Page 1

1190:Layout 1 18/11/2011 10:50 μμ Page 1

CMYK

Το ραδιόφωνο άλλαξε...

... η συχνότητα παραμένει ίδια Καθημερινή εφημερίδα

TOP NEWS “ΚΑΠΝΟσ” ΟΙ ΔΡΑσΤεσ ΠΟΥ εΚΑΙΓΑΝ ΚΑλΩΔΙΑ …Καπνός πρόλαβαν και έγιναν άγνωστοι δράστες, αθίγγανοι ή Βούλγαροι που έκαιγαν καλώδια χθες το πρωί, στην περιοχή του Πανθεσσαλικού της Ν. Ιωνίας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας - Β. Σποράδων ζητά τη συνδρομή Πυροσβεστικής και Δημοτικής Αστυνομίας για τη σύλληψη όσων επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία για να κερδίζουν.

σελ. 5

ΟΧΙ σΤΟ ΧΑΡΑΤσΙ ΚΑΙ ΚΑΝεΙσ ΧΩΡΙσ ΡεΥΜΑ Τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας, καλεί το κίνημα «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια», να μην πληρώσει τον φόρο για τα ακίνητα που ενσωματώθηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό και άδικο.

σελ. 2

ΑΝεΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥσ ΔΙΑΓΩΝΙσΜΟΥσ σΤΗ ΔεΥΑΜΒ Ανέβηκαν οι τόνοι, χθες, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, μετά από παρατηρήσεις των μελών της μειοψηφίας Γιάννη Μολοχίδη και Τέλη Δουλόπουλου ότι οι ίδιες εταιρείες εμφανίζονται και αναλαμβάνουν έργα της ΔΕΥΑΜΒ και με υψηλές μάλιστα εκπτώσεις, κάτι που ενόχλησε τον δήμαρχο Βόλου και πρόεδρο του Δ.Σ. Πάνο Σκοτινιώτη.

σελ. 5

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Ο Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της Περιφερειακής Αγοράς και το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων που προτείνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όπως ανέφερε, αυτή ήταν μια από τις πρώτες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής και εξέφρασε την ικανοποίηση του, που την αποδέχεται η Περιφέρεια.

σελ. 7

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ … εΠΟΜεΝΗ ΜεΡΑ σΤΟ ΠΑσΟΚ Επαφές με κορυφαία στελέχη του κινήματος είχε την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου, με τα οποία συζητά την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και πριν από τις εκλογές.

σελ. 10

έτος 5ον

αρ. φύλλου 1190

τιμή 0,15 ευρώ

www. m agnesianews. g r

TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ; Μπες τώρα στο m.magnesianews.gr από το κινητό σου

mobile Η πληροφορία είναι στο χέρι σου!

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ραδιο 1 102,5fm

www.radioena.eu

Taverna Italiana Chef Italiano •Pasta fresca

Κυριακή ανοιχτά μεσημέρι - Δευτέρα κλειστά Γάτσου 66 • Βόλος • Τηλ.: 24210 57755 (Παγασών γωνία & Ρήγα Φεραίου)

ΚΑΤΑΤεΘΗΚε Ο ΠΡΟΫΠΟλΟΓΙσΜΟσ σΤΗ ΒΟΥλΗ

ΟΧΙ Νεεσ ΜεΙΩσεΙσ ΜΙσΘΩΝ- σΥΝΤΑΞεΩΝ • εχει επιπλέον φόρους 3,6 δις • Προβλέπει ύφεση 2,8% • Μείωση ΑεΠ στο 5,4% • Η ανεργία θα φθάσει στο 17,1% Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, που νωρίτερα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατέθεσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Στην σύντομη παρέμβαση του ο κ. Βενιζέλος είπε ότι με το νέο προϋπολογισμό μπορεί υπό όρους και προϋποθέσεις να αρχίσει η αντιστροφή της πορείας του τόπου. Είναι ένας προϋπολογισμός πρωτογενούς πλεονάσματος, είπε, αν και μικρού, της τάξεως του 1,1% του ΑΕΠ, καθώς και μείωσης του δημοσίου χρέους. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν θα συνοδεύεται από νομοσχέδιο με νέα φορολογικά/εισπρακτικά μέτρα.

σελ. 10-11-14

εΝσΤΑσεΙσ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑ σΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Ανοίξαμε δρόμους στο Ισραήλ για τον τουρισμό Αισιόδοξος ο Δήμαρχος και η Βολιώτικη αποστολή Ως εξαιρετικά θετικό χαρακτήρισε τον απολογισμό της επίσκεψης της Βολιώτικης αποστολής στο Ισραήλ, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, επισημαί-νοντας ότι με το ταξίδι, ξεπεράστηκαν κατά πολύ οι προσδοκίες του για το ταξίδι. .

σελ. 3

ΛΕΙΠΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ

Με τα…κιάλια ψάχνουν ασπιρίνες οι Βολιώτες

Στην καρδιά του χειμώνα μοναδικές προσφορές

Είδη προς εξαφάνιση είναι πλέον η ασπιρίνη, αλλά και φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, χάπια για την πίεση, τον καρκίνο ή τη δυσλειτουργία του εντέρου, ακόμη και φάρμακα σε ενέσιμη μορφή για ακτινογραφίες, ενώ με τα «κιάλια» ψάχνουν οι ενδιαφερόμενοι κορτιζόνη σε ενέσιμη μορφή…

σελ. 7

σκληρές κόντρες στη Ν.Δ. Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ μετριοπαθών και εκπροσώπων της λαϊκής Δεξιάς εντός της ΝΔ, που άρχισε να φαίνεται εντονότερα στη διαρκεια των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τη διαφορετική αντιμετώπιση που είχαν ο Π.Καμμένος και ο Σ.Χατζηγάκης.

σελ. 10

CMYK

Δευτέρα, Τετάρτη απόγευμα ανοιχτά ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 104, ΚΟΜΒΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ, ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 85151, 63682


02:Layout 1 18/11/2011 9:40 μμ Page 1

2 [KAIΡΟΣ] Μαγνησία: -02… 15 οC Βόλος: 05.. 15 οC. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές συννεφιές, αυξημένες στα νότια του νομού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02… 15 οC. Στον ΒΟΛΟ 05…15 οC

Σάββατο

σήμερα

«Κανείς χωρίς ρεύμα - όχι στο χαράτσι» Δημιουργήθηκε Κίνημα από «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια» Τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας, καλεί το κίνημα «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια», να μην πληρώσει τον φόρο για τα ακίνητα που ενσωματώθηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό και άδικο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η προσπάθεια να αναγκάσουν τους πολίτες να το πληρώσουν απει-

λώντας με διακοπή του ρεύματος είναι βάρβαρη. Ο κίνδυνος δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά να βρεθούν χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα τεράστιος, με αδιανόητες κοινωνικές συνέπειες. Αντί να φορολογήσουν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, καλούν τους εργαζομένους, τους αγρότες, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους ημιαπασχολούμενους, τους συνταξι-

19

Νοεμβρίου

Αβδιού πρ., Βαρλαάμ, Ηλιοδώρου Ανατολ. Ηλίου 07.09 Δύση Ηλίου 17.11

Για να γελάσουμε Τον έβγαλε τρελό Στην Εθνική μια Πόρσε πάει με 200χλμ . ένας Ζητάς τον σταματάει: - Άδεια και δίπλωμα. - Δεν έχω. ... - Τρέχατε κύριε! - βιάζομαι να μην βρωμίσει το πτώμα στο πορτ-μπαγκάζ. ... - Εσύ τον σκότωσες; - Ναι, με το 45άρι που έχω . Καλεί ότι ενισχύσεις υπήρχαν το όργανο, έρχεται και ο Αρχηγός ψάχνουν για το όπλο τίποτα, πτώμα πουθενά. - Που είναι το όπλο και το πτώμα που μας είπε το όργανο; ρωτάει ο Αρχηγός. - Ξέρω γω; λέει ο οδηγός. Αυτός είναι τρελός!!!! Μπορεί να σας πει ότι έτρεχα κιόλας.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου κάθε Σάββατο στο ΡΑΔΙΟ ENA Κάθε Σάββατο 8.30-10.00 π.μ είναι «η ώρα του καταναλωτή» Νέος κύκλος εκπομπών από τη συχνότητα του «ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ» 102,5 FΜ Ενημέρωση για θέματα που αφορούν την υγεία μας, τις αγορές μας, τα δικαιώματα μας, το περιβάλλον Θέματα εκπομπής 19-11-11: - Αλαλούμ με το χαράτσι στα ακίνητα - Οδηγός σωστής διατροφής - Καταναλώνουμε ότι παράγουμε. Τοπικά προιόντα - Τεστ φτώχιας - Ανακλήσεις επικίνδυνων προιόντων.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΑΘΙΑΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΔΩΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ PΕΕLING ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 31/12/11

Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος,

Επιτροπές κατοίκων Το κίνημα Πολίτες ενάντια στα χαράτσια, καλεί τους πολίτες σε κάθε συνοικία και κάθε γειτονιά να δημιουργήσουν επιτροπές κατοίκων, ώστε η άρνηση πληρωμής να γίνει πράη για χιλιάδες πολίτες. Ταυτόχρονα, ανακοινώνει ότι οργανώνονται ομάδες περιφρούρησης που σε συνεργασία με εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και άλλους πολίτες θα εμποδί-

σουν τα συνεργεία που θα τολμούν να επιχειρούν να διακόπτουν το ρεύμα σε άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια. Η Τρίτη 22 Νοεμβρίου ορίστηκε η Πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στα χαράτσια και το κίνημα καλεί στις 19.30 στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας τους πολίτες, κινήσεις πολιτών, εργατικά σωματεία, φορείς, συλλόγους γειτονιάς, δημοτικές κινήσεις, κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ της περιοχής σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με σκοπό το συντονισμό δράσης.

Αντίθετη η ΠΕΔ με τη μέθοδο πληρωμής του ΕΤΑΠ μέσω ΔΕΗ Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας συζήτησε διεξοδικά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες σχετικά με την καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΠ) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Λαμβάνοντας υπ’όψιν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα σε μεγάλη μερίδα πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, μετά από εισήγηση του Προέδρου και διαλογική συζήτηση που ακολούθησε με πλειοψηφία αποφασίστηκαν τα εξής : -Είναι κάθετα αντίθετη με την μεθοδολογία είσπραξης του τέλους μέσω της ΔΕΗ και προτείνει να επιλεγεί άλλος τρόπος είσπραξης. -Η ΔΕΗ να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος τουλάχιστον μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2011 που το θέμα θα εξεταστεί και θα αποφασιστεί ως προς την συνταγματικότητα του από το Συμβούλιο της Επικρατείας. -Να απαλλαχθούν από την επιβολή αυτού του τέλους οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ που αποδεδειγμένα έχουν οικονομικό πρόβλημα, με βάση τα κριτήρια δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

IONIS TOURS ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1980… …ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΒΙΕΝΝΗ από…335€ - ΠΑΡΙΣΙ από…495€ - ΠΡΑΓΑ από…279€ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ από…285€ - ΡΩΜΗ από…385€ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ από…379€ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ από…335€ - ΛΟΝΔΙΝΟ από…525€ ΟΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 265€ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 315€ ΠΡΑΓΑ- ΒΙΕΝΝΗ- ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 445ε ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (3&4 ΗΜΕΡΕΣ) ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ (119€) – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ- ΕΛΑΤΗ- ΠΕΡΤΟΥΛΙ (110€) ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (149€) – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (159€) – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (175€) – ΚΑΣΤΟΡΙΑ (145€)

GEISHA TOURS Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης

ούχους και τους ανέργους να πληρώσουν ξανά».

•ΜΠΑΝΣΚΟ (ΡΙΛΑ)- ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ 4-6/12 HOTEL 4* - ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 95€ •ΟΧΡΙΔΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ 4-6/12 ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ HOTEL 4* (ΕΝΤΟΣ ΟΧΡΙΔΑΣ) – ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 120€ •ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 ΗΜΕΡΕΣ 3-6/12 ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* 160€ & 5 ΗΜΕΡΕΣ 2-6/12 (ΒΡΑΔΥΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ) 190€

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1703: Πεθαίνει στις φυλακές της Βαστίλης «ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα», η ζωή του οποίου υμνήθηκε από τον Βολτέρο και τον Αλέξανδρο Δουμά. 1924: Αποτυγχάνει στρατιωτικό κίνημα των Λούφα και Ντερτιλή κατά της κυβέρνησης του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου. 1942: Οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση κατ' εφαρμογή της Επιχείρησης Ουρανός. (Η Μάχη του Στάλινγκραντ)

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΒΑΪΟΣ ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 78Γ – ΒΟΛΟΣ • ΤΗΛ. 24210 47474 - FAX 47569

• Μονοήμερη Παναγία Γκούρα και Τύρνα- Περτούλι, Κυριακή 20 Νοεμβρίου • Απογευματινό στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο Μουζάκι, Κυριακή 27 Νοεμβρίου • Μονοήμερη Πετρίτσι – Σαντάνσκι Βουλγαρίας, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου • Μονοήμερη Όσιο Εφραίμ Αθήνα, Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, 4 Δεκεμβρίου

Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20, 24210 34712

ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΜΕΣΑ & ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα Ιωλκού 25- Βόλος (Εναντι ΖΑΡΑ) Τηλ 24210 26848 - κιν. 6977775003

Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Φωτογραφικό υλικό: Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 84 Τ.Κ. 383 34, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4, 86068 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Εκτύπωση: ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«ΒΟΛΟΣ 2» Ιωλκού 352 – ΒΟΛΟΣ (Στάση Πανταζοπούλου) Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00- 14.00 και 18.00 – 21.00 Εκτός Δευτέρας και Τετάρτης απόγευμα

3ήμερη εκδρομή 4/12/2011 – 6/12/2011 ΜΠΑΝΣΚΟ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ – ΜΕΛΝΙΚ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ : 95€/άτομο SPA, Εσωτερική πισίνα, Σάουνα, Χαμάμ : ΔΩΡΕΑΝ 5ήμερη εκδρομή (αναχώρηση το βράδυ) 2/12/2011 – 6/12/2011 στη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 145€/άτομο με πρωινό 4ήμερη εκδρομή (αναχώρηση το βράδυ) 3/12/2011 – 6/12/2011 στη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 120€/άτομο με πρωινό ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Η Δ.Ε. ΤΕΕ για κυκλοφοριακό Συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Μαγνησίας, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 19.30 μ.μ., με θέματα μεταξύ άλλων, την πρόταση για κυκλοφοριακό Δήμου Βόλου, τη συμμετοχή στο ΣΧΟΠΑΔ Θεσσαλίας, τη συζήτηση για το νόμο έκδοσης οικοδομικών αδειών, τη συνέχιση Ο.Ε. για Βόρειες Σποράδες, θέματα ΔΕΥΑΜΒ.

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών H Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, θα πραγματοποιήσει μία πρώτη ενημερωτική εκδήλωση πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων, αύριο Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, από τις 11:30 έως τις 12:30, στον χώρο του ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΕΙΟΥ Ιδρύματος στην Δ.Ε. Αγριάς του Δ.Βόλου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα θελήσει να το παρακολουθήσει.

Ο Απ. Νάνος στη Χαλυβουργία Κλιμάκιο της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας Απόστολο Νάνο περιόδευσε χθες Παρασκευή στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στην Α’ ΒΙΠΕ. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους τονίστηκε ότι «η Ελληνική Χαλυβουργία αυτές τις μέρες, έχει γίνει το μετερίζι ενός σκληρού ταξικού αγώνα που δείχνει τη δύναμη και το μεγαλείο της εργατικής τάξης».

Παρουσίαση βιβλίου του Θ. Περράκη Την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: «Τα δημοσιευμένα- Τα παιδιά μας και εμείς στο περιβάλλον της Μαγνησίας» προγραμματίζει ο γνωστός συμπολίτης γιατρός Θ. Περράκης, στη μεγάλη αίθουσα τελετών της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου στις 28/11/2011 και ώρα 19 μ.μ. Θα υπάρχει έκθεση «από υποβρύχιες φωτογραφίες του στο βυθό του Παγασητικού, θα προβληθούν διαφάνειες, από το βυθό του Κόλπου κ.λ.π.

Συγκέντρωση εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 οι Εθελοντές Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού τμήματος Βόλου θα έχουν τη μηνιαία τους συγκέντρωση στα γραφεία του Ε.Ε.Σ. οδός Αναλήψεως 255- Γαμβέτα, τηλ. 2421056001. Ακολουθεί ομιλία από τον ιατρό ορθοπεδικό κ. Κωστάκη Αλέξανδρο με θέμα «Οστεαρθρίτιδα». Ώρα συγκέντρωσης 5.30μ.μ. Παρακαλούνται όλοι οι εθελοντές να παρευρεθούν.


03νnew:Layout 1 18/11/2011 9:36 μμ Page 1

3

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

τοπικά

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η επίσκεψη στο Ισραήλ Εξαιρετικά θετικός ο απολογισμός, σύμφωνα με το δήμαρχο Βόλου Ως εξαιρετικά θετικό χαρακτήρισε τον απολογισμό της επίσκεψης της Βολιώτικης αποστολής στο Ισραήλ, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι με το ταξίδι, ξεπεράστηκαν κατά πολύ οι προσδοκίες του για το ταξίδι. «Το ταξίδι στο Ισραήλ, αποτελεί παράδειγμα πως μπορούμε ως κοινωνία να μη μένουμε σε ευχολόγια, αλλά να αντιδράσουμε με σχέδιο, αποτελεσματικότητα και συντονισμένα», ήταν η δήλωση του δημάρχου Βόλου. Σύμφωνα με τον Πάνο Σκοτινιώτη, ως δήμος Βόλου δεν περιοριζόμαστε μόνο στις αρμοδιότητες μας, αλλά αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. «Επιθυμούμε να είμαστε ένα επιτελικό κέντρο που θα συντονίζει όλες τις τοπικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα πρέπει να προωθήσουμε την εξωστρέφεια της περιοχής αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχή μας, καθώς ο τουρισμός για μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα», τόνισε.

Θ. Καμμένου: «Άρτια οργανωμένη αποστολή» Σε δήλωσή της το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου, τονίζει μεταξύ άλλων, «ήταν μία άρτια οργανωμένη αποστολή με επικεφαλή το Δήμαρχο Βόλου, στην οποία είχαμε δυνατότητα να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε με Tour Operators του Ισραήλ, δημοσιογράφους, αλλά και τον Σύνδεσμο Ισραηλινών Βιομηχα- νιών και την Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων Ισραήλ. Η Ελληνική Πρεσβεία του Ισραήλ και ο Έλληνας Πρέσβης Κος. Κ. Λουκάκης, αλλά και ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ισραήλ Κος. Βαλλιάνος, μας φιλοξένησαν και μας δώσανε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε και να γνωρίσουμε το Βόλο και την Μαγνησία σε αυτή τη φιλόξενη χώρα.

Άνοιγμα προς Ρωσία Ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου για άνοιγμα της αγοράς με τη Ρωσία και ήδη υπάρχουν θετικά μηνύματα, ενώ επισήμανε ότι «εμείς δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική αλλά αξιοποιούμε τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ». Όπως ανέφερε, είχε γίνει πολύ καλή προετοιμασία σε συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα, την ελληνική στο Ισραήλ αλλά και το γραφείο του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ. Κινήθηκαν δε σε δύο επίπεδα, καθώς υπήρξαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και φορείς αλλά έγινε προσπάθεια να υπάρ-

ξουν διμερείς σχέσεις του Βόλου με πόλεις του Ισραήλ όπως η Χάιφα και το Τελ Αβίβ. Παρεμβάσεις Σύμφωνα με τον κ. Σκοτινιώτη, έγιναν συναντήσεις με 15 τουριστικούς πράκτορες ξεχωριστά, παρουσία πάντα του διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ κ. Βαλιάνου, ο δήμαρχος παραχώρησε δύο συνεντεύξεις σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και μία στο δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ σε γνωστό φιλέλληνα δημοσιογράφο, που η εκπομπή του έχει μεγάλη ακροαματικότητα. Επίσης έγιναν συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου του Ισραήλ και του Συνδέσμου

Κ. Λεβέντης: Mεγάλο ενδιαφέρον για το νομό «Χαρακτηριστικό ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας ενώ η προσπάθεια της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ήταν οι Ισραηλινοί tour operators να αποδεχτούν την περιοχή του Βόλου και του Πηλίου, μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και ανάδειξή της ως περιοχή ειδικού τουρισμού, αρχίζει να «κερδίζει» έδαφος με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι υποστηρικτές, είτε αυτοί είναι εξειδικευμένοι tour operators είτε τουριστικά γραφεία του εξωτερικού» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κ. Λεβέντης. Επιπλέον, έγινε συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων του Ισραήλ και στο άμεσο μέλλον θα δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα έτσι ώστε οι δύο επιχειρηματικές οικογένειες, αυτή του Ισραήλ και αυτή της Μαγνησίας, να έρθουν πιο κοντά.

VOLOS TOURS

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ 20/11 ΚΟΖΑΝΗ – ΣΙΑΤΙΣΤΑ- ΚΑΤΑΡΑΧΤΕΣ ΒΕΒΛΕΝΤΟΥΛ. ΣΕΡΒΙΩΝ- ΝΕΡΑΪΔΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Σε δήλωσή του ο κ. Κ. Λεβέντης υπογραμμίζει ότι «είναι πολύ μεγάλη η σπουδαιότητα του συντονισμού πρωτοβουλιών και δράσεων για την τουριστική προβολή της πόλης, ιδιαίτερα σε καιρούς που οι διαθέσιμοι πόροι για το σκοπό αυτό δεν είναι ικανοποιητικοί».

Βιομηχάνων για την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ακόμη, έγιναν συναντήσεις με το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο του Τελ Αβίβ και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία, με τον δήμαρχο της Χάιφα και αντηλλάγησαν απόψεις για τη δυνατότητα ανάπτυξης οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων, ενώ εκτενής αναφορά έγινε στην υψηλή τεχνολογία που διαθέτουν οι Ισραηλινοί για την διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Σκοτινιώτης προσκάλεσε στο Βόλο, όλους τους φορείς, αλλά και οι επιχειρηματίες της περιοχής να επισκεφθούν την περιοχή μας και εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι ο απολογισμός της επίσκεψης αυτής είναι ιδιαίτερα θετικός. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Σούλα Μπαρτζιώκα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης και ο αντιπρόεδρος κ. Κονιόρδος, η Θέκλα Καμμένου ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών και ο ξενοδόχος Δημήτρης Δερβένης.

