομασία Pine Trail και θα βασίζεται και πάλι στους επεξεργαστές Atom, ωστόσο θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη χωροταξία των υποσυστη-

μάτων. Η πλατφόρμα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά αποτελείται από τρία chips: ένα για memory controller και γραφικά, ένα για τον επεξεργαστή κι ένα για το I/O hardware. Στην επερχόμενη Pine Trail, τα δύο πρώτα chips θα ενωθούν σε ένα die κι έτσι θα υπάρχει ένα chip με τον επεξεργαστή, τον memory controller και τα γραφικά κι ένα με το I/O hardware. Το πρώτο θα έχει την κωδική ονομασία Pine-

view και το δεύτερο θα ονομάζεται Tiger Point. Η μείωση των chips σημαίνει μεταξύ άλλων ταχύτερη λειτουργία, μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και περιορισμό στο κόστος παραγωγής. Δε γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για τους νέους Atom, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν συχνότητα λειτουργίας πάνω από 1,67GHz (Atom N270) και κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει επιλογή για μο-

Αρχίζει η διάθεση του USB 3.0 Η NEC Japan ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του πρώτου της USB 3.0 controller που έχει τη μορφή μια κάρτας PCIExpress. Η κάρτα της NEC περιλαμβάνει δύο θύρες USB 3.0, οι οποίες είναι backwards compatible με τα πρότυπα USB 1.1 και USB 2.0. Αναμένεται να διατεθεί στη λιανική πώληση των επό-

μενο μήνα, με τιμή γύρω στα 11 ευρώ. Οι drivers θα διατίθενται χωρίς επιπλέον χρέωση. Η ταχύτητα του νέου USB 3.0 αγγίζει τα 5Gbps, γεγονός που το καθιστά πολύ γρηγορότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις, οι οποίες είχαν μέγιστη ταχύτητα 480Mbps. Ενδεικτικά, η μεταφορά 25GB με το νέο

πρότυπο απαιτεί κάτι παραπάνω από ένα λεπτό (70 δευτερόλεπτα) τη στιγμή που η σύνδεση με USB 2.0 χρειάζεται περίπου 14 λεπτά. Οι συσκευές με USB 3.0 αναμένεται να επικρατήσουν στη mainstream αγορά από την επόμενη χρονιά.

17

Δημιουργήστε τα δικά σας online παιχνίδια Δημιουργήστε τα δικά σας online παιχνίδια και στείλτε τα σε φίλους ή εμφανίστε τα στο blog σας. Με το pictogame μπορείτε να μετατρέψετε τις προσωπικές σας ψηφιακές φωτογραφίες σε ηλεκτρονικό παιχνίδι, ένα μέσον έκφρασης, διασκέδασης, και μετάδοσης έξυπνων χιουμοριστικών μηνυμάτων. Θα τραβήξετε την προσοχή, θα κερδίσετε τις εντυπώσεις και θα “επικοινωνήσετε” με τους επισκέπτες των σελίδων σας με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο. Η διαδικασία δημιουργίας των παιχνιδιών είναι απλή χρησιμοποιώντας κάποιο από τα βοηθητικά templates που προσφέρονται. Τα παιχνίδια δεν χρειάζονται download αλλά μπορούν να εμφανιστούν σε οποιονδήποτε browser. Info : http://www.pictogame.com

Visual αναζήτηση στο διαδίκτυο Το oSkope visual search είναι μια εντυπωσιακή εφαρμογή αναζήτησης και οργάνωσης πληροφοριών από το διαδίκτυο, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία λογισμικού flash για να οπτικοποιήσει την διαδικασία και να κάνει πιο εύκολες τις επιλογές και τις ρυθμίσεις σας. Μπορείτε να ψάξετε σε πολύ γνωστά websites όπως youtube, ebay, amazon και flickr και να δείτε τα αποτελέσματα της αναζήτησης με thumbnails, έχοντας επιλογές ρυθμίσεων όπως π.χ. του τρόπου ομαδοποίησης, του μεγέθους των εικόνων κ.α. Επίσης σας προσφέρεται προσωπικός χώρος στον οποίο μπορείτε τα σύρετε (drag & drop) τα ενδιαφέροντα στοιχεία από τις αναζητήσεις σας και να τα κρατήσετε ως bookmarks για μελλοντική χρήση. Info : http://www.oskope.com

3d μοντέλα από φωτογραφίες Το make3d είναι μια εφαρμογή τρισδιάστατης απεικόνισης, που δημιουργήθηκε μέσω ερευνητικού προγράμματος στο πανεπιστήμιο του Stanford. Δημιουργεί 3d μοντέλα τοπίων, χώρων και αντικειμένων, από απλές φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγορίθμους και εξελιγμένες τεχνικές ανάλυσης, για να προσδιορίσει το βάθος κάθε σημείου της εικόνας. Μέσω VRML viewer ή Shockwave έχετε τη δυνατότητα “περιήγησης” ώστε να δείτε την 3d απεικόνιση από πολλά σημεία παρατήρησης, ή μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα flash video. Θα δημιουργήσετε 3d μοντέλα από τις δικές σας φωτογραφίες αν τις ανεβάσετε στο website ή χρησιμοποιώντας τον κώδικα που προσφέρεται δωρεάν για κατέβασμα υπό την cc άδεια χρήσης. Info : http://make3d.stanford.edu


18 TV:Layout 1 25/5/2009 10:40 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:30 Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ 09:00 ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ –ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ 09:30 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΪΝΣΤΑΙΝ 10:00 ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ 10:30 Ο ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ 12:00 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 14:30 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 15:00 ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 15:30 Ο ΜΙΚΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ 16:00 ΤΣΙΚΙΤΙΤΑΣ (E) 17:00 ΑΤΙΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ 18:00 ROLAND GARROS 19:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ 19:10 ROLAND GARROS 20:00 ΕΥΡΩΚΑΛΠΗ 2009 21:00 ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ 22:00 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 ΠΑΡΕΕΣ 01:30 CRIME AND INVESTIGATION NETWORK 05.30 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 10.00 ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.15 ΛΟΛΑ 14.15 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 15.15 ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ 16.15 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ 17.40 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1- ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ 17.45 ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ 18.50 ΜΕ ΑΓΑΠΗ 19.00 ΛΟΛΑ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ 10ΧΡΟΝΟ; 22.00 ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 23.00 GREY’S ANATOMY 00.00 OLA 9 02.20 ΜΕ ΑΓΑΠΗ 02.30 40 ΚΥΜΑΤΑ03.30 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.00 MOBILE FUN 04.30 ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 05:45 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ 10:00 ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13.15 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 16:00 ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ 17.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17.15 ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ 18:00 FATUS OLUS 19:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20.00 ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ 21:00 ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ 23:00 EXTREME SOMMER 23.45 SEX&THE CITY 00.45 ΧΩΡΙΣ…ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 01.45 CSI MIAMI 02.45 CSI N.Y 03.45 ΑΝ Μ’ΑΓΑΠΑΣ 04.45 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 05.00 ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 7 06:15 SUPER ROBOT MONKEY 06:45 ΠΟΚΕΜΟΝ 07:15 Ο ΛΑΖΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑ-

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

ΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 07:45 ΠΡΩΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ 10:00 ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ 11:00 ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 14:00 * SUPER STAR * 16:45 ΜΠΟΡΩ - 18:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 18:45 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21:00 Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ 23:15 BLADE 2: BLOODLUST 01:30 ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 02:30 ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ 04:45 B A T TLESTAR GALACTICA 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 17:00 CINEPOLIS (E) 18:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ 20:45 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:30 ΑΝΩ ΚΑΤΩ (Ε) 1:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ (Ε) 3:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ videoclips 05:45 ΠΡΩΤΗ Γ Ρ Α Μ Μ Η 10:00 ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:00 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:15 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 ΝΕΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 20:45 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22:00 PRESS 23:15 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ 00:15 ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ 05:30 ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ 06:30 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA 10:00 ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 12:45 ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 14:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15:00 ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚHΡYΓΜΑ 15:45 ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚHΡYΓΜΑ 16:10 ΗΡΘΕ ΚΙ ΕΔΕΣΕ 17:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:30 FIFTY FIFTY 18:10 Μ Ι Α ΣΤΙΓΜΗ, ΔΥΟ ΖΩΕΣ 19:00 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 ΛΑΚΗΣ Ο ΓΛΥΚΟΥΛΗΣ

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

22:15 ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 23:30 ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ 00:50 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 01:00 TWICE IN A LIFETIME 02:00 POLICE WOMAN 03:00 Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ 04:00 TELEMARKETING 04:45 ΓΟΡΓΟΝΕΣ 06:45 ΧΑΪΝΤΙ 07:15 ΦΙΦΙ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ 07:30 ΧΑΜΤΑΡΟ 08:00 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΚΟΠΙΚΟΥ 08:15 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΑΚΤΕΡ 08:30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 09:15 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 09:55 Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ 12:35 ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ 15:45 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ 16:10 SHOWBIZ NEWS 17:10 ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ 18:45 ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20:55 AUTO ALTER 21:00 Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ 23:15 ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 02:00 AUTO ALTER 02:15 ΣΤΡΟΚΕΡ 04:15 ΝΥΦΗ ΓΙΑ ΔΥΟ

Τάρτα με κρέμα λάιμ Υλικά 400 ml ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο 1/4 της κούπας αυγά χτυπημένα ½ κούπα χυμό λάιμ φρέσκο 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λάιμ 170 γραμμάρια τριμμένα μπισκότα digestive 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά 230 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση Βάζουμε στο μπολ του μίξερ

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383 Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

και καλύπτουμε με τη σαντιγί. Παγώνουμε για δύο τουλάχιστον ώρες πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φλούδες από λάιμ.

[ΖΩΔΙΑ] Κριός Μην αφήσετε τίποτα να σας βγάλει έξω από τους στόχους σας. Με το δυναμισμό σας και τις καλές σας ιδέες θα βρείτε λύσεις για όσα σας απασχολούν.

Ταύρος

07:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 09:00 ΜΑΖΙ 10:30 ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 15:00 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 17:00 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:30 ΟΚ 21:00 EIΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ 00:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 01:00 ΜΥ SPACE 06.00 BBC LIVE 06.30 FAST TRACK 0 7 . 0 0 BBC@ΣΚΑΪ 09.00 THE OPRAH WINFREY SHOW 10.00 ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ 12.45 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ (E) 13.00 ΤΑ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ 13.30 ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ 14.00 ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ 15.00 ΝΤΑΝΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 16.00 Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ, Ο ΤΣΑΡΛΙ 17.00 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ 17.15 ΣΑΣΟΥΚΙ 17.45 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 18.30 ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 19.45 PLANET NEWS 20.45 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ 21.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 21.45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2009 22.00 CSI, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 24.00 CSI, LAS VEGAS ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 01.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 01.05 ΤΑΜΠΟΥ 02. 00 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 03.00 TΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα λάιμ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη και απλώνουμε σε μία αποσπώμενη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς

Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά πιεστική και κουραστική, βάλτε ένα πρόγραμμα και όλα θα πάνε καλά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους στόχους σας.

