Page 1

01 tNEW:Layout 1 13/3/2009 12:04 πμ Page 1

13 03 09 Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

αρ. φύλλου 535

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ

ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ-ΔΗΜΟΥ

Συζητήθηκε το νέο Διοικητήριο της ΝΑΜ στη Ν. Ιωνία

Ένα βήμα πιο κοντά ΠαπανδρέουΣημίτης σελ. 13

σελ. 11

ΛΟΥΚΕΤΟ

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ;

Προς επαναλειτουργία η γραμμή Βόλου-Συρίας;

σελ.9

σελ. 9

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μαύρο τοπίο στη Βιομηχανία του Βόλου

Τέλος στα σενάρια συνεργασίας Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ.

Σύγκρουση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική Ο κ. Κώστας Καραμανλής απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, λέγοντας δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με χώρους «που μας χωρίζουν μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές».

σελ. 15

Κατασχέθηκαν κρέατα και τσίπουρο από καταστήματα του Βόλου Πάνω από είκοσι κιλά αποψυγμένα κρέατα, που επρόκειτο να διατεθούν στους καταναλωτές ως φρέσκα και 60 κιλά τσίπουρο, που ήταν αποθηκευμένο σε πλαστικό δοχείο (προκαλώντας επικίνδυνες ενώσεις για καρκινογενέσεις), κατασχέθηκαν σε εστιατόρια του Βόλου

σελ. 9

«Αποσαφηνίστε την ιδιοκτησία στις Νηές» Την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αναφορικά με την επένδυση της «Golfing Developments» SA, στις Νηες του Δήμου Σούρπης, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, ο Νομάρχης Μαγνησίας.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΒ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της θαλάσσιας γραμμής Βόλου - Συρίας, θα εξεταστεί κατά την επίσκεψη του προεδρείου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στη χώρα της Μέσης Ανατολής, μετά από πρόσκληση της χώρας, από 30 Μαρτίου ως 3 Απριλίου.

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

1 2 3 4 5 6

Προτείνουν ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων Δυσμενές το α’ εξάμηνο του 2009 Μείωση της ζήτησης προϊόντων Πρόβλημα οι ακάλυπτες επιταγές Οι τράπεζες δημιουργούν κλίμα ασφυξίας Απαισιοδοξούν και περιμένουν κλιμάκωση της κρίσης σελ. 5

Για τους αναγνώστες της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Παρακαλούμε όσους συμπολίτες έχουν στην κατοχή τους ιστορικές φωτογραφίες του Βόλου με δικά τους ή συγγενικά πρόσωπα ή καρτ ποστάλ από τις αρχές του 20ου αιώνα και μέχρι σήμερα να επικοινωνήσουν μαζί μας. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσουν ώστε να αποτυπωθεί καλύτερα η ιστορία του Βόλου σ’ όλους τους τομείς όπως εργασία, εκπαίδευση, αθλητισμό, πολιτισμό, Εθνική Αντίσταση, Εμφύλιο, συνδικαλισμό, διασκέδαση, παιχνίδι κ.λπ. μέσα από τις σελίδες του Λευκώματος που ετοιμάζουν οι Εκδόσεις Καρεκλίδη. Επίσης στο λεύκωμα θα υπάρχει ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό κεφάλαιο με ανθρώπους που έζησαν τον 20ο αιώνα στο Βόλο και σ’ αυτό θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε όσους περισσότερους συμπολίτες δούλεψαν και πρόσφεραν στην περιοχή μας από οποιοδήποτε μετερίζι. Ολες οι φωτογραφίες θα επιστραφούν στους κατόχους. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 24210 85531

Με εκτίμηση Γιώργος Καρεκλίδης

Προτάσεις της ΝΑΜ για την κρίση στην οικοδομή Η κατά 30% φοροαπαλλαγή της συνολικής δαπάνης (εργασία και υλικά), η μείωση του ΦΠΑ από 19% σε 9% για δαπάνες ανακαίνισης και η άμεση και χωρίς καμία απολύτως γραφειοκρατία έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας, αποτελούν τις τρεις προτάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

σελ. 8

ΠΑΚΟΕ: Επικίνδυνα τα λύματα στον Παγασητικό σελ. 11


02:Layout 1 12/3/2009 11:13 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Παρασκευή

13 Μαρτίου

Β΄χαιρετισμοί Νικηφόρου Κων/πόλεως Χριστίνης μάρτυρος Ανατολή ηλίου 06.39 Δύση ηλίου 18.30

άποψη άποψη άποψη άποψη

Φρέσκα πράγματα….. Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα.

Θ

υμάται με περισσή συγκίνηση η στήλη, μέρες παλιές. Μέρες δεκαετίας του 1980, όταν ο Αντρέας έγραφε ιστορία, βγαίνοντας στο μπαλκόνι μαζί με το γλυκύτατο κοριτσάκι (τώρα πια κοτζάμ γυναίκα…) το ξανθό, το γαλανομάτικο, που πέρασε στην ιστορία σαν «αλλαγίτσα». Άλλωστε δεν μπορούσε να βρεθεί καλύτερο και πιο πετυχημένο σύμβολο της αλλαγής που ευαγγελιζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, από το μικρό και αθώο εκείνο κοριτσάκι…

Βομβιστής στα νιάτα του. Τηλεφωνητής στο Ι.Κ.Α κάποια στιγμή στη διάρκεια (και προς το τέλος) της τελευταίας του θητείας. Αλήθεια! Ποιος ξεχνάει τον κ Σημίτη να πιάνει θέση στο τηλεφωνικό κέντρο του Ι.Κ.Α. στην Αθήνα και να απαντά σε κλήσεις ασφαλισμένων οίτινες ευελπιστούσαν να κλείσουν ραντεβού με γιατρό; Αξέχαστο μας έχε μείνει…

Τα χρόνια πέρασαν, περάσαν και οι καιροί. Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.. Ο Ανδρέας, ένας από τους λίγους ηγέτες που στις μέρες μας φαντάζουν πλέον (ίσως και να είναι…) αναντικατάστατοι δεν είναι εδώ. Ούτε η Μελίνα της καρδιάς μας. Ούτε ο Γιώργος Γενημματάς.

Ο κ. Σημίτης της εποχής του γεύματος των 4, με τον Ανδρέα να δίνει μάχη για τη ζωή του στο Ωνάσειο. Ο κ. Σημίτης των Ιμίων και του Οτσαλάν.

Ο κ. Σημίτης με καταγεγραμμένη πορεία και θητεία στα ευρωπαϊκά πράγματα. Όποιος θυμάται, ότι θυμάται τέλος πάντων….

Στο δια ταύτα…. Ο Γιώργος Παπανδρέου πολύ σωστά πράττει και ανοίγει πόρτα και αγκαλιές στον κ. Σημίτη. Και ιστορικό στέλεχος είναι και πρώην πρωθυπουργός. Ώρα να γίνει προς χάριν της συσπείρωσης και πρώην διαγραμμένος….

Έχουν βέβαια μείνει (ζωή να έχουνε οι άνθρωποι…) αρκετοί από εκείνη την εποχή… Όπως ο κ.Σημίτης… Σχεδόν 3 τετραετίες πρωθυπουργός της Ελλάδας. Με λαμπρές σπουδές εν τη αλλοδαπή.

[KAIΡΟΣ]

Μαγνησία: 1…15 οC Βόλος: 7...15 οC. Αναμένονται αρχικά παροδικές συννεφιές και πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1…15 οC. Στον ΒΟΛΟ 7...15 οC.

Σωστές Δουλειές

Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

Και όμως! Ο κ. Σημίτης την έκανε την «ντρίπλα»! Δήλωσε Πασόκ ναι μεν, έως τελευταίας ρανίδας του αίματός το, αλλά και εντελώς αρνητικός στο να επιστρέψει στο «μαντρί». Τέτοια λύση ούτε ο Σολομών δηλαδή! Στην λογική του και μαζί και …μόνος!! ΜΑΓΝΗΣΙΑ

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1489: Αρχίζει η περίοδος της Βενετοκρατίας στην Κύπρο, που θα λήξει το 1571 με την κατάληψη της Μεγαλονήσου από τους Οθωμανούς. 1848: Εξέγερση των κατοίκων της Βιέννης τρέπει σε φυγή τον έως τότε πανίσχυρο υπουργό Εξωτερικών Μέτερνιχ, που διαφεύγει στην Αγγλία. 1922: Η Άγκυρα απορρίπτει το σχέδιο της ανακωχής, προτού η Ελλάδα εκκενώσει τη Σμύρνη και τη Θράκη. 1935: Πρωτοεισάγονται στη Μ. Βρετανία οι εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας οδήγησης Ι.Χ. αυτοκινήτου. 1976: Η Ευρώπη «δημιουργεί» το πρώτο (λογιστικό) νόμισμά της... Ονομάζεται ECU (Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα), δεν κυκλοφορεί στη φυσική μορφή του, αλλά αποτελεί τον πρόδρομο του Ευρώ. 1992: Ο Εγκέλαδος χτυπά την Ανατολική Τουρκία με 6,2 Ρίχτερ, προκαλώντας το θάνατο 570 ανθρώπων

Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης

Ο καθένας καλείται να βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους:

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς.

Εκτός πια κι αν ο κ. Σημίτης και ότι κουβαλάει πάνω του καλό ή κακό, αποτελεί κεφάλαιο ανανέωσης και «φρεσκαρίσματος» του Πασόκ και ως εκ τούτου, είναι καλό και συμφέρον να ηγηθεί του ευρωψηδελτίου του κόμματος…..

Φτάνει να μεταδίδει την σοφία του, τις βαθύ-

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Προστατέψτε το περιβάλλον

τατες γνώσεις του, το λαμπρό λογιστικό του ταλέντο, το οποίο καλά γνωρίσαμε τόσα χρόνια, την αδιαμφισβήτητη γνώση του περί της εξωτερικής πολιτικής και ότι άλλο διαθέτει από το σπίτι του. Σίγουρα με τέτοιες γνώσεις, εμπειρία και σοφία θα μπορεί να είναι χρήσιμος σε πολλά….

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

Παναγιώτης Ζήσης

ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Διαιτολογική υποστήριξη για

Παιδική Παχυσαρκία Σακχαρώδη Διαβήτη Νεφροπάθεια

Υπερλιπιδαιμία Καρδιαγγειακά Νοσήματα Αθλητές

ΣΚΥΡΟΥ 16 - ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ (3ος όροφος) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 20013, ΚΙΝ. 6972 863314 e-mail: pzisis@in.gr


03.qxd

12-03-09

18:22

Page 1

™∞ƒƒ∏™ °π∞¡¡∏™ ∂ª¶√ƒπ√ ∏/À – SOFTWARE -SERVICE

™. ™˘Ú›‰Ë 91 & 108 - µfiÏÔ˜ ÙËÏ. 24210 23432 , 20760 Ê·Í : 33291 www.sarris.gr e-mail : jsarris @hol.gr

ª∂ ∫∞£∂ ∂°Ãƒøª√ LASER ENA PC ¢øƒ√ ª∂ SAMSUNG CLP-300/315 ∆·¯‡ÙËÙ· 16 ·ÛÚfiÌ·˘Ú˜ / 4 ¤Á¯ÚˆÌ˜ ÛÂÏ›‰Â˜ ÙÔ ÏÂÙfi ∞Ó¿Ï˘ÛË ¤ˆ˜ 2400x600 dpi, ªÓ‹ÌË 32 ªµ, £‡Ú˜ ÂÈÎÔÈÓˆÓ›·˜ High Speed USB 2.0, §ÂÈÙÔ˘ÚÁÈÎfi ™‡ÛÙËÌ· Win 2000/XP/2003/Vista, Linux, Mac OS 10.3~10.5, ∆ÚÔÊÔ‰ÔÛ›· ¯·ÚÙÈÔ‡ ηۤٷ 150 ʇÏψÓ. ŒÍÔ‰Ô˜ ÷ÚÙÈÔ‡ 100 ʇÏÏ· fi„Ë Î¿Ùˆ. 1 ¤ÙÔ˜ ÂÁÁ‡ËÛË

¢øƒ√ PC FUJITSU-SIEMENS N320 INTEL CELERON 2,66MHZ 512MB DDR 40GB HDD DVD ROM , FDD 4XUSB, SERIAL, PARALLEL ¢IKTYO 10/100MBIT WINDOWS XP HOME GR 3 ¤ÙË ÂÁÁ‡ËÛË

∆πª∏ ¶∞∫∂∆√À: 250∂

(∏ ÙÈÌ‹ ÈÛ¯‡ÂÈ Âˆ˜ ÂÍ·ÓÙÏ‹Ûˆ˜ ÙÔ˘ ÛÙfiÎ & ÂÚÈÏ·Ì‚¿ÓÂÈ º.¶.∞. 19 %)

PLAYSYSTEMS ¶ø§∏™∂π™ MULTIMEDIA

πø∞¡¡∏™ ∫∞ƒ∞∫ø™∆∞™

∞ÍÈfiÈÛÙÔ service Î·È ·Ó·‚¿ıÌÈÛË fiÏˆÓ ÙˆÓ ·È¯ÓȉÔÌ˯·ÓÒÓ ∏ ª∂°∞§À∆∂ƒ∏ ™À§§√°∏ ¶∞πáπ¢πø¡ PS3 ∞¶√ 20 € XBOX . . . . . . . . . . . . . . . . 20 € GAMECUBE . . . . . . . . . . . . 5 € PLAYSTATION . . . . . . . . . . 5 € PLAYSTATION 2 . . . ·Ô 15 € GAME BOY ADVANCE . . .15 € DREAMCAST . . . . . . . . . . . 5 € PC . . . . . . . . . . . . . . . . ·Ô 5 €

∆Ô ÈÔ ÂÓËÌÂڈ̤ÓÔ Î·Ù¿ÛÙËÌ· ·È¯ÓȉÈÒÓ Û µfiÏÔ & ¡. πˆÓ›· ∫∂¡∆ƒπ∫√ ∫∞∆/ª∞ ª∞π∞¡¢ƒ√À 104 ¡.πø¡π∞ ∆∏§. FAX 2421086384 FAX 2421080839 Email: info-technology@otenet.gr

À¶√∫/ª∞ ª∞π∞¡¢ƒ√À 100 ¡.πø¡π∞ ∆∏§/FAX 2421083936 øÚ˜ ÏÂÈÙÔ˘ÚÁ›·˜: 9 .Ì. - 10 Ì.Ì.


04 topika:Layout 1 12/3/2009 11:14 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

τοπικά Έμπορος συνελήφθη με χασίς Έναν 35χρονο, κάτοικο Βόλου, καταστηματάρχη, συνέλαβαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, για κατοχή χασίς. Ο δράστης, συνελήφθη, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε να κατέχει μια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε χασίς, βάρους 10,8 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο 35χρονος με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Διατήρηση κληρονομιάς του Πηλίου Ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ με θέμα «Διατήρηση και προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομίας του Πηλίου» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο κ. Ν. Γκατζής. Όπως αναφέρεται «Η ληστρική εκμετάλλευση της γης που τσιμεντοποίησε και κατέστρεψε όλες σχεδόν τις μεγαλουπόλεις με το σύστημα της αντιπαροχής, τείνει να καταστρέψει το φυσικό πλούτο στο βουνό των Κενταύρων, να αλλοιώσει την αρχιτεκτονική πηλιορείτικη κληρονομιά και να μετατρέψει τους παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου σε πυκνώματα αστικών πόλεων». Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για την προστασία του Πηλίου .

Ο χορός της Ένωσης Περιπτερούχων Η Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Νομού Μαγνησίας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιήσει τον 24ο ετήσιο χορό στο κέντρο διασκέδασης «ΣΟΥΙΠΑΣ ΠΑΛΛΑΣ» το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 22.00. Με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, πολλά δώρα και πολλές εκπλήξεις.

«Άτολμη και πρόχειρη η μελέτη του Ρυθμιστικού» Όπως χαρακτηρίστηκε από τους δημάρχους, στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ

A

τολμη, πρόχειρη και εκτός τόπου και χρόνου χαρακτηρίστηκε από τους δημάρχους και κοινοτάρχες που πήραν μέρος στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ η μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Επίσης διαπίστωσαν λάθη και παραλείψεις, ενώ εξέφρασαν το παράπονο καθώς οι μελετητές δεν ήρθαν σε επαφή μαζί τους προκειμένου να καταγράψουν στοιχεία και τις απόψεις τους. Αποφασίστηκε ωστόσο μέχρι τις αρχές Απριλίου, η ΤΕΔΚ να συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις και παρατηρήσεις των Δήμων και στη συ-

Παρουσιάζεται η μελέτη πηγών της ρύπανσης στο Βελεστίνο Η μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τον προσδιορισμό των πηγών σωματιδιακής ρύπανσης ΡΜ10 στο Δήμο Φερών, θα παρουσιαστεί στις 6.30 σήμερα το απόγευμα στο Βελεστίνο. H εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης, η οποία εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της ΝΑΜ και του Δήμου Φερών», θα γίνει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βελεστίνου «Ρήγας Βελεστινλής». Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν οι βουλευτές, ο πρύτανης , τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, καθηγητές του Π.Θ., οικολογικές οργανώσεις κ.α.

εκπονούν για διάφορα ζητήματα οι ΟΤΑ, αλλά και τα επιχειρησιακά σχέδια. Οι ενστάσεις Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της, το Ρυθμιστικό παρουσιάζει λάθη στην χάραξη του περιφερειακού, στην αποτύπωση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου, δεν αποτυπώνονται σωστά οι περιοχές με διάσπαρτη οικιστική δόμηση, ενώ τα σχέδια πόλης τοποθετούνται με βάση το παλιό Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Επίσης, δεν αντιμετωπίζεται η βιομηχανική δραστηριότητα, οι εγκαταστάσεις εκτός

ΖΟΕ και δεν καταγράφονται οι ιδιοκτησίες Δήμων σε περιοχές εκτός ευθύνης τους. Ακόμη, όπως είπε, το Ρυθμιστικό Σχέδιο δεν ασχολείται με τον περιφερειακό του Βόλου ως οικονομικό άξονα ούτε με περιβαλλοντικά ζητήματα στους οικισμούς του Πηλίου, με την εκτός σχεδίου και αυθαίρετη δόμηση στο Πήλιο, ενώ δεν εξετάζει στα εναλλακτικά του σενάρια το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της ΑΓΕΤ και μεταφέρει όλες τις οχλούσες βιομηχανικές δραστηριότητες στον Αλμυρό, χωρίς να λάβει υπόψη του την τοπική κοινωνία Ο δήμαρχος Αλμυρού Ευ.

Χατζηκυριάκος έθεσε ζήτημα αντίδρασης απέναντι σε ένα Ρυθμιστικό που όπως είπε «βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου» και ζήτησε από τον επικεφαλής του προγράμματος Δήμο Βόλου, να αναλάβει πρωτοβουλίες. Ο αντιδήμαρχος Βόλου Γ. Δανηλόπουλος δήλωσε ότι ο Βόλος είναι ένας από τους 12 Δήμους που μετέχουν στο Ρυθμιστικό και τόνισε ότι στις 30 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο έχουν κληθεί οι μελετητές και εκπρόσωποι του ΥΠΕΧΩΔΕ για να ακούσουν τις θέσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Υπογραφή προγραμματικών για την Ψηφιακή Κοινότητα

Αναβλήθηκε η δίκη Μπέου εναντίον Φώτη

Από το Δ. Βόλου με δημιουργία web tv, διαχείριση κυκλοφορίας, τηλεφροντίδα κ.λ.π.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2009 θα εκδικαστεί η αγωγή που είχε καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμηση ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος κατά του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Φώτη.

Α

πόφαση για την υπογραφή πέντε προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δήμου Βόλου και Δήμου Τρικκαίων, για έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Ψηφιακής Κοινότητας, πρόκειται να λάβει τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Οι προγραμματικές αφορούν στη δημιουργία WEB TV ενημερωτικού περιεχομένου για τους πολίτες, σε διαπεριφερειακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής συμμετοχής, στην εγκατάσταση δημοσίων σημείων πρόσβασης και ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλής διαδραστικότητας και ψηφιακού περιεχομένου για τους 11 Δήμους της Ψηφιακής Κοινότητας, στο ενιαίο σύστημα κυκλοφορίας σε αστικό περιβάλλον και στον εξοπλισμό και την οργάνωση παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας ασθενών με χρόνια νοσήματα. Σε ότι αφορά στη διαπεριφερειακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής συμμετοχής, κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και λειτουργία μιας πύλης ανάλογης με το e-dialogos που λειτουργεί στο Δήμο Τρικκαίων, που θα ενσωματώνει νέες και καινοτόμες υπηρεσίες με απώτερο σκοπό την ηλεκτρονική συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο των 11 Δήμων της ψηφιακής Κοινότητας. Δημιουργία WEB TV Η δημιουργία WEB TV αφορά στην Εγκατάσταση και Παραγωγική Λειτουργία WebTV για τους Πολίτες Ενημερωτικού Περιεχομένου στους 11 Δήμους της Ψηφιακής Κοινότητας. Μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης, βελτιώνεται η ποιότητα των υπηρεσιών των 11 Δήμων, και ειδικότερα επιτυγχάνεται η διάχυση χρήσιμης κοινωφελούς πληροφορίας προς το σύνολο των πολίτών τους. Με ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλής διαδραστι-

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 – Κυριακή βράδυ 65€ Προσφορά το γεύμα • ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ Κυριακή μεσάνυχτα 12.30 – Τρίτη βράδυ 22/3 έως 24/3 Προσφορά 60€ • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 21-25/3 5 ημ. αναχ. 6 π.μ. • ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1-3/5 ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΝ. ΡΙΛΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ • ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-8/5 ημ. 7 • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 21/5 – 31/5 ημ. 11 ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ , ΑΡΝΙΑ κ.λπ) • ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΜΟΝ. ΡΙΛΑ 17/4 Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.30 μεσάνυχτα – 20/4 3 ημ. • ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ 17-20/4 4 ημ. Επίσκεψη και στα τρία πόδια 220€

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

νέχεια να καταρτιστεί μια ενιαία πρόταση η οποία θα υποβληθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ.. Ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Θωμάς Παπαευθυμίου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έγινε καλή δουλειά. Το μελετητικό γραφείο δεν συνεργάστηκε με τους Δήμους», ενώ τις γενικές αρχές και την ανάγκη εκπόνησης του Ρυθμιστικού παρουσίασε ο κ. Αναστ. Στρατηγόπουλος. Η πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κ. Γραμματή Μπακλατσή μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ρυθμιστικού είναι σε λάθος κατεύθυνση αφού δεν έχει λάβει υπόψη του τις μελέτες που

κότητας θα δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να κάνουν χρήση του διαδικτύου και θα παρέχεται μια ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής. Επίσης θα δημιουργούνται πόλοι προώθησης των τεχνολογιών που θα στοχεύουν στη βελτίωση των δεικτών ευμάρειας και της καθημερινότητας των πολιτών. Διαχείριση κυκλοφορίας Το ενιαίο σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας σε αστικό περιβάλλον για την πληροφόρηση των πολιτών στοχεύει να βοηθήσει τους Δήμους να αντιμετωπίσουν συντεταγμένα το κυκλοφοριακό πρόβλημα, μοιραζόμενοι τις υποδομές, την πληροφορία, αλλά κυρίως αναπτύσσοντας κοινό σύστημα διαχείρισης προκειμένου να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας. Τηλεφροντίδα Τέλος το έργο που αφορά στον εξοπλισμό και στην οργάνωση ενός ολοκληρωμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κέντρου τηλεφροντίδας ασθενών με χρόνια νοσήματαπου θα αποτελέσει κόμβο εξυπηρέτησης των 11 Δήμων της Ψηφιακής Κοινότητας. Όπως προβλέπεται στη σύμβαση ο Δήμος Βόλου θα εξοπλίσει με συσκευές φορητής βιολογικής τηλεμετρίας υφιστάμενες υποδομές και θα εξυπηρετείται από γιατρούς συμβεβλημένους με τις δημοτικές υπηρεσίες υγείας καθώς και με συμβεβλημένα με το πρόγραμμα νοσοκομεία.Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των πέντε παραπάνω έργων ανέρχεται στο ποσό των 13.552.207 ευρώ.

Διασύνδεση και επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του ΔΙΕΚ Γέφυρα επικοινωνίας με ειδικό γραφείο του Ινστιτούτου

Τ

ο Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου, στα πλαίσια της καταξιωμένης και πετυχημένης πορείας που έχει στο τομέα της κατάρτισης, δημιούργησε το Γραφείο Διασύνδεσης και Επαγγελματικής Αποκατάστασης, με σκοπό τη καλύτερη εξυπηρέτηση των σπουδαστών και αποφοίτων του Ινστιτούτου. Απώτερος σκοπός είναι η ομαλή σύνδεση των πτυχιούχων από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας, αποτελώντας ένα νέο θεσμό που έχει ως πρωταρχικό του στόχο, να προετοιμάσει και να προσανατολίσει σωστά τους σπουδαστές και αποφοίτους του Δ.Ι.Ε.Κ. Για το λόγω αυτό, το προσωπικό του Γραφείου Διασύνδεσης επισκέπτεται και έρχεται σε επαφή με επιχειρήσεις και οργανισμούς του νομού και γενικότερα της περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, ενημερώνοντας τους για το Ινστιτούτο και τις ειδικότητες του, ενώ παράλληλα, προβάλλει τους αποφοίτους και σπουδαστές του με

4

σκοπό την κάλυψη αναγκών των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα, συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τους εργοδοτικούς οργανισμούς της χώρας μας (προφίλ, οργανωτική δομή, δραστηριότητες, ειδικότητες που απασχολούν), τους επαγγελματικούς φορείς και τους συλλόγους. Συνεργάζεται με της επιχειρήσεις και της εταιρείες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, 10.00π.μ. – 15.00μ.μ. Ενώ σύντομα, θα λειτουργήσει και ειδικός χώρος στην ιστοσελίδα του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, που θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις Δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης. Όπως τόνισε η Πρόεδρος κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του ΔΙΕΚ, για τους σπουδαστές και αποφοίτους του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, για όλες τις δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες στην Αθήνα, ωστόσο ύστερα από αίτημα του δικηγόρου του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, ζητήθηκε και δόθηκε αναβολή για την παραπάνω ημερομηνία. Η κατηγορία εις βάρος του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ είναι συκοφαντική δυσφήμηση από την οποία αξιώνει το ποσό των 80.000 ευρώ και αποδόθηκε μετά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Νομαρχιακή και καταφερόταν κατά του κ. Μπέου για την επίθεσή που είχε κάνει το περασμένο Φθινόπωρο εναντίον της δημοτικής αρχής Βόλου, αλλά και των τοπικών φορέων. Σημειώνεται ότι μάρτυρες υπεράσπισης του Γ. Φώτη, προτάθηκαν αυτοβούλως ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Καρτάλης και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και στέλεχος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Παντ. Πελεκάνος.

«Καυτό» θέμα το Κοιμητήριο στο Δ.Σ. Βόλου Οι εξελίξεις που υπάρχουν στο Σύνδεσμο του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Βόλου και Νέας Ιωνίας, θα απασχολήσουν τη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαρτίου . Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 2:30 μ.μ. θα συζητηθεί επίσης το θέμα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων και θα γίνει κατανομή των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συζήτηση ζητείται και στη Ν. Ιωνία Θέμα ημερήσιας διάταξης για τη συζήτηση των προβλημάτων στο Κοιμητήριο και την αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, βάζει ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας για την Αναγέννηση της Ν. Ιωνίας» Μάκης Μπαλλής. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων , «ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να κλείσει το άνοιγμα του 2008, απλώς μεταθέτει το πρόβλημα για επανεμφάνισή του οξύτερο μέσα στην τρέχουσα χρονιά.


05 topika:Layout 1 12/3/2009 11:15 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

τοπικά

Η κρίση πλήττει τις τοπικές βιομηχανίες … Σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μεταξύ των βιομηχανιών Προτείνουν λύσεις, δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν απολύσεις , αλλά ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

Η

κρίση στην διεθνή οικονομία και η σταδιακή προσχώρηση σ΄ αυτή και της ελληνικής, έχει αρχίσει να πλήττει και τον εγχώριο παραγωγικό κορμό, όπως τονίζεται στα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μεταξύ των βιομηχανιών. Οι επιχειρήσεις, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκαν σε ένα νέο, αρνητικό περιβάλλον, με τα χαρακτηριστικά των αγορών να ανατρέπονται ριζικά, τις πιέσεις να εντείνονται και την αβεβαιότητα να κυριαρχεί. Εξαίρεση αποτελούν οι επιχειρήσεις εκείνες, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον κατασκευαστικό κλάδο, οι οποίες βρέκαταστάσεις σε θηκαν πίεσης της ζήτησής τους πριν από το 2008. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος επιδιώκοντας να αποτυπώσει την κατάσταση που επικρατεί στην βιομηχανία της περιφέρειας ευθύνης του διενήργησε έρευνα σε ένα επιλεγμένο δείγμα 183 επιχειρήσεων, που αποτελούν κάτι λιγότερο από το 50% της δύναμής του, των Νομών της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος, το διάστημα από 2 Φεβρουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου 2009. Τα συμπεράσματα Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με ερωτηματολόγιο

Οικονομικές απώλειες το α΄ εξάμηνο, μείωση ζήτησης και δύσκολη πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης εντοπίζουν οι επιχειρήσεις πολλαπλών ερωτήσεων, και τα βασικά της συμπεράσματα είναι τα εξής: 1. Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι βιώνουν χαρακτηριστικά της κρίσης, εν τούτοις, στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν επιλέγουν λύσεις που αφορούν σε μείωση του προσωΑντίθετα, τους. πικού οι λύσεις, προκρίνουν οποίες, υποβοηθούν την διατήρηση των θέσεων απατις μέσω σχόλησης, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. 2. Οι επιχειρήσεις, με βάση τις παραγγελίες τους αλλά και τις συμπεριφορές των αγορών εκτιμούν ότι κατά το α΄ εξάμηνο του 2009 θα καταγράψουν οικονομικές και παραγωγικές επιδόσεις δυσμενέστερες από εκείνες του 2008, γεγονός που επιβεβαιώνει το αρνητικό κλίμα, που ήδη έχει αρχίσει να εγκαθίσταται στην μεταποιητική κοινότητα. 3. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπί

ζουν οι επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη ένταση είναι η μείωση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά, την οποία υφίστανται και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις στις διεθνείς αγορές. 4. Ο βασικός κανόνας της αγοράς, που είναι η εμπιστοσύνη έχει αρχίσει να αλλοιμε σοβαρά, ώνεται δεδομένο ότι τόσο οι ακάλυπτες επιταγές όσο και η μη ανταπόκριση των πελατών των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις τους στρεβλώνουν το περιβάλλον και τους όρους των συναλλαγών. Η κατάσταση αυτή επιτείνει την αβεβαιότητα και περιορίζει ακόμη περισσότερο τις συναλλαγές. 5. Η πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης έχει καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, αφού πλέον το πιστωτικό σύστημα περιορίζεται σε επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, δημιουργώντας συνθήκες, ακόμη και ασφυξίας στις επιχειρήσεις και στην αγορά. 6. Η πλήρης απαισιοδοξία των επιχειρήσεων διατυπώνεται όταν εκτιμούν για την ένταση της κρίσης στο αμέσως επόμενο διάστημα, την οποία την περιγράφουν ως εντονότερη απ΄ ό,τι είναι σήμερα, γεγονός που αποτελεί και την κατακλείδα του ισχύοντος κλίματος μεταξύ των επιχειρήσεων. Οι προτάσεις των επιχειρήσεων Οι προτάσεις των επιχειρήσεων, κινούνται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων

IONIS TOURS ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΜΑΣ... - ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ 16-20/04 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

- ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 4 ΗΜΕΡΕΣ 17-20/04 ATHENA PALLAS VILLAGE ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5* ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ

-ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ 6 ΗΜΕΡΕΣ 15-20/4 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

- ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 5&4 ημέρες αναχωρήσεις 16/04 & 17.04 Συνεχίζουμε μια παράδοση 21 χρόνων στο ίδιο ξενοδοχείο, με ανεπανάληπτες παροχές, που τις έχουν ήδη απολαύσει περίπου 4.000 Βολιώτες! Οι μπουφέδες στα όρια της σπατάλης!

- ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 6 ημέρες 16-21/04 ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΝΩΣΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

- ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ DUBAI 5 ΗΜΕΡΕΣ 16-20/04 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ EMIRATES

- ΠΑΣΧΑ ΠΑΡΓΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 17-20/04 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

- ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 8 ΗΜΕΡΕΣ 16-23/04 ΚΑΙΡΟ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5* ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

- ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ 17-20/04 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

- ΑΘΗΝΑ 2ΗΜΕΡΕΣ 25-26/4 ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ – «ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ» ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ & ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ABU DHABI ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ 4Χ4

- ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ 11-14/04 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ! - 21/04 ΗΜΕΡΕΣ 5 ΠΡΑΓΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 309€ - 21/04 ΗΜΕΡΕΣ 6 ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 379€ - 21/04 ΗΜΕΡΕΣ 6 ΒΙΕΝΝΗ - ΒΕΝΕΤΙΑ 369€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20 ΤΗΛ.: 24210 34712-39840

τους μεσοπρόθεσμα και επιδιώκουν να αποκαταστήσουν ένα μέρος, έστω, της εύρυθμης λειτουργίας τους. Πρώτη πρόταση είναι η παρέμβαση του κράτους με εγγυήσεις του προς το πιστωτικό σύστημα, ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη ρευστότητα. Δεύτερη πρόταση είναι η εξόφληση από το κράτος των οφειλών του από δημόσια έργα, προμήθειες υλικού υγείας, αναλώσιμων υλικών, επιχορηγήσεων του αναπτυξιακού νόμου και επιστροφή του ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Τρίτη πρόταση είναι η βελτίωση των όρων συμμετοχής στο ΤΕΜΠΜΕ, ώστε διαφοροποιούμενων των κανόνων επιλεξιμότητας (κερδοφορία, απασχόληση, κύκλος εργασιών, κλάδοι μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενή τομέα) να αποκτήσουν περισσότερες επιχειρήσεις πρόσβαση σ΄ αυτό. Τέταρτη πρόταση είναι η άμεση ενεργοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε εκείνες τουλάχιστον που αναλλοίωτα διατηρούν ακόμη τα σχέδιά τους για εκσυγχρονισμό να τα υλοποιήσουν. Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, οι επιχειρήσεις παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν επιλέγουν ως πρώτη λύση τις απολύσεις. Αντιθέτως, με αίσθημα ευθύνης και εκτιμώντας ότι ένας από τους πολυτιμότερους παράγοντες της επιχείρησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, επιθυμούν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα διατήρησής του, επιλέγοντας μορφές ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Σημειώνεται ότι η έρευνα αυτή θα επαναληφθεί το επόμενο εξάμηνο για να διαπιστωθούν τυχόν μεταβολές. Οι προοπτικές … Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων όλων των κλάδων προβλέπει για το πρώτο εξάμηνο του 2009, χειρότερες τις επιδόσεις του έναντι εκείνων που σημείωσε το προηγούμενο έτος. Δυσμενέστερες είναι οι προβλέψεις των κλάδων των κεφαλαιουχικών, και ακολουθούν εκείνες των ενδιάμεσων αγαθών. Εντοπισμός προβλημάτων Κυρίαρχο πρόβλημα για όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων, είναι η μείωση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά. Το αμέ-

5

σως επόμενο πρόβλημα είναι η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, οι οποίες για τις επιχειρήσεις δεν περιορίζονται στο μέγεθος των επιταγών που σφραγίζονται και το οποίο είναι ούτως ή άλλως οδυνηρό, αλλά επεκτείνεται και στις επιταγές εκείνες που όταν διαπιστώνεται ότι είναι ακάλυπτες αντικαθίστανται με νέες, με την ελπίδα, ότι κάποια στιγμή θα καλυφθούν. Το μέγεθος των αντικαθιστόμενων επιταγών εκτιμάται ότι προσεγγίζει το μέγεθος των καταγεγραμμένων ως οριστικά ακάλυπτων. Την καταγεγραμμένη αβεβαιότητα επιτείνει ακόμη περισσότερο η αδυναμία των επιχειρήσεων να εξυπηρετήσουν τα προγράμματά τους λόγω της αδυναμίας τους να έχουν πρόσβαση σε ικανοχρηματοδότηση ποιητική μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Προτάσεις για λύσεις Ως πρώτη πρόταση που προκρίνουν, είναι η μεσολάβηση του κράτους με εγνα ώστε γυήσεις, εξασφαλίσουν την δυνατότητα άντλησης τραπεζικών κεφαλαίων. Είναι εντυπωσιακό, ότι ως δεύτερη πρόεπιχειρήσεις οι ταση επιλέγουν την εξόφληση των χρεών του κράτους προς την αγορά, που αφορούν σε ολόκληρους κλάδους ή και σε μεγάλες ομάδες δραστηριοτήτων. Στις υψηλές θέσεις των προτάσεων των επιχειρήσεων βρίσκεται η βελτίωση των στο συμμετοχής όρων ΤΕΜΠΜΕ. Είναι παρήγορο το γεγονός, ότι ένα σημαντικό ποσοστό όλων των κλάδων σχεδιάζει επενδύσεις και θεωρεί ότι η άμεση ενεργοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα υποβοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Απασχόληση Τέλος, είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα στοιχεία των προτάσεων των επιχειρήσεων, σε ό,τι αφορά στην απασχόληση. Κατ΄ αρχήν, η πρώτη εντύπωση είναι ότι και στις τέσσερις κατηγορίες προτάσεων οι επιχειρήσεις, προς το παρόν, είναι αρκετά ψύχραιμες και δεν πιστεύουν ότι την λύση θα την δώσει η μείωση των θέσεων εργασίας. Ασφαλώς, υπάρχει ένα αρκετά εμφανές ποσοστό που δηλώνει ότι η κατάστασή του είναι τέτοια, που στις επόμενες επιλογές του είναι και η προσφυγή σε απολύσεις. Όμως, σε καμία περίπτωση, μετά τα όσα έχουν προαναφερθεί, δεν προκύπτει ότι η κρίση είναι το «άλλοθι των εργοδοτών» για να μειώσουν θέσεις εργασίας. Εκτιμήσεις για ένταση της κρίσης Τέλος οι επιχειρήσεις καταθέτουν τις εκτιμήσεις τους για το κατά πόσο η κρίση θα είναι ή όχι εντονότερη στο άμεσο μέλλον. Η πλειοψηφία θεωρεί ότι θα είναι εντονότερη και άρα ότι τα προβλήματα, που πρόκειται να αντιμετωπίσουν είναι μπροστά.

Υπό την απειλή λουκέτου τέσσερις εταιρείες μετάλλου; Σύμφωνα με το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας Υπό την απειλή λουκέτου βρίσκονται τέσσερις επιχειρήσεις μετάλλου της Μαγνησίας, ενώ την ίδια στιγμή το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Μαγνησίας, «Μήτσος Παπαρήγας», ζητάει να υπάρξει ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, με στόχο την αντεπίθεση στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι.

400 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους

Όπως επισήμανε σε συνέντευξη ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γιώργος Ρούσσας, σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά τη δημοσιότητα, 400 εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, έχασαν ήδη τη δουλειά τους στη Μαγνησία, ενώ στον κλάδο του μετάλλου, κινδυνεύουν να κλείσουν τέσσερις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 300 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, οι επιχειρήσεις αυτές είναι η ΒΙΟΣΩΛ, η οποία δίνει υποχρεωτικές άδειες η εργαζόμενους, στους ΚΟΝΤΙ, η οποία εδώ και έξι μήνες σταμάτησε να παράγει προϊόν, η ΒΜΤ αντιμετωπίζει άμεσα πρόβλημα, καθώς και η επιχείρηση ΚΑΝΑΚΗΣ που οφείλει σχεδόν 60.000 ευρώ σε 37 εργαζόμενους, ενώ προχθές έγιναν απολύσεις στη ΣΤΑΛΚΟ. Ο κ. Ρούσσας αναφέρθηκε «στην αδράνεια και στην αδιαφορία που επέδειξαν κάποια σωματεία», αναφέροντας ότι κανένα σωματείο δεν ανταποκρίθηκε σε πρωτοβουλία του Συνδικάτου να γίνει ευρεία σύσκεψη, με σκοπό να συζητήσουν και να συντονίσουν τα βήματά τους, πρώτα για την αντιμετώπιση της μετακύλισης της οικονομικής κρίσης στους εργαζομένους που παρουσιάζεται με απολύσεις, πάγωμα μισθών, ανασφάλεια και άλλες συνέπειες αλλά και να συντονίσουν την στάση υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους, να απαιτήσουν την δραστική αύξηση των μισθών, των συντάξεων, την αύξηση δαπανών για την υγεία, παιδεία και άλλες κοινωνικές παροχές. Ο κ. Ρούσσας κάλεσε τους μεταλλεργάτες να προχωρήσουν σε ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος . Ο αντιπρόΣυνδικάτου του εδρος Βασίλης Λινάρδος, τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης, αλλά και να δουν σοβαρά το ζήτημα και οι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής και τα Νομαρχιακά και τα Δημοτικά Συμβούλια, ώστε να μην δίνονται έργα σε εργολάβους, αλλά να γίνονται με αυτεπιστασία έτσι ώστε να τονωθεί η απασχόληση στην περιοχή.


06 topika:Layout 1 12/3/2009 11:15 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

τοπικά

Ο τέλειος άντρας, ο άνδρας ο σωστός που στο σαλόνι, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια για το που θα τοποθετήσετε το σκρίνιο που θα πάρετε προίκα από την γιαγιά; Για να σοβαρευτούμε λίγο.

Της Κατερίνας Καρεκλίδου

Τ

-

ν ς ν , -

ι έχετε πάθει βρε γυναίκες πλέον; Είτε με φίλες μου συζητάω, είτε παρακολουθώντας τηλεόραση, είτε διαβάζοντας γυναικεία περιοδικά το ίδιο παραμύθι. Όλες αναζητούν τον τέλειο άνδρα, τον ιδανικό, τον κύριο, τον έναν και μοναδικό, τον ακαταμάχητο. Καλά πλάκα κάνετε; Μήπως νομίζετε ότι ψάχνετε για να βρείτε το ιδανικό σπίτι όπου έχετε σχεδιάσει στο μυαλό σας πως θα είναι η κρεβατοκάμαρα, τι θα μπει και

Είναι εξωφρενικό αλλά συμβαίνει πολλές γυναίκες να πλάθουν στην φαντασία τους ακόμη και το πώς θέλουν να είναι τα μαλλιά του, τι νούμερο παπούτσι θα φοράει, πόσες τρίχες θα έχει και που, πώς να είναι οι γωνίες του προσώπου του, πως θα ακούγεται η φωνή του και έτσι ξεκινούν τα λάθη και οι εξ αρχής τελειωμένες σχέσεις. Πότε θα καταλάβουμε ότι τους άνδρες δεν τους αναζητούμε όπως τα προϊόντα με την λίστα που πάμε στο σούπερ μάρκετ, κάτσε να γράψω τα προτερήματα και

μύτη, αραιά δόντια, φοράει γυαλιά, αν είναι ψηλός και άχαρος, αν δεν ντύνεται και με την τελευταία λέξη της μόδας, αν μένει σε ένα διαμέρισμα 2Χ3 και την βγάζει με τα απολύτως απαραίτητα; Αν αυτός είναι ο ιδανικός άνδρας για σένα τότε ναι πίστεψε με θα είσαι ευτυχισμένη. Έλεος πια με όλους αυτούς τους ντυμένους με Armani από πάνω μέχρι κάτω, το Ray ban γυαλί, το χαμόγελο της Golgate, με το τέλειο σώμα και τα γαλάζια μάτια που όταν ανοίξει το στόμα του να μιλήσει ψάχνεις την πόρτα για να φύγεις. Όπως είπα και στην Τζούλια, τον ιδανικό άντρα θα τον καταλάβεις από την πρώτη στιγμή. Θα πεις αυτός είναι. Καλή επιτυχία…

βγαίνω στην πηγαιμό για να τον βρω. Μπορεί και εγώ να τον θέλω μελαχρινό, ψηλό, με γυμνασμένο σώμα και είναι δικαίωμα της καθεμιάς να επιθυμεί ότι θέλει αλλά μήπως έχετε σκεφτεί πόσοι ψηλοί, μελαχρινοί και ωραίοι περνούν από μπροστά σας καθημερινά και δεν τους έχετε ρίξει ούτε ένα βλέμμα; Προσωπικά το θέμα δεν είναι ούτε πως μοιάζει, ούτε τι λεφτά βγάζει, ούτε πόσα μεταπτυχιακά έχει κάνει. Για μένα σημασία έχει να μιλάει στην ψυχή μου όταν πρέπει. Και να μην έχεις αμφιβολία ότι ο μικροκαμωμένος τύπος στο φούρνο ή ο καφετζής της γειτονιάς μπορεί να μιλήσει στην ψυχή σου. Τι σημασία έχει αν είναι χοντρός, με μεγάλη

Η ΝΑΜ αγωνίζεται, θέτει όρους, πιέζει…

Π

ιστεύω ότι όλοι ομονοούμε στην εκτίμηση ότι η δημόσια και ελεύθερη διαβούλευση είναι η ουσία της τοπικής δημοκρατίας. Και νομίζω ότι με τέτοιου είδους πρακτικές μπορούμε να διορθώνουμε και τα λάθη μας. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι είμαστε αλάθητοι. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που προσπαθούμε να προωθήσουμε τέτοιες διαδικασίες. Είναι ένας τρόπος πολιτικής επανόρθωσης και επαναφοράς μας στη σωστή πορεία. Και αυτό το λέω γιατί η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, των μεγάλων αλλά και των μικρότερων, δεν πρέπει να γίνεται, σε καμία περίπτωση, «στα μουλωχτά». Είναι αλήθεια ότι για να έχει τύχη, «να πιάσει» τόπο ένα σχέδιο στην τοπική κοινωνία, θα πρέπει να συναντά την επιδοκιμασία των πολιτών. Θα μπορούσα αν θέλετε να πράξω όπως έπραξαν και οι προκάτοχοί μας. Θυμίζω: Το 2005 εκδόθηκε η πρώτη απόφαση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με την οποία επετράπη η εκποίηση του ελαιοπερίβολου. Μάθατε τίποτα τότε; Όχι! Λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 2005 υπήρξε το έγγραφο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την προέγκριση του έργου βασισμένο στο πρακτικό της ΝΕΧΩΠ. Πήρε κανένας «μυρωδιά» τότε γι’ αυτό που συνέβη; Όχι! Δεν ήμασταν ενημερωμένοι, είπαν πιο πριν πολίτες της περιοχής. Αλήθεια, που ήταν τότε εκείνοι από τις παρατάξεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου που αντιδρούν σήμερα στο γκολφ και τα ιδιοκτησιακά; Που ήταν εκείνοι όταν έπαιρνε τις πρωτοβουλίες η Νομαρχία, όταν εμείς μιλούσαμε για πράσινη επένδυση, όταν ζητούσαμε γνωμοδοτήσεις επιστημονικών και οικολογικών φορέων για να δούμε σε ποιες κατευθύνσεις πρέπει να βαδίσουμε; Τα είχατε μήπως ξαναδεί αυτά στην περιοχή σας; Είχατε ξαναδεί τέτοιες αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όπου εμπλέκονταν όλοι οι οικολογικοί φορείς της χώρας και μπορούσαν να γνωμοδοτήσουν για επενδύσεις; Τι έκαναν λοιπόν τότε, όσοι ξιφουλκούν σήμερα κατά αυτής της πρωτοβουλίας; Αντί να επαινούν αυτή την πρωτοβουλία που τους δίνει το δικαίωμα να συνδιαμορφώσουν άποψη μέσα από ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες, κάποιοι την ψέγουν. “Αγρόν ηγόραζαν” τότε, οι σημερινοί κατήγοροι. Αδιαφορούσαν και αγνοούσαν. Τώρα που θέσαμε το ζήτημα, τώρα ξύπνησαν. Αυτή τη στιγμή, όμως, θέλουμε

Από την καταληκτική τοποθέτηση του Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια, στη συνεδρίαση των Νομαρχιακού και Δημοτικού συμβουλίων στη Σούρπη, για την επένδυση στις Νηές να επιβάλλουμε όρους και προϋποθέσεις στον επενδυτή. Και σε καμία περίπτωση δεν επαφιέμεθα στην καλή θέληση της εταιρίας. Δε μας νοιάζει η αγαθή της προαίρεση. Δεν αρκούμαστε ούτε στις διακηρύξεις των αξιών, ούτε στις εκθέσεις ιδεών. Θέτουμε προϋποθέσεις που θέλουμε να εφαρμοστούν. Πως θα εφαρμοστούν; Όταν θα γίνουν υποχρεωτικές! Απλά πράγματα. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. Θέλουμε να ενταχθούν αυτοί οι όροι στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε την τήρησή τους. Θέλουμε να ενταχθούν στις κατασκευαστικές προδιαγραφές για να μπορούμε να ελέγχουμε την τήρησή τους. Θέλουμε, επίσης, να ενταχθούν μέσα σε υποχρεωτικά, δεσμευτικά, νομικά κείμενα για να μπορούμε στη συνέχεια ενώπιον των δικαστηρίων, να «πατήσουμε και το πόδι» και να μην επιτρέψουμε καμία παραβίαση. Γι’ αυτό λοιπόν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να θέσουμε όλες αυτές τις προϋποθέσεις και παράλληλα να εγκαταστήσουμε έναν ειδικό μηχανισμό παρακολούθησης της τήρησής τους. Κάποιοι, όταν ξεκινήσαμε τις επιτροπές κοινωνικής διαβούλευσης, που υπάρχουν σε όλες τις χώρες με ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση, μας έλεγαν ότι δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα, ότι νοιαζόμαστε απλώς να νομιμοποιήσουμε τις πρακτικές των κυρίαρχων βιομηχανικών συμφερόντων. Πετύχαμε όμως, μέσα από αυτές τις επιτροπές, να αλλάξει η ΜΠΕ της ΑΓΕΤ, να μπει ως υποχρεωτικός όρος το φυσικό αέριο, τα υβριδικά φίλτρα και μια σειρά από άλλα πράγματα. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εδώ. Την ίδια ακριβώς πρακτική ακολουθούμε. Σκληρή διαπραγμάτευση Σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με τη συνέργεια και των άλλων τοπικών φορέων, διαπραγματεύεται και μάλιστα

σας λέω ότι στον Αλμυρό καταφέραμε όλοι μαζί και ανατρέψαμε το σχεδιασμό της ΔΕΗ, γιατί η τοπική κοινωνία ήταν υπέρ της άποψης να μην εγκατασταθεί η μονάδα λιθάνθρακα. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Αν καταφέρετε και πείσετε την τοπική κοινωνία είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε μαζί. Ήδη είμαστε μαζί σε αυτό τον αγώνα. Από κει και πέρα, όμως, πρέπει να πείθουμε ότι μπορούμε να διαμορφώνουμε όρους. Δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και απλώς να διαμαρτυρόμαστε εκ του ασφαλούς. Έχετε απόλυτο δίκαιο να επισημαίνετε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι ακόμα σε εκκρεμότητα. Ήμασταν οι πρώτοι που το αναγνωρίσαμε και το εντάξαμε και στην εισήγησή μας. Στο πλαίσιο δε αυτό, ήδη, προβλέπουμε να εντάσσεται ως αίρεση, ως όρος σε όλες τις διοικητικές πράξεις της Νομαρχίας ότι κανένα έργο δεν θα γίνει, εάν δε λυθεί το θέμα αυτό.

σκληρά. Αγωνίζεται, θέτει όρους, πιέζει. Λέτε ότι όλα αυτά προέκυψαν από το Θεό; Είναι συμπτωματικό ότι δεν υποβάλλεται πλέον μελέτη για γκολφ; Είναι συμπτωματικό ότι πλέον γίνεται λόγος στις επίσημες δεσμεύσεις της εταιρίας (όχι μόνο το εντάσσουμε στο ψήφισμα, αλλά θα το επιβάλλουμε και στο Ν.Σ.) για αθροιστικές επιπτώσεις συνολικά της επένδυσης; Είναι συμπτωματικό ότι η εταιρία δεσμεύεται δημόσια για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού; Για «τοπικά σύμφωνα απασχόλησης»; «Σύμφωνα απασχόλησης» σημαίνει ότι δεν προχωράει τίποτα στην επένδυση αν δεν τα υπογράψουν. Και όταν τα υπογράψουν, γίνονται υποχρεωτικά και ελέγχονται από τα δικαστήρια. Καταλαβαίνετε τι προσπαθούμε να επιβάλλουμε μέσα από τοπικά σύμφωνα απασχόλησης ποιότητας; Δικαιολογημένη όμως είναι και η καχυποψία. Δικαιολογημένη και η δυσπιστία. Δεν τα είχατε ξαναδεί όλα αυτά. Να γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν και έγκυρα νομικά μέσα και ισχυροί τρόποι για να τα επιβάλλουμε. Αρκεί να είμαστε όλοι μαζί. Πιστεύετε ότι είναι τυχαίο ότι αρνούνται το all inclusive; Είναι συμπτωματικά όλα αυτά; Και γι’ αυτούς που αναρωτιούνται τι θα γίνει αργότερα με το γκολφ, επειδή δε θέλω να αφήνω τίποτα να πέφτει κάτω,

Δεσμεύσεις Επομένως, είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για μας. Αναλαμβάνουμε, επιπλέον, τη δέσμευση να διαβιβάσουμε όλα τα επιπλέον σχετικά στοιχεία, σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό, προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού η Κτηματική Υπηρεσία δεν τα έχει διαβιβάσει επισήμως στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απλώς τα κοινοποιεί και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Επίσης, αναλαμβάνουμε να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση για την ταχύτερη εκκαθάριση του ζητήματος, ξεκινώντας από μια συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Να λοιπόν ένα πλαίσιο συγκροτημένων αρχών που μας θωρακίζουν απέναντι στην οποιαδήποτε αυθαιρεσία στην περιοχή. Γιατί λοιπόν όλοι μαζί να μη συμφωνήσουμε σε αυτό το πλαίσιο αρχών;

Mείωση των αδεσπότων Στη Ν. Ιωνία, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Συνεδρίασε την Τετάρτη η Επιτροπή Αδεσπότων του Δήμου Νέας Ιωνίας υπό την προεδρία του αρμόδιου δημοτικού συμβούλου Φ. Λαμπρινίδη, με τη συμμετοχή και μελών της φιλοζωϊκής ομάδας Νέας Ιωνίας. Επί τάπητος τέθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία του προγράμματος στείρωσης, την απελευθέρωση ζώων από ιδιωτικό κυνοκομείο της περιοχής με τη συνδρομή του Δήμου Νέας Ιωνίας, την αναβάθμιση του ρόλου της φιλοζωϊκής ομάδας και την προώθηση της διαδημοτικής συνεργασίας στο θέμα των αδεσπότων με την ανάδειξη του δημοτικού Καταφυγίου Νέας Ιωνίας σε επίπεδο Νομού. Χαιρετίζοντας τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Παύλος Μαβίδης τόνισε ότι «η δημοτική αρχή δίνει έμφαση στην αναβάθμιση του Καταφυγίου και στην εδραίωση της διαδημοτικής συνεργασίας, η οποία πρέπει να εμπεδωθεί και να διευρυνθεί με τη συμμετοχή και άλλων Δήμων». Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η τετράχρονη πλέον συνεπής τήρηση του προγράμματος στείρωσης, στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας, έχει φέρει απτά αποτελέσματα στα όρια του Δήμου με τη δραστική μείωση του αριθμού αδεσπότων και την εξάλειψη των αδέσποτων κουταβιών, ενώ η ταυτόχρονη προσπάθεια για καλλιέργεια φιλοζωϊκής συνείδησης έχει οδηγήσει σε αύξηση των υιοθεσιών εκ μέρους των πολιτών, ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία του Καταφυγίου τον προηγούμενο Μάιο. Η προσπάθεια αυτή αποφασίστηκε να ενταθεί με πρόγραμμα ενημερωτικών επισκέψεων της Επιτροπής σε όλα τα σχολεία του Δήμου, τη διανομή εντύπου ευαισθητοποίησης που κυκλοφόρησε ο Δήμος και την υλοποίηση κύκλου επισκέψεων των σχολείων στο δημοτικό Καταφύγιο. Επίσης, αποφασίστηκε η λειτουργία του Καταφυγίου και εκτός ωραρίου υπηρεσίας, με την εθελοντική συνεισφορά της φιλοζωϊκής ομάδας.

Μαθητές «ανέκριναν» το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Για τα θέματα της πόλης Την επίσκεψη μαθητών Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας δέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Παύλος Μαβίδης, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις τους για θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν το Δήμο και τους δημότες, μαζί με τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Πρασίνου Στ. Λημνιό και Κ. Σακελλαρίου αντίστοιχα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μαθητών βρέθηκε το θέμα της ανακύκλωσης. Ο κ. Μαβίδης τόνισε ότι η επιτυχία του προγράμματος οφείλεται πρωτίστως στην ανταπόκριση των πολιτών η οποία υπήρξε εντυπωσιακή και αυτό ενθαρρύνει τους Δήμους να συνεχίσουν την προσπάθεια. Σε ερώτηση γενικότερα για την καθαριότητα της πόλης, ο Δήμαρχος εξήγησε στα παιδιά ότι καμία παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου δεν μπορεί να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αν δεν συμβάλλουν οι ίδιοι οι πολίτες, από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο. Για το κυκλοφοριακό ο κ. Μαβίδης απάντησε ότι η δημοτική αρχή, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα και προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει η δημοτική αστυνομία με κύριο έργο την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης. Οι μαθητές ρώτησαν το Δήμαρχο αν προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις με ποδήλατο και ο κ. Μαβίδης τους ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει εντάξει σε ειδικό πρόγραμμα τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, παρά το γεγονός οι περισσότεροι δρόμοι της Νέας Ιωνίας είναι στενοί και δεν ενδείκνυνται.

ΓΙΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – UNIVERSITY OF HULL – UNIVERSITY OF LONDON

ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

IONIS TOURS ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ – ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ – ΠΑΡΙΣΙ

8 ΗΜΕΡΕΣ 26/03 – 2/04

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ – ΒΕΡΟΙΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ 01-04 ΜΑΙΟΥ

Πληροφορίες – προγράμματα : Κουμουνδούρου 20 Τηλ. 24210 34712

6

ΜΑΘΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54

ΤΗΛ: 24210-20539


07:07 12/3/2009 10:07 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ] Έκανε αυτό που έπρεπε ο Αχιλλέας Μπέος. Στη χθεσινή εκδίκαση της αγωγής εναντίον του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτη, ζήτηση δια του δικηγόρου του, αναβολή της υπόθεσης. Μετά από αυτό πιστεύουμε ότι οι δύο πλευρές θα βρουν τον τρόπο ώστε να θεωρηθεί λήξαν το θέμα. Ο Κ.Καρτάλης δήλωσε ικανοποιημένος χθες για την συνάντηση Σημίτη – Παπανδρέου και προεξοφλούσε ότι οι δύο πολιτικοί άνδρες θα βρουν κοινό παρανομαστή το μέλλον της παράταξης και της Ελλάδας. Άλλωστε μια εξομάλυνση των σχέσεων τους βοηθά και τον ίδιο, δεδομένου ότι ο Κ. Καρτάλης συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που εκτιμά ο τέως πρωθυπουργός. Για ακόμη μια φορά θα έρθει προς συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο Βόλου, το θέμα του Κοιμητηρίου και ελπίζω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή για να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει. Ο Θαν. Κουντουράς, άνθρωπος έντιμος, προσπαθεί να βάλει μια σειρά στα οικονομικά, αλλά δεν τον βοηθούν και ιδιαίτερα ο Δήμος Ν. Ιωνίας. Πάντως στο Δ.Σ. μαθαίνω ο Θαν. Κουντουράς δεν θα χαρισθεί στους επικριτές του, οι οποίοι θέλουν να του βάλουν «λεκέ». Φαγώνονται στη ΝΔ για το ποιος θα είναι Δήμαρχος και ποιος Νομάρχης. Στη Νομαρχία ο Θαν. Κοκκίνης και ο Γ. Μουλάς δεν φαίνονται διατεθειμένοι να «γλυκάνουν» τη στάση τους απέναντι στον Γ. Πρίντζο, αντίθετα τον κοντράρουν όπως λένε νομαρχιακοί σύμβουλοι. Ο Γιάννης Πρίντζος αν είχε μια καλύτερη αντιμετώπιση θα τον σκέφτονταν να αποχωρήσει, ώστε να αφήσει χώρο στον Θαν. Κοκκίνη. Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να παίξει ένα άλλο όνομα στη Νομαρχία. Όπως έμαθα συζητήθηκε το όνομα της Έλενας Αντωνοπούλου, όπως και του προέδρου του ΤΕΕ Σωκράτη Αναγνώστου. Ενδιαφέρον δεν υπάρχει για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Νομό. Δύο θέσεις έχουν μείνει κενές, αυτής του αποβιώσαντος Χρήστου Αντωνίου και του προέδρου του ΕΚA κ. Μπούρχα. Μετά τους τρεις που θεωρούνται σίγουροι (Νάκος, Σούρλας, Ζέττα) ξεπροβάλλουν Έλενα Αντωνοπούλου και Αργύρης Κοπάνας. Ποιοι θα είναι οι δυο; Σωκράτης Αναγνώστου, Κυριάκος Μήτρου αν πεισθεί και δεν κατέβει υποψήφιος στο Δήμο Βόλου ή ο Τέλης Δουλόπουλος, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είπε όχι στην πρόσκληση της Ρηγίλλης. Αποφασισμένος να θέσει υποψηφιότητα στο Δήμο Βόλου είναι ο Γιώργος Σπηλιόπουλος και αν ο Κυριάκος Μήτρου δεν πεισθεί να μην είναι, τότε έχουμε δύο ψηφοδέλτια για να μην πω τρία, γιατί και ο Παύλος Μαρκάκης επιμένει να συγκροτήσει δικό του ψηφοδέλτιο. Με τρία γαλάζια ψηφοδέλτια από τώρα άρχισε να χαίρεται ο Αλέκος Βούλγαρης, ο οποίος θέλει να συνεχίσει για δεύτερη τετραετία. Το έχω ξαναγράψει όμως ότι αν η ΝΔ χάσει την κυβέρνηση, τότε ο Θαν. Νάκος αν και βουλευτής θα πιεσθεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου ώστε να ενώσει όλους τους μνηστήρες και να κερδίσει το Δήμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό του Θαν. Νάκου θα μπουν στην περίπτωση αυτή και ο Κυριάκος Μήτρου και οι υπόλοιποι Γ. Σπηλιόπουλος, Ευάγγελος Καπούλας και Παύλος Μαρκάκης. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΝΔ έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το Δήμο Βόλου εκτός αυτών. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αδειάσει και μια θέση βουλευτή και κάποιος ή κάποια θα εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό για να βρεθούν στο Κοινοβούλιο. Εύλογα ερωτήματα και δικαιολογημένες ανησυχίες προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη η εμμονή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προώθηση σχεδίων κατασκευής δασικού δρόμου που θα ενώνει το Κεραμίδι με το Πουρί, προβάλλοντάς το ως «έργο πνοής για την ποιοτική αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής» επισημαίνουν οι πράσινοι – οικολόγοι. Όποιος έχει γνωρίσει την απαράμιλλου φυσικού κάλλους δασική περιοχή, που μέσα από τους αιώνες μπόρεσε να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί παρθένα έτσι όπως είναι μέχρι σή-

[ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΑ]

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

μερα, προσφέροντας στον κάθε περιπατητή την ευκαιρία να νιώσει τη μαγεία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο, θα αντιταχθεί με βεβαιότητα στα όποια σχέδια των υπέρμαχων της «ανάπτυξης», αναρωτώμενος αν έχουν μπει στον κόπο να επισκεφτούν τη δύσβατη περιοχή με τα τόσα βαθιά φαράγγια και τις απόκρημνες πλαγιές. Έχει κάτι να απαντήσει ο Περιφερειάρχης;

μάχη που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Πειραματικής Σκηνής στον κ. Μαβίδη, όχι μόνον πρόσκληση δεν απεστάλη, αλλά όπως δηλώθηκε από το σκηνοθέτη Δημ. Πανταζή, η παρουσία του στην παράσταση δεν θα γίνει δεκτή. Δεν θα παρουσιαστούν τελικά στο 3 Αρχαιολογικό Συνέδριο - οι εργασίες του οποίου άρχισαν και διεξάγονται από χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- οι πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις για τη σχέση των ευρημάτων του θολωτού τάφου στον κόμβο της Αγ. Παρασκευής με ευρήματα στην περιοχή του Καυκάσου. Ποιος ο λόγος; Το γεγονός αρχίζει να προβληματίζει. Η κα. Αδρύμη είναι υποχρεωμένη να δώσει μια απάντηση γιατί ενώ ήταν στο πρόγραμμα των ανακοινώσεων, τελικά διεγράφη και χθες η ίδια σιώπησε. ο

Εντύπωση προκάλεσε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Σούρπη η απουσία εκπροσώπων τριών τοπικών φορέων - του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, του Επιμελητηρίου και του ΤΕΕ - οι οποίοι έχουν υπερθεματίσει υπέρ της επένδυσης στις Νηές, και μάλιστα πριν λίγο καιρό με επιστολή τους ζητούσαν τη σύγκληση της ΟΚΕ για το θέμα αυτό. Δικαίως λοιπόν αναρωτιούνται στη Νομαρχία “το εννοούν όταν λένε ότι στηρίζουν την επένδυση και αν ναι γιατί απουσίαζαν από τη συνεδρίαση;”

Το αλίευσα από το zougla.gr και σας το παραθέτω. «Θα τον πλάκωνα στις μπουνιές, αλλά σεβάστηκα τους υπόλοιπους συναδέλφους» είπε λίγο μετά τον άγριο καυγά ο υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, ο οποίος λίγο έλλειψε νά ‘ρθει στα χέρια με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Αργύρη. Ο «σκυλοκαβγάς» ξεκίνησε στο καφενείο της Βουλής. Ο υφυπουργός Εσωτερικών πήρε ένα κουλούρι και πήγε κοντά στο τραπέζι, όπου κάθονταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ευγενής ο υφυπουργός προσέφερε λίγο κουλούρι στη Ροδούλα Ζήση, αλλά πριν προλάβει και ο ίδιος να δοκιμάσει έμεινε με την μπουκιά στο στόμα. «Κύριε υφυπουργέ, τι μαλακίες βγαίνεις και λες στην τηλεόραση για μείωση του μισθού της βουλευτικής αποζημίωσης; Έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου; Και αν εσύ έχεις λεφτά και τα βγάζεις πέρα μ’ αυτά που κερδίζεις, να μιλάς για τον εαυτό σου και όχι για μας», είπε σε έντονο ύφος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Αργύρης. Ο υφυπουργός είχε αναψοκοκκινίσει… « Να είσαι ευπρεπής και όταν μιλάς σε μένα να προσέχεις τι λες, κορόϊδο, έ κορόϊδο!», απάντησε στο βουλευτή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης. Οι υπόλοιποι βουλευτές είχαν μείνει σύξυλοι να παρακολουθούν τον καβγά που έδειχνε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου; Ξέρεις πώς είναι η δουλειά; Ή απλά βγαίνεις και λες μαλακίες στα κανάλια;». «Άκουσες τι σου είπα εγώ; Όταν απευθύνεσαι σε μένα θα προσέχεις τι λες! Κοίτα το κόμμα σου και την περιφέρειά σου. Και δεν θα μου πεις εμένα τι πρέπει ή δεν πρέπει να λέω!»του απάντησε ο υφυπουργός. Κάποια στιγμή ήρθε ένας υπάλληλος της Βουλής και τράβηξε τον κύριο Ζώη προς την πλευρά του. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Αργύρης, συνέχισε να του σέρνει τα εξ αμάξης! Μπράβο ήθος και ύφος κ. βουλευτά.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Νομάρχης από την έκβαση της συνεδρίασης του Ν.Σ. στη Σούρπη, ιδιαίτερα όταν στο τέλος δόθηκαν συγχαρητήρια στη ΝΑΜ για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές της από τοπικούς φορείς, αλλά και οικολογικές οργανώσεις. Μην ξεχνάμε ότι πριν από τη συνεδρίαση του Ν.Σ. είχε γίνει μεγάλη προετοιμασία από τη ΝΑΜ, όπως ήταν η κινητοποίηση όλων των μεγάλων επιστημονικών και οικολογικών φορέων της χώρας, ενώ και η θέση της Νομαρχίας ήταν ξεκάθαρη: “ναι σε μια πράσινη επένδυση, χωρίς γκολφ”. Στα θετικά της υπόθεσης, σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Παπατόλιας, είναι και το γεγονός ότι πλέον όλες οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από την επένδυση θα συνυπολογιστούν συνολικά, δηλαδή αθροιστικά, και όχι με τη σαλαμοποίηση του έργου. Έτσι λοιπόν αναγνωρίστηκε η σκληρή διαπραγμάτευση που ακολουθήθηκε από τη ΝΑΜ, καθώς σε όλο το διάστημα που προηγήθηκε λειτούργησε κάθε άλλο παρά σαν ουδέτερος παρατηρητής, ασκώντας πιέσεις και επιβάλλοντας όρους στον επενδυτή… Σε χάβρα των Ιουδαίων εξελίχθηκε η προχθεσινή συζήτηση στις Νηές για το θέμα της επένδυσης. Όπως μας είπε η νομαρχιακή σύμβουλος κ. Αντωνοπούλου απαντώντας σε σχόλια ότι δήθεν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Πρίντζου δεν ήταν εκεί, «ήμασταν σχεδόν όλοι εκεί και ο επικεφαλής της παράταξης τοποθετήθηκε σαφώς υπέρ της επένδυσης , αφού φυσικά διασφαλισθούν οι όροι που τέθηκαν στο ψήφισμα, μείναμε όλοι μέχρι αλλά, αλλά πλέον κάποιοι ξεπέρασαν όπως πάντα τα όρια και επιδόθηκαν σε ακατάπαυστη φλυαρία. Όλοι δείχνουμε μεγάλο σεβασμό στο περιβάλλον και κανείς δεν δικαιούται να διεκδικεί πρωτεύοντες ρόλους και υπερευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος. Εξάλλου δεν τέθηκε θέμα ψηφοφορίας αλλά και αυτό ξεκαθαρίστηκε από την αρχή από τον Ι. Πρίντζο».

Το κυβερνητικό έργο υποστηρίζει στα πάνελ των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών η νομαρχιακή σύμβουλος και πολιτευτής της ΝΔ Έλενα Αντωνοπούλου. Προχθές Τετάρτη στην εκπομπή «Απόψεις» της TRT μιλώντας με τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση μόνο για την οικονομική κρίση και σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει συνεργασία στις εκλογές. Άλλωστε υπάρχει αυτή τη στιγμή πλειοψηφία των 51 εδρών. Το μέλλον θα δείξει.

Αφιερωμένο στο Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Παύλο Μαβίδη είναι το τρίτο μονόπρακτο της «Κωμωδίας…το ανάγνωσμα» με τον τίτλο «η περιφέρεια» του Γ. Σουρή που ανεβαίνει σήμερα στο «Αχίλλειον» από την Πειραματική Σκηνή του Δήμου Νέας Ιωνίας. Γιατί άραγε; Οι θεατές θα μάθουν από…σκηνής την αλήθεια καθώς οι συντελεστές του έργου παρά την πικρία τους, υπόσχονται πολύ γέλιο. Πάντως με την «κόντρα» και την δικαστική δια-

ΧΡΥΣΑ Ι. ΓΚΑΪΝΤΑΡΤΖΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ MSc ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αντιμετώπιση άγχους (κρίσεις πανικού, φοβίες, επίμονες ενασχολήσεις, ανησυχία) Βελτίωση διάθεσης (θλίψη, αίσθημα μοναξιάς, απώλεια ενδιαφέροντος και ελπίδας) Συμβουλευτική και υποστήριξη σε κρίσιμες περιόδους ζωής (εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλαγές στη σωματική υγεία, απώλεια, πένθος) Επίλυση θεμάτων στη εργασία (λήψη αποφάσεων, προγραμματισμός) Διαχείριση δυσκολιών κοινωνικοποίησης, αυτοεκτίμησης, συναισθηματικής έκφρασης, διαπροσωπικής επικοινωνίας ΣΠ. ΣΠΥΡΙΔΗ 89, (3ος ΟΡΟΦΟΣ), ΒΟΛΟΣ Τηλ: 24210 23722, 6974 821656

7

Του Ηλία Κουτσερή

Οι εταιρείες τηλεφωνίας Μπορεί να μπαίνει θεωρητικά ένα μέτρο με τις εταιρείες είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών μετά από το Νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου, θα πρέπει όμως να μπει ένα όριο και στις εταιρείες τηλεφωνίας που σε ορισμένες περιπτώσεις οι ακολουθούμενες τακτικές τους, ξεφεύγουν από τη λογική. Αναγνώστρια, μας ανέφερε ότι κάποια στιγμή πριν τις γιορτές, επικοινώνησαν μαζί της από ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας , να της προτείνουν «πακέτο»,προκειμένου να «κόψει» το δίκτυο, με το οποίο εξυπηρετούνταν μέχρι τότε. Δεν συμφώνησε, αλλά μετά από έντονη πίεση, δέχθηκε να τις αποστείλει η εταιρεία τα ειδικά τιμολόγια χρέωσης, ανάλυση της προσφοράς, τρόπος σύνδεσης κ.λ.π. Αρχές του χρόνου έλαβε τα χαρτιά, τα οποία όμως δεν θέλησε να τα υπογράψει και δεν τα επέστρεψε. Πριν μια εβδομάδα ωστόσο, προς μεγάλη της έκπληξη, έλαβε λογαριασμό πληρωμής με τέλη σύνδεσης που αντιστοιχούσαν σε δίμηνο, χωρίς ποτέ να το αιτηθεί, να έχει υπογράψει , να έχει έστω τηλεφωνήσει μέσω της ιδιωτικής εταιρείας! Το μαρτύριο της προσπάθειας όπως μας περιέγραψε, προκειμένου να τηλεφωνήσει στην εταιρεία για να ζητήσει εξηγήσεις ήταν μεγάλο , καθώς σε όποιον τηλεφωνητή –υπάλληλο έλεγε ότι ζητά κάποιον υπεύθυνο για παράπονα αλλά και για διακοπή της υποτιθέμενης σύνδεσης , κανείς δεν ανταποκρίνονταν. Τελικά, η υπόθεση έφθασε στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου, προκειμένου να πάρει το δρόμο της μαζί με ανάλογες υποθέσεις…

Οι τομές σε πεζοδρόμια Να επικαλυφθούν οι τομές σε δρόμους, αλλά και στα πεζοδρόμια , ζητούν επιτακτικά πλέον συμπολίτες με προβλήματα όρασης. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ένας εξ’ αυτών τη στιγμή που κατέβαινε από λεωφορείο, αντί να πατήσει σε σταθερό έδαφος πεζοδρομίου, πάτησε μέσα ακριβώς σε τομή που είχε σχηματιστεί από πλάκα πεζοδρομίου η οποία είχε ξεκολλήσει. Ο άνθρωπος τη γλίτωσε ευτυχώς ,με ένα απλό «στραμπούλιγμα» στο πόδι, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα . Γι΄ αυτό ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να ελέγξουν και να πράξουν αναλόγως.

ΠΑΥΛΟΣ Φ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ LONDON METROPOLITAN UNIVERSITY ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ Διαταραχές Διάθεσης Συναισθηματικές – Σεξουαλικές – Διατροφικές Διαταραχές Ανησυχία – Άγχος Πένθος - Συμβουλευτική Ζευγαριών ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54 ΤΗΛ. 24210 34444, KIN: 6956062650


08 topika:Layout 1 12/3/2009 11:16 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

τοπικά

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εγκαινιάζεται το νέο πάρκινγκ

Στο επίκεντρο η Παθολογία

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Π.Γ.Ν. Λάρισας δέχθηκε οχτώ νέες προτάσεις από Φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για Ενέργειες Κατάρτισης, που μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο [Ε.Κ.Τ.] (80%) και από Εθνικούς Πόρους (20%). Μέσα από την ίδια δράση, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος θα υλοποιήσει πέντε εκπαιδευτικά Προγράμματα για 125 Νοσηλευτές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Λάρισα, Βόλο, Λαμία, Θεσσαλονίκη και Καβάλα (25 άτομα σε κάθε πόλη). Με νεότερες ανακοινώσεις το Κ.Ε.Κ. του Π.Γ.Ν.Λ. θα πληροφορήσει τους ενδιαφερόμενους Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας για τα προγράμματα, ενώ σημειώνεται ότι το Κ.Ε.Κ. διαθέτει και πιστοποιημένους χώρους στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν. Βόλου, όπου υλοποιούνται προγράμματα. Για πληροφορίες τηλ. 2413-501069

Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα ο νέος χώρος πάρκινγκ που κατασκευάστηκε σε οικόπεδο της ΔΕΜΕΚΑΒ στην οδό Σέκερη- Λαχανά και Αλμυρού, δίπλα από το Αστικό ΚΤΕΛ.

Συνέδριο Παθολογίας Κεντρικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial».

ΡΑΕ για ΕΠΑ: «Οφείλει να ενημερώνει τους καταναλωτές» Απάντηση στη Ροδούλα για τα υψηλά τιμολόγια φυσικού αερίου στη Μαγνησία Η ΕΠΑ Θεσσαλίας οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα και ολοκληρωμένα τους καταναλωτές σε σχέση με τη μεθοδολογία και τον τρόπο τιμολόγησης, για τους ακριβείς όρους και ότι άλλο αφορά στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με τη ΡΑΕ . Μετά την παρέμβαση της βουλευτού Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλας Ζήση στη Βουλή, σχετικά με τα υψηλά τιμολόγια του φυσικού αερίου στη Μαγνησία και γενικότερα στη Θεσσαλία, με την οποία ζητούσε τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού Ανάπτυξης για τη διαμόρφωση των τιμών του φυσικού αερίου στη Μαγνησία, ώστε να προστατευθεί ο καταναλωτής, ο αρμόδιος Υπουργός διαβίβασε στη βουλευτή σχετικό έγγραφο της Ρυθμιστικής αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), καθώς και αποσπάσματα πρακτικών σχετικής συνεδρίασης της Βουλής. Επίσης ο Υπουργός ενημερώνει την κα Ζήση ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Άδειας Διανομής της ΕΠΑ Θεσσαλίας, για κάθε ημερολογιακό έτος, τα τιμολόγια παροχής και οι κατηγορίες παροχής που έχουν καθορισθεί υποβάλλονται στη ΡΑΕ.

Το σεμινάριο «Μάκατον» Το διήμερο σεμινάριο ΜΑΚΑΤΟΝ που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων Βόλου, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο σύλλογο λογοπεδικών, μεταφέρεται για το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου 2009. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Διημέρευσης και Αποκατάστασης Ατόμων με αναπηρία, Μητροπολίτου Γρηγορίου με Γιαννιτσών Παλαιά Βόλου. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 24210 31860 και 24210 29908 από 8π.μ. έως 19μ.μ. (Υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων).Κόστος συμμετοχής 200€.

Ο Σταθμός Αυτοκινήτων Βόλου, διαθέτει 229 θέσεις, σε ένα σύγχρονο χώρο στάθμευσης, λειτουργικό που αναμένεται να εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τους πολίτες. Το πάρκινγκ , θα πρέπει να σημειωθεί ότι λειτουργεί από χθες δωρεάν για τους χρήστες ενώ χωρίς αντίτιμο θα λειτουργήσει μέχρι και την Δευτέρα που εγκαινιάζεται επίσημα. Στο χώρο μέχρι τις 23 Μαρτίου θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση για στάθμευση όλοι όσοι το επιθυμούν- σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες- για όλο το 24ωρο.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τις Παθολογικές Κλινικές των Γενικών Νομαρχιακών Νοσοκομείων Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, και τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχουν προσκληθεί ως ομιλητές διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες από τη Θεσσαλία και διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ θα αναπτυχθούν από τους εκάστοτε ειδικούς σημαντικά και ταυτόχρονα συχνά θέματα που άπτονται της ειδικότητας της Παθολογίας όπως, τα συνήθη παθολογικά προβλήματα στην τρίτη ηλικία, οι διάχυτες - διάμεσες πνευμονοπάθειες, τα συνήθη αιματολογικά προβλήματα, η σήψη, οι χρόνιες ιογενείς ηπατοπάθειες, η οστεοπόρωση, η ανακουφιστική αντιμετώπιση του πόνου, οι θρομβοφιλικές καταστάσεις, ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα κλπ.

Νέα συμπεράσματα για αρχαιολογικά ευρήματα Για τη Μαγνησία, αναμένεται να παρουσιαστούν σε συνέδριο αρχαιολόγων

Ν

έα δεδομένα για πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, αναμένονται να ανακοινωθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αύριο Σάββατο, στη διάρκεια του 3ου Αρχαιολογικού Έργου Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες στο Βόλο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Το παραπάνω έκανε γνωστό χθες η προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου, η οποία χαρακτήρισε το Συνέδριο ως έναν πολύ σημαντικό θεσμό για την πόλη του Βόλου, αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Η κ. Ιντζεσίλογλου τόνισε πως σε ότι αφορά στην υπηρεσία της, πρόκειται να ανακοινωθούν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για το Ασκληπιείο της αρχαίας Πεπαρήθου στη Σκόπελο, που είναι

αρχαιολόγο κ. Πολυξένη Αραχωβίτη και έφεραν στο φως στοιχεία για τις πρώιμες φάσεις της λατρείας που ανάγεται στα γεωμετρικά χρόνια, αλλά και για τις νεότερες που συνδέονται με μια γυναικεία θεότητα. Από το Βελεστίνο επίσης θα παρουσιαστούν συμπεράσματα βιοαρχαιολογικής έρευνας που έγιναν σε σκελετούς που βρέθηκαν στους λαξευτούς τάφους μυκηναϊκής εποχής των αρχαίων Φερών.

ένα από τα αρχαιότερα της Ελλάδας, καθώς η ίδρυσή του ανάγεται στον 5ο π.Χ. αιώνα και η λειτουργία του φθάνει μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Υπάρχουν, πρόσθεσε, νέα συμπεράσματα από τις ανασκαφές που έγιναν το 2007 και το 2008 που φωτίζουν τις αρχές της ίδρυσης του ιερού, όπου πιθανόν εκεί προηγήθηκε η λατρεία της θεάς

Αρτέμιδας. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν πολλά νέα ευρήματα, όπως εξαιρετικής ποιότητας αττικά ερυθρόμορφα αγγεία, αλλά και νομίσματα, από τα οποία ανιχνεύονται οι σχέσεις του Ασκληπιείου με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, είπε, θα παρουσιαστούν συμπεράσματα από το ναό του Θαυλίου Διός στο Βελεστίνο, ύστερα από τις ανασκαφές που έγιναν σε συνεργασία με την

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ασπασία Ντίνα, επεσήμανε τη σημαντικότητα των ανασκαφών που έγιναν κατά την τριετία 2006-2008 στο Κάστρο του Βόλου και αφορούν στην οχύρωσή του την παλαιοχριστιανική εποχή και σε έναν αγωγό μεταφοράς νερού, όπως και τις νεότερες έρευνες που έγιναν στην περιοχή των Φθιωτίδων Θηβών, αλλά και τα νεότερα ευρήματα που βρέθηκαν στην περιοχή

Καζανάκι στο ύψος του Περιφερειακού δρόμου. Δεν παρουσιάζονται στοιχεία για τον «Θολωτό» Πάντως σε ότι αφορά στην περιοχή μας και ενώ αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν θα παρουσιαστούν τελικά τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων χρυσού από τον θολωτό τάφο στον Περιφερειακό και τη σύγκρισή τους με χρυσό από την περιοχή του Καυκάσου. Σημειώνεται ότι στο Συνέδριο μετέχουν 220 επιστήμονες και θα παρουσιαστούν 170 εργασίες, ενώ αυτό διοργανώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και περιφερειακές υπηρεσίες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προτάσεις της ΝΑΜ για την κρίση στην οικοδομή Συνάντηση του Νομάρχη με τους κατασκευαστές οικοδομικών έργων στεγαστικών δανείων για αγορά κατά 30% φοροαπαλλαγή Τι ζητούν κατοικίας, τουλάχιστον για μια της συνολικής δαπάνης επταετία, αναστολή του πόθεν (εργασία και υλικά), η έσχες για αγορά κατοικίας (μέχρι μείωση του ΦΠΑ από 19% σε οι κατα150.000 ευρώ), πάγωμα για μια 9% για δαπάνες ανακαίνισης τριετία τουλάχιστον των τιμών και η άμεση και χωρίς καμία σκευαστές … ζώνης των αντικειμενικών αξιών απολύτως γραφειοκρατία έκδο-

Η

ση της σχετικής οικοδομικής άδειας, αποτελούν τις τρεις προτάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για την αντιμετώπιση της κρίσης στην οικοδομή, όπως επισημάνθηκε σε συνάντηση του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια με εκπροσώπους του Συλλόγου κατασκευαστών οικοδομικών έργων του Ν. Μαγνησίας. Όπως επισημαίνεται στις προτάσεις της ΝΑΜ, οι εργασίες που μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην οικοδομή, περιλαμβάνουν αντικατάσταση καυστήρων, μονώσεις τοίχων, αλλαγές

κουφωμάτων, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, κ.α. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Νομάρχης, ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Νίκος Παπαγεωργίου, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Οικονόμου και το μέλος Απόστολος Δουμπιώτης, οι οποίοι συζήτησαν το θέμα της κρίσης στην οικοδομική δραστηριότητα για να προταθούν λύσεις και προτάσεις για την άμβλυνση του προβλήματος. «Στις σημερινές συνθήκες της διεθνούς κρίσης, αποτελεί οικο-

νομική αυτοκτονία να μην προωθείται ένα μέτρο (δραστηριότητες εξοικονόμησης ενέργειας) που αναμφισβήτητα στηρίζει την πραγματική οικονομία», επισημαίνεται στις προτάσεις της Νομαρχίας για την κρίση στην οικοδομή.

Οι κατασκευαστές Οι κατασκευαστές ζητούν τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης αμιγούς τουριστικής κατοικίας, επιδότηση των τόκων των

και των συντελεστών εμπορικότητας, πληρωμή του Φ.Π.Α. στα νεοαναγειρόμενα ακίνητα μετά την πώληση ή την πρώτη ηλεκτροδότησή τους καθώς και καταβολή του Φ.Π.Α. στις οικοδομές όπως στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Ακόμη ζητούν να απαλλαχθούν από την επιβολή Φ.Π.Α. (19%) τα διαμερίσματα της αντιπαροχής που περιέρχονται στους οικοπεδούχους κατά την παράδοση των κτισμάτων και εκλογίκευση διαδικασιών αλλά και τελών που επιβάλλονται προ ή κατά την ανέγερση των οικοδομών από ΔΕΥΑΜΒ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και Δήμους.

VOLOS TOURS

Προτάσεις της ΟΕΒΕΜ για διαβούλευση

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

Για τη σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και ενίσχυσης των ΜΜΕ

• 15/3 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΕΛΑΤΗ 20€ το άτομο • 29/3 ΑΡΙΔΑΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 20€ το άτομο • 20/3 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ 13€ το άτομο

ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΠΑΣΧΑ • ΠΡΕΒΕΖΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΡΓΑ 17-20/4 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΠΙΤΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 205€ το άτομο • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΡΡΕΣ- ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 17-20/4 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΓΝΑΝΤΙΟ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 195€ το άτομο Πληροφορίες – Προγράμματα

Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

Ο

ι ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι μικρές και πολύ μικρές θα πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις η οικονομική κρίση, να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και κυρίως να διαμορφωθούν οι συνθήκες ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου στην Ελλάδα για την μετά την κρίση εποχή.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, καταθέτει προτάσεις και επιζητά όπως τονίζει, μια οργανωμένη διαβούλευση για την σύνταξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου.

8

Οι προτάσεις Στις προτάσεις περιλαμβάνονται : - Νομοθέτηση Χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ μετά από (άμεση) εκπόνηση μελέτης εισροών – εκροών 10ετίας. - Κίνητρα για επενδύσεις στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα τώρα εν μέσω της παγκόσμιας αλλά και της Ελληνικής οικονομικής κρίσης. - Κίνητρα για την διατήρηση των θέσεων εργασίας στις μικρές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε νομούς με μεγάλη ανεργία. - Κατάργηση της δημοτικής φορολογίας 2%.

- Επανεξέταση του φορολογικού καθεστώτος ιδιαίτερα για πολύ μικρές επιχειρήσεις. - Αντιμετώπιση της άναρχης και δίχως κανόνες επέκτασης των υπερκαταστημάτων, που σήμερα στην Ελλάδα γίνονται χωρίς να έχουν προηγηθεί μελέτες επιπτώσεων για τις τοπικές και υπερτοπικές αγορές. - Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και ως ένα άμεσα μέτρο ενίσχυσης των εισοδημάτων. - Περαιτέρω διευκόλυνση της μεταβίβασης των ΜΜΕ από την μια γενιά στην άλλη. - Αύξηση των κονδυλίων χρηματοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ και παρακολούθηση της ροής χρη-

ματοδότησης - Διερεύνηση, με βάση την εμπειρία σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, για ίδρυση τράπεζας για την εξυπηρέτηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. - Έλεγχος στην τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΚΟ που δημιουργούν εκτεταμένο κύμα ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. - Στόχευση και καθορισμός κονδυλίων του ΕΣΠΑ ειδικά για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Άμεσα δραστηριοποίηση των προγραμμάτων. - Επανασχεδιασμό του ΕΣΜΕ (Εθνικό Συμβούλιο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) στη βάση των αρχών και στόχων ίδρυσης του.

Α


0909:Layout 1 12/3/2009 11:16 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

τοπικά

Aποσαφήνιση ιδιοκτησίας στις Νηές

Χιονόπτωση σε Πήλιο και Όθρυ

Ζητά από το Υπ. Οικονομικών ο Νομάρχης Μαγνησίας

Επιδεινώθηκε ο καιρός από προχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα στο Πήλιο και στην Όθρυ να σημειωθεί μικρή χιονόπτωση, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται από σήμερα Παρασκευή και μέχρι αύριο, ενώ από το βράδυ της Κυριακής, αναμένεται νέα μικρή χιονόπτωση. Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβου-

Την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αναφορικά με την επένδυση της «Golfing Developments» SA, στις Νηες του Δήμου Σούρπης, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, ο Νομάρχης Μαγνησίας. Ο κ. Παπατόλιας, ζητά από τον υφυπουργό να ορίσει άμεσα συνάντηση με τοπική αντιπροσωπεία, προκειμένου να διευκρινιστεί το ζή-

τημα. Αφού ο Νομάρχης αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης , τονίζει ότι η Κτηματική Υπηρεσία, με σχετικό έγγραφό της, βεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει στην επίμαχη έκταση καταγεγραμμένο δημόσιο κτήμα». «Επειδή λοιπόν, δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή σκιά ή αμφιβολία, ως προς τη νομιμότητα των διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί, αναφορικά με την

επένδυση, είναι ανάγκη να διασαφηνιστεί το θέμα από το ελληνικό Δημόσιο, όσο το δυνατό, πιο γρήγορα, και να μη διαιωνίζεται το κλίμα της αβεβαιότητας και της καχυποψίας». Ο κ. Παπατόλιας προτείνει η τοπική αντιπροσωπία, να αποτελείται από το Νομάρχη , τον Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. , το Δήμαρχο Σούρπης και τους νομικούς παραστάτες της Μητρόπολης και των αμφισβητούντων.

Προς επαναλειτουργία η γραμμή Βόλου - Συρίας; Αντιπροσωπεία του ΟΛΒ θα επισκεφθεί τη Δαμασκό

Τ

ο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της θαλάσσιας γραμμής Βόλου Συρίας, θα εξεταστεί κατά την επίσκεψη του προεδρείου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στη χώρα της Μέσης Ανατολής, μετά από πρόσκληση της χώρας, από 30 Μαρτίου ως 3 Απριλίου. Στα πλαίσια συνάντησης που έγινε χθες το μεσημέρι μεταξύ της Διοίκησης του ΟΛΒ και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για τα έργα και τις δράσεις ανάπτυξης του λιμανιού, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Πέτρος Σούρλας, ανακοίνωσε ότι στο τέλος του μήνα θα επισκεφθεί τη Δαμασκό, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας της γραμμής Βόλου - Συρίας.

