Page 1

1494:Layout 1 22/2/2013 10:28 μμ Page 1

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 7ον

αρ. φύλλου 1494 • τιμή 0,10 ευρώ • www. m agnesianews. g r IΔΡΥΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

«Έπεσε» σε αρχαία ο Κόμβος Βελεστίνου

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΕΛ. 8

ΣΕΛ. 9

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη Δυτική Αττική και στον Πειραιά

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ www.magnesiasports.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ

Πετρέλαιο στους αγρότες με μειωμένο φόρο;

ΣΕΛ. 10

Νέο «θερμό» επεισόδιο στο Νοσοκομείο Ο Διοικητής επιτέθηκε στον πρόεδρο των γιατρών για ένα 5ευρο και αναζητείται να συλληφθεί ύστερα από την κατάθεση μήνυσης Νέο αρνητικό επεισόδιο, με πρωταγωνιστή τον διοικητή Αριστείδη Ζαχαρόπουλο, που, αφού πίεσε για «ομολογία» δύο γυναίκες συγγενείς ασθενούς ότι έκαναν εξωτερική επίσκεψη στον πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών Νίκο Χαυτούρα, κάτι που δεν κατάφερε να αποσπάσει, επιτέθηκε προπηλακίζοντας τον γιατρό, με το αιτιολογικό ότι «εξέταζε ασθε-

ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

νείς χωρίς να πληρώσουν το 5ευρώ», τη στιγμή που βρισκόταν στο γραφείο του με συγγενείς νεαρού που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και τους έδινε οδηγίες για μεγάλο χειρουργείο που πρόκειται να υποβληθεί το παιδί στο πόδι, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας!

ΣΕΛ. 7

προτεiνει το Δντ!

Κούρεμα των δανείων νοικοκυριών

ΟΙΚΟΕΝΔΥΣΗ

Φιλίτσα

• ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ • ΚΟΥΡΤΙΝΟΞΥΛΑ • ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΣΕΩΝ • ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΤΟΙΧΩΝ • ΧΑΛΙΑ • ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

25%

σε υφάσματα και κουρτίνες

Guy Laroche Σε αποκλειστική διάθεση για το Νομό Μαγνησίας Π. ΜΕΛΑ 45 – 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 24556, 22288

Αναδιάρθρωση των χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις πληττόμενες από την κρίση ευρωπαϊκές οικονομίες προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση του, τονίζοντας πως τα υψηλά επίπεδα χρέους είναι πιθανό να εμποδίσουν την ανάκαμψη των αδύναμων ευρωπαϊκών κρατών.

ΣΕΛ. 14


02 Α:Layout 1 22/2/2013 7:14 μμ Page 1

2

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

[KAIΡΟΣ]

Για να γελάσουμε

Σάββατο

Μαγνησία: -01… 16οC Βόλος: 06… 16 οC Ν.Ιωνία: 05… 16 οC Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01…16 οC. Στον ΒΟΛΟ 06….16 οC

23

Το δίκανο…

Φεβρουαρίου

Πολυκάρπου επ. Σμύρνης, Πολυχρονίου

Ανατολ. Ηλίου 07.05 Δύση Ηλίου 18.12

- Ρε φίλε, που πας με το δίκανο; - Στην Μαρία... - Ποιά Μαρία ρε; - Αυτή που μου είχε πει ότι τον άντρα τον θέλει κυνηγό...!

Καιρός με συννεφιές και βροχούλες ΙΔΡΥΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Γ. Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Γ. Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 84 Τ.Κ. 383 34, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4, 86068 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832

Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλ. Τακούδης» Γενικά καλός θα διατηρηθεί ο καιρός το Σάββατο στη Μαγνησία, όμως την Κυριακή, ίσως σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στο τέλος της ημέρας, σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης». Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01…16 οC. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος, βαθμιαία όμως θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως προς το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02…17 οC. Οι ενδείξεις σε επίπεδο Θεσσαλίας, για τη Δευτέρα, δεί-

ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΜΕΣΑ & ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

Απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα

ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΑΛΑΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΤΣΕΠΗΣ Ιωλκού 25- Βόλος (Εναντι ΖΑΡΑ) Τηλ 24210 26848 - κιν. 6977775003

χνουν ότι αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι και η θερμοκρασία σε πτώση (η ανώτερη 13-15 0C). Την Τρίτη, αναμένονται αραιές συννεφιές, τοπικά αυξημένες, και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση (1214 0C). Για τους αγρότες Για τους αγρότες σύμφωνα με τις προβλέψεις, για το διάστημα 22.02 – 28.02.2013, προβλέπονται: Αρκετές βροχές πάλι και αυτή την εβδομάδα, που θα δώσουν ακόμη υψηλότερα ύψη βροχόπτωσης. Tο Σαββατοκύριακο, περιμέ-

νουμε σχεδόν αίθριο καιρό, με θερμοκρασίες υψηλότερες για την εποχή που διανύουμε (την Κυριακή θα πλησιάσουμε τους 17 βαθμούς). Από την Κυριακή το μεσημέρι όμως ένα χαμηλό , που ήδη από το πρωί θα επηρεάζει την δυτική Θεσσαλία, θα δώσει και στους νομούς της Λάρισας και της Μαγνησίας βροχές, που θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι και την Τρίτη. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στις νοτιότερες περιοχές και τις Σποράδες. Οι θερμοκρασίες λόγω του νότιου ρεύματος θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, αν και από την Τρίτη θα παρουσιάσουν μια μικρή υποχώρηση. Από την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση ως προς τα φαινόμενα, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση (11-12 βαθμούς), καθόσον οι άνεμοι θα ξαναγίνουν βοριάδες.

Νέο Δ.Σ. συνταξιούχων εμπόρων

Νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Νομού Μαγνησίας που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 13/2/2013. Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος:Κοντονίνας Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος: Ζούμπος Γρηγόριος, Γεν.Γραμματέας: Μαγαλιός Αλέξανδρος, Ταμίας: Κυπριζλής Δημήτριος, Δημοσ. Σχέσεων: Γεωργακόπουλος Ιωάννης, Μέλη: Κυριακουλίδης Κλήμης, Παπαδούλης Θωμάς. Αντιπρόσωποι στην ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ-ΤΑΕ εξελέγησαν: Μαγαλιός Αλέξανδρος, Κοντονίνας Αθανάσιος, Γεωργα- κόπουλος Ιωάννης, Κυπριζλής Δημήτριος και Κυριακουλίδης Κλήμης.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Εύβοιας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Φεβρουαρίου 2011, συγκροτήθηκε σε σώμα την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, ως εξής: Πρόεδρος Πέτρου Γεώργιος, Αντ. Τσιγκλιφύσης Γεώργιος, Γ.Γ. Χορταργιάς Δημ., Έφορος Γκουτρουμάνης Άρης, και μέλη: Καραποστόλης Κων., Μπαλλής Συμεών και Μπεχλιβάνος Χρήστος. Η θέση του ταμία θα καλυφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

ΚΑΒΑ «ΝΥΧΤΕΡΙ»

Ιωλκού 352 – ΒΟΛΟΣ Τηλ. 2421071338

Συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε επιλεγμένες ποικιλίες κρασιών χύμα: ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ (βιολ. καλ.) ΚΑΜΠΕΡΝΕ ΜΕΡΛΟ (β.κ) ΣΙΡΑΧ (β.κ) ΠΙΝΟ ΝΟΥΑΡ (β.κ) ΝΥΧΤΕΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟ ΛΗΜΝΟΥ (β.κ) ΑΣΥΡΤΙΚΟ - ΡΟΔΙΤΗΣ (β.κ) ΣΑΡΝΤΟΝΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ ΜΑΥΡΑΘΗΡΟ (γλυκό λιαστό) ΒΙΝΣΑΝΤΟ (γλυκό λιαστό Σαντορίνης) ΦΡΑΟΥΛΑ - ΡΟΔΙΤΗΣ (demi sec εμφιαλωμένο) ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΡΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΒΑ «ΝΥΧΤΕΡΙ» Υψώνει τα ποτήρια στην υγειά σας.

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ]

τοπικά

532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. 1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο. 1886: Οι Times του Λονδίνου δημοσιεύουν για πρώτη φορά στον κόσμο μικρή αγγελία. 1941: Το ελληνικό υποβρύχιο Νηρεύς, υπό τον Πλοίαρχο Βεροιόπουλο, βυθίζει στην Αδριατική μεγάλο ιταλικό εμπορικό σκάφος που συνοδευόταν από δύο αντιτορπιλικά. 1943: Οι γερμανοί κατακτητές ανακοινώνουν την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν σε καταναγκαστικά έργα.

Σεμινάριο για επιδοτούμενα προγράμματα νέων επιχειρήσεων Τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.30, σεμινάριο με θέμα «Νέα Επενδυτικά Προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013» Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιο του διατμηματικού μαθήματος «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων», στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο, Γ. Καρτάλη & Ροζού) με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Βενετσάνο, Διευθυντή Οικονομικής Παρακολούθησης Έργου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχειρίσεως Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (Α.Ε.Δ.Ε.Π.). Πρόκειται για τα νέα Επενδυτικά Προγράμματα όπως: «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» & «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας»

Εκδήλωση στη Σκιάθο για προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. Πραγματοποιείται τη Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» στη Σκιάθο εκδήλωση παρουσίασης των δύο νέων Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» και «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας».

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα υλοποιήσουν επενδύσεις στους τομείς Μεταποίηση, Τουρισμό, Εμπόριο και Υπηρεσίες. Αποσκοπεί στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων και απειλούμενων από ανεργία γυναικών.

Το δράμα «Poetry» στο Cine Μεσόγειος Συνεχίζεται το Cine Μεσόγειος από το Δ. Βόλου στο “ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ” (αίθουσα “Νίκος Κολοβός”), την Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 9:30΄μ.μ. Το σινεμά (μας) ταξιδεύει στη Ν. Κορέα, με μια βραβευμένη ιστορία… ΠΟΙΗΣΗ (Shi / Poetry) Ν. Κορέα (2010) Σκηνοθεσία: Τσανγκ-ντονγκ

Λι Πρωταγωνιστούν: Τζονγκ-χι Γιουν, Ντα-γουίτ Λι, Να-σανγκ Αν, Χιρά Κιμ, Γιονγκ-τεκ Κιμ (139΄) Η ταινία έλαβε Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Κανών. Το «Poetry» είναι ένα κοινωνικό δράμα λιτό, υπαινικτικό κι ανθρώπινο, ισορροπημένο ανάμεσα στον στοχασμό και το δράμα.

Εξορμήσεις απ΄τον «ΠΑΝ» Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φυσιολατρικού Ομίλου «ΠΑΝ» στο πλαίσιο των εξορμήσεων, θα γίνουν: - Κυριακή 3/3: Πεδινή Φωκίδα- απλή πεζοπορία. Δελφοί- Κιρρα Ιτέαςαρχαιοελληνικό μονοπάτι προσκυνητών Μαντείου. Ω.Π. 4- Β.Δ. 1/5 - Παρασκευή 8 Μαρτίου: Αποκριάτικο, μασκέ πάρτι με λαϊκή ορχήστρα στη μουσική σκηνή «Όσο πατάει η γάτα…», Σουλίου με Βελισαρίου στα Παλιά. Ώρα έναρξης 12.30. - Τριήμερο Απόκριας – Κ. Δευτέρας 16,17,18/3 Κέρκυρα- Λευκίμμη – λίμνη Κορυσσαίων- Παλαιοκαστρίτσα. Απόκριες στην όμορφη Κέρκυρα, ξενάγηση σε όλα τα αξιοθέατα και μουσεία της πόλης. Αρχηγός Αν Πουτουρούδη, Γεωργία Χαραλαμπίδου. Πληροφορίες – δηλώσεις, αναλυτικά προγράμματα. Γραφεία συλλόγου Σόλωνος 2, τηλ. 24210 24290 Πρωί- Δ.- Π. 10.00-12.00 Απόγευμα Δευτ., Τεταρ., Παρασ. 6.00 – 8.00μ.μ. Κινητό συλλόγου 6976904236

(πρώην RAPOS TRAVEL) ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ στο ΜΠΑΝΣΚΟ 1/3/2013 - 3/3/2013 ξενοδοχείο 4* (κοντά στα λίφτ), ημιδιατροφή, ελεύθερη χρήση spa (θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ) 95 € …με την ποιότητα του OPERA travel & tours! Κ.Καρτάλη 146, Βόλος Τηλ/fax: 24210 35865, 6974 667340 e-mail: operatravel@yahoo.com

Προσφορά: Απαλλαγείτε μια για πάντα από την τριχοφυΐα με φωτοαποτρίχωση IPL με 25% έκπτωση 28ης Οκτωβρίου 126 & Κουμουνδούρου - Βόλος www.mfatsi-esthetique.com Τηλ./Fax: 24210 21592


03 A:Layout 1 22/2/2013 7:15 μμ Page 1

3

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

τοπικά

Παράνομοι αρκετοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. Ένας κυκλοφορεί με «πινακίδες-μαϊμού», πολλοί τις βγάζουν εντελώς! «Βουτηγμένοι» στην παρανομία είναι αρκετοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, που, προκειμένου να μην πληρώσουν και να μην υποστούν τις συνέπειες του νόμου, σκαρφίζονται… διάφορους τρόπους, όπως πινακίδες - «μαϊμού», ενώ ορισμένοι δεν διστάζουν να βγάλουν τελείως τις πινακίδες από τα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να γλιτώσουν τη διαπίστωση παραβάσεων από την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, μετά από καπεριοίκων, στο ταγγελία, Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας, για αυτοκίνητο, που εμποδίζει την κυκλοφορία και τη σχετική έρευνα που έγινε, βγήκε «λαβράκι», καθώς ο αντιδήμαρχος Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αισωνίας, διαπίστωσε ότι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ., αν και είχε καταθέσει τις πινακίδες στην Εφορία, προκειμένου να μην πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, έφτιαξε μόνος του πλαστές (και μάλιστα πολύ καλό αντίγραφο) και κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του, σα να μη συμβαίνει

Σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων… τίποτα…Όπως δήλωσε ο κ. Τσαμπάζης ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του παράνομα. «Έχει κάνει πιστό αντίγραφο της πινακίδας, την τοποθέτησε στο αυτοκίνητο και κυκλοφοράει παράνομα. Πρόκειται για κλασική περίπτωση φοροδιαφυγής», ανέφερε. Ο αντιδήμαρχος, ανέφερε ότι θα αποτανθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να πιστοποιήσει αν υφίσταται παράβαση και στη συνέχεια η υπηρεσία θα ειδοποιήσει την Τροχαία, για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από το Νόμο. «Κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες» Επίσης, στη Ν. Ιωνία, ήδη διαπι-

στώθηκαν μερικές περιπτώσεις ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι βγάζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας από τα αυτοκίνητά τους και κυκλοφορούν χωρίς αριθμό, για να αποφεύγουν αστυνομικούς ελέγχους και βεβαιώσεις τυχόν παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία! Όπως δήλωσε ο κ. Τσαμπάζης, αυτό το φαινόμενο τείνει να γίνει μάστιγα στη Ν. Ιωνία, ενώ επισήμανε ότι αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, κυκλοφορούν και στο Βόλο. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι θα γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Απομάκρυνση εγκαταλειμμένων Σε εξέλιξη τέλος, βρίσκεται, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων αυτοΗ Υπηρεσία κινήτων. Καθαριότητας τοποθέτησε σε εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στη Ν. Ιωνία (3-4 περιπτώσεις) που είναι

παρατημένα σε κοινόχρηστους χώρους, ειδικά αυτοκόλλητα, για να απομακρυνθούν, από τους ιδιοκτήτες τους. Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις σήμερα διαπιστώθηκε ότι αντί να απομακρυνθούν τα οχήματα, είχαν ξεκολλήσει τα αυτοκόλλητα του Δήμου! Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει φωτογραφίσει τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και μετά από 40 ημέρες, σε συνεργασία με εργολάβο, θα τα απομακρύνει και θα τα μεταφέρει για ανακύκλωση, έγινε γνωστό από τον Δήμο Βόλου. Σημειώνεται ότι ο ιδιώτης έχει την υποχρέωση να μεταφέρει το εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο σε ιδιωτικό του χώρο και να τα απομακρύνει από τους κοινόχρηστους χώρους. Για το λόγο αυτό, γίνεται η προειδοποίηση με το αυτοκόλλητο πάνω στο αυτοκίνητο. Αν μετά την παρέλευση 40 ημερών, η ενέργεια αυτή δε γίνει από τον ιδιοκτήτη, τότε ο Δήμος, σε συνεργασία με τον εργολάβο, τα μεταφέρει για ανακύκλωση.

Eπιχείρηση «λακκούβα» στο Δήμο Βόλου Κανονισμός για τις φθορές και τομές από άλλους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας Από νωρίς χθες το πρωί και από τη Δημοτική Ενότητα Ν. Ιωνίας, ξεκίνησε η επιχείρηση «λακκούβα» του Δήμου Βόλου, που αφορά το 2012 και έλαβε παράταση για να ξεκινήσει τώρα, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το έργο για όλη τη χρονιά. Από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο Βόλο και στο σύνολο του ενιαίου Δήμου, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες, ετοιμάζουν κανονισμό, για τις φθορές και τομές από άλλους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό, ώστε να αποφεύγεται το «ράβε - ξήλωνε» στους δρόμους. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτη Λαμπρινίδη, ξεκίνησε χθες από τη Δημοτική Ενότητα της Ν. Ιωνίας, το έργο συντήρησης οδοποιΐας, που μόνο για τη Ν. Ιωνία είναι προϋπολογισμού 100.000€ και, μετά την έκπτωση η δαπάνη θα είναι της τάξης των 53.000€, που θα καλυ-

φθεί από τη ΣΑΤΑ του 2012, τα χρήματα της οποίας εκταμιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου. Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι, στο πλαίσιο της μελέτης, προβλέπονται συντηρήσεις και αποκαταστάσεις, τόσο δρόμων, όσο και πεζοδρομίων. Αρχικά οι εργασίες προβλέπουν εκσκαφή στα σημεία που υπάρχουν λακκούβες, τοποθέτηση 3Α και επικάλυψη με ψυχρό ασφαλτόμιγμα, ενώ, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα πέσει ασφαλτοτάπητας στα σημεία που έγιναν οι επεμβάσεις. «Με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε, ιεραρχούμε και δίνουμε προτεραιότητα στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα», ήταν η δήλωση του αντιδημάρχου Φώτη Λαμπρινίδη. Σημειακές παρεμβάσεις Χθες, πρώτη ημέρα των εργασιών από τον ανάδοχο, στη Ν. Ιωνία, έγιναν 12 σημειακές παρεμβάσεις,

σε δρόμους που δέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και έχουν βαθμό επικινδυνότητας, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος. Συγκεκριμένα, έγιναν παρεμβάσεις στην οδό Εθν. Αγώνων, όπου, στο ύψος του στρατοπέδου Γεωργούλα, καλύφθηκαν δύο μεγάλες λακκούβες, στην οδό Ανδρομάχης (πίσω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο), στη διασταύρωση Καζαντζάκη - Βενιζέλου, καθώς και κατά μήκος της οδού Βενιζέλου. Ακόμη έγιναν παρεμβάσεις στη διασταύρωση Καισαρείας - Χρ. Λούλη, Μαγνησίας - Δημοκρατίας και στην Αγ. Διονυσίου, μεταξύ Μ. Μερκούρη και Μαγούλας. Στη δυτική Ν. Ιωνία έγιναν σημειακές παρεμβάσεις στις οδούς Αγ. Σοφίας, Οδεμησίου, Σάμου και Περίνθου, καθώς και στη διασταύρωση Παρασκευοπούλου Φυτόκου, όπου υπήρχε επικίνδυνα λακκούβα στους σηματοδότες. Σημειώνεται ότι η επικάλυψη των σημείων που επισκευάστηκαν θα

καλυφθούν με ασφαλτοτάπητα όταν βελτιωθεί ο καιρός, όπως προβλέπεται και από τη σχετικέ μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ανάλογες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, τόσο στο Βόλο, όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Κανονισμός για φθορές και τομές Οι Τεχνικές Υπηρεσίες επεξεργάζονται κανονισμό για τις τομές και τις φθορές που προκαλούν οι διάφοροι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, ΔΕΥΑΜΒ). Όπως εξήγησε ο κ. Λαμπρινίδης, σκοπός του νέου κανονισμού είναι να συντονίζει τις Υπηρεσίες, ώστε να αποφεύγεται το συνεχόμενο «ράβε - ξήλωνε» στους δρόμους. Επίσης, στον Κανονισμό προβλέπεται οι Οργανισμοί που προκαλούν τομές και φθορές στο οδόστρωμα θα καλούνται να καταβάλουν στο Δήμο το κόστος των ζημιών που προκαλούν.

