Page 1

01 tNEW:Layout 1 14/2/2009 12:10 πμ Page 1

14 02 09 Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

αρ. φύλλου 517

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η Γ.Γ. ΤΗΣ ΝΑΜ

Κινητός μαστογράφος από τη Νομαρχία

σελ. 11

Πρωτοβουλίες για δικτυακή τηλεόραση

σελ. 11

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΠΟΥΛΑ

Διαχειριστικός έλεγχος στο Κοιμητήριο Σε επιθεωρητή της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας ανατίθεται η διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου στο Διαδημοτικό Σύνδεσμο του Κοιμητηρίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Ο χρόνος σταμάτησε το 2004 για τα έργα

σελ. 8

Κ. ΚΟΓΙΑΣ

«Ο ρόλος της πολιτικής δεν είναι η διαχείριση της καθημερινότητας και μάλιστα με την κακή της έννοια, αλλά να προλαμβάνει τα διάφορα προβλήματα...» επισήμανε η νομαρχιακή σύμβουλος Μαγνησίας και πρόεδρος της «Πήλιον Α.Ε.» κ. Τζούλια Τσαλίκη, μιλώντας χθες στο Ράδιο – Ένα 102,5.

Μεγάλα προβλήματα από το παρεμπόριο Τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις της Μαγνησίας δημιουργεί σύμφωνα με τον γ.γ. της ΟΕΒΕΜ Κ. Κόγια, το φαινόμενο «τόσο αλλοδαπούς όσο και Έλληνες πλανόδιους γυρολόγους», που ενισχύουν το παρεμπόριο….

σελ. 8

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πώς θα βγούμε από την κρίση

σελ. 4

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΥ

Το μεγάλο στοίχημα του 2013

Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, συνεδρίασε την Παρασκευή το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. Το βασικό ζήτημα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί, αλλά ποιος θα πληρώσει την κρίση και ποιος θα κερδίσει λόγω της κρίσης, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγησή του στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να πληρώσουν οι ασθενέστεροι και η μεσαία τάξη.

σελ. 13

Το χρονοδιάγραμμα όλων των έργων δόθηκε στους «αθάνατους» της ΔΕΜΑ Το 2012 έτοιμο το Μεσογειακό Χωριό Με επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους, αλλά και το πρώην εργοστάσιο της Βαμβακουργίας όπου θα αναγερθεί το Μεσογειακό Χωριό, ξεκίνησε την περιοδεία της στο Βόλο, η Επι-

Για τους αναγνώστες της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Παρακαλούμε όσους συμπολίτες έχουν στην κατοχή τους ιστορικές φωτογραφίες του Βόλου με δικά τους ή συγγενικά πρόσωπα ή καρτ ποστάλ από τις αρχές του 20ου αιώνα και μέχρι σήμερα να επικοινωνήσουν μαζί μας. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσουν ώστε να αποτυπωθεί καλύτερα η ιστορία του Βόλου σ’ όλους τους τομείς όπως εργασία, εκπαίδευση, αθλητισμό, πολιτισμό, Εθνική Αντίσταση, Εμφύλιο, συνδικαλισμό, διασκέδαση, παιχνίδι κ.λπ. μέσα από τις σελίδες του Λευκώματος που ετοιμάζουν οι Εκδόσεις Καρεκλίδη. Επίσης στο λεύκωμα θα υπάρχει ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό κεφάλαιο με ανθρώπους που έζησαν τον 20ο αιώνα στο Βόλο και σ’ αυτό θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε όσους περισσότερους συμπολίτες δούλεψαν και πρόσφεραν στην περιοχή μας από οποιοδήποτε μετερίζι. Ολες οι φωτογραφίες θα επιστραφούν στους κατόχους. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 24210 85531

Με εκτίμηση Γιώργος Καρεκλίδης

τροπή της ΔΕΜΑ που θα βρίσκεται μέχρι σήμερα στη πόλη μας. Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης σύσκεψη εργασίας στην οποία εξετάστηκαν όλα τα θέματα

Σύνθημα της νεολαίας να αλλάξουμε την Ευρώπη

που αφορούν στην προετοιμασία των υποδομών εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων αλλά και το Businnes plan.

Την προεδρία της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ECOSY), αναλαμβάνει από τον προσεχή Απρίλιο το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας κ. Πετρούλα Ντελεδήμου.

σελ.17

σελ. 5


02:Layout 1 13/2/2009 11:13 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Σάββατο

14

Φεβρουαρίου Ακύλλα και Πρισκίλλης αποστ.

Ανατολή ηλίου 07.17 Δύση ηλίου 18.01

άποψη άποψη άποψη άποψη

Του αγίου εν τη καρδία Έρωτος σήμερον… Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα.

Τ

ου Αγίου Βαλεντίνου σήμερα! Βοήθειά μας! Αλλοδαπός ο άγιος. Τόσα χρόνια «θητεία» όμως έχει πλέον αποκτήσει αυτοδικαίως .. «πράσινη κάρτα» με όλα τα δικαιώματα και δέον να μην εκλαμβάνεται ως… λαθρομετανάστης του εορτάζοντος σήμερον έρωτος.

Γιατί ο έρωτας μας.…

Γιατί είναι άρρωστος βαριά. Χλωμός, ταλαιπωρημένος, τραυματισμένος σαν άμαχος που βρέθηκε στο στόχαστρο κακόβουλης επίθεσης Ισραηλινών στην αγορά της Παλαιστίνης. Απελπισμένος σαν τον εργάτη ετών πενήντα και, που μόλις έμαθε ότι έχασε την δουλειά και το μεροκάματό της. Έρημος και βουβός σαν μάνα που εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του παιδιού της μέσα στην έρημο μιας κοινωνίας αδιάφορης και σκληρής.

Πάρτε και δώστε σήμερα. Οτιδήποτε κόκκινο γυρίζει, γυαλίζει, μυρίζει, έχει γεύση από σοκολάτα γλυκιά και άρωμα από (καλλιεργημένο…) τριαντάφυλλο του ανθοπωλείου ή έστω από το ταπεινό κόκκινο γεράνι της γλάστρας που ομορφαίνει την αυλή ή το στενόχωρο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος.

Ο έρωτας είναι οργισμένος. Βγαίνει τις νύχτες και μπερδεύεται με τους κουκούλοφόρους. Πετάει πέτρες στους διώκτες και διαγουμιστές του. Πετάει μολότωφ σε όσους τον πληγώνουν, τον απαξιώνουν, τον στήνουν στον τοίχο και τον εκτελούν…

Και μην λησμονήσει κανείς, ότι μαζί με το συμπαθές αρκουδάκι, την συνήθη κόκκινη καρδιάμαξιλάρι, το μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα , το σοκολατάκι-πραλίνα και ότι άλλο τέλος πάντων διανθίζει το κλίμα της σημερινής ημέρας, να προσθέσετε στην συσκευασία όση περισσότερη αγάπη, τρυφερότητα και γενικότερα συναίσθημα, μπορεί να χωρέσει…

[KAIΡΟΣ]

Ο έρωτας προσπαθεί να επιβιώσει ανάμεσα στις συμπληγάδες μιας ανυπόφορης καθημερινότητας, μιας αδηφάγου οικονομικής κρίσης και ενός μέλλοντος που δεν αφήνει και πολλά

Μαγνησία: -2…12 οC Βόλος:

Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

-Μέσα στην ζεστή αγκαλιά της γυναίκας που υποδέχεται στην πόρτα του σπιτιού τον άντρα της καθώς γυρίζει από τον κάματο της μέρας… -Μέσα στην βασανιστική προσμονή του ερωτευμένου άντρα καθώς μετράει τα λεπτά, μέχρι να φανεί η καλή του στην στροφή του δρόμου… -Μέσα στα όνειρα του κάθε μοναχικού ανθρώπου που λαχταρά να ξαναβρεί την χαρά της ζωής στον καινούριο του έρωτα… Ας τον γιορτάσουμε λοιπόν σήμερα! Γιατί όχι ; ΜΑΓΝΗΣΙΑ

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1349: 2.000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη τους.

1929: Η «Σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου» στο Σικάγο. Επτά γκάνγκστερ της συμμορίας του Μπαγκς Μοράν σκοτώνονται από μέλη της συμμορίας του Αλ Καπόνε που είχαν ντυθεί αστυνομικοί. 1956: Αρχίζει το 20ο συνέδριο του Σοβιετικού Κομουνιστικού Κόμματος. Κατά τη διάρκειά του, ο Νικίτα Χρουστσόφ αποκηρύσσει την προσωπολατρία του Ιωσήφ Στάλιν και κηρύσσει την «αποσταλινοποίηση». 1989: Ο ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί εκδίδει φετφά και προσφέρει τρία εκατομμύρια δολάρια σε όποιον του φέρει την κεφαλή του συγγραφέα Σαλμάν Ράσντι επί πίνακι. Αιτία, το βιβλίο του «Σατανικοί Στίχοι», που ξεσήκωσε «θύελλα» στο μουσουλμανικό κόσμο.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

IONIS TOURS

Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ...

Σωστές Δουλειές

Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο έρωτας ευτυχώς ΖΕΙ…. -Μέσα στα καρδιοχτύπια των νεαρών κοριτσιών καθώς λίγο πριν κοιμηθούν, αναπολούν το δειλό γλυκό φιλί του νεαρού συμμαθητή τους…

Αναμένονται τοπικές συννεφιές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2…12 οC. Στον ΒΟΛΟ 7...12 οC.

Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης

Τον ίδιο τον έρωτα!…..

1898: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γεωργίου Α' στην περιοχή του Αναλάτου (σημερινό Άγιο Σώστη).

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους:

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς.

περιθώρια για ότι ωραιότερο, πολυτιμότερο και όμορφο μας χάρισε ο Θεός….

7...12 οC.

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Προστατέψτε το περιβάλλον

υποφέρει δεινά στις μέρες

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ 26/2-2/3 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ • ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 • ΠΑΡΙΣΙ ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 • ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 • ΡΩΜΗ ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ • ΠΡΑΓΑ 23/2 & 3/3 ΗΜΕΡΕΣ 4 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 319€ • ΚΥΠΡΟΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 370€ • ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ 22/2 & 3/3/ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 329€ • ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ 26/2 ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 299€ ΕΚΔΟΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ Πληροφορίες – Προγράμματα ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20 Τηλ. 24210 34712 & 24210 39840


03.qxd

13-02-09

19:16

Page 1

™∞ƒƒ∏™ °π∞¡¡∏™ ∂ª¶√ƒπ√ ∏/À – SOFTWARE -SERVICE ™. ™˘Ú›‰Ë 91 & 108 - µfiÏÔ˜ ÙËÏ. 24210 23432 , 20760 Ê·Í : 33291 www.sarris.gr e-mail : jsarris @hol.gr

¶ƒ√™º√ƒ∞ ∏/À Lattice E7300

CASE MIDI X-800-1 BLACK POWER SUPPLY 450W, CE, TUV, ROHS MOTHERBOARD G31MX-K INTEL CPU CPU INTEL CORE 2 DUO E7300 (2.66MHZ) MEMORY DDRII 2GB/800 (8GB MAX) HARD DISK 250GB SATA2

∆πª∏: 275 €

OPTICAL DRIVE VGA KEYBOARD MOUSE CARD READER WARRANTY

DVD-RW BLACK 20x+-DUAL ON BOARD 256MB TRUST PS/2 KB-1120 TRUST MI-2200 OPTICAL PS2 CARD READER 3.5" P.O.V 18 IN 1 3 YEARS

H TIMH ¢∂¡ ¶∂ƒπ§∞ªµ∞¡∂π º¶∞ 19%

PLAYSYSTEMS ¶ø§∏™∂π™ MULTIMEDIA

πø∞¡¡∏™ ∫∞ƒ∞∫ø™∆∞™

∞ÍÈfiÈÛÙÔ service Î·È ·Ó·‚¿ıÌÈÛË fiÏˆÓ ÙˆÓ ·È¯ÓȉÔÌ˯·ÓÒÓ ∏ ª∂°∞§À∆∂ƒ∏ ™À§§√°∏ ¶∞πáπ¢πø¡ P53 ∞¶√ 20 € XBOX . . . . . . . . . . . . . . . . 20 € GAMECUBE . . . . . . . . . . . . 5 € PLAYSTATION . . . . . . . . . . 5 € PLAYSTATION 2 . . . ·Ô 15 € GAME BOY ADVANCE . . .15 € DREAMCAST . . . . . . . . . . . 5 € PC . . . . . . . . . . . . . . . . ·Ô 5 €

∆Ô ÈÔ ÂÓËÌÂڈ̤ÓÔ Î·Ù¿ÛÙËÌ· ·È¯ÓȉÈÒÓ Û µfiÏÔ & ¡. πˆÓ›· ∫∂¡∆ƒπ∫√ ∫∞∆/ª∞ ª∞π∞¡¢ƒ√À 104 ¡.πø¡π∞ ∆∏§. FAX 2421086384 FAX 2421080839 Email: info-technology@otenet.gr

À¶√∫/ª∞ ª∞π∞¡¢ƒ√À 100 ¡.πø¡π∞ ∆∏§/FAX 2421083936 øÚ˜ ÏÂÈÙÔ˘ÚÁ›·˜: 9 .Ì. - 10 Ì.Ì.


04NEW:Layout 1 13/2/2009 11:09 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού η καταβολή του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) στο σύνολο των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού. Προϋπόθεση για την είσπραξη του επιδόματος είναι οι άνεργοι να εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ κατά τις 22 Ιανουαρίου 2009. Η καταβολή του επιδόματος γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού των δικαιούχων, οι οποίοι συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση (το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης διατίθεται και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr). Για τη Μαγνησία το ύψος του επιδόματος, ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Υπολογιστές στο σχολείο του Αϊδινίου Το Κατηχητικό Σχολείο Αγίου Χαραλάμπου και το Νηπιαγωγείο Αϊδινίου με ανακοίνωσή τους «ευχαριστούν θερμά τον αντινομάρχη κ. Μεργιαλή, την αντινομάρχη κ. Οικονόμου, και τον πρόεδρο της ΚΕΚΑΝΑΜ Α.Ε. κ. Καναβό για την βοήθειά τους προκειμένου να εξοπλιστεί το σχολείο Αϊδινίου με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με απώτερο στόχο να γίνονται δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε ανήλικους μαθητές του χωριού. Επίσης, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τα Goody’s στην παραλία του Βόλου και τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την βοήθεια τους προκειμένου να έχει επιτυχία η δενδροφύτευση που για δεύτερη συνεχή χρονιά θα γίνει στο Αϊδίνι την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας».

Αντιπλημμυρικά έργα στην Αγριά Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ με θέμα «Χρηματοδότηση για κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Αγριάς Νομού Μαγνησίας» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο κ. Ν. Γκατζής. Όπως αναφέρεται «ερωτώνται ο κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν άμεσα ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Αγριάς προκειμένου να συνεχίσει την ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης της Αγριάς για να σταματήσει η αγωνία των κατοίκων κάθε φορά που βρέχει».

Τζούλια Τσαλίκη: Ο χρόνος σταμάτησε το 2004 Αναφορικά με τις δημοπρατήσεις μεγάλων έργων στη Μαγνησία «Ο ρόλος της πολιτικής δεν είναι η διαχείριση της καθημερινότητας και μάλιστα με την κακή της έννοια, αλλά να προλαμβάνει τα διάφορα προβλήματα. Δεν μπορούμε δηλαδή να δίνουμε μια προσωρινή λύση σε ένα πρόβλημα και κοιτάζουμε με τον ίδιο τρόπο να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη» επισήμανε η νομαρχιακή σύμβουλος Μαγνησίας και πρόεδρος της «Πήλιον Α.Ε.» κ. Τζούλια Τσαλίκη, μιλώντας χθες στο Ράδιο – Ένα 102,5. Αναφερόμενη στα τοπικά δεδομένα , υποστήριξε την ανάγκη διεκδίκησης πόρων για την προώθηση μεγάλων έργων, διέκρινε

έργα του αεροδρομίου, της Κάρλας κ.α. Πρόσθεσε όμως ότι το θέμα δεν είναι μόνον η διεκδίκηση χρημάτων για τα μεγάλα έργα, αλλά να υπάρχει αποτέλεσμα που να είναι συνεκτικό με άλλα έργα, ώστε να υπάρχει και κέρδος για την περιοχή μας, πράγμα που σε πολλά ζητήματα δεν συμβαίνει σήμερα. Νέο ξεκίνημα για τον τόπο ωστόσο ότι υπάρχει στασιμότητα από το 2004. «Όσον αφορά στις δημοπρατήσεις μεγάλων έργων, ο χρόνος για τη Μαγνησία σταμάτησε το 2004» υποστήριξε, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα

Η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων για Περιφερειακό

«Με τις εμβαλωτικές λύσεις που προωθούνται στη χώρα μας για τα διάφορα ζητήματα, όχι μόνον δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο τους

κινδύνους για την κατάρρευσή της», επισημαίνει εξάλλου, η νομαρχιακή σύμβουλος Μαγνησίας. Με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου επιμένει να ζητεί από την κυβέρνηση εκλογές, καθώς έχει τη διάθεση να ασκήσει πολιτική, έχει τη διάθεση για δουλειά, έχει το όραμα για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, σε αντίθεση με τις πρακτικές που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έφερε δε ως παράδειγμα τα επι-

Ερωτηματικό η διοικητική παραλαβή του περιφερειακού Ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα το έργο

Ο Περιφερειακός δρόμος μετά από τη διοικητική παραλαβή του, θα έχει είσοδο από τον ανισόπεδο κόμβο της οδού Λαρίσης και προσωρινή έξοδο από τον ισόπεδο κόμβο της Γορίτσας που είναι στην οδό Αλκίππης. Επιπλέον για κάποιο χρονικό διάστημα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέσα στην πόλη, έτσι όπως αυτές έχουν καθοριστεί, ενώ οι επιμέρους τοπικές ρυθμίσεις στους δρόμους που συνδέονται με τον Περιφερειακό θα επανεξεταστούν. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν χθες κατά την ευρεία συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου, όπου μεταξύ άλλων φορέων έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι των Συνοικιακών Συμβουλίων της πόλης, που κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Επιτροπής κ, Χαράλαμπος Σκυργιάννης, όλες οι απόψεις των φορέων θα συμπεριληφθούν σε κείμενο και μαζί με την απόφαση της Επιτροπής για τον Περιφερειακό, θα τεθούν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις. Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι των Συνοικιακών Συμβουλίων τόνισαν την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ασφάλεια και στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης, ενώ κοινή ήταν η δέσμευση όλων των εκπροσώπων των φορέων για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν η ολοκλήρωση του έργου του Περιφερειακού μέχρι την Αγριά.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ : κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 προς Σάββατο. Επιστροφή Κυριακή βράδυ • ΑΠΟΚΡΙΕΣ : Σάββατο 28/2 – Καθαρά Δευτέρα 2/3, 1π.μ. για Βουλγαρία. Γκότσε Ντέλτσεφ: (άνω Νευροκόπι Βουλγαρίας) – Μπάνσκο – Ραζλογκ – Σαντάνσκι – Πετρίτσι 135€ με ημιδιατροφή • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ : 21-25/3 5ημ., αναχώρηση 6π.μ. • ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 1 έως 2/3 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ Αναχώρηση 6π.μ.

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

Τ

ο έργο του περιφερειακού ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει η διοικητική παραλαβή του, που πρέπει να γίνει από το ΥΠΕΧΩΔΕ σύμφωνα με τη Νομαρχία, ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία. Ο αντινομάρχης έργων Ηλίας Ξηρακιάς επισκέφθηκε χθες το πρωί τον περιφερειακό και διαπίστωσε ότι ολοκληρώνεται η στρώση του τελευταίου ασφαλτοτάπητα, έχουν τοποθετηθεί και οι διαχωριστικές μπάρες κι η νησίδα, ενώ προέβλεψε ότι το έργο θα είναι έτοιμο να δοθεί σε κυκλοφορία. Σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά, απομένει το θέμα της διοικητικής παραλαβής και για το οποίο η επιβλέπουσα αρχή της Περιφέρειας, δεν είναι σε θέση να πει τι θα γίνει, γιατί εξαρτάται από την προϊσταμένη αρχή που είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ. «Η προϊσταμένη αρχή, η επιβλέπουσα υπηρεσία κι ο ανάδοχος έχουν τη δυνατότητα πριν τελειώσει ένα έργο να δίνουν τμήματα στην κυκλοφορία κι αυτό πρέπει να γίνει», επισήμανε ο αντινομάρχης. Αναφορικά με τη συμμετοχή των

Δήμων Ν. Ιωνίας, Βόλου και Ιωλκού, ο κ. Ξηρακιάς επισήμανε ότι, σύμφωνα με την απόφαση της περιφέρειας οι Δήμοι έχουν την ευθύνη της συντήρησης, ωστόσο αν θα συμμετάσχουν ή όχι, αυτό είναι κάτι που δεν επηρεάζει τη διοικητική παραλαβή. Η διοικητική παραλαβή, επισήμανε, πρέπει να γίνει και ο περιφερειακός να δοθεί στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με τον αντινομάρχη, στο έργο μήκους 700 μέτρων, γίνονται οι διαγραμμίσεις και τοποθετούνται οι μπάρες ασφαλείας, ενώ συνδέονται τα φωτιστικά σώματα και μπαίνει και η σήμανση για χαμηλές ταχύτητες για το πρώτο διάστημα. Σε ερώτηση σχετικά με την εκτροπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Γορίτσας ο κ. Ξηρακιάς τόνισε ότι «αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τους Δήμους έγινε και μια σύσκεψη γι’ αυτό το θέμα στο Δήμο Βόλου. Όσον αφορά στον περιφερειακό μετά την κοιλαδογέφυρα της Γορίτσας προς την Αγριά για το κομμάτι προς την παραλία, γίνονται εργασίες σε κάποια σημεία, που έχουν αποδεχτεί οι ιδιοκτήτες και αναμένεται το δικαστήριο στις 26 Φεβρουαρίου, για τον ορισμό της αποζημίωσης.

Νέα της ΕΑΣ Πηλίου Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. της ΕΑΣ Πηλίου – Β. Σποράδων καλεί όλους τους τοπικούς φορείς στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο «Πορφυρογένειο Ίδρυμα» στην Αγριά με θέμα «Προβλήματα Αγροτικής Οικονομίας (Παραγωγών Πηλίου – Β. Σποράδων) και επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα. Λήψη μέτρων για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος». Εξισωτική αποζημίωση Όσοι αγρότες λαμβάνουν Εξισωτική Αποζημίωση και χρωστάνε δικαιολογητικά στην Ένωση, θα πρέπει να τα προσκομίσουν μέχρι Δευτέρα 16/2/2009, γιατί θα υπάρξει έλεγχος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όσοι παραγωγοί έχουν ελλιπή φάκελο, θα έχουν επιπτώσεις στην

4

πληρωμή της Εξισωτικής αποζημίωσης (αντίγραφο ταυτότητας, Ε1 2008, Εκκαθαριστικό 2008, βιβλιάριο του ΟΓΑ και βεβαίωση μονίμου κατοικίας). Γραφείο μελετών Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης απεφάσισε την σύσταση Γραφείου Μελετών προκειμένου η Ένωση να βοηθήσει τους παραγωγούς για την ένταξη τους σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως : Πρόγραμμα «Νέων Αγροτών», Πρόγραμμα Βιολογικής Καλλιέργειας, Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελιάς, Πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης, Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης. Το γραφείο έχει στελεχωθεί από δύο γεωπόνους κι έναν οικονομολόγο. Τηλ. Επικοινωνίας 24280 93572, 6972871898, 6937917702

δόματα που δίνονται σε διάφορες κοινωνικές τάξεις για προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για να τονίσει ότι δεν αποτελούν λύση, καθώς ο κόσμος το μόνο που έχει ανάγκη είναι να έχει δουλειά , ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες του. Το ΠΑΣΟΚ έχει αναπτυξιακή προοπτική υποστήριξε ακόμη η κ. Τσαλίκη αναφερόμενη σε θέματα διαχείρισης των δημοσίων επενδύσεων, ενώ θεώρησε πολύ σημαντικό να εκλείψουν οι έριδες μέσα σε όλους τους κομματικούς μηχανισμούς και να επανέλθει η ηθική και η ειλικρίνεια, ώστε να μπορεί να υπάρχει όραμα για κάτι καλύτερο.

Κ. Καρτάλης: Καθυστέρηση στο ΕΣΠΑ Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας για το ΕΣΠΑ 20072013 ΠΕΠ Θεσσαλίας ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε μεταξύ άλλων : «Δυστυχώς από την απάντηση φαίνεται καθαρά ότι τα δύο πρώτα έτη του ΕΣΠΑ χάθηκαν. Επισημαίνω το στοιχείο ότι μόλις 3 έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας χωρίς ακόμα να έχουν φθάσει σε στάδιο δημοπράτησης. Αυτό σημαίνει ότι στη λήξη του 2ου έτους η χώρα μας δεν έχει δηλώσει για τη Θεσσαλία – άρα και για τη Μαγνησία – ούτε ένα ευρώ δαπάνη. Και αυτό συμβαίνει την ώρα της οικονομικής κρίσης που πλήττει άμεσα τον κατασκευαστικό τομέα, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Επισημαίνω ακόμα ότι το τμήμα του περιφερειακού από Γορίτσα έως Αγριά έχει προταθεί ως γέφυρα, που σημαίνει ότι δεν θα έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο 2009 όπως η Κυβέρνηση υποστήριζε.»

Αίτηση για εκτάσεις στην Αλόννησο Αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο, που αφορά στις απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής και του αγωγού μεταφοράς στην Καστανιά Αλοννήσου. Πρόκειται για μια έκταση συνολικού εμβαδού 113.049τ.μ. για την οποία το Ελληνικό Δημόσιο ζητεί να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις τιμές απαλλοτρίωσης. Σύμφωνα με την αίτηση, ζητεί η προσωρινή τιμή μονάδας να είναι για τα αρδευόμενα ελαιοπερίβολα 1,83 € το τ.μ. και 1,2 € το τ.μ. για τα μη αρδευόμενα. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες είναι 102.

Βράβευση Προγράμματος της ΑΝΕΜ Το πρόγραμμα REGENERGY που υλοποίησε η ΑΝΕΜ, βρίσκεται ανάμεσα στα 17 προγράμματα που επιλέχθηκαν να βραβευθούν μεταξύ εκατοντάδων άλλων προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στην Ευρωπαική Ένωση, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για τη Μαγνησία και τη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα REGENERGY επιλέχθηκε να βραβευθεί στο πλαίσιο του θεσμού «RegioStars», που απονέμει βραβεία για περιφερειακά καινοτόμα σχέδια. Τα βραβεία «RegioStars», αποτελούν απόφαση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τη θέσπιση ετήσιων βραβείων καινοτομίας για τα καλύτερα προγράμματα σε τομείς με επιλεγμένα θέματα που συνδέονται με τον οικονομικό εκσυγχρονισμό.

Απ


05 topika:Layout 1 13/2/2009 11:14 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά

Πρόεδρος της Νεολαίας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Αναλαμβάνει η Πετρούλα Ντελεδήμου , ενώ στόχος όλων είναι να … αλλάξει η Ευρώπη

Τ

ην προεδρία της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ECOSY), αναλαμβάνει από τον προσεχή Απρίλιο το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας κ. Πετρούλα Ντελεδήμου. «Είναι μία θέση την οποία αναλαμβάνει ύστερα από πρόταση όλων των οργανώσεων των Ευρωπαίων νέων Σοσιαλιστών και μας τιμά όλους τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο», ανέφερε ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Δήμος Ξηντάρης, που όπως τόνισε έρχεται ως αναγνώριση της μακράς θητείας και προσφοράς της για θέματα που αφορούν στους νέους όλης της Ευρώπης. «Αλλάζουμε την Ευρώπη» Παρουσιάζοντας εννέα κοινές δεσμεύσεις των σοσιαλιστών νεολαίων για το μέλλον της Ευρώπης και για την περίοδο 2009-2014, η κ. Ντελεδήμου τόνισε ότι στόχος είναι να

μονόπλευρων δράσεων και στην αξιοπρεπή εργασία για όλους.

υπάρξει αλλαγή στην Ευρώπη και έκανε γνωστό ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ξεκινά κοινή καμπάνια γι’ αυτή την αλλαγή, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «αλλάζουμε την Ευρώπη». Πρόκειται όπως υποστήριξε, για ένα όραμα που παρέχει σε όλους ίσες ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον, γεγονός που δείχνει το πόσο ενωμένο είναι το νεολαιίστικο σοσιαλιστικό κίνημα. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η κ. Ντε-

λεδήμου, οι δεσμεύσεις που από κοινού αναλαμβάνουν οι Ευρωπαίοι νέοι σοσιαλιστές αφορούν σε 15 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2014, περισσότερη κοινωνική ασφάλιση και εξάλειψη της φτώχειας. Ακόμη αφορούν στην κατάργηση της γραφειοκρατίας, στην αντιμετώπιση των αιτιών της μετανάστευσης, στα ίσα δικαιώματα των πολιτών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον τερματισμό των

Πρόγραμμα «Universal Erasmus» Τέλος η κ. Ντελεδήμου ανέφερε ότι από σήμερα 14 Φεβρουαρίου όλες οι νεολαίες των κομμάτων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ξεκινούν καμπάνια προβολής του αιτήματος για το δικαίωμα πρόσβασης στο «Universal Erasmus», που έχει ως στόχο όλοι οι νέοι μεταξύ 16 και 29 ετών να έχουν το δικαίωμα και την ευκαιρία να ταξιδέψουν, να εργαστούν και να σπουδάσουν τουλάχιστον για έξι μήνες σε μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καινοτόμο χαρακτήρισε αυτή την πρόταση ο γραμματέας της ΠΑΣΠ των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχ. Καλυβιανάκης, που όπως είπε δίνει την ευκαιρία στους νέους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να δουν τι σημαίνει Ευρώπη και ευρωπαίοι πολίτες.

Δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα της Κτηματικής Από τις οικολογικές οργανώσεις, για τις εκτάσεις στις Νηές Σούρπης

Τ

η δική τους ερμηνεία στο έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας που αφορά στις εκτάσεις που θα δημιουργηθεί η τουριστική επένδυση στις Νηές , τις οποίες πούλησε η Μητρόπολη, δίνουν η Εθελοντική Ομάδα «Εν Δράσει» και η Κίνηση Πολιτών Δ. Σούρπης «ΚΙΠΟΣ», δίνοντας στη δημοσιότητα ολόκληρη την απάντηση της Υπηρεσίας, αναφέροντας ταυτόχρονα , ότι «το έγγραφο επαναφέρει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση».