Ευθύνες για master plan Κατά τη συνάντηση, έγινε ενημέρωση για την πορεία των έργων, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Σωκράτης Αναγνώστου, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την καθυστέρηση που παρατηρείται σχετικά με την πορεία του master plan, αφή-

φορές από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα συντάσσεται ξανά νέα μελέτη. Ο κ. Σούρλας επισήμανε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απορρίφθηκε γιατί δεν ήταν επαρκής και πρόσθεσε ότι «τη μελέτη ανέλαβε νέο γραφείο και πολύ σύντομα θα παραδώσει ολοκληρωμένη. Ο πρόεδρος του ΟΛΒ τόνισε ότι από πλευράς του Οργανισμού έχουν ληφθεί αρκετά μέτρα βελτίωσης των συνθηκών στη διακίνηση των χύδην φορτίων στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου. Επιπλέον με τη νέα εργολαβία καθαριότητας που ανατέθηκε τέλος του 2008 διπλασιάστηκε η δαπάνη, ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα.

νοντας αιχμές κι επιρρίπτοντας ευθύνες κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Νομαρχίας Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας την καθυστέρηση δύο ετών, αδικαιολόγητη. Ακόμη, συζητήθηκαν και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται στο λιμάνι, καθώς η Μ.Π.Ε. του λιμανιού, απορρίφθηκε δύο

Κατασχέθηκαν κρέατα και τσίπουρο Σε καταστήματα του Βόλου μετά από ελέγχους της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας

Π

άνω από είκοσι κιλά αποψυγμένα κρέατα, που επρόκειτο να διατεθούν στους καταναλωτές ως φρέσκα και 60 κιλά τσίπουρο, που ήταν αποθηκευμένο σε πλαστικό δοχείο (προκαλώντας επικίνδυνες ενώσεις για καρκινογενέσεις), κατασχέθηκαν σε εστιατόρια του Βόλου, μετά από ελέγχους της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας, τον μήνα Φεβρουάριο. Ακόμη, εντοπίστηκε πετρέλαιο κίνησης με μεγάλη περιεκτικότητα σε Θείο και εκτός, από ποινική δίωξη κατά του πρατηριούχου, επιβλήθηκε πρό-

στιμο 30.000 ευρώ, όπως και δύο ακατάλληλα δείγματα τεχνητού χιονιού (που κυκλοφόρησαν τις απόκριες), ως εξαιρετικά εύφλεκτου. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αντινομάρχη διοίκησης, ελέγχων και ποιότητας Ζωής, Νικόλα Ντίτορα, κλιμάκια πραγματοποίησαν συνολικά 21 ελέγχους σε ιχθυοπωλεία, καταστήματα πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων και καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής του Βόλου. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών κατασχέθηκαν σε κατάστημα μαζικής εστίασης και αναψυχής, 17 κιλά μπιφτέκια

σότητα περίπου 60 κιλών τσίπουρου, αποθηκευμένη σε πλαστικό δοχείο, ενώ αρμόδια υπηρεσία θα αποφανθεί για την κανονικότητα ή μη του προϊόντος. Ωστόσο, θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο από τη Χημική Υπηρεσία Βόλου. Τέλος, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους σε αποκριάτικα είδη (αφροί, σπρέι σερπαντίνας κλπ.), υπάλληλοι της υπηρεσίας διαπίστωσαν έξι παραβάσεις σε επιχειρήσεις, εκ των οποίων μία σε ιχθυοπωλείο, που δεν ανέγραφε στην ενδεικτική πινακίδα λιανικής πώλησης, την προέλευση είδους που εμπορεύονταν.

μόσχου νωπά και 3,5 κιλά χοιρινές μπριζόλες νωπές, που είχαν καταψυχθεί ,καθώς επίσης δεσμεύτηκαν σε κατάστημα πώλησης κατεψυγμένων προϊόντων, 7,140 κιλά πέρκα φιλέτο κατεψυγμένο, λόγω παντελούς έλλειψης επισήμανσης και 4 κιλά γαρίδες κατεψυγμένες, λόγω έλλειψης επισήμανσης στην ελληνική γλώσσα. Ακόμη, έγιναν τιμοληψίες σε σαρακοστιανά προϊόντα, προκειμένου να διαπιστωθεί η διαμόρφωση των τιμών λιανικής πώλησης των ειδών αυτών. Επιπλέον βρέθηκε σε κατάστημα μαζικής εστίασης και αναψυχής πο-

Βράβευση Κώστα Καρτάλη

λος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Τσαμπάζης, η χιονόπτωση που ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης συνεχίστηκε

και χθες όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα στο Πήλιο να σωρευτεί νέο χιόνι ύψους 15 εκατοστών. Οι ίδιες συνθήκες επικρατούν και στην Ανάβρα, όπου όμως το χιόνι δεν ξεπέρασε τα 5 εκατοστά του μέτρου. Σύμφωνα με τον κ. Τσαμπάζη, δύο αποχιονιστικά μηχανήματα της Νομαρχίας, κράτησαν ανοιχτό το δίκτυο του Πηλίου (από Αλυκόπετρα ως και Καράβωμα) και ένα στην περιοχή της Ανάβρας .

[ΑΠΟΨΗ] Να γίνουν νέες μετρήσεις Από την πλευρά του πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Αναγνώστου πρόσθεσε ότι οι μετρήσεις που έγιναν, στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης για την αέρια ρύπανση στο λιμάνι, προηγήθηκαν των μέτρων που ελήφθησαν. Ίσως, κατέληξε, πρέπει να γίνουν νέες μετρήσεις εντός του 2009 για να διαπιστωθεί πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα αυτά. Σχετικά με τη μεταφορά κάποιων δραστηριοτήτων στην περιοχή του Αλμυρού, ο κ. Αναγνώστου επισήμανε ότι αν γίνει μεταφορά, πρέπει να γίνει στις εγκαταστάσεις του λιμανιού της SOVEL, διότι η κατασκευή νέας λιμενικής εγκατάστασης δημιουργεί μια περιβαλλοντική ρύπανση.

Στον Πειραιά ο κ. Ιγνάτιος Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στον Πειραιά θα χοροστατήσει στις 9 σήμερα το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, στην Δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών που θα τελεστεί, στα πλαίσια του προγράμματος των Πανηγυρικών Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού για το έτος 2009. Εν τω μεταξύ Δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών, τελείται κάθε Παρασκευή από τις 9 έως τις 10.30 το Βράδυ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στο Βόλο, στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας για τους εργαζόμενους πιστούς που αδυνατούν να παρακολουθήσουν την τέλεση της πρώτης.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ VIS TRAVEL

Για τη συμβολή του στον ειδικό αθλητισμό

O

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης βραβεύθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών με Αναπηρίες για τη συμβολή του στην πρόοδο του ειδικού αθλητισμού στην Ελλάδα αλλά και για την προετοιμασία των Παραολυμπιακών Αγώνων 2004.

στην αναγνώριση. Η πρόσφατη απόδοση τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είναι πραγματικά αξιομνημόνευτη. Θεωρώ ότι τα οφέλη που προέκυψαν για την Ελλάδα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2004 ήταν το ίδιο σημαντικά, αν όχι και περισσότερο σημαντικά, με αυτά που προέκυψαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι ευτυχής που είχα μερίδιο συμμετοχής. Πολλά βήματα χρειάζονται ακόμα, όμως έχουν ήδη κερδηθεί αρκετά στοιχήματα.»

Στη δήλωση του μετά τη βράβευση, ο Κώστας Καρτάλης ανέφερε «Τα βραβεία ανήκουν στους αθλητές με αναπηρίες που παρά τις αντιξοότητες διεκδικούν το δικαίωμα στη συμμετοχή και

9

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ - ΜΠΑΝΣΚΟ 3ήμερη οδική με αναχ. 13/3 στο ξενοδοχείο FLORYMONT με κέντρο σπα, καζίνο, κέντρο διασκέδασης. - ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2ήμερη με αναχ. 28/3 στο πολυτελές ξενοδοχείο THERMAI PLATYSTOMOU με spa, Jacuzzi, υδρομασάζ, χαμάμ κ.λπ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Αντωνοπούλου 3, Βόλος Τηλ.24210 31059-60, 22501


10.qxd

12-03-09

18:26

Page 1

∞§§∂ƒ°π∂™!!! ¶ƒ√µ§∏ª∞ À¶¡√À!!! ™ÙÚÒÌ·Ù·- ª·ÍÈÏ¿ÚÈ· ¡¤·˜ ∆¯ÓÔÏÔÁ›·˜ Latex-Mind Foam-Water Foam ∞ÓÙÈ·ÏÏÂÚÁÈο-∞ÓÙÈ‚·ÎÙËÚȷο-∞ÓÙȷοÚ·-∏ÏÂÎÙÚÔ‚ÈÔÏÔÁÈο-√ÚıÔ‰Èο

∫ÔÈÌËı›Ù ηχÙÂÚ·, ˙‹ÛÙ ηχÙÂÚ·

¡π∫. °ƒ∞º∞¡∞∫∏™ & ™π∞ √.∂.

°·˙‹ 90 & ∫ÔÚ·‹ °ˆÓ›· ÙËÏ.: 24210 27255


11:Layout 1 12/3/2009 11:17 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Τοπικά

«Επικίνδυνα λύματα στον Παγασητικό» Από τα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΜΒ λένε ΠΑΚΟΕ και Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία

Τ

ο γεγονός ότι στο διάστημα, που λόγω τεχνικών έργων της ΔΕΥΑΜΒ, τα λύματα έπεφταν χωρίς επεξεργασία στον Παγασητικό, ο θαλάσσιος χώρος επιβαρύνθηκε κατά πολύ σε φωσφορικά, εξασθενές χρώμιο, μόλυβδο, κολοβακτηριοειδή και παθογόνα κολοβακτηρίδια, με αποτέλεσμα να μην είναι κατάλληλος για κολύμβηση και αλιεία επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας. Στην ανακοίνωση, οι οικολογικές οργανώσεις στρέφονται κατά της ΔΕΥΑΜΒ, διότι για διάστημα 18 ημερών, που έπεφταν τα λύματα στον Παγαση-

τικό, «απέφυγε να δώσει αποτελέσματα των μετρήσεων στη δημοσιότητα». Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους μετρήσεις στον Παγασητικό. Έτσι συνεργείο του ΠΑΚΟΕ, που διαθέτει δικά του πιστοποιημένα εργαστήρια, ήρθε στο Βόλο την Πέμπτη 5 Μαρτίου και πραγματοποίησε μετρήσεις σε 16 σημεία του Παγασητικού. «Δυστυχώς οι μετρήσεις έδειξαν ότι η θάλασσα σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν ήταν κατάλληλη για κολύμβηση, αλιεία κλπ. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τη μέρα των μετρήσεων επικρατούσε θαλασσοταραχή

(8-9 μποφόρ) και επομένως τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν πολύ καλύτερα από αυτά που θα ήταν στην πραγματικότητα με ομαλές συνθήκες. Τα αποτελέσματα Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα έδειξαν ότι: 1) Οι συγκεντρώσεις του διαλυμένου οξυγόνου βρίσκονταν σε υψηλά επίπεδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχε μεγάλος κυματισμός στη θάλασσα με αποτέλεσμα να γίνεται έντονη αυτοκάθαρση στο νερό. 2) Υπήρχε επίσης υψηλό pH, που δημιουργεί φαινόμενα ευτροφισμού. 3) Τα 12 από τα 16 δείγματα παρουσίασαν συγκεντρώσεις

φωσφορικών άνω του ορίου. 4) Τα νιτρικά ήταν κάτω από το όριο. 5) Διαπιστώθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις, πάνω από το όριο, όλων των δειγμάτων σε εξασθενές χρώμιο, που είναι έντονα καρκινογόνο και μεταλλαξιογόνο μέταλλο. 6) Τα 12 από τα 16 δείγματα είχαν υπερβάσεις σε μόλυβδο, που είναι επίσης καρκινογόνος. Σημειώνεται ότι οι υπερβάσεις στα βαρέα μέταλλα, επικίνδυνα για την υγεία, οφείλονται στο γεγονός της ανεξέλεγκτης ρίψης αστικών λυμάτων από τη ΔΕΥΑΜΒ. Αν δεν υπήρχε αυτοκάθαρση στο νερό, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων την ώρα των δειγματοληψιών, οι τιμές των

βαρέων μετάλλων θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες. 7) Από τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων, διαπιστώθηκε ότι το 1 από τα 16 δείγματα που λήφθηκαν, συγκεκριμένα στην ιχθυόσκαλα της Μπουρμπουλήθρας, είχε απροσδιόριστο αριθμό αποικιών σε κολοβακτηριοειδή και παθογόνα κολοβακτηρίδια ενώ δύο από τα 16 δείγματα είχαν απροσδιόριστο αριθμό αποικιών σε εντερόκοκκους. Τα υπόλοιπα δείγματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρουσίασαν συγκεντρώσεις κάτω του ορίου όχι όμως μηδενικές, ώστε να βγει συμπέρασμα ότι η θάλασσα είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Κοινές προτεραιότητες ΝΑΜ - Ν. Ιωνίας

Σ

ύσκεψη έγινε χθες στη Νομαρχία μεταξύ του Νομάρχη, κ. Απόστολου Παπατόλια και του δημάρχου Ν. Ιωνίας, κ. Παύλου Μαβίδη, παρουσία των αντινομαρχών και αντιδημάρχων, στο πλαίσιο ενός διαλόγου που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται ανάμεσα στις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του Νομού, προκειμένου να συντονιστεί αποτελεσματικότερα η δράση τους και να αναδειχθούν κοινές προτεραιότητες σε μια σειρά από ζητήματα. Το πρώτο ζήτημα αφορά

στην κινητοποίηση της Νομαρχίας για την κατασκευή, κατά προτεραιότητα, σχολικών μονάδων στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα για το σχολείο στα Μελισσιάτικα και το 14ο

Νηπιαγωγείο. Το δεύτερο, αφορά στη δημιουργία νέου Διοικητηρίου της Νομαρχίας στη Ν. Ιωνία, το οποίο, παράλληλα, θα δημιουργήσει την ευκαιρία ανά-

25H ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ •

ΡΩΜΗ 4ΗΜΕΡΟ

ΠΑΡΙΣΙ – DISNEY 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 459Ε

ΠΡΑΓΑ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 399Ε

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 4ΗΜΕΡΟ 359Ε

ΛΙΣΑΒΟΝΑ 5ΗΜΕΡΟ 650Ε

ΑΠΟ 339Ε

πτυξης ενός αστικού και πολεοδομικού κέντρου στο Νομό. Επιπλέον, συζητήθηκε η επείγουσα ανάγκη εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων στο χείμαρρο Ξηριά, ενώ τονίστηκε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προχωρά στην εκπόνηση της μελέτης, λαμβάνοντας υπόψη της τις προτάσεις του Δήμου Ν. Ιωνίας. Ταυτόχρονα συζητήθηκε η υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος αστυνόμευσης για την αποτροπή καύσης σκουπιδιών και ελαστικών που επιβαρύνουν το περιβάλλον της Ν. Ιωνίας, όπως και η δημιουργία ενός κοινού κέντρου οικογενειακού προγραμματισμού για τους πολίτες ROM Τέλος, θίχτηκε το θέμα ανάληψης κοινής πρωτοβουλίας για την αποτελεσματική διά-

θεση των προϊόντων εκσκαφής σε χώρους που δε θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ο Νομάρχης τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει αναπτύξει με το Δήμο Ν. Ιωνίας μια υποδειγματική συνεργασία η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως μια πιλοτική μορφή συνεργασίας και για όλους τους άλλους Δήμους του Νομού, ενώ επισήμανε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί αμείωτη σε πολλά διαφορετικά πεδία στο αμέσως εγγύς μέλλον. Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία του Δήμου με τη Νομαρχία και σημείωσε ότι με συντονισμένες ενέργειες μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά έργα τα οποία έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.

Σεμινάρια από το ΔΙΕΚ

Σ

εμινάρια « Εισαγωγής στην Ιστορία της Τέχνης», για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας διοργανώνει το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βόλου, το οποίο, ως καλλιτεχνική σχολή, διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, τον απαιτούμενο εξοπλισμό, αλλά και εξειδικευμένο, πάνω στο αντικείμενο της τέχνης, εκπαιδευτικό προσωπικό. Το μαθήματα του σεμιναρίου που

πρόκειται να ξεκινήσουν την επόμενη Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009, θα διαρκέσουν ως τα μέσα Μαΐου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα, 19.00 – 21.00, στο κτίριο του Δημοτικού ΙΕΚ, Ρήγα Φεραίου 1 & Χείρωνος. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών, τόσο δασκάλων όσο και νηπιαγωγών που έχουν δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Ενάντια στο δρόμο Κεραμίδι –Πουρί οι οικολόγοι «Εύλογα ερωτήματα και δικαιολογημένες ανησυχίες προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη η εμμονή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προώθηση σχεδίων κατασκευής δασικού δρόμου που θα ενώνει το Κεραμίδι με το Πουρί, προβάλλοντάς το ως «έργο πνοής για την ποιοτική αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής».Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων Βόλου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «είναι προφανές ότι ένας δασικός δρόμος, ο οποίος θα είναι η συνέχεια «του σπουδαίου παραλιακού άξονα» ελάχιστα θα συμβάλλει στην πολυπόθητη «ανάπτυξη» περιοχής. Εκτός και αν βέβαια υπάρχουν μύχια μακρόπνοα σχέδια και ο δασικός δρόμος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για άλλη μια φορά ως δούρειος ίππος για την κατάκτηση ενός από τα τελευταία εναπομείναντα φρούρια της φύσης, που θα πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό της «ανάπτυξης». Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Ρούσσος Κυραννός, «οι πρώτες βίλλες δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν, με την παράλληλη ανάπτυξη ορέξεων, (αν δεν υπάρχουν ήδη), για την αξιοποίηση και εκμετάλευση της περιουσίας κάποιων».

Οι εκλογές εμποροϋπαλλήλων Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ Εμπορουπαλλήλων Μαγνησίας. Στις κάλπες η συμμετοχή ήταν μαζική. Ψήφισαν 156 εμπορουπάλληλοι και βρέθηκαν 2 άκυρα ψηφοδέλτια. Στο νέο Δ.Σ εκλεγονται οι Αλεξία Πανταζοπούλου - Ροδίου, Μαρία Ανδριακοπούλου Ξηραδάκη, Χριστόφορος Ζιούτος,Γιάννης Βαραλής, Χριστίνα ΠαπαευαγγέλουΔιαμαντάρα, Μαρία Ντόζη, Μαρία Ιωακειμίδου, Ευρυπίδης Παπασίκας, Ελένη Μόσχου, Χρήστος Θεοδώρου και Αναστασία Λαινά. Αντιπρόσωποι στο ΕΚΒ εκλέγονται οι :Αλεξία Πανταζοπούλου- Ροδίου, Γιάννης Βαραλής και Χριστόφορος Ζιούτος ενώ για την Ομοσπονδία οι Αλεξία Πανταζοπούλου- Ροδίου και Χριστόφορος Ζιούτος.

ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΡΩΜΗ 6ΗΜΕΡΟ 395Ε

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5ΗΜΕΡΟ 319Ε

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 269Ε

Πασχαλινές αποδράσεις με αναχώρηση από ΒΟΛΟ! • ΠΑΤΡΑ – ΟΛΥΜΠΙΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, 17/4, 4 ημέρες Ημιδιατροφή, μουσική, Πασχαλινό γλέντι, χορό! • ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, 17/4, 4 ημέρες με ημιδιατροφή, μουσική, χορό! • ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΙΑ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΜΠΡΑΣΩΒ, , 17/4, 4 ημέρες Ημιδιατροφή και Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική! • ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΡΙΛΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, , 17/4, 4 ημέρες Ημιδιατροφή και Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική! • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, , 17/4, 4 ημέρες, ημιδιατροφή

• « ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ» !!! ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ , ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

Στην Ελλάδα με αναχωρήσεις από Βόλο! Κέρκυρα 5 ημ. Ζάκυνθος 5 ημ. Κεφαλονιά 5 ημ. Εύβοια 4 ημ. Άνδρος 4 ημ. Σκύρος 4 ημ.

• ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Σ’ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΕΙΣ !!! ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ !!!

Εγγύηση & Ποιότητα

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΟΔΙΚΕΣ

Τήνος 5 ημ. Μύκονος 4 ημ. Σύρος 4, 5 ημ. Πάτμος 6 ημ. Σαντορίνη 5 ημ. Πάρος 5 ημ.

Γύρος Κρήτης 6 ημ. Πόρτο Χέλι 4, 5 ημ. Μεσολόγγι 4 ημ. Δελφοί - Ιτέα 4 ημ. Καρπενήσι 5 ημ. Γύρος Πελοποννήσου 5 ημ.

4ήμερη κρουαζιέρα Μύκονο – Κουσάντασι – Πάτμο – Σαντορίνη Αναχώρηση 17/4

Αεροπορικές Εκδρομές (δωρεάν μεταφορά από Βόλο στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης) • Πράγα 4&5 ημ. * Πράγα – Βιέννη 4ημ. * Βιέννη - Βουδαπέστη 4ημ. * Παρίσι 5 ημ. * Πράγα – Βερολίνο 4&5 ημ. * Βαρκελώνη 5 ημ. * Βερολίνο 5 ημ. * Λονδίνο 5 ημ. * Ρώμη - Φλωρεντία 4&5 ημ. * Ελβετία 5 ημ. * Αυστριακό Πανόραμα 4 ημ. * Πανόραμα Πολωνίας 6 ημ. * Βόρεια Ιταλία – Λίμνες Λομβαρδίας 5 ημ. Επίσης…ΑΙΓΥΠΤΟΣ 7&8 ημέρες ΝΤΟΥΜΠΑΙ 5,6,7,8 ημέρες Και πολλοί άλλοι προορισμοί!

Γκλαβάνη 36 Βόλος - Τηλ. 24210 33662 Fax: 24210 33676 e-mail: letsgotr@otenet.gr

, . 11

9,

: 24210 38838, 24210 33378


12.qxd

12-03-09

20:50

Page 1

ÿÛÙ 6 - 8 ÎÈÏ¿ ÙÔ Ì‹Ó· ∞ÏÏ¿˙Ô˘Ì ÙË ˙ˆ‹ Û·˜...

˘ÁÈÂÈÓ¿ , ·ÔÏ·˘ÛÙÈο & ÔÈÎÔÓÔÌÈο Á‡̷ٷ ¢ˆÚÂ¿Ó ‰È·ÈÙÔÏÔÁÈ΋ ·Ú·ÎÔÏÔ‡ıËÛË ÕÌÂÛË ·Ú¿‰ÔÛË ÛÙÔ ¯ÒÚÔ Û·˜ ∂Ï. µÂÓÈ˙¤ÏÔ˘ (πˆÏÎÔ‡) 46 - µfiÏÔ˜, ∆ËÏ.: 24210 33639, ÎÈÓ.:6975535089

EÈÛ΢¤˜ ÎÔ˘ÊˆÌ¿ÙˆÓ ·ÏÔ˘ÌÈÓ›Ô˘ Î·È ÚÔÏÒÓ (ÎÏÂȉ·ÚȤ˜ – Ú¿Ô˘Ï· – ÈÌ¿ÓÙ˜ ÚÔÏÒÓ)

ηٷÛ΢¤˜ ηÈÓÔ‡ÚÁÈˆÓ ÎÔ˘ÊˆÌ¿ÙˆÓ (Û˘ÚfiÌÂÓ· – ·ÓÔÈÁfiÌÂÓ· ·ÏÔ˘Ì›ÓÈ· Î·È ıÂÚÌÔÌÔÓˆÙÈο) ÎÔ˘ÓÔ˘ȤÚ˜

∆ËÏ. 6947 706155 ÎÔ˜ £Ô‰ˆÚ‹˜

ª·ÁÂÈÚÂ̤ӷ Ê·ÁËÙ¿ ÙËÓ ›‰È· Ë̤ڷ Ì ÔÏfiÊÚÂÛη ˘ÏÈο ˘„ËÏ‹˜ ‰È·ÙÚÔÊÈ΋˜ ·Í›·˜

5 Á‡̷ٷ ËÌÂÚËÛ›ˆ˜ ¢È·ÈÙÔÏÔÁÈ΋ ·Ú·ÎÔÏÔ‡ıËÛË ∂ÁÁ˘Ë̤ӷ ·ÔÙÂϤÛÌ·Ù· 4-6 ÎÈÏ¿ ÙÔ Ì‹Ó·


13 ellada:Layout 1 12/3/2009 11:18 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ελλάδα

«Δεν υπήρχαν πάγοι» Για «δυσκολίες που ξεπεράστηκαν» μίλησε ο Κ. Σημίτης μετά το τετ-α-τετ με Παπανδρέου

Δ

εν υπήρχαν πάγοι για να λιώσουν, αλλά κάποιες δυσκολίες που ξεπεράστηκαν, δήλωσε ο Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα προσκαλείται στο εξής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, ενώ δεν έγινε συζήτηση σχετικά την πρόταση που είχε διατυπώσει ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος να τεθεί ο κ. Σημίτης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Ο ίδιος ο κ. Σημίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν συζητήσαμε για την Ευ-

ρωβουλή και ούτε υπήρχε θέμα να συζητήσουμε κάτι τέτοιο.

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας

Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου πολύ χρήσιμη και εκτεταμένη, η οποία αφορούσε στις οικονομικές εξελίξεις σε σχέση με την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και με τα ελληνικά προβλήματα.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, προσθέτοντας ότι η χώρα είναι σαφές ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας.

Ανέφερε επίσης ότι θα συνεχίσει να βοηθάει το ΠΑΣΟΚ με ομιλίες και γραπτές παρεμβάσεις και πάντα με τους τρόπους που ο ίδιος κρίνει σκόπιμο και που πιστεύει ότι εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας.

Σχετικά με το υπερβολικό δημόσιο χρέος, τα συνεχή ελλείμματα και το γεγονός ότι πληρώνουμε όλο και πιο ψηλά επιτόκια, αυτά έχουν επιτείνει την κρίση. Η ΝΔ, πρόσθεσε, παρακολουθεί αμήχανη και άπρακτη, ενώ ευθύνεται για τις αιτίες της κρίσης, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ανέφερα.

Στην συζήτησή τους οι δύο πολιτικοί άνδρες συμφώνησαν ότι η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη την οικονομική κρίση και ότι πρέπει να ακολουθήσει πολιτικές οι οποίες υπερβαίνουν πολλά πράγματα. Ο κ. Σημίτης συμφώνησε με τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου για μετεξέλιξη του Συμφώνου Σταθερότητας, καθώς και με την έκδοση ευρωομολόγου. Επίσης συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει ένα διπλό πρόβλημα, το πρώτο είναι πώς θα βγει από την οικονομική κρίση και το δεύτερο πού θα πάει μετά. Και στο σημείο αυτό συζητήθηκε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Αιματηρή εισβολή

Νέα θυελλώδης συνεδρίαση

Νεκρή υπάλληλος σε κατάστημα του Βύρωνα από πυρά ληστών

Α

ιματηρή ληστεία με μία νεκρή σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο κατάστημα «Γερμανός» στην οδό Κύπρου 102 στο Βύρωνα. Δύο άγνωστοι εισέβαλλαν στο κατάστημα, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, αλλά κατά την έξοδό τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν μία υπάλληλο, η οποία διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Η άτυχη υπάλληλος που δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος, εξέπνευσε λίγο μετά την μεταφορά της στο νοσοκομείο. Στο κατάστημα βρισκόταν και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος αμέσως μόλις βγήκαν έξω οι ληστές, τους καταδίωξε και τους κάλεσε να παραδοθούν. Σε απόσταση, ωστόσο, περίπου 100 μέτρων από το κατάστημα αστυνομικός και ληστές αντάλλαξαν πυρο-

βολισμούς. Μία από τις σφαίρες του αστυνομικού τραυμάτισε έναν από τους δράστες, ο οποίος και μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό». Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του δεύτερου δράση.

Ποινή κάθειρξης 12 ετών στον «Περίανδρο» για την επίθεση σε βάρος φοιτητών Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό και ως Περίανδρο, για την υπόθεση της επίθεσης και τραυματισμό σε βάρος φοιτητών τον Ιούνιο του 1998 απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, που φέρεται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ένοχο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή. Κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας μετέτρεψε την κατηγορία του Ανδρουτσόπουλου, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος δυο ακόμη φοιτητών, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για την κατηγορία αυτή, έπαψε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής. Τόσο ο εισαγγελέας όσο και το δικαστήριο δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

13

Στο κενό η συμφωνία Τσίπρα, Κουβέλη και Αλαβάνου να «πέσουν οι τόνοι» στον ΣΥΝ Δώρον άδωρον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμφωνία των Αλ.Τσίπρα, Φώτη Κουβέλη και Αλ.Αλαβάνου να «πέσουν οι τόνοι», καθώς η εσωκομματική αντιπαράθεση μόνο ζημιά προκαλεί στον ΣΥΝ, αφού η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν θυελλώδης και κατέληξε σε αδιέξοδο. Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν στη Βουλή, την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου. Σύμφωνα με τα Νέα, στη διάρκεια της συνάντησης και οι τρεις συμφώνησαν πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι, ενώ επήλθε πολιτική συμφωνία ως προς τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον έως τις Ευρωεκλογές. Αργότερα, ωστόσο, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν θυελλώδης με αποτέλεσμα να ανατραπεί το καλό- όπως περιγράφεται- κλίμα που επιτεύχθηκε μεταξύ των τριών ηγετικών στελεχών. Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία με συναινετική διάθεση, αναγνωρίζοντας ότι το θέμα της ανακίνησης των διατάξεων του ΣΥΝ είναι άκαιρο και επομένως όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν από την τήρησή του «θα πρέπει να τα δούμε στην ώρα τους». Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ωστόσο, η Ανανεωτική Πτέρυγα δέχθηκε έντονη κριτική από μέλη του Αριστερού Ρεύματος, ενώ στελέχη που ανήκουν στην πλευρά Τσίπρα, αγνοώντας ουσιαστικά τη γραμμή του προέδρου του ΣΥΝ, επιτέθηκαν φραστικά στους Ανανεωτές. Ένταση προκλήθηκε όταν στελέχη του Ρεύματος επιτέθηκαν προσωπικά στον Φώτη Κουβέλη λέγοντας πως τα όσα υποστηρίζει περί «εκκαθαρίσεων» είναι εκτός πραγματικότητας και προκαλεί απορία γιατί δεν αισθάνονται ενόχληση και άλλοι «θιγόμενοι» όπως οι Αλέκος Αλαβάνος και Γιάννης Δραγασάκης. Η συνεδρίαση κατέληξε σε απόλυτο αδιέξοδο. Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε -λόγω υποχρεώσεων- πριν από την ολοκλήρωσή της, ενώ τα μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας έφυγαν διαφωνώντας με τη στάση του Αριστερού Ρεύματος. Μετά την αποχώρησή τους εκδόθηκε ανακοίνωση που ουσιαστικά απορρίπτει τις δύο προτάσεις τους για το καταστατικό και τη σειρά κατάταξης στο ευρωψηφοδέλτιο.


