Page 1

01:Layout 1 10/9/2009 12:15 πμ Page 1

10 09 09 Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Καθημερινή εφημερίδα

έτος 3ον

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΡΛΑ

αρ. φύλλου 659

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ

Αναγκαία η στήριξη των Σωμάτων Ασφαλείας

Προσκλητήριο για αγώνα και νίκη σελ.9

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ

σελ.8

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

«Αλεξικέραυνο» του ΥΠΕΧΩΔΕ Ελπίδες για αντιμετώπιση ο πρόεδρος του καρκίνου του ΤΕΕ Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου αναζητεί θέματα για να αντιπαρατεθεί και να επιρρίψει ευθύνες στη Νομαρχία, τονίζει σε απάντησή του, για χθεσινή επιστολή σχετικά με τις απαλλοτριώσεις από Γορίτσα ως Αγριά, ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς

Οι νέες μέθοδοι της ανοσοθεραπείας και της γονιδιακής θεραπείας δίνουν πλέον ελπίδες στους επιστήμονες για τη θεραπεία του καρκίνου. Οι δύο αυτές μέθοδοι θα αποτελέσουν μάλιστα το θέμα του 3ου Ογκολογικού Συνεδρίου, που ξεκινά σήμερα στο Βόλο.

σελ.6

σελ.4

ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤ. – ΕΠΙΧ/ΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤ. ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

(Ενοικ. Δωματίων, Επιπλ. Διαμερισμάτων κλπ) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ./Fax: 24280 92082/24280 91801 ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Τ.Κ. 37300 ΑΡΙΘΜ. ΜΗΤΡΩΟΥ 2032 – ΑΦΜ:998425281 Β΄ ΔΥΟ ΒΟΛΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Με την δημοσίευση του ν. 3766/2009 (ΦΕΚ 102/2009), θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω Δημόσια κατά κύριο λόγο τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κο ΚΩΝ/ΝΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, για τη συνέπεια που επέδειξε, στην υλοποίηση εφαρμογής του εν λόγω νόμου και με την έκδοση και της σχετικής εγκυκλ. του Γ.Γ.Ε.Ο.Τ. για την χορήγηση του Ε.Σ.Λ., στα τουριστικά καταλύματα. Τους Υπουργούς κ.κ. Εσωτερικών Π. Παυλόπουλον, Οικονομίας και Οικονομικών Ι. Παπαθανασίου, Δικαιοσύνης Ν. Δένδια, τον κ. Γ.Γ.Ε.Ο.Τ ΜΕΛΕΤΙΟ ΤΖΑΦΕΡΗ, τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κον ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, που στήριξαν το χρονίζον αίτημα για την χορήγηση του Ε.Σ.Λ. στα τουριστικά καταλύματα και τέλος όλους όσοι, που με καθοιονδήποτε τρόπο συμπαραστάθηκαν, στον πολύχρονο αγώνα μας για τον παραπάνω σκοπό. Αγριά 2 Σεπτεμβρίου 2009 ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Δ. Αθανασάκης

τιμή 0,15 ευρώ

διαδίκτυο: www.magnesianews.gr

Ρ. ΖΗΣΗ

Εύσημα στη Νομαρχία ενημέρωση για καθυστερήσεις

σελ.6

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Εμπνεύσθηκα από την προσωπικότητα του Γ. Παπανδρέου σελ.9

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επικυρώνει ψηφοδέλτια νίκης Σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα εγκρίνει τα ψηφοδέλτια της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνστανίνου. Εντός της ημέρας θα υπάρξει και η επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη σχετικά με το εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ή θα είναι υποψήφιος στην Α' Πειραιά.

σελ. 11

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Έχουμε σχέδιο ευθύνης

Τα διλήμματα που τίθενται στις ερχόμενες εκλογές ανάμεσα στην «υπευθυνότητα και τις θαρραλέες αποφάσεις» και την «ανευθυνότητα και τα ευχολόγια του ΠΑΣΟΚ» επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω.

σελ. 14

Στο Βόλο σήμερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θαν. Πλεύρης σελ. 8


02:Layout 1 9/9/2009 9:11 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

σήμερα Μικρές αγγελίες: Χρήσιμα: Τηλεόραση: Κινηματογράφος: Αθλητικά: Πολιτιστικά:

23 18 18 19 20 19

Πέμπτη

10 Σεπτεμβρίου

Μηνοδώρας Μητροδώρας Νυμφοδώρας μαρτ

Ανατολή 06.02 Δύση 18.41

άποψη άποψη άποψη άποψη

Κρίμα… Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Αριστοτέλης Τουρτούρης Art Director: Ανδρέας Ηλιάδης Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη, Σπύρος Ευαγγέλου Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη Υποδοχή διαφ/κού τμήματος: Σοφία Ελευθερίου-Βαλουξή Υπεύθυνος διανομής: Β. Σύρος Φωτογραφικό υλικό: Eurokinissi, Icon, Phasma, Motion team, Nίκος Σημαιάκης, Αρχείο Μαγνησίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Νικηταρά & Ματρόζου 2, Τ.Κ. 383 34, Αγιοι Ανάργυροι, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Παραγωγή: Εκδόσεις Επικοινωνία Εκτύπωση: Διόσκουροι Α.Ε. Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832 Παρακαλούμε ανακυκλώστε αυτήν την εφημερίδα.

Δεν είναι εύκολο να μείνει κανείς αδιάφορος για όλα όσα συμβαίνουν στον ευρύτερο χώρο του Συνασπισμού. Ακόμα και αν βρίσκεται πολύ μακράν του να χαρακτηρισθεί ψηφοφόρος ή έστω και απλά φίλα κείμενος. Ακατανόητο και αδιανόητο για τον απλό Έλληνα πολίτη το γεγονός ότι ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, αρχικά επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα για «φυσικό» διάδοχό του στην προεδρία του Συνασπισμού, μέσα σε ένα θερμό κλίμα συνεργασίας, συνεννόησης, αλληλοεκτίμησης, έως και αλληλοθαυμασμού, μεταξύ των δύο πολιτικών που εξ΄ ορισμού, εκπροσωπούν το «παλαιό» και έμπειρο με το «νέο» και δυναμικό… Όμως, πολύ γρήγορα, έγινε στην «σαλάτα» των δυο ανδρών, το λάδι…ξύδι!

[KAIΡΟΣ]

Οι συγκρούσεις, οι πεισματικές αγκυλώσεις σε σημαντικά θέματα που αφορούσαν την χάραξη της πολιτικής του Συνασπισμού, αλλά και αυτή καθ΄ εαυτή η άσκηση της εξουσίας στο εσωτερικό του κόμματος, έδωσαν το στίγμα της αυτό-διάλυσης, λίαν νωρίς… Άλλος για Χίο τράβηξε, και άλλος για Μυτιλήνη…. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο Αλέξανδρων, Αλέκου και Αλέξη, έφτασαν εντυπωσιακά γρήγορα στο μη περαιτέρω. Ως μη έδει… -Ο κ. Αλαβάνος φάνηκε, μετά τις γνωστές παλινωδίες του «φεύγω-δεν φεύγω» να μην έχει προλάβει και ναμην μπορεί τελικά, να εμπεδώσει το τι ακριβώς σήμαινε για εκείνον και για τον Συνασπισμό, η παράδοση της προεδρίας στον νεαρό Τσίπρα.

Μαγνησία: 16…25 C ο

Βόλος: 18..25 οC. Στο Νομό της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13…26 οC. Στον ΒΟΛΟ 16...26 οC.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν

Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου αυτής της έκδοσης (εκτός των φωτογραφιών) υπό τους εξής όρους:

- Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας - Κλειδαριές – ρολά

Αναφορά: Η αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης γίνεται κατά τον τρόπο που ορίζεται από τον εκδότη ή τον χορηγούντα την Άδεια( χωρίς, όμως να εννοείται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγκρίνουν Εσάς ή τη χρήση του Έργου από Εσάς)

Σωστές Δουλειές

Προστατέψτε το περιβάλλον

Μη εμπορική: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχό-μενο αυτής της έκδοσης για εμπορικούς σκοπούς. Mη τροποποίηση: Δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του περιε-χομένου αυτής της έκδοσης Είναι δυνατή η παραίτηση από οποιονδήποτε από τους παραπάνω όρους αυτής της Άδειας, αν σας χορηγήσει ο εκδότης ή δικαιούχος των διακιωμάτων σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κανένας όρος αυτής της άδειας δεν κατισχύει ή περιορίζει το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού. Οι νομικοί περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο από τα ανωτέρω.

Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941

και φθάσαμε

Περισσότερες πληροφορίες στο www.creativecommons.org

2

-Ο κ. Τσίπρας, δεν φάνηκε πρόθυμος, να αποδεχθεί την για οιουσδήποτε λόγους υπαναχώρηση του μέντορά του Αλέκου Αλαβάνου και να γυρίσει πίσω το χρίσμα που μόλις του είχε δοθεί. Και τώρα τι; Και τώρα εκλογές! Για τον Συνασπισμό έχουν πλέον τελειώσει οι μέρες της χαράς και της ευφορίας που προέκυψαν μήνες πριν από τα ελπιδοφόρα μηνύματα των δημοσκοπήσεων. Ο Συνασπισμός, κλυδωνιζόμενος, σε μια λίαν ατυχή συγκυρία και χρονική στιγμή, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μεταβληθεί, από έναν πολλά υποσχόμενο πολιτικό σχηματισμό με πολλές συνιστώσες, σε πλίνθους κέραμους, ατάκτως ερριμένους. Κρίμα….. Κρίμα, γιατί στην Δημοκρατία

μας, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο πλουραλισμός και η πολυφωνία μέσα στον Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία Πέρα από οιανδήποτε πολιτική τοποθέτηση, ελπίζουμε και ευχόμαστε, η (συνετή) απόφαση της μη καθόδου στις εκλογές του κ. Αλαβάνου, να εκτονώσει το κλίμα και να φέρει έστω και μια πρόσκαιρη περίοδο γαλήνης, σε αυτό το κομμάτι της πολύπαθης αριστεράς στην Ελλάδα. Της πολύπαθης αριστεράς, η οποία παρά τα «βαθιά της γεράματα» (χρονικά…) ακόμα βασανίζεται από την «παιδική ασθένεια» των ανούσιων ερίδων, και τον αυτοκανιβαλισμό, καθώς εξακολουθεί να τρέφεται με τις ίδιες της τις σάρκες. ΜΑΓΝΗΣΙΑ …

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1224: Ιδρύεται το τάγμα των Φραγκισκανών μοναχών από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης. 1925: Υπογράφεται και δημοσιεύεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας (αβασιλεύτου), που τίθεται αμέσως σε ισχύ. 1960: Ο θρυλικός αιθίοπας μαραθωνοδρόμος Αμπέμπε Μπικίλα κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, τρέχοντας ξυπόλητος. 1977: Ο τυνήσιος φονιάς Χαμιντά Τζαντουμπί είναι ο τελευταίος κα-

τάδικος που εκτελείται με γκιλοτίνα στη Γαλλία. 1982: Η Άννα Βερούλη παίρνει την πρώτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου της Αθήνας, με βολή στα 70,02 μ. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ξεκίνησε το 1934. Στο ίδιο αγώνισμα, η Σοφία Σακοράφα κατατάσσεται τρίτη. 1995: Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει θέσεις των Σερβοβοσνίων, που πολιορκούν το Σεράγεβο.

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘ.ΓΕΩΡΓΑΚΛΗΣ Χειρουργός Ορθοπαιδικός Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βόλος 28ης Οκτωβρίου 126 τηλ. 24210 34111 κιν.τηλ. 6977 690 624΄ Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 09.00 - 13.30 και απόγευμα 18.00 - 21.00 (εκτός Τετάρτης)

ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Διεύθυνση : Ιωλκού (Ελ. Βενιζέλου) 17, 1ος όροφος Τηλέφωνο : 24210 35836, Κινητό: 6973487523


03:03.qxd 9/9/2009 6:08 μμ Page 1

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ


05 ΕΠΙΜΕΛ ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ:Layout 1 9/9/2009 9:09 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

τοπικά

Τι αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ευρωπαϊκός νόμος» για την καινοτομία στις δράσεις των επιχειρηματιών Βασικός στόχος να δημιουργηθεί ένα πολιτικό και κανονιστικό πλαίσιο, που θα προάγει την ανταγωνιστικότητά τους Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναθεωρήσει την πολιτική που εφαρμόζει σχετικά με την καινοτομία, και πριν από την άνοιξη του 2010, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη μέλη έναν «ευρωπαϊκό νόμο» για τον τομέα αυτόν, με τελικό σκοπό να ενταχθεί η καινοτομία ως θεωρία και ως πράξη στις δράσεις των επιχειρηματιών της ΕΕ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική έκθεσή της, «ο βασικός κινητήριος μοχλός της καινοτομίας είναι οι επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό και κανονιστικό πλαίσιο, που θα προάγει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών βιομηχανιών σε παγκόσμιο επίπεδο, και θα ανταμείβει τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, τόσο για προϊόντα, όσο και για διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων και των καινοτόμων μορφών οργάνωσης

της εργασίας». Η Επιτροπή κρίνει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στα κράτη μέλη της Ένωσης σχετικά με την καινοτομία, αλλά όχι ικανοποιητική, και στις αιτίες αυτής της εξέλιξης περιλαμβάνονται η σχετικά περιορισμένη χρηματοδότηση, και οι πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες για τη συμμετοχή επιχειρηματιών στα σχετικά προγράμματα. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, η χρηματοδότηση για την υποστήριξη της καινοτομίας σε κεντρικό κοινοτικό επίπεδο, έχει παραμείνει σε μέτριο ύψος, τόσο σε σχέση με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, όσο και σε σχέση με πολλούς εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών μελών, καθώς αντιπροσωπεύει ποσοστό μικρότερο του 5% των δημοσίων δαπανών για την έρευνα, που προβλέπεται με βάση το ερευνητικό Πρόγραμμα - Πλαίσιο της ΕΕ Ακόμη και το συνολικό ποσό των εξήντα επτά (67) εκατομ-

Η τρέχουσα προκήρυξη της δράσης «Συνεργασία» απευθύνεται σε συμπράξεις που αποτελούνται από επιχειρήσεις ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα κάθε μεγέθους, ερευνητικούς φορείς (πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ερευνητικά κέντρα, ινστιτούτα), οργανισμούς κοινής ωφέλειας, δημόσιες υπηρεσίες, εταιρίες βιομηχανικής έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, τεχνολογικούς, μη κερδοσκοπικούς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, και αφορά ειδικότερα: – Συνεργατικά έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας (συνολικού προϋπολογισμού από 300.000 έως 1.000.000 ευρώ, χρονικής διάρκειας 2 - 3 ετών, από τουλάχιστον 3 συνεργαζόμενους φορείς, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας να είναι επιχείρηση), – Συνεργατικά έργα μεγάλης κλίμακας (συνολικού προϋπολογισμού από 1.000.000 έως 3.000.000 ευρώ, χρονικής διάρκειας 3 - 5 ετών, από τουλάχιστον 5 συνεργαζόμενους

μυρίων ευρώ, πού είναι διαθέσιμα το 2009 για την υποστήριξη της διείσδυσης προϊόντων οικολογικής καινοτομίας στην αγορά, φαίνεται μέτριο σε σχέση με τη σημασία αυτών των προκλήσεων, προσθέτει η Επιτροπή. Συνεργασία Oι δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων μπορούν να χρηματοδοτηθούν από μια σειρά νέων προγραμμάτων που έχουν προκηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ένα από αυτά είναι η δράση «Συνεργασία», βασικοί στόχοι της οποίας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων καθώς και η ενίσχυση της απασχόλησης και της ποιότητας ζωής μέσω της υλοποίησης έργων έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε συγκεκριμένους τομείς και δραστηριότητες.

Επιχειρηματικές συναντήσεις στην έκθεση MEDICA 2009 Θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ Το φόρουμ επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης MEDICA 2009. Το Forum διοργανώνεται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία Enterprise Europe Network, με τη συμμετοχή από την Ελλάδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), που είναι ο συντονιστής του ελληνικού κόμβου (Enterprise Europe Network - Hellas). Tο φόρουμ απευθύνεται σε μικρομεσαίες εταιρείες και ερευνητές που αναζητούν διεθνείς συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό ή/και ερευνητικό επίπεδο, σε ερευνητές που επιθυμούν να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα (σε στάδιο αξιοποίησης/προώθησης), καθώς και σε άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που θα ενημερωθούν για καινοτόμες τεχνολογίες από όλη την Ευρώπη στον τομέα της υγείας. Η θεματολογία της διοργάνωσης καλύπτει, μεταξύ άλλων, τομείς όπως: Ηλεκτρονικός-ιατρικός εξοπλισμός, ιατρικές τεχνολογίες, Εργαστηριακός εξοπλισμός, Εξοπλισμός ασφάλειας και διάσωσης, Διάγνωση, Φυσιοθεραπεία, Προϊόντα ατομικής χρήσης και καταναλωτικά προϊόντα, Τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, Ιατρικά υφάσματα, Ιατρική επίπλωση και εξοπλισμός. Στόχος της διοργάνωσης είναι η υποστήριξη διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών, η ενημέρωση των συμμετεχόντων για καινοτόμες τεχνολογίες απ’ όλη την Ευρώπη, καθώς και η εξεύρεση δυνητικών εταίρων για μελλοντικές συνεργασίες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τη φόρμα συμμετοχής, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο email: cpascual@ekt.gr, ή στο fax: 210 7246824. Τα προφίλ των συμμετεχόντων θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Οι αιτήσεις για τις διμερείς συναντήσεις θα υποβληθούν έως τις 15 Οκτωβρίου 2009. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, Τηλ.: 210 7273920, Email: cpascual@ekt.gr). Σημειώνεται πως το Enterprise Europe Network-Hellas (http://www.enterprise-hellas.gr ) παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους με βάση τη γνώση και την καινοτομία.

5

φορείς, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 2 να είναι επιχειρήσεις). Σημειώνεται ότι οι βασικοί αποδέκτες είναι οι επιχειρήσεις και οι ερευνητικοί και τεχνολογικοί φορείς. Οι λοιποί φορείς θα συμμετέχουν κυρίως με τη μορφή τελικών χρηστών. Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να ανήκουν στους τομείς προτεραιότητας υγείας, βιοτεχνολογίας, ενέργειας - περιβάλλοντος - κλίματος, νανοτεχνολογίας, μεταφορών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών πολιτισμού, τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών και κλωστοϋφαντουργίας μεταποίησης, και να αφορούν ειδικότερα αντικείμενα έρευνας που προσδιορίζονται αναλυτικά στην προκήρυξη της δράσης «Συνεργασία». Τα ποσοστά χρηματοδότησης εξαρτώνται από την κατηγορία έρευνας και το μέγεθος της ενισχυόμενης επιχείρησης. Το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης για επιχειρήσεις

ανέρχεται σε 80% του προϋπολογισμού, για συνεργατική βιομηχανική έρευνα από μικρές επιχειρήσεις. Η βασική έρευνα (από ερευνητικούς φορείς) ενισχύεται σε ποσοστό 100%. Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν αμοιβές προσωπικού, αμοιβές τρίτων βάσει συμβάσεων έργου, αγορά οργάνων και εξοπλισμού, κτιριακά, αγορά τεχνολογίας τεχνογνωσίας, αναλώσιμα, μετακινήσεις, δράσεις δημοσιότητας, προβολής και διάχυσης των αποτελεσμάτων και δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 16η Οκτωβρίου 2009. Στην περιγραφή κάθε πρότασης θα πρέπει να τεκμηριώνονται η καινοτομία των μεθοδολογιών και τεχνικών που επιλέγονται για την υλοποίηση του έργου, η πρόοδος στην τρέχουσα τεχνολογική στάθμη και παράλληλα η σχετική εμπειρία των συνεργαζόμενων φορέων.


04:Layout 1 9/9/2009 9:10 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

τοπικά Φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο κάδοι απορριμμάτων νωρίς χθες το απόγευμα κοντά στην είσοδο της πόλης, αλλά η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απέτρεψε τα χειρότερα. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, από άγνωστα άτομα, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, αρχικά στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης Νεαπόλεως (δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων) και στη συνέχεια στη γέφυρα της οδού Αλαμάνας, απέναντι από το κτίριο Τσαλαπάτα. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήταν άμεση και οι φωτιές έσβησαν, πριν επεκταθούν σε διπλανούς χώρους και ειδικά στο βενζινάδικο, όπου υπήρχε μεγάλος κίνδυνος.

