Page 1

1186:Layout 1 14/11/2011 11:01 μμ Page 1

CMYK

Το ραδιόφωνο άλλαξε...

... η συχνότητα παραμένει ίδια Καθημερινή εφημερίδα

TOP NEWS ΠΑΡ’ ΟλΙΓΟ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΟλΥΚΑΤΟΙΚΙΑ Για να κλέψουν βενζίνη από μηχανάκι Από τύχη και μόνο δεν κάηκαν ζωντανοί ένοικοι πολυκατοικίας στη Ν. Ιωνία, όταν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ξέσπασε φωτιά στην πιλοτή. Δύο νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών, Ελληνικής και Αλβανικής καταγωγής αντίστοιχα, ως δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

σελ. 7

εΠεσΑΝ σΟΒΑΔεσ σε σΧΟλεΙΟ Έκτακτο πρόβλημα προέκυψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο στεγάζεται σε δημοτικό οίκημα δίπλα από τη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, αποκολλήθηκε τμήμα του σοβά στο διάδρομο του κτιρίου, σε έκταση περίπου 2 τ.μ., γεγονός που κινητοποίησε άμεσα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

σελ. 2

ΑΠΟΠεΙΡΑ λΗσΤεΙΑσ σε ΠΡΑΤΗΡΙΟ σΤΟΝ ΑλΜΥΡΟ συνεχίζονται τα κρούσματα εγκληματικότητας σε περιοχές της Μαγνησίας. σελ. 7 Η ΝΙΚΗ ΚΑΝεΙ ΠΡεΜΙεΡΑ σΤΗΝ ΤσΑΡΙΤσΑΝΗ Στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις θα μπει σιγά – σιγά η Νίκη, με αρχή το Κύπελλο, στις 23 Νοεμβρίου και του πρωταθλήματος στις 27 Νοεμβρίου.

σελ. 12

έτος 5ον

αρ. φύλλου 1186

τιμή 0,15 ευρώ

www. m agnesianews. g r

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ραδιο 1 102,5fm

www.radioena.eu

Taverna Italiana

ΨΑΧΝΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ; Βρες ποιο διανυκτερεύει

Chef Italiano •Pasta fresca

Μπες τώρα στο m.magnesianews.gr από το κινητό σου

Κυριακή ανοιχτά μεσημέρι - Δευτέρα κλειστά Γάτσου 66 • Βόλος • Τηλ.: 24210 57755 (Παγασών γωνία & Ρήγα Φεραίου)

mobile Η πληροφορία είναι στο χέρι σου!

Ο Πρωθυπουργός λουκάς Παπαδήμος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦεΡΟΥΜε

σΤΟ ΧεΡΙ ΜΑσ Ν’ ΑλλΑΞΟΥΜε ΤΗΝ ελλΑΔΑ Ο ΑΝΤ. σΑΜΑΡΑσ

ΔεΝ ΥΠΟΓΡΑΦεΙ ΤΗΝ 6η ΔΟσΗ

Διέγραψε τον Σ. Χατζηγάκη, ο οποίος αντεπετέθη Ξεκάθαρη απάντηση στους επικριτές του -και εντός της ΝΔγια τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.Ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον κ. Παπαδήμο για τον ειδικό σκοπό που έχει αναλάβει και τίποτε παραπάνω. «Δεν δεσμευόμαστε για τίποτε άλλο και δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν» σημείωσε, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί για δεσμεύσεις έναντι της Κομισιόν.

σελ. 11

Παραλίγο «ολοκαύτωμα» σε αποθήκη σκαφών θάλασσας

Με «ολοκαύτωμα» απειλήθηκε στις 8 χθες το βράδυ, η περιοχή Πευκάκια, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο επισκευής σκαφών θαλάσσης, που όμως περιείχε φιάλες υγραερίου, βερνίκια, πολυεστερικά σκάφη και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Για μεγάλη ευθύνη της νέας κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, μπορεί να επιτύχει με την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών εθνών και των διεθνών οργανισμών, με την εφαρμογή της κατάλληλης πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, καθώς και με τη συστράτευση και τη συνειδητή προσπάθεια του ελληνικού λαού.

σελ. 10

Στην καρδιά του χειμώνα μοναδικές προσφορές

ΠεΘΑΝε Ο 59ΧΡΟΝΟσ ΓΙΑΤΡΟσ Δ. ΓΟΥσΙΟσ

Διευθυντής της οφθαλμολογικής του Νοσοκομείου

σελ. 6

σελ. 6

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΓλΙΤΩσΑΝ

εΡΓΑΤεσ σΤΗΝ ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ

σελ. 6

CMYK

Δευτέρα, Τετάρτη απόγευμα ανοιχτά ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 104, ΚΟΜΒΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ, ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 85151, 63682


02:Layout 1 14/11/2011 9:46 μμ Page 1

2 [KAIΡΟΣ] Μαγνησία: -01… 11 οC Βόλος: 05.. 11 οC. Αναμένονται παροδικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01…11 οC. Στον ΒΟΛΟ 05…11 οC

Τρίτη

15

Νοεμβρίου

Γουρία, Σαμμωνά, Αβίβου, Παϊσίου (αρχή νηστείας Χριστουγέννων) Ανατολ. Ηλίου 07.05 Δύση Ηλίου 17.14

Για να γελάσουμε Την αγαπούσε πολύ…

Μπαίνει ένας άνδρας σε ένα μαγαζί με ηλεκτρικά και λέει στην πωλήτρια: - Θα ήθελα ένα δώρο για την πεθερά μου. - Έχουμε ηλεκτρική σκούπα, ηλεκτρικό σίδερο και ηλεκτρική κουζίνα. Τι προτιμάτε; - Ηλεκτρική καρέκλα έχετε;

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1867: Ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α' παντρεύεται την πριγκίπισσα Όλγα, ανιψιά του τσάρου Αλέξανδρου Β'. 1900: Ο φοιτητής της Νομικής Παπαδάκης από την Κρήτη αποπειράται να σκοτώσει με περίστροφο τους καθηγητές του Αγγελόπουλο και Κρασά, επειδή τον απέρριψαν στις εξετάσεις. 1904: Ο Κινγκ Ζιλέτ πατεντάρει την πρώτη ξυριστική λεπίδα που φέρει το όνομά του (Gillette). 1914: Ο ιταλός σοσιαλιστής και μετέπειτα φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι εκδίδει την εφημερίδα «Il popolo d' Italia». 1922: Το έκτακτο στρατοδικείο που δικάζει τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής, εκδίδει την ετυμηγορία του στις 6:30 το πρωί. Στις 11:30 π.μ. οι «6» εκτελούνται. Πρόκειται για τους Δημήτριο Γούναρη (59 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη (68 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Στράτο (50 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Θεοτόκη (44 ετών, Υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη), Γεώργιο Μπαλτατζή (56 ετών, Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη) και Γεώργιο Χατζανέστη (59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης).

σήμερα

«Χειμωνιάτικο» το σκηνικό του καιρού Χιόνι στα ορεινά, βροχές στα πεδινά και απαγορευτικό… Από νωρίς την Κυριακή ο καιρός φόρεσε τα «χειμωνιάτικά» του με χιονοπτώσεις στα ορεινά, βροχές στα πεδινά, δυνατούς αέρηδες και τσουχτερό κρύο. Το ίδιο σκηνικό, αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι σήμερα Τρίτη και από αύριο Τετάρτη αναμένεται, πρόσκαιρη βελτίωση. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και την Κυριακή, χιόνισε στα Χάνια

Πηλίου και το ύψος του χιονιού έφτασε στα 50 εκατοστά, ενώ Πορταριά και Μακρινίτσα δεν είχαν πρόβλημα, καθώς έβρεχε και έπεφτε χιονόνερο. Η θερμοκρασία χθες κυμάνθηκε από -01 ως 11 οC στα ορεινά και 411 οC στα πεδινά. Πάντως, ο δρόμος έμεινε ανοιχτός, καθώς στα Χάνια υπήρχαν εκχιονι-

«Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΕΑΣ O Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις της Ε.Α.Σ Βόλου και σε όποια άλλη εξαγγελθεί για την έλλειψη των τοπικών προϊόντων από τα Super Markets, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Θα είμαστε και εμείς εκεί την επόμενη εβδομάδα καθώς και σε κάθε μελλοντική κινητοποίηση για το θέμα της στήριξης των τοπικών προϊόντων και της παρουσίας τους στις αλυσίδες». «Τέλος θεωρούμε πως και όλοι οι Θεσσαλοί θα πρέπει να αποκτήσουμε επιτέλους καταναλωτική συνείδηση και να στηρίζουμε φανατικά τα τοπικά προϊόντα», επισημαίνεται.

Παρουσιάζεται Πρόγραμμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Training in International Financial Reporting Standards for SMEs» στα πλαίσια της δράσης Leonardo Da Vinci – Transfer of Innovation, διοργανώνει εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις Θεσσαλικές Μικρομεσαίες Επιχει-

ρήσεις. Ομιλητής θα είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου κος Κουμανάκος Ευάγγελος, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 15.11.2011 στις 18.00 στην αίθουσα σεμιναρίων του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Λάρισα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΑΘΙΑΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΔΩΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ PΕΕLING ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 31/12/11

Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη

προβλέπει σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές συννεφιές, αυξημένες στα νότια του νομού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 13 οC, ατ ορεινά και στην πόλη του Βόλου από 5 ως 13 οC. Απαγορευτικό απόπλου Χωρίς συγκοινωνίες παρέμειναν χθες, για δεύτερη ημέρα τα νησιά των Βορείων Σποράδων, μετά τον απαγορευτικό του απόπλου πλοίων και ταχύπλοοων, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, λόγω των ισχυρών ανέμων έντασης 8 ως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Παρουσιάζει το βιβλίο του ο γιατρός Θεόδ. Περράκης Την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: «Τα δημοσιευμένα- Τα παιδιά μας και εμείς στο περιβάλλον της Μαγνησίας» προγραμματίζει ο γνωστός συμπολίτης γιατρός Θ. Περράκης, στη μεγάλη αίθουσα τελετών της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου στις 28/11/2011 και ώρα 19 μ.μ. Θα υπάρχει έκθεση «από υποβρύχιες φωτογραφίες του στο βυθό του Παγασητικού, θα προβληθούν διαφάνειες, από το βυθό του Κόλπου αλλά και από άλλους βυθούς, από αγώνες ιστιοπλοΐας και φοβερές συναρπαστικές φουρτούνες, καθώς και εικόνες από το χαοτικό διάστημα δια του τηλεσκοπίου Hubble Μια και το βιβλίο αφορά θέματα και του βάθους, αλλά και του… ύψους, για τους φίλους της Αστρονομίας και Διαστήματος».

IONIS TOURS ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1980… …ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΒΙΕΝΝΗ από…335€ - ΠΑΡΙΣΙ από…495€ - ΠΡΑΓΑ από…279€ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ από…285€ - ΡΩΜΗ από…385€ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ από…379€ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ από…335€ - ΛΟΝΔΙΝΟ από…525€ ΟΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 265€ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 315€ ΠΡΑΓΑ- ΒΙΕΝΝΗ- ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 445ε ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (3&4 ΗΜΕΡΕΣ) ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ (119€) – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ- ΕΛΑΤΗ- ΠΕΡΤΟΥΛΙ (110€) ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (149€) – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (159€) – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (175€) – ΚΑΣΤΟΡΙΑ (145€)

ΒΑΪΟΣ ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΣ Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου

στικά μηχανήματα και αλατιέρες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας - Β. Σποράδων, που εργάστηκαν, ώστε να μην κλείσει ο δρόμος και έκαναν ρίψεις αλατιού, για να μην παγώσει το χιόνι. Χιονόπτωση σημειώθηκε και στη Όθρυ, με το ύψος του χιονιού να φτάνει στα 50 εκατοστά, όμως δεν σημειώθηκαν προβλήματα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και σήμερα Τρίτη, με κατά διαστήματα βροχή στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά μικρή μείωση της έντασης των ανέμων. Για την Τετάρτη, η Μετεωρολογία

•ΜΠΑΝΣΚΟ –ΡΙΛΑ- ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ 4-6/12 HOTEL 4* - ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 100€ •ΟΧΡΙΔΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ 4-6/12 ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ HOTEL 4* (ΕΝΤΟΣ ΟΧΡΙΔΑΣ) – ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 120€ •ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 ΗΜΕΡΕΣ 3-6/12 ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* 160€ & 5 ΗΜΕΡΕΣ 2-6/12 (ΒΡΑΔΥΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ) 190€

GEISHA TOURS Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης

126

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 78Γ – ΒΟΛΟΣ • ΤΗΛ. 24210 47474 - FAX 47569 • Απογευματινό προσκύνημα στην Παναγία Ελεούσα στο Δομοκό, Κυριακή 13 Νοεμβρίου • Μονοήμερη Παναγία Γκούρα και Τύρνα- Περτούλι, Κυριακή 20 Νοεμβρίου • Απογευματινό στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο Μουζάκι, Κυριακή 27 Νοεμβρίου • Μονοήμερη Πετρίτσι – Σαντάνσκι Βουλγαρίας, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου • Μονοήμερη Όσιο Εφραίμ Αθήνα, Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, 4 Δεκεμβρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20, 24210 34712

ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΜΕΣΑ & ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα Ιωλκού 25- Βόλος (Εναντι ΖΑΡΑ) Τηλ 24210 26848 - κιν. 6977775003

Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Φωτογραφικό υλικό: Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 84 Τ.Κ. 383 34, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4, 86068 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Εκτύπωση: ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«ΒΟΛΟΣ 2» Ιωλκού 352 – ΒΟΛΟΣ (Στάση Πανταζοπούλου) Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00- 14.00 και 18.00 – 21.00 Εκτός Δευτέρας και Τετάρτης απόγευμα

3ήμερη εκδρομή 4/12/2011 – 6/12/2011 ΜΠΑΝΣΚΟ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ – ΜΕΛΝΙΚ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ : 95€/άτομο SPA, Εσωτερική πισίνα, Σάουνα, Χαμάμ : ΔΩΡΕΑΝ 5ήμερη εκδρομή (αναχώρηση το βράδυ) 2/12/2011 – 6/12/2011 στη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 145€/άτομο με πρωινό 4ήμερη εκδρομή (αναχώρηση το βράδυ) 3/12/2011 – 6/12/2011 στη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 120€/άτομο με πρωινό ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Ερώτηση Θαν. Νάκου για κτηνοτροφία « Η εκρίζωση κάθε ζωονόσου αποτελεί προϋπόθεση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όσο διατηρείται η υπάρχουσα κατάσταση, ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας της Ελληνικότητας της φέτας, και η επιβολή κυρώσεων στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αυτό τονίζει ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, σε Ερώτηση που κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μαζί με συναδέλφους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, σχετικά με την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση του κλάδου της κτηνοτροφίας και τις δυσκολίες στην εφαρμογή του προγράμματος εκρίζωσης της τρομώδους νόσου των αιγοπροβάτων.

Η Εναλλακτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Την πολιτική αποτίμηση του προγράμματος της διοικητικής μεταρρύθμισης «ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ» , ένα περίπου χρόνο μετά την εφαρμογή του, έκαναν στελέχη της Εναλλακτικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας Δ. Βόλου, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στο πρ. δημαρχείο Ν. Ιωνίας. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την πορεία του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου και τα προβλήματα των πρώην περιφερειακών Δήμων.

«Παράνομη» στη Ν. Ιωνία Με την ταινία Παράνομη σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μασέ-Ντεπάς, συνεχίζονται την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν.Ιωνίας. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν.Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ.. «Παράνομη» Illegal. Βέλγιο, 2010. Σκηνοθεσία-σενάριο: Ολιβιέ Μασέ-Ντεπάς. Ηθοποιοί: Αν Κεζάνς, Εσέ Λόσον, Γκαμπριέλα Περέζ, Αλεξάντρ Κοντσάροβ. 95’.

Απονομή μπερέ σε νεοσύλλεκτους Πεζοναύτες Από την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής μπερέ στους Πεζοναύτες του Τμήματος Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΤΠΕΝ), της 2011 Γ2 ΕΣΣΟ, στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Γεωργούλα», στη Ν. Ιωνία. Στην τελετή προσκλήθηκαν οι τοπικές αρχές και οι γονείς των Πεζοναυτών.

Συνάντηση Ρουμελιωτών Βόλου Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 6 μ.μ. ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Βόλου καλεί τα μέλη και τους φίλους του στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, για μια απογευματινή συνάντηση. Πληρ. στα τηλέφωνα 6977863440 και 24210-70202.


03νnew:Layout 1 14/11/2011 9:44 μμ Page 1

3

Tρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

τοπικά

Βιοκλιματική ανάπλαση στο Παλαιό Λιμεναρχείο Καινοτομική πρόταση προωθεί ο Δήμος Βόλου με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση Πρόταση για τη βιοκλιματική ανάπλαση μιας υποβαθμισμένης περιβαλλοντικά περιοχής του Βόλου, όπως είναι το Παλαιό Λιμεναρχείο και συγκεκριμένα η οδός Παπακυριαζή, επεξεργάζεται ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήματα Αρχιτεκτονικής και Γεωπονίας) και το ΚΕΤΕΑΘ. Η πρόταση συνδυάζεται με το έργο ανάπλασης του δυτικού παραλιακού μετώπου, το οποίο ξεκινά τις επόμενες ημέρες και στοχεύει στην αναβάθμιση της ζώνης από το Τελωνείο έως τις Αλυκές. Για τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του διπλού σχεδιασμού στην περιοχή, ενημερώθηκε το προεδρείο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Π. Λιμεναρχείου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Κυριακή με τον δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σκοτινιώτης, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για την αξιοποίηση κάθε δυνατής χρηματοδοτικής πηγής και κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Δημοτική Αρχή Βόλου ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέρ-

επομένως, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που αποτελεί τη βασική μας επιδίωξη», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης μιλώντας στους εκπροσώπους των κατοίκων. Από την πλευρά τους, τόσο ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Ζ. Περσουφλιώτης, όσο και τα άλλα μέλη του Δ.Σ., εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η παρέμβαση θα έχει θετικά αποτελέσματα για τη συνοικία τους.

γειας «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοικτών χώρων», που αποτελεί μέρος το επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Μείωση της θερμοκρασίας Το πρόγραμμα, που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση πιλοτικών/επιδεικτικών έργων εντός του αστικού ιστού μεγάλων πόλεων με συγκεκριμένα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και με στόχο την ανάσχεση υπερθέρμανσης που παρατηρείται σε περιοχές με έλλειψη πρασίνου και πυκνή δόμηση.

Η πρόταση για τη βιοκλιματική ανάπλαση της οδού Παπακυριαζή, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ περίπου, αφορά παρεμβάσεις οι οποίες θα αποφέρουν σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως μείωση της μέγιστης θερμοκρασίας περιβάλλοντος κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου, μείωση των ρύπων, της σκόνης και αιωρούμενων σωματιδίων. «Επιλέξαμε την περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου επειδή είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη συνοικία και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιστρέψουμε την κατάσταση αυτή. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση πετυχαίνουμε περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση και,

Πρότυπη πεζοδρόμηση Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην οδό Παπακυριαζή προβλέπεται να δημιουργηθεί πρότυπη πεζοδρόμηση (σε ορισμένα σημεία μπορεί αντί πεζοδρόμησης να δημιουργηθεί δρόμος ήπιας κυκλοφορίας) και άξονας πρασίνου, με δυνατότητα επέκτασης σε επόμενη φάση της πρότυπης πεζοδρόμησης στην οδό Λήμνου, ώστε να περιβάλει το σχολείο και να συνδέσει τους διάσπαρτους χώρους πρασίνου με το πάρκο της οδού Λαχανά. Η αναβάθμιση συμπληρώνεται με δημιουργία εκτεταμένης φύτευσης στην περίμετρο του λιμένα. Η αύξηση του ποσοστού πρασίνου, η σκίαση και η χρήση υλικών εδαφοκάλυψης (υδατοπερατά / υψηλής ανακλαστικότητας στην ηλιακή ακτινοβολία) θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της παρέμβασης.