14 EL-KOSM:Layout 1 12/3/2009 10:40 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ελλάδα - κόσμος

Έκτατα μέτρα και στο Μαξίμου

Σε διαθεσιμότητα τέσσερις αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την λίστα Σε διαθεσιμότητα έθεσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιατούρας τέσσερις προϊσταμένους, τμηματάρχες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, εξαιτίας της διαρροής απόρρητου εγγράφου. Πρόκειται για τον κατάλογο των 82 πιθανών στόχων τρομοκρατικής επίθεσης και τα προληπτικά μέτρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Το κατάλογο είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Το Βήμα και η δημοσιοποίησή του προκάλεσε αναστάτωση στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Στη λίστα περιλαμβά-

νονται γνωστοί δημοσιογράφοι, λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα, διακεκριμένα πρόσωπα του δημοσίου βίου καθώς και τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα επανέρχεται με νέο έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου. Το έγγραφο, που έχει ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2009, και το οποίο συνέταξε η Υπηρεσία Ασφάλειας του πρωθυπουργού, ζητά την κατεπείγουσα κατασκευή

Εκστρατεία για την εξοικονόμηση ενέργειας από την Greenpeace «Το μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή είναι σαφές: η καθημερινή μας δράση ως καταναλωτές μπορεί να φέρει σπουδαία και χειροπιαστά αποτελέσματα στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Καλούμε όλους τους Έλληνες καταναλωτές να λάβουν μέρος στην εκστρατεία μας για την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και να απαιτήσουν υπεύθυνες πολιτικές για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών», δήλωσε η Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη του Δικτύου Δράσης Καταναλωτών της Greenpeace, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου.

Τη λήστεψαν και τη βίασαν διαδοχικά μέσα στο σπίτι της Τέσσερις άνδρες από το Μπαγκλαντές συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές για τον άγριο βιασμό μιας νεαρής συμπατριώτισσάς τους. Οι δράστες εισέβαλαν χθες το μεσημέρι στο σπίτι της κοπέλας, στην περιοχή του Ρέντη, και αφού τη βίασαν διαδοχικά, πήραν 500 ευρώ που είχε κρυμμένα μέσα στο διαμέρισμα. Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

τριών υπερθωρακισμένων αστυνομικών φυλακίων γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου. Το αίτημα υποβλήθηκε λίγα 24ωρα μετά την επίθεση της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι οι σχετικές διαδικασίες, με την υποβολή προσφορών για την κατασκευή των φυλακίων, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 27 Φεβρουαρίου 2009. Στις προδιαγραφές αναφέρεται ότι τα φυλάκια θα πρέπει να αντέχουν σε πυροβολισμούς με βολίδες όλων των διαμετρημάτων, ακόμη και από Καλάσνικοφ.

Ο κατάλογος των 82 πιθανών στόχων τρομοκρατικής επίθεσης είχε καταρτιστεί από την αστυνομία στις 28 Φεβρουαρίου, μετά τις αλλεπάλληλες βομβιστικές ενέργειες και ένοπλες επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών στόχων. Η δημοσιοποίηση του καταλόγου προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, καθώς και ενόχληση στην ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για εντοπισμό των υπευθύνων της διαρροής. Ακολούθησαν οι τέσσερις «καρατομήσεις».

Καταδίκη για το δράστη της τριπλής δολοφονίας στον Μπράλο Σε τρις ισόβια καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας τον Ηλία Λιασκώνη, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον Αύγουστο του 2002 τρεις κυνηγούς. Ο Λιασκώνης πυροβόλησε τους Γιώργο Τριανταφύλλου, Γιώργο Πουρναρά και Βασίλη Αδάμου και στη συνέχεια τους έριξε σε χαράδρα κοντά στο Μπράλο. Πρωτόδικα, στην ίδια ποινή είχε καταδικάσει τον δράστη και το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας. Για πρώτη φορά ο Λιασκώνης ομόλογησε το έγκλημα του στο δικαστήριο και το πως δολοφόνησε τους τρεις άνδρες. Όπως είπε, είχε λάβει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Τριανταφύλλου για να του αγοράσει έναν κυνηγετικό σκύλο. Όμως ξόδεψε

τα χρήματα χωρίς να αγοράσει το σκύλο και δεν μπορούσε μετά να τα επιστρέψει στον Τριανταφύλλου. Όταν του τηλεφώνησαν οι τρεις άνδρες τους είπε ότι είχε τον σκύλο και κανόνισε μαζί τους να συναντηθούν σε αγροτική περιοχή. Αφού τους οδήγησε σε αγροτική περιοχή στη συνέχεια τους πυροβόλησε και πέταξε τα πτώματά τους σε χαράδρα. Όπως προέκυψε από τη νεκροτομή, τα θύματα ζούσαν ακόμα όταν έπεσαν στη χαράδρα. Από την πρώτη στιγμή ήταν ύποπτος για τη δολοφονία των τριών κυνηγών, είχε όμως αρνηθεί ότι είχε συναντηθεί μαζί τους. Μάλιστα στο σπίτι του είχε βρεθεί το κινητό ενός από τα θύματα και το αυτοκίνητό τους βρέθηκε κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Προφυλακίστηκε ο ηγούμενος από έρευνα, προέκυψε γήματος για ασέλγεια σε Στη φυλακή οδηγήθηκε ο βάρος ανηλίκων κατ’ εξαηγούμενος Νύφωνας, ότι ο ιερομόναχος είχε ασελγήσει σε βάρος και κολούθηση. Όπως εκτιπου κατηγορείται για μάται, μάλιστα, η ασέλγεια κατ’ εξακολού- άλλων 17 ανηλίκων! θηση σε βάρος ανήλικων Οι αστυνομικοί συνέλα- αρρωστημένη δράση του δόκιμων της Ιεράς Μονής βαν τον 68χρονο ιερομό- ξεκίνησε από το 1988, Αγίας Σκέπης στην Κερα- ναχο, εναντίον του ώστε αρκετά αδικήματα οποίου ασκήθηκε ποινική έχουν σήμερα παραγρατέα, μετά την απολογία του ενώπιον της 25ης τα- δίωξη σε βαθμό κακουρ- φεί. κτικής ανακρίτριας. Συνολικά τέσσερις καταγγελίες έγιναν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Αστυνομικό ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Τμήμα Κερατέας ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ εναντίον του ηγού- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ μενου Νύφωνα, ανά- & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ μεσα στις οποίες και ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Αριθ. Πρωτ.: 3171 ενός 17χρονου νεαρού. Ωστόσο, μετά

KORONEΟS TOURS ΠΑΣΧΑ 2009 ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ! ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ : POTIDEA PALACE 4* ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ PORTES PALACE 4* superior ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΡΟΣ 4 ημέρες στο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΞΕΝ. SIRENE ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΣΟΣ 4 ημέρες στο ALEXANDRA BEACH 4* resort & spa Όλα τα ξενοδοχεία με ζωντανή μουσική και χορευτικά για την ημέρα του Πάσχα ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 129 (δίπλα στο LIDO)

ΤΗΛ. 24210 76440 - 76449

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Μαγνησίας προκηρύσσει ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές (με ποσοστό επί %) για την ανάδειξη Προμηθευτή υγρών καυσίμων, (πετρελαίου DIESEL πετρελαίου κίνησης, πετρελαίου θέρμανσης, βενζίνης απλής, βενζίνης αμόλυβδης, βενζίνης SUPER), έτους 2009 1. Ποσού 400.000,00€ για τις υπηρεσίες Ν. Μαγνησίας (Βόλος) 2. Ποσού 12.000,00 € (9.500,00€ για αμόλυβδη, 2.000,00€ για πετρέλαιο θέρμανσης & 500,00 € για πετρέλαιο κίνησης) για το Λιμεναρχείο Σκιάθου 3. Ποσού 9.500,00€ (για βενζίνη αμόλυβδη) για το Λ/Σ Αγίας Κυριακής Τρικέρων. Στις υπηρεσίες που εδρεύουν στην πόλη του Βόλου συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά η Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας με προϋπολογισθέν ποσό 15.000,00€ (βενζίνη αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης) και το Λιμεναρχείο Βόλου με προϋπολογισθέν ποσό 320.000,00€ (πετρέλαιο κίνησης) και την ιδιαιτερότητα του εφοδιασμού υγρών καυσίμων καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου. Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 19/03/2009 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10π.μ. στα γραφεία της Δ/νσης Τοπ. Αυτ/ης & Δ/σης Μαγνησίας, Βόλος Δημητριάδος 95, 3ος όροφος. Προσφορές που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα επιστραφούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των όρων της διακήρυξης από το Τμήμα Οικ/κό – Δ/κό της Τοπ. Αυτ/ης & Δ/σης Μαγνησίας (3ος όροφος, γρ. 5 τηλ. 24210 76623 & 24210 70965 κα. Κουρτούμα). Βόλος 12 Μαρτίου 2009

Ε.Γ.Γ.Π.Θ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΔΑΝΑΗ ΜΙΜΙΚΟΥ – ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ

14

Φυλάκιση τριών ετών στο δημοσιογράφο για την επίθεση στον Τζορτζ Μπους Σε φυλάκιση τριών ετών για επίθεση εναντίον ξένου ηγέτη που βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ καταδικάσθηκε ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, ο 30χρονος Ιρακινός δημοσιογράφος που πέταξε τα παπούτσια του στο κεφάλι του Τζορτζ Μπους, χωρίς να τον πετύχει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Βαγδάτη τον περασμένο Δεκέμβριο. «Δηλώνω αθώος», είπε ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι ενώπιον του δικαστηρίου. «Ναι, η αντίδρασή μου ήταν φυσιολογική, όπως (θα ήταν) και οποιουδήποτε Ιρακινού». Η υπεράσπισή του προσπαθούσε να αποδείξει ότι η επίσκεψη του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν αιφνιδιαστική και -κατά συνέπεια- όχι επίσημη.

Η λίστα του Forbes

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι -και πάλι- ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη Ο ιδρυτής της Microsoft Corp Μπιλ Γκέιτς είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, καθώς εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης η καθαρή αξία της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη μειώθηκε κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο μειώθηκε σχεδόν κατά το ένα τρίτο, φθάνοντας στους 793 τον περασμένο χρόνο, με τη μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται στα άτομα που μπήκαν στη λίστα του Forbes από τη Ρωσία, την Ινδία και την Τουρκία. Ο Μπιλ Γκέιτς επέστρεψε στην κορυφή του καταλόγου με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία 40 δισ. δολαρίων, ενώ πέρυσι ήταν τρίτος, έχοντας περιουσία 58 δισ. δολαρίων. Ο Μπάφετ, που πέρυσι ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 62 δισ. δολαρίων, φέτος έπεσε στη δεύτερη θέση, με περιουσία 37 δισ. δολαρίων. Στην τρίτη θέση εφέτος βρίσκεται ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, με περιουσία που φθάνει στα 35 δισ. δολάρια, ενώ πέρυσι είχε περιουσία 60 δισ. δολαρίων.

Πιέσεις εν όψει G20

Διεθνή συστράτευση στην αντιμετώπιση της κρίσης, ζητά ο Μπαράκ Ομπάμα Συντονισμένη δράση για τη διάσωση της παγκόσμιας οικονομίας ζητά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εν όψει της συνόδου της G20. Οι ΗΠΑ ζητούν από τις πλούσιες χώρες να δεσμεύσουν το 2% του ΑΕΠ τους για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση του ΔΝΤ. Οι Ευρωπαίοι, όμως -με πρώτη τη Γερμανία-, δεν είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, συμφωνώντας μόνο στην ανάγκη αλλαγών στο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των χρηματοοικονομικών αγορών.

Ένοχος για τις 11 κατηγορίες που τον βαρύνουν δήλωσε ο Μάντοφ Ο Μπέρναρντ Μάντοφ παραδέχθηκε την Πέμπτη την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης όπου δικάζεται κατηγορούμενος για γιγάντια απάτη συνολικού ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων. Ο 70χρονος Μάντοφ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον επιτήρηση στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, δήλωσε ένοχος για τις 11 κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και θα μπορούσαν να τον κλείσουν στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο πρώην πρόεδρος του Nasdaq είπε στον δικαστή ότι «δεν μπορεί να εκφράσει» πόσο λυπάται. Πρόσθεσε ότι η περίφημη «πυραμίδα» του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. κατηγορούσα αρχή ζήτησε την άμεση φυλάκισή του, αίτημα που έγινε δεκτό από τον δικαστή.

Σπυρίδων Κ. Σταμπούλογλου Ιατρός Ειδικός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου UNIVERSITE’ CATHOLIQUE DE LOUVAIN ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ – LASER Δεχόμαστε Καθημερινά Από 9:00 – 13:00 & 18:00 – 20:30 Τηλ. 24210-44051 Γκλαβάνη 188 & Αναλήψεως Κιν. 6947937177 Βόλος Email: spstamp@hotmail.com


15:Layout 1 12/3/2009 10:34 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ελλάδα

Αφορμή η εξωτερική πολιτική

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με σύγκρουση σε επίπεδο αρχηγών Ο κ. Κώστας Καραμανλής απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, λέγοντας δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με χώρους «που μας χωρίζουν μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές». Κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρ-

χηγών, μετά το αίτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, ο κ. Καραμανλής τόνισε: «Δεν ζητώ λευκή επιταγή από κανέναν. Και αυτό είναι σαφές. Δεν επιδιώκω κανενός είδους συγκυβέρνηση», ενώ επανέλαβε ότι η χώρα διαθέτει αυτοδύναμη και συμπαγή κυβερνητική πλειοψηφία.

Παπανδρέου: «Αποτύχατε παταγωδώς και στην εξωτερική πολιτική» Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική που ασκεί, αποδίδοντάς της «παταγώδη αποτυχία», επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, ενώ τόνισε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σταλεί ένα διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. «Δεν κάνουμε εκλογολογία. Ζητούμε ευθέως εκλογές. Εσείς κάνετε εκλογολογία, με τα μισόλογα και τα προεκλογικά ημίμετρα που λαμβάνετε τα οποία δεν συνιστούν έξοδο από την κρίση», είπε ο κ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το 2004 «παρέλαβε την Ελλάδα της ασφάλειας και του μεγαλείου των Ολυμπιακών Αγώνων, μια Ελλάδα αξιοσέβαστη στο διεθνές στερέωμα, ενώ τώρα ο λαός είναι απαισιόδοξος, η διεθνής κοινότητα μάς αγνοεί και μας μνημονεύει μόνο για τα αρνητικά».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε πως «δεν διεκδικώ τίποτα μέσα από την ΝΔ. Κι όλες αυτές οι διαρροές που γίνονται, μακριά από μένα. Και σαφώς ο πρωθυπουργός το διαχώρισε. Δεν έχω καμία σχέση με το δικό σας κόμμα, όπως κι εσείς με το δικό μου».

Καραμανλής: «Οι ‘κόκκινες γραμμές’ είναι απαράβατες» «Στα εθνικά μας ζητήματα υπάρχουν απαράβατες ‘κόκκινες γραμμές’ που δεν αλλοιώνονται, δεν παζαρεύονται, δεν εγκαταλείπονται. Είναι οι γραμμές από τις οποίες δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Είμαστε αφοσιωμένοι σε στόχους που είναι κοινοί για όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική κινείται με εξωστρέφεια, εθνική αυτοπεποίθηση, σοβαρότητα και αξιοπιστία» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιδίωξε διαρκή αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής οικογένειας, με τις ΗΠΑ που αποτελούν σύμμαχο, με τη Ρωσία και την Κίνα που βγαίνει δυναμικά στην παγκόσμια σκηνή. Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι υπάρχουν σκαμπανεβάσματα που δυσκολεύουν τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και επισήμανε την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα. Σημείωσε, όμως, ότι καμία διεκδικητική κίνηση, καμία πράξη αμφισβήτησης σε βάρος των δικαιωμάτων της Ελλάδας δεν έμεινε χωρίς απάντηση. Ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας είναι μακρά διαδικασία, αλλά ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, καθώς δεν έχουν γίνει βασικά βήματα. Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στα Σκόπια ότι όσο παραμένει η εκκρεμότητα της ονομασίας και η χώρα δεν κάνει τα αναγκαία βήματα για κοινά αποδεκτή λύση στη βάση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο δρόμος για τις ευρωατλαντικές δομές θα παραμείνει κλειστός.

Επίθεση Παπαρήγα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ Επίθεση και στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας τα ότι έχουν την ίδια πολιτική κατεύθυνση και προσήλωση, ενώ οι διαφορές τους είναι για το ποιος τις χειρίζεται καλύτερα. Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ για τα εθνικά θέματα σημείωσε ότι άλλο ο αντιαμερικανισμός και άλλο η αντιιμπεριαλιστική στάση. Η κ.Παπαρήγα επεσήμανε ότι η διαμάχη για το αν πρέπει να πάμε λιγότερο ή περισσότερο με την πολιτική της κάθε ευρωπαϊκής χώρας ή των ΗΠΑ δεν έχει σχέση με τη διαμάχη προοδευτικών αντιλήψεων, αλλά σχετίζεται με τη γεωστρατηγική θέση της κάθε χώρας. Τάχθηκε, μάλιστα, κατά ελληνικής αποστολής, όχι μόνο στρατιωτικής αλλά και ανθρωπιστικής σε οποιαδήποτε χώρα, γιατί αυτό, όπως είπε, στην ουσία, είναι συμβολή σε κατοχή και στάχτη στα μάτια. Σχολιάζοντας το θέμα της συναίνεσης στα εθνικά θέματα, η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα της δεν μπορεί να δώσει συναίνεση γιατί ακόμη κι αν υπήρχε η διάθεση δεν είναι ο ίδιος ο στόχος.

Γ.Καρατζαφέρης: «Λειτουργείτε ως όργανο των Αμερικανών» Ο κ. Καρατζαφέρης απέρριψε το χαρακτηρισμό «άκρο», τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα εναντίον του η υπουργός Εξωτερικών και επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κας Ντόρας Μπακογιάννη. «Ατυχήσατε ατυχία μεγάλη κα Μπακογιάννη. Εναντιωνόμαστε γιατί έχετε γίνει χρήσιμο εργαλείο στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εάν αλλάξετε πολιτική και δεν λειτουργείτε ως όργανο των Αμερικανών στη χώρα, δεν έχουμε κανένα λόγο να σας ενοχλούμε», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προσθέτοντας πως αυτός είναι ο μόνος λόγος των επιθέσεών του. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε επίσης την κα Μπακογιάννη ότι «θέλει να χρησιμοποιήσει ως βατήρα το ΥΠΕΞ και δεν θέλει τριβές και δυσκολίες που θα την έφερναν σε δύσκολη θέση». «Η κυβέρνησή σας, κ. Καραμανλή, είναι όμηρος των σχεδιασμών της κ. Μπακογιάννη, που θυσιάζει την ενεργή εξωτερική πολιτική για την ιδιοτέλειά της» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αλαβάνος: «Αγοραφοβική η εξωτερική πολιτική της χώρας» Την πρότασή του για μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι «δεν αγνοούμε τις απειλές, αλλά μπορεί να υπάρξουν επιλογές ώστε να μειωθούν κατά πολύ οι δαπάνες», φέροντας ως παράδειγμα ότι «ακόμα και ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε περικοπές ύψους 40 εκατ. δολαρίων». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την υπουργό Εξωτερικών να διοργανώσει μια μεγάλη συζήτηση για την εξωτερική πολιτική με θέμα τις αδυναμίες και τις προοπτικές που υπάρχουν σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης. «Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός επιλογών με ενεργές πολιτικές. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα σε Ρωσία, Κίνα, σε αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και ουσιαστική αξιοποίηση του ΟΑΣΕ. Να πούμε ότι έχουμε δυνατότητες ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα ασφάλειας της ΕΕ.

BIOTEXNIA ΣΙΔΗΡΟΥ ΜΠΕΤΟΝ ΣΚΡΙΜΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο.Ε. Α’ ΒΙ.ΠΕ. ΒΟΛΟΥ ΤΗΛ. 24210 95798 ΚΙΝ. 6932 720725 - 6932 580862

ΛΑΤΟΜΕΙΟ : ΠΡΟΠΑΝ ΠΗΛΙΟΥ, ΤΗΛ.: 24230 55204 ΥΠΟΚ/ΜΑ : ΛΑΡΙΣΗΣ 225 – ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24230 5520469919 FAX: 24210 70811 ΚΙΝ: 6976 085189

15


16 OIK:Layout 1 12/3/2009 10:06 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

3.712,06

0,49

XETRA DAX [12/3]

3.956,22

1,08

CAC 40 [12/3]

2.694,25

0,75

SWISS MARKET IND [12/3]

4.645,78

1,50

DJ INDU AVERAGE [12/3]

7.082,68

2,20

O γενικός δείκτης έκλεισε στις

NASDAQ COMPOSITE [12/3] 1.401,20

2,16

1.554,06

S&P 500 INDEX [12/3]

738,69

2,40

12.001,53

0,59

86

μονάδες 104

HANG SENG INDEX [12/3]

57

NIKKEI 225 [12/3]

Εκτίναξη της ανεργίας στο 8,9% το Δεκέμβριο Η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 8,9% τον Δεκέμβριο, από το 7,8% του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνική Στατιστικής Υπηρεσίας. Την ίδια περίοδο ο μέσος όρος της ανεργίας στην ευρωζώνη ήταν 8,1%. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Δεκέμβριο 2008 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.463.387 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 434.149 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.350.927 άτομα. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας διαμορφώθηκαν στη δυτική Μακεδονία 13,4%, στην Ηπειρο 12,2%, στο νότιο Αιγαίο 11,8% και στην Κρήτη 11,2%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εντοπίζονται στην Πελοπόννησο «Είναι αστείο να σκέφτεται κανείς ότι πήραμε την Ολυμπιακή και έχουμε πρόθεση να την πουλήσουμε», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του ομίλου της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, μία ημέρα μετά το πράσινο φως από Διυπουργική ΕπιΑποκρατικοποιτροπή ήσεων. Τι λέει για τράπεζες, οικονομία και την «απόβαση» της Attika στην Κρήτη. O κ. Βγενόπουλος εξέφρασε την πρόθεσή του να καταστήσει ξανά την Ολυμπιακή Αεροπορία μια απολύτως υγιή, ποιοτική και ανταγωνιστική ιδιωτική αεροπορική εταιρία προς όφελος των μετόχων της αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας. Παράλληλα επεσήμανε ότι η MIG δεν πούλησε ποτέ καμία εταιρία της οποίας

5,8%, στο βόρειο Αιγαίο 6,8% και στην Αττική 8,3%. Στα Ιόνια νησιά η ανεργία ήταν 10,2%, στη Θεσσαλία 9,1% και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη 9,3%. Στη δυτική Ελλάδα η ανεργία ήταν 7,8% και στην κεντρική Μακεδονία 8,8%. Η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους ηλικίας 15-24 ετών και έφτασε το Δεκέμβριο του 2008 το 26,3%. Υψηλή επίσης είναι η ανεργία στις ηλικίες 25-34 ετών, όπου το ποσοστό φθάνει το 11,6%. Τέλος, η δειγματοληπτική έρευνα της ΕΣΥΕ για την ανεργία το μήνα Δεκέμβριο 2008 έδειξε ότι οι ηλικίες 65-74 ετών δεν υπάρχει ανεργία (ανεργία 0%). Εξάλλου, η ανεργία πλήττει τις γυναίκες σε ποσοστό 12,2% και τους άνδρες σε ποσοστό 6,5%.

7.198,25 -2,41

PLIAS (ΚΑ) RIDENCO (ΚΑ) AUDIOVISUAL (ΚΟ) ΛΥΜΠΕΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (ΚΟ) ΚΑΤΣΕΛΗ Χ. ΥΙΟΙ (ΚΟ) ALMA - ΑΤΕΡΜΩΝ (ΚΟ) ΒΩΒΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (ΚΟ) ΛΑΝΑΚΑΜ (ΚΟ) VIVERE ENTERTAINMENT (ΚΟ) ΜΑΪΛΛΗΣ Μ.Ι. (ΚΟ)

Ζοφερές προβλέψεις για συρρίκνωση της διεθνούς οικονομίας κατά 1%-2% εφέτος διατύπωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ λίγο πριν από τη συνάντηση της G20 στο Λονδίνο και την ώρα που η ιαπωνική οικονομία «βυθίζεται» με ρυθμό ρεκόρ για τα τελευταία 35 χρόνια. «Δεν έχουμε δει τέτοια στοιχεία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρα μιλάμε για μια περίοδο δύσκολη και σοβαρή», είπε ο κ. Ζέλικ στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Τα τελευταία στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία τονίζουν την ανάγκη για άμεση δράση από τους υπουργούς Οικονομικών των 20 πλουσιότερων κρατών του κόσμου (G20) εν όψει της συνεδρίασής τους στη Βρετανία.

επέκταση στον τραπεζικό τομέα με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης τόνισε ότι με να εξακολουθούν ισχύουν αλλά έχουν ετεροχρονιστεί λόγω των επιπτώτης διεθνούς σεων οικονομικής κρίσης. Ο κ. Βγενόπουλος αναφερόμενος στους εργαζόμενους του ομίλου της MIG και τις αποδοχές τους επισήμανε ότι η υπεραξία που δημιουργείται από τις δραστηριότητες των εταιριών θα πρέπει να διαχέεται και στους εργαζόμενους, εκτός από τους μετόχους. Ο κ.Βγενόπουλος ερωτηθείς

Συνάντηση Παπούλια - Προβόπουλου για την πορεία της οικονομίας των οικονομολόγων για το πόσο θα διαρκέσει η κρίση και αν θα έρθει σε εμάς με την ίδια ένταση που τη βιώνει η Γερμανία». Είπε ακόμη ότι η ενημέρωση που λαμβάνει από τον κ. Προβόπουλο είναι σημαντική και αποτελεί μια καλή καθοδήγηση για αυτόν. Από την πλευρά του, ο Γ.Προβόπουλος ανέφερε ότι η κρίση συνεχί-

ζεται και τόνισε ότι πριν Ο Πρόεδρος της Δημοαπό μέρες βρισκόταν κρατίας Κάρολος Παστη Βασιλεία και στην πούλιας δέχθηκε χθες τράπεζα διεθνών διακατο διοικητή της Τράπενονισμών, όπου, όπως ζας της Ελλάδος είπε, φαίνεται να επιβεΓιώργο Προβόπουλο,ο βαιώνονται οι κακές οποίος τον ενημερωσε προβλέψεις. για τις εξελίξεις στα θέ«Είναι χαρακτηριστικό ματα της οικονομίας. ότι οι διεθνείς οργανιΟ Κ. Παπούλιας υποδεσμοί που διατυπώνουν χόμενος το Γ.Προβόπροβλέψεις, κάθε φορά πουλο ανέφερε ότι που κάνουν την εκά«είμαι μπερδεμένος με στοτε τελευταία πρότις διάφορες θεωρίες βλεψη, τα πράγματα πάνε και λίγο πιο κάτω», επεσήμανε ο κ. Προβόπουλος. Νωρίτερα, ο κ. Παπούλιας δέχθηκε τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) Η προσωπική μας εμπειρία στο χώρο της εργασίας μπορεί Θεόδωρο Μαρκόνα σας εγγυηθεί την ποιότητα και την αποπεράτωση της τεπουλο και τα μέλη λετής στις χαμηλότερες τιμές του προεδρείου του. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι «έχω ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΡΩΝ ΔΩΡΕΑΝ πολλά να μάθω και να ακούσω Για το δικό σας καλό αποφύγετε τους μεσάζοντες από σας. Το περιβάλλον είναι μέσα Αναλήψεως – Μεταμορφώσεως στα άμεσα ενδιαΤηλ. 24210 52702 Κιν. 6977502561 φέροντά μου».

Γραφείο Τελετών

Ν. ΓΚΛΑΒΑΤΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΝΟΜΙΣΜΑ

Συρρίκνωση της διεθνούς οικονομίας κατά 1%-2% αναμένει η Παγκόσμια Τράπεζα Τα στοιχεία από την Ιαπωνία είναι πράγματι ζοφερά και δείχνουν ότι η ύφεση στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θεωρείται ως η χειρότερη μετά το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε 12,1% σε ετήσια βάση το τελευταίο τρίμηνο του 2008. Οι Ιαπωνικές εξαγωγές μειώθηκαν 46,3% τον Ιανουάριο κι η Ιαπωνική κυβέρνηση κατέγραψε για πρώτη φορά έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μετά από 13 χρόνια. Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η εξαρτώμενη από τις εξαγωγές ιαπωνική οικονομία θα ανανήψει μόνον όταν η ζήτηση από τους μεγαλύτερους πελάτες της, στις ΗΠΑ και την Κίνα, επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.

Τα σχέδια της MIG “Δεν έχουμε πρόθεση να μεταπωλήσουμε την Ολυμπιακή” απέκτησε το μετοχικό έλεγχο και τη διοίκηση. Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται ότι η νέα Ολυμπιακή να ξεκινήσει την λειτουργία της στις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της σημερινής Ολυμπιακής. Ερωτηθείς εάν είναι στα σχέδια του να ασχοληθεί με την πολιτική επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν είναι στα σχέδια του η ενασχόληση με την πολιτική. Ερωτηθείς εάν εξακολουθούν να ισχύουν τα σχέδια του ομίλου για περαιτέρω

+20,00 +10,00 +9,49 +9,09 +9,09 -16,67 -10,04 -9,28 -8,64 -8,33

Ισοτιμιες

1,,03%

ΛΟΝΔΙΝΟ [12/3]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία

σχετικά, επισήμανε ότι ο όμιλος της MIG, μέσω των δρατου στον στηριοτήτων τραπεζικό τομέα είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει στην χρηματοδότηση του Δημοσίου Χρέους της χώρας με καλύτερους όρους. Ο κ.Βγενόπουλος τόνισε ότι ο όμιλος της MIG θα βγει ισχυρότερος από την διεθνή οικονομική κρίση καθώς θα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του στους επιμέτομείς που ρους δραστηριοποιείται λόγω της ρευστότητας που διαθέτει και της ισχυρής κεφαλαιακής του επάρκειας. Αναφερόμενος γενικότερα

στην οικονομική κρίση επισήμανε ότι «στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν είμαστε διατεθειμένοι να λέμε λόγια. Οι ηγέτες των επιχειρηματικών ομίλων οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεισφέρουν απέναντι στην κρίση». Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της MIG έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο της Κρήτης με αφορμή την νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση της θυγατρικής του ομίλου Attica Group από τον Πειραιά στο Ηράκλειο με το Superfast XII. «Ήρθαμε στην Κρήτη και θα μείνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η MIG απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Attica Group, στην οποία ανήκουν η Super Fast Ferries και η Blue Star.

