Page 1

01 tNEW:Layout 1 13/2/2009 12:22 πμ Page 1

13 02 09 Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

αρ. φύλλου 516

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

Στο Βόλο η αντιναρκική «ασπίδα»του ΝΑΤΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Κ. Καρτάλης πήρε υποσχέσεις για προαστιακό

σελ. 9

«ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

σελ. 11

Στο ΕΣΠΑ η παράκαμψη της Αφήσσου

Παραμένει στη Ν.Δ. ο Γ. Μανώλης

Σύσκεψη έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημαρχείο Αφετών στο Νεοχώρι, παρουσία του Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολου Παπατόλια, με θέμα την αναβάθμιση της οδικής πρόσβασης στο Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα για το έργο της παράκαμψης Αφήσσου και Λεφόκαστρου

Παραμένει στη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Μανώλης, η παραίτηση του οποίου δεν έγινε δεκτή, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε για τις δηλώσεις που είχαν προηγηθεί.

σελ. 13

σελ. 8

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Χρήσιμο εργαλείο αλλά κίνδυνος να μείνει σχέδιο ιδεών Με κυρίαρχους στόχους την τόνωση και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, τον καθορισμό των μεγεθών για την ισόρροπη ανάπτυξή της, την επίτευξη χωρικής συνοχής, παρουσιάστηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, η δεύτερη φάση του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.

Υψηλοί τόνοι

σελ. 5

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΒ

Εφαρμόζεται καλυπτόμενη περικοπή εργασίας στο Βόλο

Καραμανλής: Όχι εκλογές ειδικά αυτή την ώρα Παπανδρέου: Το κόστος είναι να μείνετε Παπαρήγα: Να καταδικαστούν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ Αλαβάνος: Δεν μπορούμε να συναινέσουμε Καρατζαφέρης: Είκοσι προτάσεις για την κρίση

σελ. 4

Για τους αναγνώστες της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Παρακαλούμε όσους συμπολίτες έχουν στην κατοχή τους ιστορικές φωτογραφίες του Βόλου με δικά τους ή συγγενικά πρόσωπα ή καρτ ποστάλ από τις αρχές του 20ου αιώνα και μέχρι σήμερα να επικοινωνήσουν μαζί μας. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσουν ώστε να αποτυπωθεί καλύτερα η ιστορία του Βόλου σ’ όλους τους τομείς όπως εργασία, εκπαίδευση, αθλητισμό, πολιτισμό, Εθνική Αντίσταση, Εμφύλιο, συνδικαλισμό, διασκέδαση, παιχνίδι κ.λπ. μέσα από τις σελίδες του Λευκώματος που ετοιμάζουν οι Εκδόσεις Καρεκλίδη. Επίσης στο λεύκωμα θα υπάρχει ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό κεφάλαιο με ανθρώπους που έζησαν τον 20ο αιώνα στο Βόλο και σ’ αυτό θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε όσους περισσότερους συμπολίτες δούλεψαν και πρόσφεραν στην περιοχή μας από οποιοδήποτε μετερίζι. Ολες οι φωτογραφίες θα επιστραφούν στους κατόχους. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 24210 85531

Με εκτίμηση Γιώργος Καρεκλίδης

σελ.14

Συμφωνία Χατζηδάκη – τραπεζιτών για ΤΕΜΠΜΕ Την τροποποίηση του επίμαχου όρου που αφορούσε στη διακοπή της συνεργασίας του ΤΕΜΠΜΕ με τις τράπεζες όταν οι επισφάλειες έφθαναν το 12% ανακοίνωσε ο Κ.Χατζηδάκης.

σελ. 16

Ευνούχισε τον εραστή της γιατί δεν χώριζε Σε κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύεται ένας 45χρονος άνδρας, που πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο τα εξωσυζυγικά του παραστρατήματα.

σελ. 15


02:Layout 1 12/2/2009 10:51 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Παρασκευή

13

Φεβρουαρίου Ακύλλα και Πρισκίλλης αποστ.

Ανατολή ηλίου 07.17 Δύση ηλίου 18.01

άποψη άποψη άποψη άποψη

Και αυτοί χτενίζονται…. Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα.

Μ

ωραίνει ο θεός ους βούλεται απωλέσαι…Ν΄αγιάσει το στοματάκι αυτού που το είπε! Πάτε καλά; Αυτό το ερώτημα το οποίο συχνά-πυκνά το ακούμε από το στόμα νεαρών αγοριών και κοριτσιών (είναι της μόδας…) ταιριάζει απόλυτα σε όσους σπεύδουν τις τελευταίες μέρες, να προ-ανακοινώσουν την κάθοδό τους στην μια ή στην άλλη περιφέρεια, τήδε κακείσαι της ελληνικής γης…

τησε κανείς!!! Έσπευσε να προ-δηλώσει ότι σίγουρα θα είναι υποψήφιος…. -Ο «βατοπεδινός» επίσης κ. Δούκας, λες και ενδιαφέρεται κανείς πλην του ιδίου και των κολλητών του, έπσευσε και αυτός να δηλώσει ότι «800% θα είναι υποψήφιος στο υπόλοιπον Αττικής» στις επόμενες εκλογές. -Ο μηδέποτε εγκαταλείψας τις αρχηγικές του τάσεις, ατυχήσας αρχηγός του Κ.Ε.Π. κ. Αβραμόπουλος, δεν παρέλειψε να επιδείξει τις δελφινοειδείς του στοχεύσεις, σε περίπτωση που ο κ. Καραμανλής απολέσει τον έλεγχο μετά από ενδεχόμενη (και βάσει γκάλοπ σίγουρη…) ήττα του στις επόμενες εκλογές…

Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία κλυδωνίζεται ως…μαούνα σε φουρτουνιασμένο ωκεανό. Την ώρα που πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, λένε πως βάσει των νέων στοιχείων η παρούσα οικονομική κρίση, είναι σκάλες «ανώτερη» της όμοιάς της το 1929, «η χειρότερη των τελευταίων εκατό ετών», όπως λένε. Την ώρα που η Ελλαδίτσα, έστω και αν την έχει γλιτώσει έως ώρας από τα χειρότερα, πλέει όμως και αυτή σαν βαρκούλα με κόντρα τον καιρό, κάποιοι ασχολούνται με το που και πόσο σίγουρα, θα βάλουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές!!

Και τέλος δεν έχει η λίστα των αφρώνων που είναι «χαμένοι στα πεύκα»!! Όμως και ο έτερος «Καππαδόκης» δεν υστερεί. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει ότι η κυβέρνηση …σπαράσσεται εσωτερικά, λησμονώντας την λίαν πρόσφατη εσωτερική «σφαγή» του ΠΑΣΟΚ, με τον διεκδικούντα επίσης την αρχηγία κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο οποίος έγραψε ιστορία, δείχνοντας τα δόντια

-Ο κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος! Λες και τον ρώ-

[KAIΡΟΣ]

Μαγνησία: -2…12 οC Βόλος: 7...12 οC. Αναμένεται άστατος καιρός, με παροδικές συννεφιές και πιθανότητα βροχής στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2…12 οC. Στον ΒΟΛΟ 7...12 οC.

Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1894: Οι αδελφοί Λιμιέρ ανακαλύπτουν μία συσκευή που την ονομάζουν κινηματογράφο. Λειτουργεί και ως κάμερα και ο μηχανή προβολής. 1945: Συμμαχικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη Δρέσδη της Γερμανίας. 135.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. 1970: Περισσότεροι από 300 αμερικανοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες ζητούν την απελευθέρωση του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι κρατούμενος της χούντας στο στρατόπεδο του Ωρωπού. 1983: Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου στο ποδόσφαιρο. Αποσπά ισοπαλία 1-1 από την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία. Τα γκολ πετυχαίνουν οι Μαυρής (47') και Γκρατσιάνι (57'). 1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δηλώνει ότι το όνομα που θα λάβει η ΠΓΔΜ δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ...

Σωστές Δουλειές

Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης

Τόσος εγωισμός; Τόση ανοησία; Τόση έλλειψη πολιτικής συνείδησης; Μόνο την πάρτη τους κοιτάνε! Άλλος πώς θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του, άλλος πώς θα αρπάξει από τον άλλον την κουτάλα και άλλα χειρότερα! Εδώ ο κόσμος χάνεται φίλοι αναγνώστες και αυτοί… χτενίζονται, (λίαν επιεικώς)!!

IONIS TOURS

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους:

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς.

ΕΛΕΟΣ!!!

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Προστατέψτε το περιβάλλον

του στην αλήστου μνήμης σύγκρουση των δύο ανδρών, λίγο μετά τις εκλογές του 2006. Ο κ. Παπανδρέου σχεδόν καθημερινά, ζητά –ως μόνη λύση- εκλογές εδώ και τώρα! Λες και αυτό είναι που απασχολεί τον μέσο έλληνα πολίτη! Λες και δεν βλέπει καθόλου ότι στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ένα ποσοστό πάνω από 60% του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Λες και οι εκλογές θα επιδράσουν ως κάτι μαγικό, σαν φίλτρο, σαν «μαντζούνι» που θα θεραπεύσει πάσαν νόσον και πάσαν μ……., που γράφανε τα βιβλία των αρχαίων και κάναμε πλάκα, στα αλησμόνητα χρόνια της μαθητικής μας αθωότητας.

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ 26/2-2/3 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ • ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 • ΠΑΡΙΣΙ ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 • ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 • ΡΩΜΗ ΠΡΑΓΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ • ΠΡΑΓΑ 23/2 & 3/3 ΗΜΕΡΕΣ 4 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 319€ • ΚΥΠΡΟΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ 27/2 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 370€ • ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ 22/2 & 3/3/ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 329€ • ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ 26/2 ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 299€ ΕΚΔΟΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ Πληροφορίες – Προγράμματα ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20 Τηλ. 24210 34712 & 24210 39840


03.qxd

10-02-09

18:53

Page 1

™∞ƒƒ∏™ °π∞¡¡∏™ ∂ª¶√ƒπ√ ∏/À – SOFTWARE -SERVICE ™. ™˘Ú›‰Ë 91 & 108 - µfiÏÔ˜ ÙËÏ. 24210 23432 , 20760 Ê·Í : 33291 www.sarris.gr e-mail : jsarris @hol.gr

¶ƒ√™º√ƒ∞ ∏/À Lattice E7300

CASE MIDI X-800-1 BLACK POWER SUPPLY 450W, CE, TUV, ROHS MOTHERBOARD G31MX-K INTEL CPU CPU INTEL CORE 2 DUO E7300 (2.66MHZ) MEMORY DDRII 2GB/800 (8GB MAX) HARD DISK 250GB SATA2

∆πª∏: 275 €

OPTICAL DRIVE VGA KEYBOARD MOUSE CARD READER WARRANTY

DVD-RW BLACK 20x+-DUAL ON BOARD 256MB TRUST PS/2 KB-1120 TRUST MI-2200 OPTICAL PS2 CARD READER 3.5" P.O.V 18 IN 1 3 YEARS

H TIMH ¢∂¡ ¶∂ƒπ§∞ªµ∞¡∂π º¶∞ 19%

PLAYSYSTEMS πø∞¡¡∏™ ∫∞ƒ∞∫ø™∆∞™

¶ø§∏™∂π™ MULTIMEDIA

√§√∫§∏ƒøª∂¡∂™ §À™∂π™ ¶§∏ƒ√º√ƒπ∫∏™

∞•π√¶π™∆√ SERVICE √§ø¡ ∆ø¡ ¶∞πáπ¢√ª∏Ã∞¡ø¡ ªÂÁ¿ÏË ÔÈÎÈÏ›· Û ·Ó·ÏÒÛÈÌ· CD/DVD-R

¢È¿ÊÔÚ˜ Ì¿ÚΘ TDK – VERBATIM – PHILIPS – SONY – SAMSUNG – MAXELL - CREATION – BURN OUT – TAIYO YUDEN – JAGA – TRAXDATA

CD/DVD MINI °È· οÌÂÚ˜ 8cm ∫·ı·ÚÈÛÙÈο CD/DVD ºˆÙÔÁÚ·ÊÈÎfi ¯·ÚÙ› ÁÈ· ÂÎÙ˘ˆÙ¤˜ fiÏˆÓ ÙˆÓ Ù‡ˆÓ ∞4 - ∞3 –ªË¯·ÓÔÁÚ·ÊÈÎfi

Mini Disk - ∫·Û¤Ù˜ ◊¯Ô˘ – ∫·ı·ÚÈÛÙÈο ÁÈ· ÔıfiÓ˜ ∫∂¡∆ƒπ∫√ ∫∞∆/ª∞ ª∞π∞¡¢ƒ√À 104 ¡.πø¡π∞ ∆∏§. FAX 2421086384 FAX 2421080839 Email: info-technology@otenet.gr


04NEW:Layout 1 12/2/2009 11:13 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά

Καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ε. Κ. Βόλου κ. Θαν. Παπαδημόπουλος

Υπάρχει καλυπτόμενη περικοπή εργασίας στο Βόλο, όμως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία

Τ

ην εφαρμογή της καλυπτόμενης περικοπής εργασίας και στην περιοχή μας καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επίσημα στοιχεία παρά μόνον ενδείξεις. Μιλώντας χθες στο Ράδιο Ένα, με αφορμή τη θύελλα που έχει ξεσηκωθεί σε όλη την Ευρώπη, μετά τις προτάσεις της Κομισιόν που αφορούν στην περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο κ. Παπαδημόπουλος καταφέρθηκε κατά του

Εγκαίνια καταστήματος Στις 14 Φεβρουαρίου…… Η BLACK RED WHITE θα σας κάνει να ερωτευθείτε… Ερωτευθείτε τα έπιπλα μας … αγαπήστε τις τιμές τους…… είναι το κεντρικό σύνθημα της BLACK RED WHITE το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στα εγκαίνια του νέου της καταστήματος στο εμπορικό κέντρο OLD CITY του Βόλου. Προσφορές και εκπλήξεις σε μοναδικά έπιπλα και συνθέσεις υπόσχονται μία ξεχωριστή βραδιά με οικοδεσπότη το Σωτήρη Πολύζο.

Καθολική η συμμετοχή των γιατρών Καθολική ήταν η συμμετοχή των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου στη χθεσινή πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας στην οποία έχουν κατέλθει, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δεν ικανοποιεί θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που αφορούν στον κλάδο τους. Όπως ενημέρωσε σχετικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Θεόφ. Μερίδης, χθες λόγω της απεργίας, στο Νοσοκομείο Βόλου δεν λειτούργησαν τα Εξωτερικά Ιατρεία, δεν πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ αντιμετωπίστηκαν μόνον τα έκτακτα περιστατικά, καθώς το Νοσοκομείο του Βόλου λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εφημερίες των γιατρών έγιναν σύμφωνα με πρόγραμμα που κατήρτισε η διοίκηση του Ιδρύματος, ενέργεια με την οποία από τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους οι γιατροί και τις παράλληλες επιφυλάξεις τους για τη νομική αντιμετώπιση του ζητήματος. Λόγω της απεργίας υπολειτούργησαν επίσης και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας, ενώ ανάλογα προβλήματα στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας αναμένεται να υπάρξουν και σήμερα, δεύτερη ημέρα της απεργίας. Σημειώνεται ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί του Νομού Μαγνησίας, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου, καθώς όπως είπε για πολλοστή φορά τα βάζει με το εργατικό κίνημα και μετακυλύει το κόστος της οικονομικής κρίσης που την έχει προκαλέσει το κεφάλαιο στους εργαζόμενους. Ακόμη ο πρόεδρος του ΕΚΒ υποστήριξε ότι ο κ. Μίχαλος στηρίζει τις θέσεις του, γνωρίζοντας ότι δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες να εφαρμόζουν τέτοιου είδους αντεργατικές μεθόδους, ενώ θα έπρεπε

Διαδημοτική συνεργασία για πολιτιστικές διαδρομές

να συμβαίνει το αντίθετο. Τέτοια φαινόμενα, πρόσθεσε, παρατηρούνται και στην περιοχή μας, αλλά το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν καταγγελίες των εργαζομένων, ώστε να καταστεί δυνατόν να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις. Οι εργοδότες, ανέφερε, στηρίζονται στο γεγονός ότι με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να συμβιβαστούν καθώς φοβούνται και θέλουν έστω και με αυτό τον τρόπο να καλύπτουν τις οικογενει-

ακές τους ανάγκες και υποχρεώσεις. «Θα πρέπει, επανέλαβε ο κ. Παπαδημόπουλος, να παρέμβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως η Επιθεώρηση Εργασίας, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ, ώστε να υπάρξουν και τα ανάλογα στοιχεία και να φανεί ότι σε εργαζομένους καταβάλλονται μικρότεροι μισθοί και μπαίνουν λιγότερα ένσημα». Προαναγγέλλοντας ότι το εργατικό κίνημα, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, βρίσκεται ενόψει νέων κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου,

Συνεχίζεται η επιχείρηση «ελεύθερες παραλίες» Κατεδάφιση κατασκευών εντός του αιγιαλού

Συνάντηση εργασίας των ΟΤΑ που μετέχουν στο πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές», το οποίο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και το μέτρο 3.2 «Αστικές Παρεμβάσεις», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον χώρο του Τοπικού Αστικού Παρατηρητηρίου (ΤΑΣΠ) Δήμου Νέας Ιωνίας, που φιλοξενείται προσωρινά στο Μεταξουργείο μέχρι την ολοκλήρωση του Κέντρου Νέων Τεχνολογιών. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά κυρίως ο τρόπος προβολής της όλης προσπάθειας στους δημότες των περιοχών παρέμβασης, δηλαδή τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Κάρλας, Πορταριάς, Μουρεσίου και την Κοινότητα Μακρινίτσας. Στόχος είναι το πρόγραμμα αυτό να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για τις συγκεκριμένες περιοχές, μέσω της προβολής των ιδιαιτεροτήτων τους και την προσέλκυση επισκεπτών που θα συμβάλλουν στην οικονομική τους ανάπτυξη. Ακόμη, συζητήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στο μέλλον, με γνώμονα την βιωσιμότητα του εγχειρήματος, την διεύρυνσή του με τη συμμετοχή και άλλων δήμων που έχουν εκφράσει διάθεση για συνεργασία ενόψει του ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο λόγω πιστοποίησής του. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ημερίδα στο Δήμο Πορταριάς για την παρουσίαση του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές» όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος τα πλεονεκτήματα και οι ευκαιρίες που προκύπτουν.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ : κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 προς Σάββατο. Επιστροφή Κυριακή βράδυ • ΑΠΟΚΡΙΕΣ : Σάββατο 28/2 – Καθαρά Δευτέρα 2/3, 1π.μ. για Βουλγαρία. Γκότσε Ντέλτσεφ: (άνω Νευροκόπι Βουλγαρίας) – Μπάνσκο – Ραζλογκ – Σαντάνσκι – Πετρίτσι 135€ με ημιδιατροφή • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ : 21-25/3 5ημ., αναχώρηση 6π.μ. • ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 1 έως 2/3 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ Αναχώρηση 6π.μ.

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

Συνεχίστηκε και χθες στο Ανατολικό Πήλιο, και συγκεκριμένα στην Πλάκα Ανηλίου, η κατεδάφιση κατασκευών εντός της ζώνης αιγιαλού. Τα συνεργεία της Νομαρχίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και με την κάλυψη της Εισαγγελικής Αρχής, ξεκίνησαν από προχθές τις κατεδαφίσεις κατασκευών που έχουν καταγραφεί από την Κτηματική Υπηρεσία ως αυθαίρετα κι έχουν τελεσιδικήσει σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία περί αυθαιρέτων. Οι ιδιοκτήτες είχαν κληθεί να τα κατεδαφίσουν οι ίδιοι, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν εδώ και καιρό, γι’ αυτό η ΝΑΜ, με τη συνεργασία της Περιφέρειας (ΔΕΣΕ) που είναι και η αρμόδια υπηρεσία, προχώρησε στη συγκρότηση συνεργείου κατεδάφισης. «Οι αυθαίρετες κατασκευές, ιδιαίτερα στο Πήλιο που είναι ένας τοπικός και εθνικός φυσικός πλούτος, είναι ανεπίτρεπτες και όσοι το πράτ-

τουν έχουν εναντίον τους το σύνολο της κοινωνίας. Έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να μην επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές», τόνισε ο αντινομάρχης, κ. Ηλίας Ξηρακιάς. Υπενθυμίζεται ότι η κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών ξεκίνησε από την περιοχή Σουτραλί και μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων προς τα ανατολικά. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Στο 80% των περιπτώσεων όσοι προχώρησαν σε κατασκευές αυθαιρέτων συμμορφώθηκαν από μόνοι τους, ενώ για το υπόλοιπο ποσοστό εφαρμόστηκε η διαδικασία της κατεδάφισης» τονίζει ο κ. Ξηρακιάς και διευκρινίζει ότι για το σύνολο των περιπτώσεων κατεδαφίσεων οι σχετικές υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει.

τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, διότι η εργασία θα καταντήσει δουλεία. «Να παίρνεις λίγα και να θέλουν να σου μειώσουν ακόμη περισσότερο το μισθό είναι παράλογο», τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος έκανε γνωστό ότι το Εργατικό Κέντρο σε τοπικό επίπεδο θα έχει συνεργασία εκτός από τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του και με άλλες παραγωγικές τάξεις, προκειμένου να διαμορφωθούν προτάσεις και να υπάρξουν οι αναγκαίες αντιδράσεις.

Υποστήριξη ζητούν Μαγνησιώτες ξενοδόχοι Την συμπαράσταση του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, όπως και τον Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μακρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης Σπύρο Ευσταθόπουλο ζητούν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας , με έγγραφο που απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. Όπως τονίζουν, μεταξύ άλλων «εκπροσωπούμε ένα Νομό οπού το 50% των ξενοδοχειακών υποδομών ανήκουν στην κατηγορία των δυο αστεριών. Ήδη συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο με τις διατάξεις του νέου Επενδυτικού Νόμου, το οποίο δεν ανταποκρίνεται σε τρία τουλάχιστον σημεία του στη μάζα των κλινών τόσο της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής επικράτειας. Τόσο με την πρόταση του διπλασιασμού του χρόνου που μια ξενοδοχειακή μονάδα μπορεί να ενταχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου όσο και με τη πρόταση δυνατότητας εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακών μονάδων σε τέσσερα ή πέντε αστεριών, είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε τη διάθεση αλλά ούτε και την πολιτική βούληση να βάλετε μια ταφόπλακα στον εκσυγχρονισμό και την επιβίωση των ξενοδοχειακών μονάδων δύο αστεριών. Μέχρι σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των ξενοδοχείων αυτών έχουν αναβαθμιστεί ενώ πολλά από αυτά έχουν γίνει τριών αστέρων. Παρακαλούμε πολύ όπως δώσετε την ευκαιρία σε αυτούς τους μικρούς επιχειρηματίες προκειμένου να κάνουν τα καταλύματα τους πιο ανταγωνιστικά, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα υπάρχει η διάθεση και το κουράγιο».

Σύστημα οικολογικής διαχείρισης Από τη ΝΑΜ, ενώ υπογράφεται προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο

Π

ρογραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «σχεδιασμός, ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος οικολογικής διαχείρισης και ελέγχου στη ΝΑΜ», πρόκειται να υπογραφεί, μεταξύ Νομαρχίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΑΝΕΜ, στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

σμένο στις απαιτήσεις τους ευρωπαϊκού κανονισμού EMAS και στις ιδιαιτερότητες - απαιτήσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης της ΝΑΜ, εντός του φορέα και στις εξωτερικές δραστηριότητές του. Το κόστος της σύμβασης είναι 130.900 ευρώ και, σύμφωνα με την εισήγηση, τα οφέλη από την εφαρμογή συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, είναι πολλαπλά, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, του εργαζόμενους και τους δημότες.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η εφαρμογή του συστήματος οικολογικής διαχείρισης και ελέγχου και με επιδίωξη ενός συστήματος λειτουργίας, που θα περιλαμβάνει την κατάλληλη τεκμηρίωση, θα είναι προσαρμο-

Άλλα θέματα Στο μεταξύ, θα συνεχιστεί η συζήτηση, από το προηγούμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο, για την πορεία της «Ιάσων Α.Ε». Όπως είναι γνωστό, στη συνεδρίαση κλήθηκε και ο πρόεδρος

4

της Ιάσων και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για την πορεία της εταιρίας, που έχει σκοπό τη δημιουργία και διαχείριση Εκθεσιακού και Εμπορικού Κέντρου, κυρίως γεωργικών προϊόντων, στην περιοχή Κεντρικής Ελλάδας, τη Βαλκανική και την Παρευξείνια ζώνη. Επίσης, θα ληφθεί απόφαση για συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο Δήμο Σούρπης, για το θέμα της επένδυσης στις Νηές. Επίσης, πρόκειται να εγκριθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΝΑΜ ΤΕΔΚ και ΑΟΝΑΜ για «Αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες ευρείας απήχησης στο νομό, έτους 2009».


05 topika:Layout 1 12/2/2009 10:20 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά

Ρυθμιστικό Σχέδιο: εργαλείο μεν … … Αλλά κίνδυνος να μείνει ένα σχέδιο ιδεών

Μ

ε κυρίαρχους στόχους την τόνωση και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, τον καθορισμό των μεγεθών για την ισόρροπη ανάπτυξή της, την επίτευξη χωρικής συνοχής, την ολοκλήρωση των μεταφορικών δικτύων, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής φυσιογνωμίας της περιοχής και την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διακυβέρνησης του χώρου, παρουσιάστηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, η δεύτερη φάση του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου. Ένα σχέδιο, που από την ίδια τη μελετήτρια κ. Ουρανία Κλουτσινιώτη που το παρουσίασε, χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά πολύπλοκο, που ωστόσο με τις παρατηρήσεις των 98 εμπλεκόμενων φορέων που θα κατατεθούν σε διάστημα ενός μήνα, μπορεί να διαμορφωθεί και να αποτελέσει ένα πραγματικό εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης για το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή για την επόμενη δεκαπενταετία. Σχέδιο ιδεών και άλλες παρατηρήσεις «Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο έτσι

νίκη. Κοινός Οργανισμός

όπως οργανώνεται η χώρα και οι κατευθύνσεις που θα δώσει είναι πολύ σημαντικές», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου. Εκτίμησε όμως ότι πρόκειται για ένα μαξιμαλιστικό σχέδιο, με πολύ μεγάλο προϋπολογισμό και όχι ιεραρχημένο, γεγονός που όπως τόνισε δημιουργεί πρόβλημα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μείνει ένα σχέδιο ιδεών και τίποτε περισσότερο. Παράλληλα ο κ. Αναγνώστου εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν πρόκειται για ένα εφικτό Ρυθμιστικό Σχέδιο, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να γίνουν πάρα πολλές διορθώσεις. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Αν-

τιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Γραμματή Μπακλατσή σε δηλώσεις της ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα υπάρξει στενή συνεργασία με το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και ότι το σχέδιο θα παρουσιαστεί στην Αντιπροσωπεία, ώστε να διαμορφωθούν οι αναγκαίες προτάσεις που περιμένει το υπουργείο. «Πιστεύω ότι δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα για το Ρυθμιστικό σε μια περιοχή όπως είναι ο Βόλος, οπότε η εμπειρία είναι ακόμη εν τη γενέσει της», δήλωσε η συντονίστρια της ομάδας επίβλεψης του Σχεδίου κ. Τ. Δουγαλή, που αναγνώρισε πάντως ότι η περιοχή του Βόλου και της Λάρισας πρέπει να λειτουργήσει σαν μια μικρή μητρόπολη και ανταγωνιστικά προς την Αθήνα και τη Θεσσαλο-

Ως το σημαντικότερο «πολεοδομικό εργαλείο» όχι μόνον για την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για την κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη, χαρακτήρισε το Ρυθμιστικό Σχέδιο ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης. Παρατήρησε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξουν πολλές διορθώσεις σε θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό και στην εφαρμογή του, όπως και σε θέματα που αφορούν στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας ενός Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου για το Βόλο και τη Λάρισα, από τη στιγμή που όπως είπε οι δύο πόλεις θα λειτουργήσουν στην περιοχή σαν αναπτυξιακό δίπολο. Τέλος ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γ. Δανηλόπουλος εκτίμησε ότι η διαδικασία διαμόρφωσης των προτάσεων από την πλευρά του Δήμου Βόλου θα έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος Μαρτίου και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ η άποψη του Δήμου Βόλου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο.