Μειωμένο κονδύλι για τα έξοδα του Π.Θ. Τη στιγμή που τα χρέη παραμένουν σε υψηλό επίπεδο Μειωμένα κατά 625.000 € είναι τα χρήματα για τα έξοδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φέτος, όπως προκύπτει από την εκταμίευση της τρίτης και μέρους της τέταρτης δόσης που έγινε χθες και φθάνουν στα 2,3 εκ. € για τα λειτουργικά έξοδα, 656.000 € για τη σίτιση και 975.000 € για τους συμβασιούχους διδάσκοντες. Η πρώτη δόση του 2012, αναμένεται το Πάσχα, αν και κανονικά εκταμιεύονταν τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Π.Θ., Μιχάλη Ζουμπουλάκη, η φετινή χρονιά ξεκίνησε με έλλειμμα 3.900.000 €, το οποίο ελέγχθηκε στη συνέχεια λόγω των περικοπών που έγιναν στην κατανάλωση ενέργειας, στις μετακινήσεις, στα οδοιπορικά, στα ενοίκια, αλλά η μεγάλη μείωση έγινε εξαιτίας της αποχώρησης των εργολάβων. Αποτέλεσμα της αποχώρησης των εργολάβων ήταν οι δυσκολίες στην

126

συντήρηση και την καθαριότητα, αλλά το ζήτημα της συντήρησης λύθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Ιδρύματος, οι οποίοι επιβλέπουν καθημερινά το χώρο. Τα προβλήματα Στο Φυτόκο δόθηκε λύση στην καθαριότητα με την χρησιμοποίηση δύο ατόμων κάποιες ημέρες της εβδομάδας, ενώ δεν γίνεται καθαριότητα στη βιβλιοθήκη, στο κτίριο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και στο Εφραίμογλου. Μετά από αυτές τις περικοπές υπολογίζεται ότι το χρέος για το 2012 θα είναι μικρότερο από 2 εκ. €. Πρόβλημα για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, αποτελεί η καθυστέρηση στην τοποθέτηση των 50 μελών ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί το 2010 και το 2011, αν υπάρχει ρητή διαβεβαίωση από το υπουργείο Παιδείας ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν, ενώ για 22 δεν δίνεται

από το λογιστήριο η έγκριση να τοποθετηθούν γιατί έχει ξεπεραστεί η αναλογία 1/10 που ισχύει για τους διορισμούς στο δημόσιο. Έτσι οι πρυτανικές αρχές περιμένουν το ζήτημα να λυθεί με την έναρξη του 2012, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό το χειμερινό εξάμηνο. Πολλά χρέη κοινής ωφέλειας Όσον αφορά στα χρέη προς τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το χρέος προς τον ΟΤΕ φτάνει τις 333.000 € από το 2010. Όμως επειδή δεν καλύφθηκαν κάποιες από τις δόσεις του διακανονισμού που έγινε (τέσσερις δόσεις) η εταιρία έστειλε ειδοποίηση ότι εάν μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου δεν δοθούν χρήματα θα προχωρήσει σε διακοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέ-

ξεων. Προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου θα καλυφθεί ένα μέρος υποχρεώσεων. Ακόμη, τα χρέη προς τη ΔΕΗ φτάνουν τις 700.000 € και από τα χρήματα της δόσης θα καλυφθεί ένα κομμάτι από τα απαιτούμενα. Επιπλέον η δαπάνη ενοικίου μειώθηκε κατά 80.000 €, αφού από τις 400.000 € έπεσε στις 320.000 € για όλα τα κτίρια που νοικιάζει το Π.Θ. Από την 1η Νοεμβρίου οι δύο εργαζόμενοι της εστίας πέρασαν στην δικαιοδοσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διότι προωθείται η διάλυση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας. Τέλος, ένα υπηρεσιακό στέλεχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πιάνει ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας, καθώς θέλει δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί κανονικά.

Έπεσαν σοβάδες στο 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Δεν προκύπτει πρόβλημα σύμφωνα με τον έλεγχο Έκτακτο πρόβλημα προέκυψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο στεγάζεται σε δημοτικό οίκημα δίπλα από τη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, αποκολλήθηκε τμήμα του σοβά στο διάδρομο του κτιρίου, σε έκταση περίπου 2 τ.μ., γεγονός που κινητοποίησε άμεσα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Συνεργεία της υπηρεσίας που προχώρησαν σε συστηματικό έλεγχο της σκεπής, διαπίστωσαν ότι δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η καθαίρεση των σοβάδων στο σύνολο της αίθουσας διδασκαλίας, για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων. Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες από ενισχυμένο συνεργείο του Δήμου, οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μέρες, ενώ κατόπιν θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες καθαρισμού του κτιρίου. Οι απαιτούμενες εργασίες θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό συντηρήσεων και επισκευών του Δήμου. Η αναγκαιότητα εκτέλεσης των εργασιών, οδήγησε στην απόφαση διακοπής της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου την τρέχουσα εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι ηλικίας περίπου 25 ετών και ανήκει μαζί με τα παρακείμενα κτίρια στο ίδιο συγκρότημα με τη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας, το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό τη φιλοξενία υπερτοπικής αγοράς, σχεδιασμός που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Το σχολείο επισκέφθηκε χθες το πρωί, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης, ο οποίος επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Προϊστάμενο Γιάννη Παπαϊωάννου, όσο και με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για να αντιμετωπιστεί άμεσα το έκτακτο πρόβλημα που προέκυψε.

Εγγύηση για ποιοτικά ταξίδια!!! Αναχωρήσεις από Βόλο!!! ΟΧΡΙΔΑ 04/12 – 06/12 Τριήμερη Εκδρομή Ξενοδοχείο MILLENIUM PALACE εντός Οχρίδας Πλήρης διατροφή – Μουσική – Χορός Τιμή προσφοράς Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή —————————————————————— ΜΠΑΝΣΚΟ – ΡΙΛΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ Τριήμερη Εκδρομή 04/12-06/12 Ξενοδοχείο 4*SPA Πλήρη διατροφή 95 ευρώ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5ημ/3νυχ, 02/12 -06/12 ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΜΟΥΖΑΚΙ 05/12 – 06/12 Διήμερη Εκδρομή Ξενοδοχείο Πολυτελείας Ημιδιατροφή Αναχώρηση μεσημέρι 14.30΄ Πισίνα – Χαμάμ –σάουνα ΔΩΡΕΑΝ Τιμή 80 ευρώ —————————————————————— ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΘΗΝΑ 05/12 -06/12 Μουσείο Ακρόπολης Ξενοδοχείο 4* Αναχώρηση μεσημέρι 14.30΄ Τιμή 75 ευρώ ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Διήμερη Εκδρομή 05/12 – 06/12 Τιμή 60 ευρώ ————————————————————————————

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ - ΠΡΕΣΠΕΣ Τριήμερη εκδρομή 04/12/ – 06/12/ Δεκτά Δελτία ΟΓΑ ————————————————————————————————

ΑΜΕΣΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΡΑΜΑ – ΣΕΡΡΕΣ Τριήμερη Εκδρομή 09/12 – 11/12 Δεκτά Δελτία ΟΓΑ —————————————————————————

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ

Παλιά χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή

Πληροφορίες – Προγράμματα Κ. Καρτάλη 95 Βόλος Τηλέφωνα : 2421038838 – 2421033378

5-6/12 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΟΣΜΗΜΑ “BIG BEN” ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΣ

VOLOS TOURS

ΑΘΗΝΑ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ κ.λπ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15.00μ.μ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*

με κρατική άδεια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΛ. 24210 27705, 6972002809 Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 79 (ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ)

– ΠΡΩΙΝΟ - ΜΠΟΥΦΕ 75€

20/11 ΚΟΖΑΝΗ- ΣΙΑΤΙΣΤΑ- ΚΑΤΑΡΡΑΧΤΕΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥΛ. ΣΕΡΒΙΩΝ- ΝΕΡΑΙΔΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

27/11 ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : Π. ΜΕΛΑ 53

ΤΗΛ. 24210 22033 – 24210 22465 ΤΗΛ. – FAX. 24210 30867

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη το χτένισμα 8 €


04new:Layout 1 14/11/2011 9:48 μμ Page 1

CMYK

4

πολιτισμός

Εκδηλωθείτε…

Μουσική βραδιά για το Πολυτεχνείο

και αντί να βρουν το θάρρος να πάνε παρά κάτω, επιλέγουν μια παράλληλη σχέση, κοροϊδεύοντας στην ουσία τον ίδιο τους τον εαυτό. Εντάξει, ξέρω ότι σε αυτή τη ζωή είναι δύσκολο να βρεις το άλλο σου μισό, αλλά είναι λύση να υποτιμήσεις τόσο τον εαυτό σου με το να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία; Για ποιο λόγο να μπεις στη διαδικασία να πιεστείς, να συμβιβαστείς, να κρύβεσαι. Για ποιο λόγο να μην μπορείς να ζήσεις ελεύθερα τον έρωτα σου; Γιατί να ζεις μισή ζωή, όταν μπορείς να την ζήσεις ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη. Και μπήκα στη θέση της νεαρής κοπέλας που λέγαμε, γιατί εντάξει ο κύριος καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι ζητούσε από τη συγκεκριμένη σχέση. Γιατί ενώ δεν της λείπει τίποτα, να μει-

Αφιέρωμα της «Σχολής Ελληνικής Μουσικής»

Οι Diminuita για συναυλίες στο Βόλο

Σμυρναίικο Καφέ Αμάν

Mετά την εμφάνιση στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Βόλο, οι Diminuita επιστρέφουν για δύο συναυλίες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στον «Κουρσάρο» και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο «ΑΒΒΑEIΟ». Δύο Βραδιές αφιερωμένες στην Gypsy Jazz με έμφαση στο φυσικό ακουστικό ήχο και στον αυτοσχεδιασμό των μουσικών με είσοδο ..ελεύθερη και ώρα έναρξης 22:30. Οι DIMINUITA ξεκίνησαν το 2007 και κινούνται στο χώρο του ορχηστρικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club de France, ερμηνεύοντας διασκευές των Django ReinhardtStephane Grappelli, αλλά και άλλων συνθετών της εποχής.

Μια βραδιά αφιέρωμα στο αυθεντικό Σμυρναίικο τραγούδι πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, ώρα 10μμ στο Πολυχώρο Φουντούλη, (είσοδος 10 ευρώ με ποτό), με τους: Στράτος Μεγκές (τραγούδι, κρουστά) Θανάσης Δραγάνης (ούτι, λαούτο, ταμπουρά), Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι) Ελεάννα Βαρελά (τραγούδι). Μια αναβίωση του Καφέ Αμάν που ήταν ένα είδος λαϊκού καφενείου της προπολεμικής Ελλάδας μέσα στο οποίο δύο ή τρεις τραγουδιστές, οι επονομαζόμενοι “αμανετζήδες”, αυτοσχεδίαζαν λέγοντας στίχους, συχνά στη μορφή του διαλόγου μεταξύ τους, πάντα σε ελεύθερο ρυθμό και μελωδία και τηλ. 6909127982.

Της Κατερίνας Καρεκλίδου Έμαθα για μια περίπτωση γνωστού, μεσήλικα Βολιώτη, που τον έπιασε λέει η γυναίκα του επ’ αυτοφώρω να ερωτοτροπεί με όμορφη νεαρή κοπέλα. Σιγά το πρωτότυπο θα μου πεις. Καθημερινά ακούμε για σχέσεις που περνάνε κρίση, για γάμους που βρίσκονται στα όρια του χωρισμού, για ανθρώπους που πλέον δεν τους καλύπτει μια κατάσταση

Μουσική Σχολή στο Δ. Ρ.Φεραίου Τα μαθήματα θα γίνονται σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα Ξεκίνησε χθες τη λειτουργία της η Μουσική Σχολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών και των νέων. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιο τμήμα, θα μπορούν να επικοινωνούν τις πρωινές ώρες στο Δήμο για να δηλώσουν συμμετοχή. Τα μουσικά όργανα που θα διδάσκονται οι εκπαιδευόμενοι, είναι τα εξής:

πιάνο, αρμόνιο, βιολί, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουράς, τουμπερλέκι, κλαρίνο. Για τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών που δεν έχουν έρθει ξανά σε επαφή με τη μουσική, θα υπάρξουν μαθήματα μουσικής προπαιδείας. Οι γονείς θα καταβάλλουν ένα μικρό ποσό ως δίδακτρα, το οποίο θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ” : Πέμπτη - Τετάρτη: 17.15, 19.45, 22.15, 00.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ 3D” : Πέμπτη έως Τετάρτη: 18.15 “ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ 3D ” : Πέμπτη Τετάρτη: 20.30, 23.00 ΑΙΘΟΥΣΑ 3: : “ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ

ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ ” : Πέμπτη έως Τετάρτη: 23.15 “ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ” : Πέμπτη έως Τετάρτη: 18.45 “ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΕΝΑΝ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ” : Πέμπτη – Τετάρτη : 21.00 “ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ” (ΜΕΤ/ΝΟ) : Σάββατο-Κυριακή: 16.45 ΑΙΘΟΥΣΑ 4 : “Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ 3D ” : Πέμπτη έως Τετάρτη: 19.00, 21.30, 00.00 “ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ 3D ” : Πέμπτη Τετάρτη: 19.00, 21.30, 00.00

Ειδικευθείσα στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Τηλ.: 24210 62777 Κιν.: 6977228124 Λεωφόρος Ειρήνης 7, Νέα Ιωνία Βόλου

K QUIC E IC V R SE

Θέλετε να πουλήσετε τα παλιά σας κοσμήματα ή να τα ανταλλάξετε με καινούργια;

Θέλετε να πουλήσετε ή να αγοράσετε χρυσά νομίσματα;

Μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε με εμπιστοσύνη.

εκτίμησης • Δυνατότητα και παραλαβής κατ’ οίκον Σταύρος Περεντίδης, Ιωλκού 17 (Έναντι ΟΤΕ) Τηλ : 24210 36355, 6970981808

Κέντρο αισθητικής

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ Θαλασσοθεραπεία προσώπου antistress ενυδάτωσης - λάμψης 25 ευρώ ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ!!! Κάνοντας μόνιμη αποτρίχωση στις μασχάλες με τη μέθοδο VPL ΔΩΡΟ η αποτρίχωση του άνω χείλους ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΩΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μαιάνδρου 47 - Θέου 2 Τηλ. 24210 69778

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΓΕΥΜΑ ΑΞΙΑΣ 50 € ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 30€ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τηλ. 24210 61979, κιν: 6938298955 όλο το 24ωρο

VILLAGE CINEMAS

Παιδίατρος

Πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοκινήτων

Διευθ.: Κορωνίου - Θεοχάρη 17 Πεδίον Αρεως, Βόλος

Κινηματογράφοι

Γιώτα Κατοίκου- Πέτρου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΚΗΣ

Aνάρτηση - Ευθυγράμμιση Ελαστικά - Ζυγοστάθμιση Επισκευή Ζαντών Κινητό Συνεργείο

ώσει τόσο τον εαυτό της και να αποδεχτεί να έρχεται δεύτερη στη ζωή κάποιου; Όσο και αν ο άλλος είναι ξεκάθαρος απέναντι σου, όσο και αν ξέρεις τι θες από τη ζωή σου, όσο και αν θέλεις να ζήσεις κάτι το εφήμερο, όσο ειλικρινής και αν είσαι, ε, δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος έχει ανάγκη μόνο από σεξουαλική ικανοποίηση. Νομίζω δηλαδή. Ίσως να υπάρχει και αυτή η κατηγορία. Αλλά ξέρεις κάτι αγαπημένε μου αναγνώστη; Όταν πραγματικά σέβεσαι τον εαυτό σου, όταν ξέρεις τι ζητάς, τι θέλεις, όταν ονειρεύεσαι και δεν ζεις πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι και προπάντων όταν δεν βιάζεσαι, ε, θα έρθει αυτό το ένα και μοναδικό που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή σου. Όσο και αν έχουμε πληγωθεί, όσο και αν

έχουμε απογοητευτεί από παλιότερη σχέση, όσο και αν δεν πιστεύουμε πλέον σε έρωτες και αγάπες, η ζωή ξέρει και την κατάλληλη στιγμή θα μας φανερώσει ότι ακριβώς ψάχνουμε. Δεν χρειάζεται να βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία της επιβεβαίωσης. Ας σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε με ψυχρότητα ο ένας τον άλλον. Ας μη φοβόμαστε να δείχνουμε ότι πονάμε, κλαίμε, γελάμε, ότι αγαπάμε, ότι έχουμε ερωτευτεί. Ας μη φοβόμαστε τη δέσμευση. Το μαζί. Το πορευόμαστε παρέα σ΄ αυτή τη ζωή. Ας μη φοβηθούμε μήπως πληγωθούμε. Μόνο με αγάπη μπορούμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Να νιώσουμε ασφαλής. Έστω και αν κάποια στιγμή πονέσουμε. Ας εκδηλωθούμε λοιπόν επιτέλους. Όσο για τους υπόλοιπους που θα επιλέξουν το «παράλληλο»;… Καλά ξεμπερδέματα!

CMYK

ΑΠΟ 4/11-20/11

Μουσικό αφιέρωμα για το Πολυτεχνείο πραγματοποιεί το τμήμα ενηλίκων μαθητών της «Σχολής Ελληνικής Μουσικής» του Παύλου Πλάκα αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 9.30μ.μ. στο «Καφέ – Όπερα» (Ογλ 1). Θα ακουστούν νοσταλγικά τραγούδια του Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Σαββόπουλου κ.λπ. που έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας με συγκίνηση και θυμίζουν τον ξεσηκωμό της φοιτητικής νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 και τον παλαϊκό ξεσηκωμό κατά της δικτατορίας. Παίρνουν μέρος οι μουσικοί: Παύλος Πλάκας (μπουζούκι και επιμέλεια προγράμματος), Αποστόλης Πλακαρός (κιθάρα), Κατερίνα Καραφέρη (μπαγλαμάς – τραγούδι και απαγγελία). Τραγουδούν ο Γιώργος Βλαχοτάσιος και η Ρίτα Παπαγεωργίου.

126

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011


05 OTE:Layout 1 7/11/2011 5:16 μμ Page 1

CMYK

CMYK


06new1:Layout 1 14/11/2011 10:44 μμ Page 1

6 Κατέληξε σε ηλικία 59 ετών ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Ο Δ. Γούσιος είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο προ ημερών Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 59 χρόνων, ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Δημήτρης Γούσιος, που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία. Ο άτυχος γιατρός, που ήταν γνωστός στην κοινωνία του Βόλου και διακρινόταν για τον ακέραιο χαρακτήρα του, ήταν απλός άνθρωπος και βοηθούσε τον συνάνθρωπό του, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή και η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στη μία το μεσημέρι, από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου Βόλου. Ο άτυχος Δημήτρης Γούσιος, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ έφτασε στο νοσοκομείο να κάνει τη βάρδια του και συζητούσε με το προσωπικό της εταιρίας security, στην είσοδο του Νοσοκομείου, ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος και οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, μετά από λίγες ημέρες υπέκυψε. Ο εκλιπών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στους συναδέλφους του, όσο και στους ασθενείς, διατελώντας και πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου. Έχοντας αγάπη για την Αρχιτεκτονική, σπούδαζε παράλληλα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολούνταν με τη ζωγραφική και τη μουσική. Κατέλιπε σύζυγο και ένα αγόρι ηλικίας 18 χρονών. Η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» και το «ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ» εκφράζουν στην οικογένειά του, ειλικρινή συλλυπητήρια.

Ροντούλης: Δίκαιος ο αγώνας της ΕΑΣ για τα τοπικά προϊόντα Σκοπεύει να προτείνει νομοθετική ρύθμιση Υπέρμαχος του αιτήματος της ΕΑΣ Βόλου για τοποθέτηση των τοπικών προϊόντων στα ράφια των πολυκαταστημάτων τάσσεται ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προτείνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ξένων συμφερόντων, να τοποθετούν υποχρεωτικά στα ράφια τους με ποσόστωση προϊόντα τοπικής παραγωγής. Ο υφυπουργός, που ενημερώθηκε για τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν για τον «αποκλεισμό» των τοπικών προϊόντων από τα ράφια γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ γερμανικών συμφερόντων, χαρακτήρισε το αίτημα σοβαρό, έντιμο και δίκαιο και δήλωσε αντίθετος στην «επιχείρηση - ρουφήχτρα», όπως τη χαρακτήρισε. Ο κ. Ροντούλης δήλωσε ότι «αν τα τοπικά προϊόντα, μπουν στα ράφια της επιχείρησης, αυτό θα λειτουργήσει αφενός προς όφελος του καταναλωτή που θα μπορεί να προμηθεύεται αγνά προϊόντα από τον τόπο του, αφετέρου επ’ ωφελεία της ίδιας της επιχείρησης, που ενισχύοντας την αγοραστική δύναμη των ντόπιων καταναλωτών, θα ενισχύσει και τα δικά της ταμεία».