Ειδήσεις της Ένωσης συνταξιούχων του ΝΑΤ Η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Περιφέρειας Θεσσαλίας «Ο Άγιος Νικόλαος» πληροφορεί τα μέλη της ότι στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη και Πέμπτη) θα γίνει η καταβολή των οφειλών υγείας στους ασφαλισμένους ΝΑΤ από το περιφερειακό παράρτημα του Οίκου Ναύτου Βόλου. Στις 25 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου. Το γραφείο της Ένωσης θα επαναλειτουργήσει από τις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη και από ώρα 09.00 μέχρι 11.00 το πρωί, η διεύθυνση του Γραφείου είναι : Κουταρέλια 12 Τ.Κ., 38333 Βόλος. Τηλέφωνο και φαξ: 24210 21102, κιν. 6973542472.

Έναρξη νέου δικαστικού έτους Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου Με νέες μεθόδους που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο Ογκολογίας το οποίο διεξάγεται από σήμερα στο Βόλο Οι νέες μέθοδοι της ανοσοθεραπείας και της γονιδιακής θεραπείας δίνουν πλέον ελπίδες στους επιστήμονες για τη θεραπεία του καρκίνου. Οι δύο αυτές μέθοδοι θα αποτελέσουν μάλιστα το θέμα του 3ου Ογκολογικού Συνεδρίου, που ξεκινά σήμερα στο Βόλο. Χθες ο Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» και Πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Ογκολογίας, κ. Νάσος Αθανασίου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου ανέλυσε τις μεθόδους θεραπείας που χρησιμοποιούνται σήμερα και αυτές που οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα θεραπεύσουν τελικά την νόσο. «Σήμερα τα υπάρχοντα θερα-

Ημερίδα για γυμναστές

πευτικά μέτρα είναι τρία. Η χειρουργική θεραπεία, η ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία», εξήγησε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ένα σημαντικό μέρος των ασθενών είναι δυνατόν να θεραπευθεί με αυτές τις μεθόδους. Όμως, όπως τόνισε αυτό εξαρτάται και από την έγκαιρη διάγνωση. «Όσο πιο έγκαιρα γίνεται η διάγνωση, τόσο μεγαλώνει το ποσοστό των ασθενών που τελικά θεραπεύονται» δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε όλα τα είδη του καρκίνου. Οι νέες μέθοδοι Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια γίνονται «πυρετώδεις» προσπάθειες ώστε να χρησιμοποιηθούν «εντελώς καινούργιες μέθοδοι για τη

θεραπεία της νόσου». Αυτό, όπως εξήγησε γίνεται με δύο τρόπους. «Είτε ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, είτε προσπαθώντας να σβήσουμε τα άρρωστα γονίδια που παρανόμως λειτουργούν στο καρκινικό κύτταρο, μετατρέποντας το σε φυσιολογικό». Αναφερόμενος στη δεύτερη μέθοδο θεραπείας της νόσου, στη γονιδιακή, ο κ.

Αθανασίου εξήγησε ότι «γίνονται εντατικές προσπάθειες να τιθασευτεί το καρκινικό κύτταρο, σβήνοντας τα άρρωστα γονίδια που αυτό φέρει, με διάφορες μεθόδους», συμπληρώνοντας ότι βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου «δίδεται σε όσους έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα θεραπείας». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές όμως «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, τουλάχιστον τρία χρόνια, μέχρι να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, αφού αναφερόμαστε σε μία χρόνια αρρώστια». «Για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα, όχι να σκοτώσεις αλλά να υποχρεώσεις το καρκινικό κύτταρο να ωριμά-

«Ο χρόνος κυλά αδυσώπητα»… Η διαπίστωση των μελών της ΑΕ Βόλος 2013

Ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Νομού Μαγνησίας, διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για τους καθηγητές φυσικής αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00π.μ. στο «Μεταξουργείο» .

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666

• ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΠΕΤΡΙΤΣΙ κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 επιστροφή Κυριακή βράδυ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 50 ευρώ • ΑΛΒΑΝΙΑ (Κορυτσά - Πόγραδετς-Ελμπασάν-Τίρανα-Δυρράχιο-Χειμάρα-Κακαβιά 10-13/10 • ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΒΕΛΙΓΚΡΑΝΤ – ΜΠΑΝΣΚΟ – ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΤΣΕΛΦ – ΔΡΑΜΑ 26-28/9 135 € με ημιδιατροφή • Κωνσταντινούπολη 16-20/9 Αναχώρηση στις 7μ.μ. Ξενοδοχείο 4* στην περιοχή Λάλελι 165 € με πρωινό • Ρουμανία – Καρπάθια Όρη – Πύργο Δράκουλα 29/9 έως 3/10 ημ. 5 Αναχώρηση 6π.μ. 290€ με ημιδιατροφή

Δηλώσεις- προγράμματα στο γραφείο μας

Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ Το πρόγραμμα περιοδειών για σήμερα Πέμπτη ανακοίνωσε η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Ν.Ε. Μαγνησίας θα περιοδεύσει στους παρακάτω χώρους: 11.00 Λιμενικό ταμείο, 12.00 Λιμεναρχείο, 13.15 Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο (Τοπάλη – ομιλία), 14.15 Κεντρικό ΟΤΕ (ομιλία).

Ανακοινώσεις του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Μαγνησίας ανακοινώθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών εντός Π.Υ.Σ.Δ.Ε., τοπ ο θ ε τ ή σ ε ι ς εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν από άλλα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και διαθέσεις εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου .Καλούνται οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στις νέες θέσεις τους και να αναλάβουν υπηρεσία. «Προσοχή δεν θα μετακινηθούν μέχρι την αντικατάστασή τους όλοι οι εκπαιδευτικοί της Γ’ και Δ΄ Περιοχής Μαγνησίας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

σει και να γίνει φυσιολογικό, να το επαναφέρουμε δηλαδή στη φυσιολογική του μορφή». Στην Ελλάδα, η μέθοδος δεν εφαρμόζεται ακόμη, διότι οι επιστήμονες βρίσκονται εν αναμονή των πρώτων ενδείξεων έως ότου δοθεί για ευρεία κατανάλωση. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν σήμερα στις 9 το πρωί σο ξενοδοχείο Ξενία του Βόλου και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο. Πρόκειται να συμμετέχουν επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρη της Ευρώπη και έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν όσοι γιατροί του Βόλου ενδιαφέρονται. Αναφέρεται ότι το Συνέδριο Ογκολογίας γίνεται ανά δύο χρόνια στην πόλη του Βόλου.

Αγιασμός στο 13ο Δημοτικό Με τη νέα της σύνθεση και ονομασία συνεδρίασε χθες στο Βόλο για πρώτη φορά η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, αλλά και επίλυσης διαδικαστικών θεμάτων για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ανώνυμης Εταιρίας Βόλος 2013» κ. Ερωτόκριτος Νεόφυτος, που ανέφερε ότι έγινε η συγκρότηση του Δ.Σ. σε Σώμα και κυρίως συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν μέχρι την επόμενη επίσκεψη στην περιοχή των μελών της ΔΕΜΑ που προσδιορίζεται στο τέλος Οκτωβρίου. Ο κ. Νεόφυτος ανέφερε επίσης ότι στην επόμενη συνεδρίαση ,θα κληθούν και οι υπεύθυνοι του ΟΕΚ και της ΓΓΑ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα που

αφορούν στο Μεσογειακό Χωριό και στα έργα υποδομής, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι θα χαθεί και άλλος χρόνος λόγο εκλογών. Πάντως ο κ. Νεόφυτος ευχήθηκε να πάνε όλα καλά, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη οι συνεδριάσεις να είναι πιο συχνές. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος και μέλος του Δ.Σ. της ΑΕ Βόλος 2013, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει έως σήμερα και τόνισε πως οι πολιτικές εξελίξεις και οι εκλογές δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην ανάθεση των μελετών και στην κατασκευή των έργων για την επιτυχή διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων, καθώς όπως είπε «ο χρόνος κυλά αδυσώπητα και είναι εναντίον μας»

ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΡΕΤΣΙΝΑ – ΑΡΕΤΣΙΝΩΤΟ – ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΗΜΙΓΛΥΚΟ – ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΜΠΡΟΥΣΚΟ – ΡΟΖΙΤΗΣ - ΛΕΥΚΟΣ ΗΛΙΓΛΥΚΟΣ – ΛΙΚΕΡ – ΤΣΙΠΟΥΡΟ

ΠΟΤΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

ΤΑΚΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΥΣΤΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 102 (Κοντά στο συγκρότημα Τσαλαπάτα) ΤΗΛ. 24210 36627 ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

4

Ο Δήμαρχος Βόλου Δεν πρέπει να αρκούμαστε σε ευχές για την επιτυχία των Μεσογειακών Αγώνων, επεσήμανε ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης που τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου είναι ένας από τους τέσσερις εταίρους στη σύμβαση με τη ΔΕΜΑ για την διοργάνωση των Αγώνων, με ιδιαίτερες ευθύνες και υποχρεώσεις. Ανέφερε ακόμη ότι στην επόμενη συνεδρίαση το Δ.Σ , θα προβεί σε πλήρη ενημέρωση για τα έργα και τις παρεμβάσεις, εκτός της αθλητικής υποδομής, που πρέπει να υλοποιηθούν στην πόλη μας, για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων. Ο κ. Βούλγαρης επεσήμανε την σημαντική χρονική καθυστέρηση στα έργα αθλητικής υποδομής και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για κανέναν. Παρατήρησε εξάλλου ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη από τον ΟΕΚ η ανάθεση της μελέτης για το Μεσογειακό Χωριό και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Πρόσθεσε τέλος ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα της Πολιτιστικής Μεσογειάδας.

Μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 13ου Δημ. Σχ. Βόλου, ο αγιασμός θα γίνει την Παρασκευή 11-9-09 στις 10.30. Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους τις τσάντες τους γιατί θα μοιραστούν τα βιβλία.

Εκδήλωση στο Σύλλογο Γερμανόγλωσσων Εισήγηση του Κλάους Ζόμμερ διοργανώνει στις 16 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. στην ταβέρνα «Θεόφιλος» (πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο Βόλο) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων». Το θέμα είναι «Αθήνα και Ιερουσαλήμ, οι μητέρες του πολιτισμού της δύσης» και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο πολιτισμός της δύσης βασίζεται στην ελληνική φιλοσοφία και στην χριστιανική θρησκεία. Γι’ αυτό οι ιστορικοί ονομάζουν την Αθήνα και την Ιερουσαλήμ «μητέρες της δύσης». Το μέλλος του συλλόγου Κλάους Ζόμμερ στην σύντομη διάλεξη του θα εξερευνήσει με ποιο σκεπτικό έχουν χτίσει οι μεγάλοι φιλόσοφοι όπως ο Αριστοτέλης ή ο Πλάτωνας και από πού κατάγονται πνευματικά αυτοί οι πρώτοι φιλόσοφοι. Με αυτά συγκρίνεται η ρίζα του λεγόμενου σκεπτικού της Ιερουσαλήμ, δηλαδή η χριστιανική θρησκεία με την εβραϊκή της ρίζα. Ένα ενδιαφέρον συμπλήρωμα του φετινού μας ημερολογίου».


06:Layout 1 9/9/2009 10:47 μμ Page 1 Ν

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

τοπικά

Η «γλυκιά» στη Βουλή!

Της Κατερίνας Καρεκλίδου Δεν θα σου πω πολλά αγαπημένε μου αναγνώστη, απλά κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου. Ο Ηλίας Ψινάκης στα έδρανα της Βουλής! Μόλις αυτό γίνει στο μυαλό σου εικόνα δεν θα χρειάζεται ούτε να ακούσεις τις αναλύσεις επί των αναλύσεων που γίνονται γύρω από την είδηση, ούτε από την μπούρδα (με το συμπάθειο κιόλας) που λέει ο καθένας. Η αλήθεια είναι ότι είχα καταλάβει πως ο Καρατζαφέρης διαθέτει χιούμορ και πνεύμα, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανε

Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτ. Ευκαιρίας Ο Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου ( ΣΔΕ Βόλου) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30μ.μ. Στο μεταξύ, οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Σχολείο , στο πέτρινο Κτίριο της Δια Βίου Μάθησης στο Συγκρότημα Μουρτζούκου ( Αναπαύσεως - Χείρωνος), κατά τις ώρες λειτουργίας του: 4.00μμ-8.00μμ και στα τηλέφωνα 2421048762, 6972234936, mail@sdevolou.mag.sch.gr και για πληροφορίες από τη Διευθύντρια Δόλγυρα Μαρία.

Αγιασμός στον Άγιο Απόστολο Το Ιδιωτικό Γυμνάσιο & Λύκειο «Άγιος Απόστολος ο Νέος» του ομώνυμου Μορφωτικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος θα πραγματοποιήσει τον αγιασμό έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την Παρασκευή 11-9-2009 και ώρα 11.00 π.μ. στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων του Γυμνασίου (τέρμα Ελ. Βενιζέλου – Αλιβέρι, Ν. Ιωνία). Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος.

μέχρι τέτοιο σημείο. Φαντάσου τώρα την Αλέκα Παπαρήγα να συναντιέται με τον Ψινάκη στους διαδρόμους της Βουλής και να πρέπει να του πει καλημέρα – ε για μια ευγένεια ζούμε άλλωστε-. Όχι πες μου δεν είναι αυτό εικόνα μαύρου, κατάμαυρου χιούμορ; (και όχι δεν το εννοώ λόγω των απανωτών solarium του συμπαθέστατου μάνατζερ, παρουσιαστή και μέλλοντα βουλευτή (;) Σαν να τον βλέπω αγαπημένε μου με τις πολύχρωμες εσάρπες του να κάθεται στα έδρανα. Ποίημα, ζωγραφιά σου λέω…Τον βλέπω να αγορεύει, να αναλύει άρθρα, νομοσχέδια, και κάτω οι άλλοι 299 βουλευτές μας, να νιώθουν ταχυπαλμίες, απανωτά εγκεφαλικά, πονοκεφάλους, κρύους ιδρώτες. Σκέψου

όμως και εσύ πόσα οφέλη μπορεί να φέρει η είσοδος του πρώην μάνατζερ του Σάκη στο Κοινοβούλιο. Εξάλλου λίγο το έχεις να παραδίδει μαθήματα στυλ; Καθόλου απαντώ εγώ αν δεις πως ντύνονται ορισμένοι. Στο ΠΑΣΟΚ ήδη ανοίγουν σαμπάνιες γιατί πάντα ήθελαν κάτι το ψυχαγωγικό στη Βουλή, όπως και στο ΣΥΝ όπου ο Αλέξης Τσίπρας με την είσοδο του Ψινάκη στη Βουλή θα έχει έναν άνθρωπο βρε αδελφέ να μιλήσει για πιο lifestyle θέματα. Στη Ν.Δ. μη με ρωτήσετε πως το έχουν πάρει, όπως και στο ΚΚΕ που έναν εξορκισμό θα τον χτυπήσουν πριν πάνε στις κάλπες. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να τον ψηφίσω, θα το έκανα όμως. Περιμένω την ώρα εκείνη που θα ακούσω από το κανάλι

της Βουλής τον Ηλία Ψινάκη να μιλάει. Γιατί όπως και να το δεις αγαπημένε μου αν ο Ψινάκης καταφέρει να μπει στη Βουλή θα έχουμε και εμείς μια παρηγοριά που δεν θα βλέπουμε τον Αλέκο, τον Αλαβάνο καλέ τον ξέχασες κιόλας; Μια παρηγοριά σε μένα, σε σένα, στον λαό της Μυκόνου που θα έχει και αυτό τον δικό της αντιπρόσωπο στη Βουλή. Λες ο Ηλίας να πει όχι στον Καρατζαφέρη και να μείνω με το όνειρο; Πάντως ότι και να γίνει έστω και για λίγο άξιζε. Γελάσαμε με τη ψυχή μας με όλους εκείνους που έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσαν ότι ο μάνατζερ ή αλλιώς «γλυκιάαα» είναι σε σκέψεις ώστε να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του ΛΑΟΣ. Ευχαριστούμε Ηλία…

«Αλεξικέραυνο» του ΥΠΕΧΩΔΕ! Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, όπως τονίζει ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς σε απάντησή του… Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου αναζητεί θέματα για να αντιπαρατεθεί και να επιρρίψει ευθύνες στη Νομαρχία, τονίζει σε απάντησή του, για χθεσινή επιστολή σχετικά με τις απαλλοτριώσεις από Γορίτσα ως Αγριά, ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, ο οποίος χαρακτηρίζει τον κ. Αναγνώστου «αλεξικέραυνο» του ΥΠΕΧΩΔΕ. Σύμφωνα με τον αντινομάρχη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ «αντί ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, να καταγγείλει το ΥΠΕΧΩΔΕ για την ουσιαστική εγκατάλειψη του Περιφερειακού από τον εργολάβο της εργολαβίας «σκούπα» εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια των οδηγών, εγκαλεί τη Νο-

μαρχία (!!!) γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων στο τμήμα Γορίτσα - Αγριά, λες και είναι δική της δουλειά να υποκαθιστά τη Κεντρική Διοίκηση όταν αυτή αμελεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της». Μας «προκαλεί» ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας – αναφέρει ο αντινομάρχης - να του θέσουμε κι εμείς «διακριτικά» το ερώτημα τι έκανε ο ίδιος το 2005, όταν ακυρώθηκε και ο διαγωνισμός και οι απαλλοτριώσεις του τμήματος Γορίτσα – Αγριά; Να ρωτήσουμε για ποιο λόγο τότε σιωπούσε και χάθηκε η ευκαιρία ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την Αγριά; Ο κ. Ξηρακιάς τονίζει ότι η ΝΑΜ είχε ήδη προγραμματίσει τη σύγκλιση της Επιτροπής Παρακο-

λούθησης του Περιφερειακού, προκειμένου να ζητήσει για άλλη μία φορά από το Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. την καταβολή των αποζημιώσεων «εδώ και τώρα» μετά την πρόσφατη έκδοση της δικαστικής απόφασης. «Το γεγονός ότι η προκήρυξη των εκλογών μας ανάγκασε να αναβάλουμε αυτή τη συνεδρίαση, δεν απαλλάσσει βεβαίως το ΥΠΕΧΩΔΕ από τις ευθύνες του που αφορούν στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων. Ελπίζουμε την επόμενη φορά ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Μ θα στοχεύσει σωστά και θα αποδώσει τις ευθύνες σ’ αυτούς που ανήκουν για να μη δημιουργεί «αμφιβολίες» για τις πρωτοβουλίες του», καταλήγει ο αντινομάρχης έργων.

Επίσκεψη Ροδούλας στη Νομαρχία Εύσημα στη Νομαρχία καταγγελία στην Κυβέρνηση

Με το Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολο Παπατόλια και τους αντινομάρχες, κ.κ. Αδαμάκη, Βουβαλούδη, Ξηρακιά, Οικονόμου, Μεργιαλή και Ντίτορα συναντήθηκε η βουλευτής, κ. Ροδούλα Ζήση, για να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν στη Νομαρχία και τα έργα που εκκρεμούν σε επίπεδο Νομού. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα ένταξης του Πηλίου στα Τοπία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο προωθεί η ΝΑΜ και για το οποίο η κ. Ζήση διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει κοινοβουλευτική στήριξη. Για το θέμα της εγκατάλειψης του έργου του Περιφερειακού, εδώ και δέκα μήνες, όπου αναζητείται ο εργολάβος της «εργολαβίας σκούπα», τονίστηκε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ καθυστερεί υπερβολικά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης στο τμήμα από Γορίτσα μέχρι Αγριά, με αποτέλεσμα ο Περιφερειακός να μην έχει αρχή και τέλος. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν σε έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής, όπως στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και απορριμμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση μάλιστα δόθηκε στο έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Αλμυρού, το οποίο σύντομα θα εγκαινιαστεί από τη ΝΑΜ, για την χωροθέτηση και κατασκευή του οποίου καθοριστική ήταν η συμβολή της κ.