Βασ. Κοντορίζος:«Ζωύφια της οικοενημέρωσης» Σκληρή απάντηση στα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας

Α

πάντηση με σκληρά λόγια επεφύλαξε ο δήμαρχος Πορταριάς Βας. Κοντορίζος στα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, τα οποία μια μέρα νωρίτερα είχαν επιτεθεί εναντίον του προσωπικά, όπως και άλλων δημάρχων που δεν κατονομάζονταν, σχετικά με τις θέσεις που είχαν πάρει αναφορικά με τις επενδύσεις στο νομό. Όπως αναφέρει αναλυτικά στην επιστολή « θα συστήναμε στα μέλη της Περιβαλλοντικής

Πρωτοβουλίας Μαγνησίας να υπολογίσουν (δεδομένου ότι μόνον οι 25 επιστήμονές τους μπορούν κάτι τέτοιο) πόσα δεντράκια ακριβώς κοστίζει το, υπό τον τίτλο «Απάντηση στο Δήμαρχο Πορταριάς κ. Βασίλειο Κοντορίζο», φύλλο της εφημερίδας τους ΟΙΚΟ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο οποίο, εκτός των άλλων, αποδεικνύεται και η ανικανότητα τους να συντάξουν έστω ένα λίβελο της προκοπής. Θα μπορούσαμε φυσικά, μιμούμενοι τον μεγάλο καλλιτέχνη και πολίτη Μάνο

Χατζηδάκη, να τιτλοφορήσουμε κι εμείς:«Ζωύφια της οικοενημέρωσης». Και να σταματήσουμε εκεί, εφόσον ο τίτλος «θα κάλυπτε απόλυτα το περιεχόμενο». Τι στο καλό…….Περισσότερο δημοκράτες είναι οι κ.κ Γερόπουλος και Βολιώτης όταν, εν υστερογράφω, ονομάζουν «λουλούδια» όσους τολμούν να αμφισβητήσουν τα θέσφατά τους; Περισσότερο σαφείς είναι όταν, αγνοώντας ότι ειρωνεία είναι η λεπτή παρέκκλιση του λόγου που παράγει ένα μει-

δίαμα μόνο, αντιστρέφουν τα πάντα, μπερδεύοντας τους αναγνώστες για το ποιός δήλωσε τί; Περισσότερο κομψοί στην αέναη μιζολογία τους, περισσότερο γενναίοι στον αυτοθαυμασμό τους, περισσότερο διαλεκτικοί στην απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων; Τι να απαντήσεις σε κύμβαλα αλαλάζοντα; Ότι παίζουν εν ου παικτοίς όταν με χοντροκομμένα λογοπαίγνια μιλούν για την αγωνία των ανέργων; Ότι βάζουν στην ίδια μοίρα τον μισθωτό αιρετό,

τον μετακλητό δηλαδή με τον ισόβιο δημόσιο υπάλληλο; Ποιο ήθος, ποιο μέτρο ελληνικό δίδαξαν οι εξ αυτών εκπαιδευτικοί στα παιδιά μας; Να κάνουν καταλήψεις σε δημόσια καταστήματα ή να πετούν κολοκύθια με ρίγανη σε εκπροσώπους θεσμών; Δεν θα συνεχίσουμε τον διάλογο που επιδιώκουν. Είτε εκείνοι το καταλαβαίνουν είτε όχι ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Δεν τον χαρίζουμε στη μιζέρια τους.»

Προχωρούν οι ενέργειες για λιμνοδεξαμενές Υπεγράφη η σύμβαση με τον εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο

Υ

πεγράφη η σύμβαση με τον εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο που θα υποστηρίξει τη ΔΕΥΑΜΒ στην επιλογή και εφαρμογή του βέλτιστου εφικτού τεχνο-οικονομικού σχήματος για την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του

έργου κατασκευής των Λιμνοδεξαμενών στην Μακρυνίτσα. Χθες πραγματοποιήθηκε στο Σπίρερ συνάντηση του αντιδημάρχου Γιάννη Στάμου με τους εκπροσώπους του τεχνοοικονομικού συμβούλου και εξετάστηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στο φάκελο των έργων

και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της όλης διαδικασίας. Με την κατασκευή των Λιμνοδεξαμενών, όπως τόνισε χθες ο κ. Στάμος που συμμετέχει στο συμβούλιο προγραμματισμού των έργων της διαδημοτικής επιχείρησης, η ΔΕΥΑΜΒ ευελπιστεί να πετύχει την ενίσχυση του

εξωτερικού της υδραγωγείου , από το οποίο προσδοκάται με βεβαιότητα η αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού, ώστε να υδροδοτείται απρόσκοπτα το Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου. Πλήρης αξιοποίηση νερών

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ

ΜΕ ΤΟ Αντωνοπούλου 3&5

Αντωνοπούλου 3&5 (3ημ. 27/2) ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 199,00€ (3ημ. 28/2-2/3) ΜΠΑΝΣΚΟ Βουλγαρίας, Ξενοδοχείο 4* super 180,00€ (4ημ. 19-23/2) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ από 155,00€ (5ημ. και 6 ημ. αναχ. 19/2) ΟΔΙΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ από 329,00€ (7ημ. αναχ. 26/2) ΟΔΙΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΙΚΑΙΑΣ από 485,00€ Αεροπορικώς (με μεταφορά από Βόλο) - (4ημ. 27/2) ΠΡΑΓΑ από 299,00€ - (4ημ. 27/2) ΠΑΡΙΣΙ από 529,00€ - (4ημ. 27/2) ΡΩΜΗ από 459,00€

ΠΑΟ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (3ημ.) 24-26/2 από 475,00 €

LUX ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΙΧ) – ΓΛΕΝΤΙ – SPA PORTO CARRAS RESORT ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LUX, SPA, ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΑ, ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ Αναχώρηση από το ξενοδοχείο το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας

2 ΝΥΧΤΕΣ : 180€

ATHENA PALLAS HOTEL ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LUX, SPA, ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 ΝΥΧΤΕΣ : από 220,00€/άτομο

Επίσης διακοπές με δικό σας ΙΧ για 2 διανυκτερεύσεις με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ σε : - HOTEL PAVLINA (Νιφορέικα Πάτρας) 134,00€/άτομο - HOTEL LONG BEACH (Λόγγος Πάτρας) 167,00€/άτομο - PLATAMON PALACE με ημιδιατροφή + μπουφέ Καθ. Δευτέρας από 135,00€/άτομο - ERETRIA VILLAGE (Ερέτρια Εύβοιας) με πλήρη διατροφή από 160,00€/άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα Τηλ. 24210 31059-60

ΕΠΙΣΗΣ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΚΙΑΘΟ – ΣΚΟΠΕΛΟ – ΑΛΟΝΝΗΣΟ

5

Επίσης προσδοκά την κάλυψη αρδευτικών και υδρευτικών αναγκών περιοχών της Κοινότητας Μακρινίτσας καθώς και την παράλληλη ενεργειακή αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού μέσω συστήματος μικρών υδροηλεκτρικών έργων όπως επίσης και τη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της περίσσειας του διαθέσιμου δυναμικού για κάλυψη άλλων αναγκών (ύδρευσης, άρδευσης γειτονικών περιοχών, κ.λ.π). Ο τεχνοοικονομικός σύμβουλος έχει αναλάβει την επικαιροποίηση των υφισταμένων τεχνικών δεδομένων και στοιχείων του έργου με βάση το τεύχος της εγκεκριμένης προμελέτης. Την καταγραφή επίσης των απαιτούμενων συμπληρωματικών μελετών για την ωρίμανση του έργου σε στάδιο Μελέτης Εφαρμογής και του εκτιμώμενου κόστους αυτών. Εξάλλου έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη ενός συνοπτικού επιχειρηματικού σχεδίου, που θα αφορά στην επιλογή του βέλτιστου εφικτού τεχνο-οικονομικού σχήματος και των βασικών παραμέτρων του, με σκοπό τη διασφάλισης της αξίας για τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως επίσης και την Οικονομική Ανάλυση του έργου. Στην ανάλυση αυτή θα περιέχονται οι εκτιμήσεις για το λειτουργικό κόστος και το κόστος συντήρησης, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων για την τιμολογιακή πολιτική, τη χρηματοδότηση του έργου και τον προγραμματισμό του.

Συνέντευξη Ν.Ε νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας παραχωρεί συνέντευξη τύπου σήμερα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Αλλάζουμε την Ευρώπη. Παρουσίαση της προεκλογικής εκστρατείας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ECOSY) για τις ευρωεκλογές». Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχει η Αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Πετρούλα Ντελεδήμου, η οποία θα παρουσιάσει τη Διακήρυξη και την καμπάνια της ECOSY

Ημερίδα του Γεωπονικού Συλλόγου Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος διοργανώνουν ημερίδα στις 4 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές Ανάπτυξης της Γεωργίας, το Μέλλον των καλλιεργειών στο Νομό Μαγνησίας».

Χειροτονία διακόνου Στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στα Κήπια Ανακασιάς θα ιερουργήσει το πρωί του Σαββάτου της 14ης Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα τελέσει την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Θωμά Ζάχου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιερέως π. Σταύρου Κωστίμπα, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε Εφημέριος του Ιερού Ναού.

Ερώτηση ΚΚΕ για τον ΟΣΕ Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών με θέμα «Σιδηροδρομικά δρομολόγια Βόλου» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο κ. Ν. Γκατζής. Όπως αναφέρεται « η συστηματική απαξίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης, με την περικοπή δρομολογίων από και προς το Βόλο με Λάρισα, Αθήνα κ.α. θα μετριαζόταν αν όσα έργα είχαν υποσχεθεί, δεσμευτεί και εξαγγείλει οι αποκλειστικά αρμόδιοι του ΟΣΕ, πραγματοποιούνταν». Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν υπάρχει πολιτική βούληση και πια μέτρα θα παρθούν για την υλοποίηση των έργων σιδηροδρομικής σύνδεσης του Βόλου με την υπόλοιπη χώρα, όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί και στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης που έχει δεσμευθεί ο ΟΣΕ».


06 topika:Layout 1 12/2/2009 11:15 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά

Παρασκευή και 13 Φοβάστε ή γελάτε; Της Κατερίνας Καρεκλίδου

Ο

ύτε σκόρδο θα φορέσω, ούτε θα φτύσω τον κόρφο μου, ούτε όταν θα δω μαύρη γάτα θα αλλάξω δρόμο. Παρασκευή και 13 σήμερα, η χειρότερη μέρα για τους προληπτικούς καθώς περιμένουν να τους βρουν τα χειρότερα. Και η καλύτερη για μένα. Πείτε με ανάποδη αν θέλετε αλλά αυτές οι μέρες όπως η Τρίτη ή η Παρασκευή και 13 μου αρέσουν. Έχω μια αδυναμία βέβαια στην Παρασκευή μιας και είναι η

Πρωτοβουλίες για το έργο του ταγματάρχη Δημήτρη Κασλά Στα πλαίσια δράσεων και πρωτοβουλιών του Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια, σχετικά με την ανάδειξη σημαντικών προσωπικοτήτων από τη Μαγνησία θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2009 μια σειρά ενεργειών για την ζωή και του έργο του Πουριανού ταγματάρχη Δημητρίου Γ. Κασλά. Ειδικότερα η Ν.Α.Μ. σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς , προγραμματίζουν μετά από την λήψη σχετικών αποφάσεων, με την οικογένεια Κασλά στο προσεχές διάστημα: α) την έκδοση λευκώματος για την ζωή και το έργο του Δημητρίου Κασλά με αποκορύφωμα την δράση του κατά την εαρινή επίθεση στο ύψωμα 731 την περίοδο του Ελληνοϊταλικού πόλεμου, β) την δημιουργία ντοκιμαντέρ για την ανάδειξη της συμμετοχής του Πηλιορείτη ηρωικού Αξιωματικού, την ένδοξη περίοδο 40-41, γ) ίδρυση φορέα με την επωνυμία “Κέντρο Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμικής Τεκμηρίωσης Δήμου Ζαγοράς «Δημήτριος Κασλάς»” (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) για την διαχείριση μόνιμου εκθεσιακού υλικού (Αρχείο Κασλά και λαογραφικό υλικό της οικογένειας Κασλά) στο Πουρί (παλαιό Δημοτικό Σχολείο Πουρίου). Για τον λόγο αυτό ο κ. Παπατόλιας συναντήθηκε με την οικογένεια Κασλά με σκοπό να προωθηθούν οι παραπάνω στόχοι . Στα πλαίσια των παραπάνω πρωτοβουλιών πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Νομάρχη με τη Δήμαρχο Ζαγοράς κ. Αφροδίτη Τσαπράζη-Μανίνη παρουσία του Ειδικού Συμβούλου της Ν.Α.Μ. και υπευθύνου για την ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη του αρχείου, Αλέξανδρου Καπανιάρη.

τελευταία εργάσιμη. Όχι, δεν θα μου συμβεί κάτι κακό για να μην μπορέσω να ξαναδουλέψω. Μετά την Παρασκευή όμως έρχεται το Σαββατοκύριακο και αυτό από μόνο του είναι μια ευχάριστη είδηση. Γιατί λοιπόν να φοβηθώ αυτή την τόσο συμπαθητική μέρα; Είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια ο ΟΠΑΠ και το 13άρι του έχει κάνει πλούσιους και ευτυχισμένους τόσους ανθρώπους; Η Παρασκευή είναι τέλεια μέρα και την αγαπώ. Και αν κάποιους τους ενοχλεί τόσο πολύ το 13 ας κάτσουν σπίτι, ας διαβάσουν την Αγία Γραφή, ας κάνουν τον σταυρό τους αφού έτσι νομίζουν ότι μπορούν να ξορκίσουν την γρουσουζιά που

θα πεθάνει εκείνο το βράδυ. Συνέλθετε πλέον, νυχτοπούλι είναι, όχι ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών! Το αγαπημένο μου είναι αυτό με τον καθρέφτη που αν σπάσει θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά. Ευτυχώς να λέμε γιατί φαντάζεστε να ήταν φαγούρα;

τους έχει στήσει καραούλι! Εγώ το 13 πάντως το «πάω». Δεν καταλαβαίνω αυτό το θέμα με τις προκαταλήψεις. Και οι πιο πολλές ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής! Γρουσουζιά να περνάς κάτω από σκάλα λες και έχει τύχει να περάσει κανείς από κάτω και μετά να τον χτυπήσει κεραυνός.

Όσο για την γρουσουζιά να δεις τη νύφη πριν το γάμο; Να ευχαριστείς το Θεό αν τη δεις αγκαλιά με τον κουμπάρο και να είσαι σίγουρος ότι τότε ναι, ο γάμος δεν θα στεριώσει. Τώρα που το σκέφτομαι είναι τόσες πολλές οι προκαταλήψεις σε αυτή τη χώρα που μια σελίδα δεν τις χωρά. Εγώ προτείνω πάντως να χαρούμε και την σημερινή μέρα, όπως πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα που ζούμε. Άλλωστε από αύριο ξεκινά Σαββατοκύριακο και όλα θα είναι αλλιώς!

Αυτό πάλι με τις μαύρες γάτες που αν τις δεις στο δρόμο την έβαψες; Τι κακό μπορεί καλέ να κάνει ένα αθώο πλάσμα; Και εδώ ρατσισμός μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρο; Το πιο τρελό είναι βέβαια αυτό με την κουκουβάγια που άμα την ακούσεις έξω από το σπίτι σου κάποιος

Πρώτο μέλημα οι ευπαθείς ομάδες Της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης του Δήμου Αισωνίας

Τ

ην πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο Διμήνι έκοψαν την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Αισωνίας μαζί με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλληλεγγύης του Δήμου. Η παρουσία των εξυπηρετούμενων του προγράμματος καθώς και των εργαζομένων σ’ αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Ιερέων της περιοχής, δημιούργησαν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο. Μετά την ευλογία από τους ιερείς, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.ΔΑ., κ. Β. Καραλής, ο οποίος μέσα σε κλίμα συγκίνησης απευθύνθηκε στους ηλικιωμένους αναφέροντας ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» συνεισφέρει τα μέγιστα σ’ αυτούς και έδωσε την υπόσχεση ότι ο Δήμος θα καταβάλλει προσπάθειες να συνεχιστούν στον ίδιο βαθμό, διότι όλοι οι εξυπηρετούμενοι είναι οι «γονείς μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο λόγο του. Ειδικά ο κ. Καραλής στάθηκε στους στενούς συνεργάτες του στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση την κα Ευγενία Τζιώτζου κοινωνική λειτουργό, κα Αποστολία Βαμβάκου, νοσηλεύτρια οικιακή βοηθό Γεωργία Μιχαλοπούλου, καθώς και τον οδηγό εξυπηρέτησης Σωτήρη Καλιακούδα «που χωρίς την δική τους υπερπροσπάθεια δεν θα πετυχαίναμε τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα αφού ο δήμος έχει μεγάλη έκταση από Χρυσή Ακτή, Διμήνι,

Σέσκλο, Σαμπάναγα, Παλιούρι, Μικρός Δήμος και είναι παρά πολλοί οι εξυπηρετούμενοι στο πρόγραμμα». Ο δήμαρχος Κατόπιν ο Δήμαρχος Αισωνίας, κ. Δ. Καντόλας ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του εκεί και ανέφερε ότι η δική του ευχή είναι, όλοι να είναι καλά και να μπορέσουν και τον επόμενο χρόνο να παραβρεθούν σε μια τέτοια εκδήλωση. Η Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος, Ευγενία Τζιώτζιου μετέφερε το χαιρετισμό από τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του, λέγοντας ότι χάρη στο κόσμο, εξακολουθεί το πρόγραμμα να προσφέρει ότι είναι δυνατό και με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής θα μπορέσουν να παρέχονται

ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε γεύμα και χορός. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σε όλους τα κομμάτια της πίτας και αναδείχθηκαν οι τρεις τυχερές οι οποίες παρέλαβαν τα δώρα τους. Ως αναμνηστικό δώρο της εκδήλωσης δόθηκε σε κάθε εξυπηρετούμενο από μια φωτογραφία του/της συγκεκριμένης βραδιάς σε καλλιτεχνική κορνίζα.

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ •28/2 – 2/3 3 ημέρες ΣΕΡΡΕΣ – ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΡΟΥΠΕΛ – Λ. ΚΕΡΚΙΝΗΣ- ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΟΥΣΑΣ Ξενοδοχείο 3* (Πισίνα – Υδρομασάζ) Τιμή κατά άτομο 125ευρώ με πρωινό •15/2 ΚΟΖΑΝΗ ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ Τιμή 20 ευρώ

ΠΡΟΣΩΠΟ Του Αριστοτέλη Τουρτούρη

Γιώργος Δανηλόπουλος

στικό θα είναι δεσμευτικό για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και τις πολεοδομικές μελέτες που θα χρειαστούν. Υπ’ αυτή την έννοια έχει ιδιαίτερη σοβαρότητα και πρέπει να πούμε ότι η ολοκλήρωση και η έγκριση της μελέτης θα γίνει με Προεδρικό Διάταγμα, οπότε θα οριστεί ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου. Θα είναι ένας Οργανισμός που θα παρακολουθεί όλα τα πολεοδομικά και παραγωγικά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή.

αντιδήμαρχος Βόλου

Θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στο Ρυθμιστικό Σχέδιο

-Μήπως θα πρέπει να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις;

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με το Ρυθμιστικό Σχέδιο, υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου κ. Γιώργος Δανηλόπουλος, που έμμεσα ωστόσο δεν αποκλείει το γεγονός το Ρυθμιστικό του Βόλου να λειτουργήσει ανταγωνιστικά με το αντίστοιχο της Λάρισας, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης των δύο πόλεων.

Ενδεχομένως κάποιοι να πίστευαν ότι μ’ αυτό θα γίνονταν ρυθμίσεις τοπικού χαρακτήρα. Το ρυθμιστικό όμως κάνει γενικές προτάσεις, πολεοδομικές και παραγωγικές. Αυτά θα εξειδικευτούν ακόμη καλύτερα στην τροποποίηση του ΓΠΣ και βέβαια πλήρη εξειδίκευση θα έχουμε με τις πολεοδομικές μελέτες.

-Τι είναι η δεύτερη φάση του Ρυθμιστικού Σχεδίου;

-Στο πλαίσιο του διπόλου Βόλου-Λάρισας, ενδέχεται τα Ρυθμιστικά των δύο πόλεων να έρθουν σε σύγκρουση;

Είναι μία καλή εξέλιξη. Μπαίνουμε στη διαδικασία της κοινωνικής διαβούλευσης. Δηλαδή, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, θα εκφράσουν τις απόψεις τους για τη β’ φάση. Όσον αφορά στο Δήμο Βόλου, θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και τις προτάσεις και αυτή η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Μαρτίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να κατατεθεί η άποψη του Δήμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο. -Είστε ικανοποιημένος από την άποψη που παρουσιάζει το Ρυθμιστικό; Το Ρυθμιστικό Σχέδιο είναι υπερκείμενος σχεδιασμός και γι’ αυτό περιλαμβάνει γενικές προτάσεις. Πρέπει όμως να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή μέσα από την ανάλυσή τους και την κοινωνική διαβούλευση, γιατί οι γενικότητες θα περάσουν δεσμευτικότητες προς τα κάτω. Δηλαδή ότι περάσει στο Ρυθμι-

Την επίβλεψη των Ρυθμιστικών Σχεδίων την έχει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Πιστεύω ότι τέτοιου είδους προβληματισμοί δεν πρέπει να υφίστανται. -Ένα ενιαίο Ρυθμιστικό, θα έδινε τη δυνατότητα θα έδινε τη δυνατότητα χαρακτηρισμού του διπόλου ως μητροπολιτικού κέντρου ή θα υπάρξει ανταγωνιστικότητα; -Αυτό είναι μια άλλη συλλογιστική. Το ζήτημα είναι ότι το δίπολο Βόλου-Λάρισας υπάρχει στους στρατηγικούς σχεδιασμούς, στο γενικό χωροταξικό της χώρας, αλλά και στα περιφερειακά χωροταξικά, που είναι υπερκείμενοι σχεδιασμοί του Ρυθμιστικού και είναι θεσμοθετημένοι. Άρα δεν νομίζω, ότι θα υπάρξουν διαφόρων τύπων συγκρούσεις. Ενδεχομένως να υπάρξει διαφορετικότητα, όσον αφορά στις κατευθύνσεις. Άλλες να έχει ο Βόλος και άλλες η Λάρισα.

ΓΙΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – UNIVERSITY OF HULL – UNIVERSITY OF LONDON

ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6

ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54

ΤΗΛ: 24210-20539


07:07 12/2/2009 9:36 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ] Ίσως πολύ σύντομα να έρθει στο Βόλο η Φώφη Γεννηματά, προσκεκλημένη της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωνίας, η οποία με τον γραμματέα της Θαν. Ακρίβο, κινείται πάρα πολύ συντονισμένα. Όλα αυτά που έχουν υλοποιήσει και όλα αυτά που θέλουν να κάνουν στην λειτουργία της οργάνωσης, είναι πολύ καλά και δείχνουν καταρχήν νοικοκυριό. Καλά είναι αλήθεια ότι ο αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Καζάκης ήταν εναντίον του κλεισίματος της ΔΕΜΚΑ όταν ήταν πρόεδρος της και όταν έγινε αντιδήμαρχος ψήφισε στο ΔΣ να κλείσει; Σταθερή άποψη. Αθρόες είναι οι εγγραφές παιδιών και ενηλίκων στο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας. Πάνω από 500 συμπολίτες

έχουν βάλει τα μαγιό τους και γυμνάζονται κανονικά. Μόνον που οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες από ότι μου λένε στο χώρο των αποδυτηρίων. Είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο ένα σεσουάρ για τα μαλλιά, μια τουαλέτα και κανένα ντουλαπάκι να βάζει κάποιος τα ρούχα του; Σε λίγες μέρες θα διοργανώσουμε και Πανελλήνιους Κολυμβητικούς Αγώνες. Από την Αμερική επέστρεψε προχθές ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αχιλλέας Μπέος που ήταν για δουλειές και αμέσως μπήκε στα προβλήματα. Αγωνιά για την αύξηση του Μ.Κ. και έχει το δίκαιιο του ο άνθρωπος. Είναι αλήθεια ότι έβαλε χρήματα από την τσέπη του και αν μπουν και άλλα στο ταμείο τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει σε κάτι πολύ καλύτερο. Εγώ πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο κάθε Βολιώτης να πάρει μια μετοχή διότι η νοικοκυρεμένη δουλειά φαίνεται και πρέπει να λέγεται. Σ’ άλλα μπορούμε να διαφωνούμε με τον πρόεδρο αλλά σ’ αυτό είμαι μαζί του. Παλιό, αλλά καλό. Στην κοπή πίτας του γυναικείου συλλόγου Άρτεμις, παρόν ήταν και ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος ζήτησε το λόγο και τι είπε ο άνθρωπος; «Εσείς οι πολιτικοί που ήρθατε εδώ για να φάτε να ακούσετε και τα προβλήματα». Οι πολιτικοί κόντευαν να πνιγούν από το τυροπιτάκι που είχαν

στο στόμα.

Μην ξεχνάτε είπε, δεν αγοράζουμε προϊόντα ΦΑΓΕ.

Μιας και μιλήσαμε για αύξηση του Μ.Κ ένα ερώτημα. Οι μετοχές που πουλάει η Νίκη είναι νόμιμες; Κάποιο πουλάκι μου είπε ότι χρειάζεται άδεια από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορίου. Είναι έτσι ή κάποιοι προσπαθούν να σαμποτάρουν την προσπάθεια του Στράτου Γιδόπουλου;

Μια διευκρίνιση. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου κ. Ματεράτσι κλήθηκε ως μάρτυρας να καταθέσει για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στην Ιταλία; Γι αυτό μετά το ματς με τον Ιωνικό αναχώρησε για την πατρίδα του; Η ΠΑΕ ας δώσει μια εξήγηση, γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Η σιωπή σημαίνει ότι οι πληροφορίες είναι σωστές.

Στας Ευρώπας ήταν πάλι η Ροδούλα και την Τρίτη επισκέφθηκε το δορυφορικό κέντρο της ΕΕ στο Torrejon της Ισπανίας ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τεχνολογίας και Αεροδιαστημικής της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι θα σκέφτηκε και για τη Μαγνησία μετά από αυτή την εμπειρία, δεν μπορεί…

Πρωί – πρωί και αγουροξυπνημένοι οι Δήμαρχοι συγκεντρώθηκαν στο ΤΕΕ για να συζητήσουν για το ρυθμιστικό σχέδιο που έχει προτείνει το ΤΕΕ. Λένε ότι θέλει πολύ διόρθωση και ότι λέει και πολλές μπούρδες. Είναι αλήθεια ότι χωροθετεί το αεροδρόμιο, αλλά δεν έχει δρόμους πρόσβασης από την Εθνική οδό; Χθες βράδυ αφίχθησαν στο Βόλο οι τέσσερις «αθάνατοι» της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και σήμερα θα επισκεφτούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το απόγευμα στο «Ξενία» θα συνεδριάσουν κεκλεισμένων των θυρών με την Οργανωτική Επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Νεοφύτου και θα περιμένουν να ακούσουν κατά πόσο έχουν προχωρήσει στους στόχους που έχουν θέσει. Ο πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Κουτρουμπά έχουν έτοιμο το master plan των αγώνων με τους χορηγούς, το πρόγραμμα των αγώνων κ.λπ. Δεν ξέρω βέβαια που θα γίνουν οι αγώνες γκολφ, όταν γνωρίζουμε τις διενέξεις που υπάρχουν γύρω από το θέμα.

Για αυτούς που λένε ότι τους χωρίζει άβυσσος …. «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν, και κυρίως στη Δημοτική Αρχή του Βόλου, στην επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου. Είναι ένα ουσιαστικό βήμα, προκειμένου ο Βόλος να ξαναβρεί τη χαμένη του ταυτότητα ως ποδηλατούπολη», τονίζει ο Νομάρχης και ασφαλώς το χάρηκε ο Δήμαρχος. Είχε καιρό να ακούσει μια γλυκιά κουβέντα. Ο Θαν. Παπαδημόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι πλέον το σύστημα της «προσωρινής εργασίας» εφαρμόζεται ήδη στη Μαγνησία,(υπάρχουν είπε πληροφορίες αλλά όχι αποδείξεις γιατί φοβούνται και οι εργαζόμενοι) αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κάνουν τίποτα….

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Έναρξη οδοντιατρείου Στο Βελεστίνο

Συναισθηματικές – Σεξουαλικές – Διατροφικές Διαταραχές Ανησυχία – Άγχος Εθισμός σε Τοξικές Ουσίες Πένθος - Συμβουλευτική Ζευγαριών ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 54 ΤΗΛ. 24210 34444, KIN: 6956062650

Ακόμη να πληρωθούν και εύλογα διαμαρτύρονται οι σχολικοί τροχονόμοι σε Βόλο και Ν. Ιωνία, παρά το γεγονός ότι το μηνιαίο ποσό που δικαιούνται δεν ξεπερνά τα 175 ευρώ. Το έργο που προσφέρουν είναι σίγουρα χρήσιμο και σημαντικό καθώς βοηθούν να μετακινούνται με ασφάλεια τα παιδιά μας στα σχολεία. Ενώ από το ΥΠΕΣ μάθαμε ότι «έφυγε» η συγκεκριμένη απόφαση, που βρίσκεται τώρα;

Τα πεζοδρόμια Γράφαμε χθες για τις ράμπες στα πεζοδρόμια και για το γεγονός ότι κάποιοι κλείνουν τις εξόδους στην άκρη των πεζοδρομίων εμποδίζοντας ουσιαστικά τα Άτομα Με ειδικές Ανάγκες καθώς και άλλους χρήστες, να κινηθούν με ευκολία. Ωστόσο πρόβλημα στην κυκλοφορία όλων των πεζών συνιστά και η άσχημη κατάσταση των πεζοδρομιών, κυρίως στο κέντρο του Βόλου. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το τότε που δημιουργήθηκαν , ενώ θεωρείται σπάνιο ως σήμερα το γεγονός να έχουν έστω κάποια από αυτά επιδιορθωθεί…

Οι ξεκολλημένες πλάκες

Αντίστοιχο όμως πρόβλημα, από τις πλάκες που όμως «σηκώθηκαν» κυρίως από τις ρίζες των δέντρων , αντιμετωπίζουν όσοι περνούν από τον παρόχθιο του Κραυσίδωνα…

Για το συντριβάνι Να καθαρίζεται συχνότερα το συντριβάνι της Ευαγγελίστριας ζητούν συμπολίτες, που διαμαρτύρονται γιατί κανείς από τους αρμοδίους όπως λένε μέχρι σήμερα, δεν έχει δείξει την απαιτούμενη προσοχή …

ΧΡΥΣΑ Ι. ΓΚΑΪΝΤΑΡΤΖΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ MSc ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύμβαση με ΤΕΒΕ

Αντιμετώπιση άγχους (κρίσεις πανικού, φοβίες, επίμονες ενασχολήσεις, ανησυχία) Βελτίωση διάθεσης (θλίψη, αίσθημα μοναξιάς, απώλεια ενδιαφέροντος και ελπίδας) Συμβουλευτική και υποστήριξη σε κρίσιμες περιόδους ζωής (εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλαγές στη σωματική υγεία, απώλεια, πένθος) Επίλυση θεμάτων στη εργασία (λήψη αποφάσεων, προγραμματισμός) Διαχείριση δυσκολιών κοινωνικοποίησης, αυτοεκτίμησης, συναισθηματικής έκφρασης, διαπροσωπικής επικοινωνίας

Τηλ. 24250 22403

ΣΠ. ΣΠΥΡΙΔΗ 89, (3ος ΟΡΟΦΟΣ), ΒΟΛΟΣ Τηλ: 24210 23722, 6974 821656

LONDON METROPOLITAN UNIVERSITY ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ

Σχολικοί τροχονόμοι

Και στη Ν. Ιωνία…

Χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πορταριάς φιλοξενήθηκε από τον Δημήτρη Χαλά στο ASTRA και ο Δήμαρχος Ιωλκού, Πάρις Μουτσινάς από τον Σωτήρη Πολύζο στο TRT. Ο Β. Κοντορίζος τα έριξε όχι μόνο σους οικολόγους, αλλά και σ’ αυτούς που δεν ενδιαφέρονται αν θα γίνουν τα γήπεδα γκολφ οπότε θα υπάρξει πρόβλημα στους Μεσογειακούς. Μάλιστα ακούστηκε να λέει «Εδώ είναι ο Τζανακούλης, να το πάρει το άθλημα στη Λάρισα».