Επί τάπητος οι Ναυτικές Σχολές στη Μαγνησία Συνάντηση τη Δευτέρα με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Το αίτημα για την ίδρυση Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού θα υποβληθεί και πάλι από τους

τρεις φορείς οι οποίοι έχουν αναλάβει την διεκδίκηση ίδρυσης των σχολών - του Δήμου

Φθηνά & Ποιοτικά ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΛΟ!!! *Καρναβάλι ΚΟΖΑΝΗΣ (Καστοριά-Λουτρά Αριδαίας) 3 ημέρες, 16/03-18/03 Ξενοδ.4* Ημιδιατροφή-Μουσική-Χορός

*Καρναβάλι ΠΑΤΡΑΣ (Μεσολόγγι-Ολυμπία-Γαλαξίδι) 3 ημέρες, 16/03-18/03 Ξενοδ.4* Ημιδιατροφή-Μουσική-Χορός

* ΟΧΡΙΔΑ - ΜΠΙΤΟΛΑ - ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΈΔΕΣΣΑ

3 ημέρες, 16/03-18/03 & 23/03-25/03, Ξενοδ.4* Πλήρη διατροφή – Μουσική – Χορός * ΜΠΑΝΣΚΟ 3ημ, 16/03-18/03 Ξενοδ.4* Ημιδιατροφή * ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4&5ημ, 14/3, 15/3, 21/3, 22/3 * ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5ημ, 14/3, 16/3, 21/3, 23/3 Ημιδιατροφή μόνο 159€ Καρναβάλι Ξάνθης, Πανόραμα Ηπείρου, Καρπενήσι Βελιγράδι, Σόφια - Φιλιππούπολη, Πράγα, Λονδίνο Βουκουρέστι - Σόφια, Παρίσι, Ρώμη, Βαρκελώνη και πολλοί άλλοι προορισμοί σε όλο τον κοσμο!!!

Κ. Καρτάλη 95, Βόλος, Τηλ: 2421038838, 2421300823 Όλα τα προγράμματά μας στο ww.efstathioutravel.gr

Βόλου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας - την προσεχή Δευτέρα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Απόστολος Παντσάς, ο σιευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Σωκράτης Σαβελίδης και ο εκπαιδευτικός του Ναυτικού Τομέα τους Σχολείου Νικόλαος Σίμος, θα έχουν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Ναύαρχο (ε.α) Αθανάσιο Μπούσιο. Η συνάντηση κρίνεται ως καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της διεκδίκησης αφού θα είναι η πρώτη δια ζώσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους για την ικανοποίηση του αιτήματος, αφού οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αποτελούν αντικείμενο του συγκεκριμένου Υπουργείου. Έχει προηγηθεί κατάθεση υπομνήματος με σκοπό την κατ’ αρχήν ενημέρωση του Υπουργείου για το αίτημα. Στον Γενικό Γραμματέα θα επι-

δοθεί νέο υπόμνημα για την ίδρυση Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στην έκταση η οποία προορίζονταν γι αυτό το σκοπό μεταξύ Γατζέας και Καλών Νερών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου. Θα αναφερθούν τα βάσιμα επιχειρήματα της διεκδίκησης τα οποία σχετίζονται με την ύπαρξη υποδομών, την ύπαρξη πλήρους φακέλου ίδρυσης, οικονομικοτεχνικά ζητήματα βιωσιμότητας, δεδομένα τεκμηρίωσης της οικονομικής και κοινωνικής απαίτησης για την ανάπτυξη της ναυτικής παιδείας στη χώρα, τη ναυτική παράδοση της περιοχής αλλά και για το «φυτώριο» των μελλοντικών φοιτητών το οποίο μπορεί να αποτελέσει ο Ναυτικός Τομέας του 2ου ΕΠΑΛ. Στη συνάντηση θα επιχειρηθούν, η δρομολόγηση των διαδικασιών «ανοίγματος του φακέλου» των Σχολών και της προσαρμογής των μελετών στις σύγχρονες απαιτήσεις εκπαίδευσης, η εξέταση θεμάτων νομικής φύσεως και χρηματοδότησης του έργου και βεβαίως, η σύνταξη βασικού χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

Π. Σκοτινιώτης: Παρέμβαση του υφυπουργού για το ΕΣΠΑ Αναφορικά με την αποχέτευση Αγ. Στεφάνου και Σέσκλου Συνεχίζοντας τις πιέσεις προς την κυβέρνηση για το θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες την πόλη και αφορά τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΠΠΕΡΑΑ των έργων αποχέτευσης Αγ. Στεφάνου και Σέσκλου, ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Πάνος Σκοτινιώτης ζήτησε χθες την παρέμβαση του νέου Υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, Κυριάκου Βιρβιδάκη. Με την επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο κ.Σκοτινιώτης ενημερώνει τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό, δυο μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, για το ιστορικό της υπόθεσης και τις συνέπειες που θα έχει για την περιοχή και όχι μόνο, τυχόν απένταξη των δυο σημαντικών αυτών έργων. Όπως και στο έγγραφο που

απέστειλε χθες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ.Σκοτινιώτης υπογραμμίζει ότι «είναι πραγματικά εξωφρενικό, σε μια εποχή όπου γίνεται πραγματικός «αγώνας δρόμου» για την απορρόφηση πιστώσεων του ΕΣΠΑ, να κινδυνεύουν με απένταξη έργα, και μάλιστα έργα μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, τα οποία βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης. Ο κ.Σκοτινιώτης ζητεί να υπάρξει προσωπική παρέμβαση του κ.Βιρβιδάκη, ως αρμοδίου για το ΕΣΠΑ υφυπουργού, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαγωνισμών και η υλοποίηση του σημαντικού έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Βόλου» στο σύνολό του, καθώς θεωρείται απολύτως αναγκαία και απολύτου προτεραιότητας.

Στο Βόλο αύριο Κυριακή ο Μητροπολίτης Χονγκ Κόνγκ Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, θα φιλοξενήσει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου τον Ιεραπόστολο Σεβ. Μητροπολίτη Χονγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριο, Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος θα βρεθεί στον τόπο μας προσκεκλημένος του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου. Ο κ. Νεκτάριος θα ομιλήσει σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), με θέμα «Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Άπω Ανατολή». Θα παρουσιάσει το τεράστιο Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στη μακρινή γωνιά του πλανήτη μας για τον ευαγγελισμό των ψυχών, τη μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκ-

κλησίας σε ξένα μέρη προς την Ορθόδοξη Παράδοση. Θα μιλήσει, ακόμα, για την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε λαούς που ζουν κάτω από συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.

ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

Παλιά χρυσά κοσμήματα και ασημικά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 79 BIG-BEN - ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΣ

ΤΗΛ. 24210 27705, 6972002809

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ 24/2 ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ- ΑΡΙΔΑΙΑ- ΕΔΕΣΣΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 3/3 ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ - ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 16-18/3 ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ- ΞΑΝΘΗ- ΚΟΜΟΤΗΝΗ- ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΕΒΡΟΥ- ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ – ΣΟΥΦΛΙ- ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΝΟΚΑΒΑΛΑ- ΚΡΗΝΙΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΠΡΩΙΝΟ 110€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΣΙΑΤΙΣΤΑ- Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ- ΝΕΡΑΙΔΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Π. ΜΕΛΑ 49Β

ΤΗΛ. – ΦΑΞ. 24210 22465, 24210 22033


04A:Layout 1 22/2/2013 5:27 μμ Page 1

Μεταφορά γραφείου Κέντρο ΛογοθεραπείαςΜελέτης και Ειδικής Αγωγής

ΞΕΝΙΑ ΑΠ. ΧΟΛΕΒΑ Κ. Καρτάλη 71 – Σωκράτους Tηλ. γραφ.: 24210 37347, Κιν: 6944 630136 Οικ.: 24210 63570

Λειτουργεί Κέντρο Μελέτης για την προετοιμασία μαθητών με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες για το καθημερινό πρόγραμμα του σχολείου. Αξιολογούνται οι αδυναμίας του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΚΗΣ Πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοκινήτων

K QUIC E C I V SER

Aνάρτηση - Ευθυγράμμιση Ελαστικά - Ζυγοστάθμιση Επισκευή Ζαντών Κινητό Συνεργείο

58947

Διευθ.: Κορωνίου - Θεοχάρη 17 Πεδίον Αρεως, Βόλος

Τηλ. 24210 61979, κιν: 6938298955 όλο το 24ωρο

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ PVC ΚΑΙ ΡΟΛΩΝ Ιμάντες, κλειδαριές, αυτοματισμοί ρολών Κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου PVC, Θωρακισμένες πόρτες και κουνουπιέρες όλων των ειδών

TΕΤΑΡΤΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 2421301622, 6947706155

ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ 15€ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ & ΣΕ moto

www.episkeves-volos.4ty.gr

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

Παντοπωλείο

Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν - Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές

Φασούλας

- Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας

- Κλειδαριές – ρολά

Σωστές Δουλειές Ηλίας Μπέης του Αποστόλη

Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941 και φθάσαμε

ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ www.magnesiasports.gr

.

Ψωνίζω καλά και φθηνά, στηρίζω την Βολιώτικη αγορά

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΒΡΑΣΤΗ ( κιλό) …8,80 EΒΟΛ τυρί ελαφρύ ( κιλό) 6,70 ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ( κιλό) 1,50 ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙ ΠΑΓΚΑΣΙΟΥ (ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ)(το κιλό) 4,95 ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ (το κιλό) 6,00 ΑΡΑΚΑΣ - ΦΑΣΟΛΑΚΙ ΧΥΜΑ (το κιλό) 1,70 TYΡΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ (το κιλό) …4,80 ΠΑΡΙΖΑ «ΤΙΠ-ΤΟΠ» (το κιλό) …4,20 ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΗ (1 κιλό) …4,50 GOUDA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ «ADORO» (το κιλό) …4,98 ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΑ (το κιλό) …3,50 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΤΙ κατεψυγμένο (το κιλό) …2,40 ΚΡΑΣΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΧΙΑΛΟΥ 1,5L 2,20

Σε μας επιπλέον θα βρείτε Αρτοποιήματα κάθε μέρα• φρέσκο ψωμί, • φρέσκα λαχανικά, •φρέσκο καφέ

Αναλήψεως 325- Βλαχάβα • Τηλ. 24210 55225

Ανοιχτά από Δευτέρα έως Σάββατο 8π.μ. – 10μ.μ. & Κυριακή 7μ.μ. - 10 μ.μ. Ψωνίστε τηλεφωνικά, χωρίς άγχος & μετακινήσεις και έχετε ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ στο χώρο σας


05A:Layout 1 22/2/2013 7:11 μμ Page 1

5

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

πολιτισμός

Μ

Της Κατερίνας Καρεκλίδου

η μου πεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι δεν έχεις αναρωτηθεί όλο αυτό τον καιρό, γιατί η ανεργία εχει χτυπήσει κόκκινο, γιατί κλείνουν το ένα μαγαζί μετά το άλλο, γιατί τα λουκέτα σε εργοστάσια ολοένα

και αυξάνονται. Διαβάζοντας την παρακάτω ιστορία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά το Γιάννη, αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε κάλλιστα να ήμασταν εμείς στη θέση του, μας αποδεικνύει γιατί τελικά έχουμε φτάσει στα σημερινά μαύρα μας χάλια, στηρίζοντας ξένες αγορές και όχι την ελληνική.

Και μετά αναρωτιόμαστε… Ο Γιάννης.... «Ο Γιάννης, άρχισε την μέρα του, βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN SWITZERLAND) για τις 6 το πρωί...Σηκώθηκε από το κρεβάτι του (MADE IN SWEDEN), έφτιαξε τον καφέ του (PRODUCED IN BRAZIL), ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY) και έβαλε αποσμητικό (MADE IN BELGIUM). Φόρεσε το πουκάμισό του (MADE IN TURKEY), φόρεσε εσώρουχο (MADE IN BANGLADESH), τα jeans με φίρμα (MADE IN SRI LANKA), κάλτσες (MADE IN EGYPT) και παππούτσια (MADE IN ITALY) Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική κουζίνα (MADE IN KOREA), έφαγε λίγο τυρί (GOODA Ο Λ Λ Α Ν Δ Ι Α Σ KAI ΜYLNER Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ι Α Σ) μαζί με λουκάνικο

ΠΟΛΗ Εκδηλώσεις – πίτες συλλόγων •Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Ψυγείων Αγριάς» διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου & ώρα 19:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος «Νικολάου & Ελένης Πορφυρογένη» όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» θα παρουσιάσει το χορόδραμα «Σμύρνη: από το θαύμα στο δράμα». Είσοδος, αντί εισιτηρίου, προσφορά τροφίμων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Αναπτυξιακού Συλλόγου Ψυγείων Αγριάς. •Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου διοργανώνει τον ετήσιο χορό του που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά •Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) διοργανώνει την ετήσια συνεστίαση, 24 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο κέντρο «Λουκάντα» στις Αλυκές. Πληροφορίες και κάρτες στο γραφείο, Χατζηαργύρη 1 και ώρες 9.30 – 12.00 τηλ. 24210 23789. •Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μαγνησίας κάνει γνωστό στο μέλη του ότι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Παρκ» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. •Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013 διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του χορευτικού του συγκροτήματος. Θα γίνει στο Ξενοδοχείο «SKIATHOS PALACE», στις 20:00 . •To Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 ο Σύλλογος των Απανταχού Γλωσσωτών που εδρεύει στο Βόλο, (Μεταμορφώσεως 194),διοργανώνει τον ετήσιο χορό του στο κοσμικό κέντρο “Γιάνκα” στις Αλυκές. Πληροφορίες και προμήθεια προσκλήσεων στα τηλέφωνα :2421066144, 6972873744 – 6983516941. •Το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 8.30μ.μ. ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Βόλου «Αθανάσιος Διάκος» διοργανώνει τον ετήσιο χορό του στο κοσμικό κέντρο «Αργώ» που βρίσκεται στην οδό Αθηνών. Πληροφορίες στα τηλ. 6977863440, 2421034792. •Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στο νυχτερινό κέντρο «NΥΧΤΩΔΙΑ». Τιμή εισόδου 15€. Φιάλη απλή ανά 6 άτομα. Ώρα προσέλευσης 22:30 μ.μ. •Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, θα κόψει την πίτα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 23.00 στο κέντρο SEE YOU. Μετά την κοπή της πίτας θα ακολουθήσει χορός. Η Διεύθυνση του Κέντρου υπόσχεται πολύ κέφι και τραγούδι με την παρουσία της Αγγελικής Ηλιάδη. Προσκλήσεις στα Γραφεία της Λέσχης ΘΗΣΕΩΣ 27Α τις βραδινές ώρες στα τηλ 2421055339, 6947156759 και 6944590640 . •Ο Σύλλογος Βλατσιωτών Βόλου διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στο κέντρο «Αργώ» στις Ν. Παγασαί Βόλου και ώρα 8.30μ.μ.. Τιμή κάρτας 15 ευρώ, με φαγητό, ποτό. Μουσικά τα παραδοσιακά χάλκινα από το Ν. Κοζάνης. Πληροφορίες τηλ. 6973697642 (Άγγελος Κωνσταντούλας), 6943072263 ( Δημ. Μπαρτζώκας). •Τον ετήσιο χορό του προγραμματίζει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΑΠΕΤ Τσιμεντοβιομηχανιών Νομού Μαγνησίας την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 8.30 το βράδυ στο κέντρο «Μέγαρο» (Βελεστίνο). Κάρτες μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία της Λέσχης. Ο Σύλλογος θα διαθέσει πούλμαν για τη μεταφορά σας. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 33863.

(ΦΡΑΝΚΟΥΡΤΗΣ) και τομάτα από το (ΙΣΡΑΗΛ), μετά 2 μήλα (ΧΙΛΗΣ) και ένα πορτοκάλι (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ). Έριξε μια ματιά στο laptop του (MADE IN JAPAN), έλεγξε τα emails του κοιτάζοντας ταυτόχρονα και το ρολόι του (MADE IN TAIWAN). Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN CANADA) και ενεργοποίησε τον συναγερμό (MADE IN USA), μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN SPAIN) το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA) και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην Ελλάδα Στο τέλος μιας ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή (made in MALAYSIA),ο Γιάννης, αποφάσισε να ξεκου-

ραστεί λίγο. Έβαλε τις παντόφλες του (MADE IN BRAZIL), άνοιξε μία μπύρα (MADE IN ENGLAND), έφαγε μία μπριζόλα (PRODUCED IN BULGARIA) και άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA). Καθώς παρακολουθούσε τα Τουρκικά σήριαλ, προσπαθούσε να σκεφτεί «τι διάολο φταίει και δεν μπορεί να βρει μία δουλειά στην Ελλάδα». Γιατί, τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά... Υ.Γ. Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα! Όχι από αύριο. Από σήμερα. Στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, τις μικρά μαγαζιά της γειτονιάς, αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από οποιαδήποτε άλλο προϊόν κάποιας ξένης χώρας. Έτσι, και τα λεφτά θα μείνουν στον τόπο μας, και σίγουρα θα ξαναγυρίσουν στην τσέπη μας, αλλά και θα δώσουμε δύναμη και δουλειά σε δικούς μας ανθρώπους, σε Έλληνες, που τόσο το έχουν ανάγκη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ VILLAGE 4 ΑΠΟ 21/02/13 - 27/02/13 ΑIΘ.01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:ARGO (ΙΣΤΟΡΙΚΗ – 2 ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 19:50 – 22:20 ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΜΥ 2(ΚΙΝ/ΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΜΕΤ/ΝΟ): ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ : 17:50 ΑΙΘ.2 Η ΑΓΑΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ): ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 18:50 – 20:50 – 22:50 ΡΑΛΦ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ (ΚΙΝ/ΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΜΕΤ/ΝΟ): ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ : 17:00 ΑΙΘ.3 ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΠΕΡΙΠ. – ΜΠΡΟΥΣ ΓΟΥΙΛΙΣ) ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 19:10 – 21:10 – 23:10 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ (ΚΙΝ/ΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΜΕΤ/ΝΟ): ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ : 17:15 ΑΙΘ.4 ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ 3D (ΚΙΝ/ΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΜΕΤ/ΝΟ): ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ : 17:30 ZERO DARK THIRTY (ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ) ΠΕΜΠΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: 19:30 – 22:30 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝ/ΦΟΥ: 24210-94600

Ο «Αλαντίν»… πετάει μέχρι το Βόλο Στο «Αχίλλειο» για δύο παραστάσεις την Κυριακή 3 Μαρτίου Ο «Αλαντίν» έρχεται στο Βόλο και συγκεκριμένα, στο «Αχίλλειο» για δύο παραστάσεις την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11:30π.μ. και στις 5:30μ.μ.(Πληροφορίες τηλ. 6945 978340). Οι παραγωγοί του «Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρουτζ» και του «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» παρουσιάζουν την εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση «ΑΛΑΝΤΙΝ», βασισμένη στα παραμύθια της Ανατολής «Χίλιες και μια Νύχτες». Τη μαγευτική εκδοχή της ιστορίας

Καλεσμένη των Θρακών η Δ.Φιλίππου Ο Σύλλογος Θρακών N. Μαγνησίας με την ευκαιρία της επανέκδοσης του ημερολογίου «365 ΗΜΕΡΕΣ ΓΟΝΙΟΣ» από τις εκδώσεις Καστανιώτη, καλεί τους γονείς σε ανοιχτή συζήτηση με τη Θρακιώτισσα συγγραφέα Δάφνη Φιλίππου, την Δευτέρα 25/2/2013 και ώρα 6. μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου. Στην συνάντηση της Δευτέρας θα συζητηθούν αρκετά από τα θέματα που θίγονται στο ημερολόγιο, και θα δοθεί χρόνος για να εκφραστούν ερωτήσεις και προβληματισμοί.

αυτής, σκηνοθετεί η καταξιωμένη ηθοποιός Ταμίλλα Κουλίεβα που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά σημαντικά έργα του θεάτρου και

του κινηματογράφου.Την ποιότητα της νέας αυτής διασκευής του έργου υπογράφει ο Φώτης Σπύρος γνωστός από τις σειρές «Κόκκινο δωμάτιο», «Δύο Ξένοι», «Περί ανέμων και υδάτων» κ.α. Μια ευρηματική παράσταση που μετουσιώνεται σε γιορτή κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών και όχι μόνο θεατών σε όλη την διάρκεια της, με τη μαγεία, τη μουσική, τις χορογραφίες, τα τραγούδια , το χιούμορ και τα ειδικά εφέ. Ένα συναρπαστικό έργο που πρέπει να δείτε. Παίζουν: Βαγγέλης Δαλλές, Σεβαστή Δονσούζη, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Στέλλα Κοπάνου, Έλενα

Παντελίδου, Περικλής Σταύρου, Θεοδόσης Φυλακτός . Δείτε σκηνές: http://www.youtube.com/watch?v =mHdZbtow2GQ δείτε το trailer : http://www.youtube.com/watch?v =n3ROoKb-yZM Πληροφορίες στο 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 10:00μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€. Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά : 8€ Τιμή προπώλησης:8€ Εισιτήρια προπωλούνται στο Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου Δημητριάδος & Κουμουνδούρου 2421076210-2.