TSINOUDIS TRAVEL ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ 5 ήμερες ( 3 νύχτες ) ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 2/12 Παρασκευή βράδυ Τιμή συμμετοχής : 170 € με πρωινό & γλέντι με χανουμάκια

ΟΧΡΙΔΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :4/12 Τιμή συμμετοχής : 115 € πλήρες διατροφή και γλέντι με χανουμάκια

ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 3ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 4/12 Τιμή συμμετοχής : 140 € Ημιδιατροφή

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΕΣ : ΤΗΛ. 24250 24184 – 2410 711 153

ΓΙΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Πτυχιούχος Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ. MSc στην Παιδική Ανάπτυξη, I.O.E., University of London AdDipl. στην Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων, University of Hull, UK • • • •

Διάγνωση & αποκατάσταση δυσκολιών μάθησης & προσοχής Προβλήματα συμπεριφοράς & πειθαρχίας ‘Αγχος Φοβίες Εμμονές Αξιολόγηση ικανοτήτων & χαρισματικότητας

ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54, ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ: 2421020539

126

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

τοπικά

Αντιπροσωπεία του Δ. Βόλου στο Ισραήλ Προοπτικές συνεργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων Αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου, των φορέων και των επιχειρηματιών του τουρισμού με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη αναχώρησε χθες για διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ. Σκοπός της επίσκεψης είναι να διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων ανάμεσα

«Μάχη» με τις φλόγες και το χρόνο έδωσαν οι πυροσβέστες

Παραλίγο «ολοκαύτωμα» σε αποθήκη σκαφών θάλασσας

Με «ολοκαύτωμα» απειλήθηκε στις 8 χθες το βράδυ, η περιοχή Πευκάκια, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο επισκευής σκαφών θαλάσσης, που όμως περιείχε φιάλες υγραερίου, βερνίκια, πολυεστερικά σκάφη και άλλα εύφλεκτα υλικά. Από θαύμα και χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν έγινε μεγάλη καταστροφή. Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 20.05 για φωτιά στην αποθήκη, που βρίσκεται στη διασταύρωση Πευκακίων και μεταξύ έκθεσης σκαφών και ακάλυπτου χώρου. Επί τόπου πήγαν έξι οχήματα, από το Βόλο και τη ΒΙ.ΠΕ. με 16 πυροσβέστες και επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχο Νίκο Μιχαλάκη. Σύμφωνα με τον διοικητή της υπηρεσίας, η φωτιά είχε μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, καθώς στο αποθηκευτικό χώρο βρισκόταν αρκετές φιάλες υγραερίου και υπήρχε άμεσος κίνδυνος έκρηξης. Οι πυροσβέστες έψυξαν τις φιάλες ρίχνοντας περίπου 20 τόνους ψυκτικό υγρό και στη συνέχεια έσβησαν τις φλόγες από τον αποθηκευτικό χώρο, όπου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης και επισκεύαζε βάρκες πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Η μεγάλη καταστροφή αποφεύχθηκε χάρη στην ψυχραιμία, τον επαγγελματισμό και την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τελικά, η αποθήκη και η περιουσία του ιδιώτη σώθηκε, καθώς η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 21.45, ωστόσο ο διοικητής της Πυροσβεστικής ζητά να μην αποθηκεύονται φιάλες υγραερίου σε τέτοιους χώρους με εύφλεκτα υλικά.

Σύναξη Εφημερίων Ιεροκηρύκων Σύναξη των Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που έχουν την άδεια να κηρύττουν τον Θείο Λόγο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

στην περιοχή μας και το Ισραήλ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές. Για το σκοπό αυτό, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επαφές με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες του Ισραήλ, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη Ισραηλινού Χειμερινού Τουρισμού στο Βόλο, το Πήλιο και τις γύρω περιοχές. Στην αποστολή συμμετέχουν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σ. Μπαρτζιώκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Κ. Λεβέντης, η υπεύθυνη

Τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θ. Καμμένου και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται άνοιγμα στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη ο οποίος με επιστολή του προς στον Ισραηλινό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ, τον περασμένο Αύγουστο, απηύθυνε πρόταση συνεργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων, προς αμοιβαίο όφελος των δυο πλευρών.

Δύο συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο Στην Πλατεία Ελευθερίας και την Πλατεία Πανεπιστημίου Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης στη Μαγνησία, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους που θα κατέβουν μαζικά, ο Βόλος θα γιορτάσει αγωνιστικά την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ξεχωριστή συγκέντρωση προγραμματίζεται από ο ΠΑΜΕ. Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα απευθυνθούν χαιρετισμοί και θα γίνουν ομιλίες για το επίκαιρο σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία». Θα αναγνωστεί το ψήφισμα αγώνα και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Ηρώο, στην παραλία της πόλης, όπου θα ακολουθήσει κατάθεση ανθέων στη μνήμη των αγωνιστών του ’73. Σημειώνεται ότι η οργανωτική επιτροπή (ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Π.Θ.) καλεί κάθε φορέα, αντί

για στεφάνι, να καταθέσει ένα άνθος και τα χρήματα του κόστους του στεφανιού να αποδοθούν στους εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ για κάλυψη μέρους των εξόδων του δίκαιου, μακροχρόνιου και επίπονου αγώνα τους. Στη συγκέντρωση θα λάβει μέρος και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Το ΠΑΜΕ Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία, προγραμματίζει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, στις 6 το απόγευμα, από την Πλατεία Πανεπιστημίου. Στο μεταξύ, να καταστεί η φετινή επέτειος για το Πολυτεχνείο «αρχή μιας άλλης προοπτικής στην καθημερινότητα αλλά και στο εργατικό κίνημα της περιοχής», είναι ο στόχος συλλόγων και φορέων του Βόλου, που απευθύνουν κάλεσμα σε συζήτηση που θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτου.

Διαμαρτυρία για το ΕΕΕΕΚ Βόλου εκφράζουν οι γονείς Δυσαρέσκεια εκφράζουν οι γονείς μαθητών με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο το ΕΕΕΕΚ Βόλου, για το γεγονός ότι το σχολείο δεν στήριξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως συνέβη με τα Ειδικά Σχολεία του Αλμυρού. Σε επιστολή του εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Αχιλλέα Τσιργούλα τονίζεται: «Θερμά συγχαρητήρια στον κο Περιφερειάρχη για την στήριξη που παρείχε στα ειδικά σχολεία του Αλμυρού. Για το ΕΕΕΕΚ Βόλου ,στο οποίο φοιτούν 42 μαθητές με αναπηρίες και το οποίο στερείται ακόμη και τα στοιχειωδέστερα για τις ανάγκες του δεν υπάρχει κάποια μέριμνα»;

Σύμφωνα με τον κ. Τσιργούλα, γυμναστήριο με ελάχιστα έως ανύπαρκτα εφόδια, φυσιοθεραπευτής που δεν μπορεί να προσφέρει απολύτως τίποτα στα παιδιά αφού το σχολείο δεν διαθέτει ούτε κρεβάτι για φυσιοθεραπείες, εργαστήρια με ελάχιστο εξοπλισμό , με πολλά άλλα που συμπληρώνουν δυστυχώς ένα μεγάλο κατάλογο σημαντικών ελλείψεων που έχει γίνει γνωστός στους αρμόδιους φορείς. Ο εκπρόσωπος των γονέων αποστέλλει στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας την έκκληση των όλων των φορέων του σχολείου, όπως αυτή έχει αναλυτικά διατυπωθεί για μία ακόμη φορά πρόσφατα σε σχετικό έγγραφο προς την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόλου.

Επείγουσα αναφορά Καρτάλη προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για παράνομη υλοτόμηση δασικών εκτάσεων της χώρας (στο Πήλιο,

VOUTSINOS TRAVEL

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Βουδαπέστη – Πράγα – Βιέννη 15 έως 22 Νοεμβρίου, 8ήμερη οδικώς Ιωάννινα- Πρέβεζα-Λευκάδα 17 έως 20 Νοεμβρίου, 4ήμερη Τις παραπάνω εκδρομές τις διοργανώνει το γραφείο μας

στο Αγρίνιο, στη Λέσβο και στη Χαλκιδική) ζήτησε ο Κώστας Καρτάλης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με επείγουσα αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου και την Ειδική Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μ. Καραβασίλη. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων «Επείγει να αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος αλλά και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση του.»

Φθηνά τη γλίτωσαν δύο εργάτες στην Κυρά Παναγιά Από θαύμα δεν έχασαν τη ζωή τους δύο εργάτες, στο μοναστήρι της Κυρά Παναγιάς, στην Αλόννησο, που έπεσαν σε κώμα από αναθυμιάσεις σόμπας, καθώς κοιμόταν, χθες τη νύχτα. Οι δύο από τους δέκα εργάτες, που κατάγονται από τα Πομακοχώρια Ξάνθης και βοηθούν τον μοναχό για να κάνουν εργασίες στο μοναστήρι, δεν μπόρεσαν να ξυπνήσουν το πρωί, λόγω των αναθυμιάσεων από σόμπα. Τελικά, μετά από προσπάθειες των υπόλοιπων εργατών και του μοναχού, ο ένας εργάτης συνήλθε και ο δεύτερος παρέμενε σε κώμα. Ο μοναχός, ζήτησε να πάει στο νησί σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλλά δεν ήταν δυνατόν, καθώς υπήρχαν άνεμοι 9 μποφόρ, οπότε απευθύνθηκε στο ΕΚΑΒ, για να πάει στο νησί ελικόπτερο Super Puma. Τελικά, ο άτυχος εργάτης συνήλθε και παραμένει στο νησί, ενώ είναι καλά στην υγεία του.

Συνελήφθη για παράβαση «περί Όπλων» Συνελήφθη, το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία Βόλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, ένας 47χρονος ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα όπλο τύπου REPLICA και ένα φυσίγγιο 6,5 mm. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας Βόλου.

Αιμοδοσία στο 304 ΠΕΒ Το σωματείο Διοικητικών και Τεχνικών δημοσίων υπαλλήλων 304 ΠΕΒ, από το 1986 έχει οργανωθεί και λειτουργεί τράπεζα αίματος. Στα πλαίσια της ενίσχυσης της, θα πραγματοποιηθεί αιμοληψία από κινητή μονάδα του νοσοκομείου Βόλου αύριο Τετάρτη 16/11/2011 από 8:30 έως 13:00 σε χώρο του εργοστασίου. Καλούνται όλα τα μέλη της και οι εθελοντές να συμμετάσχουν.

Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Χιλιαδούς Η επιτροπή πρωτοβουλίας καλεί τους κατοίκους της Χιλιαδούς – Αγ. Βασιλείου να πάρουν μέρος σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 6 μ.μ., στο καφενείο «Το πάρκο», στην Πλατεία της Χιλιαδούς, στη σύσκεψη που γίνει για να συγκροτηθεί η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα της Χιλιαδούς - Αγ Βασιλείου.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα 3ήμερη & 4ήμερη κάθε Πέμπτη Πρωινή αναχώρηση 6π.μ., βραδινή αναχώρηση 8μ.μ. Τις παραπάνω εκδρομές τις διοργανώνει το γραφείο μας

ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

Αεροπορικά ταξίδια Βαρκελώνη – Παρίσι- Ιταλία Κάθε εβδομάδα

• ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ –ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 00.30 ΠΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Κύπρος 6ήμερη Λεμεσός- Λευκωσία- Λάρνακα- Πάφο

55+ κάθε εβδομάδα Παρίσι αεροπορικώς Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 ΒΟΛΟΣ, 38221 ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Tel: 24210-28312 Fax: 24210-34408 e-Mail: avoutsin@otenet.gr

ΤΙΜΗ 60€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Δηλώσεις - προγράμματα στο γραφείο μας


07:Layout 1 14/11/2011 9:35 μμ Page 1

7 Απόπειρα ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Αλμυρό Συνεχίζονται τα κρούσματα εγκληματικότητας σε περιοχές της Μαγνησίας Το βράδυ της Κυριακής 13 Νοεμβρίου στον Αλμυρό Μαγνησίας, δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή μαχαιριού και κυνηγετικού όπλου, επιχείρησαν να αποσπάσουν το τσαντάκι τύπου μπανάνας που έφερε στη μέση της η 18χρονη παθούσα υπάλληλος του πρατηρίου. Πλην όμως, αυτή αντέδρασε και έφυγε τρέχοντας προς παρακείμενη οικία με αποτέλεσμα οι δράστες να μη ολοκληρώσουν την πράξη τους και να τραπούν σε φυγή. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Αλμυρού Μαγνησίας.

Αντιφυματικός εμβολιασμός Πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού Β.C.G. στα παιδιά της Α΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων στην περιοχή του Διευρυμένου Δήμου Βόλου ξεκίνησε από χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων ΜαγνησίαςΣποράδων. Θα προηγείται έλεγχος με δερμοαντίδραση Mantoux. Τα παιδιά της ιδίας ηλικίας των Περιφερειακών Δήμων θα εμβολιάζονται με την φροντίδα των κατά τόπους Κέντρων Υγείας του Νομού. Επίσης ενημερώνονται οι γονείς παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν εμβολιασθεί στο παρελθόν με το αντιφυματικό εμβόλιο Β.C.G., ότι μπορούν να εμβολιάζουν τα παιδιά τους στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (2ας Νοεμβρίου 135 στο Βόλο) ή στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας , μετά από προγραμματισμό στα τηλέφωνα 24213 55816 και 24213 55817 ή στα τηλέφωνα των κατά τόπους Κέντρων Υγείας. Μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών, εφήβων και ενήλικες εμβολιάζονται μόνο εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι και συνθήκες αυξημένου κινδύνου μόλυνσης και νόσησης, κατά την κρίση ειδικού ιατρού.

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης στήριξης της επιχειρηματικότητας Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»(ΕΠΑΝ ΙΙ), ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα / Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ προκήρυξε το πρόγραμμα: «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης, καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης ». Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis από 15/11/2011 έως 15/01/2012. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ΕΦΕΠΑΕ και τους εταίρους του στο τηλέφωνο 210 6985210 και με το γραφείο πληροφόρησης κοινού της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 801 11 36 300 Υπενθυμίζεται ότι αρμόδιος εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ για τη Θεσσαλία είναι η (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς (Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Τ.Κ. 38221 Βόλος. Τηλέφωνο 24210/76894-8 Φαξ. 24210/29320)

Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στο «χαράτσι» Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας στοχεύει στην ανάπτυξη τοπικών επιτροπών αγώνα και λαϊκών συνελεύσεων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το άμεσο ραντεβού είναι σήμερα Τρίτη 15 Νοέμβρη 12.00 στο Ειρηνοδικείο Βόλου όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και το αμέσως επόμενο στην τακτική συνέλευση την Τετάρτη, 16 Νοέμβρη, 6.30μμ, Χώρος Κινημάτων στην Ιωλκού 33, όπου θα συζητηθεί και ο νέος προγραμματισμός δράσεων και η συμμετοχή μας στην κινητοποίηση του Πολυτεχνείου 17/11.

126

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

τοπικά

Προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου Διήμερο εκδηλώσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων με υψηλούς προσκεκλημένους Με προσκεκλημένους τον Μανώλη Γλέζο, δημοσιογράφο, πολιτικό της Αριστεράς και ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, τον Γιάννη Μυλόπουλο, πρύτανη του ΑΠΘ και τον Πέτρο Τσατσόπουλο, συγγραφέα, ξεκινούν αύριο Τρίτη οι διήμερες εκδηλώσεις, που διοργανώνουν ο Ενιαίος Σύλλογος Μελών Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ), ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού και ο Σύλλογος Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Πρυτανείας του Ιδρύματος, με στόχο να αναδειχτούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να έχουν απήχηση στην κοινωνία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 6 σήμερα το απόγευμα, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Πανεπιστήμιο -

Κρίση - Δημοκρατία», στο αμφιθέατρο Γιάννης Κορδάτος του κτιρίου Παπαστράτος, όπου θα μιλήσουν οι παραπάνω και στην οποία καλείται να παραβρεθεί όλη η κοινωνία του Βόλου. Επειδή οι εκδηλώσεις έχουν θέμα την προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, στις 5 το απόγευμα, θα σχηματιστεί ανθρώπινη αλυσίδα από μέλη της πανεπιστημια-

κής κοινότητας του Ιδρύματος, ως συμβολική κίνηση προάσπισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα, στον περιβάλλοντα του Πανεπιστημίου υπαίθριο χώρο, θα εξελίσσεται θεατρικό δρώμενο από φοιτητές και φοιτήτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αύριο Τετάρτη 16/11, στις 7 μ.μ.,

θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το Πείραμα της Αργεντινής» και θα ακολουθήσει, στις 8.30 μ.μ., συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το διήμερο των εκδηλώσεων στηρίζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες, ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Π.Θ. Παναγιώτης Πολίτης, ο αντιπρύτανης Μιχάλης Ζουμπουλάκης και ο ειδικός γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Κώστας Κοτρώνης, αναφέρθηκαν στο διήμερο των εκδηλώσεων και κάλεσαν τους Βολιώτες να αντλήσουν μηνύματα από την ομιλία των προσκεκλημένων.

Παραλίγο…να κάψουν μια πολυκατοικία! Δύο νεαροί που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια, όταν πήγαν να κλέψουν βενζίνη … Από τύχη και μόνο δεν κάηκαν ζωντανοί ένοικοι πολυκατοικίας στη Ν. Ιωνία, όταν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ξέσπασε φωτιά στην πιλοτή. Δύο νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών, Ελληνικής και Αλβανικής καταγωγής αντίστοιχα, ως δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι δύο νεαροί, επιχείρησαν να κλέψουν βενζίνη από το ντεπόζιτο δικύκλου και κατά λάθος έβαλαν φωτιά, που επεκτάθηκε σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ οι φλόγες «έγλειψαν» μέχρι και τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. Το ευτύχημα είναι ότι χτύπησαν κουδούνια και πρόλαβαν να ξυπνήσουν τους ενοίκους.

Στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο δράστες, σταμάτησαν στην πιλοτή πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Ισιδώρου και Κυρίλλου και επιχείρησαν να κλέψουν βενζίνη από σταθμευμένο μοτοποδήλατο. Κατά τη διάρκεια της κλοπής, έπεσε βενζίνη στο χέρι του ενός και ο δεύτερος άναψε αναπτήρα για να δει τι συμβαίνει… Η φωτιά του αναπτήρα ήταν αρκετή και το δίκυκλο τυλίχθηκε στις φλόγες. Γρήγορα, η φωτιά εξαπλώθηκε και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην πιλοτή, ένα στα αριστερά κι ένα στα δεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο ν’ αρπάξει φωτιά η πολυκατοικία, οι δύο νεαροί, αποφάσισαν να δρά-

σουν. Χτύπησαν όλα τα κουδούνια της πολυκατοικίας, ξυπνώντας τους ενοίκους και τους ειδοποίησαν ότι η πιλοτή είχε πάρει φωτιά. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μια ολόκληρη πολυκατοικία και στη συνέχεια η γειτονιά, σηκώθηκαν στο πόδι. Αλλόφρονες οι ένοικοι της πολυκατοικίας, βγήκαν με τις πυτζάμες και τις ρόμπες στους δρόμους, παίρνοντας μαζί τους τα παιδιά τους. Γείτονες βγήκαν στα παράθυρα και τρομοκρατημένοι κοιτούσαν τη φωτιά να «φουντώνει». Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, απέτρεψε τα χειρότερα. Η φωτιά κατασβήστηκε πριν φθάσει στον πρώτο όροφο, ωστόσο ολο-

σχερώς κάηκαν τα δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα, το μοτοποδήλατο, σημαντικές ζημιές υπέστη η πιλοτή, ενώ εγκαύματα υπέστη και ο ένας εκ των δύο δραστών, στο χέρι του οποίου έπεσε βενζίνη. Οι νεαροί, αρχικά ισχυρίστηκαν, ότι απλώς περνούσαν από τη γειτονιά, είδαν τυχαία τη φωτιά και αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τους ενοίκους. Λίγο αργότερα, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν την πραγματική ιστορία. Τους δράστες συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και αποδείχτηκε ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για κατοχή ναρκωτικών.

