Page 1

01:Layout 1 20/7/2009 11:15 μμ Page 1

21 07 09 Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΤ

αρ. φύλλου 623

Πρόγραμμα 8ήμερων διακοπών για όλους σελ. 8

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

Έβαλαν φωτιά στο εργοστάσιο της πρώην Βαμβακουργίας

ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

20χρονος βολιώτης νεκρός σε τροχαίο σελ. 7

σελ. 8

Απαλλακτικό βούλευμα για το Νομάρχη

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Για τις προσλήψεις που έγιναν στη Νομαρχία

Πρόταση νόμου για ρύθμιση χρεών καταναλωτών

Απόλυτα δικαιωμένος αισθάνεται ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας μετά την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου για την υπόθεση των συμβάσεων έργου που είχε συνάψει η Νομαρχία Μαγνησίας πριν από δύο χρόνια.

σελ. 4

Ο Καρατζαφέρης στο εδώλιο

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΔΑΝΗΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση της επένδυσης στις Νηές

Έκανε πράξη την διά βίου μάθηση Πήρε το πτυχίο του από το Π.Θ. Σε μια πέρα για πέρα όμορφη και συγκινητική τελετή ορκωμοσίας, που έγινε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα πτυχία τους έλαβαν χθες και μάλιστα με πιστοποιητικό ισοτιμίας με master, 13 νέοι πτυχιούχοι του παραπάνω τμήματος. Μεταξύ αυτών και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Βόλου κ. Γιώργος Δανηλόπουλος.

σελ. 4

• Μιχ. Βασιλικός: Όλα νόμιμα με την έκταση που παραχώρησε η Μητρόπολη • Από το 1986 τα έγγραφα της Οθωμανικής

Κατατίθεται στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ με θέμα «ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» μετά από μακρά περίοδο διαβούλευσης

σελ. 16

Προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ στο Δημόσιο ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Αυτοκρατορίας ήταν στη Μονή Ξενιάς και δεν ζητήθηκαν τώρα από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

• Δικηγόρος Λωρίτης: Ρουσφέτια παρελθόντων ετών από το Δημόσιο για την επίμαχη έκταση σελ. 9

«Νέο όργιο ρουσφετιού και ευνοιοκρατίας με εργαλείο τον ΟΑΕΔ» καταγγέλλουν τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση. Με διάταξη που η κυβέρνηση περιλαμβάνει στο σχέδιο νόμου για τα σκάφη αναψυχής, τονίζουν ότι «πρόκειται να προσληφθούν σε όλο το φάσμα του Δημοσίου νέες στρατιές ομήρων, χωρίς διαδικασίες, κριτήρια, διαφάνεια».

σελ. 16

Φ σ


02:Layout 1 20/7/2009 6:47 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Τρίτη

21 Ιουλίου

Συμεών του σαλού, Ιωάννου οσίου Ανατολή ηλίου 05.19 Δύση ηλίου19.43

Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Υπεύθυνος διανομής: Β. Σύρος Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα.

άποψη άποψη άποψη άποψη

Πονηριές.. «Εθνογονέων» «πονεμένη» αυτή ιστορία… Το αίτημα ήταν να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, εκτός από τις παχυλές συντάξεις των ..εθνογονιών μας και τα ασφάλιστρα που αναλογούν σε όποιο ταμείο υπάγονταν, ανάλογα με το επάγγελμά τους (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ.) για το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα έμεναν εκτός εργασίας τους (με επιλογή τους… ), λόγω το…βουλευτιλίκι!!! Δηλαδή να εισπράξουν αρκετοί εξ αυτών ΔΙΠΛΗ σύνταξη, και μάλιστα την μία εξ΄ αυτών (την βουλευτική) να κατοχυρώνεται εντός 4 ετών, ενώ για το ίδιο δικαίωμα ο απλός Έλλην, οφείλει να κοπιάσει επί 35 και βάλε χρόνια!!! Και το χειρότερο; Οι «εθνογονιοί» μας, προσπάθησαν να περάσουν αυτή την εξαιρετικά πονηρή ρύθμιση σε ΑΣΧΕΤΟ νομοσχέδιο (αφορούσε …σκάφη!!!!) κατακαλόκαιρο και καταχνιά!!! Στη ζούλα δηλαδή όπως πάντα!! Και για να είμαστε δίκαιο (το προσπαθούμε πάντα….) ΟΥΔΕΙΣ μίλησε πριν!!! Ουδείς είχε αντίρρηση

Αιώνιοι «εθνοπατέρες» και «εθνομητέρες»!!! -Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού «ζει» συντάξεις της ντροπής και της ξεφτίλας… -Την ώρα που η Ελλάδα, βρίσκεται πνιγμένη στα χρέη και κολυμπάει ενάντια στο τσουνάμι της παγκόσμιας κρίσης… -Την ώρα που η ανεργία βαράει κόκκινο και η ανέχεια «ταβάνι»… -Την ώρα που τα ταμεία γονατίζουν και η καταβολή συντάξεων καθίσταται αμφίβολη… Την ώρα αυτή επέλεξαν, αδιάντροπα και πονηρά κάποιοι (δεν θέλει κανείς, να πιστεύει ότι οι «κάποιοι» ήταν…. «όλοι») για να αποδείξουν άλλη μια φορά την συντεχνιακή τους λογική… Πριν καιρό ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Β’ Αθηνών Χρ.Κοκκινοβασίλης προσέφυγε στο Στε ζητώντας να καταβάλλει η Βουλή τις ασφαλιστικές του εισφορές για το διάστημα που διετέλεσε βουλευτής, δηλαδή από τον Απρίλιο του 1990 μέχρι το Σεπτέμβριο του 1996 που δεν ίσχυε το ασυμβίβαστο. Έτσι άνοιξε η όρεξη και άλλων και ξεκίνησε η

[KAIΡΟΣ]

Μαγνησία: 19…32 οC Βόλος: 23..32 οC. Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19…32 οC. Στον ΒΟΛΟ 23...32 οC.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους:

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

Σωστές Δουλειές

Προστατέψτε το περιβάλλον

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς. Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη

Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

μέχρι ο κ.Σιούφας μαντεύοντας ως άλλη Λίτσα Πατέρα την αντίδραση της κοινής γνώμης, ζητήσει (τελικά) την απόσυρση της σχετικής (ν)τροπολογίας. Μετά βέβαια λύθηκε η γλώσσα ολωνών και κατόπιν εορτής (όπως συμβαίνει συχνά) άρχισαν να «εκφράζουν αντιρρήσεις» κάποιοι, ενώ άλλοι προχώρησαν και σε «αποκήρυξη μετά βδελυγμίας…» της τροπολογίας… Η «άποψη» δεν θα προσθέσει τίποτα άλλο! Αρκετή οργή, θυμό, θλίψη, απελπισία και αγανάκτηση την συνέχει. Πόσα να αντέξει πια κανείς;;;;;;; Απλά παραθέτει τα παραπάνω και τα θέτει εις γνώσιν σας, προς εξαγωγή όποιων συμπερασμάτων και λήψη όποιων αποφάσεων… Όπως π.χ. να πάρουμε τα βουνά. Να αλλάξουμε χώρα. Να γίνουμε και εμείς (η έστω τα παιδιά μας..) βουλευτές. Να πάρουμε τίποτα βρεμένες σανίδες. Να προσέξουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τι κόμμα και ποιους βουλευτές θα ψηφίσουμε την επόμενη φορά….. ΜΑΓΝΗΣΙΑ

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1718: Υπογράφεται η Συνθήκη του Πασάροβιτς, ανάμεσα στην Αυστρία, τη Βενετία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. H Τουρκία χάνει εδάφη στα βόρεια Βαλκάνια, κερδίζει τις κτήσεις της Βενετίας σε Πελοπόννησο και Κρήτη. 1904: Ολοκληρώνεται ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος, ο οποίος ξεκινάει από τη Μόσχα και φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει μήκος 4.607 μίλια. 1924: Παραχωρείται στον Παναθηναϊκό το γήπεδο της Περιβόλας, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 1930: Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπόγειος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Ομόνοια, με τον οποίο ενώνονται ο αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας – Πειραιά με το «Θηρίο», δηλαδή τη γραμμή από την Πλατεία Αττικής μέχρι την Κηφισιά. 1975: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της καθημερινής απογευματινής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

ΡΑΛΛΟΥ ΜΕΡΤΣΙΩΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΓΧΟΣ – ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΦΟΒΙΕΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 38 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΚΟΣ)

ΤΗΛ 24210 34484 ΚΙΝ. 6948206415

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ MD MSC ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο : Γκλαβάνη 44 με Ερμού Τηλ. 24210 34585 Κιν. 6972 527845


03:03.qxd 20/7/2009 6:52 μμ Page 1

ΤΩΡΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ DELIVERY 24210 39697 ΑΠΟ 12.00 ΕΩΣ 24.00 ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

H ΕΥΡΩΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟK !!!!!!!!! 1) ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2) ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ 24m 3) ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΟ 20 € ΑΠΟ 25 € ΑΠΟ 150 €

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ

3


04:Layout 1 20/7/2009 9:51 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

τοπικά Αποχώρησε από το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ο δήμαρχος Μουρεσίου

Κατήγγειλε ότι δεν ψηφίζει «χύμα θέματα»

Από την αποχώρηση του δημάρχου Μουρεσίου κ. Κων. Λεβέντη χαρακτηρίστηκε η χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, ο οποίος δικαιολογώντας τη στάση του χαρακτήρισε τις εισηγήσεις των θεμάτων πρόχειρα γραμμένες. Υπάρχει θέμα με τις χρηματοδοτήσεις με το αεροπλάνο, αν και θα ήθελα να καθίσω για την ανακύκλωση, είπε ο κ. Λεβέντης που τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν θα ψηφίσει «χύμα θέματα»! Ο επικεφαλής της μειοψηφίας, δήμαρχος Πορταριάς Βασ. Κοντορίζος επέκρινε τη στάση του κ. Λεβέντη, λέγοντας ότι δε μπορεί να αποχωρεί καταγγέλλοντας ότι αν αυτό το θέμα είναι της πλειοψηφίας είναι δικό της πρόβλημα. Στη συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Μαγνησίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για την εκτέλεση του προγράμματος «Δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας σε εμπλεκόμενους σε δικαστικές διενέξεις με τραπεζικά ιδρύματα». Όπως αναφέρεται, στην εισήγηση η παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας απευθύνεται σε εμπλεκόμενους σε δικαστικές διενέξεις με τραπεζικά ιδρύματα πολίτες, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα νομικής βοήθειας, λόγω χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων και λαμβανομένων υπόψη κοινωνικών κριτηρίων. H παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας περιλαμβάνει υποθέσεις πολιτών της Μαγνησίας ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων του Πρωτοδικείου Βόλου ή των ειρηνοδικείων του Ν. Μαγνησίας και του Εφετείου Λάρισας σε δεύτερο βαθμό , σε υποθέσεις κατ' έφεση των αποφάσεων μόνο των πολιτικών δικαστηρίων του Πρωτοδικείου Βόλου. Το ποσό του προγράμματος ανέρχεται στις 20.000 ευρώ.

Στόχος των ΟΤΑ η μείωση του εισιτηρίου και νέες γραμμές Για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα «Συν-Κοινωνία» Ομόφωνα εγκρίθηκαν χθες κατά τη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, οι τροποποιήσεις των συμβάσεων μεταξύ ΟΤΑ και ΚΤΕΛ για τη συνέχιση του Προγράμματος «Συν - Κοινωνία», μετά από σχετική εισήγηση του κ. Κοντορίζου. Ο δήμαρχος Πορταριάς πρότεινε μεταξύ άλλων, οι τροποποιήσεις να γίνουν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέων γραμμών και της μείωσης του εισιτηρίου. Όσον αφορά στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού των ΟΤΑ, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Γιάννης Κουρτίνας ενημέρωσε ότι στάλθηκε e-mail στην ΜΟΠΑΔΟΣ και θα σταλεί σχετικό και την εφημερίδα της Ε.Ε. για τη διενέργεια διεθνούς, δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι δήμαρχοι Σηπιάδος και Μηλεών κ.κ. Βακούλας και Αρέθας, εξέφρασαν την ανησυχία τους προκειμένου να μη χαθεί η σχετική χρηματοδότηση των 2,8 εκ. ευρώ και τόνισαν ότι εάν προκύψουν ενστάσεις από τους προμηθευτές τότε θα πρέπει να εξεταστεί ο εναλλακτικός τρόπος τμηματοποίησης του διαγωνισμού. Ο κ. Κουρτίνας ξεκαθάρισε πως δεν θα προκύψει από τον διαγωνισμό ένας μόνο προμηθευτής αλλά 4-5. Όσον αφορά την ενημέρωση για την ανακύκλωση, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ανακοίνωσε πως ο φορέας αδυνατεί να κάνει ανακύκλωση λόγω αδυναμίας και σημείωσε ότι οι Δήμοι Βόλου, Ν. Ιωνίας και της επαρχίας Αλμυρού αποφάσισαν να εκτελούν μόνοι τους την ανακύκλωση. Επίσης τόνισε ότι ο ΦΟΔΣΑ εκπόνησε προμελέτη για την ανακύκλωση για λογαριασμό του Δήμου Αλμυρού και πως είναι πρόθυμος να το κάνει και για τους υπολοίπους ΟΤΑ φτάνει να προκύψει σε κάθε περιοχής ένας επικεφαλής. Ο Δήμαρχος Αγριάς κ. Θ. Παπαευθυμίου τόνισε ότι ο Δήμος που ηγείται υλοποιεί μόνος του την ανακύκλωση και κάλεσε τους όμορους ΟΤΑ να συνεργαστούν. Τέλος χθες έγινε και παρουσίαση της Ιστοσελίδας της ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας (www. tedk-magnesia.gr) όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρίσκουν πληροφορίες, ενώ έγινε ενημέρωση και για τη λειτουργία του αεροσκάφους της ΤΕΔΚ για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Απαλλακτικό βούλευμα για το Νομάρχη Μαγνησίας Για τις υποθέσεις των συμβάσεων έργου που είχε συνάψει η Νομαρχία πριν από δύο χρόνια Απόλυτα δικαιωμένος αισθάνεται ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας μετά την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου για την υπόθεση των συμβάσεων έργου που είχε συνάψει η Νομαρχία Μαγνησίας πριν από δύο χρόνια. Πρόκειται για μία εξέλιξη που δικαιώνει τις επιλογές μας, τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο Νομάρχης, ενώ δικαιολογώντας την επιλογή της δημοσιοποίησης αυτής της δικαστικής υπόθεσης, ανέφερε πως γίνεται, καθώς στο θέμα είχε δοθεί μεγάλη δημοσιότητα όταν ανακοινώθηκε η έναρξη της ποινικής διαδικασίας. Γεγονός που ο κ. Παπατόλιας για μια ακόμη φορά θεώρησε «υπερβολή» επισημαίνοντας ότι είχε σαν αποτέλεσμα στον τόπο να δημιουργηθούν «ψευδείς, εσφαλμένες, αν όχι φαλκιδευμένες εντυπώσεις για την ενοχή ενός προσώπου, ενώ κανείς δεν γνώριζε στη

σωπα με τα οποία κατήρτισε τις επίδικες συμβάσεις έργου, δεν ενήργησε καθ’ υπέρβαση των ορίων της διακριτικής του ευχέρειας, αλλά εντός αυτών και δεν παραβίασε υπηρεσιακό του καθήκον.

συνέχεια την κατάληξη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας «ότι δεν ανταποκρίνεται με επάρκεια στον τρόπο που θα έπρεπε να ασκήσει τα καθήκοντά του».

Γι’ αυτό λοιπόν πρόσθεσε ότι «σκοπός είναι η αποκατάσταση κατά το δυνατόν της ισότητας όπλων και η δημοσιοποίηση της κατάληξης αυτής της υπόθεσης που μας δικαιώνει πανηγυρικά».

Πάντως, σύμφωνα με το απαλλακτικό βούλευμα, «… δεν προβλέπεται για την κατάρτιση συμβάσεων έργου η δημοσίευση προκήρυξης και η τήρηση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών και επίσης …υποχρέωση των αρμοδίων οργάνων να προβαίνουν σε τήρηση διατυπώσεων δημοσιότητας πριν την κατάρτιση των συμβάσεων έργου.

Ο Νομάρχης υπογράμμισε ακόμη πως ευθύς εξ αρχής για το θέμα των συμβάσεων έργου, υποστήριζε ότι είχε λειτουργήσει με γνώμονα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και υπενθύμισε πως αυτός ήταν και ο λόγος που είχε ασκήσει κριτική στον

Επίσης …ο κατηγορούμενος, επιλέγοντας τα πρό-

Εξάλλου, από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν προέκυψε ότι διά της συγκεκριμένης επιλογής του, σκοπό είχε να προσπορίσει παράνομο όφελος στους επιλεγέντες προκαλώντας βλάβη στην υπηρεσία και τους λοιπούς υποψηφίους». Κάνοντας γνωστά μεταξύ άλλων τα προαναφερθέντα, ο κ. Παπατόλιας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την ελληνική δικαιοσύνη και τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί πλήρως σε όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης. Υποστήριξε μάλιστα, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει και άλλα απαλλακτικά βουλεύματα για το πρόσωπό του.

Το πτυχίο του μηχανικού χωροτάκτη, πολεοδόμου έλαβε ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιώργος Δανηλόπουλος Συγκινητική η τελετή της ορκωμοσίας Σε μια πέρα για πέρα όμορφη και συγκινητική τελετή ορκωμοσίας, που έγινε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα πτυχία τους έλαβαν χθες και μάλιστα με πιστοποιητικό ισοτιμίας με master, 13 νέοι πτυχιούχοι του παραπάνω τμήματος. Μεταξύ αυτών και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Βόλου κ. Γιώργος Δανηλόπουλος. Η τελετή της ορκωμοσίας και της απονομής των πτυχίων έγινε παρουσία του κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Αρχιτεκτονικής Ζήση Κοτιώνη και πλήθους συγγενών και φίλων των αποφοίτων. «Σήμερα είναι η ολοκλήρωση ενός κύκλου πέντε χρόνων, κουραστικού μεν αλλά θαυμάσιου, γιατί είχα την ευκαιρία να έλθω σε επαφή και με την καινούρ-

για γνώση μέσα από τη διαδικασία της διά βίου μάθησης, αλλά και με τη νεολαία που διαπιστώνω ότι έχει οράματα και βάζει υψηλούς στόχους», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Δανηλόπουλος μην κρύβοντας την ικανοποίηση αλλά και τη συγκίνησή του γι’ αυτό το γεγονός. Συνέστησε δε σε όλους τους πολίτες που έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν το θεσμό της διά βίου μάθη-

σης, καθώς όπως είπε δεν είναι μόνον ότι βελτιώνεται κανείς σαν άνθρωπος, αλλά έχει επαφή με τις νέες τεχνολογίες και τη νέα γνώση και αυτό είναι πολύ καλό για την ίδια την κοινωνία. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος τα μαθήματα στη διάρκεια αυτών των πέντε ετών τα παρακολούθησε ανελλιπώς, ενώ χαρακτήρισε το Τμήμα της Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «εξαιρετικό» τόσο από πλευράς υποδομών, όσο και διδακτικού προσωπικού. Ανέφερε μάλιστα ότι ο επιστημονικός κλάδος της Πολεοδομίας και της Χωροταξίας, αν και νέος, έχει μέλλον στην Ελλάδα και ανοίγει προοπτικές για όσους τον ακολουθήσουν. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μελλοντικά να ακολουθήσει και μεταπτυχιακές σπουδές. Σημαντική χαρακτήρισε την τελετή της ορκωμοσίας ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ζήσης Κοτιώνης, καθώς όπως είπε «βλέπουμε κάθε φορά να ολοκληρώνεται ένας κύκλος παραγωγής νέας γνώσης που εκφράζεται στα πρόσωπα των φοιτη-

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΣΝΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ Κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 έως Κυριακή βράδυ

Προσφορά 50 €

•Κωνσταντινούπολη 5 έως 9/8, 5ήμερη αναχ. 7μ.μ. Τιμή συμμετοχής 185€ με ημιδιατροφή • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 27 έως 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ- ΜΠΟΡΟΒΙΤΣ- ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ •Βάρνα – Ανδριανούπολη 11-15/8, 5ήμερη αναχ. 6π.μ. •Καππαδοκία 20-30/8, ημ. 11 Διαδρομή: Τσανάκαλε – Τροία – Αιβαλί – Κορδελιό- Σμύρνη – Παμουκελέ- Ικόνιο – Προκόπη (Καππαδοκία) – Καισαρεία - Άγκυρα – Προύσα Κωνσταντινούπολη

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

4

τών». Πρόσθεσε μάλιστα ότι από φέτος τα διπλώματα των πτυχιούχων θα συνοδεύονται και από πιστοποιητικό ισοτιμίας master και αυτή είναι μια επιβεβαίωση της αναβάθμισης του επιπέδου των σπουδών που έχει επιτευχθεί. Ας σημειωθεί ότι τον κ. Δανηλόπουλο σ’ αυτές τις σημαντικές στιγμές της ζωής του εκτός των προσφιλών του προσώπων και φίλων, συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Γιάννης Στάμος, ο αντινομάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Μεργιαλής και οι δημοτικοί Σύμβουλοι Βόλου κ.κ. Παναγιώτης Ρούμπος, Γιάννης Κουρτίνας και Χαράλαμπος Σκυργιάννης.

Νέες στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών Με τρίωρες στάσεις εργασίας συνεχίστηκαν και χθες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο ανασυγκρότησης του Οργανισμού, αλλά και για το πρόγραμμα της μισθωτής εφεδρείας. Έτσι για μια ακόμη φορά χθες, οι σιδηροδρομικοί υλοποιώντας αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους, πραγματοποίησαν τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 6 μέχρι τις 9 το πρωί, από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, των οποίων η συμμετοχή άγγιξε και χθες το 75%. Λόγω των στάσεων, μόνον δύο δρομολόγια τρένων πραγματοποιήθηκαν από το Βόλο προς τη Λάρισα και αντίστροφα και ειδικότερα ένα το μεσημέρι και ένα αργά το απόγευμα, ενώ ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις θέσεις των εργαζομένων και με τις κινητοποιήσεις διανεμήθηκε από εκπροσώπους των εργαζομένων στο επιβατικό κοινό. Οι κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών θα συνεχιστούν την προσεχή Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009, ενώ την ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Προστασία μελισσών και βαμβακιού Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2009, θα απαγορεύονται στο Νομό Μαγνησίας οι ψεκασμοί με μελισσοτοξικά φάρμακα σε βαμβακοκαλλιέργειες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας, οι ψεκασμοί θα απαγορεύονται από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Επισημαίνεται πάντως, ότι οι μελισσοκόμοι υποχρεούνται να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των αγροκτημάτων που εγκαθιστούν τα μελισσοκομεία τους, εφόσον δεν είναι δημόσιος ή κοινοτικός χώρος και οπωσδήποτε να αφήνουν ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε κάποιο προσιτό σημείο του μελισσοκομείου.

Τώρα μας βρίσκετε στον 2ο όροφο του καταστήματός μας μέχρι εξαντλήσεως των ποιοτικών μας επίπλων σε πολύ ειδικές τιμές! Περιορισμένος αριθμός και χρόνος Λεωφ. Αθηνών 84 Βόλος Τηλ.: 24210 67310, 63776 Κιν: 6974122694 Fax: 2421067310


05 NEW:Layout 1 20/7/2009 6:35 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

τοπικά

Παρέμβαση Πράσινων Οικολόγων για το νερό της Μακρινίτσας Την περασμένη βδομάδα αντιπροσωπεία της τοπικής πολιτικής κίνησης Βόλου των Οικολόγων Πρασίνων, συναντήθηκε με την αντινομάρχη κ. Νατάσσα Οικονόμου, υπεύθυνη για θέματα Περιβάλλοντος, στη Νομαρχία Μαγνησίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει εκτενέστερη ενημέρωση για το πρόβλημα που έχει προκύψει από την ρύπανση μιας πηγής νερού στην Μακρινίτσα από την πολεμική αεροπορία και στη συνέχεια για τα προβλήματα που παρατηρούνται στη συνολική διαχείριση του νερού και των αποβλήτων στον νομό.Είχε προηγηθεί επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινότητας Μακρινίτσας, κύριο Κερασιώτη και τον αντιπρόεδρο της κοινότητας, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων για το πρόβλημα και τις κινήσεις που κάνει η Κοινότητα για να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ρύπανσης, αλλά και η εμπιστοσύνη των κατοίκων και των επισκεπτών στην ποιότητα των νερών του μοναδικού αυτού χωριού. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι το θέμα της διαχείρισης των υδάτων χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση με ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για τη σωτηρία του παραδοσιακού χαρακτήρα και του φυσικού πλούτου του Πηλίου στη λογική της αειφορίας και της ήπιας ανάπτυξης.Ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον υδρολογικό χάρτη της περιοχής, τον περιορισμό της σπατάλης σε ολόκληρη τη θεσσαλική λεκάνη, κύρια από την καλλιέργεια υδροβόρων φυτών, τη σπατάλη καλής ποιότητας νερού από βιομηχανικές μονάδες και ιδιαίτερα την ΑΓΕΤ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν Α. Να κληθούν άμεσα οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή υποψία συγκάλυψης στοιχείων και για να υπάρξει σε βάθος διερεύνηση του μεγέθους του προβλήματος από τη χρήση της ανεξέλεγκτης χωματερής στο Πλιασίδι. Β. Το γενικό αρχηγείο αεροπορίας να εκδώσει ανακοίνωση για το πόρισμα των ερευνών σχετικά με την μόλυνση των νερών της Μακρινίτσας και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να υπάρξει πλήρη αποκατάσταση και αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Επιπρόσθετα οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από την αεροπορία να εκδώσει σχετική ανακοίνωση με την οποία θα ανακοινώνει σε ποιες άλλες περιοχές της Ελλάδας λειτουργούν ανεξέλεγκτες χωματερές για τοξικά απόβλητα και σε ποιες άλλες περιπτώσεις έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στη διαχείριση τους και στο φυσικό περιβάλλον. Γ. Να ξεκινήσει άμεσα ένας διάλογος με όλους τους φορείς που ασχολούνται με την διαχείριση του νερού με στόχο τη δημιουργία ενός αξιόπιστου και ολοκληρωμένου συστήματος εντατικών ελέγχων, από πιστοποιημένους φορείς ώστε μεταξύ άλλων να τερματιστεί η ασυνεννοησία αλλά και η αυθαιρεσία των φορέων που διενεργούν μετρήσεις κατά το δοκούν βγάζοντας πολλές φορές αντικρουόμενα στοιχεία, δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες και τελικά απαξίωση κάθε σοβαρής προσπάθειας για συνολική εποπτεία στη διαχείριση και τον έλεγχο της ποιότητα των υδάτων.