Θα ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα για μποϋκοτάζ αρκεί να δείξουν τη δύναμη οι καταναλωτές είπε ο Αλ. Κουτσελίνης, μη ξεχνώντας να αναδείξει και τη προσπάθεια της ΝΑΜ σε πολλά πλέον καταναλωτικά ζητήματα.

Του Ηλία Κουτσερή

Πιθανότατα ο δήμος να είναι αυτός που θα πρέπει να ανταποκριθεί στα έντονα επίσης παράπονα συμπολιτών για τις ξεκολλημένες πλάκες στον πεζόδρομο της Ερμού. Ολοένα και … αυξάνονται τα «θύματα» των «παγίδων», ορισμένα εκ των οποίων όμως μας ενημέρωσαν, μελετούν ακόμη και την προσφυγή τους στα δικαστήρια …

Συνεχίστηκε και χθες η κονταρομαχία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας με τον «Πατριάρχη» της Τ.Α. Β.Κοντορίζο. Η απάντηση του Δημάρχου Πορταριάς ανωτέρου επιπέδου…Τους… τους οικολόγους πατόκορφα.

Δεν δεχόμαστε τίποτα ότι και αν μας πει ότι και αν μας τάξει από τον Δ. Αβραμόπουλο , καθώς άνδρας που δεν τιμά την υπογραφή του δεν γίνεται πιστευτός πλέον είπε ο Θεοφ. Μερίδης .Μόνο συνολικά η Κυβέρνηση ή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπορεί να δώσει τη λύση.

ΠΑΥΛΟΣ Φ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ

[ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΑ]

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

Γκριζιώτης Χ. Ιωάννης Σαράντη Ν. Μαρίνα Χειρουργοί Οδοντίατροι

7


08 topika:Layout 1 12/2/2009 10:19 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά

Οδηγός Επαγγελμάτων

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Απάντηση για Ορφανοτροφείο

Πληροφόρηση για 1.450 επαγγέλματα περιλαμβάνει ο Οδηγός Επαγγελμάτων που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr στα «Περιγράμματα Επαγγελμάτων». Στον οδηγό αναλύεται η φύση και το περιεχόμενο των επαγγελμάτων, οι απαιτούμενες σπουδές ή κατάρτιση, τα επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν κατά κανόνα στο αντίστοιχο εργασιακό περιβάλλον, όπως και κάθε είδους πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες στην επιλογή επαγγέλματος.

Σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωΐ, προχωρούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Σε ερώτηση και αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, με τις οποίες ζητούσε την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του Ιδρύματος, την αρωγή του Υπουργείου για αποπεράτωση εργασιών του κτιρίου, καθώς και την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου του Ιδρύματος, ο αρμόδιος υφυπουργός στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:«Το Ορφανοτροφείο δεν επιχορηγείται από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου και η επιχορήγησή του προέρχεται από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού της ΝΑΜ. Από το υπουργείο το Ίδρυμα δύναται να επιχορηγηθεί για την κάλυψη μέρους των αναγκών του με έκτακτη επιχορήγηση από τις πιστώσεις του Ειδικού Κρατικού λαχείου».

Ο ΟΑΕΔ εγκατέστησε στο δικτυακό του τόπο μηχανή αναζήτησης σε μία βάση δεδομένων και πληροφοριών για τα αναρτημένα στον οδηγό επαγγέλματα, το περιεχόμενο της οποίας θα μπορεί να εμπλουτίζεται, να τροποποιείται και να επικαιροποιείται, σε ετήσια βάση, ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, ώστε να είναι πάντα έγκυρο και αξιόπιστο.

[ΣΥΝΤΟΜΑ] * Σήμερα και ώρα 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ με το παρακάτω θέμα : Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΤΕΔΚ, της ΝΑΜ και του ΑΟΝΑΜ που αφορά «Αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες ευρείας απήχησης στο Νομό για το έτος 20009 * Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ Βόλου Ν. Μαγνησίας) διοργανώνει αποκριάτικη συνεστίαση των μελών και φίλων, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίουκαι ώρα 8.30μ.μ. στο Πολυχώρο Τσαλαπάτα, αίθουσα Gold Stars, στα Παλιά Βόλου. Δηλώσεις και προσκλήσεις στα γραφεία , Χατζηαργύρη 1, τηλ. 23789. * Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας παράρτημα θεσσαλίας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των μελών του διοργανώνει στην λάρισα, το σεμινάριο: Ανάπτυξη δεξιοτήτων πωλήσεων για συμβούλους επιχειρήσεων- τεχνικές πωλήσεων για τη δημιουργία ικανοποιημένων πελατών». θα διεξαχθεί στην αίθουσα Σεμιναρίων του Π.Τ. θΕΣΣΑλΙΑΣ του Ο.Ε.Ε. Παπαναστασίου 21 –λάρισα – 2ος όροφος το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009, 9:00-14:00. Δικαίωμα συμμετοχής στα σεμινάρια έχουν όλα τα μέλη του Ο.Ε.Ε. και είναι δωρεάν. * Η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος διοργανώνει το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με διεθνή συμμετοχή. Προθεσμία υποβολής των επιστημονικών ανακοινώσεων μέχρι 20/3/2009.Πληροφορίες – εγγραφές : ΕΓΒΕ, Προξένου Κορομηλά 51, ΤΚ 54622, θεσσαλονίκη, Τηλ & Fax 2310/282512 – Διεύθυνση internet www.egve.gr

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «εργαζόμενοι στο δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στη δημόσια υγεία και παιδεία, ΟλΟΙ ΜΑζΙΚΑ ΔυΝΑΜΙΚΑ με την απεργιακή κινητοποίηση να καταδικάσουμε την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου που υλοποιείται από την κυβέρνηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις άλλες δυνάμεις και οργανισμούς του κεφαλαίου. Να προτάξουμε τα αιτήματα που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες μας στην προοπτική γενικότερων, ριζικότερων αλλαγών. Καθώς η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος απλώνεται και στη χώρα μας, η επιθετικότητα του κεφαλαίου γίνεται πιο άγρια σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων μας».

Αποκατάσταση των ακτημόνων Κάρλας Σε προτάσεις κατέληξαν οι τοπικοί φορείς

Σ

ύσκεψη με θέμα την κοινωνική αποκατάσταση των ακτημόνων της λίμνης Κάρλας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολου Παπατόλια και εκπροσώπων αγροτών, ακτημόνων, κτηνοτρόφων και τέως αλιέων των παρακαρλίων περιοχών. Ο Νομάρχης ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το θέμα, ενώ επισήμανε ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες της ΝΑΜ και των τοπικών φορέων δεν υπήρξε, ενώ θα έπρεπε, κρατική πρόνοια για την κοινωνική ή επαγγελματική αποκατάσταση των οικογενειών των θιγόμενων γεωργών και κτηνοτρόφων, καθώς και των πρώην αλιέων της περιοχής. Τι θα ζητηθεί Μετά από ανταλλαγή απόψεων όλων των μελών της σύσκεψης, αποφασίστηκε να προταθεί το εξής:

της εφάπαξ χρηματικής κοινωνικής αποκατάστασης προσδιορίζεται στο ποσό των 20.000€ ανά δικαιούχο ». Στην πρόταση έχει ήδη συμφωνήσει, με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κάρλας, ενώ αποφασίστηκε να τεθεί προς συζήτηση τις επόμενες ημέρες και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ώστε να υπάρχει και σχετική απόφασή του για το θέμα. «Από τον επαναπλημμυρισμό της πρώην λίμνης Κάρλας δικαιούνται εφάπαξ χρηματικής κοινωνικής αποκατάστασης οι κτηνοτρόφοι καθώς και οι δικαιούχοι ακτήμονες των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Κάρλας (Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλος, Κανάλια και Κερασιά), της Κοινότητας Κεραμιδίου και του οικισμού Βένετου, καθώς και του δημοτικού διαμερίσματος Γλαφυρών Δήμου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας που είχαν αναγνωριστεί ως τέτοιοι με απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας κατά την καλλιεργητική περίοδο 1999-2000 και

τους είχε παραχωρηθεί με τις ίδιες αποφάσεις το δικαίωμα να καλλιεργούν, ως μισθωτές, καθώς και να βόσκουν τα ποιμνία τους στις δημόσιες εκτάσεις στην πρώην λίμνη Κάρλα. Εφάπαξ χρηματικής κοινωνικής αποκατάστασης δικαιούνται και οι κτηνοτρόφοι της πρώην λίμνης Κάρλας, οι οποίοι δεν είχαν χαρακτηρισθεί, με τις προαναφερθείσες αποφάσεις του Νομάρχη, δικαιούχοι ακτήμονες και οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν τα ποιμνιοστάσιά τους πέριξ της υπό επανασύσταση λίμνης Κάρλας και αποβάλλονται. Το ύψος

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Κάρλας, κ. Αθ. Παπαδήμας, ο αρμόδιος αντινομάρχης, κ. Δημ. Μεργιαλής, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κυρ. Μωραϊτίδης, ο πρόεδρος του ΑΣΟ Ριζομύλου, κ. Ηλ. Ιωάννου, ο πρόεδρος του ΑΣΟ Στεφανοβικείου, κ. Γ. Καραπλιάγκος, ο πρόεδρος Ακτημόνων Στεφανοβικείου, κ. Ντάγκαλος, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Ριζομύλου, Καναλίων και Κερασιάς, κ.κ. Τζιώτζιος, Αποστόλου και Χασιώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Κάρλας, κ. Γ. Μωραΐτης και ο δικηγόρος των ακτημόνων, κ. Γκανάτσιος.

Προχωρά η ιδέα παράκαμψης της Αφήσου Προ-ένταξη στο ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης κατασκευής του έργου μήκους οχτώ χ.λ.μ.

Σ

ύσκεψη έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημαρχείο Αφετών στο Νεοχώρι, παρουσία του Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολου Παπατόλια, με θέμα την αναβάθμιση της οδικής πρόσβασης στο Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα για το έργο της παράκαμψης Αφήσου και λεφοκάστρου, στο πλαίσιο μιας σειράς συσκέψεων που πραγματοποιεί η ΝΑΜ με τους Δήμους για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στο Πήλιο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και μίλησαν για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου σε επίπεδο Νομού, ο δήμαρχος Αφετών θε-

όδωρος Κουτσοφλίνης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Μηλεών, Απόστολος Αρέθας, ο δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας και ο αντιδήμαρχος Αργαλαστής θ. Βαλασσάς. Ο Νομάρχης τόνισε ότι η ΝΑΜ, ήδη από την προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή, χρηματοδότησε με δικούς της πόρους την προκαταρκτική μελέτη από Άφησο μέχρι Μηλίνα, με διαγωνισμό εναλλακτικών λύσεων και βραβεία προϋπολογισμού 350.000€ και ότι η Περιφέρεια ενέταξε στο ΠΕΠ-θεσσαλίας τη χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης για το πρώτο τμήμα της παράκαμ-

ΜΟΡΦΗ ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - Είμαστε οι πρώτοι που διδάσκουμε την κομμωτική τέχνη στο Βόλο ΑΠΟ ΤΟ 1986 και συνεχίζουμε με επιτυχία. - Για απόφοιτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης -Πρακτική εκπαίδευση με ολιγομελή τμήματα πρωινά – απογευματινά ΚΟΜΜωΤΙΚΗ – ΑΙΣθΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣωΠΟυ – ΕΠΑΓΓΕλΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑζ – ΜΑΝΙΚΙΟυΡ- ΠΕΝΤΙΚΙΟυΡ ΟΝυΧΟΠλΑΣΤΙΚΗ

Εγγραφές καθημερινά για καινούργια τμήματα Κ. ΚΑΡΤΑλΗ 88 – ΑλΕΞΑΝΔΡΑΣ ΒΟλΟΣ ΤΗλ. 24210 34625 ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΡΗ 111 ΤΗλ. 24210 32580

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ – ΑΓΡΙΑ ΤΗΛ & FAX: 24280 97007/96021 e-mail: info@morfi-xilotexniki.gr site: www.morfi-xilotexniki.gr

8

ψης από Δέλτα Αφήσου μέχρι λεφόκαστρο με το ποσό των 750.000 ευρώ. «Επειδή, όμως, το ποσό δεν επαρκεί», όπως είπε, «η ΝΑΜ προσθέτει επιπλέον ποσό 350.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι συνολικά η ΝΑΜ θα συμβάλει από δικούς της πόρους με το ποσό των 700.000 ευρώ». Επιπλέον, ο κ. Παπατόλιας επισήμανε ότι η μελέτη συντάσσεται αυτή τη περίοδο, ενώ έχει προενταχθεί με πίστωση 15.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου μήκους 8 χιλ. από δέλτα Αφήσου μέχρι λεφόκαστρο. Άμεση βελτίωση Όσον αφορά στην άμεση βελ-

τίωση του οδικού δικτύου της περιοχής, ο Νομάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η ΝΑΜ θα συμβάλλει στην κατασκευή οδικού έργου μήκους 1 χλμ. περίπου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία που θα παρακάμπτει εν μέρει τον οικισμό της Αφήσου . Επίσης, θα προχωρήσει στην ανακατασκευή της παραλιακής οδού στο Ραζή, στα σημεία που έχει υποσκαφεί ο δρόμος από τη θάλασσα και το χείμαρρο της περιοχής. Τέλος, κατά τη σύσκεψη, τονίστηκε από το Δήμαρχο Σηπιάδος ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μελέτες μέχρι τον Πλατανιά, ώστε να αποτελέσει η περιοχή ακτοπλοϊκό σταθμό.


0909:Layout 1 12/2/2009 10:21 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

τοπικά

Υπέρβαση για δώδεκα ημέρες

Στάση εργασίας δημοσιογράφων Σήμερα από τις 10 το πρωΐ έως τις 2 το μεσημέρι Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας αποδοκιμάζει την τακτική αιφνιδιασμού της κυβέρνησης και ζητάει την άμεση ανάκληση της τροπολογίας με την οποία καταργεί επί της ουσίας τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο (ν. 3548/2007) για τον επαρχιακό Τύπο. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο νόμος αυτός ήταν μια καλή αρχή για να μπει φραγμός σε καθεστώς ανομίας, που επέτρεπε σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ να καρπώνονται πλαγίως τις κρατικές διαφημίσεις. Η απαράδεκτη τροπολογία που κατατέθηκε , αποτελεί καθαρή προσπάθεια ακύρωσης μιας σο-

βαρής πρωτοβουλίας που είχε ως κύριο στόχο της την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου, την κατοχύρωση όρων και προϋποθέσεων και την δικαιότερη κατανομή της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης, την δέσμευση των ιδιοκτητών για τον ελάχιστο αριθμό επαγγελματιών δημοσιογράφων που πρέπει να εργάζονται σε μια περιφερειακή εφημερίδα, για τον αριθμό των σελίδων, για τον όγκο της τοπικής ειδησεογραφικής ύλης κ.α. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε τετράωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, με μοναδικό αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας που συντάχθηκε ερήμην του κλάδου».

Υπέρβαση των ορίων τιμών στα αιωρούμενα σωματίδια για 12 ημέρες μέσα στον Ιανουάριο, κατέγραψε ο σταθμός μέτρησης της ΔΕΥΑΜΒ . Σύμφωνα με το Μηνιαίο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης ,οι τιμές των ρύπων που παρατηρήθηκαν ήταν μικρότερες από τα όρια που θέτει η νομοθεσία, με εξαίρεση τα αιωρούμενα σωματίδια 10 (ΑΣ-10), όπου παρατηρείται μέση τιμή 24ώρου μεγαλύτερη από την οριακή τιμή των 50μgr/m3/24h (κατά

Πόλος έλξης το Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Ξεπέρασαν τις 500 οι εγγραφές παιδιών και ενηλίκων

Ξ

επερνούν τις 500 οι εγγραφές παιδιών και ενηλίκων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος», δύο μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια και την έναρξη λειτουργίας του. Η νέα αθλητική υποδομή προσελκύει καθημερινά πλήθος δημοτών όλων των ηλικιών, ενώ σε λίγες ημέρες ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και την πρώτη μαζική διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, το χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης, στο οποίο θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές υγρού στίβου απ’ όλη τη χώρα. Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και σήμερα έχουν εγγραφεί και χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου 502 άτομα εκ των οποίων 240 παιδιά ηλικίας 4 -

14 ευρώ και 262 ενήλικες. Από τα 240 παιδιά, 130 είναι αγόρια και 110 κορίτσια τα οποία σε ποσοστό 70% διαμένουν στο Δήμο Νέας Ιωνίας και μόνο ένα 30% προέρχεται από άλλους Δήμους. Όσον αφορά τους ενήλικες,

κούς χώρους, όπως στρατιωτικοί σε ποσοστό 20%, εκπαιδευτικοί 14,6%, δημόσιοι υπάλληλοι 8,2%, ιδιωτικοί υπάλληλοι – επαγγελματίες 33%, πτυχιούχοι 12,3%, φοιτητές – μαθητές 11,9%. Το δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» από τις 19 – 22 Φεβρουαρίου θα φιλοξενήσει την πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το πανελλήνιο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών – γυναικών ανοικτής κατηγορίας (open), το οποίο διοργανώνεται από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Οργανισμούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας.

από τα 262 άτομα που έχουν εγγραφεί έως σήμερα, τα 142 επέλεξαν τη μηνιαία εισφορά και τα υπόλοιπα 120 την ημερήσια. Πρόκειται για ανθρώπους όλων των ηλικιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματι-

Δέσμευση Στυλιανίδη για πιστώσεις ΟΣΕ Μετά από συνάντηση με τον Κ. Καρτάλη. Άμεση σύγκλιση σύσκεψης παρουσία του Υπ. Μεταφορών

Τ

η δέσμευση να εξετάσει το θέμα των πιστώσεων του ΟΣΕ έλαβε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδη με τον οποίο συναντήθηκε, ενώ ο Υπουργός συμφώνησε με την πρόταση του Κ. Καρτάλη να συγκαλέσει στο αμέσως επόμενο διάστημα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Μαγνησίας για να εξεταστούν τα σιδηροδρομικά θέματα του Νομού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ανοικτά θέματα της Μαγνησίας και ειδικότερα το θέμα της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου – Λάρισας, του Τραμ Βόλου, της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένος Βόλου και των βιομηχανικών περιοχών Βόλου και Λάρισας, των δρομολογίων σύνδεσης του Βόλου με Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κ.α.

δηροδρομικά έργα της Μαγνησίας και επεσήμανε ότι υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις στο επίπεδο του Πρωθυπουργού που όμως δεν τηρούνται με αποτέλεσμα να χάνονται ευκαιρίες για την περιοχή αλλά και να διογκώνεται η ανησυχία των πολιτών. Ενημέρωσε τον κ. Στυλιανίδη για την αρνητική εικόνα που δίνουν τα συναρμόδια Υπουργεία σε ότι αφορά στις διαθέσιμες πιστώσεις για σιδηροδρομικά έργα στο Ν. Μαγνησίας και ζήτησε από τον κ. Στυλιανίδη να διασφαλίσει τις πιστώσεις για όλα τα σιδηροδρομικά έργα καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ο Κ. Καρτάλης αναφέρθηκε ειδικότερα στους Μεσογειακούς Αγώνες και στις υποχρεώσεις για μεταφορικά έργα υποδομών που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για το Βόλο και τη Λάρισα. Σε ότι αφορά στα δρομολόγια σύνδεσης του Βόλου με το βασικό ηλεκτροκίνητο άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ο Κ. Καρτάλης ζήτησε να μην προχωρήσει το σχέδιο περικοπών καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τη Μαγνησία σε απομόνωση. Ο Υπουργός Μεταφορών συμφώνησε για τις προτεραιότητες των σιδηροδρομικών έργων του Προαστιακού Βόλου – Λάρισας, του Τραμ Βόλου και της σύνδεσης με το λιμάνι και τις βιομηχανικές περιοχές, σημείωσε ότι εξελίσσεται η μελέτη για το Τραμ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΥΜΕ και Δήμου Βόλου αλλά και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ στη διατήρηση των δρομολογίων.

Χαμηλοί ρυθμοί Ο Κ. Καρτάλης αναφέρθηκε στους χαμηλούς ρυθμούς που παρατηρούνται σε όλα τα σι-

Εγγύηση & Ποιότητα ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ (όλες οι αναχωρήσεις από ΒΟΛΟ!) ΕΔΕΣΣΑ – ΝΑΟΥΣΑ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ 3ημ. εκδρομή 28/2 – 2/03 Δύο δείπνα και ένα γεύμα νηστίσιμο της Καθαράς Δευτέρας όλα σε μπουφέ Ελάτε να γιορτάσουμε παρέα στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού της Νάουσας & απολαύστε τη διαμονή σας σε υπερπολυτελείας 5* ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, Σάββατο και Κυριακή ζωντανή μουσική, χορός, τραγούδι & χαλαρώστε στα SPA του ξενοδοχείου (εσωτερική πισίνα, sauna, χαμάμ, τζακούζι).

ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΡΙΛΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 3ημ. εκδρομή 28/2 – 2/03 ημιδιατροφή, Αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική & χορό! ΟΧΡΙΔΑ 3ημ. εκδρομή 28/2 – 2/03 πλήρης διατροφή, ζωντανή μουσική, χορός & τραγούδι! ΠΡΑΓΑ 4 ημ. - ΡΩΜΗ - ΠΑΡΙΣΙ 4 ημ. αεροπορικώς μεταφορά από ΒΟΛΟ! Καρναβάλι Βενετίας 6ήμερη, αναχ. 19/2 Καρναβάλι Πάτρας, Γύρος Πελοποννήσου, Εύβοια, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Πόρτο Χέλι και πολλές άλλες επιλογές

Πληροφορίες – Προγράμματα, Τ. Οικονομάκη 9, Τηλέφωνο : 24210 38838, 24210 33378

9

ΕΝ 1999/30/EC) για δώδεκα ημέρες του μηνός Ιανουαρίου, οι οποίες είναι 2η Ιανουαρίου (53μgr), 7η (51.0μgr), 8η (53.8μgr), 13η (51.7μgr), 18η (50.8μgr), 19η (65.9μgr), 20η (72.0μgr), 21η (68.1μgr), 22η (57.5μgr), 23η (69.6μgr), 24η (65.2μgr) και 27η (77.8μgr). Σημειώνεται ότι η μέση τιμή θερμοκρασίας ήταν 9oC και το εύρος τιμών : -1έως 20 oC. Η μέση τιμή σχετικής υγρασίας ήταν 23%.

[ΑΠΟΨΗ] Ικανοποίηση Π. Μαβίδη «Το ενδιαφέρον του κόσμου δικαιώνει την προσπάθεια μας να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό και να λειτουργήσουμε με ίδιες δαπάνες το δημοτικό μας Κολυμβητήριο, έως ότου εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», δηλώνει ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης ο οποίος παρακολουθεί στενά τη λειτουργία του και επιμένει στην άσκηση πιέσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Πολιτεία». Ο κ. Μαβίδης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το Κολυμβητήριο κατέστη πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους και τονίζει ότι η δημοτική αρχή νιώθει υπερήφανη που κατάφερε να αποδώσει στην αθλούμενη νεολαία και τους δημότες Νέας Ιωνίας ένα έργο το οποίο «καρκινοβατούσε» για 17 ολόκληρα χρόνια.

Την υγιεινή διατροφή προωθεί ο ΔΟΥΚ Στο πλαίσιο ανάπτυξης ολοκληρωμένων προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας Βόλου (Δ.Ο.Υ.Κ) μέσα στο 2009 προγραμματίζει ένα νέο κύκλο δράσεων με στόχο την υιοθέτηση από τους πολίτες και ιδιαίτερα από τους νέους και τα παιδιά υγιεινών προτύπων διατροφής με στόχο τη θωράκιση της υγείας τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο έχει ήδη προγραμματιστεί και από τον ερχόμενο μήνα μπαίνει σε εφαρμογή η χρήση από όλα τα κοινωνικά κέντρα επιλεγμένων προϊόντων που οι πολίτες θα μπορούν να αγοράσουν σε εξαιρετικά προσιτές τιμές με έμφαση στα φρούτα, τους φυσικούς χυμούς και τα προϊόντα χωρίς συντηρητικά και άλλα χημικά. Οι δράσεις ενημέρωσης γύρω από θέματα υγιεινής διατροφής ξεκίνησαν με ενημερωτική ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο κοινωνικό κέντρο Ν. Παγασών από τον κο Ζήση, κλινικό διαιτολόγο –διατροφολόγο, με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από τους κατοίκους της περιοχής. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στα άλλα κοινωνικά κέντρα του Δ.Ο.Υ.Κ για το επόμενο διάστημα.

Στο Δορυφορικό Κέντρο της Ε.Ε. η Ροδούλα Επίσκεψη πραγματοποίησε την 10/02/09 στο Δορυφορικό Κέντρο της Ε.Ε. στην Torrejon της Ισπανίας η Βουλευτής Ροδούλα Ζήση ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τεχνολογίας και Αεροδιαστημικής της ΔυτικοΕυρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα μέλη ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου, όπου λειτουργούν τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και άλλα δορυφορικά συστήματα απεικόνισης. Ακολούθησε η παρουσίαση της λειτουργίας του Δορυφορικού Κέντρου από τον Διευθυντή κ. Frank Asbeck ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε θερμά την κα Ζήση για την εξαιρετική παρουσίασή της του προγράμματος MUSIS στην Ολομέλεια της ΔΕΕ. Ο κ. Asbeck τόνισε τον αποφασιστικό ρόλο της Ευρώπης στη λειτουργία του Κέντρου και επεσήμανε ότι τα οφέλη των κρατών – μελών της ΔΕΕ από την εφαρμογή του Δορυφορικού Κέντρου είναι πολλαπλά, με στόχο την πολιτική ασφάλειας και άμυνας στην Ευρώπη..


10.qxd

12-02-09

20:15

Page 1

Ãøª∞∆∞ ∞À∆√∫π¡∏∆ø¡ & √π∫√¢√ªø¡ - ∂ƒ°∞§∂π∞

¡∆√∫√À∑∏ - ™∆ƒ√À°°∏ ∫ø¡™∆∞¡∆π¡∞ ¶··ÊϤÛÛ· 10 - ∞Á. ∞Ó¿ÚÁ˘ÚÔÈ, µfiÏÔ˜ ∆ËÏ. 24210 81416 - ∫ÈÓ. 6947 829292

∞§§∂ƒ°π∂™!!! ¶ƒ√µ§∏ª∞ À¶¡√À!!! ™ÙÚÒÌ·Ù·- ª·ÍÈÏ¿ÚÈ· ¡¤·˜ ∆¯ÓÔÏÔÁ›·˜ Latex-Mind Foam-Water Foam ∞ÓÙÈ·ÏÏÂÚÁÈο-∞ÓÙÈ‚·ÎÙËÚȷο-∞ÓÙȷοÚ·-∏ÏÂÎÙÚÔ‚ÈÔÏÔÁÈο-√ÚıÔ‰Èο

∫ÔÈÌËı›Ù ηχÙÂÚ·, ˙‹ÛÙ ηχÙÂÚ·

¡π∫. °ƒ∞º∞¡∞∫∏™ & ™π∞ √.∂.