Δίδυμοι Μην αφήνετε για αργότερα πράγματα που μπορούν να γίνουν τώρα γιατί θα συσσωρευτούν και θα έχετε προβλήματα. Να είστε πολύ προσεκτικοί.

Καρκίνος Η ενεργητικότητά σας, θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε με σχετική άνεση υποθέσεις που στο παρελθόν ήταν στάσιμές. Θα έχετε ελευθερία κινήσεων.

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ] Το φορτηγάκι Πάει ένας γύφτος και αγοράζει καινούργιο φορτηγάκι. Αμέσως το πηγαίνει στον φαναρτζή να το σουλουπώσει! - Θέλω να βάψεις, λέει στον φαναρτζή, μπλε τις πόρτες, πράσινο το καπό και ροζ την καρότσα! - Ρε φίλε, να τραβήξω και μια ασημί ρίγα στην μέση; Τί λες; - Τί λες ρε φίλε! Γύφτικο θα το κάνουμε;

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

18

Λέων

Τοξότης

Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Μην αφήσετε τρίτους να σας εκνευρίσουν. Θα πιεστείτε από κάποιες καθυστερήσεις που θα έχετε.

Παρθένος Αφήστε τους πολλούς συναισθηματισμούς για σήμερα. Επιστρατεύεστε τη λογική σας και κινηθείτε μεθοδικά. Μην αφήσετε να πάνε πίσω τα σχέδια σας.

Ορισμένα πρόσωπα γύρω σας είναι πιθανό να μην έχουν φιλικές προθέσεις απέναντί σας. Ανακαλύψτε τα εγκαίρως και απομακρύνετε τα από κοντά σας.

Αιγόκερως Καλό θα ήταν να σκεφτείτε με μεγαλύτερη προσοχή κάποια πράγματα. Μην αλλάξετε τα σχέδια σας. Αποφύγετε να κάνετε παρορμητικές κινήσεις.

Ζυγός

Υδροχόος

Η σημερινή ημέρα δεν θα είναι και τόσο καλή για εσάς. Καλό θα ήταν αν είστε ψύχραιμοι και να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον.

Ότι και αν βάλετε στο μυαλό σας μπορείτε να το πετύχετε σήμερα. Ο δυναμισμός σας θα είναι στα ύψη. Εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες που θα έχετε.

Σκορπιός Βάλτε τις σκέψεις σας σε μια τάξη και μην αφήνετε τρίτους να παίρνουν αποφάσεις για εσάς. Δώστε ένα τέλος σε προβληματικές καταστάσεις.

Ιχθείς Δεν θα είστε μόνοι στην προσπάθεια που κάνετε για να φτάσετε στους στόχους σας. Φροντίστε να είστε σίγουροι για τις κινήσεις σας.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ] Έκαναν σεξ στο αυτοκίνητο με τα παιδιά τους στο πίσω κάθισμα Ένα ζευγάρι συνέλαβαν οι Αρχές του Οχάιο στις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι έκανε σεξ στο αυτοκίνητό του, την ώρα που τα δύο παιδιά του βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα. Το ζευγάρι ήταν ημίγυμνο στα μπροστινά καθίσματα, όταν τα δύο παιδιά, 18 μηνών και 3 ετών βρίσκονταν στο πίσω. Από την εξέταση που έγινε

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 00.30 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας : ΜΑΣΤΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ JET OIL Ιάσονος 138, ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΟ Αλυκές, ΤΖΕΚΑΣ ΑΦΟΙ SHELL Αγ. Δημητρίου 56, ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡ Ελ. Βενιζέλου, ΚΟΠΑΝΟΣ Α&Β ΒΡ Λαρίσης 202, ZΗΓΡΑΣ ΒΡ Ιωλκού 168, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ AVIN Λαρίσης 196 , ** ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΚΟ Λαρίσης 216.

στους δύο συλληφθέντες προέκυψε ότι νωρίτερα είχαν καπνίσει μαριχουάνα, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ανοιγμένα κουτάκια μπύρας και σύνεργα για το κάπνισμα μαριχουάνας. Όσο για το ζευγάρι, όταν τους ρώτησαν γιατί έκαναν σεξ μπροστά στα δύο παιδιά, αυτοί απάντησαν ότι απλά… βιάζονταν.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Πετσας Μιχαήλ (Κληρονόμοι) Κωνσταντά – Γαμβέτα τηλ. 24210 58580, Χαρμάνη Ζηνοβία Ερμού 148 - Τοπάλη τηλ. 24210 23530, Σκρίμπα Αποστολία Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 41 (Παλαιά) τηλ.24210 23394 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Σταυραντώνη Σταυρούλα Μεταμορφώσεως 138 – Κ. Παλαμά τηλ. 24210 71321 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Μεϊκόπουλος Βασίλειος Λεωφ. Ειρήνης 104 τηλ. 24210 66644


19 politismos:Layout 1 25/5/2009 10:01 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

πολιτισμός

«Στη παλιά γειτονιά…» Παιδικό εργαστήρι στο Atelier Venezia του Βόλου Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις τους τα τελευταία χρόνια, τέσσερις κυρίες του ελαφρού τραγουδιού, η Κλειώ Δενάρδου, η Άντζελα Ζήλεια, η Ζωή Κουρούκλη και η Νάντια Κωνσταντοπούλου θα βρεθούν στο Βόλο για μια συναυλία το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 9.15 το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα».

Το Atelier Venezia για ακόμη μια φορά διοργανώνει στον χώρο του παιδικό εργαστήρι και έχει σαν στόχο να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουνε έργα διάφορων καλλιτεχνών και να έρθουνε σε επαφή με την τέχνη να πειραματιστούν με υλικά και τεχνικές να εκφραστούνε και να νιώσουνε την χαρά της δημιουργίας. Το εργαστήριο ξεκινάει τον κύκλο συναντήσεων του 1 Ιουνίου 2009. Πληροφορίες και πρόγραμμα σχετικά θα βρείτε στο ATELIER VENEZIA Κ.Καρταλή 186 Βόλος.

O Νομάρχης Μαγνησίας στο Μουσείο Ιδρύματος Τζιόρτζιο και Ίζα Ντε Κίρικο στη Ρώμη

Κ

λιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας με επικεφαλής το Νομάρχη, κ. Απόστολο Παπατόλια, επισκέφθηκε το Σπίτι-Μουσείο (Casa-Museo) του Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο στη Ρώμη, την περασμένη Παρασκευή, 22 Μαΐου, στο πλαίσιο του έργου ΧΕΙΡΩΝ (Πρόγραμμα INTERREG III CADSES της Ευρωπαϊκής Ένωσης), για την προβολή του πολιτιστικού τουρισμού στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι η ΕΚΠΟΛ της ΝΑΜ. Μέσω του προγράμματος, ο Νομάρχης πήρε την πρωτοβουλία παραγωγής ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου που γεννήθηκε στο Βόλο, και ειδικότερα τις επιρροές στο έργο του από τη παιδική του ηλικία στο Βόλο, το Πήλιο, τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία. Ως γνωστόν, ο πατέρας του Εβαρίστο Ντε Κίρικο ήταν διευθυντής μηχανικός στην κατασκευή του σιδηροδρόμου Βόλου-Μηλεών, των Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων και της γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Το ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΚΠΟΛ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάγδαρη, έχει τίτλο «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο: Αργοναύτης της ψυχής» και κλείνει με αναφορά στο Ίδρυμα και στο Σπίτι-

Μουσείο του μεγάλου ζωγράφου. Η ΝΑΜ εξασφάλισε τη συνεργασία του Ιδρύματος (Fondazione Giorgio Isa de Chirico) στη Ρώμη που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, καθώς και για μελλοντικές συνεργασίες για την ανάδειξη της γενέτειρας του μεγάλου ζωγράφου. Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο και προγραμματίζεται πρεμιέρα προβολής του σε ειδική εκδήλωση της ΕΚΠΟΛ και της ΝΑΜ για τα αποτελέσματα του έργου ΧΕΙΡΩΝ, με συμμετοχή του Ιδρύματος ντε Κίρικο της Ρώμης. Ο Νομάρχης Μαγνησίας ξεναγήθηκε στο Σπίτι-Μου-

σείο όπου ο Τζιόρτζιο vτε Κίρικο πέρασε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του και ζωγράφιζε σχεδόν έως το θάνατό του το 1978. Ο κ. Παπατόλιας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τη συγκίνησή του για την επίσκεψη στο Ίδρυμα Τζιόρτζιο και Ίζα Ντε Κίρικο. «Επισκεπτόμαστε ένα χώρο», τόνισε ο Νομάρχης, «που ο μεγάλος δημιουργός, ο οποίος ξεκίνησε από τον τόπο μας, πέρασε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του. Είναι η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία από το Βόλο επισκέπτεται το εργαστήρι του Ντε Κίρικο, σε ένα χώρο όπου ανδρώθηκε καλλιτεχνικά και πέρασε την περίοδο της

καλλιτεχνικής του ωριμότητας». Ο Νομάρχης δώρισε στον Πρόεδρο του Ιδρύματος ένα αργυρό ομοίωμα κενταύρου, καθώς και βιβλία για το Πήλιο και υλικό τουριστικής προβολής της Μαγνησίας. Ο συντονιστής του έργου ΧΕΙΡΩΝ δώρισε αντίτυπα του βιβλίου «Το Τραινάκι του Πηλίου: από την πόλη των Αργοναυτών στο βουνό των Κενταύρων», στα Αγγλικά, ειδικής έκδοσης του έργου SteamRail.Net στο πρόγραμμα Πολιτισμός 2000 της ΕΕ, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το Δίκτυο CHIRON (Cultural Heritage Promotion for Identity of Regions: Observatory and Networking for Cultural Tourism / Προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Ταυτότητα των Περιφερειών: Παρατηρητήριο και Δικτύωση για τον Πολιτιστικό Τουρισμό), έχει σα στόχο την ανάπτυξη και προβολή του πολιτιστικού τουρισμού σε επτά περιοχές της Ευρώπης, βασιζόμενη σε κοινή προσέγγιση, μεθοδολογία και πιλοτικές δράσεις για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, προβολή και μάρκετινγκ του πολιτιστικού αποθέματος των περιοχών, με έργα επίδειξης και δράσεις δημοσιότητας και διάδοσης.