Χαρδούβελης: Η κρίση στην Ελλάδα θα διαρκέσει μια πενταετία Η οικονομική κρίση και το εμπόριο κεντρικά θέματα συζήτησης στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου που διοργάνωσε ο ΣΕΛΠΕ. Η κρίση, η ακρίβεια, η καταναλωτική τάση και το εμπόριο στο επίκεντρο του συνεδρίου του ΣΕΛΠΕ. Στην Ελλάδα η κρίση θα κρατήσει πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Μίχαλος τόνισε ότι για το θέμα της ακρίβειας, το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι το κράτος παρεμβαίνει ασφυκτικά στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, εκτίμησε ότι το εμπόριο θα είναι από τους τελευταίους που θα πληγούν από την κρίση. Αναλυτικά, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε, στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου που διοργάνωσε ο ΣΕΛΠΕ, ότι η κρίση στη χώρα μας εμφανίζεται με βραδύτερο ρυθμό από ότι σε άλλες οικονομίες, λόγω του κλειστού χαρακτήρα της και από τα στοιχεία της ΕΕ εκτιμάται ότι ενδεχομένως θα διαρκέσει μια πενταετία στην

16

Ελλάδα, οπότε η στασιμότητα στην οποία θα περιέλθει η οικονομία εντέλει θα την οδηγήσει στο αρνητικό αποτέλεσμα της απόκλισης από την ΕΕ. Επίσης, από έρευνα καταναλωτών που παρουσιάστηκε στο συνέδριο διαπιστώνεται κλίμα αλλαγής των καταναλωτικών συνηθειών με τους πολίτες να δηλώνουν ότι στρέφονται σε φτηνότερα προϊόντα και σε φτηνότερα καταστήματα και κάνουν λιγότερες αγορές. Από την άλλη πλευρά από έρευνα που έγινε σε περίπου 100 επιχειρήσεις προκύπτει ανασφάλεια για το μέλλον και αρκετοί από τους επιχειρηματίες ήδη είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα απολύσεων στο προσωπικό τους. Ο κ. Χαρδούβελης από την πλευρά του ανέφερε στην ομιλία του ότι τα στοιχεία της ΕΕ για τη χώρα μας δείχνουν ότι το κλίμα είναι αρνητικό αλλά ακόμα σημαντικό τμήμα των επιχειρήσεων δηλώνει ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ενώ αντίστοιχα και οι καταναλωτές δηλώνουν την πρόθεσή τους στο μέλλον να μην προχωρήσουν σε αγορές μεγάλης αξίας.

Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,28180

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,52300

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,92600

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

125,45000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,38380

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

97,87000

[ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Νέα, υψηλότερα πρόστιμα προτείνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρνηση της Ελλάδας να άρει την απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε χώρους εκτός των καζίνο. Ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Υβ Μποτ προτείνει την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής 31.798,80 ευρώ και ενός κατ’ αποκοπήν ποσού ύψους 2 εκατ. ευρώ. Στην προσφυγή της κατά της Ελλάδας, η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του Δικαστηρίου της 26ης Οκτωβρίου 2006. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι συνεχίζει τις επαφές του με τους κλάδους του εμπορίου για τη συγκράτηση των τιμών και γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει επαφές με τα σούπερ μάρκετ και τη βιομηχανία τροφίμων ενώ σημείωσε ότι το 2009 δεν είναι χρονιά για αλόγιστα κέρδη και πρόσθεσε με έμφαση ότι «όποτε χρειάστηκε μιλήσαμε με συγκεκριμένα ονόματα και το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον». Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν εγκριθεί από το ΤΕΜΠΜΕ 16.000 δάνεια συνολικού ύψους 1,525 δισ. ευρώ. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος σημείωσε ότι δεν χρειάζεται κινδυνολογικό κλίμα στην αγορά, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν στοχοποιεί την επιχειρηματικότητα αλλά και ότι η τήρηση της νομιμότητας είναι αδιαπραγμάτευτη ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επαναφορά του αιτήματος του ΣΕΜΠΕ για την λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και πως αν το θέσουν οι φορείς στο υπουργείο «τότε θα πει και το υπουργείο την άποψή του για το θέμα». Την επιτήρηση των τελωνείων επί 24ώρου βάσεως και τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων στις εισαγωγές προϊόντων από Τρίτες χώρες, ζήτησε από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Θανάση Σκορδά, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Σωτήρης Μαγόπουλος, επισημαίνοντας ότι η περιοχή έχει εξελιχθεί σε πύλη εισόδου για προϊόνταμαϊμού, ιδίως από Απω Ανατολή. Στη διάρκεια συνάντησης με τον κ.Σκορδά, ο πρόεδρος του ΒΕΘ υποστήριξε οι αρχές μεταθέτουν την ευθύνη η μία στην άλλη, ενώ πρόσθεσε: «τα εμπορεύματα έρχονται με το κιλό και πωλούνται με το τεμάχιο. Χάνονται θέσεις εργασίας και αυξάνεται συνεχώς ο αθέμιτος ανταγωνισμός».


17 ΤΕΧΝ:Layout 1 12/3/2009 9:34 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

τεχνολογία

Απορρίπτουν το hi-fi, επιλέγουν τα MP3 player οι νέοι Αν και η τεχνολογία έχει προχωρήσει και η ποιότητα του ήχου έχει αναβαθμιστεί, οι χρήστες φαίνεται ότι επιμένουν να ακούν μουσική στα MP3 player. Ο Jonathan Berger, καθηγητής μουσικής στο Stanford πραγματοποίησε ένα πείραμα στους νέους φοιτητές τους. Τους ζήτησε να ακούσουν μουσική στα MP3 player και σε ένα ηχοσύστημα αρκετών χιλιάδων δολα-

ρίων με ανώτερη ποιότητα ήχου. Στη συνέχεια τους ρώτησε ποιο έχει καλύτερο ήχο και που θα ήθελαν να ακούν μουσική. Αν και το hi-fi στερεοφωνικό έχει ανώτερη ποιότητα, ωστόσο οι φοιτητές επέλεξαν το MP3 player. Ο καθηγητής εξηγεί ότι πρόκειται για ψυχολογικό φαινόμενο καθώς οι φοιτητές επιλέγουν το μέσο στο οποίο είναι συνηθισμένοι.

PC Mate AIR 100 ιονιστής αέρα USB Κατευθείαν από το Χονκ Κονγκ στην γειτονιά μας. Σας παρουσιάζουμε μια ευχάριστη έκπληξη, το gadget AIR 100. Πρόκειται για έναν ιονιστή/ καθαριστή αέρα με ενσωματομένο USB. Η εμφάνισή του ακόμα πιο πρωτοποριακή, αφού κυκλοφορεί σε σχήμα μήλου ειδικό για το γραφείο. Ο ενσωματωμένος Ιονιστής με φίλτρο ενεργού άν-

θρακα εξουδετερώνει καπνό,

σκόνη και μικροοργανισμούς. Επίσης, φρεσκάρει τον αέρα ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει τις μυρωδιές... Παράλληλα, με την προσθήκη αιθέριων ελαίων θα έχετε αρωματισμένο χώρο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ένα τέλειο εξάρτημα για το γραφείο. Με τον ιονιστή θα πείτε οριστικά αντίο στον ενοχλητικό καπνό των τσιγάρων και στις δυσάρεστες μυρωδιές.

To iPhone ξεπερνά σε εφαρμογές το Windows Mobile OS! Στα 9 χρόνια ζωής του Windows Mobile OS της Microsoft, έχει δημιουργηθεί για αυτό ένας σεβαστός αριθμός εμπορικών εφαρμογών, που μέχρι πρότινος του έδιναν την πρώτη θέση στον τομέα της ανάπτυξης ανάμεσα στα άλλα κινητά λειτουργικά συστήματα. Φαίνεται όμως ότι το App Store της Apple πάει όλο και καλύτερα,

καθώς ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες εφαρμογές στις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξής του παραμένει ανοδικός. Σύμφωνα με την υπηρεσία 148Apps.com που συλλέγει πληροφορίες για όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές του App Store, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες πάνω από 25 χιλιάδες εφαρμογές, γεγονός που αποδεικνύει με τον

καλύτερο τρόπο ότι ο χρόνος ανάπτυξης εφαρμογών έχει μειωθεί αρκετά, ενώ το ενδιαφέρον των προγραμματιστών και των χρηστών διατηρείται ζωντανό. Από την άλλη μεριά, το Windows Mobile OS, σύμφωνα με στοιχεία της Global Intelligence Alliance, αριθμεί περίπου 20 χιλιάδες εφαρμογές, πολλές από τις οποίες είναι κατα-

σκευασμένες από άλλες εταιρείες και όχι από τη Microsoft. Αν τα στοιχεία είναι ακριβή, αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λιγότερο από εννέα μήνες λειτουργίας, το App Store ξεπέρασε σε ...παραγωγικότητα 9 χρόνια κυκλοφορίας του Windows Mobile OS, γεγονός διόλου ευκαταφρόνητο.

Νέα μουσική υπηρεσία από Universal και Google Η Universal Music Group, η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία παγκοσμίως, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Google και το YouTube για τη δημιουργία μιας νέας μουσικής υπηρεσίας. Αντί να λαμβάνει χρήματα για την παραχώρηση αδειών ή μερίδιο από τα διαφημιστικά έσοδα, η Universal αναζητά μια νέα σχέση σε ένα υποστηριζόμενο από διαφημίσεις site, που θα εστιάζει στα μουσικά βίντεο υψηλής ποιότητας, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη υπηρεσία σε σχέση με το μέτριας ποιότητας οπτικοακουστικό περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες στο YouTube. Για τις εν λόγω συζητήσεις έχουν ενημερωθεί και άλλες εταιρείες του χώρου, όπως η Warner, η Sony και η EMI, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν στις μέχρι στιγμής συνομιλίες. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από ένα περίπου μήνα, ωστόσο ακόμη βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο, σύμφωνα με πηγές του Associated Press Το κανάλι της Universal στο YouTube είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές, με περίπου 3,6 δισεκατομμύρια προβολές, ενώ οι δύο πλευρές εξετάζουν τη δημιουργία ξεχωριστής υπηρεσίας εκτός YouTube, με τον τίτλο Vevo.

17

Υπηρεσία ανταλλαγής βίντεο-μηνυμάτων Στην εποχή της εικόνας, του βίντεο και των πολυμέσων, η επικοινωνία γίνεται πιο εύκολη και άμεση. Αν θέλετε να στείλετε ένα βίντεο-μήνυμα σε κάποιον, αρκεί να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία του eyecot.com. Δείτε μερικά παραδείγματα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας Η/Υ σας και μια web camera. To eyejot δεν απαιτεί εγκατάσταση, γι’ αυτό και είναι τόσο εύκολο στη χρήση του. Υποστηρίζει itunes και κινητά τηλέφωνα. Η μετάβαση από το απλό ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στην επικοινωνία με εικόνα και ήχο (video-message) είναι πλέον θέμα χρόνου. Info : http://www.eyejot.com

Ψάξτε στον Η/Υ για ιούς, spyware και trojans Μια online εφαρμογή που ψάχνει άμεσα τον Η/Υ σας για ιούς, spyware, trojans και άλλο επιβλαβές λογισμικό. Το nanos c a n αναπτύχθηκε από τη γνωστή εταιρία ασφαλείας Panda, με σκοπό να απλουστεύσει τη διαδικασία ελέγχου των antivirus, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων του διαδικτύου. Info : http://www.pandasecurity.com

Online σπάνιες εκδόσεις βιβλίων από όλο τον κόσμο To openlibrary δημιουργήθηκε από την Internet Archive σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει on line σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, από όλο τον κόσμο. Μπορεί κανείς να διαβάσει αλλά και να ακούσει διηγήσεις , να κατεβάσει και να τυπώσει ελεύθερα βιβλία τα οποία διατίθενται δημόσια. Για την μεταφορά των βιβλίων στην οθόνη έχουν χρησιμοποιηθεί κάμερες υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες δεν βλάπτουν τα βιβλία. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ονειρεύονται μια παγκόσμια ανοικτή βιβλιοθήκη που θα προσφέρει συνεχή και ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση. Info : http://openlibrary.org


18 TV:Layout 1 12/3/2009 9:35 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:00 ΝΤΑΡΚΓΟΥΙΝΓΚ ΝΤΑΚ 08:30 Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ 09:00 Η ΜΠΡΑΝΤΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΟΥΙΣΚΕΡ 09:30 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΪΝΣΤΑΙΝ 10:00 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 11:00 ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ 12:00 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 14:30 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 15:00 ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠΣ 15:30 ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ 16:00 ΧΑΝΑ ΜΟΝΤΑΝΑ 16:30 ΖΑΚ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 17:00 ΤΣΙΚΙΤΙΤΑΣ 18:00 Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ 19:00 Β’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 21:00 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 00:15 Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 05.30 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 10.00 ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.50 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 14.45 ΑΚΡΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΝ 15.45 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ 17.40 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ17.45 ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ 18.50 ΜΕ ΑΓΑΠΗ 19.00 ΛΟΛΑ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ 10ΧΡΟΝΟ; 22.00 Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 23.00 BOSTON LEGAL 00.00 POINT PLEASANT 01.00 ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 02.00ΜΕ ΑΓΑΠΗ 02.10 ΦΙΛΑ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΟ ΣΟΥ 03.10 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 03.45 MOBILE FUN 04.15 ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ 05:45 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ 10:00 ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ 13:00 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 15:30 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 16:00 ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ 17:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17:15 ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ 19:00 FATUS OLUS 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 ΧΧΧ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ 23.30 ΒΡΑΒΕΙΑ STATUS: ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2008 01:15 ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ 01.30 ΒΡΑΒΕΙΑ STATUS: ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2008 02.45 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 03.45 Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ 04.45 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 05.00 ΟΛΑ ΤΟΥ

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

ΓΑΜΟΥ ΔΙΣκολα 06:15 JUSTICE LEAGUE UNLIMITED 06:45 ΠΟΚΕΜΟΝ 07:15 Ο ΛΑΖΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 07:45 ΠΡΩΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ 10:00 ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ 11:00 ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 14:00 * SUPER STAR * 16:45 - ΜΠΟΡΩ - 18:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 18:45 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21:00 ΕΜΜΟΝΗ 23:00 CONSTANTINE 01:30 THE DEAD ZONE 3 02:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 02:45 ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ EMPIRE FALLS 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 17:00 ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 18:00ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ 20:45 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 ΑΠΟΨΕΙΣ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:45 “Ο,ΤΙ ΦΑΜΕ, Ο,ΤΙ ΠΙΟΥΜΕ..” 1:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ (Ε) 3:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 05:45 ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 10:00 ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:00 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:15 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΑ 20:00 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22:00 Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ 2 00:00 ΣΤΑ ΑΚΡΑ 05:30 ΠΟ Ν Ω Ρ Ι Σ 06:30 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA 10:00 ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 12:50 ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 14:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15:00 Ο ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 16:10 ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ 17:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:30 FIFTY FIFTY (50:50) 18:10 ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΥΟ ΖΩΕΣ 19:00 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 22:00

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

Γλυκό με σιμιγδάλι, αμύγδαλα και πορτοκάλι

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ 23:10 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΕΝΗΔΕΣ00:50 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 01:30 WORLD POKER TOUR02:30 BROTHERS 04:30 TELEMARKETING 4:40 TELEMARKETING 04:50 TELEMARKETING 05:00 ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΖΩΗ

Υλικά 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο ¾ φλιτζανιού ζάχαρη 4 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα άσπρα κομμένα στη μέση 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

06:45 ΧΑΪΝΤΙ 07:15 ΑΡΘΟΥΡ 07:30 TOTALLY SPIES 08:00 HARVEY TOONS 08:15 ΦΡΑΝΚΛΙΝ 08:30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 09:15 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 09:55 Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ 12:35 ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ 15:45 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ 16:10 SHOWBIZ NEWS 17:10 ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ 18:45 ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20:55 AUTO ALTER 21:00 THUNDERBIRDS 23:00 ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ 02:00 AUTO ALTER 02:15 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΓΟΗΤΕΙΑ 04:15 Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού (προσέχουμε να μη βράσει) και διαλύουμε τη ζά-

Κριός Μη κρατάτε παθητική στάση σε θέματα που χρειάζονται λύσεις. Αρκετές θα είναι οι καθυστερήσεις και οι αναβολές.

Ταύρος Μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις που θα σας οδηγήσουν σε σίγουρο λάθος. Προσπαθήστε να βάλετε νέες βάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Δίδυμοι Καλό θα ήταν κάποια θέματα να τα αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Είναι πιθανό να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας.

06.00 BBC LIVE 06.30 ECO NEWS (E) 06.45 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ (E) 07.00 BBC@ΣΚΑΪ 09.00 THE OPRAH WINFREY SHOW 10.00 ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ 13.00 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΝΥΦΕΣ....ΑΔΕΞΙΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ 13.30 ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ 14.00 AMERICA’S NEXT TOP MODEL 15.00 ΝΤΑΝΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 16.00 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 17.00 ECO NEWS 17.15 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ 17.30 ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ 18.00 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ TAKΕΣΙ 18.30 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 19.15 SO REAL, IT’S UNREAL 19.45 PLANET NEWS 20.45 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ 21.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 21.45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2009 21.55 MR. BEAN 22.20 ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 23.15 ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 00.15 ΚΡΑ 00.25 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 00.30 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ MEDIA 01.15 ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ .

Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

το γλυκό να σταθεί για 5-6 λεπτά. Βάζουμε σε φόρμα ή σε ατομικά φορ μάκια και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου και γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού.

[ΖΩΔΙΑ]

07:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 0 8 : 0 0 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 09:00 ΜΑΖΙ 10:30 ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 15:00 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 17:00 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:30 ΟΚ 21:00 EIΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 23:30 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 01:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 02:00 ΜΥ SPACE

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383

χαρη. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γαρίφαλο και το ξύσμα. Προθερμαίνουμε ένα βαρύ σκεύος και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ακολούθως ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα πορτοκαλιού ζάχαρης και ανακατεύουμε κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί από το σιμιγδάλι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε

Καρκίνος Η πολύ καλή διάθεση θα είναι σύμμαχος σας για να τακτοποιήσετε διάφορες δουλειές που πρέπει να ταχτοποιηθούν το συντομότερο.

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ] Μέτρο σύγκρισης Δύο κλέφτες κοιτάνε μια βιτρίνα με χρυσαφικά. - Πόσο λες να κοστίζει αυτό το ωραίο δαχτυλίδι; - Δύο, άντε δυόμιση χρόνια φυλακή...

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

18

Λέων

Τοξότης

Θα μπείτε σε πολλές σκέψεις από διάφορα γεγονότα που θα δημιουργηθούν σήμερα. Η πίεση και το άγχος θα είναι έντονη. Ηρεμήστε και βρείτε λύσεις.

Παρθένος Κινηθείτε με μεθοδικότητα και μην καθυστερείτε γιατί ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας. Θα αναθεωρήσετε κάποια πράγματα που κάνατε μέχρι τώρα.

Ζυγός Απρόσμενες καταστάσεις αλλά και προβλήματα θα κάνουν την εμφάνιση τους. Κρατήστε την ψυχραιμία σας, γιατί θα είναι δύσκολά τα πράγματα.

Σκορπιός Η σημερινή μέρα θα είναι αρκετά έντονη για εσάς με πολλές υποχρεώσεις που θα πρέπει να φέρετε εις πέρας. Κρατήστε την ψυχραιμία σας.

Να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί σήμερα. Τα γεγονότα θα είναι πάρα πολλά και εσείς θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αιγόκερως ‘Eχετε την ωριμότητα, αλλά και την ορθή σκέψη για να λύσετε προβλήματα που ήταν σε στασιμότητα. Κρατήστε την αισιοδοξία σας.

Υδροχόος Τολμήστε να κάνετε πράγματα που δεν κάνατε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πάρτε πρωτοβουλίες που θα σας ωφελήσουν. Θα τα καταφέρτε, μην κάνετε πίσω.

Ιχθείς Κοιτάξτε να είστε ψύχραιμοι, είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες αποκαλύψεις που θα σας επηρεάσουν αρνητικά.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ] “Φυγάδευσε” τα δενδρύλλιά του για να τα σώσει από τους κλέφτες Φόρτωσε 17 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στο ανοιχτό φορτηγάκι του, για να τα σώσει από τους κλέφτες που μπήκαν στο σπίτι του. Ο 26χρονος Ράιαν Σμιθ φοβήθηκε ότι οι κλέφτες που μπήκαν στο σπίτι του την προηγούμενη ημέρα θα επέστρεφαν για να πάρουν και τις… αγαπημένες του γλάστρες. Με τη βοήθεια ενός φίλου του, τις φόρτωσαν στο ανοιχτό φορτηγάκι του για να τις μεταφέρουν σε

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας. Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας : ΓΙΑΝΟΥΤΑΚΗΣ ΒΡ Αναπαύσεως – Χείρωνος, ΚΑΝΤΟΛΑΣ KAOIL Σαμπάναγα, ΑΘΗΝΑΙΟΣ SHELL Οινόπνευμα, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α&Π REVOIL Ιωλκού 151, ΑΦΟΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ SHELL Πολυμέρη 116, ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΕΤΕΚΑ Λαρίσης 203, ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΚΟ Λαρίσης 216.

ασφαλές σημείο. Κάποιος, όμως, είδε τους δύο άντρες και ειδοποίησε την αστυνομία για το φορτίο του αυτοκινήτου τους. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγάκι και ξεσκέπασαν τις γλάστρες που βρίσκονταν στην καρότσα. Ο 26χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι έπρεπε να σώσει τα... φυτά του από τους διαρρήκτες. Ο Σμιθ συνελήφθη με την κατηγορία της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Κεχαγιά Μαρία – Κεχαγιά Ιωάννα Συστεγασμένα Φαρμακεία Αγ. Νικολάου 33 (πλατεία Αγ. Νικολάου) τηλ. 24210 22835, Ζολώτα Χριστίνα Πολυμέρη 169 τηλ. 24210 39587, Γιαννάκου Κων. Τζένη Κ. Καρτάλη 172 Ε’ (πριν την Κωνσταντά) τηλ. 24210 36356 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Τζαφλέρης Κωνσταντίνος Κύπρου 5 –Βύρωνος (Τρίγωνο Αναλήψεως) τηλ. 24210 46874 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Λατζώνης Απόστολος Ελλησπόντου 91 τηλ. 24210 62776


19 politismos:Layout 1 12/3/2009 11:17 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

πολιτισμός

Διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα: «Παραμύθια και όνειρα» Η αρχαία τέχνη του παραμυθά Κάθε χρόνο το Μουσικοπαιδαγωγικό τμήμα του Δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για ενήλικες, διοργανώνει μια σειρά ημερήσιων σεμιναρίων τετράωρης διάρκειας. Τα σεμινάρια αυτά αναφέρονται στη μουσική, στο χορό στα εικαστικά, στη σκηνογραφία, στο θέατρο, στη λογοτεχνία, και γενικότερα στους σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και μάθησης

μέσω της Τέχνης και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να προσεγγίσουν θέματα τέχνης, και σε καλλιτέχνες που δουλεύουν με παιδιά και νομίζουν ότι χρειάζονται περισσότερη παιδαγωγική κάλυψη. Αυτή τη φορά, ο σύγχρονος παραμυθάς Στέλιος Πελασγός θα μας ξεναγήσει στην τέχνη των παραμυθιών και της Αφήγησης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το

Σάββατο 21 Μαρτίου 2008, 5 .00 μμ. – 9.00 μμ στην αίθουσα του μουσικοπαιδαγωγικού τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Σταδίου και Μανδηλαρά). Υπεύθυνη οργάνωσης: Καραχάλιου Καίτη. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας Mαγνησίας στο τηλέφωνο 24210-65212. και 6947196558

«Ζωή σε ανακύκλωση» στο Ciné Μεσόγειος Το βραβευμένο έργο «Ζωή σε ανακύκλωση» θα προβληθεί την Τρίτη και ώρα 7.30μ.μ. στο Αχίλλειον – Ciné Μεσόγειος. Ο Γιόζεφ είναι καθηγητής φιλολογίας σε ένα Λύκειο της Τσεχίας. Έχει φτάσει στα πρόθυρα της σύνταξης, περνώντας μια ήσυχη και μετρημένη ζωή. Ώσπου μια μέρα διαπιστώνει ότι δεν έχει πια την υπομονή να επικοινωνεί με τα παιδιά και παραιτείται. Όμως, ο Γιόζεφ δεν θέλει να παραιτηθεί και από τη ζωή. Θέλει να συνεχίσει να ζει ανάμεσα στους ανθρώπους, να εργά-

ζεται, να επικοινωνεί. Δοκιμάζει διάφορες νέες δουλειές. Σε καμιά δεν μπορεί να στεριώσει. Τελικά, καταλήγει σ ένα σούπερ μάρκετ, να συγκεντρώνει τα άδεια μπουκάλια για ανακύκλωση. ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιαν Σβέρακ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ζντένεκ Σβέρακ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Ζντένεκ Σβέρακ, Nτανιέλα Kαλαρόβα, Πάβελ Λαντόφσκι, Tατιάνα Bιλιέλμοβα, Γιαν Mπουντάρ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100' Βραβείο Σεναρίου και Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Από σήμερα το βράδυ στο «Αχίλλειον»

«Κωμωδίας το ανάγνωσμα» Από την Πειραματική Σκηνή του Δήμου Νέας Ιωνίας

Τ

- "PUSH ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΝΟ ΧΑΡΙΣΜΑ" Ώρες έναρξης: 18:00,22:30 - "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ" Ώρα έναρξης:20:15

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛ.: 24210 94600 σταση ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επελέγη η κωμωδία και όχι κάποιο άλλο έργο που θα προκαλούσε προβληματισμό στους θεατές. Όπως είπε, επελέγη η κωμωδία γιατί σαν έλληνες άρχισε να μας λείπει το χαμόγελο, γιατί οι δύο συγγραφείς αποτελούν τα θεμέλια της σύγχρονης νεοελληνικής κωμωδίας και σάτιρας, γιατί η γλώσσα των κειμένων είναι στην κυριολεξία της η καθαρή ελληνική γλώσσα, που τη χαρακτήρισε ασυναγώνιστη. Πάντως ο κ. Πανταζής σχολίασε

επικριτικά τη στάση του δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Π. Μαβίδη έναντι της Περαματικής Σκηνής, κάνοντας λόγο για προσπάθεια φίμωσής της, στον οποίο αφιέρωσε το μονόπρακτο «Η περιφέρεια», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δήμαρχο Βόλου κ. Βούλγαρη και τον αντιδήμαρχο Βόλου κ. Φοινικόπουλο για τη φιλοξενία της Πειραματικής Σκηνής στο «Αχίλλειον». Από την πλευρά της η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Νέας Ιωνίας κ. Βάσω Μπέλου, αναφέρθηκε στις πα-

ραστάσεις που δόθηκαν με επιτυχία κατά το περασμένο καλοκαίρι στην ευρύτερη περιφέρεια του Νομού Μαγνησίας, ενώ όλοι οι συντελεστές του έργου που ήταν παρόντες στη συνέντευξη υποσχέθηκαν στο κοινό που θα παρακολουθήσει τις παραστάσεις πολύ γέλιο. Σημειώνεται ότι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9μ.μ. στο «Αχίλλειον», μέχρι τις 3 Μαΐου 2009, ενώ εισιτήρια θα πωλούνται μία ώρα πριν από κάθε παράσταση στο ταμείο του θεάτρου.

Σήμερα Παρασκευή

«Κτήνος στο Φεγγάρι» στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Σ

ύμφωνα με την κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου στον τομέα του Πολιτισμού, η Παρασκευή ορίστηκε ως η ημέρα της βραδινής λαϊκής παράστασης για το έργο «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» που παρουσιάζει το Δη.Πε.Θε. Βόλου από τις 6 Μαρτίου 2009. Κάθε Παρασκευή βράδυ, έως και τις 12 Απριλίου 2009, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής θα δίνονται παραστάσεις με Γενική Είσοδο 10€. Υπενθυμίζεται ότι, το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Δημήτρη Τάρλοου, Σκηνοθεσία Στέφανου Κυριακίδη, Επιμέλεια Κίνησης της Μίτση Λαούδη, Σκηνικά – Κοστούμια Ιωάννας Τουλούπη κα Φωτισμούς του Κώστα Τατάκου. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) : Σπύρος Μαβίδης, Σταύρος Καραγιάννης, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Αλέξανδρος Ζαχαρούδης. Κριτικές για το έργο : «Το Κτήνος του Καλινόσκι είναι ένα απ’ αυτά τα σπάνια έργα που μοιάζουν με βότσαλο που έπεσε σε ήσυχη

14.15, 16.15, 18.15

- "MILK" Ώρες έναρξης:19;30,22:00

ην ξεκαρδιστική κωμωδία «Κωμωδίας το ανάγνωσμα» των Γιώργου Σουρή και Νικολάου Λάσκαρη, παρουσιάζει από σήμερα στο «Αχίλλειον» η Πειραματική Σκηνή Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για τα έργα «Η περιφέρεια» του Γ. Σουρή, «Η πώλησις της Αθηνάς» και «Παραμάνα με το στανιό» του Ν. Λάσκαρη, τρεις απολαυστικές μονόπρακτες κωμωδίες με κεντρικό άξονα την ανθρώπινη απληστία σε όλες τις μορφές της και τις σχέσεις της ανάμεσα στα δύο φύλα. Ο καημός της μεγαλοκοπέλας να παντρευτεί, η δυσπιστία ανάμεσα στα αντρόγυνα, η απληστία για το χρήμα και την εξουσία, ερωτικές δυσαρμονίες, φιλοδοξίες για πολιτικά αξιώματα, σκανδαλώδεις έρωτες των κυρίων της καλής κοινωνίας και γενικότερα καταστάσεις απίστευτες και παράλληλα τόσο αληθινές, συνθέτουν ένα διασκεδαστικό και απρόβλεπτο παζλ, με ανατροπές και εκπληκτικές κωμικές καταστάσεις. Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρά-

ODEON LIDO ΤΗΛ. 24210 24311

ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “ΓΚΡΑΝ ΤΟΡΙΝΟ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 20.15, 22.45 “ΜΠΟΛΤ (ΜΕΤΑΓΛΩ)” Πέμπτη έως Τετάρτη : 18.15 Κυριακή : 12.15,

ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “ΜΑΓΑΔΑΣΚΑΡΗ 2” Μόνο Κυριακή : 12.00, 13.45, 15.45, 17.30 “ΣΛΑΜ ΝΤΟΓΚ ΜΙΛΙΟΝΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 19.15, 21.45, 00.15 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ ΜΑΡΛΕΙ : ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 18.30, 21.00 Κυριακή : 12.30, 16.00, 18.30, 21.00 “ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 23.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΓΟΥΤΣ ΜΕΝ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 18.00, 21.15, 00.30 Κυριακή : 112.00, 15.00, 18.00, 21.15, 00.30

4ος διαγωνισμός ποίησης Βόλου Το Ωδείο Φουντούλη διοργανώνει τον 4ο Διαγωνισμό Ποίησης Βόλου, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος ενδιαφερόμενοι κάθε εθνικότητας, ενήλικες, μαθητές, ακόμη και παιδιά. Ο Διαγωνισμός καλύπτει όλες τις κατηγορίες ποίησης και στιχουργικής και δίνει την ευκαιρία στους δημιουργούς να προβάλλουν τη δουλειά τους και να διακριθούν. Στόχος του Διαγωνισμού είναι να συγκεντρωθεί αξιόλογο και σύγχρονο ποιητικό υλικό το οποίο θα είναι επιλεγμένο και διαθέσιμο για να μελοποιηθεί. Τα βραβευθέντα έργα θα συμπεριληφθούν σε λίστα

προτεινόμενων έργων για μελοποίηση, η οποία θα προωθηθεί σε ταλαντούχους συνθέτες. Τα μελοποιημένα έργα θα παρουσιαστούν σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες. Τα προηγούμενα χρόνια στον ίδιο διαγωνισμό βραβεύθηκαν αξιόλογοι ποιητές και στιχουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 10 Απριλίου 2009. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210 39930 κ. Ζωή Ναούμ, καθημερινά 6.30 - 8.30 μμ. e-mail: info@foudoulis.gr web page: www.foudoulis.gr/poetry

DVD

Casino Royale Περιπέτεια

λίμνη. Το έργο φαίνεται να ξεπερνάει τον ίδιο του τον εαυτό γιατί παρουσιάζοντας τις δυσκολίες του γάμου του Αραμ και της Σέτα δείχνει πεντακάθαρα την εμπειρία ενός ολόκληρου έθνους που με επώδυνο τρόπο μαθαίνει αυτό που ο επιζήσας ενός άλλου ολοκαυτώματος ο Πρίμο Λέβι δίδαξε: «οι στόχοι

της ζωής είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στο θάνατο». Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται καθημερινά από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου 11- 1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή, οπότε θα πραγματοποιούνται οι παραστάσεις στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, η απογευματινή

προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείου του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής, από τις 7,00 το απόγευμα έως και την έναρξη της παράστασης στις 9,00 το βράδυ. Τιμή εισιτηρίου : 15€ και 10€ τα φοιτητικά εισιτήρια. Ισχύουν εισιτήρια της Εργατικής Εστίας, καθώς και εισιτήρια ΟΓΑ.