Το έγγραφο Όπως αναφέρεται αναλυτικά, «κατόπιν αιτήσεως της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού στις 15-10-08, η Υπηρεσία μας διενήργησε έρευνα στα αρχεία της αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς εκτάσεων στην περιοχή Νηές Σούρπης και αξιολογώντας τα συνημμένα σε αυτή στοιχεία, ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και τοπογραφικά διαγράμματα για τις εκτάσεις οι οποίες έχουν μισθωθεί ή πωληθεί από τη Μητρόπολη στην Εταιρία Golfing Developers Α.Ε. Τα διαγράμματα (σε κλίμακα

1:500) που προσκομίσθηκαν ελέγχτηκαν ως προς τις γραμμές Αιγιαλού και Παλαιού Αιγιαλού. Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των αρχείων της Υπηρεσίας (βιβλίο Δημοσίων Κτηδεν ευρέθη μάτων) καταγεγραμμένο Δημόσιο Κτήμα στην εν λόγω περιοχή. Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων της Υπηρεσίας μας με το με αρ. 2778/08/03-02-2009 έγγραφο, απαντώντας στην παραπάνω αίτηση, ενημέρωσε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της την Ιερά Μητρόπολη, για το ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένο Δημόσιο Κτήμα στην περιοχή, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων του

Δημοσίου τα οποία είναι απαράγραπτα και μπορούν να διεκδικηθούν εφόσον προκύψουν νεότερα στοιχεία. Όσον αφορά το αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως ότι «η ιδιοκτησία του Δημοσίου είναι αυτή που απεικονίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα διανομής του έτους 1958 και στον από Μαρτίου 1959 κτηπίνακα, που ματολογικό έχουν συνταχθεί από το Υπουργείο Γεωργίας» η Υπηρεσία μας δεν μπορεί να δώσει απάντηση καθώς τα αναφερόμενα στοιχεία αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο οποίο θα πρέ-

πει να απευθυνθούν τα σχετικά αιτήματα. Παράλληλα η «Κίνηση Πολιτών Δήμου Σούρπης για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής» καθώς και η εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» με έγγραφά τους εξέθεσαν τις απόψεις τους όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής. Λόγω της βαρύτητας της υποθέσεως και προς πλήρη ενησας, σας μέρωσή διαβιβάζουμε όλα τα σχετικά στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας από τους ενδιαφερόμενους φορείς και παραγια περαιτέρω καλούμε οδηγίες».

Δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης Ξεκινούν από το ΚΕΕ Μαγνησίας

Α

πό το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ν. Μαγνησίας θα υλοποιηθούν, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, δεκαοχτώ συνολικά προγράμματα επιμόρφωσης . Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν τα εξής δικαιολογητικά:-Υπεύθυνη Δήλωση, Φωτοτυπία Αστυ-

νομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου , φωτοτυπία πιστοποιητικού του ανώτατου τίτλου σπουδών , φωτοτυπία Πιστοποιητικού Ανεργίας (αν υφίσταται) , φωτοτυπία Πιστοποιητικού Πολυτεκνίας ή Ληξιαρχική Πράξη (αν υφίσταται) και φωτοτυπία Πιστοποιητικού Αναπηρίας (αν υφίσταται).

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης . Ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα είναι : Γενικών κριτηρίων:12 άτομα, Άνεργοι:4 άτομα, Πολύτεκνοι - Τρίτεκνοι: 2 άτομα, ΑμΕΑ: 2 άτομα. Σημειώνεται ότι τα κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλί-

κων (Κ.Ε.Ε.) είναι δομές της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Φορέας υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και συγ-

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ

ΜΕ ΤΟ Αντωνοπούλου 3&5

Αντωνοπούλου 3&5 (3ημ. 27/2) ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 199,00€ (3ημ. 28/2-2/3) ΜΠΑΝΣΚΟ Βουλγαρίας, Ξενοδοχείο 4* super 180,00€ (4ημ. 19-23/2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ από 155,00€ (5ημ. και 6 ημ. αναχ. 19/2) ΟΔΙΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ από 329,00€ (7ημ. αναχ. 26/2) ΟΔΙΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΙΚΑΙΑΣ από 485,00€ Αεροπορικώς (με μεταφορά από Βόλο) - (4ημ. 27/2) ΠΡΑΓΑ από 299,00€ - (4ημ. 27/2) ΠΑΡΙΣΙ από 529,00€ - (4ημ. 27/2) ΡΩΜΗ από 459,00€

ΠΑΟ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (3ημ.) 24-26/2 από 475,00 €

LUX ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΙΧ) – ΓΛΕΝΤΙ – SPA PORTO CARRAS RESORT ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LUX, SPA, ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΑ, ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ Αναχώρηση από το ξενοδοχείο το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας

2 ΝΥΧΤΕΣ : 180€

ATHENA PALLAS HOTEL ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LUX, SPA, ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 ΝΥΧΤΕΣ : από 220,00€/άτομο

Επίσης διακοπές με δικό σας ΙΧ για 2 διανυκτερεύσεις με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ σε : - HOTEL PAVLINA (Νιφορέικα Πάτρας) 134,00€/άτομο - HOTEL LONG BEACH (Λόγγος Πάτρας) 167,00€/άτομο - PLATAMON PALACE με ημιδιατροφή + μπουφέ Καθ. Δευτέρας από 135,00€/άτομο - ERETRIA VILLAGE (Ερέτρια Εύβοιας) με πλήρη διατροφή από 160,00€/άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα Τηλ. 24210 31059-60

ΕΠΙΣΗΣ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΚΙΑΘΟ – ΣΚΟΠΕΛΟ – ΑΛΟΝΝΗΣΟ

5

χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο . Αιτήσεις υποβάλλονται στο K.E.E Μαγνησίας, (καθημερινά 12.30- 16.30) και στους κατά τόπους δήμους. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2421024167 & στην ιστοσελίδα: www.ideke.edu.gr/kee

Ετοιμότητα της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ της Ν. Ιωνίας Την ετοιμότητα της σε οποιονδήποτε εκλογικό αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, δηλώνει η Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωνίας, η οποία υλοποιώντας την πρόσφατη σχετική εγκύκλιο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος, επεξεργάσθηκε τα στοιχεία του μητρώου μελών και φίλων της Οργάνωσης και ήδη απέστειλε τους διορθωμένους καταλόγους στην Ν.Ε.Κ.Α.Π και την Ε.Κ.Α.Π αντίστοιχα. Στις προσεχείς εβδομάδες θα αποσταλούν ταχυδρομικά οι προσωρινές κάρτες των μελών και φίλων στις Διευθύνσεις διαμονής τους, συνοδευμένες με προσωπική επιστολή του ίδιου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου. Στην συνέχεια, κάθε μέλος που θα παραλαμβάνει την προσωρινή του κάρτα, θα πρέπει να προσέρχεται στην Δημοτική Οργάνωση και αφού καταβάλλει την ετήσια συνδρομή του, θα λαμβάνει με αποδεικτικό στοιχείο θεωρημένα κουπόνια συνδρομών. Ταυτόχρονα γίνεται γνωστό ότι εντός του μήνα Μάρτη, προγραμματίζεται μεγάλη πολιτική εκδήλωση, με την παρουσία κορυφαίου πολιτικού οργάνου του κινήματος .

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γ. Σούρλα Τρεις παρουσιάσεις του βιβλίου του Γ. Σούρλα «Οι Ήρωες του 1940 περιμένουν» πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα: Από το Δήμο Αγριάς, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα του Πορφυρογένειου Ιδρύματος. Από το Δήμο Ν. Αγχιάλου, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Δράγνειου Δημαρχιακού Μεγάρου. Από τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλίας, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στο «Κτήμα Βερσαλλίες» στη Λάρισα

Συνάντηση με συνοικιακά Σε συνάντηση έχει προσκαλέσει τα μέλη των 12 Συνοικιακών Συμβουλίων του Βόλου ο κ. Σούρλας για τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Κατά τη συνάντηση αυτή θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα των συνοικιών και θα ανταλλαγούν απόψεις για τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Γιόρτασαν τον Άγ. Χαράλαμπο Τον προστάτη και πολιούχο του Αϊδινίου Άγιο Χαράλαμπο, γιόρτασαν οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Νέας Αγχιάλου την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα παραμονή της εορτής όπου έγινε εσπερινός με την παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Το πρωί της Τρίτης έγινε εκκλησιασμός και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους και στο χώρο των φυλακών της Κασσαβετείας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ν. Αγχιάλου. Μετά τη δοξολογία ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.

Χειροτονία Πρεσβύτερου Αύριο Κυριακή 15 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος θα Ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου του Ιερού Ναού.

Εκδήλωση υπέρ της ειρήνης Με αφορμή την πρόσφατη πολεμική σύρραξη στην πολύπαθη περιοχή της Γάζας και τις οδυνηρές συνέπειές της, τα παιδιά των κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής Εκκλησίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, εκδήλωση αφιερωμένη στο μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης. Τα παιδιά και οι νέοι των κατηχητικών συντροφιών της κάθε Ενορίας, ευαισθητοποιημένα από τις τραγικές εικόνες του τελευταίου πολέμου, θα μας διαλαλήσουν το μήνυμα της ειρήνης μέσα από την μουσική, την ποιητική, την ζωγραφική και την θεατρική τέχνη, θέλοντας να τονίσουν την δυνατότητα που υπάρχει στο κόσμο για μια αδελφική και ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών, καταδικάζοντας συνάμα κάθε μορφή και είδος πολέμου.


06 topika:Layout 1 13/2/2009 11:12 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά

Στον έρωτα μου…

Της Κατερίνας Καρεκλίδου

Δ

εν ξέρω πως τα κατάφερνα αλλά τα τελευταία χρόνια, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ήμουν μόνη. Φρόντιζα να έχω τελειώσει την κάθε μου σχέση ακριβώς πριν έρθει αυτή η γιορτή. Ήμουν και εγώ μία από αυτές που έλεγα και ξανάλεγα ότι αυτή η γιορτή είναι εμπορική, φτιαγμένη για να γεμίσουν τα μαγαζιά με κόκκινες καρδιές με χαζά δώρα και τα αν-

θοπωλεία κόκκινα τριαντάφυλλα. Είχα και επιχείρημα. Όποιος είναι ερωτευμένος, δεν περιμένει τον Άγιο Βαλεντίνο για να γιορτάσει. Μαζί με τις φίλες μου, επίσης μόνες, πηγαίναμε σε μπαρ γεμάτα ζευγάρια και τραγουδούσαμε το «Περνώ και μόνη μου καλά». Όταν γύριζα όμως στο σπίτι και έμενα μόνη, ερχόταν η στιγμή της αλήθειας. Ζήλευα! Ζήλευα την ευτυχία αυτών των ανθρώπων που αυτή τη μέρα, έδειχναν για μία ακόμη φορά ότι είναι ερωτευμένοι. Ε, όσο να’ ναι αυτό πονάει. Πριν ένα χρόνο ήμουν μόνη μου. Με τα νεύρα μου, τα ψυχολογικά μου, την μοναξιά μου. Εδώ και εννιά μήνες όμως τα

Απάντηση Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας: «Απλά μαθήματα οικολογίας και άλλα…» Σε ανακοίνωση –απάντηση στα όσα υποστήριξε προχθές ο δήμαρχος Πορταριάς Β. Κοντορίζος η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, τονίζει: «Διαβάσαμε στις τοπικές εφημερίδες της Παρασκευής 13-2-2009, επιστολή του Δημάρχου Πορταριάς κ. Β. Κοντορίζου με την οποία ανάμεσα στα άλλα: 1) Μας ρωτάει «πόσα δεντράκια ακριβώς κοστίζει» η προηγούμενη απάντησή μας στην εφημερίδα ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. 2) Μας αποκαλεί «Ζωύφια της οικοενημέρωσης» 4) Μας καλεί να μη βάζουμε στην ίδια μοίρα «το μισθωτό αιρετό και τον ισόβιο δημόσιο υπάλληλο» 5) Μας ενημερώνει ότι «ο χρόνος του είναι πολύτιμος». Επ’ αυτών θέλουμε να απαντήσουμε τα εξής: 1) Όταν και αν δημοσιευτεί η επιστολή μας στην εφημερίδα ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ θα κάνουμε το σχετικό υπολογισμό (πόσα δεντράκια κόστισε) και θα του απαντήσουμε. Ως τότε ας κάνει υπομονή και ας παρακολουθεί ανελλιπώς την εφημερίδα μας. 2) Μας αναβάθμισε αποκαλώντας μας «Ζωύφια της οικοενημέρωσης» διότι νωρίτερα συνάδελφός του μας είχε αποκαλέσει «φρούτα». Αν δεν γνωρίζει, του λέμε ότι τα ζωύφια θεωρούνται πιο εξελιγμένα είδη στη φύση, σε σχέση με τα φρούτα και φυσικά και τα λουλούδια. 3) Επιπλέον πολλά ζωύφια είναι χρήσιμα, όπως για παράδειγμα η πασχαλίτσα (μαρουδίτσα), διότι καταπολεμάει τη μελίγκρα. Άρα γιατί χρησιμοποιεί τον όρο ζωύφιο ως βρισιά, αγνοώντας βασικά πράγματα από την οικολογία. Εμείς πάντως τον ευχαριστούμε για την «αναβάθμιση». 4) Θεωρούμε ισότιμο με ισόβιο(!!!) δημόσιο υπάλληλο τον κ. Κοντορίζο διότι, όπως είναι γνωστό είναι ισόβιος Δήμαρχος και μπράβο του. 5) Ας μας ενημερώσει πόσο χρόνο του σπαταλήσαμε και προτιθέμεθα να τον αποζημιώσουμε. Εμείς δε ζητάμε αποζημίωση γιατί είμαστε, ως γνωστόν, εθελοντές και αφιερώνουμε πάρα πολύ από το χρόνο μας για το καλό του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ. Υ.Γ. Επειδή ο κ. Κοντορίζος είναι αναμφισβήτητα έξυπνος άνθρωπος και για το λόγο αυτό έχει κυριαρχήσει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις (Πατριάρχης της Τ.Α. γαρ, άρα ισόβιος), καλό θα ήταν να βρει κάποιο πρόσωπο πιο ικανό για συνδρομή στη σύνταξη των επιστολών του».

Επίσης του αρέσω όπως είμαι. Έτσι είναι. Όταν νιώθεις ότι είσαι αποδεκτή, ανεβαίνεις ψυχολογικά, πώς να το κάνουμε. Και όταν βλέπεις ότι αυτός ο άνθρωπος ενδιαφέρεται και νοιάζεται για σένα, γίνεσαι πιο υπεύθυνη. Έχουν ξυπνήσει μέσα μου αισθήματα που είχα καιρό να νιώσω ή που δεν ένιωσα ποτέ. Ανυπομονώ να τον δω, να του μιλήσω, να τον αγγίξω. Θέλω σιγάσιγά να μάθω τα πάντα γι’ αυτόν ή τουλάχιστον ότι θέλει να μου δείξει. Μην μου πείτε ότι παραδίνομαι άνευ όρων. Έτσι είμαι εγώ, αν και την έχω πάθει. Ποιος είπε ότι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι εμπορική γιορτή; Αυτή η μέρα υπάρχει και θα υπάρχει σαν σύμβολο αγάπης όσο υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται. Σ’ αγαπώ!

πράγματα άλλαξαν. Είμαι ήρεμη, ευδιάθετη, έχω την όρεξη να αγκαλιάσω και να πειράξω τους δικούς μου ανθρώπους. Σχεδιάζω καρδούλες, ακούω ερωτικά τραγούδια και νομίζω ότι είναι όλα γραμμένα για μένα. Όχι όμως. Γιατί τους 9 αυτούς μήνες μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου κάποιος. Κάποιος που ήρθε και αναποδογύρισε τον ψυχικό μου κόσμο. Ή για να το θέσω καλύτερα, τον ξανάβαλε στην θέση του. Μου έδειξε ότι του αρέσει να συμπεριφέρομαι όπως θέλω, χωρίς να χρειαστεί να προσποιούμαι κάποια άλλη, και αυτό μου έδωσε σιγουριά. Αποδέχτηκε την τρέλα, το πείσμα μου, την γκρίνια και τις φωνές μου και απλά το διασκεδάζει.

Θαν. Νάκος : Ενιαίο τέλος επιτηδεύματος για αντικατάσταση έξι τελών

Π

άγια επιδίωξη του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η διασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την εκπλήρωση της αποστολής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την άσκηση των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων τους», δήλωσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, σε απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ., με θέμα την κατάργηση του Δημοτικού Φόρου 2% και 5% για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

τέλος επιτηδεύματος. Όπως ενημέρωσε το Κοινοβούλιο ο κ. Νάκος, τη νέα ρύθμιση, που εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δηλαδή τη μείωση του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων, που επιβάλλεται επί των μισθωμάτων των ξενοδοχείων από 2% σε 0.5% και τη μείωση των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και των κέντρων διασκέδασης από 2% και 5% αντίστοιχα, σε ποσοστό 0.5%, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμοδιότητα του οποίου είναι, θα την συμπεριλάβει σε σχέδιο Νόμου, που θα κατατεθεί στη Βουλή, με τίτλο « Σύστημα άυλων τίτλων της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις».

«Στο πλαίσιο υλοποίησης του στόχου αυτού, συνέχισε ο κ. Νάκος, συνιστά πάγια τακτική του Υπουργείου μας η επιδίωξη για πλήρη αναπλήρωση των εσόδων των Ο.Τ.Α., σε κάθε περίπτωση νομοθετικής ρύθμισης, που επιφέρει μείωση ενός θεσμοθετημένου πόρου της. Για το σκοπό βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. για κάθε ζήτημα που σχετίζεται με τους διαθέσιμους προς τους Ο.Τ.Α. πόρους. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε ήδη εκπονήσει μελέτη, που αποτελεί πρόταση για διαβούλευση, για την αντικατάσταση αυτών των τελών, καθώς και άλλων πέντε υπαρχόντων από ένα ενιαίο

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ •28/2 – 2/3 3 ημέρες ΣΕΡΡΕΣ – ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΡΟΥΠΕΛ – Λ. ΚΕΡΚΙΝΗΣ- ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΟΥΣΑΣ Ξενοδοχείο 3* (Πισίνα – Υδρομασάζ) Τιμή κατά άτομο 125ευρώ με πρωινό •15/2 ΚΟΖΑΝΗ ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ Τιμή 20 ευρώ

ΠΡΟΣΩΠΟ Στο κατώφλι του έρωτα Ο κάθε χτύπος της καρδιάς μου ακούγεται σαν υπόκωφος παφλασμός στο πηγάδι της αγάπης που συνεχώς γεμίζει όλο και περισσότερο νερό από την πηγή του ονείρου και του ατίθασου πάθους. Την ηχηρή σιωπή στο βάθος της σκέψης μου διαδέχθηκε μια απαλή φωνή που μέρα με τη μέρα δυναμώνει: «έρωτας». Εύηχη λέξη με πολύ δυνατό συναίσθημα μα συνάμα καταστροφική για τους ευαίσθητους ανθρώπους. Ακούγονται αμέτρητοι χτύποι μέσα μου, άλλοι πιο σιγανοί, άλλοι πιο ηχηροί, άλλοι αφήνουν μια γλυκιά ηχώ στο κενό της συνειδήσεως ενώ άλλοι ποτίζουν την έρημο της καρδιάς μου με σταγόνες πίκρας. Ποτέ, όμως, δε μένω βουβός, δηλώνοντας παρών στη μάχη της αγάπης και των δυνατών συγκινήσεων. Δεν ήξερα που βάδιζα και τι αναζητούσα μέχρι τη μέρα που έφερες τον ήλιο στην αυλή της ψυχής μου και ζέστανες τα σκονισμένα μου όνειρα για έρωτες μοναδικούς. Δεν είχα νιώσει τόσο ζωηρό σκίρτημα στο στήθος μου ποτέ ξανά ώσπου τη στιγμή που στάθηκες πλάι μου και άφησες τη φρεσκάδα της ανάσας σου να δροσίσει την κόλαση του μυαλού μου. Σε κοιτώ επίμονα και καταλαβαίνω πως ποτέ μου δε θ’ αγαπήσω τίποτα περισσότερο από την αγκαλιά που μου προσφέρεις στις δύσκολες στιγμές μου, από τα χάδια που μου χαρίζεις στις μελαγχολικές νύχτες μου, από τα τρυφερά και γαλήνια λόγια σου που ακούγονται σα θεϊκή υμνωδία στα αυτιά μου, από το καθάριο και αγγελικό σου πρόσωπο, από εσένα… Θέλω να ξέρεις πως τα χείλη μου ψιθυρίζουν διαρκώς τον καημό της νιότης, το παράπονο του ανεκπλήρωτου, το όνομα το δικό σου. Μαζί ξεκινήσαμε το ταξίδι ετούτο και μαζί θα το τελειώσουμε. Μπροστά

μας ανοίγονται πολλά μονοπάτια και πρέπει να διαλέξουμε μαζί το σωστό, αυτό που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία και στη συναισθηματική μας ολοκλήρωση. Μη φοβάσαι, θα είμαι για πάντα δίπλα σου να σου κρατώ το χέρι και να σου ψελλίζω «σ’ αγαπώ». Θα είμαι η σκιά στο βάθος της σκιάς σου, η ανακούφιση σε κάθε πόνο σου. Θα είμαι το κερί στην εκκλησιά του Θεού σου, το φεγγάρι στο δικό σου ουρανό που θα φέγγει τους βραδινούς αναστεναγμούς σου.

Έλα κοντά μου και θα σε οδηγήσω σε έναν ξεχωριστό παράδεισο, όπου το πάθος δεν έχει αρχή και η αγάπη δε βρίσκει τέλος. Εκεί όπου εγώ και συ θα γευτούμε τους καρπούς της ελπίδας και θα θαυμάσουμε την απεραντοσύνη των ρομαντικών ασμάτων. Κρυμμένη στην αγκαλιά μου θα βρίσκεσαι συνέχεια χαράζοντας κοινή πορεία στο πέλαγος του απροσδόκητου. Κι όταν θα γέρνεις το κεφάλι σου στον ώμο μου και το βλέμμα σου θα συναντάει τις ηλιαχτίδες του δύοντος ηλίου, τότε το δάκρυ που θα κυλά στο ζεστό σου πρόσωπο θα πέφτει χρυσάφι στο σεντούκι της καρδιά σου… αναγνωρίζοντας την αξία του αιώνιου έρωτα! Σ’ αγαπώ… Δημήτριος Κ. Καλεσόπουλος Ε-mail: dimitrioskalesopoulos @hotmail.com

ΓΙΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – UNIVERSITY OF HULL – UNIVERSITY OF LONDON

ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6

ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54

ΤΗΛ: 24210-20539


07:07 13/2/2009 11:16 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ] Ήλθαν οι εκλεκτοί της ΔΕΜΑ και μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασαν χθες βράδυ στο Ξενία. Δόθηκαν και τα έργα στη δημοσιότητα και το χρονοδιάγραμμά τους. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι Νεοφύτου και Κουτρουμπά, δεν αλλάζουν όπως έγραψα τις τελευταίες ημέρες, διότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν το σκέπτεται. Και δεν το σκέπτεται διότι ο Νεοφύτου είναι δικός του άνθρωπος, όπως και η σύζυγός του. Πάντως στην πολιτική γίνονται και καραμπόλες

Νέος γύρος συγκρούσεων άρχισε στο ΠΑΣΟΚ. Ένα σχόλιο στην εφημερίδα «Ποντίκι» έβαλε νέες φωτιές. Το σχόλιο αφορούσε τον πρώην Νομάρχη και βουλευτή Πάνο Σκοτινιώτη, του οποίου σούρει τα εξ αμάξης ο συντάκτης με αφορμή την «νεκρανάσταση» του, όπως γράφει, ως ομιλητή στο βιβλίο του Κώστα Σκανδαλίδη.

να σπαταλούν την ενεργητικότητα και την ευρηματικότητά τους στην εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών, καταρρακώνοντας μάλιστα κάθε κανόνα πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας. Δεν προτίθεμαι, συνεπώς, να τροφοδοτήσω τις παραπολιτικές στήλες, ούτε σκοπεύω να γίνω μέρος του προβλήματος και της εσωστρέφειας που με αβάσταχτη πολιτική ελαφρότητα κάποιοι καλλιεργούν. Η δική μου φιλοδοξία, η φιλοδοξία ενός ανθρώπου που δεν έχει επαγγελματική σχέση με την πολιτική και δεν έχει εξαρτήσεις από τα συμφέροντα που προσπαθούν να την χειραγωγήσουν, εξαντλείται στο να συμβάλω με τις όποιες δυνάμεις μου στη συλλογική προσπάθεια για την προγραμματική ανανέωση και τη νικηφόρα πορεία της προοδευτικής παράταξης. Μ’ αυτή και μόνο τη φιλοδοξία αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του Κ.Σκανδαλίδη να συμμετάσχω στην παρουσίαση του βιβλίου του για την «Κυβερνώσα Αριστερά». Οι εκατοντάδες πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και τους διαδρόμους του Δημαρχείου γνωρίζουν πολύ καλά τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση αυτή, όπως τα γνωρίζουν και όλοι οι Μαγνησιώτες που τα πληροφορήθηκαν με εγκυρότητα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Συνεπώς, κάθε δικό μου σχόλιο περιττεύει.

Πυρ και μανία ήταν ο Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος πιστεύει ότι το σχόλιο δόθηκε στον Αντώνη Δελατόλα, τον εκδότη της Αθηναικής εφημερίδας, από τον βουλευτή Κ. Καρτάλη, ο οποίος δεν ξέρω γιατί, αλλά έχει μια ανεξήγητη ανασφάλεια, αν θα είναι ή όχι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο Πάνος Σκοτινιώτης.

Ο Γ. Φώτης έχει και πολλά άλλα να σκεφτεί. Ξέρω ότι δέχεται συνεχώς εισηγήσεις διαφόρων για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στις εκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι δεν θα αργήσει η ημερομηνία της ανακοίνωσης εκλογών από τον Καραμανλή. Πέρα από τον κ. Καρτάλη, θα είναι η Ροδούλα, η Πετρούλα, από το χώρο τον αγροτών ο Δ. Σπανός, ο Παπανδρεϊκός Νιζάμης, ο Πάνος Σκοτινιώτης, μάλλον θα αποκλειστεί ο γιατρός κ. Πολύζος και από εκεί και πέρα Νατάσα Οικονόμου, Τζούλια Τσαλίκη, Εύη Αδαμάκη, Γιάννης Αναστασίου.

Ο Πάνος Σκοτινιώτης ζήτησε εξηγήσεις από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φώτη στην πίτα της Νομαρχίας και του τόνισε ότι θα πρέπει να βγει ανακοίνωση και να καταδικάσει την ενέργεια αυτή. Φυσικά ο Γιώργος Φώτης όλη την ημέρα χθες δεν βγήκε να κάνει καμία δήλωση διότι αν την έκανε, τότε, το ΠΑΣΟΚ θα σπαράσσονταν από έριδες. Συμφώνησε όμως μ’ εμένα λέγοντας «παύσατε πυρ».

Πολλή δουλειά έχει πέσει στις πλάτες της Αντινομάρχου κ. Νατάσας Οικονόμου. Τόσο που δεν μπορεί να τελειώσει το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα χρειαστεί κάμποσα ξενύχτια. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η σύζυγος του Νομάρχη Αργυρούλα, η οποία τον τελευταίο καιρό το έχει ρίξει στο διάβασμα για το μεταπτυχιακό της. Καλά αποτελέσματα και στις δύο.

Τώρα να αναμένεται ακόμη μία βόμβα η οποία όταν σκάσει θα κάνει κάποιους να σκάσουν από το κακό τους που χάνουν τη θέση. Στη ζωή, άλλωστε όλα αλλάζουν. Κυβερνήσεις, υπουργοί, οργανισμοί, μάνατζερ, δημοσιογράφοι και λοιποί παρατρεχάμενοι.

Και μια δήλωση του Πάνου Σκοτινιώτη που κλήθηκε να σχολιάσει παραπολιτικά δημοσιεύματα σε αθηναϊκές εφημερίδες που τον αφορούν: Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση και η παταγώδης αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής συσσωρεύουν αδιέξοδα, το τελευταίο που ενδιαφέρει την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους προοδευτικούς πολίτες και τη νέα γενιά, είναι οι αγωνίες και οι ανασφάλειες κάποιων για το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον. Αντίθετα, οι πολίτες δικαιολογημένα απογοητεύονται και εξοργίζονται όταν βλέπουν πολιτικούς να ζουν στη δική τους εικονική πραγματικότητα και

Σεβασμιώτατος, ο οποίος έφυγε αμέσως, χωρίς να πει κάτι (παράξενο μου φάνηκε), έχει σχέση με τις Νηές και τα γήπεδα γκολφ; Παρόντες ήταν η βουλευτής Ρ. Ζήση, ο Νομάρχης και οι αντινομάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Βόλου και ο αντιδήμαρχος κ. Δερβένης, ο πρώην Νομάρχης Πάνος Σκοτινιώτης, ο Δήμαρχος Πορταριάς Β. Κοντορίζος και όλο το προσωπικό της Νομαρχίας. Στο χορό της ΝΑΜ παρούσα και η αντιπολίτευση εκτός των Κοκκίνη – Μουλά, που δεν τους είδα. Ο πρώην Νομάρχης Γιάννης Πρίντζος μαζί με την Έλενα Αντωνοπούλου, ο Πέτρος Σούρλας και ο Κ. Αλεξογιάννης παρόντες όπως επίσης και ο Απ. Νάνος ο οποίος χόρεψε και τις ζεμπεκιές του. Και του χρόνου… Η Ροδούλα Ζήση χθες στο Σωτήρη Πολύζο έδωσε την απάντηση της σε όλα αυτά που γράφονται μετά την εκδήλωση του βιβλίου Σκανδαλίδη. «Μου λένε οι συμπολίτες μας ότι δεν θέλουν να διαβάζουν παραπολιτικά και ο ένας Πασόκος να λέει εναντίον του άλλου». Και ακόμη μια ατάκα. «Στο ΠΑΣΟΚ χρωστάμε, δεν μας χρωστάει». Αυτό γενικώς για όλους. Αισιόδοξη ήταν σε συνέντευξη της στο Ράδιο Ένα 102,5 η Τζούλια Τσαλίκη. Το ΠΑΣΟΚ είπε είναι έτοιμο να κυβερνήσει και ν’ αλλάξει πολλά. Ο Γ. Παπανδρέου έχει επιλέξει τους ανθρώπους που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμά μας το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό της ΝΔ και θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή πορεία στην Ελλάδα. Η Πετρούλα Ντελεδήμου είπε χθες για τις Ευρωεκλογές και τους νέους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, αλλά επιβεβαίωσε αυτό που έγραψα ότι τον Απρίλιο αναλαμβάνει πρόεδρος των νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Ήλθε η Πετρούλα, αλλά τάραξε τα νερά. Πω – πω ανασφάλειες. Βγήκε η Έλενα Αντωνοπούλου και αναρωτήθηκε στο Σωτήρη Πολύζο, πώς είναι δυνατόν η Πετρούλα να γίνει πρόεδρος των Νέων Σοσιαλιστών της Ευρώπης. Ποιοι είναι οι Σοσιαλιστές και θα μπορούσα και εγώ να είμαι. Σίγουρα Έλενα, αν ήσουν σοσιαλίστρια και ετών 30.