IONIS TOURS 1980 – 2009 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ημέρες 5 Ξενάγηση στο Ντουμπάι και Τζουμέιρα με γεύμα ΣΑΦΑΡΙ με τζιπ 4Χ4 βεδουίνικη βραδιά με δείπνο HOTEL MAJESTIC 4* SUP Από 335€ Αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα Βουκουρέστι – Καρπάθια – Πύργος Δράκουλα ημέρες 6 25/8 Με αναχωρήσεις από την πόλη μας Παρίσι – Νορμανδία – Ομάχα Στην περιοχή που έγινε η μεγαλύτερη απόβαση στην παγκόσμια ιστορία Αναχώρηση 3 και 15 Αυγούστου Πανόραμα Ιταλίας 7 ημέρες 19/7, 11/8, 23/8 Βερολίνο – Πράγα ημέρες 6 20/7, 3/8, 10/8 Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα ημέρες 5 πρωινή αναχώρηση 12/8 και 25/8 Πράγα – Βουδαπέστη 7 ημ. 11/8 Αναχώρηση από το Βόλο Δεκάδες ακόμη εκδρομές με αξιόπιστους συνεργάτες Πληροφορίες – Προγράμματα : Κουμουνδούρου 20, Τηλ. 24210 34712

5


06:Layout 1 20/7/2009 10:59 μμ Page 1 Ν

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

τοπικά

Τόσο δύσκολη είναι πια η ζωή μας; Της Κατερίνας Καρεκλίδου Λίγο η συζήτηση με την κολλητή, λίγο ένα κείμενο που διάβασα σε ένα περιοδικό, λίγο τα όσα ακούω καθημερινά στην τηλεόραση, λίγο την γκρίνια που βλέπω καθημερινά σε όλους μας δεν ήθελα και πολύ να μπω σε σκέψεις. Είναι τόσο δύσκολη τελικά η ζωή μας; Και αν ναι ποιος φταίει γι αυτό; Να μαζευτούμε βρε αδελφέ όλοι μας, να τον βρούμε και να τον αρχίσουμε στο κοπάνημα μπας και σταματήσει κάποια στιγμή να μας ταλαιπωρεί τόσο και να μας κάνει το βίο αβίωτο. Κάθισα λοιπόν και σκέφτηκα (όρθια δεν μπορώ καθόλου αγαπημένε αναγνώστη). Ποια είναι αυτά τα πράγματα που μου δυσκολεύουν τη ζωή τελικά; Το πρωινό καθημε-

ρινό ξύπνημα για να πάω στη δουλειά, να βλέπω γύρω μου, δίπλα μου, παντού μουτρωμένες φάτσες που μου χαλάνε το κέφι, τα μερικά ευρώπουλα που μου λείπουν για να πάω διακοπές, που κοιτώντας έξω από το παράθυρο βλέπω ντουβάρια. Αν κάτσω και σκεφτώ και άλλο είμαι σίγουρη ότι θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι περισσότερα είναι αυτά που με χαροποιούν παρά αυτά που με δυσκολεύουν. Άραγε αγαπημένε μου τι είναι αλήθεια η ζωή; (Δύσκολα σου βάζω καλοκαιριάτικα ε;). Ζωή είναι το ξεκίνημα μιας νέας ημέρας, η ατελείωτη δουλειά, μια καθημερινή προσπάθεια να επιβιώσουμε όσο το δυνατόν με λιγότερα τραύματα. Μα μετριέται η ζωή με ευρώ και ένα ρολόι που τρέχει συνεχώς και μαζί με τα λεπτά και δευτερόλεπτα παίρνει μαζί του και τις στιγμές μας; Κάθε μέρα ανοίγουμε τα μάτια μας. Κάποιος άλλος κάθε μέρα σε κάποιο

άλλη χώρα κάνει το ίδιο. Κάποιοι, όλοι μας έχουμε να παλέψουμε για να επιβιώσουμε. Κάποιοι από εμάς μετράμε κέρδη και χασούρες, κάποιοι κερδίζουμε μερικές όμορφες στιγμές, κάποιοι άλλοι γύρω μας πεθαίνουν. Λέτε αυτό το άνοιγμα των ματιών το πρωί να είναι αυτό που λέγεται ζωή; Μήπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά μέσα από τα δικά του μάτια; Και τελικά μήπως η ζωή δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζουμε, αλλά φοράμε διαφορετικά γυαλιά; Κάπου διάβασα ότι η ζωή είναι μια ευκαιρία που μας δίνεται. Είτε την εκμεταλλευόμαστε είτε την αφήνουμε στην τύχη της και αυτή μας αφήνει στην δική μας. Είναι όμως ένα πέρασμα, που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει και κανείς δεν θα μας δώσει οδηγίες και χρονοδιαγράμματα για το τι, που και πότε θα κάνουμε το οτιδήποτε. Ο καθένας από εμάς την κάνει ότι

Προετοιμασίες για την επαναλειτουργία του κτιρίου του πρώην Μουσικού Γυμνασίου Επίσκεψη – αυτοψία στο κτίριο του πρώην μουσικού Γυμνασίου έγινε σήμερα από τον αντινομάρχη κ. Ηλία Ξηρακιά, το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Παύλου Μαβίδη, την αντιδήμαρχο κα Σούλα Βαΐου, στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και του Δήμου, των Δ/ντων των σχολείων που θα στεγαστούν συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή Δ/ντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπαχρήστο. Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Νομαρχιακής Αρχής, από τη νέα σχολική χρονιά στο κτίριο αυτό θα στεγαστούν το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας. Για τη συστέγαση των δύο σχο-

λείων απαιτούνται παρεμβάσεις για το διαχωρισμό της λειτουργίας των συστεγαζόμενων σχολείων. Απαιτείται επίσης η άμεση απομάκρυνση από τους ημιυπόγειους χώρους του κτιρίου της αποθήκης των βιβλίων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απ’ όπου, τα τελευταία χρόνια, γίνονταν η διανομή σε όλα τα σχολεία του Νομού. Για την άμεση λειτουργία των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά, ο αντινομάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες διαρρυθμίσεις και ανακαινίσεις χώρων για την ομαλή συστέγαση των δύο σχολείων, ενώ θα αναζητήσει άμεσα τη συνεργασία των Δήμων Βόλου και

Νέας Ιωνίας για την εξεύρεση χώρου στέγασης του κέντρου διανομής βιβλίων. Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα είναι κοινός ο προαύλιος χώρος για τα δύο σχολεία, όπως κοινό θα είναι και το αμφιθέατρο εκδηλώσεων του συγκροτήματος. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες ανέλαβαν να καταγράψουν άμεσα το σύνολο των εργασιών ανακαίνισης του σχολικού συγκροτήματος, εσωτερικά και εξωτερικά, και με βάση τον προϋπολογισμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων η ΝΑΜ και ο Δήμος θα αναζητηθούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων τους απαιτούμενους πόρους.

θέλει. Αγωνίζεται, παλεύει, συλλέγει, αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Οτιδήποτε. Δεν θέλω να φτάσω κάποια στιγμή προς το τέλος βλέποντας ξαφνικά την έξοδο και να πω «αυτό ήταν όλο; Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τον τρόπο που επέλεξα να ζήσω τόσα χρόνια». Είναι γλυκιά η ζωή λέει η γιαγιά μου στα 85 της και σκέφτομαι πόσο δίκιο έχει. Η ζωή όμως είναι και μία. Για όλους. Και για μένα που αγχώνομαι κάθε μέρα στη δουλειά και για εκείνον που παλεύει κάθε μέρα στις λάσπες σε μια υποβαθμισμένη χώρα του κόσμου. Μπορεί εγώ να νομίζω ότι όλα καταστράφηκαν και κάποιος να κάνει μια καινούργια αρχή. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ζωή είναι ένα δώρο. Χρησιμοποιήστε το όπως εσείς νομίζετε μιας και δεν διαθέτει στο κουτάκι οδηγίες χρήσης. Ίσως εκεί να κρύβεται και η ομορφιά του.

Συνέδριο για το νερό Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στη Λαμία, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων του Δάσους και ώρα 11 π.μ θα συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή του 21ου Συνεδρίου του ΠΑΝΔΟΙΚΟ. Το 21ο Συνέδριο θα γίνει στη Λαμία την 2 – 3 και 4 Οκτωβρίου 2009 με θέμα: «Το νερό ως κοινωνικό αγαθό» (επάρκεια, ποιότητα, οικονομικό, με πρόσβαση απ’ όλους ). Το Συνέδριο διοργανώνουν από κοινού οι οργανώσεις του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Όμιλος Φίλων του Δάσους (έδρα Λαμία) και ΣΟΛΩΝ για τη σύνθεση και τον πολιτισμό (έδρα Μακρακώμη Φθιώτιδας σε συνεργασία, για μια ακόμη χρονιά με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

VOUTSINOS TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GENERAL TOURIST OFFICE

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ • ΝΤΟΥΜΠΑΙ • ΜΠΑΛΙ • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ • ΙΤΑΛΙΑ • ΠΑΡΙΣΙ Και πολλοί άλλοι προορισμοί Εκδρομές οδικές – ακτοπλοϊκές με αναχωρήσεις από Βόλο Κρήτη – Πάρο – Σύρο – Μήλο – Άνδρο – Σαντορίνη – Πόρτο Χέλι – Ζάκυνθο Αεροπορικά και ακτοπλοϊκά πακέτα διακοπών Ρόδο – Κρήτη – Σαντορίνη- Κως

Εκδίδονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια

Επίσης γαμήλια ταξίδια Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 – 382 21 ΒΟΛΟΣ τηλ. 24210 28312 – fax: 24210 34408 – κιν.: 6936 500725

6

«Βαριά και ανθυγιεινά» Κυβερνητικά… μέτρα! Αρθρο του Θαν.Παπαδημόπουλου Προέδρου του Ε.Κ.Βόλου Η αιφνιδιαστική και ύπουλη προσπάθεια της Κυβέρνησης να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι, στην ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών, δεν έπεσε ασφαλώς σαν κεραυνός εν αιθρία στους εργαζόμενους. Οι τελευταίοι, έχουν ήδη γευτεί έως τώρα ολέθριες, για τα εισοδήματά τους και το ασφαλιστικό μέλλον τους, κυβερνητικές πολιτικές και η πραξικοπηματική, τώρα, ανατροπή των ΒΑΕ απλώς έρχεται να επιβεβαιώσει μια αναμενόμενη συνέχιση των πολιτικών εξυπηρέτησης των αφεντικών και σύμπλευσης με τους Κροίσους. Νωπή, άλλωστε, είναι ακόμη η επιδειχθείσα κυβερνητική… ευαισθησία, να φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων και των κοινωνικά ασθενέστερων την οικονομική κρίση και ύφεση που προκάλεσαν άλλοι, βρίσκοντας στο “πι και φι” και χαρίζοντας δεκάδες δις ευρώ στους Τραπεζίτες και βιομήχανους, εφαρμόζοντας, την ίδια στιγμή, μια πρωτόγνωρη σε ωμότητα εισοδηματική πολιτική λιτότητας και μια άγρια φοροεπιδρομή κατά δικαίων και… αδίκων! Τη φορά, ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη βήμα πιο πέρα: αποτολμά να ανατρέψει και ακυρώσει θεμελιώδη και κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων, στις πιο επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, αγνοώντας και περιφρονώντας –ως συνηθίζεισυλλογικούς φορείς, επιστημονικές προτάσεις κλπ., επιλέγοντας με την εμμονή στη ψήφιση μιας τέτοιας αντικοινοβουλευτικής τροπολογίας, να ανοίξει νέα κοινωνικά μέτωπα και να συγκρουστεί άγρια με τα Συνδικάτα, που ασφαλώς και θεωρούν αιτία πολέμου αυτή της την κίνηση. Τα σημαίνει όμως στην πράξη αυτή η ενέργεια; Είναι φανερό ότι οι γενικόλογες κυβερνητικές προθέσεις για την τροποποίηση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, μετά από απραξία πέντε ετών, χωρίς επεξεργασμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση για το ζήτημα, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στα Ταμεία οδηγώντας τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, κυρίως τους ασθενέστερους, σε κατάρρευση και τους ασφαλισμένους τους σε απόγνωση. Είναι ακόμη προφανές ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση για “μεταρρυθμίσεις”, αλλά ένα νέο πλουσιοπάροχο δώρο της κυβέρνησης προς τους εργοδότες, χάριν των οποίων καταργεί τα προσχήματα και θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Αρκεί να σημειωθεί, πως αν εφαρμοσθούν τα νέα.. μέτρα, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη μείωση των συντάξεων εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, την απώλεια σημαντικών ασφαλιστικών εισφορών για τα Ταμεία, ενώ θα οδηγήσουν αναπόφευκτα και σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων που είναι ενταγμένοι σε αυτά. Επόμενο είναι, ότι στη βάρβαρη αυτή επιλογή οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα θα απαντήσουν, με το μόνο μέσο που διαθέτουν, τον αγώνα τους. Στην κυβέρνηση εναπομένει να αναλογισθεί τις σοβαρότατες συνέπειες των πρωτόγνωρων κοινωνικών αντιδράσεων που θα έρθουν και τις οποίες δυστυχώς δείχνει να μην τις αντιλαμβάνεται!

ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Τα ελαστικά REGAL κατασκευάζονται από την DUNLOP RSA

155/70R13 RST220 45.50 165/70R13 RST220 45.50 175/70R13 RST220 48.00 --------------------------------------------------------------------------------165/70R14 MICH SAVER 65.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 185/60R14 TYFOON SPORT 57.00 6 Χ 14 185/R14 UNIROYAL 8PR 71.50 ΑΠΟ 600,00 ΕΥΡΩ 195/R14 REGAL 8PR 69.50 --------------------------------------------------------------------------------185/65R15 MICH SAVER 75,70 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 195/65R15 REGAL SPORT 62.12 7 X 15 195/70R15 REGAL 8PR 77.50 ΑΠΟ 680,00 ΕΥΡΩ 195/50R15 MICH EXALTO 73.35 ---------------------------------------------------------------------------------205/50R16 REGAL RD3100 88.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 205/55R16 MICH EXALTO 97.00 7 X 16 205/45R16 MICH EXALTO 130.00 ΑΠΟ 980,00 ΕΥΡΩ 225/55R16 DUNLOP9000 130.00 --------------------------------------------------------------------------------------205/40R17 REGAL RACER 100.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 215/45R17 MICH EXALTO 170.00 205/50R17 METEOR SPORT 100.00 7 X 17 225/45R17 MICH EXALTO 145.00 ΑΠΟ 960,00 ΕΥΡΩ 225/45R17 REGAL RACER 110.00 235/45R17 REGAL RACER 125.00 235/45R17 MICH SPORT 160.00 ----------------------------------------------------------------------------------------------225/40R18 REGAL RACER 130.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 8 X 18 ΑΠΟ 1240,00 ΕΥΡΩ

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται Φπα 19% η τοποθέτηση και η ζυγοστάθμιση.

AUTO MANOS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΡΤΗΣ Λαρίσης 223 Βόλος Τηλ.Fax 2421060214 Κιν. 6946969944


07:07 20/7/2009 11:01 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ] Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περίφημη έκταση που πούλησε η Μητρόπολη στις Νηές. Η Κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» έγραψε προχθές ότι το Προξενείο Κομοτηνής δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε για την υπόθεση, όπως ισχυρίστηκε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος την προηγούμενη εβδομάδα, ούτε έδωσε κανένα χαρτί (ταπιά) που να βεβαιώνει κάτι. Άλλωστε το Προξενείο Κομοτηνής έχει δικαιοδοσία ως την Καβάλα και σε καμία περίπτωση ως τη Μαγνησία. Η δικηγόρος της Ι.Μ.Δ. διευκρίνησε ότι τα ταπιά δεν τα πήραν τώρα, αλλά βρίσκονται στη Μονή Ξενιάς. Από πολύ καιρό τώρα, από τότε που ακούστηκαν και γράφτηκαν αμφισβητήσεις για την πωληθείσα έκταση, ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών (αρμόδιος υφυπουργός κ. Μπέζας) με επανειλημμένα έγγραφα και τηλεφωνήματα στο γραφείο του, να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επίμαχης έκτασης, πλην όμως καμία απάντηση δεν πήρε. Αύριο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο θα συζητηθεί η περιβαλλοντική μελέτη της επένδυσης. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας έχει κάνει τις επισημάνσεις της και ζητά η μελέτη να γυρίσει πίσω στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να υπάρξουν αλλαγές και απαντήσεις σε ερωτήματα που τίθενται. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την μελέτη περιβάλλοντος της επένδυσης, αλλά είναι πολύ δύσκολο να απορρίψει τις ενστάσεις των υπηρεσιακών παραγόντων. Στην περίπτωση του γκολφ, ο Νομάρχης είναι κάθετος και δεν συναινεί, στο θέμα όμως της αφαλάτωσης και της συνολικής επίπτωσης στο περιβάλλον από την επένδυση, σε ενέργεια, νερό κ.λπ τι θα απαντήσει; Υπάρχει πρόβλημα ή το δημιουργούν άλλα συμφέροντα; Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το Ν.Σ. να συνδέσει το

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

Νεκρός 20χρονος βολιώτης σε τροχαίο κοντά στο σκουπιδότοπο

θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με το περιβαλλοντικό. Είναι δύο πράγματα εντελώς διαφορετικά και έτσι θα πρέπει να τα χειριστούν, πλειοψηφία και μειοψηφίες. Δεν θα πρέπει επίσης να διαφεύγει από κανέναν ότι η επένδυση στις Νηές είναι από τις μεγαλύτερες που θα γίνει στην περιοχή μας και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Πολύ σωστά γίνεται ενδελεχής έλεγχος στα πάντα, αλλά θα πρέπει και εμείς να συναινέσουμε ώστε να μην φθάσουμε στο σημείο να διώχνουμε με τις ενέργειες μας τους επενδυτές.

Σενάρια επί σεναρίων για το τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός. Θα πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο; Θα τις αφήσει για τον Οκτώβριο ή θα αποφασίσει οι διαδικασίες για την εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο ώστε να μην μπούμε σε μια μεγάλη περίοδο εκλογολογίας; Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει ακόμη τι θα κάνει. Στη ΝΔ πιέζουν για ανασχηματισμό πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ οι Σουφλιάς, Λούλης και Ντόρα του λένε να γίνουν εκλογές των Σεπτέμβριο διότι τον Μάρτιο θα είναι πολύ αργά.

Θα πρέπει επίσης να σταματήσει αυτή η ιστορία περί σκανδάλων και εμπλοκής της Υπουργού Εξωτερικών και του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου στην υπόθεση. Η ιστορία του γκολφ και της γενικότερης επένδυσης έχει ξεκινήσει από το 2003 και τότε κανείς ακόμη δεν είχε στο μυαλό του την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων. Κατά την άποψη μου τα μόνα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν είναι το ιδιοκτησιακό (από την Κυβέρνηση) και το Περιβαλλοντικό (από την εταιρία) ώστε να προχωρήσει άμεσα η επένδυση προς όφελος του Ν. Μαγνησίας.

Πολλά περαστικά χθες στον δημοτικό σύμβουλο και μέλος της ΤΕΔΚ Τάσο Στρατηγόπουλο από όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας. Ο κ. Τάσος είναι πάντα πολύτιμος.

Το καλύτερο ανέκδοτο που άκουσα τον τελευταίο καιρό ήταν «Γεωργιανός τουρίστας». Ο Δήμαρχος Βόλου μίλησε σε δυο Γεωργιανά κανάλια και κάλεσε τους Γεωργιανούς να επισκεφτούν το Βόλο. Πολύ θα το ήθελαν, αλλά τους λείπουν τα ευρώ Δήμαρχε.

Πάρα πολλοί φίλοι και σύντροφοι του αντιδημάρχου Γιώργου Δανηλόπουλου στην ορκωμοσία του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πήρε το πτυχία του χωροτάκτη και του εύχομαι και εις ανώτερα διότι είναι από τους πλέον δημιουργικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως δεν πάει διακοπές διότι φοβάται τον αιφνιδιασμό. Σε σύσκεψη στελεχών στην Ιπποκράτους, αποφασίστηκε να αναδειχθούν τα θέματα της οικονομίας σε περιοδείες στην περιφέρεια και εν μέσω των μπάνιων του λαού.

7

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι ένας 20χρονος, κάτοικος εν ζωή Βόλου σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο δρόμο Βόλου-Βελεστίνου, στο ύψος του χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων και συγκεκριμένα στο 53ο χλμ της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας Βόλου. Πρόκειται για τον Στέλιο Ζιώγα που ήταν μαθητευόμενος στη μονάδα ελικοπτέρων του 307 ΤΣΥΑΥ στο Στεφανοβίκειο, το αυτοκίνητο του οποίου, ένα πράσινο ΙΧ επιβατικό μάρκας Seat, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, έχοντας κατεύθυνση προς το Βόλο, ξέφυγε από την πορεία του προς τα αριστερά στο παραπάνω σημείο και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κολώνα της ΔΕΗ που ήταν τοποθετημένη στην κεντρική υπερυψωμένη διαχωριστική νησίδα του δρόμου. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν το αυτοκίνητο να κοπεί σχεδόν στη μέση και ο θανάσιμος τραυματισμός του 30χρονου, ο οποίος ανασύρθηκε από την άμορφη μάζα των σιδηρικών με τη συμβολή ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος. Σύμφωνα με την Τροχαία το δυστύχημα οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός, αλλά και στην απόσπαση της προσοχής του, ενώ όπως ανέφερε η τροχαία ο άτυχος νεαρός δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Προανάκριση για το συμβάν ενεργείται από την Τροχαία Βόλου.

Η Ροδούλα Ζήση ζητά την χρηματοδότηση περιβαλλοντικού έργου στην Κάρλα Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση,, προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γ. Σουφλιά, σχετικά με την χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ περιβαλλοντικού έργου στην περιοχή της λίμνης Κάρλας Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η κα Ζήση αναφέρει τα εξής: «Είναι γνωστό ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ εισπράττει τα πρόστιμα, που επιβάλλονται από νομαρχιακές υπηρεσίες σε βιομηχανίες κ.τ.λ. για την ρύπανση του Περιβάλλοντος. Τα πρόστιμα αυτά καταλήγουν στο ΕΤΕΡΠΣ, ταμείο που έχει στόχο να χρηματοδοτεί περιβαλλοντικά έργα. Η ΝΑΜ και το 2007 και το 2008 σας έχει ζητήσει –χωρίς μέχρι σήμερα ανταπόκρισή σας- να χρηματοδοτήσετε από το ΕΤΕΡΠΣ, την αποκατάσταση της αποστραγγιστικής τάφρου Σ4, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας. Το ποσόν που απαιτείται ανέρχεται στα 296.350€ και αφορά στην εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης, αναβάθμισης και προστασίας του περιβάλλοντος στην αποστραγγιστική τάφρο Σ4. Θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα της ΝΑΜ για την χρηματοδότηση περιβαλλοντικού έργου της Μαγνησίας, με την επιστροφή μέρους των χρημάτων από τα πρόστιμα για τις σχετικές παραβάσεις; Θα εφαρμοσθεί, επί τέλους, ο Ν. 1650/1986 και ποια η βέλτιστη πρακτική του ΥΠΕΧΩΔΕ στις χρηματοδοτήσεις από το ΕΤΕΡΠΣ;»


08:Layout 1 20/7/2009 10:16 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

τοπικά

Πρόγραμμα 8ήμερων διακοπών για όλους Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) έχει θέσει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» Οκταήμερων Διακοπών 2009 – 2010, το οποίο ισχύει από 15.5.2009 έως 31.3.2010. Δικαιούχοι του προγράμματος Στο Πρόγραμμα 8ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων: - Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ. - Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

- Εν ενεργεία ασφαλισμένοι των Ταμείων, που ασφαλίζουν ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (π.χ. Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ κλπ). - Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ - Συνταξιούχοι ταμείων, τα οποία ασφαλίζουν ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες (π.χ. Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ, ΝΑΤ, κλπ) με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ. - Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη. - Άτομα τα οποία είναι αυτοασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό. - Άτομα που απασχολούνται μέσω του Προγράμματος STAGE

Τρέχουν οι Βολιώτες «γράφει» η Τροχαία Από το σοβαρό τραυματισμό ενός δικυκλιστή, χαρακτηρίστηκε η εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία της δραστηριότητας των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από 26 συνεργεία ελέγχθηκαν για μέθη 634 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις, για τη μία εκ των οποίων υπήρξε η διαδικασία του Αυτοφώρου. Ακόμη 20 συνεργεία βεβαίωσαν 204 παραβάσεις για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας και 74 για τη μη

χρήση ζωνών ασφαλείας. Την εβδομάδα που πέρασε ελέγχθηκαν επίσης 646 δικυκλιστές και βεβαιώθηκαν συνολικά 136 παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, μία για στέρηση άδειας κυκλοφορίας, 8 για στέρηση ασφάλειας, 47 για μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς, 2 για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, μία για μέθη, 4 για την πρόκληση θορύβων και 37 ακόμη παραβάσεις που αφορούν σε άλλους λόγους.