Μνήμη Αλώσεως της Πόλης από «Το Εγγλεζονήσι» Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση – αφιέρωμα στη «Μνήμη Αλώσεως της Πόλης» την Τετάρτη 27 Μαίου και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας (Σταδίου – Μανδηλαρά). Το χρονικό της Άλωσης, αλλά και τα γεγονότα που προηγήθηκαν, καθώς και τις προσπάθειες επιβίωσης του Ελληνισμού στο χώρο και το χρόνο μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, θα παρουσιάσει η φιλόλογος κ. Δέσποινα Νάνου. Θρήνους και θρύλους σχετικά με την Άλωση θα διαβάσουν η Πηνελόποη Καπατσέλου και ο Γιάννης Παπανικολάου. Τραγούδια της πόλης θα ερμηνεύσει η μικτή χορωδία του Συλλόγου με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων με υπεύθυνη την κ. Λία Λεφάκη. Το συντονισμό της εκδήλωσης και την προβολή διαφανειών θα πραγματοποιήσει η Μαρίνα Λέτσιου.

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ” (ΜΕΤΑΓΛΩ) Πέμπτη έως Τρίτη: 18.00 “Χ-ΜΕΝ Η ΑΡΧΗ: ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ” Πέμπτη έως Τρίτη: 20.00 “ ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ ” Πέμπτη έως Τρίτη : 22.15 “ ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ” Τετάρτη 27/5/09 : 17.30, 19.30, 21.45, 00.00 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ- ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 18.15, 21.15, 00.15 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ- ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 19.30, 22.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Νο2 ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 17.30, 19.45, 22.00, 00.15

Σήμερα στο «Αχίλλειο» η τραγωδία του Λιβάνου Σήμερα στις 9.30 μ.μ. τελειώνουν οι προβολές στο Σινέ Μεσόγειος στο «Αχίλλειο» με την ταινία «Κάτω από τις βόμβες». Ιούλιος 2006. Η Ζέινα φθάνει στο λιμάνι της Βηρυτού. Στο Λίβανο έχει μόλις ξεσπάσει πόλεμος. Όλοι επιδιώκουν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Εκείνη, όμως, τρέχει κάτω από τις βόμβες στην πόλη, για να βρει το γιο της και την αδελφή της. Θα καταφέρει να πείσει τον Τόνι, ένα Χριστιανό οδηγό ταξί, να τη βοηθήσει. Μαζί θα διασχίσουν την ενδοχώρα για να φτάσουν στο νότιο Λίβανο, μέσα από ερειπωμένα σπίτια, αδιάβατους σχεδόν δρόμους και γέφυρες κομμένες στα δύο. Παρότι οι δύο τους δεν έχουν τίποτε κοινό, δεν θα αργήσουν να καταλάβουν πως μεταξύ τους αναπτύσσεται κάτι πολύ δυνατό... μια αντίδραση της φύσης στο θάνατο που τους περιτριγυρίζει.

Η ονοματοθεσία του Κέντρου Σεμινάριο θεραπευτικού τραγουδιού Νεότητας Αγ. Γεωργίου

Σ

τα πλαίσια των εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2009- Οι Αργοναύτες» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 8 το βράδυ η τελετή ονοματοθεσίας του Κέντρου Νεότητας Αγ. Γεωργίου στην πλατεία Χρυσοχοίδη. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται σε συνεργασία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αφοί Δεληγεώργη» και του Καλλιτεχνικού Οργανι-

σμού του Δήμου Βόλου. Παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Απόστολος Φοινικόπουλος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νίκος Δεληγεώργης, ο οποίος απήυθυνε σύντομο χαιρετισμό και τόνισε την σπουδαιότητα λειτουργίας του Κέντρου για τη νεολαία και γι αυτό το λόγο το Ίδρυμα στάθηκε χορηγός με το ποσό των 30.000€, όπως επίσης θα συμπαρασταθεί και στην λειτουργία

και άλλων Κέντρων Νεότητας των Δήμων σε άλλες περιοχές του Βόλου. Ακολούθησε καλλιτεχνικό και μουσικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των διαφόρων τμημάτων του Κέντρου Νεότητας με προσωπική επιμέλεια των καθηγητριών τους, έτυχαν μεγάλης αποδοχής και χειροκροτήθηκαν από το παρευρισκόμενο κοινό.

Για 2η φορά φέτος, 30 και 31 Μαϊου, διοργανώνεται το σεμινάριο Θεραπευτικού Τραγουδιού με την Ελίνα Νικολίτσα σε συνεργασία με το Κέντρο Ευεξίας και Αυτογνωσίας «TREE OF LIFE» (Λάρισα, Ίωνος Δραγούμη 9, 4ος όροφος). «Η φωνή είναι το καθρέφτισμα της ύπαρξης μας, της ψυχής μας, της ταυτότητας μας, της υγείας μας.» λέει η Ελίνα Νικολίτσα, μουσικολόγος, λυρική τραγουδίστρια, ηχοθεραπεύτρια. Ο στόχος του σεμιναρίου είναι, μέσα από την μάθηση της χρήσης της φωνής μας και της χαράς

19

του τραγουδιού να πλησιάζουμε περισσότερο τον εαυτό μας, να ακούμε τις ανάγκες του, να αναπτύσσουμε την αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και δύναμη μας, να απελευθε-

ρωνόμαστε από ψυχικές και σωματικές αναστολές, να βελτιώνουμε την ψυχική μας υγεία, να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αναζητούν τον εαυτό τους και επιθυμούν την σωματική, ψυχική και πνευματική τους εξέλιξη, ανεξαρτήτως από την μουσική τους παιδεία. Επίσης συνήσταται σε όλους τους επαγγελματίες μουσικής, θεάτρου και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Για έγκαιρη εγγραφή και περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2410 535902 ή 6974032002.


20:Layout 1 26/5/2009 12:56 πμ Page 1

Τρίτη 26 Μαϊου 2009

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

αθλητικά

Ο ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ή ΘΑ ΦΥΓΕΙ

Ηττα και «αντίο» στο Ευρωπαϊκό «Αντίο» στην πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009 είπε η Εθνική ομάδα Νέων, καθώς στο δεύτερο ματς του 3ου ομίλου της ενδιάμεσης φάσης, ηττήθηκε από την Πορτογαλία με 1-0. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Ρούι Φόντε στο 4ο λεπτό με κεφαλιά. «Δεχθήκαμε ένα γρήγορο τέρμα, ύστερα από δικό μας λάθος. Δεν επηρεαστήκαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πιέσουμε τους αντιπάλους. Η αποβολή του Αργυρόπουλου στο 64’ επηρέασε σημαντικά την απόδοσή μας. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, καθώς προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι αρκετοί παίκτες δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, γιατί τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει για τους περισσότερους εδώ και καιρό» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξη Αλεξίου. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Λόπες, Α.Περέιρα, Ρικάρντι Ντίας, Ζ. Περέιρα, Μιράντα, Βιάνα, Πινέντα, Ρούι Φόντε (79΄ Ροσάντο), Ολιβέιρα (69΄ Εντουάρντο), Νούνο Ρέις, Καμάρα (69΄ Μάρτινς). ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Σκόνδρας, Αυλωνίτης, Παπαδόπουλος, Γκέντσογλου, Ματσούκας (57΄ Σοϊλέδης), Νικλητσιώτης (26΄ Μαρουκάκης), Αργυρόπουλος, Καλτσάς (51΄ Λουκίνας), Παληγιώργος, Γιάννου. Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες) Πορτογαλία .....................................6 Τουρκία............................................6 Ελλάδα.............................................0 Δανία................................................0 *Στο άλλο ματς του ομίλου η Τουρκία νίκησε τη Δανία με 1-0.

Μπέρνλι στην Πρέμιερ 33 χρόνια μετά! Η Μπέρνλι εξασφάλισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας, καθώς νίκησε 1-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στον τελικό των πλέι οφ για την άνοδο, ο οποίος διεξήχθη στο Ουέμπλεϊ. Ο Ουέιντ Ελιοτ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 13’ για την Μπέρνλι, η οποία υποβιβάστηκε από τη μεγάλη κατηγορία το 1976. Η Μπέρνλι είναι η τρίτη ομάδα που προβιβάζεται στην πρέμιερσιπ μετά τις Γουλβς και Μπέρμιγχαμ, οι οποίες πήραν απευθείας το «εισιτήριο» της ανόδου. Αυτές θα πάρουν τις θέσεις των Γουέστ Μπρομ, Μίντλεσμπρο και Νιούκαστλ, που υποβιβάστηκαν στην Τσάμπιονσιπ.

Στην Ισπανία η Β. Κοσμίδου Για την Ισπανία αναχωρεί μεθαύριο Πέμπτη η Ελληνική Εθνική Ομάδα ΚΑΡΑΤΕ της Ένωσης Βορείου και Κεντρικής Ελλάδος, όπου θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΚΑΡΑΤΕ Ενώσεων την 30η και 31η Μαΐου σε Αγώνες Ομαδικού ΚΟΥΜΙΤΕ. Από τον Βόλο αλλά και ολόκληρη την Θεσσαλία (Κεντρική Ελλάδα), συμμετέχει η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίκυ Κοσμίδου της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ KYOKUSHINKAI ΚΑΡΑΤΕ με τις Αθλήτριες Καρυπίδου Αλεξία (από την Κατερίνη), Πανετσίδου Βίκυ (από την Βέροια) και μια Αναπληρωματική, την Αετού Έφη, οι οποίες θ’ αγωνισθούν στο Ομαδικό ΚΟΥΜΙΤΕΓυναικών, ενώ την Ομάδα Ανδρών αποτελούν έξι (6) άνδρες από την Βόρεια Ελλάδα.