Ζήση τόσο στον περιφερειακό σχεδιασμό ένταξης του έργου όσο και στην έναρξη υλοποίησής του. Στη συνέχεια ο κάθε αντινομάρχης αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες της αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στη λειτουργία του Γραφείου Τοπικών Προϊόντων και Γραφείου Καταναλωτή της ΝΑΜ, στο πρόγραμμα «Πράσινη Οδήγηση», στο Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων, στην ανάγκη βελτίωσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με την ίδρυση ναυτιλιακής εταιρίας, καθώς και στο θέμα διαχείρισης των υδατικών πόρων. Η κ. Ζήση σημείωσε ότι, παρ’ όλες τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στο χωροταξικό σχεδιασμό, την πολεοδομική ανασυγκρότηση της Μαγνησίας και τον περιφερειακό σχεδιασμό, η ΝΑΜ έχει αναλάβει επιτυχώς τη δρομολόγηση και υλοποίηση των αναγκαίων έργων και των θεσμικών παρεμβάσεων σε όλους τους προαναφερόμενους τομείς, ενώ απέδωσε τα εύσημα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για το σχεδιασμό και τις δράσεις της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, καταγγέλλοντας μάλιστα την κυβέρνηση για έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού στο συγκεκριμένο θέμα.

Σύλληψη για …χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη Έναν 45χρονο Έλληνα, ανεπάγγελτο, κάτοικο Άνω Λεχωνίων, συνέλαβαν στη 1 τα ξημερώματα χθες, στο Βόλο, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, για κατοχή ενός κιλού χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης. Ο δράστης είναι γνωστός στην Αστυνομία, για υποθέσεις κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών και παρακολουθούνταν ως ύποπτος διακίνησης, από το Τμήμα Δίωξης. Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα χθες και ενώ ο 45χρονος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο, επί της οδού Παγασών και βρήκαν δύο ποσότητες χασίς 980 και 8,1 γραμμαρίων,

Εκδηλώσεις μνήμης στη Σκιάθο Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Σκιάθου διοργανώνει το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009, Εκδηλώσεις Μνήμης για την κατασκευή και ύψωση της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το 1807 και για τη βύθιση του Υ/Β «Κατσώνης» στη Σκιάθο στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.

6

μια ποσότητα ηρωίνης 1,2 γραμ. και κοκαΐνη, βάρους 4 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο που μετακινούνταν ο δράστης (μάρκας Ford mondeo), χρηματικό ποσό 220 ευρώ, που θεωρήθηκε ότι προέρχεται από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με την κάρτα SIM, ως μέσο διευκόλυνσης στη διακίνηση. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο 45χρονος, δεν αποκάλυψε στους αστυνομικούς το άτομο που του πούλησε τα ναρκωτικά, ενώ με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


07:07 9/9/2009 11:08 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

παρασκήνιο

[Η ΣΦΗΚΑ] Άντε ύστερα να πιστέψεις τους πολιτικούς. Εδώ λέμε πώς να συμμαζέψουμε το σπάταλο κράτος, άλλωστε αυτό επαγγέλλεται ο Κ. Καραμανλής, αλλά και οι συνεργάτες του κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Ο Νίκος Λέγκας ήταν υφυπουργός Οικονομικών και ορμώμενος από τα Τρίκαλα. Ο πολιτικός είχε πελατειακές πιέσεις και την 1η Σεπτεμβρίου προσέλαβε εκατό Τρικαλινούς συμπολίτες του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με σύμβαση έργου 30.000€. Ποιο είναι το έργο τους; Να παρακολουθούν έναν κωδικό αριθμό ο οποίος όμως έχει καταργηθεί; Φανταστείτε δουλειά που θα κάνουν. Όπως έλεγε ο Φωτόπουλος σε κάποια ταινία. Και τώρα θα κάθομαι… Εις υγεία των κορόιδων που θα πληρώσουν το ρουσφέτι του κ. Λέγκα αξίας 3 εκ. δρχ. Μια ωραία Νεοδημοκρατική σύναξη είχαμε προχθές το βράδυ στο «Τορόντο». Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας είχε καλέσει την Δημοτική ομάδα του Κυριάκου Μήτρου συνέφαγαν και κουβέντιασαν για τα πολιτικά τεκταινόμενα. Από το τραπέζι έλειπε βέβαια ο Παύλος Μαρκάκης, αλλά ήταν εκεί, ο πρώην Δήμαρχος Κυριάκος Μήτρου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γάτος, Ζαρκάδας, Μπαρμπουδάκη, Παπαδρόσος. Φυσικά δεν έλειψαν ο Βαγ. Γούσιος, η Γιούλη Μόρφη και ο Δ. Παταβάλης. Η κουβέντα περιεστράφει κυρίως στον αγώνα που πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν την Ν.Δ., αλλά και στη δημοσκόπηση μαϊμού, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη». Μάλιστα απ’ ότι μαθαίνω, έπεσε πολύ θάψιμο για πολιτικό πρόσωπο, το οποίο όπως έλεγαν έβαλε χεράκι και όχι μόνο, ώστε ο τρίτος να γίνει πρώτος και ο Γ. Σούρλας από πρώτος να γίνει τρίτος. Απ΄ότι μαθαίνω η εφημερίδα με την αλλοιωμένη δημοσκόπηση από την Τρίτη θα κυκλοφορεί καθημερινά και μάλιστα διευθυντής της θα είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών. Καλά οι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους πλέον. Τολμούν ύστερα από αυτή την καταγγελία του Αντιπροέδρου της Βουλής να είναι ακόμη στο Βόλο και δεν φρόντισαν να τους καταπιεί η γη από την ντροπή; Δεν κοκκίνισαν; Κι άλλο εκδοτικό εγχείρημα στα σκαριά. Προχθές βράδυ βρέθηκαν Γ. Πολίτσης και Άκης Σαμαρτζής και συζήτησαν για την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας, που θα υποστηρίζει τη Νέα

Δημοκρατία. Πιστεύω να μην είναι προεκλογική. Σήμερα ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό του ΠΑΣΟΚ θα επικυρωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έλειπε ένας από το 7μελές ψηφοδέλτιο εφόσον Διαμαντής, Αγριγιάννης, Χρ. Δερβένης, Σκοτινιώτης, Σπανός αρνήθηκαν για διάφορους λόγους να είναι στους πέντε που γράφαμε χθες. Προστέθηκε και ο Β. Νιζάμης δικηγόρος, ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο και στις εκλογές του 2007 και είχε π άρει 4.566 σταυρούς. Να ξαναθυμηθούμε τους σταυρούς προτίμησης : Κώστας Καρτάλης 26.344, Ροδούλα Ζήση 22.207, Πετρούλα Ντελεδήμου 13.158, Δημήτρης Πιτσιώρης 9.289, Βασίλης Νιζάμης 4.566, ΓιάννηςΠολύζος 3.336, Δημήτρης Σπανός 1.942. Κενά είχαν και χθες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά σήμερα θα συμπληρωθεί με κάποιο από τα ονόματα που γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες. Σπ. Δεσύλλας, Γκόβαρης, Χαλάτσης, Χρυσοβελώνη. Η μάχη της ΝΔ καταρχήν είναι να εκλέξει δυο βουλευτές και πιστεύεται ότι θα τα καταφέρει. Οι τρεις Νάκος, Σούρλας, Μακρή είναι αυτοί που θα παλέψουν για τις δύο θέσεις και κάποιος την Κυριακή της 4ης Οκτωβρίου θα πικραθεί. Όλα τα προγνωστικά λένε ότι ο Θαν. Νάκος θα είναι και πάλι πρώτος, λόγω του ότι η παρουσία του στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ έχει βοηθήσει παρά πολύ τη Μαγνησία. Σημαντικό στοιχείο ότι θα έχει μαζί του όλους τους Δημάρχους οι οποίοι τον έβρισκαν αρωγό στις προσπάθειες τους. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη μεταξύ Γ. Σούρλα και Ζέτας Μακρή και στην μία θέση που απομένει. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής έχει μεγάλη εμπειρία και ξεκίνησε δυνατά προχθές με την καταγγελία του για δημοσκόπηση – μαιμού και χθες με την μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Η Ζέτα Μακρή δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δούλεψε εντατικά στην κοινωνία. Χθες ήταν στα νησιά και φαίνεται αποφασισμένη να πάρει το αίμα της πίσω. Για να δούμε. Το 2007 ο Θαν. Νάκος είχε πάρει ψήφους ρεκόρ 31.205, ο Γιώργος Σούρλας 25.513, η Ζέτα Μακρή 22.434, ο συγχωρεμένος Χρήστος Αντωνίου

Σχολιάζει ο Γιώργος Καρεκλίδης

4.072, η Έλενα Αντωνοπούλου 3.583, ο Κ. Μπούρχας 3.572 και ο Αργ. Κοπάνας 3.529. Εμπνεύστηκε είπε από την προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου καθώς ανέλαβε «ένα πολύ σημαντικό έργο, να δώσει νέο πνεύμα στην πολιτική της Ελλάδας», ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία Γ. Βλάχος , τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος , είναι πρόσωπο που μπορεί να δώσει τις σωστές λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Επειδή ρωτήθηκε χθες στο ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ πώς προέκυψε η πολιτική, μετά τη μαχόμενη δικηγορία ,σημείωσε απλά και σωστά , ότι πολιτική ενεργεί ο κάθε ενεργός πολίτης σε όλη του τη ζωή μέσα από τη δράση του και προσωπικά είναι ενταγμένος στους κοινωνικούς αγώνες. Αναλυτικό υπόμνημα για θέματα πολιτισμού και περιφερειακής ανάπτυξης έστειλε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ενόψει της ομιλίας στη ΔΕΘ. Για τα θέματα πολιτισμού ο Κώστας Καρτάλης βασίσθηκε στη δουλειά του ως Εισηγητής Πολιτισμού και στην αναλυτική καταγραφή των προτεραιοτήτων ανά Νομό, ενώ για τα θέματα της περιφερειακής ανάπτυξης βασίστηκε και στις προτάσεις των φορέων της Μαγνησίας. Ένα μπουκέτο με γιασεμί, το λουλούδι που ξεχωρίζει για το γλυκό του άρωμα, προσέφεραν εργαζόμενοι του Βόλου, στη Βουλευτή Μαγνησίας, κ. Ροδούλα Ζήση, κατά την είσοδό της στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Ήταν μια συμβολική κίνηση προς το πρόσωπο της Βουλευτού, προκειμένου η χαρακτηριστική μυρωδιά του γιασεμιού να συντροφεύει την κ. Ζήση στη διάρκεια της δύσκολης εκλογικής μάχης που έρχεται... «Όταν ο πολιτικός δεν έχει εργασθεί στη ζωή του, δεν μπορεί να κατανοήσει, γι αυτό προσπαθεί μόνο να επικοινωνήσει... Όταν δεν έχει βιωματική σχέση με τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν οι εργαζόμενοι, σαφώς και δεν μπορεί να τους εκφράσει....», δήλωσε με νόημα η Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλα Ζήση, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και «απαντώντας» στις ευχαριστίες των εργαζομένων για τη διαχρονική της παρουσία στο πλευρό της εργατικής τάξης. Η συζήτηση της Βουλευτού Μαγνησίας, Ροδούλας Ζήση με το Νομάρχη Μαγνησίας, Απ. Παπατόλια και τους Αντινομάρχες, είχε και πολιτικό χρώμα... Μιλώντας για θέματα πολιτικής, για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, η Ροδούλα Ζήση αναφέρθηκε στα λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου: «Στην πολιτική υπάρ-

χουν άνθρωποι των περιστάσεων και άνθρωποι των πεποιθήσεων. Οι πρώτοι σύρονται στην ουρά του πλήθους. Οι δεύτεροι ηγούνται στην πορεία του Έθνους»!

Στο Βόλο εκθέτει ο ερευνητής Νίκος Λυγερός

Με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα κατεβαίνει στις εκλογές η «Δημοκρατική Αναγέννηση» του Στέλιου Παπαθεμελή. Στη Μαγνησία η συγκρότηση θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, στα πρότυπα και των προηγούμενων εκλογών.

Αφιερωμένη στη μνήμη του Vincent Van Gogh είναι η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λυγερού που εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την καλλιτεχνική του ανησυχία για τον Vincent Van Gogh, ο Νίκος Λυγερός τόνισε ότι η έκθεση των έργων του είναι μια ανάλυση της αλληλογραφίας του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου που είχε με τον αδελφό του, από την οποία αντλούνται οι περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση των χρωμάτων και κυρίως για έργα που έχουν χαθεί. Αυτή η διαδικασία πρόσθεσε ο κ. Λυγερός, επέτρεψε στο να μην υπάρξουν παρερμηνείες στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι οι πίνακες που παρουσιάζονται και είναι συχνές στον εικαστικό χώρο. Στην έκθεση παρουσιάζονται 80 έργα του Νίκου Λυγερού, τα περισσότερα από τα οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γεγονός που ο καλλιτέχνης το απέδωσε στη γνωριμία του με την υπεύθυνη των εικαστικών του Δήμου Βόλου Χρύσα Δραντάκη. Ως μια ιδιαίτερη έκθεση χαρακτήρισε το έργο του Νίκου Λυγερού ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φοινικόπουλος καθώς όπως είπε παρουσιάζει το έργο του Van Gogh ζωγραφίζοντας και όχι μόνον αναπτύσσοντας θεωρία και κρίση Θεωρώντας μεγάλη τιμή για τον ίδιο και για ολόκληρο το Δήμο την παρουσία του Νίκου Λυγερού στο Βόλο, ο δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης παρουσιάζοντας το Νίκο Λυγερό, ο οποίος γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο σημείωσε πως κατέχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ευφυίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η υποψήφια βουλευτής Τζούλια Τσαλίκη ήταν χθες

στην Αθήνα και είχε επαφές με πολλούς ετεροδημότες της Μαγνησίας. Η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο κινητοποίησε ήδη πολλούς φίλους της δεδομένου ότι η Τζούλια και ως Νομαρχιακή σύμβουλος έδειξε μεγάλη δραστηριότητα. Ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης ήταν χθες στην Αθήνα, όπου επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος του για τις τυπικές διαδικασίες της υποψηφιότητάς του. Στο Βόλο πάντως η επαφή του με τους πολίτες δείχνει ότι πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι του τηλεφωνούν για να του πουν καλή επιτυχία. Τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ θα ανακοινωθούν επίσημα το Σαββατοκύριακο.

IONIS TOURS ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ εγγυημένες αναχωρήσεις ημ. 4 17-20/9, 08-11/10 και 24-28/10 ημ. 5 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ ημ. 5 24-28/10

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ ΚΑΙ ΜΗ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ημ. 3 25-27/09 ΤΡΕΝΑΚΙ ΝΕΣΤΟΥ – ΞΑΝΘΗ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ – ΔΡΑΜΑ ημ. 4 08-11/10 ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ ημ. 4 15-18/10 Τήνος 3ήμερες εκδρομές Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙΡΟ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ημ. 8 24-31/10 ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΣΑΦΑΡΙ HOTEL MOVENPICK 5* ΛΟΥΞ 24-29/9 ημ. 6 & 27/10-1/11 ημ. 6 ΤΙΜΗ 400€ ΟΔΙΚΕΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ημ. 7 440E ημιδιατροφή 14/09 και 28/09 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ημ. 8 520E με ημιδιατροφή 12/09 και 10/10 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ- ΠΡΑΓΑ ημ. 8 450E ημιδιατροφή 12/09, 10/10 ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΣΜΥΡΝΗ ημ. 6 360E ημιδιατροφή 15/09 και 06/10 Πληροφορίες – Προγράμματα : Κουμουνδούρου 20, Τηλ. 24210 34712

7


08:Layout 1 9/9/2009 10:06 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

τοπικά

ΝΑΜ: Θετική η κίνηση του ΤΕΕ για το Πήλιο Η ανάγκη για την προστασία και την ανάδειξη του Πηλίου ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί όλες τις τοπικές δυνάμεις, γι’ αυτό και η πρόθεση του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ για τη διερεύνηση της δυνατότητας να χαρακτηριστεί ως «Τοποθεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς», δεν μπορεί, παρά να θεωρηθεί ως θετική, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου της Νομαρχίας. Η ΝΑΜ, ωστόσο τονίζει ότι εδώ και πολύ καιρό, ξεκινήσει μία σημαντική και συντονισμένη προσπάθεια, με κορύφωση το πανελλήνιο Συνέδριο του Ιουλίου, για τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου πλαισίου προτάσεων και δράσεων για τη σωτηρία του Πηλίου, με τη συνεργασία του ΤΕΕ και των Δήμων, αλλά και επιστημονικών φορέων της χώρας μας, έχει ήδη προωθήσει το θέμα της ένταξης του Πηλίου στα Τοπία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO - μια διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα, που απαιτεί προσεκτική οργάνωση και πολλή δουλειά.

Συλλαλητήριο εργαζομένων στην «Κανάκης» Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου και η Εργοστασιακή Επιτροπή των εργαζόμενων στην βιομηχανία Κανάκης Α.Ε., διαπιστώνοντας όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «την άρνηση της εταιρίας να υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε υπογραφεί για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών που μας οφείλονται και προχωρούμε στο πρώτο βήμα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη στις 11π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας». Θα ακολουθήσει πικετοφορία στους δρόμους του Βόλου.

Τριμερή για Βιοσώλ Στο μεταξύ, τριμερή εργασία για τη Βιοσώλ στο Υπ. Απασχόλησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα , όπως προέκυψε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο γ.γ. του ΕΚΒ Γ. Κίτσιος με τον γρ. του Υπουργείου.

Επεξεργασία αποβλήτων

Ικανοποίηση Συλλόγου Εστίασης

Το επόμενο βήμα στην επεξεργασία των στερεών αποβλήτων είναι έτοιμη να κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εδραιώνοντας στη θέση της ως περιφέρεια με εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τριών ΦοΣΔΑ (Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) της Θεσσαλίας και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων που προβλέπονται στο Περιφερειακό Σχέδιο καθώς και θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον η Θεσσαλία, όπως η περαιτέρω επεξεργασία των υλικών που κατευθύνονται προς υγειονομική ταφή, μετά την ανακύκλωση και τον διαχωρισμό τους στην πηγή. Μέχρι σήμερα έχουν καταστεί ανενεργοί και οι 482 ΧΑΔΑ της Θεσσαλίας και από αυτούς έχουν αποκατασταθεί οι 424 και αποκαθίστανται οι τελευταίοι 57 . Συνολικά, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας, υλοποιήθηκαν έργα και δράσεις προϋπολογισμού περίπου 64 εκατομμυρίων ευρώ.

Ολοκληρώθηκε με προβλήματα λόγου καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη την προηγούμενη Κυριακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Νομαρχία & η Ένωση Εστίασης και Διασκέδασής του Νομού μας. Ολοκληρώθηκε μια εκδήλωση που αποτελεί την απαρχή για την προβολή της γαστρονομίας της περιοχή μας αλλά και των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με αυτήν, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Η εκδήλωση εκτός της αποτύπωσης του γαστρονομικού χάρτη του νομού είχε και σαν σκοπό της τόνωσης συνεργασίας ανάμεσα στις τοπικές επιχειρήσεις. Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Απ. Αθανασός, τονίζει ότι «θεωρώ πως τα πρώτα βήματα έγιναν. Πιστεύω αξίζει, για αυτό καλούμε σαν Ένωση τα μέλη μας να τολμήσουν να συνεργαστούν με τις τοπικές Βιοτεχνίες και τους Παραγωγούς . Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Νομαρχία Μαγνησίας και ειδικότερα την Διεύθυνση της Επιτροπής τουριστικής Προβολής και την Διεύθυνση Εμπορίου, καθώς και την Αντινομάρχη Μαγνησίας Εύη Αδαμάκη που έχει όραμα και το κουράγιο για να το κάνει πραγματικότητα».