Ξανά στη ζωή μας η παραδοσιακή άμαξα Εγκρίθηκε αίτημα από την επιτροπή βιώσιμης κινητικότητας Περιήγηση των κυριότερων σημείων του Βόλου, με ζωήλατη άμαξα, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ντόπιοι και επισκέπτες, μετά την έγκριση που έδωσε χθες, η επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, σε σχετικό αίτημα ιδιώτη. Η άμαξα θα διέρχεται από πολλές κεντρικές αρτηρίες, τον περιφερειακό, την παραλιακή της Αγριάς, την παραλιακή των Πευκακίων κ.α. σε διαδρομές που θα καταθέσει ο ενδιαφερόμενος. Η εισήγηση της υπηρεσίας , έθετε ζητήματα ασφάλειας από την κυ-

κλοφορία του ζωήλατου οχήματος από τις κύριες οδικές αρτηρίες του δήμου Βόλου και τον Περιφερειακό και πρότεινε τη χρήση παράπλευρων οδών, αλλά τα μέλη της επιτροπής είπαν ότι αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην του δοθεί η άδεια. Έφεραν δε ως παράδειγμα, το ποδήλατο, διότι ο ποδηλάτης είναι από τους πλέον εκτεθειμένους οδηγούς όταν κινείται μέσα στην πόλη και

σε αυτές τις κεντρικές αρτηρίες. Ακόμη, αποφασίστηκε να διερευνηθεί κατά πόσο παραβιάζονται τα σήματα που ορίζουν ως πεζόδρομο την οδό Λυσιμάχου στις Αλυκές, όπως καταγγέλλουν περίοικοι που ήταν παρόντες σήμερα στην Επιτροπή, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Τέλος η επιτροπή αποφάσισε να κάνει εν μέρει δεκτό το αίτημα των Τεχνικών Υπηρεσιών του

Δήμου, ν’ αλλάξει η φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο 2ας Νοεμβρίου-Καραμπατζάκη-Ζάχου, τώρα που λειτουργεί ο ενιαίος Δήμος. Τέλος, στις 12 σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει στο Δημαρχείο Βόλου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μία ώρα αργότερα, θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΜΑΣ 25/11 (3ημ) ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – Ι.Μ. ΡΙΛΛΑ HOTEL : Α’ κατηγ. Πλήρη διατροφή, θερμαινόμενη πισίνα ΤΙΜΗ : 95 €

26/11 (2ημ) ΦΛΩΡΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ HOTEL : VELTSIS ΤΙΜΗ : 75 € Ημιδιατροφή

ταχύρυθμα τμήματα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ 5-6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Αναχ. Δευτέρα 15.00) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΟΥΤΙΚ – ΣΠΑ ΤΙΜΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!

Όλο το χρόνο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : VIS TRAVEL ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 3-5 ΤΗΛ. 2421031059-60, 25666,22501


08NEW:Layout 1 14/11/2011 5:43 μμ Page 1

CMYK

Στολισμοί: εκδηλώσεων, γάμων, βαπτίσεων

Μπομπονιέρες

ΠΕΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Κλινική ΔιαιτολόγοςΔιατροφολόγος BSc Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θουκυδίδου 29, Βόλος, τ.κ. 38333, τηλ. 24210 22527, 6976653343 pepidiet@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΜΕ ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΥΣΗΣ ΧΡΩΜΑ ΚΡΕΜ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΓΚΡΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 83% ΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 16KW (9 ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 7 ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ)

ΥΨΟΣ 890mm, ΠΛΑΤΟΣ 455mm, ΒΑΘΟΣ 440mm ΒΑΡΟΣ 91,5 kg, ΕΞΟΔΟΣ 120mm

ΠΟΛΥΜΕΡΗ 47, ΤΗΛ. 2421028737, FAX 24210 37989

Νοσηλεύτρια προσφέρει φροντίδα κατ’ οίκον σε ηλικιωμένα άτομα και ως μητέρα μπορεί να φροντίζει για την φύλαξη παιδιών ακόμη και νυχτερινές ώρες.

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τηλ. 6982087652 κ. Ειρήνη ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν - Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας -

Κλειδαριές – ρολά

Σωστές Δουλειές Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941 και φθάσαμε CMYK

EΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΡΟΛΩΝ Ιμάντες ρολών, κλειδαριές, τοποθετήσεις μοτέρ σε ρολά Κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου, PVC και κουνουπιέρες όλων των ειδών

Κος Θοδωρής

2421 301622 6947706155


09NEW:Layout 1 14/11/2011 9:42 μμ Page 1

CMYK

9

126

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τοπικά

Νέα παρέμβαση Κ. Καρτάλη για τη Στέγη Ανηλίκων Βόλου

EΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Kέντρο MUSIC TOGETHER Κλειώ Λαούδη Δευτέρα - Παρασκευή 18.00 -21.00 Λεωφόρος Αθηνών 84 (3ος όροφος) Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 61443 Website: laoudi-music.gr

Για το νέο κύκλο

Σε νέα του επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης έθεσε το ανοικτό και επείγον θέμα των θέσεων προσωπικού στη Στέγη Ανηλίκων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε εκ νέου για τη δρομολόγηση των διαδικασιών οι οποίες καθυστέρησαν λόγω των προβλέψεων του μνημονίου για τη μείωση των συμβάσεων έργου αλλά και λόγω των πρόσφατων πο-

λιτικών εξελίξεων. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν στο ενδιάμεσο διάστημα, δηλαδή μέχρι της προκήρυξης και πλήρωσης των θέσεων προσωπικού, ο Κ. Καρτάλης προτείνει τη συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την προσωρινή διάθεση στη Στέγη Ανηλίκων προσωπικού με τις αντίστοιχες ειδικότητες.

ΤΟΠΑΛΗ 65 (ΙΣΟΓΕΙΟ) ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα

Ρευστοποιήστε άμεσα τα παλαιά σας χρυσά ή ασημένια κοσμήματα, σε οποιαδήποτε κατάσταση, με αξιοπιστία – εχεμύθεια ΤΗΛ. 6980380461

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ! ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

ΜΠΟΛΟΥΤΣΟΣ • ΘΕΡΜΑΝΣΗ • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ • ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ • ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΤΗΛ & FAX: 24210 62885 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 94 - Ν. ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΣ CMYK


10PARAS:Layout 1 14/11/2011 9:36 μμ Page 1

126

10 Στο χέρι μας ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα

Διακυβεύεται η θέση της χώρας στο ευρώ, τόνισε ο Λ. Παπαδήμος και ζήτησε συστράτευση Για μεγάλη ευθύνη της νέας κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, μπορεί να επιτύχει με την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών εθνών και των διεθνών οργανισμών, με την εφαρμογή της κατάλληλης πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, καθώς και με τη συστράτευση και τη συνειδητή προσπάθεια του ελληνικού λαού. Οι σημαντικές θυσίες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες, είπε ο κ. Παπαδήμος, και αυτό θα επιτευχθεί υπό δύο προϋποθέσεις: Να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια για το πού βρισκόμαστε και πού μπορούμε να πάμε, καθώς και η αποκατάσταση εμπιστοσύνης των εταίρων προς εμάς, αλλά και «να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις». Η δημοσιονομική κρίση, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, έχει κλιμακωθεί και επεκταθεί, σε χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική, αλλά και, όπως

υπογράμμισε, σε κρίση εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και σε κρίση εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων στην βούληση και τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει. Παρά τη μεγάλη πρόοδο στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ανταγωνιστικότητας, το δημόσιο χρέος αυξάνεται γιατί, όπως εξήγησε, δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη πρωτογενή πλεονάσματα.

Παράλληλα, η διαδικασία δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει επιφέρει ύφεση «πέραν του προβλεπόμενου», εν μέρει και λόγω της παγκόσμιας κρίσης, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, τις περαιτέρω δυσκολίες επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. «Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται» τόνισε. Όλα αυτά, έχουν απομακρύνει χρονικά τη δυνατότητα της χώρας να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές, με αποτέλεσμα

να είναι αναγκαία περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας και νέο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. «Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του λαού», τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Οι δύο επιλογές, μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη, έχουν καθοριστεί με σαφήνεια από τους ευρωπαίους, όπως σημείωσε. Οι αποφάσεις της 26ης-27ης Οκτωβρίου θέτουν το πλαίσιο που πρέπει να κινηθεί. Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης. Μόνος μου δεν μπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο. Αναλαμβάνω την ευθύνη του προέδρου της κυβέρνησης στη δυσκολότερη στιγμή της χώρας στη νεότερη ιστορία. Μόνος μου δεν μπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο. Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται όταν ενώνονται όλες οι δυνάμεις του έθνους. Αυτό το νόημα έχει η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Κανείς δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ, τόνισε ο κ. Παπαδήμος ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Ο κ. Παπαδήμος επανέλαβε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του ότι για τους Ευρωπαίους εταίρους η τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας. Το κύριο έργο της κυβέρνησης αυτής, τόνισε σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός, είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από αυτές. Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας, που άλλωστε συνέβαλλαν στο να καταλήξουν οι εταίροι στην ΕΕ στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου που προβλέπουν πρόσθετη χρηματοδότηση 130 δισ .ευρώ, το ενισχυμένο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) το οποίο αν εφαρμοστεί περιορίζει δραστικά τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του μακροπρόθεσμα μειώνοντας το στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

«Αν υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» τόνισε ο κ. Παπαδήμος. Αναφερθείς ειδικά στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι αυτό θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία. Πρώτον, θα μειωθεί το απαιτούμενο ποσό για πληρωμή τόκων ήδη από το 2012, κάτι που θα επιδράσει θετικά και στη μείωση του ελλείμματος. Επίσης για τα τελευταία δύο χρόνια της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2013-14 θα χρειασθούν λιγότερα μέτρα για την επίτευξη των στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής, πρόσθεσε. Απαριθμώντας και εξηγώντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι το έργο που αναλαμβάνει η κυβέρνηση είναι δυσανάλογο σε σχέση με τη χρονική διάρκεια της θητείας της. Πρώτη προτεραιότητα, η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου «δεδομένων των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας».

Η Ελλάδα πεινάει Ντρέπομαι που βλέπω Έλληνες να πεινάνε, λέει ο Ν.Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου Μία ηλικιωμένη γυναίκα μπαίνει στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου για να ζητήσει λίγα τρόφιμα. «Συγγνώμη για την κατάντια μου» λέει με σιγανή φωνή στον διευθυντή της οργάνωσης, Νικήτα Κανάκη. Εκείνος φανερά συγκινημένος μιλά στο in.gr για την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και περιγράφει τις καθημερινές του συναντήσεις με τα πραγματικά πρόσωπα της κρίσης. Όταν πρωτοξεκίνησε ως εθελον-

τής στους Γιατρούς του Κόσμου 22 χρόνια πριν ο Νικήτας Κανάκης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια μέρα θα έστρεφε τη δράση του αποκλειστικά στην Ελλάδα, οργανώνοντας εκστρατείες για τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων για τους φτωχούς Έλληνες και μετανάστες. «Είμαι εθελοντής από την πρώτη μέρα στους Γιατρούς του Κόσμου και έχω ζήσει πολύ μεγάλες καταστροφές. Αυτό που ζούμε εδώ με

ΜΟΥΤΣΙΟΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κωνσταντίνος Μούτσιος 20/11

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΨΩΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ 20€ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

26-27/11

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ

3-4/12

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ- ΕΔΕΣΣΑ- ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

11/12

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ 20€ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

Ακόμα… - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - ΟΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ανθ. Γαζή 110, Βόλος, Τηλ. 24210 30076 fax. 24210 32996 κιν. 6972260646 Email: moutsios.travel@gmail.com www.moutsiostravel.gr

σοκάρει κι εμένα και με κάνει να ντρέπομαι» λέει. Είκοσι δύο χρόνια μετά από διεθνή ανθρωπιστική δράση σε πάνω από 50 χώρες, οι 600 Έλληνες Γιατροί του Κόσμου γυρίζουν φέτος στην Ελλάδα, εστιάζοντας όλη τους τη δράση αποκλειστικά στη χώρα μας. «Τον καιρό του πολέμου στο Ιράκ ένα μεγάλο μέρος της Βαγδάτης κρατήθηκε ζωντανό από τα περίπου 150 φορτηγά με τρόφιμα που έφτασαν από την Ελλάδα. Σήμερα αυτά τα φορτηγά χρειάζονται για την Ελλάδα» τονίζει ο κ.Κανάκης. Χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου, οι Γιατροί του Κόσμου μιλούν πλέον με στοιχεία που πραγματικά σοκάρουν. «Πέρυσι το 6%-7% των ανθρώπων που στρέφονταν σε εμάς για βοήθεια ήταν

Έλληνες. Φέτος το ποσοστό αυτό είναι στο 30% και μάλιστα σε κάποια περιφερειακά ιατρεία, όπως στο Πέραμα, πλησιάζει το 85%90%. Μιλάμε για δραματική αύξηση» τονίζει ο κ.Κανάκης. «Φέτος πια θεωρούμε ότι είμαστε μπροστά σε μία ανθρωπιστική κρίση. Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που συναντάμε είναι ότι οι παραδοσιακά ασθενείς μας που είναι οι πιο φτωχοί και όσοι είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας έχουν φτάσει πια στο όριο της εξαθλίωσης. Επίσης, αυξάνονται δραματικά οι Έλληνες ασθενείς που έχουν τη δική μας ανάγκη». Οι άνθρωποι που στρέφονται για βοήθεια στους Γιατρούς του Κόσμου είναι κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι, ηλικιωμένοι, νέοι άνεργοι, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις,

Υπό εξέταση τα πληθυσμιακά κριτήρια στο θέμα των ταξί, δηλώνει ο Μ. Βορίδης Παράθυρο αλλαγών στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί άνοιξε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, με συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ζήτημα του πληθυσμιακού κριτηρίου, κάτι που είχε απορρίψει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός

Μεταφορών Μάκης Βορίδης τόνισε ότι θα υλοποιηθεί η απελευθέρωση του επαγγέλματος του μεταφορέα αλλά, όπως είπε, «το περιεχόμενο της απελευθέρωσης δεν το διαβάζω στο μνημόνιο». Ερωτηθείς εάν θα εξετάσει και τα πληθυσμιακά κριτήρια, όπως είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι του κλάδου, η ΝΔ και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Βέβαια».

που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους. Η οργάνωση αρχικά ξεκίνησε εκστρατεία για τη συγκέντρωση φαρμάκων. Γρήγορα, όμως, διαπίστωσε πως από τα ελληνικά νοικοκυριά λείπουν και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. «Μιλώντας με τους ασθενείς διαπιστώσαμε ότι είχαν πάρα πολύ λίγα τρόφιμα στα σπίτια τους. Έρχονται με πολύ αξιοπρέπεια, σιγανά και ντροπαλά και μας ρωτάνε αν έχουμε κάτι να φάνε. Αυτό ήταν σοκαριστικό και για μας. Γιατί όταν αυτός που σου λέει «πεινάω» μοιάζει με τη μάνα σου, ακούγεται σαν τον παππού σου, δείχνει σαν την κόρη ή το γιο σου επηρεάζεσαι» Η ανάγκη για τρόφιμα προέκυψε στα τέσσερα πολυϊατρεία της οργάνωσης, σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά. «Σκεφτήκαμε ότι το επόμενο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε στον κόσμο που μας στηρίζει και να ζητήσουμε απλά πράγματα, αυτά που περισσεύουν σε όλους. Και έτσι φτιάχνοντας οικογενειακά πακέτα, να δώσουμε σε όλο και περισσότερους ανθρώπους τη δυνατότητα να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Στους Γιατρούς του Κόσμου δεν μας αρέσουν οι ουρές των απελπισμένων ανθρώπων στα συσσίτια. Θεωρούμε ότι σε μία δύσκολη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων» τονίζει ο διευθυντής της οργάνωσης.

Η έκκληση της οργάνωσης αφορά τρόφιμα, όπως ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι, γάλα σε κουτί και κυρίως παιδικά γάλατα. «Έχουμε πεινασμένα Ελληνόπουλα ακόμη και αν δεν το παραδεχόμαστε. Εμείς βλέπουμε καθημερινά στα ιατρεία μας παιδιά κακοσιτισμένα. Το ότι υπάρχουν παιδιά που τρώνε αν έχουν, όταν έχουν και ό,τι έχουν είναι ένα γεγονός όσο και αν δεν θέλουμε να το πούμε», τονίζει ο κ.Κανάκης. Η νέα εκστρατεία των Γιατρών του Κόσμου για τα τρόφιμα θα κορυφωθεί τα Χριστούγεννα με ένα δέντρο που θα φτιάξουν από κουτιά με γάλα στην πλατεία Κοτζιά. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν πρόσφατα οι Γιατροί του Κόσμου έκαναν λόγο για κάθετη μείωση σε βαθμό κατάργησης των κονδυλίων από το Δημόσιο, λόγω περικοπών, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, λόγω της κρίσης, γεγονός που έχει μειώσει απελπιστικά τους πόρους της οργάνωσης. «Το κράτος πρόνοιας όλα αυτά τα χρόνια έμενε σε μία επιδοματική λογική. Νομίζω ότι υπάρχει αμηχανία του κράτους απέναντι στην κοινωνία των ανθρώπων και των οργανώσεων. Από τη μία πλευρά σου λένε μπράβο και από την άλλη κάνουν πως δεν υπάρχεις. Από τη μία σου λένε ότι σε στηρίζουν όταν κάνεις προσπάθειες σε άλλες χώρες, αλλά όταν λες ότι είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ δεν παίρνεις καμία απάντηση» τονίζει ο κ.Κανάκης.

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές ζητεί η Εύα Καϊλή Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές ζήτησε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, η βουλευτής Εύα Καϊλή. «Θα ήταν πολύ σημαντικό να πάει (το ΠΑΣΟΚ) σε συνέδριο. Αν σε αυτό το συνέδριο πρέπει να κριθεί και ο πρόεδρος του κόμματος, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αν θα τεθεί ως θέμα από τους συναδέλφους ή θα έχουμε τον χρόνο για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα πρέπει να φοβόμαστε και τις εκλογές, γιατί θα κριθούμε και για όσα έχουν συμβεί» τόνισε η κ. Καϊλή.


11 ΕΛΛΑΔΑ NEW1:Layout 1 14/11/2011 10:08 μμ Page 1

11 Τη διαγραφή του βουλευτή Σωτήρη Χατζηγάκη αποφάσισε ο Αντώνης Σαμαράς Την διαγραφή του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Χατζηγάκη ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος». Ο πρώην υπουργός αναφερόταν στις δηλώσεις του επίσης βουλευτή Πάνου Καμμένου, ο οποίος διαφώνησε ανοικτά με το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. «Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Και στο απόσπασμα να με βάλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω. Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου και οι γενιές που έρχονται και να με φτύνει ο κόσμος στο δρόμο, ως προδότη της πατρίδας μου, προτιμώ να με διαγράψει η Συγγρού. Εάν θέλουν να με διαγράψουν ας με διαγράψουν» είπε. Ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε ότι το κόμμα είναι ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό και πολυκομματικό και φυσικά στους κόλπους του έχει και στελέχη της λαϊκής Δεξιάς και του μεσαίου χώρου. Η ανακοίνωση της ΝΔ «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Φ.Πετσάλνικο, τού γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, Σωτήρη Χατζηγάκη. » Οι δηλώσεις του Σ.Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη ‘ακροδεξιών σταγονιδίων’ μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη. » Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη ‘τάσεων’ μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος Γ.Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τον Σ.Χατζηγάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.»

Στην αντεπίθεση ο Σ.Χατζηγάκης Με σκληρά λόγια απάντησε ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος». Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι «Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαίωμά του».

Ελλάδα

Στηρίζουμε την «αποστολή Παπαδήμου» και τίποτε παραπάνω, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς Ξεκάθαρη απάντηση στους επικριτές του -και εντός της ΝΔγια τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος. Ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον κ. Παπαδήμο για τον ειδικό σκοπό που έχει αναλάβει και τίποτε παραπάνω. «Δεν δεσμευόμαστε για τίποτε άλλο και δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν» σημείωσε, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί για δεσμεύσεις έναντι της Κομισιόν. Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η ΝΔ πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει, αναφορικά με τις εξελίξεις που οδήγησαν στη νέα κυβέρνηση. «Εμείς την προκαλέσαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου και εμείς θα τη στηρίξουμε ως μεταβατική κυβέρνηση και όχι ως συγκυβέρνηση. Φαίνεται ότι δεν είναι συγκυβέρνηση και από την διάρκειά της και από την σύνθεσή της» συνέχισε. «Η ΝΔ πήρε πρωτοβουλία να δώσει διέξοδο και θέσαμε τέσσερις στόχους: Να αλλάξει ο πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα διασφάλιζε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Μέσα σε επτά μέρες πετύχαμε όλους μας τους στόχους». Για τον ίδιο, η ΝΔ δικαιώθηκε και για έναν επιπλέον λόγο: «Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της και να αφήνει τις πρωτοβουλίες σε άλλους, δεν πιστεύουμε στη ΝΔ στην τακτική του ώριμου φρούτου, είμαστε αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης. Πήραμε

ισχυρή λαϊκή εντολή.»

