Page 1

01:Layout 1 17/7/2009 10:48 μμ Page 1

18 07 09 Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

Ενστάσεις των υπηρεσιών της Νομαρχίας για τις Νηές σελ. 8

αρ. φύλλου 622

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

Στην Αρχαία Κολχίδα η Αργώ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ

σελ. 9

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Κανένας κίνδυνος για συντάξεις

«Πνιγόμαστε στις ακάλυπτες σώστε μας»

«Υπερβολές, που δεν έχουν καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν συντάξεις.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ σελ. 16

σελ. 16

ΑΠ.ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΣΤΟ «ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ»

Εργαλείο πράσινης ανάπτυξης οι Μεσογειακοί σελ. 4

ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Θα «χτυπήσει» 38ο C το θερμόμετρο στη Μαγνησία Δύο θερμά επεισόδια αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα στη Θεσσαλία, με το πρώτο , μικρής ωστόσο κλίμακας να αφορά αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης.

σελ. 4

ΕΡΙΞΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΡΟΖΑΛΕΣ

Βόμβα

Το αεροπλάνο της ΤΕΔΚ ξεκινά περιπολίες σελ. 5

στον Ολυμπιακό • Δήλωσε ότι το παιχνίδι με Εθνικό Αστέρα ήταν σικέ • Τον διαψεύδουν οι συμπαίκτες του • Αχιλλέας Μπέος: Αν πράγματι έγιναν οι δηλώσεις θα κινηθώ ποινικά εναντίον του σελ. 21

Απεσύρθη η τροπολογία για τις εισφορές των βουλευτών Την απόσυρση της τροπολογίας για την καταβολή από τη Βουλή των εισφορών των βουλευτών που επιλέγουν να μην εργάζονται, ανακοίνωσε ο Δ.Σιούφας.

σελ. 11

Φ σ


02:Layout 1 17/7/2009 9:16 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Σάββατο

18 Ιουλίου

Αιμιλιανού μάρτυρος

Ανατολή ηλίου 05.16 Δύση ηλίου 19.45

άποψη άποψη άποψη άποψη Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Υπεύθυνος διανομής: Β. Σύρος Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα.

Επί προσωπικού….. -Από την τηλεόραση που επιμένει να με γεμίζει με εφιάλτες για την γρίπη που αφού με ρίξει κάτω και με τυραννήσει, θα με αποτελειώσει είτε με μια απρόσμενη μετάλλαξη του ιού της, η θα με «στείλει» από έμφραγμα λόγω άγχους. -Από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, που προσπαθούν να μου παρουσιάζουν το άσπρομαύρο και τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες -Από κάποιους που υποτιμούν σταθερά, απροκάλυπτα , επαίσχυντα και κατ΄εξακολούθηση την νοημοσύνη μου και μου σερβίρουν ως «σωτήρες» μου, τους πριν λίγο καιρό «ολετήρες» μου. Βρε αδερφέ! Από τα ΙΔΙΑ γκάλοπ, προκύπτουν και το ένα και το άλλο! Πότε με «σώζει» ο ένας, και πότε ο άλλος! Έ-λε-ος πια! -Από όλους αυτούς που με υποτιμούν του θανατά, δεν υπολογίζουν την οργή και την επικίνδυνη τρέλα μου και εξακολουθούν να με αγνοούν επί –συνήθως- 4 χρόνια, το ένα πίσω από το άλλο και ξαφνικά –ω του θαύματος!!!- θυ-

Στα κακές της, η άποψη σήμερα. Θες κάτι η ζέστη η καλοκαιρινή, θες η άδεια τσέπη, θες το παράπονο που την πνίγει (όπως την συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων…), θες το Σαββατοκύριακο που δεν είναι «γιορτή και σχόλη» για όλους, καταθέτει τα σώψυχά της για την ΠΛΗΡΗ έλλειψη σεβασμού….. -Από το επίσημο κράτος, που μου δίνει ψίχουλα απαιτώντας να ζήσω με αυτά, ενώ μου έχει ρουφήξει με το μπουρί της σόμπας, το αίμα, δεν θυμάμαι πια πόσα χρόνια.. -Από τον γιατρό που μου πήρε 50 ευρώ και μου έκοψε απόδειξη για 15.. -Από αυτούς που με θεωρούνε –το λιγότεροεξ΄αίματος και κατ΄ ευθείαν γραμμήν απόγονο των σκλάβων της υποσαχάριας Αφρικής, τους οποίους μετέφεραν οι τελευταίως ψηφίσαντες ως πρόεδρό τους τον Μπαράκ Ομπάμα. Αυτούς που δεν σέβονται τον κόπο και τις ανάγκες μου, ενώ απαιτούν να σέβομαι εγώ τις δικές τους..

[KAIΡΟΣ]

Μαγνησία: 17…35 οC Βόλος: 22..35 οC. Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17…35 οC. Στον ΒΟΛΟ 22...35 οC.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους:

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

Σωστές Δουλειές

Προστατέψτε το περιβάλλον

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς. Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη

Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

μούνται ότι ΥΠΑΡΧΩ και καμώνονται ότι «σκίζονται» για πάρτη μου… -Από αυτούς και από πολλούς άλλους! Όλους όσους αναγνωρίζουν τον εαυτό τους και βλέπουν την εικόνα τους στα παραπάνω περιγραφόμενα… Όλους αυτούς τους ειδοποιώ ότι την πλάτη τους γυρίζω. Με θλίψη. Με απερίγραπτο και εκρηκτικό θυμό. Με την υπογράμμιση ότι δεν είμαι ΜΟΝΟΝ εγώ που τους βλέπω έτσι άσκημα! Είναι πολλοί. Είμαστε πολλοί. Πάρα πολλοί. Και αυτή η διαπίστωση είναι μια πολύ καλή αιτία για να μην κοιμούνται ήσυχοι από εδώ και μπρος… Και επειδή κάθε «προσωπικό» οφείλει να υπογράφεται επωνύμως και… προσωπικώς, Δια το πιστόν… Ίζα Λαοπόδη

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 64: Μεγάλη φωτιά στη Ρώμη καταστρέφει τα δύο τρίτα της πόλης. Ο εμπρηστής αυτοκράτορας Νέρων, μπροστά στη γενική κατακραυγή, διαδίδει ότι οι χριστιανοί είναι υπαίτιοι και ξεκινά τους διωγμούς εναντίον τους. 1922: Με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, κηρύσσεται η αυτονομία της Μικράς Ασίας, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συμφωνίας ανακωχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 1925: Ο Αδόλφος Χίτλερ εκδίδει τον πρώτο τόμο της προσωπικής του διακήρυξης με τίτλο «Μάιν Καμπφ» («Ο Αγών μου»). 1936: Με την εξέγερση του στρατηγού Φράνκο εναντίον της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, ξεκινά ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος, που θα κρατήσει έως το 1939 και θα τελειώσει με την πλήρη επικράτηση του στρατηγού. 1979: Η πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περιέρχονται στον Όμιλο Βαρδινογιάννη.

ΡΑΛΛΟΥ ΜΕΡΤΣΙΩΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΓΧΟΣ – ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΦΟΒΙΕΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 38 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΚΟΣ)

ΤΗΛ 24210 34484 ΚΙΝ. 6948206415

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ MD MSC ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο : Γκλαβάνη 44 με Ερμού Τηλ. 24210 34585 Κιν. 6972 527845


03:03.qxd 17/7/2009 9:20 μμ Page 1

ΤΩΡΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ DELIVERY 24210 39697 ΑΠΟ 12.00 ΕΩΣ 24.00 ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

H ΕΥΡΩΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟK !!!!!!!!! 1) ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2) ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ 24m 3) ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΟ 20 € ΑΠΟ 25 € ΑΠΟ 150 €

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ

3


04:Layout 1 17/7/2009 9:25 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

τοπικά

Υπέρβαση για δύο ημέρες στα σωματίδια Σύμφωνα με το Μηνιαίο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης Μείζονος Περιοχής βόλου που εξέδωσε η ΔΕΥΑΜΒ για τον Ιούνιο οι τιμές των ρύπων που παρατηρήθηκαν ήταν μικρότερες από τα όρια που θέτει η νομοθεσία με εξαίρεση τα αιωρούμενα σωματίδια 10 (ΑΣ10), όπου παρατηρείται μέση τιμή 24ώρου μεγαλύτερη από την οριακή τιμή των 50μgr/m3/24h για δύο ημέρες του μηνός Ιουνίου, οι οποίες είναι 11η Ιουνίου (50.7μgr/m3/24h) και 18η (51.4μgr/m3/24h). Μέση θερμοκρασία του μήνα ήταν 25οC, με μέση τιμή σχετικής υγρασίας του μήνα 53%.

Συνεδριάζει η Δ.Ε. του ΤΕΕ Συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Μαγνησίας, την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 20.30 μ.μ. στα γραφεία του ΤΕΕ με θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων οι ποδηλατόδρομοι στο Δήμο Βόλου, παρατηρήσεις επί της Β1 Φάσης ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Αρτέμιδας, ορισμός εκπροσώπων και αναπληρωτών στο Δ.Σ. της ΑΝΕΜ, για την «Πολεοδομική μελέτη Κωφών», για την «Πολεοδομική μελέτη Κοκκωτών», για την μελέτη «διερεύνηση σχεδιασμού και αξιοποίησης Στρατοπέδου Γεωργούλα», κ.λ.π.

Οι Δρόμοι της ελιάς στο Βόλο Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί σήμερα Σάββατο 18 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αναφορικά με τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις 20.00-23.00 στην κεντρική παραλία Βόλου (συμβολή οδών Κ. Καρτάλη με Αργοναυτών) στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Οδοιπορικού «Οι Δρόμοι της Ελιάς 2009» που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στη Β. Ελλάδα (15 Ιουνίου-19 Ιουλίου 2009). Οι εκδηλώσεις που έχουν ψυχαγωγικό/εκπαιδευτικό χαρακτήρα περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής, γευσιγνωσία ελαιοκομικών προϊόντων, παζάρι και μουσικές γέφυρες.

Ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες στη Μαγνησία Δύο θερμά επεισόδια προβλέπει ο «ΕΜΕΣ Αλέξαδρος Τακούδης» μέχρι το τέλος του μήνα Δύο θερμά επεισόδια αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα στη Θεσσαλία, με το πρώτο , μικρής ωστόσο κλίμακας να αφορά αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης. Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε, για σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19… 35 οC. Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19…35 οC και ίσως σε πε-

ριοχές όπως στο Βελεστίνο να αγγίξει και τους 37 βαθμούς.

θριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Όπως αναφέρθηκε η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ( η ανώτερη 33-34 0C).

Ωστόσο σε επίπεδο Θεσσαλίας από βδομάδα θα υπάρξει μικρή πτώση της θερμοκρασίας και προβλέπεται ο καιρός να διατηρείται αί-

Από την Τετάρτη –Πέμπτη και για το επόμενο κυρίως

Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης» θα υπάρξει το δεύτερο θερμό επεισόδιο το οποίο θα επηρεάσει και περισσότερο τη Μαγνησία, όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πυρκαγιά από κεραυνό Ένα στρέμμα περίπου χαμηλής θαμνώδης βλάστησης αποτεφρώθηκε χθες από κεραυνό. Πιο συγκεκριμένα, χθες τα ξημερώματα στο Δ.Δ. Ανη-

λίου του Δήμου Μουρεσίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά από κεραυνό σε δασική έκταση, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί ένα στρέμμα με θάμνους. Η πυρκαγιά κατα-

σβέστηκε από άνδρες της Π.Υ. Βόλου στις τρεις τα ξημερώματα, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Π.Υ. Βόλου.

Παραλαβή βιβλίων στα Δημοτικά Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Μαγνησίας ανακοινώθηκαν αναλυτικά τα σχολεία που έχουν παραλάβει βιβλία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Πιο αναλυτικά: Στα σχολεία της Διεύθυνσης (14 συνολικά) 3ο Δ.Σ. Βόλου, 4ο (Διακοπές), 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 10ο (Διακοπές), 12ο (Διακοπές), 15ο, 20ο, 21ο, 22ο, 24ο, 32ο.Στο 2ο Γραφείο Π.Ε. (έξι συνολικά) 3ο Αισωνίας Σέσκλου, 1ο Ν. Ιωνίας, 2ο, 3ο, 6ο, 1ο Δ.Σ. Σκιάθου, 2ο Δ.Σ. Σκιάθου. Στο 3ο Γραφείο Π.Ε. (12 συνολικά): 1ο Δ.Σ. Βόλου, 14ο, 16ο, 17ο (Αγ. Παρασκευή), 18ο, 25ο, 27ο 28ο, 29ο, 30ο, 19ο, 2ο Μηλεών – Καλών Νερών. Επίσης στην Αλόννησο και Σκόπελο τέσσερα Δημ. Σχολεία.

Μετέφερε παράνομα μετανάστη

Ερώτηση ΚΚΕ για αποχετευτικό στο Δ. Πτελεού

Για παράνομη μεταφορά μετανάστη συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης ένας 62χρονος Σερραίος επαγγελματίας οδηγός. Πιο συγκεκριμένα, στις 22.30 στη Χ/Θ 303 ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ)(κοντά στο Βελεστίνο), από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ/ΑΔ Μαγνησίας, συνελήφθησαν ένας 62χρονος ημεδαπός κατ. Σερρών και ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι ο 62χρονος οδηγώντας το επαγγελματικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, κατελήφθη να μεταφέρει τον Αλβανό, τον οποίο είχε παραλάβει από αγροτική περιοχή των Φαρσάλων, με σκοπό να τον μεταφέρει στις Σέρρες. Ο αλλοδαπός εισήλθε στη χώρα μας πριν από τέσσερις ημέρες από αφύλαχτη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου και θα κατέβαλε άγνωστο χρηματικό ποσό στον αυτοκινητιστή για τη μεταφορά. Κατά τον έλεγχο πάντως ο Σερραίος, κατείχε και μια ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον συσκευασία, μικτού βάρους (6,3) γρ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Χρηματοδότηση και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Δήμο Πτελεού» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο κ. Ν. Γκατζής. Όπως αναφέρεται « στο Δήμο Πτελεού, ενώ υπάρχει εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού για τα οικιακά απόβλητα, δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δ.Δ. Αχίλλειου, που είναι τουριστικός προορισμός, επίσης δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για έναν οικισμό σε παραθαλάσσιο κλειστό κόλπο. Ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής αποχετευτικού δικτύου».

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΣΝΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ Κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 έως Κυριακή βράδυ

Προσφορά 50 €

•Κωνσταντινούπολη 5 έως 9/8, 5ήμερη αναχ. 7μ.μ. Τιμή συμμετοχής 185€ με ημιδιατροφή • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 27 έως 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ- ΜΠΟΡΟΒΙΤΣ- ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ •Βάρνα – Ανδριανούπολη 11-15/8, 5ήμερη αναχ. 6π.μ. •Καππαδοκία 20-30/8, ημ. 11 Διαδρομή: Τσανάκαλε – Τροία – Αιβαλί – Κορδελιό- Σμύρνη – Παμουκελέ- Ικόνιο – Προκόπη (Καππαδοκία) – Καισαρεία - Άγκυρα – Προύσα Κωνσταντινούπολη

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

Εργαλείο πράσινης ανάπτυξης του νομού οι Μεσογειακοί Αγώνες Όπως τόνισε ο Νομάρχης Απ. Παπατόλιας στο «12ο ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης» Όραμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, είναι οι «Πράσινοι Μεσογειακοί Αγώνες» και θέληση είναι να αξιοποιηθούν ως εργαλείο πράσινης ανάπτυξης, με απώτερο στόχο την οικολογική, χωροταξική και πολιτιστική ανασυγκρότηση της περιοχής. Την παραπάνω άποψη εξέφρασε ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας στην παρέμβασή του στο 12ο ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης, που φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 12 μέχρι τις 16 Ιουλίου στη Σκιάθο. Μεταξύ άλλων ο Νομάρχης ανέφερε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ενεργοποίηση του ενδογενούς τοπικού δυναμικού, στη συγκρότηση καινοτόμων θεσμών και την επεξεργασία ολοκληρωμένων πολιτικών και αποτελεσματικών εργαλείων περιβαλλοντικής διακυβέρνησης. Και όπως είπε, στη Μαγνησία, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό, ξεκινώντας από το στρατηγικό σχεδιασμό

της πράσινης ανάπτυξης του Νομού και δημιουργώντας στη συνέχεια οριζόντια δίκτυα συνεργασίας με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, τις ΜΚΟ, τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης. Καινοτόμες πρακτικές «Θέλουμε, πρόσθεσε, τα έργα των Αγώνων να αποτελούν παραδείγματα εφαρμογής φιλοπεριβαλλοντικών τεχνολογιών. Προτείνουμε τον επανασχεδιασμό του αστικού αλλά και του αγροτικού χώρου. Ζητούμε, εν όψει των Αγώνων, να εφαρμοστούν πιλοτικές και καινοτόμες πρακτικές για την πρόληψη των περιβαλλοντικών καταστροφών και τη διατήρηση των οικολογικών ισορροπιών σε όλα τα ευαίσθητα οικοσυστήματα. Δεν αντιμετωπίζουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες ως μια απλή περιφερειακή αθλητική διοργάνωση. Αγωνιζόμαστε, για να αξιοποιηθούν ως ο καταλύτης της «πράσινης ανάπτυξης» με τρόπο πιλοτικό και ταυτόχρονα εναλλακτικό για το σύνολο της χώρας. Όπως τόνισε, «κινη-

Η Ροδούλα για λιμνοδεξαμενή Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Χατζηγάκη, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, σχετικά με την πορεία των εργασιών κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής Πανόρμου στο νησί της Σκοπέλου ζητώντας εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη διακοπή στις εργασίες για την κατασκευή του έργου από τον Δεκέμ-

βριο του 2008 και έπειτα. Η κ. Ζήση ρωτά, σε ποια Φάση βρίσκεται το έργο «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Πανόρμου Ν. Σκοπέλου»; Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του; Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβείτε προκειμένου να εγγυηθείτε την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του;»

4

τήριος μοχλός των “Πράσινων Αγώνων” δεν μπορεί παρά να είναι η ευρεία κινητοποίηση και η συμμετοχή των τοπικών αρχών, των κοινωνικών και αναπτυξιακών εταίρων, των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των δημοσίων υπηρεσιών και των ενεργών πολιτών». Μόνον έτσι, κατέληξε, θα ενεργοποιηθεί ένα μεγάλο κίνημα επιστράτευσης και αξιοποίησης εθελοντών, που θα δρουν ως εμψυχωτές της τοπικής κοινωνίας αλλά και ως διαρκής δύναμη αφύπνισης και ενθάρρυνσης για την εφαρμογή του νέου αυτού αναπτυξιακού μοντέλου.

Πανηγύρι στον Πρ. Ηλία Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Παγασών & Πευκακίων «Ο Προφήτης Ηλίας» προγραμματίζει και διοργανώνει λαϊκό πανηγύρι, για την γιορτή του προφήτη Ηλία, αύριο Κυριακή 19 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στην αυλή του 27ου Δημοτικού σχολείου Αλυκών.

Τώρα μας βρίσκετε στον 2ο όροφο του καταστήματός μας μέχρι εξαντλήσεως των ποιοτικών μας επίπλων σε πολύ ειδικές τιμές! Περιορισμένος αριθμός και χρόνος Λεωφ. Αθηνών 84 Βόλος Τηλ.: 24210 67310, 63776 Κιν: 6974122694 Fax: 2421067310


05 NEW:Layout 1 17/7/2009 9:23 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

τοπικά

Ξεκινά περιπολίες στο νομό το αεροσκάφος της ΤΕΔΚ

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της Κοινωνικής Προσφοράς. Συγκεκριμένα, η ΤΕΔΚ έχει από την προηγούμενη εβδομάδα στην ιδιοκτησία της ένα αξιόπλοο μονοκινητήριο Αεροσκάφος τύπου Cessna, το οποίο βρίσκεται ήδη προσγειωμένο στο αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης, σε άριστη κατάσταση και διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό «Aircraft 1». Ο Γενικός Γραμματέας της ΤΕΔΚ, κ. Δημήτρης Γάτος και οι πιλότοι της Αερολέσχης Μαγνησίας κ.κ. Δημήτρης Ζωιτόπουλος και Αργύρης Μουστρούφης μετέβησαν στην Ολλανδία, απ’ όπου αγοράστηκε και παραλήφθηκε το Αεροσκάφος. Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δήμαρχος Μηλεών, Απόστολος Αρέθας, επιθεώρησε το Αεροσκάφος, ενώ οι πιλότοι τον ενημέρωσαν σχετικά με τις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον διαβεβαίωσαν για την εξαιρετική κατάσταση πτητικής λειτουργίας του. «Η αγορά του Αεροσκάφους είναι πλέον μια πραγματικότητα, που ενδυναμώνει και ενισχύει την προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία του Περιβάλλοντος, την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και καταστάσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Τo αεροσκάφος θα περιπολεί και θα εποπτεύει τα δάση, τα μνημεία, τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες γωνιές της Μαγνησίας, είπε ο κ. Αρέθας, μη λησμονώντας να ευχαριστήσει το συντοπίτη Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο και τους Δημάρχους του Νομού, που στήριξαν από την αρχή αυτό το εγχείρημα, καθώς και την Αερολέσχη Μαγνησίας που θα πετάει με τους έμπειρους πιλότους της το Αεροσκάφος.

Σχέδιο για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Κάρλα Στην εταιρία «Οικοανάπτυξη Α.Ε.», που εδρεύει στο Νέο Ρύσιο της Θέρμης Θεσσαλονίκης, ανατέθηκε με απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλια, η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου, προκειμένου να αποτελέσει τη βάση για την έναρξη του έργου της καταπολέμησης κουνουπιών, που έχουν κάνει ήδη έντονη την εμφάνισή τους στις παρακάρλιες περιοχές, λόγω της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας. Το συνολικό κόστος του σχεδίου θα ανέλθει στο ποσό των 12.500 ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό της ΝΑΜ για το 2009. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει την αποτύπωση των βασικών φυτοκοινωνιών της λίμνης Κάρλας και εκτιμήσεις για το παραγωγικό δυναμικό της σε κουνούπια. Θα περιλαμβάνει ακόμη την καταγραφή της παραγωγικότητας των κουνουπιών, αλλά και την αξιολόγηση άλλων εστιών αναπαραγωγής τους στα δημοτικά διαμερίσματα Καναλίων, Ριζομύλου και Στεφανοβικείου. Θα εκτιμάται επίσης το δυναμικό παραγωγής κουνουπιών σε άλλες περιοχές όπως είναι το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και η παραλιακή ζώνη Αλμυρού, ενώ θα προτείνεται η εγκατάσταση δικτύου παγίδων ωοαπόθεσης σε επιλεγμένα σημεία του Νομού, για τον εντοπισμό του κουνουπιού «τίγρης».

IONIS TOURS 1980 – 2009 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ημέρες 5 Ξενάγηση στο Ντουμπάι και Τζουμέιρα με γεύμα ΣΑΦΑΡΙ με τζιπ 4Χ4 βεδουίνικη βραδιά με δείπνο HOTEL MAJESTIC 4* SUP Από 335€ Αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα Βουκουρέστι – Καρπάθια – Πύργος Δράκουλα ημέρες 6 25/8 Με αναχωρήσεις από την πόλη μας Παρίσι – Νορμανδία – Ομάχα Στην περιοχή που έγινε η μεγαλύτερη απόβαση στην παγκόσμια ιστορία Αναχώρηση 3 και 15 Αυγούστου Πανόραμα Ιταλίας 7 ημέρες 19/7, 11/8, 23/8 Βερολίνο – Πράγα ημέρες 6 20/7, 3/8, 10/8 Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα ημέρες 5 πρωινή αναχώρηση 12/8 και 25/8 Πράγα – Βουδαπέστη 7 ημ. 11/8 Αναχώρηση από το Βόλο Δεκάδες ακόμη εκδρομές με αξιόπιστους συνεργάτες Πληροφορίες – Προγράμματα : Κουμουνδούρου 20, Τηλ. 24210 34712

5


06:Layout 1 17/7/2009 9:26 μμ Page 1 Ν

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

τοπικά

Μην πυροβολείτε τους μετανάστες Της Κατερίνας Καρεκλίδου Και ξαφνικά ανακαλύψαμε τον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, την Πάτρα και τους Αφγανούς. Ξαφνικά δημιουργούνται οργανώσεις, ξαφνικά ξεσηκώνονται άνθρωποι και γειτονιές, ξαφνικά το κράτος ξυπνάει και αποφασίζει. Ξαφνικά ακούμε νούμερα. 1 εκ. ίσως και 2εκ. για 500.000 λαθρομετανάστες. Το κερασάκι στην τούρτα; Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το 70 +% των Ελλήνων ζητάει να υπάρξει άμεση λύση στο θέμα των μεταναστών. Των λαθρομεταναστών. Ποια λύση θεωρούν καλύτερη; Μα φυσικά την απέλαση. Και η κυβέρνηση σαν έτοιμη από καιρό

αποφασίζει ότι θέλει ο λαός. Αλήθεια αγαπημένε μου αναγνώστη εσύ πιστεύεις ότι υπάρχουν λαθρομετανάστες στην χώρα μας; Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που αποφασίσαμε στο δικό μας κράτος να μην έχουμε νόμιμους μετανάστες; Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που τους εξασφαλίσαμε την ημινόμιμη άδεια παραμονής, την ημινόμιμη άδεια να ζουν και να εργάζονται στην Ελλάδα; Εμείς δεν τους δώσαμε την άδεια να ζουν μια ζωή γεμάτη τρόμο, ανασφάλεια, χωρίς δικαιώματα και προστασία από πουθενά; Τώρα ξαφνικά τι έγινε; Γιατί δεν τους θέλουμε; Γιατί τους πετάμε; Την είδαμε πατριωτικά ότι εδώ είναι η χώρα μας και δεν γουστάρουμε πλέον αλλοδαπούς; Μήπως ξεχνάμε ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό βοηθηθήκαμε από αυτούς τους ανθρώπους; Ναι τους λαθρομετανάστες εννοώ. Τους δώσαμε ψίχουλα και μας έφτιαξαν ολόκληρα

σπίτια. Τους δίναμε φαγητό και στέγη και μας πρόσεχαν ηλικιωμένα μας άτομα όταν εμείς οι Ελληναράδες δεν μπορούσαμε να φροντίσουμε την ίδια μας τη μάνα. Έπρεπε να γίνει η ιστορία με την Κούνεβα για να μάθουμε επιτέλους ποιος καθαρίζει τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια; Τα υπουργεία μας, τα σπίτια, τα γραφεία, τα καταστήματα μας; Κανείς από μας φαντάζομαι δεν ξέρει ποιοι ασχολούνται στα χωράφια χωρίς ασφάλεια ε; Ξέρω ότι πολλοί δεν θα συμφωνήσουν μαζί μου αλλά πιστεύω ότι οι μετανάστες είναι κομμάτι της χώρας, αυτής που τώρα ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της θέλει να τους στείλει στον αγύριστο. Αυτή της χώρας που κλαίει βλέποντας το «Πάμε πακέτο» και τα ριάλιτι και έχουν βρει τους κακούς στα μάτια αυτών των ανθρώπων. Αυτής της κοινωνίας που αγανακτεί με την εγκληματικότητα που υποτίθεται δημιουργούν οι «ξένοι» αλλά δεν

κοιτάζει την δική της καμπούρα με τους Βλαστούς και τους Σκαφτούρους. Λες και εγκληματίας γεννιέσαι αν είναι Αφγανός ή Αλβανός. Λες και τα ναρκωτικά, οι παρανομίες, οι κλεψιές αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες δεν θα έρχονταν στην Ελλάδα. Δεν είναι προφανές αγαπημένε μου ότι όσο βολεύει το κράτος να κρατάει τους μετανάστες σε ημιδιαμονή τότε θα υπάρχει γύρω τους ένα δίχτυ παρανομίας; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι ένα κράτος για να λέγετε κοινωνικό πρέπει να μας αφορά όλους ανεξαιρέτως; Ναι, και τους μετανάστες μας που αποτελούν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Μη σου πω αγαπημένε μου και το λιγότερο βρώμικο. Ας καταλάβουμε ότι και αυτοί έχουν δικαιώματα και πρέπει να τα σεβαστούμε. Ας κάνει το κράτος την αρχή και ας ακολουθήσουμε οι υπόλοιποι.