°·˙‹ 90 & ∫ÔÚ·‹ °ˆÓ›· ÙËÏ.: 24210 27255


11:Layout 1 12/2/2009 11:18 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Τοπικά

Στο Βόλο η αντιναρκική «ασπίδα» του ΝΑΤΟ Καθαρίζει τη Μεσόγειο από νάρκες κυρίως του Β Παγκοσμίου Πολέμου Στο λιμάνι του Βόλου βρίσκονται από χθες το πρωί και θα παραμείνουν ως το πρωί της Κυριακής, έξι πολεμικά πλοία της αντιναρκικής δύναμης Μεσογείου του ΝΑΤΟ, που αποτελεί την «ασπίδα» της Νότιας Μεσογείου για νάρκες της θάλασσας, κυρίως αυτές από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Νατοϊκή Αντιναρκική Δύναμη Μεσογείου SNMCMG2 που αποτελείται από τα πλοία HS KALLISTO (Μ-63), FGS DONAU (Α-516), FGS BAD BEVENSEN (Μ-1063), ITS GAETA (Μ-5554), TCG ERDEK (Μ-268), SPS SELLA (Μ-32), πραγματοποιεί στο Βόλο ενημερωτική επίσκεψη και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γερμανός διοικητής CDR Marcus Paetch, στο πλοίο διοίκησης της δύναμης Με συνθήματα ενάντια στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στους υποστηρικτές τους, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική πύλη του λιμανιού του Βόλου και πορεία μέσα στους χώρους του, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον ελλιμενισμό των έξι πολεμικών πλοίων της Νατοϊκής Δύναμης της Μεσογείου. Οι συγκεντρωθέντες, αν και δεν ξεπέρασαν τις δύο εκα-

FGS DONAU, αναφέρθηκε στο έργο της δύναμης και στην αποστολή της. Όπως αναφέρθηκε, το ΝΑΤΟ ενεργοποίησε στις 27 Μαΐου 1999, μια αντιναρκική δύναμη μόνιμα διαθέσιμη στη Μεσόγειο που συγκροτείται για δράση σε περίοδο ειρήνης, κρίσης ή σύγκρουσης. Η συμμαχική δύναμη αποτελείται από 11 Ναρκοθηρευτικά/Ναρκαλιευτικά και ένα Σκάφος Υποστήριξης από το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιχειρήσεις στην Αδριατική Η MCMFORMED και η αντίστοιχη της Βορειοδυτικής Ευρώπης (MCMFORNORTH)

επιφορτίστηκαν τον Ιούνιο του 1999 να αναπτύξουν επιχειρήσεις στην Αδριατική θάλασσα με αποστολή τον καθαρισμό από βλήματα πυροβολικού που ρίχτηκαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Οι δραστηριότητες αναζήτησης διάρκεσαν 73 ημέρες. Συνολικά, 93 κομμάτια πυροβολικού εντοπίστηκαν και καθαρίστηκαν σε εννέα περιοχές που ερευνήθηκαν από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, οι οποίες κάλυψαν 1.041 τετραγωνικά ναυτικά μίλια. Οι περιοχές ερευνήθηκαν λεπτομερώς χρησιμοποιώντας τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε ασφαλώς. Από τότε, η δύναμη συμμετέχει σε σημαντικό αριθμό ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων και σε ασκήσεις στα πλαίσια του προγράμματος «Συνασπισμού για την Ειρήνη» και έχει επισκεφτεί πολυάριθμους

λιμένες, συμπεριλαμβανομένων λιμένων χωρών του «Μεσογειακού Διαλόγου». Όπως εξήγησε ο διοικητής της δύναμης, τα πλοία που μετέχουν σ’ αυτή έχουν στόχο την εξουδετέρωση ναρκών στη θάλασσα (κυρίως του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται δύτες ή προ-

ηγμένα τηλεχειριζόμενα υποβρύχια, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για νάρκες. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η υποψία, οι νάρκες αχρηστεύονται, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και προκειμένου να μην προκαλούνται ναυτικά ατυχήματα και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα πλοία του ΝΑΤΟ Να φύγουν απαίτησαν η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ… τοντάδες, με τα συνθήματά τους έδωσαν ιδιαίτερο παλμό στην πορεία τους μέσα στους χώρους του λιμανιού, που έγινε κάτω από το διακριτικό βλέμμα των ανδρών της Λιμενικής Αστυνομίας και της Ασφάλειας Βόλου. Προηγουμένως, στη διάρκεια ομιλίας της προς τους συγ-

κεντρωμένους, η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Ράνια Ασλαμπαντζίδου, τόνισε ότι ο ελλιμενισμός των Νατοϊκών πλοίων στο ειρηνικό λιμάνι του Βόλου, δεν είναι μια απλή επίσκεψη, αλλά από το λαό της πόλης αντιμετωπίζεται ως εχθρική και ανεπιθύμητη

Από τη χθεσινή εκδήλωση αντίδρασης των συμπολιτών

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΟΔΙΚΩΣ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 170Ε ΝΥΜΦΑΙΟ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 3ΗΜΕΡΟ 140Ε SKI & SNOWBOARD ΣΤO ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 3ΗΜΕΡΟ 170Ε ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΥΠΡΟΣ 4ΗΜΕΡΟ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 365Ε ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 4ΗΜΕΡΟ 565Ε ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΙΚΑΙΑΣ 4ΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 595Ε ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΟΔΙΚΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 6ΗΜΕΡΟ 450Ε ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΙΚΑΙΑΣ 7ΗΜΕΡΟ 485Ε

• « ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ» !!! ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

• ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Σ’ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΕΙΣ !!! ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ !!!

Γκλαβάνη 36 Βόλος - Τηλ. 24210 33662 Fax: 24210 33676 e-mail: letsgotr@otenet.gr

ενέργεια. Και αυτό όπως υποστήριξε, διότι είναι γνωστός ο ρόλος των Νατοϊκών δυνάμεων που έχουν διαδραματίσει όλα αυτά τα χρόνια με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξαν απέναντι στον πολύπαθο λαό των Παλαιστινίων. Η κ. Ασλαμπαντζίδου σημείωσε ότι «έχουμε χρέος να βρεθούμε και πάλι στην πρώτη γραμμή, όπως ξέρει πάντα να κάνει το φιλειρηνικό κίνημα», καταγγέλλοντας παράλληλα την παρουσία της Νατοϊκής δύναμης στο λιμάνι του Βόλου. Κατέληξε δε λέγοντας ότι «κανένα λιμάνι και καμιά πόλη της Ελλάδας, δεν θα πρέπει να γίνει ορμητήριο ούτε των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ούτε φυλάκιο του ΝΑΤΟ».

Ανεπιθύμητα τα πλοία των Νατοϊκών Από εκπροσώπους αριστερών κομμάτων και οργανώσεων Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 11 το πρωί μπροστά στην πύλη του λιμανιού… Θεωρώντας προκλητικό για τα πολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού του Βόλου τον ελλιμενισμό των Νατοϊκών πλοίων στο λιμάνι της πόλης, δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί μπροστά στην πύλη του λιμανιού κόμματα και οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Χθες, εκπρόσωποι των παραπάνω κομμάτων και οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου, απηύθυναν κάλεσμα στους κατοίκους του Βόλου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, εκτιμώντας ότι το λιμάνι του Βόλου δεν θα πρέπει να

11

μετατραπεί σε Νατοϊκό λιμάνι διευκόλυνσης, που θα δέσει ακόμη περισσότερο τη χώρα και κατά συνέπεια τον Ελληνικό λαό, στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Οι ομιλητές κ.κ. Γρηγ. Ανδρεάτος (ΚΚΕ (μ-λ)), Γιαν. Αντωνιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιαν. Χατζηγιάννης (ΜΕΡΑ Μαγνησίας), Σούλα Κατσιαμπούρα (Παρέμβαση

Πολιτών) και Κώστας Ηλίας (Δίκτυο), εκφράζοντας την άποψη, ότι ο ελλιμενισμός των πλοίων είναι επικίνδυνος για την περιοχή και ότι οι Νατοϊκές δυνάμεις είναι ανεπιθύμητες για τον τόπο, τόνισαν ότι μόνον ο αγώνας του λαού μπορεί να εμποδίσει τα πολεμικά και κατακτητικά σχέδιά τους.


12.qxd

12-02-09

20:11

Page 1

ª·ÁÂÈÚÂ̤ӷ Ê·ÁËÙ¿ ÙËÓ ›‰È· Ë̤ڷ Ì ÔÏfiÊÚÂÛη ˘ÏÈο ˘„ËÏ‹˜ ‰È·ÙÚÔÊÈ΋˜ ·Í›·˜ 5 Á‡̷ٷ ËÌÂÚËÛ›ˆ˜ ¢È·ÈÙÔÏÔÁÈ΋ ·Ú·ÎÔÏÔ‡ıËÛË ∂ÁÁ˘Ë̤ӷ ·ÔÙÂϤÛÌ·Ù· 4-6 ÎÈÏ¿ ÙÔ Ì‹Ó·

∆øƒ∞ ¢øƒ∂∞¡ °∂Àª∞∆∞ ∆∞ ™∞µµ∞∆√∫Àƒπ∞∫∞

ÃÂÈÌÒÓ·˜ 2009 SUPER ¶ƒ√™º√ƒ∂™ ∆√À °ƒ∞º∂π√À ª∞™ 3∏ª∂ƒ√ ∂À∂•π∞™ ∫∞π •∂∫√Àƒ∞™∏™ ™∂ ª√¡∞¢π∫√ 5* •∂¡√¢√Ã∂π√ SPA & π∞ª∞∆π∫∞ §√À∆ƒ∞ ™∆√ VELINGRAD ∆∏™ µ√À§°∞ƒπ∞™, Î·È ÁÈÔÚÙ¿ÛÙ ÙÔÓ "ÕÁÈÔ µ·ÏÂÓÙ›ÓÔ" Û spa 13/02 – 15/02/2009 ª√¡∞¢π∫∂™ ¶ƒ√™º√ƒ∞ ∆√À °ƒ∞º∂π√À ª∞™ °π∞ ∆∏¡ ∫. ¢∂À∆∂ƒ∞ ñ 8∏ª∂ƒ√ ∞À∆√∫ƒ∞∆√ƒπ∫√ ª∞ƒ√∫√ ∞¡∞Ãøƒ∏™∏ ÛÙȘ 28/02/2009 ª∂ ¢π√ƒ°∞¡ø™∏ ∆√À °ƒ∞º∂π√À ª∞™! ñ 4∏ª∂ƒ√ °π∞ ™∫π ™∆√ ª¶∞¡™∫√ – ∞Ó·¯ÒÚËÛË ÛÙȘ 27/02/2009 ñ 4∏ª∂ƒ√ ∂À∂•π∞™ ™∆√ µ∂§π¡°∫ƒ∞¡∆ °π∞ SPA ™∂ •∂¡√¢√Ã∂π√ SPA 5* – ∞Ó·¯ÒÚËÛË ÛÙȘ 27/02/2009 ª›· ÌÔÓ·‰È΋ ÂΉÚÔÌ‹!!! ñ 6∏ª∂ƒ∏ ∂∫¢ƒ√ª∏ ™∆∞ ∂§§∏¡√ºø¡∞ Ãøƒπ∞ ∆∏™ π∆∞§π∞™ – ∞Ó·¯ÒÚËÛË ÛÙȘ 26/02/2009 ∞Ó·¯ˆÚ‹ÛÂȘ ·fi ÙÔ µfiÏÔ Ì ٷ ȉÈfiÎÙËÙ· ψÊÔÚ›· Ì·˜ Î·È Ì ‰ÈÔÚÁ¿ÓˆÛË ÙÔ˘ ÁÚ·Ê›Ԣ Ì·˜ ¶ÏËÚÔÊÔڛ˜ ÁÈ· ÚÔÁÚ¿ÌÌ·Ù· Î·È ÙÈ̤˜: FOUR WAYS TRAVEL, 28˘ √ÎÙˆ‚Ú›Ô˘ 187 & °·Ì‚¤Ù·, 38 221, µ√§√™ ∆ËÏ.: 24210 21607 & 24210 34213, Fax.: 24210 34243 www.fourways.gr

ÿÛÙ 6 - 8 ÎÈÏ¿ ÙÔ Ì‹Ó· ∞ÏÏ¿˙Ô˘Ì ÙË ˙ˆ‹ Û·˜...

˘ÁÈÂÈÓ¿ , ·ÔÏ·˘ÛÙÈο & ÔÈÎÔÓÔÌÈο Á‡̷ٷ ¢ˆÚÂ¿Ó ‰È·ÈÙÔÏÔÁÈ΋ ·Ú·ÎÔÏÔ‡ıËÛË ÕÌÂÛË ·Ú¿‰ÔÛË ÛÙÔ ¯ÒÚÔ Û·˜ ∂Ï. µÂÓÈ˙¤ÏÔ˘ (πˆÏÎÔ‡) 46 - µfiÏÔ˜, ∆ËÏ.: 24210 33639, ÎÈÓ.:6975535089

EÈÛ΢¤˜ ÎÔ˘ÊˆÌ¿ÙˆÓ ·ÏÔ˘ÌÈÓ›Ô˘ Î·È ÚÔÏÒÓ (ÎÏÂȉ·ÚȤ˜ – Ú¿Ô˘Ï· – ÈÌ¿ÓÙ˜ ÚÔÏÒÓ)

ηٷÛ΢¤˜ ηÈÓÔ‡ÚÁÈˆÓ ÎÔ˘ÊˆÌ¿ÙˆÓ (Û˘ÚfiÌÂÓ· – ·ÓÔÈÁfiÌÂÓ· ·ÏÔ˘Ì›ÓÈ· Î·È ıÂÚÌÔÌÔÓˆÙÈο) ÎÔ˘ÓÔ˘ȤÚ˜

∆ËÏ. 6947 706155 ÎÔ˜ £Ô‰ˆÚ‹˜

∫∂¡∆ƒπ∫√ : ∂ƒª√À 98, ∆∏§. 24210 24307


13 ellada:Layout 1 12/2/2009 10:55 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ελλάδα

Παραμένει στη ΝΔ ο Γιάννης Μανώλης

Π

αραμένει στη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Μανώλης, η παραίτηση του οποίου δεν έγινε δεκτή, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε για τις δηλώσεις που είχαν προηγηθεί. Ο ίδιος τόνισε με ανακοίνωσή του ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει το κόμμα και την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε δύο επιστολές προς τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Λευτέρη Ζαγορίτη, και τον γγ της ΚΟ, Γιάννη Τραγάκη, δηλώνοντας ότι θέτει την παραίτηση του στη διάθεση του κόμματος. Ο κ. Μανώλης ζήτησε από τα

συλλογικά όργανα της ΝΔ να κρίνουν εάν με τις δηλώσεις του έβλαψε το κόμμα. Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Μανώλης ζήτησε να αποφανθούν τα όργανα της ΝΔ εάν πρέπει να παραιτηθεί ή όχι. Μάλιστα, ο βουλευτής, ζητά επίσης να ξεκαθαριστεί εάν ο κ. Τραγάκης βγήκε από μόνος του και σχολίασε τις δηλώσεις περί της κ. Μπακογιάννη, ή εάν δέχθηκε πιέσεις να το κάνει. Αυτό το κόμμα δεν αντέχει τις ελεύθερες φωνές, είχε τονίσει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μανώλης την Τετάρτη, προαναγγέλλοντας την πρόθεση του να πα-

ραιτηθεί από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, καθώς είχε προηγηθεί αποδοκιμασία των δηλώσεών του βουλευτή περί διαδοχολογίας, από το Μαξίμου και από την Ρηγίλλης. Υπενθυμίζεται πως ο γγ της ΚΟ της ΝΔ, αναφερόμενος στις δηλώσεις Μανώλη, είχε τονίσει πως ότι «χαρακτηρισμοί και αναφορές τέτοιου είδους για στελέχη της κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν ούτε με τις διαχρονικές αρχές και αξίες της μεγάλης παράταξης που όλοι υπηρετούμε, ούτε με το πρωταρχικό μέλημα όλων μας, που είναι το καλό του τόπου, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

«Κόκκινο πανί» ο Χρ. Μαρκογιαννάκης Αποχώρησαν οι αγρότες της Κρήτης από τη συνάντησή τους με τον Σ.Χατζηγάκη

Τ

α «βρόντηξαν» οι αγρότες της Κρήτης στη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, όταν διαπίστωσαν ότι παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Δεν μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον άνθρωπο που έδωσε εντολή να μας ραντίσουν με χημικά και μας αποκαλούσε τρομοκράτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης. Το αίτημα των αγροτών να αποχωρήσει ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν έγινε δεκτό, με τον κ. Χατζηγάκη να σημειώνει ότι ο συνάδελφός του αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών «είναι εντεταλμένος για να τηρήσει τους νόμους και την τάξη. Αυτό και έκανε». Παράλληλα, απορρίφθηκε αίτημα των αγροτών να ανακληθούν δηλώσεις που τους χαρακτήριζαν ως φανατικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Όταν και αυτό δεν συνέβη, οι περισσότεροι εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης αποχώρησαν από τη σύσκεψη. Μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των αγροτών, η σύσκεψη συνεχίστηκε με τους βουλευτές της ΝΔ, εκπροσώπους των ΟΤΑ και αγροτών της ΣΥΔΑΣΕ. Οι αγρότες που αποχώρησαν θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι «δυστυχώς υπήρξε ένα μικρό επεισόδιο, ένα επεισόδιο τεχνητής όξυνσης το οποίο δεν θέλω να σχολιάσω» και δήλωσε ότι «είμαστε

ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ Με ένα τηλεφώνημα στο 6972025784 σας τα επισκευάζουμε ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ

13

φανατικοί και σταθερά προσηλωμένοι στο διάλογο». «Όσον αφορά στην προσπάθεια να αποκλειστεί συνάδελφος εκλεγμένος από το λαό και να μην παραστεί στη σύσκεψη, απαίτηση η οποία οδήγησε μια μερίδα εκείνων που είχαν κληθεί να συμμετέχουν στο διάλογο να αποχωρήσουν, αυτήν την αποδοκιμάζω απόλυτα. Εκλεγμένοι πολίτες και μάλιστα κατέχοντας υψηλή θέση κανείς δεν μπορεί να τους αποκλείσει, ει μη μόνον ο λαός» πρόσθεσε ο κ. Χατζηγάκης. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανέφερε ότι θα ασκήσει το καθήκον τους ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού. Οι ενέργειες κάποιων αγροτών, τόνισε, δείχνουν την πολιτική εκμετάλλευση των αγροτικών προβλημάτων. * Αναφερόμενος στην αποχώρηση των αγροτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος στην ομιλία του στη Βουλή αναρωτήθηκε γιατί βρέθηκε στη συνάντηση και ο κ. Μαρκογιαννάκης. «Γιατί ναρκοθετήσατε αυτή τη συνάντηση μετά από όλα αυτά που έγιναν, μετά την προσβολή που κάνατε; Γιατί δεν μάθατε ότι οι Κρητικοί-και πιστεύω όλος ο λαός μας-δεν σκύβουν το κεφάλι; Για ποιό λόγο επιμένετε σε αυτή την πολιτική και απλώς στην εξασφάλιση ορισμένων οφελών μικροκομματικής σημασίας;».

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛΑΣ από το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώνεται στην Αθήνα, από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι τελευταίες εκρήξεις σημειώθηκαν μεταξύ 16.30 και 17.00, στο γραφείο της κόρης του Θόδωρου Πάγκαλου στη Νεάπολη των Εξαρχείων και στο λογιστήριο του Ριζοσπάστη στη Σόλωνος. Προηγήθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια τριών δικαστικών λειτουργών, που σχετίζονται με τις έρευνες για την τρομοκρατία, του προϊσταμένου της αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του αναπληρωτή προέδρου στη δίκη της 17 Νοέμβρη Βασίλη Φούκα και του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Όλοι οι μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί στις εισόδους των κτιρίων, όπου προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Εν τω μεταξύ, χθες την νύχτα υπήρξαν αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις στην Αττική, που είχαν ως στόχους τράπεζες, αυτοκίνητα αλλά και εταιρείες ευρέσεως εργασίας. Τα περιστατικά αυτά δεν ανακοινώθηκαν ωστόσο από την αστυνομία.


14 EL-KOSM:Layout 1 12/2/2009 11:40 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ελλάδα - κόσμος

Διαξιφισμοί στη Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση Καραμανλή Παπανδρέου για την οικονομία Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη χθες η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, μετά από το αίτημα του πρωθυπουργού. Ο Κ. Καραμανλής ζήτησε συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα, στρατηγική μικροκομματικής σκοπιμότητας και πλειοδοσία παροχών. Απαντώντας στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές

είπε ότι δεν απασχολούν τον ίδιο οι εκλογές, «ειδικά αυτήν ώρα», και προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. «Εκείνο που μας απασχολεί, ειδικά αυτή την ώρα, δεν είναι οι εκλογές. Εμείς έχουμε άλλο σχεδιασμό. Δική μας προτεραιότητα είναι η μάχη με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Καραμανλής. «Ζητάτε εκλογές αλλά δεν τις θέλετε. Το ίδιο κάνατε

και μετά το 2004. Τα αποτελέσματα τα ξέρετε. Προσέχετε όταν τις ζητάτε», είπε ο κ. Καραμανλής. Ειδικότερα για την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συμφωνία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός είπε ότι «εμείς παιχνίδια δεν κάνουμε» και αντεπιτέθηκε: «Με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, εμείς δεν παίζουμε. Παιχνίδια δεν κάνουμε. Εσείς και τα στελέχη σας είστε εκεί-

νοι που άμεσα ή έμμεσα διακηρύσσετε ότι θα προκαλέσετε εκλογές το 2010» είπε. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός κάλεσε εκ νέου τις πολιτικές δυνάμεις «να βάλουμε τέλος στη στείρα άρνηση, στο ‘όχι σε όλα’, στις πολωτικές και διχαστικές αντιπαραθέσεις». Εκείνο που χρειάζεται ο τόπος, πρόσθεσε, «όσο ποτέ στο παρελθόν, είναι η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων. Είναι η αποφυγή μετωπικών πολιτικών και κοινωνικών συγκρούσεων».

Παπανδρέου: «Το κόστος είναι να μείνετε»

Παπαρήγα: Μόνη λύση το εργατικό κίνημα

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε εκ νέου εκλογές έως τον Ιούνιο, σημειώνοντας ότι είναι μια πρόταση ευθύνης από το ΠΑΣΟΚ. «Οι εκλογές δεν έχουν κόστος. Κόστος έχει να μείνετε στην εξουσία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση». «Μεταξύ του να μείνετε στην εξουσία και της Δημοκρατίας, επιλέξτε τη Δημοκρατία. Αφήστε τους Έλληνες να επιλέξουν. Κάντε χώρο να περάσει η Ελλάδα της αξιοπιστίας και της ελπίδας» επισήμανε. «Ψάχνετε να βρείτε πότε θα πάτε σε εκλογές, με περισσότερους πολίτες εξαρτημένους από τα ρουσφέτια σας. Η ΝΔ όχι μόνον δεν αποκλείει τις εκλογές, αλλά τις προετοιμάζει. Την εκλογολογία την έχετε δημιουργήσει εσείς, με τη διγλωσσία των υπουργών σας», είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Βεβαίως όλα τα κόμματα πρέπει να έχουν πρόταση εξόδου από την κρίση στην οικονομία. Για το ΚΚΕ η πρόταση είναι η ανάκαμψη του εργατικού κινήματος και πρέπει να εκφραστεί με την καταδίκη των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα. Η στάση απέναντι στα μονοπώλια είναι κρίσιμη και καθορίζει και το

Αλαβάνος: «Δεν μπαίνουμε σε τέτοια συναίνεση» «Άκουσα την κυβέρνηση να θέλει συναίνεση των πολικών δυνάμεων. Δεν μπορούμε να μπούμε σε τέτοια συναίνεση. Η λογική είναι συγκρουσιακή σήμερα, ή θα συγκρουστούμε τώρα με τις πολιτικές ή θα τις αποδεχθούμε με τις τεράστιες παγίδες για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος. «Την κρίση την έφερε η ιδιοτέλεια, η συρρίκνωση του δημοσίου, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος. «Θα έπρεπε να το καταλάβετε και να παίζετε νόμιμα, αντί να παίζετε με τον ελληνικό λαό» σημείωσε, στέλνοντας παράλληλα ένα «μήνυμα επαγρύπνησης και ελπίδας ότι αν γίνει μια μεγάλη στροφή στη χώρα μας, μπορούν να αλλάξουν πολλά».

KORONEΟS TOURS ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!! ΕΤΟΙΜΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ - ΦΛΩΡΙΝΑ 3 ημέρες 28/2 – 2/3 με ξεφάντωμα στο καρναβάλι της ΚΟΖΑΝΗΣ με διαμονή σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο 4* - ΜΠΑΝΣΚΟ 3 ημέρες 28/2 – 2/3 στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο FLORIMONT με spa και καζίνο - ΚΥΠΡΟΣ 4 ημέρες 27/2 – 2/3 το ΛΕΜΕΣΙΑΝΟ καρναβάλι σας περιμένει - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 ημέρες (2 νύχτες) 27/2 – 2/3 - ΒΕΝΕΤΙΑ 6 ημέρες οδικό 19-24/2 4 ημέρες αεροπορικό 20-23/2 - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ στο μαγευτικό καρναβάλι 4 ημέρες 19/2 – 23/2

σήμερα και το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο» τόνισε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα επέκρινε τόσο την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προτάσεις τους για την έξοδο από τη κρίση τονίζοντας ότι η φιλοσοφία τους είναι «αρκεί να διασωθεί το κεφάλαιο».

Καρατζαφέρης: Πρόταση 20 σημείων Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης παρουσίασε πρόταση 20 σημείων για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τα όσα δήλωσε νωρίτερα. «Δεν πείσατε κανέναν κ. Καραμανλή», ανέφερε.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΜΟΥ Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Α.Κ. ότι ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, το γένος Μπέκου, που γεννήθηκε στο Βόλο και κατοικεί στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας και η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΥΡΙΩΤΗ του Μιχαήλ και της Σταματίας, το γένος Παπαχριστούδη, που γεννήθηκε στο Βόλο και κατοικεί στην Νέα Ιωνία Μαγνησίας πρόκειται να παντρευτούν στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.

Πυροσβέστης κάηκε ζωντανός στο σπίτι του στη Μελβούρνη Τη ζωή του έχασε ένας εθελοντής πυροσβέστης χθες στην Αυστραλία, καθώς προσπαθούσε να κατασβήσει τη φωτιά που ξέσπασε μέσα στο σπίτι του. Ο άτυχος άντρας βοήθησε στις επιχειρήσεις της καταπολέμησης των φονικότερων πυρκαγιών στην ιστορία της χώρας, καθ’ όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Όταν κλήθηκε η πυροσβεστική να τον βοηθήσει στο σπίτι του στη Μελβούρνη, ήταν ήδη πολύ αργά για τον συνάδελφό τους. «Απλά δεν είναι δίκαιο το ότι ήταν έξω εκεί προσπαθώντας (να σβήσει τη φωτιά) και τώρα είναι νεκρός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πίτερ Σμιθ.

Πράκτορας του FBI κακοποίησε σεξουαλικά ύποπτο για την επίθεση στη Βομβάη Γυναίκα πράκτορας του FBI κατηγορείται ότι βασάνισε έναν ύποπτο, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Βομβάη τον περασμένο Νοέμβριο, κακοποιώντας τον σεξουαλικά. Ο Φαλίμ Ανσάρι είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι βοήθησε να σχεδιασθούν οι φονικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε 173 ανθρώπους. Ο δικηγόρος του, έκανε μήνυση στην «λευκή γυναίκα», όπως την αποκαλεί, λέγοντας ότι έγδυσε τον Ανσάρι και του έδειξε ταινίες πορνό. Στη συνέχεια, τρεις άγνωστοι, συμπεριλαμβανομένης και μιας γυναίκας, τον κακοποίησαν σεξουαλικά, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο σώμα και στα γεννητικά του όργανα. Με βάση αυτές τις κατηγορίες, ινδικό δικαστήριο διέταξε να γίνουν ιατρικές εξετάσεις στο Ανσάρι, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν είναι αληθείς οι ισχυρισμοί του.

Καταστροφικές πλημμύρες με λάσπη στην Αργεντινή Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Αργεντινή, προκάλεσαν υπερχείλιση του ποταμού, που περνά μέσα από την επαρχιακή πόλη Ταρτάγκαλ, με αποτέλεσμα δεκάδες σπίτια να καλυφθούν κάτω από τόνους λάσπης, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι αγνοούνται. Οι καταρρακώσεις βροχές ήρθαν, καθώς πολλά μέρη της χώρας έχουν παρατεταμένη ξηρασία εδώ και δεκαετίες.

Φορτηγό έσερνε πεζό για 27 χιλιόμετρα Ασυνείδητος οδηγός χτύπησε πεζό σε έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης και τον παράτησε. Σαν αποτέλεσμα ο άτυχος άντρας έμεινε αιμόφυρτος στο έδαφος και στη συνέχεια τον παρέσυρε οδηγός ενός φορτηγού, χωρίς να το καταλάβει. Χρειάστηκε να διανύσει 27 χιλιόμετρα, σε τρεις λεωφόρους της μεγαλούπολης, από το Κουίνς έως το Μπρούκλιν, για να καταλάβει ότι κάτι πήγαινε στραβά. Ωστόσο, ο οδηγός του 2ου οχήματος αντιλήφθηκε ότι έσερνε έναν άνθρωπο κάτω από τις ρόδες του, μόνο όταν του το είπε ένας περαστικός. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο άτυχος άνδρας είχε πεθάνει, ενώ μέρη του σώματός του ήταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της ασφάλτου. Τώρα η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τον πρώτο οδηγό, που είναι ο πραγματικός υπαίτιος της τραγωδίας.