Το πήρε το χαρτί που ζητούσε ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Βαγ. Καπούλας από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο ζητά από την Περιφέρεια τον οικονομικό έλεγχο στο Κοιμητήριο. Καλά ξεμπερδέματα τώρα.

Το ότι γίνεται πρόεδρος πείραξε κι’ άλλους που έλεγαν χθες από τηλεοράσεως γιατί να είναι μοναδική υποψήφια για την προεδρία τον Απρίλιο. Υπάρχει εξήγηση. Γιατί ο Γερμανός που ήθελε να θέσει υποψηφιότητα την απέσυρε, διότι η δική μας εξασφάλιζε περισσότερες ψήφους. Αντί να υπερηφανευόμαστε που μια βολιώτισσα θα γίνει πρόεδρος σε μια ευρωπαϊκή νεολαία, πάλι μιζεριάζουμε.

Πολύς κόσμος προχθές στο «Ενυδρείο» όπου κόπηκε η πίτα της Νομαρχίας. Την ευλόγησε ο

ΠΑΥΛΟΣ Φ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Έναρξη οδοντιατρείου Στο Βελεστίνο

Συναισθηματικές – Σεξουαλικές – Διατροφικές Διαταραχές Ανησυχία – Άγχος Εθισμός σε Τοξικές Ουσίες Πένθος - Συμβουλευτική Ζευγαριών ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54 ΤΗΛ. 24210 34444, KIN: 6956062650

Του Ηλία Κουτσερή

Το ηχητικό σύστημα Την επιθυμία τους να επεκταθεί το σύστημα με τις στάσεις που προαναγγέλλονται ηχητικά και βοηθούν κυρίως τα άτομα με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία, εκφράζουν μέλη του «Συλλόγου Μάγνητες Τυφλοί». Το σύστημα έχει ξεκινήσει ήδη και εφαρμόζεται ,ωστόσο όπως λένε δεν έχει επεκταθεί σε όλες τις στάσεις και όλα τα λεωφορεία, κάτι που όταν γίνει, θα τους διευκολύνει αυτομάτως.

Έλεγχος στις πινακίδες Να γίνει έλεγχος στις πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι οποίες είναι «κρυμμένες» πίσω από δέντρα σε πολλούς δρόμους της πόλης ζητούν συμπολίτες, που πολλές φορές κινδυνεύουν ακόμη και να εμπλακούν σε ατύχημα, αφού καταλήγουν να … μαντεύουν, για το τι λέει το … υπόλοιπο μισό του σήματος που δεν φαίνεται!

Και δική μας ευθύνη … Δεν είναι σίγουρα ευθύνη μόνο των αρμοδίων φορέων να κρατούν την πόλη καθαρή . Είναι σίγουρα και ατομική ευθύνη του καθενός ξεχωριστά . Αν εμείς αρχίζουμε πάλι και αφήνουμε δίπλα σε κάδους απορριμμάτων καναπέδες, τηλεοράσεις, παλιά ντουλάπια ή μπάζα, χωρίς να έχουμε ειδοποιήσει νωρίτερα την υπηρεσία καθαριότητας, τότε αυτά θα μείνουν εκεί και … θα μας «κοιτάζουν». Πολύ χειρότερα, όταν κάποιοι τα φορτώνονται όλα αυτά και … άκουσον - άκουσον, τα πετούν μέσα στους χειμάρρους. Ενώ όλα είναι τόσο απλά και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι συγκεκριμένες εικόνες, αν τηλεφωνούσαν οι ενδιαφερόμενοι στην αντίστοιχη υπηρεσία.

ΧΡΥΣΑ Ι. ΓΚΑΪΝΤΑΡΤΖΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ MSc ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύμβαση με ΤΕΒΕ

Αντιμετώπιση άγχους (κρίσεις πανικού, φοβίες, επίμονες ενασχολήσεις, ανησυχία) Βελτίωση διάθεσης (θλίψη, αίσθημα μοναξιάς, απώλεια ενδιαφέροντος και ελπίδας) Συμβουλευτική και υποστήριξη σε κρίσιμες περιόδους ζωής (εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλαγές στη σωματική υγεία, απώλεια, πένθος) Επίλυση θεμάτων στη εργασία (λήψη αποφάσεων, προγραμματισμός) Διαχείριση δυσκολιών κοινωνικοποίησης, αυτοεκτίμησης, συναισθηματικής έκφρασης, διαπροσωπικής επικοινωνίας

Τηλ. 24250 22403

ΣΠ. ΣΠΥΡΙΔΗ 89, (3ος ΟΡΟΦΟΣ), ΒΟΛΟΣ Τηλ: 24210 23722, 6974 821656

LONDON METROPOLITAN UNIVERSITY ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ

[ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΑ]

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

Γκριζιώτης Χ. Ιωάννης Σαράντη Ν. Μαρίνα Χειρουργοί Οδοντίατροι

7


08 topika:Layout 1 13/2/2009 11:14 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά

Έλεγχος στο Κοιμητήριο

Άστατος ο καιρός στο νομό

Επιτυχόντες στον «Ευκλείδη»

Σε επιθεωρητή της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας ανατίθεται η διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου στο Διαδημοτικό Σύνδεσμο του Κοιμητηρίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Άστατος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης. Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Σάββατο, αναμένονται παροδικές συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν στον 69ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό « Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που έγινε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009. Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι : Αθανάσιος Καλφούζος, Γ’ Γυμνασίου, 1ο Γυμνάσιο Βόλου, Αντώνης Νασιούλας, Γ’ Γυμνασίου, Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου, Δημήτρης Ανδρικόπουλος, Β’ Λυκείου, Μουσικό Λύκειο Βόλου, Αθανάσιος Καραθάνος Β’ Λυκείου, 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, Άρτεμις Κουμπαρέλου, Β’ Λυκείου, 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου, Γεώργιος Καλόγηρος, Γ΄’ Λυκείου, 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου, Αλέξανδρος Λαρυγγάκης, Γ’ Λυκείου, Γενικό Λύκειο Σκοπέλου. Οι παραπάνω μαθητές θα λάβουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, την 26Η ΕΘΝιΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤιΚΗ ΟΛΥΜΠιΑΔΑ «Ο ΑρΧιΜΗΔΗΣ» που θα γίνει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου.

Το παραπάνω προκύπτει ύστερα από σχετικό έγγραφο που απεστάλη από τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών στην προαναφερθείσα Επιθεώρηση, ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει κατά τον παρελθόντα ιανουάριο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Ευάγγ. Καπούλας. Σημειώνεται ότι ο διαχειριστικός έλεγχος που θα διενεργηθεί, αφορά στο διάστημα από 1 ιανουαρίου 2007 έως 31 Δεκεμβρίου 2008, ενώ το πόρισμα που θα προκύψει θα υποβληθεί εκ νέου στη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών.

[ΣΥΝΤΟΜΑ] Ανοδικά, κινείται καθημερινά σχεδόν η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με τις τιμοληψίες της Διεύθυνσης Εμπορίου της ΝομαρχιαΑυτοδιοίκησης κής Μαγνησίας. Χθες η μέση τιμή κινήθηκε στα 0,905 ευρώ ανά λίτρο, με την ελάχιστη στα 0,825, στο Βόλο και τη μέγιστη τιμή στα 1,050 ευρώ, στη Σκιάθο. Στο Βόλο και τη Νέα ιωνία η ελάχιστη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν στο 0,825 ευρώ, σε δύο πρατήρια επί της Λαρίσης και η μέγιστη στο 0,973 ευρώ ανά λίτρο, σε ένα πρατήριο του Βόλου. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό τμήμα Βόλου, οργανώνει εκπαίδευση Εθελοντών Νοσηλευτικής. Απαραίτητα προσόντα : Άντρες και γυναίκες 18-55 ετών, απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου και Διάθεση εθελοντικής προσφοράς. Σημειώνεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός θα πραγματοποιήσει και πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας. Πληροφορίες για εγγραφές τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8-2 μ.μ. στο τηλέφωνο 24210 56001 και στα γραφεία του Ε.Ε.Σ οδός Αναλήψεως 255 – Γαμβέτα (1ος όροφος). Στο πλαίσιο ανάπτυξης ολοκληρωμένων προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας Βόλου (Δ.Ο.Υ.Κ) μέσα στο 2009 προγραμματίζει ένα νέο κύκλο δράσεων με στόχο την υιοθέτηση από τους πολίτες και ιδιαίτερα από τους νέους και τα παιδιά υγιεινών προτύπων διατροφής με στόχο τη θωράκιση της υγείας τους.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2…9 οC. Αύριο Κυριακή αναμένονται τοπικές συννεφιές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2…10 οC. Οι ενδείξεις για Δευτέρα, δείχνουν ότι σε επίπεδο Θεσσαλίας, αναμένονται συννεφιές κατά διαστήματα και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά Η θερμοκρασία αμετάβλητη (8-9 0C).

Αναβάθμιση οδικού δικτύου Πηλίου … Πρόσβαση στο Χιονοδρομικό από Κ.Λεχώνια - Αγ. Λαυρέντιο – Χάνια

Μ

ε στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στο Πήλιο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αρτέμιδος, παρουσία του Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολου Παπατόλια, στο πλαίσιο μιας σειράς συσκέψεων που πραγματοποιεί η ΝΑΜ με τους Δήμους . Θέμα της σύσκεψης , ο οδικός άξονας Κάτω Λεχώνια-Άγιος Λαυρέντιος-Χάνια. Ο συγκεκριμένος άξονας είναι ο τρίτος κατά σειρά, από το Βόλο, οδικός άξονας που συνδέει το παραλιακό εθνικό οδικό δίκτυο με το Χιονοδρομικό Κέντρο και το Ανατολικό Πήλιο και όταν ολοκληρωθεί ο περιφερειακός του Βόλου και οι παρακάμψεις των παραλιακών οικισμών, μπορεί να εξυπηρετείται από αυτό τον άξονα, όσον αφορά την πρόσβασή της στο χιονοδρομικό κέντρο.

μελέτης για το συνολικό τμήμα από Άγιο Λαυρέντιο μέχρι Χάνια. Δρόμος Κεραμίδι-Πουρί

Από τη σύσκεψη που έγινε παρουσία του Νομάρχη στο Δήμο Αρτέμιδας Προκαταρκτική μελέτη Ο Νομάρχης ενημέρωσε ότι η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή, όπως είχε δεσμευτεί, χρηματοδότησε, με 20.000 ευρώ, την προκαταρκτική και την περιβαλλοντική μελέτη σύνδεσης του τελευταίου τμήματος διαδρομής Άγιος Λαυρέντιος - Χάνια, μήκους περίπου 1,8 km, ώστε να συνδεθεί η υπάρχουσα χάραξη με το εθνικό οδικό δίκτυο στον οικισμό Χάνια. Σημεί-

ωσε ότι αυτή η χρηματοδότηση έγινε με πόρους της ΝΑΜ παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της συντήρησης. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι η μελέτη έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια για προέγκριση περιβαλλοντολογικών όρων και προέγκριση χωροθέτησης, ενώ ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση αναμένεται η γνωμοδότηση, ώστε στη συνέχεια, αφού εξασφαλιστούν πόροι, να προκηρυχθεί η σύνταξη οριστικής

Τέλος, ο κ. Παπατόλιας ανακοίνωσε ότι, αφού προηγουμένως συζητήσει το θέμα με τους Δήμους και την ΤΕΔΚ, θα αναλάβει την πρωτοβουλία, στο αμέσως επόμενο διάστημα, να ζητήσει την τροποποίηση της πρότασης της Περιφέρειας για τη μελέτη ενός δασικού δρόμου που μελλοντικά θα εξελιχθεί σε αυτοκινητόδρομο από το Κεραμίδι μέχρι το Πουρί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αρτέμιδος, κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Σωκράτης Αναγνώστου, οι αντινομάρχες κκ Ηλίας Ξηρακιάς και Νικόλαος Ντίτορας,, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, κ Απόστολος Τσούκας, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του Δήμου Αρτέμιδος.

Μεγάλα προβλήματα απ΄το παρεμπόριο Φθίνουσα η πορεία επιχειρήσεων του νομού, σύμφωνα με τον γεν. γραμματέα της ΟΕΒΕΜ κ. Κ. Κόγια

Τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις της Μαγνησίας δημιουργεί σύμφωνα με τον γ.γ. της ΟΕΒΕΜ Κ. Κόγια, το φαινόμενο «τόσο αλλοδαπούς όσο και Έλληνες πλανόδιους γυρολόγους», που ενισχύουν το παρεμπόριο…. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων , «όταν μια αγορά, όπως της Μαγνησίας, με φθίνουσα πορεία και με μικρή κινητικότητα, δέχεται το πλήγμα του παραεμπορίου σε τέτοια μεγάλη έκταση πως είναι δυνατό να αντέξει

στον ανταγωνισμό και να συνεχίσει να υφίσταται αξιοπρεπώς». Η μικρή κινητικότητα της αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δημιουργεί τεράστια λειτουργικά έξοδα με συνέπεια την υπερχρέωση στο τραπεζικό σύστημα και τον παράνομο δανεισμό. «Όταν παρατηρείται το φαινόμενο αυτό και δεν λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση του, όταν επιτρέπεται η είσοδος των εμπορευμάτων της Ανατολής με πολύ χαμηλό

ΜΟΡΦΗ ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - Είμαστε οι πρώτοι που διδάσκουμε την κομμωτική τέχνη στο Βόλο ΑΠΟ ΤΟ 1986 και συνεχίζουμε με επιτυχία. - Για απόφοιτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης -Πρακτική εκπαίδευση με ολιγομελή τμήματα πρωινά – απογευματινά ΚΟΜΜωΤιΚΗ – ΑιΣΘΗΤιΚΗ ΠρΟΣωΠΟΥ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤιΚΟ ΜΑΚιΓιΑζ – ΜΑΝιΚιΟΥρ- ΠΕΝΤιΚιΟΥρ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤιΚΗ

Εγγραφές καθημερινά για καινούργια τμήματα Κ. ΚΑρΤΑΛΗ 88 – ΑΛΕΞΑΝΔρΑΣ ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 34625 ΚΑι ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΡΗ 111 ΤΗΛ. 24210 32580

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ – ΑΓΡΙΑ ΤΗΛ & FAX: 24280 97007/96021 e-mail: info@morfi-xilotexniki.gr site: www.morfi-xilotexniki.gr

8

κόστος, όταν μεγάλοι εισαγωγείς κατασκευάζουν προϊόντα φασόν και τα παρουσιάζουν ως Ελληνικά προϊόντα, τότε δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στον τελικό αποδέκτη» επισημαίνει . Υπερχρέωση Σύμφωνα με τον κ.Κόγια , «αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθημερινά πλήττονται και προσπαθούν βρίσκοντας τρόπους επιβίωσης είτε με υπερχρέωση στο τραπεζικό σύστημα είτε πωλώντας ακίνητη προσωπική τους περιουσία είτε δανειζόμενοι από το συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον» . Οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να στηρίξουν και να αναθέτουν έργα στην παραγωγική τοπική αγορά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν στο στάδιο της απόγνωσης και του μαρασμού, τότε το όραμα της απασχόλη-

σης θα γίνει εφιάλτης στη νέα γενιά». Προτεραιότητες Για την ΟΕΒΕΜ «πρώτη προτεραιότητα είναι να τεθούν κανόνες λειτουργίας, ώστε να σταματήσει το ασύδοτο παραεμπόριο, να δημιουργήσουμε μια προστατευτική ασπίδα για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται, ώστε να μπορούν να έχουν βιώσιμη προοπτική και λειτουργία στο αύριο» τονίζει , προσθέτοντας, «ζητάμε την άμεση παρέμβαση των μηχανισμών ελέγχου για να αποφευχθεί ο μεγάλος κίνδυνος του παραεμπορίου στην περιοχή μας διότι η ήδη υπάρχουσα αγορά μας βρίσκεται σε πλήρη αδιέξοδο και χωρίς φυσικά να υπάρχει διάθεση ρατσισμού από πλευράς μας. ζητάμε να υπάρξει η δυνατότητα της δεύτερης ευκαιρίας για όσους επιχειρηματίες βρίσκονται στον ΤΕιρΕΣιΑ».


0909:Layout 1 13/2/2009 11:15 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά

ΠΑΣΚΕ: Απάντηση στις προκλήσεις « Οι εργαζόμενοι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτούν λογικές που θα φορτώσουν στις πλάτες τους τις χρεοκοπημένες συνταγές του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, που οδήγησαν στην παγκόσμια διεθνή κρίση και ύφεση και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν επιτέλους όσοι επιμένουν να εισηγούνται ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, καλύπτοντας την κυβερνητική αδυναμία και την έλλειψη πολιτικής βούλησης, να πληρώσουν για την κρίση αυτοί που πραγματικά ευ-

Συνάντηση EKB –Βιομηχάνων

θύνονται». Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ Μαγνησίας, καλώντας τους εργαζόμενους της περιοχής μας να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να «στείλουμε όλοι μαζί σε Εθνικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο το μήνυμα που τους πρέπει. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησα, δηλαδή οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες και όχι οι πολίτες! Η ανοχή των εργαζομένων τελείωσε. Ο αγώνας είναι πλέον μονόδρομος» τονίζεται μεταξύ άλλων .

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας ζητά το ΕΚΒ. Σε σχετική επιστολή, τονίζει μεταξύ άλλων : «Η παγκόσμια οικονομική κρίση σε συνδυασμό με χρόνιες αδυναμίες της Ελληνικής οικονομίας και τις παθογένειες της πολιτικής και οικονομικής μας ζωής έχουν προκαλέσει περιβάλλον εργασιακής ανασφάλειας και ανησυχίας στους εργαζόμενους με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλες τις παραγωγικές τάξεις.

Σε … «πρώτο πλάνο» οι ομορφιές μας Πλούσια η δράση της ΝΕΤΠ για τη διαφήμιση της Μαγνησίας

Π

λούσια» ήταν η δράση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής το 2008, με ενέργειες που είχαν σκοπό τη διαφημιστική προβολή της Μαγνησίας, με τη φιλοξενία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ν.Ε. που υπογράφει η πρόεδρος και αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη, την περασμένη χρονιά, φιλοξενήθηκαν δημοσιογράφοι της χώρας μας, γερμανικού περιοδικού ,ιταλοί και αυστραλοί δημοσιογράφοι κ.λ.π. Συνεχίζοντας και για το

έτος 2009 την πολιτική της ΝΑΜ-ΝΕΤΠ, σχετικά με τις φιλοξενίες τηλεοπτικών συνεργείων, περιοδικών και εφημερίδων του εσωτερικού και εξωτερικού, στις

νία (γεύματα και μετακινήσεις), ενώ η αντινομάρχης κ. Εύη Τζαβέλλα, καθώς τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουριστικής Ανάπτυξης, καθημερινά ήταν «σε ανοικτή γραμμή» με τους επικεφαλής των συνεργείων και με την υπεύθυνη κ. Φραγκιά στην Αθήνα, ώστε να αντιμετωπίζεται έγκαιρα οτιδήποτε προέκυπτε. Μετά την εκπομπή στη χερσαία Μαγνησία, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και η εκπομπή «ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ», θα συνεχίσουν με αφιέρωμα στα νησιά μας Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 10 Απριλίου.

αρχές του χρόνου φιλοξενήθηκε η εκπομπή «Γυρίσματα» του τηλεοπτικού καναλιού «ΣΚΑΙ». Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συνέβαλε στη φιλοξε-

Πίεση της ΤΕΔΚ για ηλεκτροκίνηση

Τ

ην απόφαση να πιέσει προς τον ΟΣΕ, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης, στη γραμμή Βόλου - Λάρισας, ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων, έλαβε η διοίκηση της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, στη χθεσινή της συνεδρίαση. Η απόφαση στήριξης της ηλεκτροκίνησης ελήφθη ομόφωνα και αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς

τον ΟΣΕ και όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να πιέσουν συλλογικά για να υλοποιηθεί το έργο. Συζητώντας για το ζήτημα, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Μηλεών Απόστ. Αρέθας, δήλωσε ότι η παρέμβαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων να κηρυχθεί η γραμμή Βόλου-Παλαιοφαρσάλων διατηρητέα «είναι υπερβολική».

Αθλητικές εκδηλώσεις Η Διοίκηση της ΤΕΔΚ αποφάσισε ομόφωνα να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση ύψους 98.000 ευρώ με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και τον ΑΟΝΑΜ για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου μέχρι και τον Απρίλιο του 2009. Όπως επισημάνθηκε, η ΤΕΔΚ θα αναλάβει να συμβάλει στην επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση των

εκδηλώσεων, προκειμένου να προβληθεί ο νομός στην Ελλάδα και το εξωτερικό και παράλληλα να υπάρξει εκμετάλλευση στο έπακρο των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών της περιοχής, φιλοξενώντας αθλητές υψηλού επιπέδου. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται σχολικοί αγώνες στίβου που θα γίνουν στο Δήμο Φερών το Μάρτιο και τον Απρίλιο 2009, χειμερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών που θα γίνει τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου στο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας (προϋπολογισμού 11.000 Ε), διεθνές τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στα τέλη Μαρτίου -αρχές Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής (προϋπολογισμός 2.000 Ε), υπερμαραθώνιος αγώνας και αγώνας 21 χλμ. ορεινού τρεξίματος στο Πήλιο, εκπαίδευση παιδιών σε σκι και ορειβασία από την περιοχή του Δήμου Αλμυρού, τουρνουά ποδοσφαίρου Β. Σποράδων, Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την ΕΠΣΘ, τον ΑΟΔΒ και τον ΑΟΔΝΙ τον Απρίλιο του 2009, συμμετοχή του ΑΟΝΑΜ στα πρωταθλήματα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με συμμετοχή ακαδημιών από όλο το Νομό (προϋπολογισμός 40.000Ε) κ.α.

Εγγύηση & Ποιότητα ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ (όλες οι αναχωρήσεις από ΒΟΛΟ!) ΕΔΕΣΣΑ – ΝΑΟΥΣΑ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ 3ημ. εκδρομή 28/2 – 2/03 Δύο δείπνα και ένα γεύμα νηστίσιμο της Καθαράς Δευτέρας όλα σε μπουφέ Ελάτε να γιορτάσουμε παρέα στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού της Νάουσας & απολαύστε τη διαμονή σας σε υπερπολυτελείας 5* ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, Σάββατο και Κυριακή ζωντανή μουσική, χορός, τραγούδι & χαλαρώστε στα SPA του ξενοδοχείου (εσωτερική πισίνα, sauna, χαμάμ, τζακούζι).

ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΡΙΛΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 3ημ. εκδρομή 28/2 – 2/03 ημιδιατροφή, Αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική & χορό! ΟΧΡΙΔΑ 3ημ. εκδρομή 28/2 – 2/03 πλήρης διατροφή, ζωντανή μουσική, χορός & τραγούδι! ΠΡΑΓΑ 4 ημ. - ΡΩΜΗ - ΠΑΡΙΣΙ 4 ημ. αεροπορικώς μεταφορά από ΒΟΛΟ! Καρναβάλι Βενετίας 6ήμερη, αναχ. 19/2 Καρναβάλι Πάτρας, Γύρος Πελοποννήσου, Εύβοια, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Πόρτο Χέλι και πολλές άλλες επιλογές

Πληροφορίες – Προγράμματα, Τ. Οικονομάκη 9, Τηλέφωνο : 24210 38838, 24210 33378

9

Επειδή οι εργαζόμενοι της περιοχής μας ανησυχούν, μήπως η οικονομική κρίση θεωρηθεί ως άλλοθι από τους εργοδότες και προβούν σε ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων, παρακαλούμε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε τα θέματα αυτά ώστε να πρυτανεύσει η σύνεση και από κοινού να βρεθούν λύσεις, όπου οι συνέπειες της κρίσης να είναι για τον Νομό Μαγνησίας πλέον ανώδυνες και μικρής διάρκειας».

[ΑΠΟΨΗ] H φιλοξενία από τη ΝΑΜ «Επιθυμούμε να επισημάνουμε επίσης πως είναι πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα η συνεργασία και η κοινή δράση με τους επαγγελματίες και τους φορείς της περιοχής μας, πάνω σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες λειτουργούν σε όφελος του τόπου μας», επισημαίνει η κα Αδαμάκη. Ο Νομάρχης κ. Απόστολος Παπατόλιας και η αντινομάρχης και Πρόεδρος της ΝΕΤΠ κ. Εύη Αδαμάκη, ευχαριστούν ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων για την φιλοξενία που παρείχαν στον ΣΚΑΙ, τους δημάρχους και προέδρους των περιοχών και των φορέων που συνεργάστηκαν με το κανάλι, καθώς και τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΑΜ. Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στον δήμαρχο Μουρεσίου κ. Λεβέντη, καθώς και στην Τουριστική Επιχείρηση του Δήμου, για την αμέριστη φιλοξενία και συνδρομή τους στα «Γυρίσματα» του ΣΚΑΙ.

Συμμετοχή των γιατρών Καθολική ήταν η συμμετοχή των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και στη χθεσινή πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας στην οποία έχουν κατέλθει, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δεν ικανοποιεί θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που αφορούν στον κλάδο τους. Όπως ενημέρωσε σχετικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Θεόφ. Μερίδης, χθες λόγω της απεργίας, στο Νοσοκομείο Βόλου δεν λειτούργησαν τα Εξωτερικά Ιατρεία, δεν πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ αντιμετωπίστηκαν μόνον τα έκτακτα περιστατικά, καθώς το Νοσοκομείο του Βόλου λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας. Σημειώνεται ότι εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στάση δημοσιογράφων Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι , μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας που αποδοκιμάζει την τακτική αιφνιδιασμού της κυβέρνησης και ζητάει την άμεση ανάκληση της τροπολογίας με την οποία καταργεί επί της ουσίας τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο (ν. 3548/2007) για τον επαρχιακό Τύπο.

Απάντηση για υπαλλήλους Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας κ. Α. Σπηλιωτόπουλο, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, ζητώντας από τον Υπουργό να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει την ένταξη των Πανεπιστημιακών υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στους κλάδους ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Διοικητικών, ανάλογα με τα προσόντα τους και το προσφερόμενο έργο, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Σπ. Ταλιαδούρος απάντησε , ωστόσο σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού, η κα Ζήση δηλώνει ότι η απάντηση είναι υπηρεσιακή και τεχνοκρατική και δεν απαντά στο ερώτημά της .Δηλαδή να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη των υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στους προαναφερόμενους κλάδους. Γι’ αυτό η κα Ζήση θα επανέλθει στο θέμα και μετά νέα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.


10.qxd

12-02-09

20:15

Page 1

Ãøª∞∆∞ ∞À∆√∫π¡∏∆ø¡ & √π∫√¢√ªø¡ - ∂ƒ°∞§∂π∞

¡∆√∫√À∑∏ - ™∆ƒ√À°°∏ ∫ø¡™∆∞¡∆π¡∞ ¶··ÊϤÛÛ· 10 - ∞Á. ∞Ó¿ÚÁ˘ÚÔÈ, µfiÏÔ˜ ∆ËÏ. 24210 81416 - ∫ÈÓ. 6947 829292

∞§§∂ƒ°π∂™!!! ¶ƒ√µ§∏ª∞ À¶¡√À!!! ™ÙÚÒÌ·Ù·- ª·ÍÈÏ¿ÚÈ· ¡¤·˜ ∆¯ÓÔÏÔÁ›·˜ Latex-Mind Foam-Water Foam ∞ÓÙÈ·ÏÏÂÚÁÈο-∞ÓÙÈ‚·ÎÙËÚȷο-∞ÓÙȷοÚ·-∏ÏÂÎÙÚÔ‚ÈÔÏÔÁÈο-√ÚıÔ‰Èο

∫ÔÈÌËı›Ù ηχÙÂÚ·, ˙‹ÛÙ ηχÙÂÚ·

¡π∫. °ƒ∞º∞¡∞∫∏™ & ™π∞ √.∂.

°·˙‹ 90 & ∫ÔÚ·‹ °ˆÓ›· ÙËÏ.: 24210 27255


11:Layout 1 13/2/2009 11:15 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Τοπικά

«Η ΝΑΜ στην υπηρεσία του πολίτη» Τόνισε ο Νομάρχης κατά την κοπή της πίτας της Νομαρχίας, παρουσιάζοντας και τους νέους στόχους

Η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων Βόλος Λάρισα 2013 μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, κατά την επίσκεψη της αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), θα ανακοινώσει τα συμπεράσματα της συνάντησης, σήμερα Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Xenia Volos.

Κ

άλεσμα προς το υπαλληλικό προσωπικό της Νομαρχίας, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ένα έτος που μόνο έτος κρίσης δεν θα είναι για την ΝΑΜ, απηύθυνε ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας της Νομαρχίας που έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από υπαλλήλους της ΝΑΜ και τις οικογένειές τους, ενώ παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση, ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, ο πρώην Νομάρχης Πάνος Σκοτινιώτης, σύμβουλοι της μειοψηφίας, αντιδήμαρχοι κλπ. Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, ο κ. Παπατόλιας, ανέφερε ότι «κατά την προηγούμενη χρονιά, έχουμε πείσει και τον πλέον δύσπιστο από τους συμπολίτες μας ότι είμαστε ο φορέας των μεταρρυθμίσεων στην τοπική κοινωνία και ότι, με τις παρεμβάσεις της, η Ν.Α.Μ. καθορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τα θέματα της πολιτικής ατζέντας του Νομού, ασκώντας τον ευρύτερο συντονιστικό πολιτικό της ρόλο».