Ενώ μπήκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος στη Μαγνησία

Ελιές και λάδι θα εξάγονται από το Βόλο στην Κίνα

Συνάντηση προέδρου Επιμελητηρίου με Κινέζο εμπορικό ακόλουθο στην Ελλάδα Νέες προοπτικές διανοίγονται για την προώθηση προϊόντων της περιοχής της Μαγνησίας στην Κίνα, όπως είναι το ελαιόλαδο και η κονσερβοελιά, ενώ με ενδιαφέρον πλέον αναμένεται να διερευνηθεί και η ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα και κατά συνέπεια και προς την περιοχή της Μαγνησίας. Τα παραπάνω προέκυψαν από την χθεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησε ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Κίνας Cheng Dayan στο Βόλο και την επίσημη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ανάπτυξη περαιτέρω εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τέθηκαν οι βάσεις για την εξαγωγή ελαιολάδου, ελαιών, αλλά και κονσερβοποιημένων φρούτων από την Ελλάδα και από την περιοχή της Μαγνησίας στην Κίνα. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτή τη

θετική εξέλιξη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, τόνισε ότι οι εμπορικές σχέσεις που υπάρχουν ήδη από επιχειρήσεις της περιοχής με την Κίνα, διευρύνονται πλέον, καθώς εξετάστηκε η δυνατότητα εξαγωγής λαδιού, ελαιών, αλλά και του τουριστικού προϊόντος. Μάλιστα ανέφερε ότι ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Κίνας τον ενημέρωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009 θα πραγματοποι-

ηθεί στην Αθήνα συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων εκπροσώπων μεγάλων σούπερ μάρκετ, προκειμένου να βρουν τρόπους για την προώθηση των προαναφερθέντων γεωργικών προϊόντων στην Κίνα. Επεσήμανε δε ότι από την πλευρά του Επιμελητηρίου τέθηκε η πρόταση να γίνει μία παρόμοια συνάντηση στο Βόλο με τη συμμετοχή tour operators μεγάλων τουριστικών γραφείων της Κίνας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της περιοχής, με στόχο να υπάρξει τουριστικό ρεύμα από την Κίνα προς την Ελλάδα και τη Μαγνησία. Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Κίνας, εκφράζοντας την πίστη πως μεταξύ των φορέων των δύο χωρών θα υπάρξει στενή συνεργασία, προκειμένου να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες όπως είναι ο τουρισμός στην Κίνα.

Προώθηση… τουρισμού και προϊόντων στην Κίνα Μετά από συναντήσεις στη ΝΑΜ Με αντικείμενο τη διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών αλλά και τη σύναψη συμφωνιών μεταξύ επιχειρηματιών της περιοχής μας και επιχειρηματιών της Κίνας αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συναντήθηκε χθες με τους Αντινομάρχες κ.κ. Νίκο Ντίτορα και Νατάσσα Οικονόμου . Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρώτης επαφής με τη

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, η οποία έγινε τον περασμένο Μάϊο , εξετάστηκαν ακόμη επενδυτικές δυνατότητες των δύο χωρών, η εξοικείωση των τοπικών επιχειρήσεων με το εμπορικό καθεστώς της Κίνας καθώς και ζητήματα που άπτονται της δημιουργίας ενός δίαυλου επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών. Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινε-

ζικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στη συμβολή αυτών των επαφών στην ανάπτυξη σημαντικών συνεργασιών ενώ ο Οικονομικός και Εμπορικός Ακόλουθος δήλωσε ότι στις προθέσεις του είναι η Τουριστική προβολή της περιοχής μας και η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων στην χώρα του.

Μάλιστα ανέφερε πως ήδη έχουν επισκεφτεί τη Νέα Αγχίαλο και εντυπωσιάστηκαν από τον τοπικό οίνο του Συνεταιρισμού, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πρόκειται να επισκεφτούν τις Βόρειες Σποράδες όπου θα έχουν ανάλογες επαφές.

ΔΕΥΑΜΒ:

Αυξήθηκαν τα έσοδα Και οι επενδύσεις για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης Αύξηση κατά 125% παρουσίασαν οι επενδύσεις για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ κατά το 2008 σε σχέση με το 2007, που εκτινάχτηκαν στα 13,9 εκ. ευρώ, έναντι 6,2 εκ. ευρώ το 2007. Το παραπάνω στοιχείο προκύπτει από τον ισολογισμό και τον οικονομικό απολογισμό της Επιχείρησης για το 2008, ο οποίος απεστάλη ήδη προς έγκριση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα συζητηθεί ωστόσο στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Ομοίως υψηλές ήταν για το 2008 και οι απορροφήσεις επιχορηγήσεων από κοινοτικούς πόρους που απέφεραν 6,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 0,7 εκατ. ευρώ το 2007. Οι εισπράξεις τελών και δικαιωμάτων το 2008 κινήθηκαν σαν σύνολο στα όρια των προβλέψεων του προϋπολογισμού κατά 90%, με γενική αύξηση έναντι του 2007 κατά 8%, κυρίως από τα τέλη έργων. Αρκετή υστέρηση παρουσίασαν τα δικαιώματα από νέες παροχές νερού και συνδέσεις αποχέτευσης. Χρωστούν τα σχολεία Υπάρχει επίσης μεγάλο ύψος οφειλών, κυρίως των σχολείων και των Δημοτικών Ακινήτων προς τη ΔΕΥΑΜΒ από τέλη και δικαιώματα ύδρευσης – αποχέτευσης, που υπερβαίνει το ύψος των 1,6 εκ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σημείωσαν συνολική αύξηση της τάξης του 26%, λόγω των αναδρομικών του έτους 2007 που δόθηκαν το 2008. Σημαντική αύξηση παρουσίασαν επίσης, οι δαπάνες στη ΔΕΗ για την κίνηση των αντλιοστασίων. Να σημειωθεί επιπλέον ότι, στις 31.12.2008 υπήρχαν ανεξόφλητες υποχρεώσεις σε προμηθευτές ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Ακόμη το 2008 εκταμιεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος του εγκριθέντος επενδυτικού δανείου (6,9 εκατ. Ευρώ). Το αποθεματικό της ΔΕΥΑΜΒ στις 31.12.2008 αυξήθηκε σε σχέση με το 2007 και έφτασε τα 1,3 εκατ. ευρώ έναντι 0,5 εκατ. Ευρώ. Τεχνικά έργα Κατά το 2008 υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Μείζονος Περιοχής Βόλου» και προχώρησε η κατασκευή του στο 67% του αντικειμένου, ολοκληρώθηκε στο σύνολό του το έργο «Ύδρευση Βόλου», ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια τριών μονάδων αντίστροφης όσμωσης .Έργα έγιναν στον τομέα της ύδρευσης , κατασκευάστηκαν πέντε νέες γεωτρήσεις , ενώ έργα έγιναν και στον τομέα της αποχέτευσης.

Η συνεστίαση των αποφοίτων του 1948 του Α’ Γυμνασίου * Από την επιτροπή αποφοίτων: Ευάγγελος Ανετόπουλος, Ν. Τσαούτος και Απ. Χατζηγιάννης Οι απόφοιτοι του έτους 1948 γιορτάσαμε το 2008 τα 60 χρόνια από την αποφοίτηση μας. Τότε πήραμε την απόφαση να συναντηθούμε και φέτος, δηλαδή μετά από ένα χρόνο για να γιορτάσουμε τα 61 χρόνια. Το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουλίου 2009 εκκλησιαστήκαμε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αποβιωσάντων καθηγητών και συμμαθητών μας , στο οποίο παρευρέθησαν και συγγενείς των ,ειδοποιηθέντες από την επιτροπή. Στη συνέχεια προσφέραμε καφέ κ.λπ. στο Σπίτι Γαλήνης του Ναού, όπου ζήσαμε συγκινητικές στιγμές με τους συγγενείς των θανόντων. Στη συνάντηση – συνεστίαση έλαβαν μέρος οι Ευάγγελος Ανετόπουλος. Σταύρος Ανετόπουλος, Απόστολος Γιαννιός, Ιωάννης Καλογερομήτρος, Δημήτριος Κατσαρός, Χρήστος Κοντομάνος, Ιωάννης Λάκης, Ευάγγελος Παπαγεωργίου, Ιωάννης Παπανδρέου, Απόστολος Παπαποστόλου, Νικόλαος Ρήγας, Δημήτριος Σακκάς, Γεώργιος Τζανιδάκης, Κωνσταντίνος Τουλούδης, Δημήτριος Τσακνάκης, Νικόλαος Τσαούτος, Απόστολος Χατζηγιάννης, Ανάργυρος Χώτος.

ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

VOUTSINOS TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GENERAL TOURIST OFFICE

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ • ΝΤΟΥΜΠΑΙ • ΜΠΑΛΙ • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ • ΙΤΑΛΙΑ • ΠΑΡΙΣΙ Και πολλοί άλλοι προορισμοί Εκδρομές οδικές – ακτοπλοϊκές με αναχωρήσεις από Βόλο Κρήτη – Πάρο – Σύρο – Μήλο – Άνδρο – Σαντορίνη – Πόρτο Χέλι – Ζάκυνθο Αεροπορικά και ακτοπλοϊκά πακέτα διακοπών Ρόδο – Κρήτη – Σαντορίνη- Κως

Εκδίδονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια

Επίσης γαμήλια ταξίδια Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 – 382 21 ΒΟΛΟΣ τηλ. 24210 28312 – fax: 24210 34408 – κιν.: 6936 500725

6

Τα ελαστικά REGAL κατασκευάζονται από την DUNLOP RSA

155/70R13 RST220 45.50 165/70R13 RST220 45.50 175/70R13 RST220 48.00 --------------------------------------------------------------------------------165/70R14 MICH SAVER 65.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 185/60R14 TYFOON SPORT 57.00 6 Χ 14 185/R14 UNIROYAL 8PR 71.50 ΑΠΟ 600,00 ΕΥΡΩ 195/R14 REGAL 8PR 69.50 --------------------------------------------------------------------------------185/65R15 MICH SAVER 75,70 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 195/65R15 REGAL SPORT 62.12 7 X 15 195/70R15 REGAL 8PR 77.50 ΑΠΟ 680,00 ΕΥΡΩ 195/50R15 MICH EXALTO 73.35 ---------------------------------------------------------------------------------205/50R16 REGAL RD3100 88.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 205/55R16 MICH EXALTO 97.00 7 X 16 205/45R16 MICH EXALTO 130.00 ΑΠΟ 980,00 ΕΥΡΩ 225/55R16 DUNLOP9000 130.00 --------------------------------------------------------------------------------------205/40R17 REGAL RACER 100.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 215/45R17 MICH EXALTO 170.00 205/50R17 METEOR SPORT 100.00 7 X 17 225/45R17 MICH EXALTO 145.00 ΑΠΟ 960,00 ΕΥΡΩ 225/45R17 REGAL RACER 110.00 235/45R17 REGAL RACER 125.00 235/45R17 MICH SPORT 160.00 ----------------------------------------------------------------------------------------------225/40R18 REGAL RACER 130.00 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 8 X 18 ΑΠΟ 1240,00 ΕΥΡΩ

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται Φπα 19% η τοποθέτηση και η ζυγοστάθμιση.

AUTO MANOS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΡΤΗΣ Λαρίσης 223 Βόλος Τηλ.Fax 2421060214 Κιν. 6946969944


07:07 17/7/2009 9:22 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ]

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι σιδηροδρομικοί Θεσσαλίας

Μεγάλο πρόβλημα οσφραίνομαι ότι θα δημιουργηθεί με την περιβαλλοντική μελέτη της επένδυσης στις Νηές. Η υπηρεσία της Νομαρχίας Μαγνησίας δημοσιοποίησε τις ενστάσεις της για την επένδυση και προτείνει στο Νομάρχη να γυρίσει πίσω την περιβαλλοντική μελέτη ώστε να τροποποιηθεί.

Μόνον δύο δρομολόγια χθες προς και από τη Λάρισα

Βέβαια αυτή δεν είναι η επίσημη θέση της Νομαρχίας Μαγνησίας η οποία θα συζητήσει το θέμα στην Νομαρχιακή Επιτροπή και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά όταν έχεις μια εισήγηση ειδικών της υπηρεσίας σου, που σου επισημαίνει μια σειρά από αρνητικά στοιχεία για το περιβάλλον, τότε… Σίγουρα θα υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση της άδειας και φυσικό είναι ο Νομάρχης ο οποίος μπορεί και να έχει διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα κιόλας να εναντιωθεί στην απόφαση της υπηρεσίας του. Γόρδιος δεσμός. Η επενδύτρια εταιρία έχει βέβαια δυσαρεστηθεί διότι το έργο κρέμεται από μια κλωστή, αλλά δεν μπορεί να πράξει και διαφορετικά, οπότε θα δει τι μπορεί να διορθώσει από την μελέτη που έχει καταθέσει. Πάντως αυτά που έλεγε ο κ. Χρ. Καραζούπης και η «Εν Δράσει» τα βρίσκει τώρα μπροστά της. Πάρα πολλοί Βολιώτες προχθές το βράδυ στο «Μπούρτζι» της Σκιάθου όπου ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα του Συμποσίου σχετικά με την Δημοκρατία, την πράσινη ανάπτυξη και μια πιο ανθρωποκεντρική πολιτική των σοσιαλιστικών κομμάτων. Ο νομπελίστας Στίγκλιτς, η Ρουαγιάλ Σεγκολέν, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέπτυξαν τα συμπεράσματα του Συμποσίου τα οποία έγιναν δεκτά με πάρα πολύ ενθουσιασμό από τους παρακολουθούντες της ομιλίες. Ιδιαίτερα εκδηλωτική πάντα η Ροδούλα η οποία σηκώθηκε όρθια για να χειροκροτήσει τον αρχηγό της πάντα με σεβασμό. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωνε για τα συμπεράσματα του Συμποσίου ο βουλευτής Κ. Καρτάλης και από τους ομιλητές Παπανδρέου, Στίγκλιτς και Σεγκολέν, που είπαν καινούργιες ιδέες και επεσήμαναν ακόμη μια φορά ότι αντίδοτα στην κρίση πρέπει να είναι η πράσινη οικονομία και η ανθρωποκεντρική πολιτική. Εντύπωση έκανε και η ομιλία του Νομάρχη Απόστολου Παπατόλια ο οποίος κατέχει το θέμα της πράσινης

ανάπτυξης και των νέων τεχνολογιών και καινοτομιών, οπότε έπαιζε στο δικό του γήπεδο. Άλλωστε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε αρκετές φορές σε όσα είπε, όπως έλεγε, ο Απόστολος. Μετά τις ομιλίες περίπου 200 καλεσμένοι βρέθηκαν σε ψαροταβέρνα όπου συνοδεία μουσικής ήπιαν, έφαγαν και συζήτησαν. Όπως μου είπαν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν προσηνής με όλους, τους χαιρέτησε έναν – έναν, ενώ κάποιοι μου είπαν ότι προσεκτικά άκουγε τον Απόστολο Παπατόλια και την Γ.Γ. της Νομαρχίας Γιόλα Βαλατσού, που έχουν πολλά να του πουν απ’ όσα προωθεί η Νομαρχία σχετικά με την ευρυζωνικότητα, πράσινη ανάπτυξη και Μεσογειακούς. Στο τραπέζι ήταν σε απαρτία η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιώργο Φώτη τον οποίο χαιρέτησε θερμά ο πρόεδρος, όπως και τους άλλους συντρόφους του. Ενώ παιάνιζε ο καλλιτέχνης και όλοι άκουγαν την όμορφη μουσική όπως η Άντα Παπανδρέου, από δίπλα μπεγλέριζε το κομπολόι του ο νομαρχιακός σύμβουλος και στρατηγός κ. Γουσουτίδης. Στο βλέμμα της Άντας όμως δεν χαμπάριασε τίποτα και συνέχιζε να το παίζει. Η χθεσινή μέρα ήταν χαλαρή για όλους όσους είχαν πάει στη Σκιάθο και η κεντρική παραλιακή οδός γεμάτη από γνωστό κόσμο. Κάπου διακρίναμε και την νομαρχιακή σύμβουλο Τζούλια Τσαλίκη να μιλά με τον νομπελίστα στην οικονομία κ. Στίγκλιτς. Στην Σκιάθο ήταν από το Δήμο Βόλου, ο Γιάννης Στάμος, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, οι

αντινομάρχες Νατάσα Οικονόμου, Ντία Βουβαλούδη, ο στρατηγός Γουσουτίδης και πολλοί άλλοι. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην προσφώνηση του. «Φίλες και φίλοι του ωραίου νησιού της Σκιάθου, αγαπητέ Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολε Παπατόλα, αγαπητέ Δήμαρχε Σκιάθου Νίκο Πλωμαρίτη, αγαπητοί βουλευτές της Μαγνησίας κ.λπ». Καλά από τότε που ψήφισαν Βενιζέλο ο Καρτάλης και η Ροδούλα, ξέχασε και πως τους λένε; Πολύωρη και εγκάρδια συζήτηση είχαν το βράδυ της Πέμπτης στη Σκιάθο με αφορμή το Συμπόσιο της Σύμης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου Κ. Λαλιώτης , με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Νεολαίας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Πετρούλα Ντελεδήμου. Ο Κ. Λαλιώτης θέλησε να πληροφορηθεί τα θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά , αλλά και τη δράση της Πετρούλας , ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ίδια θα πετύχει και στα επόμενα βήματά της…Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του εξάλλου αναπολώντας το παρελθόν , στον Τριαντάφυλλο Ντελεδήμο , πατέρα της Πετρούλας και πρώην γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας… Την αναστροφή του πολιτικού κλίματος θα προσπαθήσει να επιτύχει πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (5 Σεπτεμβρίου) ο πρωθυπουργός. Ίσως έχει προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να κάνει, αλλά ευρώ να βάλει στις τσέπες των Ελλήνων δεν το νομίζω. Οπότε πως περιμένει να αντιστρέψει το κλίμα;

7

Συνέχισαν και χθες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, πραγματοποιώντας τρίωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες. Ειδικότερα στάσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν από τις 6 μέχρι τις 9 το πρωί, από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η συμμετοχή των εργαζομένων του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας σ’ αυτές κυμάνθηκε από 75% μέχρι 80%. Λόγω των στάσεων εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί μόνον ένα δρομολόγιο από το Βόλο προς τη Λάρισα, ενώ ένα ακόμη δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε μετά τις 5 το απόγευμα. Αντίστοιχα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν και από τη Λάρισα προς το Βόλο. Ως γνωστόν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ έχουν κατέλθει σε κινητοποιήσεις από την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς διαμαρτύρονται συνολικά για το πρόγραμμα εξυγίανσης του Οργανισμού, που το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί ως νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή και για τη μισθωτή εφεδρεία. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 20 και την Παρασκευή 24 Ιουλίου με νέες τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ την ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία. Υπόμνημα στην Πετραλιά Στο μεταξύ, υπόμνημα σχετικά με ζητήματα που αφορούν τους σιδηροδρομικούς, επέδωσαν προχθές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην υπουργό Απασχόλησης κ. Πετραλιά με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Νέα Ιωνία. Με το υπόμνημα ζητήθηκε από την υπουργό να έχει συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ενώ θίγονται θέματα που αφορούν στην κυβερνητική πολιτική για το Σιδηρόδρομο και για το Ασφαλιστικό, τα οποία ζητούν την επίλυσή τους.


08:Layout 1 17/7/2009 9:40 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

τοπικά

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Πρόσκληση από το ΔΟΥΚ για δωρεάν συμμετοχή Ο Δ.Ο.Υ.Κ Δήμου Βόλου προσκαλεί ηλικιωμένα άτομα (άνω των 65) ή άτομα με αναπηρία (χωρίς όριο ηλικίας) να καταθέσουν αίτηση στον οργανισμό προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν κατ’ οίκον φροντίδα και υποστήριξη με κοινωνικούς επιστήμονες, ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση από το αρμόδιο προσωπικό και οικιακή εξυπηρέτηση και περιποίηση από τους κοινωνικούς βοηθούς. Στα άτομα που θα επιλεγούν

να συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι υπηρεσίες των κοινωνικών κέντρων της πόλης μας (χορός, γυμναστική κ.λπ.) θα παρέχονται δωρεάν όπως επίσης θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε δύο εκδρομές που πραγματοποιούνται κάθε έτος από τα κοινωνικά κέντρα. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνα 2421066175 (κα Τζερεμέ Έφη), 24210-55509 (κα Τσιγγιάννη Γιούλα), 24210-29908 και 24210-20301 (κα Αγάλου Άννα-Μαρία).

Ολοκληρώθηκε το “Transpower” Στο Χημείο ο Κ. Καρτάλης Ολοκληρώθηκε το έργο TRANSPOWER του 6ου Ευρωπαϊκού Προγράμματος – Πλαισίου για την Έρευνα και την Ανάπτυξη στο οποίο συμμετέχει η ΑΝΕΜ Α.Ε. Το πρόγραμμα πραγματεύεται βιώσιμες λύσεις στις αστικές συγκοινωνίες. Η ΑΝΕΜ Α.Ε. συμμετείχε στην συνάντηση εργασίας και στο τελικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Γκράτς της Αυστρίας στις 6-10 Ιουλίου και στο οποίο προσκλήθηκε εκ μέρους της ΑΝΕΜ ο κ. Σκυργιάννης Χαράλαμπος, Δημοτικός Σύμβουλος και συμμετείχαν ο κ. Μαστρογιάννης Παντελής, πρόεδρος της

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης επισκέφθηκε το Γενικό Χημείο Κράτους Ν. Μαγνησίας και ενημερώθηκε για τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιεί στους τομείς των τροφίμων, των ποτών, των καυσίμων, των ναρκωτικών και των πόσιμων νερών.

ΑΝΕΜ Α.Ε. καθώς και ο υπεύθυνος του έργου. Στην συνάντηση εργασίας, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν διάφορες «καλές πρακτικές» βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα των μεταφορών και της κυκλοφορίας, όπως οι εγκαταστάσεις στάθμευσης και μετεπιβίβασης (park and ride), το ενιαίο σύστημα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, η κυκλοφοριακή αγωγή στον δρόμο με ποδήλατα για παιδιά 10 ετών, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των σηματοδοτών, ο αποκλεισμός των αυτοκινήτων από τα κέντρα των πόλεων.

Όπως δήλωσε ο Κ. Καρτάλης «Η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Το ΓΧΚ Ν. Μαγνησίας υλοποιεί σημαντικό έργο σε αυτή την κατεύθυνση αλλά δικαιούται ενίσχυσης σε πι-

στώσεις, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εργαστηριακό εξοπλισμό. Υποστηρίζω ότι θα πρέπει το ΓΧΚ Ν. Μαγνησίας να παίξει ενεργό και κεντρικό ρόλο όχι μόνο στο θέμα της ποιότητας των πόσιμων και επιφανειακών νερών αλλά και στο θέμα της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης πόσο μάλιστα τη στιγμή που υπάρχουν αναφορές στον τύπο που δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες. Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η ενίσχυση του ΓΧΚ Ν. Μαγνησίας είναι αναγκαία και για τη στήριξη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 .»