ΗΠΑ: Χαρίζονται κοσμήματα στους απολυμένους ενόψει... Αγίου Βαλεντίνου Μπορεί να έχασαν τη δουλειά τους ή ακόμη και το σπίτι τους, αλλά τουλάχιστον του Αγίου Βαλεντίνου θα έχουν την ευκαιρία να χαρίσουν στην αγαπημένη τους ένα κόσμημα χωρίς να χρειαστεί να το πληρώσουν. Κι αυτό χάρη σε ένα κοσμηματοπωλείο στη Φλόριντα, το Diamonds Direct, το οποίο, με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων, χαρίζει 100 ασημένια μενταγιόν αξίας 99 δολαρίων το καθένα, σε όποιον προσκομίσει το χαρτί της απόλυσης ή της κατάσχεσης του σπιτιού του. Το κατάστημα ανακοίνωσε την προσφορά την Τρίτη και ήδη χθες Τετάρτη είχε δώσει 75 από τα κοσμήματα, όπως δήλωσε η διευθύντρια μάρκετινγκ της επιχείρησης, Κριστίν Τζόινερ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΤΥΝΗΣΙΑ 6 ημέρες κάθε Τρίτη & Πέμπτη από 315€ σε 4* με ημιδιατροφή - ΡΩΜΗ 4 ημέρες κάθε Σάββατο από 430 € - ΝΤΟΥΜΠΑΙ 4 ημέρες από 15/1 – 31/3 super προσφορά από 410€ - ΠΡΑΓΑ 4 ημέρες κάθε Παρασκευή από 295 € - ΛΟΝΔΙΝΟ 3 ημέρες με 395 € & 4 ημέρες 545 € - ΜΑΛΤΑ κάθε Παρασκευή στο HTL INTERCONTINENTAL με 395€ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 5 ημέρες προσφορά 475 €

Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωνίας θεωρεί υποχρέωση της να ευχαριστήσει και δημόσια την Νομαρχιακή Σύμβουλο κα ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ για την δωρεά ενός πολυμηχανήματος (fax – εκτυπωτή- σκάνερ – φωτοτυπικό) για τις ανάγκες της οργάνωσης μας.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ : - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΕΞΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 129 (δίπλα στο LIDO) ΤΗΛ. 24210 76440

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Δ.Ο. Θαν. Ακρίβος

14


15:Layout 1 12/2/2009 9:04 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ελλάδα

Νέες εισαγγελικές κλήσεις για κατάθεση στην υπόθεση του Βατοπαιδίου Τις τελευταίες κλήσεις για κατάθεση με την ιδίοτητα του υπόπτου απέστειλαν οι Εισαγγελείς Εφετών κα Ευσταθία Σπυροπούλου και κ. Παντελής Σταγάλης που ερευνούν την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Οι κλήσεις αφορούν δύο στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ολόκληρο το εννεαμελές ηγουμενοσυμβούλιο (Γεροντεία) της Μονής Βατοπαιδίου. Τα κρατικά στελέχη καλούνται να λογοδοτήσουν την Παρασκευή και τη Δευτέρα για το αδίκημα της συνέργειας σε

απιστία. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται οι μοναχοί, την Τρίτη, αφορούν ηθική αυτουργία σε απάτη, σε απιστία, σε ψευδή βεβαίωση και σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συνολικά οι καταθέσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση των ανταλλαγών εκτάσεων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου, που έχουν λάβει ή θα λάβουν τις επόμενες ημέρες οι δύο Εισαγγελείς Εφετών είναι περίπου 50.

Στις ΗΠΑ με διπλή ιδιότητα

Συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με την Χίλαρι Κλίντον Συνάντηση με τη νέα Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα έχει η Ντόρα Μπακογιάννη στις 25 Φεβρουαρίου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο πλαίσιο επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, η κ. Μπακογιάννη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον και με τις δύο ιδιότητές της. Εν τω μεταξύ, την Αθήνα θα επισκεφθεί την επόμενη Τετάρτη ο γερουσιαστής του Ιλινόι Ρίτσαρντ Ντέρμπιν -δεύτερος στην ιεραρχία του Δημοκρατικού Κόμματος στην Γερουσία- συ-

νοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών του Ιλινόι Αλέξη Γιαννούλια. Θα έχουν συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη επί ζητημάτων διμερούς ενδιαφέροντος όπως το Κυπριακό, η κατάσταση στα Βαλκάνια, η ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ και άλλα διεθνή θέματα, όπως το Μεσανατολικό. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μεταφέρουν κάποιο μήνυμα της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι «θα πρέπει να δοθεί στην επίσκεψη η σωστή της διάσταση». Οι κ.κ. Ντέρμπιν και Γιαννούλιας πρόκειται ακολούθως να μεταβούν στη Λευκωσία, την Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Ευνούχισε τον εραστή της γιατί δεν χώριζε από τη γυναίκα του Σε κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύεται ένας 45χρονος άνδρας,

που πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο τα εξωσυζυγικά του παραστρατήματα. Ο 45χρονος, που κατάγεται από το χωριό Κομπότι

Ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού υποψήφιος στις «εκλογές» στα κατεχόμενα Ο Κενάν Ακίν, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού το 1996 στη Δερύνεια, επανέρχεται στην πολιτική σκηνή ως υποψήφιος στις πρόωρες «εκλογές» που αναμένεται να διενεργηθούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι υποψήφιος με το κόμμα «Ελευθερία και Μεταρρύθμιση» του «υπουργού Εξωτερικών» Τουργκάι Αβτζί. Ο Κενάν Ακίν, ο οποίος είναι έποικος, θα είναι υποψήφιος

στην Αμμόχωστο, αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος. Ο Ακιν δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού το 1996, όταν σκαρφάλωσε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, κατά την αντικατοχική εκδήλωση των μοτοσικλετιστών στην Δερύνεια. Καταζητείται από την Κυπριακή Δημοκρατία για να συλληφθεί και να δικαστεί για τη δολοφονία του Σολωμού. Η Interpol έχει εκδόσει ένταλμα για τη σύλληψή του

Άρτας και είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, διατηρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ερωτική σχέση με μια 35χρονη. Το… μεγάλο λάθος του ήταν να υποσχεθεί στην 35χρονη ότι θα χωρίσει προκειμένου να ανέβουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας. Απηυδισμένη από τις συνεχείς δικαιολογίες που της προέβαλε, η σύντροφος του 45χρονου, του ζήτησε να συναντηθούν

στην ερωτική τους φωλιά, ένα κεντρικό ξενοδοχείο της Άρτας. Εκεί, η 35χρονη πήρε την εκδίκησή της… Την ώρα που βρίσκονταν γυμνοί στο κρεβάτι, τον αιφνιδίασε, δαγκώνοντάς τον στα γεννητικά του όργανα. Η μανία της γυναίκας ήταν τέτοια, που κατάφερε να του κόψει τον ένα όρχι και να τραυματίσει σοβαρά τον άλλο. Τις κραυγές του 45χρονου, που σφάδαζε στους πόνους άκουσαν οι υπάλ-

ληλοι του ξενοδοχείου, που εισέβαλαν στο δωμάτιο και είδαν τον άνδρα σε μια λίμνη αίματος. Η σύντροφός του ήταν ξαπλωμένη δίπλα του και με χαρακτηριστική απάθεια παρακολουθούσε το μαρτύριό του. Ο 45χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

[ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ] Ένας οδηγός ταξί τραυματίστηκε σοβαρά, τα ξημερώματα, όταν ένας αστυνομικός τον καταδίωξε στα ΚΤΕΛ Κηφισού. Ο 38χρονος οδηγός, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, διένυσε πεζός μια απόσταση 300 μέτρων, με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα στην προσπάθεια του αυτή, να παρασυρθεί από διερχόμενο ΙΧ. Σύμφωνα με συναδέλφους του οδηγού, ο αστυνομικός που τον καταδίωξε κρατούσε όπλο. Σημειώνεται ότι πριν από μια εβδομάδα του είχε αφαιρεθεί η άδεια λόγω τροχαίας παράβασης. Για την εξακρίβωση των γεγονότων του περιστατικού, διατάχθηκε ΕΔΕ. «Δεν περίμενα ποτέ να φτάσουμε στο σημείο η ‘κριτική’ εντός του Κοινοβουλίου να στηρίζεται σε ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα. Ιδίως μάλιστα όταν έχουν τεθεί ξανά και απαντηθεί» απάντησε ο Γιώργος Σουφλιάς στην κριτική που άσκησε την προηγούμενη ημέρα από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος για απουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ από τα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ αρμοδιότητάς τους. Ο κ. Σουφλιάς, αφού σημειώνει ότι «δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να μιλώ για θέματα υγείας» αποδίδει την απουσία του σε σοβαρό πρόβλημα ακοής, που δημιουργεί πρακτικά προβλήματα στην παρακολούθηση των συνεδριάσεων καθώς και στη συμβουλή των γιατρών να αποφεύγει τα αεροπορικά ταξίδια «πολύ περισσότερο τα μακρινά». Σε 145.291.210,85 ευρώ υπολογίζονται τα αδιάθετα κονδύλια στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, απ’ όπου χρηματοδοτούνται οι εργασίες αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Πέτρος Μολυβιάτης, από τα 205.297.228,89 ευρώ που συγκεντρώθηκαν στο Ταμείο, από 92.000 δωρητές, έχουν δαπανηθεί 60.006.018,04 ευρώ. Περί τα 45 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την ανακατασκευή ή επισκευή σπιτιών και 15 εκατ. ευρώ για την κάλυψη άλλων εκτάκτων αναγκών (προμήθεια ζωοτροφών, αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα). Αυτήν την περίοδο ανακατασκευάζονται ή επισκευάζονται 788 σπίτια στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Ζήστε το διαφορετικό, γνωρίστε την ανατολή !

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

αναχώρηση και για εργαζόμενους 27/2 βράδυ έως 2/3 4 ημέρες (2 νύχτες). ξεν/χείο 4* με πρωινό στην πλατεία ΤΑΞΙΜ και πλήρης ξενάγηση ακόμη… με αναχώρηση πούλμαν από ΒΟΛΟ για: ΠΡΑΓΑ 4ημ. - ΠΑΡΙΣΙ 4ημ. - ΡΩΜΗ 4ημ. και… ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ με το ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ “PASIPHAE PALACE” ΤΗΣ MINOAN LINES. 19 ΕΩΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ Α. & Κ. ΣΠΥΡΟΥ Ο.Ε.

Ξυλεία για: Οικοδόμους Ξυλουργούς Στέγες - Χαγιάτια επενδύσεις - Πατώματα

15

ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΘΡΑΣ

ΣΠΥΡΟΥ

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Χατζηπέτρου - Νικολαϊδη, Πεδίο Αρεως Τηλ.: 24210 65682, 24210 60434 ΕΚΘΕΣΗ: Μαυροκορδάτου 8 - Τηλ.: 24210 23494

Εργοφυσιολογία – Διατροφή

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 193 (ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ), ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 2421078120 & 6972608463

Λ. ΑΘΗΝΩΝ

ΠΟΤΑΜΙ

Συνολικά καλούνται 50 άτομα

ΜΑΡΙΑ ΛΥΚΟΜΗΤΡΟΥ Μ.Sc. Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης

Αλωπεκής 24, Αθήνα 10675, Τηλ/Fax: +30 210 7299 353 Γκλαβάνη 44 & Ερμού, Βόλος 38221, Τηλ/Fax: +30 24210 21086 Κινητό : 6977 300 007

Email : marialik@hol.gr


16 OIK:Layout 1 12/2/2009 10:55 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

4.202,24 -0,76

XETRA DAX [12/2]

4.407,56 -2,70

CAC 40 [12/2]

2.964,34 -2,09

SWISS MARKET IND [12/2]

5.106,67 -0,33

DJ INDU AVERAGE [12/2]

7.836,63 -1,30

O γενικός δείκτης έκλεισε στις

NASDAQ COMPOSITE [12/2] 1.526,92 -0,23

1.729,41 μονάδες

S&P 500 INDEX [12/2]

90

104

HANG SENG INDEX [12/2]

63

NIKKEI 225 [12/2]

Επιστολή στον Γ. Παπαθανασίου

Ζητούν μείωση φόρων και «αποθεματικό μισθοδοσίας» Μείωση φορολογικών συντελεστών για όσες επιχειρήσεις δεν προχωρήσουν σε απολύσεις ή διατηρήσουν τον μέσο αριθμό των εργαζομένων τους, προτείνει η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με επιστολή της στον υπουργό Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου. Παράλληλα, ζητεί επιδότηση ή μείωση εργοδοτικών εισφορών υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις και πλήρη φορολογική απαλλαγή της αποζημίωσης των απολυμένων, ώστε να διατηρήσουν την αγοραστική τους δύναμη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εναλλακτικά, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, εισηγείται τη δημιουργία αφορολόγητου αποθεματικού των επιχει-

ρήσεων, με στόχο τη διευκόλυνση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, για όσους εργοδότες δεν κάνουν απολύσεις ή διατηρήσουν τον μέσο όρο στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν. Στην επιστολή του, ο κ. Μπακατσέλος επισημαίνει ότι «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να αποφευχθεί μια γενικευμένη υποχώρηση της απασχόλησης με την πραγματοποίηση μαζικών απολύσεων, κάτι που θα επιβάρυνε ακόμη περαιτέρω την εμπιστοσύνη των καταναλωτών». Ο ίδιος τονίζει ότι «είναι χρήσιμο και απαραίτητο να θεσμοθετηθούν μέτρα που θα επιτρέψουν τη διατήρηση θέσεων εργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δίχως όμως να υποθηκεύουν τη βιωσιμότητά τους και την παρουσία τους στην αγορά».

822,74 -1,32 13.228,30 -2,30 7.705,36 -3,03

Συνεργασία ΣΕΒ -ΓΣΕΕ απέναντι στην κρίση «Μπλόκο στην ανεργία από τις δυνάμεις της εργασίας» είναι ο στόχος που θέτει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, προτείνοντας συνάντηση των κοινωνικών εταίρων την επόμενη εβδομάδα. Ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση της ΓΣΕΕ, ο κ. Δασκαλόπουλος υπογραμμίζει την ανάγκη για κοινές προτάσεις και δράσεις των κοινωνικών εταίρων στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκτιμά ότι η οικονομική κρίση στη χώρα μας θα ενταθεί τους επόμενους μήνες και ότι το φάσμα της διόγκωσης της ανεργίας είναι υπαρκτό, σε μία πρωτόγνωρα αβέβαιη εποχή, όπως χαρακτηρίζει την τρέχουσα συγκυρία. Στην επιστολή της, η ΓΣΕΕ τόνιζε ότι σε αυτή την περίοδο, εργοδότες και εργαζόμενοι ανταγωνιστές πρέπει να παρέμβουν αποφασιστικά, «για να πρυτανεύσει η σύνεση» και από κοινού να αναζητηθούν οι ενδεδειγμένες πολιτικές, που θα θωρακίσουν τη χώρα από τις συνέπειες της κρίσης.

INTRAKAT (KO) CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ (ΚΟ) BETANET (ΚΟ) ΑΤΤΙ - ΚΑΤ (ΚΟ) ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Ι. & ΥΙΟΣ (ΚΑ) ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤ/ΓΙΑ (ΚΟ) ΚΑΤΣΕΛΗ Χ. ΥΙΟΙ (ΚΟ) ΚΛΩΝΑΤΕΞ (ΚΟ) CPI (ΚΟ) ΖΗΝΩΝ (ΚΟ)

μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούσε πάγιο αίτημα των τραπεζών ώστε να επιτύχει το πρόγραμμα του Ταμείου. Ως σήμερα όταν μέσω αυτού του προγράμματος η επισφάλεια της συνολικής δανειοδότησης μιας τράπεζας στις επιχειρήσεις έφθανε το 12%, το ΤΕΜΠΜΕ διέκοπτε τη συνεργασία του με την τράπεζα, αλλά έπαυε να εγγυάται ακόμη και αυτό το 12%. Αυτή η ρύθμιση έκανε τις τράπε-

Περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες προβλέπει η Alpha Bank Η νέα μεγάλη πτώση του πληθωρισμού στο 1,8% τον Ιανουάριο του 2009, θέτει τις βάσεις για μεγαλύτερη πτώση του στους επόμενους μήνες, όπου αναμένεται να μειωθεί στο 1,3% έως τον Ιούλιο του 2009, σύμφωνα

με εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank. Στη συνέχεια, επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας, εκτιμάται αύξησή του στους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, με τον μέσο πληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 1,8% το

Γραφείο Τελετών

Ν. ΓΚΛΑΒΑΤΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ Η προσωπική μας εμπειρία στο χώρο της εργασίας μπορεί να σας εγγυηθεί την ποιότητα και την αποπεράτωση της τελετής στις χαμηλότερες τιμές

ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΡΩΝ ΔΩΡΕΑΝ Για το δικό σας καλό αποφύγετε τους μεσάζοντες Αναλήψεως – Μεταμορφώσεως Τηλ. 24210 52702 Κιν. 6977502561

ζες εξαιρετικά απρόθυμες να χορηγήσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, εκτιμώντας ότι μέσα στην κρίση δεν έχουν την «πολυτέλεια» να αναλάβουν τέτοιο ρίσκο, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα εγγυοδοσίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Με τη ρύθμιση που συμφωνήθηκε χθες μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών παρέχεται η δυνατότητα στην τράπεζα να σταματά τη χρηματοδότηση όταν η επισφάλεια φθάνει στο 7% και το ΤΕΜΠΜΕ θα καλύπτει πλέον το δάνειο που δεν εξυπηρετείται απέναντι στην τράπεζα.

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή

2009, από 4,2% το 2008. Οι αναλυτές της Alpha Bank αναφέρουν επίσης ότι επιταχύνθηκε η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο του 2008, με πτώση της παραγωγής της μεταποιητικής βιομηχανίας το 2008 κατά -4,2%, έναντι αύξησής της κατά 1,8% το 2007. Η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά και τον τομέα της μεταποιητικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, με επιπρόσθετη αρνητική επίπτωση να προκύπτει από το ισχυρό ευρώ, ιδιαίτερα έως τον Ιούλιο του 2008 και την μεγάλη αύξηση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στην Ελλάδα. Η βιομηχανική παραγωγή επηρεάζεται αρνητικά και από τη σημαντική πτώση των επενδύσεων σε οικοδομές (2008: -25%), όπως προκύπτει από τη μεγάλη πτώση του όγκου της οικοδομικής δραστηριότητας με βάση τις άδειες οικοδομών τα τελευταία δύο έτη, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.

16

Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

Αυξήθηκαν το 2008 οι καταγγελίες και τα παράπονα των καταναλωτών Στο «στόχαστρο» των καταναλωτών βρέθηκαν το 2008 κυρίως τα συμβόλαια χρονομεριστικής μίσθωσης, οι αεροπορικές εταιρείες και οι συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδος που κατέγραψε αύξηση των καταγγελιών και παραπόνων το 2008. Τα προβλήματα με συμβόλαια χρονομεριστικής μίσθωσης εμφανίζονται σε 108 καταγεγραμμένες υποθέσεις όπου την πρωτιά έχουν οι Νορβηγοί καταναλωτές με 21 καταγγελίες και ακολουθούν οι Βέλγοι με 19, εναντίον ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται προβλήματα σχετικά με τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών πτήσεων με 79 συνολικά καταγγελίες από τις οποίες 13 απευθύνονται προς ιταλικές αεροπορικές εταιρείες και 12 προς Ισπανικές. Τέλος στην τρίτη θέση είναι τα προβλήματα σχετικά με συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου με συνολικά 38 υποθέσεις από τις οποίες οι περισσότερες (11) προέρχονται από Έλληνες καταναλωτές προς εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας.

1,28220

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,49270

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,90080

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

116,18000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,42290

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

90,61000

Στο 7,8% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2008, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Επισήμως, οι άνεργοι ανήλθαν σε 384.988 άτομα. Ο αριθμός των ανέργων μειωνόταν σταθερά μεταξύ του 2004 και του 2007 και άρχισε να εμφανίζει αύξηση τον περασμένο Νοέμβριο. Το ποσοστό μείωσης των ανέργων μεταξύ Νοεμβρίου 2004 και Νοεμβρίου 2005 ήταν 5,5%. Μεταξύ Νοεμβρίου 2005 και Νοεμβρίου 2006 εμφανίζεται μείωση του αριθμού των ανέργων κατά 8% ενώ μεταξύ Νοεμβρίου 2006 και Νοεμβρίου 2007 η μείωση ήταν 16,5%. Μεταξύ Νοεμβρίου 2007 και Νοεμβρίου 2008, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 3,1%. Τον Οκτώβριο του 2008, το ποσοστό ανεργίας ήταν 7,4%. Το Νοέμβριο του 2007, είχε διαμορφωθεί στο 7,6%. Στην ευρωζώνη, η ανεργία ανήλθε στο 7,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Στις ηλικίες 15-24 ετών η ανεργία διαμορφώθηκε στο 22,4% το Νοέμβριο και στις ηλικίες 25-34 στο 10,3%. Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες διαμορφώθηκε στο 11,6% και στους άνδρες στο 5,2%. Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες της χώρας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, όπου ανήλθε στο 14,5% και ακολουθούν η δυτική Ελλάδα (11,2%) και η Θεσσαλία (9,9%). Το μικρότερο ποσοστό ανεργίας είναι στο νότιο Αιγαίο (5,4%). Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της απασχόλησης το 2009, κυρίως στους τομείς που στήριξαν την ισχυρή επέκταση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως η οικοδομή, ο τουρισμός και η ναυτιλία.

Αλλαγή όρου για τις εγγυήσεις των δανείων από το ΤΕΜΠΜΕ τις επιχειρήσεις δάνεια φθάσουν στο 7% του συνόλου των δανείων που έχει χορηγήσει μια τράπεζα με εγγυοδοσία του Ταμείου, τότε θα διακόπτεται μεν η συνεργασία με το ΤΕΜΠΜΕ, αλλά θα καλύπτονται τα δάνεια». Παράλληλα, επισήμανε ότι άλλες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, όπως επιδότηση επιτοκίων, δεν τις συζητάμε». Αυτή η αλλαγή στις δανειοδοτήσεις του ΤΕΜΠΜΕ προς τις μικρο-

ΝΟΜΙΣΜΑ

Στο 7,8% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2008

Συμφωνία Χατζηδάκη - τραπεζιτών

Την τροποποίηση του επίμαχου όρου που αφορούσε στη διακοπή της συνεργασίας του ΤΕΜΠΜΕ με τις τράπεζες όταν οι επισφάλειες έφθαναν το 12% ανακοίνωσε ο Κ.Χατζηδάκης. Οι τράπεζες έχουν πια τη δυνατότητα να σταματούν τη χρηματοδότηση όταν η επισφάλεια φθάνει στο 7% και τα δάνεια θα καλύπτονται από το ΤΕΜΠΜΕ. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης: «Όταν τα μη εξυπηρετούμενα από

+17,95 +16,54 +14,29 +13,33 +11,11 -11,11 -10,00 -8,33 -8,33 -7,56

Ισοτιμιες

0,86%

ΛΟΝΔΙΝΟ [12/2]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία

[ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Στο 2,3% περίπου επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Στο τρίτο τρίμηνο, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ είχε διαμορφωθεί στο 3,1%. «Η ελληνική οικονομία φαίνεται να χάνει δυναμική [...] καθώς οι επενδύσεις συνεχίζουν να μειώνονται με υψηλό ρυθμό» είπε ο Νίκος Μαγγίνας, οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας. «Η καθαρή εξωτερική ζήτηση συνεχίζει να συνεισφέρει θετικά στην οικονομική δραστηριότητα, αντικατοπτρίζοντας τη σημαντική μείωση των εισαγωγών που υπεραντιστάθμισε τη μείωση των εξαγωγών». Στα όρια του κραχ βρίσκεται η οικοδομή, λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται σημαντικό πλήγμα στους κατ’ εξοχήν συναλλαγματοφόρους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού. Πτώση-ρεκόρ σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2008, καταδεικνύοντας επιδείνωση της ύφεσης και αυξάνοντας τις πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ μέσα στο Μάρτιο. Συγκεκριμένα, τοπ βιομηχανικό προϊόν μειώθηκε κατά 2,6%, σε μηνιαία βάση, και κατά 12%, σε ετήσια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στην ιστορία της εν λόγω έρευνας. Σε περικοπές προσωπικού που θα φτάσουν τους 11.000 εργαζόμενους διεθνώς, λόγω της πτωτικής πορείας των ηχοσυστημάτων αυτοκινήτων και των τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης. Ο ιαπωνικός όμιλος θα αποσυρθεί επίσης από τη ζημιογόνα γι’ αυτή αγορά των τηλεοράσεων plasma. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικολάου Δένδια, αυξάνεται στα 30.000 ευρώ το κατώτατο όριο για την προσωποκράτηση λόγω μη καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ ιδιωτών, αντί για το ποσό των 1.500 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αναπροσαρμογή γίνεται αφενός διότι πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας, κατά συνταγματική επιταγή, είναι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, πυρήνας της οποίας είναι η προσωπική ελευθερία, αφετέρου δε διότι, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αρκετοί πολίτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προσωρινές δυσχέρειες για την έγκαιρη εξόφληση των οφειλών τους. Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ μπορεί να «πέσει» σε επίπεδα κοντά στο μηδέν και αυτό σημαίνει ότι, πιθανόν να κριθεί αναγκαία η μείωση των επιτοκίων για τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών. Τα παραπάνω δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, σηματοδοτώντας ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια, τον επόμενο μήνα, σε ποσοστά ρεκόρ.


17 ΤΕΧΝ:Layout 1 12/2/2009 9:12 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

τεχνολογία

Nokia: επεκτείνει τη σειρά XpressMusic με το νέο Nokia 5630 XpressMusic Το Nokia 5630 XpressMusic είναι ένα νέο εξαιρετικά λεπτό κινητό μουσικό κινητό, βασισμένο στην πλατφόρμα S60, το οποίο προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας, επιτρέποντας στους χρήστες του να παίζουν αρχεία μουσικής, βίντεο και παιχνίδια καθώς επίσης και να μοιράζονται περιεχόμενο, με τρόπο εύκολο και γρήγορο. Το 5630 XpressMusic της Nokia διαθέτει ένα music player παγκόσμιας κλάσης που εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα ήχου, επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε μουσική και βίντεο on the go μέσω ειδικών πλήκτρων. Επιπλέον το πακέτο δια-

θέτει ό,τι είναι απαραίτητο για την απόλαυση της μουσικής, όπως μνήμη χωρητικότητας 4GB για την αποθήκευση έως και 3000 τραγουδιών, codecs που υποστηρίζουν όλα τα κύρια formats ψηφιακής μουσικής, καθώς και μία υποδοχή των 3.5 mm για σήμα AV. Με το πρωτοποριακό εργαλείο φωνητικού ελέγχου «Say and Play» της Nokia, οι χρήστες δεν χρειάζονται τίποτε περισσότερο από το να πουν απλώς το όνομα του αγαπημένου τους καλλιτέχνη ή τραγουδιού για να το ακούσουν να παίζεται αυτόματα από το κινητό τους.

Κινητό τηλέφωνο για παιδιά 3 ετών Από φέτος την άνοιξη ακόμα και τα τρίχρονα θα μπορούν να έχουν το δικό τους κινητό τηλέφωνο για να μάθουν να γράφουν sms και e-mail. Μην ανησυχούν οι γονείς όμως, μιας και πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι χωρίς συνδεσιμότητα, δηλαδή χωρίς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των πραγματικών τηλεφώνων. Η εταιρία Leap Frog από την Καλιφόρνια, που ειδικεύεται στον τομέα των εκπαιδευτικών

παιχνιδιών για παιδιά, θα κυκλοφορήσει το «Text&Learn» και η τιμή του υπολογίζεται στα 22 ευρώ.

Ρολόγια ακριβείας … 2 δισ. ετών Επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν μία νέα γενιά ρολογιών που δε θα χάνουν ούτε δευτερόλεπτο για σχεδόν 2 δισεκατομμύρια χρόνια. Οι νέες συσκευές είναι γνωστές ως οπτικά ρολόγια, επειδή διαθέτουν ειδικά λέιζερ που «κοιτάνε» και μετράνε τη συχνότητα με την οποία τα ηλεκτρόνια των ατόμων δονούνται. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να διαιρούν το χρόνο σε απίστευτα μικρά διαστήματα. Είναι τόσο εξελιγμένα, που θα επιτρέπουν στους δορυφόρους να παρακολουθούν την κίνηση των αντικειμένων με ακρίβεια ενός μέτρου. Οι συσκευές GPS λαμβάνουν σήματα μικροκυμάτων που στέλνουν οι δορυφόροι και μετρώντας το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσουν αυτά, μπορούν να δώσουν το στίγμα ενός αντικειμένου στη γη με ακρίβεια 10 μέτρων. Αυτό ίσως να κάνει πια δυνατή την κατασκευή συστημάτων αυτόματου πιλότου που να μπορούν να προσγειώσουν ένα αεροπλάνο χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Για να κάνετε πάντως μια πρόχειρη σύγκριση, σκεφτείτε ότι τα ρολόγια χειρός χάνουν κατά μέσο όρο 15 δευτερόλεπτα το μήνα.