Μ. Σολομών: Άψογη η προβολή της περιοχής Σε δήλωσή του ο κ. Μαρσέλ Σολομών, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, αναφέρει ότι «νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που με την συμμετοχή μου στην αποστολή, συνέβαλλα έστω και στο ελάχιστο στην επιτυχία των στόχων της για το καλό της περιοχή μας που όλοι αγαπάμε. Επιθυμώ επίσης να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της αποστολής, για τις επίμονες και ακούραστες προσπάθειες τους που είχαν σαν αποτέλεσμα, την άψογη από κάθε πλευρά προβολή της περιοχής μας με εκπροσώπους των φορέων του Ισραήλ τους οποίους συναντηθήκαμε και αφορούσαν τη συνεργασία στον τουρισμό, στον πολιτισμό κ.λ.π.

ΤΗΛ. 24210 22033 – 24210 22465 ΤΗΛ. – FAX. 24210 30867

«Πρώτα η υγεία !”, “Νάμαστε πρώτα καλά” . Εκφράσεις που ακούγονται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας. Η συνταγή είναι μία: Πρόληψη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Όπως τονίζεται, «ο προληπτικός έλεγχος της υγείας μας έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε την περιοχή που λέγεται στόμα. Η διατήρηση της στοματικής υγείας, η πρόληψη των παθήσεων δοντιών, ούλων και γενικότερα όλου του στόματος, μας γλυτώνει από μελλοντικά προβλήματα. και επί πλέον έξοδα. Ας δούμε λοιπόν την πρόληψη με ...κρίση!!! Ειδικά στην οδοντιατρική, η πρόληψη έχει να προτείνει τρόπους για άμεσο, αποτελεσματικό και κυρίως χαμηλού κόστους έλεγχο των παραγόντων που είναι υπεύθυνοι για την γένεση και την εξέλιξη των οδοντιατρικών ασθενειών. Οι οδοντίατροι συνιστούν καθημερινή και επιμελημένη στοματική υγιεινή , δηλαδή, πολύ καλό βούρτσισμα, χρήση βοηθημάτων (στοματικά διαλύματα, οδοντικό νήμα, μεσοδόντια βουρτσάκια κ.α.) πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου, και φυσικά τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, συνήθως ανά εξάμηνο. Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, βοηθούν στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων έγκαιρα, πριν εξελιχθούν ή μεγεθυνθούν καθώς και στην συντήρηση παλαιότερων οδοντιατρικών αποκαταστάσεων,γλυτώνοντας τον ασθενή απο περιτό πόνο , κόπο και χρήμα».

Εγγύηση για ποιοτικά ταξίδια!!! Αναχωρήσεις από Βόλο!!! ΟΧΡΙΔΑ 04/12 – 06/12 Τριήμερη Εκδρομή Ξενοδοχείο MILLENIUM PALACE εντός Οχρίδας Πλήρης διατροφή – Μουσική – Χορός Τιμή προσφοράς Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή —————————————————————— ΜΠΑΝΣΚΟ – ΡΙΛΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ Τριήμερη Εκδρομή 04/12-06/12 Ξενοδοχείο 4*SPA Πλήρη διατροφή 95 ευρώ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5ημ/3νυχ, 02/12 -06/12 ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΜΟΥΖΑΚΙ 05/12 – 06/12 Διήμερη Εκδρομή Ξενοδοχείο Πολυτελείας Ημιδιατροφή Αναχώρηση μεσημέρι 14.30΄ Πισίνα – Χαμάμ –σάουνα ΔΩΡΕΑΝ Τιμή 80 ευρώ —————————————————————— ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΘΗΝΑ 05/12 -06/12 Μουσείο Ακρόπολης Ξενοδοχείο 4* Αναχώρηση μεσημέρι 14.30΄ Τιμή 75 ευρώ ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Διήμερη Εκδρομή 05/12 – 06/12 Τιμή 60 ευρώ ————————————————————————————

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ - ΠΡΕΣΠΕΣ Τριήμερη εκδρομή 04/12/ – 06/12/ Δεκτά Δελτία ΟΓΑ ————————————————————————————————

ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΡΑΜΑ – ΣΕΡΡΕΣ Τριήμερη Εκδρομή 09/12 – 11/12 Δεκτά Δελτία ΟΓΑ —————————————————————————

Παλιά χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή

Πληροφορίες – Προγράμματα Κ. Καρτάλη 95 Βόλος Τηλέφωνα : 2421038838 – 2421033378

με κρατική άδεια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΚΟΣΜΗΜΑ “BIG BEN” ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΣ ΤΗΛ. 24210 27705, 6972002809 Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 79 (ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ)

6/12 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ – ΠΗΓΕΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : Π. ΜΕΛΑ 53

Οδοντίατροι: Μήνας πρόληψης στοματικής υγείας ο Νοέμβριος

ΑΜΕΣΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

27/11 ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ- ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

24-26/12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΠΑΡΤΗ- ΜΥΣΤΡΑΣ- ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ- ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ- ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 145€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

126

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη το χτένισμα 8 €


04new:Layout 1 18/11/2011 9:31 μμ Page 1

CMYK

4

πολιτισμός

Νέα πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής

Δεν μπορεί να είναι όλα μαύρα… μέρα χωρίς να εκνευριστώ, που όλοι οι άνθρωποι γύρω μου είναι καλά στην υγεία τους. Είναι εκείνες οι στιγμές που περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που αγαπάς και περνάς πραγματικά καλά, έστω και αν δεν κάνεις τίποτα. Απλά κάθεσαι μαζί τους και συζητάς. Όχι για οικονομική κρίση, δόσεις δανείου και τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Για άλλα θέματα. Απλά, καθημερινά, που μόνο να μας χαλαρώνουν και να μας κάνουν να χαμογελάνε μπορούν. Είναι οι στιγμές που καταφέρνεις – σπάνιο αλλά γίνεται- να ξεφύγεις από το άγχος της καθημερινότητας. Εμένα αυτό συνήθως μου συμβαίνει τις Παρασκευές. Όταν έχει τελειώσει μια κουραστική εβδομάδα και σκέφτομαι πως έχω ένα Σαββατοκύριακο να το διαθέσω σε χρόνο και πράγματα που θα κάνω και θα μου προσφέρουν ευχαρίστηση. Μη φανταστείς τίποτα σπουδαίο.

Του Πασχάλη Αγγελίδη, μέσα σε κουρείο Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 8 το βράδυ ,θα γίνουν τα εγκαίνια μιας πρωτότυπης έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής , στο Κουρείο του Κυριάκου, Κουμουνδούρου 55 στον Βόλο. Για πρώτη φορά ο ζωγράφος Πασχάλης Αγγελίδης θα παρουσιάσει στον Βόλο 6 ανέκδοτα έργα τις δεκαετίας του 80, δύο γλυπτά του 1983, μια θεατρική μακέτα του 1995 από το έργο « Τύμπανο , τρομπέτα και Κόκκινα Κουφέτα» του Γιάννη Ξανθούλη και ένα γλυπτό με φώς του 2002. Το Κουρείο του Κυριάκου στο κέντρο του Βόλου επιλέχτηκε από τον καλλιτέχνη και διαμορφώθηκε σε ένα μικρό εκθεσιακό χώρο γιατί προσφέρεται στην θέαση των περιπατητών και των νέων της οδού Κουμουνδούρου. Μια ιδέα συνέχεια της ανοιξιάτικης παρουσίασης της ημέρας των μουσείων , η τέχνη στις βιτρίνες των καταστημάτων στην πόλη. Ο Πασχάλης Αγγελίδης και ο Κυριάκος Μεγαριώτης θα σας περιμένουν το βράδυ της Τετάρτης για να δοκιμάσουμε μαζί το φετινό κρασί και για συζήτηση. Διάρκεια έκθεσης έως 30-12-2011. Ημέρες και ώρες λειτουργίας καταστημάτων (Δευτέρα απόγευμα). Τηλ. Επικοινωνίας :2421029293 6944228611

«Αμάν! Μας κλέψανε...» Συνεχίζονται οι παραστάσεις Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις της σατυρικής κωμωδίας «ΑΜΑΝ! ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ...» στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μ. μ. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από εικοσιένα κείμενα δεμένα σε μια ενιαία παράσταση που σατυρίζουν την σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, επιλογή κειμένων Έφη Σταυροθεοδώρου, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Συνοδή Φουκαλά, φωτογραφίες Χρήστος Κουζιώκας. Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Σπύρος Χαλκιάς, Αντώνης Μαραγκάκης, Ελένη Μπακίρη, Θεοδώρα Νονόγλου, Γεωργία Ζορμπά. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Η παράσταση της Παρασκευής είναι λαϊκή και έχει είσοδο 10 €. Η Πειραματική Σκηνή που πρώτη πριν από δύο χρόνια καθιέρωσε μια κοινωνική προσφορά στην πόλη μας, συνεχίζει να δίνει την δυνατότητα σε όλους τους ανέργους της πόλης μας να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους στο ταμείο του θεάτρου.

«Μιλάμε για το βιβλίο» με … αφιέρωμα στη μαγειρική Το σημείωμα του Διονύση Λεϊμονή στους ακροατές… «Φίλες και φίλοι και φέτος «Μιλάμε για το βιβλίο» στο Ράδιο 1 του Βόλου. Την εκπομπή μπορείτε να την ακούτε στη συχνότητα 102,5 στα Fm ή από το διαδίκτυο(www.magnesianews.gr και ακούτε ζωντανά το Ράδιο 1) κάθε Σάββατο πρωί στις 10.15 με 11.30. Ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε μια ραδιοφωνική παρέα ανθρώπων που αγαπάμε το βιβλίο και διαβάζουμε με την καρδιά μας. Αυτό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στη μαγειρική της αρχαιότητας με την ευκαιρία της παρουσίασης του μυθιστορήματος του γευσιγνώστη Γιάννη Λεμονή «Φόνος στην κουζίνα του Πτολεμαίου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής. Ένα βιβλίο που μέσα από μια αστυνομική δράση παρουσιάζει την καθημερινή ζωή στα ελληνιστικά χρόνια και παράλληλα περιγράφει τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας Τηλέφωνο επικοινωνίας με την εκπομπή 24210-62024. Ελάτε κι αυτό το Σάββατο να μιλήσουμε για το βιβλίο που αγαπάμε και διαβάζουμε με την καρδιά μας… Σας περιμένω κοντά μας Διονύσης Λεϊμονής»

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Της Κατερίνας Καρεκλίδου Ευτυχώς για μένα- ακόμη- αγαπημένε μου αναγνώστη δεν έχει επέλθει η ολοκληρωτική μου ψυχολογική κατάπτωση. Ναι μεν έχω επηρεαστεί από όλη αυτή τη μαύρη κατάσταση που επικρατεί γύρω μου και τη βιώνω και εγώ με χίλιους δυο τρόπους, αλλά να, που υπάρχουν και στιγμές που έχω κάτι αναλαμπές αισιοδοξίες. Είναι εκείνες οι στιγμές που πραγματικά έχω αφήσει το μυαλό μου σε πλήρη ελευθερία, που γνωρίζω ότι δεν έχω αφήσει καμία εκκρεμότητα στη δουλειά, που έχει περάσει μια ολόκληρη

Από το να βρεθώ με φίλους για ένα τσίπουρο, από το να κάνω μια βόλτα στα μαγαζιά, από το να κάτσω σπίτι και να δεις μια ταινία, από το να μαγειρέψω για δικά σου άτομα, να μαζευτούμε σπίτι και να γελάσουμε με την ψυχή σου. Πράγματα που ξεχάσαμε να κάνουμε ή δεν μας έχουν μείνει και πολλά περιθώρια όρεξης για να πούμε ότι ναι, ωραία θα ήταν αν τα πραγματοποιούσαμε. Μόνο που το σώμα και το μυαλό χρειάζεται τέτοιες όμορφες ανάπαυλες. Θέλει να ξεχάσει για λίγο τα όποια προβλήματα και να δει την θετική πλευρά της ζωής. Να το ρίξει για λίγο έξω, να πιει ένα ποτηράκι παραπάνω, να ξεχάσει για λίγο τις όποιες υποχρεώσεις και να χαλαρώσει. Κάτι τέτοιες στιγμές, όπως τις έζησα τις προηγούμενες ημέρες, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους, ανταλλάσοντας ιδέες, κάνοντας χιούμορ ακόμη και με την οικονομική μας κατά-

σταση. Αυτές οι στιγμές είναι ότι πιο πολύτιμο τελικά μας μένει να έχουμε και να σκεφτόμαστε όταν πέφτουμε σε μελαγχολία ή κάτι δεν μας πηγαίνει καλά. Δεν μπορεί όλα στη ζωή μας να είναι μαύρα. Κάπου θα υπάρχουν και αχτίδες φωτεινές. Σίγουρα έχουμε ανθρώπους στη ζωή μας που μας νοιάζονται και μπορούμε να περάσουμε καλά μαζί τους. Να ευχαριστούμε που είμαστε υγιείς και στα πόδια μας, να σταματήσουμε να βυθιζόμαστε στη στεναχώρια και στο «ωχ τι θα κάνουμε». Να ξαναθέσουμε στόχους, να αρχίσουμε και πάλι να απολαμβάνουμε, να βρούμε πάλι το χαμένο μας χαμόγελο… Γιατί τίποτα δεν αξίζει όσο ένα αληθινό χαμόγελο και μια ανοιχτή αγκαλιά… Συμφωνείς; Υ.Γ. Τα γράφω για να τα διαβάζω και εγώ, για εκείνες τις στιγμές που τα βλέπω όλα μαύρα!

Τελευταίες παραστάσεις :«Η Κυρία δεν πενθεί» Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Το Δεκέμβριο νέα παραγωγή «Ξενοδοχείο των δύο Κόσμων»

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων του έργου «Η Κυρία Δεν Πενθεί» στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Στη συνέχεια, η επιτυχημένη παράσταση θα ταξιδέψει στις δημοτικές ενότητες που συνιστούν τον ενιαίο Δήμο Βόλου, στo πλαίσιο της πολιτικής της δημοτικής αρχής για αποκέντρωση των πολιτιστικών δράσεων. Το μονόπρακτο του Κώστα Μουρσελά, το οποίο κέρδισε το κοινό του Βόλου από την πρώτη στιγμή, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου σε χώρους των δημοτικών ενοτήτων, όπου υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες, σε μια πρώτη προσπάθεια του Δη.Πε.Θε. Βόλου να προσεγγίσει και το κοινό των περιφερειακών ενοτήτων.

«Ξενοδοχείο των δύο Κόσμων» Κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής θα παρουσιάζονται οι παραστάσεις του έργου «Ξενοδοχείο των δύο Κόσμων» του Έρικ Εμάνουελ Σμιτ, που αποτελεί την 3η φετινή θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Η παράσταση του Δη.Πε.Θε. Βόλου προσεγγίστηκε σκηνοθετικά από τους ηθοποιούς : Θανάση Ζέρβα, Νιόβη Κωστοπούλου, Περικλή Τσα-

«Το άγαλμα που κρύωνε» Συνεχίζονται οι παραστάσεις Συνεχίζονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή πρωί οι παραστάσεις του έργου «Το άγαλμα που κρύωνε», στην Παλιά Ηλεκτρική, που αποτελεί τη φετινή παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη χοροθεατρική μεταφορά του βραβευμένου έργου του Χρήστου Μπουλώτη, που αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την τέχνη του χοροθεάτρου και να ανακαλύψουν μία άλλη διάσταση του χώρου του Μουσείου. Συντελεστές της παράστασης : Συγγραφέας : Χρήστος Μπουλώτης Σκηνοθεσία : Σπύρος Μαβίδης , Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου Μουσική : Νίκος Δημογιάννης , Ηθοποιοί – Χορευτές : Χαράλαμπος Παυλίδης, Μαρία Χαϊντούτη, Αλίκη Κασσάνδρα, Αλεξάνδρα Ευαγγελοπούλου, Κατερίνα Σαρρή. Σκηνικά – Κοστούμια : Ιωάννα Τουλούπη. Φωτισμοί: Κώστας Τατάκος . Πληρ. τηλ. 24210 27441, κιν. 6943 946319.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΚΗΣ

μαντάνη με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σπύρου Μαβίδη. Τα Σκηνικά – Κοστούμια είναι της Ιωάννας Τουλούπη, η μουσική επιμέλεια του Βαγγέλη Μπακάλη, το video art (σενάριο και σκηνοθεσία) του Άκη Χατζηαντωνίου, οι Φωτισμοί του Κώστα Τατάκου. Παίζουν : Θανάσης Ζέρβας, Περικλής Τσαμαντάνης, Σύνθια Μπατσή. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγ-

ματοποιείται από το Ταμείο του κινηματογράφου «Αχίλλειο». Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ και 5 ευρώ τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια. Στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω παραστάσεις : Σάββατο 19 Νοεμβρίου : 9,00μ.μ. Κυριακή 20 Νοεμβρίου : 8,00μ.μ.. Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Νοεμβρίου : 9,00μ.μ. Κυριακή 27 Νοεμβρίου : 8,00μ.μ.

Κινηματογράφοι VILLAGE CINEMAS ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 24210 94600

Τετάρτη: 19.00, 21.30, 00.00

ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ” : Πέμπτη - Τετάρτη: 20.15, 22.45 “ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ 3D” : Πέμπτη έως Τετάρτη: 18.00

ΑΙΘΟΥΣΑ 3: : “ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ” (ΜΕΤ/ΝΟ) : Σάββατο-Κυριακή: 16.15 “ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑΥΓΗ Α’ ΜΕΡΟΣ” (ΜΕΤ/ΝΟ) : Πέμπτη- Τετάρτη: 18.15, 20.45, 23.15

ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ 3D” : Σάββατο - Κυριακή: 16.45 “ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ 3D ” : Πέμπτη -

ΑΙΘΟΥΣΑ 4 : “ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑΥΓΗ Α’ ΜΕΡΟΣ” (ΜΕΤ/ΝΟ) : Πέμπτη- Τετάρτη: 17.00, 19.30, 22.00, 00.30

Γιώτα Κατοίκου- Πέτρου

Πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοκινήτων

Παιδίατρος Ειδικευθείσα στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Τηλ.: 24210 62777 Κιν.: 6977228124 Λεωφόρος Ειρήνης 7, Νέα Ιωνία Βόλου

K QUIC E IC V R SE

Aνάρτηση - Ευθυγράμμιση Ελαστικά - Ζυγοστάθμιση Επισκευή Ζαντών Κινητό Συνεργείο Διευθ.: Κορωνίου - Θεοχάρη 17 Πεδίον Αρεως, Βόλος

Τηλ. 24210 61979, κιν: 6938298955 όλο το 24ωρο

Θέλετε να πουλήσετε τα παλιά σας κοσμήματα ή να τα ανταλλάξετε με καινούργια; Θέλετε να πουλήσετε

να αγοράσετε • ήχρυσά νομίσματα;

Μπορούμε να σας

• εξυπηρετήσουμε με εμπιστοσύνη.

εκτίμησης • Δυνατότητα και παραλαβής κατ’ οίκον Σταύρος Περεντίδης, Ιωλκού 17 (Έναντι ΟΤΕ) Τηλ : 24210 36355, 6970981808 CMYK


05 LETS GO:Layout 1 18/11/2011 9:32 μμ Page 1

CMYK

«Καπνός» οι δράστες από καύση καλωδίων στο Πανθεσσαλικό Συνδρομή υπηρεσιών ζητά η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας …Καπνός πρόλαβαν και έγιναν άγνωστοι δράστες, αθίγγανοι ή Βούλγαροι που έκαιγαν καλώδια χθες το πρωί, στην περιοχή του Πανθεσσαλικού της Ν. Ιωνίας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας - Β. Σποράδων ζητά τη συνδρομή Πυροσβεστικής και Δημοτικής Αστυνομίας για τη σύλληψη όσων επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία για να κερδίζουν. Χθες το πρωί, έγινε καταγγελία για μαύρο «ντουμάνι», από καύση καλωδίων στη Ν. Ιωνία και ο αντιπεριφερειάχης Αργύρης Κοπάνας και στελέχη της υπηρεσίας Περιβάλλοντος, έσπευσαν στην περιοχή για αυτοψία. Ωστόσο οι δράστες πρόλαβαν και έγιναν ...καπνός! Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συχνό τις τελευταίες εβδομάδες και οι επιτήδειοι φαίνεται να κερδίζουν αρκετά από την εμπορία χαλκού, η τιμή του οποίου έχει φθάσει στα ύψη, αν και η καύση καλωδίων επιβαρύνει κατά πολύ τη δημόσια υγεία. Χθες, ο κ. Κοπάνας είχε επαφή με στελέχη της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, ζητώντας τη συνδρομή τους για την πάταξη του φαινομένου. Όπως ανέφερε, είναι επικίνδυνο για τους υπαλλήλους να προχωρούν σε αυτοψίες μόνοι τους, χωρίς τη συνδρομή διωκτικών αρχών και να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, με πιθανή επίθεση που δεχθούν από τους παρανομούντες. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΑΠΘ για τα αίτια της αέριας ρύπανσης στο Βόλο, η υπαίθρια καύση συμβάλλει σε ποσοστό 17% στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας. Σημειώνεται ότι όποιος δράστης συλληφθεί, κινδυνεύει με διοικητικά πρόστιμα ύψους έως και 60.000 €, αλλά και με φυλάκιση που φθάνει στα δύο χρόνια.

τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Ανέβηκαν οι τόνοι για διαγωνισμούς Δέσμευση ότι από τη νέα χρονιά θα μειωθούν τα τέλη ύδρευσης Ανέβηκαν οι τόνοι, χθες, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, μετά από παρατηρήσεις των μελών της μειοψηφίας Γιάννη Μολοχίδη και Τέλη Δουλόπουλου ότι οι ίδιες εταιρείες εμφανίζονται και αναλαμβάνουν έργα της ΔΕΥΑΜΒ και με υψηλές μάλιστα εκπτώσεις, κάτι που ενόχλησε τον δήμαρχο Βόλου και πρόεδρο του Δ.Σ. Πάνο Σκοτινιώτη. Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ψήφισαν αρνητικά, στην έγκριση πρακτικών διαγωνισμών για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων και ο δήμαρχος Βόλου, τόνισε ότι αν υπονοούν οτιδήποτε ή έχουν συγκεκριμένα στοιχεία, να τα καταθέσουν για να διερευνηθεί το θέμα και να μην αφήνονται σκιές, διότι η ΔΕΥΑΜΒ έχει πληγεί ιδιαίτερα στο πρόσφατο παρελθόν και θα πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της. «Δεν είναι καλό να συντηρείται στην κοινωνία ότι κάτι συμβαίνει, όταν δεν συμβαίνει. Είμαστε η μοναδική ΔΕΥΑ ανά τη χώρα που λειτουργία με τέτοια διαφάνεια και οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. γίνονται παρουσία δημοσιογράφων. Δεν έχουμε να κρύψουμε

κάτι και πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως έχουν», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου. Ο κ. Σκοτινιώτης, ζήτησε από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. να πάρει θέση, αν εκτιμά ότι υπάρχουν αιχμές κατά του προσωπικού, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Οι κ.κ. Μολοχίδης και Δουλόπουλος επέμειναν ότι το θέμα αφορά μία πάγια νομοθεσία στη διενέργεια των διαγωνισμών, που επιτρέπει τέτοιες εκπτώσεις και δεν ψήφισαν. Η διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ Ανα-

ΤΟΠΑΛΗ 65 (ΙΣΟΓΕΙΟ) ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα

Ρευστοποιήστε άμεσα τα παλαιά σας χρυσά ή ασημένια κοσμήματα, σε οποιαδήποτε κατάσταση, με αξιοπιστία – εχεμύθεια ΤΗΛ. 6980380461

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟ

στασία Κολιού και ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Κουτσιφέλης, ανέφεραν ότι οι τιμές για να στηθεί ο προϋπολογισμός ενός έργου δίνονται από το υπουργείο και η διακήρυξη δημοσιεύεται στον τύπο, ώστε να προσέλθει όποιος ενδιαφέρεται. Ο κ. Κουτσιφέλης επισήμανε ότι σε κάποιους διαγωνισμούς η επιχείρηση δέχθηκε παρατηρήσεις από το σύλλογο εργοληπτών, ότι οι τιμές που χρησιμοποιεί είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ λόγω της οικονομικής κρίσης, περισσότερες εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον να πάρουν τα έργα. Μειωμένα τέλη ύδρευσης Δέσμευση ότι από τη νέα χρονιά θα μειωθούν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, ειδικά για τους καταναλωτές πελάτες της «παλιάς» ΔΕΥΑΜΒ, ανέλαβε ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της

επιχείρησης Π. Σκοτινιώτης. Όπως ανέφερε, η υπηρεσία επεξεργάζεται ένα σχέδιο τιμολογίου απλό και κατανοητό ώστε να το καταλαβαίνουν οι πολίτες. Αφορμή αποτέλεσε η ισχύ των παλιών τιμολογίων σε όλους τους δήμους που ενοποιήθηκαν με το δήμο Βόλου μέχρι το τέλος του έτους. Η παράταση των παλιών τιμολογίων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς το μέλος του Δ.Σ. Τέλης Δουλόπουλος, επισήμανε ότι δεν το ψηφίζει καθώς η τιμολογιακή που ίσχυε με βάση αποφάσεις Δ.Σ. όλων των ΔΕΥΑ που ενοποιήθηκαν, ήταν ήδη πολύ ακριβή. Ερευνητικό πρόγραμμα Κατά τη συνεδρίαση του Δ.. της ΔΕΥΑΜΒ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (λευκό ο Γ. Μολοχίδης) η συμμετοχή της Επιχείρησης σε διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Π.Θ., που έχει σκοπό την πλήρη αυτοματοποίηση του δικτύου της Αγριάς. Για το θέμα του διαγωνισμού για πρώτη φορά εταιρίας security, για τη μεταφορά των χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ στη τράπεζα, έγινε δεκτή η πρόταση του Τ. Δουλόπουλου να τεθούν προϋποθέσεις και προδιαγραφές για την επιλογή της εταιρίας. Λευκό ψήφισε ο Γ. Μολοχίδης. Τέλος, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ανέκρινε οικονομική στήριξη 4.000 € στο Κοινωνικό παντοπωλείο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των γιορτών.

Θέλετε να παράγετε μετρητά κάθε μέρα ; Θέλετε να ξεκινήσετε εργασία και να αρχίσετε να κερδίζετε εισόδημα μέσα στις επόμενες μέρες ; Θέλετε να χτίσετε πολλαπλές πηγές εισοδημάτων που θα πληρώνουν εσάς και την οικογένειά σας για πάντα; Η εταιρεία μας , στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξής της, μπαίνει δυναμικά στο χώρο των ενεργειακών έργων και αναζητά νέα στελέχη και συνεργάτες για να στελεχώσουν το δίκτυο πωλήσεων. Πληροφορίες : κα Γιαννακοπούλου , τηλ 24210 25000 από 09:00 έως 17:00 διεύθυνση : Ιάσονος 77 και Κ . Καρτάλη Βόλος

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΓΕΥΜΑ ΑΞΙΑΣ 50 € ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 30€ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΛΟΥ ΤΗΛ. 24210 25074

CMYK

ΑΠΟ 4/11-20/11

5

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011


06new1:Layout 1 18/11/2011 9:28 μμ Page 1

6 Ο Θ. Νάκος για τη Frontex Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων για την απροθυμία παραμονής της Frontex στα Ελληνοτουρκικά σύνορα: «Σε ένα ακόμα ζήτημα -και μάλιστα στο εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα- το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, η αδράνεια και η ολιγωρία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκθέτουν τη χώρα διεθνώς! Η αποτυχία των Αρχών να χωροθετήσουν κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια, σε συνδυασμό με τη γενικότερη «χαλαρότητα» που έχει επιδείξει τα προηγούμενα δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε κέντρο διερχόμενων λαθρομεταναστών και κάνουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. απρόθυμα να μετάσχουν στις επιχειρήσεις της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ερώτηση για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Ερώτηση με θέμα τη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας Βόλου, μετά τις καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το «φως» της δημοσιότητας, κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Παύλος Μαρκάκης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη. Όπως είναι γνωστό, στο ΚΕΠΑ Βόλου προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος μετά από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει καθυστέρηση στη διαδικασία κρίσης για την έκδοση αναπηρικών συντάξεων λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και μη ικανοποιητικής απόδοσης του ήδη υπάρχοντος. Ο κ. Π. Μαρκάκης, καλεί τον Υπουργό να απαντήσει για το πώς θα φροντίσει για την σωστή κτιριακή και τεχνολογική αναβάθμιση του ΚΕΠΑ Βόλου, ώστε να αποστέλλονται γρήγορα τα έγγραφα των ασφαλισμένων στην Κεντρική Διοίκηση του ΚΕΠΑ, προκειμένου να οριστούν οι γιατροί που θα εξετάσουν τους αναπήρους για την έκδοση των αποφάσεων, αλλά και ποιες είναι οι ευθύνες των διοικητικών υπηρεσιών για την κατάσταση στο ΚΕΠΑ Βόλου και πώς θα λύσει το πρόβλημα.

Να μην κοπεί το ρεύμα στους απόρους πολίτες Ζητά με επιστολή ο Δ.Ρήγα Φεραίου από τη ΔΕΗ Τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τους άπορους, τους φτωχούς, τους ανέργους και, όσους αποδεδειγμένα λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν πλήρωσαν τα ειδικό τέλος ακινήτων, ζητά με επιστολή του στη ΔΕΗ ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Παρέμβαση στο ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά το ειδικό τέλος των ηλεκτροδοτούμενων δομημένων ακινήτων το οποίο επιβλήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της άντλησης εσόδων, επιχειρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

TSINOUDIS TRAVEL ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ 5 ήμερες ( 3 νύχτες ) ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 2/12 Παρασκευή βράδυ Τιμή συμμετοχής : 170 € με πρωινό & γλέντι με χανουμάκια

ΟΧΡΙΔΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :4/12 Τιμή συμμετοχής : 115 € πλήρες διατροφή και γλέντι με χανουμάκια

ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 3ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 4/12 Τιμή συμμετοχής : 140 € Ημιδιατροφή

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΕΣ : ΤΗΛ. 24250 24184 – 2410 711 153

ΓΙΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Πτυχιούχος Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ. MSc στην Παιδική Ανάπτυξη, I.O.E., University of London AdDipl. στην Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων, University of Hull, UK • • • •

Διάγνωση & αποκατάσταση δυσκολιών μάθησης & προσοχής Προβλήματα συμπεριφοράς & πειθαρχίας ‘Αγχος Φοβίες Εμμονές Αξιολόγηση ικανοτήτων & χαρισματικότητας

ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54, ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ: 2421020539

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

τοπικά

Ενημέρωση Ευρωπαίων μαθητών για τις ΑΠΕ Φιλοξενούνται στην πόλη μας μέχρι τη Δευτέρα Για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Βόλο ενημερώθηκαν Ευρωπαίοι μαθητές, που φιλοξενούνται στην πόλη από την περασμένη Τετάρτη και θα μείνουν μέχρι και τη Δευτέρα. Η επίσκεψη των μαθητών πραγματοποιείται, στο πλαίσιο της συμμετοχής του 5ου Λυκείου Βόλου στο πρόγραμμα Comeniusμε και στο Βόλο φιλοξενούνται, 16 μαθητές Λυκείου και 11 καθηγητές από τέσσερις χώρες και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Φιλανδία και την Ισπανία. Οι μαθητές φιλοξενούνται σε σπίτια και οικογένειες των μαθητών του 5ουΛυκείου, μαθαίνουν τις συνήθειες της ελληνικές οικογένειας, ενώ στα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία συμμετέχουν μέσα στις τάξεις. Χθες το πρωί, μαθητές και καθηγητές των παραπάνω χωρών, μαζί με μαθητές, καθηγητές και το διευθυντή του 5ου Λυκείου Βόλου, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Βόλου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του ενι-

ακή αυτονομία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μακρινίτσα, ενώ θα αποχωρήσουν από το Βόλο τη Δευτέρα. Μάλιστα η κ. Μπαρτζιώκα, δήλωσε ότι «ο Δήμος Βόλου, προωθεί τα ανοιχτά σχολεία στην κοινωνία κι όλα τα προγράμματα πολιτισμού που έχουν συνάφεια με αυτά, καθώς και τις δραστηριότητές τους». Να σημειωθεί ότι την προσεχή Άνοιξη, το 5ο Λύκειο Βόλου, αναμένεται να επισκεφτεί τη Φιλανδία. αίου Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα, για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία. Η κα Μπαρτζιώκα τους ενημέρωσε ότι από τότε που έγινε η συνένωση των σχολικών επιτροπών ο Δήμος έχει την οικονομική διαχείριση, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν παρεμβαίνει στα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων. Όπως δήλωσε «αρμοδιότητα μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον και καλύτερες συνθήκες για την εκπαιδευτική δια-

δικασία». Επιπλέον επισημάνθηκε ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε οικονομική κρίση είναι ανάγκη σε συνεργασία γονείς κι εκπαιδευτικοί να δοθεί αγώνας έτσι ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Η κ. Μπαρτζιώκα, πρόσθεσε επίσης ότι , ο Δήμος, στηρίζει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, για τα ενεργειακά σχολεία κι ενεργει-

Πρωτοβουλία ενημερωτικών δράσεων για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές Τις τέσσερις επόμενες εβδομάδες στο Μεταξουργείο Οι Διευθυντές των 1ου Ν.Ιωνίας, 2ου Ν.Ιωνίας, 4ου Ν.Ιωνίας, 9ου Ν.Ιωνίας, 10ου Ν.Ιωνίας, 1ουΒόλου, 2ουΒόλου, 3ουΒόλου, 11ουΒόλου, 13ουΒόλου, 15ουΒόλου, 16ουΒόλου, 20ουΒόλου, 21ουΒόλου, 24ουΒόλου, 25ουΒόλου, 28ουΒόλου, 30ουΒόλου, 31ουΒόλου, 1ου Πορταριάς, Ιωλκού, 1ου Αγχιάλου, Ειδικού Αγριάς, 2ου Ειδικού Σχολείου, 7ου Νηπ/γείου Βόλου, 36ου Νηπ/γείου Βόλου, με απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων προχωρούν στην πραγματοποίηση μιας σειράς επιστημονικών δράσεων. Οι επιστημονικές δράσεις βασίζονται στην παραδοχή ότι το σχολείο αποτελεί κύτταρο πολιτισμού ανοιχτό στην τοπική κοινωνία και στους γονείς. Για την υλοποίηση των δράσεων συνεργάστηκαν οι παρακάτω φορείς: Δ/νση Π.Ε. Μαγνησίας, Δήμος Βόλου, Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, Παν/μιο Θεσσαλίας (Π.Τ.Δ.Ε-Σχολική πρακτική), Νοσοκομείο Βόλου (Παιδιατρική Κλινική), Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων, Σύλλογοι Γονέων, Σύμπραξη Εκπαιδευτικών.

Οι δράσεις είναι οι παρακάτω: Δευτέρα, 21/11: «Παιδιά και διαδίκτυο: Ασφαλής Πλοήγηση». Ομιλητές: Τασιός Αθ., Δ/ντής 2ου Δ. Σχ. Νέας Ιωνίας, Μηλιώκας Ν., Δ/ντής 1ου Δ.Σχ. Νέας Ιωνίας. Συντονιστής συζήτησης: Αθανασούλης Ιωάννης. Δευτέρα, 28/11: «Παιδική επιθετικότητα-διαχείριση κρίσεων στο σημερινό σχολείο, πρόληψη και ο ρόλος της οικογένειας. Ομιλήτριες: Γ. Πετροπούλου (κοινωνιολόγος), Θ.Τζεράχογλου (κλινική ψυχολόγος), Μ. Φραγκογιάννη ( ψυχολόγος). Συντονιστής συζήτησης: Πασχάλης Δήμου Τετάρτη, 7/12: «Κατ’ οίκον εργασίες- αποτελεσματικότητα και προβλήματα. Ερευνητικά δεδομένα» «Η προετοιμασία στο σχολείο,» Ομιλητές: Χανιωτάκης Νικόλαος (Επ. Καθηγητής στο ΠΤΔΕ, Παν/μιο Θεσσαλίας, Καραγιάννης Ηρακλής (Δ/ντής 1ου Δ.Σ. Πορταριάς-Ιωλκού). Συντονιστής συζήτησης: Φίλιππος Κωνσταντινίδης Τετάρτη, 14/12: «Υγιεινές πρακτικές και ελληνική οικογένεια, το φαινόμενο της πολυφαρμα-

VOUTSINOS TRAVEL

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ιωάννινα- Πρέβεζα-Λευκάδα 17 έως 20 Νοεμβρίου, 4ήμερη Τις παραπάνω εκδρομές τις διοργανώνει το γραφείο μας Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα 3ήμερη & 4ήμερη κάθε Πέμπτη Πρωινή αναχώρηση 6π.μ., βραδινή αναχώρηση 8μ.μ. Τις παραπάνω εκδρομές τις διοργανώνει το γραφείο μας Αεροπορικά ταξίδια Βαρκελώνη – Παρίσι- Ιταλία Κάθε εβδομάδα Κύπρος 6ήμερη Λεμεσός- Λευκωσία- Λάρνακα- Πάφο

55+ κάθε εβδομάδα Παρίσι αεροπορικώς Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 ΒΟΛΟΣ, 38221 ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Tel: 24210-28312 Fax: 24210-34408 e-Mail: avoutsin@otenet.gr

κίας» Ομιλητές: Καραντάνας Απ. (Παιδίατρος Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου ), Κουρούμαλος Δ. (Φαρμακοποιός). Συντονιστής συζήτησης: Γούκος Αναστάσιος Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους, εκπ/κούς, γονείς, μαθητές και ευαισθητοποιημένους πολίτες και θα πραγματοποιηθούν όλες στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Μεταξουργείο.

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι για το πράσινο Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «όπως είναι γνωστό οι Οικολόγοι- Πράσινοι Μαγνησίας στην βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που συζητήθηκε και ανακοινώθηκε δημόσια, στήριξαν την υποψηφιότητα Πάνου Σκοτινιώτη συμμετέχοντας στην συμμαχία που τον εξέλεξε. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν να στηρίζουν κριτικά το έργο της νέας δημοτικής αρχής αναμένοντας την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων. Σήμερα βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να διαφοροποιηθούν δημόσια ως προς την διαχείριση του αστικού και του περιαστικού πρασίνου από την δημοτική αρχή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Επέτειο του Πολυτεχνείου «Η μαζική, ειρηνική και αγωνιστική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου, αποτελεί την πρώτη απάντηση στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Εξάλλου όπως σημειώνει, «πολυμελής αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επισκέφθηκε χθες τον Διευθυντή της Αστυνομίας Βόλου και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για τις αναίτιες προσαγωγές δώδεκα ανηλίκων που συνελήφθηκαν κατά την διάρκεια της πορείας και οι οποίοι αφού οδηγήθηκαν με χειροπέδες στην Ασφάλεια στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι».

Ημερίδα της Γραμματείας Υδάτων Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Διαβούλευση Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας» την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, στις 9π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων κτιρίου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, Σωκράτους 111, Λάρισα. Τα κείμενα της διαβούλευσης βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://wfd.ypeka.gr. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6931253 και 210-6931250 (κ. Τζατζάκη).

Συνέλευση στις Ν. Παγασές Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Παγασών «Αργοναύται» θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για ενημέρωση των μελών και συνδημοτών των Νέων Παγασών, για τα χρονίζοντα και μη άλυτα προβλήματα της συνοικίας, την Τετάρτη 23/11/2011 και ώρα 11π.μ. μπροστά στο κέντρο «Αργώ» στα Αιβαλιώτικα, κόμβος Αγ. Μαρίνας. Θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ –ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 00.30 ΠΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΙΜΗ 60€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ • 4-6/12 Αναχώρηση 7π.μ. από Βόλο για ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΡΚΑΝΤΜΠΑΝΣΚΟ- ΠΕΤΡΙΤΣΙ Δηλώσεις - προγράμματα στο γραφείο μας


07:Layout 1 18/11/2011 9:26 μμ Page 1

7 Κρίση και …διατροφή Πώς μπορώ να τρέφομαι οικονομικά; Από την Καραγιάννη Αντωνία - Δήμητρα, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών των τροφίμων που παρατηρείται παγκοσμίως, φαίνεται πως έχουν μεγάλη επίπτωση στην υγεία καθώς επίσης και στη διατροφική κατάσταση των ατόμων. Η συνεχής ανατίμηση των αγαθών και των ειδών διατροφής, έχει κάνει τους καταναλωτές επιφυλακτικούς τόσο στην επιλογή όσο και την αγορά των τροφών, σε τέτοιο βαθμό που να επηρεάζεται και η πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Για να μπορέσει να επιτευχθεί λοιπόν, μια ισορροπημένη από θρεπτικά συστατικά διατροφή, χωρίς όμως να επιβαρύνεται οικονομικά ο καταναλωτής, μπορεί να υιοθετήσει πρακτικές και ταυτόχρονα οικονομικές λύσεις. Η επιλογή φρούτων και λαχανικών εποχής, αποτελεί ασφαλή λύση για την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και ταυτόχρονα οικονομική λύση, καθώς είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα εισαγωγής ή θερμοκηπίου. Τα αμυλούχα τρόφιμα (πατάτες, ψωμί, ρύζι), εκτός του ότι μας προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία), διατηρούν (προς το παρόν τουλάχιστον) τις τιμές τους σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Τα όσπρια αποτελούν μια πολύ θρεπτική και ταυτόχρονα οικονομική λύση. Η κατανάλωση τους 1-2 φορές την εβδομάδα προσφέρει διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, χωρίς να στοιχίζει ακριβά. Το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό) σε σύγκριση με το λευκό (κοτόπουλο, γαλοπούλα), είναι σίγουρα πιο ακριβό και περιέχει περισσότερο κορεσμένο λίπος. Αντίθετα, το λευκό κρέας αποτελεί τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, αλλά περιέχει χαμηλές ποσότητες σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη. Μια οικονομική και ταυτόχρονα υγιεινή λύση είναι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος 1 φορά την εβδομάδα. Τα ψάρια αποτελούν σημείο αιχμής, όσον φορά στο κόστος και η χαμηλή κατανάλωσή τους οδηγεί σε χαμηλή πρόσληψη των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Σίγουρα, υπάρχουν είδη ψαριών με υψηλό κόστος, που καθιστά απαγορευτική την αγορά τους, υπάρχουν όμως και αρκετά είδη ψαριών (σαρδέλα, τσιπούρα ιχθυοτροφείου, γαύρος), με χαμηλό κόστος, που αποτελούν σημαντικές πηγές αναγκαίων θρεπτικών συστατικών. Εκτός από τον προγραμματισμό στην αγορά και την κατανάλωση των τροφών, ένας ακόμη τρόπος εξοικονόμησης στην κουζίνα, είναι η …ανακύκλωση φαγητού. Συχνά, πετάμε το χθεσινό φαγητό ή το προχθεσινό ψωμί, επειδή απλώς μπαγιάτεψε. Τι θα λέγατε να ετοιμάζατε γευστικές πίτες, χρησιμοποιώντας το κρέας ή το κοτόπουλο που περίσσεψε προσθέτοντας απλά λίγα μυρωδικά; Με το ρύζι ή τα μακαρόνια που ενδεχομένως έχουν περισσεύσει, μπορούμε να ετοιμάσουμε ρυζοσαλάτα ή μακαρονοσαλάτα, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα θρεπτικό κυρίως ή συνοδευτικό πιάτο. Τα φρούτα τα οποία έχουν παραωριμάσει, μπορούν να γίνουν θρεπτικότατες σπιτικές μαρμελάδες ή κομπόστα, ενώ το γάλα που πλησιάζει την ημερομηνία λήξεως μπορεί να γίνει ρυζόγαλο ή πανακότα. Τέλος, το ψωμί που έχει περισσεύσει και έχει αρχίσει να σκληραίνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μπιφτέκια μας ή κόβοντας το σε κυβάκια, να μετατραπεί σε ωραιότατα κρουτόν που θα συνοδεύσουν τη σαλάτα μας ή κάποια σούπα. Η οικονομική κρίση σίγουρα έχει δυσκολέψει πάρα πολύ την κατάσταση και αυτό φαίνεται να έχει αντίκτυπο και στη διατροφή του ατόμου. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο καταναλωτής να διατρέφεται υγιεινά και οικονομικά. Αρκεί να έχει σωστό προγραμματισμό, τόσο στις αγορές του, όσο και στη διαχείριση των περισσευμάτων του φαγητού. Πηγή www.mednutrition.gr Βιβλιογραφία Lo YT, Chang YH, Lee MS, Wahlqvist ML Health and nutrition economics: diet costs are associated with diet quality. Asia Pac J Clin Nutr. 2009;18(4):598-604. Caroline B. Webber , Jeffery Sobal , Jamie S. Dollahite Shopping for fruits and vegetables. Food and retail qualities of importance to low-income households at the grocery store. Appetite 54 (2010) 297–303

Εκστρατεία ενάντια στη βία Από την Ομάδα Νέων Γυναικών της ΧΕΝ Η Ομάδα Νέων Γυναικών της ΧΕΝ Βόλου, συνεχίζει την εκστρατεία ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ που έχει ήδη ξεκινήσει από το 2010 με πληθώρα δράσεων, για την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της τοπικής μας κοινωνίας. Το Σάββατο 26/11/2011 και ώρα 19.00 στο Πολυχώρο Τέχνης «Φουντούλη» (Αντωνοπούλου 17, Βόλος) η ομάδα Νέων Γυναικών της ΧΕΝ Βόλου διοργανώνει μια

εντυπωσιακή παρουσίαση, όπου όλες σχεδόν οι τέχνες θα ενωθούν για να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα: Όχι στη βία! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποίηση από ποιήτριες της ΧΕΝ, θέατρο από τον κ. Δημήτρη Δαχτυλά (ηθοποιό και σκηνοθέτη) και κ. Μαλβίνα Παππά (μονόλογο), Μουσική κ. Διδώ Ιωάννου (πιάνο) και Ράνια Θεοχαροπούλου (τραγούδι) καθώς και video wall από την ομάδα Νέων Γυναικών της ΧΕΝ Βόλου.