H Μ.Π.Ε. για την επένδυση Ενστάσεις υπηρεσιών της ΝΑΜ για τις Νηές στις Νηές στο Νομαρχιακό Αναφορικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση και λειτουργία του ξενοδοχείου 5* και δυναμικότητας 999 κλινών της εταιρίας Golfing Developments S.A. στις Νηές Σούρπης, θα αποτελέσει το κυριότερο θέμα συζήτησης του Νομαρχιακού Συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επ’ αυτής της μελέτης, όπως επίσης αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις θα κληθεί να δώσει και για τις Μ.Π.Ε που έχουν γίνει για τα έργα βελτίωσης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, για το οδικό τμήμα Μαλάκι-Κορώπη στο οδικό κύκλωμα Πηλίου και για τη λειτουργία του ξενοδοχείου 3* «Μούσες» στις Κουκουναριές Σκιάθου. Ακόμη το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα εξετάσει τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των αδειών ταξί των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας, την επανάληψη της διαδικασίας του καθορισμού των θέσεων κυκλοφορίας των ταξί για τη διετία 2000-2001 και τέλος θα αποφασίσει για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΝΑΜ για το 2009.

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ 19/7 ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΡΑΒΙΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΝΗΣΑΚΙ ΤΡΙΖΟΝΑΣ 20€ το άτομο ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ - ΙΟΥΛΙΟΣ 11-13 & 22-24 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 8-10 & 22-24 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 12-14 & 26-28 Στις παραπάνω ημερομηνίες το πούλμαν μαζί στο νησί ΔΩΡΕΑΝ Ο ΓΥΡΟΣ 1-3/8 ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΑΡΙΣΤΗ (ΒΟΙΔΟΜΑΤΗ) ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ ΓΥΦΤΟΚΑΜΠΟΣ (ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ) ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ξενοδοχείο 3* με πρωινό 145€ 28/8 – 2/9 ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ Ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή Από 280 € το άτομο Με ημερήσιο καράβι MINOAN LINES 5,5 ώρες Συμμετοχή και με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού – ΟΓΑ 7-12/9 ΠΡΕΒΕΖΑ – ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ – ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ) Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή από 170€ Συμμετοχή και με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού – ΕΟΤ – ΟΓΑ

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

Μια σειρά από λόγους, οδηγούν την Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της ΝΑΜ να εισηγηθεί αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στις Νηές και στη συζήτηση του θέματος που θα γίνει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, να ζητήσει την επιστροφή της.

ακή μονάδα και συνοδά έργα αυτών), ώστε να καταστεί εφικτή η αξιολόγηση των αθροιστικών- συνεργιστικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και υποβολή αυτής στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Θα ζητήσει επίσης να συμπληρωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις, για το σύνολο των προγραμματιζόμενων έργων στην ευρύτερη περιοχή (ΠΕΡΠΟ, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχει-

Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στην υδροληψία και στην άρδευση, όπου παρατηρούνται ελλείψεις στην τεκμηρίωση για κάποιες εναλλακτικές λύσεις υδροληψίας, ενώ δεν διε-

Συνοπτικά όπως αναφέρεται στην εισήγηση, δεν υπάρχουν υλοποιήσιμες εναλλακτικές λύσεις για τη μονάδα αφαλάτωσης.

Συζητείται το θέμα των αδειών Την επανάληψη της διαδικασίας καθορισμού των αδειών ταξί στους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας για τη διετία 2000-2001 με νόμιμη συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής, αναμένεται να αποφασίσει κατά τη συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο, σύμφωνα και με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής. Επίσης το Συμβούλιο, σε ότι αφορά στη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των αδειών ταξί των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας, θα διατυπώσει την άποψη ότι «όλες οι άδειες κυκλοφορίας ΕΧ αυτοκινήτων, όπως υφίστανται κατά την 31.12.2008, οι οποίες εκδόθηκαν βάσει κανονιστικών αποφάσεων Νομαρχών, θεωρούνται μόμιμες από την έκδοσή τους»

Επίσης υπάρχει κενό σχετικά με τη διάθεση των βυθοκορημάτων και ειδικότερα για το πού θα διατεθούν αυτά, όπως επιτάσσει η κείμενη νομοθεσία. Δεν διευκρινίζεται επίσης το πού θα διατεθεί το στερεό υπόλειμμα από τη μονάδα αφαλάτωσης, αλλά και ποια θα είναι η σύσταση και οι ποσότητές του. Ακόμη όσον αφορά στην άρδευση με επεξεργασμένα λύματα της δασικής

έκτασης θεωρείται ότι είναι πολύ μεγάλες οι ποσότητες, σε σχέση με τα μεγέθη που δίνει η νομοθεσία, ενώ έχει γίνει υπερδιαστασιολόγηση όσον αφορά τις υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες που έχει το ξενοδοχείο. Αναφέρεται τέλος ότι η επίδραση του συνόλου των έργων στο φυσικό περιβάλλον δεν συμποσούται με τις εκτιμώμενες συνέπειες των επιμέρους τεχνικών έργων καθώς δεν λαμβάνει υπόψη τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής και τα δεδομένα του κορεσμού της.

Αλλάζει όψη το αεροδρόμιο της Σκιάθου Θετική είναι η εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έργα βελτίωσης στον κρατικό αερολιμένα της Σκιάθου, για την οποία την προσεχή Τετάρτη 22 Ιουλίου θα κληθεί να γνωμοδοτήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα προτεινόμενα έργα είναι η κατασκευή νέου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και συνδετήριων τροχιόδρομων, η διαμόρφωση των ζωνών ασφαλείας του βορεί-

ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Διεύθυνση : Ιωλκού (Ελ. Βενιζέλου) 17, 1ος όροφος Τηλέφωνο : 24210 35836, Κινητό: 6973487523

8

ρευνώνται οι επιπτώσεις από χημικά πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στην μονάδα αφαλάτωσης.

ου τμήματος του διαδρόμου σε επίχωμα, η κατασκευή τμήματος της υπηρεσιακής οδού του αερολιμένα στη δυτική και βόρεια πλευρά του νέου δαπέδου και η αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής.

Προτείνεται επίσης η κατασκευή υδραυλικών έργων αποχέτευσης στο διάδρομο, στους τροχιόδρομους και στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών και η κατασκευή δεξαμενής-ελαιοδιαχωριστήρα στα σημεία εκβολής του δικτύου ομβρίων υδάτων.

ΑΣΤΕΡΗΣ ΤΡΑΒΕΛ Και για το φετινό καλοκαίρι υπάρχουν πολλοί προορισμοί για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο αεροπορικώς και οδικώς. ΕΛΛΑΔΑ Όλες οι αναχωρήσεις από Βόλο Για Κυκλάδες – Ιόνια νησιά – Μυτιλήνη Αεροπορικά πακέτα για Ελλάδα – Fly & Drive με αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα Οδικές εκδρομές εξωτερικού με αρκετές αναχωρήσεις από Βόλο : Κωνσταντινούπολη 15/7, 29/7, 12/8, 26/8 Καππαδοκία 24/8 11 ημ. Δαλματικές ακτές 23/7 9 ημ. Σόφια – Βουκουρέστι – Σιναία 6ημ. 15/7 & 17/8 Τήνος συνεχείς αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή Εκδρομές με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Αεροπορικές εκδρομές με αναχωρήσεις από Βόλο Για αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης 25/7, 8/8, 15/8 Για Παρίσι – Παρίσι Disney – Βαρκελώνη Βαρκελώνη – Κυανή Ακτή – Κλασσική Ισπανία Εξωτικοί προορισμοί - Γαμήλια πακέτα – Club – Κρουαζιέρες Ελλάδα και για όλο τον κόσμο Συνεργασία με όλα τα πρακτορεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης Αντωνοπούλου 37, Βόλος Τηλ. 24210 25243


09:Layout 1 17/7/2009 9:58 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

τοπικά

Ιστορικές στιγμές με την ομογένεια της Γεωργίας Συνάντηση με μέλη της αποστολής και υποσχέσεις για βοήθεια… Ο Ελληνισμός θα βρίσκεται κοντά στην ομογένεια της Γεωργίας και η Πολιτεία θα στηρίξει και θα ενισχύσει το Ελληνικό στοιχείο, με χρήσιμες δράσεις, που έχουν στόχο να καλυτερεύσουν τις συνθήκες γι’ αυτούς, καθώς «είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων και όχι προσωπικό ζήτημα», όπως επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στο Μπατούμι της Γεωργίας, στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους του συνεδρίου, με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία. Η Ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε χθες το πρωί στο «Σπίτι της Φιλίας», με εκπροσώπους της Ελληνικής ομογένειας στο Μπατούμι, χώρος που φιλοξενεί αντιπροσωπείες και άλλων Κοινοτήτων όπως Αρμένικη κλπ. Η συνάντηση έγινε σε συγκινητική ατμόσφαιρα, κυρίως από την πλευρά των ομογε-

νών, μερικοί από τους οποίους κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Οι ομογενείς ευχαρίστησαν τον αντιπρόεδρο της Βουλής για την πρωτοβουλία του για την αναβίωση του ταξιδιού της Αργούς, ενώ γνωστοποίησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Γιώργος Σούρλας, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε πως η ελ-

ομογένειας στην Τιφλίδα, ενώ επιπλέον, χρηματοδότησε με 10.000 ευρώ την έκδοση του ελληνο – γεωργιανού λεξικού, το οποίο και θα παρουσιαστεί στο σημερινό συνέδριο. Ο κ. Σούρλας, αναφέρθηκε σε ζητήματα των ομογενών με τις ιδιοκτησίες που έχουν χάσει στα βόρεια της χώρας, τονίζοντας ότι «το θέμα αυτό, το θέσαμε ήδη σε παράγοντες της Γεωργίας και θα το θέσουμε και στην κυβέρνηση της Αντζαρίας αλλά και στη Γεωργιανή Βουλή και όσο μπορούμε θα παρεμβαίνουμε, ώστε να πετύχουμε καλύτερη συμπεριφορά απέναντί σας».

ληνική πολιτεία θα συνδράμει στην ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου, μέσω δράσεων στον τομέα, κυρίως της εκπαίδευσης, ενώ ανάλογη δέσμευση παρείχε και ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αλέκος Βούλγαρης. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ανακοίνωσε πως η Ελληνική πολιτεία αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 40.000 ευρώ την συντήρηση του κτιρίου της Ελληνικής

Φιλοξενία παιδιών Ο κ. Βούλγαρης απηύθυνε πρόσκληση στα παιδιά των ομογενών να φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις στο Βόλο, καθώς και να «υιοθετήσει» ο Δήμος το σχολείο της κοινότητας όπου διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα, στηρίζοντας με εκ-

παιδευτικό υλικό τη δράση του. Τις ευχαριστίες του προς την ελληνική αντιπροσωπεία, εξέφρασε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας της Γεωργίας κ. Φ. Τσιτλίδης, υποστηρίζοντας τη σημαντικότητα της κίνησης αναβίωσης του ταξιδιού της Αργούς, αλλά και της αδελφοποίησης του Βόλου με τις δύο πόλεις Μπατούμι και Πότι, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Στη συνάντηση χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Καρπούζας, Νικ. Καντερές και Παν. Σγουρίδης, ενώ πραγματοποιήθηκε και ανταλλαγή συμβολικών δώρων. Αλ. Βούλγαρης: Ιστορικές στιγμές Ανοιχτή πρόσκληση στους Γεωργιανούς πολίτες να επισκεφτούν το Βόλο και τη Μαγνησία απηύθυνε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγα-

ρης σε δύο διαδοχικές συνεντεύξεις που παραχώρησε σε Γεωργιανά τηλεοπτικά δίκτυα στο Βατούμι, με αφορμή την άφιξη της Αργούς στο λιμάνι του Βατούμ. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του που το όνειρο της πόλης του Βόλου να φτάσει η Αργώ στην αρχαία Κολχίδα, το σημερινό Πότι, ευοδώθηκε χάρη στην πρωτοβουλία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και προσωπικά του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα. «Είμαστε πράγματι τυχεροί διότι έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ιστορικές στιγμές» επεσήμανε. Στους εκπροσώπους των Γεωργιανών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα με σύμβολο την Αργώ, dvd αλλά και τα καλαίσθητα έντυπα προβολής της πόλης που εκδόθηκαν εκτός από τα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά , Ιταλικά και στα Γεωργιανά.

Θερμή υποδοχή παρουσία του Γεωργιανού προέδρου

Ξανά στην αρχαία Κολχίδα οι σύγχρονοι Αργοναύτες Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Μπατούμι της Γεωργίας, στην Αργώ, αναβιώνοντας το μυθικό ταξίδι 3.500 χρόνια μετά τον Ιάσονα. Η τελετή έγινε με κάθε επισημότητα στο λιμάνι του Μπατούμι, παρουσία και του Γεωργιανού προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι και με πλήθος κόσμου να εκδηλώνει τον ενθουσιασμό του, κατά την είσοδό της στο λιμάνι κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Τους αργοναύτες και την ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Σούρλα και το δήμαρχο Βόλου κ. Αλεξ Βούλγαρη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Γεωργίας κ. Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Γεωργίας κ. Μιχαήλ Μαντζαβαριάνι, ο πρόεδρος της κυβέρνησης αυτόνομης Δημοκρατίας της Αντζαρίας, Λεβάν Βαρσαλομίντζε, ο πρόεδρος της Βουλής

της Αντζαρίας Μιχαήλ Μαχαράτζε , ο Δήμαρχος του Μπατούμι Ρομπέρτ Τσχαϊτζε καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων. Κατά την τελετή υποδοχής της Αργούς στο Μπατούμι, απευθύνθηκαν χαιρετισμοί των εκπροσώπων και των δύο πλευρών και ανταλλαγές συμβολικών δώρων, ενώ τοποθετήθηκε συμβολικά στην είσοδο του λιμανιού, μία πέτρινη άγκυρα, που θα μείνει για πάντα για να θυμίζει

το μεγάλο εγχείρημα τω Ελλήνων, το πέρασμα της Αργούς πριν 3.500 χρόνια αλλά και σήμερα. Ο Γ. Σούρλας «Μετά από 3.500 χρόνια η Αργώ, οι Αργοναύτες, οι βουλευτές, οι δημοτικοί άρχοντες του Βόλου, οι ειδικοί επιστήμονες, όλοι εμείς από την αρχαία Ιωλκό, και την Ελλάδα είμαστε εδώ», ανέφερε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Ελληνικής – Γεωργιανής ομάδας φιλίας, κ. Γιώργος Σούρλας. Ο κ. Σούρλας, τόνισε πως η απόφαση να φτάσει τελικά η Αργώ στην αρχαία Κολχίδα, ήταν οριστική και αμετάκλητη. Τόνισε δε ότι ο σκοπός του ταξιδιού, είναι καθαρά ειρηνικός: «Δεν ήρθαμε να πάρουμε το χρυσόμαλλο δέρας., εμείς θα μεταφέρουμε στην Ελλάδα τις έντονες αναμνήσεις μας, που καταγράφουμε με τη θερμή σας υποδοχή και την φιλοξενία σας». Καταλήγοντας επισήμανε ότι με την αναβίωση της αργοναυτικής εκστρατείας ανοίγουν νέες προοπτικές για επιστημονικές αναλύσεις και αναζητήσεις για την εκστρατεία εκείνη για την ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων για οικονομικές και άλλες δραστηριότητες. Ο δήμαρχος Βόλου Η άφιξη της Αργούς και των κωπηλατών της, καθώς και η αδελφοποίηση των δυο αυτών πόλεων με το Βόλο που άμεσα θα επικυρωθεί, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας και στέρεας φιλίας σε πολλά επίπεδα με το Γεωργιανό λαό, που διαχρονικά μας συνδέουν πανάρχαιοι δεσμοί, ανέφερε, ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης. Επισήμανε δε ότι «για μας η Αργώ σηματοδοτεί πάντα την πανάρχαια

Κατασκηνωτικό Τριήμερο στα Χάνια Κατασκηνωτικό τριήμερο πνευματικής ανανέωσης στα Χάνια του Πηλίου για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στις 21,22,23 Αυγούστου. Το κατασκηνωτικό τριήμερο που αφορά μέλη οικογενείας (σύζυγοι, γονείς, εργαζόμενες κυρίως κ.λπ) 25-55 χρονών, γίνεται φέτος στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Ομίλου στα Χανιά Πηλίου και έχει ως σκοπό την ξεκούραση, την επικοινωνία και την πνευματική ανανέωση των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει οικογενειακή αναστροφή, περίπατο στις Αγριόλευκες, επίσκεψη στο Σανατόριο, πνευματικές συζητήσεις, θεία λειτουργία στο Εκκλησάκι της Παναγίας που εορτάζει, κ.α. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βόλου (π. Κων/νο Φλάκη). Τηλ. 24210 40021 & 24210 51446

9

Φωτο Κώστας Καραθάνος

Πάνω στην Αργώ με τον Γεωργιανό πρόεδρο Σακασβίλι ελληνική παράδοση ναυτοσύνης και πολιτισμού στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο. Αποτελεί βασικό στοιχείο-σημείο αναφοράς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». Ο Απ. Κούρτης Το γεγονός ότι η Αργώ άργησε ένα χρόνο, αλλά τα καταφέραμε τόνισε

στον χαιρετισμό του, ο καπετάνιος της Αργούς. Ο κ. Κούρτης, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε την ελληνική Βουλή για την πρωτοβουλία της και σημείωσε για το εγχείρημα εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι, σε Ελλάδα και Γεωργία. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησαν θεατρικά δρώμενα από πολιτιστικές ομάδες της Γεωργίας.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ : ΠΑΡΟ – ΣΥΡΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΤΗΝΟ – ΜΗΛΟ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ ΡΟΔΟΣ 8ήμερη αεροπορική εκδρομή…Αναχώρηση 25 ΙΟΥΛΙΟΥ με πούλμαν από Βόλο Ξενοδοχείο 5* RODOS PALACE – ημιδιατροφή…Τιμή 515€… Όλα πληρωμένα! ΕΥΡΩΠΗ – ΟΔΙΚΩΣ από Βόλο - BELLA ITALIA (7ημ.)…25,27/7, 1,3,8,10,15,17, 22/8…475€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ – ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ (10ημ.)…Κάθε Πέμπτη…765€ - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ (7ημ.)…25/7, 1,10, 17, 24/8…465€ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (11ημ.)…20,27/7 & 10/8…945€ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (5ημ.)…από 350€ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ (7 ημ.)… από 695€ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (9ημ.)…895€ - ΠΡΑΓΑ (5ημ.)…425€ 8ημ. αερ. ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Ξενοδοχεία 5* ημιδ. Αναχ….10 Αυγούστου ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ - 7ΗΜΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Κάθε Παρασκευή - 11ΗΜΕΡΗ – Αναχώρηση 9/8 – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΚΟΣΤΑΝΤΖΑ- ΟΔΗΣΣΟΣ – ΓΙΑΛΤΑ- ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ- ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ - 10ΗΜΕΡΗ – Αναχ. 9/8 – ΡΑΒΕΝΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΖΑΝΤΑΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Αντωνοπούλου 3&5 Τηλ. 24210 31059-60, 24210 22501

Σ


10:Layout 1 17/7/2009 4:40 μμ Page 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΒΑΖΟΥΡΑΣ Οργανωμένες εκδρομές όλο το καλοκαίρι με ποιότητα, πρόγραμμα και χαμηλό κόστος.

Κάθε Παρασκευή 2ήμερη και 3ήμερη εκδρομή στην Παναγία της Τήνου Αναλήψεως 114Β Τηλ/Fax: 24210 45659

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5ήμερη εκδρομή 19/8 – 23/8 Τιμή 160€ ανά άτομο

10


11:Layout 1 17/7/2009 9:21 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Eλλάδα Με απόφαση του Δ.Σιούφα

Αποσύρεται μετά τις αντιδράσεις η τροπολογία για τις εισφορές των βουλευτών Την απόσυρση της τροπολογίας για την καταβολή από τη Βουλή των εισφορών των βουλευτών που επιλέγουν να μην εργάζονται, ανακοίνωσε ο Δ.Σιούφας. Το θέμα είχε προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και από «γαλάζιους» βουλευτές, ενώ επισήμως η κυβέρνηση είχε παραπέμψει στον ίδιο τον κ. Σιούφα. Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αρκέστηκε να δηλώσει ότι πρόκειται για θέμα που αφορά στον Κανονισμό της Βουλής και συζητείται με πρωτοβουλία του προέδρου του Σώματος. Τελικά ο κ. Σιούφας με ανακοίνωσή του

τόνισε: «Στόχος της ρύθμισης ήταν να μη βρίσκονται οι βουλευτές αυτοί σε μειονεκτική σχέση έναντι των συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου. » Μετά τις σημερινές τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, και σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, να ακούω, κάθε φορά και να συνθέτω τις υπάρχουσες απόψεις, ζήτησα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να αποσυρθεί η διάταξη αυτή από το νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή.»

Επεισόδια, δακρυγόνα και συλλήψεις στο Γραμματικό Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον υπό διαμόρφωση χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Γραμματικό. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κάτοικοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα που κατευθύνονταν στη χωματερή, για να αρχίσουν τις εργασίες, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και διέλυσαν τους κατοίκους. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη θέση Μαύρο Βουνό συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο κοινοτάρχης Γραμματικού. O ΣΥΝ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού, ζητώντας την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ και την απελευθέρωση του Κοινοτάρχη. Από πλευράς ΛΑΟΣ ο βουλευτής Κ.ΑΊβαλιώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραμένει προσκολλημένη στο ξεπερασμένο σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών, την ώρα που στην Ευρώπη εφαρμόζεται η καύση και η ανακύκλωση.

Εξαφάνιση 8χρονου από την περιοχή των Κάτω Πατησίων Ένα οκτάχρονο παιδί, που κατάγεται από το Αφγανιστάν και διαμένει στην Αυστρία, εξαφανίσθηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 20:30 από την περιοχή των Κάτω Πατησίων, όπου βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του για ολιγοήμερες διακοπές. Πρόκειται για τον Sameem Fazli, 8,5 ετών, που έχει ύψος 1,40 εκ., είναι αδύνατος, έχει σκουρόχρωμη επιδερμίδα, μαύρα μάτια και μαύρα κοντά μαλλιά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε μπλουζάκι, μπλε τζιν παντελόνι και μαύρα αθλητικά παπούτσια. Λόγω των συνθηκών εξαφάνισής του υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το παιδί βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Ο 8χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν μιλά καθόλου ελληνικά. Όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλείται να καλέσει το 100 ή το Χαμόγελο του Παιδιού στο 1056.

Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα Το θέμα είχε προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, η Φωτεινή Πιπιλή και ο Γιάννης Μανώλης εξέφρασαν μέσω της συχνότητας του Alpha 989 την αντίθεσή τους. Η Φωτεινή Πιπιλή δήλωσε: «Αν μετείχα στην ψηφοφορία, αν ήμουν στο δεύτερο τμήμα, σαφώς και δεν θα την ψήφιζα. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Ελπίζω τη δική μου αντίδραση να την ακολουθήσουν οι άλλοι συνάδελφοι.» Ο Γιάννης Μανώλης τόνισε ότι είναι «απαράδεκτο να υπάρχουν συμπολίτες μας με 2 ή 3 συντάξεις. Είμαι

από αυτούς που διαφωνούν με το να υπάρχουν τέτοιου είδους προνόμια.» Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αρκέστηκε να δηλώσει ότι πρόκειται για θέμα που αφορά στον Κανονισμό της Βουλής και συζητείται με πρωτοβουλία του προέδρου του Σώματος Δημήτρη Σιούφα. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε στον ίδιο ραδιοσταθμό ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένει να δει τη ρύθμιση που προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας. «Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζω το κοινό αίσθημα και το κοινό αίσθημα

είναι ότι σε μια δύσκολή περίοδο τέτοιου είδους ρυθμίσεις δεν κάθονται καλά στον πολίτη.» Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση. «Παραμένουμε στη θέση ότι απαιτείται ουσιαστική αναθεώρηση του πλαισίου που αναβαθμίζει το κύρος και κατοχυρώνει την ανεξαρτησία των βουλευτών» εξήγησε. Την αντίθεσή της εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τώρα πια ο βουλευτής μπορεί να έχει επάγγελμα, άρα να έχει

«Θεωρίες αιματοχυσίας» Προκλητικότερος ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ μετά το ταξίδι του στην Αγκυρα Πιθανότητα αιματοχυσίας βλέπει ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός αποχωρήσει από την Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι Τούρκοι στρατιώτες αποχωρήσουν, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσπαθήσει να επεκτείνει την εδαφική της κυριαρχία. Στη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Ταλάτ ρωτήθηκε και για το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων. Χαρακτήρισε το αίτημα των Ελληνοκυπρίων μη ρεαλιστικό και υποστήριξε ότι «καμιά ελληνοκυπριακή ηγεσία μέχρι σήμερα δεν ζήτησε κάτι τέτοιο». Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κάλεσε τον πρόεδρο της Κυπρια-

Με τον Ανδρέα Βγενόπουλο συναντήθηκε ο Πρόεδρος Ημίωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG), Ανδρέας Βγενόπουλος. Σε ερώτηση του κ. Παπούλια για την Ολυμπιακή, κατά την άφιξη του κ. Βγενόπουλου στο προεδρικό γραφείο, ο πρόεδρος της MIG απάντησε ότι «οι προετοιμασίες εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά». Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο για την πορεία των εργασιών στη MIG και την κρίση γενικότερα, τόνισε: «Δουλεύουν όλοι σκληρά σε πολύ δυσμενείς συνθήκες. Η κρίση φαίνεται ότι συνεχίζεται. Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, κυρίως από την Αμερική, που δείχνουν ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρξει κάποια αναστροφή. Δυστυχώς, όμως, αν αυτό επιβεβαιωθεί, δεν θα υπάρξει άμεση επίδραση στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

κής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να είναι ρεαλιστής: «πρέπει να αντιληφθεί ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικές για τους Τουρκοκύπριους». Σε ερώτηση, κατά πόσο είναι εφικτή η λύση μέχρι το τέλος του έτους, ο Ταλάτ απάντησε: «Λέμε ότι είναι δυνατή η επίτευξη λύσης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα επιτευχθεί. Ως τουρκική πλευρά την επιθυμούμε, αλλά αυτή δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.» Συνάντηση με Δ.Χριστόφια Πάντως, οι δύο ηγέτες είχαν την Παρασκευή μία ακόμα συνάντηση -την 37η στη σειράστο πλαίσιο των απευθείας

επαφών. Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε ότι κατά την επόμενη συνάντηση θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στο κεφάλαιο ασφάλεια και εγγυήσεις και ότι στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν εκ νέου το κεφάλαιο διακυβέρνηση και διαμοιρασμός εξουσιών. Οι Χριστόφιαςε και Ταλάτ εξέτασαν και τους μηχανισμούς για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη. Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε προκαταρκτική μελέτη για τη χρηματοδότηση του έργου.

Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου κατήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας Για προσπάθεια να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει στο δημόσιο πλούτο κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ σχετικά με την εκχώρηση επιπλέον 5% των μετοχών του Οργανισμού στην Deutche Telekom. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του κόμματος και συμμετείχαν οι Γ.Θεωνάς, συντονιστής της gραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Δ.Στρατούλης από την Επιτροπή Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για «πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει τη χαριστική βολή, εκχωρώντας άλλο ένα 5% των μετοχών του ΟΤΕ από το δημόσιο στη Deutche Telekom, ενώ υποστήριξε πως την ίδια τακτική ακολουθούσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας είπε ότι χάνεται από τον δημόσιο έλεγχο ο ΟΤΕ, «μια από τις πιο κερδοφόρες, αλλά και στρατηγικής σημασίας δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας». Πρόσθεσε ότι «στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα έγκλημα ενάντια στην εθνική οικονομία και την ανάπτυξη», λόγω -όπως εξήγησε- και της σημασίας της ευρυζωνικότητας.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ MALTEZOS •Αξιόπιστα, ανοξείδωτα για μια ζωή •Επιλεκτικός συλλέκτης •Νιώστε τη διαφορά Ο μοναδικός ηλιακός μέσα – έξω ανοξείδωτος με πιστοποίηση ΕΛΟΤ ενεργειακής απολαβής Α ιδανικός για κεραμοσκεπές 10 χρόνια εγγύηση

ΒΙΟΘΕΡΜΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΑΜΠΛΕΚΟΣ ΙΑΣΟΝΟΣ 22 – ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 31736

11

τον ασφαλιστικό του οργανισμό. Αν κάποιος βουλευτής δεν μπορεί να συνδυάσει το επάγγελμα και τη βουλευτική του ιδιότητα, ας αυτασφαλιστεί.» Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η ρύθμιση έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη δυσβάσταχτη για την πλειοψηφία των πολιτών οικονομική και κοινωνικο-ασφαλιστική πραγματικότητα. Ο ίδιος τόνισε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα την καταψηφίσει. Νωρίτερα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει από την τηλεοπτική συχνότητα του Mega- καταρχήν αντίθετος στην τροπολογία.

Ανάληψη ευθύνης Oι «πυρήνες της φωτιάς» πίσω από την επίθεση στην οικία Χηνοφώτη Οι «πυρήνες της φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην οικία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη. Όπως μετέδωσε το Mega, η οργάνωση έστειλε προκήρυξη σε ιστοσελίδα, κάνοντας αναλυτική αναφορά στον τρόπο δράσης στην περίπτωση της επίθεσης στην οικία Χηνοφώτη, όπως επίσης και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου, στο θέμα των μεταναστών, αλλά και στον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι, η οργάνωση δεν είναι άγνωστη στις αρχές, αφού μέχρι σήμερα τοποθετούσε γκαζάκια σε υπό ανέγερση Αστυνομικά Τμήματα και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι η οργάνωση δείχνει να «αναβαθμίζεται» πραγματοποιώντας επιθέσεις που απαιτούν διαφορετική επιχειρησιακή λογική και υποδομή.


12:Layout 1 17/7/2009 4:42 μμ Page 1

Σ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ

ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ - ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΕ ΞΥΛΑ ΣIΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ

Κέρδος έως

540 ευρώ!!!

ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ AIRSYSTEM MEMORY VISCOELASTIC TM

Παπάγου 27 - Ν. Ιωνία Βόλου τηλ. 24210 69417 - 6976 514421

ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑSΑ

Βικιώτης - Δάμτσας Metropolis 150 / 200

ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Χωρίς να δημιουργεί σημεία πίεσης στο σώμα που συμβαίνει με τα συμβατικά στρώματα με ελατήρια, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας 80% μείωση στα στριφογυρίσματα κατά τη διάρκεια του ύπνου

STOP!!! ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΚΑΡΕΑ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ 15 χρόνια εγγύηση!

www.volosbike.com Δημητριάδος 38 ΒΟΛΟΣ τηλ.: 24210. 25231

12

ΝΙΚ. ΓΡΑΦΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Γαζή 90 & Κοραή Γωνία τηλ.: 24210 27255


13:10.qxd 17/7/2009 4:55 μμ Page 1

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 5ήμερη Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα 13-14-15-16-17/8 Δεκαπενταύγουστο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* 19-20/9 2ήμερη Π. Μαλεβή – Αγ. Θεοδώρα Πετρίτσι - Σαντάνσκι 18-19/7 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 22-23-24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ 80 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6ήμερη Κέρκυρα 7/7 έως 12/7 2ήμερη Αίγινα, Αγίου Νεκταρίου 18-19/7 Μονοήμερη 26/7 Αγ. Παρασκευή Ροδολείβους Σερρών 7ήμερη στην Κρήτη 1 – 7/9, ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή Από 260€ με καμπίνα ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 13 έως 16/8, 4ήμερη στην Ζάκυνθο με ημιδιατροφή Τιμή μόνο 219€ Τριήμερη 18-19-20/9 Πάτρα- Αρχαία Ολυμπία – Δημητσάνα – Βυτίνα- Τρίπολη Αγ. Θεοδώρα – Π. Μαλεβή – Ναύπλιο ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝΟΣ Κάθε Παρασκευή βράδυ και επιστροφή τη Δευτέρα Δεκτά και δελτία

Ιωλκού 67 * Τηλ. 24210 70334 – 70795 Κιν. 6978483941 Βόλος

13


14:Layout 1 17/7/2009 9:24 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ελλάδα - κόσμος

Ελλάς το μεγαλείο σου Χρυσές δουλειές κάνουν οι κομπογιαννίτες χάρη στη νέα γρίπη Η ευρηματικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών σε περιόδους «έκτακτης ανάγκης» είναι γνωστή γι' αυτό και δεν μας εκπλήσσει το μπαράζ προϊόντων που υπόσχονται να ...εξολοθρεύσουν τη νέα γρίπη. Όπως αναφέρουν τα Νέα, ήδη σε ηλεκτρονικές σελίδες διαφημίζονται μέσα προστασίας για την «αντιμετώπιση της γρίπης

των χοίρων», όπως γάντια, μάσκες, γυαλιά, ακόμα και ολόσωμες στολές προφύλαξης, ενώ σε προσπέκτους κλιματιστικού σώματος, που κυκλοφορεί και στο Ίντερνετ, αναγράφεται αυτολεξεί: «Αφαιρεί τα βλαβερά μόρια αέρα, όπως τον ιό της γρίπης, SΑRS, την ασθένεια των πουλιών, ΜRSΑ, βακτήρια, μύκητες και αλλεργιογόνα στοι-

χεία». Γεγονός είναι, όμως, ότι στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν αδειοδοτημένα προϊόντα για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Βασίλης Κοντοζαμάνης, «δεν έχει χορηγηθεί άδεια σε κανένα καταναλωτικό προϊόν

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ, ζητούν οι πρυτάνεις των πολυτεχνείων και των πολυτεχνικών σχολών, χαρακτηρίζοντας ως «επικίνδυνες» τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει. Σε ψήφισμά τους το οποίο επέδωσαν στη σύνοδο πρυτάνεων, η οποία συνεχίζεται, διευκρινίζουν ότι τα πανεπιστήμια προάγουν επιστήμη και έρευνα και τα ΤΕΙ έχουν ως στόχο την εκπαίδευση τεχνολόγων και τεχνικών. Στο ψήφισμά τους αναφέρουν ότι σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συντονίζουν τις ενέργειες τους ώστε να αποτρέψουν την προσβολή του δημόσιου συμφέροντος και της ανώτατης εκπαίδευσης που, όπως υποστηρίζουν, προωθεί το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ. Παράλληλα, τονίζουν ότι η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στο θερινό τμήμα της Βουλής, τους στέρησε τη δυνατότητα συζήτησης και κατάθεσης των προτάσεών τους για το ζήτημα.

Σε 24ωρη απεργία στους κλάδους γάλακτος-τροφίμων-ποτών Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την 24ωρη Απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στις 23/7/09 που αγωνίζονται για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τους "έφαγαν" τα κουνούπια Αντιμέτωποι με τα κουνούπια είναι τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας. Παρά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας που εφαρμόζεται, τα έντομα συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά. Στην έντονη βροχόπτωση, τον αέρα και την αυξημένη θερμοκρασία αποδίδει το φαινόμενο ο διευθυντής της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Εταιρίας, Γιώργος Παφίλης, που δηλώνει πως τις επόμενες ημέρες τα κουνούπια, λόγω των συνεχών ψεκασμών, θα είναι λιγότερα.

Φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας Μέρες του 2007 θυμήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία το προσωπικό της Ζ' Ε.Π.Κ.Α. αλλά και οι πυροσβέστες. Λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά ακριβώς πίσω από το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας και κοντά στο εργαστήριο συντήρησης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, το οποίο είχε υποστεί φθορές από τις μεγάλες πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007. Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα και έγινε άμεσα αντιληπτή, όπως άμεση ήταν και η επέμβαση της πυροσβεστικής. Πέντε οχήματα και επτά άνδρες συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, μα το κυριότερο ήταν πως πρόλαβαν να μην υπάρξει επέκτασή της εντός του αρχαιολογικού χώρου, τη στιγμή που δεκάδες τουρίστες πραγματοποιούσαν επίσκεψη. Ο χώρος που κατέκαψε η φωτιά δεν ξεπέρασε παρά ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο, το συμβάν φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της πυρασφάλειας σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, όπως αυτός της Ολυμπίας, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή η περιοχή στερείται ενός αξιόπιστου και σύγχρονου συστήματος πυρασφάλειας.

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Τούμπα Δύο άντρες με την απειλή όπλου λήστεψαν υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στην Τούμπα. Οι δυο δράστες μπήκαν στην τράπεζα, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 34, στις 11:26, και απέσπασαν χρηματικό ποσό. Η ταυτότητα των δραστών καθώς και το ποσό που έκλεψαν δεν είναι γνωστά ακόμη, αλλά διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΛΟΥ ΟΔΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ – ΤΖΑΒΕΛΑ 383 34 ΒΟΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. πληροφορεί τους πελάτες της ότι από 09/07/2009 διέκοψε τη συνεργασία της με το Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του κου Αθανασίου Ψαρόμπα (Ιωλκού 232, Βόλος) και συνεπώς δεν μπορούν να εξοφλούν λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος στο κατάστημα αυτό. ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ Α.Ε.

Πρωταθλήτρια η Κίνα Τα πρωτεία στην ευρηματικό-

τητα σε κομπογιαννίτικα αντιγριπικά σκευάσματα και συσκευές που διατίθενται μέσω Ίντερνετ και σε καταναλωτές της χώρας μας αναμφίβολα κατέχει η Κίνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο «εξολοθρευτής» της νέας γρίπης, μία φορητή συσκευή με υπεριώδεις ακτίνες που υποτίθεται ότι σκοτώνουν τον ιό.

Ακόμα, κινέζικης προέλευσης είναι ο «αντιγριπικός» διακόπτης φωτός, τα συστήματα καθαρισμού αέρα με όζον, τα οποία «αποστειρώνουν» το περιβάλλον από τη νέα γρίπη, τα «έξυπνα» θερμόμετρα που καταλαβαίνουν αν ο πυρετός προέρχεται από τον ιό, ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που τον παγιδεύουν και πολλά άλλα...

Αποθεραπεύτηκαν πλήρως

Απόσυρση του σ/ν για Πτώμα γυναίκας στη Καταγγελία για βιασμό 18χρονης λίμνη της Καστοριάς την Παιδεία ζητούν οι πρυτάνεις Το πτώμα μιας 73χρονης γυναίκας εντό- στην Κάρπαθο πισε στη λίμνη της Καστοριάς ένας ψαράς. Ο εντοπισμός του πτώματος έγινε σε παρόχθια περιοχή της Πέτρας, σε απόσταση ενός μέτρου περίπου από την ακτή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς, η γυναίκα είχε αναχωρήσει από το σπίτι της τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας και αναζητείτο από τους οικείους της. Στο σημείο ανεύρεσης του πτώματος έφθασε συνεργείο της σήμανσης και μετά την επιτόπια έρευνα διενεργήθηκε νεκροψία -νεκροτομή, από την οποία και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της 73χρονης οφείλεται σε πνιγμό. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο πνιγμός της ηλικιωμένης γυναίκας δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

για χρήση κατά του ιού της νέας γρίπης». Ο κ. Κοντοζαμάνης προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν σκευάσματα από το Διαδίκτυο, καθώς αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι μαθητές που προσβλήθηκαν από τη γρίπη στην Βρετανία

Σε αναζήτηση ενός 24χρονου Αλβανού βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές της Καρπάθου, μετά από καταγγελία που έκανε 18χρονη Σουηδέζα ότι την βίασε! Την Τετάρτη, η 18χρονη από την Σουηδία εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Καρπάθου, για να καταγγείλει πως, στη μια και μισή τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, 24χρονος αλβανικής καταγωγής την κάλεσε στο σπίτι του, στο οποίο και μετέβη με την θέλησή της, και την εξανάγκασε σε συνουσία. Ο φερόμενος ως δράστης διαμένει προσωρινά στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου. Μετά την καταγγελία οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν τον 24χρονο, ενώ για την υπόθεση παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση και διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από το Α. Τ. Καρπάθου.

Πνιγμός 47χρονου στο Πόρτο Ράφτη Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, κατά τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, από τη θαλάσσια περιοχή Πανόραμα Αυλακίου Πόρτο Ράφτη, 47χρονος. Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαρκόπουλου.

Παραλίγο να γεννήσει εν πλω Για το λιμάνι του Ηρακλείου απέπλευσε από τον Πειραιά το πρωί το επιβατηγό/οχηματαγωγό "ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ", ωστόσο το έμβρυο μιας 21χρονης επιβάτισσας του πλοίου είχε… διαφορετική γνώμη. Τα «νερά έσπασαν» και έτσι το πλοίο αναγκάστηκε να παρεκκλίνει του δρομολογίου του και να καταπλεύσει στο λιμάνι της Μήλου. Η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ το πλοίο απέπλευσε και συνέχισε το δρομολόγιό του.

Επιστρέφουν σταδιακά μέχρι το Σάββατο στην Ελλάδα οι μαθητές και οι συνοδοί τους, οι οποίοι μετείχαν σε θερινά προγράμματα βρετανικών πανεπιστημίων και προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης. Συγκεκριμένα, σε θερινό πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης μετείχε ομάδα από 22 Έλληνες μαθητές και συνοδούς. Οι 16 από αυτούς προσβλήθηκαν από τον ιό της γρίπης. Νοσηλεύτηκαν στα δωμάτιά τους, αποθεραπεύτηκαν πλήρως και οι τελευταίοι από τους ασθενείς θα επιστρέψουν αύριο στην Ελλάδα.

Σε παρόμοιο θερινό πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο του Γιορκ μετείχαν 16 Έλληνες μαθητές και συνοδοί, οι δώδεκα από αυτούς προσβλήθηκαν από τον ιό. Ακολούθησαν συγκεκριμένη νοσηλεία, έγιναν καλά και οι τελευταίοι πέντε από τους προσβληθέντες τέσσερις μαθητές και ένας συνοδός- επιστρέφουν το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα.

Πνιγμοί ηλικιωμένων σε Διακοπτό και Καβάλα

Αντίδραση των δικηγόρων για το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε ένας 84χρονος άντρας από τη θαλάσσια περιοχή Ελαιώνα, του Δήμου Διακοπτού. Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίου για τη διενέργεια της νεκροψίας–νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη λιμενική Αρχή Αιγίου. Χωρίς τις αισθήσεις του, όμως, ανασύρθηκε νωρίτερα το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή «ΡΑΨΑΝΗ», της Καβάλας και ένας 73χρονος. Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν στα Χανιά Δυο βόμβες από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίσθηκαν στην περιοχή της Χαλέπας Χανίων. Η πρώτη βόμβα βρέθηκε κοντά σε ρέμα, από όπου πυροτεχνουργοί τη μετέφεραν για εξουδετέρωση στο στρατόπεδο της Αγιάς. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια ανάσυρσης και της δεύτερης βόμβας, η οποία εντοπίσθηκε σε ένα πηγάδι της περιοχής. Πρέπει όμως πρώτα να προηγηθεί η άντληση του νερού από την Πυροσβεστική και ο καθαρισμός του πηγαδιού.

Χρήσιμες συμβουλές Γενικότερα, όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό θα πρέπει να ενημερώνονται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛ-

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με αφορμή τα αναγραφόμενα στον Τύπο, για «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία περί υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά, σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα και αναφορές «δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα όσον αφορά στους δικηγόρους, δεδομένου ότι υπάρχει ρητή εξαίρεση στην οδηγία που προβλέπει, ότι στην περίπτωση συγκρούσεων διατάξεων της οδηγίας με υφιστάμενα νομοθετήματα που αφορούν στους διαφόρους κλάδους, υπερισχύουν οι διατάξεις των τελευταίων». Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «για τους δικηγόρους, ήδη ισχύουν και είναι σε εφαρμογή η οδηγία για τη μόνιμη εγκατάσταση, η οδηγία για την παροχή υπηρεσιών σε μη μόνιμη

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009 τιμάται η μνήμη της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στη συνοικία Κουκουράβα της Μακρινίτσας κατά το ακόλουθο πρόγραμμα : ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 7.30 μ.μ. Μέγας Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, Χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΙΑΜΕΤΗ, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 7.30 – 11.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, Χοροστατούντος του ιεροκήρυκα και Αρχιμανδρίτου ΠΑΜΦΙΛΟΥ ΚΟΙΛΙΑ. Ο Πρόεδρος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προσκαλούν τους Μακρινιτσιώτες και το φιλέορτον κοινό να τιμήσουν με την παρουσία τους τις Λατρευτικές Εκδηλώσεις.

14

βάση και η οδηγία για την αναγνώριση επαγγελματικών τίτλων. Η οδηγία των υπηρεσιών εφαρμόζεται μόνο συμπληρωματικά σε θέματα, όπως οι εμπορικές επικοινωνίες ή πολυεπαγγελματικές δραστηριότητες. Όσον αφορά σε ενδεχόμενες «απαιτήσεις» της ελληνικής νομοθεσίας που αναφέρονται σε πτυχές του δικηγορικού επαγγέλματος και υπάγονται στην «αμοιβαία αξιολόγηση» του άρθρου 15 της οδηγίας, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θα συνεργασθούν με τα υπουργεία Οικονομίας και Δικαιοσύνης για την καταγραφή και δικαιολόγησή τους. Πέραν τούτων, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης έχουν κατατεθεί οι θέσεις και οι απόψεις του δικηγορικού σώματος, για τις ελάχιστες δικηγορικές αμοιβές, στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Με την συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της λατρευτής μας κόρης, αδελφής, ανηψιάς και εξαδέλφης

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

ΠΝΟ) ή από τους δικτυακούς τόπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (www. who. int) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ecdc. europa.eu) για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πανδημία. Οι ταξιδιώτες επιβάλλεται να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προσωπικής υγιεινής, δηλαδή να πλένουν συχνά τα χέρια τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό και σαπούνι μπορεί να γίνει χρήση των ειδικών καθαριστικών χεριών τα οποία περιέχουν αλκοόλ (με περιεκτικότητα τουλάχιστον 62% σε οινόπνευμα).

ΙΩΑΝΝΑΣ Κ. ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 22 Τελούμε την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της. Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους να παραστούν στο μνημόσυνο για να προσευχηθούν μαζί μας. Η ΜΗΤΕΡΑ : Μαρία Καλεσοπούλου Ο ΑΔΕΛΦΟΣ : Δημήτριος Καλεσόπουλος ΟΙ ΘΕΙΟΙ ΤΑ ΕΞΑΔΕΛΦΙΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ Ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα του Ιερού Ναού «Κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα λίγα λεπτά κι ωστόσο οι άνθρωποι συνεχίζουν να πηγαίνουν μπροστά επειδή έχουν εμπιστοσύνη, επειδή έχουν πίστη» Paolo Coelho


15:Layout 1 17/7/2009 4:58 μμ Page 1

15


16:Layout 1 17/7/2009 9:25 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

4.346,46

2,57

XETRA DAX [15/7]

4.928,44

3,07

CAC 40 [15/7]

3.171,27

2,90

SWISS MARKET IND [15/7]

5.473,33

2,02

DJ INDU AVERAGE [15/7]

8.549,71

2,28

O γενικός δείκτης έκλεισε στις

NASDAQ COMPOSITE [15/7]

1.850,02

2,79

2.185,47 μονάδες 122 81 53

S&P 500 INDEX [15/7]

926,56

2,29

18.258,66

2,09

9.269,25

0,08

HANG SENG INDEX [15/7] NIKKEI 225 [15/7]

«Κανονικά οι συντάξεις» «Εκτός πραγματικότητας τα περί προβληματικών Ταμείων» «Υπερβολές, που δεν έχουν καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν συντάξεις. Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Αντώναρος επανέλαβε ότι το κράτος εγγυάται τις συντάξεις και τις παροχές προς τους πολίτες, προσθέτοντας πως τα Ταμεία με τη μεταρρύθμιση που εφαρμόζεται «μπαίνουν στο δρόμο της τάξης και του νοικοκυρέματος». Σε ερώτηση αν το Δημόσιο είναι συνεπές απέναντι στα Ταμεία, όταν έχει οφειλές σε αυτά, και κληθείς να σχολιάσει την ύπαρξη εισφοροδιαφυγής, ο κ. Αντώναρος επανέλαβε ότι το Δημόσιο καλύπτει και εγγυάται

τις συντάξεις και τις παροχές. Πρόσθεσε ακόμη ότι στην ενοποίηση των Ταμείων, ένας από τους στόχους, στους οποίους απέβλεπε, ήταν και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. «Αυτό δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Καταστάσεις, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί και είναι ανεξέλεγκτες και άναρχες, επί πάρα πολλά χρόνια, δεν μπορεί να μπουν σε ένα καλό δρόμο μέσα σε λίγους μήνες. Η προσπάθεια είναι διαρκής» κατέληξε. Διαφορετική εικόνα δίνει το ΠΑΣΟΚ: «Βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 60 ετών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι οι πέντε μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί φορείς χρειάζονται περίπου 5 δισ. ευρώ για να

ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εισφοροδιαφυγή, η οποία όπως εξήγησε- έχει ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ, αλλά και για Κράτος - κακοπληρωτή, καθώς τα χρέη του Δημοσίου προς τα ταμεία φθάνουν στα 12,5 δισ. ευρώ, ενώ πριν από 6 χρόνια ήταν κάτω από 3 δισ. ευρώ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις για βιώσιμες λύσεις στο ασφαλιστικό, δεν νοείται, την ανικανότητα, ή την ηθελημένη απάθεια της κυβέρνησης, να την πληρώσει ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος» κατέληξε. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για ενιαίο φορέα περίθαλψης και παροχής σύνταξης για όλους τους πολίτες.

ΔΙΑΣ ΙΧΘ/ΓΕΙΕΣ (ΚΟ) ΛΥΜΠΕΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (ΚΟ) ΙΝΤΕΑΛ ΟΜΙΛΟΣ (ΚΟ) ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Ι. & ΥΙΟΣ (ΚΑ) ΝΑΚΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΚΟ) ΑΕΓΕΚ (ΚΟ) LOGISMOS (ΚΟ) ΠΑΪΡΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ (ΚΟ) ΛΑΝΑΚΑΜ (ΚΟ) SPACE HELLAS (ΚΟ)

2,20 0,81 1,18 0,24 1,92 2,10 0,70 0,56 1,63 0,68

17,02 15,71 9,26 9,09 9,09 -17,00 -12,50 -9,68 -9,44 -9,33

Μείωση στα επιτόκια χορηγήσεων ζήτησε ο Γ. Παπαθανασίου Συνεδρίασε χθες το Συμβούλιο Εποπτείας για την ενίσχυση της ρευστότητας, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας, κ. Γιάννη Παπαθανασίου, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου, του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Λέγκα και των εκπροσώπων του Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, ζήτησε από τις τράπεζες να μειώσουν με ταχύτερους ρυθμούς τα επιτόκια χορηγήσεων. Όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου, τα επιτόκια θα πρέπει να συμβαδίζουν με ό, τι γίνεται στην Ευρώπη, καθώς το άνοιγμα της «ψαλίδας» παραμένει μεγάλο συγκριτικά με τα επιτόκια της Ε.Ε. Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι η πιστωτική επέκταση στην Ελλάδα εξελίσσεται με ταχύτερο ρυθμό απ΄ ό,τι στην Ευρώπη, καθώς τα νέα δάνεια χορηγήθηκαν με ρυθμό 8,8% τον περασμένο Μάιο στην Ελλάδα, ενώ στην Ε.Ε. με 3,1%.