πρωτοβουλίες και ανοίξαμε δρόμους όλα με θρησκευτική ευλάβεια στην συνταγματική τάξη.» Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές είναι η βαλβίδα για να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη. «Όταν γνωρίζουν όλοι ότι θα γίνουν εκλογές σε τρεις μήνες, αυτό λειτουργεί κατευναστικά. Επιμείναμε σε αυτό που είχαμε πει εκλογές σύντομα στις 19 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα δεν προλαβαίναμε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την έκτη δόση». Παράλληλα, απάντησε και στο ερώτημα τι θα ψηφίσει στο εξής: «Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα, άλλωστε κυβέρνηση και τρόικα είπαν ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ο προϋπολογισμός του 2012 ουσιαστικά έχει ψηφιστεί με το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο. Τα επόμενα μέτρα θα τα διαπραγματευθούμε μετά το πρώτο εξάμηνο του 2012 και γι αυτό θέλουμε

Επιμένει η Κομισιόν στις έγγραφες βεβαιώσεις, προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση Τις ξεκάθαρες και έγγραφες δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των «βασικών πολιτικών δυνάμεων» της Ελλάδας, ότι θα τηρήσουν την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου εξακολουθούν να αναμένουν οι Βρυξέλλες, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποδέσμευση της έκτης δόσης των δανείων, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, σημειώνοντας ότι η μορφή των

έγγραφων επιστολών δεν είναι το βασικό ζητούμενο. Ο Αμ. Αλταφάζ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έγγραφων δεσμεύσεων, σημείωσε ωστόσο ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρωζώνης, να σταλούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η οποία κλονίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Καμία αλλαγή στο νόμο για τα ΑΕΙ διεμήνυσε η Άννα Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις Ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευσης εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μετά τις πρώτες συσκέψεις με το νέο αναπληρωτή Παιδείας -προερχόμενο από τη ΝΔ- Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να υπάρξουν αποτελέσματα μέσα στη χρονιά, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετική συγκυρία την έλευση του κ. Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο. «Ο χώρος της Παιδείας ήταν αυτός, στον οποίο δοκιμάστηκε και πέτυχε η συναίνεση. Ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι από τους βασικούς συντελεστές της. Δουλέψαμε επί μήνες θετικά και με σημαντικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και το εθνικό συμφέρον.

Είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος που πρέπει να ‘συναντιόμαστε’, είναι χώρος εθνικού συμφέροντος» συμπλήρωσε. Από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε: «Ο χώρος της Παιδείας είναι κατ’ εξοχήν ο χώρος της εθνικής συνεννόησης. Και όπως είπε η υπουργός -την ευχαριστώ για τα καλά της λόγια- ο τομέας Παιδείας της ΝΔ συμμετείχε στη διαμόρφωση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και, ήδη, εφαρμόζεται. Σε αυτό το πνεύμα με την υπουργό και την υφυπουργό θα προχωρήσουμε ούτως ώστε τα ζητήματα της Παιδείας να τύχουν μιας ευρύτερης εθνικής συνεννόησης».

126

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, επίσης, ότι ποτέ δεν διευκρινίστηκε αν απαιτούνται μία ή περισσότερες επιστολές, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να ικανοποιηθεί το βασικό ζητούμενο, που είναι η σαφής διαβεβαίωση προς τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Ο κ. Αλταφάζ ανέφερε, εξάλλου, ότι πολύ σύντομα το κλιμάκιο της τρόικας θα μεταβεί στην Αθήνα. Σημείωσε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα

έχουν επαφές, όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ευρεία στήριξη για τα αναγκαία και σκληρά μέτρα, προκειμένου να επιτύχει το πρόγραμμα προσαρμογής. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου έκτακτο συμβούλιο Eurogroup.

ΚΗΔΕΙΑ Τον λατρευτό μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, υιό, εξάδελφο και θείο

ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΧΡ. ΓΟΥΣΙΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΕΤΩΝ 59 Κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 13.00μ.μ. από το σπίτι μας, οδός Σταθά 87 και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Καλούμε συγγενείς και φίλους να συνοδεύσουν την εκφορά του. ΒΟΛΟΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 Η ΣΥΖΥΓΟΣ : Φωτεινή Ο ΥΙΟΣ: Χρήστος Η ΜΗΤΕΡΑ: Αικατερίνη Ζαμζαρα ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ: Βαγγέλης – Μαριάνθη Γούσιου, Γιώργος – Σταυρούλα Καραγιαννίδη, Πολύμνια – Χα- Αιμίλιου Ζαμζαρα ΟΙ ΘΕΙΟΙ- ΤΑ ΕΞΑΔΕΛΦΙΑ- ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Ο καφές θα δοθεί στην Αίθουσα του Κοιμητηρίου

«Δεν βάζω υπογραφή» Ακολούθως απάντησε στους «κακόπιστους», όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι θα πουν ότι στηρίζει η ΝΔ τα χαράτσια και τους φόρους: «Τους απαντάμε ότι η δική μας υπογραφή δεν υπάρχει κάτω από την δική τους». Λένε ότι για να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση θα πρέπει να υπογράψουμε κοινή δήλωση όλα τα κόμματα, είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Το ξαναλέω τέτοια υπογραφή δεν βάζω. Οι δεσμεύσεις μου υπάρχουν δημοσίως. Συμφωνώ με τους στόχους, την μείωση του ελλείμματος, του χρέους, την αντιμετώπιση της σπατάλης αλλά δεν συμφωνώ σε μία πολιτική χωρίς ανάπτυξη. Θέλουμε να προχωρήσει η δημοσιονομική προσαρμογή με όρους ρεαλιστικούς» επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ. Γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης Τέλος, κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ζητώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης μεθαύριο για να ξεμπλοκάρουμε την έκτη δόση και να έχουμε εκλογές σε 100 μέρες χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο». Όσοι νομίζουν ότι η απομάκρυνση Παπανδρέου ήταν εύκολη υπόθεση, κάνουν λάθος, είπε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου ήθελε να παρατείνεται το αδιέξοδο και να παραμείνει στη θέση του». Έκλεισε δε ρωτώντας τους βουλευτές του: «Είναι καλύτερα να έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο για τρεις μήνες και μετά να πάμε σε εκλογές ή να έχουμε τον κ. Παπανδρέου για άλλα δύο χρόνια;»

Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κι ας με διαγράψουν, λέει ο Πάνος Καμμένος Την απόφασή του να μην υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου ανεξάρτητα από τις προγραμματικές δηλώσεις επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ακόμη και αν διαγραφεί από τη ΝΔ και ισχυρίστηκε πως «η κυβέρνηση αυτή είναι μία κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου. Εάν υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου τότε μπαίνει ως εγγύηση στα ομόλογα που θα αντικατασταθούν με το PSI η ελληνική κρατική περιουσία και η ελληνική ιδιωτική περιουσία». Ο κ.Καμμένος συμπλήρωσε: «Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Και στο απόσπασμα να με βάλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω. Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου και οι γενιές που έρχονται και να με φτύνει ο κόσμος στο δρόμο, ως προδότη της πατρίδας μου, προτιμώ να με διαγράψει η Συγγρού. Εάν θέλουν να με διαγράψουν ας με διαγράψουν» είπε.

ΟΘΡΥΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΗΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 67 ΤΗΛ.: (0030) 24210 70330 – (0030) 24210 70795 ΟΙΚΙΑΣ (0030) 24210 46453 FAX: (0030) 24210 70334 KIN: 6978483942 E-mail: otrhis_travel@yahoo.gr

ΦΘΗΝΟ…ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ 2ΗΜΕΡΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ 26-27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12 ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11 ΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11 ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝ. ΞΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ • 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2-3-4-5-6/12 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ 185 ΕΥΡΩ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 4-5-6/12 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ ΟΣΙΟ ΝΑΟΥΜ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** DRIM ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΟΡΟ 115 ΕΥΡΩ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 4-5-6/12 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΠΑΝΣΚΟ- ΔΩΡΟ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΑΝΣΚΟ SPA 4**** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 100 ΕΥΡΩ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΑΝΣΚΟ 4-5-6-/12 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΑΝΣΚΟ SPA **** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 85 ΕΥΡΩ • 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 4-5-6/12 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ- ΜΠΑΝΣΚΟΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ- ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 100 ΕΥΡΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SVETI NIKOLA SPA

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ- ΦΩΤΑ ΔΗΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 20 ΕΥΡΩ


12Νew2:Layout 1 14/11/2011 9:45 μμ Page 1

CMYK

12 Θρίαμβος για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Με άνεση οι γυναίκες του Ολυμπιακού έβαλαν στη γωνία την πρώτη ήττα της περασμένης Κυριακής και έστησαν στη γωνία την Πράσινη Γωνιά Τρικάλων κερδίζοντας με 84-46. Δεκάλεπτα 24-6, 49-16, 71-33, 84-46 Διαιτητές: Δότα-Κυριακάκης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Βλιώρας): Κυριαζίδου 7(1), Σουλτάνη 12, Παρασχάκη 2, Μαρίνου 15, Παύλου 5, Κουφογιάννη 14, Καραμπατζάκη 12, Ζήτη, Θανασούλη 9, Πυλαρινού

8. ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ (Τσακνή): Καπνιά 2, Κοματσιούλη 9, Τσουτσουμπή 7, Αλεξοπούλου 2, Καρδούλα 7(1), Γιασεμή 1, Περιστεριανού 8, Βουγιούκα 10. Η Αναγέννηση Ρυσίου επικράτησε εκτός έδρας των Τιτάνων Δράμας με 59-47 σπάζοντας το αήττητο των Δραμινών, που τις έφθασαν οι Βολιώτισσες τον Ολυμπιακό Βόλου που δεν ειχαν εμπόδια απέναντι στην Πράσινη Γωνιά Τρικάλων.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Μεσημέρι και βράδυ Κυριακάτικη Έξοδος 12€ το άτομο Περιλαμβάνει: πλούσιο μπουφέ με ποτά, αναψυκτικά, κρασί, γλυκά, φρούτα ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΛΜΥΡΟΥ & ΛΑΧΑΝΑ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ) REZERVE ΤΗΛ.: 24210 33677

126

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

αθλητικά

Η Νίκη ξεκινά στις 27 Νοεμβρίου

Πρεμιέρα στην Τσαριτσάνη Μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα της Νίκης Στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις θα μπει σιγά – σιγά η Νίκη, με αρχή το Κύπελλο, στις 23 Νοεμβρίου και του πρωταθλήματος στις 27 Νοεμβρίου. Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής επιτέλους έγινε, και στον Βόρειο Όμιλο συμμετέχουν δώδεκα ομάδες, οι οποίες όπως αποφασίστηκε θα μπουν στη «μάχη» την Κυριακή 27 Νο-

Αναχωρεί για Αυστρία η εθνική με στόχο τις δοκιμές αλλά και με ελλείψεις... Η αποστολή της εθνικής αναχωρεί το μεσημέρι της Δευτέρας για την Αυστρία, όπου θα παίξει κόντρα στη Ρουμανία την Τρίτη, στον δεύτερο συνεχόμενο φιλικό αγώνα της Ελλάδας. Πάντως ο Φερνάντο Σάντος θα έχει απουσίες καθώς στην τελευταία προπόνηση της Δευτέρας δεν έλαβαν μέρος οι Κώστας Χαλκιάς που έχει προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα και οι Γιώργος Καραγκούνης και Βασίλης Τοροσίδης που είναι άρρωστοι. Παρ' ολα αυτά σε πολύ καλό κλίμα ύστερα από την ισοπαλία με τη Ρωσία (1-1) και τη διατήρηση του αήττητου του Σάντος στο πάγκο της Ελλάδας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στην 11άδα ώστε να δώσει χρόνο και στους υπόλοιπους διεθνείς. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από την άρνηση της γερμανικής ομοσπονδίας να φιλοξενήσει την φιλική αναμέτρηση σε πόλη που είχε επιλεγεί κοντά στη Στουτγάρδη, η ΕΠΟ αναζήτησε άλλο γήπεδο διεξαγωγής του ματς και κατέληξε στην λύση της Αυστρίας. Το γήπεδο λέγεται «Cashpoint Arena» και ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 8.30μ.μ., τοπική. Η αποστολή: Τζόρβα, Χαλκιά, Καπίνο, Τοροσίδη, Μανιάτη, Α. Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Μαλεζά, Χολέμπας, Γιαννούλη, Τζιόλη, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Φωτάκη, Μάκο, Θεοδωρίδη, Κονέ, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Γκέκα, Χαριστέα, Λυμπερόπουλο, Μήτρογλου.

εμβρίου. Χωρίς καμία περγαμηνή, εκτός του ιστορικού Απόλλωνα Καλαμαριάς, οι αντίπαλοι της Νίκης, δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι, αλλά πρόκειται για ομάδες χωριών , οι οποίες όμως είναι αρκετά φιλόδοξες. Πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, η Νίκη θα το δώσει στην Τσαριτσάνη στις 27 Νοεμβρίου. Μια ομάδα που είναι νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική και την αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι. Τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου είναι: Εθνικός Γαζώρου-Αετός Σκύδρας Μέγας Αλέξανδρος ΗράκλειαςΑΕ Ποντίων Τηλυκράτης-Τύρναβος Οικονόμος Τσαριτσάνης-Νίκη Βόλου Δόξα Κρανούλας-Οδυσσέας Αναγέννησης Βατανιακός-Απόλλων Καλαμαριάς

Ο Αλμυρός πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑΘ, κερδίζοντας και τους Ικάρους Τρικάλων με 73-54. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχασε από τους τιτάνες στον Παλαμά με 78-53. Τα αποτελέσματα Καλαμπάκα- Καρδίτσα…52-74 Νίκαια- Ολύμπια Λ …73-81 Εθνικός Λ. – ΕΑΛ …49-51 Ανάληψη- Ελασσόνα …57-70 Αλμυρός – Ίκαροι Τρικ 73- 54 Τιτάνες – Ολυμπιακός…78-53 Η βαθμολογία (3η αγωνιστική) Γ.Σ. Αλμυρού

…6

Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσε στους φιλάθλους της Νίκης, η ευρεία νίκη με 3-0 στο φιλικό με τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών και πλέον η ομάδα βάζει πλώρη για Β’ Εθνική. Η Νίκη έδειξε ότι βρίσκει το ρυθμό της , οι παίκτες βρίσκουν τα πατήματά τους και πλέον μπορούν και φθάνουν στην επιτυχία του γκολ. Άλλωστε, ευχαριστημένος έμεινε και ο

Τιτάνες Ελασσόνα Ανάληψη Καρδίτσα Ολύμπια Λ Ολυμπιακός Καλαμπάκα ΕΑΛ Νίκαια Εθνικός Λ Ίκαροι Τρ Η Α2 ΕΣΚΑΘ Τα αποτελέσματα Σπάρτακος- Περραιβός Φάρσαλα – Ν. Αθλητές Φοίβος Γ. – Σουφλάρια Ερμής Αγ. – Κεραυνός Λ Σκιάθος – Λεχώνια..

Η Μεταμόρφωση πανηγυρίζει …6 …6 …5 …5 …5 …4 …4 …4 …3 …3 …3

…68-66 …77-60 …47-40 …65-71 .δ.δ.

Η Βέροια «πετάει» Η Βέροια πήρε κεφάλι στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής πετυχαίνοντας το απόλυτο «3 στα 3» και 9 βαθμούς. Τα αποτελέσματα Θρασύβουλος- Καλλονή …0-1

Καλλιθέα- Πλατανιάς Εθν. Αστέρας- Σέρρες Φωκικός- Γιαννιτσά Αγροτικός- Διαγόρας Επανομή- Ψαχνά Λάρισα- Βύζας Βέροια – Διαγόρας

LIGNI

Εργαστήριο ταπετσαρίας –επίπλων

…1-1 …0-1 …0-1 …1-0 …1-0 …0-0 …3-1

Ακόμη μια επιτυχία της Μεταμόρφωσης στη Γ’ Εθνική μπάσκετ και μάλιστα εκτός έδρας. Κέρδισε στην εκπνοή του αγώνα του Διόσκουρους στην Κοζάνη με 65-63 και παραμένει πρώτη στη βαθμολογία. Τα αποτελέσματα ΔιόσκουροιΜεταμόρφωση ...................…63-65 Ανατόλια- Άργος Ορ…..........98-60 Ηρακλής Κοζ.- Αλ/δρεια… ....86-63 Φοίνικας- Αιγινιακός… ..........68-79 Φίλιππος Βερ.-Αστέρας Λ..…68-53 Ρεπό: Γ.Σ. Βόλου Η βαθμολογία (4η αγωνιστική) Μεταμόρφωση ............…8 Αιγινιακός ....................…7 Φοίνικας.......................…7 Ηρακλής Κοζ ...............…6 Φίλιππος Βερ...............…5 Αστέρας Λ ...................…5 Ανατόλια......................…5 Διόσκουροι Κοζ...........…5 Γ.Σ. Βόλου ...................…4 Αλεξάνδρεια................…4 Άργος Ορ ....................…4 Διόσκουροι Κοζ., Ανατόλια, Φίλιππος Βερ. και Γ.Σ. Βόλου έχουν κάνει ρεπό.

ΞΥΛΟ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ Εισαγωγές - Εξαγωγές

Συμβουλευτείτε μας πριν πετάξετε τα παλιά σας έπιπλα στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο… Μπορεί να γίνουν σαν καινούργια!

Ανανεώνουμε και τον επαγγελματικός σας χώρο

Μεγάλος ενθουσιασμός

προπονητής, Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος θέλει να είναι πανέτοιμη οι παίκτες του και εκτός του καλού θεάματος να προσφέρουν και γκολ. Στο πρώτο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Αλέξη Αλεξίου δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν - ενώ δεν μέτρησε ορθώς και τέρμα του Πουλάκου στο 14΄ αφού η μπάλα κόντραρε στον Λουκίνα που ήταν σε θέση οφσάιντ - τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν (και μάλιστα τρεις φορές) στο δεύτερο ημίχρονο! Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Λουκίνας ο οποίος πήρε το… αίμα του πίσω για τη φάση του 14΄, αφού μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, για να σφραγίζουν οι τελευταίοι την ανωτερότητά τους στο τελευταίο δεκάλεπτο με ακόμα δύο γκολ χάρις σε ισάριθμες κεφαλιές των Στουρνάρα (81΄) και Μικρτσιάν (84’) .

Ο Αλμυρός προελαύνει στην Α’ ΕΣΚΑΘ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ

Ολοκληρωμένες προτάσεις για το ντύσιμο του σαλονιού σας από την μεγάλη συλλογή μας σε υφάσματα

Πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η Νίκη θα δώσει και τον πρώτο επίσημο αγώνα στο Κύπελλο Ελλάδας. Θα αντιμετωπίσει στις 23 Νοεμβρίου, στο «Παντελής Μαγουλάς» την ομάδα του Θρασύβουλου που βρίσκεται στη Β’ Εθνική. Αν περάσει αυτό το εμπόδιο η Νίκη, θα αντιμετωπίσει τον Σουπερλιγκάτο Λεβαδειακό πάλι στην έδρα της.