Στο επόμενο βήμα περνά η Περιφέρεια

Κ. Καρτάλης: Αναγκαία η στήριξη των Σωμάτων Ασφαλείας Συνεχίζονται οι περιοδείες και επαφές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, το Ά Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, την Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού, το Λιμεναρχείο Βόλου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και συναντήθηκε με τους Διοικητές, το προσωπικό και τα σωματεία εργαζομένων. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα κάθε Σώματος και για θέασφαλιστικού και ματα μισθολογικού ενδιαφέροντος. Σε όλες τις επισκέψεις διαπιστώθηκαν προβλήματα με τη στελέχωση των Σωμάτων, κυρίως δε στην Αστυνομική Διεύθυνση που καταγράφει, σε επίπεδο Μαγνησίας, 57 κενά και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο Κ. Καρτάλης επεσήμανε ότι απαιτείται η ενίσχυση των Σωμάτων για να βελτιωθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και παρουσίασε το πλαίσιο των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρ-

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ 23-28/9 ΠΡΕΒΕΖΑ – ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ – ΠΑΡΓΑΠΑΞΟΙ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ «ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ» ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 170€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΟΓΑ – ΕΟΤ

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 19-25/9 ΚΑΙ 3-9/10 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ 26-27/9 ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ 80€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 11/10 ΕΔΕΣΣΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΝΑΟΥΣΑ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Πληροφορίες – Προγράμματα Π. Μελά 53 Τηλ. 24210 22033, 24210 22465 Τηλ. – Fax. 24210 30867

επεκτείνει σε 12 μήνες το χρόνο εργασίας τους (σήμερα είναι 8 μήνες) και να δρομολογήσει τη σταδιακή ενσωμάτωση τους μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ.

θρωση των Σωμάτων Ασφαλείας, για τη στελέχωση τους με νέο προσωπικό, για την επίλυση διοικητικών ζητημάτων όπως η έγκαιρη επιστροφή των οδοιπορικών, κ.α. Ειδικότερα ενημέρωσε τους συμβασιούχους πυροσβέστες για την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να

Σε Κεραμίδι και Βένετο Το Κεραμίδι και το Βένετο επιο Βουλευτής σκέφθηκε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα που απασχολούν τις τοκοινωνίες. Όπως πικές σημείωσε ,επείγει η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της βορειοανατολικής Μαγνησίας που θα στηρίζεται στη διάνοιξη του δρόμου από Σκλήθρο προς Κεραμίδι (και Πουρί) και στην αξιοποί-

ηση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος για οικοτουριστικές δράσεις. Σε ότι αφορά στο Κεραμίδι ειδικότερα προέχει η δρομολόγηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου. Πρόγραμμα Ο Βουλευτής θα έχει συναντήσεις με το Δήμαρχο Πορταριάς (10.30 πμ), το Δήμαρχο Ιωλκού (12.00) και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (13.30). Θα επισκεφθεί τέλος την Αγία Τριάδα (18.45), την Αμαλιάπολη (19.30) και τη Σούρπη (20.00).

Συνεχείς οι συναντήσεις της Ροδούλας Ζήση Επαφές με Διοίκηση Εργατικού Κέντρου Βόλου και υπαλλήλους της Νομαρχίας Με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου συναντήθηκε χθες το πρωί, η Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ροδούλα Ζήση, στο πλαίσιο των επαφών της με φορείς της πόλης. Στη συνάντηση κυριάρχησε το ζήτημα της οικονομικής κρίσης, που –δυστυχώς, όπως διαπίστωσε η Βουλευτής- καλείται να σηκώσει στις πλάτες του ο ελληνικός λαός, λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μείζον κοινωνικό αλλά και βαθύτατα πολιτικό χαρακτηρίστηκε το θέμα των απολύσεων σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις του νομού, ως απόρροια των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. «Οι επιδοτήσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν φθάνουν στους τελικούς αποδέκτες», διαπίστωσε η κ. Ζήση. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Β. έθεσε υπόψη της Βουλευτού και μια σειρά τοπικών προβλημάτων που απαιτούν άμεσες λύσεις, όπως το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των εργαζομένων, η τοπική ανάπτυξη με ορίζοντα τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 αλλά και η τόνωση της απασχόλησης στον οικοδομικό κλάδο, μέσα από τη δημιουργία του Μεσογειακού Χωριού. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, επεσήμανε την ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον του Θεσσαλικού Δικτύου του ΟΣΕ, κάτι για το οποίο πολλάκις έχει παρέμβει η κ. Ζήση. «Η ανεύθυνη κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. κυριολεκτικά οδηγεί σε θάνατο το Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο», υπογράμμισε η κ. Ροδούλα Ζήση. Με τους υπαλλήλους

Λίγο νωρίτερα, η Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ροδούλα Ζήση, συνομίλησε με εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων της Νομαρχίας Μαγνησίας. Από τους υπαλλήλους τέθηκε το θέμα της έλλειψης προσωπικού και εργασιακά ζητήματα, καθώς και το ζήτημα της κατασκευής νέου κτιρίου για τη στέγαση του συνόλου των υπηρεσιών της ΝΑΜ, προκειμένου να μην βρίσκονται διάσπαρτες σε διαφορετικά κτίρια. Η κ. Ζήση, στάθηκε αλληλέγγυα στα αιτήματα των υπαλλήλων, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση οφείλει να φανεί γενναιόδωρη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού, προκειμένου να επιτελέσει τον αναπτυξιακό της ρόλο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Στο Εθνικό Συμβούλιο Σήμερα, στις 11 το πρωί, η κ. Ζήση, θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Περιοδείες της Ζέττας Μακρή Από το Πολιτικό Γραφείο της κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής: Η κα Ζέττα Μακρή την Τετάρτη περιόδευσε στα χωριά Άγιος Βλάσιος, Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές.

Μετά την περιοδεία της παραβρέθηκε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο νησί Τρίκερι. Η κα Μακρή την Πέμπτη θα περιοδεύσει στα νησιά των Β. Σποράδων. 18.00 Αλόννησο και στις 21.00 Σκόπελο.

8

Στο Βόλο ο ευρωβουλευτής Αθ. Πλεύρης Σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού και υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνών κ. Αθανάσιος Πλεύρης θα βρίσκεται στο Βόλο. Στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΛΑ.Ο.Σ. (Ιάσονος-Σέφελ) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Δρομολόγια για το Τρίκερι Πανηγυρίζει το νησί των Τρικέρων και προγραμματίστηκαν δρομολόγια του πλοίου «ΕΞΠΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ Ι» τα οποία για σήμερα είναι :Από Αγ. Κυριακή : 07.45 (άφιξη στο νησί 08.05) & 13.15 (άφιξη στο νησί 13.50). Από νησί Τρίκερι προς Αγ. Κυριακή: 10.55 (άφιξη 11.15) & 16.25 (άφιξη 17.00). Από Βόλο : 09.45 (άφιξη στο νησί 10.45) & 15.15 (άφιξη στο νησί 16.15). Από νησί προς Βόλο: 08.15 (άφιξη 09.15) & 14.00 (άφιξη 15.00). Το εισιτήριο μετ’ επιστροφής από Βόλο για το νησί είναι 12€ Για εισιτήρια πληροφορίες στο Vis Travel, Αντωνοπούλου 3, Τηλ. 24210 31059, 31060

Τραυματίστηκε 74χρονη στην ΠΑΘΕ Μια ηλικιωμένη, από τη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε βαριά, χθες το μεσημέρι στην ΠΑΘΕ, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 33χρονη κόρη της, βγήκε από την πορεία του και έπεσε στη νησίδα του δρόμου. Σύμφωνα με την Τροχαία Αλμυρού, στις 12.05 χθες, στο 294,2 χλμ. της ΠΑΘΕ (στο ύψος της Κεφάλωσης), Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά η 74χρονη συνοδηγός, που μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλμυρού.


09 NEW:Layout 1 9/9/2009 11:17 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

τοπικά Περιοδεία Γ. Σούρλα Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, σήμερα θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Κωφούς ώρα 6.00 μ.μ., Κοκκωτούς ώρα 7.00 μ.μ., Βρύναινα ώρα 8.00 μ.μ. και αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου Κοκκίνα ώρα 6.00 μ.μ., Ελευθεροχώρι ώρα 7.00 μ.μ., Περίβλεπτο ώρα 7.30 μ.μ., Αγ. Δημήτριο ώρα 8.00 μ.μ. και Αερινό ώρα 8.30 μ.μ..

Σε ετοιμότητα οι ΟΤΑ του νομού για τη Γρίπη Με πολύ μικρή συμμετοχή των δημάρχων και λίγο μεγαλύτερη των εκπροσώπων των Δήμων, έγινε χθες στη Νομαρχία, σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Απόστολου Παπατόλια, για τη νέα γρίπη. Στη σύσκεψη, εξετάστηκε η ετοιμότητα των ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της γρίπης, ενώ οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων δήλωσαν την ανάγκη να υπάρχει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ετοιμότητα. Σύμφωνα με το Νομάρχη για τον κάθε Δήμο και Κοινότητα έχει ορισθεί συντονιστής Υπάλληλος και αναπληρωτής του στην Διεύθυνση Υγείας Ν.Α.Μ., που ήδη έχει έλθει σε άμεση επαφή με τον Δήμο ή Κοινότητα και θα έρχεται σε καθημερινή επαφή μαζί του. Ο κ. Παπατόλιας τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει ο ορισμός δύο υπαλλήλων από κάθε Δήμο ως υπευθύνων Επαφής για Συντονισμό - Συνεργασία με Διεύθυνση Υγείας Ν.Α.Μ., να υποδείξουν άμεσα χώρους κατάλληλους να διαμορφωθούν άμεσα σε Εμβολιαστικό Κέντρο, να υπάρχουν σταθερά και μετακινούμενα εμβολιαστικά συνεργεία, που θα καλύπτουν τα Εμβολιαστικά Κέντρα. Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Απόστολος Αρέθας εκτίμησε ότι οι Δήμοι και οι φορείς, μπροστά στον κίνδυνο πανδημίας γρίπης, πρέπει να είναι απόλυτα θωρακισμένοι, κάτι που θα γίνει αν ληφθούν τα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Η πρόεδρος του ΔΟΥΚ και εκπρόσωπος του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη, Ντίνα Παπαστεφάνου, επισήμανε ότι ο Δήμος Βόλου και οι προνοιακές του υποδομές είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν στη λύση τυχόν προβλημάτων που θα παρουσιαστούν.

Δεκαεννιά κρούσματα στη Θεσσαλία Επιστημονική εκδήλωση για τη νέα γρίπη, συνδιοργάνωσαν χθες το απόγευμα το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Δημήτρης Πελεκούδας και την εκδήλωση συντόνισε ο γενικός γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Χρήστος Μπεχλιβάνος. Μίλησαν ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας , όπως και η κα Έφη Πετεινάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια Μικροβιολογίας , η οποία τόνισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλίας στη διάρκεια του τελευταίου μήνα έδειξαν ότι σε 80 δείγματα ασθενών με υποψία λοίμωξης από τη νέα γρίπη, τα οποία εξετάστηκαν στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας 19 βρέθηκαν θετικά (23,9%), ενώ το 90% των ασθενών στους οποίους ανιχνεύθηκε ο ιός ήταν κυρίως νεαροί ενήλικες (1930 ετών). Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη κ. Γουργουλιάνη επίσης ομιλητή, ο νέος ιός της γρίπης μπορεί να προσβάλει και το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει πνευμονία.

Προσκλητήριο Γιώργου Σούρλα για αγώνα νίκης

«Θα είμαι και πάλι στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις» Την αισιοδοξία του ότι και πάλι το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι νικηφόρο στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, εξέφρασε χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σούρλας. Στην κατάμεστη από φίλους και οπαδούς του αίθουσα συγκεντρώσεων του Volos Palace, ο κ. Σούρλας στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση, κάλεσε όλους τους 60.000 Νεοδημοκράτες της Μαγνησίας σε προσκλητήριο για αγώνα νίκης, για τον οποίο όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουν τη μάχη. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως θα είναι όπως πάντα και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και διαβεβαίωσε ότι θα εκπροσωπήσει όλους τους Μαγνησιώτες επάξια, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον του Νομού και θα σταθεί κοντά τους με όλες του τις δυνάμεις. Μιλώντας στο ενθουσιώδες ακροατήριό του από καρ-

άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για άκρατη παροχολογία, τονίζοντας πως το Σάββατο στη ΔΕΘ θα πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τις λύσεις που προτίθεται να δώσει. Επεσήμανε δε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί από τη Νέα Δημοκρατία ένας αγώνας δύσκολος αλλά πιο όμορφος από προηγούμενες φορές. Ο κ. Σούρλας κάλεσε επίσης τους Νεοδημοκράτες να μην τρομάζουν από τα γκάλοπ ούτε από τις επιθέσεις των μεγάλων ΜΜΕ, κάνοντας

διάς, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε πως η χώρα στο θέμα της οικονομίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την οποία ο κ. Καραμανλής καλείται πλέον να αντιμετωπίσει. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει ένα δυσβάστακτο εξωτερικό χρέος, ενώ χαρακτήρισε ειλικρινή τη στάση του κ. Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που εν μέσω προεκλογικής περιόδου μίλησε για περικοπές και όχι για παροχές. Στο σημείο αυτό μάλιστα

λόγο για διάβρωση, διαπλοκή και διαφθορά, η οποία όπως είπε του προκαλεί αηδία. Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το κόμμα του έμαθε να αντιμετωπίζει τις δύσκολες περιπτώσεις και να κρατάει τον τόπο όρθιο, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή σπουδαίο πολιτικό άνδρα που θέτει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Ο κ. Σούρλας τόνισε επίσης ότι η εκλογική μάχη δεν έχει

κριθεί και αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις των εταιριών, καθώς όπως είπε δεν λαμβάνουν υπόψη τους πολλές παραμέτρους, όπως εκείνη των αναποφάσιστων οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη κάλεσε τους ψηφοφόρους που προσεγγίζουν το ΛΑΟΣ να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία, καθώς όπως είπε ο ΛΑΟΣ δεν είναι ένα κόμμα πιο ευαίσθητο εθνικά από τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως κάθε ψήφος στο ΛΑΟΣ, είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Τέλος ο κ. Σούρλας έκανε λόγο για προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης σε τοπικό επίπεδο που έγινε μέσα από την αλλοίωση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης της VPRC, αλλά όπως είπε στηρίζεται στη συνείδηση και στο καθήκον του, χωρίς εξαρτήσεις, με καθαρά χέρια και καθαρό μέτωπο, ζητώντας παράλληλα και την στήριξη των ψηφοφόρων του.

Γιάννης Βλάχος:

Εμπνεύστηκα από την προσωπικότητα του Γ. Παπανδρέου

Η Μαγνησία έχει αναξιοποίητους πόρους στον αγροτικό και στον τουριστικό τομέα Η προοπτική που δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μια ανάταση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, αλλά και η μακρόχρονη εμπειρία του στη μαχόμενη δικηγορία, αποτέλεσαν τα βασικά κίνητρα του Γιάννη Βλάχου, να θελήσει να κατευθύνει την άποψη και τη φωνή του προς το λαό, με την ευκαιρία των εθνικών εκλογών. Έχοντας τις διαβεβαιώσεις ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Μαγνησίας, ο πανελλήνια γνωστός νομικός, κ. Γιάννης Βλάχος, γέννημα θρέμμα του Βόλου, μίλησε στο Ράδιο Ένα τόσο για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ στην προοπτική ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, όσο και για τις δικές του προτεραιότητες που θέτει σε επίπεδο Νομού Μαγνησίας. Όπως έκανε γνωστό με την

Γιώργου Παπανδρέου, καθώς θεωρεί ότι έχει αναλάβει το σημαντικό έργο να δώσει ένα νέο πνεύμα στην πολιτική της Ελλάδας. Δεν είναι μόνον το οικονομικό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα και τους πολίτες, πρόσθεσε ο έγκριτος νομικός και βέβαιος υποψήφιος Βουλευτής, είναι τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, της υγείας και πολλά άλλα για τα οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πείθει ότι μπορεί να δώσει την κατεύθυνση για την εξεύρεση των σωστών λύσεων. Το ζητούμενο σήμερα, συνέχισε, δεν είναι να βρίσκουμε πρόσκαιρες λύσεις για να απαλύνουμε λίγο τα προβλήματα. Είναι να έχουμε ένα στρατηγικό στόχο που θα δώσει διέξοδο στο πολιτικό τοπίο, να εξυγιανθεί η πολιτική ζωή, ώστε τα προβλή-

πολιτική, πάντα μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια και έχοντας τον ενθουσιασμό της πρώτης μεταπολιτευτικής γενιάς. Ποτέ μάλιστα όπως είπε, δεν έπαψε να λειτουργεί πολιτικά, καθώς μέσα από το χώρο της δουλειάς του ήταν και παραμένει ενταγμένος στους κοινωνικούς αγώνες. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Βλάχος, εμπνεύστηκε από την προσωπικότητα του

9

ματα να επιλυθούν με προοπτική χρόνου. Επανερχόμενος επίσης στο κίνητρο που τον οδήγησε για να θέσει υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ένα από τα βασικά ζητούμενα της ελληνικής κοινωνίας είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, για την οποία διαπιστώνει πως μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την αντιμετώπιση του έλληνα πολίτη. Υπό την προϋπόθεση ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Μαγνησίας και θέτοντας τις προτεραιότητές του για την περιοχή, ο κ. Βλάχος δεσμεύτηκε ότι η ενασχόλησή του με τα κοινά θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών. Θεωρεί πάντως πολύ σημαντικό πως σε συνεργασία με τους φορείς και με την κεν-

τρική καθοδήγηση να γίνει χαρτογράφηση των πόρων της περιοχής, να εξεταστεί ποιοι από αυτούς έχουν μέλλον στις σύγχρονες αγορές και εκεί να δοθεί βαρύτητα. Έφερε δε ως παράδειγμα τον τουριστικό και τον αγροτικό τομέα, που δεν έχουν αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε, για τους οποίους θα πρέπει να μπουν μεσο-μακροπρόθεσμοι στόχοι και με τη δέσμευση της κυβέρνησης να γίνουν οι ανάλογες επενδύσεις.

Οι εκλογικοί κατάλογοι των εκλογών Οι προσεχείς γενικές βουλευτικές εκλογές, θα διενεργηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους Μαΐου - Ιουνίου, που περιλαμβάνουν τις μεταβολές (μεταδημοτεύσεις κλπ.) που έγιναν μέχρι 306-2009, επισημαίνεται σε κατεπείγον έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, προς τη Νομαρχία Μαγνησίας. Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η προθεσμία 30 Ιουνίου ίσχυε και για τη διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών και όσοι υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις διαγραφής, μέχρι την ημερομηνία αυτή, δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ως ετεροδημότες. Αντίθετα, όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής μετά την 30η Ιουνίου 2009, θα ψηφίσουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ως ετεροδημότες.

Σ


10:10.qxd 9/9/2009 6:10 μμ Page 1

Ποιος λέει ότι το Καλοκαίρι τελειώνει μετά το Δεκαπενταύγουστο? Προσφορές για Ελλάδα: 06/09 ΡΟΔΟΣ στο ξενοδοχείο CAPSIS 5* από 449,00 με Ημιδιατροφή – 8 ημέρες Διακοπές στην Πάρο από 50 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο, και πολλά ακόμη ξενοδοχεία & προορισμοί………, αλλά και στο εξωτερικό με μοναδικές προσφορές για: Τετραήμερες εκδρομές στην Μάλτα Εκδρομές στο Dubai από:

* 4 ήμερες από 260,00

* 5 ήμερες από 330,00

* 6 ήμερες από 395,00

Διοργανώστε το ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ σας με την πείρα του Four Ways Travel!!!! Προσφορές για ταξίδια στις Μαλδίβες, Πουκέτ, Μπαλί, Ντουμπάι, αλλά και Καραϊβική!