Εκδήλωση γνωριμίας για το χάντμπολ Την Κυριακή 31 Μαΐου στις 10.30 το πρωί, στο γήπεδο 5Χ5 στην Αγριά, η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Αγριάς-Κένταυρος 2008, πραγματοποιεί εκδήλωση γνωριμίας για το άθλημα του Χάντμπολ, για το κοινό της περιοχής του Δήμου Αγριάς. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 10.30 Αγώνας επίδειξης Μίνι-Κοριτσιών 10.50 Αγώνας επίδειξης Μίνι-Αγοριών 11.10 Αγώνας επίδειξης ανδρών. 11.30 Απονομή αναμνηστικών-λήξη εκδήλωσης

Βάζει τέλος στην αβεβαιότητα

Πήρε τις αποφάσεις του ο Σ. Γιδόπουλος και θα τις κάνει γνωστές σήμερα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη, που έχει κουραστεί τόσο καιρό με τη μηδαμινή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, που ισχυριζόταν πως είχε, ενώ παράλληλα έχει κουράσει τον κόσμο της Νίκης με τα «μένω-φεύγω», προσπαθώντας είναι αλήθεια να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, για να συνεχίσει ως διοικητικός ηγέτης στους κυανόλευκους, σήμερα το πιο πιθανόν είναι ότι θα αναγγείλει ότι παύει να έχει σχέση με την ομάδα της Νέας Ιωνίας. Βέβαια, αν αυτό δε γίνει επίσημα, κανείς δεν

Μια νίκη μακριά και από τον φετινό τίτλο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος καλπάζει για το δεύτερο «τριπλ κράουν» της ιστορίας τους και το 30ο του πρωτάθλημα! Οι Πρωταθλητές Ευρώπης συνέτριψαν με 91-64 τον Ολυμπιακό στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ, έκαναν το 2-0 στους τελικούς και προβάλλουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο! Το παιχνίδι δε θύμιζε σε καμία περίπτωση ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να είναι καταιγιστικός και να «φλερτάρει» ακόμα και με το «σπάσιμο» του +35, αφού οι Πειραιώτες, πλην του πρώτου 4λέπτου, δεν πρόβαλλαν καμία αντίσταση, με τα «κλειδιά» της ομάδας σε κάκιστη μέρα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς διακριθέντες, με τους Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Πέκοβιτς, Διαμαντίδη και Σπανούλη να δίνουν το κάτι παραπάνω και να οδηγούν εκ του ασφαλούς τους κυρίαρχους του ελληνικού μπάσκετ σε άλλη μία νίκη επί του Ολυμπιακού και μια ανάσα από άλλον ένα

μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα πει σήμερα ο έμπειρος παράγοντας. Αν τελικά οι αρχικές εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε αυτό σημαίνει πως στη Νίκη όλα ξαναρχίζουν από το μηδέν, με τους παίκτες και τον προπονητή να έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους, θέλοντας να ξέρουν τι τους ξημερώνει. Μάλιστα οι μεν ποδοσφαιριστές συνεχίζουν τις προπονήσεις, ενώ από την άλλη ο Ντόβενταν δε βρίσκεται εδώ και καιρό στο Βόλο. Ενέργειες της Ερασιτεχνικής Με εντολή του ΔΣ της ερασιτεχνικής Νίκης

Βόλου επισκέφτηκε τόσο το «Παντελής Μα-

γουλάς» όσο και άλλους χώρους άθλησης

των τμημάτων ποδοσφαίρου του συλλόγου γεωπόνος για να κάνει αυτοψία σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι αγωνιστικοί χώροι που έχουν χόρτο. Το αποτέλεσμα της αυτοψίας θα σταλεί στο ΔΣ όπου και θα αποφασιστεί ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν. Στόχος και σκοπός του νέου ΔΣ είναι να βελτιωθούν και να συντηρηθούν όλοι οι χώροι άθλησης των τμημάτων που λειτουργούν στο σύλλογο έτσι ώστε να βελτιωθούν στο μέγιστο βαθμό οι συνθήκες προπόνησης των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 91-64

Απόλυτοι κυρίαρχοι οι πράσινοι! τίτλο. Πάντως οι ασχήμιες δεν έλειψαν ούτε από αυτό το ντέρμπι «αιωνίων», με 10λεπτη διακοπή 2.29’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου κι ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν ήδη στο +20, με μια φωτοβολίδα να βάζει φωτιά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Παρά το δυνατό του ξεκίνημα (10-6 στο 4’) ο Ολυμπιακός, ο οποίος «χτύπησε» μέσα στη ρακέτα με τον ορεξάτο Πρίντεζη, ξαφνικά εξαφανίστηκε από το παρκέ, με τον Παναθηναϊκό να έχει τη δική του συμμετοχή σ’ αυτό κι έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη μέγιστη έως τότε διαφορά (21-11), ενώ το το 39-29 του ημίχρονου διαμορφώθηκε με τρίποντοανάσα του Παπαλουκά. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο και πολύ γρήγορα κατάφερε να ανεβάσει το δείκτη της διαφοράς. Το «πράσινο» προβάδι-

Επειτα από μια ημέρα ξεκούρασης, η ΑΕΚ η ομάδα επιστρέφει την Τρίτη (26/5) στις προπονήσεις για να ξεπεράσει την κούραση και τα προβλήματά της, προκειμένου να σταθεί στο «ύψος των περιστάσεων» στον τελευταίο, σπουδαίο, αγώνα της χρονιάς, αυτόν με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Την ίδια ώρα, σε διοικητικό επίπεδο επικρατεί το... χάος. Την προσεχή Δευτέρα, αν γίνει το «μπαμ» και νικήσει η ομάδα τον Παναθηναϊκό, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα ‘χει το πολύ ένα 15νθήμερο για μεταγραφές, ανανεώσεις και αποδεσμεύσεις. Όλα αυτά απαιτούν χρήμα το οποίο δεν υπάρχει πουθενά! Και αν δεν βάλει ο Ν. Νοτιάς το «χέρι στην τσέπη», να

σμα σκαρφάλωσε στους 20 (58-38), έπειτα από σερί 7-0 (2.29’’ πριν τη λήξη τησ Γ’ περιόδου), αλλά στο τάιμ άουτ που ακολούθησε, έγιναν για άλλη μια φορά ασχήμιες. Οι οπαδοί πέταξαν μια φωτοβολίδα στον πάγκο του Ολυμπιακού, η οποία έπεσε μέσα σε μια τσάντα, δίπλα στο σημείο που καθόταν ο Βασιλόπουλος και πήρε φωτιά! Άμεσα οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο έφυγαν από τον πάγκο, με τους άνδρες ασφαλείας να προσπαθούν με τη βοήθεια πυροσβε-

στήρα να σβήσουν τη φωτιά, ενώ Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος έκαναν έκκληση από μικροφώνου να σταματήσουν οι ασχήμιες. Το παιχνίδι επανήρχισε έπειτα από 10 λεπτά, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει το ίδιο «διαολεμένα» και να ολοκληρώνει την 3η περίοδο με τρίποντο του «Σάρας» που «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 24 (65-41)! Το «πάρτι» είχε αρχίσει στο ΟΑΚΑ, με τον Σπανούλη στο 34’ να ανεβάζει τη διαφορά στους 30

(75-45)! Ο Σάκοτα με 8 συνεχόμενους πόντους έκανε το δικό του «κομμάτι» (85-53), με τον Μπουρούση να είναι ο μοναδικός «ερυθρόλευκος» που σκόραρε στο τελευταίο 5λεπτο, για να κρατήσει τη διαφορά κάτω από τους 30, πριν το θριαμβευτικό για τον Παναθηναϊκό βράδυ να ολοκληρωθεί με το εμφατικό 91-64. Τα δεκάλεπτα: 21-11, 3929, 65-41, 91-64. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 16, Φώτσης 4, Χατζηβρέττας 2, Νίκολας 11 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 8 (2), Πέκοβιτς 10, Σάκοτα 8 (2), Γιασικεβίτσιους 13 (3) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Τσίλντρες 8, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 7, Γκριρ 4, Σχορτσανίτης, Πρίντεζης 9 (1), Ερτσεγκ, Τεόντοσιτς 14 (2)

Μετά τον ΠΑΟ, το... χάος στην ΑΕΚ ‘στε σίγουροι ότι η Ένωση θα βρει μπροστά της τον Ιούνιο και τις προσφυγές! Στην παρούσα φάση στα αποδυτήρια... διασκεδάζουν με τον πόνο τους! «Οι άλλοι “τσακώνονται” για το αν θα βάλουν 20 ή 30 εκ ευρώ κι αν θα φέρουν δυο ή τρεις Πιζάρο κι εμείς κυνηγάμε το ευρώ με το...τουφέκι», λένε μεταξύ άλλων! Όπου... «άλλοι», ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός τον οποίο απειλεί η ΑΕΚ «των χιλίων προβλημάτων» με... υποβιβασμό στο Europa League! Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν πρόκειται να βγάλει...άχνα μέχρι την Κυριακή.

20

Είναι προσηλωμένος στον στόχο του και δεν θέλει να σκέφτεται «την επόμενη μέρα». Ο... αστικός μύθος αναφέρει ότι απηύδησε με τις υποσχέσεις και ότι σκέφτεται να μιλήσει σύντομα για το προσεχές μέλλον της ομάδας. Το ζήτημα με τον Ντούσκο είναι ότι δεν βλέπει... φως στο βάθος του τούνελ, αφού του εμφανίζουν καθημερινά κι ένα διαφορετικό «σενάριο» για τα ιδιοκτησιακά της ΑΕΚ. Τη μια ακούει ότι οι μετοχές της (πρώην) «ομάδας Νικολαΐδη» είναι υποθηκευμένες σε αγγλική τράπεζα «υψηλού ρίσκου», η

οποία έσπευσε να ‘αγοράσει’ το ομολογιακό δάνειο από την Morgan Stanley, γεγονός που αποτρέπει τον Δ. Μελισσανίδη να κάνει «μπάσιμο». Την άλλη του λένε ότι ο Νικολαΐδης «ψήνει» με τον Τάκη Κανελλόπουλο Ελληνα επιχειρηματία από την Γερμανία, για να μπει στην ΑΕΚ. Από «σενάρια» άλλο τίποτα στην ΑΕΚ. Από ρευστό όμως...μηδέν. Κατά τα άλλα οι Ρεκόμπα και Λεονάρντο περιμένουν την κίνηση της ΠΑΕ ενώ ο Μάκος θέλει να δουλέψει με τον Μπάγεβιτς! Και ο Μπάγεβιτς τους θέλει, αλλά ποιος θα τους πληρώσει;!...


[

21:Layout 1 26/5/2009 1:04 πμ Page 1

Τρίτη 26 Μαϊου 2009

αθλητικά

Μπορεί ο Σάκης Γκόγκας που θεωρούνταν σίγουρος να μην έγινε το πέμπτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, μετά τους Τσανά, Κοτίτσα, Πλιάγκα και Σωτήρχο, αλλά αυτό δε φαίνεται να ενοχλεί κανέναν στον Ολυμπιακό, αφού τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις. Αυτές πέρα από προσθήκες θα αφορούν και σε αποχωρήσεις, με τις τελευταίες να είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι Παρόντι (πιθανώς αντικαταστάτης του ο Χέρες) και Σκαρτσίλας, ενώ, όπως σημειώσαμε το Σάββατο προ της εξόδου βρίσκονται οι Δήμας και Στεφανής. Επίσης αύριο στις12 το μεσημέρι ο Αχ. Μπέος ενώπιον μόνο των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε

Περισσότερη από μια ώρα κράτησε χθες η συνέντευξη Τύπου του Σωκράτη Κόκκαλη! Οπως αναμενόταν προανήγγειλε την πολυμετοχικότητα, ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ μίλησε άκρως υποτιμητικά για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Με τον γνωστό του τρόπο «πέταξε τις σπόντες» του για τον Παναθηναϊκό και τον τρόπο που λειτούργησε η πολυμετοχικότητα τον τελευταίο χρόνο, ενώ άφησε αιχμές και για τη διαιτησία στο μπάσκετ, με αφορμή τον