* Καυσόξυλα (Πακέτα και 15κιλη συσκευασία) * Κάρβουνα (συσκευασία 5, 10, 25 κιλά) * Στύλια στρόγγυλα (έλατο, πεύκο, για οικοδομές και επενδύσεις) * Pellet (για χρήση σε καυστήρες βιομάζας) * Σπίτια (από ξύλινη κατασκευή με ή χωρίς επένδυση) * Κατασκευές από ξύλο (για εξωτερικούς χώρους) * Παρκέτα ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Γραφεία

Κωνσταντά 123, 38333 Βόλος

Υποκαταστήματα

Περιφερειακός Βόλου με Ιωλκού, στα φανάρια

Τηλ.: +302421070218, +306977238586, Fax.: +302421031277 E-mail: kottes@otenet.gr CMYK


13Νew1:Layout 1 14/11/2011 9:55 μμ Page 1

CMYK

13

αθλητικά

Ήττα για τη Νίκη στη Χαλκηδόνα Μια απρόσμενη ήττα γνώρισε η ομάδα μπάσκετ της Νίκης που υποτίμησε την αντίπαλο της Χαλκηδόνα στην 7η αγωνιστική της β’ εθνικής μπάσκετ των ανδρών. Η ήττα μάλιστα της Νίκης 89-66 ήταν η πρώτη φετινή νίκη για τη Χαλκηδόνα. Τα δεκάλεπτα: 23-22, 21-12, 21-16, 89-66 Διαιτητές: Ευφραιμίδης, Τσιαπλής ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ (Κωνσταντινίδης): Ντινάκος, Παπαβασιλείου, Μωυσιάδης 11 (1), Κλουτζός 3 (1), Τοπάλης 11 (1), Γαλανίδης 16 (4), Παπακωνσταντίνου 13 (1), Σφέικος 14 (2), Ευαγγελίδης 3, Σιατατίδης 3 (1), Νταράκης 14, Τσαλώνης. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Παπούλιας 7 (1), Αναγνωστόπουλος, , Σαμαράς 1, Χρηστομάνος 5 (1), Κουτίνας 2, Τσώλης 2, Φρουσκλιάς 10 (2),

Ζαρογιάννης 14, Στάμος 8, Μυστιλιάδης 9 (1), Πολίτης 7 (1). Κατά τα άλλα, ο Αίολος Τρικάλων συνέχισε την ξέφρενη πορεία του, καθώς πέρασε με άνεση και από τη Ρόδο ενώ όλα τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής ήταν Νήαρ Ηστ – Φιλαθλητικός 61-83 Στρατώνι – Αγία Παρασκευή 62-63 Διαγόρας Ρόδου – Αίολος Τρικάλων 61-75 Αίας Ευόσμου – Ηρακλής 88-69 Αιγάλεω – Αναγέννηση Φλόγας 90-89 Χαλκηδόνα – Νίκη Βόλου 89-66 ΜΕΝΤ – Ηράκλειο 61-54 Στην επόμενη Αγωνιστική (20/11) παίζουν Νίκη Βόλου – ΜΕΝΤ

Δυο ήττες στη Δ’ Εθνική Ο Γ.ΣΑ έχασε στον Αλμυρό 0-3 από τον Πυργετό Λάρισας που αιφνιδίασε λίγο πριν το ημίχρονο στο 45’ και με γκολ του Ελευθεριάδη έκανε το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2 στο 78’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκου και το 0-3 στο 87’ με σουτ του Μαντζαφούλη. Αλμυρός Βόλου: Χαλάτσης, Τσάτσιος (63’ Μίλτος), Δημητριάδης, (56’ Γιαννόπουλος) Πλαβός, Ελευθερίου, Κρεβατάς (77’ Βαγγελάκος), Ι. Παναγιώτου, Χάνος, Βούλγαρης, Κοντοβάς, Τσίπι. Στο τελος του αγώνα έχασε ο Πυρασος στους Καμινάδες Καρδίτσας από τον Ταυρωπο που έπαιζε με 10 παίκτες. Με ένα γκολ του Χ.Ζάρρα από τα 30 μέτρα στο 87 ο Ταυρωπός πήρε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα: Μουζάκι-Αναγέννηση Καρδίτσας ...............1-4 Αλμυρός-Πυργετός ....................................0-3 Βελούχι-Ελασσόνα .....................................0-4 Ταυρωπός-Πύρασος Ν. Αγχιάλου ............. 1-0 Καμένα Βούρλα-Αμπελωνιακός ................. 0-2 Η βαθμολογία (2η αγωνιστική) 1. Π.Ο.Ε .............................................8-0 6 2. Πυργετός ....................................... 7-1 6 3. Αμπελωνιακός ............................... 5-0 6 4. Αναγέννηση Καρδίτσας ................7-2 6 5. Αλμυρός .........................................3-4 3 6. Ταυρωπός ......................................2-3 3 7. Λιανοκλάδι ..................................... 2-2 2 8. Μουζάκι .............................................1-4 1 9. ΑΟΚ ................................................ 3-5 1 10. Βελούχι ........................................1-8 0 11. Πύρασος ......................................0-4 0 12. Καμένα Βούρλα ........................... 0-6 0

K ρουσος

380 €

126

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Καναπές γωνία με κρεβάτι & αποθηκευτικό χώρο 230cm x 160cm Διατίθεται σε πολλά χρώματα

ΕΚΘΕΣΗ Α’ Τουρούζια 3 (πεδίον Αρεως) τηλ: 24210 63997 - ΒΟΛΟΣ ΕΚΘΕΣΗ Β’ Αθηνών 4 τηλ: 24210 63723 - ΒΟΛΟΣ www.krousos.gr

Εστιατόριο

Ακουαρέλα

Η αγωνία στο κατακόρυφο για τον Ολυμπιακό

Μέχρι την Πέμπτη η απόφαση Η αγωνία έχει φθάσει στο κατακόρυφο για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου. Μέχρι την Πέμπτη το πρωί θα πρέπει να έχει εκδοθεί η πολυπόθητη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για την δικαίωση της ΠΑΕ και την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα ή του υποβιβασμού της στα τάρταρα της Δ’ Εθνικής που αποφάσισε το κατεστημένο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΕΠΟ. Η Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, είναι κα-

θοριστική για την ιστορία του Ολυμπιακού, διότι σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν εκδοθεί, αυτή την ημέρα τελειώνει η διορία και πλέον η Σούπερ Λιγκ μπορεί να αποβάλει την ομάδα από μέλος της. Δυο δρόμοι υπάρχουν τώρα για τον Ολυμπιακό. Ο ένας είναι λεωφόρος και οδηγεί στην Σούπερ Λίγκα και ο άλλος, γεμάτος αγκάθια, τον οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες. Αν μπει ο Ολυμπιακός στη λεωφόρο, τότε θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ώστε να στηθεί και πάλι η ΠΑΕ. Κυ-

ρίως χρειάζονται χρήματα ώστε να λυθεί πρώτα το θέμα της εγγυητικής που είναι 100.000€ και μετά η συγκρότηση μιας ομάδας, η οποία θα σταθεί άξια απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Έφυγε ο Γκραθία Έφυγε τελευταίος ο Ισπανός προπονητής κ. Γκραθία. Από την Κυριακή θα είναι στον πάγκο της Κέρκυρας, η οποία από χθες τον έχει προπονητή της και την Πέμπτη στις 2μ.μ. θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

Χωρίς νίκη γηπεδούχου η Α’ ΕΠΣΘ Χωρίς νίκη γηπεδούχου πέρασε 9η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣΘ καθώς ουδείς γηπεδούχος κέρδισε. Ο Ρήγας κέρδισε στην Αγία Παρασκευή και συνεχίζει να είναι πρώτος στη βαθμολογία της Α’ ΕΠΣΘ, σε ένα Σαββατοκύριακο που οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι κέρδισαν. Τα αποτελέσματα Πρωτεσίλαος-Θησέας ...........… 1-2 Α.Ε. 2002-Εθνικός..................… 0-2 Αγία Παρασκευή-Ρήγας .......… 1-2 Δήμητρα-Αίας Σούρπης ....... …1-3 Σαρακηνός-Ανθ. Γαζής..........… 0-0

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ Πρόσκληση σε Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΝΟΒ-Α Με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου «Ναυτικός Όμιλος Βόλου και Αργοναύτες» που ελήφθη κατά την συνεδρίαση της 14-112011, προσκαλούνται τα τακτικά οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Ομίλου, σε Ετήσια Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 5 του καταστατικού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23-11-2011 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του κέντρου του Ομίλου (RADA). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο στις 18:00. Τα θέματα της συνέλευσης θα είναι 1.Εκλογή προεδρείου 2. Διοικητικός Απολογισμός 3. Οικονομικός Απολογισμός 4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής 5. Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη 6. Προϋπολογισμός του έτους 2012 7. Εκκαθάριση Μητρώου Μελών Ομίλου 8. Διάφορα θέματα Για το Δ.Σ. του ΝΟΒ-Α Γεν. Γραμματέας Δημ.Δημαρέλος

ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΘ. ΒΟΥΡΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Αναλαμβάνουμε την πώληση του αυτοκινήτου σας

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΕΚΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Κύπρου 42 • Βόλος

Τηλ.: 24210 51115 6984773882 CMYK

Ηρακλής-Μαγνησιακός ........… 2-5 Χλόη-Α.Ε. Διμηνίου ...............… 1-1 Σκιάθος-Απόλλων Καναλίων… δεν διεξήχθη Η βαθμολογία 1. Ρήγας Φεραίος ................... …25 2. Σκιάθος...............................… 21 3.Εθνικός.............................. … 19 4. Θησέας .............................… 17 5.Α.Ε. Διμηνίου.......................… 17 6. Αίας Σούρπης.....................… 16 7.Δήμητρα .............................… 16 8. Α.Ε. 2002 ............................… 15 9. Μαγνησιακός ....................… 12 10. Πρωτεσίλαος ...................… 10 11. Αγία Παρασκευή ...............… 10 12. Σαρακηνός ........................… 8 13. Ηρακλής Β ........................… 6 14.Άνθιμος Γαζής.....................… 6 15.Χλόη/Α.Ε.Φερών.................… 4 15.Απόλλων Καναλίων ..............… 3 Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΑ Η Δάφνη στην κορυφή Η Δάφνη πέρασε πρώτη στη Β’ κατηγορία, η οποία κέρδισε, ενώ αντίθετα ο Άρης Μ. έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο. Τα αποτελέσματα Αστέρας Ριζ.-Αργαλαστή .....… 4-0 Μακρινίτσα-Ιάσων Αλ.Μεριάς… 1-0 Ν.Α. Νίκης-Ακρόπολη ..........… 1-3 Άρης Μελ/τίκων –Πανιώνιος 1-1 Μυρμιδόνες-Πηλέας..............… 1-3 Δάφνη-Ιωλκός .......................… 2-1 Μικροθήβες-Διαγόρας ..........…1-2

Αγχίαλος-Σκόπελος δεν διεξήχθη Η βαθμολογία 1. Δάφνη ..............................… 21 2. Άρης Μελισσατίκων............… 20 3. Ακρόπολη........................… 19 4. Πανιώνιος........................… 18 5. Αστέρας Ριζομύλου ............… 16 6. Μακρινίτσα......................… 16 7. Νέοι Αθλ. Νίκης ................… 15 8. Αργαλαστή....................… 13 9. Διαγόρας....................… 12 10.Μικροθήβες ................… 11 11. Πηλέας....................… 10 12. Α.Σ. Αγχίαλος..................… 7 13.Σκόπελος.........................… 7 14 Ιωλκός .............................… 6 15 Μυρμιδόνες .................… 5 16.Ιάσων Α. Μεριάς ...............… 0 Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τοξότης-Άθλος.......................... 1-1 Δημητριάς –Απ. Κροκίου .......... 4-2 Αετός Κερ.-ΑΠΟΒ ..................... 2-2 Ρεπό :Ηρακλής Αγ.Θεοδώρων Η βαθμολογία 1. ΑΠΟΒ....................................…12 2. Α.Σ. Δημητριάς.....................…12 3. Απόλλων Κρ ...........................…9 4. Άθλος .....................................…9 5. Τοξότης ..................................…5 6. Αετός ......................................…3 7. Ηρακλής Α.Θ..........................…2 • Ο Ηρακλής Α.Θ. ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -4 βαθμούς και ο Αετός με -2.

Δεύτερο «διπλό» εκτός για τον «Βόλος 2004» Δεύτερο διπλό για τον Βόλος 2004 που στην 3η αγωνιστική για την Α΄ Εθνική του γυναικείου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος νίκησε με 1-3 τον Οδυσσέα στην Γλυφάδα. Ο Βόλος 2004 και στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας παίζοντας με τον Οδυσσέα Γλυφάδας κέρδισε στο β μέρος Ο Βόλος έκανε καλύτερη εμφάνιση και στο 50’ η Κατερίνα Τσιρδάνη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πελετίδου για το 0-1. Το 0-2 για το

Βόλο έγινε στο 52’ με εντυπωσιακό τρόπο, αφού η Ζήγρα σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!), ενώ στο 71’ η Τειμέα Γκαλ σκόραρε για το 0-3 «κλειδώνοντας» τη νίκη. Ο Οδυσσέας Γλυφάδας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 80’ με την Κατσαΐτη. ΒΟΛΟΣ 2004 : Αναστασάκη, Γουγούση (89’ Κλότζα), Ζήγρα (87’ Παρασκευοπούλου), Γκαλ, Οικονόμου, Μπαλαμούτη, Τραΐκοβιτς, Τσιρδάνη, Δημητράδη, Γιοβάνοβιτς (45’ Χατζηλιόντα), Μαλισιώρα.


14:Layout 1 14/11/2011 9:40 μμ Page 1

ΓΔ: 762,85 ΤΖΙΡΟΣ: 26,56 εκ.

85

70

29

ΛΟΝΔΙΝΟ [14/11] XETRA DAX [14/11] CAC 40 [14/11] SWISS MARKET IND [14/11] NASDAQ COMPOSITE [14/11] DJ INDU AVERAGE [14/11] HANG SENG INDEX [14/11] NIKKEI 225 [14/11]

Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο Μία από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης συνασπιμού υπό τον Λ. Παπαδήμο είναι η προώθηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Στη σύσκεψη που θα γίνει νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών, εκτός από την πορεία των φορολογικών εσόδων, θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα που σχετίζονται με τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο καθεστώς των φοροαπαλλαγών και του ΦΠΑ, τα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και το καθολικό «πόθεν έσχες». Το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2012 και το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο. Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η καθιέρωση «πόθεν έσχες» για το σύνολο των εισοδημάτων. Σε ειδικό έντυπο (Ε10) θα αποτυπώνεται το σύνολο των εισοδημάτων και των καταθέσεων, καθώς και οι δαπάνες (με αποδείξεις) και οι αποταμιεύσεις ώστε να ελέγχονται τα έσοδα και οι δαπάνες κάθε φορολογούμενου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι θα επιτρέπεται μία απόκλιση έως 15%. Ακόμα, «μαχαίρι» θα μπει στις περισσότερες φοροαπαλλαγές, ενώ στο τραπέζι είναι και η κατάργηση του ειδικού (μειωμένου) καθεστώτος ΦΠΑ για τα νησιά. Για τους ελεύθερους επαγγελ-

ματίες, τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν την επιβολή νέων αντικειμενικών κριτηρίων, καθώς και την απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Για τον ΦΠΑ, η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου ήταν η μείωση του υψηλού και μεσαίου συντελεστή (από 23% σε 20% και από 13% σε 10% αντίστοιχα), ωστόσο δεν θεωρείται εύκολο να εγκριθεί από την τρόικα, καθώς η Κομισιόν στην τελευταία έκθεσή της, συνιστά να μην προχωρήσει, προς το παρόν τουλάχιστον, η μείωση των φορολογικών συντελεστών και ιδίως των έμμεσων φόρων, όπως του ΦΠΑ. Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, εξετάζεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ώστε να προσεγγίσουν τις λεγόμενες αγοραίες τιμές, με την παράλληλη μείωση των φόρων στις μεταβιβάσεις. Η αύξηση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς η πιθανή εφαρμογή της εκτιμάται ότι θα βυθίσει ακόμη περισσότερο στην ύφεση την κτηματαγορά. Τέλος, υποχρεωτική θα είναι από τις αρχές της νέας χρονιάς η χρήση της φοροκάρτας. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε σε πρώτη φάση να αποκλείσει τις κάρτες των τραπεζών από το ρόλο της κάρτας αποδείξεων, δεδομένου ότι η κάρτα αποδείξεων δεν είναι τραπεζικό προϊόν, έχει διαφορετική λειτουργικότητα από τις κάρτες τραπεζών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αγορές τοις μετρητοίς. Ωστόσο, το θέμα αυτό θα επανεξεταστεί αμέσως μετά την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης.

Έσοδα 380 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας Η κυβέρνηση άντλησε συνολικά έσοδα ύψους 380 εκατ. ευρώ από την πώληση φάσματος συχνοτήτων στις εταιρίες Cosmote, Vodafone και Wind, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε σήμερα με επιτυχία τη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις φασματικές περιοχές των 900 και 1.800 MHz. Συνολικά, κατακυρώθηκε στις εταιρίες COSMOTE, VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ και WIND όλο το διαθέσιμο φάσμα στην περιοχή των 900 MHz και στην περιοχή των 1.800 MHz. Το συνολικό καταβληθέν τίμημα και από τις τρεις εταιρίες που εξασφάλισε η ΕΕΤΤ για το Ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται σε 380.535.000 ευρώ. Κατά το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, είχε εκχωρηθεί στις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με αίτησή τους, το σύνολο των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτή-

των στη φασματική περιοχή των 900 MHz, που είχε εκ των προτέρων δεσμευθεί γι’ αυτές, ενώ το αντίστοιχο τίμημα είχε διαμορφωθεί σε 181,7 εκατ. ευρώ. Κατά το δεύτερο στάδιο της δημοπρασίας πολλαπλών γύρων, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις γύρους υποβολής προσφορών, το συνολικό τίμημα διαμορφώθηκε σε 198.835.000 ευρώ. Συνολικά κατακυρώθηκαν στις τρείς συμμετέχουσες εταιρείες τα εξής φασματικά δικαιώματα: * COSMOTE: τέσσερα (4) τμήματα στη ζώνη των 900 ΜHz και δύο (2) τμήματα στη ζώνη των 1800 MHz, με συνολικό τίμημα 118.833.000 ευρώ * VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ: έξι (6) τμήματα στη ζώνη των 900 ΜHz και δύο (2) τμήματα στη ζώνη των 1800 MHz, με συνολικό τίμημα 168.502.000 ευρώ * WIND: τέσσερα (4) τμήματα στη ζώνη των 900 ΜHz με συνολικό τίμημα 93.200.000 ευρώ

Ραγδαία αύξηση στα 5ετή ιταλικά ομόλογα Στο υψηλότερο επίπεδο των 14 τελευταίων ετών εκτινάχθηκε το επιτόκιο κατά τη δημοπρασία 5ετών ιταλικών ομολόγων που έγινε την Δευτέρα, καθώς μαίνεται η κρίση χρέους στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, το ιταλικό δημόσιο

άντλησε συνολικά 3 δισ. ευρώ (όσο ήταν και ο στόχος) με επιτόκιο 6,29%, το οποίο είναι το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 1997. Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, στις 13 Οκτωβρίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 5,32%.

5.519,04 5.985,02 3.108,95 5.661,71 2.653,71 12.057,30 19.508,18 8.603,70

-0,47 -1,19 -1,28 0,22 -0,93 -0,79 1,94 1,05

Να εφαρμοστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, λέει η Κριστίν Λαγκάρντ Την επείγουσα ανάγκη να εφαρμοσθεί η συμφωνία της 26ης/27ης Οκτωβρίου, υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την ομιλία της στη Σύνοδο των χωρών Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Χαβάη, την Κυριακή. Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα από τον κ. Παπαδήμο, τον οποίο γνωρίζει καλά και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης που πλήττει την Ευρώπη.

Να καθιερωθεί διαδικασία άμεσης διόρθωσης των λαθών στο ειδικό τέλος ακινήτων ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ Την καθιέρωση διαδικασίας άμεσης διόρθωσης των λαθών στο ειδικό τέλος ακινήτων, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), καθώς χιλιάδες ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι οι χρεώσεις του τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι «απίστευτα διογκωμένες». Επιπλέον, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, με επείγουσα επιστολή τους στο υπουργείο Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες ζητούν την αναστολή της επιβολής Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για όσα οικονομικά έτη θα ισχύσει το νέο τέλος μέσω ΔΕΗ. O πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας ότι το τέλος ακινήτων περισσότερο θα βλάψει, παρά θα ωφελήσει τα δημόσια έσοδα. «Το έκτακτο τέλος θα παγώσει την αγορά στο επόμενο δίμηνο, κάτι που θα είναι κακό για τα έσοδα του κράτους και τα ασφαλιστικά ταμεία» σημείωσε.