Ο Νομάρχης ευχαρίστησε το προσωπικό για τη στήριξή του και ζήτησε, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες, να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους και να οργανώνουν την καθημερινή τους εργασία, με τέτοιο τρόπο ώστε η αφοσίωσή τους στην εξυπηρέτηση των

συμφερόντων των πολιτών και του τόπου να προκύπτει αβίαστα ακόμη και μέσα από τις μικρές καθημερινές ενέργειες, κατά λόγο αρμοδιότητας. Οι στόχοι Ο Νομάρχης αναφέρθηκε τέλος, στους στόχους της Νομαρχιακής Αρχής για την επόμενη διετία τους στόχους μας για την επόμενη διετία, που αφορούν στην φυσιογνωμία της ΝΑΜ προς την κοινωνία και την εξέλιξη των στελεχών της. - Ολοκλήρωση της ηλεκτρονικοποίησης όλων των Υπηρεσιών της ΝΑΜ με την εκμετάλλευση κάθε νέας ευκαιρίας του ΕΣΠΑ, προκειμένου να μειώσουμε την γραφειοκρατία και να αυξήσουμε την διαφάνεια.

- Δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού των πολιτών του νομού μας, μέσα από τις ΤΠΕ, που θα υλοποιήσει η ΝΑΜ με πόρους του ΕΣΠΑ - Στελέχωση των υπηρεσιών της ΝΑΜ με βάση τις απαιτήσεις του μέλλοντος ώστε να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν αμεσότερα το πρόβλημα της «υπηρεσιακής γήρανσης» των στελεχών της. – Προώθηση της εκπαίδευσης των στελεχών στοχευμένα, με βάση τις ανάγκες υλοποίησης συγκεκριμένων πολιτικών ή προγραμμάτων και τέλος - Συνεχίζεται η εφαρμογή του συστήματος κινήτρων προς τα στελέχη, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η απόδοση της ΝΑΜ.

Κινητός μαστογράφος από τη Νομαρχία Θα τεθεί σε λειτουργία στο πλαίσιο ανάπτυξης της προληπτικής ιατρικής

Α

δεια σκοπιμότητας για λειτουργία κινητού μαστογράφου, ζητάει από το υπουργείο Υγείας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για την ενημέρωση των γυναικών και την πρόληψη του καρκίνου στις απομακρυσμένες περιοχές, που η δυνατότητα μετακίνησής τους δεν είναι εύκολη. Σε επιστολή που εστάλη προς το υπουργείο Υγείας και υπογράφει ο Νομάρχης, αναφέρεται ότι «ο κινητός

μαστογράφος, είναι μέρος ενός απολύτως αναγκαίου και απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού, που θα συμβάλει κατά πολύ στον τομέα της πρόληψης». Πρακτικά, σύμφωνα με το Νομάρχη, είναι εξοπλισμός που μπορεί να αξιοποιηθεί «για να κάνουμε επισκέψεις στις απομακρυσμένες και τις δύσβατες περιοχές του νομού μας (Πήλιο, Ν.Δ. Μαγνησία, νησιά Σποράδων), δηλαδή σε περιοχές που καθίσταται δυσχερέ-

στερη η απευθείας ενημέρωση των κατηγοριών του πληθυσμού και υπάρχει πολύ μικρότερο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά». «Για το θέμα, επισήμανε ο κ. Παπατόλιας, ήρθα σε επαφή με τη Νομάρχη Ηρακλείου, που έθεσε σε λειτουργία κινητό μαστογράφο εδώ και καιρό, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε να ανταλλάσσουμε καλές πρακτικές σε επίπεδο χώρας». Ο Νομάρχης

πρόσθεσε ότι η αρμόδια αντινομάρχης κα Βουβαλούδη, βρίσκεται σε επικοινωνία εδώ και καιρό με τις υπηρεσίες της ΝΑ Ηρακλείου. Προσωπικό και εθελοντές Η αντινομάρχης για θέματα κοινωνικής πρόνοιας και εξυπηρέτησης πολιτών Ντία Βουβαλούση, επισήμανε ότι το κόστος απόκτησης κινητού μαστογράφου ανέρχεται στις

42.000 ευρώ και για τη λειτουργία του απαιτούνται δύο ακτινοθεραπευτές και ένα γιατρός. Η ΝΑΜ, ανέφερε, θα προσπαθήσει να θέσει σε λειτουργία τον ιατρικό εξοπλισμό, καταρχήν αξιοποιώντας το δικό της προσωπικό και με εθελοντές. Παράλληλα, θα κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, ίσως με προγραμματική σύμβαση με το Νοσοκομείο Βόλου ή με τον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου.

Πρωτοβουλίες της ΝΑΜ για δικτυακή τηλεόραση ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ

Φιλοδοξεί να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της από τις διαφημίσεις

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη τοπικά Διαδραστικής Διαδικτυακής Τηλεόρασης (interactive web tv), αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και ήδη κινήθηκαν οι διαδικασίες, ώστε να λειτουργήσει στο πλαίσιο της ΑΝΕΜ. Με τη δράση αυτή η Νομαρχιακή Αρχή φιλοδοξεί να αυξήσει τα ετήσια έσοδά της (που ανέρχονται σε 10 εκ. ευρώ) κατά περίπου 40-50%. Όπως επισήμανε ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας «προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις νέες τεχνικές αναπαραγωγής βίντεο, μέσα από το διαδίκτυο, ώστε οι χρήστες του internet να μπορούν να αντλούν πληροφορίες και να πληροφορούνται για γεγονότα με πολύ πιο ζωντανό και ρεαλιστικό τρόπο». Σύμφωνα με το Νομάρχη, οι πολίτες θα μπορούν να εντοπίζουν και να παρακολουθούν τα βίντεο που τους ενδιαφέρουν, να ενημερωθούν και να ψυχαγωγηθούν.

• ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Θα παρακολουθεί αλλά και…θα αγοράζει!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΟΔΙΚΩΣ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 170Ε ΝΥΜΦΑΙΟ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 3ΗΜΕΡΟ 140Ε SKI & SNOWBOARD ΣΤO ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 3ΗΜΕΡΟ 170Ε ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΥΠΡΟΣ 4ΗΜΕΡΟ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 365Ε ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 4ΗΜΕΡΟ 565Ε ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΙΚΑΙΑΣ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 595Ε ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΟΔΙΚΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 6ΗΜΕΡΟ 450Ε ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΙΚΑΙΑΣ 7ΗΜΕΡΟ 485Ε

• « ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ» !!!

ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Σ’ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΕΙΣ !!! ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ !!!

Γκλαβάνη 36 Βόλος - Τηλ. 24210 33662 Fax: 24210 33676 e-mail: letsgotr@otenet.gr

Η δράση αυτή, σύμφωνα με το Νομάρχη, θα μπορεί να παρέχει και διαδραστικές υπηρεσίες, όπως και υπηρεσίες άμεσης ενημέρωσης, με τοποθέτηση δεκτών σε κεντρικά σημεία της πόλης, θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, όπως για την κατάσταση στις κεντρικές αρτηρίες.

11

Συνέντευξη Οργανωτικής Μεσογειακών

Ως παράδειγμα ο κ. Παπατόλιας, ανέφερε ότι μπαίνει κάποιος στην ιστοσελίδα της ΑΝΕΜ, μέσα από την οποία θα λειτουργεί η διαδικτυακή τηλεόραση και θα μπορεί να παρακολουθήσει απευθείας εκδήλωση που γίνεται στην πλατεία ενός χωριού. Την ίδια στιγμή ο χρήστης θα μπορεί να αγοράζει γλυκό κουταλιού, από την περιοχή στην οποία γίνεται η εκδήλωση. Η Γραμματέας της ΝΑΜ Η Γραμματέας της Νομαρχίας Γιόλα Βαλατσού, επισήμανε ότι η δραστηριότητα αυτή, γίνεται στο πλαίσιο μια συνολικής προσπάθειας που καταβάλει η ΝΑΜ, να αυξήσει τους πόρους του προϋπολογισμού της Νομαρχίας, που συνολικά δεν ξεπερνούν τα 10,5 εκ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό κατέθεσε προτάσεις για χρηματοδότηση και από το Γ’΄ΚΠΣ και από το ΕΣΠΑ, ύψους 7 εκατ. ευρώ. «Αν πάμε καλά, θα έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τον τακτικό προϋπολογισμός της Νομαρχίας», προέβλεψε η κα Βαλατσού. Τέλος, η πρωτοβουλία της Νομαρχίας, συνδέεται με την πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, mobile government, που έχει σχέση με τα κινητά τηλέφωνα, καθώς προηγήθηκαν τεχνικές συναντήσεις, προκειμένου οι πρωτοβουλίες να έχουν κοινές προδιαγραφές.

Συνελήφθη για εμπορία ηρωίνης Ένας 30χρονος αθίγγανος, ανεπάγγελτος, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στον συνοικισμό Αλιβερίου, για εμπορία ηρωίνης. Ο δράστης συνελήφθη στις 10 προχθές το βράδυ, διότι προσπάθησε να πουλήσει σε αστυνομικό, ο οποίος προσποιήθηκε τον υποψήφιο αγοραστή, πέντε συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 2,4 γραμμαρίων, αντί του ποσού των 100 ευρώ. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Η Ένωση Αποστράτων Αξ/κών Στρατού Παρ. Ν. Μαγνησίας, ανακοινώνει ότι πρόκειται να υλοποιηθούν οι παροχές κοινωνικής πολιτικής του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, βάσει του προγράμματος μεταξύ της Τράπεζας και του ΜΤΣ. Το πρόγραμμα παροχών απευθύνεται σε μετοχομερισματούχους του ΜΤΣ, αφορά στο εκπαιδευτικό έτος 2007-2008 και περιλαμβάνει 10 βραβεία από 500€ σε αριστεύσαντες (19 και άνω) στην Γ’ Γυμνασίου και Γ’ Λυκείου, έξι βραβεία στους πρώτους καταταχθέντες στις ΣΣΕ , ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΣΜΥ, Ακαδημία ΕΛΑΣ, πρόσληψη δύο αριστούχων Λυκείου και δύο ΑΕΙ Οικον., δέκα εφάπαξ χορηγίες σε οικογένειες με ΑΜΕΑ, καθώς και 15 εφάπαξ χορηγίες 500€ σε χρήζοντες βοηθείας μετοχομερισματούχους. Για τις προϋποθέσεις, διαδικασίες και δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν το γραφείο (Αργοναυτών 49, ώρες 10.00 – 12.30, πλην Κυριακής, τηλ. 24210 28902 και 6944815236), Προέδρου Υποστρατήγου ε.α. Αθαν. Γκουζή). Προθεσμία καταλυτική.

Δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό Υπέρ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν : Η κ. Κερασία Ρούμπου στη μνήμη των γονέων της Κωνσταντίνου και Εριφίλης Ρούμπου τριακόσια (300) ευρώ.

Πληρωμές δαπανών ΝΑΤ Η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ «Ο Άγιος Νικόλαος» πληροφορεί τα μέλη της τα παρακάτω: Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου (Τετάρτη και Πέμπτη) θα πληρωθούν οι δαπάνες Υγείας στους ασφαλισμένους από το τοπικό Παράρτημα του Οίκου Ναύτου Βόλου και Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου στους συνταξιούχους του ΝΑΤ.


12.qxd

13-02-09

19:21

Page 1

ª·ÁÂÈÚÂ̤ӷ Ê·ÁËÙ¿ ÙËÓ ›‰È· Ë̤ڷ Ì ÔÏfiÊÚÂÛη ˘ÏÈο ˘„ËÏ‹˜ ‰È·ÙÚÔÊÈ΋˜ ·Í›·˜ 5 Á‡̷ٷ ËÌÂÚËÛ›ˆ˜ ¢È·ÈÙÔÏÔÁÈ΋ ·Ú·ÎÔÏÔ‡ıËÛË ∂ÁÁ˘Ë̤ӷ ·ÔÙÂϤÛÌ·Ù· 4-6 ÎÈÏ¿ ÙÔ Ì‹Ó·

∆øƒ∞ ¢øƒ∂∞¡ °∂Àª∞∆∞ ∆∞ ™∞µµ∞∆√∫Àƒπ∞∫∞

ÃÂÈÌÒÓ·˜ 2009 SUPER ¶ƒ√™º√ƒ∂™ ∆√À °ƒ∞º∂π√À ª∞™ 3∏ª∂ƒ√ ∂À∂•π∞™ ∫∞π •∂∫√Àƒ∞™∏™ ™∂ ª√¡∞¢π∫√ 5* •∂¡√¢√Ã∂π√ SPA & π∞ª∞∆π∫∞ §√À∆ƒ∞ ™∆√ VELINGRAD ∆∏™ µ√À§°∞ƒπ∞™, Î·È ÁÈÔÚÙ¿ÛÙ ÙÔÓ "ÕÁÈÔ µ·ÏÂÓÙ›ÓÔ" Û spa 13/02 – 15/02/2009 ª√¡∞¢π∫∂™ ¶ƒ√™º√ƒ∞ ∆√À °ƒ∞º∂π√À ª∞™ °π∞ ∆∏¡ ∫. ¢∂À∆∂ƒ∞ ñ 8∏ª∂ƒ√ ∞À∆√∫ƒ∞∆√ƒπ∫√ ª∞ƒ√∫√ ∞¡∞Ãøƒ∏™∏ ÛÙȘ 28/02/2009 ª∂ ¢π√ƒ°∞¡ø™∏ ∆√À °ƒ∞º∂π√À ª∞™! ñ 4∏ª∂ƒ√ °π∞ ™∫π ™∆√ ª¶∞¡™∫√ – ∞Ó·¯ÒÚËÛË ÛÙȘ 27/02/2009 ñ 4∏ª∂ƒ√ ∂À∂•π∞™ ™∆√ µ∂§π¡°∫ƒ∞¡∆ °π∞ SPA ™∂ •∂¡√¢√Ã∂π√ SPA 5* – ∞Ó·¯ÒÚËÛË ÛÙȘ 27/02/2009 ª›· ÌÔÓ·‰È΋ ÂΉÚÔÌ‹!!! ñ 6∏ª∂ƒ∏ ∂∫¢ƒ√ª∏ ™∆∞ ∂§§∏¡√ºø¡∞ Ãøƒπ∞ ∆∏™ π∆∞§π∞™ – ∞Ó·¯ÒÚËÛË ÛÙȘ 26/02/2009 ∞Ó·¯ˆÚ‹ÛÂȘ ·fi ÙÔ µfiÏÔ Ì ٷ ȉÈfiÎÙËÙ· ψÊÔÚ›· Ì·˜ Î·È Ì ‰ÈÔÚÁ¿ÓˆÛË ÙÔ˘ ÁÚ·Ê›Ԣ Ì·˜ ¶ÏËÚÔÊÔڛ˜ ÁÈ· ÚÔÁÚ¿ÌÌ·Ù· Î·È ÙÈ̤˜: FOUR WAYS TRAVEL, 28˘ √ÎÙˆ‚Ú›Ô˘ 187 & °·Ì‚¤Ù·, 38 221, µ√§√™ ∆ËÏ.: 24210 21607 & 24210 34213, Fax.: 24210 34243 www.fourways.gr

«Ãƒ∏™∆∞ƒ∞™» ∫¿ı ¶·Ú·Û΢‹ Î·È ™¿‚‚·ÙÔ ı· Á¢ı›Ù Û¤ÛÈ·Ï „ËÙ¿ Î·È ı·Ï·ÛÛÈÓÔ‡˜ ÌÂ˙¤‰Â˜ ˘fi ÙÔ˘˜ ‹¯Ô˘˜ ˙ˆÓÙ·Ó‹˜ ÌÔ˘ÛÈ΋˜ ∑¿¯Ô˜ ∫·Ú·Ì¿Û˘, ∞ÔÛÙÔÏ›· ¢ÂÌÂÏ‹, ™Ù·Ì¿Ù˘ ™Ù·ı¿Î˘

∫¿ı ¶·Ú·Û΢‹ ¢øƒ∂∞¡ ∫ƒ∞™π °π∞ √§√À™ ª√À™π∫∏ ∆∞µ∂ƒ¡∞ «Ãƒ∏™∆∞ƒ∞™» πˆÏÎÔ‡ ∆¤ÚÌ·, ∆ËÏ. 24210 40231

EÈÛ΢¤˜ ÎÔ˘ÊˆÌ¿ÙˆÓ ·ÏÔ˘ÌÈÓ›Ô˘ Î·È ÚÔÏÒÓ (ÎÏÂȉ·ÚȤ˜ – Ú¿Ô˘Ï· – ÈÌ¿ÓÙ˜ ÚÔÏÒÓ)

ηٷÛ΢¤˜ ηÈÓÔ‡ÚÁÈˆÓ ÎÔ˘ÊˆÌ¿ÙˆÓ (Û˘ÚfiÌÂÓ· – ·ÓÔÈÁfiÌÂÓ· ·ÏÔ˘Ì›ÓÈ· Î·È ıÂÚÌÔÌÔÓˆÙÈο) ÎÔ˘ÓÔ˘ȤÚ˜

∆ËÏ. 6947 706155 ÎÔ˜ £Ô‰ˆÚ‹˜

∫∂¡∆ƒπ∫√ : ∂ƒª√À 98, ∆∏§. 24210 24307


13 ellada:Layout 1 13/2/2009 11:31 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ελλάδα

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βάζει φρένο στην εκλογολογία των τελευταίων ημερών, και η κυβέρνηση περνάει στην επικοινωνιακή αντεπίθεση, προσπαθώντας να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα. Ο κ. Καραμανλής ξεκινάει και πάλι τις περιοδείες στην περι-

φέρεια, και το Σάββατο επισκέπτεται την Φθιώτιδα. «Δεν συντηρούμε εμείς την εκλογολογία αλλά το ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος. Επίσης, ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «απαίτηση του κόσμου είναι να

στρωθούμε στη δουλειά να επιλύσουμε προβλήματα που επισημαίνουν οι δημοσκοπήσεις και άρα, να σηκώσουμε τα μανίκια και να παράξουμε έργο». Παράλληλα, έκλεισε και το «μέτωπο» , αφού ο βουλευτής Αργολίδας παρέμεινε στη ΝΔ, παρά τις απειλές του για παραίτηση.

Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

«Πως θα βγούμε από την κρίση»

Υ

πό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, συνεδρίασε την Παρασκευή το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Το βασικό ζήτημα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί, αλλά ποιος θα πληρώσει την κρίση και ποιος θα κερδίσει λόγω της κρίσης, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγησή του στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να πληρώσουν οι ασθενέστεροι και η μεσαία τάξη. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως μέσα στην κρίση πρέπει να τεθούν οι βάσεις ώστε η ελληνική κοινωνία να εξέλθει πιο δυναμωμένη από αυτήν. Ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον κίνδυνο εμφάνισης ακραίων μορφών περιθωριοποίησης, φτώχειας και βίας. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου διερωτήθηκε για ποιο λόγο την Πέμπτη ο πρωθυπουργός προκάλεσε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ζητά συνενόχους για την αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησής του, αλλά και συναινέσεις για να παραμείνει στην εξουσία και όχι για τον τόπο. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ούτε και την Πέμπτη ο πρωθυπουργός παρουσίασε σχέδιο για την οικονομία και

επισήμανε ότι σε αντίθεση με όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις, οι οποίες και εξειδικεύονται πάνω στις βασικές του κατευθύνσεις, δηλαδή την ενίσχυση των ασθενέστερων, την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο πράσινη ανάπτυξη- και την ύπαρξη και λειτουργία ενός κράτους δικαίου. Την επόμενη Κυριακή θα υπάρξει παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ σε ειδική εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τη χώρα, τόσο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και σε κοινωνικούς εταίρους, ενώ στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και ειδικές εκδηλώσεις του Κινήματος με τις θέσεις του για την πράσινη ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ Με ένα τηλεφώνημα στο 6972025784 σας τα επισκευάζουμε ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ

13

Ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τη συγκρότηση επιτροπής εκλογικού αγώνα, η οποία θα είναι μία μεγάλη Κεντρική Επιτροπή καθώς και μία γραμματεία επικεφαλής της οποίας θα είναι ο κ. Παπανδρέου, ενώ θα συμμετάσχουν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Ρέππας περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που δεν έχουν ενταχθεί στους πρόσφατα δημιουργηθέντες με απόφαση του κ. Παπανδρέου επιτελικούς κύκλους. Επίσης, θα συγκροτηθεί και μία επιτροπή εκλογικής προετοιμασίας με συμμετοχή των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος και άλλων στελεχών. Εν τω μεταξύ, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης στον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο αφορμή τον θάνατο του 53χρονου μέσα σε ασθενοφόρο στην Θεσσαλονίκη. Ο κ. Φλωρίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τον τομέα της υγείας». Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκινά και αυτός περιοδεία στην περιφέρεια και την Κυριακή θα επισκεφτεί την Μεσσηνία.

«Τριγμοί» στη ΝΔ από τις καταγγελίες Μανούση Νέους τριγμούς γεννά στο κυβερνών κόμμα ο «γαλάζιος» εφοπλιστής Φώτης Μανούσης ο οποίος επιμένει στις καταγγελίες του περί δωροδοκίας και δεύτερου συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Α. Παυλίδη, προκειμένου να αναλάβει την επιδοτούμενη άγονη γραμμή του Αιγαίου. Όπως ανέφερε στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Μανούσης, προσκόμισε στοιχεία στον ανακριτή, ανάμεσα στα οποία είναι απόδειξη είσπραξης 7.500 ευρώ από στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, στη Ρόδο. Για την υπόθεση ασκήθηκε, μετά από έρευνα του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, ποινική δίωξη για εκβίαση σε βάρος του συνεργάτη του κ. Παυλίδη. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πάντως ότι πρώτος προσέφυγε στη δικαιοσύνη ο Αριστοτέλης Παυλίδης, και τονίζεται ότι αυτός θέλησε να πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα και να διερευνηθεί. Πάντως, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η δικογραφία για την υπόθεση να αποσταλεί στη Βουλή. Επισημαίνουν ωστόσο ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει τάχιστα, καθώς τα αδικήματα παραγράφονται τον ερχόμενο Ιούνιο.


14 EL-KOSM:Layout 1 13/2/2009 10:47 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ελλάδα - κόσμος

Θέλει να κλείσει τη συζήτηση για πρόωρες κάλπες Η κυβέρνηση μετά την κόντρα στη Βουλή Ως θέματα που έχουν κλείσει επιχειρεί να εμφανίσει η κυβέρνηση τη συζήτηση για τον βουλευτή Γιάννη Μανώλη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, την επομένη της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Ο Κώστας Καραμανλής θα εκλεγεί για τρίτη φορά, λέει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε ερώτηση γιατί ο κ. Καραμανλής δεν ξεκαθάρισε ότι δεν θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, απάντησε πως όσα είπε ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρα και δεν έχει να προσθέσει τίποτε άλλο. «Εμείς δεν πρόκειται να τροφοδοτήσουμε την εκλογολογία» είπε ο κ. Αντώναρος, ενώ ερωτηθείς αν θεωρεί ότι όντως δεν τροφοδοτείται η εκλογολογία όταν ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος

προς τον κ. Γ.Παπανδρέου του είπε να προσέχει τι ζητάει, είπε πως ο πρωθυπουργός εκφράζεται πάντα με ιδιαίτερα εύστοχο τρόπο. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, απαντώντας την Πέμπτη από τη Βουλή στο αίτημα του κ. Γ.Παπανδρέου για εκλογές, απέφυγε να τις αποκλείσει με κατηγορηματικότητα τονίζοντας ότι δεν τον απασχολούν «ιδιαίτερα αυτήν την ώρα» (αναφερόταν στην οικονομική κρίση). Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν έχει κλείσει. Αντιθέτως, παραμένει ανοιχτό και μάλιστα ακόμα και για πριν από το Πάσχα. «Χθες [στη Βουλή] δεν ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και αν είχαμε ακούσει μια τέτοια δέσμευση, τα τεκταινόμενα των τελευταίων

ημερών και η κωμικοτραγωδία βουλευτών, που παραιτούνται και ανακαλούν, καθιστούν φανερό ότι η χώρα δεν κυβερνιέται. Γι’ αυτό περιμένουμε και ζητούμε εκλογές» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου. «Λέμε ρητά και καθαρά ότι θεωρούμε πως οι εκλογές θα γίνουν και πρέπει να γίνουν πριν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και επαναλαμβάνουμε ότι εκτιμούμε τη δουλειά που έχει κάνει ο

Κάρολος Παπούλιας και αν θέλει να είναι υποψήφιος, εμείς θα στηρίξουμε την υποψηφιότητά του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, όπως φανερώνουν και οι κινήσεις του να προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπών εκλογικού αγώνα και εκλογικής προετοιμασίας. Το ΠΑΣΟΚ, επίσης, προετοιμάζει την παρουσίαση του σχεδίου του για τη χώρα σε μία σειρά εκδηλώσεων.

Καταδίκη του Παναγιώτη Το θέμα Μανώλη και η «πρόβλεψη» Σαμαρά Ψωμιάδη για παράβαση Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε επίσης να δώσει συνέχεια στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον κ. Γιάννη Μανώλη, λέγοντας ότι είναι θέμα που αφορά την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Εντούτοις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» θεωρούν ότι η υπόθεση προκάλεσε φθορά στην εικόνα του κυβερνώντος κόμματος, η οποία δεν αποκλείεται να αποτυπωθεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, έπειτα από μια μαραθώνια διαβούλευση με τους κ.κ. Γιάννη Τραγάκη και Λευτέρη Ζαγορίτη, ο κ. Μανώλης δήλωσε ότι θεωρεί «αυτονόητο ότι ποτέ δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα

και την κυβέρνηση». Από την πλευρά της Ρηγίλλης ανακοινώθηκε ότι «μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον βουλευτή, η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή, αφού άλλωστε ουδέποτε του εζητήθη». Την ίδια ώρα, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε να μπει ως υπουργός από το 1993, ερωτηθείς για τη διαδοχολογία των τελευταίων ημερών στο κυβερνών κόμμα, προχώρησε σε μία «πρόβλεψη». «Θα σας πω αυτό που έχω ξαναπεί: ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο πρώτος αρχηγός ελληνικού κόμματος μετά την Μεταπολίτευση που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός» είπε ο κ. Σαμαράς.

καθήκοντος

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση αφορούσε μείωση προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων -πρόστιμο το οποίο είχε επιβάλει προκάτοχος του κ. Ψωμιάδη. Το Δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου από το συγκεκριμένο αδίκημα. «Τιμώ και σέβομαι την τεκμηριω-

μένη αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας. Δέχομαι την απόφαση του Δικαστηρίου. Σε αντίθεση με το Κράτος, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο», είπε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει να επιβάλλει πρόστιμα για να συνετίζει τους πολίτες και όχι για να τους εξοντώνει. Εμφανίστηκε δε βέβαιος για την πλήρη δικαίωσή του στο δευτεροβάθμιο Εφετείο και τόνισε: «Οι συκοφάντες θα πάρουν πάλι την απάντησή τους από το λαό της Θεσσαλονίκης».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ

KORONEΟS TOURS ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!! ΕΤΟΙΜΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ - ΦΛΩΡΙΝΑ 3 ημέρες 28/2 – 2/3 με ξεφάντωμα στο καρναβάλι της ΚΟΖΑΝΗΣ με διαμονή σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο 4* - ΜΠΑΝΣΚΟ 3 ημέρες 28/2 – 2/3 στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο FLORIMONT με spa και καζίνο - ΚΥΠΡΟΣ 4 ημέρες 27/2 – 2/3 το ΛΕΜΕΣΙΑΝΟ καρναβάλι σας περιμένει - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 ημέρες (2 νύχτες) 27/2 – 2/3 - ΒΕΝΕΤΙΑ 6 ημέρες οδικό 19-24/2 4 ημέρες αεροπορικό 20-23/2 - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ στο μαγευτικό καρναβάλι 4 ημέρες 19/2 – 23/2

Την Δευτέρα 16/2/2009 θα γίνει διακοπή νερού στην Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς : Μυτιλήνης – Αδραμυτίου – Βενιζέλου και Αγχιάλου, από 09.00 έως 14.00, λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης της εν λόγω περιοχής. ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ

Πτώση αεροπλάνου πάνω σε σπίτι Κανένας δεν επέζησε από το αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικούς αξιωματούχους. Το αεροσκάφος 50 θέσεων της εταιρείας Continental συνετρίβη πάνω σε σπίτι στην περιοχή Κλαρένς και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες. Σκοτώθηκαν και οι 49 επιβαίνοντες (44 επιβάτες και 5 άτομα πλήρωμα), καθώς και ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο έδαφος. Λίγο μετά τη συντριβή, τουλάχιστον 12 σπίτια εκκενώθηκαν και πέντε κάτοικοι της περιοχής, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Χρυσό λουλούδι της Ευρώπης» Σκληρή μάχη δίνουν Κροατία και Σλοβενία για να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «Χρυσό λουλούδι της Ευρώπης», που αφορά περιοχές φυσικού κάλλους. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν 12 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία -όχι όμως και η Ελλάδα. Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται μεταξύ των 12 χωρών - μελών της ευρωπαϊκής οργάνωσης AEFP, στοχεύει στην προβολή περιοχών - φυσικού κάλλους της Ευρώπης, στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, στην ενίσχυση της οικολογικής ευαισθησίας, καθώς και στην τουριστική ανάδειξη και προβολή αυτών των περιοχών. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «Χρυσό Λουλούδι της Ευρώπης», στον οποίο συμμετέχουν η Αυστρία, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Κροατία και η Σλοβενία θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2009. Πέρυσι, η Κροατία απέσπασε ασημένια μετάλλια και για τις δύο υποψηφιότητές της (πόλη Split και χωριό Novi Vinodolski). Ασημένιο μετάλλιο για την υποψηφιότητα της πόλης Rogarska Slatina απέσπασε η Σλοβενία, ενώ η υποψηφιότητα του χωριού Medana/Brda απέσπασε, επίσης, χάλκινο μετάλλιο. Για ακόμα μια χρονιά, οι δύο χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δίνουν δυναμικό «παρών» στο διαγωνισμό, η κάθε μία με δύο υποψηφιότητες. Σύμφωνα με στοιχεία της AEFP, η Κροατία συμμετέχει με την πόλη Mali Losinj και το χωριό Molve. Η Σλοβενία με την πόλη Kamnik και το δήμο Podcetrtrek στον οποίο «περιλαμβάνεται» και η περιοχή του Olimje.