Ελάτε να συζητήσουμε το μοναδικό ταξίδι της νέας σας ΖΩΗΣ!!! Πληροφορίες & κρατήσεις: FOUR WAYS TRAVEL, 28ης Οκτωβρίου 187 & Γαμβέτα, 38 221, Βόλος Τηλ: 24210 21607 & 24210 34213 Φαξ.: 24210 34243 www.fourways.gr


11:Layout 1 9/9/2009 10:58 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Eλλάδα

Σήμερα οι ανακοινώσεις των «πράσινων» ψηφοδελτίων Σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα εγκρίνει τα ψηφοδέλτια της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνστανίνου. Εντός της ημέρας θα υπάρξει και η επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη σχετικά με το εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ή θα είναι υποψήφιος στην Α' Πειραιά. Πιθανοί υποψήφιοι για το Επι-

κρατείας είναι ακόμη ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν.Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ν.Κοτζιάς, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνουν και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κ.Ασκούνης, καθώς και ο δήμαρχος Τήλου Τ. Αλιφέρης. Για την Α' Αθήνας έχουν «κλειδώσει» τα ονόματα της Αννας Φόνσου, της Αννας Βαγενά και της Πέμης Ζούνη. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι οι κ.κ. Μποτόπουλος, Κουβέλης και Παταβούκας. Στην Β' Αθήνας υποψήφιοι θα είναι οι Λ.Κατσέλη, Λ.Μίχος, Αννα Νταλάρα, Γ.Κουτρουμάνης, ενώ κόπηκε το όνομα της

Βάνας Μπάρμπα. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Πύρρου Δήμα, καθώς ο ολυμπιονίκης δεν επιθυμεί να ριχτεί μάχη του σταυρού, αλλά επιθυμεί να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Την τελική απόφαση θα λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην Α' Πειραιά υποψήφιοι θα είναι η Δάφνη Μπόκοτα, η Έλλη Ντεντιδάκη, ο Δημήτρης Καρύδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Κ.Ρεσβάνης. Επίσης, υποψήφιος στην Κοζάνη θα είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ σε

εκκρεμότητα παραμένει η υποψηφιότητα του Χρίστου Βερελή στην Αιτωλοακαρνανία. Και για τον κ. Βερελή την τελική απόφαση θα λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στον Alpha ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε πως θα παραμείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις εκλογές του 2007. Ο κ. Παπαντωνίου, όπως και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, άφησε εμμέσως αιχμές για τη στάση της Ιπποκράτους στο θέμα της αξιοποίησής του.

Στόχος η «σε βάθος ενημέρωση»

Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Τη Δευτέρα οι «κανόνες του παιχνιδιού» για το ντιμπέιτ από τη Διακομματική Επιτροπή

Τη Δευτέρα θα οριστικοποιήσει τους κανόνες διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών η Διακομματική Επιτροπή, με στόχο η διαδικασία να προσφέρει «σε βάθος ενημέρωση» για τις θέσεις των κομμάτων. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε ότι κατά τη συνάντηση κατατέθηκαν απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεμαχίας με στόχο να ενημερωθεί σε βάθος κάθε πολίτης. «Αποφασίσαμε» είπε, «να συναντηθούμε την ερχόμενη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στη Βουλή για να οριστικοποιήσουμε το πλαίσιο που θα γίνει η πολιτική συζήτηση όλων των πολιτικών αρχηγών». «Και αυτή το φορά» τόνισε, «η συζήτηση θα γίνει με νηφαλιότητα ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων». Αναφορικά με την τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου είπε ότι έγινε «μια μικρή αναφορά» τονίζοντας ότι δεν ήταν αντικείμενο της συνάντησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να υπάρξει «άμεσος διάλογος» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τους όρους της τηλεοπτικής αναμέτρησης θα συνεχιστεί καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν θέλει να προσέλθει σε συζητήσεις με

τους όρους που ίσχυαν πριν». Από το ΚΚΕ ο εκπρόσωπος Τύπους Μάκης Μαΐλης είπε ότι τονίσαμε το γενικότερο κλίμα αποπροσανατολισμού και συμπαιγνίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και «εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στην τηλεμαχία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». «Αυτό που κρίνεται» είπε, «είναι όχι η εκλογή πρωθυπουργού αλλά οι πολιτικές όλων των κομμάτων». Είπε ακόμη ότι «μιλάμε για όρους ανισότητας και αποκλεισμού του ΚΚΕ» και επισήμανε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται για τη θέση που θα τηρήσει. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης είπε ότι διαφωνούν με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι θα πρέπει στην τηλεοπτική αναμέτρηση να συζητηθούν τα προβλήματα των πολιτών. Από τους Οικολόγους- Πράσινους ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε ότι κατέθεσαν τις προτάσεις τους στη Διακομματική για έναν ουσιαστικό, όπως είπε, διάλογο και πρότειναν τη συμμετοχή κοινού στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών. Στη Διακομματική Επιτροπή συμμετείχαν από τη ΝΔ οι κκ Αντώναρος, Κουμουτσάκος, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπακωνσταντίνου, από το ΚΚΕ οι κκ Μαΐλης και Μεντρέκας, από το ΣΥΡΙΖΑ οι κκ Καρίτζης και Σκουρλέτης, από το ΛΑΟΣ κ. Μανθεάκης και από τους Οικολόγους Πράσινους ο κ. Χρυσόγελος και η κ. Κοντούλη.

ΡΑΛΛΟΥ ΜΕΡΤΣΙΩΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Α.Π.Θ. – ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΓΧΟΣ – ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΦΟΒΙΕΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 38 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΚΟΣ)

ΤΗΛ 24210 34484 ΚΙΝ. 6948206415

Για λαϊκισμό και γενικότητες κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Σουφλιάς

Συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη

Μαζική συμμετοχή στις κάλπες και ενίσχυση του ΚΚΕ ζητά η Αλέκα Παπαρήγα Την αποδυνάμωση του δικομματισμού ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους πολίτες που επέλεξαν την αποχή στις Ευρωεκλογές να λάβουν μέρος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ. Η γενική γραμματέας παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στη διάρκεια της οποίας απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με τα μεγάλα κόμματα. «Θα μας πάρουν με τις πέτρες» ήταν η χαρακτηριστική της φράση. «Στις εκλογές θα κριθεί η ικανότητα αντιπολίτευσης του λαού απέναντι στα κόμματα εξουσίας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Η ίδια ξεκίνησε τη συνέντευξή της με το θέμα της γρίπης, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, λέγοντας ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, ενώ μίλησε και για παιχνίδια των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι εμφανίζεται ως «έντιμος κακός», ο δε Γιώργος Παπανδρέου ως «ήπιος ευαίσθητος». «Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά και οι δύο θα εφαρμόσουν την ίδια άγρια πολιτική» συνέχισε. Η κα Παπαρήγα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ να έχουν μελετήσει κάποιο σχέδιο για αντικομμουνι-

στική επίθεση στο ΚΚΕ, η οποία μπορεί να είναι πιο «κομψή» ή να την προωθήσουν μέσω «άλλων κέντρων». Για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για λόγους τακτικής θέλει να επιβιώσει ως «κυβερνητικός παρτενέρ» και επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας δηλώσεις του που αναφέρονταν στο ΚΚΕ. «Λίγη μετριοπάθεια δεν θα πείραζε. Να μιλάς με τέτοιους τόνους όταν το δικό σου εγχείρημα έχει αποτύχει μέχρι γελοιοποίησης, θέλει και μια συγγνώμη. Εμείς, όπως βλέπετε, δεν βγήκαμε με πανηγυρισμούς. Κάνουμε πολιτική εκτίμηση και λέμε ότι είναι αδιέξοδο της στρατηγικής τους. Κι αν θέλετε έχουμε αποφύγει και τη γελοιοποίηση ορισμένων πραγμάτων να την κάνουμε κύριο πολιτικό μας επιχείρημα». Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αποτελούν επιβεβαίωση της άρνησης του ΚΚΕ να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα της Αριστεράς. «Θα είχαμε 12 στο ντιμπέιτ και 12 στη διακομματική. Εάν κάναμε τέτοιο λάθος τότε, θα ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία του ΚΚΕ» είπε. Νωρίτερα, η κα Παπαρήγα επισκέφθηκε εργοτάξιο του Μετρό και συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ.

11

Για την προετοιμασία των εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι η ΝΔ απευθύνεται στον ελληνικό λαό με τη γλώσσα της αλήθειας, με συγκεκριμένα μέτρα που, έστω και αν είναι δυσάρεστα, είναι αναγκαία και εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικονομία, αλλά και σε άλλους τομείς ώστε η Ελλάδα να μπει σε μια καινούργια περίοδο ανάπτυξης. Ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι είναι ανάγκη αυτό το ύφος του πολιτικού λόγου να το παρακολουθήσει και το ΠΑΣΟΚ και να ξεφύγει από τις γενικότητες και τους λαϊκισμούς. «Να αποκτήσει προγραμματικό, σοβαρό, λόγο, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί και η πολιτική ζωή και η πολιτική αντιπαράθεση καθώς και να βελτιωθούν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Σουφλιάς. Σημείωσε ότι αυτό θα είναι υπέρ του τόπου, γιατί ο λόγος του λαϊκισμού και των γενικοτήτων δεν ωφέλησε μέχρι τώρα για πολλούς λόγους. Ερωτηθείς για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είπε ότι είναι εντελώς ανεδαφικά όσα λέγονται και γράφονται για δήθεν αντιπαλότητες μεταξύ του ενός και του άλλου. Σε ερώτηση αν ο ίδιος τεθεί επικεφαλής απάντησε: «Όλα θα τα δείτε, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα».

Εγγύηση & Ποιότητα!!! Τριήμερες Εκδρομές στην Ελλάδα και με Δελτία ΟΓΑ 1) Πόρτο Χέλι – Ύδρα -Σπέτσες-Ναύπλιο 11/09 – 13/09 και 25/09 – 27/09 2) Πάργα – Πρέβεζα – Λευκάδα 25/09 – 27/09 3) Καστοριά – Πρέσπες – Φλώρινα 25/09 – 27/09 4) Κέρκυρα 25/09 – 27/09 ΤΗΝΟΣ κάθε εβδομάδα με αναχωρήσεις Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο

28η Οκτωβρίου 2009

1) Βουκουρέστι – Καρπάθια – Σινάια 5 μέρες Ξενοδοχεία 4* Ημιδιατροφή 24/10 – 28/10 2) Σόφια – Φιλιππούπολη – Ρίλα – Σαντάνσκι 4 μέρες Ξενοδοχείο 4* Ημιδιατροφή 25/10 – 28/10 3) Οχρίδα 4 μέρες Πλήρης διατροφή 25/10 – 28/10 3 + 4 ημέρες 25 και 26/10 έως 28/10 4) Κωνσταντινούπολη 5 ημ. 24-28/10 ΝΤΟΥΜΠΑΙ 5ημέρη εκδρομή 29/9 Αναχώρηση από Βόλο Ξενοδοχείο 5* Εβδομαδιαίες Αναχωρήσεις Πράγα, Παρίσι, Ρώμη, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Βιέννη, Βερολίνο, Ιταλικό Πανόραμα (οδικό), Κωνσταντινούπολη Πληροφορίες – Προγράμματα, Κ. Καρτάλη 95, Τηλέφωνο : 24210 38838, 33378


12:Layout 1 9/9/2009 6:15 μμ Page 1

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ Έκθεση Θεσσαλονίκης μονοήμερη 13/9 Τήνος κάθε Παρασκευή βράδυ επιστροφή Δευτέρα Μυτιλήνη 8ήμερη 16 έως 23/9 με ημιδιατροφή και ξενάγηση Προσφορά από 250€ Παν. Μαλεβή – Αγ. Θεοδώρα – Ναύπλιο διήμερη 19-20/9 Σαντάνσκι – Πετρίτσι διήμερη 26-27/9 Αλβανία 4ήμερη Κορυτσά – Πόγραδετς – Ελ – Μπασα – Τίρανα – Δυρράχιο – Τεπελένι – Αργυρόκαστρο – Αγ. Σαράντα – Κακαβιά με ημιδιατροφή 230€ 27 έως 30/9 28η Οκτωβρίου

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Θράκη 6ήμερη 23 έως 28/10 Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Ανδριανούπολη Τουρκίας Μόνο με ταυτότητα. Με ημιδιατροφή από 179€ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Οχρίδα 3ήμερη 26 έως 28/10 πλήρες διατροφή με ζωντανή μουσική και χορό. Τιμή έκπληξη. ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ : ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΟΥΛΜΑΝ, ΟΧΙ ΠΑΚΕΤΑ

Ιωλκού 67 * Τηλ. 24210 70334 – 70795 Κιν. 6978483941 Βόλος

ΑΠΟΣΥΡΣΗ Κέρδος έως

540 ευρώ!!!

ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ AIRSYSTEM MEMORY VISCOELASTIC TM ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑSΑ

Βικιώτης - Δάμτσας Metropolis 150 / 200

ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Χωρίς να δημιουργεί σημεία πίεσης στο σώμα που συμβαίνει με τα συμβατικά στρώματα με ελατήρια, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας 80% μείωση στα στριφογυρίσματα κατά τη διάρκεια του ύπνου

STOP!!! ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΚΑΡΕΑ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ 15 χρόνια εγγύηση!

www.volosbike.com ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΡΜΟΥ 98

Δημητριάδος 38 ΒΟΛΟΣ τηλ.: 24210. 25231

12

ΝΙΚ. ΓΡΑΦΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Γαζή 90 & Κοραή Γωνία τηλ.: 24210 27255


13:Layout 1 9/9/2009 7:06 μμ Page 1

13


14:Layout 1 9/9/2009 10:55 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ελλάδα Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Aρης Σπηλιωτόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι όλα είναι έτοιμα και θα λειτουργήσουν ομαλά από την Παρασκευή, οπότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Αναλυτικά το σχέδιο: * Θα λειτουργεί ειδικό τηλεφωνικό κέντρο στο υπουργείο Παιδείας με τον αριθμό 1550 που θα έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό και θα δίνει απαντήσεις και κάθε πληροφορία γύρω από τη γρίπη. * Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας θα υπάρχουν οι εξειδικευμένες πληροφορίες γύρω από τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της γρίπης. * Στην εκπαιδευτική τηλεόραση έχει εκπονηθεί πρόγραμμα δύο εβδομάδων που θα εκλαϊκεύει τις οδηγίες για τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, αλλά και

Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης παρουσίασε ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος Νόσησαν από τη νέα γρίπη 25 ναύτες Με συμπτώματα ήπια, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους, νοσηλεύονται στο θεραπευτήριο της Ναυτικής Βάσης Κανελλόπουλος, στο Σκαραμαγκά, 25 νεοσύλλεκτοι ναύτες της 2009 Γ ΕΣΣΟ που νόσησαν από τη νέα γρίπη. Όλοι οι ναύτες παρουσιάζουν εμπύρετη ίωση με συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 και νοσηλεύονται απομονωμένοι από τους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους, εκτός από έναν, ο οποίος διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. τους γονείς. * Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συσκέψεις και έχουν δεσμευτεί πάνω από 45.000 εμβόλια για το εκπαιδευ-

Την ευθύνη για την επίθεση στο Χρηματιστήριο ανέλαβε ο Επαναστατικός Αγώνας Προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έστειλε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας στην εφημερίδα Το Ποντίκι την Τετάρτη. Η επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην λεωφ. Αθηνών πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο όχημα τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Από την ισχυρότατη έκρηξη τραυματίστηκε μία γυναίκα και σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Υπενθυμίζεται ότι περίπου μία ώρα πριν από το χτύπημα στο Χρηματιστήριο, είχε σημειωθεί έκρηξη βόμβας κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, με προκήρυξή της σε ανεξάρτητη ιστοσελίδα εναλλακτικής πληροφόρησης.

Νεκρός οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 8:30 το πρωί στην οδό Σίνδου, στο ύψος του φωτεινού σηματοδότη των ΤΕΙ. Λεωφορείο, χωρίς επιβάτες, που οδηγούσε 55χρονος ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με ΙΧΕ αυτοκίνητο που ήταν σταματημένο στο φανάρι. Το βαρύ όχημα συνέχισε την... τρελή του πορεία και προσέκρουσε σε προστατευτικό στηθαίο. Ο 55χρονος οδηγός του βρέθηκε νεκρός, ενώ εξετάζεται εάν ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή προήλθε συνεπεία του τροχαίου. Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λητής.

τικό προσωπικό. Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείνουν σχολεία στην περίπτωση εξάπλωσης της γρίπης,

αλλά αυτό θα αποφασίζεται από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή. Οι εκπαιδευτικοί που θα νοσήσουν υπάρχει μέριμνα να αντικαθίστανται, ενώ ήδη έχουν δοθεί οι πιστώσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα εξαιρεθεί από την απαγόρευση προσλήψεων, λόγω προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να γίνει η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον, κάθε διευθυντής θα συμπληρώνει το πρωί σε κάθε σχολείο απουσιολόγιο, θα καταγράφει τα

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ από Καραμανλή

«Ευχολόγια ή δύσκολες αποφάσεις» το δίλημμα της κάλπης» Τα διλήμματα που τίθενται στις ερχόμενες εκλογές ανάμεσα στην «υπευθυνότητα και τις θαρραλέες αποφάσεις» και την «ανευθυνότητα και τα ευχολόγια του ΠΑΣΟΚ» επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω. Ο πρωθυπουργός δήλωσε εκ νέου ότι έλαβε την απόφαση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, είπε ότι ο ίδιος περιέγραψε τη δύσκολη πραγματικότητα στους πολίτες μακριά από ωραιοποιήσεις και αυταπάτες. Αναφερόμενος στα «συγκεκριμένα και δύσκολα μέτρα» τα οποία ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ, ο κ. Καραμανλής σημείωσε: «Η πολιτική μας είναι αναγκαία. Δεν είναι ευχάριστη. Στις δύσκολες ώρες πρέπει να κυριαρχεί η υπευθυνότητα με αναγκαίες αποφάσεις. Εδώ βρίσκεται η διαφορά μας από το ΠΑΣΟΚ». Όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, το ΠΑΣΟΚ «προτείνει μόνο ευχάριστα μέτρα και δίνει υποσχέσεις. Δεν έχει οικονομική πολιτική. Η ανευθυνότητα και τα ευχολόγια δεν συνιστούν πολι-

τική, είναι δημαγωγία και οδηγούν μόνο σε αδιέξοδο». «Τα ευχολόγια δεν πληρώνουν μισθούς, δεν αυξάνουν συντάξεις δεν μειώνουν ελλείμματα. Όλα τα κόμματα να πουν τα πράγματα με το όνομά τους» είπε ο πρωθυπουργός. «Το κόμμα που ρωτά γιατί δεν τα κάνατε μέχρι τώρα δεν έκανε επί 20 χρόνια καμία διαρθρωτική αλλαγή και κληροδότησε στο τόπο τεράστιο έλλειμμα. Δεν μπορεί οι υπαίτιοι να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες» πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών λέγοντας: «Αντιμετωπίζουμε την κρίση με συγκεκριμένα μέτρα, ή με ανευθυνότητες και ευχάριστες αοριστολογίες;» και προειδοποίησε ότι ακολουθούν δυο δύσκολα χρόνια που χρειάζεται να εφαρμοστούν δύσκολες και συγκεκριμένες πολιτικές. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η μεταρρυθμιστική στρατηγική που ακολούθησε η ΝΔ «ήταν σε σωστή κατεύθυνση» και ότι στόχευε να εξαντλήσει την τετραετία για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, όμως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ναρκοθέτησε οριστικά το αναγκαίο πολιτικό κλίμα με την από-

Τσίπρας: «Η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική αλλαγή» «Η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «παρών» στην εκλογική μάχη, ενωμένος παρά τις δυσκολίες. Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι «έτσι όπως διεξάγεται μέχρι τα τώρα ο προεκλογικός αγώνας, είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να έχουμε δύο μονομάχους, μια ατζέντα σχεδόν όμοια, χωρίς πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στα κεντρικά ζητήματα, τα κοινωνικά και τα οικονομικά, και το δίλημμα που θα τεθεί στους πολίτες είναι με ποιον από τους δύο θα εφαρμοστεί η ίδια πολιτική». Πρόσθεσε πως «οι πολίτες θέλουν να δουν σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις, που θα αλλάξουν τη ζωή τους, που θα τους δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θέλουν να δουν ποιος από τους δύο θα κυβερνήσει, συνεχίζοντας η ζωή τους να είναι ίδια, συνεχίζοντας η κοινωνία να βουλιάζει στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι σημερινές πολιτικές». Ο κ. Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα ξεπε-

τυχόν κρούσματα και καθημερινά θα τα αποστέλλει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενημερώνουν κεντρικά τόσο το υπουργείο Παιδείας που συνεργάζεται στενά με το Υγείας. Όσον αφορά στα ΑΕΙ έχουν ήδη σταλεί σχετικές οδηγίες και κάθε Ίδρυμα θα λαμβάνει ξεχωριστά τα μέτρα του. Τα υλικά για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι ευθύνη των σχολικών επιτροπών, οι οποίες έχουν λάβει και τα σχετικά κονδύλια για την προμήθειά τους.

