Page 17

17 NEW:Layout 1 16/9/2009 10:04 μμ Page 1

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ελλάδα «Αντιδημοκρατική συμπεριφορά»

Ασφαλές χτύπημα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ, τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα Να μη χαθεί καμία ψήφος «κάτω από την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση» ζήτησε από το λαό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε συγκέντρωση ναυτεργατών στον Πειραιά. Το μήνυμα της κάλπης, επεσήμανε, πρέπει να είναι ότι η εργατική συνείδηση έκανε ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα μπροστά έκανε η λαϊκή αντεπίθεση, τονίζοντας πως οτιδήποτε άλλο θα είναι αρνητικό. «Πρέπει να καταλάβουν, είπε, ότι δεν μπόρεσαν να ενσωματώσουν το ρεύμα δυσαρέσκειας των πολιτών στο καλούπι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ», επισημαίνοντας ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν έχοντας στο νου τους ότι βρίσκονται σε αντί-

θετα στρατόπεδα με την κυρίαρχη πολιτική. Τόνισε ακόμη ότι το ΚΚΕ είναι ασφαλές χτύπημα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η κ.Παπαρήγα είπε ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς όπως τόνισε έρχονται τρομακτικές αλλαγές και συνέπειες για τις νέες γενιές και τους ηλικιωμένους. Την επομένη των εκλογών θα έχουμε μια επανάληψη του ίδιου έργου με εναλλαγή κυβέρνησης, τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κόμματα που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και κόμματα που υπηρετούν αποκλειστικά το λαό. Αναφερόμενη στη ΝΔ είπε ότι λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ «παροχολογεί», λέγοντας ότι

Σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της υγείας διακρίνει ο Γ. Καρατζαφέρης Μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της υγείας και απουσία ουσιαστικής κρατικής βοήθειας κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι μετά από 25 χρόνια που βρέθηκε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν παρατήρησε θεαματικές αλλαγές. «Πάσχουμε στον τομέα της υγείας. Είμαστε η χώρα με τα λιγότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στην ΟΝΕ [...]. Λείπουν πολλά και πάνω από όλα η ουσιαστική βοήθεια του κράτους προς τον ασθενή, προς τα δημόσια νοσοκομεία. Πιστεύω ότι έρχεται μια νέα ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα».

Απορρίφθηκε το αίτημα Ζαγοριανού για εξαίρεση του Ι. Παπανικολάου Σε απόρριψη του αιτήματος Ζαγοριανού για εξαίρεση του προϊσταμένου επιθεώρησης των δικαστηρίων Ι.Παπανικολάου προχώρησε ο Αρείος Πάγος. Στο αιτιολογικό αναφέρεται ότι η αίτηση υπεβλήθη μετά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του κ. Ζαγοριανού, κατά συνέπεια το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανικολάου έχει ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης Siemens.

«Βραχίονα κυβερνητικής προπαγάνδας» χαρακτηρίζει την ΕΡΤ το ΠΑΣΟΚ

επέλεξε αυτή την τακτική για να κερδίσει τα συντηρητικά μεσαία στρώματα. Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι λέει μόνο συνθήματα, κοροϊδεύει το λαό με την αύξηση των 30 λεπτών και καθησυχάζει το κεφάλαιο για διατήρηση των κεκτημένων τους. Επίθεση εξαπέλυσε και σε ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα ότι ούτε και τα ίδια δεν ξέρουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα, λέγοντας ότι η γραμμή τους είναι γραμμή συνηγορίας του ευρωμονόδρομου. Αναφερόμενη στην πράσινη ανάπτυξη, τόνισε ότι θα είναι και αυτή μια καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ τα μέτρα που θα ληφθούν για να βγούμε από την οικονομική κρίση θα οδηγήσουν σε βαθύτερη καπιταλιστική κρίση.

Για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας». Προειδοποιεί, μάλιστα, πως εάν δεν αλλάξει η κατάσταση, θα προσφύγει στο ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την δημόσια τηλεόραση ότι «γράφει ένα νέο ‘έπος’ προπαγάνδας που θα ζήλευε κάθε εταιρεία προβολής και διαφήμισης, για λογαριασμό της ΝΔ». Όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, η διοίκηση της ΕΡΤ «διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό χρόνο κατά το δοκούν, χρησιμοποιεί το ρεπορτάζ με

τρόπο που η ΝΔ να θέτει ερωτήματα ή να προβάλλει στοιχεία που φαίνεται ότι μένουν αναπάντητα και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, διαθέτει τεχνικά μέσα για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών, με δύο μέτρα και δύο σταθμά, έχει επιστρατεύσει νέες μεθόδους για την προβολή των θεμάτων που επιλέγει να δώσει έμφαση η ηγεσία της ΝΔ, προβάλει δραστηριότητες υπουργών, που είναι ενταγμένες στην προσωπική και κομματική προεκλογική τους καμπάνια, και 'βάζει στο ψυγείο' δημοσιογράφους επειδή απλώς καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ ή δεν τους είναι αρεστοί». Το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως παρά τις προσπάθειες που έχει

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσε η Αυστραλία εν όψει εκλογών

Βρέθηκαν στις Σέρρες χαρτονομίσματα από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου