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

τοπικά

Με τα …«κιάλια» ψάχνουν ασπιρίνες ! Πολλές ελλείψεις στα φαρμακεία του Βόλου. Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι φαρμακοποιοί Είδη προς εξαφάνιση είναι πλέον η ασπιρίνη, αλλά και φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, χάπια για την πίεση, τον καρκίνο ή τη δυσλειτουργία του εντέρου, ακόμη και φάρμακα σε ενέσιμη μορφή για ακτινογραφίες, ενώ με τα «κιάλια» ψάχνουν οι ενδιαφερόμενοι κορτιζόνη σε ενέσιμη μορφή… Και αυτό διότι οι φαρμακαποθήκες είναι σχεδόν άδειες, καθώς οι πολυεθνικές εταιρίες φέρονται να θέτουν θέμα επισφάλειας και δεν στέλνουν στη χώρα μας επαρκείς ποσότητες σε φάρμακα που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες συνταγογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων. Επάρκεια στην «αρνητική λίστα» Στον αντίποδα, υπάρχει επάρκεια σε φάρμακα της «αρνητικής» λίστας, τα οποία ο ασθενείς προμη-

θεύεται βάζοντας ο ίδιος το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Νομού Μαγνησίας, Κων. Ματσιόλη (φωτο) οι ελλείψεις είναι μεγάλες και οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αδυναμία άμεσης εκτέλεσης των συνταγών. Πολλές φορές, ο ασθενής χρειάζεται να περιμένει μέρες για να πάρει τα φάρμακα που του έγραψε ο γιατρός ή να απευθυνθεί στο γιατρό να του αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή, σε περίπτωση που το φάρμακο δεν μπορεί να βρεθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά. Κατά παράδοξο τρόπο, οι ελλείψεις σε φάρμακα περιορίζονται μόνο σε όσα βρίσκονται στις λίστες συνταγογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων. Όσα εντάσσονται στη λεγόμενη αρνητική λίστα και πληρώνει ο ασθενής από

«το Κράτος προσπαθεί να περάσει το φάρμακο απευθείας στο λιανικό εμπόριο, παρακάμπτοντας φαρμακαποθήκες και φαρμακεία. Στόχος είναι το εμπόριο του φαρμάκου να είναι στα χέρια της ολιγαρχίας και φυσικά η τιμή του θα προσαρμοστεί στους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης».

την τσέπη του, υπάρχουν και με το παραπάνω. Ανάμεσά τους φάρμακα για επούλωση ή απολύμανση πληγών, τα οποία χρησιμοποιούν παραπληγικοί και τετραπληγικοί και δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ την ίδια ώρα η τιμή τους ανεβαίνει… Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας δήλωσε ότι

Κινητοποιήσεις Οι φαρμακοποιοί ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και σήμερα ο κ. Κώστας Ματσιόλης θα συμμετάσχει στην πανελλήνια συνάντηση των προέδρων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, με αιτήματα την άμεση υλοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τη μη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Παράταση για την ενισχυτική διδασκαλία Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν απάντησε ακόμη στο αίτημα της ΕΛΜΕ Δεν ξεκινούν από Δευτέρα τα εθελοντικά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, καθώς η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν απάντησε ακόμη στο αίτημα της ΕΛΜΕ, για παραχώρηση τριών αιθουσών, στο χώρο του 3ου και του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου, για το σκοπό αυτό. Οι καθηγητές υπολόγιζαν να ξεκινήσουν την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, αλλά η δράση μετατίθεται χρονικά, αφού ακόμα δεν έχουν απάντηση στο αίτημα τους από το διευθυντή Γιώργο Δοδοντσάκη.

Συγκεκριμένα εκτός από τις τρεις αίθουσες, ζήτησαν επίσης να τους δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούν κάποιο γραφείο και να τους παραχωρηθεί τηλεφωνική γραμμή για τις ανάγκες λειτουργίας του προγράμματος. Οι αίθουσες θα χρησιμοποιούνταν από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα σε καθημερινή βάση - εκτός βέβαια Σαββατοκύριακων- πριν δηλαδή να ξεκινήσουν τα μαθήματα του Εσπερινού Γυμνασίου. Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι τυχόν ανάγκη καθαριότητας, παροχών ή

ακόμα και πιθανής φθοράς θα καλυφθεί πλήρως από το ταμείο του συλλόγου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη μόλις γίνει αποδεκτό το αίτημα τους από την Δευτεροβάθμια θα αποσταλούν ενημερωτικά σημειώματα προς τα σχολεία, ώστε στη συνέχεια να δηλώσουν συμμετοχή οι μαθητές που έχουν ανάγκη πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Σε πρώτη φάση αναμένεται να αξιοποιηθούν 16 συνολικά καθηγητές, οι οποίοι θα διδάσκουν τα

βασικά μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές στις πανελλαδικές (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Έκθεση, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία κ.α.). Στη συνέχεια αν διαπιστωθεί ότι το ενδιαφέρον των μαθητών είναι μεγάλο και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετέχουν στην δραστηριότητα, θα ζητηθούν αίθουσες και από το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, όπως επίσης και από το 4ο Λύκειο Βόλου στην περιοχή της Νεάπολης.

Στην «Ποιότητα Ζωής» η αέρια ρύπανση Συμφωνία για τη χρήση της «Περιφερειακής Αγοράς» Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα συζητηθεί το θέμα της αέριας ρύπανσης, την ερχόμενη Πέμπτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Π.Θ. του Ιατρικού Συλλόγου και του ΤΕΕ, γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, που έδωσε απάντηση για το θέμα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει διάθεση από τον Δήμο για πολιτικό έλεγχο της Περιφέρειας. «Χαιρόμαστε που συμβάλλαμε και εμείς από την πλευρά μας με την τοποθέτηση που έγινε, ώστε να ενεργοποιηθεί ο Σταθμός Αερορρύπανσης που είναι πιστοποιημένος και υπάγεται στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων», ήταν η δήλωση του δημάρχου Βόλου. Όπως είναι γνωστό, το θέμα προ-

έκυψε, όταν ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Νίκος Μόσχος, είχε ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα επίπεδα της αέριας ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και να πληροφορηθεί τι ενέργειες έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα αυτό. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός είχε εκφράσει την ενόχληση του, με τον Π. Σκοτινιώτη να επισημαίνει ότι για το ζήτημα της αέριας ρύπανσης ο Δήμος Βόλου, δεν έχει αρμοδιότητες και ο αντιδήμαρχος ζήτησε στοιχεία, χωρίς να υπάρχει διάθεση για πολιτικό έλεγχο εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Για την Περιφερειακή Αγορά Ο Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρθηκε και στη διαμόρφωση της Περιφερειακής Αγοράς και το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων που προτείνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όπως ανέφερε, αυτή ήταν μια από τις πρώτες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής και εξέφρασε την ικανοποίηση του, που την αποδέχεται η Περιφέρεια. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι έχει επέλθει συμφωνία με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτα Πρίντζο, προσθέτοντας υπάρχει απόλυτη συνεργασία και ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, ως προς τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης για την Περιφερειακή Αγορά. Ο κ. Σκοτινιώτης

συμπλήρωσε ότι υπάρχει δυνατότητα να εξεταστούν και υπόλοιπες προτάσεις που έχει υποβάλλει ο Δήμος, ενώ τόνισε ότι δεν θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του φορέα διαχείρισης, χωρίς να υφίσταται βιώσιμη πρόταση. Τέλος ξεκαθάρισε ότι πρέπει να λυθεί το ιδιοκτησιακό και να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης που δεν θα είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου. Ερωτηθείς τέλος, για τη λειτουργία των Σφαγείων Βόλου Α.Ε., ο δήμαρχος Βόλου απάντησε ότι πρώτιστο θέμα είναι η βιωσιμότητα λειτουργίας τους. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και της αναστολής της λειτουργίας τους.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΜΑΣ 26/11 (2ημ) ΦΛΩΡΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ HOTEL : VELTSIS ΤΙΜΗ : 75 € Ημιδιατροφή

ταχύρυθμα τμήματα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ 5-6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Αναχ. Δευτέρα 15.00) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΟΥΤΙΚ – ΣΠΑ ΤΙΜΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!

4/12 (3ημ) ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – (Ι.Μ. ΡΙΛΛΑ)

HOTEL : Α’ κατηγ. Πλήρη διατροφή, θερμαινόμενη πισίνα ΤΙΜΗ : 95 €

Όλο το χρόνο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : VIS TRAVEL ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 3-5 ΤΗΛ. 2421031059-60, 25666,22501


08NEW:Layout 1 18/11/2011 7:05 μμ Page 1

CMYK

Στολισμοί: εκδηλώσεων, γάμων, βαπτίσεων

Μπομπονιέρες

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν - Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας -

Κλειδαριές – ρολά

Σωστές Δουλειές Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941 και φθάσαμε

Νυφικά βαπτιστικά στολισμοί

Ολγα ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΗΣ 137 • ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24210 80290 & 59083

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ

EΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΡΟΛΩΝ Ιμάντες ρολών, κλειδαριές, τοποθετήσεις μοτέρ σε ρολά Κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου, PVC και κουνουπιέρες όλων των ειδών

Κος Θοδωρής

2421 301622 6947706155 CMYK

ΠΕΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Κλινική ΔιαιτολόγοςΔιατροφολόγος BSc Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θουκυδίδου 29, Βόλος, τ.κ. 38333, τηλ. 24210 22527, 6976653343 pepidiet@otenet.gr


09NEW:Layout 1 18/11/2011 9:38 μμ Page 1

CMYK

9 Νυχτερινή… ποδηλατοπορεία με τον «Ποδηλάτη του Κόσμου» Ικανοποίηση από την επίσκεψη στον «Άγιο Ιωσήφ» Ο Βόλος επαλήθευσε έμπρακτα τον τίτλο της ποδηλατούπολης . Νυχτερινή ποδηλατάδα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες διοργανώθηκε προχθές 17 Νοέμβρη προς τιμήν του «Ποδηλάτη του Κόσμου» στην οποία μετείχαν ποδηλάτες φίλοι από την Λάρισα που ήρθαν στον Βόλο ειδικά για το γεγονός. Η ποδηλατοδρομία ξενάγηση διήρκησε 2 ώρες στις ιδιαίτερες ομορφιές της πόλης με αστείρευτο κέφι και ζωντάνια. Εκατοντάδες ήταν οι ποδηλάτες όλων των ηλικιών που μετείχαν στην νυχτερινή βόλτα, το ευχάριστο κλίμα μεταφέρθηκε στα τσιπουράδικα τις περιοχής, όπου κατέληξαν στην λήξη της διαδρομής. Οι φίλοι του Ποδηλάτη από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Χθες, 18/11/2011 ο Ποδηλάτης του Κόσμου επισκέφτηκε το Ελληνογαλλικό σχολείο «Saint Joseph» , όπου οι μικροί μαθητές τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ο ποδηλάτης, μίλησε μαζί τους περιγράφοντας με λεπτομέρεια την πορεία του ταξιδιού του σε Ελλάδα και Ευρώπη δημιουργώντας ένα εποικοδομητικό διάλογο που είχε σαν θετική συνέπεια ο ποδηλάτης να παρατείνει την επίσκεψη στο σχολείο για μια ώρα επιπλέον. Τα παιδιά μετέδωσαν με τον δικό τους τρόπο την ενέργεια και την αγάπη τους γεμίζοντας τις μπαταρίες του Ποδηλάτη του Κόσμου προκειμένου να συνεχίσει το μακρόχρονο ταξίδι του στον κόσμο. Σημειώνεται ότι το «ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ» και η ΜΑΓΝΗΣΙΑ είναι χορηγοί επικοινωνίας της δράσης.

Eνεχυροδανειστήριο • Αγορές •Ενεχυροδανεισμός χρυσαφικών • Πλήρης εχεμύθεια

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τοπικά

KORONEOS TOURS ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ 2 ημέρες Αναχώρηση Δευτέρα 5/12 ώρα 15:00 • Μονοήμερη επίσκεψη στην ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ 6/12 • ΜΠΑΝΣΚΟ 3 ημέρες 4 - 6 /12 σε ξενοδοχείο 4 * κεντρικό με δωρεάν χρήση spa

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΝΟ 90 € ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΠΑΝΣΚΟ • ΜΠΑΝΣΚΟ 3 ημέρες 2 - 4 /12 και 16 - 18 /12 διαμονή , ημιδιατροφή και δωρεάν χρήση των spa • ΠΥΛΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ-ΕΛΑΤΗ και επίσκεψη στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό «ΜΥΛΟΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ» στα Τρίκαλα 11/12 μονοήμερη • ΑΘΗΝΑ 28-29/12 2ήμερη εκδρομή για την παρακολούθηση της παράστασης «ΟΛΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΒΑΛΣ» στην Εθνική Λυρική Σκηνή Εισιτήρια εξασφαλισμένα ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΑΜΕ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ! ! ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 129 ( δίπλα στο LIDO) ΤΗΛ. 24210 – 76440 FAX 24210 – 76449

Κ. Καρτάλη 195β’ - 2421042905

Πωλείται Πωλείται, στην οδό Τσιμπούκη 37- Μαυροκορδάτου, διώροφη κατοικία. Το ισόγειο είναι 137 τ.μ. με ευάερα και ευήλια δωμάτια, κήπο και πάρκινγκ. Ο πρώτος όροφος είναι 120 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση και αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, 1 σαλονοτραπεζαρία, 1 κουζίνα, 2 μπάνια, χολ. Υπάρχει χώρος αυλής και παρκινγκ.

• Xειροποίητες πίτες • τσουρέκια •κουλουράκια • γλυκά ταψιού • γλυκά κιλού ΟΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ Αναλαμβάνουμε κάθε είδους εκδήλωση Δημητριάδος 61, Βόλος Τηλ. 24210 31747, e-mail: info@kotroutsos.gr www.kotroutsos.gr CMYK

Στο δεύτερο όροφο υπάρχει δώμα 25 τ.μ. και μπορεί να γίνει επιπλέον δόμηση 250τ.μ.

Πωλούνται και οι δύο όροφοι μαζί ή και ανεξάρτητα. Τηλ. 24 210 61901 & 24210 86068


10PARAS:Layout 1 18/11/2011 9:49 μμ Page 1

10 Η χώρα έχει συνέχεια, απαντά ο Ευ.Βενιζέλος στην απαίτηση για έγγραφες δεσμεύσεις Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η χώρα έχει συνέχεια και θεσμική σοβαρότητα, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση σχετικά με την απαίτηση του Eurogroup για τις έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καλύψει η κυβέρνηση την άρνηση του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τέτοια επιστολή. «Υπάρχει και ένα πρόγραμμα που το έχουμε υπογράψει κατ’ επανάληψη, ο εκάστοτε υπουργός των Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, το ίδιο συμβαίνει και με την πέμπτη ανα-

θεώρηση. Υπάρχει μία νέα κυβέρνηση, υπήρξαν οι προγραμματικές δηλώσεις που υπερψηφίστηκαν από 257 βουλευτές. » Υπάρχουν τα πρακτικά της Προεδρίας της Δημοκρατίας, υπάρχουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, θα δούμε από την επίσκεψη της τρόικας και από τη συζήτηση που θα γίνει στο επίπεδο του Eurogroup και από τις συναντήσεις που θα έχει και ο κ. Παπαδήμος την Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο πώς ακριβώς πρέπει να μορφοποιηθούν όλα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Σπαζοκεφαλιά οι ασάφειες στην εγκύκλιο για την εργασιακή εφεδρεία Σταυρόλεξο για... δυνατούς λύτες αποδεικνύεται η εφαρμοστική εγκύκλιος για την εργασιακή εφεδρεία, εξαιτίας κυρίως ορισμένων απαιτήσεων που τίθενται και μάλιστα σε πολύ πιεστικά χρονικά περιθώρια. Η εγκύκλιος ζητά από εργαζόμενους και υπηρεσίες να προσδιορίσουν τον ακριβή συντάξιμο χρόνο κάθε εργαζόμενου έως την 20η Νοεμβρίου, ημέρα... Κυριακή. Είναι, όμως πολύ δύσκολο και σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατο τα ταμεία να εκδώσουν βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών μέσα σε λίγες ημέρες. Για τους εργαζόμενους, που έχουν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ή στο ΤΕΒΕ τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που απαιτείται ενημέρωση για εισφορές της δεκαετίας του 1980, οπότε δεν υπάρχει μηχανοργάνωση, ή υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαμάχες για την έκδοση

βεβαίωσης καταβολής των εισφορών, μπορεί να απαιτηθούν ακόμη και μήνες. Για να ξεπεράσει τον «σκόπελο» και να προλάβει τις ημερομηνίες, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από τους εργαζόμενους στο δημόσιο να υποβάλουν «υπεύθυνη δήλωση για τον ακριβή αριθμό συντάξιμου χρόνου ασφάλισης» και από τις αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού «να μεριμνήσουν για τη διασταύρωση των δηλούμενων στοιχείων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ένταξής του (του προσωπικού) στην εργασιακή εφεδρεία». Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι η «συντάξιμη προϋπηρεσία, που δεν θα αναφερθεί στην ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση, θα προβλεφθεί, ώστε να μην προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου του υπαλλήλου κατά τη μελλοντική συνταξιοδότησή του».

Προειδοποιήσεις πρυτάνεων για κλείσιμο πανεπιστημίων λόγω υποχρηματοδότησης Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν οι πρυτάνεις στον νέο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στη πρώτη συνάντηση

που είχαν, τονίζοντας ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο ακόμη και αναστολής της λειτουργίας ορισμένων πανεπιστημίων, λόγω έλλειψης πιστώσεων.

ΜΟΥΤΣΙΟΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κωνσταντίνος Μούτσιος 20/11 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΨΩΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ 20€ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

26-27/11 ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ

3-4/12 ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ- ΕΔΕΣΣΑ- ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

11/12 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ 20€ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 17-18/12 ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ 18/12 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ 20€ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

Ακόμα… - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - ΟΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ανθ. Γαζή 110, Βόλος, Τηλ. 24210 30076 fax. 24210 32996 κιν. 6972260646 Email: moutsios.travel@gmail.com www.moutsiostravel.gr

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα

Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις το 2012, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις εντός του 2012 επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου για την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2012, τον οποίο χαρακτήρισε την πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων είπε ότι «έχουν ήδη ψηφιστεί και υλοποιούνται» και άρα «δεν χρειάζονται νέα μέτρα». Μιλώντας για τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για τον πληθωρισμό (0,6% για το 2012), είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτα εικονικό στον πληθωρισμό αυτό. Οι εκτι-

μήσεις του προϋπολογισμού έχει γίνει με πολύ αυστηρό τρόπο. Έχει γίνει υπερεκτίμηση και όχι υποεκτίμηση των στόχων». Ο προϋπολογισμός προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη του 2012, δηλαδή τα έσοδα θα είναι περισσότερα από το σύνολο των δαπανών, αν εξαιρεθούν οι δαπάνες για τους τόκους. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις επιβάρυναν περαιτέρω το οικονομικό κλίμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συναίνεση που επετεύχθη θα προσφέρει οφέλη στους Έλληνες πολίτες. Ακολούθως, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός κατατίθεται μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ότι η κρίση έχει αρχίσει να

Σκληρή κόντρα Κυριάκου Μητσοτάκη Φαήλου Κρανιδιώτη διχάζει τη ΝΔ Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ μετριοπαθών και εκπροσώπων της λαϊκής Δεξιάς εντός της ΝΔ, που άρχισε να φαίνεται εντονότερα στη διαρκεια των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τη διαφορετική αντιμετώπιση που είχαν ο Π.Καμμένος και ο Σ.Χατζηγάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, Φαήλου Κρανιδιώτη, κάνοντας λόγο για όψιμο Νεοδημοκράτη, που προκαλεί διχασμό, αντί σύνθεση στο κόμμα. «Είναι όψιμος Νεοδημοκρατης. Γνωρίζω τους αγώνες του για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, όχι όμως και για τη ΝΔ. Γιαυτό δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές στη ΝΔ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, έκανε λόγο για πρόσωπα, χωρίς θεσμική ιδιότητα, που δεν βοηθούν την προσπάθεια της ΝΔ, καθώς προκαλούν διχασμό, αντί σύνθεσης στο κόμμα. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν συμφωνεί με τις απόψεις περί «ακροδεξιών σταγονιδίων» που διατύπωσε ο Σωτ.Χατζηγάκης, ωστόσο τόνισε πως είναι υπέρ του διαλόγου και της προσπάθειας σύνθεσης των απόψεων.