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 8-10 &22-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 19-21 Στις παραπάνω ημερομηνίες το πούλμαν μαζί στο νησί ΔΩΡΕΑΝ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 28/9-2/9 Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή Από 280€ το άτομο Με ημερήσιο καράβι Minoan Lines 5,5 ώρες Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΟΓΑ ΑΙΓΙΝΑ 5-6/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 7-12/9

ΠΡΕΒΕΖΑ – ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ – ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ – ΠΗΓΗ ΑΧΕΡΩΝΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή ΠΡΟΣΦΟΡΑ από 170€ Συμμετοχή και με δελτία κοινωνικού τουρισμού – ΕΟΤ – ΟΓΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ 26-27/9 Ξενοδοχείο με πρωινό 80€ το άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

του Ο.Α.Ε.Δ. - Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΟΓΑ ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας, τότε δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους. Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής τους ταυτότητας. Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα με αναπηρία. Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην οικογένεια με αναπηρία

67% και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για τον καθένα από τους δικαιούχους. Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίο για τους εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων της παραγράφου Ι.Α. Και σ’ αυτή την περίπτωση το δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο σε ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» . - Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίο για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους». Προϋποθέσεις συμμετοχής Oι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2009-2010, είναι οι εξής: Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό ( στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό ( για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση

Κάτοικοι του Αργυλοχωρίου σε συνάντηση με τον Νομάρχη Επιτροπή κατοίκων του Αργυλοχωρίου επισκέφθηκε χθες το Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολο Παπατόλια, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα του οδικού δικτύου της περιοχής των οικισμών Άργυλοχώρι, Άνω Αργυλοχώρι και Πέρδικα. Η επιτροπή ζήτησε από το Νομάρχη, να προγραμματιστεί η επισκευή του οδικού δικτύου που συνδέει τους οικισμούς Αργυλοχώρι με το Άνω Αργυλοχώρι και να ασφαλτοστρωθεί η ήδη διανοιγμένη παράκαμψη του οικισμού Αργυλοχώρι, διότι ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο κεντρικός ιστός του οικισμού επιβαρύνεται από την αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων. Ο Νομάρχης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των πολιτών ότι η Νομαρχία σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού έχει θέσει τις προτεραιότητες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή, ενώ παράλληλα προγραμματίζει τη σταδιακή υλοποίηση ενός προγράμματος μικρών και μεγάλων οδικών παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Ενημέρωσε επίσης του πολίτες του Αργυλοχωρίου, για τη μεγάλη πρωτοβουλία της Νομαρχίας σε συνεργασία με τους Δημάρχους της περιοχής του

Αλμυρού και τους Δημάρχους του άξονα Αλμυρός – Ναρθάκι – Ξυνιάδα. Προωθείται, τόνισε, ο σχεδιασμός σύνδεσης του Αλμυρού και της Μαγνησίας με τον άξονα κεντρικής Ελλάδας, Ε65. Ήδη με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ανατέθηκε, είπε ο Νομάρχης, η σύνταξη της μελέτης σκοπιμότητας του έργου προκειμένου να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι σχετικές μελέτες και η διεκδίκηση του χωροθέτησης και κατασκευής του έργου. Πρώτη προτεραιότητα, τόσο για τη Νομαρχία όσο και για το Δήμο είναι η επέκταση του σημερινού ασφαλτοστρωμένου επαρχιακού δρόμου Αργυλοχώρι – Πέρδικα μέχρι την εθνική οδό Φάρσαλα – Μικροθήβες ώστε να συνδέσει απευθείας την περιοχή με τα Φάρσαλα. Για το λόγο έχει ήδη συνταχθεί μελέτη και έχει εγγραφεί πίστωση 250.000 ευρώ, περίπου, στο Νομαρχιακό πρόγραμμα, ενώ αναμένεται η δημοπράτηση του έργου τους επόμενους μήνες. Ο Δήμος Αλμυρού, παράλληλα, είπε ο Νομάρχης επισκευάζει το δρόμο Αργυλοχώρι – Άνω Αργυλοχώρι και πως στις επιδιώξεις του Δήμου και της Νομαρχίας είναι και η ολοκλήρωση της παράκαμψης του οικισμού.

ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Διεύθυνση : Ιωλκού (Ελ. Βενιζέλου) 17, 1ος όροφος Τηλέφωνο : 24210 35836, Κινητό: 6973487523

8

τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα: - Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : € 18.000,00 - Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 31.000,00 -Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 45.000,00 Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 € Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά. Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη. Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναιδιαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής.

Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη. Αναλυτικά σ’αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων , τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος της εργατικής η αγροτικής εστίας ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου. Επίσης εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες. Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2008 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ ή στην ιστοσελίδα στης ΕΣΕΕ : http:// www.esee.gr/page.asp?id=268 8.

Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Βαμβακουργίας Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο εσωτερικό ενός εκ των εγκαταλειμμένων κτηρίων του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαρτιά και σε σκουπίδια που ήταν πεταμένα στους χώρους του κτηρίου με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις και να προκαλέσει ζημιές στους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου εμβαδού 1000τ.μ. περίπου. Άμεση ήταν ωστόσο η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου μόλις ειδοποιήθηκε, που

έσπευσε στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά με έξι οχήματα και δεκαπέντε άνδρες, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του διοικητή της, έθεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα υπό έλεγχο την πυρκαγιά και κατάφεραν να την κατασβέσουν πλήρως γύρω στις 4:30 το απόγευμα. Ας σημειωθεί ότι στους χώρους του πρώην εργοστασίου πρόκειται να κατασκευαστεί το Μεσογειακό Χωριό, τους οποίους μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε η υπουργός Απασχόλησης κ. Πετραλιά.

ΑΣΤΕΡΗΣ ΤΡΑΒΕΛ Και για το φετινό καλοκαίρι υπάρχουν πολλοί προορισμοί για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο αεροπορικώς και οδικώς. ΕΛΛΑΔΑ Όλες οι αναχωρήσεις από Βόλο Για Κυκλάδες – Ιόνια νησιά – Μυτιλήνη Αεροπορικά πακέτα για Ελλάδα – Fly & Drive με αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα Οδικές εκδρομές εξωτερικού με αρκετές αναχωρήσεις από Βόλο : Κωνσταντινούπολη 15/7, 29/7, 12/8, 26/8 Καππαδοκία 24/8 11 ημ. Δαλματικές ακτές 23/7 9 ημ. Σόφια – Βουκουρέστι – Σιναία 6ημ. 15/7 & 17/8 Τήνος συνεχείς αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή Εκδρομές με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Αεροπορικές εκδρομές με αναχωρήσεις από Βόλο Για αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης 25/7, 8/8, 15/8 Για Παρίσι – Παρίσι Disney – Βαρκελώνη Βαρκελώνη – Κυανή Ακτή – Κλασσική Ισπανία Εξωτικοί προορισμοί - Γαμήλια πακέτα – Club – Κρουαζιέρες Ελλάδα και για όλο τον κόσμο Συνεργασία με όλα τα πρακτορεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης Αντωνοπούλου 37, Βόλος Τηλ. 24210 25243


09:Layout 1 20/7/2009 10:20 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

τοπικά

Δεν ξέρει τίποτα το προξενείο Κομοτηνής για της Νηές

Τα «ταπιά»είναι από το 1986 στη Μονή Ξενιάς Για ρουσφέτια παρελθόντων χρόνων κάνει λόγο ο δικηγόρος κ. Λωρίτης

Α

προσδόκητη τροπή παίρνει η υπόθεση με τους αμφισβητούμενους τίτλους ιδιοκτησίας των εκτάσεων στην περιοχή Νηές της Μαγνησίας, τις οποίες πούλησε η Μητρόπολη Δημητριάδος σε ιδιώτες επενδυτές, ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα διεξαχθούν στην περιοχή: Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, το οποίο επικαλέστηκαν ως πηγή προέλευσης των τίτλων κυριότητας οι εκπρόσωποι της Μητρόπολης, διαψεύδει κάθε σχέση με την υπόθεση. Το προξενείο Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» «Είχαμε επισημάνει από την περασμένη Κυριακή ότι η χρησιμοποίηση του τουρκικού προξενείου σε ένα τέτοιο ζήτημα φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θέλοντας και μη αναμειγνύεται στην υπόθεση, εφόσον δύο συγγενικά της πρόσωπα έχουν άμεση σχέση με την εξέλιξη αυτής της επένδυσης: ο αδελφός της νύφης της Μίλτος Καμπουρίδης ως επενδυτής και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων. Αλλά και η ίδια η κυρία Μπακογιάννη έχει πάρει ενεργό μέρος στη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων και τιμήθηκε γι' αυτή της την προσφορά από τους δήμους Βόλου και Λάρισας. Ο τελευταίος «λαγός» που έβγαλε από το μανίκι της η πλευρά της Μητρόπολης ήταν η ύπαρξη κάποιων οθωμανικών τίτλων ιδιοκτησίας, οι οποίοι «βρέθηκαν στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής» («Θεσσαλία», 7/7/09). «Το θέμα κλείνει οριστικά και πέραν πάσης αμφιβολίας», δηλώνει στην ίδια εφημερίδα της περιοχής ο νομικός εκπρόσωπος της Μητρόπολης κ. Μιχάλης Βασιλικός. Και συμπληρώνει: «Μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου αποδεικνύεται ότι η Εκκλησία αγόρασε την έκταση στις Νηές, με τίτλους που συντάχθηκαν απολύτως νόμιμα κατά το τότε καθεστώς. Οι τίτλοι δεν αμφισβητούνται και αναγνωρίστηκαν απόλυτα από το ελληνικό κράτος. Για μας κλείνει το θέμα οριστικά». Επειδή για μας το θέμα δεν κλείνει, αναζητήσαμε αυτά τα έγγραφα στην πηγή που υποδεικνύει η Μητρόπολη: το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Ο γενικός πρόξενος δήλωσε παντελή άγνοια, αρνείται ότι οι υπηρεσίες του παρέδωσαν παρόμοια έγγραφα, και το σημαντικότερο: όπως μας δήλωσε εκπρόσωπος του προξενείου, δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί η δικαιοδοσία του φτάνει μέχρι την Καβάλα και όχι βέβαια τη Μαγνησία! Δεν γνωρίζουμε ποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να αναμείξουν το τουρκικό προξενείο σε μια υπόθεση που έχει φέρει σε αντιπαράθεση τη Μητρόπολη, τις εταιρείες του κ. Καμπουρίδη και τους αθλητικούς παράγοντες του κ. Κούβελου από τη μια μεριά με περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής και τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την άλλη. Οπωσδήποτε όσοι εμπνεύστηκαν να νομιμοποιήσουν τους τίτλους μέσω τουρκικού προξενείου δεν πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς με τις εξελίξεις. Το χειρότερο είναι ότι και το περιεχόμενο των εγγράφων (που υποτίθεται ότι βρέθηκαν στο προξενείο) δεν λύνει το πρόβλημα των αμφισβητούμενων εκτάσεων. *Πρώτα πρώτα τα «ταπιά» δεν δίνουν κυριότητα, σύμφωνα με τη νομολογία του Αρείου Πάγου.

Σ' ευχαριστώ, ω υπουργείο *Επιπλέον, σύμφωνα με το οθωμανικό δίκαιο, το δάσος ανήκει στον σουλτάνο και μόνο αυτός έδινε επικαρπία (τεσαρούφ) σε δάση και όχι κυριότητα. Αλλά ο σουλτάνος δεν είναι συμβαλλόμενος και το όνομά του απουσιάζει από τα έγγραφα αυτά. *Όσο για τα όρια που περιγράφεται, δεν μπορούν να ταυτιστούν καθόλου με τις επίμαχες εκτάσεις ενώ δεν αναφέρεται καν η Μονή Ξενιάς. Το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή που αρνείται ότι διέθεσε οποιουσδήποτε τίτλους. Ασχέτως πού βρέθηκαν, λοιπόν, αυτά τα έγγραφα-ενοικιαστήρια, που υποτίθεται ότι συντάχθηκαν «κατά τα τέλη του μήνα Σαμπάν του έτους χίλια διακόσια εννιά» (1794) και τα υπογράφουν «ο προσκυνητής Ελχάτζ και ο βοεβόδα Ερμιγιέ», δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους ανύπαρκτους μέχρι στιγμής τίτλους κυριότητας. Ας αφήσουμε, όμως, τα ταπιά του σουλτάνου στην άκρη και ας επανέλθουμε στο πώς η Μονή Ξενιάς μετατόπισε στα επίμαχα 10 συμβόλαια τον ισχυρισμό της για κα-

τρόπος για να μεταβιβάζεται η κυριότητα από τον αληθή κύριο (το κράτος) στον υπολαμβανόμενο κύριο (το μοναστήρι). Ομως, δεν παύει να είναι ένα "γαργαλιστικό μυστήριο" το πώς έγινε αυτό και το ελληνικό κράτος νόμιζε ότι η κυριότητα των δικών του εκτάσεων ανήκε δήθεν στο μοναστήρι. Εξ ίσου "γαργαλιστική" είναι και η τελευταία ανακάλυψη στην έρευνά μου για το ιδιοκτησιακό στις Νηές που διεξάγω εδώ και ένα περίπου χρόνο με εντολή περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής». Ακολουθεί ο σχολιασμός του Γιώργου Λωρίτη σε δύο έγγραφαντοκουμέντα που, κατά τη γνώμη του, λύνουν και το μυστήριο της επίδικης έκτασης: «Πολύ παλιά υπήρχε πραγματικά κάποιο θέμα με μια μεγάλη έκταση στις Νηές, για την κυριότητα της οποίας έριζαν το ελληνικό Δημόσιο και η (τότε) Μονή Ξενιάς. Σχετικά έγιναν και δίκες. Οι αποφάσεις είναι χειρόγραφες και δυσανάγνωστες, όμως ένας δικηγόρος αντιλαμβάνεται τα ουσιώδη για τη λύση του μυστηρίου.

περιφέρειαν του χωρίου Σούρπης, δυτικώς με περιφέρειαν του χωρίου Πτελεού, μεσημβρινώς με ελαιώνα της Μονής Ξενιάς και θάλασσαν κατόπιν αυτού...". »Είναι χαρακτηριστικό ότι προς Νότο ("μεσημβρινώς") όπου υπήρχε θάλασσα, όχι ως άμεσο σύνορο, αλλά μετά ("κατόπιν") την αμέσως συνορεύουσα περιοχή, αυτή η θάλασσα αναφέρθηκε. Προς Βορράν ("αρκτικώς"), όμως, δεν αναφέρεται θάλασσα ούτε ως άμεσο σύνορο ούτε ως υπάρχουσα μετά την αμέσως συνορεύουσα περιοχή ("περιφέρεια του χωρίου Σούρπης"). Η θάλασσα ωστόσο, στον μυχό του όρμου των Νηών βρίσκεται προς Βορράν. »Ετσι καθίσταται προφανές ότι η έκταση αυτή βρισκόταν μακριά από τον αιγιαλό του μυχού του όρμου των Νηών. Νομίζω πως αυτά τα αναφερόμενα σύνορα είναι αόριστα και ανεπίδεκτα τοπικής εφαρμογής και έτσι δεν τίθεται σήμερα θέμα κυριότητος της Μονής στην έκταση αυτή (δεν νοείται νομικώς και λογικώς κυριότης επί αορίστου εκτάσεως). Αλλωστε, για μια τέτοια κυριότητα θα ανέκυπταν πλείστα όσα θέματα, όπως αυτό της συνεχούς ή όχι υπάρξεως της Μονής Ξενιάς κ.λπ.

Μιχάλης Βασιλικός: «Δεν πήγαμε στο προξενείο της Κομοτηνής»

«Διαπλοκή εποχής» »Το σημαντικότερο, πάντως, και καταλυτικό είναι ότι μετά βεβαιότητος η έκταση αυτή (έστω και αόριστη) κατέστη αδέσποτη και έτσι κατ' άρθρο 972 Α.Κ. ανήκει

Ωστόσο, από την πλευρά του νομικού συμβούλου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος κ. Μιχάλη Βασιλικού αμφισβητείται στο σύνολό του το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και θεωρείται τελείως λανθασμένη η άποψη που διατυπώνεται. Σε τηλεφωνική επικοινωνία της εφημερίδας «Μαγνησία» με τον κ. Βασιλικό, ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης Δημητριάδος έκανε γνωστό ότι τα έγγραφα για τα οποία γίνεται λόγος στο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», βρέθηκαν στην ανδρώα Μονή της Άνω Ξενιάς στο παρελθόν, όταν Ηγούμενος εκεί ήταν ο νυν Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Μάλιστα ο ίδιος, ως ηγούμενος, μετέφερε τα έγγραφα στην Κομοτηνή προκειμένου να τα επικυρώσει, ενώ η μετάφρασή τους έγινε στις 4 Ιανουαρίου 1986 από τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης κ. Αντώνιο Γρηγοριάδη που προφανώς γνώριζε την τουρκική γλώσσα. «Κανείς δεν είπε, ότι ως Μητρόπολη, πήγαμε στο προξενείο Κομοτηνής», επέμεινε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλικός. τοχή των εκτάσεων από αμνημονεύτων ετών, ειδικά στο έτος 1881. Αυτό το έτος, πέραν του ότι «βολικά» συμπληρώνει τα απαιτούμενα χρόνια χρησικτησίας (όπως αναλυτικά εξήγησε ο δικηγόρος Γιώργος Λωρίτης στο προηγούμενο ρεπορτάζ του «Ιού»), είναι και η χρονολογία απελευθέρωσης της Θεσσαλίας. Ξεχνάει, όμως, η Ιερά Μητρόπολη, όπως συμπληρώνει ο κ. Λωρίτης, ότι οι Νηές ανήκαν ήδη στο ελληνικό κράτος, όπως και η Μιτζέλα που βρίσκεται βορειότερα και μάλιστα είχε πάρει την ονομασία Αμαλιάπολις από την τότε βασίλισσα Αμαλία. Αρα, αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να μην ισχύουν όσα περί 1881 υποστηρίζονται από τη Μητρόπολη του Βόλου. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις Νηές είναι ξεκάθαρο και αναμφισβήτητο, κατά την εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση του κ. Λωρίτη, που έχει κατατεθεί και στις αρμόδιες αρχές: «Παρέμενε και σ' εμένα μια απορία», παρατηρεί ο ίδιος: «Πώς έγινε και το ελληνικό κράτος υπελάμβανε (εσφαλμένα) κατά τις δεκαετίες του 1930 και του 1950 ότι η Μονή Ξενιάς είχε στην κυριότητά της κάποιες χιλιάδες στρέμματα στις Νηές και δημιουργήθηκε το τραγελαφικό φαινόμενο να αγοράζει το κράτος (κατά τις δεκαετίες εκείνες) από το μοναστήρι εκτάσεις που αληθώς ήταν δικές του (του κράτους); Ηταν σφάλμα παραδρομής; »Ηταν διαπλοκή "εποχής"; Τι τέλος πάντων ήταν; Προφανέστατα κανένας νόμος δεν προβλέπει ότι αυτός είναι ένας νόμιμος

αυτοδικαίως στο ελληνικό Δημόσιο. Η έκταση αυτή ούτε κατά διάνοια δεν συμπίπτει με την σήμερα επίμαχη των 10 συμβολαίων. »Πώς λύνεται, όμως, το μυστήριο σε σχέση με την έκταση που το ελληνικό κράτος υπελάμβανε (εσφαλμένα) κατά τις δεκαετίες του 1930 και του 1950 ότι η Μονή Ξενιάς είχε στην κυριότητά της; Ενα έγγραφο του 1920 είναι "η πέτρα του σκανδάλου"! Ενας κρατικός λειτουργός έκανε την γκάφα ή την "κουτσουκέλα" το 1920 και εκεί "πάτησε" η Μονή Ξενιάς και "κυρίευσε" την επίμαχη έκταση "με τις ευλογίες του τότε σεβαστού υπουργείου". »Αλλά, ένας "κρατικός λειτουργός" δεν έχει νομικώς την εξουσία να μεταβιβάζει (και μάλιστα εκ σφάλματος) κυριότητα του Δημοσίου σε άλλους, ούτε να την αναγνωρίζει. Εξ άλλου, από το 1915 απαγορεύεται η χρησικτησία κατά του ελληνικού Δημοσίου. Ενας επιθεωρητής του Δασαρχείου, κατά το 1920, με την εντολή να επιθεωρήσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους των Νηών (δάσος Χλωμός, από το όνομα του ομώνυμου βουνού) αλλάζει αυθαιρέτως και εσφαλμένως τα σύνορα και αφού αναφέρει ότι το δάσος ανήκει στη Μονή Ξενιάς δυνάμει των ανωτέρω δικαστικών αποφάσεων περιγράφει και τα σύνορα αλλάζοντάς τα και θέτοντας ότι δήθεν προς Βορράν συνορεύει με "... αρκτικώς υπό της θαλάσσης του Παγασητικού...". "Βάφτισε" τις δημόσιες παραλια-

κές εκτάσεις στον μυχό του όρμου των Νηών ως δήθεν ανήκουσες στην κυριότητα του μοναστηριού και εφεξής προφανώς το ανίκανο και αδιάφορο ελληνικό κράτος "υπελάμβανε" ότι οι δικές του παραλιακές εκτάσεις ανήκαν στο μοναστήρι, και μάλιστα στη 10ετία του 1950 τις αγόρασε κιόλας από το μοναστήρι και ακολούθως "υπελάμβανε" ότι τα 1.353 στρ. (τα δικά του) που δεν τα αγόρασε, ανήκαν στο μοναστήρι. Μία από τις πολλές κινητοποιήσεις των τοπικών περιβαλλοντικών οργανώσεων της Μαγνησίας που έγιναν για να σωθούν οι Νηές. »Στο έγγραφο αυτό ο επιθεωρητής έγραφε επιπλέον και ότι το δάσος αυτό ανήκε στη Μονή Ξενιάς "δυνάμει τίτλου Τουρκικού", όπως προφανώς του εδήλωσε το μοναστήρι, που όμως δεν του έδειξε κανένα τίτλο. "Εκ των τίτλων τούτων ουδένα μοι υπεδείξατο το ηγουμενοσυμβούλιο", "ισχυρισθέν ότι το Σεβαστόν Υπουργείον έχει λάβει γνώσιν του ζητήματος της ιδιοκτησίας και έχει δώσει τον δέοντα χαρακτηρισμόν εις το εν λόγω δάσος". Αυτό δεν το ξαναθυμήθηκε κανείς κρατικός λειτουργός, ούτε το ερεύνησε, ούτε κανείς Υπουργός λογοδότησε. Εχουμε στα χέρια μας ένα ιστορικό μνημείο διαπλοκής "εποχής" όπου το "Σεβαστόν Υπουργείον" δέχθηκε "έτσι απλά" (με απλή παραποίηση συνόρων) να αναγνωρίζει αναρμοδίως μια δημόσια παραλιακή έκταση ως ιδιωτική και ακολούθως να την αγοράζει κιόλας».