«Η Άλωση της Κωσταντίας» στο Βόλο Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο θέατρο της Π. Ηλεκτρικής «Η Άλωση της Κωσταντίας» από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη σε διασκευή Χρήστου Βαλαβανίδη θα παρουσιαστεί στο Βόλο, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο θέατρο της Π. Ηλεκτρικής. Οι παραστάσεις θα γίνουν: Απογευματινή 6.30μ.μ. είσοδο 12 Ευρώ, βραδινή 9.00μ.μ. είσοδο 15 Ευρώ. Ισχύουν τα εισιτήρια του ΟΓΑ, ενώ εισιτήρια προπωλούνται στο ΔΙΑΥΛΟ. Πληρ. τηλ. 24210 25363. Μια ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει

«Μιλάμε για το βιβλίο» με ποιήματα Κερκυραίων Σήμερα στο «Ράδιο-Ένα 102,5» «Φίλες και φίλοι και φέτος «Μιλάμε για το βιβλίο» στο Ράδιο Ένα του Βόλου. Την εκπομπή μπορείτε να την ακούτε στη συχνότητα 102,5 στα Fm ή από το διαδίκτυο(www.magnesianews.gr και ακούτε ζωντανά το Ράδιο 1 κάθε Σάββατο πρωί στις 10.15 με 11.30. Ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε μια ραδιοφωνική παρέα ανθρώπων που αγαπάμε το βιβλίο και διαβάζουμε με την καρδιά μας. Σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, θα συνομιλήσω με τον εκδότη του περιοδικού «Πόρφυρας», ένα περιοδικό που κυκλοφορεί αδιάλειπτα από το 1980 από την «Κερκυραϊκή Ένωση Γραμμάτων & Τεχνών» με θέματα Λογοτεχνίας, Μελέτες Δοκίμια και Κριτικές έργων. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα συνομιλήσουμε με τον εκδότη –διευθυντή του περιοδικού , κύριο Δημήτρη Κονιδάρη, ενώ θα διαβάσουμε ποιήματα Κερκυραίων εν ζωή δημιουργών. Τηλέφωνο επικοινωνίας για σχόλια και παρατηρήσεις 24210-62024. Ελάτε κι αυτό το Σάββατο να μιλήσουμε για το βιβλίο. Σας περιμένω κοντά μας, Διονύσης Λεϊμονής»

μέχρι την Ελλάδα του σήμερα... «Η Άλωση της Κωσταντίας» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη των Εκδόσεων της Εστίας και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη. Διασκευή - σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια : Χρήστος Βαλαβανίδης . Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου. Παίζουν: Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος. Διάρκεια: 1 ώρα και είκοσι λεπτά (χωρίς διάλειμμα ).

Βραδιά ελαφρολαϊκού τραγουδιού στην «Όπερα» Με ορχήστρα της «Σχολής Ελληνικής Μουσικής» Αφιέρωμα στο ελαφρολαικό τραγούδι των δεκαετιών 19601970 διοργανώνει η «Σχολή Ελληνικής Μουσικής» του Παύλου Πλάκα, σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 9μ.μ. στο «Καφέ Όπερα» (Ογλ 1). Θα παρουσιαστούν πολύ γνωστά τραγούδια των Μίμη Πλέσσα, Στ. Κουγιουμτζή, Μ. Λοΐζου, Δήμου Μούτση, Γιάννη Σπανού και άλλων γνωστών δημιουργών που ερμήνευσαν μεγάλες φωνές του ελαφρολαικού τραγουδιού (Κόκκοτας, Καλατζής, Πουλόπουλος, Νταλάρας, Μητσιάς και άλλοι). Με την ελαφρολαϊκή ορχήστρα της «Σχολής Ελληνικής Μουσικής» παίρνουν μέρος οι Γιώρ-

γος Βλαχοτάσιος (τραγούδι), Ρίτα Παπαγεωργίου (τραγούδι), Νίκος Καραγιάννης (μπουζούκι), Κώστας Βουδούρης (μπαγλαμά) και στα πλήκτρα ο Παύλος Πλάκας που έχει την ενορχήστρωση και την επιμέλεια του όλου προγράμματος. Ενδιάμεσα, μεμονωμένοι μαθητές της Σχολής θα παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες μπαλάντες. Παίζουν και τραγουδούν οι μαθητές Ευριπίδης Πολύζος, Αριόλα Μουσαμπέλιου, Σπυριδούλα Λαμπρού, Γιώργος Παπαστεργίου, Γιώργος Αγαπητός, Βασίλης Τσεπάνης και Ανδρεάνα Κοσκινά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


06 Α:Layout 1 22/2/2013 7:09 μμ Page 1

6

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

τοπικά

ΕΛΜΕ: «Σκιάχτρα» τα 40 κενά εκπαιδευτικών Ιδιότυπη διαμαρτυρία από καθηγητές της Μαγνησίας Σε «σκιάχτρα» μεταμόρφωσαν τα 40 κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στο Ν. Μαγνησίας, μέλη της Διοίκησης της ΕΛΜΕ, σε μια ιδιότυπη διαμαρτυρία που έγινε χθες το μεσημέρι, επί της οδού Ζάχου (στο ύψος της γέφυρας με την Αναπαύσεως), απέναντι από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι καθηγητές έστησαν σχεδόν 40 «σκιάχτρα» κατά μήκος της οδού Ζάχου, που συμβολίζουν τα κενά εκπαίδευσης που υπάρχουν, ενώ τα «σκιάχτρα» αποτελούνταν από ένα ξύλινο πλαίσιο με ένα σακάκι, πουκάμισο ή μπλούζα, που είχαν μπροστά κρεμασμένο ένα βιβλίο. «Εμείς οι καθηγητές, όταν οι μαθητές δυσκολεύονται να καταλάβουν κάτι στην εκπαιδευτική διαδικασία, καταφεύγουμε σε ένα μέσο που ονομάζεται εποπτικά μέσα διδασκαλίας. Διαπιστώνουμε ότι οι Υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας δεν αντιλαμβάνονται ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα και ο Νομός Μαγνησίας, το πρόβλημα των κενών εκπαιδευτικών, που τα παιδιά μας χρειάζονται», τόνισε σε δηλώ-

Διάλεξη για την οδική ασφάλεια Την Τετάρτη 20/2/2013 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου Κ.Ε.Κ.Π.Α.- Δ.Ι.Ε.Κ. πραγματοποιήθηκε διάλεξη για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής απο την Αρχιφύλακα Χαλβατζάκου Αλεξάνδρα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα παιδιά και οι εκπαιδευτές παρακολουθήσαν τη διάλεξη στην οποία αναπτύχθηκαν θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας με σκοπό την απόκτηση κυκλοφοριακής συνείδησης και θετικής στάσης στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Διορισμό ζητούν οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ 2008

σεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκράτης Σαβελίδης. Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος, οι εκπαιδευτικοί «αποφασίσαμε να κάνουμε ένα εποπτικό μέσο διδασκαλίας για να καταλάβουν οι Υπουργοί τι συμβαίνει και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Στη Μαγνησία λείπουν 40 εκπαιδευτικοί αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται. Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετατραπούν σε είλωτες και να κάνουν υποχρεωτικές υπερωρίες. Το κάνουμε για το καλό των μαθητών μας, αλλά δεν αντέχουμε άλλο».

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη το υπουργείο Παιδείας πρέπει να σταθεί στο ύψος του και να διορίσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. «Θα στείλουμε τις φωτογραφίες στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και στην Τρόικα. Περίπου 800 ώρες είναι κενές εκ των οποίων οι 500 έχουν καλυφθεί με υπερωρίες. Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με λύσεις του ποδαριού αλλά με λύσεις που να στοχεύουν στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα προς όφελος της εκπαίδευσης και των μαθητών», ήταν η δήλωση του Σωκράτη Σαβελίδη.

Την ίδια στιγμή, οι 914 εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2008 (πίνακα ΑΣΕΠ + Προϋπηρεσία 60-40) που παραμένουν αδιόριστοι από το 2009, ζητούν να διοριστούν, αλλά το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να ακολουθήσει «περίεργα σενάρια» για τους διορισμούς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. «Όλοι εμείς οι 914 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης του πίνακα (60-40), που θα έπρεπε να είχαμε διοριστεί ζητούμε αυτή την χρονιά από το Υπουργείο να σταματήσει αυτήν την αδικία. Ζητούμε το διορισμό μας που τον σφετερίστηκαν άλλοι. Είμαστε και εμείς επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, είμαστε και εμείς αναπληρωτές τόσων χρόνων. Είμαστε και εμείς 320 αδιόριστοι Τεχνικών Ειδικοτήτων και τα σχολεία μας τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούν. Είμαστε και εμείς 369 αδιόριστοι Ξενόγλωσσων αναφέρεται Ειδικοτήτων», στην ανακοίνωση.

Συναυλία κλασικής μουσικής με Ρώσους και Έλληνες

«Μέρα τέχνης» στο Κουρί

Αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Δημoτικό Ωδείο Βόλου

Σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες στο δάσος Κουρί, έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια μοναδική ημέρα έκφρασης Τέχνης. Από το πρωί έως το βράδυ, χειροποίητα δημιουργήματα, θα περιμένουν τους επισκέπτες να τα θαυμάσουν και βέβαια, αν θελήσουν, να τα αποκτήσουν. Η “ειδική” Δήμητρα Μπαράτση στο παιδικό face-painting και στις μπαλονοκατασκευές, θα κρατήσει συντροφιά στα παιδιά από τις 11 το πρωί και για 2 ώρες. Παράλληλα θα γίνουν χορευτικά στο “Αρχοντικό”, το απόγευμα, 6.30-7.30». Πληροφορίες: 6974325528.

Συναυλία με τη σύμπραξη νέων σε ηλικία ταλαντούχων μουσικών υποτρόφων του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Σπιβακόβ της Μόσχας, που θα αποδώσουν δημοφιλή έργα κλασικού ρεπερτορίου, θα δοθεί στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου την ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας για τη διάθεσή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τελεί υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Πρόκειται για διακεκριμένους νέους καλλιτέχνες, ηλικίας από 9 έως 16 ετών από τη Ρωσία και την Ελλάδα. Και οι έξι νεαροί μουσικοί έχουν διακριθεί σε διεθνούς διαγωνισμούς και έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία της διεθνούς μουσικής σκηνής. Η συγκέντρωση τροφίμων από όσους επιθυμούν και προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, θα γίνεται στην είσοδο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Η Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και οι μάστορες απ΄την Ήπειρο Σήμερα στο «Λαογραφικό Αγέρι» από το «Ράδιο – Ένα» Μέσα από την πολύκαρπη φυλλωσιά προβάλλουν πρόσχαρα και γοητευτικά τα χωριά του βουνού των Κενταύρων. Γνήσια λαΐκά δημιουργήματα οι οικισμοί του Πηλίου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, γεννήθηκαν λες, απ΄την ένωση της ομορφιάς με την προκοπή , αναστήθηκαν από την αγάπη και το μόχθο , βαφτίστηκαν από τις πλούσιες παραδόσεις του χώρου και πρόκοψαν μέσα στους αιώνες ακολουθώντας το δρόμο που τους χάραξε το πνεύμα της φρονιμάδας, της σωφροσύνης και του νοικοκυριού. Βουβοί μάρτυρες του παλιού μεγαλείου των χωριών του Πηλίου, τ΄αρχοντικά τους, οι εκκλησίες ,οι πλατείες , οι βρύσες , τα καλντερίμια και τα γεφύρια με τους μοναδικούς κατασκευαστές τους , γέφυρες και τα ίδια όλα τούτα που κουβάλησαν ως τα χρόνια της Μεγάλης μας Επανάστασης , το μακρινό Βυζάντιο, την παραμυθένια Ανατολή αλλά και την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, στο παραδεισένιο βουνό των πανάρχαιων θρύλων. Έτσι λοιπόν σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι το «Λαογραφικό μας Αγέρι», θα μας ταξιδέψει και πάλι στο όμορφο Πήλιο για να γνωρίσουμε τη λαΐκή αρχιτεκτονική , που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Ήπειρο και τα μαστοροχώρια της. Στην επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής η Λίνα Βαλασσά από τους 102,5 μεγάκυκλους των Fm ή την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.magnesianews.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας με την εκπομπή :24210-62024.

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Γονέων του 6ου Λυκείου Μετά από εκλογές , την Δευτέρα 11/2/2013 και ώρα 12.00 π.μ., που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο του 6ου Λυκείου Βόλου (Ζάχου 64) και τις σχετικές αρχαιρεσίες, προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το οποίο αποτελείται από τους εξής: Πρόεδρος: Στεργίου Σπύρος , Αντιπρόεδρος: Παπαγγελή Τινυ , Γραμματέας

:Πέτσης Βασίλειος, Ταμίας: Κικιλιας Δημοσθένης, Μέλη :Γιαμαρέλου Μαρία, Παπαδοπούλου Ρανια, Πέτρου Λίλα, Ρουμπα Ειρήνη, Σκουτελουδη- Τσουλουφα Πόπη. Αντιπρόσωποι για την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου: Παπαγγελή Τινυ, Στεργίου Σπύρος, Πέτρου Λίλα ( αναπληρωματικό μέλος)

Κυκλοφοριακά θέματα στη Διοικούσα του ΤΕΕ Συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Μαγνησίας, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του ΤΕΕ, με θέματα μεταξύ άλλων : Κυκλοφορικά θέματα Βόλου,

εισφορές ΤΣΜΕΔΕ, σεμινάρια ΚΕΚ, Νέος Οικοδομικός Κανονισμός-Παρατηρήσεις, ορισμός εκπροσώπων για Τριμελή Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών κ.α.

ΟΘΡΥΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΗΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 67 ΤΗΛ.: (0030) 24210 70330 – (0030) 24210 70795 ΟΙΚΙΑΣ (0030) 24210 46453 FAX: (0030) 24210 70334 KIN: 6978483942 E-mail: otrhis_travel@yahoo.gr

ΚΑΘΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ 2-3 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

9,99

Νοικιάστε από ΒΟΛΟ παραδώστε στην ΑΘΗΝΑ (Αεροδρόμιο ή Κέντρο και με δυνατότητα επιστροφής)

30€ κατ’ άτομο

Από € ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΤΗΛ. 24210 31430

Ελάχιστο 2 άτομα Κάθε επιπλέον άτομο + 10€ 24 Ώρες ενοικίαση χωρίς οδηγό Τηλ. 2421031430

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ

με ΟΔΗΓΟ (όλα πληρωμένα)

ΝΕΟ...

Κρατήσεις μίας Διαδρομής ΒΟΛΟ – ΑΘΗΝΑ η επιστροφή

49,50

κατ΄ άτομο

ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

(ελάχιστο 4 άτομα) Στάση για καφέ – wc – φωτογραφίες

www.european cars.gr

Τηλ. 2421031430

Διατίθενται και Minibus 6,7,8 ατόμων

ΠΡΟΣΦΟΡΑ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 1-2-3 ΜΑΡΤΙΟΥ 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 23-24-25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΠΑΝΣΚΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΜΟΝΟ 89 ΕΥΡΩ • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ 20/2 ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ • 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΣΑ- ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** 14-15-16-17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ • 3ΗΜΕΡΗ ΜΠΑΝΣΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 16-17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ & ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΝΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΡΤΑ- ΛΕΥΚΑΔΑ- ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ- ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ 16-17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ • 3Η & 2Η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΒΑΛΑ- ΞΑΝΘΗ- ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5**** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ 16-17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ & 17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ- ΜΠΑΝΣΚΟ 16-17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ • 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤΙ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ


07 Α1:Layout 1 22/2/2013 9:39 μμ Page 1

7

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

τοπικά Ενημέρωση για τον ΚΦΑΣ Ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου με θέμα «Ενημέρωση για τον Κ.Φ.Α.Σ.». Η εκδήλωση θα γίνει στο Ξενοδοχείο «Volos Palace» με ώρα έναρξης 9 π.μ. Η είσοδος μελών του Συλλόγου δωρεάν. Χρέωση εισόδου μη μελών τιμή 40 €. Εισηγητής : Τζίμας Γιάννης πρώην Διευθυντής της Δ/νσης ΚΒΣ του Υπ. Οικονομικών.

Νυχτερινό «Event» στο Χιονοδρομικό Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο 23/2/2013 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο νυχτερινό «Event» της χρονιάς γεμάτο μουσικές από γνωστούς DJs και διάφορα Happenings. «Ξεκινήστε το νυχτερινό σκι στις 16:00 και μόλις κουραστείτε συνεχίστε την διασκέδασή σας στο πάρτυ του καταφυγίου του Χιονοδρομικού Κέντρου. Πληρ.στο www.pelionski.gr

Εκδήλωση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου (Φι.Ο.Β.) πρόκειται να πραγματοποιήσει την κοπή της πίτας της αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013. Η εκδήλωση θα αρχίσει με περίπατο σκύλων από την περιοχή της παραλίας, έξω από το λιμάνι της πόλης στις 12 μ.μ. και θα τερματίσει στην περιοχή του Αγ. Κων/νου, όπου και θα γίνει η κοπή της πίτας σε κατάστημα (καφέ) της περιοχής.

Σεμινάριο αφρικάνικου χορού Σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 18.00-20.00 στο χώρο του Puerto Del Tango Λαχανά 5, Παλαιά Βόλου (πίσω από τα ΚΤΕΛ) και η Ολυμπία Παπαδημητρίου καθηγήτρια χορού, προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη μαγεία του Αφρικάνικου Χορού… Πληροφορίεςδηλώσεις στο 6977801377.

Πρωταγωνιστής νέου επεισοδίου ο Αρ. Ζαχαρόπουλος στο Νοσοκομείο Πίεσε για «ομολογία» δύο γυναίκες και προπηλάκισε τον πρόεδρο των γιατρών! Νέο αρνητικό επεισόδιο, με πρωταγωνιστή τον διοικητή Αριστείδη Ζαχαρόπουλο, που, αφού πίεσε για «ομολογία» δύο γυναίκες συγγενείς ασθενούς ότι έκαναν εξωτερική επίσκεψη στον πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών Νίκο Χαυτούρα, κάτι που δεν κατάφερε να αποσπάσει, επιτέθηκε προπηλακίζοντας τον γιατρό, με το αιτιολογικό ότι «εξέταζε ασθενείς χωρίς να πληρώσουν το 5ευρώ», τη στιγμή που βρισκόταν στο γραφείο του με συγγενείς νεαρού που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και τους έδινε οδηγίες για μεγάλο χειρουργείο που πρόκειται να υποβληθεί το παιδί στο πόδι, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας! Ήδη ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών υπέβαλε μήνυση κατά του Αριστείδη Ζαχαρόπουλου και αναζητήθηκε, στα πλαίσια του Αυτόφωρου, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι δεν βρισκόταν στο Νοσοκομείο και η Αστυνομία εξακολουθεί να τον αναζητά. Το επεισόδιο, που επιβεβαιώνουν γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, έγινε στις 11.30 περίπου χθες το πρωί, όταν ο κ. Χαυτούρας βρισκόταν στο γραφείο της κλινικής, στον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου, με τρεις συγγενείς ασθενή. Η μητέρα και η γιαγιά ενός νεαρού, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε τροχαίο ατύχημα πριν λίγους μήνες, πήγαν να βρουν τον νευροχειρουργό και πρόεδρο του Νοσοκομειακών Γιατρών, για να τον ευχαριστήσουν για όσα έκανε για το παιδί. Ο νεαρός βρίσκεται σε κέντρο Αποκατάστασης, ωστόσο απαιτείται να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις και ο κ. Χαυτούρας, σύμφωνα με μάρτυρες, έδινε οδηγίες στους συγγενείς του παιδιού για τα επόμενα βήματα και ενόψει της χειρουργικής

επέμβασης. «Υπό παρακολούθηση» Μιλώντας στο magnesianews.gr, η γιαγιά του παιδιού δήλωσε ότι, χθες το πρωί, πήγε στο Νοσοκομείο με τη νύφη της, για να ευχαριστήσουν τον κ. Χαυτούρα, που βοήθησε τον εγγονό της, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε και να λάβουν οδηγίες σχετικά με εγχείρηση που πρόκειται να υποβληθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. «Από τη στιγμή που μπήκαμε στο Νοσοκομείο και ενώ κρατούσα τον φάκελο του παιδιού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και είπα ότι ήθελα να δω τον κ. Χαυτούρα, κάποιος φύλακας (;) μας παρακολουθούσε, εμένα και τη νύφη μου». Αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Χαυτούρα, ανέφερε η γιαγιά του παιδιού που τραυματίστηκε και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και ενημερωθήκαμε για τις επόμενες κινήσεις μας, ενόψει του χειρουργείου, βγήκαμε από το γραφείο στη Χειρουργική κλινική και κατευθυνθήκαμε προς το ασανσέρ. «Πίεσε για ομολογία» Στη διαδρομή προς το ασανσέρ, πήγε πίσω της ο Αρ. Ζαχαρόπουλος, που της ζήτησε να της πει το όνομά της. Η γυναίκα αρνήθηκε και μπήκε στο ασανσέρ με τη νύφη της, με τον διοικητή και τον «φύλακα» να τις ακολουθούν. «Ενώ βρισκόμασταν στο ασανσέρ ο κ. Ζαχαρόπουλος με πίεζε να ομολογήσω ότι έκανα εξωτερική επίσκεψη στον κ. Χαυτούρα», δήλωσε η γυναίκα. Τελικά, αφού οι δύο γυναίκες κατέβηκαν με το ασανσέρ, η γιαγιά του παιδιού αποφάσισε να πάει και πάλι στο γραφείο του κ. Χαυτούρα, για να

του πει τι είχε συμβεί και «φοβούμενη μήπως βγει μπελά, όπως και τελικά έγινε», ανέφερε. Ανεβαίνοντας ξανά στο γραφείο του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών χτύπησε την πόρτα του γραφείο και του είπε να πει στον κ. Ζαχαρόπουλο, ότι δεν ήρθαν για εξωτερική επίσκεψη. Το επεισόδιο Όντως, ο κ. Χαυτούρας είπε στον κ. Ζαχαρόπουλο να αφήσει τις δύο γυναίκες να φύγουν, ωστόσο ο διοικητής του επιτέθηκε και τον έσπρωξε, κατηγορώντας τον ότι βλέπει ασθενείς στο γραφείο του και όχι στα έκτακτα περιστατικά, με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν τα ποσό των 5 €! Ο κ. Χαυτούρας αντέδρασε, αναφέρουν οι πληροφορίες και του απάντησε, ότι δεν φτάνει που εφημερεύει καθημερινά εδώ και έξι μήνες χωρίς να πληρώνεται, του ζητάει και τα ρέστα… Ο κ. Ζαχαρόπουλος, τον κατηγόρησε για παραβατική συμπεριφορά και του επιτέθηκε, για να τον απωθήσει. Το επεισόδιο αντιλήφθηκε γιατρός, που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει για να τον σπρώξει κι αυτόν ο διοικητής. Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν να ανεβάσει πίεση και να παρουσιάσει αρρυθμίες ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, που μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Αργά το απόγευμα ο κ. Χαυτούρας, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας της Παθολογικής Κλινικής, όπου και νοσηλεύεται, εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση και με την πίεση να έχει κατέβει. Αναζητείται από την Αστυνομία Ο κ. Χαυτούρας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Αρ. Ζαχαρόπουλου και ήδη για το περιστατικό κατέθεσαν

ενόρκως και οι δύο γυναίκες που πήγαν και πάλι στο Νοσοκομείο αργά το μεσημέρι. Στο πλαίσιο της μήνυσης, η Αστυνομία αναζητά τον διοικητή του Νοσοκομείου, που, όμως, είναι άφαντος. Στο Βόλο ο διοικητής της ΥΠΕ Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάζαρος Μακρής, που ήρθε στο Νοσοκομείο Βόλου και είχε συνάντηση, τόσο με τον υποδιοικητή και άλλα μέλη του Δ.Σ., όσο και με τους εργαζόμενους και τόνισε την ανάγκη της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι εξήγησαν τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στο Νοσοκομείο με «πρωταγωνιστή» τον υπό απομάκρυνση διοικητή μετά και την απόφαση του Υπουργού, καθώς και τα όσα προηγήθηκαν σήμερα και τόνισαν ότι, με τον συγκεκριμένο Διοικητή, καθίσταται αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το Νοσοκομείο Μετά τα χθεσινά νέα επεισόδια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με προπηλακισμούς γιατρών από τον υπό απομάκρυνση διοικητή του, Α. Ζαχαρόπουλο, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδέχθηκε την πρόταση της Μ. Χρυσοβελώνη να προβεί το Κίνημα σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς το υπουργείο Υγείας και προσωπικά προς τον Α. Λυκουρέντζο προκειμένου το πρόβλημα κακοδιοίκησης του Γ.Ν. Βόλου να λυθεί άμεσα και οριστικά.