Νέες μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από το 2012 Παρεμβάσεις από την αρχή του νέου έτους, με νέο νόμο στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ και εφαρμογή μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας (περιλαμβανομένης και της στοχευμένης μείωσης των εισφορών, ειδικά στις επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας), είναι οι δύο προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα και θα περιλαμβάνονται στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Τα νέα μέτρα θα «κλειδώσουν» σε κυβερνητικό επίπεδο από τον πρωθυπουργό και θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με την τρόικα. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την εξοικονόμηση δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις πληρωμές συντάξεων μέσω της παρακράτησης εισφορών και της κάλυψης των ελλειμμάτων από τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, την «αυτόματη», με βάση τον ασφαλιστικό νόμο, νέα αύξησηςαπό 1/1/2012 και μετά, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και, αργότερα (από το 2015) την εγγύησης από το κράτος μόνο της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ.

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ (ΚΟ) ΙΜΠΕΡΙΟ - ΑΡΓΩ GROUP (ΚΟ) ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (ΚΟ) SPRIDER STORES (ΚΟ) ΔΟΛ (ΚΟ) T BANK (ΚΟ) QUALITY & RELIABILITY (ΚΟ) ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Χ.Κ. (ΚΟ) SATO (ΚΟ) ΛΙΒΑΝΗΣ (ΚΟ)

0,07 0,07 0,37 0,23 0,18 0,06 0,50 0,17 0,09 0,19

30,00 29,09 27,24 26,67 20,00 -27,85 -22,84 -19,71 -19,44 -18,86

Ισοτιμιες

0,95%

Οικονομία

Μετοχές

Σοφοκλέους

14

126

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,36130

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,23650

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,85620

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

104,83000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,58950

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

77,01000

Στη Βουλή μέχρι τις 21 Νοεμβρίου ο προϋπολογισμός του 2012 Στην τελική ευθεία είναι η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ως τις 21 Νοεμβρίου. Το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 9 ξεκίνησε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευ. Βενιζέλο, η οποία τελείωσε λίγο μετά τις 12:00. Αυτή η εβδομάδα είναι εβδομάδα διμερών συναντήσεων με τα υπουργεία για τον προϋπολογισμό, καθώς και συζήτησης και έγκρισης του σχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Για να εκπληρωθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το έλλειμμα φέτος, θα πρέπει μέσα στο επόμενο δίμηνο να εισπραχθούν έσοδα ύψους 12 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθεί η υστέρηση που παρουσιάζουν σήμερα σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Η κρουαζιέρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης Ο τομέας της κρουαζιέρας θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα το επόμενο τρίμηνο για την κυβέρνηση, δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο νέος υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετείχε σε προγραμματισμένη σύσκεψη για θέματα κρουαζιέρας στον ΟΛΠ. Σε σύντομο χαιρετισμό και σε δηλώσεις του εξήγγειλε τροποποιήσεις στο νόμο για το καμποτάζ και άμεση λύση στο θέμα της πειρατείας για τα ποντοπόρα πλοία.

Προτάσεις για επενδύσεις 854 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου Προτάσεις για επενδύσεις ύψους 854 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο της β’ φάσης της προκήρυξης του Επενδυτικού Νόμου. Πρόκειται για 179 επενδυτικά σχέδια τα οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν 1.590 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Από τα 179 σχέδια, τα 91 αφορούν το κλάδο της μεταποίησης, τα 48 τον τομέα του τουρισμού, τα 16 τον πρωτογενή τομέα και τα 24 αφορούν υπηρεσίες. Η διαδικασία αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους τέσσερις μήνες. Υπενθυμίζεται ότι κατά την α’ φάση της προκήρυξης, τον περασμένο Μάιο, είχαν κατατεθεί 145 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 725 εκατ. ευρώ.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ να εντείνει τις πιέσεις προς τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρά στην ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτόφωρου. Ανώτατοι παράγοντες του ΣΔΟΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα λίστες με τα ονόματα οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας (ληξιπρόθεσμες οφειλές) και αμέσως μετά θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία μεταξύ των οποίων και το αυτόφωρο. Άλλωστε, με ανακοίνωσή του σήμερα το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε τους οφειλέτες αυτούς να φροντίσουν άμεσα και μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για να μην συμπεριληφθούν στις λίστες και να αποφύγουν έτσι την ενεργοποίηση των μέτρων που προβλέπει η νομοθεσία. Ο προϋπολογισμός θα ενσωματώνει κατά τρόπο αυτόματο και την τροποποίηση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, δηλαδή τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτό για μισθούς, συντάξεις, εφεδρεία στο Δημόσιο και αφορολόγητο όριο. Το έλλειμμα προβλέπεται ότι θα μειωθεί στο 5,5% περίπου του ΑΕΠ, εφόσον συμπεριληφθεί ποσό ύψους 4-4,5 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα είναι το όφελος από τη μείωση των τόκων στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, ενώ η ύφεση στην οικονομία αναμένεται να μειώσει ταχύτητα στο 2,8% από 5,5% εφέτος. Το κρατικό χρέος, μετά την ανταλλαγή ομολόγων, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 150% του ΑΕΠ το 2012 (325 δισ. ευρώ), ενώ χωρίς την ανταλλαγή, σε 198,2%

του ΑΕΠ ή 428, δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα για το 2011, θα κλείσει κοντά στο 9% του ΑΕΠ (19,5 δισ. ευρώ περίπου), από 8,5% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση (στο προσχέδιο). Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, στην πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, το έλλειμμα θα κλείσει στο 8,9%. Η κυριότερη αιτία της απόκλισης είναι οι μικρότερες από τις αναμενόμενες εισπράξεις του τέλους ακινήτων, καθώς εφέτος τα έσοδα δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν 700 εκατ. ευρώ. Στα τέλη Οκτωβρίου, η «τρύπα» στα δημόσια έσοδα είχε διευρυνθεί στα 2,4 δισ. ευρώ. Κάθε απόκλιση από τα συμφωνημένα μέτρα για το 2011 θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα από το 2012, ενώ, όπως είχε πει, τον περασμένο Οκτώβριο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, υπάρχει ένα «μαξιλάρι» μέτρων 0,5% του ΑΕΠ (ή 1,1 δισ. ευρώ) το οποίο μπορεί να κλείσει την «τρύπα» το 2012. Τα στελέχη της τρόικας είναι πιθανό να ζητήσουν την κάλυψη των αποκλίσεων αυτών με νέα μέτρα στο σκέλος των δαπανών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα μέσα στο 2012. Οι παρεμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί αλλά και οι νέες -εφόσον χρειασθούν- θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2012. Η Κομισιόν στις φθινοπωρινές της προβλέψεις εκτιμά (χωρίς να συμπεριλαμβάνει τη συμφωνία της 26ης/27ης Οκτωβρίου) ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα κλείσει στο 8,9% του ΑΕΠ το 2011 και θα μειωθεί σε 7% το 2012 και 6,8% το 2013. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι από 144,9% του ΑΕΠ το 2010 θα ανέλθει στο 162,8% το 2011, για να φτάσει το 198,3% το 2012 και το 198,5% το 2013.

Πλήγμα για την Hochtief το κίνημα «Δεν Πληρώνω» Η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ίσως χρειαστεί να απομειώσει την αξία της συμμετοχής της σε κάποια οδικά έργα στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters, εξαιτίας της διαφυγής εσόδων από τα διόδια που προκαλεί το κίνημα «Δεν Πληρώνω». Τα προ φόρων κέρδη τρίτου τριμήνου της Hochtief υπερδιπλασιάστηκαν στα 333 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκαν όμως κάτω από

Στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ CYCLON Καρτάλη 295, ΚΟΠΑΝΟΣ Π&Ε ΒΡ Αναπαύσεως 52, ΜΑΡΑΣ ΒΡ Αθηνών 2, ΚΟΠΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ JETOIL 4ο χλμ. Βόλου – Λάρισας, ΚΟΖΑΝΗ Α.Π. Λαρίσης 234, ΕΡΜΗΣ SHELL Πολυμέρη 14, ΚΟΥΛΤΟΥΚΗΣ ELIN Αγριά, ΑΦΟΙ ΣΑΜΑΡΑ ΒΡ Αγχίαλος, ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΕΚΟ Μικροθήβες

τις εκτιμήσεις της αγοράς για κέρδη της τάξης των 340 εκατ. ευρώ. Λίγο πριν το κλείσιμο στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η μετοχή της Hochtief υποχωρούσε κατά 11% -λόγω, κυρίως, των δυσμενέστερων εκτιμήσεών της συνολικά για το 2012. H Hochtief συμμετέχει σε κοινοπραξία με άλλες ελληνικές και ξένες εταιρείες στην κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

ΒΟΛΟΣ Για σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Καγιά Αικατερίνη Ιάσονος 109 τηλ. 24210 23508, Σκούρα- Καλογεροπούλου Παναγούλα Ιωλκού 188 (έναντι πάρκου Καλλιθέας) τηλ. 24210 42642, ΝτοντηΡαπτοδήμου Αγουρία Αναλήψεως 66ΑΒασσάνη τηλ.24210 59531 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Τσιότσιος Παναγιώτης Πολυμέρη 155 (έναντι Νοσοκομείου) τηλ. 24210 39962 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Μάτσου Παρασκευή Εθνικών Αγώνων 53 τηλ. 24210 66333


15:Layout 1 14/11/2011 6:25 μμ Page 1

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

μικρές αγγελίες ΠΑΪΖΑΝΟΣ ΒΑΣ. - ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΠ. NAKOS CENTER 1ος ΟΡΟΦΟΣ 6945 125 805 www.ktisis-realestate.com ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ 1. ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ στην ΠΑΡΑΛΙΑ του Βόλου, 255 τ.μ + 255 τ.μ πατάρι 2. Γραφείο 80 τ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας, , με θέα και μεγάλο μπαλκόνι ( 88.000 € ) 3. ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ, ημιτελής μονοκατοικία 240 τ.μ σε οικόπεδο 208 τ.μ ( 199.000 € ) 4. Οικόπεδα στον Αγ. Γεώργιο Ιωλκού, 1.000 τ.μ ( 185 €/τμ ) 5. Ξενοδοχείο στον Αποβό Αφήσου, 1090 τ.μ σε οικόπεδο 4.530 τ.μ εντός σχεδίου 6. Γωνιακό Κατάστημα 127 τ.μ , Αλεξάνδρας & Κουταρέλια 7. Σκιάθος, κέντρο, οικόπεδο με απεριόριστη θέα, 1.230 τ.μ, χτίζει 1.100 τ.μ 8. Οικόπεδο στην Μαυροκορδάτου 55, 290 τ.μ 9. Πέτρινο διώροφο στο Λεφόκαστρο 150 τ.μ, σε οικόπεδο 600 τ.μ ( 179.000 € ) 10. Οικόπεδο στο Διμήνι με θέα, 450 τ.μ, χτίζει 100 τ.μ ( 44.000 € ) 11. Τρίκερι, πέτρινη μονοκατοικία 100 τ.μ, σε οικόπεδο 670 τ.μ ( 82.000 € ) 12. Οικόπεδο Αγριά ΕΨΑ, 450 τμ γωνιακό, ( 75.000 € ) 13. Οικόπεδο 300 τ.μ στον Μάραθο ( 54.000 €) ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ & ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ 1. ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ, ημιτελής 240 τ.μ σε οικόπεδο 208 τ.μ ( 199.000 € ) 2. Μυρμιδόνων, 180 τ.μ παλαιά, ( 160.000 € ) 3. ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ, ημιτελής 340 τ.μ σε οικόπεδο 219 τ.μ ( 310.000 € ) 4. Αθηνών, 100 τ.μ σε οικόπεδο 280 τ.μ ( 170.000 € ) 5. Αγ. Γεώργιος Ιωλκού, ισόγειο διπλοκατοικίας 145 τ.μ, σε οικόπεδο 185 τ.μ (119.000 €) 6. Αγ. Ονούφριος, 130 τ.μ 35ετίας ( 190.000 €) 7. Κάτω Λεχώνια, Μεζονέτα ημιτελής 165 τ.μ σε οικόπεδο 250 τ.μ ( 98.000 € ) 8. Κάτω Λεχώνια, 220 τ.μ σε οικόπεδο 1000 τ.μ ( 390.000 € ) 9. Κουκουράβα, πέτρινη μονοκατοικία με μοναδική θέα, 185 τ.μ σε οικόπεδο 756 τ.μ ( 598.000 € ) 10. Αλυκές, καινούργια υπερπολυτελής, 534 τ.μ σε οικόπεδο 248 τ.μ 11. Συκουτρή, 195 τ.μ σε οικόπεδο 165 τ.μ ( 220.000 € ) 12. Διμήνι, 100 τ.μ σε οικόπεδο 250 τ.μ ( 145.000 € ) 13. Ν.Ιωνία, μεζονέτα 170 τ.μ σε οικόπεδο 210 τ.μ, καινούρια, ( 320.000 € ) 14. Αγριά, 200τ.μ με ημιυπόγειο 200 τ.μ, σε οικόπεδο 1.800 τ.μ (600.000 €) 15. Αγ. Γεώργιος Ιωλκού, 150 τ.μ σε οικόπεδο 420 τ.μ ( 410.000 € ) 16. Αγριά μεζονέτα 114 τ.μ σε οικοπ. 150 τ.μ (149.000 €) 17. Ν.Ιωνία, μεζονέτα 128 τμ σε οικόπεδο 144 τ.μ, ( 215.000 € ) 18. Άνω Βόλος, Αθωνική, 125 τ.μ ( 205.000 € ) 19. Καλιθέα, μεζονέτα 200 τ.μ σε οικόπεδο 4.000 τ.μ, πολυτελούς κατασκευής 20. Διμήνι, 230 τ.μ σε οικόπεδο 211 τ.μ ( 235.000 € ) 21. Μουρζτούκου, 90 τ.μ σε οικόπεδο 104 τ.μ, ( 109.000 € ) 22. Ν.Ιωνία, μεζονέτα 135 τ.μ σε οικόπεδο 228 τ.μ, καινούρια, ( 195.000 € ) 23. Αγ. Γεώργιος Κυνηγών, μονοκατοικία σε οικόπεδο 420 τ.μ ( 139.000 € ) 24. Αγριά, διπλοκατοικία 238 τ.μ, με ανεξάρτητο νόμιμο ημιυπόγειο 97 τ.μ, σε οικόπεδο 500 τ.μ (590.000 €) 25. Περιφερειακός, 207 τ.μ, 3ετίας ( 257.000 € ) 26. Αγριά - Σουτραλί, 87 τ.μ σε οικόπεδο 160 τ.μ (163.000 €) 27. Αγριά - Σουτραλί, 353 τ.μ σε οικόπεδο 450 τ.μ (430.000 €) 28. Αγ. Παρασκευή, 183 τ.μ σε οικόπεδο 307 τ.μ ( 240.000 € ) 29. Αδμήτου, Παγασές, συγκρότημα 178 τ.μ,2 οικιών, και ενός καταστήματος ( 305.000 € ) 30. Αδμήτου ,Παγασές, μεζονέτα 114 τ.μ σε οικόπεδο 110 τ.μ, καινούργια με θέα, ( 200.000 € ) 31. Αλυκές, μεζονέτα 135 τ.μ σε οικόπεδο 160 τ.μ ( 250.000 € ) 32. Κάτω Λεχώνια, Μονοκ/α 136 τ.μ σε οικόπεδο 230 τ.μ ( 144.000 € ) 33. Κάτω Λεχώνια, πέτρινη μονοκατοικία 177 τ.μ σε οικόπεδο 1.431 τ.μ, ( 220.000 € ) 34. Νέα Δημητριάδα, μονοκ/α 360 τ.μ σε οικόπεδο 320 τ.μ, καινούργια με θέα, ( 425.000 € ) 35. Σουτραλί, μεζονέτα 175 τ.μ σε οικόπεδο 210 τ.μ, με θέα, ( 285.000 € ) 36. Αγριά, μεζονέτα 176 τ.μ σε οικόπεδο 200 τ.μ, με θέα, ( 245.000 € ) 37. Καλλιθέα, μεζονέτα 115 σε οικόπεδο 120 τ.μ, νεόδμητη με θέα (230.000 € ) 38. Κάτω Λεχώνια, ημιτελής μεζονέτα 160 τμ σε οικόπεδο 700 τμ ( 169.000 € ) 39. Αγ. Γεώργιος Ιωλκού, 120 τ.μ σε οικόπεδο 90 τ.μ ( 155.000 € ) 40. Άνω Λεχώνια, μονοκατοικία 144 τ.μ σε οικόπεδο 450 τ.μ, με θέα, ( 168.000 € ) 41. Αγριά, μονοκατοικία 190 τ.μ σε οικόπεδο 366 τ.μ, με θέα, ( 355.000 € ) 42. Άναυρος, μονοκατοικία 240 τ.μ σε οικόπεδο 296 τ.μ, 50 μέτρα από την θάλασσα 43. Άγιος Στέφανος- Σωρός, πολυτελής μονοκατοικία 70 τ.μ σε οικόπεδο 566 τ.μ, καινούρια με θέα ( 193.000 € ) 44. Σουτραλί, μεζονέτα 116 τ.μ, καινούργια, με θέα ( 219.000 € ) 45. Νέα Ιωνία, μονοκατ/α 106 τ.μ σε οικόπεδο 230 τ.μ ανακαινισμένη ( 130.000 € ) 46. Επισκοπή, μονοκατ/α 205 τ.μ σε οικόπεδο 685 τ.μ ( 369.000 )