θα κάνει τον απολογισμό της χρονιάς Ο Αντ. Μάνδαλος στη Β’ ΠΑΕ

σης, συνεργάτες και από τα γραφεία των Austrian Boys, Iωλκού και Μαγνήτων (8μ.μ.-10 μ.μ.). Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Μαΐου 2009.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Αντώνη Μάνδαλο, ο οποίος αναλαμβάνει προπονητής της Β’ ΠΑΕ. Επίσης, ο Νίκος Τσεκούρας αναλαμβάνει υπεύθυνος των Ακαδημιών και ο Γιώργος Καραγιάννης προπονητής τερματοφυλάκων στη Β’ ΠΑΕ και στις Ακαδημίες. Συνεχίζεται η προαγορά μετοχών Συνεχίζεται η προαγορά μετοχών της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, μέσα από την PROTON BANK στο λογαριασμό ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 02.14.07.0115512, από τα

πρώτο τελικό των «αιωνίων». Στον πρόλογό του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, είπε: «Ευχαριστώ που ήρθατε για την προγραμματισμένη συνέντευξη. Εμείς στον Ολυμπιακό κι εγώ προσωπικά δίνουμε μια συνέντευξη, σε αντίθεση με άλλες ομάδες και διοικήσεις που συνηθίζουν να δίνουν συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Για ορισμένες δεν τέλειωσε βέβαια ακόμα, για μας τελείωσε νωρίτερα.». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε: Στον Τιμούρ Κετσπάγια και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού: «Ανατέθηκε σε μένα και τον Χρυσικόπουλο να μελετήσουμε την περίπτωση του Κετσπάγια. Και οι δυο αποφάσεις που πήραμε στο

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος το ‘πε και το ‘κανε! Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα (25/5), μόλις τέσσερις μέρες μετά το κρίσιμο Δ.Σ., ανήγγειλε την αποχώρησή του από τα κοινά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με τον τίτλο «ο κύκλος

έκλεισε, ο αγώνας μου ολοκληρώθηκε», ο «Mr. MIG» γνωστοποίησε ότι αποχωρεί οριστικά, επαναλαμβάνει πως δεν είναι συμβατός με τον χώρο του ποδοσφαίρου και κάνει γνωστό ότι θα διατηρήσει το 11% που έχει αγοράσει από το περασμένο καλοκαίρι. Παράλληλα, ανακοινώνει ότι παραχωρεί το δικαίωμα της ψήφου του στον πρόεδρο Νίκο Πατέρα, τον οποίο μάλιστα ευχαριστεί για τις προσπάθειες που έκανε προκειμένου να διατηρηθεί το καλό κλίμα και να προχωρήσει το πολυμετοχικό σχήμα.

γραφεία της ΠΑΕ στη διεύθυνση Π. Μελά 3 με Ιά-

Δ.Σ. ήταν ομόφωνες. Εχω συναντηθεί προσωπικά με τον Κετσπάγια κι έχω μια πολύ θετική γνώμη για τη συνεργασία μας με ένα νέο, φιλόδοξο άνθρωπο που θέλει να πετύχει στόχους και είναι ίδιοι με τους δικούς μας. Εχει προσόντα κι εμείς θα τον στηρίξουμε να πετύχει. Δεν είναι μια ευκαιριακή η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια. Με τον Κετσπάγια θέλουμε να αναδείξουμε νέους παίκτες». Στο κατά πόσο μπορεί ο Κετσπάγια να σηκώσει το βάρος: «Οταν θέλει κανείς να πετύχει σε οτιδήποτε, παίρνει ρίσκα. Η περίπτωσή του όντως εμπεριέχει ρίσκο. Αλλά μετά από συζητήσεις, τα βάλαμε στη ζυγαριά και πιστεύω περισσότερα καλά θα πάρουμε. Θέλω όλοι οι Ολυμπιακοί να τον στηρίξουμε κι πιστεύω ότι έχει τα

Σήμερα το πρωί φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, προκειμένου να υπογράψει το τετραετές συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και να παρουσιαστεί από τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Τη Δευτέρα, μάλιστα, στα γραφεία της ΠΑΕ, μαζί με άνθρωπο του Εργοτέλη, ετοίμαζαν τα συμφωνητικά, για να πέσουν οι υπογραφές και να ανακοινωθεί σήμερα η απόκτηση του 20χρονου μεσοεπιθετικού. Από εκεί και πέρα, στόχος της διοίκησης του ΠΑΟΚ είναι να καταφέρει να διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας και τον Βιεϊρίνια. Την προσεχή εβδομάδα ο Σάντος φεύγει στην πατρίδα του για διακοπές, αλλά νωρίτερα θα έχει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα και θα ταξιδέψει ως το Πόρτο για να συζητήσει με τον πρόεδρο των «δράκων», τόσο για τον Βιεϊρίνια, όσο και για τον Ζοάο Πάολο, που θεωρείται «κλεισμένος» για τον ΠΑΟΚ. Στα υπόλοιπα μέτωπα, ο Ρόναλντ Γκερτσάλιου (Αυστριακός αριστερός μπακ) φαίνεται να απομακρύνεται από τον ΠΑΟΚ, λόγω υψηλών οικονομικών απαιτήσεων.

σονος, τηλ: 24210 34507, από τα μέλη της διοίκη-

προσόντα να διαπρέψει. Δεν άκουσα κανέναν να βγει και να πει για τον Σουμ που ήρθε από το Ισραήλ. Τι σας έπιασε με τον Κετσπάγια που έρχεται από την Κύπρο; Χολέρα έχει; Γιατί δεν λέτε πως αισθάνθηκα, όταν φάγαμε τρία στην Κύπρο; Επιτρέπεται; Θα έπρεπε να διώξω τον Βαλβέρδε μετά το ματς με την Ανόρθωση στο Καραϊσκάκη». Στο πλάνο της πολυμετοχικότητας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ: «Συνεργαζόμαστε με την telesis finance, θυγατρική της Eurobank, κι εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αποτίμηση της ΠΑΕ. Εχει οριστεί γενική συνέλευση στις 22 Ιουνίου, για να αποφασιστεί αύξηση Μ.Κ έως 40%. Αυτό

Εγγραφή μελών στον Ολυμπιακό Α.Γ.Σ. Βόλου 1937 Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν μέλη στο νέο ερασιτεχνικό σωματείο “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α.Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ 1937” μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, Π. Μελά 3 με Ιάσονος, στον 3ο όροφο, τηλ: 24210 34507 για να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση ή να επικοινωνήσουν με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Τηλ. επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: Ευγενία Φραγκούλη 6932872045.

σημαίνει ότι μετά την αύξηση, στη σύνθεση του Μ.Κ της ΠΑΕ θα έχει το 10% ο Ερασιτέχνης, το 40% οι νέοι μέτοχοι, υπάρχει και ένα 0.9 % που έχουν ήδη υπάρχοντες μέτοχοι και το 49% θα το έχω εγώ. Η αύξηση αυτή θα εγκριθεί τελικά μετά από την υλοποίησή της από το Δ.Σ, το οποίο και θα αποφασίσει για την περαιτέρω σύνθεση της διοίκησης, ανάλογα με τα ποσά που θα καταβληθούν κατά τη διάρκεια αύξησης Μ.Κ. Η λέξη πολυμετοχικότητα έχει χάσει την έννοιά της τον τελευταίο χρόνο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι ανώνυμη εταιρία, αλλά παραμένει ιδέα που μας ενώνει όλους και διαφέρει από τις υπόλοιπες, γιατί υπάρχει και το συναισθηματικό κομμάτι. Θέλουμε μετόχους Ολυμπιακούς».

Παίκτης του Αρη θα πρέπει να θεωρείται ήδη ο Κώστας Μενδρινός, αν και οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Ο μέσος του Ολυμπιακού έχει ακόμα τρεις προτάσεις, δύο από ελληνικές ομάδες και μία από σύλλογο του εξωτερικού, όμως όπως επανέλαβε στους ανθρώπους του Αρη η πρώτη προτεραιότητα του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει σε μια ομάδα όπως ο Αρης;», είπε ο ίδιος, που αναμένεται στην Θεσσαλονίκη μέσα στην εβδομάδα, ίσως την Παρασκευή, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κίτρινους» και στη συνέχεια να παρουσιαστεί και επίσημα. Η συμφωνία είναι, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, για συμβόλαιο τριών χρόνων. Στο μεταξύ, οι Πολωνοί και συγκεκριμένα ιστοσελίδα «tvn24.pl» έχουν σίγουρη την μεταγραφή του Εμπε Σμολάρεκ στον Αρη.

21

Το επιστέγασμα του τίτλου στην Α’ ΕΠΣΘ και της ανόδου στη Δ’ Εθνική αποτέλεσε το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Δάφνη για το Διμήνι, αφού η ομάδα του Ντ. Κουκουβίνου νικώντας στο ρελαντί με 0-7 τελείωσε μια αγωνιστική πριν το φινάλε την υπόθεση κατάκτησης της πρώτης θέσης. Μάλιστα ο μεγάλος αντίπαλος της ομάδας της Αισωνίας, Πρωτεσίλαος, έχασε από τους Νέους Αθλητές Νίκης και έτσι η μεταξύ τους διαφορά αυξήθηκε στους 8 βαθμούς. Συνοπτικά τα αποτελέσματα σε Α’ και Β’ ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο και οι βαθμολογίες: Α’ ΕΠΣΘ Δάφνη-Α.Ε Διμηνίου.................0-7 Ν.Α. Νίκης-Πρωτεσίλαος .........1-0 Σαρακηνός-Γ.Σ. Αλμυρού ........2-1 Ακρόπολη- Αρης ......................4-2 Α.Ε Λεχωνίων-Ορμίνιο..............0-0 Μαγνησιακός-Πανιώνιος..........1-1 Αίας-Κένταυρος .......................3-2 Απόλλων-Δόξα ..................3-0 α.α. Σκιάθος-Αστέρας..............3-0 α.α. Η βαθμολογία (33η αγωνιστική) 1. Α.Ε. Διμηνίου 82 ——————————————— 2. Πρωτεσίλαος 74 3. Αίας Σ. 59 4. Ορμίνιο 52 5. Ν.Α. Νίκης 51 6. Σκιάθος 50 7. Λεχώνια 50 8. Κένταυρος 49 9. Ακρόπολη 48 10. Γ.Σ. Αλμυρού 48 11. Μαγνησιακός 47 12. Πανιώνιος 43 13. Απόλλων Καν. 39 ——————————————— 14. Σαρακηνός 38 15. Άρης Μ. 34 16. Δάφνη 27 17. Αστέρας 26 18. Δόξα 11 * Εκκρεμεί ο αγώνας Άρης Μελ.Σκιάθος (αύριο) Β’ ΕΠΣΘ Μικροθήβες-Εθνικός................2-3 Μακρινίτσα-ΑΠΟΒ....................4-1 Αγ. Παρασκευή-Δήμητρα ........4-2 Ιάσων Α.Μ.-Μυρμηδόνες .........5-0 Αετός-Αγροτικός ......................4-1 Χλόη-Διαγόρας.........................8-2 Α. Γαζής-Α.Ε. 2002...................1-1 Ηρακλής Α.Θ.-Διόνυσος...3-0 α.α. Ιωλκός-Ερμής ...................3-0 α.α. Η βαθμολογία (33η αγωνιστική) 1. Αγ. Παρασκευή.....................86 2. Ιάσων Α.Μ. ............................76 3. Αετός ....................................71 4. Αγροτικός .............................69 ——————————————— 5. Α.Ε. 2002...............................58 6. Μακρινίτσα ...........................58 7. Δήμητρα ...............................53 8. Μυρμηδόνες .........................46 9. Ιωλκός...................................44 10. Μικροθήβες ........................43 11. Χλόη ....................................42 12. Ανθ. Γαζής ..........................39 13. Εθνικός ...............................38 ——————————————— 14. ΑΠΟΒ ..................................34 15. Διαγόρας ............................27 16. Ηρακλής Α.Θ. .....................24 17. Διόνυσος.............................24 18. Ερμής * O Εθνικός ξεκίνησε με -2 βαθμούς. ** Ο Ερμής αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. *** Εκκρεμεί ο αγώνας ΔήμητραΑγροτικός (27/5).