«Ένεση» για 2.500 ανέργους της Θεσσαλίας Τα προγράμματα ΤοπΣΑ που υλοποιεί η Περιφέρεια με 166 φορείς προϋπολογισμού 8.5 εκ. € Ξεκινά η υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ), στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς εκδόθηκαν χθες οι αποφάσεις ένταξης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση στο τέλος Νοεμβρίου 2012, του πίνακα κατάταξης των προτάσεων ΤοπΣΑ που κατατέθηκαν και αξιολογήθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εγκρίθηκαν για ένταξη στο ΕΣΠΑ 31 Σχέδια ΤοπΣΑ υπό ισάριθμες Αναπτυξιακές Συμπράξεις. Στα σχέδια αυτά με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. €, συμμετέχουν 166 φορείς και ωφελούνται 2.500

2&3 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΣ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!!!! ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 2&3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΥΓΕΛΗ ΣΚΟΠΙΩΝ

Princess casino MONO ME 50 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ 5 * ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ • ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2 ΗΜΕΡΩΝ • LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ •

ΧΡΗΣΤΩΝΗΣ TRAVEL

ΦΡΙΞΟΥ 7 - ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:2410554453 2421300335 6981219291(what’s up) Ώρα εκκίνησης : 8.30 Δημαρχείο Βόλου

άνεργοι σε όλη τη Θεσσαλία. Οι Αποφάσεις Ένταξης κοινοποιούνται στις Αναπτυξιακές Συμπράξεις, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίηση των Σχεδίων, με ωφελούμενους περίπου 2.500 άτομα. Η περίοδος υλοποίησής τους εκτείνεται έως την 3112-2014. Ο στόχος των ΤοπΣΑ είναι, οι ωφελούμενοι άνεργοι, αφού ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους μέσω των παραπάνω δράσεων, να είναι σε θέση ώστε: να ιδρύσουν επιχειρήσεις που θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις

για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα να αναπτύξουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν. Δεδομένης της συμμετοχής πολλών φορέων στις Αναπτυξιακές Συμπράξεις - Δικαιούχους των ΤοπΣΑ, της πολυπλοκότητας του συστήματος υλοποίησής τους, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων στις διαχειριστικές ενέργειες που προβλέπονται στο Ε.Σ.Π.Α. και ειδικότερα στις δράσεις αυτού του τύπου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), η Διαχειριστική Αρχή

Συντηρήσεις και μελέτη για αντιπλημμυρικά Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τη Μαγνησία, με προϋπολογισμό 450.000 € Δύο συμβάσεις για οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 287.323,21 ευρώ και μια μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα σε χείμαρρους της Π.Ε. Μαγνησίας προϋπολογισμού 150.000 ευρώ υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα τα δυο οδικά έργα αφορούν «Συντηρήσεις Ασφαλτοστρώσεις και τεχνικά έργα του οδικού δικτύου της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων». Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους ΚΑΠ της Π.Ε.. Μαγνησίας. Για τα έργα αυτά ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί για την αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. «Με τις παρούσες εργολαβίες πραγματοποιούμε απολύτως αναγκαίες εργασίες συντήρησης οι οποίες θα εκτελεστούν σε σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν παρουσιάσει φθορές, λόγω του έντονου κυκλοφο-

ριακού φόρτου που αντιμετωπίζουν». Παράλληλα η σύμβαση για τη μελέτη αφορά το έργο: «Μελέτη επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρων Ξηριά, Σεσουλιώτη και Κακαβιώτη» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ(με ΦΠΑ). Αντικείμενο της μελέτης είναι η οριστική διευθέτηση του χειμάρρου Ξηριά τμήματος κατάντη της γέφυρας Αθηνών, έως τη διαμορφωμένη από έργα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου εκβολή χειμάρρου. Παράλληλα πρόκειται να εκπονηθεί υδρολογική μελέτη για τους ανωτέρω χείμαρρους και ο έλεγχος παροχών σχεδιασμού βάση αυτής. «Τελικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση της μελέτης να μας οδηγήσει στην υλοποίηση ενός έργου που εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής από συχνά φαινόμενα υπερχείλισης, που εμφανίζονται κατά καιρούς. Με έργα όπως αυτό προστατεύουμε το περιβάλλον, την περιουσία των ανθρώπων και τον ίδιο τον άνθρωπο».

Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με τις Συμπράξεις, προκειμένου έγκαιρα και χωρίς προβλήματα να υλοποιηθούν τα Σχέδια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, από πλευράς Αναπτυξιακών Συμπράξεων και συμμετεχόντων Φορέων σε αυτές, απαιτείται προσήλωση στην υλοποίηση του έργου, καθόσον στόχος είναι η πλήρης υλοποίησή τους χωρίς καμία καθυστέρηση. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει στο αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση εργασίας υπό τον περιφερειάρχη, για διευθετήσεις τυχόν ζητημάτων που προκύπτουν.

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

«Να απομακρυνθεί άμεσα ο Διοικητής» Από το Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με παραλίγο τραγικό τρόπο ο αυταρχικός κατήφορος του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κου Ζαχαρόπουλου. Συνεχίζοντας το κυνήγι μαγισσών στο οποίο επιδίδεται μετά μανίας τους τελευταίους μήνες προσπάθησε με ανήθικο τρόπο να πλήξει το επιστημονικό κύρος και την αξιοπρέπεια του νευροχειρουργού του νοσοκομείου και πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ κο Νίκο Χαυτούρα. Πιθανότατα για να τον εκδικηθεί για την στάση του και τους αγώνες του για την ανάδειξη των προβλημάτων του νοσοκομείου αλλά και για την σθεναρή του αντίδραση στις απαράδεκτες συμπεριφορές του πρώην διοικητή επινόησε μια νοσηρή και πρωτοφανή για τα χρονικά του νοσοκομείου πλεκτάνη προκειμένου να εμπλέξει σε δήθεν παραβατική συμπεριφορά. Με το γνωστό του ταλέντο που διαθέτει στην κατασκευή ενόχων, προσπάθησε την επίσκεψη συγγενών ασθενή του κου Χαυτούρα που ενημερωνόταν για την πορεία της υγείας του να την παρουσιάσει ως παράνομη εξέταση εκτός των εξωτερικών ιατρείων. Όταν είδε η προσπάθειά του να πέφτει στο κενό από αντίδραση των συγγενών και του γιατρού έχασε τον έλεγχο και παρουσίασε το γνωστό προσωπείο του αυταρχισμού και του τραμπουκισμού. Επιτέθηκε φραστικά στον συνάδελφο και στους συγγενείς ενώ όρμησε και στον κ. Χαυτούρα για να τον χτυπήσει σπρώχνοντάς τον. Αυτή η άθλια συμπεριφορά οδήγησε τον συνάδελφο στα επείγοντα με υπέρταση και ταχυκαρδία με κίνδυνο για την υγεία του. Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει το τελευταίο θλιβερό επεισόδιο του κ. Ζαχαρόπουλου σε βάρος εργαζομένων. Ζητάμε από το υπουργείο να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία της απομάκρυνσής του προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στο νοσοκομείο και να μπορέσουμε όλοι μαζί διοίκηση και εργαζόμενοι να αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία στην οποία μας οδήγησε ο πρώην διοικητής ο κ. Ζαχαρόπουλος.

VIS

TRAVEL

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ- ΤΙΜΕΣ ΛΙΤΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 2-3/3 ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ: ΣΑΜΑΡΙΝΑΧΙΟΝ.ΚΕΝΤΡΟ- ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ- ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑΣΠΗΛΑΙΟ-ΟΡΛΙΑΚΑΣ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ (Hotel SAMARINA SPA RESORT- Α’ κατηγ.) TIMH 67€

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

16-18/3 ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΡΑΧΩΒΑ- (ΔΕΛΦΟΙ) - ΠΑΤΡΑ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ (αλευρομουτζουρώματα- κούλουμα) (Hotel ΑΜΑΛΙΑ- Α’ κατηγ.), ημιδιατρ.- γλέντι. TIMH ΑΠΟ 120 €

16-18/3 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ - ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ - ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ - ΚΑΒΑΛΑ (κούλουμα) (Hotel ΚΟΥΡΟΣ- Α’ κατηγ.), TIMH ΑΠΟ 115€

25η Μαρτίου - Επετειακή εκδρομή 1821 ΖΑΛΟΓΓΟ - ΣΤΕΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ Hotel GRAND SERAI (LUX), ημιδιατρoφή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: VIS TRAVEL Αντωνοπούλου 3 – Βόλος - Τηλ. 2421031059-60


08 Α1:Layout 1 22/2/2013 9:38 μμ Page 1

8

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

τοπικά

Αρχαιολογικές έρευνες στον Κόμβο Βελεστίνου Πιέσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Υπ. Πολιτισμού να μην υπάρξει εμπλοκή Σε αλλεπάλληλες επαφές αφενός με το Υπουργείο Πολιτισμού, αφετέρου με τον εργολάβο και με την τοπική Αρχαιολογική Υπηρεσία προχώρησε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σχετικά με το ζήτημα της εξέλιξης των εργασιών στον ανισόπεδο Κόμβο του Βελεστίνου και την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου. Οι εργασίες στον Κόμβο Βελεστίνου ξεκίνησαν εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου μετά από πολλών χρόνων αναμονή και καθυστέρηση. Κατόπιν παρεμβάσεων της παρούσας Δημοτικής Αρχής ξεμπλοκάριοι διαδικασίες και σαν αποδεσμεύτηκε η περιοχή για να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής. Οι ρυθμοί κατασκευής του έργου είναι κανονικοί, ωστόσο μια νέα εμπλοκή με την αρχαιολογία μπορεί να καθυστερήσει την παράδοσή του. Όπως ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου από την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, έχει δεσμευθεί ένα τμήμα του Κόμβου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν αρχαιολογικές έρευνες. Μάλιστα για να

ξεκινήσουν οι εργασίες, θα πρέπει να προσληφθεί προσωπικό που θα τις εκτελέσει. Η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα και να σταματήσει η χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών που θέλουν να μετακινηθούν από το Βόλο προς το Βελεστίνο. Διεκδικήσαμε εξαρχής με συνεχείς παρεμβάσεις την έναρξη των εργασιών και δεν θέλουμε να σταματήσουν. Ως Δημοτική Αρχή από τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε κινηθεί για το ζήτημα των ανασκαφών σε τμήμα του Κόμβου ζητώντας με υπόμνημά μας από το αρμόδιο υπουργείο να ρυθμίσει την όλη διαδικασία, ώστε να μην δημιουργηθούν εμπόδια στη συνέχιση των εργασιών. Έχουμε επικοινωνήσει με τον εργολάβο ο οποίος μας τόνισε πως, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση το έργο μπορεί να παραδοθεί και σε 2,5 μήνες. Με την εξέλιξη, όμως που υπάρχει από πλευράς αρχαιολογίας, ο εργολάβος μας ανέφερε πως το πιο πιθανό είναι να

υπάρξει μια καθυστέρηση κάποιων μηνών». Η ίδια συμπλήρωσε πως επικοινώνησε με υψηλόβαθμους παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και την προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Ιντζεσίλογλου, όπου έθεσε το θέμα της ρύθμισης τους ζητήματος με τις αρχαιολογικές έρευνες. «Γνωρίζουμε πως για το ζήτημα που έχει προκύψει, έχουν ενεργοποιηθεί τόσο το ΤΕΕ όσο και βουλευτές. Εμείς ζητούμε την αποδέσμευση του τμήματος του Κόμβου, γύρω στα 300 τετραγωνικά μέτρα, από την αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να μην εμποδιστούν οι εργασίες. Στην προοπτική που είναι αδύνατη η αποδέσμευση του συγκεκριμένου τμήματος, θα πρέπει να προσληφθεί άμεσα το προσωπικό, ώστε να αρχίσουν οι έρευνες της αρχαιολογίας και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερο. Η τοπική κοινωνία δεν αντέχει άλλη μεγάλη καθυστέρηση σε ένα τόσο σημαντικό έργο για τη διασφάλιση της ομαλής οδηγητικής πρόσβασης στο Βελεστίνο και τον Άγιο Γεώρ-

γιο και της άρσης της συγκοινωνιακής απομόνωσης των περιοχών» τόνισε η κ. Λαΐτσου. Η ίδια πρόσθεσε πως ενδεχόμενη καθυστέρηση του έργου θα σημάνει και αύξηση του κόστους σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε δημοσιονομική κρίση. Σημειώνεται πως το έργο του ανισόπεδου κόμβου έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και περιλαμβάνει τα εξής υποέργα: 1) Γέφυρα μήκους περίπου 70μ. για την διέλευση του κλάδου πάνω από την παλιά εθνική οδό και την παράπλευρη συνδετήρια οδό. 2) Μονός κλάδος πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο, μήκους 455 μέτρων, που αναπτύσσεται στο χώρο του 304 Π.Ε.Β. 3) Υπερύψωση τμήματος της υπάρχουσας ενωτικής οδού μήκους 350 μέτρων. 4) Τοπική οδός μήκους 270 μέτρων, η οποία κατασκευάζεται επί υφισταμένης οδού. 5) Τοίχοι αντιστήριξης μεταξύ της ενωτικής οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού, μήκους 140μέτρων. 6) Έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης κόμβου.

ΠΑΣΟΚ: Την Κυριακή οι εκλογές για το συνέδριο Ανακοινώθηκαν υποψήφιοι και εκλογικά τμήματα Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αρχής γενομένης από την Κυριακή όπου τα μέλη του κινήματος καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους σύνεδρους που θα συμμετέχουν στο επικείμενο συνέδριο. Σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκαν από τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα μπορούν τα μέλη να προσέρχονται για την ψήφο τους, όπως επίσης και οι 40 συνολικά υποψήφιοι σύνεδροι από το νομό Μαγνησίας. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ “Το συνέδριό μας είναι η μεγάλη ευκαιρία για να μετασχηματισθεί το ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, ανοιχτό και συλλογικό κόμμα.Είναι η μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τον εαυτό μας για να αλλάξουμε την κοινωνία. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 σε όλη την Ελλάδα και στο Νομό μας γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων καθώς και των συνέδρων του συνεδρίου της Νεολαίας που θα διεξαχθεί πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Καλούμε τα μέλη τους φίλους και κάθε Έλληνα πολίτη που πιστεύει ότι μπορούμε να κάνουμε ξανά την πατρίδα μας κανονική χώρα να συμμετέχει στις διαδικασίες. Εκλογικά Τμήματα θα υπάρχουν σε όλο το Νομό και κάθε Δήμος θα εκλέξει τους αντιπροσώπους που του αναλογούν αν η συμμετοχή καλύψει το όριο που ορίζουν οι εγκύκλιοι του Κινήματος. Η επιπλέον συμμετοχή αυξάνει αναλογικά και τους αντιπροσώπους που εκλέγονται. Σε όλα τα εκλογικά τμήματα οι εκλογές θα αρχίσουν στις 08.00 και θα τελειώσουν στις 19.00. Στο Δήμο Βόλου θα υπάρχουν δύο κάλπες μια για τους Συνέδρους του 9ο Συνεδρίου και μια για το Συνέδριο της Νεολαίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη και οι φίλοι που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο καθώς και όσοι συμπληρώσουν κατά την προσέ-

λευσή τους αίτηση εγγραφής ή επικαιροποίησης των στοιχείων τους. Μαζί τους πρέπει να έχουν ένα δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας στο οποίο να αναφέρεται και η ημερομηνία γέννησης. Λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης του Κινήματος και προκειμένου να καλυφθούν κάποια έξοδα των οργανώσεών μας κάθε μέλος ή φίλος που θα ψηφίζει θα καταβάλλει 2 ευρώ." Τα εκλογικά τμήματα ανά Δήμο στο Νομό Μαγνησίας Δήμος Βόλου ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΑΥΛΟΣ ΣΚΕΝΔΕΡΑΝΗ (ΤΟΠΑΛΗ – ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ, ΒΟΛΟΣ) ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ Δήμος Αλμυρού ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) Δήμος Ρήγα Φεραίου ΚΕΠ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΚΕΠ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ Δήμος Νοτίου Πηλίου ΚΕΓΕ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ Δήμος Ζαγοράς ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΓΟΡΑΣ Δήμος Σκιάθου ΚΑΠΗ ΣΚΙΑΘΟΥ Δήμος Σκοπέλου ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Δήμος Αλοννήσου ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ Οι Υποψήφιοι ανά Δήμο είναι: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΚΕΡΑΣΙΝΑ (ΣΟΥΛΑ) του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΚΑΜΠΕΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΣΟΥΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

GEISHA TOURS ΒΑΪΟΣ ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 78Γ – ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 47474 - FAX 47569 ---------------------

Απογευματινό στο Μοναστήρι της Παναγία Κόρμποβο στα Τρίκαλα

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

ΘΑΣΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΛΟΠΙΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΤΡΑΝΗ ΤΑΞΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΝΤΡΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΗΤΡΟΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝ./ΝΟΥ ΠΛΙΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΡΙΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΩΜΑ ΣΚΡΙΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΑΛΑΠΟΡΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑ (ΤΖΟΥΛΙΑ) του ΕΡΝΕΣΤΟΥ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΚΥ) του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΑΜΗ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΚΑΜΠΕΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΣΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΛΟΠΙΤΑ ΚΩΝ/ΝΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΟΠΙΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΤΡΑΝΗ ΤΑΞΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΓΕΤΗ ΝΕΦΕΛΗ του ΑΝΕΣΤΗ ΜΗΤΡΟΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΖΩΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΩΜΑ ΜΑΤΙΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑΤΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΤΖΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΟΥΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΖΟΥΡΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΥΚΟΤΣΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΝΝΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΡΙΣΗ ΦΛΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΨΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ του ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΔΑΝΙΗΛ ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΦΙΝΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΧΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΛΩΡΟΥΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Εύα Κ. Γεράση M.Sc. ΠΑΙΔΟΨΥΧIΑΤΡΟΣ

Επιστημονική Συνεργάτης King’s College, London Διάγνωση & Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων – Συμβουλευτική γονέων. Εξειδίκευση σε αυτισμό και λοιπές αναπτυξιακές διαταραχές στο Institute of Psychiatry London

Τσοποτού 16 (με Φιλ. Ιωάννου) Τηλ. 2428300733 – 6943-077231 Το ιατρείο δέχεται μόνο με ραντεβού

Απογευματινό στο Μοναστήρι του Αγάθωνος

Κυριακή 3 Μαρτίου

Ημερήσια εκδρομή στην Παναγία Οδηγήτρια – Όσιο Λουκά- Δίστομο- Αράχοβα

Κυριακή 10 Μαρτίου

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 16-17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Ενοικιάζεται πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αγριά Βόλου με πλήρη εξοπλισμό πλυντηρίου – λιπαντηρίου & εξασφαλισμένη πελατεία. Τηλ. 6944-520098

Αναφορά για τις απολύσεις Κατέθεσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καταθέτει ως αναφορά ψήφισμα που του επέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑΕΤΑΜ Νομού Μαγνησίας σχετικά με τις απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων από το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ του Νομού μας. Όπως αναφέρεται, «τα αιτήματα των εργαζομένων είναι και δίκαια και προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισυνάπτεται το ψήφισμα και παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την εξέλιξη στη Sovel Σχολιάζοντας την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής χάλυβα «ΣΟΒΕΛ» στη Μαγνησία και την θέση σε διαθεσιμότητα 320 εργαζομένων της θυγατρικής εταιρίας της ΣΙΔΕΝΟΡ στον Αλμυρό, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «τα πάντα πια δείχνουν πως ακόμη και οι πλέον γενναίες προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα να στηρίξει την ανάπτυξη θα πέφτουν συνέχεια στο κενό, όσο η Ελλάδα εφαρμόζει το αντιπαραγωγικό και υφεσιακό μοντέλο που επιθυμεί η Τρόικα».