19

Ο Τζέιμς Μποντ, πράκτορας της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙ6, αποκτά ειδικότητα 00 και αναλαμβάνει την πρώτη του αποστολή: Να βρει ποιος χρηματοδοτεί τρομοκρατικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Τα ίχνη οδηγούν στον Λε Σιφρ, διεθνή κακοποιό, ο οποίος ετοιμάζεται να στήσει στο καζίνο του Μαυρουβουνίου μια παρτίδα πόκερ πολλών εκατομμυρίων. Στόχος του, να κερδίσει το υπέρογκο ποσό και να ξεπληρώσει τα χρέη του σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Εύα Γκριν, Τζούντι Ντεντς, Τζιανκάρλο Τζιανίνι


20:Layout 1 13/3/2009 12:21 πμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

αθλητικά

Νίκες της παιδικής ομάδας βόλεϊ του Γ.Σ. Βόλου Η παιδική ομάδα βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου σε αγώνες που έδωσε σε Δίστομο Βοιωτίας και Ιτέα Φωκίδας με τον Γ.Σ.Αντίκυρα και Α.Σ.ΦΩΚΙΔΑ 2000 για τη β΄ φάση της Ε.Σ.ΠΕ.ΚΕΛ.(κεντρική Ελλάδα) κατάφερε και νίκησε και στους δύο, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009. Το μεσημέρι στο Δίστομο αντιμετώπισε την ομάδα της Αντίκυρας. Αν και βρέθηκε να χάνει με σκορ 2-0 σετ μπόρεσε και γύρισε το παιχνίδι, επικρατώντας στο τάι-μπρέικ. Το τελικό σκορ 2-3 σετ διαμορφώθηκε ως εξής (25-21, 25-20, 22-25, 11-25, 14-16). Το απόγευμα στην Ιτέα αντιμετώπισε την ομάδα της Φωκίδας, που ήταν και πρωτοπόρος του ομίλου στην Α’ φάση της περιοχής. Εκεί η ομάδα του Γ.Σ. Βόλου με αλλαγές (για λόγους ξεκούρασης) του βασικού πασαδόρου και του ακραίου κέρδισε με σκορ 0-3 σετ (23-25,14-25,19-25). Τώρα οι παίδες του Γ.Σ βρίσκονται στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ξεκινήσει με το καλύτερο τρόπο αυτή τη φάση. Ο προπονητής Γιόλας Απόστολος στηρίχθηκε στους Τυλιγαδά Κων/νο, Ξένη Νίκο, Παπαγεωργίου Κων/νο, Τζαμτζή Δημ., Πιτσιάβα Κων/νο, Μπέκα Βασ., Δάλλα Ντίνο, Σιαμουρδάνη Αλέξανδρo και Αγγελούση Βαγγέλη.

Αξιόλογη εμφάνιση Ακαδημίας Κyokushinkai Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα ΚΑΡΑΤΕ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ στην Νάουσα την 7η και 8η Μαρτίου. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ KYOKUSHINKAΙ ΚΑΡΑΤΕ ΒΟΛΟΥ (του Γιώργου Κοσμίδη) έκανε μια αξιόλογη εμφάνιση αποσπώντας συνολικά 3 διακρίσεις με συμμετοχή 5 αθλητών και 2 αθλητριών. Συγκεκριμένα τη 2η θέση και Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησαν ο Κρίσιλας Ιωάννης στην κατηγορία των Νέων Ανδρών – 55 και Λουφόπουλος Αδάμ στην κατηγορία Νέων Ανδρών + 75, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η Τσακανίκα Ευαγγελία στην κατηγορία Νέων Γυναικών – 57. Άτυχοι στάθηκαν οι άλλοι αθλητές Ματσούκα Γεωργία, Ψήφος Παναγιώτης, Παπαγεωργίου Δημήτριος και Βαλασίδης Ευάγγελος, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίκαια χωρίς όμως να καταφέρουν κάποια διάκριση. Την καθοδήγηση και το κοουτσάρισμα στους αθλητές ανέλαβε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίκυ Κοσμίδου, η οποία είχε αναλάβει και την προετοιμασία τους. Την ευθύνη και εποπτεία για όλους τους Αγώνες είχα ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΛΟΚ Γιώργος Κοσμίδης ως Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τεχνικής Επιτροπής της ΕΛΟΚ Πέτρο Πάσση.

Απάντηση Μαραντόνα στον Ρικέλμε

Σκληρή απάντηση στον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε έδωσε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του τελευταίου πως αποχωρεί από την Εθνική Αργεντινής εξαιτίας διαφωνιών του σε πολλά ποδοσφαιρικά θέματα με τον τεχνικό της “μπιανκοσελέστε”. “Για μένα κάνει λάθος. Η απόφασή του μου προκάλεσε μεγάλη στενοχώρια. Όμως δεν πρόκειται κιόλας να κλάψω”, τόνισε ο θρύλος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της Μπόκα Τζούνιορς, οπαδοί της ομάδας ύψωσαν δύο σημαίες με τα χρώματα της Αργεντινής όπου ήταν γραμμένα τα εξής μηνύματα: “Επίστρεψε Ρόμαν, ο Ν10 δεν υπάρχει” και “Συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν”.

Αποζημίωση στη Ρεάλ για δημοσίευμα περί ντόπινγκ Το συνολικό ποσό των 330.000 ευρώ θα καταβάλουν στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον διευθυντή του ιατρικού επιτελείου της, Αλφόνσο ντελ Κοράλ, η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και ο δημοσιογράφος της, Στεφάν Μαντάρ, ως αποζημίωση για δημοσίευμα, που έκανε λόγο για σχέση των «μερένχες» με γνωστή υπόθεση ντόπινγκ, σύμφωνα με απόφαση ισπανικού δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και άλλες μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου της χώρας είχαν εμπλακεί στην υπόθεση ντόπινγκ που απασχόλησε την Ισπανία με τον γιατρό Εουφεμιάνο Φουέντες, προσθέτοντας ότι στη Ρεάλ Μαδρίτης πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου. Η γαλλική εφημερίδα και ο δημοσιογράφος της θα πληρώσουν το ποσό των 300.000 ευρώ στη «βασίλισσα» και, επιπλέον, 30.000 ευρώ στον επικεφαλής του ιατρικού τιμ του συλλόγου.

“Kαυτή” υποδοχή στη Σπόρτινγκ μετά το 7-1! Άσχημης αντιμετώπισης έτυχαν οι παίκτες της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας μετά τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, δεχόμενοι 12 γκολ σε δύο ματς από τη Μπάγερν Μονάχου. “Παθητικοί”, “Ντροπή”, “Ταπεινωμένοι”, ήταν μερικοί από τους τίτλους με τους οποίους τα πορτογαλικά ΜΜΕ “στόλισαν” την ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας την επομένη του 7-1 της ρεβάνς του Μονάχου, ενώ τα “χειρότερα” για τους παίκτες ήρθαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν ήρθαν “πρόσωπο με πρόσωπο” με δεκάδες εξαγριωμένους οπαδούς της Σπόρτινγκ. Το “ραντεβού” στο αεροδρόμιο αποφεύχθηκε, όχι όμως και έξω από το στάδιο “Ζοσέ Αλβαλάδε”, με τους οπαδούς να βρίζουν με συνθήματα τους ποδοσφαιριστές και να παρεμβαίνει τελικά η αστυνομία για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ-ΠΙΛΑΒΙΟΣ

Άνεμος αλλαγής στις σχέσεις ΕΠΟ και Πολιτείας Σε εξαιρετικό κλίμα, που προδιαγράφει την επίλυση των προβλημάτων στις σχέσεις Πολιτείας και ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας και τον πρόεδρο, Σοφοκλή Πιλάβιο. Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διευθέτηση των ζητημάτων που υπήρχαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτεία δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τις ποδοσφαιρικές ενώσεις, ενώ για τα υπόλοιπα ζητήματα (ψήφοι ενώσεων, τακτικοί δικαστές, υγεία-ασφάλεια στο ποδόσφαιρο) θα υπάρχουν περισσότερες εξελίξεις μέχρι το καλοκαίρι. «Συμφωνήσαμε και όλα τα θέματα βρίσκουν ή έχουν βρει τη λύση τους. Τα θέματα επιλύθηκαν. Η χρυσή τομή βρέθηκε

σήμερα και δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε για λεπτομέρειες. Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς τον υπουργό για τη συνεργασία που είχαμε. Κάποιες λεπτομέρειες τυπικές θεωρώ πως θα διευθετηθούν με τη συνεργασία των δύο φορέων. Δεν είναι δικό μου θέμα να πω αν θα πάρουμε χρήματα, ούτε τι βρήκαμε και τι κάναμε. Είχαμε ταύτιση απόψεων στο θέμα των σχέσεων

με την Πολιτεία», δήλωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος εξερχόμενος από το γραφείο του υπουργού. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, από την πλευρά του, τόνισε: «Τα ίδια πράγματα συζητήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο. Είδα όμως ότι τώρα όλο το προεδρείο της ΕΠΟ έχει άλλη διάθεση, διάθεση συνεργασίας για το καλό του ποδοσφαίρου. Υπάρχει άλλος άνεμος. Μιλήσαμε για τους

Στράχαν στηρίζει Σαμαρά!

Ζιοβάνι: «Έφυγα λόγω Μπάγεβιτς»

Με αφορμή την σκληρή κριτική που ασκεί ο σκωτσέζικος Τύπος προς το πρόσωπο του Γιώργου Σαμαρά, από τη στιγμή που ο Έλληνας επιθετικός δεν έχει σκοράρει εδώ και δύο μήνες, ο προπονητής της Σέλτικ, Γκόρντον Στράχαν, πήρε θέση. «Σε κάθε δουλειά δεν μπορείς να περιμένεις, πρέπει να προσπαθήσεις για να γίνει κάτι. Τα πράγματα όμως εδώ είναι διαφορετικά. Μπορούμε να δουλέψουμε στις προπονήσεις, να προετοιμάσουμε τους παίκτες αλλά για να σκοράρουν οι επιθετικοί στο παιχνίδι δεν γνωρίζω κανένα προπονητή που να έχει βρει το μυστικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο 52χρονος κόουτς και κατέληξε: «Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Φένεχορ οφ Χέσελινκ και ο Σαμαράς είναι πολύ καλοί επαγγελματίες».

Αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στη Βραζιλία ο Ζιοβάνι. Ο αγαπημένος της εξέδρας του Ολυμπιακού κατηγόρησε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για τη φυγή του από την ομάδα το 2005, αναφέρθηκε στην κόντρα του επιστήθιου φίλου του Ριβάλντο με τον Σωκράτη Κόκκαλη και δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. «Έφυγα επειδή δεν άρεσα στον προπονητή που είχαμε τότε, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εξαιτίας του έφυγα. Η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα ήταν άσχημη γιατί έκανε ό,τι μπορούσε για να με ενοχλήσει. Ο πρόεδρος μού είχε πει πως θα έφευγε, αλλά εγώ δεν ήθελα να μείνω. Δεν αποδεχόταν κάποια πράγματα που έκανα».

20

αθλητικούς δικαστές, για τους προπονητές, για τον κανονισμό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι η βιτρίνα και τροφοδοτείται από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκεί υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα και από εκεί τροφοδοτούνται οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες, που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα». Ο «ξανθός» στάθηκε και στο πρόβλημα της βίας και το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας. «Εμείς ό,τι νόμο και να φέρουμε σαν Υπουργείο θα είναι για τους φιλάθλους, δεν μπορούμε να φέρουμε νόμο για το αυτοδιοίκητο. Αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ. Πρέπει η βία να εξαλειφθεί από τα γήπεδα. Η μόνη λύση είναι η τιμωρία του σωματείου. Η UEFA ή η FIFA δεν ασχολείται με τον κόσμο, αλλά τα σωματεία. Αυτά τιμωρεί και αυτά είναι που πρέπει να συμβάλουν για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα».

Στην οικονομική κρίση τα ρίχνει ο Γκαλιάνι Ο Αντριάνο Γκαλιάνι μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την αποτυχημένη πορεία των ιταλικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Το διήμερο της τριπλής αγγλοϊταλικής μονομαχίας για την είσοδο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρήκε τους Άγγλους να υπερισχύουν ολοκληρωτικά έναντι των Ιταλών και παρόλο που η Μίλαν δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία, ο αντιπρόεδρός της πιστεύει ότι τα κακά αποτελέσματα οφείλονται στην οικονομική κρίση. «Η οικονομική κρίση είναι ο λόγος που οι ιταλικές ομάδες αποκλείστηκαν. Είναι γεγονός ότι τα αγγλικά σωματεία έχουν ιδιόκτητα γήπεδα που είναι σχεδόν πάντα γεμάτα και γι’ αυτό κερδίζουν πιο πολλά χρήματα από εμάς» δικαιολογεί την κατάσταση ο Γκαλιάνι και συνεχίζει: «10 χρόνια πριν κερδίζαμε περισσότερα απ’ ότι οι ισπανικοί ή οι αγγλικοί σύλλογοι και κυριαρχούσαμε στην Ευρώπη. Εάν δεν αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα, θα μικρύνουμε κι άλλο σαν λίγκα και αυτό θα ήταν καταστροφικό».


[

21:Layout 1 13/3/2009 12:24 πμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

αθλητικά

Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Ανησυχία για τον Ροζάλες στον Ολυμπιακό Με ένα δυσάρεστο νέο συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον αγώνα κόντρα στην Καλαμάτα. Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος Πάουλο Ροζάλες στάθηκε στη χθεσινή προπόνηση των ερυθρολεύκων στο Σέσκλο άτυχος, αφού του γύρισε ο αστράγαλος και πλέον η συμμετοχή του για το κυριακάτικο ματς είναι αμφίβολη. Σήμερα θα ξαναεκτιμηθεί η κατάστασή του και αν απέδωσε η θεραπεία που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, με τις πιθανότητες για το αν θα είναι ετοιμοπόλεμος μεθαύριο να είναι μοιρασμένες. Από την άλλη πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Στεφανής, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του Ολυμπιακού την Κυριακή, ενώ γενικότερα ξανάπαιξε σε επίσημο παιχνίδι μετά τις 29/10/06, δηλαδή μετά από δυόμισι χρόνια. Χθες όμως παραπονέθηκε για τράβηγμα στον προσαγωγό

και έτσι ο 25χρονος δεξιός μπακ δεν είναι κι αυτός σίγουρος αν θα δώσει κανονικά το

παρών την Κυριακή. Τουλάχιστον γυρίζει ο Χανιώτης που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ ο Κατσικάς επιστρέφει σήμερα από την Εθνική Νέων και το τεχνικό επιτελείο των Αδάμ- Μπολοβίνη, που θα προπονήσει σήμερα τους παίκτες στο Ε.Α.Κ στις 10.30, θα διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται, με το νεαρό στόπερ να συμμετέχει χθες για ένα ημίχρονο στο φιλικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Χαλκίδα με την Εσθονία ως βασικός. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην αντίπαλο του Ολυμπιακού, Καλαμάτα, οι παίκτες της έκαναν κανονικά χθες προπόνηση μετά την αποχή που είχαν πραγματοποιήσει αυτή τη βδομάδα, χωρίς όμως να λάβουν χρήματα. Οι Καλαματιανοί έχουν για την Κυριακή δύο σίγουρες απουσίες παικτών που αγωνίζονται στη μεσοαμυντική γραμμή, των Κάκου και Μπριλάκη.

Κατηγορείται για βιαιοπραγία ο Μουρίνιο! Ενώπιον της αγγλικής δικαιοσύνης ενδέχεται να βρεθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, αν ισχύει η είδηση που κυκλοφόρησε στην Αγγλία. Ενας οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε μήνυση στον Πορτογάλο, κατηγορώντας τον ότι του έδωσε γροθιά στο πρόσωπο, έξω από το «Ολντ Τράφορντ» μετά το τέλος του αγώνα των «μπέμπηδων» με την Ιντερ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Ερωτηθείς για το συμβάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας του Μάντσεστερ, είπε: «Είχαμε μια αναφορά για μια μικρή επίθεση. Προς το παρόν το ερευνούμε». Σε ό,τι αφορά στον αποκλεισμό της Ιντερ από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ ο τεχνικός της ομάδας του Μιλάνο, Ζοσέ Μου-

ρίνιο, τον αντιμετώπισε χαιρέκακα. Ο Πορτογάλος τεχνικός

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Π. ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΑΟΥ

Παλικάρι στη Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» για πρώτη φορά στην ιστορία του την «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», καθώς νίκησε με 8880 την Ταού και πήρε το πλεονέκτημα έδρας για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την καλύτερη και πιο «μεστή» φετινή τους εμφάνιση στην Ευρωλίγκα κι έφτασαν απόλυτα δίκαια σε μια μεγάλη επιτυχία, αφού πήραν μέσα τα από τα χέρια των Βάσκων την πρωτιά στον όμιλο και πλέον... βλέπουν Βερολίνο, με τη Ρεάλ να αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο, στα προημιτελικά, στα οποία το εισιτήριο για το φάιναλ-4 θα κριθεί στις τρεις νίκες. Οι δύο πρώτοι αγώνες με τη «βασίλισσα» θα διεξαχθούν στις 24 και 26 Μαρτίου. Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στη Μαδρίτη, εφόσον χρειαστεί τέταρτο παιχνίδι θα γίνει ξανά στη Μαδρίτη στις 3 Απριλίου, ενώ αν χρειαστεί και πέμπτο ματς, θα γίνει στο ΣΕΦ στις 8 Απριλίου. Τα δεκάλεπτα: 23-28, 37-51, 62-70, 80-88 Τάου (Ιβάνοβιτς): Πριγκιόνι 12, Ιλιέφσκι 2, Ρακότσεβιτς 6, Βιδάλ 14, Τελέτοβιτς 16, Σπλίτερ 15, Μάικλ 13, ΜακΝτόναλντ 2, Σαν Εμετέριο, Μπάρατς. Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (5 ριμπ., 5 κλεψ., 4 ασίστ), Τσίλντρες 7, Βούιτσιτς 17 (7 ριμπ.), Μπουρούσης 11, Χαλπερίν 16 (4/5 τριπ.), Γκριρ 3, Βασιλόπουλος 9, Βουγιούκας 4, Πάργκο 11, Έρτσεγκ 3.

διατήρησε αναλλοίωτη την κόντρα του με τον Τύπο της Ιταλίας

και τόνισε ότι χαίρεται ολόκληρη η χώρα με τον αποκλεισμό της ομάδας του! «Τώρα χαίρεται όλη η Ιταλία που αποκλείστηκε η Ιντερ! Ομως, εμένα δεν με νοιάζει γιατί ξέρω ότι εγώ είμαι νικητής. Για να προκριθείς κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, σε τόσο δύσκολο επίπεδο, χρειάζεσαι και τύχη και ‘μεις δεν την είχαμε με το μέρος μας. Οπότε δεν είμαι καθόλου θυμωμένος, παρά μόνο λυπημένος. Οποιος θέλει να πειράξει την ομάδα μου θα πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο πολυνίκης τεχνικός, ο οποίος θεωρεί ότι οι παίκτες του και ο ίδιος προσωπικά δέχονται πολύ σκληρή κριτική από τον Τύπο.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΟΥΕΦΑ

Δεν απειλείται ο τελικός στη Ρώμη Συστάσεις για την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στη Ρώμη, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έγιναν στην ιταλική αστυνομία από την ΟΥΕΦΑ, με αφορμή το μαχαίρωμα οπαδού της Άρσεναλ και τον τραυματισμό άλλων δύο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Ρόμα - Άρσεναλ στο Στάδιο Ολύμπικο. Με δηλώσεις του ο ειδικός σύμβουλος του Μισέλ Πλιατινί, Γουίλιαμ Γκαγιάρδ, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα μετακίνησης της διοργάνωσης από την ιταλική πρωτεύουσα τονίζοντας: «Έχουμε δύο μήνες μέχρι τον τελικό και δεν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν σκεπτόμαστε σε αυτό το σημείο να αλλάξει πόλη διεξαγωγής ο τελικός». Σύμφωνα με τον Γκαγιάρδ, ο αποκλεισμός των ιταλικών ομάδων από την κορυφαία Διασυλλογική Διοργάνωση διευκολύνει το έργο των ιταλικών αρχών ενόψει του τελικού στις 27 Μαΐου. «Αυτό που έγινε ήταν ένα άξιο λύπης επεισόδιο από αυτά που συμβαίνουν. Έχουμε συνομιλήσει με τις ιταλικές αρχές για την διοργάνωση του τελικού και θα τους ζητήσουμε να ενδυναμώσουν τις προσπάθειές τους», είπε κλείνοντας.

Πρόστιμο σε Β. Γκαγκάτση Επτά χρόνια κράτησε η δικαστική διαμάχη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση και του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη. Τελικά το εφετείο Θεσσαλονίκης με αμετάκλητη και τελεσίδικη απόφασή του, δικαίωσε τον αθλητικό συντάκτη και υποχρεώνει τον κ. Γκαγκάτση να του καταβάλει 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη και να πληρώσει όλα τα δικαστικά έξοδα. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ καταδικάστηκε για εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς που κρίθηκε ότι έθιγαν την τιμή και την υπόληψη του δημοσιογράφου.

21

Αποχή (!) στον ΠΑΣ Γιάννινα Μόνο αυτό δεν περιμέναμε να συμβεί, καθώς όλα έδειχναν να κυλούν ρολόι μέχρι στιγμής στον ΠΑΣ Γιάννενα. Κι όμως... Αποχή από την απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης πραγματοποίησαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δόσεων συμβολαίων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Το θέμα περνάει στα χέρια του προέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Χριστοβασίλη. Πιο αναλυτικά μπορεί ο Γκιγιέρμο Όγιος να είχε προγραμματίσει απογευματινή προπόνηση για την Πέμπτη, ωστόσο αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ! Συγκεκριμένα, οι παίκτες του “Αγιαξ της Ηπείρου”, πήγαν κανονικά στο γήπεδο, ωστόσο μαζεύτηκαν στα αποδυτήρια, ενημέρωσαν τον Αργεντινό τεχνικό και απείχαν από το πρόγραμμα, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δόσεων συμβολαίων για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης, ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή, μίλησε τηλεφωνικά με τους αρχηγούς της ομάδας και υποσχέθηκε ότι ως το Σάββατο το θέμα θα έχει λήξει. Την ίδια στιγμή, το περιβάλλον του ισχυρού άνδρα τονίζει πως η απόφαση των ποδοσφαιριστών είναι υπερβολική, από τη στιγμή που ο Χριστοβασίλης τους έχει ζητήσει να κάνουν λίγο υπομονή.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Παρουσιάστηκε η νέα διοίκηση

Χθες παρουσιάστηκε, μέσω επίσημης συνέντευξης Τύπου, η διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, που είναι διορισμένη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και η οποία έκανε γνωστές τις θέσεις και τους στόχους της. Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Ιωσηφίδης, τόνισε: «Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μεγάλη η χαρά μας. Χθες συγκροτήθηκε το δ.σ. σε σώμα, ανέλαβα την προεδρία και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πριν από 20 μέρες ξεκίνησε η ζύμωση προκειμένου να βγάλουμε από το τέλμα. Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ με προεξάρχοντα τον κ. Βουτσακέλη κράτησαν αυτές τις δύσκολες ώρες τον Απόλλωνα όρθιο. Αναγκαστήκαμε να σταθούμε δίπλα στο τεχνικό τιμ, με την ηθική και οικονομική συμπαράσταση και ευτυχώς ήρθαν τα τελευταία θετικά αποτελέσματα. Οι παίκτες είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, είναι νέα παιδιά που δεν έχουν χαρτζιλίκι και πλέον είμαστε δίπλα τους»


22 ΝΕΟ:Layout 1 13/3/2009 12:19 πμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

αθλητικά

Δεν το κουνάει ο Τεν Κάτε Ο αποκλεισμός από τη Βιγιαρεάλ, σε συνδυασμό με την απώλεια των εγχώριων στόχων, έφερε στο φως της δημοσιότητας διάφορες φήμες που αφορούσαν το μέλλον του Χενκ Τεν Κάτε. Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, η θέση του Χενκ Τεν Κάτε ήταν επισφαλής. Γεγονός που έκανε έξαλλους τους ιθύνοντες του “τριφυλλιού” και κυρίως τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Πατέρα. Έτσι, από το “πράσινο στρατόπεδο” έβαλαν μία και καλή τέλος σε αυτά τα σενάρια, που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα την δεδομένη στιγμή. Ο Ολλανδός τεχνικός στηρίζεται απεριόριστα και η απόφαση είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει! Ο Τεν Κάτε θα κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2010!

Πέντε μήνες νοκ άουτ ο Λαγός! Στη Φινλανδία, με αφορμή τον τραυματισμό του στον Αχίλλειο τένοντα, μετέβη ο Παναγιώτης Λαγός. Ο άσος της Ένωσης θα εξεταστεί από τον ειδικό σε σχετικούς τραυματισμούς γιατρό Ίλκα Τουλικόβρα (σ.σ. πρόκειται για γιατρό, ο οποίος τον είχε εγχειρίσει με επιτυχία στις 13 Φεβρουαρίου του 2007), και θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση, που θα τον κρατήσει τουλάχιστον, πέντε μήνες μακριά από την αγωνιστική δράση! Εν τω μεταξύ η μαροκινή ιστοσελίδα «lionsdetatlas.net» ανέφερε ότι η ΑΕΚ έχει έτοιμο 3ετές συμβόλαιο για τον άσου του Αστέρα Τρίπολης, Ζαϊρί.

ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

Τρίποντο για να τελειώνουν με την παραμονή Η διαφορά των πέντε βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη, σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία της ΕΠΑΕ, που έχει αυτή τη στιγμή η Νίκη από την Πρέβεζα, η οποία κατέχει την 14η θέση, που οδηγεί στη Δ’ Εθνική, δεν είναι και η πλέον ασφαλής. Ετσι η ομάδα της Ν. Ιωνίας θέλει οπωσδήποτε μεθαύριο τη νίκη κόντρα στον Θερμαϊκό, για να ανέβει κι άλλο βαθμολογικά και να αφήσει πίσω της έξι βαθμούς την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έχει τον ίδιο στόχο μ’ αυτήν και να εκμεταλλευτεί και τυχόν στραβοπάτημα της ηπειρωτικής ομάδας, που δίνει δύσκολο ματς στην έδρα της με τον Παναιτωλικό. Παράλληλα, η Νίκη αντιμετωπίζει την μεθεπόμενη Κυριακή την Πρέβεζα και αν συνδυάσει τους τρεις βαθμούς εκείνου του παιχνιδιού με ένα θετικό αποτέλεσμα μεθαύριο, τότε προσθέτοντας και τους τρεις σίγουρους πόντους που θα πάρει στα χαρτιά από την Ενωση Θράκης, θα φτάσει τουλάχιστον τους 45 και θα έχει εξασφαλιστεί σε μεγάλο ποσοστό ως προς την παρουσία της και του χρόνου στη τελευταία τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Βέβαια όλα αυτά αποτελούν σχέδια επί χάρτου και κανείς να αποκλείσει το όριο του υποβιβασμού να ανέβει λίγο πιο πάνω. Πέρα από τους υπολογισμούς που γί-

νονται, οι κυανόλευκοι χθες συνέχισαν την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο ματς με εσωτερικό δίτερμα στο Π. Μαγουλάς. Ο Βέλικο Ντόβεν-

Αθώος ο Νικοπολίδης, πρόστιμο σε ΠΑΟΚ Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα υπερασπιστεί στο επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού τα γκολπόστ της ομάδος του, καθώς ο αθλητικός δικαστής αθώωσε τον τερματοφύλακα των “ερυθρόλευκων” για την ενέργεια του να χτυπήσει οπαδό του ΠΑΟΚ που τον κυνηγούσε, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου στην Τούμπα. “Αναγκάστηκα να κάνω αυτή την ενέργεια αμυνόμενος. Δεν με τιμά ως άνθρωπο ούτε ως αθλητή, αλλά αναγκάστηκα. Οταν ο αγώνας τελείωσε, άρχισα να τρέχω από ένστικτο

προς το κέντρο του γηπέδου κι άκουσα συμπαίκτη να με προτρέπει να προσέξω κάποιον που ερχόταν πάνω μου φορώντας ένα μαντήλι. Ερχόταν με ορμή εναντίον μου, τρόμαξα και άπλωσα το πόδι μου για να τον απωθήσω”, τόνισε ο Νικοπολίδης για το επεισόδιο. Με βαρύ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γλιτώνοντας έτσι τον αποκλεισμό της έδρας του. Συγκεκριμένα η διοίκηση του δικεφάλου θα κληθεί να βγάλει από τα ταμεία της 115.000 ευρώ.