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΟΙΚΙΩΝ 1. Άγιος Στέφανος , μονοκ/α 190 τμ πολυτελούς κατασκευής, με θέα (590 € ) 2. Τρικούπη 11, γκαρσονιέρα 26 τ.μ, ( 180 € ) ΟΙΚΟΠΕΔΑ 1. Κουντουριώτου, 271 τ.μ , με Σ.Δ 1,8 ( 210.000 € ) 2. Άγιος Στέφανος- Σωρός, 584 τ.μ, με θέα, ( 180.000 € ) 3. Αγριά ΕΨΑ, 450 τμ γωνιακό, ( 75.000 € ) ΕΥΚΑΙΡΙΑ ! 4. Πευκάκια, 695 τ.μ γωνιακό, (190.000 € ) 5. Σουτραλί, 450 τ.μ ( 199.000 € ) 6. Κουμουνδούρου άνω της Αναλήψεως, 148 τ.μ με δυο προσόψεις, (130.000 €) 7. Ν.Ιωνία, 720 τ.μ, με Σ.Δ 0,8 ( 218.000 € ) 8. Αγριά, γωνιακό 292 τ.μ, ( 100.000 € ) 9. Άγιος Νεκτάριος, γωνιακό 570 τ.μ, με θέα, ( 145.000 € ) 10. Αγριά, 400 τ.μ, ( 120.000 € ) 11. Ανακασιά – Αηδονοφωλιές, 3.000 τ.μ κατάλληλο για επαγγελματική στέγη 12. Βύρωνος, 146 τ.μ, ( 120.000 € ) 13. Αγριά, 851 τ.μ, ( 300.000 € ) 14. Ν.Δημητριάδα (Κένταυρος-Γορίτσα), γωνιακό ανατολικό 410 τ.μ (160.000 €) 15. Γεωπονική Σχολή, 212 τμ, γωνιακό με άδεια οικοδομής, ( 89.000 € ) 16. Αγία Παρασκευή, γωνιακό 283 τ.μ, ( 98.000 € ) 17. Καραϊσκάκη, 120 τ.μ, ( 175.000 € ) 18. Αλυκές, γωνιακό 844 τ.μ, με άδεια οικοδομής για 675 τ.μ, 70 μέτρα από την πλαζ ( 345.000 € ) 19. Αλυκές, 560 τ.μ 20. Γεωπονική Σχολή, 385 τ.μ ( 80.000 € ) 21. Ν.Ιωνία, περιφερειακός & Μελισσιάτικων, 405 τ.μ, ( 75.000 € ) 22. Σκιάθος, κέντρο, με απεριόριστη θέα, 1.230 τ.μ 23. Κεντρικό Μαυροκορδάτου 55, 293 τ.μ, ( 290.000 € ) 24. Νέα Ιωνία, Πολυκλαδικό, 352 τ.μ, με θέα, ( 122.000 € ) 25. Φυτόκου, αγροτ/ο 3.200 τ.μ με θέα ( 230.000 € ) 26. Αγ. Γεώργιος Κυνηγών, 2ο από το κύμα, 1.218 τμ ( 95.000 € ) 27. Διμήνι, 450 τ.μ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ( 44.000 € ) 28. Αγριά, παιδικός σταθμός, γωνιακό 330 τ.μ, ( 80.000 € ) 29. Αγριά, παιδικός σταθμός, ανατολικό 436 τ.μ, ( 122.000 € ) 30. Αλυκές, Πανάκειας, 550 τ.μ, ( 159.000 € ) 31. Άλλη Μεριά, 233 τ.μ, ( 60.000 € ) 32. Νέα Ιωνία, 750 τ.μ, με θέα, ( 125.000 € ) 33. Αγριά, 586 τ.μ, ( 145.000 € ) 34. Κήπια Ανακασιάς, 570 τ.μ, με οικίσκο 60 τμ ( 27.000 € ) ΕΥΚΑΙΡΙΑ ! 35. Νέα Ιωνία, Ευβοίας, 169 τ.μ, με Σ.Δ 2,1 ( 93.000 € ) ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Α. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ 1. Ν. Ιωνία, καινούργια, 29 τ.μ, ( 40.000 € ) 2. Ν. Ιωνία, 26 τ.μ ( 29.000 € ) Β. ΔΥΑΡΙΑ 1. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 58 τ.μ ( 120.000 € ) 2. Νεάπολη, καινούργιο, 50 τ.μ, ( 87.000 € ) 3. Ν. Ιωνία, 58 τ.μ, καινούριο, με παρκινγκ, ( 64.000 € ) 4. Ν. Ιωνία, ανακαινισμένο, 70 τ.μ ( 70.000 € ) Γ. ΤΡΙΑΡΙΑ 1. Νέα Δημητριάδα, 80 τ.μ, 25ετίας, με πάρκινγκ, ( 60.000 € ) 2. Αγριά σε νεόδμητη διπλοκατοικία, ημιυπόγειο πολύ καλής κατασκευής 97 τ.μ ( 119.000 €) 3. Ι. Καρτάλη & Ρήγα Φεραίου, 86 τ.μ, 1 έτους, μισθωμένο ( 167.000 € ) 4. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 96 τ.μ ( 200.000 € ) 5. Γιάννη Δήμου, καινούργιο, 81 τ.μ ( 130.000 € ) 6. Άγιος Κωσταντίνος, 122 τ.μ, με θέα, 25ετίας, ( 109.000 € ) 7. Νεάπολη, 76 τ.μ, καινούργιο, ( 150.000 € ) 8. Κοραή & Γαλλίας μετ/νο ρετιρέ 2ου ορόφου 100 τμ ( 59.000 ) 9. Ν.Ιωνία, 78 τ.μ, 3ετίας με παρκινγκ, ( 115.000 € ) 11. Χιλιαδού, 64 τ.μ, καινούριο με πάρκινγκ, ( 95.000 € ) 12. 54ου Συντάγματος & Γαζή, 94 τ.μ, πολυτελές & επιπλωμένο ( 200.000 € ) 13. Μπασδέκη, καινούργιο 80 τ.μ, ( 138.000 €) 14. Άναυρος, 9ετίας, 100 τ.μ, 3ου ορόφου ( 154.000 € ) 15. Ν. Ιωνία, 90 τ.μ, 5ετίας, ( 133.000 € ) Δ. ΤΕΣΣΑΡΙΑ 1. Ιάσωνος, 120 τ.μ με 3 κρεβατοκάμαρες, ανακαινισμένο( 110.000 € ) 2. Τρικούπη, 100 τ.μ με 3 κρεβατοκάμαρες, ( 169.000 € ) 3. Αγριά σε νεόδμητη διπλοκατοικία 114 τ.μ ( 230.000 €) 4. Παραλία Βόλου, 140 τ.μ, καινούριο με θέα 5. Νέα Ιωνία, 103 τ.μ, με παρκινγκ, ( 130.000 €) 6. Νέα Ιωνία, 115 τ.μ, καινούριο, με θέα και παρκινγκ, ( 174.000 € ) Δ. ΡΕΤΙΡΕ 1. 3άρι Μεταμόρφωση, με παρκινγκ, 86 τμ, ( 94.000 €) 2. 3άρι Ιάσωνος , 100 τμ με μεγάλα μπαλκόνια & θέα, (100.000 €) 3. 4άρι Νέα Δημητριάδα, 120 τμ, όροφος διπλοκατοικίας ( 175.000 € )

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90τμ. Αργοναυτών με Τοπάλη. 2 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, τραπεζαρία, 2 μπάνια, 2 μπαλκονόπορτες μεγάλες με θέα την θάλασσα. Αυτ. Θέρμανση Φ/Α. Λίγα κοινόχρηστα. Πρόσφατα ανακαινισμένο. Κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Τηλ. 2421065065 – 6999894777 – 2421401819 – 6936653150.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα με 3 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, τραπεζαρία, μεγάλη κουζίνα, ντουλάπια καινούργια, πάτωμα με μάρμαρα γυαλισμένα, βεράντα. Λίγα κοινόχρηστα. Αυτ. Θέρμανση Φ/Α. Με έπιπλα ή χωρίς. Τηλ. 2421065065 – 6999894777 – 2421401819 – 6936653150. Ενοικιάζεται γραφείο- κατάστημα, ισόγειο, για οποιαδήποτε χρήση, με τον εξοπλισμό του. Γραφεία, p.c., πολυμηχάνημα, συναγερμός. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα, 100 τ.μ. με πατάρι, επί της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου 148 – Κ. Καρτάλη. Τηλ. 24210 41179

Ενοικιάζεται δυάρι 60τ.μ., 2ου ορόφου, Σπυρίδη 101Ρήγα Φεραίου. Κεντρική θέρμανση (αέριο). Τιμή 230€. Τηλ. 6972035724 Ενοικιάζεται διαμέρισμα (2 Δωμάτια, Χώλ, Κουζίνα, WC) 2ου ορόφου προσόψεως Αντωνοπούλου 193. Τηλ 6938196015 – 6972284957.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Πωλείται διώροφη οικία, 215τ.μ., με προοπτική ορόφου και θέρμανση στην οδό Δημοκρατίας 41 στη Νέα Ιωνία. Τηλ. 24210 60691, 6974023928

Πωλείται Διαμέρισμα 75τμ διαμπερές , ισόγειο στις εργατικές πολυκατοικίες Ξηροκάμπου. Τιμή ευκαιρίας. Τηλ 6977931928. Πωλείται ισόγειο διώροφης οικοδομής, 137 τ.μ. με ευάερα και ευήλια δωμάτια, κήπο και παρκινγκ. Τσιμπούκη 37 - Μαυροκορδάτου (πλησίον Γ. Δήμου). Τηλ. 24210 86068 κ. Μάρω Πωλείται ο πρώτος όροφος διώροφης οικοδομής, 120 τ.μ. με δώμα 25τ.μ., με ευάερα και ευήλια δωμάτια, χώρο παρκινγκ, αυλή, καθώς και προοπτική τριώροφου. Τσιμπούκη 37 - Μαυροκορδάτου (πλησίον Γ. Δήμου). Τηλ. 24210 86068 κ. Μάρω

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Ανακασιά (πολύ κοντά στο Βόλο), μεζονέτα, 120m2, 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, 3 λουτρά, υπόγειο υπερυψωμένο 60m2 με αυτόματη γκαραζόπορτα που επικοινωνεί εσωτερικού με τους ορόφους. Διαθέτει κεντρική θέρμανση, τζάκι, πολλούς βοηθητικούς χώρους. Τριφασικό ρεύμα και ύδρευση όλα συνδεδεμένα. Φθηνά και ευκολίες πληρωμής. Τηλ. 2421042074, 6979308377. Μεσίτες δεκτοί.

Πωλείται νεοκλασικό τριώροφο, μισθωμένο ακίνητο- μεγάλο κατάστημα στο κεντρικότερο σημείο της αγοράς του Βόλου. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6944595297

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Φυσικός παραδίδει μαθήματα Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6946998516 Κάτοχος Proficiency παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Πληρ. τηλ. 6955-539002. Καθηγήτρια Φιλόλογος με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου. Υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974663880 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ με πολυετή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου- ΕΠΑΛ. Τηλ. 6979320984, 24210 68251. Καθηγητής Γερμανικών γεννημένος στη Γερμανία απόφοιτος Γερμανικού Πανεπι- στημίου, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ 6974081596

ΑΓΓΛΙΚΑ - ΙΣΠΑΝΙΚΑ Πτυχιούχος Αγγλικής φιλολογίας και κάτοχος διδακτικής επάρκειας στα Ισπανικά με πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές λογικές. Τηλ. 6977805728

Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία των τάξεων Α’ Γυμνασίου έως και Α’ Λυκείου παραδίδει έμπειρη καθηγήτρια σε προσιτές τιμές. Πλούσιο υλικό και τεστ. Τηλέφωνα: 24210 48095 και 6932395955 Καθηγήτρια Αγγλικών παραδίδει μαθήματα κατ’ οίκον. Τηλ. 6982087652 κ. Ειρήνη Καθηγήτρια ΧΗΜΙΚΟΣ, απόφοιτος Α.Π.Θ., παραδίδει μαθήματα ΧΗΜΕΙΑΣ- ΦΥΣΙΚΗΣ- ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ- ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. Επικοινωνίας : 6972207069. What’s up: 6985796541. Οικίας : 2421083121 ΙΤΑΛΙΚΑ - Απόφοιτος ΑΠΘ παραδίδει μαθήματα ιταλικής γλώσσας όλων των επιπέδων σε μεμονωμένα άτομα ή γκρουπάκια (4-5 ατόμων). Προετοιμασία για τα Ιταλικά πτυχία CELI, Diploma di Lingua Italiana, KΠγ (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας). Τιμές Προσιτές. Τηλ. 6946123728 Φιλόλογος καθηγήτρια με πολυετή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Πληρ. τηλ. 24210-52236 και 6975535120.

Τοπογραφικές Εργασίες Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

Δημ. Β. Μαριτσούδης

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ Κωνσταντά 135, Βόλος Τηλ 6937250837, 2421058940

15

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 01.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο Βόλο, 85 m² σε οικόπεδο 125 m² (115-11) 115.000€ 02.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στο Βόλο, 3ου ορόφου 52 m² (78-11) 65.000€ 03.ΟΙΚΟΠΕΔΑ: στο Κάραγατς μπροστά σε πλατεία, (24-11) ανά m²/ 550€ 04.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 3ου ορόφου στο Βόλο 120m², (153-11) 90.000€ 05.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο Βόλο 80 m², (154-11) 80.000€ 06.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: 3ου – 4ου ορόφου στο Βόλο 130m², Φ/Α (156-11) 220.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στο Βόλο, κεντρικό 160 m², (112-11) 160.000€ 08.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο Βόλο 75 m², 5ετίας (138-11) 115.000€ 09.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 4ου ορόφου στο Βόλο 85 m², 5ετίας (10-11) 155.000€ 10.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Κριθαριά, θάλασσα 8.000 m², (158-11) 450.000€ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο Βόλο 80 m², αποθήκη (34-11) 70.000€ 12.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στο Βόλο 2ου ορόφου 105 m² (111-11) 104.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 3ου ορόφου στο Βόλο 39 m² (13-11) 55.000€ 14.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ι.Βόλου 3ου ορόφου 72 m² (32-11) 40.000€ 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ισόγειο στο Βόλο 35m², του 1983 (155-11) 25.000€ 16.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στη Ν. Δημητριάδα 230 m², (113-11) 130.000€ 17.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στις Ν. Παγασές, 6.500 m², στην Εθνική (157-11) 80.000€ 18.ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: Γραφεία, Διαμερίσματα, Καταστήματα, Εξοχικά. 19.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 3ου ορόφου στο Βόλο 80 m², καιν/ργιο (99-11) 150.000€

Καθηγήτρια φιλόλογος, με δεκαετή πείρα, αναλαμβάνει προετοιμασία μαθητών για όλες τις τάξεις Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ, καθώς και εκπόνηση ερευνητικών εργασιών /Projects (νέο υποχρεωτικό μάθημα Λυκείου). ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ- ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ Τηλ. 6944641710

Πτυχιούχος Γεωλογίας Α.Π.Θ. και κάτοχος Proficiency παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής, χημείας και αγγλικών σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Πληρ. τηλ. 6949013961.

Μαθήματα Αγγλικών- Μεταφράσεις Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας, με πείρα και γνώσεις νοηματικής παραδίδει μαθήματα αγγλικών ιδιαίτερα και σε μικρές ομάδες ατόμων. Επίσης αναλαμβάνει μεταφράσεις από αγγλικά σε ελληνικά και το αντίστροφο.Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ. Επικοινωνίας 6944828199 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ με πολύχρονη φροντιστηριακή πείρα στη διδασκαλία και την προετοιμασία για πτυχία παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα. Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 24210 85589 / 6946791675

ΔΙΑΦΟΡΑ Ελληνίδα κυρία ζητά τη φύλαξη μικρών παιδιών. Τηλ. 6973408986

ΚΕΤΕΡ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΤΑΡΩ Πρόβλεψη, έρευνα, κατεύθυνση. Μεταβολή και Προστασία καταστάσεων σε θέματα συναισθηματικά, οικογενειακά, επαγγελματικά κ.λπ. Ωροσκόπιο – Συναστρία. Ραντεβού : 6982528471 και Σαββατοκύριακα GOLD & GEM

ΑΓΟΡΑΖΩ

Χρυσό Κοσμήματα Επώνυμα Ρολόγια Πολύτιμους ΛίθουςΣΤΟΑ ΣΚΡΕΤΑ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ)

ΤΗΛ.: 24210 20841, ΚΙΝ.: 6976901680

Διανομή πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον ELIN στις καλύτερες τιμές Θεόφιλος Βογιατζάκης Τηλ. 24210 88-894 Κιν. 6934010182

Επισκευές υπολογιστώνlaptop, format και αναβαθμίσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ. 6907688727 Περιποίηση προσώπου. Σύμβουλος ομορφιάς προσφέρει περιποίηση προσώπου και φρυδιών μόνο με 12 ευρώ. Τηλ. 6983352527

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΔΕΣ 2008-2009 155\65R13 INFINITY 140.€ 165\70R14 MICHELIN 200.€ 195\50R15 MICHELIN 250.€ 195\65R15 MICH.ALPIN 280.€ 215\45R17 MICHELIN 400.€ 225\45R17 MICHELIN 400.€ 235\45R17 MICHELIN 400.€ 235\45R17 INFINITY 300.€ 205\45R17 ACCELERA 280.€ 215\45R17 INFINITY 300.€ 195\50R15 ACCELERA 200.€ 195\60Ρ15 ΑVON 200 € 195\60R15 INFINITY 2TEMAX. 100.€ 205\60R15 INFINITY2TEMAX. 100.€ 195\50R16 ACCELERA 250.€ 205\45R16 ACCELERA 250.€ 185\R14 8PR UNIROYAL[100.€ 2TEM] 185R14 8PR CONTINEN. 240 € 195R14 8PR CONTINEN. 300 € 195R14 8PR REGAL 200 € 195\70R15 8PR REGAL 260 € ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΗΝΙΟΥ 17'' ΤΕΤΡΑΔΑ 400 € 18'' ΤΕΤΡΑΔΑ 500 \ 600 €

Τηλ. 6946969944

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

ΡΥΘΜΙΣΗ οφειλών και την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον Νόμο 3869/2010 αναλαμβάνουμε με την εποπτεία πρώην τραπεζικού διευθυντού και την συνδρομή εγκρίτων νομικών. ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ : Καταναλωτικά, στεγαστικά, πιστωτικές κάρτες, επιχειρηματικά. Μεταφορές δανείων με καλύτερους όρους και επί πλέον χρηματοδότηση. ΔΑΝΕΙΑ σε υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου, στρατιωτικούς, ΟΤΕ, ΔΕΗ μέχρι 20.000 χωρίς υποθήκη και μέχρι 70.000 με υποθήκη, στεγαστικά δάνεια αγοράς. ΤΠΚ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ : Δυσμενών «ΤΕΙΡΕΣΙΑ»

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΜΕΝΤΩΡ» Αργοναυτών 32 (4ος όροφος), ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 2421033808-6941627303


16NEW:Layout 1 14/11/2011 5:37 μμ Page 1

CMYK

Παντοπωλείο

Νυφικά βαπτιστικά στολισμοί

Ολγα

Φασούλας Ψωνίζω καλά και φθηνά, στηρίζω την Βολιώτικη αγορά

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

ΝΑΜΑ Επιτραπέζιο νερό, η 6άδα ............................1,40€ Κοτόπουλο μπούτι κατεψυγμένα, το κιλό ...............2,20€ Φύλλο κρούστας χωριάτικο κατεψυγμένο, 450γρ., 1, 90€ Λευκό τυρί αγελάδας με λίγα λιπαρά, το κιλό ........3,80€ Γκούντα Ολλανδίας, το κιλό ....................................4,98€ Πάριζα TIP-TOP, .......................................................4,20€ Πάστα D’ORO ζυμαρικά, 500γρ., ............................0,60€ Χαρτοπετσέτες 50 φύλλων ......................................0,35€ KRYSTAL υγρό πιάτων, 500ml, ................................0,80€

Ψωνίστε τηλεφωνικά, χωρίς άγχος & μετακινήσεις και έχετε ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ στο χώρο σας

ΠΑΡΑΓΙΟΥΤΣΙΚΟΣ AUTO SERVISE

ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

•Aμορτισέρ • Εξατμίσεις •Ανταλλακτικά •Ευθυγράμμιση •Κάρτα καυσαερίων

• Xειροποίητες πίτες • τσουρέκια •κουλουράκια • γλυκά ταψιού • γλυκά κιλού ΟΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ Αναλαμβάνουμε κάθε είδους εκδήλωση

Xαμηλές τιμές Τώρα μείωση στην κατανάλωση καυσίμου έως 20% σε Diesel και Βενζινοκινητήρες με 250 € * Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένοι σας επιστρέφουμε τα χρήματα

Δημητριάδος 61, Βόλος

Λάζου 1 - πεδίο Αρεως τηλ. 24210 61690 κιν.6946 836668

Εκθεση: Κυρίλου 13 Ν. Ιωνία Εργαστήριο: Ισιδώρου 35 Ν. Ιωνία

Τηλ. 24210 31747,

Κιν. 6945626098

Σαμπεθάι ΣΤΡΩΜΑ

• φρέσκο ψωμί, • φρέσκα λαχανικά, •φρέσκο καφέ

Ανοιχτά από Δευτέρα έως Σάββατο 8π.μ. – 10μ.μ.

Ιωάννης Τριανταφυλλίδης

Τηλ. 24210 61181

Αρτοποιήματα κάθε μέρα-

Αναλήψεως 325- Βλαχάβα • Τηλ. 24210 55225

ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΗΣ 137 • ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24210 80290 & 59083

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Σε μας επιπλέον θα βρείτε

e-mail: info@kotroutsos.gr www.kotroutsos.gr

Eνεχυροδανειστήριο • Αγορές •Ενεχυροδανεισμός χρυσαφικών • Πλήρης εχεμύθεια Κ. Καρτάλη 195β’ - 2421042905

Πωλείται Πωλείται, στην οδό Τσιμπούκη 37- Μαυροκορδάτου, διώροφη κατοικία. Το ισόγειο είναι 137 τ.μ. με ευάερα και ευήλια δωμάτια, κήπο και πάρκινγκ. Ο πρώτος όροφος είναι 120 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση και αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, 1 σαλονοτραπεζαρία, 1 κουζίνα, 2 μπάνια, χολ. Υπάρχει χώρος αυλής και παρκινγκ.

Στο δεύτερο όροφο υπάρχει δώμα 25 τ.μ. και μπορεί να γίνει επιπλέον δόμηση 250τ.μ.

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. LATEX VISCO ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ

TΡΟΦΙΜΑ

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ

ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

&

ΦΕΤΑ ΠΡΟΒΕΙΑ ΕΛΛΑΣΟΝΑΣ

Delivery

4,90

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ Πόρτα θωρακισμένη

599 ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ

ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ το κιλό

Πόρτα εσωτερική

250 με πόμολο

Στήριξε την τοπική αγορά

ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 70000 έως τις 3 το μεσημέρι Μέσος χρόνος παράδοσης 30 λεπτά και είμαστε στην πόρτα σας…

Έκθεση: Αναπαύσεως 61,Ν. ΙωνίαΒόλος, τηλ./faχ: 24210 83670, e-mail: recordvolos@gmail.com CMYK

FATTE PER CUCINARE

5ετή εγγύηση

Αφοι ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΙ

ΣΚΕΝΔΕΡΑΝΗ 33, ΒΟΛΟΣ, ΤΗΛ.: 24210 24650, FAX: 24210 27608, ΚΙΝ. 6977 477397

Πωλούνται και οι δύο όροφοι μαζί ή και ανεξάρτητα. Τηλ. 24 210 61901 & 24210 86068

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 15-11-2011

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 15-11-2011