Επιστροφές χρημάτων από παράνομα επιδόματα; Διαμαρτυρία Μουτσινά για μη απάντηση ερώτησής του Στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής δεν συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων από τα παρανόμως χορηγηθέντα επιδόματα τυφλότητας και τους παρανομούντες ιατρούς, λόγω κωλύματος του κ. Υπουργού. Ο βουλευτής δήλωσε μεταξύ

άλλων, ότι «είναι η τέταρτη δική μου επίκαιρη ερώτηση στην οποία δεν προσέρχονται οι αρμόδιοι Υπουργοί για να συζητηθεί. Αυτή η συμπεριφορά, όμως, δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου, αλλά είναι μία πρακτική που είναι γενικευμένη στην Κυβέρνηση. Με την πρακτική αυτή προσβάλλεται ευθέως το κύρος του Κοινοβουλίου και ο ρόλος των Βουλευτών καθώς και το υπουργικό λειτούργημα».

Εκδήλωση της ΚΝΕ Εκδήλωση-παρουσίαση της 2ης μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ, με θέμα: “ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, για την σοσιαλιστική εξουσία”, θα πραγματοποιήσει η Ν.Ο. ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 25/2, στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστήμιου (Θόλος), στην αίθουσα Α, στις 7 το απόγευμα. Την παρουσίαση θα κάνει ο Θ. Μπιζαϊντές μέλος του Γρ. του ΚΣ της ΚΝΕ.

Εκλογές στο Σύλλογο Θρακών Όπως ανακοινώθηκε από το Σύλλογο Θρακών Μαγνησίας, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου θα γίνει Γεν. Συνέλευση και Απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ. στην αίθουσα του Συλλόγου στις 7 το απόγευμα, ενώ θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για το νέο ΔΣ. Την Τετάρτη 6 Μαρτίου θα γίνουν οι εκλογές και οι κάλπες

θα είναι ανοιχτές στις 5 - 7 το απόγευμα. Παρακαλούνται όλα τα μέλη είναι δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι να είναι εκεί για να ακούσουν και να προτείνουν, καθώς έρχονται μεγάλες εκδηλώσεις.... Πληρ στα τηλ : 69743359786973082611-6978946288).

IONIS TOURS

Εκδρομές ποιότητας από το 1980….. ΑΠΟΚΡΙΕΣ – 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

16-18/3

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΟΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΟΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* - ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ , Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ , Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΝΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5ημέρες 07 – 11/3 ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ!!! ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON!!!

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ!!!240 ΟΡΓΑΝΩΣΗ IONIS TOURS

€!!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 ημέρες 22 – 25/3 αναχώρηση 12 το μεσημέρι από τα γραφεία μας!!! Ξενοδοχείο 4* - πρωινό – ξεναγήσεις 149€ ΜΠΑΝΣΚΟ 3 ημέρες 23 – 25/3 ξενοδοχείο 4* ημιδιατροφή

100 €

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5 ημέρες αναχωρήσεις 14/3 & 16/3 & 21/3 Ξενοδοχείο 4* - ημιδιατροφή

169 €

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 4 ημέρες αναχωρήσεις 15/3 & 22/2 ξενοδοχείο 4* - ημιδιατροφή –

175 €

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 3 ημέρες 16 – 18/3 ημιδιατροφή

130 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20, ΤΗΛ: 2421034712


09Α:Layout 1 22/2/2013 8:49 μμ Page 1

9

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Eλλάδα

«Όχι» Σημίτη στην πρόσκληση Βενιζέλου να πάει στο συνέδριο Επιμένει ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης στην άρνηση του να παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευ.Βενιζέλος τού απηύθυνε θερμή έγγραφη πρόσκληση, ως πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με μια περίοδο της πολύ πρόσφατης ιστορίας της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ζητούσε από τον κ. Σημίτη, αν το επιθυμούσε, να λάβει το λόγο και να απευθυνθεί όχι μόνο στους συνέδρους, αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία. Με μια ευγενική, σύντομη επιστολή του ο κ. Σημίτης ευχαριστεί για την πρόσκληση, ενημερώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο, εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του και δηλώνει πάντα πρόθυμος να συμβάλει «στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης». Τα τελευταία χρόνια ο κ. Σημίτης απέχει συστηματικά από τις κομματικές εκδηλώσεις, με εξαίρεσητην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου, πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.

Το συνέδριο σε αριθμούς Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα αριθμητικά δεδομένα του 9ου συνεδρίου, ειδικότερα αναφορικά με την εκλογή συνέδρων την προσεχή Κυριακή, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία αυτά «προοιωνίζονται την επιτυχία του Συνεδρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν: 4.000 τουλάχιστον θα είναι οι υποψηφιότητες για το συνέδριο 3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο (πάνω από 2.500 θα εκλεγούν την Κυριακή) 1.500 τουλάχιστον οι υποψηφιότητες για το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ 700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ 40-45.000 τουλάχιστον μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την Κυριακή 250 εκδηλώσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της γραμματείας της ΚΟΕΣ 500 συνελεύσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ Στο Συνέδριο θα κληθούν, εξάλλου, να στείλουν αντιπροσωπείες, στην έναρξη, «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου» που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Κρεμασμένη από το θόλο της Βουλής υπάλληλος που εκτελούσε εργασίες Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, το πρωί της Παρασκευής. Υπάλληλος που επιχειρούσε να απομακρύνει τα νερά από το θόλο βρέθηκε να αιωρείται στο κενό, όταν υποχώρησε το μεταλλικό πλαίσιο. Η γυναίκα κατάφερε να σκαρφαλώσει με τη συνδρομή ενός αστυνομικού και άλλων υπαλλήλων που έσπευσαν να την βοηθήσουν. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, καθώς είχε σκίσει το χέρι της από τα τζάμια που έσπασαν. Ευχαριστίες για τις προσπάθειες

των υπαλλήλων της Βουλής να ξεκινήσει με ασφάλεια η συνεδρίαση απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Στις αντίξοες συνθήκες αναφέρθηκε ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επισημαίνοντας όμως ότι η Βουλή θα πρέπει να δει τα θέματα ασφαλείας. Από την τεχνική υπηρεσία της Βουλής έγινε γνωστό ότι υπήρχε προστατευτικό δίχτυ στο θόλο και ότι είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας.

Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε στην Αυλίδα Πτώμα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμενικού σε βαλτώδες σημείο στην περιοχή «Φάρου» Αυλίδας, εντός της ζώνης του Αιγιαλού. Άνδρες του λιμεναρχείου και της αστυνομίας έφθασαν στο σημείο, μετά από τηλεφώνημα κατοίκου που έλεγε ότι σκύλος κρατούσε στα δόντια του ένα ανθρώπινο μέλος. Στελέχη της ασφάλειας μετά από έρευνες στην περιοχή, εντόπισαν ένα πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση και όπως ανέφεραν πρό-

κειται πιθανόν για άνδρα νεαρής ηλικίας, ο οποίος ήταν σε θέση πρηνηδόν με δεμένα πίσω τα άνω άκρα και σκεπασμένο από τσιμεντένιους όγκους. Εντός της ημέρας θα διενεργηθεί αυτοψία στο σημείο ανεύρεσης του πτώματος από ιατροδικαστή και ανθρωπολόγο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Φόβους για «πογκρόμ» στα αδέσποτα γεννά ο νέος νόμος για την ευθανασία Ελαστικότερα γίνονται τα κριτήρια για να οδηγηθεί ένα αδέσποτο ζώο στην ευθανασία, σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων. Με τον ισχύοντα νόμο, οδηγούνται σε ευθανασία τα ζώα που εκδηλώνουν «απρόκλητα έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, ενώ με την προτεινόμενη αλλαγή απειλούνται με ευθανασία τα ζώα που προέβησαν σε «ανεπιτυχή απόπειρα επίθεσης»

ή όσα επιδεικνύουν «αφύσικα απειλητική στάση και συμπεριφορά». Αυτό, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελίες για επιθετικότητα ζώων από ανθρώπους που απλώς ενοχλούνται από την παρουσία των αδέσποτων, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών. Η επικινδυνότητα των ζώων θα κρίνεται από πενταμελή επιτροπή με δύο εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων, έναν κυνηγό, έναν υπεύθυνο του δήμου και έναν κτηνίατρο.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων Υλικές προκλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου, από επίθεση περίπου 25 ατόμων που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης. Οι άγνωστοι κινήθηκαν πεζή και περνώντας από το ΑΤ Εξαρχείων πέταξαν περίπου οκτώ μολότοφ. Ζημιές προκλήθηκαν σε ένα περιπολικό και στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα.

Έωλο το σχέδιο «Αθηνά», λέει ο Αλ. Τσίπρας Έωλο ως προς τους διακηρυκτικούς στόχους του, ως προς τη διαδικασία, αλλά και ως προς την ακαδημαϊκή νομιμοποίησή του χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους πρυτάνεις να ανοίξουν διάλογο για το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ζητήσουν από τα κόμματα να συμβάλουν σε αυτό.

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που απήγαγε μετανάστες για λύτρα Οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών, που απήγαγε μετανάστες, τους κακοποιούσε και τους εκβίαζε, με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από συγγενείς τους, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια. Οι δράστες απαιτούσαν χρηματικά ποσά ύψους 6.500 - 15.000 ευρώ, για να αφήσουν ελεύθερους τους μετανάστες, τους οποίους κρατούσαν σε διαμερίσματαφυλακές και τους βασάνιζαν. Τα μέλη της σπείρας ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και τα θύματα ήταν, τις περισσότερες φορές, ομοεθνείς τους. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από αστυνομική έρευνα, που ξεκίνησε από την καταγγελία ενός 39χρονου, υπηκόου Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα της σπείρας.

Αυτόνομη συνδικαλιστική κίνηση από εννέα κλαδικές ομοσπονδίες Στη συγκρότηση κίνησης για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών προχώρησαν εννέα κλαδικές συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, ανάμεσα στις οποίες είναι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), και ομοσπονδίες εργαζομένων στον Τύπο, τη Ραδιοφωνία και την Τηλεόραση. Αν και σε κοινή δήλωσή τους υποστηρίζουν ότι δεν επιδιώκουν «τη συγκρότηση ενός ανταγωνιστικού συνδικαλιστικού πόλου», συνδικαλιστικά στελέχη που συμμετέχουν στην κίνηση ανέφεραν ότι επιδιώκουν «την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών που θα κινούνται με ταχύτερο βηματισμό από εκείνον της ΓΣΕΕ». Εν τω μεταξύ, η ΓΣΕΕ προετοιμάζει την οργάνωση του 35ου συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη και θα εκλέξει τη νέα ηγεσία της Συνομοσπονδίας.

Μπλακ-άουτ στο Λεκανοπέδιο από τη σφοδρή κακοκαιρία Η σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι που σημειώθηκε στην Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου: πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια κατοικιών, φωτεινοί σηματοδότες εκτός λειτουργίας, αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη Δυτική Αττική και στον Πειραιά. Καλύτερη η κατάσταση στον Ιλισό που νωρίτερα είχε υπερχειλίσει και το νερό είχε βγει στο δρόμο. Υπερχείλισε και το ρέμα της Πικροδάφνης. Η Πυροσβεστική δέχθηκε σχεδόν 1.000 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, ισόγεια και καταστήματα κυρίως στα δυτικά προάστια. Μεγάλα προβλήματα σε Ντράφι, Μενίδι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Νίκαια, Περιστέρι και Πέραμα. Σε όλο το Λεκανοπέδιο επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να βοηθήσει οδηγούς που εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σταμάτα, στην Λεωφόρο Αθηνών και στην Ιερά Οδό. Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, κλειστή είναι η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η λεωφόρος Δημοκρατίας από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, η λεωφόρος ΝΑΤΟ προς Ασπρόπυργο, η περιφερειακή του Αιγάλεω και η περιφερειακή Δραπετσώνας. Στη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για όσα οχήματα κινούνται προς Γλυφάδα, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία από Ποσει-

δώνος προς Συγγρού, στο ίδιο ύψος. Ουρά 10χλμ σχηματίστηκε στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο από Κηφισό έως λίμνη Κουμουνδούρου. Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα επί ώρες στη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Αττικού Νοσοκομείου. Συσσώρευση υδάτων και έξω από το νοσοκομείο Γεννηματά.

Νεκρή 24χρονη στην διάρκεια της πρωινής νεροποντής Μια γυναίκα 24 ετών έχασε τη ζωή της στη διάρκεια της πρωινής νεροποντής. Η άτυχη νεαρή οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, όταν περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν μπορούσε να βγει από το αυτοκίνητό της, άνοιξαν την πόρτα του οδηγού και την βρήκαν μέσα αναίσθητη. Στη διάρκεια της μεταφοράς της στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έγινε προσπάθεια ανάταξης χωρίς αποτέλεσμα και στο Σισμανόγλειο διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Οι γιατροί εκτιμούν ότι η κοπέλα έπαθε σοκ και υπέστη ανακοπή. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα εξακριβώσει ο ιατροδικαστής.

Στο σκοτάδι παραμένουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής πολλές περιοχές της Αττικής. Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες σε υποσταθμούς

της ΔΕΗ. Η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Λόγω της κακοκαιρίας, με απόφαση του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου έκλεισαν σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις συγκεκριμένες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα έκλεισαν τα σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Νηπιαγωγείο, 1ο, 2ο, 4ο, 5ο και 6ο Δημοτικό, 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο και 1ο, 2ο και εσπερινό Λύκειο στο Μοσχάτο και το 3ο Δημοτικό, 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο στον Ταύρο. Κατολισθήσεις στον Σκαραμαγκά Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά γίνονται κανονικά, εκτός του Αργοσαρωνικού, ενώ από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται δρομολόγια για Μαρμάρι. Ταλαιπωρία περίμενε και τους επιβάτες της βραδινής πτήσης της Aegean από Αθήνα προς Χανιά καθώς το αεροπλάνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν πάνω από τη Σούδα, προσγειώθηκε στις 22:00 στο Ηράκλειο. Όπως μετέδωσε το Creta Live, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Χανιά, ενώ το αεροπλάνο παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Κατάρρευση κτιρίου στον Άγιο Παντελεήμονα λόγω καταιγίδας Η νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει παλιό κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα. Αν και το κτίριο είχε σφραγιστεί πριν από μία εβδομάδα, έρευνες γίνονται στα χαλάσματα, για να διαπιστωθεί αν τυχόν έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 1.500 κλήσεις για πλημμύρες από τις καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Επιτάχυνση των συνομιλιών για Κυπριακό και ΠΓΔΜ επιθυμεί ο ΟΗΕ Τη σημασία της γρήγορης προόδου στις συνομιλίες για την ονομασία της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό τόνισε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών σε συνάντηση που είχε με τον έλληνα ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο Μπαν Γκι-μουν «υπογράμμισε τη σημασία της επι-

τάχυνσης της προόδου και στις δύο διαδικασίες και επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση σε αυτό τον στόχο». Ελληνική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι από πλευράς του υπουργού Εξωτερικών επαναβεβαιώθηκε η αφοσίωση της Αθήνας στη συνέχιση των δυο διαπραγματευτικών διαδικασιών, μέσα στα πλαίσια των

Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τόσο για το ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, όσον και για το Κυπριακό έχουν γίνει κινήσεις από «διάφορους κύκλους» για να τεθούν εκτός πλαισίων ΟΗΕ, «κάτι που εγκυμονεί κινδύνους», όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.


10 Α:Layout 1 22/2/2013 9:25 μμ Page 1

10

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Eλλάδα

Κρυπτογραφημένο μήνυμα των Πυρήνων της Φωτιάς Τι έκρυβαν τα πέντε usb που βρέθηκαν στα Τουρκοβούνια Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, το οποίο εστάλη για εργαστηριακή εξέταση-ανάλυση, σχέδιο απόδρασης φυλακισμένων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς με ελικόπτερο, φωτογραφίες και βίντεο τραπεζών έκρυβαν μεταξύ άλλων τα usb sticks που βρέθηκαν κατά την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια που χρησιμοποιούσαν εμπλεκόμενοι στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Όπως έγινε γνωστό από τα πέντε sticks το ένα έχει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και έχει απογια εργαστηριακή σταλεί εξέταση-ανάλυση. Τα υπόλοιπα τέσσερα περιέχουν: 1) Καταγραφή ενεργειών, στο πλαίσιο λεπτομερούς σχεδιασμού για απόδραση φυλακισμένων μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με χρήση ελικοπτέρου. 2) Φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών. 3) Κείμενα επιστολών, που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της

Φωτιάς», που εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες. 4) Κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κ.λπ.) 5) Επιστολή των συλληφθέντων Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στις 12 Οκτωβρίου 2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, λίγες ώρες αργότερα. 6) Κείμενο του συλληφθέντα Γιάννη Μιχαηλίδη, το οποίο τροποποιήθηκε, για τελευταία φορά, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στις 12:56 της 22-08-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την 17:58 ώρα της ίδιας ημέρας. 7) Διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από τη συνεχιζόμενη έρευνα στο διαμέρισμα έχουν βρεθεί επιπλέον μία περούκα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Την καταδίκη επτά μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» πρότεινε ο εισαγγελέας Την καταδίκη των επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» πρότεινε τη Παρασκευή ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στην αίθουσα υψίστης ασφαλείας των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για την ένταξη και την συμμετοχή τους στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» όλοι οι κατηγορούμενοι: ο Νίκος Μαζιώτης, η Παναγιώτα Ρούπα, ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο Κώστας Κάτσενος, ο Σαράντος Νικητόπουλος, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος και ο Χριστόφορος Κορτέσης πλην της Μαρί Μπεραχά, της οποίας ζήτησε την αθώωση. Όσον αφορά την αρχηγία της οργάνωσης, η οποία κατά το κατηγορητήριο αποδίδεται στους Μαζιώτη, Ρούπα και Γουρνά, ο εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθούν και οι τρεις με σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε κατά την ακροαματική δια-

δικασία και επιπλέον, κατά την κρίση του, «ο Επαναστατικός αγώνας ήταν αναρχική οργάνωση, χωρίς αρχηγία». Οι τρεις, εκτός της συμμετοχής τους στην οργάνωση, προτείνεται ωστόσο να κριθούν ένοχοι για την κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν σε διαμερίσματα και τα οχήματα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση. Όσον αφορά τις επιμέρους ενέργειες, που πραγματοποίησε η οργάνωση, ο εισαγγελέας τόνισε πως στην διάρκεια της δίκης δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για φυσική συμμετοχή όσων παραπέμφθηκαν ως ένοχοι. Ωστόσο ζήτησε οι τρεις (Μαζιώτης, Ρούπα, Γουρνάς) να κηρυχθούν ένοχοι με την κατηγορία της απλής συνέργειας σε όλες τις δράσεις της οργάνωσης. Την αθώωση της Μαρί Μπεραχά, συζύγου του Κωνσταντίνου Γουρνά, που κατηγορείται επίσης για συμμετοχή στην οργάνωση, πρότεινε ο εισαγγελέας λόγω αμφιβολιών και ανεπαρκών στοιχείων.

ΜΟΥΤΣΙΟΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κωνσταντίνος Μούτσιος

2-3/3 ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ- ΠΕΤΡΙΤΣΙ 16-18/3 ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΜΠΑΝΣΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4****- ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 24/3 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ 4-7/4 ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4****- ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ακόμα… - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - ΟΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ανθ. Γαζή 110, Βόλος, Τηλ. 24210 30076 fax. 24210 32996 κιν. 6972260646 Email: moutsios.travel@gmail.com www.moutsiostravel.gr

Τού παρέδωσαν υπόμνημα με αιτήματα

Ολιγόλεπτη συνάντηση με αγρότες είχε ο πρωθυπουργός Εκτός προγράμματος συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Πανελλήνιου Οργάνου των αγροτών είχε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαξίμου. Στη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνάντησης, οι αγρότες του παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, εν όψει και της σύστασης μιας διυπουργικής επιτροπής με τη συμμετοχή των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη θέσπιση ζητημάτων, όπως το αγροτικό πετρέλαιο. Οι αγρότες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ακρόαση που είχαν από τον πρωθυπουργό και μάλιστα επισήμαναν,

πως ο Αντώνης Σαμαράς τούς δήλωσε πως είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και πως ο ίδιος γνωρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη πηγή εσόδων για την ανόρθωση της οικονομίας.

προσθέτοντας πως «η προσπάθεια συνολικά της κυβέρνησης αποδίδει. Είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε».

Επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου

Πετρέλαιο κίνησης με μειωμένο φόρο για τους αγρότες εξετάζει η κυβέρνηση

Πριν το τέλος Φεβρουαρίου πρόκειται να επιστραφεί η πρώτη δόση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες, ύψους 80,5 εκατ. ευρώ. «Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι οι λύσεις δεν δίνονται ακαριαία, αλλά απαιτούν χρόνο και συνεχή προσπάθεια», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης,

Τη δυνατότητα θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση εξετάζει η Κυβέρνηση ανταποκρινόμενη σε αίτημα των αγροτών. Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών είχαν την Παρασκευή με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος

Χαρακόπουλος και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Μετά τη συνάντηση ο κ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα συστήσει επιτροπή αμέσως, με συμμετοχή αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων από τα δυο υπουργεία, προκειμένου να μελετηθεί η δυνατόθέσπισης αγροτικού τητα πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη σε αντικατάσταση του σημερινού συστήματος επιστροφής φόρου. Η επιτροπή θα θέσει τα συμπεράσματα της σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των αγροτών με σκοπό να διαμορφωθεί η τελική πρόταση προς την κυβέρνηση.

«Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Αθήνας» απαντά η Άγκυρα στην ρηματική διακοίνωση Η Τουρκία θα απαντήσει με τα ανάλογα βήματα στο μέλλον στην επίδοση εκ μέρους της Ελλάδας της ρηματικής διακοίνωσης στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την προκήρυξη οικοπέδων προς έρευνα υδρογονανθράκων από την τουρκική κυβέρνηση, επισημαίνεται από το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα. Πάντως, προσθέτει ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι διμερείς σχέσεις και δεν θα ακυρωθούν τα συμβούλια συνεργασίας. Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι «οι ισχυρισμοί της Ελλάδος όπως καταγράφηκαν προς τα Ηνωμένα Έθνη «δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο». Πρόκειται δε, όπως συνεχίζει, για ισχυρισμούς οι οποίοι «βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από [την Τουρκία] οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».

Κατά την Άγκυρα, οι άδειες που έδωσε από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι «εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς». Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο. Παραταύτα και παρά , η Τουρκία δηλώνει ότι «θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων». Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΥπΕξ για την διακοίνωση Σε ό,τι αφορά την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση μεγάλη καθυστέρηση «αφού έχουν περάσει επτά μήνες σχεδόν από την πρώτη τουρκική δήλωση που έθετε σε αμφισβήτηση ελληνικά κυριαρ-

χικά δικαιώματα στα οικόπεδα 5033,34,35 και 5028 και αναμφισβήτητα αποτελούν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη βάση του διεθνούς δικαίου». Ακόμη επισημαίνεται ότι «σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη γενικότερη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και κόμματα της Βουλής αγνοούσαν τη χθεσινή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης [δηλ. την επίδοση] , όπου η καθυστέρηση της ρηματικής διακοίνωσης επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες που μπορούν να αξιοποιηθούν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας; » Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διαθέτει αποθέματα ανεξάρτητης πολιτικής βούλησης, όταν οι τροϊκανές πολιτικές έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε «αποικία χρέους»; Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η διεθνής σύμβαση της θάλασσας του ΟΗΕ του 1982, αποτελεί τη βάση διαλόγου με όλες τις όμορες χώρες συμπεριλαμ-

βανόμενου της Τουρκίας σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούΠαράλληλα, όπως του. επισημαίνει στην ανακοίνωση, «υπερασπίζεται σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στη βάση μιας ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που είναι όμως ασύμβατη με τις πολιτικές εξάρτησης των μνημονίων». Σε απάντησή του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στη θάλασσα, δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και απαιτούν το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό συναίνεσης. » Ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της ελληνικής διπλωματίας, στους οποίους οι περισσότεροι συμφωνούμε, αποφασίζεται με γνώμονα, και μόνον, την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Το 60% των γυναικών καλύπτει πάνω από το 50% του οικογενειακού εισοδήματος Σημαντικές αλλαγές στις οικογενειακές ισορροπίες έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην ελληνική κοινωνία. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το 60% των γυναικών καλύπτει πλέον πάνω από το 50% του οικογενειακού εισοδήματος, ενώ, σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα, το 80% των ανδρών, στελεχών επιχειρήσεων, εξασφάλιζε το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού εισοδήματος. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα της εταιρείας επιλογής στελεχών People for Business, με θέμα «Κρίση και οικογενειακές ισορροπίες», που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2012, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 365 υψηλόβαθμων και μεσαίων στελεχών. Στόχος της έρευνας ήταν να διερευνηθούν οι αλλαγές, που έχει επιφέρει στις οικογενειακές ισορροπίες η οικονομική κρίση και η υψηλή ανεργία. Από την έρευνα προκύπτει ότι, το

49,1% των ανδρών στελεχών, όσο ακόμη διατηρούσε την εργασία του, εξασφάλιζε αμοιβές, που αποτελούσαν το 50-80% του οικογενειακού εισοδήματος, ενώ το 30,9% των στελεχών, πριν βγει στην ανεργία, είχε εισόδημα που ξεπερνούσε το 80% του οικογενειακού εισοδήματος. Ενώ, μόνο για το 20% των στελεχών, ο μισθός του δεν ξεπερνούσε το 50% του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος. Το ίδιο χρονικό διάστημα, πριν δηλαδή οι άνδρες στελέχη μείνουν άνεργοι (1-2 χρόνια νωρίτερα), τα εισοδήματα των συζύγων τους ήταν πολύ μικρότερα, σε σχέση με το σύνολο του οικογενειακού εισοδήματος. Ειδικότερα, το εισόδημα της συζύγου, πριν η κρίση κορυφωθεί, διαμορφωνόταν, ως εξής: σε ποσοστό 69,1% δεν ξεπερνούσε το 50% του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, σε ποσοστό 29,1% κάλυπτε το 50-80% του οικογενειακού εισοδήματος και μόλις σε ποσοστό 1,8% ήταν πάνω από το 80% του οικογενει-

ακού εισοδήματος. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σήμερα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Μεγάλο ποσοστό των ανδρών στελεχών έχει χάσει τη δουλειά του και η μοναδική πηγή οικογενειακού εισοδήματος για μία μεγάλη μερίδα φαίνεται ότι είναι οι αμοιβές που εξασφαλίζουν οι γυναίκες σύζυγοι. Από την έρευνα προκύπτει ότι το 60% των γυναικών καλύπτει πλέον πάνω από το 50% του οικογενειακού εισοδήματος. Ειδικότερα, το 45,5% των γυναικών εξασφαλίζει πάνω από το 80% του οικογενειακού εισοδήματος, το 16,4% καλύπτει το 50 με 80% του συνολικού εισοδήματος στο σπίτι και το 38,2% κερδίζει αμοιβές που δεν ξεπερνούν το 50% του οικογενειακού εισοδήματος. Σύμφωνα με την έρευνα, για το 80% των νοικοκυριών, τα εισοδήματα από άλλες πηγές καλύπτουν λιγότερο από το 20% του οικογενειακού εισοδήματος, για το 14,5%, το 20-50% του οικογε-

νειακού εισοδήματος και μόνο για το 5,5% των νοικοκυριών οι άλλες πηγές συμπληρώνουν πάνω από το 50% του συνολικού εισοδήματος. Όσον αφορά στη μορφή απασχόλησης που διατηρούν οι γυναίκες σύζυγοι, το 69,1% έχει μόνιμη εργασία και το 30,9% προσωρινή. Αντίστοιχα, το ποσοστό των γυναικών, που έχει μισθωτή εργασία, είναι 72,7%, ενώ οι γυναίκες, που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, αγγίζουν μόλις το 27,3%. Τέλος, όπως προκύπτει από την έρευνα, το 18,2% των ανδρών στελεχών που είναι χωρίς δουλειά, θα εξέταζε μείωση των αποδοχών, που έπαιρνε, πριν χάσει την εργασία του, άνω του 50%, το 19,5% θα αποδεχόταν μείωση των αποδοχών 40-50%, το 50% θα συζητούσε μείωση 20-30%, το 25% θα εξέταζε μείωση 5-10%, ενώ μόνο το 5,5% δεν θα συζητούσε καμία μείωση στις αποδοχές, που κέρδιζε όσο εργαζόταν.


11Α2-12Α2:Layout 1 22/2/2013 8:53 μμ Page 1

11

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

­αθλητικά

Ο χορός του «Blue Club Π. Ντοκούζης» Τον ετήσιο χορό του στο νυχτερινό κέντρο ‘’Πρεμιέρα live’’ διοργανώνει την επόμενη Παρασκευή 1η Μαρτίου ο Σύνδεσμος Φιλάθλων της Νίκης Βόλου “Blue Club – Θύρα 3 Π.Ντοκούζης”. Η διοίκηση του συνδέσμου προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της ομάδας να διασκεδάσουν “νικιώτικα” μέχρι το πρωί. Η τιμή της κάρτας είναι 25 ευρώ.

Εμβόλιμη την Τετάρτη 13 Μαρτίου Την Τετάρτη 13 Μαρτίου θα διεξαχθεί η μία από τις δύο εμβόλιμες αγωνιστικές της Football League για το συγκεκριμένο μήνα. Αυτή (27η) θα είναι η πρώτη από τις δύο και τότε οι δύο ομάδες του Βόλου καλούνται να δώσουν κρίσιμες αναμετρήσεις. Η Νίκη Βόλου θα ταξιδέψει στην Καβάλα όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, ενώ ο Ολυμπιακός θα δίνει ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό, κόντρα στον πολύ ανεβασμένο τον τελευταίο καιρό, Πανσερραϊκό.

Ολυμπιακός: Κλείνει Σαλίνο Στο μήνυμά του προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποσχέθηκε ότι θα διορθώσει την εικόνα της ομάδας και ήδη φέρεται να είναι κοντά σε μια μεταγραφή. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Sportday», οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει κοντά σε συμφωνία με τον Λεάντρο Σαλίνο της Μπράγκα, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και φέτος είναι βασικό στέλεχος της πορτογαλικής ομάδας σε πρωτάθλημα και Champions League, έχοντας συνολικά 24 συμμετοχές. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Αμέρικα ΜG, την Ιπατίγκα, τη Νασιονάλ, την Καμάτσα, την Φλαμένγκο, ενώ στη Μπράγκα μετακόμισε το 2010.

Ο Ολυμπιακός θέλει τους τρεις βαθμούς στην Άμφισσα

Κόκκινο «τρένο» για Σούπερ Λίγκα

Πάνω από 600 φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα βρεθούν αύριο στην Άμφισσα για να ενισχύσουν την ομάδα τους ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς της επιτυχίας από τον Φωκικό, μια ομάδα που στην αρχή έδειχνε ότι κάτι ήθελε να διεκδικήσει, αλλά στη συνέχεια απογοήτευσε και δείχνει αδύναμος να φέρει αντίσταση σ’ έναν Ολυμπιακό, ο οποίος αν παίξει την μπάλα που γνωρίζουν οι παίκτες του δεν εχει να φοβηθεί τίποτε. Ο Σάββας Παντελίδης, ετοίμασε την ομάδα του και σήμερα, μετά την προπόνηση, θα ανακοινώσει και τους παίκτες που θα πάρει μαζί του. Με­Τσιάτσιο,­χωρίς­ Πινδώνη­και­Μπολάτι­ Χωρίς τον Χρήστο Χατζηπαντελίδη, που μετέβη στην Κύπρο για να είναι κοντά στη σύζυγό του η οποία θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους, αλλά και τους Μπολάτι, Πινδώνη (ο πρώτος είναι τραυματίας και ο δεύτερος τιμωρημένος) θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Άμφισσα ο Ολυμπιακός Βόλου. Αντιθέτως, ο Τσιάτσιος θα είναι παρών στο παιχνίδι με τον Φωκικό και θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών με Λάρισα και Καλλιθέα που είναι τα επόμενα παιχνίδια των ερυθρολεύκων. Εκδρομή στην Άμφισσα Εκδρομή στην Άμφισσα

διοργανώνουν την Κυριακή οι σύνδεσμοι Austiran BoysVatos Locos, για τον αγώνα με τον Φωκικό. Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής: “Την Κυριακή στις 18.00 στην Άμφισσα, ο Ολυμπιακός Βόλου δίνει ένα ακόμα πολύ σημαντικό αγώνα με αντίπαλο το Φωκικό, στο δρόμο προς την κορυφή και την άνοδο στη Super League. O κόσμος της ομάδας πρέπει και θα είναι και σε αυτό το γήπεδο. Η συμμετοχή στην εκδρομή που διοργανώνουμε για την Άμφισσα

την Κυριακή είναι ΔΩΡΕΑΝ για συγκεκριμένες θέσεις και το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 12 ευρώ. Όσοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην εκδρομή απαιτείται προεγγραφή που θα γίνεται στα γραφεία των Austrian Boys στην Αγίου Δημητρίου μέχρι το Σάββατο το απόγευμα. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία των Austrian Boys, στην Αγίου Δημητρίου, μέχρι και σήμερα Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι το απόγευμα”.

Α2 Ανδρών: Έξοδος στην πρωτοπόρο Κηφισιά για τη Νίκη Βόλου Ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της φετινής σεζόν καλείται να δώσει σήμερα η Νίκη Βόλου στην έδρα της πρωτοπόρου Κηφισιάς. Η ομάδα των Αθηνών ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον Φιλαθλητικό, έχοντας 29 βαθμούς σε 16 αγώνες και αυτό καταδεικνύει τον βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης για την ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός της

Νίκης, γνωρίζει πως χρειάζεται ένα θαύμα προκειμένου να μπορέσει η ομάδα του να φύγει η ομάδα με το ροζ φύλλο αγώνα από την Κηφισιά, ωστόσο στην θέση στην οποία έχει περιέλθει η βολιώτικη ομάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να διεκδικεί στο μέτρο του δυνατού, όλα τα παιχνίδια. O Γιώργος Ζαφειρούδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, πλην του Καραγκιολίδη, ο οποίος έχει

ένα τράβηγμα στους προσαγωγούς και είναι αμφίβολος αλλά κατά τα φαινόμενα μάλλον θα προστατευτεί. Ο κόουτς της Νίκης τόνισε πως το παιχνίδι είναι εξ ορισμού δύσκολο και για να μπορέσει η ομάδα του να φύγει με νίκη από την Κηφισιά θα πρέπει όχι απλά να υπερβάλλει εαυτόν αλλά να μην είναι τόσο καλός και ο αντίπαλος καθώς όπως είπε, “είναι ένα ματς του πρώτου με τον τελευταίο κι αυτό τα λέει όλα”.

Οι διαιτητές της ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΘ οι διαιτητές, όπως αυτοί ορίστηκαν στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου σε Α’, Β‘ και Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία. Αναλυτικότερα: Α’­ΕΠΣΘ Σάββατο­23/2 15.00, Γήπεδο Σέσκλου, Ακρόπολη-Αίας Σούρπης., Σκουλάς, Κουσκούνη, Ζήσιος 15.00, Γήπεδο Νεάπολης, Πανιώνιος-Εθνικός, Βλάχος, Μπέλλου, Κουβάτα 15.00, Γήπεδο Γατζέας, Θησέας-Σαρακηνός, Καπέσιος, Τασιόπουλος, Αναστασίου 15.00, Γήπεδο Διμηνίου, Α.Ε. Διμηνίου-Γ.Σ. Αλμυρού, Χαλβατζάκος, Ευαγγελιάς, Γοργορης Κυριακή­24/2 11.00, Γήπεδο Γατζέας, Α.Ε. 2002-Μαγνησιακός, Χαλβατζάκος, Σταθούρος, Αγρέβης 11.30, Γήπεδο Ι.Μ. Δημητριάδος, Άρης-Σκιάθος, Δαλούκας, Πετρόπουλος, Ματσούκας 15.00, Γήπεδο Ευξεινούπολης, Δήμητρα-Πρωτεσίλαος, Καπέσιος, Δημητράκης, Τσαμαδιάς 15.00, Γήπεδο Ν. Αγχιάλου, Πύρασος-Αγία Παρασκευή, Κουρσοβίτης, Σακκάς Π., Ευαγγελιάς Β’­ΕΠΣΘ Σάββατο­23/2 15.00, Γήπεδο Αϊδινίου «Κ. Ζουμπουρλής», Ε.Μ.Α.-Απόλλων Κροκίου, Χαρβάλας, Νικόπουλος, Καλατζής 15.00, Γήπεδο Στεφανοβικείου, Διαγόρας-Δάφνη, Δημητριάδης, Τσακούμης, Δημητράκης 15.00, Γήπεδο Πορταριάς, Μακρινίτσα-Απόλλων Καναλίων, Θεοχάρης, Σακκάς Δ., Παπαχρήστος 15.00, Γήπεδο Ι.Μ. Δημητριάδος, Ηρακλής Β.-Πηλέας, Κουρσοβίτης, Γαβριτόπουλος, Κωστόπουλος Κυριακή­24/2 15.00, Γήπεδο Νεάπολης, Τοξότης-Ν.Α. Νίκης, Βλάχος, Παπαδημητρόπουλος, Κωστόπουλος 15.00, Γήπεδο Ι.Μ. Δημητριάδος, Δημητριάς-Ανθ. Γαζής, Ρούση, Σφυρής, Κατσαρός 15.00, Γήπεδο Ριζομύλου, Αστέρας Ριζομύλου-Αγχίαλος, Σκουλάς, Δαλούκας, Σαρακατσάνος 15.00, Γήπεδο Γατζέας, Ιωλκός-Άθλος, Τσακούμης, Κουρή, Τριανταφύλλου Γ’­ΕΠΣΘ Σάββατο­23/2 15.00, Γήπεδο Πλατάνου, Μυρμιδόνες-Αργοναύτες, Τριφωνίδης, Καπνιάς, Βαζούρας 15.00, Γήπεδο Αερινού, Δόξα Αερινού-Αχιλλέας, Ρούσης, Χριστόπουλος, Γεωργαντζής Κυριακή­24/2 15.00, Γήπεδο Αργαλαστής, Κένταυρος Αργ.-Αετός Κερασιάς, Κρητικός, Δημητριάδης, Μαγουλιανίτης Κ. 15.00, Γήπεδο Αγίων Θεοδώρων, Ηρακλής Α.Θ.-Ιάσων Α.Μ., Αθηναίος, Κόκκαλης, Παλιούρας

Β’ Ανδρών: Στον Εύοσμο με τον Αίαντα η Μεταμόρφωση Μετά­ τον...”άθλο”­ απέναντι στον­πρωτοπόρο­Ηρακλή,­η Μεταμόρφωση­ θέλει­ να κάνει­ άλλο­ ένα­ βήμα­ προς την­παραμονή­της,­αυτή­τη φορά κόντρα­ στον­ Αίαντα στον­Εύοσμο­της­Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Αντώνη Μυριντζή, έχει πάρει ψυχολογική ώθηση μετά τη σπουδαία επικράτηση της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στο Γηραιό και θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, ώστε να παραταχθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα

που είναι ιδιαίτερα ασταθής, καθώς διαθέτει την 3η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και συνάμα την 2η χειρότερη άμυνα. Η άμυνα ίσως είναι και το κλειδί της αναμέτρησης και λογικά εκεί θα εστιάσει την αγωνιστική τακτική του ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων”. Πάντως αν οι Βολιώτες παρουσιάσουν παρόμοιο πρόσωπο με αυτό που είχαν απέναντι στον Ηρακλή, θα μπορέσουν να χτυπήσουν στα ίσα το παιχνίδι και γιατί όχι να φύγουν με το πολύτιμο δίποντο από τη Θεσσαλονίκη.