22 ΝΕΟ:Layout 1 26/5/2009 12:59 πμ Page 1

Τρίτη 26 Μαϊου 2009

αθλητικά 1-1 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο Α.Σ ΒΟΛΟΣ 2004, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Πρωταθλήτριες στις καρδιές μας Εχασε το πρωτάθλημα, αλλά κέρδισε την εκτίμηση όλων των Βολιωτών ο Α.Σ Βόλος 2004. Τα κορίτσια του Θ. Μακρή στο δεύτερο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών στο ΕΑΚ του Βόλου, που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής κρατούσαν ζωντανό το όνειρο για 96 λεπτά, αλλά τελικά σε εκείνο το λεπτό λύγισαν. Πιο συγκεκριμένα οι Βολιώτισσες κατάφεραν τον μίνιμουμ στόχο που είχαν βάλει στο προχθεσινό παιχνίδι, δηλαδή να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, με το γκολ της Τσιρδάνη στο 14ο λεπτό, με την ερυθρόλευκη παίκτρια να είναι εκτός από ικανή και αρκετά τυχερή στην επίτευξη του τέρματος, αφού μετά το μακρινό της σουτ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και μετά στην πλάτη της αντίπαλης τερματοφύλακα Καλογεράκη και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό το γκολ το κράτησαν οι Βολιώτισσες μέχρι το 90’ με νύχια και με δόντια, αφού οι φιλοξενούμενες ήταν καλύτερες και θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει στην κανονική διάρκεια. Τελικά η ανωτερότητά τους επιβραβεύθηκε στο 6ο λεπτό της παράτασης, όταν η Αρβανιτάκη ισοφάρισε και ουσιαστικά χάρισε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην ομάδα της, αφού οι γηπεδούχες έπρεπε να πετύχουν δύο γκολ για να σηκώσουν αυτές την κούπα. Τελικά αυτό δεν έγινε, αφού αν κάποια ομάδα δικαιούνταν να πετύχει δεύτερο γκολ, αυτή

Τρία χρυσά ο ΠΑΟΒ στο Πανελλήνιο

Βαλκανιώτης, Δημήτρης Τζουμπουσλής, Καρακατσάνη, Σαντικιάν

Οι Βολιώτισσες πανηγυρίζουν έξαλλα το 1-0 ήταν ο ΠΑΟΚ κι έτσι το ματς τελείωσε με τις Θεσσαλονικιές να πανηγυρίζουν και τις Βολιώτισσες να κερδίζουν το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων που ήταν γύρω στους 1200. Α.Σ. «ΒΟΛΟΣ 2004»: Βούγιοβιτς, Χατζηλιόντα, Μαλισιώρα, Σ. Παπαδοπούλου, Μπαλαμούτη, Νέτη, Γουγούση (46’ Δημητριάδη), Δημητρίου (104’ Ζήγρα), Γιοβάνοβιτς, Τσιρδάνη, Λαβδογιάννη ΠΑΟΚ: Καλογεράκη, Τόμιτς, Γκατζογιάννη, Χατζηγιαννίδου (120’ Τσελέκογλου), Σπύρου, Κυνοσίδου (84’ Τσιάκα), Βλασιάδου, Αδαμάκη (117’ Λαγογιάννη), Παντελιάδου (119’ Παπαδοπούλου), Δημητρίεβιτς, (112’ Βαρδάλη), Αρβανιτάκη Συγχαρητήρια Νομάρχη ‘Ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, καθώς και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Απόστο-

λος Καναβός και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΑΟΝΑΜ συγχαίρουν τον ΑΣ Βόλος 2004 για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2008/2009. Η πορεία της ομάδας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ η παρουσία της στον τελικό της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε τη δικαίωση των κόπων

του προέδρου του συλλόγου κ. Δημήτρη Κλόντζα και των συνεργατών του στη διοίκηση, του προπονητή κ. Θωμά Μακρή και των αθλητριών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Παρά την απώλεια του τίτλου από τον ΠΑΟΚ, ο ΑΣ Βόλος 2004 αξίζει τα συγχαρητήρια όλων, γιατί μετά από πολλά χρόνια μία βολιώτικη ομάδα έφτασε και πάλι να διεκδικεί το πρωτάθλημα Ελλάδας».

Στιγμιότυπο από τις κερκίδες

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Κοινή απαίτηση για γήπεδα με πολιτισμό Το θέμα της βίας στα γήπεδα κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα, Κώστα Πηλαδάκη, που έγινε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. «Αυτό που βασικά απασχολεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι το θέμα της βίας και μάλιστα το πώς θα δρομολογηθεί πλέον η αυστηροποίηση των ποινών και στα σωματεία, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις μόνο στους πολίτες-οπαδούς, που επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης, ενώ επισήμανε: «Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο καταστολής της βίας, θα πρέπει το ερχόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών, για όλες τις ομάδες και σε όλα τα γήπεδα. Εκείνο που βασικά τώρα εξετάζεται είναι το πώς όλα αυτά τα επιμέρους συστήματα των γηπέδων θα συνδε-

θούν με το κεντρικό σύστημα, και το ύψος του κόστους αυτής της διαδικασίας». Οσον αφορά στο θέμα του ποσοστού 10% υπέρ της Αστυνομίας, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, μετά από σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε: «Μας έθεσαν το θέμα αυτό, αλλά περιμένουμε τις θέσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό που έθεσαν τα σωματεία είναι ότι επιθυμούν την αρωγή της Αστυνομίας μέχρι και την

είσοδο των γηπέδων και από εκεί και πέρα να αναλαμβάνουν την φύλαξηπροστασία του αγώνα, με δική τους ευθύνη οι ίδιες οι ομάδες». Ο κ. Πηλαδάκης τόνισε, από την πλευρά του: «Ενα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Σούπερ Λίγκα είναι το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας. Φέτος πετύχαμε μία μεγάλη εξυγίανση στα οικονομικά των ΠΑΕ, κύριος στόχος μας να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο και την εικόνα που είχαμε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια. Με δεδομένη και την επιθυμία του υφυπουργού να καταπολεμήσουμε τη βία, είναι σίγουρα πεποίθηση όλων των προέδρων της Σούπερ Λίγκας ότι το επόμενο πρωτάθλημα πρέπει σίγουρα να ξεκινήσει με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ώστε να υπάρχει έλεγχος για όλους όσοι εισέρχονται στα γήπεδα».

22

Τρία χρυσά μετάλλια είναι ο πανηγυρικός απολογισμός του Παλαιστικού Ομίλου Βόλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο έγινε με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό του Πύργου στην Πελοπόννησο. Παρόντες 40 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα καθώς και 150 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έπρεπε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την πολυπόθητη πρόκρισή τους στις Εθνικές Ομάδες και κατ’ επέκταση στα προγραμματισμένα για το καλοκαίρι διεθνή τουρνουά. Μεγάλες συγκινήσεις και δυνατούς αγώνες επεφύλαξε για τους βολιώτες αθλητές η διοργάνωση, στο τέλος της οποίας ανέβηκε το τρίτο σκαλί του βάθρου αποσπώντας και το χάλκινο μετάλλιο, ο παλαιστικός όμιλος Βόλου στην κατάταξη των συλλόγων. Παρών βεβαίως στον Πύργο από τα χαράματα της Κυριακής και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Θανάσης Πελεκούδας (ως αντιπρόεδρος διαιτησίας της Ε.Ο.Φ.Π.) και βέβαια ο ακούραστος προπονητής και “δάσκαλος” κ. Δημήτρης Τζουμπουσλής ο οποίος συνόδευσε τα παιδιά από την Παρασκευή. Η βολιώτικη αποστολή είχε στο δυναμικό της 6 αθλητές οι οποίοι για μια ακόμη φορά με τις επιδόσεις τους πιστοποίησαν τον δυναμικό ρόλο που κατέχουν στις μεγάλες διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟ Βόλου ήταν και ο μοναδικός σύλλογος της διοργάνωσης που κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια. Οι διακρίσεις αυτές, σε συνδυασμό με τις προηγούμενες προκρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου, αντανακλούν συγχρόνως τη σπουδαία δουλειά η οποία γίνεται στον Παλαιστικό Ομιλο, ο οποίος φιλοδοξεί κάθε χρονιά να ανεβάζει ψηλότερα το επίπεδο του αθλήματος στοχεύοντας στο μεγάλο γεγονός για την περιοχή μας, τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013. Οι τρεις χρυσοί Βολιώτες αθλητές την επόμενη εβδομάδα αναχωρούν με τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Κορασίδων για 15νθήμερη προετοιμασία στην Καλαμάτα, ενόψει των Πανευρωπαικών Πρωταθλημάτων που θα γίνουν τον άλλο μήνα στη Σερβία. Τα αποτελέσματα αναλυτικά: 54 κιλά: Γιάννης Σαντικιάν 1ος 46 κιλά: Θεοδόσης Βαλκανιώτης 1ος 70 κιλά: Γεωργία Καρακατσάνη 1η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 1. ΚΑΛΕΡΓΕΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: ...........................................22 2. ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ:................................................ 20 3. ΠΑΟ ΒΟΛΟΥ: ..........................................................20 4. ΟΡΦΕΑΣ ΣΕΡΡΩΝ: ..................................................19 5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΠΡ.: ............................................17 6. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ.: ......................................................15