ραστούν τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών για να επιβάλλει αυτή την πολιτική ατζέντα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προστασίας. Θα είναι παρών, ενωμένος, παρά τις δυσκολίες του», είπε και πρόσθεσε: «Πολύ σύντομα θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα το δείτε. Τα πολιτικά έχουν σημασία. Τα τεχνικά θα τα ξεπεράσουμε». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καμπούρης επισήμανε ότι οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν οικονομική ενίσχυση για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αποζημιώσεις για την περσινή ξηρασία, έλεγχο της αγοράς για μείωση της ψαλίδας παραγωγού-καταναλωτή, καθώς και την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι κτηνοτρόφοι είναι οι Έλληνες με το χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β΄ κατηγορίας. Υπογράμμισε ότι το κρίσιμο θέμα είναι η ασυδοσία και η αισχροκέρδεια στην αγορά σε συνδυα-

σμό με τα καρτέλ του κρέατος και του γάλακτος και δήλωσε: «Είναι φανερό ότι αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και τομές για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και τη στήριξη της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας, σε λίγα χρόνια θα εισάγουμε μονάχα προϊόντα. Το κυριότερο, όμως, σε λίγα χρό-

νια θα ερημώσει η ελληνική ύπαιθρος. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε σε εθνική κλίμακα μια πολιτική ανασυγκρότησης της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας και αναζωογόνησης της υπαίθρου. Και αυτό για εμάς είναι εθνικό θέμα. Ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ. 1818 Ταχ. Δ/νση : Θέσπιδος 2 38001 Βόλος Πληροφορίες : Α. Μαργαρίτη Τηλέφωνο : 24210 39142 – 24210 39344 Fax:24210 39143 e-mail: kthmmagn@otenet.gr

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Παρακαλούμε, οποιονδήποτε γνωρίζει τον κατασκευαστή για το κρηπίδωμα εμβαδού 345,67 τ.μ. & τις προβλήτες εμβαδόν 14,94 και 24,78τ.μ. αντίστοιχα που βρίσκονται εντός αιγιαλού στη θέση «ΑΓΝΩΝΤΑΣ» του Δήμου Σκοπέλου Ν. Μαγνησίας, να γνωστοποιήσει στην Υπηρεσία μας την ταυτότητά του. Βόλος 16-7-2009 Ο Προϊστάμενος Δημήτριος Εμμ. Ευθυμίου Τοπογράφος μηχανικός ΠΕ/Α

14

φασή του να καταστρατηγήσει το σύνταγμα με τη θέση του ‘δεν ψηφίζω τον Παπούλια για να εκβιάσω εκλογές’». Εξάλλου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μέτρα που πήρε η κυβέρνησή του για την κρίση μέχρι τώρα και είπε ότι οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση. «Κάναμε βήματα, αλλά χρειάζεται να πάμε και θα πάμε πιο πέρα» είπε σε σημείο της ομιλίας του. Απευθυνόμενος σε αυτούς που απείχαν στις ευρωεκλογές ή έριξαν ψήφο δυσαρέσκειας κατά της ΝΔ τους κάλεσε να σκεφτούν νηφάλια. «Μπορεί να τους πληγώσαμε. Κάναμε λάθη. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα πέρα από τα επιμέρους. Πρώτα το εθνικό συμφέρον». «Ας μη βιάζεται κανένας να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Η μάχη για τις πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση, τώρα μόλις ξεκίνησε» είπε ο πρωθυπουργός. «Δεν θα δώσω παρά μια υπόσχεση: Είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα» τόνισε ο πρωθυπουργός και, κλείνοντας, κάλεσε χαρακτηριστικά τους νέους του κόμματος: «Δείξτε τους πώς γίνονται και πώς κερδίζονται οι μάχες».

Διακρίσεις εις βάρος τους καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών διοργανώνουν το μεσημέρι της Πέμπτης οι Οικολόγοι Πράσινοι, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταγγείλουν την άνιση κατανομή του χρόνου προβολής στα ΜΜΕ. Σε ανακοίνωση το κόμμα υπενθυμίζει ότι στην πρώτη συνεδρίασή της, η Διακομματική Επιτροπή αρνήθηκε τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Οικολόγων παρά το γεγονός ότι μετά την εκλογή ευρωβουλευτή αποτελούν πλέον κοινοβουλευτικό κόμμα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα που είχαν δοθεί στις εκλογές του 2007 στον ΛΑΟΣ, όταν το τελευταίο είχε εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο όχι όμως και στη Βουλή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ Αρ. Πρωτ. 4414

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθ. 349/2009 απόφασή του προτείνει τροποποίηση σχεδίου πόλης με χαρακτηρισμό των παρακάτω τμημάτων ως πεζοδρόμους : Θέσπιδος (Δημητριάδος – Ερμού) Μωϋσέως (Δημητριάδος – Πλάτωνος) Κίμωνος (Δημητριάδος – αδιέξοδο άνωθεν Ερμού) Ερμού (Όγλ – Μαυροκορδάτου) Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία της υπηρεσίας, που στεγάζονται στην οδό Τοπάλη 12 με Δημητριάδος στον 3ο όροφο (τηλ. 21697), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις τους σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την τελευταία δημοσίευση και επίδοση της ανακοίνωσης αυτής. Βόλος 20-8-2009 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΝΗΛΟΠΟΥΛΟΣ


15 nea:Layout 1 8/9/2009 8:42 μμ Page 1

LAPEL Δ Ε Ρ Μ Α Τ Ι Ν Α

ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… Αντωνοπούλου 104 Βόλος τηλ. 24210 30742

7ήμερη εκδρομή (6 διανυκτερεύσεις) στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ Από 16/09/2009 έως 22/09/2009 ΖΑΚΥΝΘΟΣ 15/09/2009 έως 20/09/2009 Δεχόμαστε και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού

ΜΑΡΚΟΣ Σπιτική Κουζίνα Διανομή κατ’ οίκον Νέες ποικιλίες φαγητών κάθε μέρα ! Διαθέτουμε και μενού Διαίτης!

Κουρτινόξυλο σε μεγάλη ποικιλία Αντηλιακά στορ – ρολοκουρτίνες Κουνουπιέρες για όλα τα κουφώματα Πτυσσόμενες πόρτες - κουπαστές Ασυναγώνιστες τιμές

ΔΡΑΝΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Αναλαμβάνω οικογενειακά εορταστικά γεύματα Αναλήψεως 220 Βόλος

Κατάστημα : Μαιάνδρου 78 με Φιλαδελφείας, Ν. Ιωνία Βόλου

Τηλ. 24210 44373

Τηλ. 24210 66513

15


16:Layout 1 9/9/2009 10:33 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

O γενικός δείκτης έκλεισε στις : 2.534,57 μονάδες 111

100

48

5.004,30

1,15

XETRA DAX [9/9]

5.574,26

1,69

CAC 40 [9/9]

3.707,69

1,28

SWISS MARKET IND [9/9]

6.202,04

0,12

DJ INDU AVERAGE [9/9]

9.555,23

0,61

NASDAQ COMPOSITE [9/9]

2.061,94

1,19

S&P 500 INDEX [9/9]

1.033,97

0,84

HANG SENG INDEX [9/9]

20.851,04

-1,04

NIKKEI 225 [9/9]

10.312,14

-0,78

SATO (ΚΟ) ΚΛΩΝΑΤΕΞ (ΠΟ) ΚΛΩΝΑΤΕΞ (ΚΟ) ΚΟΡΡΕΣ (ΚΟ) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ (ΚΟ) ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΚΟ) ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ (ΚΟ) OPTRONICS TECHNOLOGIES (ΚΟ) ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ (ΚΟ) LOGISMOS (ΚΟ)

0,60 0,13 0,14 7,10 0,15 1,05 0,78 2,45 1,05 0,54

9,09 8,33 7,69 7,58 7,14 -14,63 -9,30 -9,26 -8,70 -8,47

Ισοτιμιες

0,91%

ΛΟΝΔΙΝΟ [9/9]

Μετοχές

Σοφοκλέους

οικονομία Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,45530

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,51540

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,87910

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

133,89000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,65500

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας 92,00000

Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο εξόδου από την κρίση [ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ] Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση εξακολουθεί να προκαλεί κόντρες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. «Πέντε μέρες μετά την παρουσίαση από τον κ. Κ. Καραμανλή της πρότασης αλήθειας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του παραμένουν σαφώς ασαφείς, μπλεγμένοι στα ίδια τους τα λόγια, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Συγκροτούν τώρα μόλις πολυπληθείς ομάδες κρούσης για την οικονομία, με γραφειοκράτες, εμπειρογνώμονες, μεγαλοστελέχη τραπεζών του ιδιωτικού τομέα, ομάδες ετερόκλητων απόψεων και θέσεων σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στις αληθινές και ρεαλιστικές προτάσεις προοπτικής του Κώστα Καραμανλή. » Η ελληνική οικονομία δεν έχει χρόνο για ομάδες και ομίλους προβληματισμού και θεωρητικών συζητήσεων» συνέχισε, για να καταλήξει

λέγοντας ότι διαφορετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταθέτουν διαφορετικές προτάσεις. Διευκρίνισε δε ότι το πάγωμα μισθών που περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ δεν αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα και αυτό δείχνει και την κοινωνική της ευαισθησία. Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι στη ΝΔ δεν υπερασπίζονται το έργο τους, έχουν παραδεχθεί την ήττα τους και επιδίδονται σε έναν «ανταρτοπόλεμο» για δήθεν ασά-

φειες σε όσα λέει το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι επί ΝΔ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος κατά 100 δισ. ευρώ: «Έχουν το πολιτικό θράσος να εγκαλούν τον ΠΑΣΟΚ ότι θα προβεί σε υπερδανεισμό, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ότι τον Οκτώβριο η χώρα θα δανειστεί και άλλο» συνέχισε. Στις επικρίσεις της ΝΔ για επιβολή βαριάς φορολογίας από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε λέγοντας ότι η μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στα μεσαία εισοδήματα έγινε επί ΝΔ.

«Όχι» στην επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, λέει ο Γ.Παπαθανασίου Ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ουδέποτε απέφερε σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, σχολιάζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του ΕΤΑΚ και την επαναφορά του ΦΜΑΠ. Ο κ. Παπαθανασίου επισημαίνει ότι τα έσοδα από τον ΦΜΑΠ το 2007 ήταν 227 εκατ. ευρώ,

όταν μόνο από το ΕΤΑΚ των νομικών προσώπων τα έσοδα έφτασαν τα 300 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι από το ΕΤΑΚ απαλλάχθηκαν όλοι οι μικροϊδιοκτήτες, αφού υπάρχει το αφορολόγητο όριο των 200.000 και συνεπώς δεν πληρώνουν φόρο. Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στην κατάργηση των φόρων γονικής παροχής και

κληρονομιάς, λέγοντας ότι σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ φορολογούν περισσότερο την κατοχή και όχι τη μεταβίβαση της περιουσίας. Ο κ. Παπαθανασίου διερωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει τους συγκεκριμένους φόρους και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει γιατί όταν ήταν κυβέρνηση «είχε εξαιρέσει

Δημοσιονομική «εκτροπή» Νέα υποχώρηση για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας το 2009 Στην 71η θέση σε σύνολο 134 χωρών, υποχώρησε το 2009 η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από την 67η θέση πέρυσι και την 65η θέση το 2007. Σύμφωνα με την έκθεση, η ελληνική οικονομία είναι σε χειρότερη θέση από την Τυνησία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Μποτσουάνα, το Καζακστάν, το Μαυροβούνιο, την Κολομβία, την Αίγυπτο και την Τουρκία. Η Ελλάδα έχει το 27ο υψηλότερο ΑΕΠ στον κόσμο. Η ανταγωνιστικότητα είναι η χαμηλότερη στην ευρωζώνη και η 25η στην ΕΕ των «27», πίσω από τη Βουλγαρία και η Ρουμανία. Οι κυριότεροι ανασταλτικοί παράγοντες είναι η «αναποτελεσματική κυ-

βερνητική γραφειοκρατία», οι «περιοριστικοί» κανόνες στις εργασιακές σχέσεις, η διαφθορά, το φορολογικό σύστημα, η «ασταθής» πολιτική, οι περιορισμοί στην πρόσβαση για χρηματοδοτήσεις και οι ανεπαρκείς υποδομές. Η χαμηλή βαθμολογία της Ελλάδας στους δώδεκα επιμέρους δείκτες που απαρτίζουν τον Παγκόσμιο Δείκτη Ανταγωνιστικότητας αντικατοπτρίζει τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία. Η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των ουραγών στους μακροοικονομικούς δείκτες καταλαμβάνοντας την 103η θέση, στην αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας (116η θέση) και στην εξέλιξη των χρηματοοικονομικών αγορών (83η θέση).

Έγκαιρη καταβολή ειδικού εποχιακού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ Νωρίτερα κατά ένα μήνα περίπου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανέργων και των εργαζομένων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ξεκινά από φέτος, με βάση το νόμο 3762/09 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, η είσπραξη του ειδικού εποχιακού βοηθήματος το οποίο, επίσης για πρώτη φορά από φέτος, θα καταβάλλεται και στους μισθωτούς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Ποιοι δικαιούνται να λάβουν το ειδικό εποχιακό βοήθημα: Το ειδικό εποχιακό βοήθημα δικαιούνται να λάβουν τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ. Τα επαγγέλματα που περιγράφονται στην

παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν 1836/ 89, η άσκηση των οποίων δικαιολογεί την καταβολή ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι τα εξής: Οικοδόμος, λατόμος, ασβεστοποιός, πλινθοποιός, αγγειοπλάστης, δασεργάτης, ρητινοσυλλέκτης, καπνεργάτης, μουσικός μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτης, μισθωτός ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστής εκσκαπτικών-ανυψωτικών- οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιός, τεχνικός κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστής και βοηθός χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτής κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίας κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτός τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτης. Επίσης, δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι συνταξιούχοι, που κατά το έτος 2008 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2009, και εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ, η οποία για το έτος 2009 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.

με νόμο τις επιχειρήσεις-κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας». Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι εάν το ΠΑΣΟΚ καταργήσει το ΕΤΑΚ και επαναφέρει τον ΦΜΑΠ θα λείψουν από τα κρατικά ταμεία, έσοδα 800 εκατ. ευρώ περίπου και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει πως θα καλύψει τη συγκεκριμένη «τρύπα».

Έτοιμη η οικονομική μελέτη για την εφαρμογή της διαδοχικής ασφάλισης Έτοιμη είναι η επίσημη οικονομική μελέτη για την εφαρμογή της διαδοχικής ασφάλισης, η οποία απεστάλη από το υπουργείο Απασχόλησης στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Όπως προκύπτει από τη μελέτη, η διευθέτηση αυτή αφορά περίπου 16-17.000 υποψήφιους συνταξιούχους για κάθε χρόνο (6.500 του ΙΚΑ, 7.000 του ΟΑΕΕ και 3.000 του Δημοσίου). Η οικονομική επιβάρυνση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από το μέτρο αυτό θα είναι 14 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και μετά θα αυξάνεται κάθε χρόνο σταδιακά έως ότου φθάσει στο 15ο έτος τα 252 εκατ. ευρώ, οπότε εκτιμάται πως θα ισορροπήσει και ότι το κόστος θα αρχίσει να μειώνεται. Η υπουργός Απασχόλησης ζήτησε από τους προέδρους των Ταμείων να εξετάσουν τους τρόπους εφαρμογής, τον χρόνο και το κόστος που απαιτείται για την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων, ώστε κάποτε να γίνει πράξη το φιλόδοξο σχέδιο ο πολίτης να εξυπηρετείται το πολύ σε διάστημα ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης. Σε δηλώσεις της η κα Πετραλιά είπε ότι «το σύστημα της διαδοχικής ασφάλισης εξορθολογίζεται, απλουστεύονται οι διαδικασίες, αίρονται αδικίες και -στις περισσότερες περιπτώσεις- επωφελούνται και οικονομικά οι συνταξιούχοι, αφού θα υπάρξει μια αύξηση σε πολλές 'διαδοχικές' συντάξεις, σε ποσοστό γύρω στο 6%.

Προειδοποίηση για την ανάκαμψη

Η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει ακόμη, λέει ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ

Η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει ακόμη, επανέλαβε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, την Τετάρτη, τονίζοντας την ανάγκη για αξιόπιστα σχέδια επιστροφής σε διατηρήσιμες δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές. «Θα επαναλάβω αυτό που είπα στη συνάντηση των [υπουργών Οικονομικών της] G-20. Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να πούμε ότι η κρίση έχει περάσει», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τρισέ είπε ακόμα ότι είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν αξιόπιστα σχέδια για επιστροφή των δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών σε διατηρήσιμα επίπεδα.

16

Στην τελευταία θέση της ευρωζώνης βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2007 (έκθεση «Επιστήμη, Τεχνολογία και Καινοτομία»), οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στο 0,57% του ΑΕΠ (έναντι 0,58% το 2001). Στο 9,4% ανήλθε η συρρίκνωση του βιομηχανικού προϊόντος στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, έναντι 2,9% την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Τον Ιούλιο, ο ρυθμός μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής επιβραδύνθηκε στο 9,2% από 11,4% τον Ιούνιο. Τον Μάιο είχε υποχωρήσει κατά 7,2%. Στη μεταποίηση, η μείωση διαμορφώθηκε στο 9% έναντι 11,6% και 7,3% τους δυο προηγούμενους μήνες. Ο Ιούλιος ήταν ο 15ος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή, η οποία αντιστοιχεί στο 11% περίπου του ελληνικού ΑΕΠ. Κεφάλαια ύψους 60,2 δισ. ευρώ έχει δανειστεί το ελληνικό δημόσιο από την αρχή του 2009, έναντι του αρχικού στόχου της κυβέρνησης για 40,7 δισ. ευρώ, καθώς το ταμειακό έλλειμμα έχει εκτοξευθεί στα 18,5 δισ. ευρώ. Από τα 60,2 δις, το Δημόσιο δανείστηκε 48,32 δις από 3ετή, 5ετή και 10ετή ομόλογα και τα υπόλοιπα με έντοκα γραμμάτια (διάρκειας μέχρι 12 μηνών). Στις αρχές Οκτωβρίου θα εκδοθούν έντοκα γραμμάτια ύψους 3,5 δισ. ευρώ περίπου. Σημειώνεται ότι ο υψηλός κρατικός δανεισμός, με επιτόκια που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασαν στα επίπεδα προς της ένταξης της χώρας στη ζώνη του ευρώ, επιβαρύνει και το κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους (τόκοι) τα επόμενα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία σε περίοδο οικονομικής καχεξίας. Στην έκδοση τριετούς ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ περίπου, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Οι Barclays, Citigroup, Natixis και η UBS έχουν οριστεί ως ανάδοχοι της έκδοσης, σύμφωνα με το IFR Markets, την online υπηρεσία ειδήσεων και ανάλυσης της Thomson Reuters. Η Πειραιώς που είναι εγγυητής της έκδοσης έχει αξιολογηθεί με ΒΒΒ από την Standard & Poor's, με Α2 από τον Moody's Investors Service και με Α- από την Fitch Ratings. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χ.Αντωνιάδης, η τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, αφού η ρευστότητα από τις τιτλοποιήσεις δανείων κρίνεται επαρκής. Ο ρυθμός αύξησης των χορηγήσεων αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος κοντά στο 7%.