Αγωγή κατά Γ. Καρατζαφέρη Κατά πληροφορίες μας, αγωγή κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη κατατέθηκε την Δευτέρα 20/07/2009, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, από την Εταιρεία Golfing Developments Α.Ε., για τις συκοφαντικές αναφορές του Προέδρου του Λ.Α.Ο.Σ. στην επένδυση της Εταιρείας στην περιοχή Νηές του Νομού Μαγνησίας. Η συζήτηση της αγωγής, η οποία αφορά σειρά προσβολών από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως και την 17η Ιουλίου του 2009, προσδιορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2010.Κύριο αίτημα της εταιρείας είναι να καταδικαστεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, να χορηγήσει στην Εταιρεία δήλωση στην οποία να παραδέχεται ότι όλοι οι ισχυρισμοί του σχετικά με την δήθεν αγορά από την Εταιρεία Golfing Developments Α.Ε δημοσίων εκτάσεων στην περιοχή Νηές του Δήμου Σούρπης του Νομού Μαγνησίας, σε δήθεν καταπάτηση από την ανωτέρω Εταιρεία δημόσιας έκτασης στην περιοχή Νηές, σε δήθεν αξιοποίηση προνομιακής πληροφόρησης από στελέχη της Εταιρείας που οδήγησαν στην δημιουργία υπεραξιών, σε τέλεση από τους εκπροσώπους της Εταιρείας κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του Δημοσίου και καταπάτηση δημόσιας γης καθώς και η παρομοίωση της συγκεκριμένης επένδυσης της Εταιρείας Golfing Developments A.Ε. με «Νέο Βατοπέδι» και γενικά, οι απαξιωτικές αναφορές του στην ανωτέρω επένδυση από 19 Σεπτεμβρίου 2008 έως και την 17η Ιουλίου 2009 είναι αβάσιμες. Η Εταιρεία τέλος

Η ανάλυση των εγγράφων »Στις 14 Δεκεμβρίου του 1866 το ελληνικό Δημόσιο άσκησε αγωγή κατά της Μονής Ξενιάς που όμως βρισκόταν στην ακόμη υπό τουρκική κατοχή Θεσσαλία (σε αντίθεση με την έκταση στις Νηές που ήδη ανήκε στο ελληνικό κράτος) και εκπροσωπευόταν από κάποιον αντιπρόσωπό της. Στις 26 Σεπτεμβρίου 1878 έγινε η τελική πρωτοβάθμια δίκη στο τοπικά αρμόδιο (τότε) Πρωτοδικείο της Λαμίας (στο ελεύθερο ελληνικό κράτος) και εκδόθηκε η υπ' αρ. 755/1878 απόφαση που απέρριψε την αγωγή. Η υπ' αρ. 1016/1881 απόφαση του Εφετείου Αθηνών απέρριψε την έφεση του ελληνικού Δημοσίου και η υπ' αρ. 21/1896 απόφαση του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση του ελληνικού Δημοσίου. Η πορεία της μετοχής της επενδυτικής εταιρείας Dolphin στο χρηματιστήριο υψηλού ρίσκου του Λονδίνου. Η πορεία της μετοχής της επενδυτικής εταιρείας Dolphin στο χρηματιστήριο υψηλού ρίσκου του Λονδίνου. »Το σκεπτικό των αποφάσεων δεν προκύπτει (δυσανάγνωστο χειρόγραφο) και έτσι δεν προκύπτει ούτε το περιεχόμενο της αγωγής, ούτε η αξία ή η βαρύτης των ενδεχομένων στοιχείων και συνεπώς ούτε η έκταση της δεσμευτικότητας (δεδικασμένου) της αποφάσεως. Ομως, ένα πράγμα προκύπτει ως βέβαιο: εάν η Μονή είχε αληθώς κάποια έκταση στις Νηές, τότε αυτή είναι η αναφερόμενη στην αγωγή αυτή, δηλ. ένα δάσος με τα εξής σύνορα (αυτολεξεί) "... συνορεύει γύρωθεν ανατολικώς και αρκτικώς με

9

ζητά επιπλέον την καταδίκη του Γιώργου Καρατζαφέρη σε καταβολή προς την Εταιρεία ποσού αποζημίωσης, ως συμβολική αποκατάσταση της ηθικής βλάβης την οποία υπέστη από τη συμπεριφορά του Γιώργου Καρατζαφέρη. Στο πολυσέλιδο κείμενο της

αγωγής, αντικρούονται με αναλυτικά επιχειρήματα όλες οι ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του Γιώργου Καρατζαφέρη για την εν λόγω επένδυση τόσο στην Βουλή των Ελλήνων, όσο και σε διάφορα ΜΜΕ.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ : ΠΑΡΟ – ΣΥΡΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΤΗΝΟ – ΜΗΛΟ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ ΡΟΔΟΣ 8ήμερη αεροπορική εκδρομή…Αναχώρηση 25 ΙΟΥΛΙΟΥ με πούλμαν από Βόλο Ξενοδοχείο 5* RODOS PALACE – ημιδιατροφή…Τιμή 515€… Όλα πληρωμένα! ΕΥΡΩΠΗ – ΟΔΙΚΩΣ από Βόλο - BELLA ITALIA (7ημ.)…25,27/7, 1,3,8,10,15,17, 22/8…475€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ – ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ (10ημ.)…Κάθε Πέμπτη…765€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ (7ημ.)…25/7, 1,10, 17, 24/8…465€ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (11ημ.)…20,27/7 & 10/8…945€ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (5ημ.)…από 350€ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ (7 ημ.)… από 695€ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (9ημ.)…895€ - ΠΡΑΓΑ (5ημ.)…425€ 8ημ. αερ. ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Ξενοδοχεία 5* ημιδ. Αναχ….10 Αυγούστου ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ - 7ΗΜΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Κάθε Παρασκευή - 11ΗΜΕΡΗ – Αναχώρηση 9/8 – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΚΟΣΤΑΝΤΖΑ- ΟΔΗΣΣΟΣ – ΓΙΑΛΤΑ- ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ- ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ - 10ΗΜΕΡΗ – Αναχ. 9/8 – ΡΑΒΕΝΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΖΑΝΤΑΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Αντωνοπούλου 3&5 Τηλ. 24210 31059-60, 24210 22501

Σ


10:Layout 1 20/7/2009 4:41 μμ Page 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΒΑΖΟΥΡΑΣ Οργανωμένες εκδρομές όλο το καλοκαίρι με ποιότητα, πρόγραμμα και χαμηλό κόστος.

Κάθε Παρασκευή 2ήμερη και 3ήμερη εκδρομή στην Παναγία της Τήνου Αναλήψεως 114Β Τηλ/Fax: 24210 45659

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5ήμερη εκδρομή 19/8 – 23/8 Τιμή 160€ ανά άτομο

10


11:Layout 1 20/7/2009 10:00 μμ Page 1

Tρίτη 21 Ιουλίου 2009

Eλλάδα

Ικανοποίηση και δυσαρέσκεια Κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ με αφορμή την τοποθέτηση Τσάτσου για τον Πρόεδρο Τα πυρά της κυβέρνησης, αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχεται το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη θέση του συνταγματολόγου Δ.Τσάτσου για τον Πρόεδρο. Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους θεσμούς, δηλώνει η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, αλλά και του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει δηλώσεις συναδέλφων του συνταγματολόγων.

«Εκείνο που μπορώ να πω μόνο και νομίζω ότι τα λέει όλα είναι: Ξέρουμε όλοι ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι κορυφαίος θεσμός που συμβολίζει την ενότητα και του πολιτεύματος και τους έθνους. Και καλό είναι να μην παίζει κανείς -και μιλάω για την Αξιωματική Αντιπολίτευση- με τον θεσμό αυτό» επισήμανε. «Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που αφορούν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι κανόνες αυτοί πρέπει να τηρηθούν όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Η μη τήρησή τους κατά το Σύνταγμα σημαίνει, όπως ξέρετε, ουσιαστικά μια μορφή

παραβίασης του Συντάγματος» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος. Και κατέληξε: «Θέλω να θυμίσω στην Αξιωματική Αντιπολίτευση τι είχε ισχυριστεί όταν είχε τεθεί το ζήτημα επί κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη εκλογή του κ. Κωστή Στεφανόπουλου. Ας θυμηθεί τι έλεγε τότε και ας γυρίσει τουλάχιστον στην εποχή που φαινόταν ότι μπορεί να σέβεται τους θεσμούς». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Έχουμε έναν Πρόεδρο που ασκεί άψογα τα καθήκοντά του, Πρόεδρο αγαπητό στους πολίτες, Πρόεδρο που συμβολίζει την ενότητα της Ελλά-

δας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, για μας, κανένας λόγος για δεύτερες σκέψεις.» Το θέμα είναι ξεκάθαρο, συμπλήρωσε ο κ. Αντώναρος, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνη συμπεριφορά και προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών. Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη Ψαρούδα επικρότησε τη θέση του συνταγματολόγου Δ.Τσάτσου. Από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζεται ότι η επιλογή για εκλογές τον Μάρτιο είναι πολιτική. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε στο

Mega ότι το βασικό για τη χώρα είναι να απαλλαγεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι οι απόψεις του Δ.Τσάτσου είναι σεβαστές, ωστόσο, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και η ανάγκη για νέα κυβέρνηση είναι επιτακτική. Ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης για θέματα Δικαιοσύνης Ντίνος Ρόβλιας συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή και η ερμηνεία του Συντάγματος δεν μπορούν να λειτουργούν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος. Υπάρχει μια λογική στα λεγόμενα του

συνταγματολόγου Δ.Τσάτσου για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι παίζει με το θεσμό του Προέδρου. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, η γενική γραμματέας επανέλαβε τη στάση του κόμματός της να μην στηρίξει κανέναν για το προεδρικό αξίωμα. Πάντως, η Αλέκα Παπαρήγα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση -όπως εκτίμησε- δεν θα αντέξει περισσότερο.

Νέο πακέτο προτάσεων 35 χρόνια κατοχής και ανοχής «Έλλειψη αυτοκριτικής και τόλμης» Σ. Χατζηγάκη προς τους Η μαύρη ημέρα της 20ής Ιουλίου 1974 Προβλήματα γραμμής και ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» οι Ανανεωτικοί ροδακινοπαραγωγούς Να βάλουν φρένο στις κινητοποιήσεις τους κάλεσε τους ροδακινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ.Χατζηγάκης, ο οποίος στη συνάντηση που είχε μαζί τους δεσμεύτηκε να τους αποζημιώσει, ενώ πρότεινε η τιμή των ροδάκινων να διαμορφωθεί στα 0,22 ευρώ το κιλό. Το ποσόν αυτό προκύπτει από τα 0,18 ευρώ που θα δώσουν οι βιομηχανίες και 0,04 ευρώ από τη χρηματοδότηση μέσω ΛΑΕΚ του εργασιακού κόστους. Παράλληλα, ο κ. Χατζηγάκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες των ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση των ζημιών της παραγωγής και της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών. Στο μεταξύ, τα μπλόκα στην εθνική οδό δεν έχουν αποσυρθεί και από το πρωί της Δευτέρας παραμένουν κλειστά και τα δύο ρεύματα στους κόμβους Μελπαραμένουνισσοχωρίου και Γυψοχωρίου στα Γιαννιτσά, αλλά και στις διασταυρώσεις του εργοστασίου ΚΟΝΕΞ και του Μαυροβουνίου στη Σκύδρα. Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες παραγωγοί από την Πέλλα και την Ημαθία έφτασαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, τα οποία στάθμευσαν στην περιοχή του λιμανιού.

Οι μνήμες της 20ής Ιουλίου 1974 αναβιώνουν με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με τραγικές συνέπειες τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσφυγιά, τους αγνοούμενους, τη μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη σύληση πολιτιστικών μνημείων, τον τουρκικό εποικισμό. Στις 05.30 το πρωί, ώρα που στις 20 Ιουλίου 1974 άρχισε η απόβαση του τουρκικού στρατού στις ακτές της Κερύνειας, ήχησαν οι σειρήνες στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Στις 8 το πρωί τελέστηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες από την Κύπρο και την Ελλάδα κατά την τουρκική εισβολή. Στο μνημόσυνο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου και διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Τα πολιτικά κόμματα με διακηρύξεις τους καταδικάζουν την εισβολή και το έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, σημειώνουν, ο λαός της Κύπρου συνεχίζει τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και επανένωση του νησιού. Επισημαίνουν ακόμα την ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας λαού και ηγεσίας για να ανατραπούν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής. Στις διακηρύξεις τους τα πολιτικά κόμματα αναφέρονται, επίσης, στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και σημειώνουν ότι στόχος είναι η εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού, που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Προθεσμία στην 52χρονη για τη δολοφονία του συζύγου της στα Γρεβενά Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή Γρεβενών η 52χρονη, που κατηγορείται ότι μαζί με τα δύο παιδιά της δολοφόνησε το σύζυγό της, πριν από ένα χρόνο στο Δοτσικό Γρεβενών. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της 52χρονης και του 18χρονου γιου της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ από τις δικαστικές αρχές εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση στην Ελλάδα και της 20χρονης κόρης της, η οποία βρίσκεται στη Γερμανία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 52χρονη, στη διάρκεια οικογενειακού καβγά, σκότωσε, χτυπώντας με ξύλο στο κεφάλι, το σύζυγό της, ηλικίας 57 ετών και στη συνέχεια σε συνεργασία με τα δύο παιδιά τον έθαψαν σε αγροτική περιοχή του χωριού Δήμητρα Γρεβενών.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ MALTEZOS •Αξιόπιστα, ανοξείδωτα για μια ζωή •Επιλεκτικός συλλέκτης •Νιώστε τη διαφορά Ο μοναδικός ηλιακός μέσα – έξω ανοξείδωτος με πιστοποίηση ΕΛΟΤ ενεργειακής απολαβής Α ιδανικός για κεραμοσκεπές 10 χρόνια εγγύηση

ΒΙΟΘΕΡΜΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΑΜΠΛΕΚΟΣ ΙΑΣΟΝΟΣ 22 – ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 31736

11

Στην κόψη του ξυραφιού εξακολουθούν να βρίσκονται οι σχέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την Ανανεωτική Πτέρυγα να ασκεί δριμύ κατηγορώ στο αριστερό ρεύμα, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση με ανοιχτά όλα τα προβλήματα πολιτικής γραμμής και ηγεσίας. Με ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της διήμερης σύσκεψη του πανελλαδικού συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, τονίζει ότι δεν αναζητήθηκαν με αυτοκριτική τόλμη τα πολιτικά αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές, ενώ δεν χαράχτηκαν στόχοι για το μέλλον. «Δεν αναγνωρίστηκε το λάθος της αλλοίωσης της αριστερής ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, ούτε εισακούστηκε η αποδοκιμασία κατά των επιλογών της ηγεσίας για το ευρωψηφοδέλτιο. Δεν υιοθετήθηκε η ανάγκη μεγάλης πολιτικής στροφής, μακριά από αριστερισμούς. Δεν υπάρχει στις καταλήξεις η παραμικρή αναφορά για άνοιγμα στο σοσιαλιστικό χώρο και στο χώρο της πολιτικής οικολογίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι Ανανεωτικοί βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε «βαθιά και παρατεταμένη κρίση με ανοιχτά όλα τα προβλήματα πολιτικής γραμμής και ηγεσίας», ενώ υπογραμμίζουν πως η παραπομπή όλων των θεμάτων για την πανελλαδική σύσκεψη του Οκτωβρίου φανερώνει την «αδυναμία σύνθεσης των δια-

φορετικών απόψεων των κομμάτων και οργανώσεων που συγκροτούν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ». «Δυστυχώς η ηγεσία του ΣΥΝ παρά την σαφή και ισχυρή εξουσιοδότηση της ΚΠΕ για την διατήρηση του συμμαχικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ανέτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τόσο τις επιθέσεις εναντίον του Κόμματος όσο και την αλλοίωση του χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Ανανεωτική Πτέρυγα. Τα μέλη της μάλιστα κάνουν

λόγο για έντονες επιθέσεις που δέχονται από «σύμμαχες, υποτίθεται, δυνάμεις», οι οποίες «ξεπέρασαν κάθε όριο», ενώ καταγγέλλουν ότι «βάλλονται συστηματικά». «Πρόκειται για πρακτική πέρα και έξω από κάθε δεοντολογία και κυρίως πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό του ΣΥΝ. Εξάλλου, η αναζήτηση ‘εσωτερικού εχθρού’ για την ‘ερμηνεία’ του εκλογικού αποτελέσματος είναι και ξεπερασμένη και αναποτελεσματική», καταλήγουν οι ανανεωτικοί.


12:Layout 1 20/7/2009 4:42 μμ Page 1

Σ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ

ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ - ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΕ ΞΥΛΑ ΣIΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ

Κέρδος έως

540 ευρώ!!!

ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ AIRSYSTEM MEMORY VISCOELASTIC TM

Παπάγου 27 - Ν. Ιωνία Βόλου τηλ. 24210 69417 - 6976 514421

ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑSΑ

Βικιώτης - Δάμτσας Metropolis 150 / 200

ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Χωρίς να δημιουργεί σημεία πίεσης στο σώμα που συμβαίνει με τα συμβατικά στρώματα με ελατήρια, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας 80% μείωση στα στριφογυρίσματα κατά τη διάρκεια του ύπνου

STOP!!! ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΚΑΡΕΑ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ 15 χρόνια εγγύηση!

www.volosbike.com Δημητριάδος 38 ΒΟΛΟΣ τηλ.: 24210. 25231

12

ΝΙΚ. ΓΡΑΦΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Γαζή 90 & Κοραή Γωνία τηλ.: 24210 27255


13:10.qxd 20/7/2009 4:44 μμ Page 1

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 5ήμερη Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα 13-14-15-16-17/8 Δεκαπενταύγουστο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* 19-20/9 2ήμερη Π. Μαλεβή – Αγ. Θεοδώρα Πετρίτσι - Σαντάνσκι 18-19/7 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 22-23-24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ 80 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6ήμερη Κέρκυρα 7/7 έως 12/7 2ήμερη Αίγινα, Αγίου Νεκταρίου 18-19/7 Μονοήμερη 26/7 Αγ. Παρασκευή Ροδολείβους Σερρών 7ήμερη στην Κρήτη 1 – 7/9, ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή Από 260€ με καμπίνα ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 13 έως 16/8, 4ήμερη στην Ζάκυνθο με ημιδιατροφή Τιμή μόνο 219€ Τριήμερη 18-19-20/9 Πάτρα- Αρχαία Ολυμπία – Δημητσάνα – Βυτίνα- Τρίπολη Αγ. Θεοδώρα – Π. Μαλεβή – Ναύπλιο ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝΟΣ Κάθε Παρασκευή βράδυ και επιστροφή τη Δευτέρα Δεκτά και δελτία

Ιωλκού 67 * Τηλ. 24210 70334 – 70795 Κιν. 6978483941 Βόλος

13


14:Layout 1 20/7/2009 9:53 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ελλάδα - κόσμος

Μετά τη σύνοδο στο Βουκουρέστι

Υπεβλήθη στη Χάγη το υπόμνημα της ΠΓΔΜ στην προσφυγή κατά της Ελλάδας Το υπόμνημα που περιλαμβάνει την επιχειρηματολογία των Σκοπίων σχετικά με την κατατεθείσα προσφυγή κατά της Ελλάδας για «παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας» υποβλήθηκε τη Δευτέρα από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η απάντηση της Αθήνας έως τις 20 Ιανουαρίου 2010. Η ΠΓΔΜ προσέφυγε στη Χάγη το Νοέμβριο του 2008, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, βάζοντας βέτο στην πρόσκληση

«Είμαστε στο πλευρό σας» Στη βάση πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα ο πρωθυπουργός

Στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε για την ετοιμότητα που υπάρχει λόγω της αντιπυρικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Πολιτεία είναι στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας, ενώ υποσχέθηκε ότι θα λυθούν «στο μέτρο του δυνατού» προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Όχι» του Αρείου Πάγου στο επίδομα των 176 ευρώ σε γιατρούς του ΕΣΥ Οι γιατροί του ΕΣΥ εξαιρούνται από την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ, αποφαίνεται ο Αρειος Πάγος με το σκεπτικό ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους καθιστούν την εξαίρεση της καταβολής συμβατή με το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας. Απορρίπτοντας την προσφυγή ειδικευόμενης ιατρού, ο Αρειος Πάγος αναφέρει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων όσον αφορά στη μισθολογική και υπηρεσιακή μεταχείρισή τους, αφού εξαιρούνται από το εναίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε οδηγούς ταξί Συμμορία που λήστευε οδηγούς ταξί εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Χολαργού,στα Γλυκά Νερά. Συγκεκριμένα,οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο Αλβανό, γιατί αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο και από την προανάκριση προέκυψε ότι μαζί με άλλους τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας από 18-20 ετών, εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε ληστείες σε οδηγούς ταξί, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στην Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου τον Απρίλιο του 2008. Η ελληνική πλευρά τονίζει ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση από όλα τα κράτημέλη της Συμμαχίας ότι προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι η επίλυση του ζητήματος του ονόματος. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρεται: «Σε συμφωνία με την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2009, η οποία καθόριζε την 20η Ιουλίου

Συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών Δύο περιστατικά επίθεσης κακοποιών εναντίον αστυνομικών σημειώθηκαν χθες στην Αθήνα. Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης επιχείρησαν να συλλάβουν χθες το απόγευμα στην Κυψέλη, έναν 26χρονο Ελληνα, ο οποίος με την απειλή σωματικής βίας είχε προσπαθήσει να αποσπάσει εκβιαστικά 300 ευρώ, από ιδιοκτήτη καφενείου. Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών, όμως, να τον συλλάβουν, ο 26χρονος δάγκωσε τον έναν από αυτούς. Τελικά, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα. Στη δεύτερη περίπτωση, στο Σύνταγμα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων προσπάθησαν να συλλάβουν δύο Αλβανούς, 21 και 29 ετών, ο οποίοι επεχείρησαν να αποφύγουν τον έλεγχο από πεζή περιπολία. Οι Αλβανοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών, τους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές και τους απώθησαν, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να ξεφύγουν και σήμερα οδηγήθηκαν και αυτοί στον εισαγγελέα για αντίσταση και σωματικές βλάβες.

Διαμελισμός οδηγού δικύκλου σε τροχαίο στη Ζάκυνθο Σκοτώθηκε Ιρλανδός, μόνιμος κάτοικος Ζακύνθου, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο, στην επαρχιακή οδό Λαγανά-Καλαμακίου. Το δυστύχημα προκάλεσε σοκ στους διερχόμενους, καθώς το σώμα του Ιρλανδού εγκλωβίστηκε, σχεδόν διαμελισμένο, κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου. Ο άτυχος άνδρας οδηγούσε δίκυκλο και φέρεται να συγκρούστηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα με το διερχόμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου, μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, εγκατέλειψε το θύμα αιμόφυρτο στο δρόμο και εξαφανίστηκε. Το ΕΚΑΒ, που έφτασε λίγα λεπτά αργότερα, δυσκολεύτηκε να περισυλλέξει το πτώμα του άτυχου άνδρα, που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου. Το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά, κατέσχεσε το αυτοκίνητο και από τις πινακίδες του εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος αναζητείται.

μέχρι την έναρξη των ακροάσεων. Το υπόμνημα κατατέθηκε στο Πρωτόκολλο του Δικαστηρίου από τον πρέσβη Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον συνεκπρόσωπο της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας'». Ο συνεκπρόσωπος της χώρας στο Διεθνές Δικαστήριο, Νικόλα Ντιμιτρόφ δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να καταθέσουμε το υπόμνημά μας στο Δικαστήριο, ένα όργανο το οποίο σεβόμαστε απόλυτα καθώς είναι το κύριο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών. Στο επόμενο στάδιο η Ελ-

ως προθεσμία για την κατάθεση των έγγραφων παρατηρήσεων, η 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' κατέθεσε σήμερα το υπόμνημά της για την προσφυγή που κατέθεσε κατά της Ελλάδας στις 17 Νοεμβρίου 2008. »Η Ελλάδα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταθέσει το δικό της υπόμνημα. Το Δικαστήριο δεν έχει καθορίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά από αυτή την ημερομηνία. Σύμφωνα με τους κανόνες του Δικαστηρίου, οι έγγραφες παρατηρήσεις παραμένουν εμπιστευτικές

λάδα θα καταθέσει το δικό της υπόμνημα, κάτι που πρέπει να γίνει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2010. Μετά από αυτή την ημερομηνία το Δικαστήριο θα διαβουλευθεί με τα εμπλεκόμενα μέρη και θα αποφασίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί». * Αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ στη Χάγη ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής: «Αυτό που δεν έκανε η κ. Μπακογιάννη τα τελευταία χρόνια με την προκλητικότητα των Σκοπιανών - οι οποίοι έχουν κατ' επανά-

ληψη καταπατήσει την Ενδιάμεση Συμφωνία, με τη μετονομασία π.χ. του αεροδρομίου των Σκοπίων σε 'Μ. Αλέξανδρος', με τη μετονομασία οδών, με την ανέγερση ανδριάντα κ.λ.π μας έχει οδηγήσει στην απίστευτη θέση από κατήγοροι να έχουμε μετατραπεί σε κατηγορουμένους! Όσο ταχύτερα απαλλαγεί από την παρουσία της κ. Μπακογιάννη το υπουργείο Εξωτερικών, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ελπίδα να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί στα εθνικά μας θέματα».

Δικαστική απόφαση-σταθμός για απαλλαγή Φ.Π.Α. εργαζομένων με «μπλοκάκι»

Πρόστιμο 100 χιλιάδες ευρώ στην Παπαστράτος από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ύστερα από έλεγχο, που πραγματοποίησαν Τεχνικοί και Υγειονομικοί Επιθεωρητές του ΚΕ.Π.Ε.Κ Δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Ε.» στον Ασπρόπυργο, συμφερόντων της Philips Morris International, εκθέτει σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο την υγεία των 800 περίπου εργαζομένων του εργοστασίου. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ και διακοπή εργασιών για τρεις ημέρες. Ο λόγος είναι ότι η επιχείρηση επέτρεπε την εργασία των υπαλλήλων της σε συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς να έχει ελεγχθεί εάν η κατάσταση της υγείας τους είναι κατάλληλη, ώστε αυτοί να μπορούν να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Έβαλαν… «στο μάτι» τα τάματα Στο στόχαστρο ιερόσυλων μπήκε ο ιερός ναός του Αγίου Χαραλάμπους στα Ιωάννινα. Λίγο μετά τον εσπερινό, και ενώ η εκκλησία ήταν ανοιχτή, άγνωστοι διέρρηξαν το παγκάρι και αφαίρεσαν 1.500 ευρώ. Στο στόχαστρο των διαρρηκτών όμως μπήκαν και τα τάματα που βρίσκονταν στη λειψανοθήκη. Οι άγνωστοι αφαίρεσαν τιμαλφή άγνωστης αξίας και εξαφανίστηκαν. Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Το «πράσινο φως» για ομαδικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη ανάβει για τους απασχολούμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η δικαστική απόφαση, η οποία απαλλάσσει συμβασιούχο της Νομαρχίας Λέσβου (με μίσθωση έργου) από την υποχρέωση καταβολής του Φ.Π.Α. Την απόφαση εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, μετά από προσφυγή του συμβασιούχου που απασχολείται στη Νομαρχία ως ανειδίκευτος εργάτης. Ο εν λόγω εργαζόμενος δεν κατέβαλλε τον Φ.Π.Α., με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί η οφειλή του στην Εφορία Μυτιλήνης, ύψους 7.500 ευρώ. Εξαιτίας του χρέους προς την Δ.Ο.Υ. δεν μπορούσε να πληρωθεί από τη Νομαρχία, καθώς η Εφορία δεν του θεωρούσε τα βιβλία του προκειμένου να εκδώσει τιμολόγια και να εισπράξει τα δεδουλευμένα. Έτσι αναγ-

κάστηκε να κάνει συμβιβασμό με την Δ.Ο.Υ. αποδεχόμενος την οφειλή, αν και είχε προσφύγει εν τω μεταξύ στη Δικαιοσύνη. Η δικαίωση του συμβασιούχου και η απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής Φ.Π.Α. αποτελεί σταθμό για την ευνοϊκή εξέλιξη χιλιάδων όμοιων περιπτώσεων, εργαζομένων με «μπλοκάκι». Όπως δήλωσε για το θέμα ο δικηγόρος του συμβασιούχου, Γιώργος Λάγος, «γίνεται πλέον συνείδηση ότι δεν μπορεί η όποια θεμιτή ή μη σκοπιμότητα διαφύλαξης και συντήρησης δημόσιων εσόδων, να αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίες κι ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες και υπαλλήλους με αποδοχές από 650 μέχρι 750 ευρώ κατά περίπτωση το μήνα». Ο κ. Λάγος υπογράμμισε ότι «ακόμη και σήμερα καλούνται οι αρμόδιοι της Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης και ιδιαίτερα η κ. προϊσταμένη που διαχειρίζεται (η οποία δια-

Σκότωσε τη γυναίκα του με μαχαίρι

Πυρομανής σε ρόλο… πυροσβέστη

Οικογενειακή τραγωδία πριν λίγη ώρα στο Περιστέρι. Ένας άνδρας σκότωσε με μαχαίρι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την σύζυγό του και μητέρα του ανήλικου παιδιού τους. Αμέσως μετά το έγκλημα, ο άνδρας τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση και είπε τι είχε κάνει. Στο σπίτι της οικογένειας έφτασε η Αστυνομία και βρήκε τον άνδρα, ο οποίος παραδόθηκε.