Παιδιά θύματα βομβιστικής επίθεσης στο Ιράκ Τουλάχιστον 31 πιστοί σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 50 τραυματίστηκαν, ύστερα από επίθεση γυναίκας καμικάζι νότια της Βαγδάτης. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά, που πήγαιναν για προσκύνημα στην ιερή σιιτική πόλη Κερμπάλα. Αξιοσημείωτο είναι ότι την ώρα του περιστατικού, στην πόλη Ισκανταρίγια, βρίσκονταν πολλοί αστυνομικοί.

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του λατρευτού μας υιού και αδελφού

Κολικόπουλου Γεώργιου – Μάριου

Τελούμε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009 και μετά τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του. Παρακαλούμε όλους όσους τιμούν τη μνήμη του όπως προσέλθουν σ’ αυτό και να προσευχηθούν μαζί μας. Βόλος 15 Φεβρουαρίου 2009 Οι γονείς : Γεώργιος και Χαρά. Η αδελφή : Γαλάτεια –Μαρία Οι λοιποί συγγενείς Ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα του Ιερού Ναού

40ήμερο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Με την συμπλήρωση ΣΑΡΑΝΤΑ ΗΜΕΡΩΝ από τον θάνατο του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, αδελφού, παππού, θείου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΤΥΝΗΣΙΑ 6 ημέρες κάθε Τρίτη & Πέμπτη από 315€ σε 4* με ημιδιατροφή - ΡΩΜΗ 4 ημέρες κάθε Σάββατο από 430 € - ΝΤΟΥΜΠΑΙ 4 ημέρες από 15/1 – 31/3 super προσφορά από 410€ - ΠΡΑΓΑ 4 ημέρες κάθε Παρασκευή από 295 € - ΛΟΝΔΙΝΟ 3 ημέρες με 395 € & 4 ημέρες 545 € - ΜΑΛΤΑ κάθε Παρασκευή στο HTL INTERCONTINENTAL με 395€ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 5 ημέρες προσφορά 475 €

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΛΗ

Τελούμε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου μετά τη Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΕΣΚΛΟΥ μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του. Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους & όλους όσοι τιμούν την μνήμη του όπως προσέλθουν σ’ αυτό για να προσευχηθούν μαζί μας. Σέσκλο 15 Φεβρουαρίου 2009 Η ΣΥΖΥΓΟΣ Σταυρούλα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Βασίλειος – Ιωάννα Καραλή, Αικατερίνη – Απόστολος Φώτου, Χαράλαμπος – Φανή Καραλή ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ Κων/νος – Βικτώρια Καραλή, Αθανάσιος - Ζωή Πίνα, Ευαγγελία – Δημήτρης Νάνος, Βασιλική χα Χ. Καραλή ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ, ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Ο καφές θα δοθεί στον ΑΝΤΩΝΙΟΥ στο ΣΕΣΚΛΟ

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ : - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΕΞΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 129 (δίπλα στο LIDO) ΤΗΛ. 24210 76440

14


15:Layout 1 13/2/2009 9:50 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ελλάδα

Το ενδεχόμενο το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να τεθεί σε εφαρμογή από το 2011 ή το 2012 άφησε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σε μαθητές από σχολείο της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι σε μια πρώτη προσέγγιση που μπορεί να κάνει

για τον χρόνο προετοιμασίας του σχεδίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Μπαμπινιώτης έχει ζητήσει έξι μήνες προθεσμία για να καταθέσει πρόταση. Αντίστοιχο διάστημα μηνών υπολογίζει ο υπουργός για το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση.

Επιχειρηματίας κάνει απεργία πείνας για τα καρτέλ των βιομηχάνων Απεργία πείνας πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Τενέζος, που είδε την επιχείρηση που δημιούργησε από το τίποτα με προσωπικό κόπο και ιδρώτα, να καταστρέφεται από το καρτέλ του χάλυβα. Ο Θεόδωρος Τενέζος, έχει στήσει μια σκηνή έξω από το κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Κότσικα, στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί έχοντας τοποθετήσει μια live cam

διαμαρτύρεται για την προστασία που –όπως λέει- παρέχει η κυβέρνηση και η Επιτροπή Ανταγωνισμού στους μεγαλοβιομηχάνους. Στα αιτήματά του, είναι η άμεση απομάκρυνση των μελών της Επιτροπής πού έχουν μηνυθεί στη δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, η διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες που έχει κάνει εδώ και 2,5 χρόνια και η προστασία των θυμάτων των καρτέλ.

Έως 20 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις πανελλήνιες του 2009 Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009 των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδας β’ )προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για να υποβάλλουν

στο λύκειό τους σχετική αίτηση-δήλωση. Πιο συγκεκριμένα, υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης αίτησης-δήλωσης είναι: -οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων -οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πανελ-

Συνελήφθη ο «εισαγγελέας μαϊμού» που εξαπατούσε επωνύμους Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε. Ο 43χρονος απατεώνας που εμφανιζόταν άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ζητούσε από επωνύμους να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικό του λογαριασμό για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Τον 43χρονο, που είχε εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο για την ΕΛΑΣ, αλλά και για τον εισαγγελέα Γιώργο Σανιδά, το όνομα του οποίου χρησιμοποιούσε, κατά κύριο λόγο για τις απάτες του, συνέλαβαν άνδρες της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων χθες το απόγευμα μέσα σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ. Εκείνη την ώρα, ο απατεώνας εισέπραττε ταχυδρομική επιταγή ύψους 500 ευρώ που του είχε καταβάλει πρόεδρος ΚΤΕΛ, με τον οποίο είχε επικοινωνήσει, ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πάντα, ζητώντας του χρήματα με το πρόσχημα ότι θα διατεθούν για νεαρό ασθενή που έπασχε από καρκίνο και έπρεπε να εγχειριστεί άμεσα στο εξωτερικό!

λαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων -οι απόφοιτοι-κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιου Γενικού Λυκείου που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων Γενικών Λυκείων χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ. -οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων-ομάδας Β’ Από φέτος η αίτηση - δήλωση υποβάλλεται και ηλεκτρονικά.

Τα τέσσερα κατά περίπτωση έντυπα της αίτησης - δήλωσης έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Παιδείας. Ο υποψήφιος είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό του μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση - δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, να συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην αίτηση - δήλωση και να προσέρχεται στο Λύκειο για την υποβολή της ηλεκτρονικά. Όπως ανακοίνωσε το υπουρ-

γείο μετά τις 20 Φεβρουαρίου δε θα γίνει δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση της αίτησης - δήλωσης. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδας β’) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που επιθυμούν να εξεταστούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 20 Φεβρουαρίου να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

[ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ] Οι επιθέσεις εναντίον δικαστικών λειτουργών είναι επιθέσεις εναντίον του κράτους Δικαίου, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας σχολιάτις επιθέσεις με ζοντας εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον λειτουργών της Δικαιοσύνης. Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Δένδιας στο περιθώριο του συνεδρίου για τη Στρατηγική Ανάπτυξη Αδριατικής - Ιονίου, που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και διεξάγεται στην Κέρκυρα. Ο κύκλος των επιθέσεων περιελάμβανε τον αντεισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος είναι ο προϊστάμενος ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τον εφέτη ανακριτή του Αρείου Πάγου Βασίλη Φούκα και τον δικηγόρο Σταύρο Γεωργίου. Επιθέσεις επίσης δέχτηκαν το κτίριο όπου στεγάζεται το λογιστήριο της εφημερίδας Ριζοσπάστης, καθώς και το πολιτικό γραφείο και το σπίτι της κόρης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου. Δεν εξερράγη ο μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από το γραφείο του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση. Τα κεντρικά γραφεία και την επισκευαστική βάση της ΕΘΕΛ επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την αρχή της παράδοσης των πρώτων 47 σύγχρονων, οικολογικής τεχνολογίας λεωφορείων της ΕΘΕΛ. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Όλι Ρεν μετέφερε στον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια τις απόψεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, αλλά και για εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ολόκληρη την Κύπρο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση «συμφωνήθηκε ότι με την Ομάδα Εργασίας που δημιούργησε και προεδρεύει ο κ. Μπαρόζο για το Kυπριακό και της οποίας ο κ. Ρεν είναι αντιπρόεδρος, θα υπάρχει στενή επαφή και αλληλοενημέρωση». Ο κ. Ρεν είχε επίσης στα κατεχόμενα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Ζήστε το διαφορετικό, γνωρίστε την ανατολή !

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

αναχώρηση και για εργαζόμενους 27/2 βράδυ έως 2/3 4 ημέρες (2 νύχτες). ξεν/χείο 4* με πρωινό στην πλατεία ΤΑΞΙΜ και πλήρης ξενάγηση ακόμη… με αναχώρηση πούλμαν από ΒΟΛΟ για: ΠΡΑΓΑ 4ημ. - ΠΑΡΙΣΙ 4ημ. - ΡΩΜΗ 4ημ. και… ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ με το ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ “PASIPHAE PALACE” ΤΗΣ MINOAN LINES. 19 ΕΩΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ Α. & Κ. ΣΠΥΡΟΥ Ο.Ε.

Ξυλεία για: Οικοδόμους Ξυλουργούς Στέγες - Χαγιάτια επενδύσεις - Πατώματα

15

ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΘΡΑΣ

ΣΠΥΡΟΥ

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Χατζηπέτρου - Νικολαϊδη, Πεδίο Αρεως Τηλ.: 24210 65682, 24210 60434 ΕΚΘΕΣΗ: Μαυροκορδάτου 8 - Τηλ.: 24210 23494

Εργοφυσιολογία – Διατροφή

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 193 (ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ), ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 2421078120 & 6972608463

Λ. ΑΘΗΝΩΝ

ΠΟΤΑΜΙ

Μετά το 2011-2012 το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΜΑΡΙΑ ΛΥΚΟΜΗΤΡΟΥ Μ.Sc. Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης

Αλωπεκής 24, Αθήνα 10675, Τηλ/Fax: +30 210 7299 353 Γκλαβάνη 44 & Ερμού, Βόλος 38221, Τηλ/Fax: +30 24210 21086 Κινητό : 6977 300 007

Email : marialik@hol.gr


16 OIK:Layout 1 13/2/2009 10:03 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

4.204,64

0,06

XETRA DAX [13/2]

4.434,84

0,62

CAC 40 [13/2]

3.008,27

1,48

SWISS MARKET IND [13/2]5.126,520,39 DJ INDU AVERAGE [13/2]

7.908,07 -0,31

O γενικός δείκτης έκλεισε στις

NASDAQ COMPOSITE [13/2] 1.540,02 -0,11

1.727,98 μονάδες

S&P 500 INDEX [13/2]

103

89

HANG SENG INDEX [13/2]

62

NIKKEI 225 [13/2]

831,37 -0,46 13.554,67

2,47

7.779,40

0,96

Το Ε1 χτυπά την πόρτα μας Άρχισε η αποστολή των φορολογικών δηλώσεων Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους άρχισε καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξεκίνησε από χθες την αποστολή του εντύπου Ε1 μαζί με το «βιβλιαράκι» της Εφορίας μέσω του οποίου παρέχονται οδηγίες για την ορθή συμπλήρωσή του. Για πρώτη φορά εφέτος η Εφορία έχει συμπεριλάβει στις οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συμβουλές και για τη σύνταξη και υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), καθώς και πληροφορίες για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ). Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εμποροβιοτέχνες και οι εισοδηματίες θα πρέπει, σύμφωνα με τις προθεσμίες που αναγράφονται στο «βιβλιαράκι» της Εφορίας και ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, να υποβάλουν τα φορολογικά έντυπα από τις 3 Μαρτίου ως τις 17 ΜαρΗ Κομισιόν δεν συμμερίζεται τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας και φαίνεται πως θα επιμείνει στη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2010 και όχι έως το 2011 όπως ζητεί η κυβέρνηση. Η ενδεχόμενη απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για τριετή περίοδο χάριτος ουσιαστικά σημαίνει ότι η Επιτροπή απορρίπτει τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας 2008-2010. Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοτικές και ελληνικές πηγές, που δημοσιεύονται την Παρασκευή στον Τύπο, Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απάντησαν αρνητικά στον υπουργό Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, όταν υπέβαλε αυτό το αίτημα, στις αρχές της εβδομάδας στο περιθώριο του Eurogroup και του Ecofin. Στο Πρόγραμμα, η κυβέρνηση προβλέπει ότι το έλλειμμα θα μειωθεί στο 3,2% το 2010. Για να μειωθεί στο 3% -εφόσον

ΕΛΒΑΛ (ΚΑ) +21,78 ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ (ΚΑ) +9,52 ATTICA BANK (ΚΟ) +9,09 ΚΛΩΝΑΤΕΞ (ΚΟ) +9,09 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΚΟ) +9,09 ΑΝΕΚ (ΠΟ,90) -14,20 ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤ/ΡΓΙΑ (ΚΟ) -12,50 -10,84 ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ (ΠΟ) ΕΛΦΙΚΟ (ΚΟ) -9,80 ΑΘΗΝΑ (ΚΟ) -9,09

ΝΟΜΙΣΜΑ

Ισοτιμιες

0,08%

ΛΟΝΔΙΝΟ [13/2]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία

Νέους κανόνες ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα αναζητούν οι υπουργοί της G7

τίου 2009 και δύο μήνες αργότερα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Εφέτος έχει καθυστερήσει σημαντικά η αποστολή των φορολογικών εντύπων καθώς το υπουργείο Οικονομικών περίμενε πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιτηδευματιών με την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου και μετά να εκτυπώσει τις οδηγίες συμπλήρωσης και να τις συμπεριλάβει στη συνέχεια στον φάκελο με τα έντυπα που θα συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι. Μάλιστα, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο βασικό έντυπο Ε1, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν κωδικοί που κανονικά θα συμπλήρωναν οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες σε περίπτωση που δεν είχε επανέλθει το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ. Τους συγκεκριμένους κωδικούς (πίνακας 2, κωδικοί 019, 020) θα συμπληρώσουν μόνο για πληροφοριακούς λόγους και όχι για να εξαιρεθούν κάποιου φόρου.

Στη σκιά των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την ευρωπαϊκή οικονομία και ενώ στη διεθνή κοινότητα εντείνονται οι διαμάχες για τα φαινόμενα εθνικού προστατευτισμού, πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο στη Ρώμη η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας των Επτά. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της G-20, στις 2 Απριλίου, στο Λονδίνο. Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του ΟΟΣΑ. Την πρώτη του διεθνή εμφάνιση ως υπουργός Οικονομικών

των ΗΠΑ θα κάνει ο Τίμοθι Γκάιτνερ. Το ΑΕΠ της ευρωζώνης υποχώρησε κατά 1,5% στο δ΄τρίμηνο του 2008, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1995, ενώ στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ζώνης, τη Γερμανία και τη Γαλλία, η πτώση ήταν η υψηλότερη των 20 τελευταίων ετών. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι αντιπαραθέσεις στη διεθνή κοινότητα για -αυξανόμεναφαινόμενα εθνικού προστατευτισμού, με επίκεντρο τη διάταξη «Buy American» στο τελευταίο «πακέτο» τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και τα μέτρα προστασίας της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στον δρόμο της επιτήρησης

Μέχρι το 2010 η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% βεβαίως επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη και το έλλειμμα δεν εκτροχιαστείπρέπει να ληφθούν νέα οικονομικά μέτρα, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Επί αυτού του θέματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος, ερωτηθείς την Παρασκευή, παρέπεμψε σε πρόσφατες δηλώσεις του κ.Παπαθανασίου, μετά τις διαβουλεύσεις που είχε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Αντώναρος είπε ότι η διαβούλευση αυτή συνεχίζεται και τόνισε πως ο πρωθυπουργός στη Βουλή αναφέρθηκε λεπτομερειακά και στο χαρακτήρα και στην εξέλιξη της κρίσης. «Όποιος δεν μπορεί να καταλά-

Alpha Bank: Μείωση επιτοκίων δανείων και καταθέσεων Τη μείωση του Ελάχιστου Δανειστικού Επιτοκίου Επιχειρηματικών Δανείων κατά 0,50% και των επιτοκίων Καταθέσεων έως και 0,50% ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank. Τα επιτόκια χορηγήσεων της τράπεζας προς επιχειρήσεις και ιδιωτών (στεγαστικών δανείων) τα οποία έχουν ως επιτόκιο βάσεως το επιτόκιο παρεμβάσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης ή τα διατραπεζικά επιτόκια Euribor, Libor αναπροσαρμόζονται αυτομάτως.

Γραφείο Τελετών

Ν. ΓΚΛΑΒΑΤΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ Η προσωπική μας εμπειρία στο χώρο της εργασίας μπορεί να σας εγγυηθεί την ποιότητα και την αποπεράτωση της τελετής στις χαμηλότερες τιμές

ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΡΩΝ ΔΩΡΕΑΝ Για το δικό σας καλό αποφύγετε τους μεσάζοντες Αναλήψεως – Μεταμορφώσεως Τηλ. 24210 52702 Κιν. 6977502561

βει ότι η κρίση εξελίσσεται και το ζητούμενο είναι η συνεχής προσαρμογή σε όσα δημιουργεί η κρίση, αποδεικνύει απλά ότι δεν έχει καταλάβει τι γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο» επισήμανε. Το χρονοδιάγραμμα προς την επιτήρηση Στις 18 Φεβρουαρίου η Κομισιόν θα αξιολογήσει τα Προγράμματα Σταθερότητας των χωρών-μελών της ΕΕ. Η Επιτροπή θα επιβεβαιώσει την υπέρβαση του ελλείμματος άνω του 3% για τρίτο συνεχόμενο έτος (2007: 3,5%, 2008: 3,7%, 2009: 3,7%) και θα εισηγηθεί προς το Συμβούλιο Ecofin

Νέο χρήμα από την Τράπεζα της Αγγλίας Για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Βρετανία ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ δήλωσε ότι δεν θα περιοριστεί στη μείωση των επιτοκίων, αλλά θα τυπώσει νέο χρήμα τον Μάρτιο καθώς προβλέπεται ότι η βρετανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6% εφέτος.

την έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος («επιτήρηση»). Στις 10 Μαρτίου το Ecofin θα εγρίνει την εισήγηση της Κομισιόν και στις 24 Μαρτίου η Επιτροπή θα εισηγηθεί προς το Συμβούλιο να ζητήσει από την Ελλάδα τη μείωση του ελλείμματος έως το 2010. Αφού εγκριθούν οι αξιολογήσεις, θα γραφούν οι συστάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, στο οποίο θα υπαχθεί η χώρα για δεύτερη φορά. Η προηγούμενη ήταν στα μέσα του 2004 και η Ελλάδα είχε βγει από την κοινοτική επιτήρηση το 2007.

Συνάντηση Γ. Παπαθανασίου με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Daniel Speckhard. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ελληνική οικονομία και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης καθώς και ζητήματα αμοιβαίου Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι συνεχίζουμε ενδιαφέροντος. Ο υπουργός είχε το μποϋκοτάζ, κατά της εταιρίας ΦΑΓΕ, που αρνείται επίσης διαδοχινα δικαιολογήσει, τις αυξήσεις, στις τιμές των προ- κές εθιμοτυπικές συναντήσεις με ϊόντων της, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΝ. Το ΚΕ.Π.ΚΑ., σήμερα, μοίρασε φυλλάδια, στο κέν- τους Πρέσβεις τρο της Θεσσαλονίκης, για να ενημερώσει τους κα- της Σαουδικής Αραβίας κ. Saleh ταναλωτές, για τη συνέχιση του μποϋκοτάζ. Mohammad Al Καταναλωτές, Ας δείξουμε τη δύναμή μας! Μαζί Ghamdi και της Τουρκίας κ. Oguz μπορούμε!Δεν αγοράζουμε κανένα προϊόν ΦΑΓΕ! Celikkol.

Το μποϋκοτάζ κατά της ΦΑΓΕ συνεχίζεται

16

Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,28900

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,49180

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,89440

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

118,34000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,44080

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

91,81000

[ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Προσφορά συνολικού ύψους 62,4 εκατ. ευρώ υπέβαλε την Παρασκευή η MIG για το πτητικό έργο και την τεχνική βάση της Ολυμπιακής, ενώ για την επίγεια εξυπηρέτηση κατατέθηκε πρόταση από την Swissport, ύψους 44,8 εκατ. ευρώ. Τις λεπτομέρειες των προτάσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, οποίος είναι ο αρμόδιος για την αποκρατικοποίηση της ΟΑ. Επιβράδυνση στο 2,6% σημείωσε ο ρυθμός ανάπτυξης στο δ΄τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η ΕΣΥΕ. Σε τριμηνιαία βάση, η αύξηση του ΑΕΠ ήταν 0,3%. Την αντίστοιχη περίοδο του 2007 ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 3,5%. Στο γ΄τρίμηνο του 2008 είχε διαμορφωθεί στο 2,9% και στα δύο πρώτα σε 3,5%. Στο σύνολο του 2008 διαμορφώθηκε στο 3% έναντι 4% το 2007. Μεγαλύτερη της αναμενόμενης θα είναι η μείωση, φέτος, της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο, εκτιμά ο ΟΠΕΚ, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης. Ο διεθνής οργανισμός απευθύνει, παράλληλα, έκκληση στις χώρεςμέλη του για «ανάληψη δράσης», με στόχο τη «σταθεροποίηση» της αγοράς πετρελαίου, σύμφωνα με την έκθεση Φεβρουαρίου. Ενώ στην προηγούμενη μηνιαία έκθεση ο ΟΠΕΚ είχε προβεί στην εκτίμηση ότι η παγκόσμια ζήτηση θα μειωθεί κατά 0,22% το 2009, η νέα εκτίμηση κάνει λόγο για μείωση κατά 0,67%, σε ετήσια βάση. Σε περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχωρά η Air France-KLM. Η οικονομική ύφεση έχει πλήξει τα έσοδα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας αερομεταφορών, τόσο από τα εισιτήρια όσο και από τις μεταφορές εμπορευμάτων. Οι περικοπές θα γίνουν όταν λήξουν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων, καθώς η εταιρεία δεν θέλει να προχωρήσει σε απολύσεις, όπως είπε ο εκπρόσωπος της. Αναδόχους για τις δημοπρασίες κρατικών ομολόγων αναζητεί επειγόντως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) εν όψει της έκδοσης, κατά το τρέχον έτος, από την αμερικανική κυβέρνηση ομολόγων ύψους-ρεκόρ 2,5 τρισ. δολαρίων. Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκεται η έγκριση του πακέτου Ομπάμα για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 789 δισ. δολαρίων. Την ίδια ώρα, να τυπώσει νέο χρήμα αποφασίζει η Τράπεζα της Αγγλίας.


17:Layout 1 13/2/2009 11:17 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ρεπορτάζ

Επιθεώρησαν εγκαταστάσεις τα μέλη της ΔΕΜΑ Με επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους, αλλά και το πρώην εργοστάσιο της Βαμβακουργίας όπου θα αναγερθεί το Μεσογειακό Χωριό, ξεκίνησε την περιοδεία της στο Βόλο, η Επιτροπή της ΔΕΜΑ που θα βρίσκεται μέχρι σήμερα στη πόλη μας. Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης σύσκεψη εργασίας στην οποία εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην προετοιμασία των υποδομών εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων αλλά και το Businnes plan. Η ξένη αποστολή αποτελείται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Mr Lino Farrugia Sacco και τους Mr José-Maria Echevarria, Member and President of the ICMG technical commission , Mr Mustapha ZEKRI, Member and ICMG E.C και τη Ms Sophie METAIS, assistant. Σημειώνεται ότι η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων Βόλος Λάρισα 2013 μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, κατά

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της έργων βάσει της πρώτης προσέγγισης που έγινε δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά έργα δημιουργούνται και στη Λάρισα , ενώ το σημαντικότερο ίσως όλων για τη Μαγνησία, το Μεσογειακό Χωριό, η μελέτη προβλέπεται να τελειώσει το Νοέμβριο του 2009 , η κατασκευή να αρχίσει τον Ιούνιο του 2010 και να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2012. Πιο αναλυτικά προβλέπεται: Πανθεσσαλικό Στάδιο Κατασκευή έναρξη Οκτ. 2012 πέρας Απρ. 2013, για Ανακαίνιση και εργασίες Overlays από Οκτώβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο του 2013, Κωπηλατήριο Κάρλας Μελέτη: Έναρξη Νοε. 2008, Πέρας Ιουν. 2010, Κατασκευή: Έναρξη Ιουν. 2011, Πέρας Δεκ. 2012, Εργασίες Overlays από Δεκέμβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο του 2013, Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας Μελέτη: Έναρξη Αυγ. 2010, Πέρας Αυγ. 2011, Κατασκευή έναρξη Ιουν. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Ανακαίνιση και εργασίες Overlays, Εκθεσιακό και Αθλητικό Κέντρο Βόλου Μελέτη: Έναρξη Αυγ. 2010, Πέρας Αυγ. 2011, Κατασκευή: Έναρξη Μαρτ. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Μετατροπές και εργασίες Overlays, Jeu Des Boules – Προσωρινές Εγκαταστάσεις Μελέτη: Έναρξη Σεπ. 2010, Πέρας Σεπ. 2011, Κατασκευή: έναρξη Μαρτ. 2012, Πέρας Νοε. 2012, οι εργασίες Overlays θα αρχίσουν μετά τη λήξη του θέρους

Βρίσκονται από χθες στο Βόλο και θα παραμείνουν μέχρι σήμερα …

την επίσκεψη της αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), θα ανακοινώσει τα συμπεράσματα της συνάντησης, σήμερα στις 9:30π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Xenia Volos. Η επίσκεψη Την Επιτροπή της ΔΕΜΑ συνόδευε κλιμάκιο με τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Ερωτόκριτο Νεόφυτο και τη Διευθύνοντα Σύμβουλο Φανή Κουτρουμπά, το

δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Σωκράτη Αναγνώστου, τον πρόεδρο του ΟΕΚ Θωμά Στάμου και τους κ.κ.Γ. Γερόλυμπο, Τ.Ουίλς, Κ. Παγάνη από την Εκτελεστική Επιτροπή και τους αντιδημάρχους Απ. Φοινικόπουλο και Δημ. Δερβένη. Η επιθεώρηση ξεκίνησε από το Πανθεσσαλικό Στάδιο στη Νέα Ιωνία, όπου θα πραγματοποιηθούν τα περισσότερα αθλήματα όπως επίσης η τελετή έναρξης και

λήξης των Μεσογειακών Αγώνων. Τις εγκαταστάσεις του Σταδίου έδειξε ο δήμαρχος της πόλης και μέλος της ΟΕΜΑ Παύλος Μαβίδης μαζί με τους αντιδημάρχους κ.κ. Απ. Καζάκη, Κ. Σακελλαρίου και Χρ. Βαίου- Γουσοπούλου. Στην πρώην Βαμβακουργία, ο πρόεδρος του ΟΕΚ Θωμάς Στάμου, ενημέρωσε την επιτροπή για το πλαίσιο των διαδικασιών που έχει προγραμματιστεί να ακολουθηθούν προκειμένου να ξεκινήσει το έργο ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν την λειτουργικότητα των κατοικιών, τις οδικές προσβάσεις προς τις αθλητικές υποδομές κ.α Στο ΕΑΚ Η αποστολή συνέχισε την περιοδεία της επιθεωρώντας ακολούθως τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ

στο Βόλο, παρουσία του προέδρου του ΕΑΚ Απόστολου Καψιώτη αλλά και εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων, ενώ τα μέλη ενημερώθηκαν για τα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που ξεκίνησαν από τον χλοοτάπητα και θα συνεχιστούν με μία σειρά ακόμη παρεμβάσεων που θα βελτιώνουν τις βασικές υποδομές και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της διοργάνωσης των Μεσογειακών και έπειτα επισκέφτηκαν το Κλειστό Κολυμβητήριο και τις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού στις οποίες επίσης προγραμματίζονται μία σειρά από παρεμβάσεις ενώ τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν οι εγκαταστάσεις του ΝΟΒ όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους προπόνησης των αθλητών.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων Μέσα σε δύο χρόνια υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το Μεσογειακό Χωριό, ενώ αρκετά έργα δημιουργούνται και στη Λάρισα… και θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτιο του 2013, Ποδηλασία – Προσωρινές εγκαταστάσεις Μελέτη: Έναρξη Σεπ. 2010, Πέρας Σεπ. 2011, Κατασκευή: έναρξη Μαρτ. 2012, Πέρας Νοε. 2012, Μόνο εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος των οδών και εργασίας Overlays, Στάδιο Μεσογειακού Αθλητικού Κέντρου Βόλου Μελέτη :Έναρξη Αυγ. 2009, Πέρας Σεπ. 2011, Κατασκευή: έναρξη Σεπ. 2011, Πέρας Σεπ. 2012, Στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών αναβάθμισης περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση των πρόσθετων κερκίδων. Οι εργασίες Overlays θα αρχίσουν μετά τη λήξη του θέρους και θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτιο του 2013, Στάδιο Βελεστίνου Μελέτη: Έναρξη Ιαν. 2011, Πέρας Οκτ. 2011, Κατασκευή: έναρξη Μαρτ. 2012, Πέρας Σεπ. 2012, Εργασίες Overlays από Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο του 2013, Στάδιο Μεσογειακού Αθλητικού Κέντρο Λάρισας Μελέτη: Έναρξη Ιαν. 2011, Πέρας Οκτ. 2011, Κατασκευή :έναρξη Μαρτ. 2012, Πέρας Σεπ. 2012, Εργασίες Overlays από Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο του 2013, Νέο Ποδοσφαιρικό Γήπεδο Αθλητικού Κέντρου Νεάπολης Λά-

ρισας Μελέτη: Έναρξη -, Πέρας Σεπ. 2009, Κατασκευή: έναρξη Σεπ. 2009, Πέρας Ιουν. 2011, Οι μελέτες του έργου έχουν αρχίσει από την ΑΕΛ. Οι εργασίες Overlays από Δεκέμβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο του 2013, Κέντρα Γκολφ Βόλου Μελέτη: Έναρξη -, Πέρας Οκτ. -, Κατασκευή έναρξη Δεκ. 2008, Πέρας Δεκ. 2010, Οι εργασίες Overlays από Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο του 2013, Νέα Ιωνία- Κλειστό Γυμναστήριο 1 (Νέο Κλειστό Κολυμβητήριο – Μετατροπή) Μελέτη Έναρξη -, Πέρας Οκτ. -, Κατασκευή έναρξη Ιουν. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Παρατηρήσεις Αποκλειστικά εργασίες Overlays. Οι μελέτες υφίστανται από την ίδια χρήση του κτιρίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής του θέρους του 2006, Κλειστό Γυμναστήριο Μεσογειακού Αθλητισμού Κέντρου Λάρισας Μελέτη Έναρξη Ιαν. 2011, Πέρας Οκτ. 2011, Κατασκευή έναρξη Μαρ. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Μετατροπές και εργασίες Overlays, Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Λάρισας Μελέτη Έναρξη Δεκ. 2008, Πέρας Ιουλ. 2010, Κατασκευή έναρξη Ιαν. 2011, Πέρας Αυγ. 2012, Εργασίες Overlays από Δεκέμβριο του