11Α2-12Α2:Layout 1 22/2/2013 8:54 μμ Page 2

12

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

αθλητικά

Χωρίς Φλίγκο και Ριζογιάννη η Νίκη

Μόνον τρεις βαθμοί την Κυριακή Ο Γ. Χαντζάρας ανέλαβε δουλειά Όμορφο ποδόσφαιρο και τρεις βαθμούς περιμένουν αύριο οι φίλαθλοι της Νίκης, ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται η ομάδα τους στις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Σουπερ Λίγκα. Με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Γιώργο Χαντζάρα, η Νίκη πιστεύεται ότι θα παίζει με αποφασιστικότητα. Η χθεσινή προπόνηση της Νίκης ήταν η πρώτη του Γιώργου Χατζάρα, και ουσιαστικά αποτέλεσε την αρχή της προετοιμασίας ενόψει του αγώνα με τον Πιερικό. Κι αυτό γιατί την Πέμπτη η ομάδα έκανε χαλάρωμα και αποθεραπεία από το ματς με τον Απόλλωνα. Ο Τάντιτς με τον Ουέλινγκτον που απουσίασαν από την αναμέτρηση της Ριζούπολης, ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπωρούσε και προπονούνται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Σίγουρα εκτός για τον αγώνα με τον Πιερικό είναι ο Ριζογιάννης που θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής από τις τέσσερις κίτρινες που συμπλήρωσε, και ο Φλίγκος λόγω της κόκκινης που δέχτηκε στο ματς με τα Ψαχνά και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές. Κατά τα άλλα,

ο Γιώργος Χατζάρας δεν αναμένεται να αλλάξει και πολλά πράγματα όσον αφορά την ενδεκάδα αλλά και την τακτική της ομάδας, όπως άλλωστε είναι λογικό. Ίσως την Κυριακή δούμε ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό της Ριζούπολης με κάποιες βέβαια μικροαλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς Τάντιτς και Ουέλινγκτον, εφόσον βέβαια συμπεριληφθούν στην αποστολή θα διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα, αλλά και ο Σκούφαλης που επιστρέφει από τιμωρία, διεκδικεί φανέλα βασικού. Στα…βαθιά κατευθείαν ο Γ. Χατζάρας – Ντεμπουτάρει την Κυριακή με Πιερικό Με τα μούτρα στη δουλειά πέφτει ο Γιώργος Χατζάρας, επιβεβαιώνοντας τη φήμη που τον συνοδεύει και τον θέλει να είναι ένας ιδιαίτερα εργατικός προπονητής. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός, εκτός του ότι σήμερα γνώρισε από κοντά τους παίκτες του και προπόνησε για πρώτη φορά την ομάδα, μπαίνει κατ’ ευθείαν στα βαθιά, καθώς την Κυριακή

Κένταυρος Αγριάς: «Σφραγίζει» την πρωτιά

Ένα σημαντικό αγώνα πρόκειται να δώσει σήμερα, στις 16.00 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς. Αντιμετωπίζει την ομάδα του Έσπερου Λαμίας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Α2 εθνικής κατηγορίας και θέλει το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να σφραγίσει και τυπικά την πρωτιά στον όμιλό της, που οδηγεί την ομάδα στα μπαράζ για την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία. Η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς μετά την μεγάλη νίκη της την προηγούμενη αγωνιστική επί του Ορφέα Κατερίνης, θέλει στον αυριανό αγώνα την νίκη ή στη χειρότερη περίπτωση τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, προκειμένου να αναδειχθεί πρώτη στον όμιλό της. Να σημειώσουμε ότι ο Κένταυρος Αγριάς είναι το φαβορί στον αυριανό αγώνα καθώς έχει μια πολύ καλή παράδοση επί του αντιπάλου της, έχοντας κερδίσει και στους τρεις τελευταίους αγώνες τον Έσπερο Λαμίας (πέρυσι και φέτος). Με την συμπαράσταση του κόσμου που πρέπει να γεμίσει και να χειροκροτήσει αύριο το κλειστό του ΕΑΚ τις προσπάθειες των γυναικών του Κενταύρου Αγριάς, όλοι πιστεύουν στο ποθητό αποτέλεσμα. Στη Λαμία την Κυριακή οι άνδρες.

Την ομάδα του Έσπερου Λαμίας αντιμετωπίζει η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, την Κυριακή στο κλειστό της Λαμίας στις 14.00. Ο αγώνας είναι στα πλαίσια της τελευταία αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας και ο Κένταυρος θέλει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με ακόμη μία νίκη σε συνδυασμό πάντα με καλή εμφάνιση. Οι παίκτες του Γιάννη Τσιάπα έχουν ήδη μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας για τους δύσκολους αγώνες μπαράζ που θα ακολουθήσουν για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. Τα μπαράζ θα διεξαχθούν σε ένα Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή 4 ομάδων (τους πρωταθλητές των 1ου, 2ου, 3ου και 7ου ομίλων). Οι ομάδες θα αγωνισθούν ένας εναντίον όλων με σύστημα βαθμολογίας και οι δύο πρώτες της βαθμολογίας παίρνουν τον δρόμο για την Α2 εθνική κατηγορία. Εκτός του Κενταύρου Αγριάς την συμμετοχή του στα μπαράζ έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός Κερατσινίου (από τον 2ο όμιλο), ενώ Έσπερος Καλλιθέας και Γ.Σ. Χανίων διεκδικούν την πρωτιά στο 1ο όμιλο, με όλα να κρίνονται στον μεταξύ τους αγώνα. Στον 7ο όμιλο ακόμα τα πράγματα είναι ρευστά με τον Αίαντα Μυτιλήνης να έχει ελαφρύ προβάδισμα.

Σαββατοκύριακο δράσης για την «Αργώ» Σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα η “Αργώ” το Σαββατοκύριακο, με την ομάδα γυναικών να αγωνίζεται κόντρα στον ΑΟ ΣΟΥΦΛΑΡΙΩΝ, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου (20.00) στο ΒΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Bόλου , για την 10η αγωνιστική του περιφερειακού πρωταθλήματος κεντρικής Ελλάδας. Επίσης η ομάδα κορασίδων θα αντιμετωπίσει τον ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ την Κυριακή 24 Φε-

βρουαρίου (16.00) στον Αλμυρό, με στόχο τη νίκη που θα της δώσει την τρίτη θέση της κατάταξης και ταυτόχρονα την πρόκριση στην ημιτελική φάση. Και τέλος την ομάδα των παμπαίδων να κάνει το ντεμπούτο της στο αντίστοιχο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον ΓΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο ΒΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Βόλου.

Λάρισα: Στην Κίνα ο Τσιμπάμπα Στην μακρινή Κίνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζόελ Τσιμπάμπα, καθώς η ΑΕΛ συμφώνησε με την Χενάν για την παραχώρησή του. Ο Κογκολέζος επιθετικός, με ολλανδικό διαβατήριο, θα είναι πλέον συμπαίκτης με τον Κατόνγκο, τον πρώην παίκτη της Ξάνθης. Το ντιλ πάντως για τη Λάρισα έκλεισε έξυπνα, με τους «βυσσινί» να διατηρούν ποσοστό του παίκτη σε περίπτωση μεταπώλησης.

θα είναι αυτός που θα κοουτσάρει τη Νίκη απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του, τον Πιερικό. Το γεγονός από μόνο του καταδεικνύει την αποφασιστικότητα του Έλληνα τεχνικού που σίγουρα δίνει το σύνθημα ότι ήρθε στη Νίκη ώστε να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να την οδηγήσει εκεί που πρέπει, δικαιώνοντας αυτούς που τον επέλεξαν. Συνεχίζει κανονικά ο Μπίλης δίπλα από τον Χατζάρα Κανονικά θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Νίκη Βόλου ο Λεωνίδας Μπίλης, στο πλευρό του νέου προπονητή της ομάδας, Γιώργου Χατζάρα. Στη Ν. Ιωνία είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την παρουσία του κ. Μπίλη και μόνο ως υπηρεσιακό δεν τον αντιμετωπίζει η διοίκηση της ομάδας. Άλλωστε όταν προσλήφθηκε ο Στέλιος Μανωλάς, ο Λεωνίδας Μπίλης ήρθε ως συνεργάτης και όχι ως βοηθός, καθώς κατέχει το ίδιο δίπλωμα με τον τέως τεχνικό της Νίκης. Σίγουρα η παρουσία του θα βοηθήσει και τον

Γιώργο Χατζάρα ώστε να μάθει καλύτερα τα «μυστικά» της ομάδας και θα αποτελέσει, εκτός βέβαια συγκλονιστικού απροόπτου, τον άμεσο συνεργάτη του. Χωρίς Φαμπίνιο ο Πιερικός-Αμφίβολος ο Ντάνι Με την σημαντική απουσία του Φαμπίνιο και τον καλύτερο κατά τεκμήριο επιθετικό του, Ντάνι, να είναι αμφίβολος, συνεχίζει την προετοιμασία του ο Πιερικός για τον αγώνα κόντρα στη Νίκη. Από την άλλη επιστρέφει από τιμωρία ο Παύλος Καθάριος, ο οποίος μάλιστα είχε σκοράρει και στην αναμέτρηση του α’ γύρου περνώντας ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κατερινιώτες είναι σε ανοδική πορεία, ωστόσο εκτός έδρας είναι σχετικά ακίνδυνοι, πράγμα που παρατηρήθηκε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου ηττήθηκαν με το…τιμητικό, 4-1. Βέβαια τα δεδομένα έχουν αλλάξει από τότε καθώς αντί του Ντούσαν Μιτόσεβιτς στον πάγκο πλέον βρίσκεται ο Γιώργος Φοιρός, αλλά και πάλι η Νίκη παραμένει μια πολύ ανώτερη ομάδα από αυτή της Κατερίνης.

Επίσημα ξανά υποψήφιος ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τάσος Μπατζιάκας Έχοντας ως σύνθημα «με γνώση και εμπειρία συνεχίζουμε» και με γραπτή ανακοίνωση έκανε και επίσημα γνωστή την πρόθεση του να συνεχίσει το έργο του ως πρόεδρος της ‘Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας ο κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας που τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει την κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ανανεωμένη λίστα με τους συνεργάτες του και τα σωματεία που συνεχίζουν να τον στηρίζουν. Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΠΣΘ Τάσου Μπατζιάκα έχει ως εξής: «Ο δρόμος που ανοίξαμε και βαδίζουμε με σταθερά βήματα , χωρίς πολλά λόγια, αλλά με έργα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας διοικώντας με ήθος ,διαφάνεια , αρχές και αξιοκρατία την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας δεν σταματά εδώ ,δεν έχει αδιέξοδα , δεν έχει στροφή προς τα πίσω….έχει μόνο συνέχεια …Με περισσότερη γνώση , με περισσότερη εμπειρία , με περισσότερη θέληση , με περισσότερη όρεξη, με περισσότερη ανανέωση, με περισσότερη απήχηση , και με την δύναμη νέων συνεργατών και στήριξης από την πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων και των ερασιτεχνών παρα-

γόντων θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο του τοπικού μας ποδοσφαίρου από τη θέση του προέδρου της ΕΠΣΘ … Μετά από ώριμη σκέψη ,μετά από τις παραινέσεις της πλειοψηφίας των σωματείων της Ένωσης, παλιών και νέων συνεργατών μου, αλλά και τη στήριξη της κεντρικής εξουσίας του ποδοσφαίρου μας ,αποφάσισα να συνεχίσω από τη θέση του προέδρου την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου της Μαγνησίας και με διαρκή αγώνα να δίνουμε μαζί με τους ακούραστους παράγοντες λύσεις για τα σωματεία… Μπορεί στα χρόνια της θητείας μου να πήγαμε βήματα μπροστά το Μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο, μπορεί να πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση

, μπορεί να κερδίσαμε διοργανώσεις πανελλαδικής εμβέλειας ,όπως το Ολ Σταρ Γκειμ, τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος το 2007 ,τον διεθνή αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σενεγάλη, μπορεί εν μέσω δυσκολιών όλοι οι παίκτες να πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις, μπορεί όλες οι ομάδες να διευκολυνθήκαν για τις μετακινήσεις τους ,μπορεί οι μικτές ομάδες μας να πέτυχαν πρωτιές και παίκτες να πήγαν ψηλότερα ,μπορεί να μειώσαμε το όριο ηλικίας , μπορεί να κάναμε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, μπορεί να δικτυωθήκαμε στις νέες τεχνολογίες ,μπορεί να αναδείξαμε νέες γενιές αξιόλογων διαιτητών αλλά …έχουμε κι άλλα να πετύχουμε …. με περισσότερη γνώση , με περισσότερη εμπειρία για τους ανθρώπους που έχουμε κοινό όραμα και για τις ομάδες και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Στο επόμενο διάστημα σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσω το κατά 80% ανανεωμένο και δυναμικό διοικητικό σχήμα και όλους τους συνεργάτες μου στην συνέχεια της προσπάθειας μας» Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Αναστάσιος Μπατζιάκας Βόλος 22/2/2013

Η Νίκη κέρδισε 41 μετάλλια στα «Νικητήρια» Τα τρίτα κατά σειρά ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ μετά από πολύ καλή οργάνωση των ανθρώπων του Γ.Σ. Νίκης Βόλου ανήκουν στην ιστορία. Συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο “ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ” της Νέας Ιωνίας, με συμμετοχή 450 κολυμβητών από 20 σωματεία διεξήχθησαν μεγάλοι κολυμβητικοί αγώνες με υψηλό θέαμα, άριστες επιδόσεις και πολλές συγκινήσεις. Κολυμβητές και κολυμβήτριες 9,10,11 και 12 ετών απέδειξαν με τη μαχητικότητα, το αγωνιστικό φρόνιμα και τη γενικότερη προσπάθεια που κατέβαλαν ότι το μέλλον της Ελληνικής κολύμβησης είναι λαμπρό και έχει ανάγκη από μεγαλύτερη προσοχή και στήριξη των αρμόδιων φορέων. Ο Γ.Σ. Νίκη Βόλου έδωσε για πρώτη φορά εξετάσεις σαν διοργανωτής σύλλογος με τόσο μεγάλο αριθμό αθλητών και απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια όλων των αποστολών που έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι, από την εγκατάσταση του αθλητικού κέντρου, τη φιλοξενία στους ξενώνες και από την άρτια διοργάνωση. Οι κολυμβητές της ομάδας κατέκτησαν συνολικά 41 μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά ότι

ανήκουν πλέον στις κορυφαίες ομάδες της περιφέρειας. Από αυτά 15 είναι τα χρυσά, 11 τα αργυρά και 15 τα χάλκινα μετάλλια. Περισσότεροι από 45 αθλητές Της Νίκης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ικανοποιώντας προπονητές αλλά και τη Διοίκηση της ομάδας που σύσσωμη παρευρέθηκε στους αγώνες και στήριξε τις προσπάθειες των παιδιών. Οι επιτυχίες των αθλητών μας ήταν η ελάχιστη προσφορά στον Κώστα Λάζο, τον αγαπητό Πρόεδρό μας που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Νατάσα Οικονόμου και Σωτήρης Χαλκιάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Χαλέβας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαυρόπουλος. Τα μετάλλια των κολυμβητών της Νίκης Βόλου κατέκτησαν οι: Μεντεκίδη Αναστασία 2 χρυσά 50 ελεύθερο και 50 ύπτιο, ένα αργυρό 100 ελεύθερο, Παρίση Χαρίκλεια 2 χρυσά 50 και 100 πεταλούδα, ένα αργυρό 400 ελεύθερο, Μεριστούδη Βαϊα 2 χρυσά 50 και 100 ύπτιο, Κοντοβάς Γιάννης 2 χρυσά 100 και 200 ελεύθερο, Καλαμπού-

κας Κώστας ένα χρυσό 50 πρόσθιο, ένα αργυρό 100 πρόσθιο και ένα χάλκινο 200 πρόσθιο, Χ’εφραιμίδου Μαρία 2 αργυρά 200 ελεύθερο και 200 μικτή ατομική, Νικολοπούλου Μαρία ένα χρυσό 200 μικτή ατομική, ένα χάλκινο 200 ελεύθερο, Κιόσια Αλεξία ένα χρυσό 200μ ύπτιο, ένα αργυρό 200 ελεύθερο και ένα χάλκινο 400 ελεύθερο, Χ’εφραιμίδου Σταυρούλα ένα χρυσό 50 ελεύθερο, Στριμπάκος Στράτος 3 χάλκινα 50 πεταλούδα, 200 και 400 ελεύθερο, Παρασκευοπούλου Μελίνα ένα χάλκινο 50 πρόσθιο, Πούλιος Στέλιος ένα αργυρό 50 πεταλούδα ένα χάλκινο 400 ελεύθερο, Νικοβιώτη Κων/να ένα χάλκινο 200 μικτή ατομική, Τσαλούχου Χαρά ένα αργυρό 50 ελεύθερο, Καλμαπούκας Νίκος ένα αργυρό 50 πεταλούδα και ένα χάλκινο 50 ύπτιο, Αγιώτης Στέλιος ένα χάλκινο 50 πρόσθιο, Μιαρίτης Αλέξανδρος ένα χάλκινο 200 μικτή ατομική, Ιωαννίδης Γιάννης ένα χάλκινο 50 ελεύθερο. Επίσης ο Γ.Σ. Νίκη Βόλου κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στις ομαδικές συμμετοχές των 4x50 ελεύθερο κοριτσιών 10(Κασαπλέρη, Χ’εφραιμίδου Σ, Χ’εφραιμίδου Μ, Μεριστούδη) και 11 ετών

καθώς και στο αντίστοιχο των αγοριών 10 ετών. Επίσης 2 αργυρά μετάλλια στα 4x50 μικτής ομαδικής αγοριών 10 ετών και 4x100 μικτής ομαδικής στα κορίτσια 11 ετών (Νικοβιώτη, Ευθιμιοπούλου, Παρασκευοπούλου, Μεντεκίδη). Τέλος 2 χάλκινα μετάλλια στα 4x50 μικτής ομαδικής αγοριών 10 ετών και 4x50 ελεύθερο κοριτσιών 9 ετών (Σώτη, Αράμπογλου, Χ’εφραιμίδη Μ, Τσαλούχου). Συμμετείχαν με πολύ καλές επιδόσεις και οι Παπακώστα Ελευθ. Λουμπάκη Κυρ. Γκατζούνας Μαν, Γιαννόπουλος Παν, Αλεξανδρίδη Δήμ, Τρίχα Ορθ, Γκάγκα Αναστ, Καραγκούνη Αναστ, Λουκάκκη Αθαν, Γεωργάκος Γιωργ, Σώτη Εύη, Γκάγκα Μαρ, Σαββίδης Αλεξ, Γκινίδης Κων, Γιαννακοπούλου Σοφ, Αναστασάκης Δημ, Ματζιάρη Βας, Πολίτης Σωτ, Καραφίλογλου Νικ. Το Δ/Σ του Γ.Σ. Νίκης Βόλου ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ειδικά τους κ. Χατζηστάμο Ελευθέριο αλυτάρχη των αγώνων, Σάββα Γρηγοριάδη αφέτη των αγώνων, το τμήμα Στίβου του Γ.Σ. Νίκη Βόλου όπως και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στα μέγιστα στην επιτυχία των αγώνων.


13A:Layout 1 22/2/2013 5:25 μμ Page 1

ΕΝΑΡΞΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Πρότυπο Ιατρείο Αρτηριακών και Φλεβικών Παθήσεων Αγγειακή και Ενδαγγειακή Χειρουργική Ψηφιακός Αγγειογραφικός Έλεγχος Triplex Αγγείων Laser- Σκληροθεραπεία Φλεβών και Ευρυαγγειών Βόλος : 28ης Οκτωβρίου 122- Γκλαβάνη Τ.Κ. 38221 Τηλ. 24210 76265, Fax 24210 76245 Αθήνα: Αστυδαμαντος 83 Τ.Κ. 11634 Τηλ. 211 6009490, Fax, 210 7297947 Κιν. 6974007056 e-mail: nikolaouax@gmail.com

Νέες ακόμη πιο μειωμένες τιμές

Τσίπουρο με μεζέ 3,50 €

Εκπτώσεις από 15-50%

ΕΝΑΡΞΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ / ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ Δημητριάδος 229, Βόλος 38221,- Τηλ. 2421033055

Κιν.: 6972080812 E-mail: volosdiet@gmail.com


14 Α:Layout 1 22/2/2013 10:21 μμ Page 1

14

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΓΔ: 1.003,32 ΤΖΙΡΟΣ: 69,88 εκ.

6.335,70 7.661,91 3.706,28 7.554,38 8.179,00 737,00 2.630,05 16.233,28 13.942,21

+0,70% +1,03% +2,25% +0,65% +2,05% +0,27% +1,95% +1,40% +0,44%

ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ (ΚΟ) ΠΕΡΣΕΥΣ (ΚΟ) ΙΑΣΩ (ΚΟ) ΙΝΤΕΡΤΕΚ (ΚΟ) ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (ΚΟ) QUALITY & RELIABILITY (ΚΟ) ALSINCO (KO) ΑΘΗΝΑ (ΚΟ) MEDICON ΕΛΛΑΣ (ΚΟ) Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΚΟ)

0,228 0,220 1,530 0,456 6,960 0,276 0,068 0,171 0,726 0,071

+20,00% +19,57% +12,50% +11,22% +10,83% -29,23% -19,05% -18,57% -9,48% -8,97%

Ισοτιμιες

0,.70%

Ftse 100 Index German DAX Index CAC 40 Swiss Market IBEX 35 Index Baltic Dry Index Dow Euro Stoxx 50 FTSE MIB Dow Jones Industrials

Μετοχές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ανακοινώσεις Ευρώ / Δολάριο

1,31701

Ευρώ / Ελβετικό Φράγκο

1,22641

Ευρώ / Στερλίνα Δολάριο / Γιεν

0,86316 93,32600

Δολάριο / Ελβετικό Φράγκο

0,93132

Στερλίνα / Δολάριο

1,52555

Κούρεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των νοικοκυριών προτείνει το ΔΝΤ Αναδιάρθρωση των χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις πληττόμενες από την κρίση ευρωπαϊκές οικονομίες προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση του, τονίζοντας πως τα υψηλά επίπεδα χρέους είναι πιθανό να εμποδίσουν την ανάκαμψη των αδύναμων ευρωπαϊκών κρατών. Σύμφωνα με Τα Νέα, στην έκθεση σημειώνεται πως η μη αντιμετώπιση του υψηλού χρέους του ιδιωτικού τομέα δεν βοηθά ούτε τους οφειλέτες ούτε τους πιστωτές και πως οι καλά σταθμισμένες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώνουν την αβεβαιότητα και επιδρούν θετικά στην οικονομία στο σύνολό της. Καταδεικνύοντας τη σύνδεση του ιδιωτικού χρέους με την οικονομική δραστηριότητα, οι αναλυτές του ΔΝΤ σημειώνουν πως η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων διαβρώνει τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών και δημιουργεί αβεβαιότητες για τα πιστωτικά ιδρύματα.