Συνελήφθη δουλέμπορος στη Σύμη

Βρήκαν τον «τσαντάκια» που έκλεψε 152.000 ευρώ

Στην προσπάθειά του να επιστρέψει στις τουρκικές ακτές, και ενώ νωρίτερα είχε αποβιβάσει 23 λαθρομετανάστες σε απομακρυσμένη ακτή της Σύμης, συνελήφθη από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Ο άνδρας εντοπίστηκε νωρίς το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ'', ανοιχτά της Σύμης, από προσωπικό πλωτού περιπολικού. Βρισκόταν μέσα στο φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, με το οποίο είχε νωρίτερα μεταφέρει τους οικονομικούς μετανάστες. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού συνέλαβαν τους μετανάστες, ενώ εις βάρος του δουλέμπορου σχηματίσθηκε φάκελος δικογραφίας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Μια πολύ σοβαρή κλοπή κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί στα Βουκόλια των Χανίων Κρήτης, ύστερα από καταγγελία. Πρόκειται για μια υπόθεση κλοπής τσάντας μέσα από σταθμευμένο αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο της περιοχής. Το τσαντάκι περιείχε 31.000 ευρώ σε μετρητά και 121.000 ευρώ σε επιταγές, καθώς και άλλα πολύτιμα έγγραφα. Ο δράστης συνελήφθη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου από τους άνδρες του Α.Τ. Βουκολιών και ομολόγησε την πράξη του, όμως αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας.

14

Πρώτα έβαζε φωτιές και μετά προσφερόταν να τις σβήσει! Ο λόγος για έναν 30χρονο κτηνοτρόφο από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος από τις 1:48 έως τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής άναψε 6 φωτιές σε ξερόχορτα κατά μήκος της επαρχιακής οδού Τεφελίου-Πυραθίου. Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι ότι ο δράστης, που όπως αποδείχθηκε ήταν σε κατάσταση μέθης, βοηθούσε τους πυροσβέστες να κατασβέσουν τις εστίες.

κρίνεται για την ευαισθησία της), να δώσει την ενδεδειγμένη λύση απαλλάσσοντας όλους αυτούς τους ανθρώπους από τη δικαστική οδό». Να σημειώσουμε ότι από το 1987 υπάρχει υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που εξαιρεί από την καταβολή Φ.Π.Α. την παροχή υπηρεσιών που γίνεται από φυσικά πρόσωπα προς το Δημόσιο, τις Νομαρχίες, τους Δήμους, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.ά. έστω και αν παρέχεται η υπηρεσία με βάση σύμβαση μίσθωσης έργου. Ο Δήμος Αθηναίων, όταν ζήτησε το 2004 την συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών για το αν πρέπει ή όχι οι δικοί του συμβασιούχοι – «ελεύθεροι επαγγελματίες» να πληρώνουν Φ.Π.Α. έλαβε την απάντηση ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να καταβάλλουν Φ.Π.Α. ως εργολάβοι».

Αυτό που κίνησε τις υποψίες των πυροσβεστών, ήταν ότι κάθε φορά που άναβε μια φωτιά, ο 30χρονος ήταν παρών! Αφού ριχνόταν στη μάχη με τις φλόγες, στη συνέχεια μετακινείτο με το όχημά του και άναβε φωτιά λίγα μέτρα παρακάτω. Ο δράστης οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, συνελήφθη, και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα. Από την μεταμεσονύχτια δράση του κάηκε ένα στρέμμα από ξερόχορτα και μισό στρέμμα αμπελιού.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009 τιμάται η μνήμη της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στη συνοικία Κουκουράβα της Μακρινίτσας κατά το ακόλουθο πρόγραμμα : ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 7.30 μ.μ. Μέγας Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, Χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΙΑΜΕΤΗ, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 7.30 – 11.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, Χοροστατούντος του ιεροκήρυκα και Αρχιμανδρίτου ΠΑΜΦΙΛΟΥ ΚΟΙΛΙΑ. Ο Πρόεδρος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προσκαλούν τους Μακρινιτσιώτες και το φιλέορτον κοινό να τιμήσουν με την παρουσία τους τις Λατρευτικές Εκδηλώσεις.


15:Layout 1 20/7/2009 4:47 μμ Page 1

15


16:Layout 1 20/7/2009 9:56 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

4.443,62

1,25

XETRA DAX [20/7]

5.030,15

1,04

CAC 40 [20/7]

3.270,94

1,63

SWISS MARKET IND [20/7]

5.627,93

0,60

DJ INDU AVERAGE [20/7]

8.805,98

0,71

O γενικός δείκτης έκλεισε

NASDAQ COMPOSITE [20/7]

1.901,31

0,78

στις 2.275,34 μονάδες

S&P 500 INDEX [20/7]

946,56

0,66

19.502,37

3,70

9.395,32

0,55

HANG SENG INDEX [20/7] NIKKEI 225 [17/7]

ΣΕΛΜΑΝ (ΚO) 0,48 20,00 FHL H. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (ΚΟ) 0,57 14,00 ΜΗΧΑΝΙΚΗ (ΚΟ) 1,85 10,78 DIONIC (ΚΟ) 0,66 10,00 ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘ/ΓΕΙΑΙ (ΚΟ) 0,22 10,00 ENTERSOFT (ΚΟ) 2,88 -20,00 ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ (ΚΟ)0,08-11,11 ΕΛΦΙΚΟ (ΚΟ) 0,72 -8,86 ΛΑΝΑΚΑΜ (ΚΟ) 1,44 -8,28 ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α. (ΚΟ) 0,38 -7,32

Ακολουθεί πρόταση για τον Τειρεσία

Στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τη «ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» Κατατίθεται στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ με θέμα «ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» μετά από μακρά περίοδο διαβούλευσης που ξεκίνησε τον Απρίλιο με περισσότερους από 20 κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας. Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη από το 2003 έως το 2008 τα χρέη των νοικοκυριών προς τις τράπεζες έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και ξεπερνούν σή-

μερα τα 100 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 190% σε σχέση με το 2003. Η χώρα μας εμφανίζει για το 2008 τη μεγαλύτερη αύξηση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων σε ποσοστό 6,9% από 6% το 2007. Με βάση την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, όπως τονίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, δίνεται η δυνατότητα μέσα από καθορισμένες διαδικασίες, σε όσους καταναλωτές έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να τα ρυθμίσουν και να απαλλαγούν από αυτά, εξοφλώντας με ρεαλιστικούς όρους ένα μέρος των χρεών τους, με βάση το ει-

σόδημα τους. Το ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης θα προσδιορίζεται από το δικαστήριο και θα λαμβάνει υπόψη τα εισοδήματα του οφειλέτη από την εργασία του και θα τα σταθμίζει με τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τη λήξη της περιόδου των 3-5 ετών, πρέπει να έχει εξοφληθεί ποσοστό 10% των συνολικών οφειλών του οφειλέτη. Από εκεί και έπειτα κηρύσσεται η οριστική απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του. Σκοπός της πρότασης νόμου είναι μεταξύ άλλων να αποκλεί-

σει οποιαδήποτε δυνατότητα ατομικής ή συλλογικής εκτέλεσης στη μελλοντική περιουσία του καταναλωτή για παλαιότερες της ρύθμισης χρεών οφειλές. Επίσης η κύρια κατοικία του οφειλέτη, κατά την διαδικασία ρύθμισης και απαλλαγής από τα χρέη προστατεύεται. Η κυρία Κατσέλη ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Οκτώβριο θα αναλάβει και νέα πρωτοβουλία με κατάθεση νέου σχεδίου νόμου στη Βουλή σχετικά με τον Τειρεσία ΑΕ και τους ολοένα και περισσότερους εγκλωβισμένους συμπολίτες μας στα αρχεία του με εξαιρετικά εξοντωτικούς όρους.

Υποχωρούν και οι νέες παραγγελίες

Μειωμένος κατά 30,7% εμφανίζεται ο τζίρος της βιομηχανίας το Μάιο Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Μαΐου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2008, παρουσίασε μείωση κατά 30,7%, έναντι αυξήσεως 12,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2008 προς το 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος. Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2008Μαΐου 2009, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2007 -Μαΐου 2008,

παρουσίασε μείωση 9,8%, έναντι αυξήσεως 8,5% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα. Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ η μείωση κατά 30,7% του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των τομέων βιομηχανίας, ως εξής: * Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών Ορυχείων-Λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 11,9%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στη μείωση του κύκλου εργασιών των κλάδων εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

* Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε μείωση κατά 30,9%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στη μείωση του κύκλου εργασιών των κλάδων κλωστοϋφαντουργικών υλών, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, χημικών προϊόντων, βασικών μετάλλων, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, μηχανημάτων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων. Μείωση νέων παραγγελιών κατά 37,7%

γελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Μαΐου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2008, παρουσίασε μείωση κατά 37,7%, έναντι αυξήσεως 7,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2008 προς το 2007. Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2008 – Μαΐου 2009, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2007 – Μαΐου 2008, παρουσίασε μείωση 16,5%, έναντι μειώσεως 2,0% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγ-

Με διάταξη στο ν/σ για τα σκάφη Καταγγελίες για νέες «ρουσφετολογικές προσλήψεις» στο Δημόσιο μέσω ΟΑΕΔ «Νέο όργιο ρουσφετιού και ευνοιοκρατίας με εργαλείο τον ΟΑΕΔ» καταγγέλλουν τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση. Με διάταξη που η κυβέρνηση περιλαμβάνει στο σχέδιο νόμου για τα σκάφη αναψυχής, τονίζουν ότι «πρόκειται να προσληφθούν σε όλο το φάσμα του Δημοσίου νέες στρατιές ομήρων, χωρίς διαδικασίες, κριτήρια, διαφάνεια». Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω φορολογικό πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί και η τροπολογία για την αναδιαμόρφωση του πίνακα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Το νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής αλλά και οι ρυθμίσεις για τις εκπτώσεις ιατρικών και δικηγορικών δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα, θα ενταχθεί προς συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Τρίτη το πρωί.

Η συζήτησή του στην επιτροπή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος. Η ΓΣΕΕ με επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Απασχόλησης εξέφρασε τη ριζική διαφωνία της στην επιχειρούμενη υπαγωγή των φορέων του Δημοσίου στην έννοια των εργοδοτικών επιχειρήσεων και στην υφαρπαγή πόρων από το ΕΣΠΑ, τον ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ (λογαριασμός που χρηματοδοτούν εργαζόμενοι και εργοδότες). Το τεράστιο και σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με εμπορευματοποίηση της ελπίδας των ανέργων για πρόσληψη στο Δημόσιο» σημειώνει. Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε: «Η εκλογική προετοιμασία της κυβέρνησης περιλαμβάνει και νέες καλοκαιρινές 'προσφορές' ευκαι-

ριακών προσλήψεων στο Δημόσιο σε ημετέρους ψηφοφόρους και τα παιδιά τους. Δεκάδες χιλιάδες νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο, με εργαλείο το γαλάζιο μαγαζάκι του ΟΑΕΔ, προωθούνται με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, επιστρατεύοντας νέα προγράμματα μέχρι τελικής εκποίησης κάθε πόρου για την εξυπηρέτηση ημετέρων με πρόσχημα την κρίση». «Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την επαίσχυντη αυτή ρύθμιση του άρθρου 15. Καλούμε επίσης τους κοινωνικούς εταίρους να πάρουν θέση. Η δήθεν προστασία των ανέργων μέσω προσλήψεων ευκαιριακού ρουσφετολογικού τύπου στο Δημόσιο πρέπει επιτέλους να σταματήσει», τονίζει η κυρία Χριστοφιλοπούλου. O Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακό-

16

λουθη δήλωση:«Η κυβέρνηση αντί να χρησιμοποιεί τους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για να δημιουργεί ή να διασώζει θέσεις εργασίας και για τη στήριξη των ανέργων, με την προτεινόμενη τροπολογία επιχειρεί με αυτούς τους πόρους και κυρίως με τις εισφορές των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ να χρηματοδοτήσει την προεκλογική πελατειακή πολιτική της των γενικευμένων ρουσφετολογικών προσλήψεων σε θέσεις μερικής ή προσωρινής απασχόλησης στο δημόσιο.» »Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτή την τροπολογία και να προχωρήσει στην κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, την πολιτική προστασία με προσλήψεις εργαζομένων πλήρους και σταθερής απασχόλησης μέσω διαφανών, αξιοκρατικών και αξιόπιστων διαγωνιστικών διαδικασιών.»

Ισοτιμιες

2,01%

ΛΟΝΔΙΝΟ [20/7]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,42280

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,51910

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,86090

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

134,25000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,65270

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

94,35000

[ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Την τελευταία στιγμή φαίνεται πως απέφυγε ο προβληματικός αμερικανικός τραπεζικός όμιλος CIT την χρεοκοπία, καθώς κατάφερε να κλείσει συμφωνία με τους πιστωτές του. Συγκεκριμένα, η τράπεζα που χορηγεί δάνεια σε περίπου 1 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φέρεται να εξασφάλισε, αργά το βράδυ της Κυριακής, συμφωνία για τη λήψη χρηματοδότησης ύψους 3 δισ. δολαρίων από ομάδα κατόχων ομολόγων της. Εξακόσιοι έως 700 εργαζόμενοι χάνουν τις θέσεις τους από τα κεντρικά γραφεία της Cisco Systems, της μεγαλύτερης εταιρείας εξοπλισμού δικτύωσης, η οποία απασχολεί περίπου 66.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους ο γίγαντας της δικτύωσης ανέφερε μείωση κατά 24% στα καθαρά κέρδη, πτώση που αντιστοιχεί σε 1,3 δισ. δολάρια. Οι παχυλές αποδοχές στελεχών και προσωπικού της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης μπαίνουν στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ, που καταγγέλει «πάρτι γαλάζιας σπατάλης» και με ερώτηση στον πρωθυπουργό ζητά κυρίως να ενημερωθεί «εάν πράγματι είχαν οποιαδήποτε εφαρμογή οι ηχηρές πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί δήθεν περικοπών αμοιβών» στο Δημόσιο και παταξη της σπατάλης. Επίκαιρη ερώτηση για το νέο κυβερνητικό μέτρο επιβολής φόρου 10% σ' όλα τα κρατικά παιχνίδια κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού, καταγγέλλοντας ότι αποτελεί δώρο στις εταιρίες παράνομου στοιχήματος, στερώντας τεράστια ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εκφράζουν δε φόβους για μαρασμό του ΟΠΑΠ, αλλά και περιορισμό του σημαντικού κοινωνικού έργου που παράγει.

H AΤΕbank ανακοίνωσε ότι στις 19 Αυγούστου 2009 θα ανακαλέσει το ομόλογο λήξης 19 Αυγούστου 2014 στην ονομαστική του αξία των 200 εκατ. ευρώ. Το ομόλογό είχε εκδοθεί από την ABG Finance International Plc με την εγγύηση της τράπεζας.


17:Layout 1 20/7/2009 6:39 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

τεχνολογία

Ήρθε το Microsoft Office 2010 Ολοκληρώθηκε το technical preview των Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint Server 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010 που ανακοινώθηκαν στις 13 Ιουλίου. Το Office 2010 θα είναι διαθέσιμο στο κοινό κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2010. Το Office 2010 και τα προϊόντα που περιλαμβάνει διαθέτουν καινοτόμα χαρακτηριστικά, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερη ευελιξία και περισσότερες επιλογές: Δυνατότητα εργασίας από παντού με τη βοήθεια των διαδικτυακών εφαρμογών του Office που επιτρέπουν

την πρόσβαση σε αρχεία σχεδόν από παντού, διασφαλίζοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να μπορεί να δει και να επεξεργαστεί ένα αρχείο Word ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιεί. Αποδοτικότερη συνεργασία με τις

δυνατότητες για από κοινού συγγραφή στο Microsoft Word 2010, Microsoft Power Point 2010 και Microsoft OneNote 2010, καθώς και τις διευρυμένες επιλογές διαχείρισης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ημερολογίου στο Mi-

crosoft Outlook 2010. Υλοποίηση ιδεών με τις νέες επιλογές επεξεργασίας και προβολής βίντεο και εικόνας στο Power Point, εύκολης προετοιμασίας εγγράφου μέσω του Microsoft Office Backstage view, καθώς και με τα νέα Sparklines στο Microsoft Excel 2010, που εξασφαλίζουν γρηγορότερη οπτικοποίηση δεδομένων και συντομότερο εντοπισμό τάσεων. Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των διαθέσιμων εκδόσεων Office από οχτώ σε πέντε.

Logitech ντραμς και κιθάρα για το Guitar Hero στο PS3 Δύο κορυφαία ασύρματα χειριστήρια παρουσίασε η Logitech, ειδικά σχεδιασμένα για το διάσημο παιχνίδι Guitar Hero σε πλατφόρμα Playstation 3. Πρόκειται για ένα σετ ντραμς, το Logitech Wireless Drum Controller και μια ηλεκτρική κιθάρα, την Logitech Wireless Guitar Controller. Πιστοποιημένα και τα δύο από την Activision Publishing, Inc.,

την εταιρία που έχει δημιουργήσει την πολυβραβευμένη σειρά

παιχνιδιών Guitar Hero, προσφέρουν την καλύτερη ροκ εμπειρία σε κάθε χρήστη που αναζητά την απόλυτη επίδοση στο παιχνίδι του. To Logitech Wireless Drum Controller αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον Αύγουστο με λιανική τιμή τα 199 ευρώ. Στην ίδια τιμή, αντίστοιχα, το Logitech Wireless Guitar Controller αναμένεται από τον Σεπτέμβριο.

Δημοφιλέστατο το Facebook με τους χρήστες κινητών

Τέρμα οι κλοπές στην παραλία

Μεγάλη ώθηση δίνει στις υπηρεσίες παροχής Ίντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου η γενικευμένη χρήση εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης από νεαρούς χρήστες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ερευνών κινητής τηλεφωνίας, CCS Insight. Κατά την έρευνα, το Facebook είναι πιο δημοφιλές από ότι το Bebo, το MySpace και το Twitter μαζί. Το ηλικιακό γκρουπ το οποίο εξετάστηκε για τους σκοπούς της μελέτης ήταν αυτό των 16-35 ετών. Όπως φάνηκε, μία άλλη εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία είναι το BBC iPlayer. Οι περισσότεροι πελάτες των διαδικτυακών υπηρεσιών που διατίθενται για κινητά είναι αυτοί που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 24-35. Τα συμπεράσματα αυτά αποτελούν χαρμόσυνα νέα για πολλές εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, καθώς υποδεικνύουν μία οδό «σίγουρων» κερδών. «Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες είναι να πετύχουν μια ισορροπία ανάμεσα στη ζήτηση που υφίσταται για τέτοιου είδους υπηρεσίες και στο bandwidth που αυτές απαιτούν. Θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές όσον αφορά τις χρεώσεις» . Όπως εκτιμάται, μέχρι το τέλος του 2009, το 44% των χρηστών κινητών τηλεφώνων θα αποκτούν πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω των συσκευών τους.

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα απλό κουτί, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για το Gigga Clam, ένα αδιάβροχο «τεθωρακισμένο» κουτί όπου κάποιος μπορεί να αποθηκεύσει όλα τα πολύτιμα υπάρχοντά του, όπως π.χ. κινητό τηλέφωνο, χρήματα κτλ., προτού βουτήξει στη θάλασσα. Με σχήμα που παραπέμπει σε όστρακο, το πρωτότυπο κουτί συνδυάζει έναν μηχανισμό κλειδώματος και σύστημα GΡS, προκειμένου ο ιδιοκτήτης του μετά τη χρήση του να μπορεί με ασφάλεια να το θάψει στην άμμο. Ο μηχανισμός κλειδώματος ενεργοποιείται με τη βοήθεια ενός αισθητήρα φωτός. Έτσι μόλις το γιγάντιο όστρακο βυθιστεί κάτω από την άμμο κλειδώνει, ενώ το ξεκλείδωμά του μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα μέσω ενός διαδραστικού αδιάβροχου βραχιολιού που καλείται να φοράει στον καρπό του ο ιδιοκτήτης. Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση που κάποιος άλλος ανακαλύψει τον «θαμμένο θησαυρό»; Αμέσως το κουτί εκπέμπει σήματα τα οποία ο ιδιοκτήτης λαμβάνει υπό μορφή δονήσεων του βραχιολιού που φοράει. Μόλις η κλοπή επιβεβαιωθεί, τότε στο βραχιόλι ενεργοποιείται το σύστημα εντοπισμού του χαμένου πλέον θησαυρού, σηματοδοτώντας ακριβώς πού βρίσκεται το πολύτιμο όστρακο.

17

Φτιάξτε και εκτυπώστε το δικό σας σκονάκι Συνήθως χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά μέσα για να αποθηκεύσουμε σημειώσεις, επαφές και άλλες πολύτιμες πληροφορίες. Υπάρχουν όμως φορές που χρειαζόμαστε τις σημειώσεις αυτές σε χαρτί, και μάλιστα σε βολική μορφή για να τις έχουμε μαζί μας και να τις βρίσκουμε εύκολα. Σε αυτό ακριβώς θα σας βοηθήσει το PocketMod. Είναι μια online εφαρμογή που μέσα από ένα εύκολο και λειτουργικό interface θα φτιάξετε και θα τυπώσετε το δικό σας τέτοιο “σκονάκι“. Περιλαμβάνει έτοιμα πρότυπα (widget layouts) για να εισάγετε κάθε λογής πληροφορία (ημερολόγιο, τηλεφωνικό κατάλογο, σημειώσεις, organizer, οδηγίες, εικόνες κ.α.). Περιλαμβάνει ακόμα και στοιχεία που ενημερώνονται από το διαδίκτυο (όπως π.χ. RSS, δελτίο καιρού, ειδήσεις κ.α.). Η εκτύπωση γίνεται με τέτοια μορφή ώστε να μπορεί να διπλώνεται κατάλληλα και να παίρνει ένα πολύ μικρό και εύχρηστο σχήμα (υπάρχουν οδηγίες για το πώς θα κόψετε και θα διπλώσετε). Info: http://www.pocketmod.com

Εφαρμογή μέτρησης επισκεψιμότητας για websites Μια σημαντική online εφαρμογή για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας των websites, που εμφανίζεται ως εναλλακτική πρόταση αντί για το Google Analytics. Το Clicky δεν χρειάζεται καμιά εγκατάσταση στον server σας, για να λειτουργήσει αρκούν μόνο λίγες γραμμές κώδικα στις σελίδες σας. Εκτός από τις κλασσικές στατιστικές πληροφορίες και λειτουργίες, προσφέρει live stats, RSS feeds, tags, widgets, API για να μπορείτε να συμπεριλάβετε τα στατιστικά στα scripts σας και πολλά άλλα. Δίνει πολλές πληροφορίες για τους επισκέπτες και την προέλευσή τους και συνεργάζεται με το Google Maps. Έχει καθαρό και ευχάριστο ajax interface, όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται με τρόπο που δεν μπερδεύουν. Στη βασική έκδοση είναι δωρεάν, ενώ για τους χρήστες με πολυσύχναστα websites προσφέρεται η πλήρης έκδοση με πολύ μικρό κόστος. Info: http://www.getclicky.com

Ειδικοί χαρακτήρες για αντιγραφή στα κείμενά σας Δεν είναι λίγες οι φορές που, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας κάποιου κειμένου, online ή στο επεξεργαστή του Η/Υ (π.χ. Word), σας χρειάζονται μερικοί ειδικοί χαρακτήρες π.χ. σύμβολα νομισμάτων, βέλη, γράμματα με ειδικούς τόνους, μαθηματικά σύμβολα κ.α. Αυτά δεν βρίσκονται απευθείας από το πληκτρολόγιο και χρειάζεται να τα αντιγράψετε ψάχνοντας σε σχετική γραμματοσειρά. Αντί για τη χρονοβόρα αυτή αναζήτηση, μπορείτε να επισκεφθείτε το copypastecharacter.com και θα βρείτε μια σειρά από τα πιο συχνά χρησιμοποιημένα τέτοια σύμβολα, έτοιμα για να τα αντιγράψετε (Ctrl+C) και να τα εισάγετε (Ctrl+V) στο κείμενό σας, γρήγορα και εύκολα. Info: http://www.copypastecharacter.com