2012 μέχρι Απρίλιο 2013, Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς, Κλειστό Γυμναστήριο Βελεστίνου Μελέτη Έναρξη Ιαν. 2011, Πέρας Οκτ. 2011, Κατασκευή έναρξη Μαρ. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Ανακαίνιση και εργασίες Overlays, Κλειστό Γυμναστήριο Μεσογειακού Αθλητικού Κέντρου Βόλου Μελέτη: Έναρξη Ιαν. 2011, Πέρας Οκτ. 2011, Κατασκευή έναρξη Μαρ. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Παρατηρήσεις Ανακαίνιση – αναβάθμιση και εργασίες Overlays, Κλειστό Γυμναστήριο 2 Μεσογειακού Κέντρου Λάρισας Μελέτη Έναρξη Ιαν. 2011, Πέρας Οκτ. 2011, Κατασκευή έναρξη Μαρ. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Ανακαίνιση – αναβάθμιση και εργασίες Overlays, Κέντρο κολύμβησης Μεσογειακού Αθλητικού Κέντρου Βόλου Μελέτη Έναρξη Οκτ. 2010, Πέρας Αυγ. 2011, Κατασκευή έναρξη Ιαν. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Ανακαίνιση – αναβάθμιση και εργασίες Overlays, Υδατοσφαίριση – Νέο Κολυμβητήριο Λάρισας Μελέτη Έναρξη -, Πέρας -, Κατασκευή έναρξη 2006, Πέρας - Το έργο είναι υπό κατασκευή. Οι εργασίες Overlays από το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο 2013, Ιππικό Κέντρο Λάρισας Μελέτη Έναρξη Νοε. 2008, Πέρας Ιουν. 2010, Κατασκευή έναρξη Ιουν. 2011, Πέρας Δεκ. 2012 Εργασίες Overlays από Δεκέμβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο

17

2013, Κέντρο Αντισφαίρισης Αθλητικού Κέντρου Νεάπολης Λάρισας Μελέτη Έναρξη -, Πέρας Σεπ. 2009, Κατασκευή έναρξη Σεπ. 2009, Πέρας Μαι. 2011, Εργασίες Overlays από Δεκέμβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο 2013, Βόλος – Κλειστό Γυμναστήριο Αδαμόπουλου – Επιτραπέζια Αντισφαίριση Μελέτη: Έναρξη Αυγ. 2010, Πέρας Αυγ. 2011, Κατασκευή έναρξη Ιαν. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Οι εργασίες Overlays από Δεκέμβριο του 2012 μέχρι Μάρτιο 2013, Κέντρο Τοξοβολίας Μεσογειακού Αθλητικού Κέντρου Βόλου Μελέτη: Έναρξη Μαρ. 2010, Πέρας Φεβ. 2011, Κατασκευή έναρξη Οκτ. 2011, Πέρας Σεπ. 2012, Οι εργασίες Overlays από Δεκέμβριο του 2012 μέχρι Μάρτιο 2013, Κέντρο Σκοποβολής Μεσογειακού Αθλητικού Κέντρου Βόλου Μελέτη: Έναρξη Μαρ. 2009, Πέρας Απρ. 2010, Κατασκευή έναρξη Δεκ. 2010, Πέρας Οκτ. 2012, Το Σκοπευτήριο ήδη ανακαινίζεται από το Δήμο Βόλου. Στο χρονοδιάγραμμα παρουσιάζεται η πλήρης αναβάθμιση για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Οι εργασίες Overlays από Οκτώβριο του 2012 μέχρι Απρίλιο 2013, Κέντρο Σκοποβολής – Sceet & Trap- Ριζόμυλος Μελέτη: Έναρξη -, Πέρας -, Κατασκευή έναρξη Ιουν. 2009, Πέρας Ιουν. 2010. Το έργο είναι ήδη ολοκληρωμένο σε ποσοστό 90%. Οι μελέτες υφίστανται. Οι εργασίες Overlays θα αρχίσουν το φθινόπωρο

του 2012 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτιο του 2013, Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Βόλου Μελέτη Έναρξη Μαρ. 2009, Πέρας Ιουλ. 2010, Κατασκευή έναρξη Μαρ. 2011, Πέρας Ιουλ. 2012, Οι εργασίες Overlays θα αρχίσουν το φθινόπωρο του 2012 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτιο του 2013, Νέα Ιωνία/ Κέντρο Πετοσφαίρισης – Κλειστό Γυμναστήριο 2 Μελέτη Έναρξη Ιαν. 2011, Πέρας Οκτ. 2011, Κατασκευή έναρξη Μαρ. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, Οι εργασίες Overlays θα αρχίσουν το Δεκέμβριο του 2012 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτιο του 2013, Κέντρο Beach Volley Ball – Παγασές/Βόλος (Νέα εγκατάσταση) Μελέτη Έναρξη Σεπ. 2010, Πέρας Σεπ. 2011, Κατασκευή έναρξη Μαρ. 2012, Πέρας Ιουν. 2012, Οι εργασίες Overlays θα αρχίσουν μετά τη λήξη του θέρους και θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτιο του 2013, Βασικό Κέντρο Τύπου και Ραδιοτηλεόρασης (MBC) Μελέτη Έναρξη Οκτ. 2009, Πέρας Δεκ. 2010, Κατασκευή έναρξη Νοε. 2011, Πέρας Ιουν. 2012, Μεσογειακό Χωριό Μελέτη Έναρξη Νοε. 2008, Πέρας Νοε. 2009, Κατασκευή έναρξη Ιουν. 2010, Πέρας Οκτ. 2012, Προπονητήρια Μελέτη Έναρξη Αυγ. 2010, Πέρας Αυγ. 2011, Κατασκευή έναρξη Ιαν. 2012, Πέρας Δεκ. 2012, εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης, Overlays Μελέτη Έναρξη Ιουλ. 2010, Πέρας Ιουλ. 2012, Κατασκευή έναρξη -, Πέρας Μέχρι και τη σύμβαση με τους αναδόχους.


18 TV:Layout 1 13/2/2009 9:49 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:00 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 10:00 ΓΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 10:30 MEDITERRANEO 11:00 ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ 11:30 ΚΗΦΙΣΣΟΣ, ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΝΑΡΚΗ (E) 12:00 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ 12:30 ΑΙΧΜΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 13:30 ΡΙΜΕΪΚ 14:30 ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 15:00 Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 17:00 ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΑΟΚ 19:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Α-Γ 21:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΟΤΤΟ 21:05 ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ (Νέα σειρά) (E) 22:00 ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΜΥΑΛΑ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 ENRON: ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 05.50 6 ΜΕ 10 10.00 ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.45 ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟ 14.50 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΑΕΚ 17.00 ΛΙΤΣΑ.COM 18.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 18.10 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΕΡΑ 23.10 ΟΛΑ 9+ 01.10 ΑΝΤ1 NEWS 01.30 BROWN SUGAR 03.45 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.15 MOBILE FUN 04.50 ΛΙΦΤΙΝΓΚ 05:50 STUDIO ALPHA 10:00 ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ 13:00 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ 15:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15:30 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ 16.45 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 18:45 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 19.00 ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 PASSWORD 22.00 Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥ 00.00 ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΛΟΣΤ ΤΖΑΝΞΙΟΝ 02:00 ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ 02:15 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 03.15 ΕΙΚΟΝΕΣ 04.15 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 04.30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 0 6 : 0 0 ΜΠΑΤΜΑΝ 06:30 POWERPUFF GIRLS 07:00 ΚΡΥΠΤΟ, Ο ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΥΛΟΣ 07:30 SUPER ROBOT MONKEY 08:00 ΠΟΚΕΜΟΝ 08:30 ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΝΤ 09:00 ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΙΔΙΑ 09:30 ΝΤΟΡΑ, Η ΜΙΚΡΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ 10:00 Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 10:30 TUTENSTEIN: Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥΜΙΑ 11:00 Ο

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο... ΣΚΙΟΥΡΟΣ 11:30 ΜΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ 12:00 ΣΚΟΥΜΠΙ ΝΤΟΥ 12:30 ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 13:00 Μεσημεριανό Δελτίο Σαββατοκύριακου 13:30 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ 15:45 ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ 16:45 GOSSIP GIRL17:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 17:45 -ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 18:45 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 19:45 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 21:00 FORT BOYARD V22:30 MUSIC & LYRICS 00:45 ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ 03:15 Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΧΤΥΠΑ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΑ ΟΡΙΑ 16:00 OUTDOOR & SPORTS 17:00 ΠΑΜΕ ΤΑΜΕΙΟ 18:00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 18:30 ΑΝΩ ΚΑΤΩ 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 CINEPOLIS 22:00 ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ! 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:30 ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ! 1:00 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ 2:00 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 05:50 ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΤ 10:00 ΤΙΜΟΝ ΚΑΙ ΠΟΥΜΠΑ 10:30 ΤΑ 101 ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ 11:00 ΤΕΪΛ ΣΠΙΝ 11:30 ΤΑΡΖΑΝ-Ο ΘΡΥΛΟΣ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 12:30 ΕΙΝΑΙ O,TI ΚΑΛΥΤΕΡΟ 13:30 Ο ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 17:00 Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18:30 PRE GAME 19:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ 01:00 ΣΤΑ ΑΚΡΑ (E) 06:00 ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07:00 ΜΕGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 10:00 MOMMY - ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ 10:15 SPECTACULAR SPIDERMAN 10:50 ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 13:00 MEGA STAR 14:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 14:50 TRACTION 15:20 ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ 16:58 ΜΟΝΟΛΕΠΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:00 ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 18:00 ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ 19:00 ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 21:50

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

Σοκολάτα με δεντρολίβανο και κρασί

POWER OF 10 22:50 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ 00:50 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 01:45 WORLD POKER TOUR

Υλικά * 225 γρ. ζάχαρη * ½ λίτρο ξηρό λευκό κρασί * Χυμός ενός λεμονιού * 1 λίτρο πλήρης κρέμα γάλακτος * 2 κουταλιές ξηρό δεντρολίβανο * 300 γρ. πικρή κουβερτούρα τριμμένη

07:00 ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ 07:20 ΓΟΥΝΤΥ Ο ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ07:35 ΜΠΑΡΝΥ 07:45 ΤΖΟΡΤΖ Ο ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ 08:00 LITTLE PEOPLE 08:15 RUPERT 08:30 ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ08:45 ΜΠΟΜΠ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ 09:00 HELLO KITTY’S PARADISE 09:15 ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 09:30 ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ 10:30 KID SONGS ΧΕΛΩΝΟΝΙΤΖΑΚΙΑ 11:00 11:30 LEGEND OF THE DRAGON 12:00 ΒΑΛΕΡΙΑΝ ΚΑΙ ΛΟΡΕΛΙΝ 12:30 ΜΠΑΡΜΠΙ 13:30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:45 TV WEEKEND 16:15 TA ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ 18:45 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 LIFESTYLE 22:00 ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ 23:00 ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ 02:00 ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ 05:00 ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ: Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑ

Εκτέλεση Βράζουμε τη ζάχαρη, το κρασί και το λεμόνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Εν συνεχεία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το δεντρολίβανο. Ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα, επιδιώκοντας να κατέβει η στάθμη. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το μεταφέρουμε σε μικρά μπολάκια (pot au chocolate), και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.

[ΖΩΔΙΑ] Κριός Γεγονότα θα σας φέρουν σε μια κατάσταση εσωστρέφειας και θα σας απομονώσουν από τον κοινωνικό περίγυρο σας. Στηριχθείτε στους αγαπημένους σας.

Ευχάριστες ειδήσεις έρχονται και σας τονώνουν. Θα έχετε θετικές εξελίξεις σε σημαντικές σας υποθέσεις. Αποφύγετε ωστόσο τις εσωτερικές εντάσεις.

Δίδυμοι Μην εκνευρίζεστε με τις δυσκολίες που φέρνει η ζωή στον δρόμο σας. Σωστές διαπραγματεύσεις, οδηγούν σε συμφέρουσες οικονομικές συμφωνίες.

06.00 BBC LIVE 06.30 ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ 07.00 ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 08.15 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ 09.15 ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ 10.30 ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 11.30 FIFTH GEAR 12.00 ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ 14.00 ΞΕΝΟΙΑΣΤΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ 15.00 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ (BEST OF) 16.00 ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ 17.00 ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 18.00 TOP GEAR 19.00 AMERICA’S NEXT TOP MODEL 20.00 PLANET NEWS 21.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 21.45 ΑΓΡΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 22.45 CSI, LAS VEGAS ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 23.45 ΚΡΑ (BEST OF) 24.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 00.15 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ 01.15 EXTREME PLEASURES 01.45 SEX AND SHOPPING 02.15 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 03.15 RACING PLANET

Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

Καρκίνος Μην αφήνετε τον εκνευρισμό σας από κάποιες αναποδιές να σας παρασύρει σε καβγάδες. Προφυλαχτείτε από λανθασμένες εκτιμήσεις στα επαγγελματικά σας.

Μια καχυποψία για διάφορες κινήσεις των συνεργατών σας, σας καταλαμβάνει. Αποφύγετε επιπόλαιες κινήσεις. Τα πράγματα είναι ρευστά.

Αιγόκερως Σημαδιακό το επόμενο διάστημα για τα προσωπικά σας θέματα. Ταξίδια που θα γίνουν, θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την ζωή σας. Κινηθείτε με σύνεση.

Ζυγός Ξεφύγετε από τη ρουτίνα και προχωρήστε σε νέες κατακτήσεις. Τα οποιαδήποτε εμπόδια δεν πρέπει να σας πτοήσουν. Κινηθείτε μαχητικά και με πείσμα.

Σκορπιός Μερικές φορές δεν προσέχετε τα έξοδα σας. Παρασύρεστε και ξοδεύετε αλόγιστα. Πρέπει να το προσέξετε αυτό, ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες. Μην καταλήξετε να έχετε χρέη.

Μαθηματικά Ρωτάει η δασκάλα τον Λάκη: - Λάκη, πόσο κάνει 2+3; Μετράει ο Λάκης με τα δάχτυλα. - 1, 2, 3, 4... Πέντε, κυρία. - Και πόσο κάνει 5+5; Αυτήν την φορά χωρίς δάχτυλα! Βάλε τα χέρια στις τσέπες. Βάζει ο Λάκης τα χέρια στις τσέπες, αλλά πάλι τα χρησιμοποιεί στο μέτρημα. - 11 κυρία. - Λάθος. Λάκη, πρέπει να μάθεις να μετράς και χωρίς τα δάχτυλά σου. Α, και να πεις στην μαμά σου να σου ράψει τις τσέπες...

18

Η τύχη θα είναι στο πλευρό σας τις ημέρες αυτές και θα σας βοηθήσει στα δύσκολα. Αν νοιώθετε αδικημένοι μετά από κάποιες καταστάσεις, ψυχραιμία.

Παρθένος

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ]

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

Τοξότης

Τα αισθήματα σας, βρίσκουν ανταπόκριση στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Μην αφήνετε ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη ανεκμετάλλευτες.

Ταύρος

0 8 : 0 0 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 09:30 ΜΑΖΙ 11:00 ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ 13:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 16:00 TRAVEL GUIDE 17:00 ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΠΑΘΟΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 BLACK&WHITE 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 22:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 00:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 00:30 AUTO MOTO

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383

Λέων

Υδροχόος Κάντε προσπάθειες να ξεπεράσετε τα προβλήματα και τις εντάσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε σας και την οικογένεια σας. Βελτιώστε τις σχέσεις σας.

Ιχθείς Με ένα καλό πρόγραμμα, βρείτε χρόνο και φέρτε εις πέρας τις εκκρεμότητες σας. Απαιτείται προσοχή στον προϋπολογισμό σας. Μην είστε επιπόλαιοι.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ] Live ζωώδες σεξ για τον Άγιο Βαλεντίνο Τα σοκολατάκια και τα λουλούδια είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όμως φέτος ο ζωολογικός κήπος Binder Park Zoo στο Μίσιγκαν, προσφέρει μια εντελώς διαφορετική «ζωώδη» εμπειρία, στα ερωτευμένα ζευγάρια που θα τον επισκεφθούν. Θα έχουν την ευκαιρία να δουν «live» την αναπαραγωγική διαδικασία διάφορων ζώων, έναντι 35 λιρών. «Θα μιλήσουμε για την αναπαρα-

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας : ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΦΟΙ AVIN Ιωλκού 363, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ SHELL Αναπαύσεως 14, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π. Πολυμέρη 124, ΤΣΑΠΡΑΣ ΕΚΟ Λαμπράκη 34, ΦΑΤΣΗΣ SHELL Αλυκές, ΓΑΤΟΣ ΕΚΟ Λαρίσης 202, ΕΡΜΗΣ SHELL Λαρίσης 170, ** ΑΦΟΙ ΤΖΕΚΑ JET OIL Πολυμέρη 177.

γωγή των ζώων, τα διαφορετικά ζώα που φιλοξενούμε και τις μικρές ιδιοτροπίες τους», είπε η Τζένι Πάρνετ, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λέγεται Zoorotica και είναι ίσως η πρώτη φορά που κέντρο φύλαξης ζώων, κάνει κάτι τέτοιο. Πάντως, η ιδέα φαίνεται ότι κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών, αφού τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Σάββατο 14 Φεβρουαρίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Μεγγουρας Αντώνιος Σπυρίδη 118 – Ανθ. Γαζή τηλ. 24210 38429, Μπασιαγιάννη Ευαγγελία Βάκχου 9 – Αλυκές Βόλου τηλ. 24210 87770, Παναγιωτοπούλου Ασπασία Ιωλκού 227 – Μαβίλη – Στάση Καλλιθέα τηλ. 24210 42900, Σφυάκης Ανέστης Π. Μελά 31 (όπισθεν Ματσάγγου) τηλ. 24210 39331 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Κοντοπαναγιώτη Ελένη Α. Ζάχου 83 – Λόρδου Βύρωνος τηλ. 24210 71515 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Κλαδά Μαρία Λεωφ. Ειρήνης 13 τηλ. 24210 600266.


19 politismos:Layout 1 13/2/2009 11:16 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

πολιτισμός

18 Φεβρουαρίου «Ω, Τι κόσμος μπαμπά» Η κοινωνική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά «Ω, Τι κόσμος μπαμπά» παρουσιάζεται από το θεατρικό εργαστήρι «ΕΚΦΡΑΣΗ» Ατόμων με Αναπηρία στο θέατρο Παλιά Ηλεκτρική την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 8μ.μ. Το θεατρικό έργο παρουσιάζεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ΔΟΥΚ για τα Άτομα με Αναπηρίες. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά το 1973 με το θίασο σάτιρας του Βασίλη Διαμαντόπουλου με μεγάλη επιτυχία. Η κοινωνική σάτιρα «Ω, Τι κόσμος μπαμπά» έχει θέματα και μηνύματα διαχρονικά. Απεικονίζει καταστάσεις που ζει ο άνθρωπος της εποχής μας και τις σατιρίζει με έξυπνο χιούμορ. Το θεατρικό εργαστήρι «ΕΚΦΡΑΣΗ» αποτελείται από τους «Κώστα Κουσουτζή, Νανά Κεχαγιά, Ελένη Τσιρογιάννη, Γιώργο Συρή, Αμαλία Καισαρλή, Βασιλική Καλούτσα. Σαξόφωνο ο γνωστός καλλιτέχνης Φάνης Παναγιωτόπουλος. Συντονισμό και επιμέλεια της ομάδας έχει η Αλίκη Κουκουμβρή.

24 & 25 Φεβρουαρίου

14 Φεβρουαρίου

Διήμερο αφιέρωμα στο 31ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

Έκθεση εξωφύλλων δίσκων βινυλίου

Συνεχίζονται την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ., οι κινηματογραφικές προβολές του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ν.Ιωνίας με ένα διήμερο αφιέρωμα στο 31ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας. Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το Φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας από τους τρεις εθνικούς θεσμούς στο χώρο του κινηματογράφου - μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη - που εδώ και τριάντα (30) χρόνια προσπαθεί και καταφέρνει να κάνει ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο της διανομής και προβολής της μικρού μήκους ταινίας.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας διοργανώνει μία ιδιαίτερα ξεχωριστή έκθεση από εξώφυλλα δίσκων βινυλίου, τα οποία παρουσιάζονται με διαφορετικό τρόπο, αναδεικνύοντας το εικαστικό τους ενδιαφέρον. Τα εγκαίνια γίνονται σήμερα, στις 7 μ.μ, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας. Την εν λόγω έκθεση επιμελήθηκαν ο Δημήτρης Σιαφάκας και ο Τζαννέτος Παπαγεωργίου και θα λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ μέχρι και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.

Οι Ιχνηλάτες στο «Μέθεξις»

M

ε ακούσματα ροκ – έντεχνα της pop και της εναλλακτικής μουσικής σκηνή, με ελληνικούς και ξένους στίχους θα γεμίσει ο χώρος του «Μέθεξις» στο συγκρότημα Τσαλαπάτα. Τα δύο συγκροτήματα από το Βόλο, οι γνώριμοι μας «Μουσικοί Ιχνηλάτες» που επέστρεψαν από την επιτυχημένη εμφάνισή τους στην Αθήνα στο Γυάλινο up Stage και το νεανικό και νεοεμφανιζόμενο συγκρότημα Domino που θα μας απασχολήσει μουσικά στο μέλλον θα εμφανιστούν μαζί στην σκηνή του Μέθεξις την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ. Εκτός από αγαπημένες διασκευές άλλων καλλιτεχνών τα δύο συγκροτήματα θα ερμηνεύσουν και δικά τους τραγούδια σε μια συναυλία που ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.Οι «Μουσικοί Ιχνηλάτες» ξεκίνησαν την πορεία τους πριν έξι χρόνια… Περισσότερο σαν μία μπάντα ακουστική, αλλά και για να καλύψουν τις θερινές ανάγκες μαγαζιών

αλλά και φορέων που ήθελαν έντεχνες και ροκ μελωδίες . Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που μεγάλωσε και η ζήτηση. Ξεκίνησε με δύο άτομα και σήμερα έχει φτάσει τους πέντε με προσοχή πάντα στην επιλογή των μουσικών αλλά και την ταυτότητα του σχήματος που μέχρι σήμερα την διατηρεί χωρίς συμβιβασμούς. ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ: Το 2004 ηχογραφούν το πρώτο τους demo στη Θεσσαλο-

• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων» διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή με παιχνίδια, κέφι, χορό και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009 από τις 6μ.μ. για τα παιδιά και μετά τις 8μ.μ. για τους μεγάλους, στην ταβέρνα «Θεόφιλος» στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. • Στις 20 Φεβρουαρίου 2009 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9μ.μ. στο κοσμικό κέντρο «Θεόφιλος» στην πλατεία Δημαρχείου Βόλου ο Εξωραιστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γλωσσωτών Ν. Μαγνησίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα και θα ακολουθήσει αποκριάτικος παραδοσιακός Γλωσ- σώτικος χορός. Τιμή κάρτας 15€. Για προμήθεια καρτών στα τηλέφωνα 24210 66144, 28378, 43347 • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού

νίκη που περιέχει έξι τραγούδια και το όνομα του άλμπουμ: “ΛΑΘΟΣ ΤΑΞΙΔΙ”. Στίχοι: Νίκος Μεργιαλής – Μουσική : Νίκος Μεργιαλής & Πάρης Μιχαλόπουλος. Το 2008 κυκλοφορεί η νέα τους δουλειά σε μουσική και στίχους του Νίκου Μεργιαλή και θεωρείτε από όλους πιο ώριμη από την πρώτη, επιχειρώντας ένα πάντρεμα ροκ & “έντεχνων” ακουσμάτων και με την προσθήκη κάποιων παραδοσιακών και ιδιαίτερων οργάνων. Έως σήμερα η

δισκογραφική τους δουλειά κυκλοφορεί με την ευθύνη και την βοήθεια της Level Productions μέσω διαδικτύου ενώ από τις 4/2/09 διανέμεται και από τα δισκοπωλεία όλης της χώρας. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ -ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ: Το 2007 Νίκος παίρνει μέρος στο φεστιβάλ νέων συνθετών με το τραγούδι “Eίμαι Ο,τι Δεν Είμαι”. Το κομμάτι ερμηνεύεται επί σκηνής από τους «ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ».Από τον Ιούνιο του 2008 έως και σήμερα το συγκρότημα έχει κάνει δεκάδες εμφανίσεις εντός και εκτός του Βόλου. Από τον Οκτώβριο και μετά παρουσιάζουν την δουλειά τους σε γνωστές μουσικές σκηνές στην Αθήνα «Μπαράκι του Βασίλη», «Γυάλινο up Stage», Θεσσαλονίκη «No Bar», Ιωάννινα «Οff the Record», Καλαμπάκα «Αέρινο» κ.α., ενώ κατά την διάρκεια των εμφανίσεών τους συνεργάζονται με γνωστούς τοπικούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

ODEON LIDO ΤΗΛ. 24210 24311 Αίθουσα 1 "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ" Σάββατο & Κυριακή:17.15 "Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ" Ώρες έναρξης:19:00,22:00 Αίθουσα 2 "ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ" Ώρες έναρξης:18:30,20:30, 22.30

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “UNDERWORLD: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ” Πέμ. – Παρ. – Δευτ.- Τριτ.- Τετ.: 22.00, 00.00 Σάββατο Κυριακή : 00.00 “Ο ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ 2” Σάββατο και Κυριακή : 19.45, 21.45 “ΜΑΓΑΔΑΣΚΑΡΗ 2”

ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “Ο ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ 2” Πέμπτη έως Τετάρτη: 17.45, 19.45, 21.45, 23.45 Κυριακή : 11.45, 13.45, 15.45, 17.45, 19.45, 21.45, 23.45 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ Ο ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 21.00, 23.30 “ Ο ΜΕΛΑΝΟΚΑΡΔΟΣ” Μόνο Κυριακή: 12.30, 15.15 “ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 18.00 ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 20.00, 22.45 “ΜΠΟΛΤ (ΜΕΤΑΓΛ.)” Πέμπτη έως Τετάρτη : 17.30, Κυριακή : 11.30, 13.30, 15.30, 17.30

Σχολείου Βόλου διοργανώνει κοπή πίτας με πλούσια λαχειοφόρο αγορά, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 10 μ.μ. στην μουσική σκηνή «ΜΕΘΕΞΙΣ» του πολυχώρου Τσαλαπάτα. Kάρτες μπορείτε να προμηθευτείτε από το σχολείο ή από μέλη του Δ.Σ. Ζαχαριάδου Ελένη τηλ.6973985336, Κική Νικολού 6976698749 , Βάνα Τσοπάνου 6947899139, Λουκά Ζαχείλα 6944535455 ,Χρύσα Τσαμοπούλου 6977007112.

• Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανιών σας προσκαλεί στη συνεστίαση του Συλλόγου που θα γίνει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο κέντρο «Μέγαρο», κόμβος Βελεστίνου.

•Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του (κοπή πίτας) που θα γίνει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο κέντρο Ίριδα στα Μελισσιάτικα. Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας. Προσκλήσεις και λαχνούς μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του Συλλόγου.

• • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του στον ετήσιο αποκριάτικο χορό το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 στις 21.00 στο κέντρο «Ενυδρείο» στο Βόλο. Η ποιοτική, παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα και η πραγματική διάθεση για διασκέδαση αποτελούν εγγύηση για μια όμορφη βραδιά.

• Το Παράρτημα των Συνταξιούχων της Εθνικής Τραπέζης Ν. Μαγνησίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009 στις 21:00 μ.μ στο ξενοδοχείο " Valis Resort".

Στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάνου Ελευθερίου Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Μάνου Ελευθερίου με τίτλο «Άνθρωπος στο πηγάδι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» πρόκειται να παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βόλου, τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 8:00μμ. Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού οι Σχολικές Βιβλιοθήκες Νομού Μαγνησίας, το Μουσικό Σχολείο Βόλου και οι Εκδόσεις «Μεταίχμιο» τιμώντας τον ποιητή, στιχουργό και συγγραφέα Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος θα παραστεί και στην εκδή-

Μόνο Κυριακή : 12.45, 15.00 “ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ” Πέμ. – Παρ. – Δευτ.Τριτ.- Τετ.: 17.15, 19.30 Σάββατο και Κυριακή : 17.15

λωση. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ποιητής και συνεκδότης του περιοδικού «η Λέξη» Θανάσης Θ. Νιάρχος. Επίσης μικρή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Βόλου θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους του τιμώμενου συγγραφέα, με την επιμέλεια του Ανδρέα Κατσιγιάννη και προσκεκλημένο τον Κώστα Θωμαΐδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει κάποια από τα τραγούδια του προγράμματος. Στο πιάνο ο Ζαφείρης Κουκουσέλης.

19

Το καφέ – βιβλιοπωλείο «Χάρτα», σε συνεννόηση με τον εκδοτικό οίκο «Μεταίχμιο», θα λειτουργήσει μια μικρή έκθεση βιβλίου μόνο με τα μυθιστορήματα του συγγραφέα. Ο «Άνθρωπος στο πηγάδι» είναι το τρίτο κατά σειρά μυθιστόρημα του συγγραφέα μετά τον «Καιρό των Χρυσανθέμων» (2004) και τη «Γυναίκα που πέθανε δύο φορές» (2006). Ο Μάνος Ελευθερίου είναι σήμερα μια σημαντική προσωπικότητα των ελληνικών γραμμάτων.