Ο στόχος του «μίνι» κινητού, σύμφωνα με την εταιρία, είναι να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να νιώσουν οικειότητα με τις νέες τεχνολογίες αλλά και να μάθουν το αλφάβητο. Γι’αυτό το λόγο, κυρίως, το πληκτρολόγιο της συσκευής είναι σε μορφή «qwerty» δηλαδή ένα κουμπί για κάθε γράμμα, όπως στους υπολογιστές και όχι σε μορφή «Fast Finger Keyboards» που χρησιμοποιούν όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Κινητό τηλέφωνο... κοριός Τι θα λέγατε αν φίλοι και γνωστοί ήξεραν που βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή και φυσικά είχατε κι εσείς τη δυνατότητα να γνωρίζετε κάτι τέτοιο για εκείνους Κι όμως, το απλό πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σας τηλέφωνο είναι αρκετό. Κι όλα αυτά με την βοήθεια της Google. Αν στη διαδικτυακή εποχή έχουν καταργηθεί τα γεωγραφικά σύνορα, τότε η γεωγραφία ή ακόμα καλύτερα η τοπογραφία, δεν αφήνει ασυγκίνητες τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών. Η τελευταία πρόταση της αγοράς λέγεται Google Latitude. Ο ενδιαφερόμενος χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει έναν λογαριασμό στην υπηρεσία και στη συνέχεια να επιλέξει αυτούς που θέλει να γνωρίζουν που βρίσκεται από τις επαφές στο Gmail. Η μετάδοση της συγκεκριμένης πληροφορίας γίνεται μέσω GPS, κεραιών κινητής τηλεφωνίας ή ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η λειτουργία του άρχισε χθες σε 27 χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

17

Οnline διαδραστική εμπειρία Ένα βραβευμένο website, φτιαγμένο με ευρηματικότητα από τον χαρισματικό Designer και Art Director Grzegorz Kozakiewicz. Ο καλλιτέχνης θεωρεί ότι η μάχη των συμβατικών με τα ψηφιακά μέσα δεν έχει τέλος, και ότι οι καλύτερες δημιουργίες γίνονται μέσα από τον συνδυασμό τους. Για να το αναδείξει αυτό έφτιαξε το παιχνίδι Pencil Rebel. Χρησιμοποίησε χειροποίητες μακέτες από πλαστελίνη, χαρτόνια, κόλλα, σπίρτα, σκίτσα, μικροαντικείμενα κ.α., και με χρήση της τεχνολογίας flash και της ψηφιακής φωτογραφίας, τις μεταμόρφωσε σε μια μοναδική online διαδραστική εμπειρία. Info : http://www.pencilrebel.com

Εναλλακτική επιφάνεια εργασίας Λειτουργεί ως εναλλακτική επιφάνεια εργασίας που μιμείται σε εμφάνιση και λειτουργικότητα το desktop του Η/Υ. Το desktoptwo εμφανίζεται σε οποιονδήποτε φυλλομετρητή (browser) και είναι προσβάσιμο από κάθε σημείο και συσκευή που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, ακόμα και από κινητό. Προσφέρει διάφορες χρήσιμες εφαρμογές όπως Ημερολόγιο, Επαφές, Σημειώσεις, Άμεσα μηνύματα (IM), RSS Reader, Email, Live chat κ.α. Διαθέτει επίσης MP3 player, πρόγραμμα για να φτιάξετε το δικό σας blog και εφαρμογή διαχείρισης bookmarks. Ως πλατφόρμα ανοιχτής αρχιτεκτονικής εξελίσσεται, μέσα από το sapodesk, την κοινότητα ανάπτυξης και υποστήριξης του desktoptwo, στην οποία συμμετέχουν όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα εργαλεία και εφαρμογές ή να μεταφράσουν στη γλώσσα τους όσα ήδη υπάρχουν. Info : http://www.desktoptwo.com

Χρησιμοποιήστε 1 πληκτρολόγιο/ποντίκι σε πολλούς Η/Υ Μια εφαρμογή για Windows που σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο πληκτρολόγιο/ποντίκι για τον έλεγχο πολλών Η/Υ. Τα συστήματα θα πρέπει να βρίσκονται συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο. Το Input Director διατίθεται δωρεάν για μη εμπορική χρήση. Αρκεί μόνο το πάτημα κάποιου πλήκτρου ή συνδυασμού (hotkey), για να αλλάξετε υπολογιστή, κάτι που μπορεί να γίνει και με μετακίνηση του κέρσορα σε προκαθορισμένο σημείο στην οθόνη, όπως ακριβώς και στα συστήματα που χρησιμοποιούν περισσότερες από μία οθόνες. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης τη χρήση κοινής προσωρινής μνήμης (clipboard) ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία και πληροφορίες από ένα σύστημα σε άλλο. Info : http://www.inputdirector.com/


18 TV:Layout 1 12/2/2009 9:11 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:00 ΤΣΙΠ ΚΑΙ ΝΤΕΗΛ – ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ 08:30 ΝΤΑΡΚΓΟΥΙΝΓΚ ΝΤΑΚ 09:00 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΪΝΣΤΑΙΝ 09:30 ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΙΝΙ 10:00 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 11:00 Ο ΗΛΙΟΣ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΠΑΝΤΑ 12:00 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 14:30 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 15:00 ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠΣ 15:30 ΤΙΜΟ ΣΑΠΡΙΜΟ 16:00 ΧΑΝΑ ΜΟΝΤΑΝΑ 16:30 ΖΑΚ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 17:00 ΤΣΙΚΙΤΙΤΑΣ 18:00 Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ 19:00 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 20:00 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ 21:00 Ο ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΩΤΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ 05.30 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 10.00 ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.50 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 14.45 ΑΚΡΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΝ 15.45 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ 17.40 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ17.45 ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ 18.50 ΜΕ ΑΓΑΠΗ 19.00 ΛΟΛΑ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ 10ΧΡΟΝΟ; 22.00 Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 23.00 LOST 01.00 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 01.15 ΜΕ ΑΓΑΠΗ0 01.30 40 ΚΥΜΑΤΑ 02.30 ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 03.30 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.00 MOBILE FUN 04.30 ΛΙΦΤΙΝΓΚ 05:45 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ 10:00 ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ 13:00 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 15:30 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 16:00 ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ 17:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17:15 ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ 19:00 FATUS OLUS 20:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 AMERICAN PIE 23:00 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΕΜΕΝΕΣ 01:15 ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ 01:30 TWO AND A HALF MEN 02.15 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 03.15 Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ 04.15 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 04.30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 05:45 Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ 06:15

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

ΜΟΥΤΣΑ ΛΟΥΤΣΑ 06:45ΠΟΚΕΜΟΝ 07:15 DUCK DODGERS 07:45 ΠΡΩΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ 10:00 ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ 11:00 ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 14:00 * SUPER STAR * 16:45 - ΜΠΟΡΩ -18:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 18:45 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21:00 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 22:45 KILL BILL: VOLUME 101:00 NIP TUCK 02:00 THE DEAD ZONE 2 03:00 ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 03:15 Η ΑΙΩΝΙΑ ΛΙΑΚΑΔΑ ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΥΑΛΟΥ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 17:00 ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 18:00ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ 20:45 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 21:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:30 ΑΠΟΨΕΙΣ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:45 “Ο,ΤΙ ΦΑΜΕ, Ο,ΤΙ ΠΙΟΥΜΕ..” 1:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ (Ε) 3:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 05:45 ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 10:00 ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:00 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:15 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΑ 20:00 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22:00 Ο ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ 00:00 ΣΤΑ ΑΚΡΑ 05:30 ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ 06:30 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA 10:00 ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 12:50 ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ 14:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15:00 ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 16:10 ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ 17:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:30 FIFTY FIFTY 18:10 ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΥΟ ΖΩΕΣ 19:00 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 22:00 ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ 23:00 ΧΑΡΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ 00:50 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 01:30 WORLD POKER TOUR

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

Ταλιατέλες σε σάλτσα κρέμας με σπαράγγια

02:30 ΕΡΩΤΑΣ...ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 04:30 TELEMARKETING 04:40 TELEMARKETING 04:50 TELEMARKETING

Υλικά 1 βάζο σπαράγγια σε νερό 150 ml. κρέμα γάλακτος 2 σκελίδες σκόρδο 50 γρ. φλοίδες παρμεζάνας 250 γρ. ταλιατέλες Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

06:45 ΧΑΪΝΤΙ 07:15 ΑΡΘΟΥΡ 07:30 TOTALLY SPIES 08:00 HARVEY TOONS 08:15 ΦΡΑΝΚΛΙΝ 08:30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 09:15 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 09:55 Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ 12:35 ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ 15:45 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ 16:10 SHOWBIZ NEWS 17:10 ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ 18:45 ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20:55 AUTO ALTER 21:00 ΜΠΕΤΟΒΕΝ 4 23:00 ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ 02:00 AUTO ALTER 02:15 Ο ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΑΜΠΙΡ 04:15 ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ: Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑ

Εκτέλεση Στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στα τρία. Σ΄ένα μικρό τηγάνι βράζουμε την κρέμα με το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα σπαράγγια, λίγο αλάτι και την μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

[ΖΩΔΙΑ] Κριός Ασχοληθείτε με την οικογένεια σας και το ταίρι σας τις ημέρες αυτές. Οργανώστε οικογενειακές εκδρομές και ταξίδια. Περάστε όμορφες στιγμές μαζί.

07:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 0 8 : 0 0 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 09:00 ΜΑΖΙ 10:30 ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 15:00 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 17:00 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:30 ΟΚ 21:00 EIΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 23:30 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 01:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 02:00 ΜΥ SPACE

Οι επόμενες ημέρες είναι και οι πιο κατάλληλες για να ξεκαθαρίσετε θέματα που σας απασχολούν. Κινηθείτε με πιο καθαρό μυαλό αλλά και μαχητικότητα.

Δίδυμοι Οι δημιουργικές ασχολίες με τους αγαπημένους σας ευνοούνται αυτή τη περίοδο. Περάστε τον ελεύθερο σας χρόνο ευχάριστα και διασκεδάζοντας.

Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

Η διασκέδαση κυριαρχεί στη ζωή σας αυτή την περίοδο. Περάστε ευχάριστα τον χρόνο σας με τους δικούς σας και με τους φίλους σας.

Δείξτε κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγαπημένοι σας και δώστε συμβουλές. Σταθείτε στο πλευρό όσων σας χρειάζονται.

Σκορπιός Στις σχέσεις σας επικρατεί η ευτυχία τις μέρες αυτές. Αφιερώστε χρόνο στο σύντροφο και στα παιδιά σας αν έχετε και ζήστε όμορφες μοναδικές στιγμές.

Ο φοβητσιάρης Μια μέρα τα παιδιά στο σχολείο μιλούσαν για τους πατεράδες τους. - Ο πατέρας μου, λέει ο Γιωργάκης όταν ήταν στον στρατό σκότωσε 5 εχθρούς με γυμνά χέρια. - Ο πατέρας μου, λέει η Ελενίτσα, μία φορά μπήκε σε ένα κτίριο που καιγόταν για να σώσει ένα παιδάκι! Μόνο ο Νικολάκης φαινόταν να ντρέπεται. - Νικολάκη, γιατί δεν λες και εσύ για τον πατέρα σου; τον ρωτά η δασκάλα. - Γιατί εμένα ο πατέρας μου είναι φοβητσιάρης! - Γιατί το λες αυτό παιδί μου; - Να, φοβάται τόσο πολύ, που όσες φορές λείπει το βράδυ η μάνα μου από το σπίτι, ο πατέρας μου πηγαίνει και κοιμάται δίπλα, στην γειτόνισσα!

18

Αιγόκερως Η περίοδος χαρακτηρίζεται από έντονες στιγμές κοινωνικότητας και με διασκέδαση . Αν αντιμετωπίσετε δυσκολίες, η τύχη απαιτεί να κινηθείτε δυναμικά.

Ζυγός

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ]

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

Μην μένετε συνεχώς κλεισμένοι στο σπίτι σας. Μην αρνηθείτε προσκλήσεις για ένα ταξίδι ή μια εκδρομή τις επόμενες ημέρες. Ζήστε την ζωή σας.

Παρθένος

Καρκίνος Περάστε τις ημέρες αυτές με τους δικούς σας και με τους φίλους σας. Βρείτε χρόνο για το ταίρι σας. Χαιρετήστε το αύριο με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Τοξότης

Περάστε τις ημέρες αυτές, θέτοντας στόχους για το μέλλον. Η Αφροδίτη σας δίνει τύχη σε όλους τους τομείς της ζωής και της καθημερινότητας σας.

Ταύρος

06.00 BBC LIVE 06.30 ECO NEWS (E) 06.45 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ (E) 07.00 BBC@ΣΚΑΪ 09.00 ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 10.00 ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ (E) 11.00 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ (Ε) 11.45 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ (Ε) 12.00 ΤΑ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ 12.30 ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ 13.00 THE OPRAH WINFREY SHOW 14.00 TOP CHEF 15.00 ΝΤΑΝΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 15.55 ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ 16.00 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 17.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 17.15 ECO NEWS 17.30 ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ 18.00 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ TAKΕΣΙ 18.30 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 19.15 SO REAL, IT’S UNREAL 19.45 PLANET NEWS 20.45 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ 21.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 21.45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2009 22.00 ΘΥΕΛΛΑ ΦΩΤΙΑΣ 23.00 ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 24.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 00.05 ΚΡΑ 00.15 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ MEDIA 01.15 ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 02.15 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383

Λέων

Υδροχόος Συνεργασίες που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες χρειάζονται υπευθυνότητα. Διάφορες αντιθέσεις διευθετούνται με τον καλύτερο τρόπο και άμεσα.

Ιχθείς Δύσκολα θα σας δοθούν εγγυήσεις για ένα καλύτερο αύριο. Γεγονότα διαψεύδουν προσδοκίες. Μην παίρνετε πρωτοβουλίες για θέματα που δεν σας αφορούν.

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ] 22 σκυλιά σε ένα αμάξι Μία γυναίκα στο Πότσμπορο του Τέξας δεν ήθελε με τίποτα να χάσει τα 22 σκυλιά της και έτσι αποφάσισε να κλειδωθεί στο αυτοκίνητο μαζί τους. Όταν ο δικαστικός επιμελητής την επισκέφτηκε, το πρωί της Δευτέρας, για να της επιδώσει ένταλμα κατάσχεσης, εκείνη τα έβαλε στο αμάξι και δεν έβγαινε. Τους είχε ένα δοχείο με νερό, κουβέρτες και φαγητό. Όταν τε-

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας. Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας : ΜΑΣΤΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ JET OIL Ιάσονος 138, ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΟ Αλυκές, ΤΖΕΚΑΣ ΑΦΟΙ SHELL Αγ. Δημητρίου 56, ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡ Ελ. Βενιζέλου, ΚΟΠΑΝΟΣ Α&Β ΒΡ Λαρίσης 202, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ AVIN Λαρίσης 196 , ** ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΚΟ Λαρίσης 216.

λείωσε το περιστατικό, οι Αρχές είπαν ότι το όχημα ήταν γεμάτο ούρα και κόπρανα. Τα επίπεδα αμμωνίας μέσα στο αμάξι είχαν φτάσει τέτοιο βαθμό, που ήταν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Η ιδιοκτήτρια δεν αντιμετωπίζει τελικά καμία ποινή και τα σκυλιά πήγαν σε ένα καταφύγιο ζώων, μέχρι να βρεθούν νέοι ιδιοκτήτες για να τα φροντίσουν.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Αρβανίτου – Αδαμάκη Ελένη 2ας Νοεμβρίου 83 – Γάτσου τηλ. 24210 35092, Παπαιωάννου - Κόκκαλη Χριστίνα Περραιβού 39 (Μεταξύ Γαζή – Γαλλίας) τηλ. 24210 35598, Νικολόπουλος Αθανάσιος (Κληρονόμοι) Κ. Καρτάλη 192 (Ρήγα Φεραίου) τηλ. 24210 47859 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Τζιαμτζή – Κοντου Συνοδή Ερμού – Κοραή τηλ. 24210 23320 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Παπαδοπούλου Κωνσταντία Λεωφ. Ειρήνης τηλ. 24210 60038.


19 politismos:Layout 1 12/2/2009 10:22 μμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

πολιτισμός

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου Μουσική παράσταση Μία μοναδική μουσική παράσταση, με τίτλο «Επειδή σ’ αγαπώ», με τη Σύλβια Τσιμπανάκου, το Γιάννη Καραλάκο και το φωνητικό σύνολο Voice & Voices, διοργανώνει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009, στις 8,00 το βράδυ, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Συμμετέχουν οι μουσικοί : Έφη Πολυχρονίδου – πιάνο, Davide Durjava – κιθάρα, Δημήτρης Κουσιόπουλος – φλάουτο, Κατερίνα Βασιλείου – σαξόφωνο. Φιλική συμμετοχή : Νάνσυ Χατζή – κοντραμπάσο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Γέμισαν το «Γυάλινο up stage» 18 Φεβρουαρίου οι Μουσικοί Ιχνηλάτες «Κάθε χρόo ίδια μέρα» Μίλησαν με τα τραγούδια τους, τραγούδησαν με την ψυχή τους οι «Μουσικοί Ιχνηλάτες». Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου έδωσαν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες το στίγμα τους στην Αθήνα σε έναν ακόμα μεγαλύτερο χώρο όπως αυτός του Γυάλινου up stage. Φίλοι που αγαπούν την εναλλακτική σκηνή και την έντεχνη μουσική κατέκλυσαν από νωρίς τον χώρο και μέχρι τα αργά τη νύχτα ερμήνευαν τα αγαπημένα τους τραγούδια από το cd «είμαι ό,τι δεν είμαι». Το ταξίδι αυτό που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2008 συνεχίζεται.

«Το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Richard Kalinoski

ODEON LIDO ΤΗΛ. 24210 24311

Ανεβαίνει από το Δη.Πε.Θε. Βόλου

τ

ο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου, ανεβάζει το έργο του Ρίτσαρντ Καλινόσκι, «Το Κτήνος στο Φεγγάρι», σε μετάφραση Δημήτρη Τάρλοου και σκηνοθεσία Στέφανου Κυριακίδη, από τις 6 Μαρτίου έως και τις 12 Απριλίου 2009, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Το έργο είναι ένα εξαιρετικό δράμα – διαμάντι του σύγχρονου διεθνούς ρεπερτορίου – στο οποίο ο θεατής γίνεται μάρτυρας της ιστορίας δύο Αρμενίων επιζώντων της Γενοκτονίας του 1915. Ο Αφηγητής της παράστασης, «συστήνει» στο κοινό τον Αράμ και τη Σέτα Τομασιάν, οι οποίοι ατενίζουν ένα μέλλον στην Αμερική, κουβαλώντας όμως το βαρύ παρελθόν της Αρμενίας. Το νεαρό ζευγάρι, ζει στο Milwaukee του 1921, οι ενέργειές τους όμως καθορίζονται από όσα συνέβησαν στην Αρμενία το 1915. Στην παράσταση παρουσιάζε-

ται η ζωή τους από το 1921 έως και το 1933. Η παραπέρα ιστορία τους, όμως γίνεται γνωστή από το πρόσωπο του αφηγητή, ο οποίος τελικά αποκαλύπτεται ότι παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην προσωπική ιστορία του ζευγαριού των Τομασιάν. Ανάμεσα στους τρεις ενήλικες ηθοποιούς και ένα παιδί. Ένας ορφανός Ιταλός, ο Βίνσεντ, ο οποίος εισβάλλει στη ζωή του

• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων» διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή με παιχνίδια, κέφι, χορό και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009 από τις 6μ.μ. για τα παιδιά και μετά τις 8μ.μ. για τους μεγάλους, στην ταβέρνα «Θεόφιλος» στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. • Στις 20 Φεβρουαρίου 2009 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9μ.μ. στο κοσμικό κέντρο «Θεόφιλος» στην πλατεία Δημαρχείου Βόλου ο Εξωραιστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γλωσσωτών Ν. Μαγνησίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα και θα ακολουθήσει αποκριάτικος παραδοσιακός Γλωσ- σώτικος χορός. Τιμή κάρτας 15€. Για προμήθεια καρτών στα τηλέφωνα 24210 66144, 28378, 43347 • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Βόλου διοργανώνει κοπή πίτας με πλούσια λα-

ζευγαριού καταλυτικά. Τρεις ορφανοί άνθρωποι. Με τις οικογένειές τους, τους «δένουν» μία κούκλα, ένα νόμισμα και ένα γραμματόσημο. Μία φωτογραφική μηχανή, μία παλιά φωτογραφία και ένα παλτό, σηματοδοτούν την προσωπική ιστορία του Αράμ, το τραγικό του παρελθόν που αιχμαλωτίζει όχι μόνο τον ίδιο αλλά τους υπόλοιπους ήρωες του έργου. Η παράσταση ανεβαί-

νει σε σκηνοθεσία Στέφανου Κυριακίδη, Σκηνικά – κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, Επιμέλεια Κίνησης της Άντζελας Καλαντζή, Φωτισμούς του Κώστα Τατάκου. Πρωταγωνιστούν : Σπύρος Μαβίδης, Σταύρος Καραγιάννης, Αλεξάνδρα Κουλούρη και ο μικρός Αλέξανδρος Ζαχαρούδης. Από την Δραματική Σχολή του Καλλιτεχνικού Οργανισμού, συμμετέχει ο Μάρκος Δανελιάν. Η παράσταση θα ανέβει από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στις 6 Μαρτίου 2009. Παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή έως τις 12 Απριλίου 2009. Θα πραγματοποιηθεί επίσης μία παράσταση και μία Δευτέρα βράδυ, προκειμένου να την παρακολουθήσουν ηθοποιοί που εργάζονται σε θέατρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αίθουσα 1 "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ" Σάββατο & Κυριακή:17.15 "Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ" Ώρες έναρξης:19:00,22:00 Αίθουσα 2 "ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ" Ώρες έναρξης:18:30,20:30, 22.30

VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “UNDERWORLD: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ” Πέμ. – Παρ. – Δευτ.- Τριτ.- Τετ.: 22.00, 00.00 Σάββατο Κυριακή : 00.00 “Ο ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ 2” Σάββατο και Κυριακή : 19.45, 21.45 “ΜΑΓΑΔΑΣΚΑΡΗ 2”

Μόνο Κυριακή : 12.45, 15.00 “ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ” Πέμ. – Παρ. – Δευτ.Τριτ.- Τετ.: 17.15, 19.30 Σάββατο και Κυριακή : 17.15 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “Ο ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ 2” Πέμπτη έως Τετάρτη: 17.45, 19.45, 21.45, 23.45 Κυριακή : 11.45, 13.45, 15.45, 17.45, 19.45, 21.45, 23.45 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ Ο ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 21.00, 23.30 “ Ο ΜΕΛΑΝΟΚΑΡΔΟΣ” Μόνο Κυριακή: 12.30, 15.15 “ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 18.00 ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 20.00, 22.45 “ΜΠΟΛΤ (ΜΕΤΑΓΛ.)” Πέμπτη έως Τετάρτη : 17.30, Κυριακή : 11.30, 13.30, 15.30, 17.30

χειοφόρο αγορά, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 10 μ.μ. στην μουσική σκηνή «ΜΕΘΕΞΙΣ» του πολυχώρου Τσαλαπάτα. Kάρτες μπορείτε να προμηθευτείτε από το σχολείο ή από μέλη του Δ.Σ. Ζαχαριάδου Ελένη τηλ.6973985336, Κική Νικολού 6976698749 , Βάνα Τσοπάνου 6947899139, Λουκά Ζαχείλα 6944535455 ,Χρύσα Τσαμοπούλου 6977007112.

προσκαλεί στη συνεστίαση του Συλλόγου που θα γίνει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο κέντρο «Μέγαρο», κόμβος Βελεστίνου.

•Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του (κοπή πίτας) που θα γίνει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο κέντρο Ίριδα στα Μελισσιάτικα. Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας. Προσκλήσεις και λαχνούς μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του Συλλόγου.

• • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του στον ετήσιο αποκριάτικο χορό το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 στις 21.00 στο κέντρο «Ενυδρείο» στο Βόλο. Η ποιοτική, παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα και η πραγματική διάθεση για διασκέδαση αποτελούν εγγύηση για μια όμορφη βραδιά.

• Το Παράρτημα των Συνταξιούχων της Εθνικής Τραπέζης Ν. Μαγνησίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009 στις 21:00 μ.μ στο ξενοδοχείο " Valis Resort".

• Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανιών σας

ΓΙΟΥΛΙΑ ΦΡΑΝΚ:

Κοπή πίτας των Συνταξιούχων ΔΕΗ Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Κ. Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, όπως κάθε χρόνο, στις 6 Φεβρουαρίου 2009 στην κατάμεστη αίθουσα συνεστιάσεων του ξενοδοχείου Volos Palace. Παραβρέθηκαν ο γ.γ. συνταξιούχων ΔΕΗ Αττικής και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Κουρουνιώτης, ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδ. Συνταξιούχων ΔΕΗ

Η ρομαντική κωμωδία του Μπέρναρντ Σλέηντ «Κάθε Χρόνο Ίδια Μέρα» που εγκαινίασε πέρσι το θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης, επαναλήφθηκε φέτος από την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και μόνο για ένα μήνα, σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου με τη Μαριάννα Τουμασάτου και τον Αλέξανδρο Σταύρου στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης». Στη συνέχεια η παράσταση ακολουθεί πανελλήνια περιοδεία. Στην πόλη του Βόλου, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκαν δύο παραστάσεις, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008. Το έργο, επανέρχεται στο Βόλο, μετά την επιτυχία του Δεκεμβρίου, για μία και μόνη παράσταση, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009.

Η γυναίκα του μεσημεριού

Κ. Ελλάδος, συνάδελφος Αρ. Πολιτόπουλος, καθώς και τα τέσσερα μέλη, ο πρόεδρος Ευαγ. Μουστάκας και μέλος του Δ.Σ., ο αντιπρόεδρος κ. Κέλλας, ο γ.γ. Γεωργ. Γεωργαντζάς και ο ταμίας Ν. Τσακίρης. Τους παρευρισκόμενους προσφώνησε και καλωσόρισε ο συνάδελφος και πρόεδρος Ευαγ. Μουστάκας. Το νόμισμα των 50€ κέρδισε ο συνάδελφος Βασίλειος Σαμαράς.

19

Δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και η ιστορία μιας ασυμβίβαστης γυναίκας που επιμένει να κάνει όνειρα: συνεπαρμένος παρακολουθεί ο αναγνώστης τα βήματα της Χελένε από την παιδική της ηλικία, η οποία σφραγίζεται από τη μητρική μορφή που ναυαγεί πάνω στα βράχια μιας συντηρητικής

και μικρόψυχης κοινωνίας, ως τη φυγή της στο Βερολίνο της χρυσής δεκαετίας του '20, όπου όλα μοιάζουν δυνατά και το όνειρο φαίνεται να παίρνει για λίγο σάρκα και οστά. Η Γιούλια Φρανκ διηγείται στο σημαντικό αυτό μυθιστόρημα, το οποίο τιμήθηκε με το σπουδαιότερο γερμανικό λογοτεχνικό βραβείο, το Γερμανικό Βραβείο Βιβλίου 2007, την ιστορία μιας συναρπαστικής γυναίκας που βρίσκεται στη δίνη των φριχτών γεγονότων ενός πολυτάραχου αιώνα.


20:Layout 1 13/2/2009 12:31 πμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

αθλητικά ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Βολές του Κατσουράνη Συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί τους οι βολεϊμπολίστριες της ΝΙΚΗΣ υπέταξαν εντός έδρας και την Αναγγέννηση Καρδίτσας με 3-0 σετ (25-18, 25-17, 2520). Η προπονήτρια της ομάδας κ. Μπουμπούκη Σοφία έδωσε την ευκαιρία σε όλες τις αθλήτριές της να συμμετέχουν και είναι οι ακόλουθες: Ελένη Στούκα, Γλυκερία Τριπύλα, Μαρίνα Κολοβού, Βασιλεία Δόλγυρα, Ειρήνη Τσουρέα, Ναυσικά Αφέντου, Βαρβάρα Μαυρομιχάλη, Νικολέττα Φορλίδα, Ηλιάνα Φυλάκτου, Όλγα Καλατζή, Πατρίτσια Παππά και Χαρούλα Τατάκου. Στις υπόλοιπες συναντήσεις της 12ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Σ.Π.Α.Κ.-Α.Ο. Σουφλαρίων: 3-1, Ασκληπιός Τρικάλων-Φιλαθλητικός Αμπελώνα (αναβλήθηκε) και Μεγάλα Καλύβια-Γ.Σ. Ελασσόνας: 0-3. Βαθμολογία: 1)Σ.Π.Α.Κ.: 26, 2)ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: 22, 3)Ασκληπιός Τρικάλων: 13, 4)Αναγέννηση Καρδίτσας: 12, 5)Γ.Σ. Ελασσόνας: 10, 6)Α.Ο. Σουφλαρίων: 8, 7)Φιλαθλητικός Αμπελώνα: 7, 8)Μεγάλα Καλύβια: -2. Το ερχόμενο Σάββατο 14/2/09, οι κυανόλευκες θα ταξιδέψουν στα Τρίκαλα όπου στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων, στις 16:00, θα αντιμετωπίσουν την ουραγό ομάδα των Μεγάλων Καλυβίων με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος. Την 13η αγωνιστική συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις: Γ.Σ. Ελασσόνας-Α.Ο. Σουφλαρίων, Σ.Π.Α.Κ.-Ασκληπιός Τρικάλων και Φιλαθλητικός ΑμπελώναΑναγέννηση Καρδίτσας. Αγωνιστική δραστηριότητα όμως θα έχει η γυναικεία ομάδα του Συλλόγου και την Κυριακή 15/2/09 καθώς στις 14:00, θα αγωνισθεί εκτός έδρας με αντίπαλο τον Γ.Σ. Ελασσόνας σε εξ’ αναβολής αγώνα (11η αγωνιστική). Η διοίκηση, οι προπονητές, οι γονείς και οι αθλήτριες όλων των τμημάτων βόλεϊ της ΝΙΚΗΣ, εκφράζουν την συμπαράσταση και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην πρώην αθλήτρια και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ομάδας κ. Σταμοπούλου Δήμητρας για τον θάνατο του πατέρα της. Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας με 3-0 σετ σίγουρα δίνει στους «πράσινους» αβαντάζ έναντι του «αιωνίου» αντιπάλου τους για πρόκριση στο final-4 της διοργάνωσης, ωστόσο, ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Αλέκος Λεώνης, θεωρεί ότι «... ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλή ομάδα, δεν είναι όπως την θέλω εγώ» και ότι το προβάδισμα που έχει είναι «...περισσότερο ψυχολογικό».