17 KTEL:Layout 1 9/9/2009 9:03 μμ Page 1

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (11/9/2009-20/6/2010)

17


18:Layout 1 9/9/2009 9:45 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ελεύθερος χρόνος

08:30 ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΗΣ ΤΖΟΤΖΟ 09:00 ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ –ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ 09:30 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΪΝΣΤΑΙΝ 10:00 ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ 11:30 ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ (E) 12:00 ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΙΑΓΙΑ (E) 12:30 Ο ΘΕΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΙΜΗΣ (E) 13:00 ΜΑΝΩΛΗΣ Ο ΝΤΕΛΜΠΕΝΤΕΡΗΣ (E) 14:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ 14:30 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ (E) 15:00 ΛΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΤΣ 15:30 ΑΛΑΝΤΙΝ 16:00 ΤΣΙΚΙΤΙΤΑΣ (E) 18:00 ΜΙΚΡΕΣ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ (E) 19:00 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ (E) 20:00 PARIS-Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (E) 21:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ – ΠΡΟΤΟ 21:10 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ 22:00 ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΜΥΑΛΑ (E) 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ 00:00 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤΟΥΠΟΛΗ 01:00 CRIME AND INVESTIGATION NETWORK (E) 06.10 ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΨΕΜΑ 06.50 7 ME 11 ΜΑΖΙ 11.00 ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ 12.00 ΦΙΛΑ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΟ ΣΟΥ 13.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ 13.15 ΛΟΛΑ 14.15 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 15.15 ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ 16.15 ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ 17.15 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1- ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ 17.20 THE SIMPLE LIFE 18.00 PROJECT RUNAWAY 19.00 LOVE BITES 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 21.00 AMERICA’S GOT TALENT 22.00 EXTREME MAKEOVER – HOME EDITION 23.00 THE UNIT 00.00 LAS VEGAS 01.00 PROJECT RUNAWAY 02.00 EUROPEAN POKER TOUR 03.00 ΜΑΥΡΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ 04.00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.30 MOBILE FUN 06.00 ΑΝ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ 08.00 ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ 09.00 ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ… ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ 10:00 ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13.15 ΣΦΗΝΑΚΙΑ 14:00 ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ BEVERLY HILLS 16.00 BAYWATCH 17.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 17.05 BAYWATCH 18:00 KITCHEN NIGHTMARES I 19:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 20.00 Η ΝΤΑΝΤΑ 21:00 ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ 23.45 ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 01.45 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 02.45 ΤΗΛΕΑΓΟΡΕΣ 03.15 ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης

Βλάβες Τηλ. / Fax Βλάβες ΔΕΗ 24210 63666 & 63667 Βλάβες ΟΤΕ 121 Βλάβες ΔΕΥΑΜΒ 24210 55555 Βλάβες Δημ.Φωτισμού 24210 - 64931 Καθαριότητα Δ. Βόλου 800-11-88188 Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου ΕΠΑ Θεσσαλίας 800-1187878

06:00 Α.Τ.Ο.Μ. 06:30 ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ 07:30 KINOYMENA SXEDIA 13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 13:45 FORT BOYARD IV (E) 14:45 ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ 16:45 ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΜΑΡΣ 17:45 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΝΚ 18:40 Ειδήσεις στη Νοηματική 18:45 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21:00 ΟΜΑΔΑ N.C.I.S. 22:00 ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ 00:30 ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ 01:30 SUPERNATURAL 02:30 ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΦΙΛΙ 04:15 ΠΟΛΙΤΗΣ X 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:45 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:15 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 11:00 ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 12:00 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ 15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 17:00 ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ 18:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ 20:45 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21:30 ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23:45 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ 1:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ (Ε) 3:30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 06:30 ΠΡΩΤΗ Γ Ρ Α Μ Μ Η 10:00 ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ 12:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13:00 ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:15 ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ (E) 15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16:00 ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ (E) 17:00 ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:00 Ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟΣ 21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΕΝΤ ΓΟΥΝΤ 00:15 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ 01:15 THE HISTORY CHANNEL (E) 05:45 ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 07:00 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA 10:00 Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ 11:00 ΤΗΛΕΜΠΟΡΑ 11:50 ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΝΤΑΜΑΣ 12:20 ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚHΡYΓΜΑ 13:10 ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 14:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15:00 3 ΧΑΡΙΤΕΣ 15:30 ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ 16:10 Η ΝΤΑΝΤΑ 16:50 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17:00 ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ 18:00 SINGLES 2 ½ 19:00 ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 ΛΑΚΗΣ Ο ΓΛΥΚΟΥΛΗΣ 22:00 Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 23:00 L.A.P.D. 00:15 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 00:30 ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ 02:15 HUFF

Εκτακτη ανάγκη Φυσικού Αερίου Δ.ΕΠ.Α Α.Ε. 2105551666 Σώματα Ασφαλείας Τηλ. / Fax Άμεση Δράση 100 - 133 Τροχαία Βόλου 24210 76968 Τουριστική Αστ. Βόλου 24210 - 76987 Τμ. Ασφαλείας Βόλου 24210 - 76957 Πυροσβεστική 199 Πυροσβεστικός Σταθμός Γορίτσας 191 Υγεία Τηλ. / Fax Νοσοκομείο Γενικό ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πολυμέρη 134 24210

Οφτή Σαλάτα

03:15 FANTASY ISLAND 04:00 FANTASY ISLAND 05:00 TELEMARKETING

Υλικά 07:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 08:00 ΠΡΩΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 09:00 ΜΑΖΙ 10:30 ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12:00 ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ 15:00 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 17:00 MAΓΕΙΡΕΜΑΤΑ 18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19:30 ΟΚ 21:00 EIΔΗΣΕΙΣ 22:00 ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ 00:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 01:00 ΜΥ SPACE

2 πατάτες 1 κρεμμύδι 10 ελιές αλάτι 5 κουταλιές ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μαζί με το κρεμμύδι και τις ελιές στο αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε στη χόβολη ή στο φούρνο να ψηθούν για 45 περίπου λεπτά.

ALTER 06:00 ΠΑΝΟΡΑΜΑ 07:00 “ΚΑΛΗΜΕΡΑ“ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ 11:00 ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ (Ε) 12:15 ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ 15:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ EXPRESS 17:15 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 17:30 ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ (E) 18:45 ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21:00 ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ (Ε) 22:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ (Ε) 23:00 ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 00:05 JANE DOE: NOW YOU SEE IT, NOW YOU DON’T 02:00 AUTO ALTER 02:15 ΦΟΝΙΚΟ ΑΤΣΑΛΙ 06.00 BBC LIVE 06.30 TA NEA TOY ΣΚΑΪ 07.00 ΣΚΑΪ ON LINE ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ 09.00 THE OPRAH WINFREY SHOW 10.00 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ (Ε) 10.45 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ (Ε) 11.00 THAT’S ENTERTAINMENT(Ε) 12.00 HOW TO LOOK GOOD NAKED 13.00 ΝΤΑΝΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 14.00 ΡΕΞ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ 15.00 ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ 15.15 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΤΑΚΕΣΙ 16.00 TOP CHEF 17.00 AMERICA’S NEXT TOP MODEL 18.00 THAT’S ENTERTAINMENT 19.00 ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 19.45 AΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 20.00 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ/ΕCO NEWS 20.45 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ 21.00 ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ: ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 22.00 ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ 23.00 SHOCKWAVE 24:00 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 01.00 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ02.00 Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ 03.00 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 04.00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 04.15 NTOKIMANTEΡ 05.15 ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

94200-20 / 36870 Νέα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου 24210 94221 / 94222/77500 Τηλέφωνο για ραντεβού Νοσοκομείου 1535 ΕΚΑΒ 166 ΙΚΑ Ραντεβού 184 ΙΚΑ Βόλου 24210 39625 ΙΚΑ Ν.Ιωνίας 24210 60041 & 81383 Συγκοινωνίες Τηλ. / Fax ΚΤΕΛ Υπεραστικό 24210 - 33254 & 25527 Κέντρο Πόλεως για Κρατήσεις (Σπυρίδη 24) 2421038007 χωρίς χρέωση

Κόβουμε τις πατάτες και καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και τα βάζουμε όλα μαζί με τις ελιές σ’ ένα μπολ. Χτυπάμε το λαδολέμονο μαζί με μια πρέζα αλάτι και περιχύνουμε τη ζεστή μας σαλάτα.

[ΖΩΔΙΑ] Κριός

Λέων

Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά δημιουργική για εσάς. Καλά θα κάνετε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν προς όφελος σας.

Υποθέσεις που σας προβλημάτιζαν στο παρελθόν θα έχετε την ευκαιρία να τις τακτοποιήσετε με άνεση, αρκεί να κινηθείτε μεθοδικά και οργανωμένα.

Ταύρος Είναι πιθανό να συναντήσετε κάποια προβλήματα σήμερα, αλλά αυτό δεν θα σας δυσκολέψει στο να επιτύχετε τους στόχους σας όπως εσείς θέλετε.

Παρθένος Καλό θα ήταν κάποια πράγματα να τα δείτε από διαφορετική σκοπιά. Μην βιαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον σας.

Δίδυμοι Καλά θα κάνετε να λάβετε τα μέτρα σας προκειμένου να μπορέσετε να βρείτε λύσεις στα ζητήματα που σας απασχολούν. Μην κάνετε πίσω για κανένα λόγο.

Καρκίνος Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να βρείτε λύσεις σε οικογενειακά αλλά και αισθηματικά ζητήματα. Κάντε ευχάριστες και εκλεκτές γνωριμίες.

Ζυγός Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν, θα σας βοηθήσουν ώστε να προχωρήσετε υποθέσεις που για καιρό ήταν στάσιμες.

Σκορπιός Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γιατί κάποια προβλήματα θα σας βγάλουν εκτός τους προγραμματισμού σας. Μην ανησυχείτε όμως, θα ξεπεραστούν.

Τοξότης Τα ταλέντα που έχετε είναι πολλά. Καλά θα κάνετε να αξιοποιήσετε κάποιες ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν και να είστε αισιόδοξοι.

Αιγόκερως Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα σε σημαντικά ζητήματα που σας ταλαιπωρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υδροχόος Καλό θα ήταν σε κάποια πράγματα να τα αντιμετωπίσετε πιο ρεαλιστικά, χωρίς πολλούς συναισθηματισμούς που θα σας οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.

Ιχθείς Πολλά θα είναι τα γεγονότα που θα εξελιχθούν από δω και πέρα για αυτό καλά θα κάνετε να είστε προετοιμασμένοι για τα πάντα.

[ΑΝΕΚΔΟΤΟ]

[ΠΑΡΑΞΕΝΑ]

Το ψωμί

Αυτοκίνητο σας κάνει αλκοτέστ!

Πάει ένας σε ένα φούρνο και λέει στο φούρναρη: - Έχετε 100 κιλά ψωμί; Και ο φούρναρης: - Όχι. Πάει και την άλλη μέρα και κάνει την ίδια ερώτηση και παίρνει την ίδια απάντηση. Αυτό επαναλαμβάνονταν για πολύ καιρό. Ο φούρναρης σκέφτεται να φτιάξει 100 κιλά ψωμί. Πάει πάλι αυτός στο φούρνο και λέει: - Έχετε 100 κιλά ψωμί; Και ο φούρναρης: - Ναι! - Να δω που θα τα πουλήσετε!

από κάθε πόλη που εξυπηρετεί 800 - 11 - 35555 ΚΤΕΛ Αστικό 24210 25532 & 24232 Λιμεναρχείο 2421076710 / 76720 Λιμενική Αστυνομία 24210-38888 Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626 Πρακτορείο Πλοίων 24210-22501 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) Βόλου 24210 - 24056 Ολυμπιακή Αεροπορία 24210 - 24910 ΤΑΞΙ Ραδιοταξί Βόλου 24210 - 27777

18

Τέρμα πια ο φόβος μήπως σας σταματήσουν για αλκοτέστ, αφού γι’ αυτό πια θα φροντίζει το αυτοκίνητό σας! Ο λόγος γίνεται για ένα νέα σύστημα το οποίο, με το που θα ανιχνεύει υψηλά επίπεδα αλκοόλ στον οδηγό, θα κλειδώνει αυτομάτως το όχημα. Την τεχνολογία αυτή θα προσφέρει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, που κάνει ήδη δοκιμές του νέου προγράμματος, σε συνεργασία με την εται-

Στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 00.30 το βράδυ. Το πρατήριο με αστερίσκο (*) παραμένει ανοιχτό έως τo πρωί της επόμενης ημέρας : ΤΣΑΒΕΣ ΒΡ Ιάσονος 130, ΛΙΑΔΕΛΗΣ ΚΑOIL Μπότσαρη 31, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ CYCLON Ν. Δημητρ. 45, ΕΒΟΑΠ SHELL Λαρίσης 8, ΓΚΑΓΚΑΣ DRACOIL Λαρίσης 198, ΑΡΑΒΙΑΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΚΟ Λ. Αθηνών 56 ** ΑΦΟΙ ΤΖΕΚΑ JET OIL Πολυμέρη 177

ρία παραγωγής φορτηγών Hino Μotors. Η Toyota, σε πρώτη φάση, θα εγκαταστήσει το νέο σύστημα σε επιλεγμένα φορτηγά και σε άλλα οχήματα που προορίζονται για διάφορες επιχειρήσεις και κρατικές υπηρεσίες. Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα θα μπορεί να αναλύει την εκπνοή, και σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι ο οδηγός έχει πιεί κάτι παραπάνω, είτε θα τον προειδοποιεί, είτε θα κλειδώνει τη μηχανή του αυτοκινήτου.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Για σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Νάστου – Γιαλαμά Ροζαλία Ιάσονος 77 – Κ. Καρτάλη τηλ. 24210 37570, Γουλιανου Βασιλική Ιωλκού 352 (Στάση Πανταζοπούλου) τηλ. 24210 47426, Σταματίου Δέσποινα Παγασών 103 τηλ.24210 71520 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Τσάτσου ΓεωργίαΤσάτσος Νικόλαος Συστεγασμένα Φαρμακεία Κ. Καρτάλη 102 – 28ης Οκτωβρίου (πρ. Αλεξάνδρας) τηλ. 24210 29947 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Χαραλαμπίδης Μιχ. – Παπαδοπούλου Αικατ. Συστεγασμένα Φαρμακεία Μαιάνδρου 60 τηλ. 24210 60651


19:Layout 1 9/9/2009 9:08 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

πολιτισμός

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Βόλο Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Ανδρέου, και ο Μανώλης Καραντίνης, συντροφιά με εξαίρετους σολίστες, τον Βαγγέλη Καλαμάρα στα τύμπανα και τον Θοδωρή Κουέλη στο κοντραμπάσο, θα εμφανιστούν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου και θα παίζουν μουσικές και τραγούδια με τρόπο καθαρό, αληθινό, ανθρώπινο, λαϊκό κι ονειρεμένο. Ο Γιώργος με το πιάνο του, ο Μανώλης με το μπουζούκι του

κι όλη η παρέα τραγουδιστά στήνει ένα γαϊτανάκι γύρω από τη μάγισσα Ελένη, την Ελένη που γλιστράει ανάμεσα σε ήχους ροκ και δημοτικούς, χαϊδεύει τραγούδια των παλιών μεγάλων και των νεότερων αγαπημένων, θυμάται καταγωγές και συγγένειες, αμανέδες και ρούμπες, παραλογές και μπαλάντες. Όμως κι ο Μανώλης τραγουδάει, λέει Καζαντζίδη και Διονυσίου, όπως μόνο ένας μάγος του μπουζουκιού ξέρει. Κι ο Γιώργος τραγουδάει (Άγιος ο

έρωτας, ποιος διαφωνεί;) κι ενορχηστρώνει τις μελωδίες και τους ρυθμούς στο δικό του το μοτίβο, το ανατολιτικοδυτικό, το αιθέριο ανακάτωμα, τον τρόπο τον Ελληνικό. H Eλένη άλλωστε το έβαλε φέτος σκοπό να αφιερώσει τις παραστάσεις του καλοκαιριού στο πιο σπουδαίο μουσικό όργανο, το πιο ευάλωτο κι όμως ανίκητο, την ανθρώπινη φωνή. Κι αυτή η παρέα θα τραγουδήσει από όλα, κανείς να μη μείνει παραπονεμένος - Τσιτσάνη, Βeatles, Χατζιδάκι, Θεοδω-

ράκη, Καλδάρα, Πάνου, Ζαμπέτα, Σπανό, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, Kραουνάκη, Κατσιμιχαίους, Ανδρέου, Πορτοκάλογλου, Λειβαδά, Ζούδιαρη...... μια χορωδία ονείρων, έτσι όπως μπερδεύονται οι φωνές κι υψώνονται να συναντήσουν αρμονίες και λέξεις τραγουδιών αξέχαστων, μοναδικών. Και κάθε βραδιά θα τελειώνει με τρόπο διαφορετικό, αφού τα λαϊκά τραγούδια ξέρουν καλά το μυστικό που ενώνει σε μια αγκαλιά-παρέα ερμηνευτές

κι ακροατήριο. Για να γίνει για άλλη μια φορά το Θαύμα, το τραγούδι να υψωθεί φεγγάρι ευλογημένο, πανσέληνος παρηγορητική, γιατρειά για κάθε πόνο της καρδιάς, κάθε σκοτάδι της ψυχής. Εδώ στην Ελλάδα, έτσι ζούμε το τραγούδι, με τη φωτιά, το δάκρυ, το φως, την αγάπη, τη συγχώρεση, την ελπίδα. Ώρα έναρξης: 21.30 Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Θέατρο Βόλου, Public, Δισκοπωλείο Classic.

«Σπουδάζω Μουσική και Θέατρο στην πόλη μου» Αναγνωρισμένα Διπλώματα και Πτυχία από το Δημοτικό Ωδείο και την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Με αντικείμενο σπουδών τη Μουσική και το Θέατρο, λειτουργούν στα πλαίσια του «Καλλιτεχνικού Οργανισμού – ΔηΠεΘε Βόλου – Κοινωφελής Επιχείρηση» τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, τα οποία οδηγούν σε επαγγελματικούς τίτλους σπουδών. Από το Δημοτικό Ωδείο αποφοιτούν Καθηγητές Μουσικής (μετά τις απαιτούμενες σπουδές και τις απαραίτητες εξετάσεις), ενώ από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης αποφοιτούν Επαγγελματίες Ηθοποιοί (μετά από 3 έτη Σπουδών και τις απαιτούμενες από το σχετικό νόμο εξετάσεις). Και τα δύο αυτά τμήματα, λειτουργούν ως αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων υπογράφονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ., δίνοντας έτσι την απαραίτητη κατοχύρωση του διπλώματος του κατόχου του. Πολλοί από τους κατόχους διπλώματος μουσικού οργάνου, θεωρητικών και λοιπών τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου, εργάζονται σήμερα ως καθηγητές στο ΔΩΒ, ενώ οι απόφοιτοι της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης προσλαμβάνονται ως ηθοποιοί πια, σε παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και των λοιπών φορέων παραγωγής πολιτισμού του Δήμου Βόλου. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που αφορά την ποιότητα των σπουδών – πέραν του ελέγχου που ασκείται και στα δύο τμήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού – είναι και αυτό της πρακτικής εξάσκησης κατά τη διάρκεια των Σπουδών. Ο μαθητής του Ωδείου, συμμετέχει στα μουσικά σύνολα του Τμήματος, στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, αλλά ακόμη και στην Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία πριν καν αποκτήσει το δίπλωμά του. Πολλοί μάλιστα από τους έμπειρους σπουδαστές του Ωδείου, εργάζονται ως καθηγητές σε ερασιτεχνικά τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων του

Κ.Ο.Δ.Β. όπως τα Κέντρα Νεότητας. Αντίστοιχα, οι Σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, κατά τη διάρκεια των Σπουδών παρακολουθούν πρόβες επαγγελματικών παραστάσεων αλλά συμμετέχουν και οι ίδιοι με μικρούς ρόλους σε επαγγελματικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Άλλες αρμοδιότητες στις οποίες επιδίδονται οι Σπουδαστές είναι αυτές του Βοηθού Σκηνοθέτη, του Βοηθού Σκηνογράφου, Ενδυματολόγου, του Βοηθού των Τεχνικών του Θεάτρου κλπ. Έτσι, προ της αποφοίτησης έχουν εμπειρία όχι μόνο στην υποκριτική αλλά και στην εν γένει διαδικασία παραγωγής μίας θεατρικής παράστασης. Φυσικά, τα παιδιά και οι νέοι που φοιτούν στο Δημοτικό Ωδείο και δεν ενδιαφέρονται για επαγγελματικούς τίτλους σπουδών, διδάσκονται τα όργανα που τους ενδιαφέρουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους, καλλιεργείται η αισθητική τους και αναπτύσσουν πολλές από τις δεξιότητες που η μουσική εκπαίδευση προσφέρει. Στην Δραματική Σχολή επίσης έχουν δικαίωμα εγγραφής όχι μόνο οι υποψήφιοι ηθοποιοί, αλλά και όσοι νέοι ενδιαφέρονται για έναν κύκλο σπουδών με αντικείμενο το Θέατρο, ενώ είναι εφικτή και η εγγραφή σε ένα, δύο ή και περισσότερα μαθήματα, από τα οποία θα λάβουν την ανάλογη Βεβαίωση Σπουδών.