IP 62.103.135.9

23 AGG:Layout 1 25/5/2009 10:29 μμ Page 1

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

μικρές αγγελίες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ… Μεγάλες Ευκαιρίες Επένδυσης σε Ακίνητα με υψηλές αποδόσεις!!! 01.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ (74-9) 35.000€ 02.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: στην Άφησσο σε 600τ.μ οικόπεδο με 8 δωμάτια (207-8) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 03.MΕΖΟΝΕΤΑ: στη Νέα Ιωνία Βόλου αυτοτελής 235τ.μ 3 επιπέδων (190-8) 240.000€ 04.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στη Ν.Δημητριάδα 180τ.μ 3 επιπέδων (182-8) 235.000€ (43-9) 155.000€ 05.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 5ου ορόφου 105τ.μ με τζάκι 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Τσαγκαράδα 150τ.μ σε οικόπεδο 2.070τ.μ (133-8) 250.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 155.000€ 08.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 550.000€ 09.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στον Άγιο Γεω. Νηλείας 800τ.μ με σπίτι 63τ.μ (20-9) 130.000€ 10.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Ν.Αγχίαλο 556τ.μ φάτσα θάλασσα με λυόμενο (38-9) 100.000€ 95.000€ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 4ου ορόφου 71τ.μ με πάρκινγκ (44-9) 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 170τ.μ super lux (217-8) 240.000€ (181-8) 120.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 108τ.μ 14.MEZONETA: στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 275.000€ 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (45-9) 245.000€ 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία 80τ.μ σε οικο. 120τ.μ (75-9) 90.000€ ου (21-9) 170.000€ 17.ΡΕΤΙΡΕ: στο Βόλο 6 ορόφου 110τ.μ με πάρκινγκ και αποθήκη 18.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στα Πλατανίδια 205τ.μ σε οικ. 250τ.μ (73-9) 230.000€ 19.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο κέντρο του Αλμυρού 90τ.μ σε 230τ.μ οικ. (186-7) 97.000€ 20.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στην Πορταριά Προφ. Ηλίας 3.079τ.μ (68-9) 120.000€

Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

- Ζητείται μονοκατοικία στο κέντρο της πόλης - Ζητείται γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης στη Ν. Ιωνία. - Ζητείται μονοκατοικία, 85-90τ.μ., στην περιοχή Καραγάτς - Πωλείται μονοκατοικία, 80 τ.μ. σε οικόπεδο 176τ.μ., με υπέροχη αυλή στη Νέα Δημητριάδα.

Κων/τία Μακαρώνα - Λαϊνα

τηλ. 24210 22824 - κιν. 6982479991 - 6973585390

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085.

Πωλείται διαμέρισμα, 100 τ.μ., Κοραή 65 – Πλάτωνος (30 χρόνων) σε πολύ καλή κατάσταση και ξύλινα δάπεδα. 95.000€ Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6976282852. Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα, 168τ.μ., με τρεις εισόδους, 12,5τ.μ. πρόσοψη επί της Ανθ. Γαζή, πλήρως ανακαινισμένο. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538.

ΠΑΪΖΑΝΟΣ Β.-ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ Α. Ο.Ε NAKOS CENTER 1ος ΟΡΟΦΟΣ

6945 125 805

www.ktisis-realestate.com ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΟΙΚΙΩΝ 1. Τριάρι 117 τ.μ, στην Ερμού, (400 €) 2. Τριάρι 100 τ.μ, καινούργιο πολυτελές με μεγάλα μπαλκόνια στην Ν. Ιωνία (490 €) 3. Τριάρι 74 τ.μ, παλιό, στην Κασσαβέτη, (290 €) ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 1. Κεντρικότατο κατάστημα 150 τ.μ ισόγειο, 70 τ.μ πατάρι & 150 τ.μ όροφος σε θέση προβολής 2. Γραφεία 122 τ.μ, στην οδό Ιάσωνος & σε θέση προβολής. ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΟΥΝΟ & ΘΑΛΑΣΣΑ 1. Χορευτό 144 τ.μ, σε οικόπεδο 780 τ.μ με απεριόριστη θέα (360.000 €) 2. Νεοχώρι , πέτρινη μονοκατοικία, 190 τ.μ σε οικόπεδο 228 τ.μ (110.000 €) 3. Νηές , παλιά πέτρινη μονοκατοικία εφαπτόμενη στη θάλασσα, 208 τ.μ σε οικόπεδο 356 τ.μ (198.000 €) 4. Πάλτση, εξοχική κατοικία 50 τ.μ σε οικόπεδο 4.600 τ.μ (55.000 €) 5. Πινακάτες πέτρινη μονοκατοικία 94 τ.μ, σε οικόπεδο 182 τ.μ (59.000 €) 6. Πινακάτες πέτρινη μονοκατοικία 60 τ.μ, σε οικόπεδο 3.298 τ.μ (75 .000 €) 7. Αγ. Βλάσιος, οικόπεδο 8.700 τ.μ, (350.000 €) 8. Τσαγκαράδα, αγροτεμάχιο 4.000 τ.μ, (98.000 €) 9. Βυζίτσα, οικόπεδο 1.096 τ.μ, (89.000 €) 10. Μάραθος, οικόπεδο 300 τ.μ (75.000 €) 11. Κορώπι οικόπεδο 7.050 τ.μ παραθαλάσσιο 12. Χορευτό, οικόπεδο 1.000 τ.μ, παραθαλάσσιο (300.000 €) 13. Νταμούχαρη, οικόπεδο 370 τ.μ , με θέα, άδεια οικοδομής & αντιστηρίξεις (179.000 €) 14. Νταμούχαρη, επίπεδο οικόπεδο 300 τ.μ με θέα (139.000 €) 15. Μουρτιάς οικόπεδο 1.000 τ.μ με άδεια οικοδομής (549.000 €) 16. Πορταριά, αγροτεμάχιο 3.274 τ.μ. με απεριόριστη θέα (189.000 €) 17. Πορταριά, αγροτεμάχιο 3.289 τ.μ. στη Βρύση Αδάμαινας (189.000 €) 18. Νεοχώρι, οικόπεδο 3.184 τ.μ, (29.000 €)

19. Αϊ-Γιάννης, αγροτεμάχιο 4.000 τ.μ με ιδιωτική παραλία και οικία νεόδμητη, στο Παπά Νερό 20. Κάτω Γατζέα, αγροτεμάχιο 6.956 τ.μ με απεριόριστη θέα (149.000 €) 21. Αγ. Γεώργιος, οικόπεδο 1.000 τ.μ, (98 .000 €) 22. Αγ. Βλάσιος , αγροτεμάχιο 3.000 τ.μ, με πέτρινο διώροφο οικίσκο (35.000 €) 23. Λεφόκαστρο αγροτεμάχιο 4.222 τ.μ, με θέα (130.000 €) 24. Λεφόκαστρο αγροτεμάχιο 10.000 τ.μ, με θέα & ιδιωτική παραλία (390.000 €) 25. Λεφόκαστρο επίπεδο αγροτεμάχιο 6.242 τ.μ, με θέα, ιδιωτική παραλία & διώροφη οικοδομή 26. Κάτω Λεχώνια, αγροτεμάχιο 3.420 τ.μ, (300.000 €) 27. Αγριά οικόπεδο 340 τ.μ, (95.000 €) 28. Αγριά οικόπεδο 450 τ.μ, με οικία (170.000 €) 29. Αφέτες 2 οικόπεδα (1.112 & 2.134)τ.μ & 1 αγροτεμάχιο 4.440 τ.μ σε τιμή ευκαιρίας 30. Τσαγκαράδα, επίπεδο οικόπεδο 4. 302 τ.μ, με θέα, κοντά στην Αγ. Παρασκευή 31. Τσαγκαράδα οικόπεδο 4.700 τ.μ, (160.000 €) 32. Τσαγκαράδα-Μυλοπόταμος αγροτεμάχιο 6.025 τ.μ, (190.000 €) 33. Μελισσιάτικα οικόπεδο 3.550 τ.μ (100.000 €) 34. Δράκεια Εξοχική Κατοικία, 240 τ.μ σε οικόπεδο 660 τ.μ , λειτουργεί και ως ξενώνας (295.000 €) 35. Μελισσιάτικα οικόπεδο 1.280 τ.μ. με απεριόριστη θέα (205.000 €) 36. Αργαλαστή Μπελιάν, αγροτεμάχιο 7.317 τ.μ (49.000 €) 37. Πορταριά Μονοκατοικία 160 τ.μ σε οικόπεδο 300 τ.μ δίπλα στην πλατεία (250.000 €) 38. Άνω Βόλος οικόπεδο 716 τ.μ , (105.000 €) 39. Αργαλαστή οικόπεδο 800 τ.μ (60.000 €) ΞΕΝΩΝΕΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 1. Πινακάτες, πυργόσπιτο-αρχοντικό 290 τ.μ 2. Καλά Νερά, μικρό ξενοδοχείο 3. Αφέτες ξενώνας 240 τ.μ 4. Δράκεια ξενώνας, 240 τ.μ σε οικόπεδο 660 τ.μ (295.000 €)

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Αλυκές, Βόλος, Πωλείται Οικόπεδο 470τμ μπροστά στη θάλασσα, μετά από την Πλάζ Αλυκών.

Καθηγήτρια με δεκαετή εμπειρία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα για τις εξετάσεις τους σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Κιν.: 6977 997491, πρωϊνές ώρες. Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – ΓυμνασίουΛυκείου. Τηλ. 6937 667456, 6938047276

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Ευκαιρία, Πωλείται Οικόπεδο 1050τμ εντός οικισμού Πορταριάς, κάτω της αντικειμενικής άξιας.

Καθηγητής με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. 6939 17 4298 και 24210 48335, απογευμ. ώρες.

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATEΤ Τηλ. 6979 72616524210 25000 Αλυκές, Βόλος, Πωλείται Οικόπεδο 343τμ στη θέση Μιμίκος, μπροστά στη θάλασσα.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Αλυκές, Βόλος, Οικόπεδο 128τμ {κτίζει 104τμ}, 2 δρόμους πάνω από το παραλιακό πάρκο των Αλυκών Βόλου, τιμή 48.000€.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Βόλος, Νέα Αγχίαλος. Πωλείται κατάστημα 74τμ με υπόγειο 74τμ και εσωτερικό πατάρι {το κατάστημα λειτουργεί σαν ζαχαροπλαστείο}.

Ζητείται για αγορά τις μετρητοίς, αυτοκίνητο μεταχειρισμένο μάρκας citroen ή fiat της τελευταίας πενταετίας-επταετίας, σε καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6976893423.

ZHTΕΙΤΑΙ

ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ Πυστολαδόρος – γομωτής με άδεια ηλεκτρικών και απλών καψυλλίων. Όλες τις εργασίες κομπρεσέρ. Δεκτή ενοικίαση άδειας. Κάλυψη εργασίας με τιμολόγιο. Τηλ. 6944793779.

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE ΤΗΛ. 6979 72616524210 25000 Αλυκές, Βόλος, Ετοιμοπαράδοτες ανεξάρτητες Μεζονέτες με αυλή & υπόγειο 117τμ, από 225.000 €.