BEA: Εκρηκτική η κατάσταση από τα ύψος των ακάλυπτων επιταγών

Χρειάζεται ρευστότητα η αγορά

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι μεταχρονολογημένες επιταγές, χρόνια τώρα αποτέλεσαν μία πρακτική της αγοράς που λειτούργησε αυτορυθμιζόμενη, με κανόνες «εν τη πράξει» και διευκόλυνε τις επιχειρήσεις ως πιστωτικό εργαλείο, ιδιαίτερα τις μικρότερες όπως είναι ευνόητο. Από πλευράς τους και οι Τράπεζες - κυρίαρχοι παίκτες της χρηματοπιστωτικής αγοράς αποδέχθηκαν την πρακτική και στήριξαν δάνεια στη βάση των προς είσπραξη επιταγών που διαθέτουν οι πελάτες τους.

Παράλληλα ανέκαθεν οι δείκτες των ακάλυπτων επιταγών απετέλεσαν οδηγό για τα προβλήματα ρευστότητας την πιστωτική ασφυξία και τον βαθμό επισφάλειας που δημιουργείται από την ανεπιτυχή επιχειρηματικότητα. Η πρόσφατη κρίση έχει περάσει όμως τις δικές της επιπτώσεις στο σύστημα πληρωμών με μεταχρονολογημένες επιταγές, με διεύρυνση του χρόνου εξόφλησης (που φθάνει σήμερα και το δωδεκάμηνο), ενώ η εκρηκτική κατάσταση από το ύψος των ακάλυπτων επιταγών το εξάμηνο του 2009 αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο με άκρως ανησυχητικές δια-

Λιγότερη γραφειοκρατία Απλούστευση των διαδικασιών για ίδρυση επιχείρησης υπόσχεται ο Κ.Χατζηδάκης Η απλοποίηση της διαδικασίας για την ίδρυση επιχειρήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου προβλέπει έως 4 διαδικασίες για την ίδρυση επιχείρησης, έναντι 18 σήμερα. «Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των νέων επιχειρηματιών και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει περαιτέρω τη διαφάνεια στις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με ένα πιο σύγχρονο, πιο διαφανές και πιο ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες του διαδικτύου. Απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα σχετικά με τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης είπε «δεν είναι στις προτεραιότητές μας, ισχύουν οι παλαιότερες τοποθετήσεις μας».

στάσεις. Σήμερα οι περισσότερες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν εμπλοκή σε θέματα ρευστότητας άμεσα ή έμμεσα, είτε εξαιτίας δυσκολίας πληρωμής, είτε εξ αιτίας προβληματικών επιταγών τρίτων. Έτσι σε ένα επικίνδυνο παιγνίδι απεγνωσμένης αναζήτησης λύσεων πληθώρα επιταγών «αντικαθίστανται» «σπάνε» ή τελικά «σφραγίζονται». Το ΒΕΑ κρίνοντας ότι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι ακόμη μεγαλύτεροι από όσο φαίνεται - ζητάει σοβαρή και μελετημένη αντιμετώπιση του φαινομένου με άμεση εξασφάλιση ρευστότητας

Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων από τη Δευτέρα Εκδόθηκε νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων με αριθμό 4/2009 που θα έχει ισχύ από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009, στο οποίο περιλαμβάνονται 128 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, 4 διορθώσεις τιμών (μειώσεις), 6 διαγραφές και 56 μεταβολές που δεν αφορούν όμως τιμές. Στο νέο δελτίο περιλαμβάνονται: - 128 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, για τα οποία είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων φαρμακευτικών επιχειρήσεων μέχρι και την 30/06/2009, βάσει της Ερμηνευτικής Εγκυκλίου Α3-759/4/2/2008.

στην αγορά (αναχρηματοδότηση και μικροδάνεια). Ιδιαίτερα σε σχέση με τις Τράπεζες προτείνεται την κρίσιμη περίοδο: • Να αυξηθούν τα πλαφόν δανείων των πελατών με βάση μεταχρονολογημένες επιταγές • Να στηριχθούν περισσότερο οι υγιείς επιχειρήσεις που εκ των πραγμάτων κρατούν διαμαρτυρημένες επιταγές τρίτων με δάνεια στο ύψος τιμολογίων που αντιστοιχίζονται με τις ακάλυπτες επιταγές τρίτων και • Να αναληφθεί ενεργός δράση και από το ΤΕΜΠΜΕ στο ζήτημα των πιο πάνω δανείων. Εξ άλλου η Ευρωπαϊκή Επι-

τροπή μας επιτρέπει πλέον έστω και προσωρινά επιδοτήσεις σε κρατικές ενισχύσεις, χορήγηση ενισχύσεων υπό μορφή μειωμένων επιτοκίων και ενίσχυση επιχειρήσεων για αντιμετώπιση της κρίσης. Όσο το φαινόμενο των ακάλυπτων επιταγών εγκαταλείπεται στην τύχη του οι επισφάλειες διογκώνονται και το σύστημα στη δίνη του θα συμπαρασύρει τους πάντες και σε μία τέτοια περίπτωση, όπως συμβαίνει πάντοτε, εκείνοι που διαθέτουν λιγότερα μέσα άμυνας και αυτοπροστασίας είναι οι μικρότερες επιχειρήσεις, καταλήγει η ανακοίνωση του ΒΕΑ.

Απαντήσεις, αλλά και αιχμές Καμία ανατροπή στο επενδυτικό πρόγραμμα, δηλώνει η ΔΕΗ Σε εξωγενείς παράγοντες, αλλά και στον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας της Επιχείρησης οφείλονται οι όποιες καθυστερήσεις το επενδυτικό πρόγραμμα, δηλώνει η ΔΕΗ, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόγραμμα δεν ανατρέπεται. «Παρά τις ομολογουμένως σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, το πρόγραμμα επενδύσεων δεν ανατρέπεται, καθώς οι καθυστερήσεις αυτές είναι πολύ μικρές μπροστά στις μεγάλης διάρκειας επενδύσεις, που θα καλύπτουν ανάγκες της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για τα επόμενα 3040 χρόνια, με τις νέες μονάδες να εξασφαλίζουν πολύ καλύτερες ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιδόσεις» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Σε ό,τι αφορά τα περί ανάπτυξης πυρηνικών μονάδων, η ΔΕΗ τόνισε ότι ουδέποτε σχεδίασε ή σχεδιάζει την ανάπτυξη πυρηνικών μονάδων, ενώ κατ' επανάληψη στο παρελθόν έχει διαψεύσει σχετικά δημοσιεύματα. Η ΔΕΗ καταλήγει ξεκαθαρίζοντας ότι ως η μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας, οφείλει να εκφράζει γνώμη για το ενεργειακό μέλλον της

16

χώρας στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό επαναλαμβάνει ότι το φυσικό αέριο δεν μπορεί να αποτελεί τη μοναδική στρατηγική επιλογή για την εγκατάσταση νέων θερμικών μονάδων. Επίσης σημειώνει ότι ο ενεργειακός εφοδιασμός των επόμενων γενεών δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και μονάδες Φυσικού Αερίου, αλλά απαιτούνται και θερμικές μονάδες βάσεως, δηλαδή μονάδες άνθρακα. Κατά την Επιχείρηση, αν αποκλειστούν οι μονάδες άνθρακα, λόγω της προστασίας του περιβάλλοντος, η εναλλακτική λύση θα ήταν να εξεταστεί η πυρηνική ενέργεια. Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα σχετικά με τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης είπε «δεν είναι στις προτεραιότητές μας, ισχύουν οι παλαιότερες τοποθετήσεις μας».

Ισοτιμιες

0,74%

ΛΟΝΔΙΝΟ [15/7]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,40970

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,51750

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,85870

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

132,84000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,64130

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

94,23000

[ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Στα 9,5 δισ. ευρώ έφτασε το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας τον Απρίλιο του 2009 σημειώνοντας μείωση κατά 3,4 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές ανήλθαν σε 4,5 δισ. ευρώ και οι εισαγωγές στα 14 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της να μειωθεί από 12,9 δισ. ευρώ σε 9,5 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σε σχέση με το 2008, οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 17% (από 5,4 δισ. ευρώ σε 4,5 δισ. ευρώ) ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης κατά 23% (από 18,3 δις. ευρώ σε 14 δισ. ευρώ). Η δυσμενής οικονομική συγκυρία οδηγεί την ATEbank σε αναθεώρηση του επιχειρησιακού της σχεδίου για την τριετία 2007-2009, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Επίσης έγινε γνωστό ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου θα ανακοινωθούν στις 26 Αυγούστου. Παράλληλα, την Πέμπτη 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιλεγεί πιθανότατα ο αγοραστής της Opel, σύμφωνα με τον μελλοντικό επικεφαλής διεθνών δραστηριοτήτων της General Motors, Νικ Ράιλι. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προβάδισμα στις διαπραγματεύσεις φέρονται να έχουν αυτή τη στιγμή η Magna International και η RHJ International. Σημειώνεται ότι ο Ράιλι, νυν επικεφαλής της GM στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, αναμένεται να αναλάβει το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Β. Αμερικής τον επόμενο μήνα. Μεγάλη υπόθεση εικονικών τιμολογίων, αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Συγκεκριμένα, επιχείρηση της Λέσβου, που δραστηριοποιείτο στο χώρο της εμπορίας μετάλλων, λάμβανε εικονικά τιμολόγια από ανάλογη επιχείρηση με έδρα την Αθήνα. Η υπόθεση αφορά τις χρήσεις 2004 και 2005, οπότε εκδόθηκαν 72 εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 2,1 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόστιμο για τα εικονικά φορολογικά στοιχεία εκτιμάται στα 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ σε 1,1 εκατ. ευρώ εκτιμάται το πρόστιμο για τον μη αποδοθέντα ΦΠΑ. Οι εμπλεκόμενες εταιρείες εντάχθηκαν στον πίνακα εταιρειών - παραβατών σε υποθέσεις εικονικών τιμολογίων, που τηρεί η Υπ.Ε.Ε., προκειμένου να ενημερώνονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες της και να τον λαμβάνουν υπ' όψη τους κατά την άσκηση του ελεγκτικού έργου τους. Τη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής για τη διαφάνεια στις Κρατικές Προμήθειες, κρίνοντας ότι θα υπάρξει σημαντικό όφελος τόσο για το κράτος όσο και για τις επιχειρήσεις ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Ενα πακέτο μέτρων για τους ροδακινοπαραγωγούς συνοδευόμενο από ένα τελεσίγραφο έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης μετά από τρίωρη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών των βιομηχάνων κομπόστας και παραγόντων των νομών Πέλλας και Ημαθίας. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια εγγυημένη τιμή 18 λεπτών το κιλό για την παράδοση συνπύρηνων ροδάκινων στις βιομηχανίες που μπορεί να αυξηθεί έως τα 21 λεπτά με ενίσχυση του εργασιακού κόστους των βιομηχανιών από το ΛΑΕΚ. Παράλληλα ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στις ποσότητες εκείνες που έχουν υποστεί ζημιές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


17AAA:Layout 1 17/7/2009 9:16 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

τεχνολογία

Νέα Handycam: HD εικόνα όπως δεν έχετε ξαναδεί Έξυπνα χαρακτηριστικά και εκπληκτική σχεδίαση διαθέτει η νέα σειρά με HD βιντεοκάμερες της Sony. Μέσα στο κομψό και συμπαγές σώμα της CX520VE κρύβονται 64 ολόκληρα GB εσωτερικής μνήμης, τα οποία επαρκούν για εγγραφή βίντεο Full HD με ήχο surround 5.1, διάρκειας 25 ωρών. Ο αισθητήρας CMOS Exmor R παρέχει υπερυψηλή ανάλυση για τέλειο αποτέλεσμα ενώ η υψηλής απόδοσης διάταξη ClearVid με τα φωτοευαί-

σθητα στοιχεία δομημένα με την τεχνολογία «back-illuminated», αιχμαλωτίζει περισσότερο φως από τις συμβατικές διατάξεις αισθητήρων. Τα αποτελέσματα της τεχνολογίας φαίνονται σε συνθήκες χαμηλού φωτι-

σμού όπου υπάρχει δραματική μείωση του θορύβου στην εικόνα σε σύγκριση με τα μοντέλα με συμβατικό αισθητήρα CMOS. Η τελευταία έκδοση του επεξεργαστή εικόνας ΒΙΟΝΖ της Sony αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του αισθητήρα Exmor R ενώ συμπληρώνεται από τον υψηλής ποιότητας φακό της σειράς G. Η λειτουργία Active Mode δίνει τώρα ακόμη ευκρινέστερες εικόνες καθώς μειώνει τις επιπτώσεις του κουνήματος της μηχανής έως και 10 φορές συγκρι-

νόμενη με το συμβατικό σύστημα Optical SteadyShot. Επιλέον, η CX520VE /505VE είναι η πρώτη βιντεοκάμερα στον κόσμο (μέχρι και τον Ιούλιο του 2009), η οποία μειώνει τους κραδασμούς σε τρεις διευθύνσεις κατά τη διάρκεια της λήψης βίντεο. Τώρα εκτός από το κούνημα πάνω/κάτω και αριστερά/δεξιά, διορθώνεται και η περιστροφή της βιντεοκάμερας, συμβάλλοντας στην συνολική βελτίωση της σταθερότητας της εικόνας.

Ετοιμάζει τελικά netbook η Apple; Η δημιουργία ενός υπερφορητού netbook ή υπολογιστή tablet από την Apple είναι μια από τις πιο μακρόχρονα φημολογούμενες κινήσεις της εταιρείας. Παρόλ’αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε ακόμα, αν και οι κλασικές εξάρσεις φημών πριν από κάθε μεγάλο event της εταιρείας καλά κρατούν. Μια αναφορά των China Times όμως θέλει τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που συνεργάζονται με την Apple να δέχονται παραγγελίες από την εταιρεία του Cupertino, φαινομενικά για εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή netbooks ή υπολογιστών tablet. Ένα από αυτά τα εξαρτήματα είναι οθόνες μεγέθους 9.7’’ από την

εταιρεία Wintek, που συνήθως χρησιμοποιούνται σε netbooks, ενώ αναφέρονται και οι εταιρείες Foxconn καθώς και η Dynapack, γνωστή για τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που κατασκευάζει. Σύμφωνα με την παραπάνω αναφορά, ο νέος υπολογιστής της Apple θα είναι διαθέσιμος τον Οκτώβρη, σε ετοιμότητα για την εορταστική περίοδο αγορών, ενώ

Logitech Multimedia ηχεία: ήχος 360 μοιρών 4 νέα set multimedia ηχείων παρουσίασε η Logitech με τεχνολογία πανκατευθυντικού ήχου 360 μοιρών: το Z320, το Z323, το Z520 και το Z523. Και τα τέσσερα νέα σετ αποδίδουν θαυμάσια και βελτιώνουν σημαντικά την ηχητική μας εμπειρία σε κάθε περίπτωση, είτε χρησιμοποιούμε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή στη δουλειά μας, είτε ένα φορητό στο σπίτι, τόσο σε Windows ή Mac συστήματα. Αντίθετα με τα συνηθισμένα σετ ηχείων για υπολογιστές που χρησιμοποιούν μεγάφωνα εμπρόσθιας εκπομπής, τα τέσσερα νέα σετ multimedia ηχείων της Logitech προσφέρουν πανκατευθυντικό ήχο 360 μοιρών, κάτι που δημιουργεί

μια χαρακτηριστικά πιο ευρεία ιδανική θέση ακρόασης. Το τελευταίο βοηθά ιδιαίτερα αν μετακινούμε συχνά τον υπολογιστή μας μέσα στον ίδιο χώρο (σπίτι ή γραφείο). Τα νέα σετ διαθέτουν σε κάθε δορυφόρο μεγάφωνα που εκπέμπουν και προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ομοιογενής διάχυση του ήχου, ο οποίος καλύπτει πιο ευρύ χώρο, ώστε να αισθανόμαστε κάθε φορά στο κέντρο της μουσικής σκηνής, ανεξάρτητα από την θέση μας στο χώρο ακρόασης.

η τιμή του θα ανέρχεται περίπου στα 800 δολλάρια. Η τιμή κρίνεται αρκετά υψηλή, καθώς τα συνηθισμένα netbooks διατίθενται για 300 500 δολλάρια, τα iPhones και iPod Touches για 200 300 δολλάρια ενώ τα notebooks της εταιρείας ξεκινάνε από τα 999 δολλάρια. Οι παραπάνω φήμες φαίνονται να έχουν αξιόπιστες πηγές, ενώ ισχυροποιούνται από το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα απεστάλησαν από την Apple για έγκριση αρκετές πατέντες που μπορεί να σχετίζονται με την κατασκευή υπερφορητών υπολογιστών. Μπορεί η Apple να «δοκιμάσει τα νερά» με ένα νέο προϊόν στην ήδη επιτυχημένη γκάμα των υπολογιστών της;

Αναζητήστε συγκάτοικο και χώρο διαμονής Αν ψάχνετε για συγκάτοικο ή διαθέτετε χώρο για ενοικίαση και συγκατοίκηση τότε θα βρείτε πολύ χρήσιμο το flatmates.gr. Μια υπηρεσία πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό, που εμφανίζεται τώρα για πρώτη φορά και στην Ελλάδα. Διαθέτει βάση δεδομένων με αγγελίες ατόμων που αναζητούν χώρο διαμονής και συγκατοίκηση. Αναζητήστε με βάση την περιοχή προτίμησης αλλά και τα χαρακτηριστικά των υποψήφιων συγκατοίκων σας. Info: http://www.flatmates.gr

Miro - Πολυλειτουργικός media player για HD video Παρακολουθήστε περισσότερα από 6000 διαδικτυακά TV shows και podcasts. Το Miro είναι ένας πολυλειτουργικός media player, που προσφέρεται δωρεάν ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Μπορεί να παίξει σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο βίντεο, υποστηρίζει Quicktime, WMV, MPEG, AVI, XVID κ.α. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για αναπαραγωγή fullscreen High Definition video και λειτουργεί αξιόπιστα σε καλές ταχύτητες. Παράλληλα επιτρέπει την αναζήτηση Bit Torrents και την εγγραφή σε BitTorrent RSS feeds για να βρίσκετε εύκολα όσα βίντεο σας ενδιαφέρουν. Info: http://www.getmiro.com/index2.php

Αποκαλύφθηκε παιχνίδι με τον Michael Jackson H MJJ Productions ανακοίνωσε ότι εδώ και μήνες εργάζεται επάνω σε ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Michael Jackson, ενώ έχουν ηχογραφηθεί και ομιλίες από τον πασίγνωστο star πριν τον θάνατο του. Το παιχνίδι θα περιέχει γνωστά τραγούδια του καλλιτέχνη, αλλά δεν έγινε γνωστό το είδος στο οποίο θα ανήκει. Στέλεχος της MJJ Productions ανάφερε: Είμαι σίγουρος ότι θα κυκλοφορήσει. Ο Michael αγαπούσε τα παιχνίδια. Το εν λόγω παιχνίδι, του οποίου το ακριβές όνομα δεν έγινε γνωστό, θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα στα Χbox 360 και PS3.

17

Δημιουργήστε γραφικές παραστάσεις και διαγράμματα Φτιάξτε εύκολα γραφικές παραστάσεις και διαγράμματα. Το Hohli Charts είναι ένας πολύ απλός στη χρήση οδηγός, για να δημιουργήσετε ιστογράμματα (line charts), μπάρες (bar charts), πίτες (pie charts), ραντάρ (radar charts) και πολλά άλλα, επιλέγοντας τον τρόπο μορφοποίησης (συμβολισμούς, χρώματα, μέγεθος, γραμματοσειρές κλπ). Η online αυτή εφαρμογή χρησιμοποιεί ως βάση το Google Chart API. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία δημιουργείται η εικόνα που μπορείτε να κατεβάσετε στον Η/Υ, ενώ σας δίνεται και η διεύθυνση (URL) σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε το διάγραμμα online ή να το εισάγετε στο website ή το blog σας. Info: http://charts.hohli.com


18:Layout 1 17/7/2009 9:15 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:00 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 10:00 ΓΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 10:30 MEDITERRANEO (E) 11:00 ΑΜΗΧΑΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (E) 11:30 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΙ 12:00 ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ (E) 12:30 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΙΧΜΗΣ 13:30 ΡΙΜΕΪΚ (E) 14:30 ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (E) 15:00 ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (E) 16:00 ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ 18:00 Α Ι Γ Α Ι Ο ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ 19:00 ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 21:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΟΤΤΟ 21:05 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ (Γ΄κύκλος) (E) 22:00 ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΜΥΑΛΑ (E) 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 46o ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΡΑΛΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 00:15 71 ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

06.00 STAR SHIP TROOPERS 07.10 ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ 08.10 ΕΚΕΙΝΕΣ ΚΙ ΕΓΩ 09.00 ΒΟΤΚΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 10.00 ΛΙΦΤΙΝΓΚ 11.00 ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.15 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 14.15 EXTREME MAKE OVER- HOME EDITION 16.15 ΣΤΡΑΒΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΣΤΑ F16 ΜΕΡΟΣ ΝΤΕΦΤΕΡΟΝ 17.50 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 18.00 ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 THE XFACTOR LIVE 00.40 ΟΛΑ 9+ 02.45 ΙΧΝΗ ΕΚΓΛΗΜΑΤΟΣ 04.40 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 05.10 MOBILE FUN 05.20 ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ 06:00 ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 07.00 ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 7 08.00 ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΓΑ 09.00 ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ 10:00 ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13.15 ΣΦΗΝΑΚΙΑ 14.00 ΑΛΥΣΙΔΩΤΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ 16:00 BAYWATCH 17.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17.15 ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ 18.00 ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ… ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ 19:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20:00 Η ΝΤΑΝΤΑ 21.00 ΤΙ 30, ΤΙ 40, ΤΙ 50 23.00 LORENZO’S OIL 01.00 10Η ΕΝΤΟΛΗ 02.00 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 03.00 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 03.15 ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ 05:00 BATTLESTAR GALACTICA 06:00 Μ Π Α ΤΜΑΝ 06:30 Π Ι Τ Ε Ρ ΠΑΝ 07:00 ΓΙΟΥ - ΓΚΙ – Ο 07:30 SUPER ROBOT MONKEY08:00 ΠΟΚΕΜΟΝ 08:30 ΦΩΤΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ! 09:00 ΝΤΟΡΑ, Η ΜΙΚΡΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ 09:30 Άμπρα Κατάμπρα 10:00 JUSTICE LEAGUE UNLIMITED 10:30 IGGY ARBUCKLE 11:00 Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο... ΣΚΙΟΥ-

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

ΡΟΣ 11:30 ΜΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ 12:00 ΣΚΟΥΜΠΙ ΝΤΟΥ 12:30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΜ ΚΑΙ ΤΖΕΡΙ 13:00 Μεσημεριανό Δελτίο Σαββατοκύριακου 13:30 ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥ ΡΟΚ 15:45 ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ 16:45 E RING: ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ 17:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 17:45 ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ...ΣΤΟ ΤΣΑΚ 18:45 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19:45 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 21:00 JACK HUNTER: ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ 23:15 ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΓΟΥΙΚ 01:45 ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ 04:15 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΝΑΚΙ

08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΑ ΟΡΙΑ 16:00 OUTDOOR & SPORTS 17:00 ΠΑΜΕ ΤΑΜΕΙΟ 18:00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 18:30 ΑΝΩ ΚΑΤΩ 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 CINEPOLIS 22:00 ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ! 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:30 ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ! 1:00 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ 2:00 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 05:50 Σ Α Β Β Α ΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΤ 10:00 ΤΙΜΟΝ ΚΑΙ ΠΟΥΜΠΑ 10:30 ΤΑ 101 ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ 11:00 ΠΑΠΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ 11:30 ΤΑΡΖΑΝ-Ο ΘΡΥΛΟΣ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 12:30 ΠΑΠΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ 13:00 ΤΑΡΖΑΝ-Ο ΘΡΥΛΟΣ 13:30 ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΖΑΝΙ 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 VFL BOCHUM – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ 00:00 ΣΤΑ ΑΚΡΑ (E)

06:00 ΤΖΙΒΑΕΡΙ 07:00 ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ 07:30 ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ 08:30 ΑΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ09:15 ΑΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ 10:00 Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ 11:00 ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ11:30 ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ 12:10 ΜΕ ΔΥΟ ΜΑΜΑΔΕΣ 13:00 MEGA STAR 14:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 14:50 ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ 15:50 ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΩ 16:30 ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ 17:18 ΜΟΝΟΛΕΠΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:20 ΦΑΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΟΥ 18:00 ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ 19:00 ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 DREAM HOTEL 23:00 48 HOURS FILM PROJECT ATHENS 2009 00:30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ00:45 ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΙ 02:45 Η ΩΡΑ

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 04:40 TELEMARKETING 04:45 TELEMARKETING 04:50 TELEMARKETING 05:00 ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ 0 8 : 0 0 Π Ρ Ω Ι Ν Η ΑΤΖΕΝΤΑ 09:30 ΜΑΖΙ 11:00 ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ 13:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 16:00 TRAVEL GUIDE 17:00 ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΠΑΘΟΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 BLACK&WHITE 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 22:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 00:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 00:30 AUTO MOTO

07:00 ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ 07:20 ΓΟΥΝΤΥ Ο ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ07:35 ΜΠΑΡΝΥ 08:00 LITTLE PEOPLE 08:15 RUPERT 08:30 ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ 08:45 ΜΠΟΜΠ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ 09:00 HELLO KITTY’S PARADISE 09:15 ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 09:30 ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ 10:30 KID SONGS 11:00 ΧΕΛΩΝΟΝΙΤΖΑΚΙΑ 11:30 LEGEND OF THE DRAGON 12:00 ΒΑΛΕΡΙΑΝ ΚΑΙ ΛΟΡΕΛΙΝ 12:30 ΗΡΑΚΛΗΣ 13:30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:45 TV WEEKEND 16:15 ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ (Ε) 18:45 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 LIFESTYLE (Ε) 22:00 ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ 23:00 ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ (Ε)02:00 ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

06.00 BBC LIVE 07.00 ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 08.00 ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ 09.00 ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 10.00 ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ 11.00 ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 12.00 ΑΠΙΘΑΝΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΚΑΙ ΓΚΑΦΕΣ 13.00 ΞΕΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 14.00 ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ,ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 15.00 MOTO GP ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 16.00 ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ 17.00 ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 18.00 CRASH SCIENCE :TRAINS19.00 AMERICA’S NEXT TOP MODEL 20.00 PLANET NEWS 21.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 21.45 ΩΚΕΑΝΟΙ 22.45 CSI, LAS VEGAS ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 23.45 ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 00.45 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 00.50 ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ 01.15 LOVE TRAP 01.30 ΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 02.15 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 03.15 Η ΦΥΣΗ ΓΥΡΩ ΜΑΣ 04.15 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.30 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 05.30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΥΡΑΚΟΤΑΝΓΚΟΥΣ

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383 Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

Παγωτό με ψητές μπανάνες και σως Υλικά -Παγωτό βανίλια -4 μπανάνες Για τη σως μπανάνας -βούτυρο και λεμόνι -4 κ.σ φρέσκο βούτυρο -2 κ.σ χυμός λεμονιού -1 φλ. Χυμός πορτοκαλιού -2 κ.σ μπράντι -2 κ.σ καφέ ζάχαρη -2 δαφνόφυλλα -4 μπανάνες -Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση Ψήνουμε τις μπανάνες στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Για τη σως μπανάνας, βού-

τυρο και λεμόνι. Σε ζεστό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού τα δαφνόφυλλα, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το μπράντι και λίγο αλάτι προσθέτουμε τις μπανάνες σε φετούλες και το αφήνουμε σε χαμηλά φωτιά για λίγο να πήξει. Προσθέτουμε λίγο μαύρο πιπέρι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε το παγωτό βανίλια με την ψημένη μπανάνα, κομμένη στη μέση και περιχύνουμε με τη σως.