Πικραμένος από την έλλειψη στήριξης από τον κόσμο και τα ΜΜΕ στην Εθνική ομάδα εμφανίστηκε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο μέσος της Μπενφίκα είναι από τους ποδοσφαιριστές που ζήτησαν τη «μετακόμιση» από το Καραϊσκάκη στο Παγκρήτιο και δεν έκρυψε ότι περίμενε περισσότερη συμπαράσταση στην ομάδα που χάρισε τόσες χαρές. «Εμείς ζητήσαμε να παίξουμε στο Παγκρήτιο. Δεν θέλω να ασχοληθώ με το κομμάτι του κόσμου και δεν είναι δουλειά των ποδοσφαιριστών αυτό. Η Εθνική έφερε τεράστιες επιτυχίες και αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ανεπίτρεπτο. Γι’ αυτό έχουν όλοι ευθύνη, εκτός των ποδοσφαιριστών. Ακόμη και ο Τύπος. Υπάρχουν εφημε-

ρίδες που έχουν το θέμα της Εθνικής σήμερα σε μία μικρή στήλη. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Και μιλάμε για μία ομάδα που είναι πρώτη. Αν δεν ήταν πρώτη, πού θα την είχαν; Είναι άδικο να συμβαίνει αυτό», τόνισε. Ο Κώστας Κατσουράνης θα είναι απών από το ματς στο Ραμάτ Γκαν απέναντι στο Ισραήλ στις 28 Μαρτίου, αφού είναι τιμωρημένος, και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Αλέξανδρος Τζιόλης. «Είδαμε τον Αλέξανδρο να παίζει όλο το ματς και να έχει πολύ καλή απόδοση. Έκανε τεράστιο βήμα στην καριέρα του πηγαίνοντας στη Βέρντερ κι ελπίζω να παραμείνει. Οι παίκτες που πηγαίνουν στο εξωτερικό προοδεύουν και αυτό φαίνεται όταν έρχονται να παίξουν εδώ».

Την Κυριακή το All Star του NBA Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (13-15/02) η καρδιά του επαγγελματικού μπάσκετ χτυπάει στο Φοίνιξ του Τέξας. Εκεί όπου στο «U.S. Airways Center» θα διεξαχθεί το All-Star Weekend, η μεγάλη γιορτή του NBA. Η λάμψη των αστεριών, όμως, στο παρκέ του γηπέδου των Σανς δεν θα είναι και τόσο εκτυφλωτική, καθώς αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες, μεταξύ των οποίων ο Μπος, ο Νέλσον αλλά κι ο Αρίνας, θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού. Παρόλα αυτά, οι εναπομείναντες «αστέρες» αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Το αγωνιστικό μέρος του τριημέρου θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τον «Αγώνα Των Διασημοτήτων», για να οδηγηθούμε φυσικά στο All-Star Game της Κυριακής. Ενδιάμεσα θα διεξαχθούν το All-Star Game του αναπτυξιακού πρωταθλήματος του NBA (NBDL), το Rookie Game, οι διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων, καθώς κι εκείνοι των «Shooting Stars» και «Skills Challenge».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ερωτηματικό ο κόσμος του Ολυμπιακού Κανονικά συνεχίζεται στον Ολυμπιακό η προετοιμασία για τον αγώνα με την Κέρκυρα, με τους απόντες απ’ αυτό το παιχνίδι να είναι οι γνωστοί Κουτσοκώστας, Ραγκουέλ και Ράμι, ενώ χθες προπονήθηκαν χαλαρά Ιράλα και Ασλανίδης, αλλά θα τεθούν κανονικά στη διάθεση του Ματεράτσι για τη Δευτέρα. Αυτό που απασχολεί τους ανθρώπους των ερυθρόλευκων πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι και το αν ο κόσμος θα είναι το ίδιο ζεστός, όπως στον αγώνα με τον Ατρόμητο, γεμίζοντας πάλι το μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων στο ΕΑΚ, φτάνοντας περίπου τους 5.000. Οι εκτιμήσεις όμως που γίνονται είναι ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει ανάλογη προσέλευση με τον αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο, αφού τότε ξεχείλιζε ο ενθουσιασμός από την επιστροφή στο Στάδιο του Βόλου, τον οποίο ενθουσιασμό όμως οι παίκτες του Ματεράτσι δε φρόντισαν να συντηρήσουν με τις δύο ισοπαλίες που έφεραν. Πάντως οι Austrian boys με ανακοίνωση που εξέδωσαν προβάλλουν έναν επιπλέον λόγο για να είναι η παρουσία του κόσμου της ομάδας το ίδιο μαζική με το ματς κόντρα στους Περιστεριώτες, αφού θεωρούν ότι μόνο έτσι θα αποφευχθούν «πονηρές ανθρώπινες αποφάσεις», με το πιο δυναμικό κομμάτι των φιλάθλων της βολιώτικης ομάδας να διαβλέπει παρασκηνιακές προσπάθειες, ώστε να πληγεί ο αγαπημένος τους σύλλογος. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Δεύτερο συνεχές παιχνίδι στο ΕΑΚ με ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Δεύτερο συνεχές με τηλεοπτική κάλυψη και αξιολογη-

Η «αφρόκρεμα» του μήκους στο ΣΕΦ Σημαντικά ονόματα στο μήκος των ανδρών αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο μίτινγκ κλειστού στίβου «Αθήνα 2009», που θα διεξαχθεί στις 25 του μήνα στο ΣΕΦ. Οι συγκεκριμένοι αθλητές βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της λίστας στον κλειστό στίβο για τη φετινή περίοδο. Μιλάμε για τον Λούη Τσάτουμα, τον Γιώργο Τσάκωνα, τον Νις Βίντερ, τον Φελίπε Μελίς, τον Βλαντιμίρ Ζιούσκοφ, τον Νικολάι Ατανάσοφ και τον Αντρι Μακάρτσεφ. Ο Έλληνας ρέκορντμαν του ανοιχτού έχει και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 8.20, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό. Έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Μπέρμιγχαμ και έχει αναδειχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων το 2001 και το 2006, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της Μόσχας. Ο δεύτερος Έλληνας πρωταθλητής κατέχει την έβδομη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη με 7.98.

μένο διεθνή διαιτητή από τη Super League, αυτή τη φορά τον κ. Κουκουλάκη. Αν μη τι άλλο τιμητικό για την ομάδα, και τους φιλάθλους μας, η εμμονή της ΕΤ-3 και του αρχιδιαιτητή Ψυχομάνη να προσάψουν στον αγώνα χαρακτήρα ανωτέρας κατηγορίας, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες των συνθηκών για την ομάδα της Κέρκυρας της οποίας ηγείται ο νυν πρόεδρος της Ένωσης ΠΑΕ Β’ & Γ’ Εθνικής, κ. Καλογιάννης. Αλήθεια, γιατί στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος,

«Νέο αίμα» στην Εθνική πόλο Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών έφερε και άμεσες αλλαγές στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Τάσος Δούμπας προχώρησε στην ανανέωση της ομάδας, ενόψει της αναμέτρησης με τη Γαλλία για το World League, αφήνοντας εκτός ομάδας 13 εκ των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου δεν είχαμε, κατά γενική ομολογία, καλή παρουσία. Μιλάμε για τους Δεληγιάννη, Ρέππα, Σχίζα, Μάζη, Κοκκινάκη, Γ. Αφρουδάκη, Βλοντάκη και Θωμάκο. Πλέον, ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 23 χρόνια. Σύμφωνα με τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, στόχος είναι: «Να δημιουργήσουμε μεγάλη και αξιόλογη μάζα αθλητών, με στόχο τον έντονο συναγωνισμό, ώστε να έχουμε και την καλύτερη δυνατή επιλογή, των ικανότερων, στο τέλος».

20

σε κανέναν από τους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας μας με Ατρόμητο, Κέρκυρα, Καβάλα & Γιάννενα δεν υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση και αντίστοιχη επιλογή αξιολογημένου διαιτητή; Κρίμα που δεν τυγχάναμε παρόμοιας ευαισθησίας και μεταχείρισης από την κρατική τηλεόραση και τις επιλογές του αρχιδιαιτητή στους κρίσιμους αγώνες του 1ου γύρου. Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου είναι αρκετά ώριμος να κρίνει. Θα βρίσκεται για άλλη μία φορά στις επάλξεις του ΕΑΚ, ώστε να διασφαλίσει με την παρουσία του την αποφυγή «πονηρών αλλά ανθρώπινων» αποφάσεων που μπορεί να πλήξουν την ομάδα μας. Αυτό το ματς μας ανήκει και με κάθε τρόπο θα το κατακτήσουμε, γιατί ο στόχος είναι ακόμα ζωντανός, αξιοποιώντας η ομάδα μας το βατό πρόγραμμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ!! Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Υ.Γ 1 Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί στο νυχτερινό κέντρο Σούσουρο, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου Υ.Γ 2 Συνεχίζεται η προεγγραφή μετοχών από το σύνδεσμό μας τις βραδινές ώρες, ώστε όλοι μας να γίνουμε συμμέτοχοι στη νέα εποχή που έχει ξεκινήσει για την ομάδα μας». Τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα στις 6 μ.μ. συνεδριάζει το Δ. Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ στα γραφεία της και για πρώτη φορά στο Συμβούλιο της ΠΑΕ θα εκπροσωπούνται και οι φίλαθλοι της ομάδας με τον Βαγγέλη Σιώρο, νέο μέλος του Δ. Σ. της ΠΑΕ.

Νίκησε και τη Ρόμα ο Παναθηναϊκός Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και ταυτόχρονα έγινε και το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου του μετά το χθεσινό 9267 επί της Ρόμα. Οι «πράσινοι» μπορεί να μην απέδωσαν όπως στα ματς με Μάλαγα και Πανιώνιο αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με μεγάλη διαφορά και να κλείσουν τον πρώτο γύρο του ΤΟΠ-16 με «τρία στα τρία». Πριν από το παιχνίδι βραβεύτηκαν οι Νάντο Τζεντίλε, Σάνι Μπετσίροβιτς και Ντέγιαν Μποντιρόγκα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους 11,000 φίλους των νταμπλούχων Ελλάδος που βρέθηκαν στο παρκέ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης γύρισε το πόδι του στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και αποχώρησε από το παιχνίδι. Πλέον, θα γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβει ο αριστερόχειρας πλέι μέικερ τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος την επόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.


21:Layout 1 13/2/2009 12:24 πμ Page 1

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

αθλητικά

Σημαντική ενίσχυση για τον Ολυμπιακό στο τμήμα σκάουτινγκ. Οι ερυθρόλευκοι ακριβώς όπως κινήθηκαν αθόρυβα στην περίπτωση απόκτησης του Ματ Ντάρμπισαϊρ, έτσι προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης και στην ανακοίνωση για την έναρξη της συνεργασίας με τον Πέλε Αντερσον, μέχρι πρότινος σκάουτερ της Τσέλσι ο οποίος αναλαμβάνει πλέον το σκάουτινγκ των ερυθρόλευκων στη Βόρεια Ευρώπη. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη, από την 1η Μαρτίου, της συνεργασίας της, σε θέματα σκάουτινγκ για την βόρεια Ευρώπη, με τον μέχρι πρότινος σκάουτερ της Τσέλσι, Πέλε Αντερσον». Από το κακό στο χειρότερο πάει η χρονιά φέτος για τον Αντρέας Ιβανσιτς. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς της Εθνικής Αυστρίας λόγω της απόδοσής του στο φιλικό με την Σουηδία (0-2). Την ώρα της αλλαγής του από τον Καρλ Μπρούκνερ, ο Ιβαν-

σιτς τα άκουσε από την εξέδρα, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο στις δηλώσεις του: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντοτε φταίω εγώ. Ξέρω ότι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από μένα, αλλά δεν είναι δυνατό να παίζω συνεχώς καλά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν αγωνίζομαι στην ομάδα μου και δεν μπορώ να βρω ρυθμό». Στο ίδιο παιχνίδι έπαιξε και ο Νίλσον. Ο Πάμπλο Γκαρσία έβαλε πιο ψηλά απ’ όλους τον πήχη εφέτος στον ΠΑΟΚ. «Επιδίωξή μας είναι να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά φέτος. Υπάρχουν τα πλέι οφ, τα οποία είναι περίεργη διαδικασία. Μπορεί να είσαι καλός σε τριάντα αγώνες και να χάσεις έναν στα πλέι οφ και να καταστραφείς. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για τα πλέι οφ και, από τη στιγμή που φτάσουμε εκεί, θα διεκδικήσουμε την παρουσία μας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για την καινούργια χρονιά. Στο κύπελλο θέλουμε να περάσουμε τον Ολυμπιακό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο». Το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό υπέγραψε ο Αντώνης Πετρό-

πουλος. Θα έχει διάρκεια μέχρι το 2013 με αυξημένες αποδοχές. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που μένω στον Παναθηναϊκό και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι πολλά ακόμη χρόνια στην ομάδα. Εγινε αυτό που ήθελα», τόνισε ο νεαρός μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. Λίγο αργότερα συμφωνήθηκε και η επέκταση του συμβολαίου με τον Λουκά Βύντρα μέχρι το 2011 με αύξηση των αποδοχών του διεθνούς αμυντικού. Ο επόμενος παίκτης που θα ανανεώσει είναι ο Σιμάο. Αιώνιος μπέμπης ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός άσος ανανέωσε για ακόμη ένα χρόνο τη συνεργασία του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία συμπληρώνει πλέον 19 χρόνια συνεχούς καριέρας! «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ και θέλω κι άλλο να είμαι μέρος της Μάντσεστερ», δήλωσε πανευτυχής ο Γκιγκς, ενώ την ικανοποίησή του για τη συμφωνία εκδήλωσε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, λέγοντας ότι ο Γκιγκς μοιάζει να έχει τέτοια όρεξη σαν να ξεκινάει τώρα την καριέρα του!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΤΕΧΝΙΚΟ

Με Μπακάλη και Μπονβίν κόντρα στον Εορδαϊκό Σήμερα θα βρίσκεται στο Βόλο ο Στράτος Γιδόπουλος κι όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το θέμα του προπονητή μετά την παραίτηση Γαρδικιώτη. Χθες πάντως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ διεμήνυε ότι δεν πήρε κάποια απόφαση, οπότε η Νίκη, λόγω και των στενών χρονικών περιθωρίων μέχρι την Κυριακή, μέρα που αντιμετωπίζει τον Εορδαϊκό, θα έχει στον πάγκο της για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον υπηρεσιακό τεχνικό Λ. Μπακάλη. Ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή σίγουρα έχει στα υπέρ του την καλή εικόνα της Νίκης στο ματς με τη Λαμία, όπου οι κυανόλευκοι δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες, μόνο που οι πληροφορίες από το περιβάλλον Γιδόπουλου λένε ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος (παραδόξως) με όσα είδε εντός αγωνιστικού χώρου και μάλλον στο επόμενο παιχνίδι στις 22/2 η ομάδα θα έχει στον πάγκο της καινούργιο προπο-

νητή. Χθες όσοι δεν αγωνίστηκαν εναντίον της Λαμίας προπονήθηκαν κανονικά και ανάμεσά τους ήταν και ο Μπονβίν, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα είναι στην αποστολή για τον κυριακάτικο αγώνα. Ο διαιτητής αυτού του παιχνιδιού θα είναι ο Χ. Φραγκάκης από το σύνδεσμο Καβά-

λας, με βοηθούς τους Αναγνωστόπουλο και Μπακλατζή του ίδιου συνδέσμου, ενώ τέταρτος θα είναι ο Μπουρμασόπουλος από τη Λάρισα Χάνει δύο βαθμούς η Νίκη; Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ομάδες του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής, αλλά και στη διοργανώτρια αρχή του πρω-

ταθλήματος, η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή του Παναιτωλικού και αποφάσισε οι αγώνες που έδωσε η Ενωση Θράκης, πριν την αποβολή της από το πρωτάθλημα, να προσμετρηθούν κανονικά στη βαθμολογία. Η Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’-Γ’ Εθνικής με ανακοίνωσή της χθες επισημαίνει ότι θα περιμένει να λάβει το σκεπτικό της απόφασης, προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων έρχεται σε αντίθεση με αυτήν του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, που υπάγεται επίσης στην ΕΠΟ. Μέσα στις ομάδες που έπαιξαν κόντρα στους Θρακιώτες πριν αποβληθούν από το πρωτάθλημα είναι και η Νίκη, που κινδυνεύει να χάσει έτσι δύο βαθμούς και από τους 33 να πέσει στους 31, αφού είχε φέρει ισοπαλία με 1-1 στο συγκεκριμένο ματς.

20Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕ Α’ ΚΑΙ Β’ ΕΠΣΘ

Εκτός έδρας δοκιμάζονται οι πρωτοπόροι Τόσο ο Πρωτεσίλαος, που θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανιωνίου στο Βασδέκειο, όσο και η Α.Ε Διμηνίου, που θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο στη Νεάπολη κόντρα στον Κένταυρο, επιθυμούν το στραβοπάτημα ο ένας του άλλου. Το συνολικό πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές σε Α’, Β’, Γ’ κατηγορία Ε.Π.Σ.Θ. το Σαββατοκύριακο έχουν ως εξής: Α’ κατηγορία -20η αγωνιστική Σάββατο 14 Φεβρουαρίου *Γηπ. Λεχωνίων (3 μ.μ.): Ενωση Λεχωνίων-Μαγνησιακός (Καραϊωσήφ, Τσαγγάρης, Τρυφωνίδης) *Γηπ. Καναλίων (3 μ.μ.): Απόλλων Καναλίων-Δάφνη (Χαλβατζάκος, Α. Δαλούκας, Πετρόπουλος) *Γηπ. Αερινού(3 μ.μ.): Δόξα Αερινού -Νέοι Αθλ. Νίκης (Παπαδόπουλος, Γ. Κρητικός, Χουλιάρα) *Γηπ. Νεάπολης (3 μ.μ.): Κένταυ-

ρος-Ενωση Διμηνίου (Γκόλιας, Αποστολόπουλος, Δημητριάδης) *Γηπ. Ριζομύλου (3 μ.μ.): Αστέρας-Αρης Μελισσατίκων (Γ. Δαλούκας, Μπαλάφας, Μπουργάνης) *Γηπ. Πορταριάς (3 μ.μ.): ΟρμίνιοΓΣ Αλμυρού (Παναγιωτόπουλος, Παπαγεωργίου, Τριάντος) Κυριακή 15 Φεβρουαρίου *Γηπ. Βασδέκειο (11 π.μ.): Πανιώνιος-Πρωτεσίλαος (Κούστας, Παπαδόπουλος, Χουλιάρα) *Γηπ. Σκιάθου (1 μ.μ.): ΣκιάθοςΣαρακηνός (Χουρίδης, Ζαχόπουλος, Καπνιάς) *Γηπ. Σούρπης(3 μ.μ.): Αίας Σούρπης-Ακρόπολη (Παπαδόπουλος, Χουλιάρα, Χαλβατζάκος) Β’ Κατηγορία -20η αγωνιστική Σάββατο 14 Φεβρουαρίου *Γηπ. Χλόης (3 μ.μ.): Χλόη-Μικροθήβες (Δ. Κρητικός, Τσιγγινές, Μικιρδιτσιάν)

*Γηπ. Καζανάκι (3 μ.μ.): ΕρμήςΑΠΟΒ (Κουζάκης, Ματσούκας, Ζαχόπουλος) *Γηπ. Στεφανοβικείου (3 μ.μ.): Διαγόρας-Δήμητρα (Χουρίδης, Κουλάκογλου, Φορτούνας) *Γηπ. Αϊδινίου (3 μ.μ.): ΑγροτικόςΕθνικός (Ντελμέϊρε, Βερτόπουλος, Καπνιάς) *Γηπ. Γατζέας (3 μ.μ.): Α.Ε. 2002Μυρμιδόνες (Κούστας,Τακτικός, Παπακυριάκος) Κυριακή 15 Φεβρουαρίου *Γηπ. Μηλεών (3 μ.μ.): Ανθ. Γαζής-Ιωλκός (Τσάγγαρης, Τρυφωνίδης, Γ. Κρητικός) *Γηπ. Κερασιάς (3 μ.μ.): ΑετόςΙάσων Α.Μ. (Παναγιωτόπουλος, Αποστολόπουλος, Δ. Κρητικός) *Γηπ. Αγίων Θεοδώρων (3 μ.μ.): Ηρακλής Α.Θ.-Αγία Παρασκευή (Α. Δαλούκας, Μπουργάνης, Καραϊωσήφ) *Γηπ. ΕΤΒΑ (3 μ.μ.): Διόνυσος-

21

Μακρινίτσα (Κουλάκογλου, Κουρσοβίτης, Πλατής) Γ’ Κατηγορία 18η αγωνιστική Κυριακή 15 Φεβρουαρίου *Γηπ. Αργαλαστής (11 π.μ.): Αργαλαστή- Ανθότοπος (Παπαγεωργίου, Κουρσοβίτης, Πλατής) *Γηπ. Βοηθητικο (11 π.μ.): Τοξότης-Σκόπελος (Τριάντος, Ζήσιος, Τσιγγινές) *Γηπ. ΕΤΒΑ (11 π.μ. ): Ηρακλής Β.-Κισσός (Κουζάκης, Τασιόπουλος, Φορτούνας) *Γηπ. Ζαγοράς (3 μ.μ.): Κένταυρος Ζαγοράς-Πηλέας (Τασιόπουλος, Μπαλάφας, Βερτόπουλος) *Γηπ. Μαγνησιακού (3 μ.μ.): Παγασητικός-Τρίκερι (Ματσούκας, Λαγός, Μπαϊράμης) *Σηπιάδα-ΓΑΣ Μαγνησίας 3-0 α.α.

Τους περισσότερους φιλάθλους στην Ευρώπη η Μπάρτσα Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε σε σεβαστό δείγμα ανθρώπων από ολόκληρη την Γηραιά Ηπειρο, διεθνής εταιρεία μετρήσεων. Η ισπανική ομάδα προηγείται σε σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης που είναι στη δεύτερη θέση και με τις Μάντσεστερ Γ., Τσέλσι και...Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που ακολουθούν. Στην πρώτη θέση των ελληνικών ομάδων ο Ολυμπιακός και στην 42η στη γενική λίστα. Στην 54η ο Παναθηναϊκός, στην 78η η ΑΕΚ. Δείτε τη σχετική λίστα που ανακοίνωσε η Sport Markt. Οι 20 σύλλογοι με τους περισσότερους φιλάθλους 1. Μπαρτσελόνα 44,2 εκατομμύρια 2. Ρεάλ Μαδρίτης 41 εκατομμύρια 3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 37,6 εκατομμύρια 4. Τσέλσι 25,6 εκατομμύρια 5. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 23,9 εκατομμύρια 6. Λίβερπουλ 23 εκατομμύρια 7. Αρσεναλ 21,3 εκατομμύρια 8. Μίλαν 21 εκατομμύρια 9. Μπάγερν Μονάχου 19,8 εκατομμύρια 10. Γιουβέντους 17,5 εκατομμύρια 11. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11,1 εκατομμύρια 12. Ιντερ 10,3 εκατομμύρια 13. Λιόν 9,4 εκατομμύρια 14. Μαρσέιγ 9,4 εκατομμύρια 15. Γαλατάσαραϊ 9 εκατομμύρια 16. Σπάρτακ Μόσχας 8,1 εκατομμύρια 17. Φενέρμπαχτσε 7,3 εκατομμύρια 18. Βίσλα Κρακοβίας 6,5 εκατομμύρια 19. Αγιαξ 6,5 εκατομμύρια 20. Ντιναμό Μόσχας 5,7 εκατομμύρια ... 42. Ολυμπιακός 2 εκατομμύρια 54. Παναθηναϊκός 1,5 εκατομμύρια 78. ΑΕΚ 0,8 εκατομμύρια

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΚΑΜ

“Η Μίλαν μου έκανε τεράστιο καλό” Ο στόχος που είχε θέσει όταν αποφάσιζε να περάσει και πάλι τον Ατλαντικό για να παίξει στη Μίλαν ως δανεικός από τους Λος Αντζελες Γκάλαξι επιτεύχθηκε 100% και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δηλώνει πανευτυχής για την επιλογή του και έτοιμος να παρατείνει την παραμονή του στους “ροσονέρι”, οι οποίοι τον έφεραν και πίσω στην εθνική Αγγλίας. Καθώς προετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι με τη Μίλαν και περιμένει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον ιταλικό σύλλογο και τους Γκάλαξι, ο Μπέκαμ επιμένει ότι χρωστάει τη βελτίωσή του στις προπονήσεις με τους Ιταλούς. “Η Μίλαν μου έχει κάνει τεράστιο καλό”, σχολίασε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. “Είμαι σε άριστη φόρμα και η φυσική μου κατάσταση έχει ανέβει 100%. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για μένα”, συμπλήρωσε.


22 ΝΕΟ:Layout 1 13/2/2009 12:19 πμ Page 1

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2009

αθλητικά

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο γνώριμος από τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα, Μπρούνο Άλβες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «As», οι «μπλαουγκράνα» ενδιαφέρονται έντονα για τον πρώην αμυντικό της ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να κινηθούν ενεργά για την απόκτησή του. Μάλιστα, αποκαλύπτεται επίσημη κρούση της ισπανικής ομάδας στην Πόρτο το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να προκύψει κάτι το ουσιαστικό.

Πιστός στη Μίλαν δηλώνει ο Κάρλο Αντσελότι που βρήκε τη στιγμή να το επαναλάβει, μόλις μερικές μέρες πριν από το ντέρμπι με την Ιντερ. Για την περίπτωση του έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον η Τσέλσι, ωστόσο ο Ιταλός προπονητής επισήμανε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Μιλάνο για κανένα λόγο. «Απέρριψα την πρόταση το καλοκαίρι και θα συνεχίσω να το κάνω. Η Τσέλσι προχώρησε το ενδιαφέρον της και συναντήθηκα με τον Αμπράμοβιτς αλλά δεν ήθελα να φύγω από την Μίλαν. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα και δεν σκέφτομαι να φύγω», είπε ο τεχνικός των «ροσονέρι», σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ρώσο μεγιστάνα να τον

προορίζει για μόνιμο προπονητή μόλις ολοκληρωθεί η προσωρινή συνεργασία της Τσέλσι με τον Γκους Χίντινκ. Δε θα προλαβαίνει τις συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ αποφασίστηκε να συναντηθεί στις 18 του μήνα με τον πρόεδρο της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ. Μάλιστα, αυτή η συνάντηση θα γίνει μια μέρα, πριν από αυτήν με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Η συνάντηση ανάμεσα στους κ.κ. Πιλάβιο και Μπλάτερ θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη, την «έδρα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΠΤΩΧEΥΣΗΣ ΤΗΣ LAMCO

Σβήνει από τον χάρτη η Ολύμπια Λάρισας Προς διάλυση οδεύει η Ολύμπια Λάρισας! Χθες η κατασκευαστική εταιρεία «LAMCO» του προέδρου της ΚΑΕ, Γιώργου Μαλάκου, κήρυξε πτώχευση και πλέον εξαιρετικά δυσοίωνο μοιάζει να είναι και το μέλλον των «πορτοκαλί». Ηδη η προπόνηση της Πέμπτης αναβλήθηκε, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΑΕ, Αλέκο Μεταφτσή και τον τεχνικό της ομάδας Γιώργο Μπαρτζώκα ν’ αναλαμβάνουν τον άχαρο ρόλο της ενημέρωσης στους παίκτες οι οποίοι πρέπει ν’ αποφασίσουν για το μέλλον τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πάρουν

τα λεφτά που προβλέπονται στα συμβόλαιά τους! Οπως επίσης και ότι ο Γιώργος Μαλάκος θα αποσυρθεί από την ΚΑΕ και ζήτησε από τον Μεταφτσή να ενημερώσει το αγωνιστικό τμήμα πως πρόθεσή του είναι τα λεφτά που ανήκουν στην ομάδα, όπως επιχορηγήσεις από ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά δικαιώματα κ.τ.λ. να παραμείνουν στην ομάδα. Δεδομένο είναι ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θ’ αποχαιρετήσει τελευταίος το... καράβι το οποίο «κυβερνά» τα τελευταία τρία χρόνια. Το πιο πιθανό σενάριο μετά την απεμπλοκή του Γιώργου Μαλάκου, αφορά τη διάλυση της

Ο Γιώργος Μαλάκος ΚΑΕ και πλέον σκέψεις που προϋπήρχαν για συγχώνευση των δύο ομάδων της Λάρισας στην Α1, Ολύμπιας και ΑΕΛ, γίνονται επιτακτική ανάγκη.

Η ΑΕΛ παλεύει για τη σωτηρία της, στόχος που ήδη φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολος στην επίτευξή του και από τη στιγμή που η Ολύμπια παραμεί-

νει στα μεγάλα σαλόνια (βρίσκεται στη 10η θέση με 23 βαθμούς, 6 νίκες11 ήττες σε 17 αγωνιστικές), είναι πολύ πιθανό να γίνουν συντονισμένες κινήσεις το καλοκαίρι για εκπροσώπηση της Λάρισας από μία ομάδα στην Α1, ίσως και υπό τη σκέπη της δημοτικής αρχής. Τέλος, με ανακοίνωση της, την οποία υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της και πρόεδροςτης ΚΑΕ Ολύμπια Λάρισας, Γιώργος Μαλάκος, η ανώνυμη τεχνική εταιρεία «ΛΑΜΚΟ» διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει κατατεθεί αίτηση πτώχευσης της εταιρείας.