Κανάρη 8, Βόλος ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Τιμή Ευκαιρίας. Βίλα στο Μούρεσι Πηλίου, με άδεια Ξενώνα.

Περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου, μονοκατοικία 100τ.μ. σε 147 τ.μ. οικόπεδο Περιοχή Αγ. Νικολάου, μονοκατοικία γωνιακή 88 τ.μ. σε 135 τ.μ. οικόπεδο Περιοχή Αγ. Δημητρίου, μονοκατοικία 120 τ.μ. σε 160 τ.μ. οικόπεδο Περιοχή Αγ. Σπυρίδωνα 70 τ.μ. μονοκατοικία σε 207τ.μ. οικόπεδο Περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου διαμέρισμα 100 τ.μ. Περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου διαμέρισμα 90 τ.μ. Περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου διαμέρισμα 170 τ.μ. Οικόπεδα : Αλυκές, Πευκάκια, Άφησσο, Καλά Νερά, Δράκεια, Αη Γιάννη.

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Αλυκές, Ενοικίαση η Πώληση Κατάστημα 110 τμ μπροστά στη θάλασσαπεζόδρομος.

Διαμεσολαβούμε με ειδικά συνεργεία για την ανακαίνιση οικιών και επαγγελματικών χώρων

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Ευκαιρία. Πώληση, Οικία 139τμ σε οικόπεδο 178 τμ, Αγ. Ονούφριος.

Κων/τία Μακαρώνα - Λαϊνα τηλ. 24210 22824 - κιν. 6982479991 - 6973585390

ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Αλυκές, Βόλος, Πώληση, 2 Διαμερίσματα μπροστά στη θάλασσα, 69,5τμ & 79 τμ, οδός Βάκχου. ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Κάτω Γατζέα, Πωλείται Μονοκατοικία 57τμ σε οικόπεδο 157τμ, τιμή 85.000 €. ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000 Ενοικίαση, Κατάστημα 60τμ με πατάρι 30τμ επί της οδού Πολυμέρη. ONLINE SOLUTIONS REAL ESTATE Τηλ. 6979 72616524210 25000. Βόλος, Αγριά, Πωλείται Πλυντήριο Αυτοκινήτων 240 τ.μ. στην Αγριά Βόλου.

Πωλούνται δύο αγροτεμάχια 1 και 3 στρέμματα στην περιοχή της Πάλτσης. Πλησίον δρόμου. Πωλείται επίσης αγροτεμάχιο 5 στρέμματα στη θέση «Αλώνια» Αργαλαστής. Πληροφορίες 6974 417 431. Πωλείται στην Ζαγορά Πηλίου παλαιά κατοικία 50τ.μ., πετρόχτιστη, στην πλατεία Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες στο τηλ. 6947 158714 Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Ενοικιάζεται ισόγειο διπλοκατοικίας, 4 δωματίων, στην οδό Τσιμπούκη – Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 46545.

Ενοικιάζεται τριάρι, με τέντες, aircondition, αυτονομία, φυσικό αέριο, Μαυροκορδάτου 52 – Γαζή. Τηλ. 6974569547. Ενοικιάζεται γραφείο επί της Ιωλκού 17 στον 1ο όροφο. Τηλ. 6940908811. Ενοικιάζεται οικία 180 τ.μ. με 3 κρεβατοκάμαρες, 2 μπάνια, κουζίνα, σαλόνι – τραπεζαρία 80τ.μ., τζάκι, αυτόνομη θέρμανση σε άριστη κατάσταση. Τηλ. 6978037305. Ενοικιάζεται μονοκατοικία γωνιακή, Παγασών με Δημάρχου Γεωργιάδου, 3 δωματίων με μεγάλο χωλ. Τηλ. 24210 80608, 55932. Ενοικιάζονται δύο καταστήματα, ισόγειο – πατάρι – όροφος. Κουταρέλια 37 – Ερμού. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 24307, 21237, 20929. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95τ.μ., Κουταρέλια 49, στον πρώτο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 20929. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, κατασκευής 2007, 30 τ.μ., 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, κλιματιστικό. Υψηλάντου – Μαυρογένους 30, Τηλ. 24210 81122, 6938831453, ώρες 09.00 – 19.00.

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 2421036341, από τις 17:00 - 22:00. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

23

«H SUNSOFT ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΕ, εταιρία εμπορίας λογισμικού ενδιαφέρεται να προσλάβει: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚOY Απαραίτητα Προσόντα: Ηλικία μέχρι 35 ετών Γνώση της αγοράς προϊόντων λογισμικού ~ εστιατορικής -εμπορικής- ξενοδοχειακής αγοράς, δυνατότητα μετακινήσεων. Δυναμισμός, ικανότητα και θέληση για την επίτευξη στόχων Πανεπιστημιακός τίτλος θα θεωρηθεί πρόσθετο προσόν. Άδεια οδήγησης απαραίτητη. Προσφέρονται: Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών Άριστο εργασιακό περιβάλλον Συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων: Ε-ΜΑΙL: job@sunsoft.com.gr

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Απωλέσθη βιβλιάριο ασφάλισης ΟΓΑ στο όνομα Σωτήριος Γραμμένος του Ιωάννη. Εάν γνωρίζετε κάτι καλέστε στο τηλ. 24210 81681.

Ενοικιάζεται μαγαζί 280τ.μ., με γραφεία και αυλή, στο Λατομείο, για βιοτεχνικούς χώρους. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 24210 85997, 693014270, 6973 421850.

ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ - ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Ενοικιάζεται κατάστημα 32τ.μ., Γκλαβάνη 98 – Τ. Οικονομάκη. Τηλ. 24210 26469, 6972751977 Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 120 τ.μ. + πατάρι 20τ.μ., επιπλωμένος με ξύλινα ράφια. Γλάδστωνος 71 μεταξύ Γαζή & Κωνσταντά. Τηλ. 24210 24465.

Πωλείται κατάστημα – αποθήκη 68τ.μ., Κωνσταντά – Γλάδστωνος. Τηλ. 6972 220233. Πωλείται πολύ καλό περίπτερο με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6981853627. Πωλείται σε νέα οικοδομή, κατάστημα 182τ.μ., με δυο τουαλέτες και μια αποθήκη 10τ.μ. στην οδό Βυζαντίου και Παναγίας Σουμελάς στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 80555, 6932417448.

MAΘΗΜΑΤΑ Καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Τηλ. Επικοινωνίας: 6970355811 Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974677244. Μαθηματικός με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου, ιδιαίτερα ή γκρουπ. Τηλ. 24210 60010, 6942 433289.

ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΜΕΤΖΑΣ

ΤΗΛ. 6945534440 Πωλούνται ντουλάπια κουζίνας, χρώματος καφέ, 10μ. περίπου με νεροχύτη, κεραμικό, μπαταρία και πάγκο, σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6974371423 ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Κυρία διαζευγμένη 58 ετών δίχως παιδιά, οικονομικά ανεξάρτητη, εμφανίσιμη, με διάθεση για ζωή, διαθέτει σπίτι και εξοχικό, ζητεί κύριο επίσης ανεξάρτητο έως 68 ετών για γνωριμία και εκτός Μαγνησίας. Τηλ. 6958813266

Σοβατίσματα, χτισίματα, μερεμέτια

Ο Νίκος

Τιμές λογικές Τηλ. 6936167064

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείτε. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία Μολδαβία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΤΗΛ. 2410-670840


24 new.qxd

25-05-09

22:25

Page 1

Tƒ√ºπª∞ °∞´∆∞¡π¢∏™

Delivery

∫∞£∂ ª∂ƒ∞ ¶ƒ√´√¡∆∞ ™∂ ∆πª∂™ ™√∫!!

º∂∆∞ ¶ƒ√µ∂π∞ ∆ƒπ∫∞§ø¡ 4,90€ ÙÔ ÎÈÏfi °∞§∞ ºƒ∂™∫√ ∞°¡√ 1lt 0,99€ ∂§∞π√§∞¢√ ∂•∆ƒ∞ ¶∞ƒ£∂¡√ 5lt 14,90€ ∏§π∂§∞π√ 10lt 10,90€ °π∞√Àƒ∆π ™∆ƒ∞°°π™∆√ 1,49€ ÙÔ ÎÈÏfi ∂§π∂™ ¶∏§π√À ¶∞ƒ∞°ø°∏™ ª∞™ 2,90€ ÙÔ ÎÈÏfi

7/6 ¤ˆ˜ 8/6 ∞Á›Ô˘ ¶Ó‡̷ÙÔ˜ ÛÙ· ÏÔ˘ÙÚ¿ ¶fi˙·Ú ∞Úȉ·›· - ∂‰ÂÛÛ·- ¡¿Ô˘Û·

¶·Ï·Ì¿19 µfiÏÔ˜ ÛÙÔÓ ÕÁÈÔ µ·Û›ÏÂÈÔ ∆ËÏ. Delivery 24210 40580 ¤ˆ˜ ÙȘ 3 ÙÔ ÌÂÛË̤ÚÈ

∆ÈÌ‹ 70 ¢ÚÒ ÙÔ ¿ÙÔÌÔ Ì ËÌȉȷÙÚÔÊ‹ ∞Ó·¯ÒÚËÛË 10 .Ì.

ª∂™√™ Ã√¡√™ ¶∞ƒ∞¢√™∏™

30 §∂¶∆∞ ∫∞π ∂πª∞™∆∂ ™∆∏¡ ¶√ƒ∆∞ ™∞™

ALPHA SYSTEMS BIO∆∂áπ∞ ™À¡£∂∆π∫ø¡ ∫√Àºøª∞∆ø¡ ™∆∂º∞¡√™ ∞¡∞™∆∞™√¶√À§√™ ˘‡ı˘ÓÔ˜ ˆÏ‹ÛˆÓ

BIOTEXNIA ™π¢∏ƒ√À ª¶∂∆√¡ ™∫ƒπª¶∞™ ∞¶√™∆√§√™ & ∞§∂•∞¡¢ƒ√™ √.∂. ∞’ µπ.¶∂. µ√§√À ∆∏§. 24210 95798 ∫π¡. 6932 720725 - 6932 580862

ª∂°∞§∏ ¶√π∫π§π∞ Ãøª∞∆ø¡ ∫∞π ™Ã∂¢πø¡ π¢∞¡π∫∞ °π∞ ¶∂ƒπ√Ã∂™ ∫√¡∆∞ ™∆∏ £∞§∞™™∞ ∫∞£ø™ ¢∂¡ ∂¶∏ƒ∂∞∑√¡∆∞π ∞¶√ ∆∏¡ ∞§ªÀƒ∞

µπ√∆∂áπ∞: ¡Â·fiψ˜ 4 (·Ú·χڈ˜ “see you”) µ√§√™ ∆∏§.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

ΦΥΛΛΟ 26-5-09

Advertisement