[ΖΩΔΙΑ] Κριός Θα νιώσετε έντονη την ανάγκη να κάνετε αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Καλύτερα να είστε πολύ προσεκτικοί, μην βιαστείτε να αποφασίσετε..

Ταύρος Εκμεταλλευτείτε κάποιες ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν οι οποίες θα σας βοηθήσουν πολύ για να τακτοποιήσετε υποθέσεις που ήταν σε στασιμότητα.

Δίδυμοι Θα έχετε την δυνατότητα να ξεπεράσετε εμπόδια που στο παρελθόν σας πίεζαν και πήγαιναν πίσω όλες τις δουλειές σας. Ξεκινήστε καινούργια πράγματα.

Καρκίνος Με τον δυναμισμό σε αρκετά καλά επίπεδα θα κάνετε συζητήσεις ώστε να λύσετε ορισμένα ζητήματα που για αρκετό καιρό σας κρατούσαν σε στασιμότητα. .

Λέων

Παρθένος Καλό θα ήταν να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας σήμερα με ό,τι και αν ασχοληθείτε. Αποφύγετε τις παρορμητικές κινήσεις γιατί θα οδηγηθείτε σε λάθη.

Έχοντας περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια να τον τρώει η απορία γιατί δεν έμοιαζε καθόλου με τα αδέλφια του και τους γονείς του (όλοι τους όμορφοι και αυτός κακάσχημος) μάζεψε όλο του το θάρρος και ρώτησε την μητέρα του: - Μάνα, πες μου την αλήθεια, είμαι υιοθετημένο παιδί; Η μάνα ξεσπάει σε κλάματα και του λέει μέσα σε λυγμούς: - Ναι, παιδί μου! Αλλά δεν έπιασε... Σε γύρισαν πίσω.

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

18

Καλό θα ήταν να διαχωρίσετε κάποιες καταστάσεις αν δεν θέλετε να έχετε πρόβλημα. Δώστε μια σειρά προτεραιότητας. Μην βιάζεστε.

Αιγόκερως Καλό θα ήταν να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί γιατί είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

Υδροχόος

Ζυγός Αυξημένες θα είναι οι υποχρεώσεις που θα έχετε σήμερα. Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να βάλετε ένα πρόγραμμα για να αποφύγετε τα λάθη.

Σκορπιός Θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε εδώ και τόσο καιρό. Μην αγχώνεστε αν υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις.

Καλύτερα να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σήμερα. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Να είστε υπομονετικοί και ψύχραιμοι για να μην έχετε προβλήματα.

Ιχθείς Βάλτε ένα πρόγραμμα σήμερα και προσπαθήστε να μην παρεκκλίνετε για κανένα λόγο από αυτό. Μπορείτε να καταφέρετε ό,τι και να βάλετε στο μυαλό σας.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ]

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ] Κρίση ταυτότητας!

Τοξότης

Καλό θα ήταν να μην αλλάξετε πορεία επειδή θα συναντήσατε κάποια εμπόδια στον δρόμο σας, έχετε όλες τις ικανότητες για να τα ξεπεράσετε.

Κυνηγούσε... γυναίκες για τα παπούτσια τους Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αποτελούν εδώ και χρόνια σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας και φετίχ για πολλούς άντρες. Ωστόσο, ένας 27χρονος Γερμανός το παράκανε. «Κυνηγούσε» γυναίκες και όταν τις έπιανε, τους έπαιρνε τα παπούτσια... Η γερμανική Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του και τον συνέλαβε,

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 00.30 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας : ΤΣΑΒΕΣ ΒΡ Ιάσονος 130, ΛΙΑΔΕΛΗΣ ΚΑOIL Μπότσαρη 31, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ CYCLON Ν. Δημητρ. 45, ΕΒΟΑΠ SHELL Λαρίσης 8, ΓΚΑΓΚΑΣ DRACOIL Λαρίσης 198, ΑΡΑΒΙΑΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΚΟ Λ. Αθηνών 56 ** ΑΦΟΙ ΤΖΕΚΑ JET OIL Πολυμέρη 177

στη διάρκεια ελέγχου σε αυτοκινητόδρομο. Ο νεαρός θεωρείται ύποπτος για επιθέσεις εναντίον εννέα γυναικών στη Βόννη, το Λεβερκούζεν και την Κολωνία, τις οποίες αιφνιδίαζε, έριχνε στο έδαφος και άρπαζε τα παπούτσια τους. Όπως έγινε γνωστό, ο 27χρονος έχει μερικώς παραδεχτεί το… έγκλημά του.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Σάββατο 18 Ιουλίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Χουρμα Περιστέρα Ανθ. Γαζή - Χατζηαργύρη τηλ. 24210 434240, Γεροβασίλης Απόστολος Κ. Καρτάλη – Γιάννη Δήμου τηλ. 24210 42822, Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης Αναλήψεως 323α - Νικοτσάρα τηλ.24210 71900, Καρακάνας Ιωάννης Αγ. Αναργύρων 89Γ – Μπότσαρη τηλ. 24210 61456 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Σουλτανιάς Δημήτριος Σωκράτους 43 - Σπυρίδη τηλ. 24210 37447 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Κλαδά Μαρία Λεωφ. Ειρήνης 13 τηλ. 24210 60266


19:Layout 1 17/7/2009 9:23 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

πολιτισμός

Την Δευτέρα Λυσιστράτη στο Θερινό Την Δευτέρα 20 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου ο Θύμιος Καρακατσάνης και ο Στάθης Ψάλτης θα πρωταγωνιστήσουν στην Αριστοφανική Λυσιστράτη. Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, κι όμως δεν μπορεί γι’ αυτό να χαρακτηριστεί για ανήθικη. Τουναντίον είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς. Είναι θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων - και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της

γης.. Μολονότι ο μύθος είναι πλάσμα της φαντασίας εξωπραγματικό κι απίθανο, η πορεία του συντελείται με την πιο αβίαστη φυσικότητα κι αληθοφάνεια. Η ψυχολογία των ηρώων, οι λόγοι τους και τα έργα τους δεν έχουνε τίποτα το αδικαιολόγητο. Ο Αριστοφάνης, όσο κανένας άλλος ποιητής του παλιού καιρού, γνώρισε κι απόδωσε με πολλή σοφία και τέχνη την ψυχή των γυναικών του λαού - των νοικοκυράδων. Η «Λυσιστράτη» από την άποψη της συνθετικής τελειότητας και της ισορροπίας μέσων και σκοπού μπορεί να σταθεί δίπλα στο σοφόκλειο δράμα. Η

σκηνή του όρκου των γυναικών, του ερωτικού παιχνιδιού Μυρρίνης - Κινησία, της λιποψυχίας των αντάρτισσων και στο τέλος η θαυμαστή νουθεσία της Λυσιστράτης προς τους εμπόλεμους Αθηναίους και Σπαρτιάτες, είναι από τα πιο αριστουργηματικά κατορθώματα του δημιουργικού Λόγου. Ο Αριστοφάνης σ’ όλα του τα έργα κάνει πολιτική. Γκρεμιστής των «κακώς κειμένων» και δάσκαλος του σωστού. Αλλά στη «Λυσιστράτη», που παίχτηκε στα 411 π.Χ. ο σκοπός του (η ειρήνη) ξεπερνάει τα όρια της πρώτης ανάγκης του λαού για προκοπή και γίνεται ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας. Η

αθηναϊκή πολιτεία, είχε άμεση ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, γιατί αργά η γρήγορα, θα τον έχανε - και μαζί με την Αθήνα θα χανότανε όλος ο έως τότε ελληνικός πολιτισμός. Είχε προηγηθεί η σικελική καταστροφή, η οχύρωση της Δεκέλειας από τους Σπαρτιάτες, η αποστασία των συμμάχων ―όλα τούτα με την προδοσία του Αλκιβιάδη - κι ο λαός ήθελε την ειρήνη. Έτσι το κήρυγμα της Λυσιστράτης δεν είτανε καθόλου ανεδαφικό παρά επίκαιρο και καλοδεχούμενο κάθε καιρό. Σκηνοθεσία: Θύμιου Καρακατσάνη Moυσική: Γιάννη Μαρκόπουλου Σκηνικά - Κοστούμια: Ρένας Γεωργιάδου

O Φίλιππος Πλιάτσικας στη Νέα Ιωνία Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου «Η ΝΙΚΗ» έχει την χαρά να παρουσιάσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα σε μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και ώρα 21:00. Μαζί του στη σκηνή, θα βρίσκεται ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς, ο MC Yinkα, και μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, ανάμεσά τους οι, Αλέκος Βουλγαράκης (κιθάρα), Πάνος Τόλιος (drums), Αλέκος Αράπης ( μπάσο), Γιάννης Σκούταρης (Πλήκτρα), Ειρήνη Αναστασίου (τσέλο) και Νίκη Γρανά (φωνητικά / κιθάρα/ ακορντεόν). Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία της 20ης Ιουλίου, γίνεται από τα παρακάτω σημεία: Γραφεία Ερασιτεχνικής Νίκης - Γραφεία Blue Club - Γραφεία Blue Angels - Όμιλος Φιλάθλων Νίκης Casablanca - Classic - Πρακτορείο ΣΤΡΑΚΑΣ - Ζυγός - ΑΛΦΑ Video Club - Net Spot Internet Cafe - Καφετέρια «ΧΡΩΜΑ» - Ντέρμπι Cafe Verde Cafe (Λεχώνια)- Καφετέρια «GROOVE» - Αρβανιτόπουλος (περίπτερο απέναντι από την εφορία) -

Ψητοπωλείο «Ο ΜΑΝΟΣ» - Μάρμαρα ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ- Σπανόπουλος Θ. (περίπτερο δίπλα στο πρώην 20ο δημ. Σχολείο). Ο Φ. Πλιάτσικας Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1967 από γονείς Θεσσαλούς. Ασχολήθηκε με την μουσική

από τα 12 του χρόνια. Το 1989 ήταν ιδρυτικό μέλος της δημοφιλέστερης μπάντας στην Ελλάδα, των ΠΥΞ ΛΑΞ. Μέχρι το 2004 όπου και σταμάτησε η μπάντα, έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια όπως «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο», «Μοναξιά μου όλα», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» κ.λ.π. Από το

2004 και μετά η προσωπική του πορεία είναι το ίδιο εντυπωσιακή με άλμπουμ που έγιναν επίσης χρυσά, όπως «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Ταξιδεύοντας με άλλο ήχο» (Live από το Μέγαρο μουσικής Αθηνών με την κλασσική ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ), το παλιότερο «Ένα βροχερό ταξί» αλλά και το πρόσφατο «Όμνια» με τραγούδια όπως «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Πόλη χιόνι» κ.α. «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Πόλη χιόνι» κ.α. Σε αυτά τα χρόνια της μουσικής του πορείας έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως R.E.M., Sting, Eric Burdon, Mare Almond, Steve Wynn, Gordon Gano, Loop Guru, I Muvrini, Χ. και Π. Κατσιμίχας, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Ε. Αρβανιτάκη, Δ.Μητροπάνος, Β.Παπακωνσταντίνου, Λ.Μαχαιρίτσας, Δ.Τσάκνης και πολλούς άλλους. Έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ψαράδικη Βραδιά στο Δήμο Νέας Αγχιάλου

5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη Ψαράδικη Βραδιά την Κυριακή 12 Ιουλίου στο γραφικό λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου. Την εκδήλωση, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Νέας Αγχιάλου. Ο κόσμος που βρέθηκε στο λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου απόλαυσε δωρεάν νόστιμο ψάρι και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με το μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Πάγκαλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ν. Αγχιάλου κος Καραπατάκης Ηλίας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ν. Αγχιάλου κος Τσάμης Ευθύμιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου. Ο Δήμαρχος Ν. Αγχιάλου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού εκφώνησαν σύντομες ομιλίες προς το κοινό, αναφέρθηκαν στα έργα και τις εκδηλώσεις που διεξάγονται στο Δήμο, και προέτρεψαν τους παραβρισκόμενους να απολαύσουν τη λαϊκή βραδιά. Πολύ ωραίο θέαμα παρουσίασε και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Αγχιάλου αλλά και όλοι οι παραβρισκόμενοι χόρεψαν με κέφι ακολουθώντας την ωραία λαϊκή μουσική.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 και ώρα 9:00 μ.μ., το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο Νέας Αγχιάλου «Νίκος Σαρμάνης» (Χώρος Γιορτής Κρασιού). Τα χορευτικά τμήματα που θα λάβουν μέρος είναι: Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου Καταγόμενων Εξ΄Ανατολικής Ρωμυλίας Μαγνησίας, Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου των Εν Θεσσαλία Οξυωτών, Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου «Παύλου Μελά» Αραβησσού, Χορευτικό Τμήμα Εκπολιτιστικού Καλλιτεχνικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας «Ο Λαοδάμας» και Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Αγχιάλου. Η εκδήλωση διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Νέας Αγχιάλου με στόχο την προώθηση της επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών χορευτικών σχημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια του Πολιτιστικού Οργανισμού να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας με παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας, με απώτερο σκοπό την τόνωση του ενδιαφέροντος για το χορό ως μορφή έκφρασης και τέχνης.

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής στο Φάμπειο Μουσείο Μουσική βραδιά και θεατρική παράσταση στη Σηπιάδα Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009, ξεκίνα ο διαγωνισμός τεχνικής ζωγραφικής και σχεδίου, ο οποίος θα διαρκέσει για τρεις ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στο Φάμπειο Μουσείο στο Λαύκο. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού σχολείου όπου με την καθοδήγηση του «μαέστρου των χρωμάτων» Θανάση Φάμπα τα παιδιά θα μυηθούν στη μαγικό κόσμο της ζωγραφικής τέχνης. Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει την πρώτη ημέρα ελεύθερο σχέδιο, τη δεύτερη σχέδιο με μοντέλο και την τρίτη σχέδιο με χρωματιστά μολύβια. Την Κυριακή 19 Ιουλίου, στο τέλος του διαγωνισμού θα ακο-

λουθήσει βράβευση των έργων και θα μοιραστούν από τον καλλιτέχνη, αναμνηστικά δώρα (ακριβή αντίγραφα από τα έργα του κ. Φάμπα) σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Μουσική βραδιά με την ορχήστρα Μέθεξις Το Σάββατο 18 Ιουλίου και ώρα 9:30 στην κεντρική πλατεία Προμυρίου, στα πλαίσια των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σηπιάδος, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική βραδιά με έντεχνο – λαϊκό τραγούδι από το γνωστό Βολιώτη μαέστρο Τάσο Ιωακειμίδη και την ορχήστρα «Μέθεξις» η οποία για πάνω από 15 χρόνια γοητεύει με τις μελωδίες της τους Βολιώτες.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σηπιάδος η ΕΚΠΟΛ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προμυριωτών «Γ. Φιλάρετος» Τουρνουά μπάσκετ Από την 19η έως την 23η Ιουλίου 2009, και μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Σηπιάδος και του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου (ΓΑΣ) Σηπιάδος θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ διάρκειας 5 ημερών στο ανακαινισμένο γήπεδο του Δήμου στο Λαύκο, παρουσία διαιτητών τοπικών κατηγοριών. Οι αγώνες θα ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και θα ολοκληρώνονται στις 10:30 το βράδυ. Την 23η Ιουλίου και τελευταία ημέρα

του τουρνουά, μετά την απονομή θα ακολουθήσει βραδινό πάρτυ. Θεατρική παράσταση Την Τρίτη 21 Ιουλίου και ώρα 21:30 θα παιχτεί στο Δημοτικό Σχολείο Λαύκου Σηπιάδος η ρομαντική κωμωδία του Παντελή Χόρν με τίτλο «Το μελτεμάκι», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή. Η παράσταση θα παιχτεί από την Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας Μαγνησίας η οποία πλαισιώνεται από τους ηθοποιούς Δημήτρη Πανταζή, Ειρήνη Κοταρέλα, Μαρίνη Καγιά, Αντώνη Μαραγκάκης, Δήμητρα Κυρατσούδη και Νότα Κοντού. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η ΕΚΠΟΛ και ο Δήμος Σηπιάδος.

19

Χορογραφίες: Δημήτρη Παπάζογλου Στο ρόλο της Λυσιστράτη ο Θύμιος Καρακατσάνης και στο ρόλο του Κινησία ο Στάθης Ψάλτης. Συμμετέχουν: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΚΑΤΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΗΓΟΥ, ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΚΑΒΑΣ ΧΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΨΑΛΤΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΣΙΑΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΡΗΝΙΩ ΚΑΖΑΚΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ, ΡΕΝΑ ΣΦΗΝΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΟΓΛΟΥ Τιμές Εισιτηρίων: 24 Ευρώ και 17 Ευρώ (Παιδικά – Φοιτητικά)

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ” (ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ) Πέμπτη έως Τετάρτη: 19.30, 21.30 “ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 23.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ” (ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ) Πέμπτη έως Τετάρτη: 18.30, 20.30 “ΤΡΑΣΝΦΟΡΜΕΡΣ 2” Πέμπτη έως Τετάρτη: 22.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ΧΑΝΓΚ ΟΒΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 22.15 “Η ΑΡΠΑΓΗ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 20.00, 00.15 ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΧΑΝΓΚ ΟΒΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 20.15, 22.15, 00.15

Ένα γλυκό Μελτεμάκι έρχεται από την Πειραματική Σκηνή και την ΕΚΠΟΛ Η ΕΚΠΟΛ ΝΑΜ παρουσιάζει σε περιοδεία τη ρομαντική κωμωδία του Παντελή Χόρν «Το Μελτεμάκι» από την Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου. Το γλυκό μελτεμάκι λοιπόν θα φυσάει στις εξής γωνιές του νομού μας στις 9:30μμ δωρεάν για το κοινό: Τρίτη 21 Ιουλίου στον Λαύκο, Σάββατο 8 Αυγούστου στο Στεφανοβίκειο, Κυριακή 9 Αυγούστου στον Άγ.Γεώργιο Νηλείας (θέατρο Αλώνι), Τρίτη 18 Αυγούστου στη Ζαγορά. Ένα ελκυστικό κι έξυπνο παιχνίδι, γραμμένο με όρεξη και πολύ κέφι, είναι το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χόρν, μία από τις καλύτερες κωμωδίες του μεγάλου μας δραματουργού. Βρισκόμαστε σε ένα νησί του Αιγαίου. Ο κεντρικός ήρωας, ένας αξιωματικός του ναυτικού, μετά από μία στερημένη και σκληρή ζωή στη θάλασσα, επιστρέφει στο γαλήνιο, ήρεμο και ειδυλλιακό τοπίο του νησιού του. Απολαμβάνει τη συντροφιά των φίλων του και τις περιποιήσεις της γυναίκας του που τον καλοταΐζει και τον φροντίζει. Ένα αιφνίδιο «μελτεμάκι», όμως, θα ταράξει το ήσυχο κι απάνεμο λιμανάκι που είχε αράξει. Μία δροσερή και φρέσκια αύρα που συνοδεύει την είσοδο ενός νεαρού κοριτσιού. Η αγνή, θερμή και ολοζώντανη παρουσία της ανιψιάς του θα αναστασώσει τον άλλοτε κουρασμένο άντρα, που θα τολμήσει να ποθήσει και να διεκδικήσει το καλύτερο, το άφταστο. Οι κωμικές σκηνές που διαδέχονται η μία την άλλη, τα πειράγματα μεταξύ των προσώπων, μία χήρα «φραγκοπαναγιά», που «δεν μπορεί να βλέπει τους άντρες να υποφέρουν», τα ερωτικά τρίγωνα που δίνουν και παίρνουν, η αντρική απιστία και η μελαγχολία, πλέκονται μαζί σε ένα κομψοτέχνημα που μόνο δραματουργοί σαν τον Π. Χόρν αξιώνουν να δημιουργούν. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά – κουστούμια: Χριστίνας Δημητρίου, μουσική: Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς: Δημήτρη Δημητριάδη και Δραματουργική ανάλυση: Εφη Σταυροθεοδώρου. Τους ρόλους ερμηνεύουν: οι Μαρίνα Καγιά, Αντώνης Μαραγκάκης, Δημήτρης Πανταζής, Ειρήνη Κοταρέλι, Δήμητρα Κυρατσούδη και Νότα Κοντού.

Ο Καραγκιόζης στη Δημαρχεία Το Θέατρο Σκιών του Κώστα Σανιδά έπειτα από έναν ενεργό χειμώνα συνεχίζει τις παραστάσεις του και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Ο πασίγνωστος ήρωας του Θεάτρου Σκιών, ο Καραγκιόζης , θα αναλάβει νέα αποστολή και θα σκορπίσει για άλλη μια φορά γέλιο στους μεγάλους και μικρούς φίλους του μέσα από το έργο «Ο Καραγκιόζης στη Δημαρχεία». Ο Καραγκιόζης με το ιδιόμορφο χαρακτήρα του προσπαθώντας να φέρει εις πέρας μια αποστολή μπαίνει για άλλη μια φορά σε βάσανα. Θα καταφέρει άραγε να την φέρει εις πέρας; Ελάτε να δείτε αυτή την ξεκαρδιστική παράσταση και είμαστε σίγουροι ότι θα γελάσετε με την καρδιά σας. Με τις πολύχρωμες φιγούρες, τις ιδιότυπες χειρονομίες και τις χαρακτηριστικές αντιθέσεις τόσο στη γλώσσα όσο και στην ηχητική της εκφορά, ο Κώστας Σανιδάς θα μας μεταφέρει στην πολυδιάστατη πολιτιστική παράδοση του Θεάτρου Σκιών, σ’ ένα θέαμα που λατρεύουν μεγάλοι και μικροί. Τα θαυμάσια και πλούσια σκηνικά του, η υπέροχη μουσική επιμέλεια, οι καταπληκτικές φιγούρες σε συνδυασμό με τα σύγχρονα φωτιστικά συνθέτουν μια πραγματικά πολύ καλά οργανωμένη δουλειά. Σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου 2009, το Θέατρο Σκιών Κώστα Σανιδά θα δώσει παράσταση στο Πηγάδι Πτελεού και ώρα 21.30, και αύριο Κυριακή 18 Ιουλίου , στο Αχίλλειο Πτελεού και ώρα 21.30. Όσοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ή άλλοι φορείς θέλουν να χαρούν τον Καραγκιόζη μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6982448846.


20:Layout 1 17/7/2009 11:55 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

αθλητικά

Οριστικό ναυάγιο με Χ. Αθανασιάδη

Καμία εξέλιξη στα μεταγραφικά για τη Νίκη Απολογισμός χρονιάς από το bcvolos

Από το bcvolos λάβαμε και δημοσιεύσουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το bcvolos για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε στη Β΄ κατηγορία της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. με τα παιδιά της παιδικής ομάδας, η οποία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα κατέλαβε την 3η θέση στο Ν. Μαγνησίας. Επίσης έλαβε μέρος στα τουρνουά των παμπαίδων (2η θέση) και των Μίνι (με δύο ομάδες). Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έγιναν επίσης και οι παρακάτω εκδηλώσεις: Ημερίδα κανονισμών και αθλητισμού, εσωτερικό τουρνουά Χριστουγέννων, τουρνουά Πάσχα με συμμετοχή των παιδικών ομάδων της Ολύμπια Λάρισας, του Γ.Σ.Βόλου και της Ανάληψης, Σεμινάριο μικρών ηλικιών με συνεργασία του Σ.Ε.Π.Κ. με πολύ μεγάλη επιτυχία, εσωτερικό τουρνουά Ιουνίου της ακαδημίας και τμημάτων προμίνι με καλεσμένο τον Βασίλη Γκούμα και τέλος το 1ο camp basketball το οποίο έληξε πριν μια εβδομάδα και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, τόσο οργανωτικά όσο και από την πληθώρα των καλεσμένων οι οποίοι επισκέφτηκαν το camp και μίλησαν στους μικρούς αθλητές (Φραγκίσκος Αλβέρτης, Βαγγέλης Αγγέλου, Γεώργιος Καλαϊτζής, Δημήτρης Μπόγδανος, Χρήστος Μαστραφτσής, Λάππας Γεώργιος, Αντώνης Μυριντζής, Μιχάλης Φρουσκλιάς, Παναγιώτης Νάνης, Ιωάννης Τσουρέλης, Αντώνης Γκοντόπουλος, Χρήστος Πλαϊνός, Κων. Μούτος). Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δημοσιογράφους, όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (έντυπο τύπο- ηλεκτρονικό – ραδιόφωνα – τηλεοράσεις ) για την συνεργασία μας και τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να έχουν επιτυχίες στο δύσκολο έργο τους».