20 ΑΝΤΖΕΝΤΑ:Layout 1 14/2/2009 12:14 πμ Page 1

Σάββατο14 Ιανουαρίου 2009

αθλητικά

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

[ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ] SUPERLEAGUE SUPER LEAGUE ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 16:45 Alpha ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 NOVA Α.Ε.Κ. - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 19:00 NOVA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 19:00 ΝΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Ο.Φ.Η. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 15:00 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 16:45 NOVA ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 16:45 Alpha ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:00 NOVA

Αιας Σαλαμίνας -Κεραυνός Κερατέας Ηλιούπολη -Χαϊδάρι ΑΟ Παναργειακός-Κορωπί Ολυμπιακός ΧερσονήσουΠαναχαϊκή 2005 Αγία Παρασκευή-Ρόδος Βύζας Μεγάρων-Αγιος Δημήτριος Ατσαλένιος-Κόρινθος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες) 1. Ολυμπιακός ................54 2. Παναθηναϊκός ............42 3. ΠΑΟΚ ..........................40 4. ΑΕΚ ............................35 5. Λάρισα ........................31 6. Αρης ..........................31 7. Σκόντα Ξάνθη ............28 8. Πανιώνιος ..................28 9. Πανθρακικός ..............25 10. Ηρακλής ..................25 11. Αστέρας Τρίπολης ..24 12. Εργοτέλης ................23 13. Λεβαδειακός ............22 14. ΟΦΗ ..........................17 15. Πανσερραϊκός ..........15 16. Θρασύβουλος ..........13

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες) 1. Παναχαϊκή ..................47 2. Ρόδος ..........................47 3. Ηλιούπολη ..................45 4. Φωστήρας ..................44 5. Κόρινθος......................37 6. Κεραυνός Κ. ................36 7. Παναργειακός ............34 8. Ατσαλένιος ..................31 9. Βύζας ..........................28 10. Χαϊδάρι ......................28 11. Κορωπί ......................28 12. Αγ. Παρασκευή ........28 13. Ολυμπιακός Χερσον. 27 14. Αστέρας Ρεθ. ............24 15. Άγ. Δημήτριος ..........22 16. Αίας Σαλ. ..................20 17. Αιγάλεω ....................15 18. Αιολικός ....................14 * Ο Φωστήρας έχει έναν μηδενισμό και –3 βαθμούς, ενώ ο Αιολικός έχει επτά μηδενισμούς ** Ρόδος και Αστέρας Ρεθύμνου έχουν ένα ματς λιγότερο. *** Ο Αιολικός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου Απόλλων Καλαμαριάς-Βέροια 15.00 ΕΤ3 Κυριακή 15 φεβορυαρίου (15.00) Ηλυσιακός-Ιωνικός Διαγόρας Ρόδου-Αγροτικός Αστέρας Πιερικός-Καστοριά Καλαμάτα-Καβάλα Γιάννινα-Αναγέννηση Καρδίτσας Εθνικός Αστέρας-Εθνικός Πειραιώς Καλλιθέα-Ατρόμητος Αθηνών

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου (15.00) Λαμία-Αναγέννηση Αρτας 0-3 α.α Θερμαϊκός-Ενωση Θράκης 0-3 α.α Εθνικός Κατερίνης-Οδυσσέας Αναγέννησης Παναιτωλικός-Π.Α.Ο.Ν.Ε Ζάκυνθος-Πυρσός Γρεβενών Νίκη Βόλου-Εορδαϊκός Φωκικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών Δόξα Δράμας-Μακεδονικός Πρέβεζα -Εθνικός Φλιππιάδας

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 18.00 ΕΤ 3 Η βαθμολογία (21 αγώνες) 1. ΠΑΣ Γιάννινα ..............47 2. Ατρόμητος ..................45 3. Καβάλα ........................41 4. Ιωνικός ........................37 5. Κέρκυρα ......................35 6. Ολυμπιακός Β. ............32 7. Πιερικός ......................31 8. Διαγόρας ....................27 9. Εθνικός ........................25 10. Αγρ. Αστέρας ............25 11. Καλαμάτα ..................25 12. Βέροια ......................24 13. Καλαμαριά ................23 14. Καλλιθέα....................23 15. Εθν. Αστέρας ............21 16. Αναγέννηση Κ. ..........20 17. Ηλυσιακός ................18 18. Καστοριά ..................11 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Κυριακή 15 Φεβρουαρίου (15.00) Αιολικός Μυτιλήνης-Φωστήρας 0-3 α.α

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες) 1 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ............47 2 ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ..................45 3 Π.Α.Ο.Ν.Ε ....................44 4 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ............41 5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ............40 6 ΑΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ..........35 7 ΖΑΚΥΝΘΟΣ ..................34 8 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ................33 9 ΠΥΡΣΟΣ ΓΡ. ................33 10 ΑΝ. ΣΕΡΡΩΝ ..............32 11 ΦΩΚΙΚΟΣ ....................31 12 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛ. ............30 13 ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ Θ. ..........28 14 ΛΑΜΙΑ ........................26 15 ΠΡΕΒΕΖΑ....................24 16 ΑΝ. ΑΡΤΑΣ..................17 17 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤ/ΝΗΣ....11 18 ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ ........-2 * Η Ενωση Θράκης έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα, η Λαμία έχει δύο μηδενισμούς, η Αναγέννηση Αρτας έχει τρεις μηδενισμούς, και ο Εθνικός Κατερίνης έναν.

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ 4ος ΟΜΙΛΟΣ

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου (15.00) Οπούντιος Μαρτ.- Μεγ. Καλύβια Απόλλων Λάρ.- Βελούχι Ρήγας- Κεχαγιάς Προσ. Θησέας- Αγρότης Λιαν. Πύρασος- Καστράκι Αχιλλέας Φαρσ.- Παλαιοκατούνα Αστέρας Ιτ.- Αστέρας Καρδ. Τύρναβος- ΑΟ Καρδίτσας .. Τρίκαλα- Πυργετός ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες) 1. Α.Ο. Τρίκαλα................48 2. Τύρναβος ....................47 3. Πυργετός ....................43 4. ΑΟ Καρδίτσας ............35 5. Αστέρας Ιτέας ............33 6. Αγρότης Λιαν...............32 7. Βελούχι ........................30 8. Καστράκι......................29 9. Πύρασος......................27 10. Αστέρας Καρδ...........26 11. Κεχαγιάς Προς. ........23 12. Απόλλων Λαρ.............23 13. Οπούντιος Μαρ. ........23 14. Ρήγας ........................22 15. Θησέας ......................18 16. Αχιλλέας Φαρσ. ........17 17. Παλαιοκατούνα ........16 18. Μεγ. Καλύβια ..............8 Α’ ΕΠΣΘ Α΄ ΕΠΣΘ Σάββατο 14 Φεβορυαρίου (15.00) *Γηπ. Λεχωνίων Ενωση Λεχωνίων-Μαγνησιακός *Γηπ. Καναλίων Απόλλων Καναλίων-Δάφνη *Γηπ. Αερινού Δόξα Αερινού -Νέοι Αθλ. Νίκης *Γηπ. Νεάπολης Κένταυρος-Ενωση Διμηνίου *Γηπ. Ριζομύλου ΑστέραςΑρης Μελισσατίκων *Γηπ. Πορταριάς ΟρμίνιοΓΣ Αλμυρού Κυριακή 15 Φεβρουαρίου *Γηπ. Βασδέκειο (11 π.μ.): Πανιώνιος-Πρωτεσίλαος *Γηπ. Σκιάθου (1 μ.μ.): Σκιάθος-Σαρακηνός *Γηπ. Σούρπης (15.00) Αίας Σούρπης-Ακρόπολη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) 1. Πρωτεσίλαος ..............47 2. Α.Ε. Διμηνίου ..............40 3. Γ.Σ. Αλμυρού ..............35 4. Κένταυρος ..................33 5. Σκιάθος........................32 6. Αίας Σ. ........................30 7. Ν.Α. Νίκης....................29 8. Λεχώνια........................29 9. Ορμίνιο ........................27 10. Ακρόπολη ..................26 11. Απόλλων Καν. ............23 12. Μαγνησιακός ............23 13. Σαρακηνός ................21 14. Πανιώνιος ..................20 15. Άρης Μελ...................19 16. Δάφνη ........................17 17. Αστέρας ....................16 18. Δόξα ..........................10

Β’ ΕΠΣΘ

Β΄ ΕΠΣΘ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου (15.00) *Γηπ. Χλόης Χλόη-Μικροθήβες *Γηπ. Καζανάκι ΕρμήςΑΠΟΒ *Γηπ. Στεφανοβικείου Διαγόρας-Δήμητρα *Γηπ. Αϊδινίου ΑγροτικόςΕθνικός *Γηπ. Γατζέας Α.Ε. 2002Μυρμιδόνες Κυριακή 15 Φεβρουαρίου (15.00) *Γηπ. Μηλεών Ανθ. ΓαζήςΙωλκός *Γηπ. Κερασιάς ΑετόςΙάσων Α.Μ. *Γηπ. Αγίων Θεοδώρων Ηρακλής Α.Θ.-Αγία Παρασκευή *Γηπ. ΕΤΒΑ Διόνυσος-Μακρινίτσα ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) 1. Αγ. Παρασκευή ..........52 2. Αετός ..........................49 3. Ιάσων Α.Μ. ..................41 4. Α.Ε. 2002 ....................38 5. Αγροτικός ....................35 6. Α. Γαζής ......................30 7. Ιωλκός..........................29 8. Δήμητρα ......................28 9. Μυρμηδόνες................27 10. Μακρινίτσα ................26 11. Μικροθήβες ..............24 12. Χλόη ..........................22 13. Εθνικός ......................20 14. ΑΠΟΒ ........................19 15. Διαγόρας ..................17 16. Διόνυσος ..................12 17. Ηρακλής Α.Θ. ............12 18. Ερμής ........................5 * O Εθνικός ξεκίνησε με -2 βαθμούς. ** Εκκρεμεί το παιχνίδι Διαγόρας-Μικροθήβες. Γ’ ΕΠΣΘ .............................. Γ΄ ΕΠΣΘ Κυριακή 15 Φεβρουαρίου *Γηπ. Αργαλαστής (11 π.μ.): Αργαλαστή- Ανθότοπος *Γηπ. Βοηθητικο (11 π.μ.): Τοξότης-Σκόπελος *Γηπ. ΕΤΒΑ (11 π.μ. ): Ηρακλής Β.-Κισσός *Γηπ. Ζαγοράς (3 μ.μ.): Κένταυρος Ζαγοράς-Πηλέας *Γηπ. Μαγνησιακού (3 μ.μ.): Παγασητικός-Τρίκερι *Σηπιάδα-ΓΑΣ Μαγνησίας 3-0 α.α. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες) 1. Σκόπελος ....................42 2. Ηρακλής Β...................36 3. Αίας Τρ. ......................34 4. Κισσός ........................34 5. Πηλέας ........................33 6. Άρης Ανθ. ....................26 7. Παγασητικός ..............24 8. Κένταυρος Αργ. ..........19 9. Κένταυρος Ζαγ. ..........17 10. Τοξότης ......................5 11. ΓΑΣ Σηπιάδος..............0 12. ΓΑΣ Μαγνησίας* Ο Τοξότης ξεκίνησε με -8 βαθμούς, η Σκόπελος με -4 και οι Αίας Τρ. και Κένταυρος Ζ. με -2. ** Ο ΓΑΣ Μαγνησίας αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα. *** Εκκρεμεί η συνάντηση Πηλέας-Κισσός.

20

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών Ποδοσφαίρου 1ος Ομιλος Ροδόπη-Αστήρ Ν. Ραιδεστού Φιλυριακός-Βόλος 2004 Αρης-ΠΑΟΚ ΡΕΠΟ : Καβάλα Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες) 1. Βόλος 2004 ................19 2. ΠΑΟΚ ..........................19 3. Άρης ..........................15 4. Καβάλα ..........................9 5. Φιλυριακός ....................3 6. Αστέρας Ν.Ρ. ................3 7. Ροδόπη ’87 ....................0 * Εκκρεμεί ο αγώνας Φιλυριακός-Αστέρας Νέας Ραιδεστού. Επίσης ο Αστέρας έχει κάνει το ρεπό του στον β’ γύρο.

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 15:00 Πανελλήνιος-ΑΕΚ ΑΝΤ1 16:00 Ολυμπιακός-Καβάλα 17:00 Αιγάλεω-ΠΑΟΚ ΕΤ1 17:00 Αρης-Ολύμπια Λάρισας 19:00 ΑΕΛ-Μαρούσι NOVA Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 16:00 Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου NOVA 17:00 ΤρίκαλαΠαναθηναϊκός ET1 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες) 1. Ολυμπιακός ................33 2. Παναθηναϊκός ............32 3. Πανελλήνιος .............. 30 4. Άρης ..........................29 5. Πανιώνιος ....................27 6. Mαρούσι ......................26 7. Κολοσσός Ρόδου ........26 8. ΑΕΚ ..............................25 9. ΠΑΟΚ ..........................25 10. Ολύμπια Λάρισας ......23 11. Καβάλα ......................22 12. Αιγάλεω ....................21 13. ΑΕΛ ............................19 14. Τρίκαλα......................19

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 1ος ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου (18.00) Ολυμπιακός Β.-Λασσάνης Μαντουλίδης-Φοίνικας Λαρ. Αλεξάνδρεια-Νίκη Β. Αίολος Τρικ.-Άργος Ορ. Έδεσσα-ΧΑΝΘ Φίλιππος Β.-Σιάτιστα Πρωτέας Γρεβ.-Αιγινιακός Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες) 1. Φοίνικας Λαρ. ..............30 2. Λασσάνης ....................29 3. Αίολος Τρικ. ................28 4. Μαντουλίδης ..............28 5. Φίλιππος Β. ..................27 6. Πρωτέας Γρεβ.............27 7. Άργος Ορεστ...............27 8. Αιγινιακός ....................27 9. Νίκη Βόλου ................26 10. ΧΑΝΘ ........................26 11. Έδεσσα ....................24 12. Ολυμπιακός Β. ........21 13. Αλεξάνδρεια ..............19 14. Σιάτιστα ....................18

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου (12.00) Κομοτηνή-Πυλαία Καβάλα-Αίας Ευόσμου Άρης-Τιτάνες Δρ. ΠΑΟΚ-Απόλλων Καρδ. ΑΟ Σερρών-Παναθλητικός Ηρακλής-Βελβεντό Άρτεμις-Βέροια Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες) 1. Κομοτηνή ....................32 2. Άρης ............................32 3. Πυλαία ........................28 4. Άρτεμις ......................28 5. ΠΑΟΚ ..........................28 6. Αίας Ευόσμου..............27 7. Απόλλων Καρδ. ..........27 8. Παναθλητικός..............26 9. Τιτάνες Δρ. ..................23 10. Καβάλα ......................23 11. ΑΟ Σερρών ................23 12. Ηρακλής ....................20 13. Βέροια ......................19 14. Βελβεντό....................17 * Το παιχνίδι Πυλαίας- Αρτεμης δεν υπολογίζεται, καθώς έχει γίνει ένσταση από την πλευρά της βολιώτικης ομάδας

Α1 ΕΣΚΑΘ

Α1 ΕΣΚΑΘ Σάββατο 14 Φεβρουαρίου Ελασσόνα-Τιτάνες Παλ. 18.00 Ίκαροι Τρικ.-Κεραυνός 18.00 Ανάληψη-Αμπελώνας ΕΑΚ Βόλου 18.00 ΕΑΛ-Νίκαια 19.00 Μεταμόρφωση-ΓΣ Βόλου «Αδαμόπουλος» 20.00 Θεσσαλικός-Αστέρας Λαρ. «Αδαμόπουλος» 18.00 H βαθμολογία (Σε 14 αγώνες) 1. Μεταμόρφωση ............28 2. Αστέρας Λαρ. ..............25 3. Τιτάνες ........................24 4. Ανάληψη ......................23 5. ΓΣ Νίκαιας ..................21 6. Ίκαροι Τρικ. ................21 7. Αμπελώνας ..................21 8. Κεραυνός ....................20 9. ΕΑΛ ..............................18 10. ΓΣ Βόλου ..................18 11. Ελασσόνα ..................18 12. Θεσσαλικός ..............15

ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΛΟ Α2 Α2 ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΛΟ 14.00 ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ. – ΣΥΡΟΣ 14.30 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛ. – ΚΕΡΚΥΡΑ 16.00ΛΑΡΙΣΑ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. 17.00 ΟΦΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ 18.00 ΚΑΛΑΜΑΚΙ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 18.30 ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Η βαθμολογία σε 4 αγώνες 1. ΚΟΠΙ ..............................8 2. Γλυφάδα ......................6 3. Περιστέρι ......................6 4. Ν.Ο. Σύρου ....................6 5. Ο.Υ.Κ.Β. ........................4 6. ΟΦΗ ..............................4 7. Ν.Ο. Λάρισας ................4 8. Ιωνικός ..........................2 9. Ηλυσιακός ....................2 10. Κέρκυρα ......................2 11. Καλαμάκι ....................2 12. Νηρέας Χαλ.................0 * Εκκρεμεί απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον αγώνα Ηλυσιακός-Ιωνικός.


21:Layout 1 14/2/2009 12:39 πμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

αθλητικά

Ανησυχία στην ΑΕΚ για την μεταγραφή του Ολιβιέ Ενσιαμπαμφούμου καθώς το χαρτί με το οποίο η Ασκολι θα παραιτούνται απο τις 60.000 ευρώ που δικαιούνται για τη μεταγραφή του Γάλλου δεν έχει φτάσει ακόμα. Στην ΠΑΕ έθεσαν όριο έως τη Δευτέρα και μολονότι το ποσό για τα δεδομένα της ΑΕΚ θεωρείται μικρό δεν είναι διατεθειμένοι να το πληρώσουν, πράγμα που σημαίνει ότι η απόκτηση του 22χρονου γάλλου δεν θα πραγματοποιηθεί στην παρούσα φάση. Ο παίκτης δεν αποκλείεται να συνεχίσει τις προπονήσεις, καθώς δεν μπορεί να βρει άλλη ομάδα, αλλά υπάρχει κίνδυνος αν του έρθει κάποια άλλη πρόταση εν

όψει του καλοκαιριού να αποχωρήσει, κάτι που φυσικά δεν επιθυμεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οσον αφορά στην ματς με το Θρασύβουλο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ενδέχεται δώσει φανέλα βασικού στον Σάββα Γκέντζογλου (ο Ταμαντανί Ενσαλίβα είναι τιμωρημένος) και στον Νέιθαν Μπέρνς (αντί του Ρέφικ Τζιμπούρ). Η Γαλλία θα είναι μία από τις υποψήφιες χώρες για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί το 2016. Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Εσκαλέτ, έδωσε την είδηση στην δημοσιότητα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είμαστε υποψήφιοι. Θα το κάνουμε μόνοι μας και στόχος μας είναι να αναλάβουμε την διοργάνωση». Υπενθυμίζεται, ότι η Γαλλία διοργάνωσε το 1998 το Μουντιάλ, ενώ η τελευταία

φορά που φιλοξένησε EURO ήταν το 1984 και το αξιοσημείωτο είναι πως κατέκτησε το τρόπαιο και στις δύο διοργανώσεις. Την απόφαση της Μίλαν να προσπαθήσει να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και μετά το πέρας του τρίμηνου δανεισμού του από τους Λος Αντζελες Γκάλαξι, ανέλαβε να υλοποιήσει ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο διευθύνων σύμβουλος των «ροσονέρι» επιβεβαίωσε την πρόθεση της διοίκησης του συλλόγου να πληρώσει χρήματα στην αμερικανική ομάδα, προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα του διεθνούς μέσου, αλλά παραδέχθηκε ότι «όλα εξαρτώνται από την στάση που θα κρατήσουν οι Γκάλαξι». Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «SUN», η ομάδα του Μιλάνου προσφέρει περίπου 16 εκατ. ευρώ στους Γκάλαξι για να κρατήσει τα δικαιώματα του Αγγλου σούπερ σταρ.

ΘΕΛΕΙ Η ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΕΟΡΔΑΪΚΟ

Τρίποντο μετά από τρεις αγώνες Με μια σημερινή πρωινή προπόνηση στο Πανθεσσαλικό θα ολοκληρώσει η Νίκη την προετοιμασία της για τον αυριανό αγώνα στο Π. Μαγουλάς (15.00) με τον εκ των πρωτοπόρων Εορδαϊκό και εν συνεχεία ο Λ. Μπακάλης, που θα είναι στον πάγκο και αυτήν την αγωνιστική, θα ανακοινώσει την αποστολή. Σ’ αυτήν δε θα είναι σίγουρα ο Μάγγος, που εμφάνισε τα τελευταία 24ωρα μετά το ματς με τη Λαμία υψηλό πυρετό, λόγω ενός προβλήματος με πυώδη αμυγδαλίτιδα που τον ταλαιπωρεί και το οποίο θα αντιμετωπίσει το καλοκαίρι μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου με εγχείρηση. Ο Λαρισαίος παίκτης, που την περασμένη Τετάρτη χρησιμοποιήθηκε σαν δεκάρι από τον προπονητή του μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους Κρούτι και Πανακούλια, αναγκάζει τον υπηρεσιακό τεχνικό της Νίκης να ψάξει για τον αντικαταστάτη του. Τουλάχιστον επιστρέφει ο Μπονβίν που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο δικέφαλο και χθες προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς, σε αντίθεση με τους Τσερέπι και Τσεκιτσίδη που έκαναν ατομικό πρόγραμμα.

Από κει και πέρα το πρώτο δείγμα γραφής του Λ. Μπακάλη με τη Λαμία έδειξε ότι προτιμά το 4-5-1 και με βάση και τη δυναμικότητα του Εορδαϊκού το σχήμα αυτό συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες. Στη Νίκη ξέρουν ότι μπορεί ο στόχος της ανόδου να χάθηκε, αλλά οφείλουν να σταθεροποιηθούν στη βαθμολογία και να πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται για την τυπική σωτηρία, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη μετά από τρεις αγώνες, μετά τις ήττες από Φωκικό

και Οδυσσέα και την ισοπαλία με τη Λαμία, εφόσον το παιχνίδι με την Αρτα κερδήθηκε στα χαρτιά. Οι κυανόλευκοι θα έχουν οδηγό τους το παιχνίδι του πρώτου γύρου (2-2), στο οποίο προηγήθηκαν με 0-2 και είχαν την πλήρη κυριαρχία σε όλο το πρώτο ημίχρονο, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις αυτής της περιόδου. Από την άλλη ο Εορδαϊκός είναι για τα καλά μέσα στο παιχνίδι της ανόδου και έρχεται στη Νέα Ιωνία για το τρίποντο. Μάλιστα δίπλα του θα έχει,

όπως λένε οι πληροφορίες, και αρκετό κόσμο. Τιμωρημένοι και τραυματίες δεν υπάρχουν για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, που θα παραταχτεί πλήρης και με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Οι δεύτεροι της βαθμολογίας λιγνιτωρύχοι, όπως είναι το παρατσούκλι τους, έχουν μόνο δύο ήττες σε 23 αγωνιστικές, και τις δύο εκτός έδρας. Μάλιστα στα παιχνίδια μακριά από το σπίτι τους διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με τέσσερα μόλις γκολ παθητικό, πράγμα που αποδεικνύει ότι δέχονται γκολ με το σταγονόμετρο κι ότι οι αντίπαλοι ματώνουν για να παραβιάσουν την εστία τους. Το ματς θα διευθύνει ο Χ. Φραγκάκης από το σύνδεσμο Καβάλας, με βοηθούς τους Αναγνωστόπουλο και Μπακλατζής του ίδιου συνδέσμου, ενώ τέταρτος θα είναι ο Μπουρμασόπουλος από τη Λάρισα Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξένες εταιρείες στοιχηματισμού δίνουν μικρό ποσοστό για το διπλό και μεγάλο για τον άσο, παραβλέποντας ότι το παιχνίδι είναι ντέρμπι και άκρως αμφίρροπο.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Μονόδρομος τα τρίποντα για τη σωτηρία

Επιτακτική ανάγκη αποτελούν και για τρεις ομάδες του Νομού Μαγνησίας που μας εκπροσωπούν στον τέταρτο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος οι νίκες στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, αφού όλες έχουν ως στόχο τη σωτηρία. Ο Ρήγας υποδέχεται τον Κεχαγιά Προσηλίου, ο Πύρασος την ομάδα που έκανε τη ζημιά στους Βελεστινιώτες, τον Βράχο Καστρακίου, ενώ ο Θησέας το Λιανοκλάδι. Αναλυτικά:

τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, ο Παπαγακής που είναι τραυματίας με βαρύ διάστρεμμα και οι Λυρίτσης-Σπαθής, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο στρατό. Εκτός αποστολής έμειναν οι Καρατζιώλης και Τσιαντής. Όσον αφορά τον Σπύρο Γκάγκα ο Θ. Θεοδώρου προσανατολίζεται να τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή ανάλογα και με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Το παιχνίδι θα διευθύνει ο Κ. Χατζημιχαήλ από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Ρήγας Φεραίος Το σοκ της περασμένης αγωνιστικής καλείται να ξεπεράσει ο Ρήγας, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την έξοδο από τις επικίνδυνες θέσεις. Αντίπαλός του ο Κεγαχιάς Προσηλίου κι όλα εξαρτώνται από τους παίκτες του Θ. Θεοδώρου όσον αφορά την έκβαση της αναμέτρησης, αφού η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και η ήττα από τον Βράχο θεωρείται συγκυριακή. Τα προβλήματα της ομάδας του Βελεστίνου είναι ο Τζέκας, που θα εκτίσει την

Ο Πύρασος Σχεδόν πλήρης θα εμφανιστεί ο Πύρασος στο παιχνίδι με το Καστράκι στην έδρα του, αφού μόνη απουσία θα είναι αυτή του τιμωρημένου Ξηροφώτου. Για τον Ν. Χατζηκυριακίδη το συγκεκριμένο ματς είναι «απαίτηση να το κερδίσουμε, γιατί έχουμε καιρό να πετύχουμε νίκη, παρά το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε και ελπίζουμε ότι οι καλές εμφανίσεις μας επιτέλους θα συνδυαστούν και με το τρίποντο». Η ομάδα της Ν. Αγχιάλου θα είναι καθ’ όλα έτοιμη, αφού

21

οι προπονήσεις διεξήχθησαν αυτή τη βδομάδα κανονικά, καθώς και το γήπεδο του Πυράσου είναι σε καλύτερη κατάσταση και διαθέσιμο αυτό των Μικροθηβών. Διαιητής θα είναι ο Α. Στραντζαλίδης από τη Θεσσαλονίκη. Ο Θησέας Μετά από πολύ καιρό θα είναι σε θέση να συγκροτήσει δεκαοκτάδα ο Αντώνης Μάνδαλος, αφού επέστρεψαν στις προπονήσεις ο Βαΐτσης, που όμως είναι τελείως ανέτοιμος, λόγω της μακράς αποχής του, ο Καμπουρέλλης από στρατιωτική άσκηση, ενώ παρά το πρόβλημα στον προσαγωγό θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα ο Σ. Οικονόμου, όχι όμως και ο τιμωρημένος με μία αγωνιστική αδερφός του, Χρήστος. Για τον Αντ. Μάνδαλο τα πάντα κόντρα στον Αγρότη Λιανοκλαδίου θα εξαρτηθούν από τη θέληση και το πάθος των παικτών του, με όλα τα ματς από δω και πέρα να χαρακτηρίζονται ως οριακά. Το παιχνίδι θα σφυρίξει ο Π. Μπαϊραμίδης από την Κοζάνη.

[ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ] Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ με την 20η αγωνιστική. Ο πρωτοπόρος Πρωτεσίλαος φιλοξενείται αύριο το πρωί στο Βασδέκειο, σε ένα ματς που αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο. Οι δύο ομάδες έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους, με τους Πτελεάτες, που έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το πρόβλημα του τραυματία Αλ. Παναγιώτου από το ματς με το Ρήγα στο Κύπελλο της ΕΠΣΘ, να είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Οι παίκτες των ΠαπαδημητρίουΚαραδήμου θα έχουν το πλεονέκτημα να γνωρίζουν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού του δεύτερου Διμηνίου με τον Κένταυρο στη Νεάπολη Πέρα από τη μάχη της κορυφής, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι του Ορμινίου με τον Αλμυρό στην Πορταριά. Οι γηπεδούχοι του Μ. Καλόγηρου έχουν ως στόχο να τερματίσουν στην τρίτη θέση και θεωρούν ότι αδικούν τους εαυτούς τους για το ότι δεν έχουν καταφέρει να βρεθούν σ’ αυτή μέχρι τώρα. Οι Πορταρίτες είναι πλήρεις και έχουν ως μόνο στόχο τους τη νίκη. Από την άλλη ο Γυμναστικός του Β. Τσουκάλη έχει κι αυτός ως στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και γι’ αυτό παρά τις απουσίες των Ντόντη και Μπουμπουζιώτη, που είναι και οι μοναδικές, αφού επιστρέφει ο Αρβανίτης, θέλει να περάσει με νίκη από την Πορταριά, παίρνοντας και μια ρεβάνς για την ισοπαλία του πρώτου γύρου. Ντέρμπι όμως έχουμε και στη ουρά, αφού ο Αστέρας φιλοξενεί τον Αρη Μελισσατίκων, με τις δύο ομάδες να καίγονται για βαθμούς. Μάλιστα στον Αστέρα, όπως δηλώνει και ο προπονητής Τ. Παρισσάκης, αν αυτό το παιχνίδι δεν κερδηθεί, τότε η πραγματικότητα είναι πως πολύ δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση και η πτώση στη Β’ Τοπική. Οι γηπεδούχοι θα παραταχτούν πλήρεις στην αναμέτρηση που κρίνει μια ολόκληρη κατηγορία, ενώ από την άλλη οι κιτρινόμαυροι του Θ. Τσαλούχου θα έχουν μια σημαντική απουσία, αυτή του Αγγέλη, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, με όλους τους υπόλοιπους παίκτες να είναι πανέτοιμοι για το θετικό αποτέλεσμα


22 ΝΕΟ:Layout 1 14/2/2009 12:55 πμ Page 1

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2009

αθλητικά

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟ ΕΑΚ

Θέλει να κερδίσει το ντέρμπι ο Ολυμπιακός Τη νίκη κόντρα στον κακό του δαίμονα, την Κέρκυρα, που τον έχει νικήσει στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της στο ΕΑΚ, θα επιδιώξει τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός (18.00 ΕΤ3). Η ελπίδα, όπως λένε, πεθαίνει πάντα τελευταία και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για κατάληψη της τρίτης προνομιούχου θέσης, που αυτή τη στιγμή απέχει εννέα βαθμούς. Παρόλ’ αυτά, βάσει προγράμματος, που θέλει την Καβάλα να παίζει τρία ματς εκτός στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές και τους Βολιώτες τρία ματς εντός, όλα είναι ανοικτά. Πάντως η αντίπαλος ομάδα βρίσκεται σε αντίστοιχη πορεία με τον Ολυμπιακό, καθώς ξεκίνησε κι αυτή για την άνοδο και θα την κυνηγήσει μέχρι το τέλος, ευρισκόμενη στην πέμπτη θέση με τρεις βαθμούς περισσότερους από τους μεθαυριανούς γηπεδούχους. Το ματς είναι ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να έχει το όμως το προβάδισμα, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα crash test για το πόσο ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει σ’ αυτήν την ομάδα ή αν θεωρεί ότι έμεινε εκτός στόχων, κάτι που θα φανεί αν η προσέλευση πλησιάσει την αντίστοιχη με τον Ατρόμητο.