Απάντηση Φ.Κρανιδιώτη «Όποιος διεκδικεί το αλάθητο, να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική» απάντησε ο κ. Κρανιδιώτης, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη. Συμπλήρωσε πως η δράση του ήταν και είναι για την εθνικά πολιτική, την συμπαράσταση στον κυπριακό και βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, στο αρμενικό και κουρδικό κίνημα. «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, τη Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος. Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του» υποστήριξε ο κ. Κρανιδιώτης. Στη συνέχεια, άφησε αιχμές για τη στάση του κ. Μητσοτάκη και τις επιδιώξεις του, λέγοντας: «Εγώ πάντως στις 9 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, τον οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ Αρ. Πρωτ. 5327/124457 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Ταυτάριθμης Πράξης Χαρακτηρισμού εκτάσεως) Ο Δασάρχης Βόλου ανακοινώνει ότι με την ταυτάριθμη πράξη χαρακτηρισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 998/79 χαρακτήρισε την έκταση ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ εμβαδού 6.440,00 τ.μ. στη θέση «Αγ. Στέφανος» της Τοπικής Κοινότητας Τσαγκαράδας της Δημοτικής Ενότητας «Μουρεσίου» του Δήμου «Ζαγοράς – Μουρεσίου» ως εξής: μέρος της ανωτέρω έκτασης συνολικού εμβαδού 6.323,00 τ.μ. (σε τρία τμήματα επιμέρους εμβαδών 5.069,00 τ.μ., 915,00 τ.μ. και 339,00 τ.μ.) ως μη δασική έκταση του άρθρου 3 παραγ. 6α του Ν. 998/79, μη υπαγόμενη στις διατάξεις αυτού. μέρος της ανωτέρω έκτασης εμβαδού 117,00 τ.μ. ως δάσος του άρθρου 3 παρ. 1 του Ν. 998/79, όπως ισχύει σήμερα, υπαγόμενη στις διατάξεις αυτού. Ο χαρακτηρισμός αυτός έγινε μετά από αίτηση του Απόστολου Βουλελίκα, κατοίκου Πειραιώς. Η πράξη του χαρακτηρισμού και το διάγραμμα της έκτασης θα εκτίθεται επί ένα μήνα στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να λάβουν γνώση και να υποβάλλουν τυχόν αντιρρήσεις εντός δυο (2) μηνών από την δημοσίευση της παρούσης. Βόλος 11 Νοεμβρίου 2011 Ο Δασάρχης Βόλου Νικόλαος Ντίτορας Δρ. Δασολόγος

πλήττει τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ακόμη και χώρες που συμμετέχουν στη G20, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Για την Ιταλία, ειδικότερα, είπε ότι έχει ήδη μπει σε καθεστώς επιτήρησης, αν και όχι στον μηχανισμό στήριξης, ενώ συμπλήρωσε ότι επίκειται η ενίσχυση του EFSF.

Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού αναφέρεται ότι «η συμφωνία των τριών κομμάτων και ο σχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης είναι ένας ενθαρρυντικός οιωνός, που δείχνει ότι μπορούμε πράγματι να εστιάσουμε σε αυτό που υπαγορεύει το συμφέρον του Έθνους».

Ενότητα για την προώθηση του κυβερνητικού έργου ζήτησε από τους υπουργούς ο Λ. Παπαδήμος Να ξεχάσουν τον καταμερισμό ευθυνών για τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουν με λογική ενότητας για την προώθηση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από τα μέλη της κυβέρνησής

του, κατά την αρχική τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής. Το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε τον προϋπολογισμό του 2012, εν όψει της κατάθεσής του το μεσημέρι στη Βουλή.

Επαφές Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ Επαφές με κορυφαία στελέχη του κινήματος έχει την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου, με τα οποία συζητά την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και πριν από τις εκλογές. Ο κ. Παπανδρέου έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Δημήτρη Ρέππα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Χρήστο Παπουτσή. Το θέμα που βρίσκεται επί τάπητος στις συναντήσεις είναι εάν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει πριν ή μετά τις εκλο-

γές. Κατά πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. Ο τέως πρωθυπουργός θα έχει και δεύτερο γύρο συναντήσεων με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες του. Αναφορικά με τις εκλογές, οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι από πλευράς Παπανδρέου δεν υπάρχει θέμα λίστας για τις εκλογές. Αντίθετα, πρόσθεσαν, θέμα λίστας έχει ανοίξει ένας ικανός αριθμός βουλευτών της ΝΔ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Την Δευτέρα 21/11/2011 από 09.00 έως 14.00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Φ. Ιωάννου- Αλεξάνδρας- Περαιβού και Πολυμέρη, λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης. ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε.» Υπό εκκαθάριση Λαρίσης 215, ΒΟΛΟΣ, ΤΚ 38334 Βόλος, 17 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΩΝ Καλούνται οι πιστωτές της υπό εκκαθάριση ανώνυμης εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε.», Λαρίσης 215, ΒΟΛΟΣ να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους, προσκομίζοντας ταυτόχρονα τα επίσημα δικαιολογητικά αυτών (π.χ. τιμολόγια, συμβάσεις), από την ανακοίνωση της παρούσης προσκλήσεως μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2011, στους εκκαθαριστές της επιχείρησης. Αρμόδιος για τη λήψη των απαιτούμενων εγγράφων, κατ’ εξουσιοδότηση των εκκαθαριστών, είναι ο εκ των εκκαθαριστών Αργύρης Χαδούλης (και αρμόδια υπάλληλος η κα Τατιάνα Πνιγούρα), οδός Αντωνοπούλου 1, με ώρες προσέλευσης 8.30΄ π.μ. – 13.00΄ μ.μ., όλες τις εργάσιμες ημέρες. Οι εκκαθαριστές Νικ. Δεληγιαννίδης Αργ. Χαδούλης


11 ΕΛΛΑΔΑ NEW1:Layout 1 18/11/2011 9:48 μμ Page 1

11

Ελλάδα Κατατέθηκε στη Βουλή

Ύφεση 2,8% και πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012 Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, που νωρίτερα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατέθεσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Στην σύντομη παρέμβαση του ο κ. Βενιζέλος είπε ότι με το νέο προϋπολογισμό μπορεί υπό όρους και προϋποθέσεις να αρχίσει η αντιστροφή της πορείας του τόπου. Είναι ένας προϋπολογισμός πρωτογενούς πλεονάσματος, είπε, αν και μικρού, της τάξεως του 1,1% του ΑΕΠ, καθώς και μείωσης του δημοσίου χρέους. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν θα συνοδεύεται από νομοσχέδιο με νέα φορολογικά/εισπρακτικά μέτρα. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να ορίσει τις διαδικασίες συζήτησής του ώστε να έχει ψηφιστεί μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 8ης Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, αφού εξήγησε πως θα προηγηθεί συνεννόηση για την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού, εκτίμησε πως θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών τις πρώτες ημέρες τις ερχόμενης εβδομάδας, στις 3 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί στις 7 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα οι βασικές προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού είναι οι εξής: Το έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,4% του ΑΕΠ (ή 11,427

δισ. ευρώ) μετά την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, από 9% εφέτος (ή 19,683 δισ. ευρώ). Χωρίς το PSI, το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 6,7% του ΑΕΠ (14,221 δισ. ευρώ). Η μείωση στο ύψος των τόκων υπολογίζεται ότι μπορεί να προσεγγίσει τα 5 δισ. ευρώ (σε ταμειακή βάση) για το 2012 και τα 13,6 δισ. ευρώ συνολικά έως το 2014. Σημειώνεται ότι στο προσχέδιο η πρόβλεψη για το φετινό έλλειμμα ήταν 8,5%. Η διαφορά αυτή (περίπου 1,1 δισ. ευρώ) θα καλυφθεί εντός του 2012. Το κρατικό χρέος θα μειωθεί στα 309,3 δισ. ευρώ (145,5% του ΑΕΠ), από 352,05 δισ. ευρώ ή 161,7% του ΑΕΠ εφέτος. Τα έσοδα του προϋπολογισμού θα αυξηθούν κατά 4,56 στα 59,184 δισ. ευρώ (από 54,673 το 2011) και οι δαπάνες σε 72,557 από 77,632 δισ. ευρώ εφέτος. Οι δαπάνες για τόκους μετά το PSI, προβλέπεται να περιοριστούν στα 12.750 εκατ. ευρώ από 16.380 εκατ. ευρώ το 2011 και 13.223 εκατ. ευρώ το 2010. Ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθούν στο 6% από 7,5% το 2011. Σε δεδουλευμένη βάση οι τόκοι θα διαμορφωθούν στα 13.850 εκατ. ευρώ, έναντι 15.715 εκατ. ευρώ το 2011. Οι δαπάνες αποδοχών και συντάξεων θα ανέλθουν σε 19.415 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 672 εκατ. ευρώ ή 3,3% σε σχέση με την εκτίμηση πραγματοποίησης του 2011. Η εξοικονόμησηι θα επιτευχθεί με τη μείωση του αριθμού των συμβασιού-

χων ορισμένου χρόνου, την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, τον περιορισμό των προσλήψεων και του επαναπροσδιορισμού των θέσεων ευθύνης και την υιοθέτηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης στο Δημόσιο και τη δυνατότητα παροχής αδειώνάνευ αποδοχών στο προσωπικό για εργασία εκτός του Δημοσίου. Το 2012 προβλέπεται πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,18 δισ. ευρώ, έναντι 4,58 δισ. ευρώ το 2011. Σε δεδουλευμένη βάση το πλεόνασμα αυτό θα διαμορφωθεί σε 2,4 δισ. ευρώ (1,1% του ΑΕΠ), έναντι ελλείμματος 3,9 δισ. ευρώ (1,8% ΑΕΠ) το 2011. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα μειωθεί στα 212.544 δισ. ευρώ, από 217,771 δισ. ευρώ εφέτος. Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί το 2012 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ωστόσο εκτιμάται ότι θα κατεβάσει ταχύτητα στο 2,8% από 5,5% το 2011. Η συρρίκνωση της οικονομίας το 2011 οφείλεται στη μείωση της εγχώριας ζήτησης (κατανάλωση και επενδύσεις), που αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη βελτίωση κυρίως του εμπορικού ισοζυγίου. Το 2012 η μείωση της ζήτησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 5,2%. Σε σταθερές τιμές, η ιδιωτική κατανάλωση θα υποχωρήσει άνω του 4%. Η ανεργία θα συνεχίζει να αυξάνεται το νέο έτος και θα διαμορφωθεί στο 17,1% από 15,4% το 2011, καθώς η απασχόληση θα μειωθεί κατά 2%. Το 2012, οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 6,4% ενώ οι εισαγωγές θα μειωθούν κατά 2,8%. Ο πληθωρισμός θα

αποκλιμακωθεί στο 0,6% από 2,8% εφέτος. Οι επενδύσεις θα είναι χαμηλότερες κατά 4% (από μείωση 12,9% το 2011). Η δημοσιονομική στρατηγική της κυβέρνησης για το 2012 βασίζεται στους παρακάτω βασικούς πυλώνες: • Εφαρμογή Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. • Συνέχιση της εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών. • Βελτίωση του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. • Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και του προγράμματος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. • Περαιτέρω αναδιάρθρωση των φορέων του δημοσίου (συγχωνεύσεις/καταργήσεις). Ο προϋπολογισμός του 2012 έχει καταρτιστεί στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ), που θα ενσωματωθεί ως παράρτημα στο νόμο κύρωσης του προϋπολογισμού 2012. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2012 προβλέπεται να φθάσει τα 7,7 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 11,76% σε σχέση με το 2011. Οι δαπάνες αυτές αντιπροσωπεύουν το 3,6% του ΑΕΠ και κατανέμονται σε 6 δισ. ευρώ για την προώθηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε 1,7 δισ. ευρώ για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.

Κοινωνικός προϋπολογισμός Τα συνολικά έσοδα του ενοποιημένου κοινωνικού προϋπολογισμού, προ μεταβιβάσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, προβλέπονται μειωμένα κατά 579 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ύφεσης και της απώλειας εσόδων από τόκους λόγω του κουρέματος του δημόσιου χρέους.

Οι συνολικές δαπάνες προβλέπεται να μειωθούν κατά 2 περίπου δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή θα προέλθει κυρίως από τη δαπάνη προσωπικού κατά 254 εκατ. ευρώ, από τις συντάξεις κατά 220 εκατ. ευρώ και τις λοιπές δαπάνες κατά 1.286 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της μείωσης των λειτουργικών δαπανών και των εξο-

φλήσεων υποχρεώσεων παρελθόντων ετών από τα νοσοκομεία. Οι λοιπές μεταβιβάσεις σε τρίτους μειώνονται λόγω κυρίως μείωσης της δαπάνης παροχής φαρμάκων στους ασφαλισμένους και μειώσεων σε λοιπές παροχές. Η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων θα είναι μειωμένη κατά

9,1% στα 15,083 δισ. ευρώ, καθώς οι επιχορηγήσεις θα υποχωρήσουν στα 13,084 δισ. ευρώ, από 14,453 δισ. το 2011. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο ΙΚΑ η χρηματοδότηση θα είναι μειωμένη κατά 41,6% στα 2,158 δισ., ευρώ και στον ΟΑΕΕ κατά 10,6% στα 1,164 δισ. ευρώ.

«Μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές Για το 2012 ο προϋπολογισμός δείχνει, μεταξύ άλλων, μείωση ή και κατάργηση φοροαπαλλαγών και διεύρυνση των τεκμηρίων. Ειδικότερα, η ενίσχυση των εσόδων αναμένεται και από τις πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν: * μείωση ή και κατάργηση ορισμένων πρόσθετων φορολογικών απαλλαγών και εξαιρέσεων, * πλήρη απόδοση του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που είναι σε ισχύ από το 2011 και * εξίσωση του συντελεστή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο (diesel) θέρμανσης με εκείνο του πετρελαίου (diesel) κίνησης, από τον Οκτώβριο του 2012. Παράλληλα, στο κείμενο του προϋπολογισμού αναφέρονται και όλα τα μέτρα που έχουν ήδη θεσπιστεί και είναι: * πλήρης εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στο εισόδημα των φυσικών προσώπων από 12.000 σε 5.000 ευρώ, * κατάργηση του μέτρου της έκπτωσης φόρου σε ποσοστό 10% επί του

επιπλέον ποσού από το αφορολόγητο που συγκεντρώνεται με την προσκόμιση αποδείξεων, * επαναξιολόγηση και περιορισμός των φορολογικών απαλλαγών και εξαιρέσεων, * διεύρυνση των τεκμηρίων φορολόγησης σε όλους τους φορολογούμενους, * συνέχιση της είσπραξης εσόδων από το τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχει επιβληθεί από το έτος 2011, * αλλαγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, * συνέχιση της είσπραξης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, που είναι ήδη σε ισχύ από το προηγούμενο έτος, * επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις με μεγάλη κερδοφορία τη χρήση έτους 2010, * πλήρης εφαρμογή της ειδικής ρύθμισης για τα ιδιωτικά σκάφη, με παύση της ισχύος της άδειας επαγγελματικού πλοίου αναψυχής,

* πλήρης απόδοση του μέτρου της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΚ στον καπνό, * πλήρης εφαρμογή της αύξησης του συντελεστή ΕΦΚ στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (diesel) θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο για τα φυσικά πρόσωπα και στην εξομοίωση του εν λόγω συντελεστή με εκείνο του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης για τις επιχειρήσεις, * συνέχιση της είσπραξης της ειδικής εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης από τα φυσικά πρόσωπα, και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν στο 2011 και την παρακράτηση της εισφοράς για τα εισοδήματα του 2012 από μισθωτούς και συνταξιούχους, * πλήρης απόδοση του μέτρου αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 23%, * πλήρης εφαρμογή του μέτρου επιβολής ΕΦΚ στο φυσικό αέριο, * πλήρης εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς και * πλήρης απόδοση του νέου πλαισίου εκδίκασης φορολογικών διαφορών. Τα έσοδα από την άμεση φορολογία

προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 24.213 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 17,4% έναντι του 2011. Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων προβλέπονται αυξημένα κατά 29,1% λόγω της μείωσης πολλών φοροαπαλλαγών και της πλήρους εφαρμογής των τεκμηρίων φορολόγησης, αλλά και της σημαντικής μείωσης του αφορολόγητου ορίου στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος στα 5.000 ευρώ. Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων αναμένονται μειωμένα κατά 22,0% λόγω των σημαντικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, αλλά και λόγω της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από 24% σε 20% για τη χρήση 2011. Τα έσοδα από την έμμεση φορολογία προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 29.088 εκατ. ευρώ, στα ίδια περίπου επίπεδα με τα αντίστοιχα έσοδα του 2011. Τα έσοδα από τον ΦΠΑ αναμένεται να εμφανίσουν μείωση 2% σε 16,560 δισ. ευρώ.

Αποκρατικοποιήσεις Για το 2012 το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει: Επέκταση σύμβασης και πώληση μετοχών του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος», πώληση μετοχών της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, πώληση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, πώληση μετοχών ΕΛΠΕ, δικαιώματα λειτουργίας Εγνατίας Οδού, άδεια Κρατικών Λαχείων, πώληση μετοχών

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

του ΟΠΑΠ, πώληση ΟΔΙΕ, ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, Καζίνο Πάρνηθας, ΕΛΒΟ, 39 κτιρίων του Δημοσίου, ενώ θα προχωρήσει η πρώτη ομάδα ακινήτων για αξιοποίηση. Συνολικά, αναμένονται έσοδα 9,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,3 το α΄τρίμηνο. Στην εισηγητική έκθεση επισημαίνε-

ται πως «η πραγματοποίηση του προγράμματος για το 2012, όπως σχεδιάστηκε, θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την πορεία της διεθνούς και ειδικότερα της ευρωπαϊκής οικονομίας, κατά κύριο λόγο, και της μακροοικονομικής κατάστασης της Ελλάδας δευτερευόντως, καθώς και από την ομαλή και έγκαιρη διευθέ-

τηση των όποιων νομικών και άλλων θεμάτων που θα προκύψουν κατά την προετοιμασία των περιουσιακών στοιχείων για την τελική φάση της αποκρατικοποίησης. Αρνητικές εξελίξεις διεθνώς καθώς και διευρυνόμενη ύφεση στην Ελλάδα θα έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στα προβλεπόμενα έσοδα».

Για προϋπολογισμό «αυξημένης αβεβαιότητας» έκανε λόγο ο Στ. Δήμας στο Υπουργικό Για προϋπολογισμό αυξημένης αβεβαιότητας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Σταύρος Δήμας, μεταφέροντας στο Υπουργικό Συμβούλιο τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δήμας εξήγησε ότι προϋπολογισμός έχει στόχο να είναι πλεονασματικός όταν: η ύφεση του 2011 είναι τελικώς μεγαλύτερη από αυτή που αρχικώς είχε προβλεφθεί, την ώρα που το έλλειμμα είναι επίσης αυξημένο. Κατά την εκτίμησή του, η ύφεση για το 2012 θα είναι επίσης μεγαλύτερη, κάτι που θα επηρεάσει τα έσοδα από το εξωτερικό και το εσωτερικό. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Δήμας ρώτησε τον Ευ.Βενιζέλο «πώς εξελίσσεται το PSI», δεδομένου ότι από την πορεία του θα υπάρξουν κέρδη από τη μείωση των τόκων που θα επιφέρει το «κούρεμα», εφόσον φθάσει στο 100%. Ρώτησε ακόμη αν τα ελληνικά

ομόλογα που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο 70% θα μπουν στο «κούρεμα». Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι σαν η ΕΚΤ να κερδοσκοπεί πάνω στα ελληνικά ομόλογα, αντί να βοηθά στην ελάφρυνση του χρέους, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών. Συζήτηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε και πάνω στην αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι υπήρξε μείωση του ελλείμματος από το 15,6% το 2009 στο 9,2% εφέτος. Ο κ. Δήμας αντέταξε ότι καλύτερα να μην ανοίξει αυτή η συζήτηση προς δημιουργία εντυπώσεων, γιατί υπάρχουν και διαφορετικά επιχειρήματα για το πώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν τα οικονομικά στοιχεία από το 2009 και μετά. Τέλος, ο κ. Δήμας είπε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η καλή εντύπωση που δημιούργησε στο εξωτερικό η μεταβατική κυβέρνηση και η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο για να τονωθεί η αξιοπιστία της χώρας.

Υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ο προϋπολογισμός της Βουλής Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της τρικομματικής κυβερνητικής συνεργασίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ο προϋπολογισμός της Βουλής για το έτος 2012, που περιλαμβάνει συνολικές πιστώσεις 170,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι μειωμένες κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό, διευ-

κρινίζοντας ότι η στάση τους δεν έχει να κάνει με την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την διαφάνεια των κονδυλίων, αλλά με την αντιλαϊκή μνημονιακή λογική από την οποία διαπνέεται. Παράλληλα, τα δύο κόμματα δεν ενέκριναν τον απολογισμό για το έτος 2010, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αιχμή σε ό,τι αφορά την χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Βουλής.

ΟΘΡΥΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΗΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 67 ΤΗΛ.: (0030) 24210 70330 – (0030) 24210 70795 ΟΙΚΙΑΣ (0030) 24210 46453 FAX: (0030) 24210 70334 KIN: 6978483942 E-mail: otrhis_travel@yahoo.gr

ΦΘΗΝΟ…ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ 2ΗΜΕΡΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ 26-27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12 ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ 18€ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11 ΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11 ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝ. ΞΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ • 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2-3-4-5-6/12 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ 185 ΕΥΡΩ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 4-5-6/12 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ ΟΣΙΟ ΝΑΟΥΜ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** DRIM ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΟΡΟ 115 ΕΥΡΩ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 4-5-6/12 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΠΑΝΣΚΟ- ΔΩΡΟ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΑΝΣΚΟ SPA 4**** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 100 ΕΥΡΩ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΑΝΣΚΟ 4-5-6-/12 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΑΝΣΚΟ SPA **** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 85 ΕΥΡΩ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 4-5-6/12 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ- ΜΠΑΝΣΚΟΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ- ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 100 ΕΥΡΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SVETI NIKOLA SPA

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ- ΦΩΤΑ ΔΗΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 20 ΕΥΡΩ


12Νew2:Layout 1 18/11/2011 9:46 μμ Page 1

CMYK

12 Ντέρμπι Βέροιας-Λάρισας στην 4η αγωνιστική της Β’ εθνικής

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

αθλητικά

Δεν υπάρχει θέμα υποστηρίζει ο Ολυμπιακός

Διαψεύδει για συγχώνευση με Τύρναβο Θεσσαλικό ντέρμπι στην Α2 γυναικών

Το ντέρμπι στη Βέροια μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Λάρισας ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής κατηγορίας. Η γηπεδούχος έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, καθώς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει ισάριθμες νίκες και θέλει να συνεχίσει το σερί και κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη. Η ομάδα της Λάρισας θέλει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και έχει τις δυνατότητες να την πετύχει. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 4ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας, έχει ως εξής:

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 15:00 Βύζας Μεγάρων-Εθνικός Αστέρας 15:15 Πανσερραϊκός-Αναγέννηση Επανομής 17:00 Πιερικός-Παναχαϊκή 17:00 Πανθρακικός-Καλλιθέα (OTE TV) 17:00 Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Γιαννιτσών Κυριακή 20 Νοεμβρίου 17:00 Βέροια-Λάρισα (OTE TV) 15:00 Πλατανιάς Χανίων-Θρασύβουλος 15:00 Καλλονή-Αγροτικός Αστέρας 15:00 Διαγόρας-Φωκικός

Στην Γ’ Εθνική μπάσκετ

Η Μεταμόρφωση με Ανατόλια Συνεχίζεται την Κυριακή το πρωτάθλημα μπάσκετ Γ’ Εθνικής, με τις ομάδες του Βόλου, Μεταμόρφωση και Γ.Σ. Βόλου να προσπαθούν για τη διάκριση.