Πλησιάζουν ΜακΙντάιρ οι ερυθρόλευκοι! Ο Τέρελ ΜακΙντάιρ κερδίζει συνεχώς πόντους και απ’ ό,τι φαίνεται είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για τη θέση του πλέι μέικερ! Η Σιένα και ο Μινούτσι αρχίζουν σιγά - σιγά να κάνουν πίσω σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις τους και όλα δείχνουν ότι όσο περνάει ο καιρός, ο χρόνος θα τρέχει υπέρ του Ολυμπιακού. Ο 32χρονος Αμερικανός που την τελευταία διετία έχει κάνει καταπληκτικές σεζόν με την Σιένα, φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τους «ερυθρόλευκους» για συμβόλαιο δύο ετών και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί αυτή η σπουδαία μεταγραφή είναι να υπάρξει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων.

Η προσπάθεια στη Νίκη για εμπλουτισμό του ρόστερ της, προκειμένου να παρουσιαστεί δυνατή στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, συνεχίζεται, αν και κατά τη χθεσινή ημέρα δεν υπήρχε κάποια θετική εξέλιξη στο συγκεκριμένο τομέα. Πρώτος λόγος είναι ότι η περίπτωση του σέντερ φορ Χ. Αθανασιάδη, που πέρσι έπαιζε στην Κέρκυρα, ναυάγησε οριστικά, με τον Σ. Γιδόπουλο να μην κατορθώνει τελικά να μειώσει τις υψηλότατες οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη, που έφταναν μέχρι τις 50.000 ευρώ. Βέβαια αυτό δεν απογοητεύει τον ισχυρό άνδρα των κυανόλευκων, αφού θεωρεί ότι μπορεί να βρει για τη θέση του κλασικού επιθετικού κάτι καλύτερο και απομένει να το αποδείξει. Και φυσικά αυτό επιδιώκει να γίνει με αρκετά λιγότερα χρήματα, καθώς το περσινό συμβόλαιο του βασικού σέντερ φορ, του Λιθουανού Αστράουσκας, που ήταν και μέσα στους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες, δεν ξεπερνούσε τις 30.000. Είναι πάντως γεγονός ότι στη συγκεκριμένη θέση δε θα χρειαστεί να

Ο Χ. Αθανασιάδης αποκτηθεί μόνο ένας ποδοσφαιριστής, αλλά τουλάχιστον τρεις, αφού όσοι μπορούσαν να αγωνιστούν πέρσι στην κορυφή της επίθεσης, δηλαδή οι Αστράουσκας, Μπονβίν και Κανελλόπουλος, αποτελούν παρελθόν. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, εκφράστηκε αρχικά ενδιαφέρον και για τον 27χρονο φορ Βαγγέλη Γκά-

τση, ο οποίος αγωνίστηκε πέρσι με τον Εθνικό Αστέρα, έχοντας όμως ελάχιστες συμμετοχές, έξι τον αριθμό, και σκοράροντας μία φορά. Τελικά ούτε κι αυτή η περίπτωση δείχνει ότι θα προχωρήσει, αφού δεν ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό διοικητική και τεχνική ηγεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναζήτηση για στράικερ περιοχής μάλιστα από πλευράς Νίκης έφτασε μέχρι το μακρινό Μεξικό, αφού διέρρευσε ότι προτάθηκε κάποιος ποδοσφαιριστής ονόματι Σάντσεζ, που έχει ισπανικό διαβατήριο και ανήκει στην Τσίβας Γκουανταλαχάρα. Θυμίζουμε ότι η μόνη μεταγραφή που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι αυτή του 29χρονου στόπερ Δημήτρη Μοράλες, ενώ στις αρχές της άλλης βδομάδας, όταν και θα τελειώσουν οι δοκιμές παικτών, αναμένεται να γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί η «επίσημη» πρώτη της ομάδας της Νέας Ιωνίας, καθώς η συγκέντρωση της προηγούμενης Τρίτης είχε ανεπίσημο χαρακτήρα.

1 εκ. ευρώ θα εισπράξει η ΑΕΚ

Στη Μάλαγα ο Εντίνιο! Ο... αγοραστής βρέθηκε για τον Εντίνιο! Ο διεθνής Πορτογάλος επιθετικός θα συνεχίσει, εκτός απροόπτου, την καριέρα του στην ισπανική Μάλαγα, αποχωρώντας από την «Ένωση», κάτι που έψαχνε ο ελληνικός σύλλογος τον τελευταίο καιρό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και τους Ισπανούς, προκειμένου να παραχωρηθεί ο ποδοσφαιριστής. Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση του 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ, με την «Ενωση» να κρατάει το 40%. Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ η ΑΕΚ θα το εισπράξει μέσα στα δύο επόμενα χρόνια ενώ η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά την ερχόμενη Δευτέρα (20/7). Με αυτό τον τρόπο, η ΑΕΚ χωρίζει με έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο, πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερα συμφέρουσα συμφωνία. Πλέον, η επόμενη κίνηση των «κιτρινόμαυρων» έχει να κάνει με την οριστικοποίηση της συμφωνίας του

φορέσει τη φανέλα με τον «Δικέφαλο». Αντίθετα, δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη καθώς ο Ελληνας διεθνής δεν έχει απαντήσει στην ΑΕΚ, με την προθεσμία να λήγει αύριο Κυριακή. Επιβεβαίωσε ο Εκι

Λεονάρντο. Τα μηνύματα που έρχονται όσον αφορά την ολοκλήρωση του σίριαλ είναι θετικά. Η Ενωση έχει κάνει την πρότασή της και είναι θέμα ωρών για να τελειώσει θετικά η υπόθεση. Οπως λένε στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να έχει κλείσει το θέμα και ο Λεονάρντο να

Οχι μόνο επιβεβαίωσε, αλλά εμφανίστηκε και θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Εκι Γκονζάλες, τον οποίο η φημολογία ήθελε να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους «κιτρινόμαυρους». Ο Αργεντινός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μίλησε στο aek365 και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον, έστω και ανεπίσημο. Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Ντούσαν Μπάγεβιτς και εμφανίστηκε θετικός να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό, αυτή τη φορά, της ΑΕΚ. «Ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ αλλά ανεπίσημα. Με έχει ενημερώσει ο μάνατζερ μου για αυτό. Αν τελικά υπάρξει επίσημη πρόταση εννοείται ότι θα τη μελετήσω σοβαρά» ήταν τα λόγια του Γκονζάλες.

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης παίδων - κορασίδων

Αναχωρεί η Εθνική Ομάδα με τον Δημήτρη Τζουμπουσλή Για μια ακόμη φορά εκπροσωπείται η πόλη μας και η κεντρική Ελλάδα γενικότερα με τρεις αθλητές σε διεθνές πρωτάθλημα της εθνικής ομάδας πάλης. Πιο συγκεκριμένα, αναχωρεί στις 19 Ιουλίου για τη Σερβία και το Zrenjanin η Εθνική Ομάδα Παίδων - Κορασίδων, που θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελευθέρας & Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Προπονητής του εθνικού μας συγκροτήματος ο βολιώτης κ. Δημήτρης Τζουμπουσλής με δεύτερο τον κ. Δεσκουλίδη, αρχηγός δε της αποστολής είναι μια πολυδοξα-

σμένη μορφή του ελληνικού αθλητισμού και ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ, ο κ. Κων/νος Θάνος. Δυναμική παρουσία λοιπόν για μια ακόμη φορά εκ μέρους των αθλητών του Παλαιστικού Ομίλου Βόλου στο εξωτερικό,

20

μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όπου κατέκτησαν και τις πρώτες θέσεις που αποτέλεσαν “ τα εισιτήρια” για τη Σερβία. Μέχρι στιγμής (οι τελικές συμμετοχές θα ειναι

γνωστές το βράδυ της Κυριακής) έχουν δηλώσει συμμετοχή 22 χώρες με 700 αθλητές περίπου. Οι αθλητές της ομάδας ειναι οι εξής: Βαλκανιώτης Θεοδόσης (46 κιλά ΠΑΟ ΒΟΛΟΥ), Αϊβαζόγλου Στέλιος (50 κιλά), Σαντικιάν Γιάννης (54 κιλά - ΠΑΟ ΒΟΛΟΥ), Οβσεπιάν Αντρανικ (58 κιλά), Σαββουλίδης Γεώργιος (63 κιλά), Χρυσομάλλης Νικόλαος (69 κιλά), Δραμιτινός Θεόδωρος (76 κιλά), Καρσλίδης Πέτρος (85 κιλά), Ροσμέντωφ Κάχι (100 κιλά) και Καρακατσάνη Γεωργία (70 κιλά ΠΑΟ ΒΟΛΟΥ).

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

Παίρνει Ιμπραΐμοβιτς η Μπάρτσα

Η εντυπωσιακότερη... ανταλλαγή του μεταγραφικού καλοκαιριού τελικά ολοκληρώθηκε! Η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ συμφώνησαν αρχικά για την ανταλλαγή των Ετό με Ιμπραϊμοβιτς, όπως ανακοινώθηκε από τις επίσημες ιστοσελίδες των δύο ομάδων. Η συμφωνία θέλει την Μπαρτσελόνα να δίνει στην ιταλική ομάδα ένα ποσό της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ, συν τους Ετό και Χλεμπ (ο δεύτερος για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού) για τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Το μόνο που απομένει είναι οι προσωπικές συμφωνίες του Σουηδού και του Καμερουνέζου, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα.

Τα «όχι» έφεραν αναστάτωση στην Εθνική μπάσκετ Ανω - κάτω έχει γίνει η Εθνική μετά και την άπόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να μην αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας! Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του, ο Γιόνας Καζλάουσκας ψάχνει τρόπο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και ο... Μανώλης Παπαμακάριος είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα, όχι μόνο για να συμμετάσχει στην προετοιμασία, αλλά και για να ταξιδέψει στην Πολωνία. Η απόφαση του Διαμαντίδη ήταν το τελευταίο «χτύπημα» για την Εθνική, μετά τη δεδομένη απουσία του Βασιλόπουλου, αλλά και την απόφαση των Παπαλουκά και Τσαρτσαρή να μη συμμετάσχουν φέτος στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μια απόφαση απόλυτα κατανοητή και λογική, με δεδομένο ότι όλα τα παιδιά δεν έχουν απουσιάσει τα τελευταία χρόνια κι έχουν κάθε δικαίωμα να πουν «όχι» για μια φορά στην καριέρα τους. Ωστόσο, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μάλλον δεν έχει την ίδια άποψη και άφησε σαφέστατες αιχμές για την στάση των παικτών κι ενδεχομένως των ομάδων τους.

Φιλικό με Μπόχουμ ο Ολυμπιακός Π. Το πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι θα δώσει σήμερα (19:00 ΝΕΤ) ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μπόχουμ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αναμένεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τους Ντάρμπισιρ και Μαρέσκα, ενώ αντίθετα ο Γκαλέτι δε θα τεθεί στην διάθεσή του. Η κλήρωση του Γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να άφησε χαμόγελα στις τάξεις του Ολυμπιακού, αλλά οι Πειραιώτες έχουν το μυαλό τους μόνο στη σκληρή προετοιμασία.


[

21:Layout 1 17/7/2009 11:45 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

αθλητικά

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Β. έριξε βόμβα για το περσινό με τον Εθνικό Αστέρα

Ισχυρισμός Ροζάλες για στημένο παιχνίδι Ο Πάουλο Ρομπέρτο Ροζάλες ήρθε στον Ολυμπιακό Βόλου φέτος τον Ιανουάριο, με πολλές προσδοκίες, αλλά έφυγε πριν λήξει το πρωτάθλημα, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, που ανάγκασε τον Αχ. Μπέο να του λύσει, με τη σύμφωνη γνώμη του παίκτη, πρόωρα το συμβόλαιό του. Όμως φαίνεται ότι δεν ξέχασε τόσο γρήγορα το πέρασμά του από τους ερυθρόλευκους του Βόλου, αφού από την πατρίδα του, την Αργεντινή, έκανε δηλώσεις στο site www.agenciafe.com , μέσω των οποίων ισχυρίζεται πως ο ίδιος αγωνίστηκε σε «στημένο» παιχνίδι υπέρ των «ερυθρόλευκων» στο περασμένο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής! Αυτό δεν ήταν άλλο από το τελευταίο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στις 8 Μαρτίου, με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα, το οποίο ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 2-0. Μάλιστα όλοι θυμούνται ότι εκείνο το παιχνίδι ήταν αρκετά κρίσιμο, αφού ο Ολυμπιακός αγωνιστικά είχε πάρει για τα καλά την κάτω βόλτα και από κει που πήγαινε για άνοδο, είχε αρχίσει να αμφιβάλει και για την παραμονή του στην κατηγορία, ειδικά αν δεν έπαιρνε το συγκεκριμένο ματς, έχοντας οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη. Οι δηλώσεις λοιπόν του Ροζάλες, όπως δημοσιεύτηκαν πρώτα στο www.agenciafe.com και έπειτα στον ηλεκτρονικό και μικρό μέρος του γραπτού αθηναϊκού Τύπου είναι οι εξής: «Σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια που έπαιξα, μπήκε ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και μας είπε να πέσουμε στην περιοχή, γιατί θα μας έδιναν πέναλτι. Και έτσι ήταν, μας έδωσαν δύο! Το πρώτο το χάσαμε, το δεύτερο το εκτέλεσα εγώ και μπήκε», ενώ ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο αν ήταν στημένη η συγκεκριμένη αναμέτρηση, απάντησε: «Εσένα τι σου φαίνεται; Είναι πολύ σύνηθες εκεί. Επίσης, μας έτυχε το ίδιο εναντίον μας. Αλλά είναι ο τρόπος που εκεί βλέπουν τα πράγματα. Είναι άλλο πράγμα να στο λένε και άλλο να το ζεις! Αλλά αφού είδα τα πέναλτι που μας έδωσε, το κατάλαβα». Βέβαια ο Αργεντινός δεν είπε το όνομα του αντιπάλου του Ολυμπιακού, αλλά το συμπέρασμα για το πού αναφέρεται προκύπτει από το γεγονός πως μόνο στο Ολυμπιακός Β.Εθνικός Αστέρας οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν δύο πέναλτι, το πρώτο από τα οποία το απώλεσε ο Ιωάννου, ενώ

δίστασε να πει ότι το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό «δεν ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες, αλλά για κακή μου τύχη είχα ήδη υπογράψει και δε μου έμενε άλλη επιλογή από το να παίξω! Η αλήθεια είναι ότι δε μου έδωσαν τα χρήματα που είχαμε συμφωνήσει». Όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν τον εξανάγκασε κανένας να λύσει πρόωρα το συμβόλαιό του και φυσικό ήταν αυτό να γίνει με κάποιες περικοπές από τα αρχικά συμφωνηθέντα. Θέμα με οφειλή σε Νοβακόφσκι

το δεύτερο μετέτρεψε σε γκολ ο Ροζάλες. Εκτός όμως από τη βόμβα μεγατό-

νων που έριξε ο Ροζάλες, επεσήμανε επίσης πως η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθε ήταν «μ…ας» (!), ενώ δε

Η απάντηση του Ολυμπιακού Β. Αποφασισμένη να κινηθεί ακόμη και νομικά είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β., προκειμένου να υπερασπίσει τα όνομα και την ιστορία της ομάδας, μετά τις συκοφαντικές για το σωματείο δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή της Π. Ροζάλες. Αναλυτικά η ανακοίνωση - απάντηση, όπως δημοσιεύθηκε στο site της ΠΑΕ, που περιλαμβάνει τόσο τις θέσεις τριών παικτών, των Κοντέωνα, Ιακωβάκη (που είχαν αγωνιστεί στο επίμαχο παιχνίδι) και Αλβαρεζ (που δεν είχε παίξει), όσο και της διοίκησης: «Σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ Paulo Roberto Rosales, οι ποδοσφαιριστές Κοντέων Πέτρος, Ιακωβάκης Γεώργιος και Alvarez Leandro, εκπροσωπώντας το σύνολο της ομάδας, δηλώνουν τα εξής: «Προκαλούν τουλάχιστον κατάπληξη σ’ εμάς, αν όντως έγιναν, όπως καταγράφονται στις σημερινές εφημερίδες. Είναι τουλάχιστον αστείο να υποστηρίζονται τέτοια πράγματα. Μάλλον ο πρώην συμπαίκτης μας είναι απογοητευμένος από την ελάχιστη προσφορά του στην ομάδα και κρίνει με βάση τα όσα γίνονται στη χώρα του. Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε πέρυσι η ομάδα μας και που στην ουσία της αποστέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο στην Super league ήταν η διαιτησία που σε όλη τη χρονιά ήταν απέναντί μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα και δε χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό». «Τέλος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή Πάουλο Ρομπέρτο Ροζάλες διευκρινίζει πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πως εάν και εφόσον δεν έχουν παραποιηθεί, τότε η ΠΑΕ θα κινηθεί νομικά. Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο πρόεδρός μας είναι πασίγνωστο πως ουδέποτε υιοθέτησαν τέτοιες μεθόδους. Αντίθετα η ομάδα μας έχει βιώσει στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά εις βάρος της».

Δεν εμπνέει ανησυχία στους διοικούντες του Ολυμπιακού το ότι η παλιά υπόθεση οφειλών στον Νοβακόφσκι τελεσιδίκησε, με αποτέλεσμα αν δεν πληρωθούν τα 38.000 ευρώ που είναι το ποσό που έχει λαμβάνειν ο Πολωνός, να μην μπορούν να πάρουν μέρος οι ερυθρόλευκοι στο νέο πρωτάθλημα. Στην οφειλή προς τον Νοβακόφσκι είχε αναφερθεί και ο Αχ. Μπέος, όταν είχε πραγματοποιήσει σε συνέντευξη Τύπου στις 27 Μαΐου τον απολογισμό της περσινής σεζόν, τονίζοντας τότε χαρακτηριστικά πως «για την περίπτωση Νοβακόφσκι προσπαθούμε να γλιτώσουμε χρήματα, γιατί δεν τα βρίσκουμε στο δρόμο». Πάντως η ουσία είναι ότι η διοίκηση πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να δώσει τα 38.000 ευρώ στον πρώην ερυθρόλευκο παίκτη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αποβληθεί από τη Β’ Εθνική της σεζόν 2009-10, αν και τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει, όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς. Τη Δευτέρα οι εκλογές του Ερασιτέχνη Τη Δευτέρα 20/7/09 και από ώρες 18.00-21.00 στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Π. Μελά 3, θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του νεοσύστατου σωματείου Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937. Οσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα στο νέο Δ.Σ μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στην κ. Ευγενία Φραγγούλη στο τηλέφωνο 6932872045 μέχρι την Κυριακή 19/7/09. Το νέο Δ.Σ θα είναι 15μελές και τα μέλη του μπορούν να βάλουν από έναν (1) μέχρι και δεκαπέντε (15) σταυρούς σε κάθε ψηφοδέλτιο.

CHAMPIONS LEAGUE

Στα μέτρα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού η κλήρωση Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ στη Νιόν της Ελβετίας και τα νέα για τις ελληνικές ομάδες είναι άκρως ενθαρρυντικά. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ζρίνσκι (Βοσνία) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), ενώ στον δρόμο του Παναθηναϊκού βρίσκεται η γνώριμη σε αυτόν Σπάρτα Πράγας, κόντρα στην οποία οι «πράσινοι» έχουν εξαιρετική παράδοση. Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να περάσουν ακόμα ένα γύρο, αυτό των πλέι-οφ, προτού μπουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι “ερυθρόλευκοι” θα βρεθούν και πάλι στο γκρουπ των ισχυρών. Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 25 και 26 του ίδιου μήνα. Αναλυτικά, η κλήρωση του Champions League: 3ος Προκριματικός Γύρος (ΜηΠρωταθλητές)

Πρώτος Αγώνας: 28/29 Ιουλίου Δεύτερος Αγώνας: 4/5 Αυγούστου 1 Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 2 Σαχτάρ (Ουκρανία) - Τιμισοάρα (Ρουμανία) 3 Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλία) - Τβέντε (Ολλανδία) 4 Σέλτικ (Σκωτία) - Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)

5 Αντερλεχτ (Βέλγιο) - Σίβασπορ (Τουρκία) 3ος Προκριματικός Γύρος (Πρωταθλητές) Πρώτος Αγώνας: 28/29 Ιουλίου Δεύτερος Αγώνας: 4/5 Αυγούστου 1 Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) ή Μποέμιαν (Ιρλανδία)- Πιούνικ (Αρμενία) ή

21

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 2 Ζρίνσκι (Βοσνία) ή Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 3 Ζυρίχη (Ελβετία) - WIT (Γεωργία) ή Μάριμπορ (Σλοβενία) 4 Στρέιμουρ (Φερόε) ή ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Ριλ (Ουαλία) ή Παρτιζάν (Σερβία) 5 Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία) ή Σέριφ (Μολδαβία) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 6 Χαφναρφιορντούρ (Ισλανδία) ή Ακτόμπε (Καζακστάν) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) ή Γκλεντοράν (Β. Ιρλανδία) 7 Εκράνας (Λιθουνία) ή Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Λέφσκι (Βουλγαρία) ή Σαν Τζούλια (Ανδόρα) 8 Βέντσπιλς (Λετονία) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) - Σκόπια (FYROM) ή ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ(Λευκορωσία) 9 Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) ή Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία) - Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) ή Κάλμαρ (Σουηδία) 10 Κοπεγχάγη (Δανία) ή Μόγκρεν (Μαυροβούνιο) - Τίρανα (Αλβανία) ή Στάμπαεκ (Νορβηγία)

Δεν απέφυγαν τα “δύσκολα” ΠΑΟΚ και Λάρισα Τον δυσκολότερο δυνατό αντίπαλο επεφύλασσε η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «δικέφαλος του βορρά» θα βρει μπροστά του τη νορβηγική Βαλερένγκα, αποφεύγοντας, ωστόσο, την Γκέτεμποργκ. Κόντρα επίσης σε πολύ ισχυρό αντίπαλο και συγκεκριμένα στην ελβετική Βασιλεία θα τεθεί η Λάρισα, εφόσον φυσικά προκριθεί ενάντια στη Ρέικιαβικ. Αναλυτικά, ο 3ος προκριματικός γύρος του Europa League: Europa League (3ος Προκριματικός γύρος) Πρώτος Αγώνας: 30 Ιουλίου Δεύτερος Αγώνας: 6 Αυγούστου 1 Σαράγεβο / Σπάρτακ Τρνάβα - Ζεσταφόνι / Χέλσινγκμποργκ 2 Φρέντρικσταντ - Λεχ Πόζναν 3 Ντιφερντάνζ / Ριέκα - Μέταλιστ Χάρκιφ 4 Νάφταν / Γάνδη - Ρόμα 5 Βασλούι - Ομόνοια / HB Τόρσαβν 6 Ααλμποργκ / Σλάβια - Κόζιτσε 7 Γκέτεμποργκ - Χάποελ Τελ Αβίβ 8 Αϊντχόφεν - Τσέρνο Μόρε / Ίσκρα Στάλι 9 Ντόνετσκ / ΜΤΖ Ρίπο - Λιουμπλιάνα 10 Βαλερένγκα - ΠΑΟΚ 11 ΑΠΟΠ Κινύρας - Ραπίντ Βιέννης / Βλάζνια 12 Χόνκα / Μπάνγκορ - Ρόζενμποργκ / Καράμπαγκ 13 Φολκέρκ /Βαντούζ - Λίμπερετς 14 Σεντ Πάτρικς / Βαλέττα Κρίλια Σόφετοφ 15 Σούντουβα / Ράντερς - Αμβούργο 16 Ντιναμό Μινσκ / Τρόμς Μιλάνο / Σλάβεν Μπελούπο 17 Μπρόνμπι / Φλόρα -Λέγκια / Ολίμπι 18 Βοϊβοντίνα - Αούστρια Βιέννης 19 ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Σκόντο / Ντέρι 20 Στεάουα / Ουιπέστ - Φλαμουντάρι / Μάδεργουελ 21 Ζίλινα / Ντάσια Κισινάου Χάιντουκ 22 Μπράγκα - Έλφσμποργκ / Χάλαντας 23 Αμπερντίν - Σίγκμα Ολομουτς / Φραμ 24 Κρουσέιντερς / Ρομποτνίσκι - Οντένσε 25 Σεβόινο / Κάουνας - Λιλ 26 Ανόρθωση / Πέτροβατς Στουρμ / Σιρόκι 27 Φενέρμπαχτσε - Χόνβεντ 28 Μπνέι Γιεχούντα / Ντίναμπουργκ - Ζίμπρου / Πάσος Φερέιρα 29 Κλαμπ Μπριζ - Γκόριτσα / Λάχτι 30 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γιανγκ Μπόις 31 Ρέικιαβικ / Λάρισα - Βασιλεία / Σάντα Κόλομα 32 Τόμπολ / Γαλατάσαραϊ Σλιέμα / Μακάμπι Νετάνια 33 Μέταλουργκς Λιεπάγιας / Ντιναμό Τιφλίδας - Ρούνταρ / Ερυθρός Αστέρας 34 Γιουβένες / Πολόνια Μπρέντα / Γκάντζασαρ 35 Βέτρα / HJK Ελσίνκι- Φούλαμ