18:Layout 1 20/7/2009 6:42 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:30 Ο ΤΖΟΝΝΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ 09:00 ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΧΙΓΚΛΥΤΑΟΥΝ 09:30 ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΙΝΙ 10:00 ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΕΥΡΩΠΗ 10:30 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 12:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 13:20 ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ (E) 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 14:30 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ (E) 15:00 ΛΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΤΣ 15:30 ΑΛΑΝΤΙΝ 16:00 ΤΣΙΚΙΤΙΤΑΣ (E) 17:00 ΑΤΙΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ 18:00 ΔΡΟΜΟΙ (E) 19:00 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 21:00 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ 22:00 ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΜΥΑΛΑ (E) 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 46o ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΡΑΛΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 00:15 ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ 01:45 CRIME AND INVESTIGATION NETWORK 06.10 ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΨΕΜΑ 06.50 7 ME 11 ΜΑΖΙ 11.00 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ 12.00 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.15 ΛΟΛΑ 14.15 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 15.15 ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ 16.15 ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ 17.15 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1- ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ 17.20 THE SIMPLE LIFE 18.00 PROJECT RUNAWAY 19.00 UGLY BETTY 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 AMERICA’S GOT TALENT 22.00 EXTREME MAKEOVER – HOME EDITION 23.00 THE UNIT 00.00 LAS VEGAS 01.00 ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΙΕΤΑΣ ΖΑΙΜΗ 02.20 ΚΡΥΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 03.20 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 03.50 MOBILE FUN 04.20 ΕΛΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΜΕ 05.20 ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ 06.00 ΜΗ ΜΑΔΑΣ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 07.00 ΑΝ Μ’ΑΓΑΠΑΣ 09.00 ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ… ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ 10:00 ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13.15 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 16:00 ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ BEVERLY HILLS 17.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17.05 Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΙΝΣ 18:00 Ο ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ ΡΕΙΜΟΝΤ 19:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20.00 Η ΝΤΑΝΤΑ 21:00 ΓΑΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 23:00 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΜΠΕΚΑ 00.15 ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 01.15 ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ 02.15 ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 03.15 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 03.30 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 06:00 Α.Τ.Ο.Μ. 06:30 ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ 07:00 ΚΡΥΠΤΟ, Ο ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΥΛΟΣ 07:30 ΓΙΟΥ

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

- ΓΚΙ - Ο 08:00 ΠΟΚΕΜΟΝ 08:30ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ ΛΙ, ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΤΣΙ 09:00 ΈΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΈΛΕΓΑΝ ΣΚΟΥΜΠΙ-ΝΤΟΥ 09:30 Ο ΛΑΖΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 10:00 ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ 10:30 ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ 11:00 URBAN VERMIN 11:30 ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 12:00 SYLVESTER AND TWEETY MYSTERIES 12:30 THE ROAD RUNNER SHOW 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13:45 FORT BOYARD V (E) 14:45 ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ, ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ 15:45 ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ 16:45 ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 17:45 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΝΚ 18:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 18:45 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21:00 ΟΜΑΔΑ N.C.I.S. 22:00 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΑΣ 00:30 ELEVENTH HOUR 01:30 SUPERNATURAL 02:30ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ 04:15 ΞΕΝΩΝΑΣ ΘΗΛΕΩΝ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 17:00 CINEPOLIS (E) 18:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ 20:45 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:30 ΑΝΩ ΚΑΤΩ (Ε) 1:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ (Ε) 3:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ videoclips 05:45 ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 10:00 Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ 10:30 ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ 11:00 ΖΑΚ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 11:30 ΧΑΝΑ ΜΟΝΤΑΝΑ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:00 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:15 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (E) 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ (E) 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 ΤΖΙΠ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΙ ΑΓΑΠΗ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΤΡΟΝ 23:45 H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ NASA 00:45 ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 06:00 ΕΠΑΦΗ 0 7 : 0 0 ΠΡΩΙΝΟ MEGA 10:00 Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ 11:00 ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ 11:50 ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΝΤΑΜΑΣ 12:20 ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚHΡYΓΜΑ 13:10 ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 14:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15:00 ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ 16:10 ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ 17:10 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:20 Η ΝΤΑΝΤΑ 18:00 SINGLES 19:00 ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙ-

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

ΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 22:00 ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ 23:00 ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ 00:15 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 00:30 ΕΡΕΥΝΑ 01:40 STRONG MEDICINE 02:40 FANTASY ISLAND 03:40 TELEMARKETING 04:15 ΦΕΥΓΑ 07:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 09:00 ΜΑΖΙ 10:30 ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 15:00 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 17:00 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:30 ΟΚ 21:00 EIΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ 00:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 01:00 ΜΥ SPACE

Σπαγγετίνι με σάλτσα από φρέσκες ντομάτες Υλικά -1 σκελίδα σκόρδο -1 ½ κιλό ντομάτες -2 κουταλιές χυμό λεμόνι -1 κουταλάκι αλάτι -1 κουταλάκι ζάχαρη -½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι -650 γρ. σπαγγετίνι -½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση Λιώνουμε τη σκελίδα από το σκόρδο. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες αφού τις κόψουμε σε κύβους

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383 Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

ανακατεύουμε καλά. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τρίβουμε παρμεζάνα και σερβίρουμε.

[ΖΩΔΙΑ]

06:45 ΧΑΪΝΤΙ 07:15 ΦΙΦΙ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ 07:30 ΧΑΜΤΑΡΟ 08:00 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΚΟΠΙΚΟΥ 08:15 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΑΚΤΕΡ 08:30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 09:15 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ (Ε) 09:55 Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ BEST OF 12:35 ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ BEST OF 15:45 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ 16:10 SHOWBIZ NEWS BEST OF 17:10 ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ (Ε) 18:45 ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 ΜΑΝΤ ΝΤΟΓΚ ΚΑΙ ΓΚΛΟΡΙΑ 23:00 ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 00:05 MAD MEN 01:00 AUTO ALTER 01:15 ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 03:15 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ 06.00 BBC LIVE 06.30 FAST TRACK 07.00 BBC@ΣΚΑΪ 09.00 THE OPRAH WINFREY SHOW 10.00 ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ 11.00 TEN YEARS YOUNGER 12.00 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 13.00 ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ 13.30 GET FRESH 14.00 ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ 15.00 ΝΤΑΝΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 16.00 Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ, Ο ΤΣΑΡΛΙ 17.00 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ 17.15 ΣΑΣΟΥΚΙ 17.45 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 18.30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19.45 PLANET NEWS 21.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 21.45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2009 22.00 CSI, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 23.00 CSI, ΜΑΪΑΜΙ: ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 24.00 CSI, LAS VEGAS ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 01.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 01.05 TORCHWOOD ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ 02.00 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 03.00 Η ΦΥΣΗ ΓΥΡΩ ΜΑΣ 04.00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.15 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 05.15 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΥΣ

μ’ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Ρίχνουμε τα υλικά από το μπολ στην κατσαρόλα και

Κριός Καλύτερα κάποια πράγματα να τα δείτε από διαφορετική σκοπιά και να δώσετε ένα τέλος σε καταστάσεις που σας προβληματίζουν και σας δυσκολεύουν.

Ταύρος Μην αφήσετε να σας επηρεάσουν αρνητικά κάποιες καθυστερήσεις που μπορεί να συμβούν. Κάντε υπομονή και όλα θα πάνε όπως θέλετε.

Δίδυμοι Τα άστρα σας βοηθούν να προχωρήσετε υποθέσεις που ήταν για καιρό σε στασιμότητα. Εκμεταλλευτείτε κάποιες ευκαιρίες που θα σας βοηθήσουν πολύ.

Καρκίνος Εκμεταλλευτείτε κάποιες καλές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν. Θα σας βοηθήσουν να θέσετε τη ζωή σας σε νέες πιο γερές βάσεις. .

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ] Το γράμμα - Τι κάνεις εκεί; - Γράφω γράμμα στον αδερφό μου. - Μα αφού δεν ξέρεις να γράφεις. - Γιατί; Αυτός αυτός ξέρει να διαβάζει;

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

18

Λέων

Τοξότης

Αυξημένες αρκετά θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχετε σήμερα. Βάλτε ένα πρόγραμμα αν θέλετε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς λάθη.

Παρθένος Με την διάθεσή σας αρκετά ανεβασμένη θα έχετε την δυνατότητα να προχωρήσετε υποθέσεις που ήταν για καιρό σε στασιμότητα και σας πίεζαν πολύ.

Ζυγός

Ορισμένα ζητήματα που σας απασχολούν τον τελευταίο καιρό, καλύτερα να προσπαθήσετε να τα λύσετε το συντομότερο, να μην τα αμελήσετε.

Αιγόκερως Δείξτε λίγη διαλλακτικότητα σε ορισμένα πράγματα αν θέλετε να μην έχετε προβλήματα. Μην χάνετε το χρόνο σας σε ανούσια πράγματα.

Υδροχόος

Καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι γιατί είναι πιθανό κάποια απρόοπτα προβλήματα με την οικογένεια σας να σας αναστατώσουν λίγο.

Σκορπιός Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά πιεστική. Αυξημένες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχετε. Οργανωθείτε με τέτοιο τρόπο για να τα καταφέρετε.

Η επικοινωνία σήμερα με τα κατάλληλα πρόσωπα θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας. Ζητήστε βοήθεια από τους πιο έμπειρους.

Ιχθείς Διατηρήστε την ψυχραιμία σας γιατί κάποια πράγματα είναι πιθανό να μην πάνε όπως τα υπολογίζατε. Μην αγχώνεστε, θα βρείτε πολύ καλές λύσεις.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ] Μοιράζουν εκπτωτικά κουπόνια στους οίκους ανοχής Η οικονομική κρίση «χτύπησε» για τα καλά όλες τις επιχειρήσεις και εκείνες που προσφέρουν «ροζ» υπηρεσίες δεν αποτελούν εξαίρεση. Έτσι ο ιδιοκτήτης ενός οίκου ανοχής στο Βερολίνο αποφάσισε να προσφέρει στους πελάτες του την ευκαιρία να γλιτώσουν 5 ευρώ από την «ταρίφα» των 70 ευρώ, αν προσκομίσουν απόδειξη ότι για να φτάσουν εκεί χρησιμο-

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 00.30 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας : ΓΙΑΝΟΥΤΑΚΗΣ ΒΡ Αναπ. – Χείρωνος, Δ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΔΗΣ JET OIL Σαμπάναγα, ΤΣΕΡΓΗΣ ΜΙΧΑΗΛ & ΣΙΑ Ο.Ε. SHELL Οινόπνευμα, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α&Π REVOIL Ιωλκού 151, ΑΦΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥΔΗ ΒΡ Πολυμέρη 114, ΜΗΧΑΛΑΡΟΣ ΕΤΕΚΑ Λαρίσης 203, ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΚΟ Λαρίσης 216

ποίησαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή αν ήρθαν με τα πόδια ή με το ποδήλατό τους. Ο ιδιοκτήτης του «καταστήματος» λέει ότι η οικονομική κρίση έπληξε πολύ σοβαρά την επιχείρησή του και πως με τη συγκεκριμένη έκπτωση βγαίνει κερδισμένος τόσο ο ίδιος και οι κοπέλες που προσφέρουν τις… υπηρεσίες τους, όσο και το περιβάλλον!

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Βέτσικου Γλυκερία Φιλελλήνων 4στ- Πολυμέρη τηλ. 24210 31849, Δρικάκη Κονδυλία Αλεξάνδρας - Γκλαβάνη τηλ. 24210 33121, Σακκης Δημήτριος Ιωλκού 311 – Δ (Στάση Πανταζοπούλου) τηλ.24210 43398 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Μαρκάκη – Ευγενίδου Χριστίνα – Μαρκάκη Δέσποινα Συστεγασμένα Φαρμακεία Κουντουριώτου 1 (έναντι ΙΚΑ) τηλ. 24210 35919 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Τσιόλκας Ευάγγελος Αναπαύσεως 16 τηλ. 24210 65427


19:Layout 1 20/7/2009 6:55 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

πολιτισμός

Ο «Caveman» στο Βόλο Ο Θαν. Παπακωνσταντίνου στο Μουσικό χωριό Η μακροβιότερη σόλο, πετυχημένη παράσταση στην ιστορία του Broadway «Caveman», του Rob Becker, παρουσιάζεται την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, στις 9.30 μ.μ. Η σκηνοθεσία είναι της Αναστασίας Παπαστάθη και στον ρόλο του Caveman ο Δημήτρης Σακατζής .Όλα άρχισαν πριν πολύ καιρό, όταν ο άντρας ήταν κυνηγός και η γυναίκα συλλέκτρια. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε... Αυτό το συμπέρασμα βγάζει ο Σωτήρης στο έργο

όταν μετά από ένα θεαματικό καυγά με την γυναίκα του βρίσκεται ξαφνικά στο δρόμο μαζί με όλα τα υπάρχοντά του. Μια τελετουργική συνάντηση με τον Caveman αποκαλύπτει τα μυστικά του κόσμου των γυναικών και τον λόγο γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες είναι τόσο διαφορετικοί. Η συμμετοχή του κοινού, που είναι καθοριστική σε όλη αυτή την διαδρομή, οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις, με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.

Στις 21 Αυγούστου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:00, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστεί ως προσκεκλημένος του Μουσικού Χωριού για μία μοναδική συναυλία. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην μαγευτική πλατεία Χατζίνη, στις παρυφές του Αγίου Λαυρεντίου, στο Πήλιο. Η βραδυά εντάσσεται στις πλούσιες συναυλιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα καθημερινά, από τις 18

Αυγούστου ως την 1η Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του Μουσικού Χωριού 2009. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ειδικά για αυτήν τη βραδυά, θα εμφανιστεί με τον Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα) και τον Δημήτρη Μυστακίδη (κιθάρα, λαούτο). Η συναυλία της Μάρθας Φριντζήλα και της Τάνιας Τσανακλίδου, που ήταν προγραμματισμένη την ίδια ημέρα, δε θα πραγματοποιηθεί.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ «Ιωλκός» 2009 Φέτος το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δήμο Ιωλκού. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ιωλκού είναι πλέον ένα πραγματικό γεγονός. Από 22 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Πολωνία, Αγγλία, Ισημερινός, Ολλανδία, Αλβανία, ) έρχονται να συναντηθούν σε χώρους όπου η Τέχνη μπορεί να ενωθεί με το φυσικό τοπίο. Σημεία αναφοράς του Δήμου όπως, ο Λόφος της Αγίας Ειρήνης, ο Λόφος της Επισκοπής, η Πλατεία της Παναγίας, η Πλατεία της Αγίας Τριάδας, αλλά και το Αρχοντικό Ζαφειρίου, θα γίνουν χώροι αποκάλυψης , μυσταγωγίας και απόλαυσης. Ο Δήμος Ιωλκού με αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα σπάει τα φράγματα των κρίσεων της εποχής και προβάλλει μια δυναμική πολιτιστική πρόταση με διεθνή ακτινοβολία, η οποία φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε ετήσιο θεσμό. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιουλίου ΄09 στις 8 μμ, στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο, ενώ η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ στο λόφο της Αγ. Ειρήνης στην Ανακασιά με την Συναυλία Κιθάρας από το οκταμελές Πολωνικό συγκρότημα “Silesian Guitar Octet”, που αναδείχθηκε από την International Art Society σαν “ Artists of the Year” για το 2008. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει με την παρουσία του Πρόξενου της Πολωνίας και είναι όλοι προσκαλεσμένοι. Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδηλώσεις και έργα απ’ όλες τις εποχές, από το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση μέχρι τον 21 αιώνα, από την κλασική μουσική μέχρι τη ροκ, τη τζαζ και τα ρεμπέτικα. Το Διεθνές Φεστιβάλ “Ιωλκός” θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Ιωλκού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό και με την υποστήριξη διεθνών φο-

Προπώληση εισιτηρίων (από 18 Αυγούστου) στο δισκοπωλείο CLASSIC, Ερμού 187, Βόλος, τηλ: 24210 20059 Τιμή εισιτηρίου: 15€ H συναυλία διοργανώνεται από τον ΔΗΜΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ σε συνεργασία με το Μουσικό Χωριό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μουσικό Χωριό, παρακαλούμε επισκεφτείτε τον ιστότοπο της διοργάνωσης: www.music-village.gr

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ” (ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ) Πέμπτη έως Τετάρτη: 19.30, 21.30 “ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 23.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ” (ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ) Πέμπτη έως Τετάρτη: 18.30, 20.30 “ΤΡΑΣΝΦΟΡΜΕΡΣ 2” Πέμπτη έως Τετάρτη: 22.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ΧΑΝΓΚ ΟΒΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 22.15 “Η ΑΡΠΑΓΗ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 20.00, 00.15

ρέων υψηλού κύρους όπως η International Art Society, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ InterArtia και η Πολωνική Πρεσβεία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη και του Νίκου Λαρυγγάκη. Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις: Τετάρτη 22 Ιουλίου Εγκαίνια Ομαδικής Έκθεσης Εικαστικών Αρχοντικό Ζαφειρίου – Άγιος Ονούφριος, 8 μμ (Διάρκεια έκθεσης μέχρι 10 Αυγούστου, καθημερινά 6 - 9 μμ) Συναυλία - «H Μουσική μέσα από το σαξόφωνο» Αντώνης Ροζέ (Αλβανία) Είσοδος ελεύθερη Πέμπτη 23 Ιουλίου Συναυλία Χάλκινων Πνευστών Ήχοι των Βαλκανίων με τους “Baildsa Band” Λόφος Αγίας Ειρήνης- Ανακασιά, 9:15 μμ Γενική είσοδος 10€ , Μαθητικό – Φοιτητικό 5€ Παρασκευή 24 Ιουλίου πίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Συναυλία Κιθάρας “Silesian Guitar Octet” (Πολωνία), Artist of the Year 2008 Λόφος Αγίας Ειρήνης- Ανακασιά, 9:15 μμ Είσοδος ελεύθερη Σάββατο 25 Ιουλίου Συναυλία Μελοποιημένης Ποίησης Γιώργος Φουντούλης (κιθάρα), Νικολέτα Γιαννουτάκη (τραγούδι) Νίκος Λαρυγγάκης (κιθάρα, τραγούδι) Αρχοντικό Ζαφειρίου– Άγιος Ονούφριος, 9:15 μμ Είσοδος ελεύθερη Κυριακή 26 Ιουλίου Συναυλία Τζαζ/Έθνικ Μουσικής Natassa Mare - Jason Carter (Αγγλία) Λάκης Τζήμκας (κοντραμπάσο) Χρήστος Γερμένογλου (τύμπανα) Λόφος Αγίας Ει-

ρήνης- Ανακασιά, 9:15 μμ Γενική είσοδος 5€ Τετάρτη 29 Ιουλίου Εγκαίνια Έκθεσης Πέρσας Πατσή με τίτλο «Μάσκες» Εγκαίνια Έκθεσης Αναστασίας Πατρώνη με τίτλο «Γλυπτά της Θάλασσας» Αρχοντικό Ζαφειρίου– Άγιος Ονούφριος, 8 μμ Είσοδος ελεύθερη (Διάρκεια εκθέσεων μέχρι 4 Αυγούστου, καθημερινά 6 - 9 μμ) Παρασκευή 31 Ιουλίου Συναυλία - «Τραγούδια της Κεντρικής και Νότιας Λατινικής Αμερικής» Jorge Moya (Ισημερινός) Πλατεία Παναγίας – Άνω Βόλος, 9:15 μμ Είσοδος ελεύθερηΣάββατο 1 Αυγούστου Συναυλία Ελληνικής και ξένης Ροκ Μουσικής με Guest Star τον Gordon Haskell (Αγγλία) (τραγουδιστής των μυθικών συγκροτημάτων King Crimson και Cream) και με τους “Red Wine Band” Μιχάλης Πόρναλης (ακουστική κιθάρα, τραγούδι) Ιορδάνης Σιδηρόπουλος (ηλεκ. κιθάρα, τραγούδι) Λάζαρος Λιακόπουλος (κιθάρα, τραγούδι) Αντώνης Ροζέ (σαξόφωνο), (Αλβανία) Μάκης Μπλαζής (μπάσο) Βασίλης Μπλαζής (ντραμς) Νίκος Χρονόπουλος (κρουστά) Σελήνη Φιλιππιτζή (τραγούδι) Αγγέλα Γανωτή (τραγούδι) Nina Van Slogteren (τραγούδι), (Ολλανδία) Λόφος Αγίας Ειρήνης- Ανακασιά, 9:15 μμ Γενική είσοδος 10ευρώ, Μαθητικό – Φοιτητικό 5ευρώ Δευτέρα 3 Αυγούστου Συναυλία - «Τραγούδια της θάλασσας» Κασσιανή Αμυγδαλίτση (πλήκτρα, τραγούδι)Δημήτρης Διβάνης (κιθάρα, τραγούδι) Νώντας

Αδάμος (ακκορντεόν) Εύα Μανίνη (τραγούδι) Αρχοντικό Ζαφειρίου– Άγιος Ονούφριος, 9:15 μμ Είσοδος ελεύθερη Τετάρτη 5 Αυγούστου Εγκαίνια Έκθεσης Έλενας Γλύνη «Ρούχα Μεσαιωνικής και Μπαρόκ Εποχής» Αρχοντικό Ζαφειρίου– Άγιος Ονούφριος, 8 μμ Είσοδος ελεύθερη (Διάρκεια έκθεσης μέχρι 10 Αυγούστου, καθημερινά 6 9 μμ) Παρασκευή 7 Αυγούστου Συμπόσιο Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής 17:30 Προσέλευση – Εγγραφές 18:00 - 21:00 Ομιλίες - Διαλέξεις Δημοτικό Σχολείο- Ανακασιά Είσοδος ελεύθερη Σάββατο 8 Αυγούστου Συμπόσιο Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής 09:00 - 11:00 Ομιλίες – Διαλέξεις 11:00 - 14:00 Βιωματικά Εργαστήρια Δημοτικό Σχολείο- Ανακασιά Είσοδος ελεύθερη Σάββατο 8 Αυγούστου «Εσπερινός» με το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου ΕΔΡΑΜΕ / Ωδείου Φουντούλη Λόφος Επισκοπής, 8 μμ Είσοδος ελεύθερη Κυριακή 9 Αυγούστου Συναυλία Μεσαιωνικής και Μπαρόκ Μουσικής με το μουσικό σύνολο “Κώδιξ” Κωστής Παπάζογλου (φλάουτα ντόλτσε) Μαρίνη Πεϊκίδου (φίντελ) Νίκος Παναγιωτίδης (λαούτο, λάφτα, κιθάρα) Aρχοντικό Ζαφειρίου– Άγιος Ονούφριος, 9:15 μμ Είσοδος ελεύθερη Δευτέρα 10 Αυγούστου Συναυλία με Ρεμπέτικα Τραγούδια Πλατεία Αγίας Τριάδας –Άνω Βόλος, 9:15 μμ

19

ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΧΑΝΓΚ ΟΒΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 20.15, 22.15, 00.15

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 9.30μ.μ. «Αι δύο ορφαναί» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, παιγμένη μόνο από άντρες ηθοποιούς. Το έργο διαδραματίζεται στο Παρίσι του 1800 και οι δύο ορφανές έρχονται αντιμέτωπες με τις τραγελαφικές καταστάσεις που τους επιφυλάσσει η μοίρα τους. «Αι δύο ορφαναί» είναι μια ομαδική δουλειά, όπου ο καθένας από τους δημιουργούς που την επιμελήθηκε και την αγάπησε, την ξεχώρισε ανάμεσα σε μια πλειάδα δραματουργικών έργων. Ίσως να οφείλεται στο έξυπνο χιούμορ του, που λείπει από την καθημερινότητά μας... Ίσως οι δυνατοί του χαρακτήρες που συνδυάζονται αρμονικά, που είναι ίσοι και συμπληρωματικοί…Ίσως το γεγονός ότι τους ρόλους υποδύονται μόνο άντρες… Τέλος, ίσως να οφείλεται στις λαμπερές πρωταγωνίστριες, «Αι δύο ορφαναί», που αν και κατατρεγμένες από τις τραγελαφικές υπερβολές της μοίρας τους, καταφέρνουν να ανταμώσουν την ευτυχία! Το έργο κέρδισε κοινό και κριτικές τις ελάχιστες φορές και θα παρουσιαστεί στο Βόλο την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 9.30μ.μ.Στις μέρες μας, η φωτεινή διάθεση και η δυνατή ομάδα χαλαρώνει, αγαπιέται και θα μας κάνει να γελάσουμε δυνατά! Σίγουρα το χρειαζόμαστε όλοι! Συντελεστές Σκηνοθεσία - διασκευή: Τάκης Χρυσικάκος Σκηνικά - κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη Μουσικές επιλογές - στίχοι τραγουδιών: Άγγελος Πυριόχος & Πάνος Χατζηκουτσέλης Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος Διανομή Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Βούρος, Αργύρης Αγγέλου, Κώστας Φλωκατούλας, Γιάννης Θωμάς, Σπύρος Μπιμπίλας, Φώτης Σπύρος, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Σαμψών Φύτρος, Χρόνης Παυλίδης, Νίκος Τσιάμης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Φίλιππος Μοδινός.


20:Layout 1 21/7/2009 12:06 πμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

αθλητικά

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

Ενώ την άλλη Τρίτη η ομάδα αναχωρεί για το Καρπενήσι

Συνεχίζεται η σκληρή δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου Βουλγάρα διεθνή απέκτησε η Αρτεμις Τη Λυδία Μίλκοβα, που έχει ύψος 1.94 και παίζει ως πεντάρι, απέκτησε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Αρτέμιδος, που τη νεά χρονιά ως γνωστόν θα αγωνίζεται στην Α1 και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απορροφηθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου και θα μετονομαστεί.

Νίκη της Νέων στο Ευρωμπάσκετ Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα και στη δεύτερη φάση των ομίλων για την Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στη Ρόδο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κώστα Μίσσα επικράτησε 73-71 της Ρωσίας και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Το κρίσιμο καλάθι που έδωσε τη νίκη στους πιτσιρικάδες μας πέτυχε ο Γιαννόπουλος, έξι δέκατα πριν τη λήξη.