Η πρωτοπόρος Μεταμόρφωση θα αντιμετωπίσει στο Βόλο την Ανατόλια, ενώ ο Γ.Σ. Βόλου θα παίξει εκτός έδρας στο Άργος Ορεστικό.

Ποια… συγχώνευση; Το Συμβούλιο Επικρατείας! Κατηγορηματικά διαψεύδουν στον Βόλο τα σενάρια που τους φέρνουν να σκέφτονται το δρόμο της συγχώνευσης με άλλη ομάδα, προκειμένου να διατηρηθούν στις επαγγελματικές κατηγορίες και να αποφύγουν την εξαφάνισή τους από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Μεταξύ άλλων υποψηφίων για συγχώνευση συλλόγων, πιο έντονα ακούστηκε ο Τύρναβος ο

οποίος βρίσκεται στην γειτονιά του Ολυμπιακού Βόλου, κάτι ωστόσο που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από ανθρώπους της βολιώτικης ομάδας. «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κίνησης αγοράς ΑΦΜ και συγχώνευσης με άλλη ομάδα. Κάτι τέτοιο άλλωστε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί μεσούσης της σεζόν. Ο δικαστικός αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και στο τέλος θα δικαιωθούμε…» λένε χαρακτηριστικά στο Βόλο.

Η δικαστική μάχη λοιπόν συνεχίζεται για τους «ερυθρόλευκους» μετά την πρωτοφανή(όπως την χαρακτηρίζουν) απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να χαρακτηρίσει «άνευ αντικειμένου» την υπόθεση προσφυγής που κατέθεσαν για ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ να μη τους χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Μπορεί η θεσσαλική ΠΑΕ να «κατεβάζει ρολά», ωστόσο το νομικό

«Πάνοπλος» στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, εν όψει του σημερινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης». Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι τραυματίες Χριστοδουλόπουλος, Ρούντολφ, Κοτσόλης, Τοτσέ και Νίνης, που έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζονταν από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ ο Πορτογάλος άφησε εκτός αποστολής και τους Σεϊταρίδη, Μπιάρσμιρ και Ιωαννίδη. Την αποστολή των «πρασίνων» για το ντέρμπι «αιωνίων» απαρτίζουν οι Καπίνος, Καρνέζης, Μπουμ-

σόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον, Λέτο, Πετρόπουλος και Μαυρίας. Εν τω μεταξύ όπως και πέρυσι ο Δημήτρης Γόντικας θα ηγείται της αντιπροσωπείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα δώσει το παρών στο «Γ.Καραϊσκάκης». Μαζί του θα είναι και τρία μέλη του Δ.Σ. Ο αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Νίκος Χατζηνικολάου και τα έτερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Βασίλης Κωνσταντίνου και Στράτος Σωπήλης.

τιμ παραμένει με σηκωμένα τα μανίκια, στρέφοντας πλέον το βάρος στην προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, αναμένοντας παράλληλα τις αποφάσεις του CAS, στο οποίο επίσης έχουν προσφύγει. Θεσσαλικό ντέρμπι στο γυναικείο μπάσκετ Τα κορίτσια του Ολυμπιακού, για την Α2 κατηγορία μπάσκετ, θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στο Βόλο την Ολυμπιάδα Λάρισας.

Οριστικά χωρίς Ιμπαγάσα στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός Οριστικά χωρίς τον Αριέλ Ιμπαγάσα θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι «αιωνίων». Ο Αργεντινός έχει να προπονηθεί 10 μέρες και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι ούτε καν στην αποστολή, με τον Βαλβέρδε να μην μπορεί να υπολογίζει στον ιθύνοντα νου της ομάδας του. Ο Ιμπαγάσα μπορεί φέτος να μην είναι στα περσινά του επίπεδα, όμως παραμένει ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια του προπονητή του. Από τα μαγικά του πόδια μπορεί να δοθεί λύση σε κρίσιμα σημεία και όταν η ομάδα μοιάζει βαλτωμένη. Για αυτόν το λόγο ο Βαλβέρδε σκέφτεται να ξεκινήσει τον Φραν Γέστε ως αντιΙμπαγάσα (με τον Μόνχε να μένει εκτός). Πάντως αυτή η περίπτωση

είναι μάλλον ένα εναλλακτικό πλάνο που επεξεργάζεται ο Βάσκος, καθώς η πιθανότερη ενδεκάδα παραμένει ως εξής: Μέγερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μοντέστο, Φουστέρ, Μιραλάς, Μόνχε, Τιζμπούρ Ο Βαλβέρδε έχει δώσει εντολή στον Τοροσίδη και τον Χολέμπας να περιορίσουν τις κούρσες προς την επίθεση και να συγκλίνουν όταν ο Κουίνσι προσπαθεί να συνεργαστεί με τον Λέτο στον άξονα. Αυτούς τους δύο παίκτες φοβάται περισσότερο ο κόουτς του Ολυμπιακού και θα βάλει πάνω τους από έναν αμυντικό για να μην μένουν ελεύθεροι ακόμα και όταν δεν έχουν την μπάλα στα πόδια τους.

Στον... αέρα το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Ανοιχτά κάθε βράδυ MixGrill (ψητά σχάρας) 12€ Λαδόκολλα (ψητά σούβλας) 9.90 € Karving (ψητά γάστρας) 14€ Πέμπτη- Παρασκευή – Σάββατο

Ζωντανό μουσικό πρόγραμμα ΑΛΜΥΡΟΥ & ΛΑΧΑΝΑ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ) REZERVE ΤΗΛ.: 24210 33677

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ

LIGNI

Εργαστήριο ταπετσαρίας –επίπλων

Ανανεώνουμε και τον επαγγελματικός σας χώρο

Ντέρμπι και στο μπάσκετ Και τώρα ντέρμπι! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ολοκλήρωσαν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο μεταξύ τους «αιώνιο» ντέρμπι την Κυριακή (19:00) στο ΟΑΚΑ.

ΞΥΛΟ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ Εισαγωγές - Εξαγωγές

Συμβουλευτείτε μας πριν πετάξετε τα παλιά σας έπιπλα στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο… Μπορεί να γίνουν σαν καινούργια! Ολοκληρωμένες προτάσεις για το ντύσιμο του σαλονιού σας από την μεγάλη συλλογή μας σε υφάσματα

Στον... αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την Ξάνθη, που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (20/11) στις 17:15. Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε κόντρα με την επιτροπή σταδίων, καθώς η τελευταία ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τη Super League ότι δεν προτίθεται να ανάψει τους προβολείς των «Ζωσιμάδων». Ο λόγος είναι κάποιες οφειλές που έχει ο ΠΑΣ.Σε περίπτωση που δεν ανάψουν οι προβολείς του γηπέδου, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε το παιχνίδι με την Ξάνθη να αναβληθεί είτε να μετατεθεί η ώρα έναρξής του και αντί για τις 17:15 να γίνει στις 15:00.

* Καυσόξυλα (Πακέτα και 15κιλη συσκευασία) * Κάρβουνα (συσκευασία 5, 10, 25 κιλά) * Στύλια στρόγγυλα (έλατο, πεύκο, για οικοδομές και επενδύσεις) * Pellet (για χρήση σε καυστήρες βιομάζας) * Σπίτια (από ξύλινη κατασκευή με ή χωρίς επένδυση) * Κατασκευές από ξύλο (για εξωτερικούς χώρους) * Παρκέτα ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Γραφεία

Κωνσταντά 123, 38333 Βόλος

Υποκαταστήματα

Περιφερειακός Βόλου με Ιωλκού, στα φανάρια

Τηλ.: +302421070218, +306977238586, Fax.: +302421031277 E-mail: kottes@otenet.gr CMYK


13Νew1:Layout 1 18/11/2011 9:42 μμ Page 1

CMYK

13

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

αθλητικά Η Νίκη μπαίνει στη μάχη του Κυπέλλου

Φιέστα ετοιμάζεται την Τετάρτη Αγώνες σήμερα στο βόλεϊ γυναικών και αύριο στη Β’ Εθνική μπάσκετ Οι φίλαθλοι της Νίκης ετοιμάζουν φιέστα την Τετάρτη στον πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας τους. Παρά το ακατάλληλο της ώρας, 2μ.μ., πιστεύεται ότι χιλιάδες φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον Θρασύβουλο, ομάδα Β’ Εθνικής. Οι Νικιώτες περιμένουν και μια εντυπωσιακή εμφάνιση από τους παίκτες, ώστε να υπάρξει το καλύτερο ξεκίνημα και να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος που είναι η πρόκριση στην Δ’ φάση του κυπέλλου. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος έχει κάνει τις επιλογές του και θα παρουσιάσει την ομάδα του έτοιμη να αντιμετωπίσει την ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Με ΜΕΝΤ η Νίκη στο μπάσκετ Για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής στο μπάσκετ, η Νίκη στις 5μ.μ. της Κυριακής στο κλειστό της Νέας Ιωνίας θα

αντιμετωπίσει τη ΜΕΝΤ. Οι κυανόλευκοι, πανέτοιμοι για τον αγώνα θα προσπαθήσουν να πάρουν το «ροζ» φύλλο ώσετ να συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά στην κορυφή. Σε ανακοίνωση της το Blue Club «Π. Ντοκούζης» αναφέρει : «Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα.Τα παιδιά που μας έκαναν και συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους δίνουν ακόμη μία μάχη , με αντίπαλο την ΜΕΝΤ.Οι αθλητές του μπασκετ της Νίκης μας,έχουν ανάγκη τη συμπαράστασή μας και αξίζουν το χειροκρότημά μας.Όλοι μαζί λοιπόν να δώσουμε δύναμη με τη φωνή και το τραγούδι μας στα περήφανα παλλικάρια μας που τιμούν το σύμβολο που φέρουν στο στήθος, κάνοντας κατάθεση ψυχής σε κάθε αγώνα.

Θα είμαστε όλοι εκεί. BLUE CLUB “Π.Ντοκούζης” 1985 ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924».

Ευκαιρία για νίκη έχει ο Πύρασος Στο Λιανοκλάδι ο Αλμυρός Την ευκαιρία να πετύχει την πρώτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής έχει την Κυριακή ο Πύρασος. Στην ιδιαίτερη δύσκολη χρονιά, η ομάδα της Αγχιάλου, έχασε δυο παιχνίδια και τώρα θέλει οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς από το Μουζάκι. Ο Αλμυρός, με τις οδηγίες του Σταμουλάκη, θα δώσει ένα δύσκολο αγώνα στο Λιανοκλάδι με τον

Αγρότη. Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής έχει ως εξής: Πυργετός- Ελασσόνα Αγρότης- Γ.Σ. Αλμυρού Αμπελωνιακός- Βελούχι Αναγέννηση Κ. ΑΟΚ Ταυρωπός – Καμένα Βούρλα Πύρασος- Μουζάκι Η βαθμολογία Ελασσόνα

…6

Πυργετός Αναγέννηση Αμπελωνιακός Γ.Σ. Αλμυρού Ταυρωπός Αγρότης ΑΟΚ Μουζάκι Πύρασος Καμένα Βούρλα Βελούχι

K ρουσος

…6 …6 …6 …3 …3 …2 …1 …1 …0 …0 …0

Πρεμιέρα για τα κορίτσια του βόλεϊ Τον Γ.Σ. Αλμυρού υποδέχεται το Σάββατο 19/11/2011 η Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα του γυναικείου πρωταθλήματος βόλεϊ. Η αναμέτρηση των δύο μαγνησιώτικων ομάδων θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας στις 19:30. Στο φετινό ρόστερ της Νίκης Βόλου περιλαμβάνονται οι βολεϊμπολίστριες: Μαρίνα Κολοβού, Ιωάννα Βλαχάκη, Κατερίνα Γιαγκουνίδου, Σοφία Μπουμπούκη, Νίκη Παντέκη, Ειρήνη Τσουρέα, Κασσιανή Καπούλα, Ευαγγελία Σύρου, Μαρία Αντωνοπούλου, Σοφία Κύρκου, Ευγενία Κιλιντάρη, Ναυσικά Αφέντου, Μάγδα Τσιακλάγκανου και Ερατώ Ντινοπούλου. (Προπονητής: Κουτσογιάννης Μαρίνος).

Το πρόγραμμα των αγώνων του πρωταθλήματος έχει ως εξής : Σαβ. 19-11-11 Ν. ΙΩΝΙΑΣ 19.30 Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ Σαβ. 19-11-11 ΑΜΠΕΛΩΝΑ 17.00 ΦΙΛ/ΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Α.Σ. BV ΑΡΓΩ Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΠΟ Σαβ. 26-11-11 ΑΛΚΑΖΑΡ 16.00 Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Σαβ. 26-11-11 ΑΛΜΥΡΟΥ 15.00 Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΦΙΛ/ΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΡΕΠΟ - Α.Σ. BV ΑΡΓΩ Σαβ. 3-12-11 ΑΜΠΕΛΩΝΑ 17.00 ΦΙΛ/ΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Σαβ. 3-12-11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ 20.00 Α.Σ. BV ΑΡΓΩ -Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΡΕΠΟ Σαβ. 10-12-11 ΝΕΑΠΟΛΗΣ 15.00 Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Α.Σ. BV ΑΡΓΩ

Σαβ. 10-12-11 ΑΜΠΕΛΩΝΑ 17.00 ΦΙΛ/ΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΡΕΠΟ - Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ Σαβ. 17-12-11 ΑΛΜΥΡΟΥ 15.00 Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Σαβ. 17-12-11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ 20.00 Α.Σ. BV ΑΡΓΩ Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΦΙΛ/ΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΡΕΠΟ Ευχαριστήριο Οι διοικήσεις της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου και των Νέων Αθλητών Νίκης αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον πεζοναύτη ιατρό Πέτρο Τσαματρόπουλο, που ως απλός φίλαθλος βρέθηκε στο γήπεδο της Κερασιάς το Σάββατο 12/11 στον αγώνα της Β’ ΕΠΣΘ Ν.Α. Νίκης – Ακρόπολη και ενήργησε αστραπιαία στον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή Αθανάσιο Καρακώστα, τοποθετώντας του κολάρο στον αυχένα αποτρέποντας χειρότερες καταστάσεις.

Σαββατοκύριακο με αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα Ντέρμπι Ρήγα- Σκιάθου Το ντέρμπι μεταξύ Ρήγα – Σκιάθου κυριαρχεί στην Α’ κατηγορία ΕΠΣΘ, ενώ σημαντικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις κατηγορίες. Σάββατο 19 Νοεμβρίου *Γηπ. Αγριάς (3μμ) : Θησέας- Σαρακηνός *Γηπ. Διμηνίου (3μμ) : Α.Ε. Διμηνίου -Δήμητρα *Γηπ. Δημητριάς (3μμ) : Μαγνησιακός-Α.Ε. 2002 *Γηπ. Νεάπολης (3μμ) : ΕθνικόςΑπόλλων Καναλίων

*Γηπ. Γατζέας (11 πμ) : Ανθ. Γαζής -Ηρακλής *Γηπ. Χλόης (3μμ) : Χλόη-Πρωτεσίλαος *Γηπ. Σούρπης (3μμ) : Αίας Σούρπης - Αγία Παρασκευή

Κυριακή 20 Νοεμβρίου *Γηπ. Βελεστίνου (11.30 π μ) : Ρήγας-Σκιάθος

Κυριακή 20 Νοεμβρίου *Γηπ. Δημητριάς (11 πμ) : Πανιώνιος-Μακρινίτσα

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ /10η αγωνιστική Σάββατο 19 Νοεμβρίου *Γηπ. Στεφανοβικείου (3μμ) : Διαγόρας-Μυρμιδόνες *Γηπ. Σέσκλου (3μμ) : ΑκρόποληΑστέρας Ριζ. *Γηπ. Άλλης Μεριάς (3μμ) : Ιάσων Α.Μ.-Αργαλαστή

*Γηπ. Σκοπέλου (1.15μ) : Σκόπελος -Δάφνη *Γηπ.Αιδινίου (3μμ) : ΜικροθήβεςΑγχίαλος *Γηπ. Δημητριάς. (3μμ) : Πηλέας Ν.Α. Νίκης *Γηπ. Πορταριάς (3μμ) : Ιωλκός Άρης Μελ. Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ /8η αγωνιστική Σάββατο 19 Νοεμβρίου *Γηπ. Λεχωνίων (3μμ) : Τοξότης Ηρακλής Αγ.Θ. *Γηπ. Αλμυρού (3μμ) : Άθλος Αετός Κερασιάς *Γηπ. Αϊδινίου (3μμ) : Απόλλων Κροκίου -ΑΠΟΒ Ρεπό :Δημητριάς

Πρεμιέρα με την Λετονία στο Μουντιάλ

380 €

Καναπές γωνία με κρεβάτι & αποθηκευτικό χώρο 230cm x 160cm Διατίθεται σε πολλά χρώματα

ΕΚΘΕΣΗ Α’ Τουρούζια 3 (πεδίον Αρεως) τηλ: 24210 63997 - ΒΟΛΟΣ ΕΚΘΕΣΗ Β’ Αθηνών 4 τηλ: 24210 63723 - ΒΟΛΟΣ www.krousos.gr

Εστιατόριο

Ακουαρέλα

Καταρτίστηκε την Παρασκευή (18/11) το πρόγραμμα της Εθνικής μας στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014. Πρεμιέρα με την Λετονία εκτός έδρας στις 9 Σεπτεμβρίου 2012. Δείτε το πρόγραμμα της Εθνικής Παρουσία των Σοφοκλή Πιλάβιου, Τάκη Φύσσα και Φερνάντο Σάντος καταρτίστηκε την Παρασκευή στην Μπρατισλάβα, το αγωνιστικό πρόγραμμα της Εθνικής μας ομάδας, στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον δρόμο για την Βραζιλία, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στα προκριματικά στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 εκτός έδρας με αντίπαλο την Λετονία. Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στα προκριματικά του Μουντιάλ θα είναι

ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΘ. ΒΟΥΡΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Αναλαμβάνουμε την πώληση του αυτοκινήτου σας

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΕΚΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Κύπρου 42 • Βόλος

Τηλ.: 24210 51115 6984773882 CMYK

στις 11 Σεπτεμβρίου απέναντι στην Λιθουανία, το οποίο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας της Εθνικής μας, ενώ το τελευταίο παιχνίδι της Ελλάδας είναι εντός έδρας στις 15 Οκτωβρίου 2013 με αντίπαλο το Λιχτενστάιν. Να θυμίσουμε πως αντίπαλοι της Ελλάδας στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 2014 που θα διεξαχθεί στην Βραζιλία είναι οι: Σλοβακία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής μας ομάδας: 7 Σεπτεμβρίου 2012 Λετονία-Ελλάδα 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ελλάδα-Λιθουανία 12 Οκτωβρίου 2012 Ελλάδα-Βοσνία 16 Οκτωβρίου 2012 Σλοβακία-Ελλάδα 22 Μαρτίου 2013 Βοσνία-Ελλάδα 7 Ιουνίου 2013 Λιθουανία-Ελλάδα 6 Σεπτεμβρίου 2013 Λιχτενστάιν-Ελλάδα 10 Σεπτεμβρίου 2013 Ελλάδα-Λετονία 11 Οκτωβρίου 2013 Ελλάδα-Σλοβακία 15 Οκτωβρίου 2013 Ελλάδα-Λιχτενστάιν


14:Layout 1 18/11/2011 9:30 μμ Page 1

ΓΔ: 712,63

61

ΤΖΙΡΟΣ: 36,37 εκ.