Πλουσιότερη ομάδα η Ρεάλ θέσεις πιο πάνω και βρέθηκε στην 4η), για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται η Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Η πρώτη 20άδα απαρτίζεται αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς συλλόγους. Πρώτη είναι η Αγγλία που έχει επτά ομάδες, Γερμανία και Ιταλία από τέσσερις, ενώ

από δύο έχουν οι Ισπανία και Γαλλία. Η Φενέρμπαχτσε έγινε η πρώτη ομάδα από την Τουρκία που πλαισιώνει τους 20 πλουσιότερους συλλόγους από τότε που δημοσιεύονται οι σχετικές λίστες (1996/1997). Η βασίλισσα της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται στην κορυφή με έσοδα που φτάνουν τα

366 εκ. ευρώ, με αύξηση 4% σε σχέση με την χρονιά 2006/2007. Στο 21% φτάνει η αύξηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ (257 εκ. ευρώ). Η τρίτη του σχετικού πίνακα, Μπαρτσελόνα, αύξησε κατά 19 εκ. ευρώ τα έσοδά της (έφτασε τα 309 εκ.), ενώ

Θέρμανση - Υδραυλικά “Ο ΜΑΣΤΡΟ ΚΩΣΤΑΣ”

αναλαμβάνουμε και παντός είδους μικροεπισκευές Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 10 • ΑΓΡΙΑ ΤΗΛ.: 24280 92726, ΚΙΝ.:6977508977 22

Στην τελική ευθεία μπήκε από χθες η διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, με τις τέσσερις υποψήφιες πόλεις να καταθέτουν τους φακέλους τους στα γραφεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Λοζάνη. Εκπρόσωποι του Σικάγο, του Τόκιο, της Μαδρίτης και του Ρίο ντε Τζανέιρο παρέδωσαν τους ογκώδεις φακέλους, διαδικασία που σηματοδοτεί την έναρξη της τελικής φάσης της επιλογής. Θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις κλιμακίων της ΔΟΕ στις τέσσερις υποψήφιες πόλεις (4-7 Απριλίου στο Σικάγο, 16-19 Απριλίου στο Τόκιο, 29 Απριλίου-2 Μαϊου στο Ρίο και 5-8 Μαϊου στη Μαδρίτη) και οι εκθέσεις αξιολόγησης για κάθε μία από αυτές και η τελική ψηφοφορία, που θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου, στην Κοπεγχάγη.

Στις 22/2 στο Ελληνικό ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ Πολύς ντόρος για το τίποτα... Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Ελληνικού και στις 21:30 (ΝΕΤ) θα γίνει τελικά το τζάμπολ στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΟΚ κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα». Οπως έγινε γνωστό, ο χορηγός της εταιρείας που διοργανώνει έκθεση στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού του Ελληνικού την ίδια ημέρα, πείστηκε να αφήσει ελεύθερο τον χώρο στις 22 Φεβρουαρίου. Μετά από συνάντηση του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, με τον υπεύθυνο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Γιώργο Μαντζάνα, δεδομένη είναι και η σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας, που μέχρι χθες δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του τελικού.

Επανάληψη του αγώνα με την ΑΕΚ ζήτησε ο Πανιώνιος

ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ DELOITTE Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει ο πλουσιότερος σύλλογος στον πλανήτη, ακολουθούμενος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με το αποτέλεσμα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η συμβουλευτική εταιρεία Deloitte. Η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα (ανέβηκε τρεις

Κατατέθηκαν οι φάκελοι για τους Ολυμπιακούς του 2016

η Μπάγερν ακολουθεί με 295 και η Τσέλσι με 269 εκ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο ΑΣΕΑΔ σχετικά με την προσφυγή του Πανιωνίου κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για κατακύρωση του αγώνα υπέρ της ΑΕΚ. Η νομική σύμβουλος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ ανέφερε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που πιστοποιούν την ορθότητα της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, ενώ θα καταθέσει και το DVD της αναμέτρησης όπου φαίνεται το εκπρόθεσμο φάουλ στον Καλαμπόκη. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος ζήτησε να επαναληφθεί η αναμέτρηση, ενώ το αίτημά του να προσκομιστούν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου όλα τα απαραίτητα έγγραφα έγινε δεκτό.


23 AGG:Layout 1 12/2/2009 9:11 μμ Page 1

Παρασκευη 13 Φεβρουαρίου 2009

μικρές αγγελίες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ… Μεγάλες Ευκαιρίες Επένδυσης σε Ακίνητα με υψηλές αποδόσεις!!! 01.ΚΑΤΟΙΚΙΑ: στον Βόλο 150τ.μ σε ανάλογο οικόπεδο με μαγαζί (211-8) 02.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο Διμήνι 170τ.μ σε οικόπεδο 500τ.μ (103-8) 03.MΕΖΟΝΕΤΑ: στην Νέα Ιωνία Βόλου αυτοτελής 235τ.μ 3 επιπέδων (190-8) 04.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Μ.Βελανιδιά Αγχιάλου 4050τ.μ με θέα (212-8) 05.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: στην Άφησσο σε 600τ.μ οικόπεδο με 8 δωμάτια (207-8) 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Τσαγκαράδαα 160τ.μ σε οικόπεδο 2.155τ.μ(133-8) 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ:στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 08.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:1ου ορόφου στο Βόλο 60τ.μ σε 20ετίας πολ/κία (149-8) 09.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία στην περιοχή

Φυτόκου 180τ.μ (221-8) 10.ΞΕΝΩΝΑΣ:στις Πινακάτες με 7 δωμάτια 3 επιπέδων (232-8) 11.MEZONETA:στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στον Βόλο 171τ.μ super lux (217-8) 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 108τ.μ (181-8) 14.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου με πάρκινγκ 51τ.μ (10-9) 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (210-8) 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία 125.τμ (1718) 17.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:στο Βόλο 1ου ορόφου 81τ.μ με κεντρική θέρμα. (216-8)

Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085.

Πωλείται μονοκατοικία 67 τ.μ. σε οικόπεδο 101 τ.μ., σχέδιο Παρασκευοπούλου, σε πολύ καλή κατάσταση στη Νέα Δημητριάδα. Τιμή 95.000 E συζητήσιμη. Τηλ. 6976282852 Πωλείται οικόπεδο στις Πινακάτες στη θέση «Γκορτζιές», 2.700 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, πάνω στο δημοτικό δρόμο. Φως, νερό και απεριόριστη θέση στο Παγασητικό. Τιμή 30.000 Ε. Τηλ. 6976 282852. Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΒΟΛΟΣ Πωλείται κλειστό ισόγειο παρκινγκ, 24τ.μ.,

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ

ΕΛΛΗ ΓΟΥΤΑ – ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15, ΒΟΛΟΣ Τηλ. 2421035181 Κιν. 6972054694

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ - Γκαρσονιέρα, 4ος όροφος, πρόσοψη Γλάδστωνος - Δυάρι μονοκατοικία Βασσάνη - Κατάστημα Κ. Καρτάλη

ΠΩΛΕΙΤΑΙ - Επιχείρηση καφέ σε πεζόδρομο, κέντρο Βόλου - Γκαρσονιέρα 32 τ.μ., 4ος όροφος - Πεντάρι 122 τ.μ. καινούργιο, 2ος όροφος Ζάχου - Οικοδομή στον περιφερειακό - Κατάστημα πρώην Κλαουδάτος - Διαμερίσματα Ν. Ιωνία καινούργια, Κασσαβέτη - Γωνιακό οικόπεδο στα Παλιά, 755 τ.μ. για επαγγελματική χρήση - Γωνιακό κατάστημα στα Παλιά 260 τ.μ. - Γωνιακό οικόπεδο Αγριά, 382 τ.μ. - Ανακασιά, οικόπεδο 829 τ.μ. με θέα - Πορταριά, κτήματα άρτια 2-4-8 στρ. - Μακρινίτσα, παλιό αρχοντικό - Μάραθος, οικόπεδο με σπίτι 180 τ.μ. - Πάλτση, κτήματα άρτια, 8,5 στρ. – 10 στρ. - Πάλτση, παλιό πέτρινο καλύβι, 600 τ.μ. οικ. - Μπιρ Αργαλαστής 2 στρ. - Άφησσος, οικόπεδο 1.000 τ.μ. - Ξενοδοχείο στον Αη – Γιάννη Πηλίου, στις Πλάκες 35 δωματίων, δίπλα στη θάλασσα

με υπόγεια αποθήκη 73 τ.μ., σε νεόκτιστη οικοδομή, Νικοτσάρα – Λ. Βύρω νος σε τιμή ευκαιρίας, 50.000 Ε. Ιδιώτης. Τηλ. 6972 070349. ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Πωλείται κατάστημα 168m2 επί της οδού Αν. Γαζή, ανάμεσα Βλαχάβα - Νικοτσάρα, πλήρως ανακαινισμένο, ελεύθερο προς χρήση. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947 004538, 6948 050003. Πωλείται FORD TRANSIT ’98, κλειστό, 3 μ. καθαρό, ημιυπερυψωμένο, σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538 Πωλούνται ελαφρώς μεταχειρισμένες ζαμπονομηχανές και ηλεκτρονικές ζυγαριές και πάγκοι μαναβικής. Σε πολύ λογικές τιμές. Τηλ. 6972220233 Πωλούνται στοκ πουκάμισα Κινέζικα και κινέζικα παπούτσια σε τιμές κόστους. Τηλ. 6972 220233 Πωλείται 4άρι διαμέρισμα, διαμπερές, 93 τ.μ., 1ου ορόφου, περιοχή Αγ. Νεκταρίου. Τιμή πολύ καλή. Τηλ. 6972857803, 24210 84536.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Ενοικιάζεται 4άρι διαμέρισμα, περιοχή Πανταζόπουλου, με αυτόνομη θέρμανση – τζάκι. Τηλ. 210 9649225, 6977620072. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95 τ.μ., Κουτερέλια 49, στον πρώτο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 20927. Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα, 45 τ.μ. για κατοικία ή για επαγγελματική στέγη στον 4ο όροφο, ανακαινισμένο, διαμπερές, Δημ. Γεωργιάδου 145 – Ιωλκού έναντι Διοικητηρίου Νομαρχίας. Τηλ. 6979224166, 6977310330. Ενοικιάζεται τεσσάρι στην οδό 54 Σύνταγμα Ελλάς 69 -Ρ. Φερραίου 3ος όροφος στο Βόλο, περιοχή Μεταμόρφωσης. Τηλ. 6945 491611 και 2421 023669

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ Ενοικιάζονται δύο (2) καταστήματα ισόγειο – πατάρι – όροφος, Κουταρέλια 37 – Ερμού, Πληρο-

φορίες στα τηλέφωνα 24210 24307, 21237, 20927. Ενοικιάζεται κατάστημα 60 τ.μ. με 30 τ.μ. πατάρι,

υπεύθυνα την προετοιμασία μαθητών Δημοτικού Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976159530.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος γερμανικού πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974 08 1596

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984 Καθηγητής με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. 6939 17 4298 και 24210 48335, απογευματινές ώρες.

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα, 98 τ.μ., πλήρες εξοπλισμένο, πρώην cafe-bar. Αλμυρού 16. Ιδιοκτήτης Απόστολος Πέτρου. Τηλ. 24210 23085.

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Πολυμέρη 48. Τηλ. 6936 161973. Ενοικιάζεται κεντρικό κατάστημα 30 τ.μ. με πατάρι, Κασσαβέτη 127 με Γ. Δήμου, γωνιακό. Τηλ. 24210 47098 & 6939045781 Ενοικιάζεται κατάστημα – εργασιακός χώρος 52 τ.μ. στη Νέα Ιωνία, Θράκης 78. Τηλ. 6947495335.

ZHTOYΝΤΑΙ Ζητούνται δύο άτομα για ανάπτυξη δικτύου. Ευέλικτο ωράριο. Δυνατότητα ημιαπασχόλησης. Πολύ υψηλές αποδοχές. Πληροφορίες 2421 770575, 69789 52458

Ζητούνται άτομα για ανάπτυξη δικτύου για την περιοχή του Βόλου. Ευέλικτο ωράριο. Πληροφορίες κ. Κοντογιάννης. Τηλ. 210 4927097.

Ζητείται πωλήτρια από 2325 ετών για το κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων Carnaby κ. Μαρκόπουλος. Σπυρίδη 57. Τηλ. 24210 30838

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ • ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ • ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ • ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ & ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Κος ΜΠΟΥΤΟΣ ΤΗΛ. 6984360195 Η επιχείρηση WELLNESS CLUB AND BEAUTY SHOP ζητά δύο άτομα για ανεξάρτητη συνεργασία. Ευέλικτο ωράριο, δυνατότητα ημιαπασχόλησης. Πληροφορίες 2421770575 & 6978 952458.

MAΘΗΜΑΤΑ Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας αναλαμβάνει

23

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας και μαθητές Γυμνασίου Α’ Λυκείου. Πλούσιο υλικό και τεστ. Τηλέφωνο 6932 395955. Απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας αναλαμβάνει τη μελέτη μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου. Τιμές προσιτές. Τηλ. πληροφ. 6942 569491.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΚΤΕΡ NEW HOLLAND, TM150 KAI 8560. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6945794493. Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 24210-36341, από τις 17:00 - 22:00. Χάθηκε σκυλάκι, λευκό, Τεριέ, ονόματος Σλάμ, στην περιοχή Μαιάνδρου & Φιλαδελφείας στη Ν. Ιωνία λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Χρήζει ιατρικής βοήθειας. Παρακαλείται όποιος το βρει να επικοινωνήσει με το τηλ. 24210 80400 κ. Κώστα. ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Πωλείται επιχείρηση, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, με πλήρη εξοπλισμό (αποδυτήρια, καφετέρια, τουαλέτες κ.λπ) στην περιοχή Νέο Δέλτα στη Νέα Ιωνία. Τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945 903160. Αναλαμβάνω ξυλουργικά μερεμέτια κατ’ οίκον ρολών, πορτών, επίπλων καθώς και τον καθαρισμό αυλών, οικοπέδων, κτημάτων από χόρτα, ανθών, ελαίων, κληματαριών. Τηλ. 24210 53298. Πωλείται ευκαιρία σκούτερ 50 cc λευκό με 9.000 χλμ. Τηλ. 24210 53298. Πωλείται CITROEN XSARA 1.400cc, πεντάθυρο με όλα τα ηλεκτρικά, από πρώτο χέρι, σε άριστη κατάσταση, πολύ καλή τιμή. Τηλ. 24210 87825, 6973 055084.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Γκαρσονιέρες: -Καδμου-Βαινδηρίου (ένα δρόμο πάνω από την Μαιάνδρου) 30 τμ α’ ορόφου, αποθήκη,μπαλκόνι με θέα Πήλιο, parking.

2άρια:

- Πλησίον τράπεζας Πειραιώς (οδός Αβέρωφ) 52 τμ, α’ ορόφου.

3άρια

- Φιλαδελφίας-Σαγγαρίου, 93 τμ, β’ ορόφου γωνιακό, θέα Πήλιο τζάκι, αποθήκη, parking. - Φιλαδελφίας-Σαγγαρίου. 102 τμ, γ’ ορόφου γωνιακό, θέα Πήλιο τεράστιες βεράντες, τζάκι, αποθήκη, parking. - Αγίας Φωτεινής-Μικράς Ασίας-Ιασωνίδη 80 τμ, γ’ & δ’ ορόφου γωνιακό, διαμπερές, θέα Πήλιο, αποθήκη, parking - Καδμου-Βαινδηρίου (ένα δρόμο πάνω από την Μαιάνδρου) υπερπολυτελής μεζονέτα γ’-δ’ ορόφου (ρετιρέ), 90 τμ, 2 μπάνια, αποθήκη, τζάκι, τεράστιες βεράντες, θέα Πήλιο και λιμάνι, parking.

4άρια

- Φιλαδελφίας-Σαγγαρίου. 102 τμ. δ’ ορόφου (ρετιρέ) γωνιακό, θέα Πήλιο, τζάκι αποθήκη, parking.

ΒΟΛΟΣ Γκαρσονιέρες: - Αλεξάνδρας-Χατζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’τα δικαστήρια) 28 & 26 τμ, α’, β’, γ’ ορόφου, όψη επί της Χατζηαργύρη, κλειστό parking (ιδανικό για γραφείο}.

2άρια:

- Αλεξάνδρας-Χατζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’τα δικαστήρια) 45 τμ β’ ορόφου, όψη επί της Αλεξάνδρας, κλειστό parking (ιδανικά για γραφείο) - Αλεξάνδρας-Χοτζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’ τα δικαστήρια) 50 τμ, β’ ορόφου, γωνιακό, όψη επί της Αλεξάνδρας, κλειστό parking (ιδανικά για γραφείο).

3άρια

- Αλεξάνδρας-Χατζηαργύρη σε υπερπολυτελές κτίριο (κάτω απ’τα δικαστήρια) 60 τμ οροφοδιαμέρισμα τρίφατσο, δ’ ορόφου (ρετιρέ) κλειοτό parking (ιδανικό για γραφείο)

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείται. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. Πληροφορίες 2410 670840

ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

ΕΒΙΤΑ ΨΥΧΟΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ – ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΛΥΤΡΙΑ ΤΑΡΩ - ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΝΟΡΑΣΗ ΑΛΑΝΘΑΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ 901 5003075 EXTRA LINE 1,43 από σταθερό 901 6009488 EXTRA LINE 3,56 από σταθερό & σταθερό ΚΑΡΤΕΣ ΤΑΡΩ, Αριθμολογία, Ρέικι, διαλογισμός, Κα Πέπη. Μόνο με ραντεβού, Τηλ. 6994 400356 Πωλούνται ντουλάπια κουζίνας, χρώματος καφέ, 10μ. περίπου με νεροχύτη, κεραμικό, μπαταρία και πάγκο, σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6974371423

«ΚΕΤΕΡ» ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΤΑΡΩ Πρόβλεψη, έρευνα, κατεύθυνση. Μεταβολή και Προστασία Καταστάσεων σε θέματα Συναισθηματικά, Οικογενειακά, Επαγγελματικά κλπ. Ωροσκόπιο – Συναστρία Προώθηση θετικής ενέργειας- ενίσχυση Αύρας Ραντεβού : 6982528471 και Σαββατοκύριακα

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355 ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ REAL ESTATE ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΝΙΚ. ΤΣΙΚΜΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 55Α ΤΗΛ. 24210- 52597 ΚΙΝ. 6993286510 - ΑΛΥΚΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ,45 τ.μ. ΟΙΚΟΠΕΔΟ 123 τ.μ., 50 μ. ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΜΕΖΟΝΕΤΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ, 2 ΕΤΩΝ, 240 τ.μ., ΥΠΟΓΕΙΟ 80 τ.μ., ΑΥΛΗ 180 τ.μ., ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕ ΘΕΑ ΠΗΛΙΟ - ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ - ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ, ΠΑΛΑΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ 180 τ.μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 500 τ.μ., ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ, ΧΡΙΖΕΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ - ΔΥΑΡΙ, ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟ 45 τ.μ., ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ, ΓΚΛΑΒΑΝΗ 50 – ΕΡΜΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΗΛΙΝΑ, ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 90 τ.μ., ΑΥΛΗ 200 τ.μ., ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ος ΟΡΟΦΟΣ, 100 τ.μ. ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ, ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 176 - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 118 τ.μ., 1ος ΟΡΟΦΟΣ , ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ, ΙΩΛΚΟΥ 47 ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΗ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ 250 τ.μ. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, 2,5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΠΕΔΑ - ΜΗΛΙΝΑ, ΚΤΗΜΑ 10 ΣΤΡΕΜ. ΜΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ - ΚΑΤΗΓΙΩΡΓΗΣ, 8 ΣΤΡΕΜ., ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΑΛΥΚΕΣ 200 τ.μ. ΓΩΝΙΑΚΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 1.200 ΜΕΤΡΑ, ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΟΡΩΠΗ 5 ΣΤΡΕΜ., 50 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΡΑΘΟΣ 4 ΣΤΡΕΜ. ΜΑΛΑΚΙ 1.400 τ.μ. - ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ 1.480 τ.μ. ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 500 τ.μ. ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΕΓΟ 42 τ.μ. - ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ (1) ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΜΕ ΔΙΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ 365 τ.μ. - ΚΑΡΑΓΙΑΠΙ ΓΩΝΙΑΚΟ, ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ - 4.700 τ.μ. ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥΒΑΛΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΗΓΗ


24NEW.qxd

10-02-09

18:37

Page 1

ALPHA SYSTEMS BIO∆∂áπ∞ ™À¡£∂∆π∫ø¡ ∫√Àºøª∞∆ø¡ ™∆∂º∞¡√™ ∞¡∞™∆∞™√¶√À§√™ ˘‡ı˘ÓÔ˜ ˆÏ‹ÛÂˆÓ ∆¯ÓÈο ¯·Ú·ÎÙËÚÈÛÙÈο ¶ƒ√ºπ§ VEKA °∂ƒª∞¡π∫∏™ ¶ƒ√∂§∂À™∏™ ∂™ø∆∂ƒπ∫∞ ∂¡π™ÃÀª∂¡√ ª∂ £∂ƒª√°∞§µ∞¡π™ª∂¡√ Ã∞§Àµ∞ ¶∞Ã√À™ 1,5 Ãπ§π√™∆√À

∂ȉÈΤ˜ ÙÈ̤˜ ÁÈ· Â·ÁÁÂÏ̷ٛ˜ Î·È ÂÌfiÚÔ˘˜ M ÙËÓ ÂÁÁ‡ËÛË Ù˘ °ÂÚÌ·ÓÈ΋˜ ‚ÈÔÌ˯·Ó›·˜ Û˘ÓıÂÙÈÎÒÓ ÚÔÊ›Ï

¢π¶§√π À∞§√¶π¡∞∫∂™ ™À¡√§π∫√À ¶∞Ã√À™ 24 Ãπ§π√™∆ø¡ ª∏Ã∞¡π™ª√π °∂ƒª∞¡π∫∏™ ¶ƒ√∂§∂À™∏™ ¶√À ∞™º∞§π∑√À¡ ∆√ ∫√Àºøª∞ ¶∂ƒπª∂∆ƒπ∫∞

ª∂°∞§∏ ¶√π∫π§π∞ Ãøª∞∆ø¡ ∫∞π ™Ã∂¢πø¡ π¢∞¡π∫∞ °π∞ ¶∂ƒπ√Ã∂™ ∫√¡∆∞ ™∆∏ £∞§∞™™∞ ∫∞£ø™ ¢∂¡ ∂¶∏ƒ∂∞∑√¡∆∞π ∞¶√ ∆∏¡ ∞§ªÀƒ∞

µπ√∆∂áπ∞: ¡Â·fiψ˜ 4 (·Ú·χڈ˜ “see you”) µ√§√™ ∆∏§.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

¢∏ª∏∆ƒ∏™ ∞ƒµ∞¡π∆∏™ ∫Ô˘ÊÒÌ·Ù· PVC KOMMERLING ∫Ô˘ÊÒÌ·Ù· ·ÏÔ˘ÌÈÓ›Ô˘

∞¶√∫ƒπ∂™ 2009 °È· ¤Ó· ·ÏÏÈÒÙÈÎÔ ∫·ÚÓ·‚¿ÏÈ

™ÙÔ ™Ô˘ÊÏ›

19/2 ∞¶√°∂Àª∞∆π¡√ ∆™π∫¡√¶∂ª¶∆∏ ™∆√¡ ¶∞§∞π√ªÀ§√ º∞ƒ™∞§ø¡ 15/2 ª√¡√∏ª∂ƒ∏ °∂À°∂§∏ 21-22/2 ¢π∏ª∂ƒ√™ ¶∂∆ƒπ∆™π – ™∞¡∆∞¡™∫π 15/3 ª√¡√∏ª∂ƒ∏ ™∆∏¡ ∞£∏¡∞ ∞°. ∂πƒ∏¡∏ ÃÀ™√µ∞§∞¡∆√ – ∂ºƒ∞πª – ∫À¶ƒπ∞¡√™

4‹ÌÂÚË ·fi 27/2 ¤ˆ˜ 2/3 Ì ËÌȉȷÙÚÔÊ‹ ∞¡¢ƒπ∞¡√À¶√§∏ ∆√Àƒ∫π∞™ – ¢π¢Àª√∆∂πÃ√ ∞§∂•∞¡¢ƒ√À¶√§∏ – ∫∞ƒ¡∞µ∞§π ™∆√ ™√Àº§π ¢øƒ√ ∆√ ∞¶√∫ƒπ∞∆π∫√ °§∂¡∆π ª∂ ∑ø¡∆∞¡∏ ª√À™π∫∏ ∫∞π Ã√ƒ√ 230 ¢ÚÒ 3‹ÌÂÚË 28/2 ÂÒ˜ 2/3 µÀ∑∞¡∆π¡∏ √Ãπ¢∞ ¶§∏ƒ∂™ ¢π∞∆ƒ√º∏ °§∂¡∆π – Ã√ƒ√ 150 ¢ÚÒ

£ˆÚ·ÎÈṲ̂Ó˜ fiÚÙ˜

3‹ÌÂÚË 28/2 ¤ˆ˜ 2/3 µ√À§°∞ƒπ∞ – ™∞¡∆∞¡™∫π – ª.ƒπ§§∞ – ª¶§∞°∫√∂µ°∫ƒ∞¡∆- ª∂§¡π∫ ∞Ó·¯ÒÚËÛË ™¿‚‚·ÙÔ ÌÂÛË̤ÚÈ Î·È ÁÈ· ÙÔ˘˜ ÂÚÁ·˙fiÌÂÓÔ˘˜ ¢øƒ√ ∆√ º∞°∏∆√ ™∆∞ ª¶√À∑√À∫π∞ ª∂ °§∂¡∆π ∫∞π Ã√ƒ√ 130 ¢ÚÒ

– ƒÔÏÏ¿ -∫Ô˘ÓÔ˘ȤÚ˜ – °Î·Ú·˙fiÔÚÙ˜

πˆÏÎÔ‡ 67 ∆ËÏ. 24210 70330 – 70795 ∫ÈÓ. 6978483941 µfiÏÔ˜

∞ÓÔ›ÁÂÈ Ì ‰·¯Ù˘ÏÈÎfi ·ÔÙ‡ˆÌ·

2·˜ ¡ÔÂÌ‚Ú›Ô˘ 45 – µfiÏÔ˜ ñ ∫ÈÓËÙfi : 6944 503271 –∆ËÏ – Fax : 24210 31946

Tƒ√ºπª∞ °∞´∆∞¡π¢∏™

Delivery             

∫∞£∂ ª∂ƒ∞ ¶ƒ√´√¡∆∞ ™∂ ∆πª∂™ ™√∫!!

°∞§∞ ºƒ∂™∫√ ∞°¡√ 1 §π∆ƒ√À °π∞√Àƒ∆π ÃÀª∞ º∂∆∞ °ƒ∂µ∂¡ø¡ ¶√¶ ‰Ô¯Â›Ô˘ ¶∞ƒª∂∑∞¡∞ ∫ƒ∞¡∞ ITA§π∞™ ™√§øª√™ ∫∞¶¡π™∆√™ 200gr ∂§∞π√§∞¢√ 5 §π∆ƒ∞ ∂•∆ƒ∞ ¶∞ƒ£∂¡√ §∞¢π ∂§π∞™ 5 §π∆ƒ∞ ∏§π∂§∞π√ 10 §π∆ƒ∞ ∂§∞π√§∞¢√ ALTIS 5 §π∆ƒ∞ ∂§π∂™ ¶∏§π√À ¶∞ƒ∞°ø°∏™ ª∞™ ¶ƒ√™√À∆√ GROUPO π∆∞§π∞™ ∑∞ª¶√¡ øª√¶§∞∆∏ ∑∞ª¶√¡ «¡π∫∞™ ª¶√À∆π»

0,99 ¢ÚÒ 1,49 ÙÔ ÎÈÏfi 4,90 ÙÔ ÎÈÏfi 9,90 ÙÔ ÎÈÏfi 4,90 19,90 14,50 ¢ÚÒ 10,90 19,90 2,80 ÙÔ ÎÈÏfi 14,90 ÙÔ ÎÈÏfi 3,98 ÙÔ ÎÈÏfi 3,98 ÙÔ ÎÈÏfi

¶·Ï·Ì¿19 µfiÏÔ˜ ÛÙÔÓ ÕÁÈÔ µ·Û›ÏÂÈÔ ∆ËÏ. Delivery 24210 40580 ¤ˆ˜ ÙȘ 3 ÙÔ ÌÂÛË̤ÚÈ ª∂™√™ Ã√¡√™ ¶∞ƒ∞¢√™∏™

30 §∂¶∆∞ ∫∞π ∂πª∞™∆∂ ™∆∏¡ ¶√ƒ∆∞ ™∞™

∞ÓÔȯٿ οı ‚Ú¿‰˘ ™¿‚‚·ÙÔ & ∫˘Úȷ΋ fiÏË Ì¤Ú· º¤ÙÔ˜ Ì·˙› Ì ÂÍ·ÈÚÂÙÈΤ˜ Á‡ÛÂȘ, ˙ÂÛÙfi ÂÚÈ‚¿ÏÏÔÓ Î·È Ì˘Úˆ‰È¿ ·Ó·Ì̤ÓÔ˘ Ù˙·ÎÈÔ‡

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 13-2-09

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you