Εγκρίθηκε η καταβολή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ Συνεδρίασε την , Παρασκευή, το Euro Working Group και ενέκρινε την καταβολή της δόσης του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και στο επίκεντρο θα βρεθούν η απασχόληση στο Δημόσιο, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η κωδικοποίηση της φορολογίας εισοδήματος και η σύνταξη του κώδικα φορολογικών διαδικασιών. Η έλευση των επικεφαλής της τρόικας θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα διενεργήσουν τα τεχνικά κλιμάκια. Εάν όλα εξελιχτούν βάσει των όσων προβλέπει το Μνημόνιο, τότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου. Η επιστροφή τους στην Αθήναέχει ιδιαίτερη σημασία για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, καθώς η προβλεπόμενη από τις αποφάσεις του Eurogoup εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, συνδέεται πλέον με την αξιολόγησή τους. Αυτό αποφασίσθηκε στο τελευταίο Eurogroup ως μέσω πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση. Τα 2,8 δισ. ευρώ της δόσης του Μαρτίου θα αθροιστούν με τα 6 δισ. ευρώ που έχει προγραμματισθεί να λάβει η Ελλάδα μετά την έκθεση αξιολόγησης του τριμήνου Ιανουαρίου - Μαρτίου 2013.

Έσοδα 280 εκ. € τον Ιανουάριο από τις κατασχέσεις λόγω οφειλών Στην κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, συντάξεων, ενοικίων και επιδοτήσεων 5.500 φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο προχώρησε τον Ιανουάριο η Εφορία θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο κατασχέσεων προκειμένου να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τις ληξιπρόθεσμες όφειλες ύψους 56,6 δισ. ευρώ. Συνολικά εισπράχθηκαν 280 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές με αύξηση πάνω από 150% σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές εισπράξεις, οι οποίες ήταν μόλις 110 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως οι συνολικές εισπράξεις από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών το 2012 ανήλθαν σε 2,5 δισ ευρώ και στόχος για το 2013 είναι να ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ.

Επικαλούνται δε πρόσφατα ευρήματα έρευνας του Ταμείου, σύμφωνα με τα οποία μια αύξηση 10% στο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώνει τις τραπεζικές χορηγήσεις κατά 4%. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα τα δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο έχουν εκτοξευτεί σήμερα στο 25% από 10% που ήταν πριν από τρία χρόνια. Επίσης, στη μελέτη τονίζεται πως σε περιπτώσεις οικονομιών με υπερχρεωμένες επιχειρήσεις οι επενδύσεις καθηλώνονται, καθώς οι εταιρείες (όσες δεν πτωχεύουν) επικεντρώνονται στην απομόχλευση και εξυγίανση των ισολογισμών τους και είναι απρόθυμες να αναλάβουν νέα έργα και να δημιουργήσουν έτσι θέσεις εργασίας. Oμοίως, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά περικόπτουν τις καταναλωτικές τους δαπάνες προκειμένου να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ σημαντικές είναι και οι επιπτώσεις από τα ενυπόθηκα δάνεια καθώς τα στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται οδηγούν σε πλειστηρια-

σμούς (26.000 στην Ελλάδα το 2012) και το απόθεμα των προσφερόμενων ακινήτων μειώνει τις τιμές στην κτηματαγορά. Μάλιστα, η έκθεση αναφέρεται συνοπτικά στον Ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) και στις βασικές του προβλέψεις για την προστασία των δανειοληπτών υπογραμμίζοντας πως οι ελληνικές Αρχές επανεξετάζουν το συγκεκριμένο νομοθέτημα, καθώς δεν κρίθηκε επιτυχημένο αφού δεν οδήγησε σε διευθέτηση μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους που δεν εξυπηρετείται. Το ΔΝΤ σημειώνει πως η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους λειτουργεί καλύτερα εάν είναι μέρος μιας συνολικής προσέγγισης και φέρνει ως παράδειγμα τις χώρες της Βαλτικής και την Ισλανδία, όπου οι νομοθετικές αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό τομέα ενσωματώθηκαν σε ευρύτερες θεσμικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. Το Ταμείο τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ λύσεων που έχουν εθελοντικό χαρακτήρα και βασίζονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αναθεώρηση επί τα χείρω Ύφεση 4,4% και έλλειμμα 4,6% το 2013 προβλέπει για την Ελλάδα η Κομισιόν Στο 4,4% θα ανέλθει εφέτος η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν για την περίοδο έως το 2014 που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Κομισιόν προέβλεπε ύφεση 4,2%. Σε ό,τι αφορά την ανεργία, η νέα πρόβλεψη είναι επίσης αναθεωρημένη προς τα πάνω και συγκεκριμένα στο 27% από 24%. Μικρή μείωση θα σημειωθεί από

Ο ΟΠΑΠ αναμένει καθαρά κέρδη 116 εκατ. ευρώ το 2013 Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αναμένει τα καθαρά του κέρδη να διαμορφωθούν τo 2013 στα 116 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού θα μειωθούν στα 116 εκατ. ευρώ το 2013 και θα διαμορφωθούν σε 127 εκατ. ευρώ το 2014. Τα καθαρά κέρδη θα ανακάμψουν το 2015 οπότε και υπολογίζονται στα 213 εκατ. ευρώ , με εκτιμώμενο τζίρο εκείνη η χρονιά 2,83 δισ. ευρώ. Ο ΟΠΑΠ εκτιμά πως το 2013 το KINO θα συνεισφέρει 1,93 δισ. ευρώ, το Πάμε Στοίχημα 1,27 δισ. ευρώ και το Τζόκερ 210 εκατ. ευρώ. Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματά του στις 7 Μαρτίου. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 371,7 το 9μηνο του 201. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση ποσοστού 33% στον ΟΠΑΠ και επτά είναι τα επενδυτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον οργανισμό. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

το 2014, με το ποσοστό να υποχωρεί στο 25,7% (22,2% στις φθινοπωρινές προβλέψεις). Εφέτος, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Ισπανία που θα έχει ανεργία 26,9% και το 2014 26,6%. Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται από το 2014, με τον ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται στο 0,6%. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα μειωθεί στο 4,6% το 2013 από 6,6% το 2012 (5,5% το 2013 σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις) και στο 3,5% το 2014 (4,6% στις φθινοπωρινές προβλέψεις).

Το κρατικό χρέος θα αυξηθεί από 161,6% πέρυσι, στο 175,6% εφέτος (188,4% σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις) και στο 175,2% το 2014 ( από 188,9% τον περασμένο Νοέμβριο). Τέλος, ο πληθωρισμός από 1% το 2012 θα περάσει εφέτος σε αρνητικό έδαφος (-0,8%), όπου θα παραμείνει και το 2014 (-0,4%). Στην έκθεσή της, η Κομισιόν σημειώνει ότι η Ελλάδα αρχίζει να βλέπει μια επιστροφή της εμπιστοσύνης μετά από ένα δύσκολο 2012, όταν οι αμφιβολίες για το μέλλον της εντός της Ευρωζώνης «έδιωξαν» τους επενδυτές και

οδήγησαν την οικονομία βαθύτερα στην ύφεση. Προειδοποιεί επίσης ότι η συνέχιση της δέσμευσης στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ήταν το «κλειδί» για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης και το πρόγραμμα πρέπει να συνεχιστεί παρά την επιδείνωση στην αγορά εργασίας (σ.σ. αύξηση ανεργίας). «Οποιοσδήποτε δισταγμός στην υλοποίηση του προγράμματος, τόσο στο δημοσιονομικό όσο και στο διαρθρωτικό μέτωπο, μπορεί να αποθαρρύνει τους επενδυτές και να επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση», αναφέρει η Κομισιόν.

Ισχυρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» Περίπου 800 αιτήσεις την εβδομάδα υποβάλλονται στην Εθνική Τράπεζα για συμμετοχή στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», δύο χρόνια από την καθιέρωση του

Στις 27 Φεβρουαρίου η καταβολή συντάξεων από το ΙΚΑ Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαρτίου στους περίπου 1.200.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και το επίδομα παραπληγίας Μαρτίου 2013, καθώς και τα αναδρομικά ποσά Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 που αντιστοιχούν σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας, τα οποία έχουν επιμεριστεί σε 12μηνη βάση, προσαυξάνοντας το μηνιαίο ποσό του επιδόματος.

προγραμμάτος. Τα κίνητρα που παρέχονται είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, με το ποσοστό επιχορήγησης να φτάνει στο 70% των επιλέξιμων δαπανών.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί από την Εθνική Τράπεζα περισσότερα από 3.700 έργα και έχουν εκταμιευθεί 23 εκατ. ευρώ.

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, πάππου και θειου

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΙΑΜ. ΒΑΔΕΤΣΗ Τελούμε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και μετά τη Θεια Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου, μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του. Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους να προσέλθουν σε αυτό για να προσευχηθούν μαζί μας. Νέα Ιωνία, 24 Φεβρουαρίου 2013 Η ΣΥΖΥΓΟΣ Αλεξάνδρα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Λαμπρινή Βαδέτση, Διαμαντής- Μαρία Βαδέτση ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ Αλεξένια, Αιμιλία, Θεόδωρος, Βαλέρια ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ


15Α1:Layout 1 22/2/2013 7:13 μμ Page 1

15

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

μικρές αγγελίες Η εορτή του Αγ. Ρηγίνου Την Δευτέρα 25/2 η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου. Για τον λόγο αυτό πανηγυρίζει ο υπό ανέγερση Ι. Ναός της Αγίας Άννης Βόλου, καθώς ο υπόγειος Ναός είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αγίου Ρηγίνου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, την παραμονή της εορτής, στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και ανήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Ρηγίνου.

«Το Εγγλεζονήσι» στην Αγριά Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Ψυγείων Αγριάς» διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου & ώρα 19:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος «Νικολάου & Ελένης Πορφυρογένη» όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» θα παρουσιάσει το χορόδραμα «Σμύρνη: από το θαύμα στο δράμα». Είσοδος, αντί εισιτηρίου, προσφορά τροφίμων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Αναπτυξιακού Συλλόγου Ψυγείων Αγριάς.

Βραδιά Αργεντίνικου Tango Μια ακόμη αυθεντική βραδιά αργεντίνικου τάνγκο στον Πολυχώρο Τέχνης με δομημένη ποιοτική μουσική, κώδικες και πρωτόκολλα ανάλογα με αυτά των milongas του Buenos Aires!!! θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ώρα 10:30 μμ (είσοδος ελεύθερη). Στις μουσικές επιλογές της βραδιάς ο Κωνσταντίνος. Πληροφορίες: Αντωνοπούλου 17, 1ος όροφος, τηλ. 6909127982.

Μνημόσυνο του Εκδρομικού Ομίλου «Νέα Ζωή» Στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 24 Φεβρουαρίου, ο Εκδρομικός Όμιλος Βόλου «Νέα Ζωή», θα πραγματοποιήσει μνημόσυνο για όσους διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου και δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Παρακαλούνται οι συγγενείς των μελών αυτών να προσέλθουν. Ιδιαίτερη πρόσκληση δεν θα γίνει. Ο καφές θα δοθεί στον οίκο Γαλήνης της εκκλησίας στη διασταύρωση των οδών Μεταμορφώσεως και Γ. Καρτάλη.

Συνεστίαση συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) διοργανώνει την ετήσια συνεστίαση, αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο κέντρο «Λουκάντα» στις Αλυκές. Πληροφορίες και κάρτες στο γραφείο, Χατζηαργύρη 1 και ώρες 9.30 – 12.00 τηλ. 24210 23789.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διπλοκατοικία 250τ.μ. σε οικόπεδο 250 τ.μ. με επιπλέον δόμηση 250 τ.μ. μεταξύ των οδών Δεληγιώργη & Μαυροκορδάτου στο Βόλο.

Τηλ. 24210 85531-86068

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα, 100 τ.μ. με πατάρι, επί της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου 148 – Κ. Καρτάλη. Τηλ. 24210 41179 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2 δωματίων, κουζίνας, χωλ, wc, 2oυ ορόφου προσόψεως με αυτόνομη θέρμανση Φ/Α & βεράντα. Αντωνοπούλου 193 (πάνω από Νομαρχία). Τηλ. 2421022773 – 6972284957 Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα δυάρι 75τμ. 2ου ορόφου στους πρόποδες της Γορίτσας. Καταπληκτική θέα σε βουνό & θάλασσα, διαμπερές επιπλωμένο με υπέρυθρη θέρμανση redwell , τζάκι, κλιματιστικό και ηλιακό θερμοσίφωνα. Τηλ. 6972035724.

Ενοικιάζεται γραφείοκατάστημα, ισόγειο, για οποιαδήποτε χρήση, με τον εξοπλισμό του. Γραφεία, p.c., πολυμηχάνημα, συναγερμός. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ου ορόφου Κ. Καρτάλη με Γαλλίας (πρόσοψη στην Κ.Καρτάλη) διαμπερές με δύο δωμάτια, χώλ, κουζίνα, λουτρό. Μόνο για επαγγελματική στέγη. Τιμή 250€ Τηλ. 24210 31161, 23928 – 6972753555 Ενοικιάζεται κατάστημα 250τ.μ., με άνετο, ιδιωτικό παρκινγκ φορτοεκφόρτωσης, αυτόνομη θέρμανσης, στην οδό Ξάνθου- Διμηνίου γωνία, νέα οικοδομή. Τηλ. 24210 82240, 6944980080 (ιδιώτης). Ενοικιάζεται κατάστημα- γραφείο, 70τ.μ. με 2 πατάρια 30τ.μ., Κουταρέλια 75 (κάτω από τα δικαστήρια). Τηλ. 24210 22773, 6972284957, 6972979107 Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα, 108τ.μ. επί της Εθν. Αντιστάσεως 63 (με Μαυροκορδάτου), κατάλληλο για φροντιστήριο, γυμναστήριο ή σουπερ μάρκετ. Τηλ. 6986877677 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Πωλείται διώροφη οικία, 215τ.μ., με προοπτική ορόφου και θέρμανση στην οδό Δημο κρατίας 41 στη Νέα Ιωνία. Τηλ. 24210 60691, 6974023928

Πωλείται μονοκατοικία, 4 δωματίων, μεγάλο οικόπεδο, Αχιλλέως με 2ας Νοεμβρίου, Ουρανη 9. Τηλ. 24210 35193

Πωλείται πολύ όμορφο 2άρι διαμέρισμα 63τμ. στην περιοχή 7 Πλατανίων , Βόλος. Τηλ. 6977954317

ΕΥΚΑΙΡΙΑ…

Πωλείται κατάστημα 185 τ.μ. + 10τ.μ. αποθήκη στη Ν. Ιωνία. Βυζαντίου. Έναντι γραμμών ΟΣΕ. Μισθωμένο. Τιμή 200.000 ευρώ. Τηλ. 24210 80555, κιν. 6932417448 Πωλείται στα Άνω Λεχώνια εξοπλισμένη Ταβέρνα – Ψησταριά με μεγάλη αυλή εστίασης για την Θερινή Σεζόν. Τηλ. 2428093627 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Φυσικός παραδίδει μαθήματα Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6946998516

ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ 44 38333 ΒΟΛΟΣ Τηλ.: 24210 38321 Κιν.: 6974081596 Καθηγητής φιλόλογος, απόφοιτος Α.Π.Θ., παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ. Επίσης, αναλαμβάνει το καθημερινό διάβασμα μαθητών του Δημοτικού. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6971653817

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ με εμπειρία και παιδαγωγική κατάρτιση, αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Δημοτικού και παραδίδει ΜαθηματικάΦυσική-Χημεία σε μαθητές Γυμνασίου. Τιμές συζητήσιμες τηλ.: 6976402278

Δασκάλα Ειδικής Αγωγής με προϋπηρεσία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6979750259

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ Παραδίδει μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, μεμονωμένα ή σε γκρουπ σε ιδιαίτερα ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. Τηλ. 6986186073

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ Παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου & ΕΠΑΛ. Προετοιμασία μαθητών Γ’ Λυκείου στο μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό Περιβάλλον». Τηλ. 6980800050, 6936936440 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα κατ’ οίκον σε μαθητές όλων των τάξεων. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και για τις σχολικές εξετάσεις σε ιδιαίτερα λογικά τιμές, Τηλ. 24210 68251, 6979 320 984

ΔΙΑΦΟΡΑ Ξενοδοχείο στο Ανατολικό Πήλιο ζητεί: υπάλληλο υποδοχής, μάγειρα, βοηθό μάγειρα, σερβιτόρο, καθα- ρίστρια. Αποστολή βιογραφικών με φωτογραφία στο thetahotel@yahoo.gr. Τηλ. επικοινωνίας: 6973 854633. ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΒΟΛΟ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟ E-MAIL livopanos@gmail.com

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΠΩΛΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΟΥΣ, BONUS, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 6987721790, e-mail: jscosm@gmail.com

Eλληνας αναλαμβάνει οικοδομικά μερεμέτια, σοβατίσματα, χτισίματα, βάψιμο μέχρι διώροφο. Τηλ. : 6936167064

GOLD & GEM

ΑΓΟΡΑΖΩ

Χρυσό Κοσμήματα Επώνυμα Ρολόγια Πολύτιμους ΛίθουςΣΤΟΑ ΣΚΡΕΤΑ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ)

ΤΗΛ.: 24210 20841, ΚΙΝ.: 6976901680

Εκτελούνται επαγγελματικές μεταφορές και μετακομίσεις μικρών οικοσκευών σε όλη την Ελλάδα, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές. Ειδικές τιμές σε επαγγελματίες, φοιτητές και ευπαθείς ομάδες. Πληροφορίες στο τηλ. : 6948 983907, κ. Χρήστος.

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Wellness Club επεκτείνεται στο Βόλο και ζητάει 5 άτομα για την στελέχωση διαφόρων τμημάτων, ευέλικτο ωράριο, δυνατότητα ημιαπασχόλησης.

Πληροφορίες: 9:00-13:30 & 17:00-20:00 Τηλ. Wind 6937383058 wu 6978952458

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Δεν υπάρχει ζωή χωρίς προβλήματα και κανένα πρόβλημα χωρίς λύση…Ψάχνετε εδώ και πολύ καιρό μια λύση για τη ζωή σας; Ο κος ALHAGIE δουλεύει υπεύθυνα, με ταχύτητα και 100% αποτελεσματικότητα. Εγγυημένα αποτελέσματα σε 48 ώρες. Προβλέπει το μέλλον με ακρίβεια. Βόλος, Μακρινίτσης. Ώρες εργασίας: 7π.μ. – 9μ.μ. Τηλ.: 6989-415457, 2421105711, 6943-726481, 6933-254915

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Citroen C3 1600 κυβικά. Αυτόματο. Χρώματος ασημί 60.000χλμ. Μοντέλο 2004. Με πολλά έξτρα. Τηλ. 6934042042, 24210 28209.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ με απόλυτη υπευθυνότητα και χαμηλές τιμές. Τηλ. 6978037305

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ ΒΟΛΟΥ Αγορές / Ενεχυριάσεις • Χρυσών & Ασημένιων • Κοσμημάτων • Χρυσών Ρολογιών, • Δοντιών • Νομισμάτων •Αγορές / Πωλήσεις

Η επιχείρηση

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣΜΕΝΤΙΟΥΜ- ΜΑΝΤΗΣ

Χρυσών Λιρών

•Mε εγγυημένα τις καλύτερες τιμές ΙAΣΟΝΟΣ 77 ΜΕ Κ. ΚΑΡΤAΛΗ 1ος Όροφος

Καλέστε τώρα 2421401083 6939229897 ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 152 - ΓΑΖΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΒΟΛΟΣ Για σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Διδάγγελος Νικόλαος Δημητριάδος 164 (μεταξύ Γκλαβάνη – Κουμουνδούρου) τηλ. 24210 23325, Παπαϊωάννου Νέστωρ Ιωλκού 133 (Στάση Φόρος) τηλ. 24210 71375, Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης Αναλήψεως 317 – Νικοτσάρα 85 τηλ.24210 71900 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Παπαδοπούλου Ελευθερία Κ. Καρτάλη 215- Μαγνήτων τηλ. 24210 48888 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Κλαδά Μαρία Λεωφ. Ειρήνης 13 τηλ. 24210 60266


16 C1:Layout 1 22/2/2013 5:23 μμ Page 1

«Ο

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΖΗΣΗΣ» Κωσταράς

Η πολυετής πείρα μας σας εγγυάται την καλύτερη ποιότητα στις καλύτερες τιμές της αγοράς

• Κοτόπουλο & Μπουτάκια φρέσκα 3,10 € μόνο ντόπια ημέρας • Μοσχάρι χωρίς κόκαλο όλα τα τεμάχια 7,50€ • Κιμάς προσφορά 6,00€ • Χοιρινή Μπριζόλα 4,40€ • Τηγανιά 4,80€ • Λουκάνικο παραγωγής μας 4,50€

Προσοχή δεν υπάρχουν Μεσάζοντες στις τιμές , έτσι μπορούμε και πουλάμε φθηνότερα Εθνικών Αγώνων 38 – 40 • Ν. Ιωνία Τηλ. 24210 65905

Παραδοσιακά φαγητά με πλούσιες μεσογειακές γεύσεις

Αναλαμβάνουμε με επιτυχία την διοργάνωση κοπής πίτας του Συλλόγου σας και σας προσφέρουμε δωρεάν τη βασιλόπιτα

Kεντρική Πλατεία Πορταριάς

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ - ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

ΝΤΟΥΛΑΠΑ 280 X 180 750 € ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ

ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ & ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ

Αφοι ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΙ

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ -

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 112 ΜΕ ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ τηλ./faχ: 24210 83670

FATTE PER CUCINARE

Αριστέα Χρίστογλου ΤΗΛ/FAX 24280 99079 www.kentavria.gr

Σε όλα μας τα εκθεσιακά είδη

έκπτωση 30%

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου 2013

Advertisement