79

28

ΛΟΝΔΙΝΟ [18/11] XETRA DAX [18/11] CAC 40 [18/11] SWISS MARKET IND [18/11] NASDAQ COMPOSITE [18/11] DJ INDU AVERAGE [18/11] HANG SENG INDEX [18/11] NIKKEI 225 [18/11]

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο Διευκρινιστική εγκύκλιο, σχετική με την εφαρμογή του άρθρου 31 του πολυνομοσχεδίου, για την αναμόρφωση του μισθολογίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στους εμπλεκόμενους φορείς. Το άρθρο 31 εφαρμόζεται σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται τακτικά, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και σε δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο Ν. 3429/2005. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι, οι οργανισμοί, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αναδιάρθρωση του μισθολογίου τους, με τέτοιο τρόπο, ώστε το ανώτατο όριο αποδοχών που μπορεί να φτάσει ο υπάλληλος κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας να μην υπερβαίνει το ανώτατο όριο αποδοχών της αντίστοιχης εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΤΕ, ΔΕ, ΣΕ, ΠΕ) στο Δημόσιο. Παραδείγματα: Για υπάλληλο ΤΕ κατηγορίας, το ανώτατο όριο αποδοχών είναι το ποσό των 1.331,00 ευρώ. Αντίστοιχα για υπάλληλο ΠΕ κατηγορίας, το ανώτατο ποσό των μηνιαίων αποδοχών του μπορεί να διαμορφωθεί στα 2.409,00 ευρώ. Τα ανωτέρω ανώτατα όρια μπορούν να προσαυξάνονται με το συνυπολογισμό των επιδομάτων που προβλέπονται στο κεφάλαιο Β’ του ίδιου νόμου για το Δημόσιο, τα οποία είναι το οικογενειακό (αρ. 17), το ανθυγιεινό ή επικίνδυνης εργασίας (αρ. 15 παρ. 1), το επίδομα απομακρυσμένων περιοχών (αρ. 15 παρ. 2), το επίδομα θέσης ευθύνης (αρ.18) και τα οποία καταβάλλονται αποκλειστικά σε όσους εργαζόμενους συντρέχουν οι προϋποθέσεις και μόνο μέχρι του αντίστοιχου ορίου που προβλέπεται για κάθε επίδομα για το Δημόσιο. Για υπάλληλο ΤΕ κατηγορίας με ένα παιδί σε ΔΕΚΟ ή σε ΝΠΙΔ το ανώτατο ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών του μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των (1.331,00 + 50,00 =) 1.381,00 ευρώ, διότι αυτό είναι το αντίστοιχο ανώτατο όριο αποδοχών που προβλέπεται για τον υπάλληλο ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας με ένα παιδί στο Δημόσιο. Τυχόν επιπλέον επιδόματα που καταβάλλονται στους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ ή των ΔΕΚΟ και προσαυξάνουν τις μηνιαίες απολαβές σε ποσό μεγαλύτερο του ανωτάτου ορίου που προβλέπεται για το Δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων που αναγνωρίζονται σε αυτό) δεν καταβάλλονται. Υπάλληλος ΤΕ σε ΔΕΚΟ λαμβάνει: μηνιαίο μισθό 1.200,00 ευρώ. Λαμβάνει επίσης οικογενειακή παροχή 50,00 ευρώ, επίδομα επικίνδυνης εργασίας 200,00 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 300,00 ευρώ. Το σύνολο των αποδοχών του είναι 1.750,00 ευρώ. Αντίστοιχος υπάλληλος στο Δημόσιο, το ανώτατο όριο αποδοχών που μπορεί να λάβει με 35 έτη προϋπηρεσίας και οικογενειακό. επίδομα, καθώς και επίδομα επικίνδυνης. εργασίας είναι (1.331,00 + 50,00 + 150,00 =) 1.551,00 ευρώ. Επομένως, ο υπάλληλος ΤΕ του παραδείγματος δεν θα μπορεί από 1.11.2011 να λαμβάνει ποσό μεγαλύτερο των 1.551,00 ευρώ. Σημειώνεται επίσης, ότι μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ το επίδομα αυτό, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 150,00 ευρώ μηνιαίως. Για τα διευθυντικά στελέχη το ανώτατο όριο αποδοχών διαμορφώνεται κατά τον ίδιο τρόπο με την διαφορά ότι για να βρεθεί το ανώτατο όριο προστίθεται στις μηνιαίες απολαβές και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Έρχεται νομοσχέδιο για τη ρύθμιση στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων Την κατάθεση νομοσχεδίου διακανονισμού στεγαστικών δανείων όσων πολιτών θίγονται από το ενιαίο μισθολόγιο, προανήγγειλε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό του 2012. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι τις ερχόμενες ημέρες κατατίθεται νομοσχέδιο διακανονισμού στεγαστικών δανείων όσων πολιτών θίγονται από το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ τόνισε ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι πολλαπλά εγγυημένες.

Τοπογραφικές Εργασίες Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

Δημ. Β. Μαριτσούδης

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ Κωνσταντά 135, Βόλος Τηλ 6937250837, 2421058940

Στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ: ΓΙΑΝΟΥΤΑΚΗΣ ΒΡ Αναπ. – Χείρωνος, Δ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΔΗΣ JET OIL Σαμπάναγα, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α&Π REVOIL Ιωλκού 151, ΑΦΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥΔΗ ΒΡ Πολυμέρη 114, ΜΗΧΑΛΑΡΟΣ ΕΤΕΚΑ Λαρίσης 203, ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΚΟ Λαρίσης 216, ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Ν. – ΜΠΑΖΑΚΑΣ Κ. ΟΕ JET OIL Κασσαβέτη 152, ΣΤΡΟΥΜΠΕΛΟΣ Α.Π. Μικροθήβες, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ AVIN Αγριά, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ SHELL Πορταριά

ΒΟΛΟΣ Για σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Κουκουζέλη Ιφιγένεια- Γιαννούλα Θουκιδίδου 18 (έναντι ΙΚΑ) τηλ. 24210 31690, Κωστακοπούλου Άρτεμις Ανθ. Γαζή 147 Α (πάνω από την πλατεία Ελευθερίας) τηλ. 24210 32224, Βέτσικου Γλυκερία Φιλελλήνων 4στ- Πολυμέρη τηλ.24210 31849 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Δρικάκη Κονδυλία Αλεξάνδρας – Γκλαβάνη τηλ. 24210 33121 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Βυζιώτης Πολυχρόνης Μαιάνδρου 103 τηλ. 24210 61116

5.362,94 5.800,24 2.997,01 5.614,61 2.575,75 11.784,20 18.491,23 8.374,91

-1,11 -0,85 -0,44 -0,53 -0,47 0,11 -1,73 -1,23

AUDIOVISUAL (ΚΟ) ΦΙΕΡΑΤΕΞ - ΑΦΟΙ ΑΝΕΖΟΥΛΑΚΗ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ Χ. ΑΦΟΙ (ΚΟ) ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ (ΚΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘ/ΓΕΙΑΙ (ΚΟ) ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ (ΚΟ) ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Χ.Κ. (ΚΟ) ATTICA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (KΟ) QUALITY & RELIABILITY (ΚΟ) Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΚΟ)

0,42 0,11 0,27 0,05 0,08 0,29 0,07 0,25 0,50 0,11

29,66 28,57 23,74 20,00 19,05 -23,68 -19,54 -17,39 -15,72 -15,50

Ισοτιμιες

1,68%

Οικονομία

Μετοχές

Σοφοκλέους

14

126

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,35090

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,23890

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,85590

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

103,96000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,57800

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

76,95000

Συνάντηση Παπαδήμου - Προβόπουλου για το PSI και τις τράπεζες Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Επί τάπητος βρέθηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. H κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει την τελική της πρόταση για την ανταλλαγή ομολόγων έως τα τέλη Νοεμβρίου, είπε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters την Πέμπτη. Βάσει του νέου προγράμματος ανταλλαγής, οι ιδιώτες επενδυτές προβλέπεται να αποδεχθούν απομείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που διακρα-

τούν κατά 50%, προκειμένου το ελληνικό χρέος να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ το 2020. «Θα ανέμενα [...] έως τα τέλη Νοεμβρίου να έχουμε τουλάχιστον έτοιμη την πρόταση», είπε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Το 50% είναι πιο δυσάρεστο (σε σχέση με το 21% του πρώτου PSI), από την άλλη, όμως, προσπαθεί να δώσει οριστική λύση για ένα βιώσιμο ελληνικό χρέος», πρόσθεσε. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων ξένων τραπεζών σε μια προσπάθεια να τους πείσουν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα ανταλλαγής. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF)

Τσ. Νταλάρα συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Την Πέμπτη, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι περισσότεροι από 7080% των ιδιωτών ομολογιούχων θα ενταχθούν στο PSI. Ωστόσο, δήλωσε και ότι είναι πρώιμο να κάνουμε λόγο για μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, ενώ ως προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων έθεσε την εκπόνηση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Ο κ. Νταλάρα ανέφερε ακόμη ότι οι ομολογιούχοι έχουν ήδη σχηματίσει σχετική επιτροπή και ελπίζουν να αρχίσουν σύντομα τις

διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την ΕΕ για τον καθορισμό των όρων του σχεδίου. «Κάθε πρόταση μπορεί να συζητηθεί, φθάνει να καλύπτει τους δύο βασικούς όρους που είναι το κούρεμα κατά 50% και τη μείωση του χρέους της χώρας στο 120% του ΑΕΠ», είπε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι τελικές επιλογές προς τις τράπεζες για την ανταλλαγή το ομολόγων θα είναι λιγότερες από τις 4 που ήταν στο πρώτο PSI, και ενδεχομένως να περιοριστούν σε δύο. «Αυτή τη φορά εκτιμώ ότι η τελική πρόταση θα έχει λιγότερες επιλογές [...] Σε αυτές θα περιλαμβάνεται συνδυασμός ομολόγων και μετρητών ή εγγυήσεων», ανέφερε.

Οξύνεται η κόντρα στην Ευρωζώνη για την ΕΚΤ και τα μέτρα κατά της κρίσης χρέους Η αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, που απειλεί ευθέως και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τρεις εβδομάδες περίπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, έχει οξύνει τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της, με επίκεντρο τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην αντιμετώπιση της κρίσης. Καθώς η γαλλική πρόταση για μετατροπή του EFSF σε τράπεζα δεν δείχνει να περνά, στο προσκήνιο είναι η πρόταση δανειοδότησης του ΔΝΤ από την ΕΚΤ, ώστε να ξεπερασθεί ο σκόπελος της απαγόρευσης χρηματοδότησης των κυβερνήσεων απευθείας από την ευρωτράπεζα. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν επανέφερε αυτή την εβδομάδα την πρόταση για τον EFSF, ωστόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν για μία ακόμα φορά κατηγορηματική: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα επιλύσει την κρίση, τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή σε μεγάλη βρετανική εφημερίδα, τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να τυπώσει χρήμα για να βοηθήσει να αμβλυνθεί η κρίση, καθώς κάτι τέτοιο θα προσέφερε μόνο βραχυπρόθεσμη ανακούφιση και θα μπορούσε να ενισχύσει τον πληθωρισμό. «Στο τέλος θα καταλήξουμε με ένα υποτιμημένο νόμισμα και μια ακόμη πιο αποσταθεροποιημένη Ευρωζώνη. Η ανεξαρτησία της ΕΚΤ και η σταθερή προσήλωσή της στη σταθερότητα των τιμών έχουν κορυφαία σημασία για την οικονομία της Ευρώπης», σημειώνει. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, (Euro Finance Week), απηύθυνε έκκληση για την πλήρη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) το συντομότερο δυνατό.

«Πού είναι η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων; Δεν θα πρέπει να περιμένουμε άλλο», υπογράμμισε. Οι πιέσεις προς την ΕΚΤ για την εκτύπωση χρήματος έχουν πλέον πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας: Από τους αναλυτές και τους οικονομολόγους, τώρα πλέον και οι κυβερνήσεις (όπως της Ισπανίας και της Ιρλανδίας) ζητούν ανοικτά από την ΕΚΤ να ξεδιπλώσει ένα «τείχος προστασίας» γύρω από το ευρώ, αγοράζοντας σε «απεριόριστες» ποσότητες κρατικά ομολόγα της Ευρωζώνης. Η Συνθήκη απαγορεύει την άμεση χρηματοδότηση χωρών από την ΕΚΤ, όχι όμως και την έμμεση χρηματοδότηση μέσω άλλων καναλιών, όπως οι παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά και η δανειοδότηση μέσω για παράδειγμα του ΔΝΤ. Το πρόβλημα που έχει ανακύψει τώρα είναι το γεγονός ότι οι «αρχιτέκτονες» του ευρώ δεν ήθελαν να έχουν τα κράτη της Ευρωζώνης απευθείας πρόσβαση στην χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας,

αυτό που ονομάζεται στις ΗΠΑ ποσοτική χαλάρωση (quantitive easing). Όμως, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν μπορούσαν να προβλέψουν τη σημερινή κρίση: Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ η ΕΚΤ να δράσει ως «πιστωτής έσχατης ανάγκης» και να προστατεύσει τη συνοχή -και το μέλλον- του ευρώ. Βεβαίως, η εκτύπωση νέου χρήματος κρύβει αρκετές παγίδες, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε μία μακροπρόθεσμη ανακούφιση: Τα πάντα εξαρτώνται και από άλλα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ταυτόχρονα, όπως είναι για παράδειγμα οι διαγραφές χρεών, ιδίως στα κράτη που εκτός από πρόβλημα ρευστότητας έχουν και πρόβλημα φερεγγυότητας. Σε ό,τι αφορά πάντως, το σενάριο δανειδότησης του ΔΝΤ από την ΕΚΤ, υπάρχουν αρκετά «θολά» σημεία και ενδεχομένως να είναι μία ακόμη φήμη που θα διαψευσθεί από την πραγματικότητα.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ AΠOΣΠAΣMA KATAΣXETHPIAΣ EKΘEΣHΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ H Δικαστική Eπιμελήτρια του Πρωτοδικείου Bόλου ΣTYΛIANH N. XATZHBAΓIANNH - ΛEKOY, κάτοικος Bόλου, οδός Κωνσταντά αρ. 128. Δ η λ ο π ο ι ώ ό, τ ι Την ΕΒΔΟΜΗΝ (7ην) του μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του δύο χιλιάδες έντεκα (2011) έτους, ημέρα ΤΕΤάΡΤΗ και από τις ώρες 4ης μέχρι 5ης απογευματινής της ίδιας ημέρας στο κατάστημα του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ που βρίσκεται εντός του Δικαστικού Μεγάρου του Πρωτοδικείου Βόλου στη διασταύρωση των οδών Ανθ. Γαζή – Ελ. Βενιζέλου – Γ. Καρτάλη στο Βόλο με υπάλληλο του πλεισ/μού την Συμβολαιογράφο Βόλου κ. ΜΑΡΙΑ ΓΚΕΣΚΟΥ, κατοικοεδρεύουσα στο Βόλο οδός Ρ. Φεραίου αρ. 120 ή με το νόμιμο αναπληρωτή της σε περίπτωση που αυτή θα κωλύεται, εκπλειστηριάζεται αναγκαστικά με την επίσπευση της Α.E. με την επωνυμία «ΠΑΡΕΞ Α.Ε.» ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ –

ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΕΩΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΞΥΛΕΙΑΣ – ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, που εδρεύει στον Ταύρο Αττικής, οδός Σμύρνης αρ. 17 και εκπροσωπείται νόμιμα, η ακίνητη περιουσία της οφειλέτιδος ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΓΚΑ του Φιλίππου, κατοίκου Βόλου, οδός Αγ. Νικολάου αρ. 86, ήτοι εκπλειστηριάζεται: Ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος μιας διώροφης οικοδομής με δώμα που βρίσκεται στο Βόλο, και στην οδό Αγίου Νικολάου 86 και είναι κτισμένη σε οικόπεδο εκτάσεως μέτρων τετραγωνικών (128,78), και συνορεύει ανατολικά εν μέρει με ιδιοκτησία Νικολάου Σταθοπούλου και εν μέρει με ιδιοκτησία Δημητρίου Καπογιαννάκη, δυτικά με την οδό Αγίου Νικολάου, βόρεια με ιδιοκτησία κληρονόμων Παντελή Ι. Καλιανού και Νότια με ιδιοκτησία Δημητρίου Μπάμπαλη. Ο

αναφερόμενος πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος της παραπάνω οικοδομής με τους βοηθητικούς χώρους που υπάρχουν στο δώμα, αποτελεί αυτοτελή, διηρημένη, διακεκριμένη και ανεξάρτητη ιδιοκτησία, περιλαμβάνει ένα διαμέρισμα που αποτελείται από τρία (3) κύρια δωμάτια, χολ, κουζίνα και λουτρό με βοηθητικούς χώρους που υπάρχουν στο δώμα, έχει εμβαδόν ο πρώτος όροφος μέτρα τετραγωνικά (109,92) και οι βοηθητικοί χώροι στο δώμα μέτρα τετραγωνικά (45,65), και ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του όλου οικοπέδου (50/100) εξ αδιαιρέτου και συνορεύει ανατολικά εν μέρει με ιδιοκτησία Νικολάου Σταθοπούλου, εν μέρει με ιδιοκτησία Δημητρίου Καπογιαννάκη και εν μέρει με ακάλυπτο χώρο, δυτικά με την οδό Αγίου Νικολάου, βόρεια με ιδιοκτησία κληρονόμων Παντελή Ι. Καλιανού και Νότια με ακάλυπτο χώρο.

Τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού (120.000,00) ευρώ. Το ακίνητο που περιγράφεται παραπάνω έχει τα εξής βάρη: Προσημείωση Υποθήκης υπέρ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε., για το ποσό των έξι εκατομμυρίων (6.000.000) δραχμών ή 17.608,22 ΕΥΡΩ. Προσκαλούνται λοιπόν όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές να προσέλθουν και να πλειοδοτήσουν στον παραπάνω τόπο και κατά τον παραπάνω χρόνο συμμορφούμενοι με τους όρους της υπ’ αριθμόν 4897/25-10-2011 περίληψης κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας, της οποίας το παρόν είναι απόσπασμα και με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.Βόλος, 18-11-2011 H Δικαστική Eπιμελήτρια Στυλιανή N. Xατζηβαγιάννη Λέκου


15 DIKASTIKA:Layout 1 18/11/2011 7:09 μμ Page 1

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Δημοσιεύματα

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ AΠOΣΠAΣMA KATAΣXETHPIAΣ EKΘEΣHΣ Η Δικαστική Επιμελήτρια του Πρωτοδικείου Βόλου, ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΟΜΠΛΗ, κάτοικος Βόλου οδός Κουταρέλια αρ. 81. Δηλώνω ότι: Στις επτά (7) του μήνα Δεκεμβρίου, του έτους δύο χιλιάδες έντεκα (2011) ημέρα Τετάρτη και από ώρα (4) εως και (5) το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο κατάστημα του Ειρηνοδικείου Βόλου, που βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, με υπάλληλο του πλειστηριασμού την Συμβολαιογράφο Βόλου κα. Σουζάνα Ψαρογιώργου, που κατοικοεδρεύει στο Βόλο, οδός Ρήγα Φεραίου αρ. 119 ή σε περίπτωση που αυτή θα κωλύεται με τον νόμιμο αναπληρωτή της, με επίσπευση της εδρεύουσας στην Αθήνα, οδός Αιόλου αρ. 86, Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και που εκπροσωπείται νόμιμα, θα εκτεθεί σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό η παρακάτω αναφερόμενη και περιγραφόμενη ακίνητη περιουσία του οφειλέτη Ανδρέα Ευφραιμίδη του Αριστομένη και της Κωνσταντίας, κάτοικο Βόλου, οδός Κωνσταντά αρ. 130, η κατασχεθείσα αναγκαστικά με την υπ΄ αριθμόν 2.570/15-7-2010 έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας του δικαστικού επιμελητή του Πρωτοδικείου Βόλου Βασίλη Αναγνωστόπουλου, ήτοι εκπλειστηριάζονται: Ένα οικόπεδο, εντός εγκεκριμένου σχέδιου πόλης Βόλου, Δήμου και Υποθηκοφυλακείου Βόλου, στο Ο.Τ. 166, της συνοικίας Νέων Παγασών, με προσόψεις επί των οδών Ευτέρπης, Εκαταίου και ανώνυμης δημοτικής οδού (πεζόδρομου), εκτάσεως 1.364,10τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ μερικά με την οδό Εκαταίου, μερικά με ιδιοκτησία Άγγελου Δενελάβα και μερικά με ιδιοκτησία αγνώστου, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ μερικά με ιδιοκτησία Άγγελου Δενελάβα και μερικά με την οδό Ευτέρπης, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ με ανώνυμη δημοτική οδό (πεζόδρομο) και ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ μερικά με ιδιοκτησία κληρ. Αννας Μεντισοπούλου και μερικά με ιδιοκτησία αγνώστου και ιδιοκτησία Λάζαρου Κολαξή. Εντός του οικοπέδου υπάρχει συγκρότημα 12 οικοδομών και κάθε οικοδομή αποτελεί διηρημένη, διακεκριμένη και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και υπάγεται στις διατάξεις του Ν.3741/ 1929 και των άρθρων 1002 και 1117 του Α.Κ. σε συνδυασμό και με τις διατάξεις του Ν.Δ. 1024/1971, από τις οποίες εκπλειστηριάζονται οι 8 περιγραφόμενες παρακάτω: 1)Η με στοιχεία ΚΑΠΑ ΔΥΟ (Κ-2) διώροφη μετά υπογείου οικοδομή (Μεζονέτα), αποτελεί- ται από τρία (3) τμήματα, από τα οποία ένα βρίσκεται στο υπόγειο, το ένα στο ισόγειο και ένα στο πρώτο (Α’) πάνω από το ισόγειο όροφο, οι οποίοι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και αποτελούν λειτουργικά μία κατοικία, η οποία διώροφη οικοδομή έχει συνολικό εμβαδό 121,95 τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 82,30/1000 εξ αδιαιρέτου, περιγράφονται δε τα τμήματα αυτά ως εξής : ΥΠΟΓΕΙΟ: αποτελείται από ένα ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, εμβαδού 41,76, τ.μ, όπου και το κλιμακοστάσιο προς το ισόγειο της οικοδομής. ΙΣΟΓΕΙΟ: αποτελείται από χώρο εισόδου, σαλόνι – καθιστικό, όπου και κλιμακοστάσιο προς τον πρώτο όροφο της οικοδομής, κουζίνα και W.C., έχει εμβαδό 41,77 τ.μ. ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ: αποτελείται από ένα χώρο, όπου και η σκάλα καθόδου προς το ισόγειο της οικοδο-