Επιστρέφει ο «Λύμπε» Αντίστροφα μετράει για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις ενοχλήσεις από το κάταγμα που είχε υποστεί σε δάχτυλο του ποδιού του και μάλιστα αναμένεται να αγωνιστεί αύριο απέναντι στη Χόφενχαϊμ. Ο Έλληνας επιθετικός έχει ανεβάσει ρυθμούς τις τελευταίες μέρες και όπως δήλωσε, θα αγωνιστεί με τους «νεοφώτιστους», έστω και με ένεση: «Πιστεύω πως το Σάββατο θα αγωνιστώ. Με την ένεση δεν αισθάνομαι καθόλου πόνο», δήλωσε σχετικά ο «Λύμπε», ο οποίος μέχρι τώρα έχει 21 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα και 7 γκολ.

22

ταν είδε τρεις παίκτες να κάνουν ατομικό κι αυτοί ήταν οι γνωστοί Σωτρίνης και Χ. Στάμος, που δε θα παίξουν με τον Θερμαϊκό, μαζί με τον Δ. Στάμο. Ο

βραχύσωμος χαφ εμφάνισε πρήξιμο στον αστράγαλο, πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει και στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά οι πιθανότητες είναι με το μέρος του για να είναι τουλάχιστον ετοιμοπόλεμος για μεθαύριο, αφού, όπως φάνηκε, δεν είναι και στις πρώτες επιλογές του προπονητή του. Κι αυτό γιατί δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου στα δύο ματς που ο Σέρβος τεχνικός κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Επίσης, να σημειώσουμε ότι όσον αφορά την ένσταση με τον Πυρσό Γρεβενών, αναμένεται η απόφαση της ΕΠΑΕ, που περιμένει επίσημο έγγραφο της ασφάλειας Γρεβενών για την εγκυρότητα του κοινοτικού διαβατηρίου του Σανχούρχο. Μέχρι στιγμής το μόνο σημάδι για να υπάρχει θετική απόφαση για τη Νίκη είναι ότι η Ιντερπόλ έχει αποφανθεί ανεπίσημα μόνο πως το διαβατήριο του παίκτη είναι πλαστό. Τέλος, στο ζήτημα των οφειλών ο Σ. Γιδόπουλος χειρίζεται προσωπικά το θέμα του Δ. Μπαλάφα, με τον παίκτη να έχει ήδη πάρει ένα σημαντικό πόσο, ενώ δεν υπάρχει ανησυχία υπάρχει για τους Λάππα και Χατζηπαντελίδη, η υπόθεση των οποίων είναι γνωστό ότι πήρε αναβολή για το τέλος του μήνα, ενώ και τα ποσά που τους οφείλονται δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα (7.000 και 9.000 ευρώ αντίστοιχα).

Πήρε άφεση αμαρτιών ο Λέτο Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρεται πως έριξε νερό στο κρασί του. Ο Ισπανός τεχνικός πριν συναντηθεί με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο, μίλησε στους παίκτες του για το θέμα της επιστροφής του Σεμπάστιαν Λέτο και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για να γυρίσει στην ομάδα. Ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” ζήτησε τη γνώμη των παικτών του αφού προηγουμένως τους ενημέρωσε αναλυτικά για την υπόθεση και τις τελευταίες εξελίξεις. Στη συνέχεια οι “ερυθρόλευκοι” υποστήριξαν ότι βλέπουν θετικά την επιστροφή του συμπαίκτη τους στις προπονήσεις, αρκεί, βέβαια, να μην επαναλάβει παρόμοια συμπεριφορά. Ο Βαλβέρδε ουσιαστικά δέχεται πίσω τον Λέτο υπό δύο όρους. Ο πρώτος είναι να ζητήσει συγνώμη και ο δεύτερος, που έγινε δεκτός από τη διοίκηση, να του επιβληθεί ένα πρόστιμο. Το πρώτο του “αίτημα” ικανοποιήθηκε άμεσα, αφού λίγο μετά τις 2 μ.μ. στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ανέβηκε σχετική δήλωση του Αργεντινού.


23 AGG:Layout 1 12/3/2009 9:33 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

μικρές αγγελίες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ… Μεγάλες Ευκαιρίες Επένδυσης σε Ακίνητα με υψηλές αποδόσεις!!! 01.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 02.ΡΕΤΙΡΕ:στο Βόλο 6ου ορόφου 110τ.μ με πάρκινγκ και αποθήκη (21-9) 03.MΕΖΟΝΕΤΑ:στη Νέα Ιωνία Βόλου αυτοτελής 235τ.μ 3 επιπέδων (190-8) 04.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στις Αλυκές 120τ.μ super lux (30-9) 05.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ:στην Άφησσο σε 600τ.μ οικόπεδο με 8 δωμάτια (207-8) 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στη Τσαγκαράδα 160τ.μ σε οικόπεδο 2.155τ.μ (133-8) 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ:στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 08.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:1ου ορόφου στο Βόλο 60τ.μ σε 20ετίας πολ/κία (149-8) 09.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στη Ν.Ιωνία στην πε-

ριοχή Φυτόκου 180τ.μ (221-8) 10.ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ:διαμερίσματα & μεζονέτες Βόλο, Αλυκές, Περίχωρα 11.MEZONETA:στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στο Βόλο 170τ.μ super lux (217-8) 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 108τ.μ (181-8) 14.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:2ου ορόφου στο Βόλο με πάρκινγκ 51τ.μ (10-9) 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (210-8) 16.ΟΙΚΟΠΕΔΟ:στις Αλυκές 300τ.μ παραθαλάσσιο – πολυχρηστικό (29-9) 17.ΔΙΠΛΟKATOIKIA:στο Βόλο 230τ.μ μεγάλη ταράτσα & πέργκολα (15-9)

ρεύμα. Τιμή προσιτή. Τηλ. 24210 68100, 6976159406. Ενοικιάζεται κατάστημα – αποθήκη, 68 τ.μ., Κωνσταντά – Γλάδστωνος, σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6973803308.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085. Πωλείται μονοκατοικία 67 τ.μ. σε οικόπεδο 101 τ.μ., σχέδιο Παρασκευοπούλου, σε πολύ καλή κατάσταση στη Νέα Δημητριάδα. Τιμή 95.000 E συζητήσιμη. Τηλ. 6976282852

Πωλείται οικόπεδο στις Πινακάτες στη θέση «Γκορτζιές», 2.700 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, πάνω στο δημοτικό δρόμο. Φως, νερό και απεριόριστη θέση στο Παγασητικό. Τιμή 30.000 Ε. Τηλ. 6976 282852. Πωλείται διαμέρισμα 90τ.μ. στο 2ο όροφο ανεγειρόμενης οικοδομής στην οδό Κασσαβέτη με Μαγνήτων, με δύο υπνοδωμάτια, μεγάλη σαλονοκουζίνα, δύο WC, μεγάλα μπαλκόνια και υμιυπαίθριοι χώροι 37τ.μ., parking στη πυλωτή και αποθήκη στο υπόγειο. Πληροφορίες : Ι. Καπετανγιάννης τηλ., 2510230572, 2510461840, 6942987437. Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΒΟΛΟΣ Πωλείται κλειστό ισό-

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ

ΕΛΛΗ ΓΟΥΤΑ – ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15, ΒΟΛΟΣ Τηλ. 2421035181 Κιν. 6972054694

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ - Γκαρσονιέρα, 4ος όροφος, πρόσοψη Γλάδστωνος - Δυάρι μονοκατοικία Βασσάνη - Κατάστημα Κ. Καρτάλη

ΠΩΛΕΙΤΑΙ - Επιχείρηση καφέ σε πεζόδρομο, κέντρο Βόλου - Γκαρσονιέρα 32 τ.μ., 4ος όροφος - Πεντάρι 122 τ.μ. καινούργιο, 2ος όροφος Ζάχου - Οικοδομή στον περιφερειακό - Κατάστημα πρώην Κλαουδάτος - Διαμερίσματα Ν. Ιωνία καινούργια, Κασσαβέτη - Γωνιακό οικόπεδο στα Παλιά, 755 τ.μ. για επαγγελματική χρήση - Γωνιακό κατάστημα στα Παλιά 260 τ.μ. - Γωνιακό οικόπεδο Αγριά, 382 τ.μ. - Ανακασιά, οικόπεδο 829 τ.μ. με θέα - Πορταριά, κτήματα άρτια 2-4-8 στρ. - Μακρινίτσα, παλιό αρχοντικό - Μάραθος, οικόπεδο με σπίτι 180 τ.μ. - Πάλτση, κτήματα άρτια, 8,5 στρ. – 10 στρ. - Πάλτση, παλιό πέτρινο καλύβι, 600 τ.μ. οικ. - Μπιρ Αργαλαστής 2 στρ. - Άφησσος, οικόπεδο 1.000 τ.μ. - Ξενοδοχείο στον Αη – Γιάννη Πηλίου, στις Πλάκες 35 δωματίων, δίπλα στη θάλασσα

γειο παρκινγκ, 24τ.μ., με υπόγεια αποθήκη 73 τ.μ., σε νεόκτιστη οικοδομή, Νικοτσάρα – Λ. Βύρω νος σε τιμή ευκαιρίας, 50.000 Ε. Ιδιώτης. Τηλ. 6972 070349. ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Πωλείται κατάστημα 168m2 επί της οδού Αν. Γαζή, ανάμεσα Βλαχάβα - Νικοτσάρα, πλήρως ανακαινισμένο, ελεύθερο προς χρήση. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947 004538, 6948 050003. Πωλείται FORD TRANSIT ’98, κλειστό, 3 μ. καθαρό, ημιυπερυψωμένο, σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538 Πωλούνται ελαφρώς μεταχειρισμένες ζαμπονομηχανές και ηλεκτρονικές ζυγαριές και πάγκοι μαναβικής. Σε πολύ λογικές τιμές. Τηλ. 6972220233 Πωλούνται στοκ πουκάμισα Κινέζικα και κινέζικα παπούτσια σε τιμές κόστους. Τηλ. 6972 220233 Πωλείται 4άρι διαμέρισμα, διαμπερές, 93 τ.μ., 1ου ορόφου, περιοχή Αγ. Νεκταρίου. Τιμή πολύ καλή. Τηλ. 6972857803, 24210 84536.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Ενοικιάζεται 4άρι διαμέρισμα, περιοχή Πανταζόπουλου, με αυτόνομη θέρμανση – τζάκι. Τηλ. 210 9649225, 6977620072. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95 τ.μ., Κουτερέλια 49, στον πρώτο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 20927. Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα, 45 τ.μ. για κατοικία ή για επαγγελματική στέγη στον 4ο όροφο, ανακαινισμένο, διαμπερές, Δημ. Γεωργιάδου 145 – Ιωλκού έναντι Διοικητηρίου Νομαρχίας. Τηλ. 6979224166, 6977310330. Ενοικιάζεται τεσσάρι στην οδό 54 Σύνταγμα Ελλάς 69 -Ρ. Φερραίου 3ος όροφος στο Βόλο, περιοχή Μεταμόρφωσης. Τηλ. 6945 491611 και 2421 023669.

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 2421036341, από τις 17:00 - 22:00. Πωλείται επιχείρηση παιδικών ενδυμάτων, 20 τ.μ., Αντωνοπούλου 60. Τηλ. 6972698336 Πωλείται πολύ καλό περίπτερο με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6981853627. Πωλείται σε νέα οικοδομή, κατάστημα 182τ.μ., με δυο τουαλέτες και μια αποθήκη 10τ.μ. στην οδό Βυζαντίου και Παναγίας Σουμελάς στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 80555, 6932417448. Ενοικιάζεται κατάστημα στην οδό Νικηταρά 2, 130 τ.μ., με πατάρι 50 τ.μ., κατάλληλο για κάθε επαγγελματική ή βιοτεχνική χρήση, με τριφασικό

MAΘΗΜΑΤΑ Καθηγήτρια με δεκαετή εμπειρία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Κιν.: 6977 997491, πρωϊνές ώρες.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

άτομα για ανεξάρτητη συνεργασία. Ευέλικτο ωράριο, δυνατότητα ημιαπασχόλησης. Πληροφορίες 2421770575 & 6978 952458.

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα, 98 τ.μ., πλήρες εξοπλισμένο, πρώην cafe-bar. Αλμυρού 16. Ιδιοκτήτης Απόστολος Πέτρου. Τηλ. 24210 23085.

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – ΓυμνασίουΛυκείου. Τηλ. 6937667456, 6938047276 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος γερμανικού πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974 08 1596

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Καθηγητής με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. 6939 17 4298 και 24210 48335, απογευματινές ώρες.

Ενοικιάζεται μαγαζί 280τ.μ., με γραφεία και αυλή, στο Λατομείο, για βιοτεχνικούς χώρους. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 24210 85997, 693014270, 6973 421850. Ενοικιάζεται κατάστημα 24 τ.μ. στην οδό Εθνικών Αγώνων 98, σε προσιτή γραμμή. Τηλ. 6937667456, 6938 047276. Ενοικιάζονται δύο (2) καταστήματα ισόγειο – πατάρι – όροφος, Κουταρέλια 37 – Ερμού, Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 21237, 20927. Ενοικιάζεται κατάστημα 60 τ.μ. με 30 τ.μ. πατάρι, Πολυμέρη 48. Τηλ. 6936 161973. Ενοικιάζεται κεντρικό κατάστημα 30 τ.μ. με πατάρι, Κασσαβέτη 127 με Γ. Δήμου, γωνιακό. Τηλ. 24210 47098 & 6939045781 Ενοικιάζεται κατάστημα – εργασιακός χώρος 52 τ.μ. στη Νέα Ιωνία, Θράκης 78. Τηλ. 6947495335.

ZHTOYΝΤΑΙ Ζητούνται δύο άτομα για ανάπτυξη δικτύου. Ευέλικτο ωράριο. Δυνατότητα ημιαπασχόλησης. Πολύ υψηλές αποδοχές. Πληροφορίες 2421 770575, 69789 52458

Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974677244. Μαθηματικός με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου, ιδιαίτερα ή γκρουπ. Τηλ. 24210 60010, 6942 433289. Φυσικός με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Φυσικής και Χημείας σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. 6934558907 Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. 6945602877. Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας αναλαμβάνει υπεύθυνα την προετοιμασία μαθητών Δημοτικού - Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976159530. Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας και μαθητές Γυμνασίου Α’ Λυκείου. Πλούσιο υλικό και τεστ. Τηλέφωνο 6932 395955.

ΔΙΑΦΟΡΑ Σας δίνουμε άμεσα μετρητά από τις πιστωτικές κάρτες και ας μην έχουν διαθέσιμο υπόλοιπο. Τηλ. 6956677044

Ζητούνται άτομα για ανάπτυξη δικτύου για την περιοχή του Βόλου. Ευέλικτο ωράριο. Πληροφορίες κ. Κοντογιάννης. Τηλ. 210 4927097.

Ζητείται πωλήτρια από 2325 ετών για το κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων Carnaby κ. Μαρκόπουλος. Σπυρίδη 57. Τηλ. 24210 30838

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ • ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ • ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ • ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ & ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Κος ΜΠΟΥΤΟΣ ΤΗΛ. 6984360195

Ζητείται γραφίστας – γραφίστρια για μόνιμη απασχόληση με πολύ καλή γνώση προγραμμάτων Corel – Photoshop. Πληροφορίες κ. Χρήστο Τηλ. 6976447632. Η επιχείρηση WELLNESS CLUB AND BEAUTY SHOP ζητά δύο

23

Πωλείται επιχείρηση στη Νέα Ιωνία (πρατήριο άρτου, γλυκίσματα, ξηροί καρποί, καφέδες) πλήρως εξοπλισμένο, με εξασφαλισμένη πελατεία, λόγω αλλαγής επαγγέλματος. Τηλ. 6949685230, 6978197821 Πωλείται το franchise του εργαστηρίου παραδοσιακών προϊόντων «Οι πίτες της γιαγιάς» ενός καταστήματος στο Βόλο (Μαγνησία) καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παρακαλούμε μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. 6932746188. Αγοράζονται παλαιά σίδερο, κόβονται δεξαμενές πετρελαίου. Τηλ. 6976322964 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΚΤΕΡ NEW HOLLAND, TM150 KAI 8560. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6945794493. Πωλείται ευκαιρία σκούτερ 50 cc λευκό με 9.000 χλμ. Τηλ. 24210 53298. Πωλείται CITROEN XSARA 1.400cc, πεντάθυρο με όλα τα ηλεκτρικά, από πρώτο χέρι, σε άριστη κατάσταση, πολύ καλή τιμή. Τηλ. 24210 87825, 6973 055084.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Γκαρσονιέρες: -Καδμου-Βαινδηρίου (ένα δρόμο πάνω από την Μαιάνδρου) 30 τμ α’ ορόφου, αποθήκη,μπαλκόνι με θέα Πήλιο, parking.

2άρια:

- Πλησίον τράπεζας Πειραιώς (οδός Αβέρωφ) 52 τμ, α’ ορόφου.

3άρια

- Φιλαδελφίας-Σαγγαρίου, 93 τμ, β’ ορόφου γωνιακό, θέα Πήλιο τζάκι, αποθήκη, parking. - Φιλαδελφίας-Σαγγαρίου. 102 τμ, γ’ ορόφου γωνιακό, θέα Πήλιο τεράστιες βεράντες, τζάκι, αποθήκη, parking. - Αγίας Φωτεινής-Μικράς Ασίας-Ιασωνίδη 80 τμ, γ’ & δ’ ορόφου γωνιακό, διαμπερές, θέα Πήλιο, αποθήκη, parking

4άρια

- Φιλαδελφίας-Σαγγαρίου. 102 τμ. δ’ ορόφου (ρετιρέ) γωνιακό, θέα Πήλιο, τζάκι αποθήκη, parking. - Καδμου-Βαινδηρίου (ένα δρόμο πάνω από την Μαιάνδρου) υπερπολυτελής μεζονέτα γ’-δ’ ορόφου (ρετιρέ), 112 τμ, 2 μπάνια, αποθήκη, τζάκι, τεράστιες βεράντες, θέα Πήλιο και λιμάνι, parking.

ΒΟΛΟΣ Γκαρσονιέρες: - Αλεξάνδρας-Χατζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’τα δικαστήρια) 28 & 26 τμ, α’, β’, γ’ ορόφου, όψη επί της Χατζηαργύρη, κλειστό parking (ιδανικό για γραφείο}.

2άρια:

- Αλεξάνδρας-Χατζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’τα δικαστήρια) 45 τμ β’ ορόφου, όψη επί της Αλεξάνδρας, κλειστό parking (ιδανικά για γραφείο) - Αλεξάνδρας-Χοτζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’ τα δικαστήρια) 50 τμ, β’ ορόφου, γωνιακό, όψη επί της Αλεξάνδρας, κλειστό parking (ιδανικά για γραφείο).

3άρια

- Αλεξάνδρας-Χατζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’τα δικαστήρια) 60 τμ οροφοδιαμέρισμα τρίφατσο, δ’ ορόφου (ρετιρέ) κλειοτό parking (ιδανικό για γραφείο)

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ

Αναλαμβάνουμε βιντεοσκοπήσεις, φωτογραφήσεις γάμων, βαπτίσεων, δεξιώσεων, ψηφιακά άλμπουμ. Μετατροπή – αντιγραφή από κασέτα σε DVD. Προσφορές πακέτων σε προσιτές τιμές. Κωνσταντίνος Αλεξάνογλου Τηλ. 24210 68569, 6948983960 ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

ΕΒΙΤΑ

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείται. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. Πληροφορίες 2410 670840

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

ΨΥΧΟΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ – ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΛΥΤΡΙΑ ΤΑΡΩ - ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΝΟΡΑΣΗ ΑΛΑΝΘΑΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ 901 5003075 EXTRA LINE 1,43 από σταθερό 901 6009488 EXTRA LINE 3,56 από σταθερό & σταθερό

REAL ESTATE

Clik Κέντρο γνωριμιών Λάρισα Τηλ. 2410 670840 Κοπέλα, δημόσιος υπάλληλος 36 ετών, ελεύθερη εμφανίσιμη, με δικό της σπίτι, ζητεί κύριο εκπαιδευτικό ή δημόσιο υπάλληλο για γνωριμία. Κιν. 6958813266.

ΚΑΡΤΕΣ ΤΑΡΩ, Αριθμολογία, Ρέικι, διαλογισμός, Κα Πέπη. Μόνο με ραντεβού, Τηλ. 6994 400356 Πωλούνται ντουλάπια κουζίνας, χρώματος καφέ, 10μ. περίπου με νεροχύτη, κεραμικό, μπαταρία και πάγκο, σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6974371423 «ΚΕΤΕΡ» ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΤΑΡΩ Πρόβλεψη, έρευνα, κατεύθυνση. Μεταβολή και Προστασία Καταστάσεων σε θέματα Συναισθηματικά, Οικογενειακά, Επαγγελματικά κλπ. Ωροσκόπιο – Συναστρία Προώθηση θετικής ενέργειας- ενίσχυση Αύρας Ραντεβού : 6982528471 και Σαββατοκύριακα

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΝΙΚ. ΤΣΙΚΜΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 55Α ΤΗΛ. 24210- 52597 ΚΙΝ. 6993286510 - ΑΛΥΚΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ,45 τ.μ. ΟΙΚΟΠΕΔΟ 123 τ.μ., 50 μ. ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΜΕΖΟΝΕΤΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ, 2 ΕΤΩΝ, 240 τ.μ., ΥΠΟΓΕΙΟ 80 τ.μ., ΑΥΛΗ 180 τ.μ., ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕ ΘΕΑ ΠΗΛΙΟ - ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ - ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ, ΠΑΛΑΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ 180 τ.μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 500 τ.μ., ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ, ΧΡΙΖΕΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ - ΔΥΑΡΙ, ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟ 45 τ.μ., ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ, ΓΚΛΑΒΑΝΗ 50 – ΕΡΜΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΗΛΙΝΑ, ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 90 τ.μ., ΑΥΛΗ 200 τ.μ., ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ος ΟΡΟΦΟΣ, 100 τ.μ. ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ, ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 176 - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 118 τ.μ., 1ος ΟΡΟΦΟΣ , ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ, ΙΩΛΚΟΥ 47 ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΗ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ 250 τ.μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, 2,5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΠΕΔΑ - ΜΗΛΙΝΑ, ΚΤΗΜΑ 10 ΣΤΡΕΜ. ΜΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ - ΚΑΤΗΓΙΩΡΓΗΣ, 8 ΣΤΡΕΜ., ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΑΛΥΚΕΣ 200 τ.μ. ΓΩΝΙΑΚΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 1.200 ΜΕΤΡΑ, ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΟΡΩΠΗ 5 ΣΤΡΕΜ., 50 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΡΑΘΟΣ 4 ΣΤΡΕΜ. ΜΑΛΑΚΙ 1.400 τ.μ. - ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ 1.480 τ.μ. ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 500 τ.μ. ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΕΓΟ 42 τ.μ. - ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ (1) ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΜΕ ΔΙΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ 365 τ.μ. - ΚΑΡΑΓΙΑΠΙ ΓΩΝΙΑΚΟ, ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ - 4.700 τ.μ. ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥΒΑΛΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΗΓΗ


24NEW.qxd

12-03-09

18:33

Page 1

Tƒ√ºπª∞ °∞´∆∞¡π¢∏™

Delivery             

∫∞£∂ ª∂ƒ∞ ¶ƒ√´√¡∆∞ ™∂ ∆πª∂™ ™√∫!!

°∞§∞ ºƒ∂™∫√ ∞°¡√ 1 §π∆ƒ√À °π∞√Àƒ∆π ÃÀª∞ º∂∆∞ °ƒ∂µ∂¡ø¡ ¶√¶ ‰Ô¯Â›Ô˘ ¶∞ƒª∂∑∞¡∞ ∫ƒ∞¡∞ ITA§π∞™ ™√§øª√™ ∫∞¶¡π™∆√™ 200gr ∂§∞π√§∞¢√ 5 §π∆ƒ∞ ∂•∆ƒ∞ ¶∞ƒ£∂¡√ §∞¢π ∂§π∞™ 5 §π∆ƒ∞ ∏§π∂§∞π√ 10 §π∆ƒ∞ ∂§∞π√§∞¢√ ALTIS 5 §π∆ƒ∞ ∂§π∂™ ¶∏§π√À ¶∞ƒ∞°ø°∏™ ª∞™ ¶ƒ√™√À∆√ GROUPO π∆∞§π∞™ ∑∞ª¶√¡ øª√¶§∞∆∏ ∑∞ª¶√¡ «¡π∫∞™ ª¶√À∆π»

0,99 ¢ÚÒ 1,49 ÙÔ ÎÈÏfi 4,90 ÙÔ ÎÈÏfi 9,90 ÙÔ ÎÈÏfi 4,90 19,90 14,50 ¢ÚÒ 10,90 19,90 2,80 ÙÔ ÎÈÏfi 14,90 ÙÔ ÎÈÏfi 3,98 ÙÔ ÎÈÏfi 3,98 ÙÔ ÎÈÏfi

¶·Ï·Ì¿19 µfiÏÔ˜ ÛÙÔÓ ÕÁÈÔ µ·Û›ÏÂÈÔ ∆ËÏ. Delivery 24210 40580 ¤ˆ˜ ÙȘ 3 ÙÔ ÌÂÛË̤ÚÈ ª∂™√™ Ã√¡√™ ¶∞ƒ∞¢√™∏™

30 §∂¶∆∞ ∫∞π ∂πª∞™∆∂ ™∆∏¡ ¶√ƒ∆∞ ™∞™

°È· ÙËÓ 25Ë ª·ÚÙ›Ô˘ ¢È‹ÌÂÚË §√À∆ƒ∞ ¶√∑∞ƒ ∞ƒπ¢∞π∞™ – ∞°. ∞£∞¡∞™π√ 24-25/3 ªÂ ËÌȉȷÙÚÔÊ‹ 80 ¢ÚÒ

°È· ¤Ó· ·ÏÏÈÒÙÈÎÔ ·Ú·‰ÔÛÈ·Îfi ¶¿Û¯· 4‹ÌÂÚË ÂΉÚÔÌ‹ ÛÙËÓ ∫∂ƒ∫Àƒ∞ ∞fi 17/4 ¤ˆ˜ 20/4 Ì ËÌȉȷÙÚÔÊ‹ ¶·Ú·‰ÔÛÈ·Îfi ÁϤÓÙÈ Ì ˙ˆÓÙ·Ó‹ ÌÔ˘ÛÈ΋ Î·È ¯ÔÚfi ¢øƒ√ ∆∞ ¶√∆∞ ™∂ √§∞ ∆∞ °∂Àª∞∆∞

4‹ÌÂÚË ÂΉÚÔÌ‹ √Àƒ∞¡√À¶√§∏ Ã∞§∫π¢π∫∏™ ∞fi 17/4 ¤ˆ˜ 20/4 Ì ËÌȉȷÙÚÔÊ‹

°Ï¤ÓÙÈ Ì ˙ˆÓÙ·Ó‹ ÌÔ˘ÛÈ΋ Î·È ¯ÔÚfi

4‹ÌÂÚË ÂΉÚÔÌ‹ µÀ∑∞¡∆π¡∏ √Ãπ¢∞ ∞fi 17/4 ¤ˆ˜ 20/4 Ì Ï‹ÚË ‰È·ÙÚÔÊ‹

°Ï¤ÓÙÈ Î·È ¯ÔÚfi

¶ƒ√™º√ƒ∞ 55 ¢ÚÒ 2‹ÌÂÚË ™∞¡∆∞¡™∫π – ¶∂∆ƒπ∆™π 21-22/3

ªÔÓÔ‹ÌÂÚË ÛÙËÓ ∞ı‹Ó· ∞Á. ∂ÈÚ‹ÓË ÃÚ˘ÛÔ‚·Ï¿ÓÙÔ˘ – ∂ÊÚ·›Ì – ∞Á. ∫˘ÚÈ·Ófi 15/3

÷ÈÚÂÙÈÛÌÔ› 13/3 ¶·Ó·Á›· ¢ÂÌÂÚÏÈÒÙÈÛÛ·, º¿ÚÛ·Ï· ÷ÈÚÂÙÈÛÌÔ› ÛÙËÓ ∫ÔÓÙ·ÚÁÈÒÙÈÛÛ·, ŸÛÈÔ ∂ÊÚ·›Ì 20/3 √™√π ¢∏§ø™∂∆∂ ™Àªª∂∆√Ã∏ ª∂Ãπ 26/3/09 ª∂π√¡ 20 ∂Àƒø ™∆π™ ¶∞™Ã∞§π¡∂™ ∂∫¢ƒ√ª∂™

πˆÏÎÔ‡ 67 * ∆ËÏ. 24210 70334 – 70795 ∫ÈÓ. 6978483941 µfiÏÔ˜

ALPHA SYSTEMS BIO∆∂áπ∞ ™À¡£∂∆π∫ø¡ ∫√Àºøª∞∆ø¡ ™∆∂º∞¡√™ ∞¡∞™∆∞™√¶√À§√™ ˘‡ı˘ÓÔ˜ ˆÏ‹ÛÂˆÓ ∆¯ÓÈο ¯·Ú·ÎÙËÚÈÛÙÈο

∂ȉÈΤ˜ ÙÈ̤˜ ÁÈ· Â·ÁÁÂÏ̷ٛ˜ Î·È ÂÌfiÚÔ˘˜ M ÙËÓ ÂÁÁ‡ËÛË Ù˘ °ÂÚÌ·ÓÈ΋˜ ‚ÈÔÌ˯·Ó›·˜ Û˘ÓıÂÙÈÎÒÓ ÚÔÊ›Ï

¶ƒ√ºπ§ VEKA °∂ƒª∞¡π∫∏™ ¶ƒ√∂§∂À™∏™ ∂™ø∆∂ƒπ∫∞ ∂¡π™ÃÀª∂¡√ ª∂ £∂ƒª√°∞§µ∞¡π™ª∂¡√ Ã∞§Àµ∞ ¶∞Ã√À™ 1,5 Ãπ§π√™∆√À ¢π¶§√π À∞§√¶π¡∞∫∂™ ™À¡√§π∫√À ¶∞Ã√À™ 24 Ãπ§π√™∆ø¡ ª∏Ã∞¡π™ª√π °∂ƒª∞¡π∫∏™ ¶ƒ√∂§∂À™∏™ ¶√À ∞™º∞§π∑√À¡ ∆√ ∫√Àºøª∞ ¶∂ƒπª∂∆ƒπ∫∞

ª∂°∞§∏ ¶√π∫π§π∞ Ãøª∞∆ø¡ ∫∞π ™Ã∂¢πø¡ π¢∞¡π∫∞ °π∞ ¶∂ƒπ√Ã∂™ ∫√¡∆∞ ™∆∏ £∞§∞™™∞ ∫∞£ø™ ¢∂¡ ∂¶∏ƒ∂∞∑√¡∆∞π ∞¶√ ∆∏¡ ∞§ªÀƒ∞

µπ√∆∂áπ∞: ¡Â·fiψ˜ 4 (·Ú·χڈ˜ “see you”) µ√§√™ ∆∏§.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 13-3-09