«Σωτήρας» ο Πούτιν Η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ της Ρωσίας, Τομ Τομσκ, η οποία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, δε θα αναγκαστεί τελικά να κηρύξει πτώχευση, ύστερα από τη χρηματική βοήθεια που δέχτηκε από τη ρωσική Κυβέρνηση. Επτά από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας θα δώσουν χρήματα για να σώσουν την ομάδα, ύστερα από συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Η Τομ Τομσκ χρωστάει πάνω από 200 εκατομμύρια ρούβλια (4.5 εκατ. ευρώ) και οι επενδυτικές εταιρείες θα δώσουν ένα ποσό γύρω στα 300 εκατομμύρια ρούβλια (6.8 εκατ. ευρώ), για να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Ο Σακίλ κόντρα σε όλους! Έτοιμος να τα «βάλει» με όλους και με όλα δείχνει ο Σακίλ Ο’ Νιλ. Είναι γεγονός ότι το «θηρίο» έχει θράσος, τόσο πολύ, όμως, που να καλεί σε μονομαχία στο κολύμπι τον Μάικλ Φελπς, κανείς δεν το περίμενε. Σε συνεργασία με την τηλεόραση του “ABC”, ο σέντερ των Καβαλίερς, σε μια εκπομπή που θα ακούει στο όνομα «Shaq vs… », θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλητισμού. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 18 Αυγούστου. Στο συγκεκριμένο reality show οι θαυμαστές του «Σακ» θα έχουν τη δυνατότητα να τον δουν να κολυμπάει κόντρα στον Μάικλ Φελπς, να τα «βάζει» μέσα στο ρινγκ με τον Όσκαρ Ντε Λα Χόγια, να προσπαθεί να επιβληθεί σε αγώνα τένις απέναντι στη Σερένα Γουίλιαμς ακόμα και Μπιτς Βόλεϊ θα παίξει, έχοντας ως αντιπάλους το κορυφαίο γυναικείο δίδυμο Μέι και Γουόλς.

Εξακολουθούν να χύνουν καθημερινά πολύ ιδρώτα οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, που καθημερινά πραγματοποιούν διπλές προπονήσεις στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού το μεγάλο όνομα της ομάδας, ο Λεωνίδας Καμπάνταης, τις δύο επόμενες μέρες αναμένεται να μπει κανονικά στο πρόγραμμα που ακολουθούν και οι συμπαίκτες του. Ο Σ. Τσιώλης μπορεί να δίνει βάρος στη φυσική κατάσταση, αλλά κάνει και αγωνιστικές δοκιμές, αφού μην ξεχνάμε ότι την Τετάρτη 29 Ιουλίου οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν και το πρώτο τους φετινό φιλικό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Σ’ ότι αφορά τα μεταγραφικά, όλο και μεγαλώνουν οι πιθανότητες μέχρι την άλλη βδομάδα να αποκτηθεί ένας μέσος, χωρίς να αποκλείεται να γίνει και δεύτερη μεταγραφή για τη θέση του φορ. Μάλιστα ακούστηκε ότι ο μέσος που ενδέχεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα, έχει παίξει πέρσι στον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να φουντώσουν οι φήμες για προσέγγιση του Ηλιάδη. Η επίσημη πρώτη προπόνηση της ομάδας Νέων Πραγματοποιήθηκε χθες στις 7 μ.μ. στο ΕΑΚ Βόλου η επίσημη πρώτη προπόνηση της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού Βόλου, την οποία παρακολούθησαν μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ, καθώς και αρκετοί φίλοι της ερυθρόλευκης οικογένειας, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του και τις ευχές του στους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Προηγήθηκε ο καθιερωμένος

Από τη χθεσινή «πρώτη» της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού αγιασμός και πριν ξεκινήσει η πρώτη προπόνηση, ο προπονητής της ομάδας Νέων, Αντώνης Μάνδαλος, δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλή ομάδα με καλούς χαρακτήρες, ήθος και με όρεξη για δουλειά για το μεγαλείο του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν πιστεύω στα πολλά λόγια, αλλά στην πολλή δουλειά και στόχος είναι να βγάλουμε τις αξίες που έχει ο κάθε νέος ποδοσφαιριστής μέσα του, έτσι ώστε να αξιολογηθεί από τη μεγάλη ομάδα». Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Θεοδώρου, τόνισε: «Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και να αποδείξουν αυτά τα παιδιά ότι μπορούν να φορέσουν στο μέλλον την ιστορική φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Ο κόσμος πρέπει να τα αγαπήσει και να τα συμπαρασταθεί στην προσπάθειά τους αυτή τη νέα χρονιά, όπου καλούνται να δώσουν εξετάσεις ως αθλητές αλλά και ως άνθρωποι, με όραμα την είσοδό τους στη μεγάλη ομάδα. Όλοι οι σύλλογοι που έχουν νέα παιδιά, πρέπει να τα αγκαλιάζουν

και να προστατεύουν την εξέλιξή τους και αυτό ακριβώς κάνουμε στον Ολυμπιακό Βόλου. Τους παρέχουμε κάθε διευκόλυνση, γιατί αυτοί οι νέοι ποδοσφαιριστές θα καταγράψουν την εξέλιξη της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου στο μέλλον». Θάνος Θεοδώρου, Γενικός Αρχηγός Β’ ΠΑΕ: «Καλή χρονιά σε όλους. Στόχος μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός ως αυτοσκοπός αλλά να γίνει μία οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια και να έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές με καλούς χαρακτήρες. Από αύριο οι προπονήσεις θα γίνονται στο γήπεδο του Σαμπάναγα κάθε απόγευμα στις 6 μ.μ. και από την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε να συνεχιστούν στο γήπεδο της Νεάπολης. Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει το γηπεδικό, αλλά προσπαθούμε να το λύσουμε και είμαι βέβαιος πως οι αρμόδιοι θα μεριμνήσουν όχι μόνο για το καλό του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και για το καλό της νεολαίας. Η ομάδα Νέων αποτελεί τον προθάλαμο

για τη μεγάλη ομάδα. Ο Σάκης Τσιώλης πιστεύει πολύ σε αυτό και θα υπάρχει κάθε Τετάρτη φιλικό της ομάδας Νέων με την πρώτη ομάδα. Μην ξεχνάμε πως δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων, οι Τσεκούρας και Σφάκας, έγιναν πέρυσι επαγγελματίες. Όλα αυτά αποτελούν κίνητρο για τα νέα παιδιά για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό». Το ρόστερ της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού Βόλου: Αβδελάς Γιώργος, Ακριβούσης Γιάννης, Αναστασίου Αλεξ., Ζαχαράκης Γιάννης, Ζενούνι Κων/νος, Καράτσαλος Χρήστος, Κοτσίλιος Αθ., Κόλλιας Λάμπρος, Κουλοχέρης Βαλ., Λινάρδος Παναγιώτης, Μουσαμπελίου Εράλντο, Μαστροπαναγιώτης Β., Μπίλο Φίλιππος, Νικόπουλος Μιχάλης, Ξηροκώστας Ακ., Οικονόμου Αχ., Παλαιογιάννης Ευάγγελος, Πασσιάς Απόστολος, Ρουμπάτης Χρ., Σαββαντίδης Χαραλ., Σκλαπάνης Γιώργος, Σταμάτης Αθαν., Σταμέλος Παρ. Τρίμμης Μαν., Τσιουρέλης Σεραφείμ, Τσίπι Γιώργος.

Ανακοίνωση των Austrian boys

Αδικη επίθεση κατά της “Μαγνησίας” Από το σύνδεσμο φιλάθλων Aystrian boys λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Μετά τις δηλώσεις του αείμνηστου Ροζάλες, που ευτυχώς δεν πέρασαν πολλοί μήνες και δεν τον ξεχάσαμε, πλέον θα έχουμε να θυμόμαστε όχι τα πολλά του γκολ και τις ωραίες του σέντρες αλλά τα όσα περιγράφει κατά της ομάδος μας. Δηλώσεις που κάποιος νοήμων φίλαθλός εύκολα μπορεί να καταλάβει πως πίσω από αυτές κρύβεται κάποιος ή κάποιοι, οι όποιοι μετά τη δυναμική πού έδειξε ο πρόεδρος μας και ο λαός μας θορυβήθηκαν, ταρακουνήθηκαν και θέλησαν με αυτό το colpo grosso δεκαετίας 60-70 να ταράξουν τα νερά και να χαλάσουν το εορταστικό κλίμα στην πόλη. Εμείς όλους αυτούς με λίγα λόγια τους υπενθυμίζουμε πως ερχόμαστε! Είμαστε ένα τρένο δίχως γυρισμό, ένα τρένο που μέσα σε αυτό είναι όλη η πόλη, όλος ο Βόλος το όποιο θα σταματήσει το Μάιο, χωρίς στάσεις στη Superleuague. Όποιος δεν το έχει καταλάβει είναι καιρός να κάνει την αυτοκριτική του και να πει πως δε τον παίρνει πια, διότι το θέλω αυτής της οντότητας που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου είναι τερά-

θα διαβάζει και ποιον θα πιστεύει. Εμείς έχουμε να πούμε σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην ξέφρενη πορεία της ομάδος πως όταν γυρίσει ο τροχός και του χρόνου θα είμαστε στη superleague , αυτοί θα είναι οι μοναδικοί χαμένοι...» στιο και δεν ανατρέπεται. Όσο για τις φυλλαδίτσες που τις βλέπουμε κρεμασμένες και απούλητες στα περίπτερα της πόλης μας και κάποιες άλλες δωρεάν - αδιάβαστες και πεταμένες στα απορρίμματα τι να πούμε; Για όποιον δεν κατάλαβε αναφερόμαστε στα μεγαθήρια εφημερίδες Match εκ Λαρίσης και της δικής μας “Μαγνησίας” εξ.. Η μεν Match απάλυνε το πόνο της από τα δύο γκολ της Ρέικιαβικ μέσω των δηλώσεων του Ροζάλες και το έκανε πρωτοσέλιδο, ενώ στη πρώτη προπόνηση που είχαμε πριν 10 μέρες ούτε καν είχε αναφορά. Η δε ΜΑΓΝΗΣΙΑ, προβλέψιμη πλέον, περιμένει στη γωνία με το πιστόλι στο κρόταφο τον Ολυμπιακό μας. Οι λόγοι γνωστοί στην κοινωνία του Βόλου και δεν αξίζει να τους αναπαράγουμε. Ο κόσμος μας είναι έξυπνος, ξέρει τι

20

Απάντηση της “Μαγνησίας” «Μετά την τοποθέτηση των Austrian boys ενάντια στην εφημερίδα μας, η οποία πριν μια βδομάδα είχε πρώτο θέμα τον Ολυμπιακό και στα σχόλια της εξυμνούσε την προσπάθεια της ομάδας μας ν’ ανέβει στη Σούπερ Λίγκα, δηλώνουμε ότι βάσει των συνεπειών του Νόμου δε θα γράψουμε ποτέ κάτι που δεν τους αρέσει και κάθε μέρα θα τους πηγαίνουμε στα γραφεία τους το ρεπορτάζ, για το εγκρίνουν, όπως επί Χούντας και επί Κατοχής. Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η « Μαγνησία» θέλει να ενημερώνει και αυτή τη φορά έκανε το καθήκον της. Έγραψε τι λέει ο Ροζάλες, τι λένε οι συμπαίκτες του για το επίμαχο παιχνίδι και τη θέση της ΠΑΕ. Το ρεπορτάζ ήταν δημοσιογραφικό

και πήρε τη θέση που του αρμόζει. Οσο για την εφημερίδα μας είναι μεγάλη τιμή μας που για τη διαβάσουν, ψάχνουν ως και στα απορρίμματα. Να προσέχουν όμως, γιατί αν δω πολλές εφημερίδες στα χέρια τους, δε θα τους περάσω για ρακοσυλλέκτες και τότε το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. Να προσέξουν πολύ καλά, διότι αυτοί μπορεί να αγαπούν την ομάδα τους, αλλά εγώ αγαπώ τη δουλειά μου, την οικογένειά μου και τους εργαζόμενους που πασχίζουν καθημερινά, για να εκδοθεί η «Μαγνησία», για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Όχι όμως και για κάποια γεγονότα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εμείς παρακολουθούμε ποδόσφαιρο, για να ευχαριστηθούμε κι όχι, για να μας κοροϊδεύουν ορισμένοι. Βάζω τελεία κι όχι παύλα και αν θέλουν να συνεχίσουμε το ντέρμπι, εμείς εδώ είμαστε. Να προσέχουν όμως, γιατί αν δούμε τις εφημερίδες μας στον κάλαθο των απορριμμάτων, τότε η δικαιοσύνη θα έχει το λόγο. Γι’ αυτό τους προτρέπω από τώρα να φυλάνε τις εφημερίδες μας μην τυχόν και συμβεί κάτι τέτοιο και χρεωθεί σ’ αυτούς». Γιώργος Καρεκλίδης


[

21:Layout 1 21/7/2009 12:01 πμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

αθλητικά

Ενώ ενδιαφέρον υπάρχει για Τρούλλη και Χατζή

Ηρθε για να δοκιμαστεί ο Ερνέστο Γκόμεζ Βαλντές Μπορεί να μη λέγεται Σάντσες, αλλά Ερνέστο Γκόμεζ Βαλντές, αλλά ο Ισπανός επιθετικός που περίμεναν στη Νέα Ιωνία, έδωσε το παρών χθες στο Πανθεσσαλικό. Τον 27χρονο παίκτη έφερε στη Νίκη, για να δοκιμαστεί πρώτα για τρεις μέρες από τον Χόρχε Μπάριος, ο παλιός παίκτης της και νυν μάνατζερ Σέρτζιαν Τσέροβιτς, κι αν ικανοποιήσει θα υπογράψει. Βέβαια από τη χθεσινή προπόνηση είναι λίγο δύσκολο να βγουν συμπεράσματα, αφού ο ποδοσφαιριστής προερχόταν από πολύωρο ταξίδι και δεν μπορούσε να δείξει αυτά που μπορεί, με δεδομένο μάλιστα ότι οι προπονήσεις του Μπάριος, παρόλο που βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο πολλών δοκιμών, είναι αρκετά δυνατές. Σχετικά πάντως με το βιογραφικό του παίκτη, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σ. Τσέροβιτς, ξεκίνησε από τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ, με την οποία για δύο χρόνια είχε πετύχει 38 γκολ, και ακολούθησε η θητεία του σε Μαγιόρκα Β’, Τολέδο και Χιρόνα, ενώ τον τελευταίο χρόνο έπαιξε το πρώτο εξάμηνο στην Κολοράντο Ράπιντς και το δεύτερο στη Σίβας, ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Αμερικής. Θεωρείται κλασικός φορ περιοχής, αφού το ύψος του φτάνει το 1.85, είναι αρκετά δυνατός και αριστεροπόδαρος. Από κει και πέρα οι υπό δοκιμήν παίκτες που πήραν μέρος στη χθεσινή

Ο Ερνέστο Γκόμεζ Βαλντές χθες στο Πανθεσσαλικό

προπόνηση είναι ο τερματοφύλακας Κατσίβελος από τον Αμπελώνα, οι Αρχοντής και Καπράνας από ομάδες της Καρδίτσας, οι Βολιώτες Κόκκας (πέρσι αγωνίστηκε σε Πρέβεζα και Ολυμπιακό Λουτρακίου) και Ντέρτσας που φορούσε τη φανέλα της Λαμίας, ο γνωστός 20χρονος μέσος Κώστας Καρακώστας, που ξεκίνησε από τη Νίκη και έπειτα συνέχισε σε Ιεράπετρα και Νηρέα Πάρου, ο Ζάγκας με τον Ζαρίφη που ανήκουν στους Νέους Αθλητές, ο Λαρισαίος 22χρονος επιθετικός χαφ Ανδρέας Χατζηλιόντας, που ξεκίνησε από την ΑΕΛ ως μεγάλο ταλέντο, χωρίς την ανάλογη εξέλιξη, όντας πέρσι παίκτης του Τυρνάβου,

ένας Αυστραλός ονόματι Μάθιου Τίγκαν και ο νεαρός Τσίτσης (συνωνυμία με τον Τσίτση του Παναθηναϊκού), που πέρσι ανήκε σε ομάδα Δ’ Εθνικής και συγκεκριμένα στο Μοσχάτο. Ο Χόρχε Μπάριος, που περνάει από το μικροσκόπιό του όλους τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, θα είναι σε θέση μέχρι μεθαύριο Πέμπτη, όπως ο ίδιος δήλωνε χθες, να ανακοινώσει τη λίστα με τους 24 παίκτες που θα πάρει στην αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο θα γίνει στο Πήλιο και θα ξεκινήσει από την άλλη βδομάδα, χωρίς να έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία. Στην 24αδα θα είναι και ο Μπρόλι, που είναι προγραμματισμένο να φτάσει αύριο στην Ελλάδα και αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει. Όμως η Νίκη δε σταματά σ’ αυτόν τις προσπάθειές της, αφού το ρόστερ χρειάζεται αρκετή ενίσχυση. Χθες έγινε γνωστό ότι οι κυανόλευκοι ενδιαφέρονται να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Λευτέρη Τρούλλη, τον 32χρονο δυναμικό αμυντικό μέσο, που έχει περάσει από ουκ ολίγες ομάδες, με τελευταίες αυτές της Καλαμάτας και της Παναχαϊκής, έχοντας καταγράψει σε 13 χρόνια καριέρας 238 συμμετοχές και 11 γκολ σε Β’ και Γ’ Εθνική. Εκτός από τον Τρούλλη, ενδιαφέρον υπάρχει και για τον 23χρονο Βελεστινιώτη δεξιό μπακ Γ. Χατζή, που πέρσι αγω-

νίστηκε στον ΠΑΟΝΕ και είναι γιος του παλιού γυμναστή της Νίκης. Ηξεις αφήξεις με τον Κωνσταντινίδη Μπορεί η ΠΑΕ Νίκη να ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι ο Βασίλης Κωνσταντινίδης υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά ο παίκτης δεν παίρνει μέρος στις προπονήσεις της Νίκης, όπως έκανε και χθες, παρακολουθώντας την από το ταρτάν του Πανθεσσαλικού, αφού δεν έχει έρθει σε οριστική συμφωνία με τον Σ. Γιδόπουλο. Αυτήν την πληροφορία μας την έδωσε ο ίδιος ο Ελληνοαυστραλός μέσος, που περιμένει από την πλευρά του να δώσει τα χέρια με τον μεγαλομέτοχο, τονίζοντας παράλληλα ότι κακώς γράφτηκε στις εφημερίδες ότι ανανέωσε. Εσωτερική μεταγραφή ο Καρυώτης; Οι φίλαθλοι της Νίκης έχουν συνηθίσει τον Πέτρο Καρυώτη να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, έχοντας τη δυνατότητα να παίξει και στόπερ. Όμως ο Χόρχε Μπάριος στις μέχρι τώρα προπονήσεις και στα εσωτερικά διπλά τον τοποθετεί στην κορυφή της επίθεσης, με τον 25χρονο παίκτη να σκοράρει μάλιστα κατά βούληση. Πλέον, κανείς δεν ξέρει στην περίπτωση που ο Καρυώτης συνεχίσει να δείχνει την ίδια εικόνα, αν Μπάριος τον μονιμοποιήσει σε μια άγνωστη γι’ αυτόν θέση.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις

Τριπλή επιτυχία για τον ΟΑΜ

Στο βάθρο των επιτυχιών βρήκε τον Ομιλο Αντισφαίρισης Μαγνησίας το τέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τένις που διεξήχθη στην Αθήνα. Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών ο Κωνσταντίνος Αξελός δικαιολόγησε με τον καλύτερο τρόπο της προσδοκίες όλων και ιδιαίτερα του προπονητή της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου κ. Πέτρου Μπίρη. Η σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά απέδωσε καρπούς και έτσι ο Βολιώτης αθλητής μονοπώλησε με την παρουσία του και τα δύο αγωνίσματα της κατηγορίας κάτω των 14 ετών. Στον τελικό του μονού αντιμετώπισε το Νο2 της κατηγορίας Στεργίου, αλλά δεν τα κατάφερε αν και αποτελούσε το φαβορί με 6-1 νίκες στις προσωπικές αναμετρήσεις. Όλα κρίθηκαν στο 3-3 του πρώτου σετ όπου δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου, κάτι που έκρινε και τη συνολική του απόδοση στο match, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο της κατηγορίας αγόρια κάτω των 14 ετών. Στον τελικό του αγωνίσμα-

21

τος των διπλών ο Κωνσταντίνος Αξελός έδωσε και πάλι το «παρών» και με συμπαίκτη τον Τσικριτέα συγκρότησαν μια φοβερή ομάδα, κερδίζοντας την πρώτη θέση και το χρυσό της κατηγορίας αγόρια κάτω των 14 ετών. Επιτυχημένη ήταν και η πορεία του πρωταθλητή του συλλόγου Χρήστου Γουσόπουλου, που στέφθηκε τρίτος Πανελληνιονίκης στο αγώνισμα των διπλών της κατηγορίας αγόρια κάτω των 16 ετών. Παίζοντας στον μικρό τελικό της κατηγορίας κατάφερε να φέρει το τρίτο μετάλλιο στο σύλλογο. Οι νίκες του Κωνσταντίνου Αξελού του εξασφάλισαν μια ακόμη συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα juniors που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες. Τα 3 πανελλήνια μετάλλια αποτελούν μεγάλη επιτυχία για τον βολιώτικο σύλλογο που βρίσκεται ανελλιπώς από το 1997 στο βάθρο όλων των επίσημων πρωταθλημάτων της ΕΦΟΑ, έχοντας στο ενεργητικό του αρκετές εκατοντάδες επιτυχίες.

Εγινε επαγγελματίας στα 12 του! Αλλα παιδιά στην ηλικία του πηγαίνουν στο σχολείο, παίζουν παιχνίδια με τους φίλους τους στα σπίτια και στις γειτονιές τους, όμως ο 12χρονος Μαουρίτσιο Μπαλντιβιέσο, προτιμάει να παίζει με άντρες! Ο προαναφερθέντας, σε ηλικία 12 ετών, έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Ο Βολιβιανός πιτσιρικάς έκανε την Κυριακή το ντεμπούτο του στην Α΄ κατηγορία της χώρας, στην ήττα 1-0 της Αουρόρα από την FC Λα Πας. Ο Μπαλντιβιέσο πέρασε στην αναμέτρηση ως αλλαγή στο 39΄, αποτελώντας επιλογή του πατέρα του και προπονητή της Αουρόρα, Χούλιο Σέζαρ Μπαλντιβιέσο! Σύμφωνα με τα ΜΜΕ από τη Νότια Αμερική, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Περουβιανός Φερνάντο Γκαρσία, ο οποίος σε ηλικία 13 ετών αγωνίστηκε στην (ομάδα Α΄ κατηγορίας) Χουάν Αουριτς το 2001.

Υπέγραψε ο Φερνάντες στον Αρη Παίκτης του Άρη θα είναι για την επόμενη σεζόν ο Ντάριο Φερνάντες. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου υπέγραψε το απόγευμα της Δευτέρας μονοετές συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς και θ’ αγωνίζεται σ’ αυτούς με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο απ’ τη Μπέιταρ Ιερουσαλήμ, ενώ στο συμβόλαιο συμπεριλαμβάνεται και οψιόν αγοράς του. Μετά το αίσιο τέλος με τον 31χρονο Αργεντινό, αναμένονται εξελίξεις και στην υπόθεση του Αμέρ Μπουαζά. Οι «κίτρινοι» έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Αλγερινού μεσοεπιθετικού, αλλά το θέμα δείχνει να «κολλάει» στην επιθυμία της Φούλαμ να τον πουλήσει και όχι να τον παραχωρήσει δανεικό.

Χτυπάει Έκι η Καβάλα! Αποφασισμένη να εξαντλήσει όσες πιθανότητες της αναλογούν για την απόκτηση του Εζεκίελ Γκονζάλες (έχει προταθεί) είναι η Καβάλα. Όσο και αν ακούγεται δύσκολο, κυρίως λόγω του οικονομικού, οι «Αργοναύτες» θα προχωρήσουν μέχρι τέλους την υπόθεση, ευελπιστώντας να ντύσουν στα χρώματα της ομάδας τους τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ενδιαφέρον για τον Έκι έχει δείξει και η ΑΕΚ. Ο ίδιος ο Γκονζάλες αποκάλυψε με δηλώσεις του ότι θα πήγαινε με… κλειστά μάτια στην «Ένωση», αφού η προοπτική να αγωνιστεί υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς τον ικανοποιεί.


22:Layout 1 20/7/2009 11:56 μμ Page 1

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

αθλητικά

Με υπογραφή Σισέ ο ΠΑΟ 1-0 τη Γκλάντμπαχ Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πανηγύρισε ο Τζιμπρίλ Σισέ! Με τέρμα του Γάλλου σταρ στο 76ο λεπτό, το «τριφύλλι» έκλεισε νικηφόρα τα φιλικά της προετοιμασίας του επικρατώντας με 1-0 της γερμανικής Γκλάντμπαχ και πλέον επικεντρώνεται απόλυτα στα παιχνίδια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τον περιμένει η Σπάρτα Πράγας. Σαφώς βελτιωμένη εμφανίστηκε η ομάδα του Χενκ τεν Κάτε κι έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, αν και σαφώς υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Η γερμα-

νική ομάδα είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία στο πρώτο

20λεπτο. Εκτοτε ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Σισέ και Κατδσουράνη. Στην επανάληψη οι μεγάλες φάσεις απουσίασαν, καθώς οι πολλές αλλαγές «έκοψαν» τον ρυθμό. Στο 75’, πάντως, ο Σισέ έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά τον συνδυασμό Καραγκούνη-Γκάμπριελ (τον νίκησε ο Χάιμεροτ).

Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο διεθνής επιθετικός πήρε το... αίμα του πίσω, όταν έπιασε την κεφαλιά στη σέντρα του Μουν και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από τους νικητές εκείνοι που διακρίθηκαν ήταν ο Τζόρβας, που φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε, ο Καντέ, που ήταν αποτελεσματικός στ’ αμυντικά του καθήκοντα, ο Λέτο, ο οποίος είχε αρκετά κέφια, ο Κατσουράνης, που «ανέβασε» τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και ασφαλώς ο μαχητικός και ορεξάτος Σισέ (που εκτός από το γκολ, έχασε αρκετές ευκαιρίες και γι’ άλλα τέρματα)... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μουν, Σπυρόπουλος, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης (62’ Zιλμπέρτο Σίλβα), Λέτο (76’ Χριστοδουλόπουλος), Γκάμπριελ (84’ Νίνης), Σαλπιγγίδης (62’ Καραγκούνης), Σισέ (81’ Πετρόπουλος).