μής, 2 υπνοδωμάτια, λουτρό, διάδρομο και ένα εξώστη, έχει εμβαδό 38,42 τ.μ.. Στην οικοδομή Κ-2 ανήκουν κατά το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης : α) το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 34,98 τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με το ισόγειο της οικοδομής, ΝΟΤΙΑ με τον πεζόδρομο, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με το ισόγειο και τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-1 κατοικίας και ΔΥΤΙΚΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-3 κατοικίας, β) το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 7,15 τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με κοινόχρηστο διάδρομο, ΝΟΤΙΑ με το ισόγειο της οικοδομής, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με το ισόγειο και τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-1 κατοικίας και ΔΥΤΙΚΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-3 κατοικίας και γ) ο με ΚΑΠΑ ΔΥΟ (2) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου προς την οδό Ευτέρπης, έχει εμβαδό 10,35 τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με τον Κ-3 χώρο στάθμευσης, ΝΟΤΙΑ με τον Κ-1 χώρο στάθμευσης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και πέραν αυτού με την με στοιχεία Κ-3 κατοικία και ΔΥΤΙΚΑ με την οδό Ευτέρπης. Εκτιμήθηκε η οικοδομή - μεζονέτα με 145.000,00 Ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 96.666,66 Ευρώ. 2)Η με στοιχεία ΚΑΠΑ ΤΡΙΑ (Κ-3) διώροφη μετά υπογείου οικοδομή (μεζονέτα), αποτελείται από τρία (3) τμήματα, από τα οποία ένα βρίσκεται στο υπόγειο, το ένα στο ισόγειο και ένα στο πρώτο (Α’) πάνω από το ισόγειο όροφο, οι οποίοι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και αποτελούν λειτουργικά μία κατοικία, η οποία διώροφη οικοδομή έχει συνολικό εμβαδό 133,50 και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 87,50/1000 εξ αδιαιρέτου, περιγράφονται δε τα τμήματα αυτά ως εξής: ΥΠΟΓΕΙΟ: αποτελείται από ένα ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, εμβαδού 45,61τ.μ., όπου και το κλιμακοστάσιο προς το ισόγειο της οικοδομής. ΙΣΟΓΕΙΟ: αποτελείται από χώρο εισόδου, σαλόνι – καθιστικό, όπου και κλιμακοστάσιο προς τον πρώτο όροφο της οικοδομής, κουζίνα και W.C., έχει εμβαδό 45,62τ.μ. ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ: αποτελείται από ένα χώρο, όπου και η σκάλα καθόδου προς το ισόγειο της οικοδομής, δύο (2) υπνοδωμάτια, λουτρό, διάδρομο και ένα εξώστη, έχει εμβαδό 42,27τ.μ. Στην οικοδομή (Κ-3) ανήκουν κατά το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης: α) το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 28,48τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με το ισόγειο της οικοδομής, ΝΟΤΙΑ με τον πεζόδρομο, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-2 κατοικίας και ΔΥΤΙΚΑ με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, β)το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 14,53τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με κοινόχρηστο διάδρομο, ΝΟΤΙΑ με το ισόγειο της οικοδομής, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με το ισόγειο και τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-2 κατοικίας και ΔΥΤΙΚΑ με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και γ)ο με ΚΑΠΑ ΤΡΙΑ (3) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου προς την οδό Ευτέρπης, έχει εμβαδό 10,35τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με τον Κ-12 χώρο στάθμευσης, ΝΟΤΙΑ με τον Κ-2 χώρο στάθμευσης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και πέραν αυτού με την με στοιχεία Κ-3 κατοικία και ΔΥΤΙΚΑ με την οδό Ευτέρπης. Εκτιμήθηκε η οικοδομή-μεζονέτα με

160.000,00 Ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 106.666,66 Ευρώ. 3)Η με στοιχεία ΚΑΠΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (Κ-4) διώροφη μετά υπογείου οικοδομή (μεζονέτα), αποτελείται από τρία (3) τμήματα, από τα οποία ένα βρίσκεται στο υπόγειο, το ένα στο ισόγειο και ένα στο πρώτο (Α’) πάνω από το ισόγειο όροφο, οι οποίοι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και αποτελούν λειτουργικά μία κατοικία, η οποία διώροφη οικοδομή έχει συνολικό εμβαδό 135,62τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 74,18/1000 εξ αδιαιρέτου, περιγράφονται δε τα τμήματα αυτά ως εξής: ΥΠΟΓΕΙΟ: αποτελείται από ένα ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, εμβαδού 48,98τ.μ., όπου και το κλιμακοστάσιο προς το ισόγειο της οικοδομής. ΙΣΟΓΕΙΟ: αποτελείται από χώρο εισόδου, σαλόνι – καθιστικό, όπου και κλιμακοστάσιο προς τον πρώτο όροφο της οικοδομής, κουζίνα και W.C., έχει εμβαδό 48,99τ.μ. ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ: αποτελείται από ένα χώρο, όπου και η σκάλα καθόδου προς το ισόγειο της οικοδομής, δύο (2) υπνοδωμάτια, λουτρό, διάδρομο και ένα εξώστη, έχει εμβαδό 37,65τ.μ. Στην οικοδομή (Κ-4) ανήκουν κατά το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης: α)το τμήμα του όλου οικοπέδου που έχει έκταση 20,74τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με το ισόγειο της οικοδομής, ΝΟΤΙΑ με τον πεζόδρομο, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-5 κατοικίας και ΔΥΤΙΚΑ με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, β)το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 2,07τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με ξένη ιδιοκτησία, ΝΟΤΙΑ με το ισόγειο της οικοδομής, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με το ισόγειο της οικοδομής και ΔΥΤΙΚΑ με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και γ)ο με ΚΑΠΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου προς την οδό Ευτέρπης, έχει εμβαδό 10,35τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με τον Κ-5 χώρο στάθμευσης, νότια με τον Κ-11 χώρο στάθμευσης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με την με στοιχεία Κ-4 κατοικία και ΔΥΤΙΚΑ με την οδό Ευτέρπης. Εκτιμήθηκε η οικοδομή-Μεζονέτα με 160.000,00 Ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 106.666,66 Ευρώ. 4)Η με στοιχεία ΚΑΠΑ ΠΕΝΤΕ (Κ5) διώροφη μετά υπογείου οικοδομή (μεζονέτα), αποτελείται από τρία (3) τμήματα, από τα οποία ένα βρίσκεται στο υπόγειο, το ένα στο ισόγειο και ένα στο πρώτο (Α’) πάνω από το ισόγειο όροφο, οι οποίοι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και αποτελούν λειτουργικά μία κατοικία, η οποία διώροφη οικοδομή έχει συνολικό εμβαδό 118,09τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 66,25/1000 εξ αδιαιρέτου, περιγράφονται δε τα τμήματα αυτά ως εξής: ΥΠΟΓΕΙΟ: αποτελείται από ένα ενιαίο αποθηκευτικό χώρο εμβαδού 40,52τ.μ., όπου και το κλιμακοστάσιο προς το ισόγειο της οικοδομής ΙΣΟΓΕΙΟ: αποτελείται από χώρο εισόδου, σαλόνι - καθιστικό, όπου και κλιμακοστάσιο προς τον πρώτο όροφο της οικοδομής, κουζίνα και W.C., έχει εμβαδό 40,53τ.μ. ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ: αποτελείται από ένα χώρο, όπου και η σκάλα καθόδου προς το ισόγειο της οικοδομής, δύο (2) υπνοδωμάτια, λουτρό, διάδρομο και ένα εξώστη, έχει εμβαδό 37,04τ.μ. Στην οικοδομή (Κ-5) ανήκουν κατά το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης: α)το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 24,05τ.μ.

15

και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με το ισόγειο της οικοδομής, ΝΟΤΙΑ με κοινόχρηστο διάδρομο, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-6 κατοικίας και ΔΥΤΙΚΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-4 κατοικίας και β)ο με ΚΑΠΑ ΠΕΝΤΕ (5) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου προς την οδό Ευτέρπης, έχει εμβαδό 10,35τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με τον Κ6 χώρο στάθμευσης, ΝΟΤΙΑ με τον Κ-4 χώρο στάθμευσης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και πέραν αυτού με την με στοιχεία Κ-4 κατοικία και ΔΥΤΙΚΑ με την οδό Ευτέρπης. Εκτιμήθηκε η οικοδομή-μεζονέτα με 140.000,00 Ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 93.333,33 Ευρώ. 5)Η με στοιχεία ΚΑΠΑ ΟΚΤΩ (Κ8) τριώροφη μετά υπογείου οικοδομή (μεζονέτα) αποτελείται από τέσσερα (4) τμήματα, από τα οποία ένα βρίσκεται στο υπόγειο, ένα στο ισόγειο, ένα στο πρώτο (Α’) πάνω από το ισόγειο όροφο και ένα στον δεύτερο (Β’) πάνω από το ισόγειο όροφο, οι οποίοι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και αποτελούν λειτουργικά μία κατοικία, η οποία τριώροφη οικοδομή έχει συνολικό εμβαδόν 145,53τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 80,90/1000 εξ αδιαιρέτου, περιγράφονται δε τα τμήματα αυτά ως εξής: ΥΠΟΓΕΙΟ: αποτελείται από ένα ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, εμβαδού 42,33τ.μ., όπου και το κλιμακοστάσιο προς το ισόγειο της οικοδομής. ΙΣΟΓΕΙΟ: αποτελείται από χώρο εισόδου, σαλόνι – καθιστικό, όπου και κλιμακοστάσιο προς τον πρώτο όροφο της οικοδομής, κουζίνα και W.C., έχει εμβαδόν 42,34τ.μ.. ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ: αποτελείται από ένα χώρο, όπου και η σκάλα καθόδου προς το ισόγειο της οικοδομής, δύο (2) υπνοδωμάτια, λουτρό, διάδρομο και ένα εξώστη, έχει εμβαδό 36,43τ.μ.. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΡΟΦΟΣ: αποτελείται από ένα χώρο, όπου και η σκάλα καθόδου προς τον πρώτο όροφο της οικοδομής, ένα υπνοδωμάτιο, λουτρό και ένα εξώστη, έχει εμβαδό 24,43τ.μ. Στην οικοδομή (Κ-8) ανήκουν κατά το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης: α)το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 36,32τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με το ισόγειο και τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-9 κατοικίας, ΝΟΤΙΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-7 κατοικίας, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με κοινόχρηστο διάδρομο και ΔΥΤΙΚΑ με το ισόγειο της οικοδομής και β)ο με ΚΑΠΑ ΟΚΤΩ (8) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου, που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου προς την οδό Εκαταίου, έχει εμβαδό 10,35τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με δημοτική οδό, ΝΟΤΙΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-9 κατοικίας, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον Κ-9 χώρο στάθμευσης και ΔΥΤΙΚΑ με τον Κ-7 χώρο στάθμευσης. Εκτιμήθηκε η οικοδομήμεζονέτα με 190.000,00 Ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 126.666,66 Ευρώ. 6)Η με στοιχεία ΚΑΠΑ ΕΝΝΙΑ (Κ9) διώροφη μετά υπογείου οικοδομή (μεζονέτα), αποτελείται από τρία (3) τμήματα, από τα οποία ένα βρίσκεται στο υπόγειο, το ένα στο ισόγειο και ένα στο πρώτο (Α’) πάνω από το ισόγειο όροφο, οι οποίοι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και αποτελούν λειτουργικά μία κατοικία, η οποία διώροφη οικοδομή έχει συνολικό εμβαδό 136,50τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 88,28/1000 εξ αδιαιρέ-

του, περιγράφονται δε τα τμήματα αυτά ως εξής: ΥΠΟΓΕΙΟ: αποτελείται από ένα ενιαίο αποθηκευτικό χώρο εμβαδού 47,57τ.μ., όπου και το κλιμακοστάσιο προς το ισόγειο της οικοδομής. ΙΣΟΓΕΙΟ: αποτελείται από χώρο εισόδου, σαλόνι – καθιστικό, όπου και κλιμακοστάσιο προς τον πρώτο όροφο της οικοδομής, κουζίνα και W.C., έχει εμβαδό 47,57τ.μ.. ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ: αποτελείται από ένα χώρο όπου και η σκάλα καθόδου προς το ισόγειο της οικοδομής, δύο (2) υπνοδωμάτια, λουτρό, W.C. διάδρομο και ένα εξώστη, έχει εμβαδό 41,36τ.μ.. Στην οικοδομή (Κ-9) ανήκουν κατά το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης: α) το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 41,58τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, ΝΟΤΙΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-8 κατοικίας και μερικά με το ισόγειο της οικοδομής, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με κοινόχρηστο διάδρομο και ΔΥΤΙΚΑ μερικά με το ισόγειο της οικοδομής και μερικά με ξένη ιδιοκτησία και β) ο με ΚΑΠΑ ΕΝΝΙΑ (9) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου, που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου προς την οδό Εκαταίου, έχει εμβαδό 10,35τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με δημοτική οδό, ΝΟΤΙΑ με τον προαύλιο χώρο της οικοδομής, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον Κ-10 χώρο στάθμευσης και ΔΥΤΙΚΑ με τον Κ-8 χώρο στάθμευσης. Εκτιμήθηκε η οικοδομή-μεζονέτα, με 160.000,00 Ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 106.666,66 Ευρώ 7)Η με στοιχεία ΚΑΠΑ ΔΕΚΑ (Κ10) διώροφη μετά υπογείου οικοδομή (Μεζονέτα) από τρία (3) τμήματα, από τα οποία ένα βρίσκεται στο υπόγειο, το ένα στο ισόγειο και ένα στο πρώτο (Α’) πάνω από το ισόγειο όροφο, οι οποίοι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και αποτελούν λειτουργικά μία κατοικία, η οποία διώροφη οικοδομή έχει συνολικό εμβαδό 120,44τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 69,45/1000 εξ αδιαιρέτου, περιγράφονται δε τα τμήματα αυτά ως εξής: ΥΠΟΓΕΙΟ: αποτελείται από ένα ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, εμβαδού 40,33τ.μ., όπου και το κλιμακοστάσιο προς το ισόγειο της οικοδομής. ΙΣΟΓΕΙΟ: αποτελείται από χώρο εισόδου, σαλόνι – καθιστικό, όπου και κλιμακοστάσιο προς τον πρώτο όροφο της οικοδομής, κουζίνα και W.C., έχει εμβαδό 40,34τ.μ.. ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ: αποτελείται από ένα χώρο, όπου και η σκάλα καθόδου προς το ισόγειο της οικοδομής, δύο (2) υπνοδωμάτια, λουτρό, W.C. διάδρομο και ένα εξώστη, έχει εμβαδό 39,77τ.μ.. Στην οικοδομή (Κ-10) ανήκουν κατά το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης : α) το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 27,85τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με κοινόχρηστο διάδρομο, ΝΟΤΙΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-11 κατοικίας, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ μερικά με ξένη ιδιοκτησία, μερικά με το ισόγειο της οικοδομής και ΔΥΤΙΚΑ με κοινόχρηστο διάδρομο και β) ο με ΚΑΠΑ ΔΕΚΑ (10) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου προς την οδό Εκαταίου, έχει εμβαδό 10,35τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με δημοτική οδό, ΝΟΤΙΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-9 κατοικίας, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και ΔΥΤΙΚΑ με τον Κ-9 χώρο στάθμευσης. Εκτιμήθηκε η οικοδομή-μεζονέτα με 145.000,00 Ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 96.666,66

Ευρώ. Και 8)Η με στοιχεία ΚΑΠΑ ΕΝΤΕΚΑ (Κ-11) διώροφη μετά υπογείου οικοδομή (Μεζονέτα) αποτελείται από τρία (3) τμήματα, από τα οποία ένα βρίσκεται στο υπόγειο, το ένα στο ισόγειο και ένα στο πρώτο (Α’) πάνω από το ισόγειο όροφο, οι οποίοι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και αποτελούν λειτουργικά μία κατοικία, η οποία διώροφη οικοδομή έχει συνολικό εμβαδό 119,52τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 73,63/1000 εξ αδιαιρέτου, περιγράφονται δε τα τμήματα αυτά ως εξής: ΥΠΟΓΕΙΟ: αποτελείται από ένα ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, εμβαδού 41,92τ.μ., όπου και το κλιμακοστάσιο προς το ισόγειο της οικοδομής. ΙΣΟΓΕΙΟ: αποτελείται από χώρο εισόδου, σαλόνι – καθιστικό, όπου και κλιμακοστάσιο προς τον πρώτο όροφο της οικοδομής, κουζίνα και W.C., έχει εμβαδό 41,93τ.μ.. ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ: αποτελείται από ένα χώρο, όπου και η σκάλα καθόδου προς το ισόγειο της οικοδομής, δύο (2) υπνοδωμάτια, W.C. διάδρομο και ένα εξώστη, έχει εμβαδό 35,67τ.μ.. Στην οικοδομή (Κ-11) ανήκουν κατά το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης: α) το τμήμα του όλου οικοπέδου, που έχει έκταση 31,59τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-10 κατοικίας, ΝΟΤΙΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-12 κατοικίας, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με το ισόγειο της οικοδομής και ΔΥΤΙΚΑ με κοινόχρηστο διάδρομο και β) ο με ΚΑΠΑ ΕΝΤΕΚΑ (11) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου προς την οδό Ευτέρπης, έχει εμβαδό 10,35τ.μ. και συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με τον Κ-4 χώρο στάθμευσης, ΝΟΤΙΑ με κοινόχρηστο διάδρομο, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ με τον προαύλιο χώρο της με στοιχεία Κ-4 κατοικίας και ΔΥΤΙΚΑ με την οδό Ευτέρπης. Εκτιμήθηκε η οικοδομή-μεζονέτα με 140.000,00 Ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 93.333,33 Ευρώ. Οι παραπάνω οικοδομές - μεζονέτες είναι αποπερατωμένες, έχουν υδραυλική, ηλεκτρική και εγκατάσταση καλοριφέρ, είναι σοβατισμένες, υδροχρωματισμένες, με τζάκι, με επίστρωση δαπέδων και εξωτερικά οι οικοδομές στο ισόγειο φέρουν επένδυση από πλάκες Πηλίου, έχουν κεραμοσκεπή και επίσης στο μπαλκόνι του ορόφου υπάρχει ξύλινη πέργουλα και ο χώρος του οικοπέδου είναι διαμορφωμένος με παρτέρια και διαδρόμους. Τα παραπάνω ακίνητα σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. 5728 και από 24-10-2011 πιστοποιητικό βαρών της Υποθηκοφύλακα Βόλου βαρύνονται με τρεις (3) Προσημειώσεις Υποθήκης υπέρ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., με μία (1) Προσημείωση Υποθήκης υπέρ του ΥΔΡΩ – Σ.Υ.Δ.Μ.Α., και με μία (1) Προσημείωση Υποθήκης υπέρ ATTICA BANK ΑΕ. Ο πλειστηριασμός αυτός διενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Πολ.Δ. οι οποίες τροποποιήθηκαν δυνάμει του νόμου 3714/7-11-2008 (ΦΕΚ Α΄ 231/2008). Προσκαλούνται λοιπόν όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές να προσέλθουν και να πλειοδοτήσουν, συμμορφούμενοι με τους όρους που αναφέρονται στην με αριθμό 698/27-10-2011 περίληψή μου κατασχετήριας έκθεσης και τις διατάξεις του Κ.Πολ.Δ. Βόλος 18 Νοεμβρίου 2011 Η Δικαστική Επιμελήτρια ΦΩΤΕΙΝΗ Δ. ΚΟΥΡΟΜΠΛΗ


16NEW:Layout 1 18/11/2011 5:37 μμ Page 1

CMYK

Παντοπωλείο

Φασούλας Ψωνίζω καλά και φθηνά, στηρίζω την Βολιώτικη αγορά

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

ΝΑΜΑ Επιτραπέζιο νερό, η 6άδα ............................1,40€ Κοτόπουλο μπούτι κατεψυγμένα, το κιλό ...............2,20€ Φύλλο κρούστας χωριάτικο κατεψυγμένο, 450γρ., 1, 90€ Λευκό τυρί αγελάδας με λίγα λιπαρά, το κιλό ........3,80€ Γκούντα Ολλανδίας, το κιλό ....................................4,98€ Πάριζα TIP-TOP, .......................................................4,20€ Πάστα D’ORO ζυμαρικά, 500γρ., ............................0,60€ Χαρτοπετσέτες 50 φύλλων ......................................0,35€ KRYSTAL υγρό πιάτων, 500ml, ................................0,80€

Εμείς ήδη υπογράψαμε το κούρεμα στις τιμές! Κουρέψαμε τις τιμές σε όλα μας τα είδη, με νέα σχέδια υφασμάτων και κουρτινών έως

Σε μας επιπλέον θα βρείτε Αρτοποιήματα κάθε μέρα• φρέσκο ψωμί, • φρέσκα λαχανικά, •φρέσκο καφέ

Αναλήψεως 325- Βλαχάβα • Τηλ. 24210 55225

Ανοιχτά από Δευτέρα έως Σάββατο 8π.μ. – 10μ.μ. Ψωνίστε τηλεφωνικά, χωρίς άγχος & μετακινήσεις και έχετε ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ στο χώρο σας

40%

ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΕΠΙΤΟΙΧΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ

και φέραμε ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΚ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑΤΑ με 3,60 €/ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΕ 6,90 €/ΜΕΤΡΟ

ΜΠΟΛΟΥΤΣΟΣ

• ΘΕΡΜΑΝΣΗ • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ • ΗΛΙΑΚΟΙ •

ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΑΠΟ 17/11/11

ΤΗΛ & FAX: 24210 62885 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 94 - Ν. ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΣ

Σαμπεθάι ΣΤΡΩΜΑ

Ιωάννης Τριανταφυλλίδης ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΠΑΡΑΓΙΟΥΤΣΙΚΟΣ AUTO SERVISE

•Aμορτισέρ • Εξατμίσεις •Ανταλλακτικά •Ευθυγράμμιση •Κάρτα καυσαερίων

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. LATEX VISCO ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΚΕΝΔΕΡΑΝΗ 33, ΒΟΛΟΣ, ΤΗΛ.: 24210 24650, FAX: 24210 27608, ΚΙΝ. 6977 477397

Εκθεση: Κυρίλου 13 Ν. Ιωνία Εργαστήριο: Ισιδώρου 35 Ν. Ιωνία Τηλ. 24210 61181

5ετή εγγύηση

TΡΟΦΙΜΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

ΦΕΤΑ ΠΡΟΒΕΙΑ ΕΛΛΑΣΟΝΑΣ

Delivery

Κιν. 6945626098

Λάζου 1 - πεδίο Αρεως τηλ. 24210 61690 κιν.6946 836668

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ & ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΡΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ LAMINATE ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΚΟΥΦΩΜΑ κ ΞΥΛΙΝΟ ΑΡΜΟΚΑΛΥΠΤΡΟ

4,90

250

ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ το κιλό

με πόμολο

ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

Στήριξε την τοπική αγορά

Πόρτα θωρακισμένη

599

ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15ΗΜΕΡΕΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΥΡΩΜΕΝΗ -20 %

Αφοι ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΙ

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 70000 έως τις 3 το μεσημέρι Μέσος χρόνος παράδοσης 30 λεπτά και είμαστε στην πόρτα σας…

Έκθεση: Αναπαύσεως 61,Ν. ΙωνίαΒόλος, τηλ./faχ: 24210 83670, e-mail: recordvolos@gmail.com CMYK

FATTE PER CUCINARE

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Xαμηλές τιμές Τώρα μείωση στην κατανάλωση καυσίμου έως 20% σε Diesel και Βενζινοκινητήρες με 250 € * Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένοι σας επιστρέφουμε τα χρήματα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 19-11-2011