Ταξιδιωτική οδηγία για τη χώρα μας εξέδωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας, λόγω των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και υπό το φόβο επεισοδίων στη διάρκεια των προεκλογικών συγκεντρώσεων. Το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αυστραλούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα να είναι προσεκτικοί γιατί λόγω των εκλογών γίνονται πολιτικές συγκεντρώσεις. «Σε κάποιες απ' αυτές ενδέχεται να σημειωθούν βιαία επεισόδια και θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί και να τις αποφεύγετε» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Στην ίδια ταξιδιωτική οδηγία γίνεται αναφορά στην παγκόσμια πανδημία της νέας γρίπης, στον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά και στην αντιμετώπιση των τουριστών, καθώς γίνεται λόγος για τσαντάκηδες και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, μέρος των 30 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως λύτρα στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, εντοπίστηκαν σε τράπεζα των Σερρών, δυόμισι μήνες μετά την εξάρθρωση της «συμμορίας των 16». Σύμφωνα με τα Νέα, τα χαρτονομίσματα βρίσκονταν μεταξύ χρημάτων που προσπάθησε να καταθέσει στην Αγροτική Τράπεζα Σιδηροκάστρου ένας 50χρονος έμπορος της περιοχής. Ο 50χρονος δήλωσε στην Αστυνομία ότι τα χαρτονομίσματα ήταν μεταξύ χρημάτων που τού είχε παραδώσει συνεργάτης του. Η Ασφάλεια ήλεγξε και τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και διαπιστώθηκε ότι τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα είχαν περάσει από υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην περιοχή των Σερρών, χωρίς ωστόσο να μπλοκαριστούν. Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν στα «ΝΕΑ» ότι κανένας από τους δύο εμπόρους δεν είχε σχέση με τη διακίνηση των χρημάτων.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Μακρακώμη Φθιώτιδας

Παραμένουν στα μπλόκα οι ελαιοπαραγωγοί

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης βορείως της Μακρακώμης Φθιώτιδας. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Λαμία. Συγκεκριμένα, ο σεισμός κατεγράφη στις 10:13 σε απόσταση 22 χλμ. δυτικά της Λαμίας, στα όρια των δήμων Μακρακώμης και Ξυνιάδας. Η δόνηση προκάλεσε αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων της Λαμίας, όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Συνεργεία των δήμων επισκέπτονται τα δημοτικά διαμερίσματα γύρω από το επίκεντρο του σεισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ζημιές. Πάντως, προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί ζημίες ή τραυματισμοί.

Με δεκάδες τρακτέρ παραμένουν παραταγμένοι οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής σε πέντε σημεία του οδικού δικτύου του νομού, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζουν την ομαλή κίνηση των οχημάτων. Οι παραγωγοί είναι παραταγμένοι στην άκρη του δρόμου στους κόμβους: Πορταριάς (Μουδανιά), Τρίγλιας, Ολύνθου, Ορμύλιας, αλλά και στις Καλύβες. Ωστόσο, οι ελαιοπαραγωγοί «εμποδίζουν» την κίνηση μόνο των φορτηγών που μεταφέρουν ελιές ή εξοπλισμό συγκομιδής τους. Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η διεκδίκηση ελάχιστης τιμής 1,20 ευρώ ανά κιλό, για τη φετινή παραγωγή της βρώσιμης ελιάς.

17

κάνει το κόμμα για να επισημάνει όλες αυτές τις ενέργειες, «η διοίκηση της ΕΡΤ παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει». «Είναι προφανές ότι η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έχει πάρει τις αποφάσεις της και για την προεκλογική περίοδο. Έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας» τονίζει.

Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών στα Τρίκαλα Στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκε 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τους ομοεθνείς του, με αιχμηρό αντικείμενο στο ύψος του λαιμού. Το συμβάν σημειώθηκε σε διαμέρισμα της διευρυμένης κοινότητας Ασπροποτάμου, όταν επτά άτομα νεαρής ηλικίας συνεπλάκησαν εξαιτίας προσωπικών διαφορών. Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πύλης.

ΥΠΕΠΘ: Πρόσληψη αναπληρωτών ΠΕ60 ΚΑΙ ΠΕ70 Κατόπιν της αριθμ. 2/2009 γνωμοδοτήσεως της Επιτροπής του άρθρου 28 παρ.4 του Ν.2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία και παρέχεται εξαίρεση της αναστολής προσλήψεων για το υπουργείο Παιδείας κατά την προεκλογική περίοδο, το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2009-2010, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 670 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 345 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ηράκλειο: Ένοπλη ληστεία στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα Ένοπλη ληστεία με λεία 150.000 ευρώ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα στις Πατέλλες Ηρακλείου. Άγνωστος δράστης που είχε καλύψει το πρόσωπο του, μπήκε στο τραπεζικό κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου και με την απειλή όπλου απέσπασε από την ταμία της τράπεζας τα χρήματα και εξαφανίσθηκε.

Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών μετά από καταδίωξη Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη συνελήφθη στη Βέροια ένας 42χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του 3 κιλά και 123 γραμμάρια χασίς. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, οι αστυνομικοί γνώριζαν από καιρό τη δράση του και τον είχαν θέσει υπό παρακολούθηση. Σε μπλόκο που έστησαν, ο 42χρονος έσπρωξε αστυνομικό και στην προσπάθειά του να διαφύγει τον παρέσυρε, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

ΦΥΛΛΟ 17-09-09

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

ΦΥΛΛΟ 17-09-09