κολόπουλο από τον Ατρόμητο, τους Κοντοδήμο- Σουαρέ από την Καλαμαριά και τέλος τον Κ. Καπετάνο από τον Πανιώνιο, ενώ αποδέσμευσαν τους Βολιώτες Μπουσινάκη και Τσάγγαρη, όπως και τον Γκίκα. Το διαιτητικό τρίο που θα διευθύνει την αναμέτρηση της Δευτέρας είναι αξιολογημένο, με τον Μ. Κουκουλάκη του συνδέσμου Ηρακλείου να παίζει φέτος για πρώτη φορά παιχνίδι Β’ Εθνικής. Ο Κρητικός ρέφερι, που δεν έχει ποτέ ξανασφυρίξει τους Βολιώτες, θα έχει βοηθούς του τους Φαντόπουλο του συνδέσμου Πειραιά και Γιαννουγλίδη του συνδέσμου Αθηνών, ενώ τέταρτος θα είναι ο Β. Χρήστου από τη Βοιωτία Ο Ματεράτσι προβληματίζεται αν θα παίξει με 4-4-2 και τον Ροζάλες πίσω από τους δύο επιθετικούς, με ένα δηλαδή αμυντικό χαφ ή θα ξαναναεπιλέξει το 4-51, όπως και στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο, με τον Ιωάννου να κινείται στη δεξιά πτέρυγα με μοναδικό κλασικό προωθημένο τον Χανιώτη. Η πρώτη λύση είναι φουλ επιθετική, όμως σίγουρα αδυνατίζει η μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας και σίγουρα κόντρα σε μια ομάδα, όπως η Κέρκυρα το μεγάλο ρίσκο από την αρχή του παιχνιδιού μπορεί να κοστίσει, εκτός κι αν ο Ιταλός έχει τυφλή

εμπιστοσύνη στον συμπατριώτη του Ρομοντίνι ότι μπορεί να κλείσει όλες τις τρύπες στο κέντρο και να τρέχει για δύο. Η τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων ξέρει από την αρχή της εβδομάδας ότι οι τρεις απόντες θα είναι οι Κουτσοκώστας, Ραγκουέλ, Ραμί, αλλά ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι η επάξια αντικατάσταση του πρώτου. Από την άλλη στη φιλοξενούμενη ομάδα θα απουσιάσει ο Σουαρέ, που είναι τιμωρημένος. Οι Φαίακες ενισχύθηκαν με αξιόλογους παίκτες την περίοδο του Ιανουαρίου, αφού απέκτησαν τους Μανουσαρίδη από τον Πανσεραϊκό, τον Νι-

Θέρμανση - Υδραυλικά “Ο ΜΑΣΤΡΟ ΚΩΣΤΑΣ”

αναλαμβάνουμε και παντός είδους μικροεπισκευές Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 10 • ΑΓΡΙΑ ΤΗΛ.: 24280 92726, ΚΙΝ.:6977508977 22

Η αποστολή της Νέων στην Κέρκυρα Στην Κέρκυρα ήδη βρίσκεται από χθες η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου, όπου σήμερα στις 13.00 μ.μ θα αντιμετωπίσει την ομάδα του νησιού. Ο Κώστας Κούτσικας έχει μαζί του τους: Αβδελά, Ακριβούση, Καράτσαλο, Σαβαντίδη, Κοτσίλιο, Νάνο, Ξηροκώστα, Καραπλιάγκο, Ναρασιάνη, Νικόπουλο, Ζαχαράκη, Σκλαπάνη, Ρουμπάτη, Σφάκα, Αναστασίου, Τσεκούρα, Σκαρτσίλα και Μιχάλη, ενώ ο Γκάγκας είναι για δεύτερη φορά αδικαιολόγητα απών.

Ποινή έξι αγωνιστικών σε Παναθηναϊκό Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς και στον Παναθηναϊκό, για τα όσα συνέβησαν εντός κι εκτός του κλειστού της Πάτρας, πριν τον τελικό Κυπέλλου βόλεϊ με τον Ολυμπιακό στην Πάτρα. Το πρωτοβάθμιο όργανο της διοργανώτριας αρχής επέβαλε ποινή 6 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στο “τριφύλλι” και πρόστιμο 80.000 ευρώ. Προηγήθηκε η “καμπάνα” των 8 αγωνιστικών και πρόστιμο 101.000 ευρώ στον Ολυμπιακό, ενώ χθες έγινε γνωστή η ετυμηγορία του αθλητικού δικαστή και για τους “πράσινους”, που είχαν κληθεί σε συμπληρωματική απολογία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ αναφέρει: “Ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ, Παναγιώτης Λεβενιώτης, επέβαλε στον Παναθηναϊκό ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για έξι αγωνιστικές και πρόστιμο 80.000 ευρώ, για τα γεγονότα της Κυριακής, 01/02, στο γήπεδο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, πριν από τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό”.

Ένα... ιερό τέρας στο “τριφύλλι”! Ένα τεράστιο όνομα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θα συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό στον τομέα του σκάουτινγκ. Ο λόγος για τον Πιτ Κάιζερ! Ο Ολλανδός (65 ετών) έχει αγωνιστεί σε 365 παιχνίδια με τη φανέλα του Αγιαξ, την περίοδο 1961 έως 1974. Σε αυτό το διάστημα έχει κατακτήσει τρία κύπελλα Πρωταθλητριών, όντας συμπαίκτης του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ και βασικό μέλος του μεγάλου «Αίαντα». Επίσης, έχει φορέσει 34 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας, της οποίας ήτας μέλος στο Μουντιάλ του 1974, όταν οι «οράνιε» ηττήθηκαν στον τελικό από τη Δυτική Γερμανία. Όπως είναι λογικό, θα αναλάβει την ανίχνευση ταλέντων στην πατρίδα του και τις γύρω χώρες. Από εκεί και πέρα, επισημοποιήθηκε η συνεργασία με τους Χουάν Ραμόν Ρότσα, Κριστόφ Βαζέχα και Ρενέ Χένρικσεν, οι οποίοι θα στελεχώσουν το δίκτυο... κατασκόπων του «τριφυλλιού» αναλαμβάνοντας τις αγορές Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, ανάλογα με τις γνώσεις που έχει ο καθένας φυσικά


23 AGG:Layout 1 13/2/2009 8:56 μμ Page 1

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

μικρές αγγελίες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ… Μεγάλες Ευκαιρίες Επένδυσης σε Ακίνητα με υψηλές αποδόσεις!!! 01.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 02.ΡΕΤΙΡΕ:στο Βόλο 6ου ορόφου 110τ.μ με πάρκινγκ και αποθήκη (21-9) 03.MΕΖΟΝΕΤΑ:στη Νέα Ιωνία Βόλου αυτοτελής 235τ.μ 3 επιπέδων (190-8) 04.ΟΙΚΟΠΕΔΟ:στην Μ.Βελανιδιά Αγχιάλου 4.050τ.μ με θέα (212-8) 05.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ:στην Άφησσο σε 600τ.μ οικόπεδο με 8 δωμάτια (207-8) 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στη Τσαγκαράδα 160τ.μ σε οικόπεδο 2.155τ.μ (133-8) 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ:στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 08.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:1ου ορόφου στο Βόλο 60τ.μ σε 20ετίας πολ/κία (149-8) 09.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στη Ν.Ιωνία στην πε-

ριοχή Φυτόκου 180τ.μ (221-8) 10.ΞΕΝΩΝΑΣ:στις Πινακάτες με 7 δωμάτια 3 (232-8) επιπέδων 11.MEZONETA:στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στο Βόλο 171τ.μ super lux (217-8) 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:2ου ορόφου στο κέντρο του (181-8) Βόλου 108τ.μ 14.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:2ου ορόφου στο Βόλο με πάρκινγκ 51τ.μ (10-9) 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (210-8) 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στη Ν.Ιωνία 125.τμ (171-8) 17.ΔΙΠΛΟKATOIKIA:στο Βόλο 230τ.μ μεγάλη ταράτσα & πέργκολα (15-9)

Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085.

Πωλείται μονοκατοικία 67 τ.μ. σε οικόπεδο 101 τ.μ., σχέδιο Παρασκευοπούλου, σε πολύ καλή κατάσταση στη Νέα Δημητριάδα. Τιμή 95.000 E συζητήσιμη. Τηλ. 6976282852 Πωλείται οικόπεδο στις Πινακάτες στη θέση «Γκορτζιές», 2.700 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, πάνω στο δημοτικό δρόμο. Φως, νερό και απεριόριστη θέση στο Παγασητικό. Τιμή 30.000 Ε. Τηλ. 6976 282852. Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΒΟΛΟΣ Πωλείται κλειστό ισόγειο παρκινγκ, 24τ.μ.,

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ

ΕΛΛΗ ΓΟΥΤΑ – ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15, ΒΟΛΟΣ Τηλ. 2421035181 Κιν. 6972054694

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ - Γκαρσονιέρα, 4ος όροφος, πρόσοψη Γλάδστωνος - Δυάρι μονοκατοικία Βασσάνη - Κατάστημα Κ. Καρτάλη

ΠΩΛΕΙΤΑΙ - Επιχείρηση καφέ σε πεζόδρομο, κέντρο Βόλου - Γκαρσονιέρα 32 τ.μ., 4ος όροφος - Πεντάρι 122 τ.μ. καινούργιο, 2ος όροφος Ζάχου - Οικοδομή στον περιφερειακό - Κατάστημα πρώην Κλαουδάτος - Διαμερίσματα Ν. Ιωνία καινούργια, Κασσαβέτη - Γωνιακό οικόπεδο στα Παλιά, 755 τ.μ. για επαγγελματική χρήση - Γωνιακό κατάστημα στα Παλιά 260 τ.μ. - Γωνιακό οικόπεδο Αγριά, 382 τ.μ. - Ανακασιά, οικόπεδο 829 τ.μ. με θέα - Πορταριά, κτήματα άρτια 2-4-8 στρ. - Μακρινίτσα, παλιό αρχοντικό - Μάραθος, οικόπεδο με σπίτι 180 τ.μ. - Πάλτση, κτήματα άρτια, 8,5 στρ. – 10 στρ. - Πάλτση, παλιό πέτρινο καλύβι, 600 τ.μ. οικ. - Μπιρ Αργαλαστής 2 στρ. - Άφησσος, οικόπεδο 1.000 τ.μ. - Ξενοδοχείο στον Αη – Γιάννη Πηλίου, στις Πλάκες 35 δωματίων, δίπλα στη θάλασσα

με υπόγεια αποθήκη 73 τ.μ., σε νεόκτιστη οικοδομή, Νικοτσάρα – Λ. Βύρω νος σε τιμή ευκαιρίας, 50.000 Ε. Ιδιώτης. Τηλ. 6972 070349. ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Πωλείται κατάστημα 168m2 επί της οδού Αν. Γαζή, ανάμεσα Βλαχάβα - Νικοτσάρα, πλήρως ανακαινισμένο, ελεύθερο προς χρήση. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947 004538, 6948 050003. Πωλείται FORD TRANSIT ’98, κλειστό, 3 μ. καθαρό, ημιυπερυψωμένο, σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538 Πωλούνται ελαφρώς μεταχειρισμένες ζαμπονομηχανές και ηλεκτρονικές ζυγαριές και πάγκοι μαναβικής. Σε πολύ λογικές τιμές. Τηλ. 6972220233 Πωλούνται στοκ πουκάμισα Κινέζικα και κινέζικα παπούτσια σε τιμές κόστους. Τηλ. 6972 220233 Πωλείται 4άρι διαμέρισμα, διαμπερές, 93 τ.μ., 1ου ορόφου, περιοχή Αγ. Νεκταρίου. Τιμή πολύ καλή. Τηλ. 6972857803, 24210 84536.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Ενοικιάζεται 4άρι διαμέρισμα, περιοχή Πανταζόπουλου, με αυτόνομη θέρμανση – τζάκι. Τηλ. 210 9649225, 6977620072. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95 τ.μ., Κουτερέλια 49, στον πρώτο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 20927. Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα, 45 τ.μ. για κατοικία ή για επαγγελματική στέγη στον 4ο όροφο, ανακαινισμένο, διαμπερές, Δημ. Γεωργιάδου 145 – Ιωλκού έναντι Διοικητηρίου Νομαρχίας. Τηλ. 6979224166, 6977310330. Ενοικιάζεται τεσσάρι στην οδό 54 Σύνταγμα Ελλάς 69 -Ρ. Φερραίου 3ος όροφος στο Βόλο, περιοχή Μεταμόρφωσης. Τηλ. 6945 491611 και 2421 023669

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ Ενοικιάζονται δύο (2) καταστήματα ισόγειο – πατάρι – όροφος, Κουταρέλια 37 – Ερμού, Πληρο-

φορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 21237, 20927. Ενοικιάζεται κατάστημα 60 τ.μ. με 30 τ.μ. πατάρι,

υπεύθυνα την προετοιμασία μαθητών Δημοτικού Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976159530.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος γερμανικού πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974 08 1596

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984 Καθηγητής με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. 6939 17 4298 και 24210 48335, απογευματινές ώρες.

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα, 98 τ.μ., πλήρες εξοπλισμένο, πρώην cafe-bar. Αλμυρού 16. Ιδιοκτήτης Απόστολος Πέτρου. Τηλ. 24210 23085.

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Πολυμέρη 48. Τηλ. 6936 161973. Ενοικιάζεται κεντρικό κατάστημα 30 τ.μ. με πατάρι, Κασσαβέτη 127 με Γ. Δήμου, γωνιακό. Τηλ. 24210 47098 & 6939045781 Ενοικιάζεται κατάστημα – εργασιακός χώρος 52 τ.μ. στη Νέα Ιωνία, Θράκης 78. Τηλ. 6947495335.

ZHTOYΝΤΑΙ Ζητούνται δύο άτομα για ανάπτυξη δικτύου. Ευέλικτο ωράριο. Δυνατότητα ημιαπασχόλησης. Πολύ υψηλές αποδοχές. Πληροφορίες 2421 770575, 69789 52458

Ζητούνται άτομα για ανάπτυξη δικτύου για την περιοχή του Βόλου. Ευέλικτο ωράριο. Πληροφορίες κ. Κοντογιάννης. Τηλ. 210 4927097.

Ζητείται πωλήτρια από 2325 ετών για το κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων Carnaby κ. Μαρκόπουλος. Σπυρίδη 57. Τηλ. 24210 30838

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ • ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ • ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ • ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ & ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Κος ΜΠΟΥΤΟΣ ΤΗΛ. 6984360195 Η επιχείρηση WELLNESS CLUB AND BEAUTY SHOP ζητά δύο άτομα για ανεξάρτητη συνεργασία. Ευέλικτο ωράριο, δυνατότητα ημιαπασχόλησης. Πληροφορίες 2421770575 & 6978 952458.

MAΘΗΜΑΤΑ Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας αναλαμβάνει

23

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας και μαθητές Γυμνασίου Α’ Λυκείου. Πλούσιο υλικό και τεστ. Τηλέφωνο 6932 395955. Απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας αναλαμβάνει τη μελέτη μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου. Τιμές προσιτές. Τηλ. πληροφ. 6942 569491.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΚΤΕΡ NEW HOLLAND, TM150 KAI 8560. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6945794493. Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 24210-36341, από τις 17:00 - 22:00. Χάθηκε σκυλάκι, λευκό, Τεριέ, ονόματος Σλάμ, στην περιοχή Μαιάνδρου & Φιλαδελφείας στη Ν. Ιωνία λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Χρήζει ιατρικής βοήθειας. Παρακαλείται όποιος το βρει να επικοινωνήσει με το τηλ. 24210 80400 κ. Κώστα. ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Πωλείται επιχείρηση, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, με πλήρη εξοπλισμό (αποδυτήρια, καφετέρια, τουαλέτες κ.λπ) στην περιοχή Νέο Δέλτα στη Νέα Ιωνία. Τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945 903160. Αναλαμβάνω ξυλουργικά μερεμέτια κατ’ οίκον ρολών, πορτών, επίπλων καθώς και τον καθαρισμό αυλών, οικοπέδων, κτημάτων από χόρτα, ανθών, ελαίων, κληματαριών. Τηλ. 24210 53298. Πωλείται ευκαιρία σκούτερ 50 cc λευκό με 9.000 χλμ. Τηλ. 24210 53298. Πωλείται CITROEN XSARA 1.400cc, πεντάθυρο με όλα τα ηλεκτρικά, από πρώτο χέρι, σε άριστη κατάσταση, πολύ καλή τιμή. Τηλ. 24210 87825, 6973 055084.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Γκαρσονιέρες: -Καδμου-Βαινδηρίου (ένα δρόμο πάνω από την Μαιάνδρου) 30 τμ α’ ορόφου, αποθήκη,μπαλκόνι με θέα Πήλιο, parking.

2άρια:

- Πλησίον τράπεζας Πειραιώς (οδός Αβέρωφ) 52 τμ, α’ ορόφου.

3άρια

- Φιλαδελφίας-Σαγγαρίου, 93 τμ, β’ ορόφου γωνιακό, θέα Πήλιο τζάκι, αποθήκη, parking. - Φιλαδελφίας-Σαγγαρίου. 102 τμ, γ’ ορόφου γωνιακό, θέα Πήλιο τεράστιες βεράντες, τζάκι, αποθήκη, parking. - Αγίας Φωτεινής-Μικράς Ασίας-Ιασωνίδη 80 τμ, γ’ & δ’ ορόφου γωνιακό, διαμπερές, θέα Πήλιο, αποθήκη, parking - Καδμου-Βαινδηρίου (ένα δρόμο πάνω από την Μαιάνδρου) υπερπολυτελής μεζονέτα γ’-δ’ ορόφου (ρετιρέ), 112 τμ, 2 μπάνια, αποθήκη, τζάκι, τεράστιες βεράντες, θέα Πήλιο και λιμάνι, parking.

4άρια

- Φιλαδελφίας-Σαγγαρίου. 102 τμ. δ’ ορόφου (ρετιρέ) γωνιακό, θέα Πήλιο, τζάκι αποθήκη, parking.

ΒΟΛΟΣ Γκαρσονιέρες: - Αλεξάνδρας-Χατζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’τα δικαστήρια) 28 & 26 τμ, α’, β’, γ’ ορόφου, όψη επί της Χατζηαργύρη, κλειστό parking (ιδανικό για γραφείο}.

2άρια:

- Αλεξάνδρας-Χατζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’τα δικαστήρια) 45 τμ β’ ορόφου, όψη επί της Αλεξάνδρας, κλειστό parking (ιδανικά για γραφείο) - Αλεξάνδρας-Χοτζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’ τα δικαστήρια) 50 τμ, β’ ορόφου, γωνιακό, όψη επί της Αλεξάνδρας, κλειστό parking (ιδανικά για γραφείο).

3άρια

- Αλεξάνδρας-Χατζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’τα δικαστήρια) 60 τμ οροφοδιαμέρισμα τρίφατσο, δ’ ορόφου (ρετιρέ) κλειοτό parking (ιδανικό για γραφείο)

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείται. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. Πληροφορίες 2410 670840

ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

ΕΒΙΤΑ ΨΥΧΟΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ – ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΛΥΤΡΙΑ ΤΑΡΩ - ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΝΟΡΑΣΗ ΑΛΑΝΘΑΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ 901 5003075 EXTRA LINE 1,43 από σταθερό 901 6009488 EXTRA LINE 3,56 από σταθερό & σταθερό ΚΑΡΤΕΣ ΤΑΡΩ, Αριθμολογία, Ρέικι, διαλογισμός, Κα Πέπη. Μόνο με ραντεβού, Τηλ. 6994 400356 Πωλούνται ντουλάπια κουζίνας, χρώματος καφέ, 10μ. περίπου με νεροχύτη, κεραμικό, μπαταρία και πάγκο, σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6974371423

«ΚΕΤΕΡ» ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΤΑΡΩ Πρόβλεψη, έρευνα, κατεύθυνση. Μεταβολή και Προστασία Καταστάσεων σε θέματα Συναισθηματικά, Οικογενειακά, Επαγγελματικά κλπ. Ωροσκόπιο – Συναστρία Προώθηση θετικής ενέργειας- ενίσχυση Αύρας Ραντεβού : 6982528471 και Σαββατοκύριακα

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355 ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ REAL ESTATE ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΝΙΚ. ΤΣΙΚΜΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 55Α ΤΗΛ. 24210- 52597 ΚΙΝ. 6993286510 - ΑΛΥΚΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ,45 τ.μ. ΟΙΚΟΠΕΔΟ 123 τ.μ., 50 μ. ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΜΕΖΟΝΕΤΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ, 2 ΕΤΩΝ, 240 τ.μ., ΥΠΟΓΕΙΟ 80 τ.μ., ΑΥΛΗ 180 τ.μ., ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕ ΘΕΑ ΠΗΛΙΟ - ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ - ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ, ΠΑΛΑΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ 180 τ.μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 500 τ.μ., ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ, ΧΡΙΖΕΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ - ΔΥΑΡΙ, ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟ 45 τ.μ., ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ, ΓΚΛΑΒΑΝΗ 50 – ΕΡΜΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΗΛΙΝΑ, ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 90 τ.μ., ΑΥΛΗ 200 τ.μ., ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ος ΟΡΟΦΟΣ, 100 τ.μ. ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ, ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 176 - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 118 τ.μ., 1ος ΟΡΟΦΟΣ , ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ, ΙΩΛΚΟΥ 47 ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΗ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ 250 τ.μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, 2,5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΠΕΔΑ - ΜΗΛΙΝΑ, ΚΤΗΜΑ 10 ΣΤΡΕΜ. ΜΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ - ΚΑΤΗΓΙΩΡΓΗΣ, 8 ΣΤΡΕΜ., ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΑΛΥΚΕΣ 200 τ.μ. ΓΩΝΙΑΚΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 1.200 ΜΕΤΡΑ, ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΟΡΩΠΗ 5 ΣΤΡΕΜ., 50 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΡΑΘΟΣ 4 ΣΤΡΕΜ. ΜΑΛΑΚΙ 1.400 τ.μ. - ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ 1.480 τ.μ. ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 500 τ.μ. ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΕΓΟ 42 τ.μ. - ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ (1) ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΜΕ ΔΙΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ 365 τ.μ. - ΚΑΡΑΓΙΑΠΙ ΓΩΝΙΑΚΟ, ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ - 4.700 τ.μ. ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥΒΑΛΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΗΓΗ


24NEW.qxd

13-02-09

19:29

Page 1

ALPHA SYSTEMS BIO∆∂áπ∞ ™À¡£∂∆π∫ø¡ ∫√Àºøª∞∆ø¡ ™∆∂º∞¡√™ ∞¡∞™∆∞™√¶√À§√™ ˘‡ı˘ÓÔ˜ ˆÏ‹ÛÂˆÓ ∆¯ÓÈο ¯·Ú·ÎÙËÚÈÛÙÈο ¶ƒ√ºπ§ VEKA °∂ƒª∞¡π∫∏™ ¶ƒ√∂§∂À™∏™ ∂™ø∆∂ƒπ∫∞ ∂¡π™ÃÀª∂¡√ ª∂ £∂ƒª√°∞§µ∞¡π™ª∂¡√ Ã∞§Àµ∞ ¶∞Ã√À™ 1,5 Ãπ§π√™∆√À

∂ȉÈΤ˜ ÙÈ̤˜ ÁÈ· Â·ÁÁÂÏ̷ٛ˜ Î·È ÂÌfiÚÔ˘˜ M ÙËÓ ÂÁÁ‡ËÛË Ù˘ °ÂÚÌ·ÓÈ΋˜ ‚ÈÔÌ˯·Ó›·˜ Û˘ÓıÂÙÈÎÒÓ ÚÔÊ›Ï

¢π¶§√π À∞§√¶π¡∞∫∂™ ™À¡√§π∫√À ¶∞Ã√À™ 24 Ãπ§π√™∆ø¡ ª∏Ã∞¡π™ª√π °∂ƒª∞¡π∫∏™ ¶ƒ√∂§∂À™∏™ ¶√À ∞™º∞§π∑√À¡ ∆√ ∫√Àºøª∞ ¶∂ƒπª∂∆ƒπ∫∞

ª∂°∞§∏ ¶√π∫π§π∞ Ãøª∞∆ø¡ ∫∞π ™Ã∂¢πø¡ π¢∞¡π∫∞ °π∞ ¶∂ƒπ√Ã∂™ ∫√¡∆∞ ™∆∏ £∞§∞™™∞ ∫∞£ø™ ¢∂¡ ∂¶∏ƒ∂∞∑√¡∆∞π ∞¶√ ∆∏¡ ∞§ªÀƒ∞

µπ√∆∂áπ∞: ¡Â·fiψ˜ 4 (·Ú·χڈ˜ “see you”) µ√§√™ ∆∏§.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

¢∏ª∏∆ƒ∏™ ∞ƒµ∞¡π∆∏™ ∫Ô˘ÊÒÌ·Ù· PVC KOMMERLING ∫Ô˘ÊÒÌ·Ù· ·ÏÔ˘ÌÈÓ›Ô˘

∞¶√∫ƒπ∂™ 2009 °È· ¤Ó· ·ÏÏÈÒÙÈÎÔ ∫·ÚÓ·‚¿ÏÈ

™ÙÔ ™Ô˘ÊÏ›

19/2 ∞¶√°∂Àª∞∆π¡√ ∆™π∫¡√¶∂ª¶∆∏ ™∆√¡ ¶∞§∞π√ªÀ§√ º∞ƒ™∞§ø¡ 15/2 ª√¡√∏ª∂ƒ∏ °∂À°∂§∏ 21-22/2 ¢π∏ª∂ƒ√™ ¶∂∆ƒπ∆™π – ™∞¡∆∞¡™∫π 15/3 ª√¡√∏ª∂ƒ∏ ™∆∏¡ ∞£∏¡∞ ∞°. ∂πƒ∏¡∏ ÃÀ™√µ∞§∞¡∆√ – ∂ºƒ∞πª – ∫À¶ƒπ∞¡√™

4‹ÌÂÚË ·fi 27/2 ¤ˆ˜ 2/3 Ì ËÌȉȷÙÚÔÊ‹ ∞¡¢ƒπ∞¡√À¶√§∏ ∆√Àƒ∫π∞™ – ¢π¢Àª√∆∂πÃ√ ∞§∂•∞¡¢ƒ√À¶√§∏ – ∫∞ƒ¡∞µ∞§π ™∆√ ™√Àº§π ¢øƒ√ ∆√ ∞¶√∫ƒπ∞∆π∫√ °§∂¡∆π ª∂ ∑ø¡∆∞¡∏ ª√À™π∫∏ ∫∞π Ã√ƒ√ 230 ¢ÚÒ

£ˆÚ·ÎÈṲ̂Ó˜ fiÚÙ˜

3‹ÌÂÚË 28/2 ÂÒ˜ 2/3 µÀ∑∞¡∆π¡∏ √Ãπ¢∞ ¶§∏ƒ∂™ ¢π∞∆ƒ√º∏ °§∂¡∆π – Ã√ƒ√ 150 ¢ÚÒ 3‹ÌÂÚË 28/2 ¤ˆ˜ 2/3 µ√À§°∞ƒπ∞ – ™∞¡∆∞¡™∫π – ª.ƒπ§§∞ – ª¶§∞°∫√∂µ°∫ƒ∞¡∆- ª∂§¡π∫ ¢øƒ√ ∆√ º∞°∏∆√ ™∆∞ ª¶√À∑√À∫π∞ ª∂ °§∂¡∆π ∫∞π Ã√ƒ√ 130 ¢ÚÒ

∫·ÚÓ·‚¿ÏÈ ÛÙÔ ™Ô˘ÊÏ› ¶ÂÚÈÔÚÈṲ̂Ó˜ ı¤ÛÂȘ πˆÏÎÔ‡ 67 ∆ËÏ. 24210 70330 – 70795 ∫ÈÓ. 6978483941 µfiÏÔ˜

∞ÓÔ›ÁÂÈ Ì ‰·¯Ù˘ÏÈÎfi ·ÔÙ‡ˆÌ·

2·˜ ¡ÔÂÌ‚Ú›Ô˘ 45 – µfiÏÔ˜ ñ ∫ÈÓËÙfi : 6944 503271 –∆ËÏ – Fax : 24210 31946

Tƒ√ºπª∞ °∞´∆∞¡π¢∏™

Delivery

∫∞£∂ ª∂ƒ∞ ¶ƒ√´√¡∆∞ ™∂ ∆πª∂™ ™√∫!!

 °∞§∞ ºƒ∂™∫√ ∞°¡√ 1 §π∆ƒ√À

¢ÚÒ ÎÈÏfi º∂∆∞ °ƒ∂µ∂¡ø¡ ¶√¶ ‰Ô¯Â›Ô˘ ÎÈÏfi ¶∞ƒª∂∑∞¡∞ ∫ƒ∞¡∞ ITA§π∞™ ÎÈÏfi ™√§øª√™ ∫∞¶¡π™∆√™ 200gr 4,90 ∂§∞π√§∞¢√ 5 §π∆ƒ∞ ∂•∆ƒ∞ ¶∞ƒ£∂¡√ 19,90 §∞¢π ∂§π∞™ 5 §π∆ƒ∞ 14,50 ¢ÚÒ ∏§π∂§∞π√ 10 §π∆ƒ∞ 10,90 ∂§∞π√§∞¢√ ALTIS 5 §π∆ƒ∞ 19,90 ∂§π∂™ ¶∏§π√À ¶∞ƒ∞°ø°∏™ ª∞™ 2,80 ÙÔ ÎÈÏfi ¶ƒ√™√À∆√ GROUPO π∆∞§π∞™ 14,90 ÙÔ ÎÈÏfi

 °π∞√Àƒ∆π ÃÀª∞         

¶·Ï·Ì¿19

∆ËÏ. Delivery ª∂™√™

0,99 1,49 ÙÔ 4,90 ÙÔ 9,90 ÙÔ

µfiÏÔ˜ ÛÙÔÓ ÕÁÈÔ µ·Û›ÏÂÈÔ

Ã√¡√™

30

24210 ¶∞ƒ∞¢√™∏™

§∂¶∆∞

– ƒÔÏÏ¿ -∫Ô˘ÓÔ˘ȤÚ˜ – °Î·Ú·˙fiÔÚÙ˜

∞ÓÔȯٿ οı ‚Ú¿‰˘ ™¿‚‚·ÙÔ & ∫˘Úȷ΋ fiÏË Ì¤Ú· º¤ÙÔ˜ Ì·˙› Ì ÂÍ·ÈÚÂÙÈΤ˜ Á‡ÛÂȘ, ˙ÂÛÙfi ÂÚÈ‚¿ÏÏÔÓ Î·È Ì˘Úˆ‰È¿ ·Ó·Ì̤ÓÔ˘ Ù˙·ÎÈÔ‡

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 14-02-09

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you