Νυστέρι και επιστροφή τον Σεπτέμβρη για τον Ντάρμπισαϊρ Πάνω που είπαν ν’ αναφωνήσουν «Δόξα σοι ο Θεός» στον Ολυμπιακό, λόγω της τρομερής ανόδου και του εκπληκτικού φορμαρίσματος του Κώστα Μήτρογλου, αρχίζουν και πάλι να λένε «βοήθα Παναγιά» για τα σέντερ φορ. Κι αυτό γιατί ο Ματ Ντάρμπισαϊρ θα υποβληθεί τελικά σε εγχείρηση στους κοιλιακούς, θέτοντας εαυτόν εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών! Κάτι που υποχρεώνει πλέον, την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να κινηθεί στην αγορά για την απόκτηση ενός φορ αξίας, αφού και πάλι ο Ολυμπιακός μένει για ένα σημαντικό διάστημα με μόλις δύο καθαρόαιμους επιθετικούς, τον νεαρό «Γερμανό» και τον ανέτοιμο ακόμα, Ντιόγκο... Το διάστημα της αποχής του Αγγλου υπολογίζεται στους δύο μήνες, κάτι που συνεπάγεται πως ο Ολυμπιακός δε θα τον έχει καθόλου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως επίσης ούτε στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος κι αν καταφέρει να μπει και τους ομί-

λους του Τσάμπιονς Λιγκ και στα πρώτα του παιχνίδια εκεί. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναγκάζει σίγουρα τους ιθύνοντες της πειραϊκής ΠΑΕ να κινηθούν δυναμικά για την απόκτηση ενός ακόμα φορ, παρά το γεγονός ότι για την απόκτηση του «Ντάρμπι» από την Μπλάκμπερν δαπανήθηκαν πολύ πρόσφατα περί τα 3 εκατ. ευρώ...Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντάρμπισαϊρ είχε υποβληθεί σε ανάλογη επέμβαση και πριν από 1,5 χρόνο, όταν βρισκόταν στους «Ρόβερς», ενώ δεν αποκλείεται να αναζητηθούν υπεύθυνοι για την τροπή της υγείας του παίκτη, ο οποίος αγωνίστηκε στο φιλικό με την Μπόχουμ...

Eπισκευές κουφωμάτων αλουμινίου και ρολών (κλειδαριές – ράουλα – ιμάντες ρολών)

κατασκευές καινούργιων κουφωμάτων (συρόμενα – ανοιγόμενα αλουμίνια και θερμομονωτικά) κουνουπιέρες

Τηλ. 6947 706155 κος Θοδωρής

22


IP 62.103.135.9

23:Layout 1 20/7/2009 6:48 μμ Page 1

Tρίτη 21 Ιουλίου 2009

μικρές αγγελίες ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΚΤΙΡΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 130 Τ.Μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 3 ΜΕ ΛΑΡΙΣΗΣ 106 ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ Δ.Ε.Η ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΙΜΗ 450.000€, Τηλ. 24210 63459, 6992121007.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 01.ΡΕΤΙΡΕ:στο Βόλο 111τ.μ και 79τ.μ ετοιμοπαράδοτα με θέα Πήλιο (77-9) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 02.ΟΙΚΟΠΕΔΑ:στη Κριθαριά σε τιμή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 03.ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου 750τ.μ σε οικόπεδο 2.100τ.μ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 04.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στη Ν.Δημητριάδα 180τ.μ 3 επιπέδων (182-8) 235.000€ 05.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 5ου ορόφου 105τ.μ με τζάκι (43-9) 155.000€ 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Τσαγκαράδα 150τ.μ σε οικόπεδο 2.070τ.μ (133-8) 250.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 155.000€ 08.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 550.000€ 09.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στον Άγιο Γεω. Νηλείας 800τ.μ με σπίτι 63τ.μ (20-9) 130.000€ 10.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Ν.Αγχίαλο 556τ.μ φάτσα θάλασσα με λυόμενο (38-9) 100.000€ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 4ου ορόφου 71τ.μ με πάρκινγκ (44-9) 95.000€ 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 170τ.μ super lux (217-8) 240.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ & parking (10-9) 100.000€ 14.MEZONETA: στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 275.000€ 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (45-9) 245.000€ 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία 80τ.μ σε οικο. 120τ.μ (75-9) 90.000€ 17. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ (74-9) ΕΥΚΑΙΡΙΑ 29.000€ 18.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στα Πλατανίδια 205τ.μ σε οικ. 250τ.μ (73-9) 230.000€ 19.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο κέντρο του Αλμυρού 90τ.μ σε 230τ.μ οικ. (186-7) 97.000€ 20.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στην Πορταριά Προφ. Ηλίας 3.079τ.μ (68-9) 120.000€

…πριν από κάθε αγορά Ακινήτου…. Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

Κανάρη 8, Βόλος ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Μονοκατοικία 98τ.μ. σε οικόπεδο 155 τ.μ., Ιατρού Τζάνου κάτω από Πολυμέρη, 220.000€ Μονοκατοικία γωνιακή, κέντρο, 88τ.μ. ή οικία 134 τ.μ. οικόπεδο 200.000€ Μονοκατοικία 95τ.μ. σε οικόπεδο, 147 τ.μ., στην Καραϊσκάκη, 185.000€ Μονοκατοικία ισόγεια, 65τ.μ., με αυλή πίσω, κοντά στην Κλινική Ιωάννου, 75.000€ Μονοκατοικία Δονδολίνων, 60τ.μ., σε οικόπεδο 60τ.μ., 60.000€

Πωλούνται διαμερίσματα και καταστήματα σε διάφορες περιοχές του Βόλου Αγριά, μονοκατοικία 80τ.μ. σε οικόπεδο 147τ.μ. στην περιοχή Βαρκά, 55.000€ Αγριά, μονοκατοικία στον συνοικισμό, 80τ.μ. σε οικόπεδο 128τ.μ. κοντά στη θάλασσα, 170.000€ Οικόπεδο 305τ.μ. Κασσαβέτη 244.000€ Οικόπεδο 351τ.μ. Κύπρου 190.000€ Οικόπεδο 820τ.μ. κάτω από τον Περιφερειακό 180.400€

Διαμεσολαβούμε με ειδικά συνεργεία για την ανακαίνιση οικιών και επαγγελματικών χώρων

Κων/τία Μακαρώνα - Λαϊνα τηλ. 24210 22824 - κιν. 6982479991 - 6973585390

ΠΑΪΖΑΝΟΣ Β.-ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ Α. Ο.Ε NAKOS CENTER 1ος ΟΡΟΦΟΣ

6945 125 805

www.ktisis-realestate.com ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ Z 1. Γκλαβάνη Αγ. Νικόλαος, 60 τ.μ, κατάστημα 2. Αναλήψεως, 40 τ.μ, ( 120.000 € ) κατάστημα 3. Σπυρίδη, 73 τ.μ γραφείο 4. Καρτάλη & Γαζή, 111 τ.μ, γραφείο ( 152.000 € ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 1. Καφετέρια στην παραλία 325 τ.μ, με πλατεία 500 τ.μ, ανακαινισμένη. 2. Εμπορικό στην Ερμού, 30 τ.μ. 3. Εμπορικό στον Αγ. Νικόλαο ιδανικό για Restaurant. 4. Κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών με πολύ μεγάλο τζίρο και κέρδη. 5. Κοσμηματοπωλείο στην Σπυρίδη 40 τ.μ. 6. Καφετέρια στον Άναυρο. 7. Εστιατόριο στα Παλαιά. 8. Ψησταριά στα Κάτω Λεχώνια. 9. Περιποίηση νυχιών κεντρικότατο, με μεγάλη πελατεία. 10. Fast Food στην Δημητριάδος. ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΟΙΚΙΩΝ 1. Τριάρι 117 τ.μ, στην Ερμού, ( 400 € ) 2. Τριάρι 100 τ.μ, καινούργιο πολυτελές με μεγάλα μπαλκόνια στην Ν. Ιωνία ( 490 €) 3. Τριάρι 74 τ.μ, παλιό, στην Κασσαβέτη, (290 € ) ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 1. Κεντρικότατο κατάστημα 150 τ.μ ισόγειο, 70 τ.μ πατάρι & 150 τ.μ όροφος σε θέση προβολής 2. Γραφεία 122 τ.μ, στην οδό Ιάσωνος & σε θέση προβολής. 3. Κατάστημα 50 τ.μ 5 m από την Ερμού, σε κεντρικό σημείο. ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΟΥΝΟ & ΘΑΛΑΣΣΑ 1. Χορευτό 144 τ.μ, σε οικόπεδο 780 τ.μ με απεριόριστη θέα ( 360.000 € ) 2. Νεοχώρι , πέτρινη μονοκατοικία, 190 τ.μ σε οικόπεδο 228 τ.μ ( 110.000 € ) 3. Μακρυνίτσα, εξοχική Κατοικία 165 τ.μ, σε επίπεδο οικόπεδο 480 τ.μ, με εκπληκτική θέα ( 359.000 € ) 4. Πάλτση, εξοχική κατοικία 50 τ.μ σε οικόπεδο 4.600 τ.μ ( 55.000 € ) 5. Πινακάτες πέτρινη μονοκατοικία 94 τ.μ, σε οικόπεδο 182 τ.μ ( 59.000 € ) 6. Πινακάτες πέτρινη μονοκατοικία 60 τ.μ, σε οικόπεδο 3.298 τ.μ ( 75 .000 € ) 7. Αγ. Βλάσιος, οικόπεδο 8.700 τ.μ, ( 350.000 € ) 8. Τσαγκαράδα, αγροτεμάχιο 4.000 τ.μ, ( 98.000 € ) 9. Βυζίτσα, οικόπεδο 1.096 τ.μ, ( 89.000 € ) 10. Μάραθος, οικόπεδο 300 τ.μ ( 75.000 € ) 11. Κορώπι οικόπεδο 7.050 τ.μ παραθαλάσσιο 12. Χορευτό, οικόπεδο 1.000 τ.μ, παραθαλάσσιο ( 300.000 € ) 13. Νταμούχαρη, οικόπεδο 370 τ.μ , με θέα, άδεια οικοδομής & αντιστηρίξεις ( 179.000 € ) 14. Νταμούχαρη, επίπεδο οικόπεδο 300 τ.μ με θέα ( 165.000 € ) 15. Μουρτιάς οικόπεδο 1.000 τ.μ με άδεια οικοδομής ( 549.000 € ) 16. Πορταριά, αγροτεμάχιο 3.274 τ.μ. με απεριόριστη θέα ( 189.000 € ) 17. Πορταριά, αγροτεμάχιο 3.289 τ.μ. στη

Βρύση Αδάμαινας ( 490.000 € ) 18. Νεοχώρι, οικόπεδο 3.184 τ.μ, ( 29.000 € ) 19. Αϊ-Γιάννης, Παπά Νερό, αγροτεμάχιο 4.000 τ.μ με πρόσωπο στον αιγιαλό και οικία νεόδμητη 20. Κάτω Γατζέα, αγροτεμάχιο 6.956 τ.μ με απεριόριστη θέα ( 149.000 € ) 21. Αγ. Γεώργιος, οικόπεδο 1.000 τ.μ, ( 98 .000 € ) 22. Αγ. Βλάσιος , αγροτεμάχιο 2.680 τ.μ, με πέτρινο διώροφο οικίσκο ( 35.000 € ) 23. Λεφόκαστρο αγροτεμάχιο 4.222 τ.μ, με θέα ( 130.000 € ) 24. Λεφόκαστρο αγροτεμάχιο 10.000 τ.μ, με θέα & ιδιωτική παραλία ( 390.000 € ) 25. Λεφόκαστρο επίπεδο αγροτεμάχιο 6.242 τ.μ, με θέα, ιδιωτική παραλία & διώροφη οικοδομή 26. Κάτω Λεχώνια, αγροτεμάχιο 3.420 τ.μ, ( 300.000 € ) 27. Αγριά οικόπεδο 340 τ.μ, ( 95.000 € ) 28. Αγριά οικόπεδο 450 τ.μ, με οικία (179.000 €) 29. Αφέτες 2 οικόπεδα ( 1.112 & 2.134 )τ.μ & 1 αγροτεμάχιο 4.440 τ.μ σε τιμή ευκαιρίας 30. Τσαγκαράδα, επίπεδο οικόπεδο 4. 302 τ.μ, με θέα, κοντά στην Αγ. Παρασκευή 31. Τσαγκαράδα οικόπεδο 4.700 τ.μ, ( 160.000 € ) 32. Τσαγκαράδα-Μυλοπόταμος αγροτεμάχιο 6.025 τ.μ, ( 190.000 € ) 33. Μελισσιάτικα οικόπεδο 3.550 τ.μ ( 110.000 € ) 34. Δράκεια Εξοχική Κατοικία, 240 τ.μ σε οικόπεδο 660 τ.μ , λειτουργεί και ως ξενώνας ( 295.000 € ) 35. Μελισσιάτικα οικόπεδο 1.275 τ.μ. με απεριόριστη θέα ( 165.000 €) 36. Αργαλαστή Μπελιάν, αγροτεμάχιο 7.317 τ.μ ( 49.000 €) 37. Πορταριά Μονοκατοικία 160 τ.μ σε οικόπεδο 300 τ.μ δίπλα στην πλατεία ( 250.000 €) 38. Πλατανιάς, αγροτεμάχιο με απεριόριστη θέα στον Κατηγιώργη, 13.000 τ.μ ( 129.000 €) 39. Αργαλαστή οικόπεδο 800 τ.μ (60.000 €) 40.Αγ. Λαυρέντιος κατοικία 140 τ.μ σε οικόπεδο 350 τ.μ ( 140.000 € ) 41.Καλά Νερά-Πελεγκρίνο, κατοικία 200 τ.μ σε οικόπεδο 450 τ.μ ( 349.000 € ) 42. Άνω Κατηχώρι, μεζονέτα 135 τ.μ σε οικόπεδο 500 τ.μ με μοναδική θέα ( 350. 000 € ) 43. Λεφόκαστρο, πέτρινο διώροφο 150 τ.μ, σε οικόπεδο 600 τ.μ ( 249.000 € ) 44. Οικόπεδα στην Κορώπη εντός σχεδίου 45. Αργαλαστή, αγροτεμάχιο 14.500 τ.μ ( 39.000 € ) 46. Λαύκος, πέτρινο ανακαινισμένο ιδιαίτερου ύφους 205 τ.μ, σε οικόπεδο 1.560 τ.μ 47. Άνω Λεχώνια, οικόπεδο 960 τ.μ ( 105.000 €) ΞΕΝΩΝΕΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 1. Πινακάτες, πυργόσπιτο-αρχοντικό 290 τ.μ 2. Καλά Νερά, μικρό ξενοδοχείο 3. Αφέτες ξενώνας 240 τ.μ 4. Δράκεια ξενώνας, 240 τ.μ σε οικόπεδο 660 τ.μ ( 295.000 € ) 5. Μηλίνα ξενώνας 250 τ.μ σε οικόπεδο 1.560 τ.μ, ιδιαίτερου ύφους 6. Αργαλαστή ξενώνας 600 τ.μ ( 230.000 € )

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085. Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα, 168τ.μ., με τρεις εισόδους, 12,5τ.μ. πρόσοψη επί της Ανθ. Γαζή, πλήρως ανακαινισμένο. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538. ΒΟΛΟΣ οδός 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ. Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης, 3ου ορόφου, προσόψεως και διαμπερές, φωτεινό, ήσυχο, ανακαινισμένο, βεράντες με θέα το Πήλιο, φυσικό αέριο. Τηλ. 210 6015255, 6944844500

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Καταπληκτικό οικόπεδο 4.500 τ.μ. μέσα στο χωριό Πινακάτες. Ευκαιρία επένδυσης. Φυσικά επίπεδα με πεζούλες. Οπωροφόρα – καστανιές στα όρια και πλατάνια. Θα ζήσετε στον παράδεισο. Τιμή λογική μικρότερη από την εμπορική αξία. Διαπραγματεύσιμη από το πώς θα αποπληρωθεί. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 Πωλούνται δύο αγροτεμάχια 1 και 3 στρέμματα στην περιοχή της Πάλτσης. Πλησίον δρόμου. Πωλείται επίσης αγροτεμάχιο 5 στρέμματα στη θέση «Αλώνια» Αργαλαστής. Πληροφορίες 6974 417 431. Πωλείται στην Ζαγορά Πηλίου παλαιά κατοικία 50τ.μ., πετρόχτιστη, στην πλατεία Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες στο τηλ. 6947 158714 Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 10000 Τ.Μ ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ‘ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ’ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛ. Η ΜΙΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΧΕΙ 180 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΩΝ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ. ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟ ΒΟΛΟΥ-ΑΓΧΙΑΛΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΠΗΛΙΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΙΜΗ 350.000€, Τηλ. 24210 63459, 6992121007.

23

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κεντρικό προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, 1ου ορόφου, 88 τ.μ., διαμπερές με δύο προσόψεις επί της Ιωλκού 132 με Αγ. Βασιλείου. Φωτεινό, θερμοηχομονωμένο, λουξ κατασκευή, καινούργια ντουλάπια κουζίνας και με εντοιχισμένες ντουλάπες ρούχων – χαλιών κ.λπ. Λογικό ενοίκιο. Λίγα κοινόχρηστα. Πολιτισμένη παραμονή. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου προσόψεως 65 τ.μ., Αντωνοπούλου 163 με Αναλήψεως, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, προσόψεως 25 τ.μ., Αναλήψεως 289 με Δεληγιώργη, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειο κατάστημα ή γραφείο 35τ.μ. και με πατάρι 10τ.μ., Κουταρέλια 75 με Γαλλίας, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα Γκλαβάνη 111. Τηλ. 24280 86942, 24210 46545. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ., 3ος όροφος, διαμπερές ανατολικό, με φυσικό αέριο και αυτονομία θέρμανσης, στην οδό 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ 69. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ. 24210-23669 και 6945491611. Ενοικιάζεται τριάρι, με τέντες, air-condition, αυτονομία, φυσικό αέριο, Μαυροκορδάτου 52 – Γαζή. Τηλ. 6974569547. Ενοικιάζεται γραφείο επί της Ιωλκού 17 στον 1ο όροφο. Τηλ. 6940908811. Ενοικιάζεται ισόγειο διπλοκατοικίας, 4 δωματίων, στην οδό Τσιμπούκη – Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 46545. Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 2421036341, από τις 17:00 - 22:00. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Ενοικιάζεται κατάστημα 32τ.μ., Γκλαβάνη 98 – Τ. Οικονομάκη. Τηλ. 24210 26469, 6972751977 Ενοικιάζεται μαγαζί 280τ.μ., με γραφεία και αυλή, στο Λατομείο, για βιοτεχνικούς χώρους. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 24210 85997, 693014270, 6973 421850. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 120 τ.μ. + πατάρι 20τ.μ., επιπλωμένος με ξύλινα ράφια. Γλάδστωνος 71 μεταξύ Γαζή & Κωνσταντά. Τηλ. 24210 24465.

Ενοικιάζεται κατάστημα παραλιακό, 52τ.μ., στα Καλά Νερά. Τηλ. 6972593952.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία γωνιακή, Παγασών με Δημάρχου Γεωργιάδου, 3 δωματίων με μεγάλο χωλ. Τηλ. 24210 80608, 55932. Ενοικιάζονται δύο καταστήματα, ισόγειο – πατάρι – όροφος. Κουταρέλια 37 – Ερμού. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 24307, 21237, 20929. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95τ.μ., Κουταρέλια 49, στον πρώτο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 20929. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, κατασκευής 2007, 30 τ.μ., 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, κλιματιστικό. Υψηλάντου – Μαυρογένους 30, Τηλ. 24210 81122, 6938831453, ώρες 09.00 – 19.00.

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή 20.000€, συζητήσιμη Τηλ. 6945903160 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην τσιπουράδικο – μεζεδοπωλείο ΜΕΝΤΖΟ, στη γωνία των οδών Πλαστήρα – Φιλ. Ιωάννου 2, έναντι εισόδου ΞΕΝΙΑ Βόλου, εμβαδού 136τ.μ., με πατάρι 68τ.μ., με μηχανισμούς εξαερισμού κουζίνας και λοιπών χώρων, τέντες, φωτιστικά κ.λπ. για κέντρο εστίασης. Σοβαρές προτάσεις στα τηλέφωνα 24210 24646, 6944524915 Ενοικιάζεται κατάστημα 120τ.μ. με αυλή 120τ.μ. για επαγγελματική ή βιοτεχνική χρήση, Νέγρη 17, Βόλος δίπλα στο Μηχανολογικό. Τηλ. 24210 63439, 6972716295 κ. Σταύρο Μητσικώστα. Ενοικιάζεται κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως με Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 22571, 6980228402 Ενοικιάζεται ισόγειο γραφείο επί των οδών Μικρασιατών – Βασάνη πλησίον εφορίας (κατάλληλο για λογιστή – μηχανικό) Πληροφορίες στο τηλ. 6973028215 Πωλείται πολύ καλό περίπτερο με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6981853627. Πωλείται σε νέα οικοδομή, κατάστημα 182τ.μ., με δυο τουαλέτες και μια αποθήκη 10τ.μ. στην οδό Βυζαντίου και Παναγίας Σουμελάς στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 80555, 6932417448.

Πτυχιούχος δασκάλα ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Τηλ. 6979 962009 Καθηγήτρια με δεκαετή εμπειρία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Κιν.: 6977 997491, πρωϊνές ώρες. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου. Τηλ. 6937 667456, 6938047276

MAΘΗΜΑΤΑ Καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Τηλ. Επικοινωνίας: 6970355811 Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974677244. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, έμπειρη, αναλαμβάνει υπεύθυνα μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Μεθοδική διδασκαλία και σωστή προετοιμασία για το σχολείο και τις εξετάσεις. Τιμές οικονομικές. Πληρ. στο τηλ. 24210 47882. Μαθηματικός με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου, ιδιαίτερα ή γκρουπ. Τηλ. 24210 60010, 6942 433289.

ΔΙΑΦΟΡΑ Ζητούνται από την εταιρία ΚΑΤΣΕΛΗΣ FAST FOOD (OLD CITY) γυναίκες υπάλληλοι για τετράωρη εργασία από 20-35 ετών. Προηγούμενη προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη. Παράδοση βιογραφικών Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 121, ΒΟΛΟΣ Πωλείται αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai Gets, μοντέλο 2003, Β’ εξάμηνο, full extra, με 115 χιλιάδες χιλιόμετρα, τιμή 4.000€. Τηλ. 6945903160 Ζητείται υπάλληλος γραφείου από εταιρία επίπλων – κουφωμάτων, με γνώσεις υπολογιστή και διαχείρισης καταστήματος. Τηλ. 6976999803.

Σοβατίσματα, χτισίματα, μερεμέτια

Ο Νίκος

Τιμές λογικές Τηλ. 6936167064 Πωλείται Opel Corsa Sport 1.4 Twinport, μοντέλο 2004, 3θυρο, A/C, ABS, 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, συναγερμός, 15’’ ζάντες, προβολείς, bucket καθίσματα, ατρακάριστο, 84.000 km, 6.000 €. Τηλ. 6949616592

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή έκπληξη. Τηλ. 6945903160 36ΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΖΗΤΕΙ ΚΥΡΙΟ ΕΩΣ 46 ΕΤΩΝ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ, ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείτε. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία Μολδαβία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΤΗΛ. 2410-670840


24:24 new.qxd 20/7/2009 4:51 μμ Page 1

TΡΟΦΙΜΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Delivery

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ!!

ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4,90 ευρώ το κιλό ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΟΛΙΟΣ 2,98 ευρώ το κιλό ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΝΟ 1lt 0,99 ευρώ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ 5lt 14,90 ευρώ ΗΛΙΕΛΑΙΟ 10lt 10,90 ευρώ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 1,49 ευρώ το κιλό ΕΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ 2,90 ευρώ το κιλό ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ 500gr 4,95 ευρώ ΓΚΟΥΝΤΑ «ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ» ΡΟΔΑ 3,44 ευρώ το κιλό ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ «ΑΓΡΟΣ» 1lt 0,95 ευρώ ΟΥΙΣΚΙ CUTTY SURK 700ml 11,95 ευρώ

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 40580 έως τις 3 το μεσημέρι ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

30 ΛΕΠΤΑ

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ

Η ΜΠΟΥΧΑΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΑΓ. ΖΟΥΒΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΩΝ Καθαρίζουμε Χαλιά, μοκέτες, φλοκάτες, κουβέρτες, παπλώματα, κιλίμια, σαλόνια, σαλόνι αυτοκινήτου Πλύσιμο και βιοκαθαρισμός στρωμάτων

Ειδίκευση σε χειροποίητα & δερμάτινα χαλιά Επισκευάζουμε Χαλιά, μοκέτες, κρόσσια, ρέλια, πλαστικά & μάλλινα, κολλάρισμα

Καθαριότητα & Υγιεινή από 3,5€/m2

Με κάθε πλύσιμο ΔΩΡΕΑΝ Βιοκαθαρισμός από ακάρεα και μικρόβια Αναλαμβάνουμε απεντομώσεις & απολυμάνσεις όλων των χώρων Μελισσάτικα , Ν. Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 65810, Κιν. 6939399600

ALPHA SYSTEMS

BIOΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ υπεύθυνος πωλήσεων

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ: Νεαπόλεως 4 (παραπλεύρως “see you”) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

Α ΦΟΙ ΜΙΛΤ. ΠΟΛΥζΟΥ

0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΩΣ 72 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ Δημητριάδος & Κοραή, Βόλος Τηλ. 24210 25938 Fax: 24210 20728 e-mail:info@motopolyzos.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 21-07-09