22:Layout 1 17/7/2009 11:46 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

αθλητικά

Ηττήθηκε με 1-0 από τη Χοφενχάιμ

Χλωμός και... άοσμος ο ΠΑΟ Απογοήτευσε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με την Χόφενχαϊμ. Οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την γερμανική ομάδα, παρουσιάζοντας τη χειρό-

τερη εικόνα στα μέχρι τώρα τεστ, δείγμα κάθε άλλο παρά θετικό, 12 ημέρες πριν από το πρώτο ματς με την Σπάρτα Πράγας για τα προκριματικά

του Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός είχε γεμάτο το «οπλοστάσιό» του με όλα τα αστέρια να δίνουν το «παρών», την

ώρα που η γερμανική ομάδα αγωνίστηκε με τα... δεύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή με τους χαφ να μην μπορούν σε ολόκληρο τον αγώνα να περάσουν τη μπάλα στους επιθετικούς ήταν εκείνο που φάνηκε περισσότερο. Σισέ, Λέτο και Κατσουράνης ξεκίνησαν για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα με τον Γάλλο επιθετικό να τροφοδοτείται ελάχιστα με αποτέλεσμα να μείνει... άπραγος, ενώ ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε και ο Μπιάρσμιρ που πέρασε ως αλλαγή στο 66’. Η Χόφενχαϊμ στο 27’ έκανε το 1-0 με εξαιρετική ατομική ενέργεια του μεγάλου της αστεριού, Ιμπίσεβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λουκά Βύντρα και αργή αντίδραση του Σαριέγκι που δεν κατάφερε να τον ανακόψει. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μουν (65' Μπιάρσμιρ), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Μάτος (59' Σιμάο), Γκάμπριελ, Κατσουράνης (72΄Καντέ, 88' Μαχλελής), Λέτο (77' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σισέ (83' Πετρόπουλος)

22

ΜΑΡΚΟΣ Κουρτινόξυλο σε μεγάλη ποικιλία Αντηλιακά στορ – ρολοκουρτίνες Κουνουπιέρες για όλα τα κουφώματα Πτυσσόμενες πόρτες - κουπαστές Ασυναγώνιστες τιμές Κατάστημα : Μαιάνδρου 78 με Φιλαδελφείας, Ν. Ιωνία Βόλου

Τηλ. 24210 66513


IP 62.103.135.9

23:Layout 1 17/7/2009 9:22 μμ Page 1

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

μικρές αγγελίες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 01.ΡΕΤΙΡΕ:στο Βόλο 111τ.μ και 79τ.μ ετοιμοπαράδοτα με θέα Πήλιο (77-9) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 02.ΟΙΚΟΠΕΔΑ:στη Κριθαριά σε τιμή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 03.ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου 750τ.μ σε οικόπεδο 2.100τ.μ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 04.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στη Ν.Δημητριάδα 180τ.μ 3 επιπέδων (182-8) 235.000€ 05.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 5ου ορόφου 105τ.μ με τζάκι (43-9) 155.000€ 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Τσαγκαράδα 150τ.μ σε οικόπεδο 2.070τ.μ (133-8) 250.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 155.000€ 08.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 550.000€ 09.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στον Άγιο Γεω. Νηλείας 800τ.μ με σπίτι 63τ.μ (20-9) 130.000€ 10.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Ν.Αγχίαλο 556τ.μ φάτσα θάλασσα με λυόμενο (38-9) 100.000€ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 4ου ορόφου 71τ.μ με πάρκινγκ (44-9) 95.000€ 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 170τ.μ super lux (217-8) 240.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ & parking (10-9) 100.000€ 14.MEZONETA: στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 275.000€ 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (45-9) 245.000€ 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία 80τ.μ σε οικο. 120τ.μ (75-9) 90.000€ 17. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ (74-9) ΕΥΚΑΙΡΙΑ 29.000€ 18.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στα Πλατανίδια 205τ.μ σε οικ. 250τ.μ (73-9) 230.000€ 19.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο κέντρο του Αλμυρού 90τ.μ σε 230τ.μ οικ. (186-7) 97.000€ 20.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στην Πορταριά Προφ. Ηλίας 3.079τ.μ (68-9) 120.000€

…πριν από κάθε αγορά Ακινήτου…. Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

Κανάρη 8, Βόλος ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Μονοκατοικία 98τ.μ. σε οικόπεδο 155 τ.μ., Ιατρού Τζάνου κάτω από Πολυμέρη, 220.000€ Μονοκατοικία γωνιακή, κέντρο, 88τ.μ. ή οικία 134 τ.μ. οικόπεδο 200.000€ Μονοκατοικία 95τ.μ. σε οικόπεδο, 147 τ.μ., στην Καραϊσκάκη, 185.000€ Μονοκατοικία ισόγεια, 65τ.μ., με αυλή πίσω, κοντά στην Κλινική Ιωάννου, 75.000€ Μονοκατοικία Δονδολίνων, 60τ.μ., σε οικόπεδο 60τ.μ., 60.000€

Πωλούνται διαμερίσματα και καταστήματα σε διάφορες περιοχές του Βόλου Αγριά, μονοκατοικία 80τ.μ. σε οικόπεδο 147τ.μ. στην περιοχή Βαρκά, 55.000€ Αγριά, μονοκατοικία στον συνοικισμό, 80τ.μ. σε οικόπεδο 128τ.μ. κοντά στη θάλασσα, 170.000€ Οικόπεδο 305τ.μ. Κασσαβέτη 244.000€ Οικόπεδο 351τ.μ. Κύπρου 190.000€ Οικόπεδο 820τ.μ. κάτω από τον Περιφερειακό 180.400€

Διαμεσολαβούμε με ειδικά συνεργεία για την ανακαίνιση οικιών και επαγγελματικών χώρων

Κων/τία Μακαρώνα - Λαϊνα τηλ. 24210 22824 - κιν. 6982479991 - 6973585390

ΠΑΪΖΑΝΟΣ Β.-ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ Α. Ο.Ε NAKOS CENTER 1ος ΟΡΟΦΟΣ

6945 125 805

www.ktisis-realestate.com ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ 1. Οικόπεδο στον Αγ. Γεώργιο Ιωλκού, 3.220 τ.μ. ( 550.000 €) 2. Αγροτεμάχιο 2.680 τ.μ στον Αγ. Βλάσιο, με παλιό 2όροφο πέτρινο οικίσκο 100 τ.μ. ( 35.000 € ) 3. Γκαρσονιέρα ημιυπόγεια στην Γκλαβάνη, 30 τ.μ ( 12.000 € ) 4. Κτίριο με διαμερίσματα Ιωλκού & Μακρυγιάννη, 202 τ.μ ( 185.000 € ) 5. Οικόπεδο 450 τ.μ στην Αγριά, με οικία (179.000 €) 6. Εξοχική Κατοικία στην Πάλτση, 50 τ.μ σε οικόπεδο 4.600 τ.μ ( 55.000 € ) 7. Εξοχική Κατοικία στην Μακρυνίτσα 165 τ.μ, σε επίπεδο οικόπεδο 480 τ.μ, με εκπληκτική θέα ( 359.000 € ) 8. Ρετιρέ 129 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ & αποθήκη και απεριόριστη θέα, ( 205.000 € ) 9. Επαγγελματικός χώρος 1.000 τ.μ, σε όροφο, με προοπτική για 500 τ.μ ακόμη ( 500.000 € ) 10. Κατάστημα 168 τ.μ, ημιυπόγειο, ιδανικό για γραφείο ( 75.000 € ) 11. Οικόπεδο στα Μελισσιάτικα, 1.275 τ.μ. με απεριόριστη θέα ( 165.000 €) 12. Πέτρινο διώροφο στο Λεφόκαστρο 150 τ.μ, σε οικόπεδο 600 τ.μ ( 249.000 € ) 13. Οικόπεδο προς ένταξη στα Αμπελάκια Αλυκών με εκπληκτική απεριόριστη θέα ( 139.000 € ) 14. Διαμέρισμα ιδανικό και για επαγγ. Στέγη, 107 τ.μ στα Δικαστήρια, ( 95.000 € ) ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 1. ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ, ημιτελής 240 τ.μ σε οικόπεδο 270 τ.μ ( 450.000 € ) 2. Χρυσοχοϊδη, 106 τ.μ σε οικόπεδο 169 τ.μ ( 170.000 € ) 3. Νέα Ιωνία, 120 τ.μ σε οικόπεδο 160 τ.μ ( 140.000 € ) 4. Αθηνών, 100 τ.μ σε οικόπεδο 280 τ.μ ( 170.000 € ) 5. Χρυσοχοϊδη, ημιτελής 272 τ.μ σε οικόπεδο 275 τ.μ ( 198.000 € ) 6. Αγία Παρασκευή, 100 τ.μ σε οικόπεδο 300 τ.μ ( 160.000 € ) 7. Άνω Λεχώνια, ημιτελής, 120 τ.μ σε οικόπεδο 120 τ.μ ( 190.000 € ) 8. Κάτω Λεχώνια, 220 τ.μ σε οικόπεδο 1000 τ.μ ( 390.000 € ) 9. Κουκουράβα, πέτρινη μονοκατοικία με μοναδική θέα, 185 τ.μ σε οικόπεδο 756 τ.μ ( 598.000 € ) 10. Αλυκές, καινούργια υπερπολυτελής, 534 τ.μ σε οικόπεδο 248 τ.μ 11. Αγ. Ανάργυροι, 96 τ.μ σε οικόπεδο 156 τ.μ ( 110.000 € ) 12. Διμήνι, 100 τ.μ σε οικόπεδο 250 τ.μ ( 170.000 € ) 13. Κάτω Λεχώνια, 220 τ.μ σε οικόπεδο 450 τ.μ ( 295.000 € ) 14. Κάραγατς, μεζονέτα 200 τ.μ, σε οικόπεδο 152 τ.μ ( 297.000 € ) 15. Μαβίλη, μεζονέτα 154 τ.μ, σε οικόπεδο 150 τ.μ ( 260.000 €) 16. Αγ. Παρασκευή, Λέσβου, 100 τ.μ σε οικόπεδο 500 τ.μ ( 180.000 € ) ΟΙΚΟΠΕΔΑ 1. Κουντουριώτου, 271 τ.μ , με Σ.Δ 1,8 ( 210.000 € ) 2. Ν.Ιωνία, 169 τ.μ, με Σ.Δ 2,4 ( 140.000 € ) 3. Αλυκές, 360 τ.μ, ( 150.000 € ) 4. Κάραγατς, 450 τ.μ, ( 360.000 € ) 5. Σουτραλί, 450 τ.μ ( 230.000 € ) 6. Αμπελάκια Αλυκών, οικόπεδο προς ένταξη, με εκπληκτική απεριόριστη θέα ( 139.000 € )

7. Ανακασιά 500 τ.μ, ( 140.000 € ) 8. Αλυκές, 200 τ.μ, ( 84.000 € ) 9. Ν.Ιωνία, 305 τ.μ ( 117.000 € ) 10. Ν.Ιωνία, Λαμψάκου, 730 τ.μ ( 255.000 € ) 11. Ανακασιά – Αηδονοφωλιές, 3.000 τ.μ κατάλληλο για επαγγελματική στέγη 12. Άνω Βόλος οικόπεδο 716 τ.μ , ( 105.000 €) 13. Άνω Βόλος, οικόπεδο 980 τ.μ με απεριόριστη εκπληκτική θέα, ( 179.000 € ) ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Α. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ 1. Γκλαβάνη, ημιυπόγεια 30 τ.μ ( 12.000 € ) 2. Παπαδιαμάντη & Παγασών, 28τ.μ , με θέα σε πάρκο & αποθήκη ( 42.000 € ) 3. Χατζηαργύρη καινούργια πολυτελής, 39 τ.μ ( 78.000 € ) 4. Ρ. Φεραίου, καινούργια υπερπολυτελής, 27 τ.μ, ( 59.000 ) Β. ΔΥΑΡΙΑ 1. Καραμπατζάκη, 68 τ.μ, ά ορόφου με θέα σε κήπο, (105.000 € ) 2. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 58 τ.μ ( 120.000 € ) 3. Νεάπολη, καινούργιο, 50 τ.μ, ( 120.000 € ) 4. Παλαιά, 65 τ.μ, ( 130.000 ) 5. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 52 τ.μ, ( 116.000 ) Γ. ΤΡΙΑΡΙΑ 1. Νέα Ιωνία, 80 τ.μ ανακαινισμένο ( 83.000 €) 2. Ιωλκού & Μαγνήτων, παλαιό 90 τ.μ, ( 85.000 ) 3. Τριανταφυλλίδη, καινούργιο, 92 τ.μ ( 142.000 € ) 4. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 96 τ.μ ( 200.000 € ) 5. Γιάννη Δήμου, καινούργιο, 81 τ.μ ( 130.000 € ) 6. Τ. Οικονομάκη , 100 τ.μ ( 100.000 € ) 7. Βύρωνος, 107 τ.μ, με τρείς κρεβατοκάμαρες ( 155.000 € ) 8. Νεάπολη, 76 τ.μ, καινούργιο, ( 150.000 € ) 9. Τρικούπη, 100 τ.μ με 3 κρεβατοκάμαρες, ( 180.000 € ) 10. Ν.Ιωνία, 79 τ.μ, ( 107.000 € ) 11. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 73 τ.μ, ( 158.000 ) 12. Αγ. Ανάργυροι, Ζαλόγγου, 63 τ.μ, ( 87.000 € ) 13. Μαυροκορδάτου, 2ετίας, 93 τ.μ ( 145.000 € ) Δ. ΡΕΤΙΡΕ 1. Παπαδιαμάντη & Παγασών, 129 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ & αποθήκη και απεριόριστη θέα, (205.000 € ) 2. Μαιάνδρου, 108 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ & αποθήκη και απεριόριστη θέα, ( 170.000 € ) 3. Κασσαβέτη, 180 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ και απεριόριστη θέα, ( 260.000 € ) 4. Νέα Ιωνία, 115 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ και απεριόριστη θέα, ( 190.000 € ) 5. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 133 τ.μ, ( 297.000 ) 6. Ν.Ιωνία, 102 τ.μ, ( 179.000 € ) 7. Κωσταντά & Δεληγιώργη, 140 τ.μ ( 198.000 ) ΒΙΛΛΕΣ 1. Αλυκές, 534 τ.μ σε οικόπεδο 248 τ.μ 2. Κάτω Λεχώνια, 390 τ.μ σε οικόπεδο 1.500 τ.μ

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085. Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα, 168τ.μ., με τρεις εισόδους, 12,5τ.μ. πρόσοψη επί της Ανθ. Γαζή, πλήρως ανακαινισμένο. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538. ΒΟΛΟΣ οδός 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ. Πωλείται διαμέρισμα 110 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης, 3ου ορόφου, προσόψεως και διαμπερές, φωτεινό, ήσυχο, ανακαινισμένο, βεράντες με θέα το Πήλιο, φυσικό αέριο. Τηλ. 210 6015255, 6944844500 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Καταπληκτικό οικόπεδο 4.500 τ.μ. μέσα στο χωριό Πινακάτες. Ευκαιρία επένδυσης. Φυσικά επίπεδα με πεζούλες. Οπωροφόρα – καστανιές στα όρια και πλατάνια. Θα ζήσετε στον παράδεισο. Τιμή λογική μικρότερη από την εμπορική αξία. Διαπραγματεύσιμη από το πώς θα αποπληρωθεί. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 Πωλούνται δύο αγροτεμάχια 1 και 3 στρέμματα στην περιοχή της Πάλτσης. Πλησίον δρόμου. Πωλείται επίσης αγροτεμάχιο 5 στρέμματα στη θέση «Αλώνια» Αργαλαστής. Πληροφορίες 6974 417 431. Πωλείται στην Ζαγορά Πηλίου παλαιά κατοικία 50τ.μ., πετρόχτιστη, στην πλατεία Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες στο τηλ. 6947 158714 Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 10000 Τ.Μ ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ‘ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ’ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛ. Η ΜΙΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΧΕΙ 180 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΩΝ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ. ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΟΜΟ ΒΟΛΟΥ-ΑΓΧΙΑΛΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΠΗΛΙΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΙΜΗ 350.000€, Τηλ. 24210 63459, 6992121007. ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΚΤΙΡΙΟ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 130 Τ.Μ ΠΕΡΙ-

σμένες ντουλάπες ρούχων – χαλιών κ.λπ. Λογικό ενοίκιο. Λίγα κοινόχρηστα. Πολιτισμένη παραμονή. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24280 77457, 6978550427 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου προσόψεως 65 τ.μ., Αντωνοπούλου 163 με Αναλήψεως, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, προσόψεως 25 τ.μ., Αναλήψεως 289 με Δεληγιώργη, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειο κατάστημα ή γραφείο 35τ.μ. και με πατάρι 10τ.μ., Κουταρέλια 75 με Γαλλίας, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα Γκλαβάνη 111. Τηλ. 24280 86942, 24210 46545. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ., 3ος όροφος, διαμπερές ανατολικό, με φυσικό αέριο και αυτονομία θέρμανσης, στην οδό 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ 69. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ. 24210-23669 και 6945491611. Ενοικιάζεται τριάρι, με τέντες, aircondition, αυτονομία, φυσικό αέριο, Μαυροκορδάτου 52 – Γαζή. Τηλ. 6974569547. Ενοικιάζεται γραφείο επί της Ιωλκού 17 στον 1ο όροφο. Τηλ. 6940908811. Ενοικιάζεται μονοκατοικία γωνιακή, Παγασών με Δημάρχου Γεωργιάδου, 3 δωματίων με μεγάλο χωλ. Τηλ. 24210 80608, 55932. Ενοικιάζονται δύο καταστήματα, ισόγειο – πατάρι – όροφος. Κουταρέλια 37 – Ερμού. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 24307, 21237, 20929. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95τ.μ., Κουταρέλια 49, στον πρώτο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 20929. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, κατασκευής 2007, 30 τ.μ., 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, κλιματιστικό. Υψηλάντου – Μαυρογένους 30, Τηλ. 24210 81122, 6938831453, ώρες 09.00 – 19.00.

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή 20.000€, συζητήσιμη Τηλ. 6945903160 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην τσιπουράδικο – μεζεδοπωλείο ΜΕΝΤΖΟ, στη γωνία των οδών Πλαστήρα – Φιλ. Ιωάννου 2, έναντι εισόδου ΞΕΝΙΑ Βόλου, εμβαδού 136τ.μ., με πατάρι 68τ.μ., με μηχανισμούς εξαερισμού κουζίνας και λοιπών χώρων, τέντες, φωτιστικά κ.λπ. για κέντρο εστίασης. Σοβαρές προτάσεις στα τηλέφωνα 24210 24646, 6944524915 Ενοικιάζεται κατάστημα 120τ.μ. με αυλή 120τ.μ. για επαγγελματική ή βιοτεχνική χρήση, Νέγρη 17, Βόλος δίπλα στο Μηχανολογικό. Τηλ. 24210 63439, 6972716295 κ. Σταύρο Μητσικώστα. Ενοικιάζεται κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως με Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 22571, 6980228402

Ενοικιάζεται ισόγειο διπλοκατοικίας, 4 δωματίων, στην οδό Τσιμπούκη – Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 46545. Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 2421036341, από τις 17:00 - 22:00. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 3 ΜΕ ΛΑΡΙΣΗΣ 106 ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ Δ.Ε.Η ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ.

ΜΟΝΟ

ΣΟΒΑΡΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΙΜΗ 450.000€,

Τηλ.

Ενοικιάζεται κατάστημα 32τ.μ., Γκλαβάνη 98 – Τ. Οικονομάκη. Τηλ. 24210 26469, 6972751977

24210

63459,

Ενοικιάζεται μαγαζί 280τ.μ., με γραφεία και αυλή, στο Λατομείο, για βιοτεχνικούς χώρους. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 24210 85997, 693014270, 6973 421850.

6992121007.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κεντρικό προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα, 1ου ορόφου, 88 τ.μ., διαμπερές με δύο προσόψεις επί της Ιωλκού 132 με Αγ. Βασιλείου. Φωτεινό, θερμοηχομονωμένο, λουξ κατασκευή, καινούργια ντουλάπια κουζίνας και με εντοιχι-

23

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 120 τ.μ. + πατάρι 20τ.μ., επιπλωμένος με ξύλινα ράφια. Γλάδστωνος 71 μεταξύ Γαζή & Κωνσταντά. Τηλ. 24210 24465.

Ενοικιάζεται κατάστημα παραλιακό, 52τ.μ., στα Καλά Νερά. Τηλ. 6972593952.

Ενοικιάζεται ισόγειο γραφείο επί των οδών Μικρασιατών – Βασάνη πλησίον εφορίας (κατάλληλο για λογιστή – μηχανικό) Πληροφορίες στο τηλ. 6973028215 Πωλείται πολύ καλό περίπτερο με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6981853627. Πωλείται σε νέα οικοδομή, κατάστημα 182τ.μ., με δυο τουαλέτες και μια αποθήκη 10τ.μ. στην οδό Βυζαντίου και Παναγίας Σουμελάς στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 80555, 6932417448.

MAΘΗΜΑΤΑ Καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Τηλ. Επικοινωνίας: 6970355811 Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974677244. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, έμπειρη, αναλαμβάνει υπεύθυνα μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Μεθοδική διδασκαλία και σωστή προετοιμασία για το σχολείο και τις εξετάσεις. Τιμές οικονομικές. Πληρ. στο τηλ. 24210 47882. Μαθηματικός με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου, ιδιαίτερα ή γκρουπ. Τηλ. 24210 60010, 6942 433289.

Πτυχιούχος δασκάλα ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Τηλ. 6979 962009 Καθηγήτρια με δεκαετή εμπειρία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Κιν.: 6977 997491, πρωϊνές ώρες. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου. Τηλ. 6937 667456, 6938047276

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ζητούνται από την εταιρία ΚΑΤΣΕΛΗΣ FAST FOOD (OLD CITY) γυναίκες υπάλληλοι για τετράωρη εργασία από 20-35 ετών. Προηγούμενη προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη. Παράδοση βιογραφικών Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 121, ΒΟΛΟΣ Πωλείται αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai Gets, μοντέλο 2003, Β’ εξάμηνο, full extra, με 115 χιλιάδες χιλιόμετρα, τιμή 4.000€. Τηλ. 6945903160

Ζητείται υπάλληλος γραφείου από εταιρία επίπλων – κουφωμάτων, με γνώσεις υπολογιστή και διαχείρισης καταστήματος. Τηλ. 6976999803.

Σοβατίσματα, χτισίματα, μερεμέτια

Ο Νίκος

Τιμές λογικές Τηλ. 6936167064 Πωλείται Opel Corsa Sport 1.4 Twinport, μοντέλο 2004, 3θυρο, A/C, ABS, 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, συναγερμός, 15’’ ζάντες, προβολείς, bucket καθίσματα, ατρακάριστο, 84.000 km, 6.000 €. Τηλ. 6949616592

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή έκπληξη. Τηλ. 6945903160 36ΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΖΗΤΕΙ ΚΥΡΙΟ ΕΩΣ 46 ΕΤΩΝ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ, ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείτε. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία Μολδαβία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΤΗΛ. 2410-670840


24:24 new.qxd 17/7/2009 5:02 μμ Page 1

TΡΟΦΙΜΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Delivery

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ!!

ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4,90 ευρώ το κιλό ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΟΛΙΟΣ 2,98 ευρώ το κιλό ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΝΟ 1lt 0,99 ευρώ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ 5lt 14,90 ευρώ ΗΛΙΕΛΑΙΟ 10lt 10,90 ευρώ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 1,49 ευρώ το κιλό ΕΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ 2,90 ευρώ το κιλό ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ 500gr 4,95 ευρώ ΓΚΟΥΝΤΑ «ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ» ΡΟΔΑ 3,44 ευρώ το κιλό ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ «ΑΓΡΟΣ» 1lt 0,95 ευρώ ΟΥΙΣΚΙ CUTTY SURK 700ml 11,95 ευρώ

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 40580 έως τις 3 το μεσημέρι ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

30 ΛΕΠΤΑ

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ

Η ΜΠΟΥΧΑΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΑΓ. ΖΟΥΒΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΩΝ Καθαρίζουμε Χαλιά, μοκέτες, φλοκάτες, κουβέρτες, παπλώματα, κιλίμια, σαλόνια, σαλόνι αυτοκινήτου Πλύσιμο και βιοκαθαρισμός στρωμάτων

Ειδίκευση σε χειροποίητα & δερμάτινα χαλιά Επισκευάζουμε Χαλιά, μοκέτες, κρόσσια, ρέλια, πλαστικά & μάλλινα, κολλάρισμα

Καθαριότητα & Υγιεινή από 3,5€/m2

Με κάθε πλύσιμο ΔΩΡΕΑΝ Βιοκαθαρισμός από ακάρεα και μικρόβια Αναλαμβάνουμε απεντομώσεις & απολυμάνσεις όλων των χώρων Μελισσάτικα , Ν. Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 65810, Κιν. 6939399600

ALPHA SYSTEMS

BIOΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ υπεύθυνος πωλήσεων

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ: Νεαπόλεως 4 (παραπλεύρως “see you”) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

Α ΦΟΙ ΜΙΛΤ. ΠΟΛΥζΟΥ

0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΩΣ 72 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ Δημητριάδος & Κοραή, Βόλος Τηλ. 24210 25938 Fax: 24210 20728 e-mail:info@motopolyzos.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 18-07-09