Δημοτικό Ωδείο : Για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου διδάσκονται : Βιολί, Βιόλα, Τσέλο, Κοντραμπάσο, Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Φαγκότο, Τρομπέτα, Κόρνο, Τρομπόνι, Τούμπα, Πιάνο, Κιθάρα, Κρουστά, Αρμόνιο, Ακορντεόν, Διεύθυνση Ορχήστρας, Ανώτερα Θεωρητικά, Προετοιμασία για τα Πανεπιστήμια, Μουσική Τεχνολογία, Κλασικό Τραγούδι, Ελληνική Μουσική (Βυζαντινή, Ελληνικό Τραγούδι, Παραδοσιακή, Λαϊκή), Ακορντεόν, Αναγεννησιακή και Μπαρόκ Μουσική (λαούτο, τσέμπαλο..), Τζαζ Ροκ (ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, σαξόφωνο, ντραμς), Μουσικοθεραπεία. Νέο Τμήμα : Μαντολίνο. Η γενικότερη φιλοσοφία του Ωδείου στάθηκε - πέρα από την ανάπτυξη ενός άξιου τοπικού δυναμικού - στη σύνδεσή του με τη ζωή της πόλης και τη σύνδεση των σπουδών με την κοινωνία και τη μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξη των σπουδαστών. Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης : Από το 2000, με ευθύνη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, ιδρύθηκε και λειτουργεί Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης - πρότυπη για τα ελληνικά δεδομένα εφόσον είναι η πρώτη Σχολή στη χώρα μας αναγνωρισμένη

από το Υπουργείο Πολιτισμού που λειτουργεί εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η Σχολή δέχεται ως σπουδαστές τους επιτυχόντες στις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι αποκτούν Δίπλωμα Ηθοποιού μετά από τρία έτη σπουδών, αλλά και τους ακροατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα σπουδών και να αποκτήσουν Βεβαίωση Σπουδών Ηθοποιού. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι : Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία, Κίνηση, Χορός, Ιστορία και Πρακτική Κινηματογράφου, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία, Μουσική, Τραγούδι, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία, Ιστορία Λογοτεχνίας, Ξιφασκία (προαιρετικό). Κατά τη θερινή περίοδο (Ιούλιος – Αύγουστος), στην Δραματική Σχολή λειτουργεί Τμήμα Προετοιμασίας Υποψηφίων για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2009, καθημερινά πραγματοποιούνται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, (Μεταμορφώσεως 1 Βόλος), από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9,00 – 2,00 το πρωί και 6,00 – 9,00 το απόγευμα. Τα μαθήματα στο Ωδείο, θα ξεκινήσουν στις 14/09/2009 και το εκπαιδευτικό έτος θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2010. Στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από την 21η Σεπτεμβρίου 2009, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν περί τις 19 Οκτωβρίου 2009 (σε ημερομηνία που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι κοινή για όλες τις Αναγνωρισμένες Δραματικές Σχολές της χώρας). Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο κτίριο της Σχολής (Β’ Όροφος Αθλητικού Κέντρου Αδαμόπουλου – Γλάδστωνος με Ρήγα Φεραίου στο Βόλο), από Δευτέρα έως και Παρασκευή 5-9 το απόγευμα, (από την Δευτέρα 21/09/2009). Τηλ. 24210 48103 και 24210 37362.

"ODEON ΛΙΝΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24210 24311 Αίθουσα 1 Η Εποχή των Παγετώνων Νο3 Μεταγλ. Προβολές Πέμπτη έως Κυριακή 6.30 Οι Κρυφές Ζώες της κας Λι Προβολές 8.30 & 10.30 Από Δευτέρα 6.30, 8.30, 10.30 Αίθουσα 2 Τα Σύνορα της Μοναξιάς Προβολές 7.30 & 10 Dolby Digital VILLAGE CINEMAS VOLOS ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “ΧΑΡΡΥ ΠΟΤΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη : 19.00, 22.15 “Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ (ΜΕΤΑΓΛ.)” Παρασκευή – Σάββατο - Κυριακή : 17.00 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “ΓΚΕΙΜΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 22.00, 00.00 “UP” (ΜΕΤΑΓΛ.) Πέμπτη έως Τετάρτη : 17.15, 19.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 : “ ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 17.30, 21.45 “ ΓΚΕΙΜΕΡ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 19.45 “ ΑΔΟΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ” Πέμπτη έως Τετάρτη: 23.45 ΑΙΘΟΥΣΑ 4: “ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ 4” Πέμπτη – Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη : 18.30, 20.30, 22.30, 00.30 Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή : 20.30, 22.30, 00.30 “UP” (ΜΕΤΑΓΛ.) Παρασκευή – Σάββατο - Κυριακή : 18.15

Το 1ο Καραγκούνικο Αντάμωμα Το «1ο Καραγκούνικο Αντάμωμα» θα γίνει στον Παλαμά στις 11, 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2009. Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 09.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Παναγιώτης Παλαμάς» θα πραγματοποιηθεί Εθνολογικό Συνέδριο και Εργαστήρι Παραδοσιακής Ενδυμασίας ενώ την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 10.30, Κεντρική Πλατεία «Τιτάνων» Παλαμά θα γίνει υποδοχή ερασιτεχνών Θεσσαλών ιππέων, επισκέψεις σε λαογραφικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Την ίδια ημέρα στις 16.00 το «1ο Καραγκούνικο Αντάμωμα» θα γίνει εκδήλωση σε συνεργασία με την εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό» με τη συμμετοχή πολλών λαογραφικών χορευτικών συγκροτημάτων.

Νοσταλγική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου Συναυλία με τίτλο “Ήταν η πιο όμορφη εποχή” με τραγούδια και μουσικές των Αττίκ, Γούναρη, Παναγόπουλο, Μαχαιρίτσα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ στο Θε-

ρινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με τη διοργάνωση του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Συλλόγου Χορού “Chorus Line”. Η συναυλία πραγματοποι-

είται με την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου Γιώργου Διαμαντόπουλου και το συντονισμό του Τάσου Μητρογώγου και με ερμηνευτές τους Χ.Στεφανάκη, Θ.Πολύδωρα,

Α.Μαβίδη, Γ.Αποστολόπουλο και Δ.Πετρή. Θα συμμετέχουν επίσης οι πιανίστες Άρτεμις Αργυροπούλου και Καίτη Σαμαρτζή που θα αποδώσουν έργα Δημή-

19

τρη Μαχαιρίτσα. Εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, το Δίαυλο, το Μουσικό Οίκο Κεχαϊδη, τα δισκοπωλεία «Classic», «Intris» , «Ζυγός» και «Πε-

λεκάνος». Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων ΑΜΕΑ παιδιών με αναπηρία του Νομού Μαγνησίας. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 12 ευρώ.


20:Layout 1 10/9/2009 12:27 πμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Επιμέλεια: Χρήστος Θανασούλης xrthan@gmail.com

αθλητικά

6-0 η Νίκη σε φιλικό τους Νέους Αθλητές

Συνάντηση κορυφής στον Ολυμπιακό Π. Ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Τιμούρ Κετσπάγια συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ και συζήτησαν για την μέτρια αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, με αφορμή βεβαίως την κακιστη εμφάνιση και βαριά ήττα στο φιλικό με τον Εργοτέλη. Ο Σωκράτης Κόκκαλης άκουσε προσεκτικά τις εξηγήσεις του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος υποσχέθηκε βελτίωση στο μέλλον και δικαιολόγησε τους παίκτες του λέγοντας «είμαστε κουρασμένοι από την προετοιμασία». Ο Γεωργιανός τεχνικός διέψευσε πως υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με κάποιους παίκτες, λέγοντας «το κλίμα είναι άριστο, δεν υπάρχει κανένα θέμα και δεν ξέρω πώς βγαίνουν αυτά τα πράγματα προς τα έξω». Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Γεωργιανό τεχνικό και του ζήτησε να μην επαναληφθούν εμφανίσεις σαν κι αυτή στο Παγκρήτιο. «Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους και υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή και τη δουλειά του», έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ

Ξεκινά μεθαύριο η Ακαδημία Αισωνίας Το Σάββατο12 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο βοηθητικό γήπεδο Διμηνίου θα ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά για την Ακαδημία Αισωνίας. Για 11η χρονιά συνεχίζεται η λειτουργία της Ακαδημίας που φέτος θα εξακολουθήσει για δεύτερη χρονιά να συνεργάζεται με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συμμετέχοντας στο Δίκτυο Ανάπτυξης με την επωνυμία “PAOK ACADEMY FOOTBALL”. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας Αισωνίας θα συμμετέχουν σε PRE GAME ματς με την αντίστοιχη ακαδημία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου πριν από το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννενα. Επίσης έχει προγραμματιστεί τουρνουά Ακαδημιών σε συνεργασία με τον ΑΟΝΑΜ το Νοέμβριο στο Διμήνι καθώς και Πανελλήνιο τουρνουά ακαδημιών τον Φεβρουάριο. Ακόμη η Ακαδημία Αισωνίας έχει προγραμματίσει να συμμετέχει σε τουρνουά τον Οκτώβριο στη Νάουσα, Νοέμβριο στην Κατερίνη, Ιανουάριο στη Σκύδρα, Μάρτιο στο Κιλκίς, Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, Μάιο στη Φλώρινα και Ιούλιο στην Πτολεμαΐδα. Προπονητές φέτος στην ομάδα θα είναι οι: Γιαννούτσος Αρης, Σκούρας Θεόδωρος και Κεχαγιά Ολγα. Οσοι γονείς θέλουν να εντάξουν τα παιδιά τους στην Ακαδημία Αισωνίας μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στους: Καλλιακούδα Γιώργο (6973 557023) και Γιαννούτσο Αρη (6948 275503).

Οικογενειακή… εξάρα Σε ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας η Νίκη χθες στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού επικράτησε με 6-0 των Νέων Αθλητών Νίκης, σε μια ενδοοικογενειακή νικιώτικη αναμέτρηση. Ο Χόρχε Μπάριος μόνο στα τελευταία λεπτά άλλαξε το 4-4-2 και γενικώς έμεινε ικανοποιημένος από την όρεξη των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι είδαν πιο σοβαρά το χθεσινό ματς σε σχέση με αυτό κόντρα στην Τσαριτσάνη και κυνήγησαν μέχρι το τέλος ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ. Από την άλλη οι πιτσιρικάδες του Κ. Κοκκινάκη έδειξαν καλά στοιχεία, δεδομένης της δυναμικότητας του αντιπάλου που είχαν να αντιμετωπίσουν, ενώ ξεχώρισαν ο Ηλίας Γκίκας για την άψογη τεχνική του κατάρτιση και ο Ζαρίφης, που ως γνωστόν θα προπονείται με την πρώτη ομάδα. Το φιλμ του φιλικού αγώνα 9’ ΓΚΟΛ 1-0 από κόρνερ του Γεωργιάδη και καρφωτή κεφαλιά του Μπογκατίνοφ γίνεται το 1-0 16’ η σέντρα Γεωργιάδη πέρασε από όλη την άμυνα, όμως ο Κωνσταντινίδης δε βρήκε στόχο σε κενή εστία 20’ σέντρα του Μπογκατίνοφ από τα αριστερά, κεφαλιά ψαράκι του Κουσίδη στο δεύτερο δοκάρι πάνω από το οριζόντιο 25’ το συρτό φάουλ του Γκίκα μπλόκαρε ο Τάσσος 27’ ατομική προσπάθεια Μπογκατίνοφ, που γύρισε στον Ομπίνα, ο οποίος ανάγκασε σε εντυπωσιακή

Ο Ηλίας Γκίκας ελέγχει την μπάλα, με τον Λιάρο να τον επιτηρεί απόκρουση τον Κεφαλά σε σουτβολίδα 36’ ΓΚΟΛ 2-0 χαμηλή σέντρα του Γεωργιάδη για τον Ομπίνα, που με πλασέ στην κίνηση έκανε εύκολα το 2-0 39’ ο Ομπίνα γύρισε στον Μάγγο, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Κεφαλάς, με την μπάλα να παίρνει ύψος και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι 55’ ΓΚΟΛ 3-0 ο Μπένγκουα με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 3-0 64’ ΓΚΟΛ 4-0 Γύρισμα με το κεφάλι του Σαπαλίδη προς τον Βαλντέζ, που έκανε το 4-0 με πλασέ 66’ το σουτ του Παπαστεργίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Βαλντέζ αστόχησε προ σχεδόν κενής εστίας

68’ ΓΚΟΛ 5-0 ο Βαλντέζ σε ρόλο δημιουργού έδωσε την ασίστ για τον Σαπαλίδη, που έγραψε το 5-0 70’ ο Παπαστεργίου πρόλαβε τον Ζαρίφη, που έβγαινε τετ-α-τετ 71’ σέντρα του Χατζηλιόντα, πλασέ από κοντά του Μωυσίδη, χωρίς να σκάσει η μπάλα άουτ 82’ ΓΚΟΛ 6-0 ο Μπένγκουα πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, προχώρησε και σούταρε για το τελικό 6-0 ΝΙΚΗ (Α’ μέρος): Κατσίβελος (24’ Τάσσος), Λιάρος, Γεωργιάδης, Σβανιάς, Καρακώστας, Κωνσταντινίδης, Μάγγος, Κουσίδης, Μπογκατίνοφ (38’ Μαυρουδής), Ομπίνα, Μαυρουδής (24’ Παπαϊωάννου) (Β’ μέρος): Νάνι, Παπαστεργίου, Καρυώτης, Στάμος, Μοράλες, Χατζηκωνσταντίνου, Μωυσίδης, Χατζηλιόντας, Μπένγκουα,

3Χ3 στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ με νίκη επί του Ισραήλ η Ελλάδα

Εθνική... 100άρα!

Η Ελλάδα τελείωσε την πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ με «τρία στα τρία», αφού σ΄ ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι νίκησε και το Ισραήλ με 106-80 και τερμάτισε πρώτη στον Α’ όμιλο με έξι βαθμούς. Ετσι, η εθνική προκρίνεται στη β’ φάση με το απόλυτο πλεονέκτημα των τεσσάρων βαθμών και θα συμπεριληφθεί στο 5ο γκρουπ μαζί με τις Κροατία, ΠΓΔΜ, Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπαίνει στη β’ φάση με τέσσερις βαθμούς, θα αντιμετωπίσει μόνο τις ομάδες που δε συνάντησε στην α’ φάση (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία) και θα διεκδικήσει μία από τις τέσσερις πρώτες θέ-

σεις του Ε’ ομίλου για να προκριθεί στην τελική 8άδα. Το πρώτο ματς είναι βάσει προγράμματος αύριο Παρασκευή με τη Γερμανία (19.15). Το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και γι’ αυτό το λόγο ο Γιόνας Καζλάουσκας προτίμησε να ξεκουράσει τους βασικούς. Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε καλά, όμως καθάρισε τη νίκη από τα μισά του β’ 10λεπτου. Σε ένα ανοικτό παιχνίδι όπου οι άμυνες ήταν οι αδύναμοι κρίκοι, η Ελλάδα κατάφερε να τρέξει και σταδιακά αύξησε τη διαφορά μέχρι το +14 (56-42) του πρώτου 20λέπτου. Το β’ ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η εθνική με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και πάλι

Σαπαλίδης, Βαλντέζ. Ν. ΑΘΛΗΤΕΣ: Κεφαλάς, X. Πριονιστής, Μαλαμούσης, Ζαρίφης, Φέζο, Αργύρης, Ζέρης, Χατζητρακόσιας, Φιλατζικιώτης, Γκίκας, Ρ. Μέτα. Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι Σαρρής, Κεμαλί, Βλαχάβας, Κουτρουμάνος, Ν. Μέτα, Τζανετόπουλος, Μ. Χατζάκος, Γ. Πριονιστής Στο χθεσινό φιλικό δεν αγωνίστηκαν οι Ντακούρ και Σωτρίνης, με τον αρχηγό να κάνει καθημερινά διπλές θεραπείες, με σκοπό να προλάβει το ματς με τον Εορδαϊκό. Δύσκολο για αναβολή της 1ης αγωνιστικής Μέχρι χθες η φημολογία για αναβολή της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ήταν έντονη, λόγω του μη ορισμού των διαιτητών από την ΕΠΟ, παρά το ότι η ΕΠΑΕ ανακοίνωσε κανονικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, σήμερα οι ομάδες θα μάθουν τους διαιτητές των αγώνων τους, καθώς χθες καταρτίστηκε ο σχετικός πίνακας που αφορά στη Γ’ Εθνική. Επομένως κατά πάσα πιθανότητα το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στην προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή την προσεχή Κυριακή. Εγγραφές στο Κολέγιο Από το Αθλητικό Κολέγιο Νίκης ανακοινώθηκε ότι άρχισαν οι εγγραφές για το τμήμα ποδοσφαίρου. Εγγραφές γίνονται καθημερινά από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρες 17:00 με 19:00 στα γραφεία του κολεγίου. Από φέτος θα λειτουργήσει και τμήμα κοριτσιών όλων των ηλικιών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 85311.

(1), Μέκελ 4, Λίμοναντ 15 (1), Πνίνι 4, Χαλπερίν 7 (1), Μπερστάιν 8 (1), Ελιγιάχου 21, Μιζράχι, Κοζικάρο 8, Γκριν 8, Ταμίρ. ΕΛΛΑΔΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 12, Ζήσης 6, Σπανούλης 18 (2), Καλάθης 5 (1), Φώτσης 16 (4), Πρίντεζης 8, Γλυνιαδάκης 5, Κκαϊμακόγλου 10 (2), Κουφός 4, Περπέρογλου 6 (2), Σχορτσανίτης 16. Τα χθεσινά αποτελέσματα Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Πόζναν) ΠΓΔΜ - Κροατία 71-81 Ισραήλ - Ελλάδα 80-106

έφτασε τη διαφορά στο +18 (6244). O Μπουρούσης ήταν ο μοναδικός που έμεινε στον πάγκο και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, για να ξεκουραστεί. Τα δεκάλεπτα: 25-31, 42-56, 6579, 80-106. ΙΣΡΑΗΛ (Σβι Σερφ): Ροθ, Ναΐμι 5

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Γκντανσκ) Ρωσία - Γαλλία 64-69 Γερμανία - Λετονία 62-68 Γ’ ΟΜΙΛΟΣ (Βαρσοβία) Ισπανία - Σλοβενία 90-84 Βρετανία - Σερβία 59 - 77 Δ’ ΟΜΙΛΟΣ (Βρότσλαβ) Πολωνία-Τουρκία 69-87 Λιθουανία-Βουλγαρία 84-69

Στο Ευρωπαϊκό του βόλεϊ από τη Γαλλία

Νέα ήττα- “μαχαιριά” για την Εθνική Την ευκαιρία να καπαρώσει θέση στην κορυφαία εξάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τουρκίας (σ.σ δίνει απευθείας το εισιτήριο για τη διοργάνωση του 2011), διατηρώντας παράλληλα τις ελπίδες της για είσοδο στα ημιτελικά, έχασε χθες η Εθνική μας ομάδα ανδρών. Παρουσιάζοντας και πάλι σκαμπανεβάσματα στην

απόδοση της, γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της σε πέντε αγώνες, αυτή τη φορά από τη Γαλλία με 3-1 σετ. Έτσι ουσιαστικά το… τρένο της τετράδας την πέρασε και έφυγε χωρίς επιστροφή, ενώ η υπόθεση εξάδα συνεχίζει να είναι ανοικτή, αρκεί σήμερα (20:00, Nova) στο φινάλε της Β΄ φάσης να νικήσει την αήττητη αλλά αδιάφορη καθ’ ότι ήδη

20

προκριθείσα στα ημιτελικά, Πολωνία. Στο πρώτο σετ η Εθνική μας ομάδα ήταν νωθρή και ασύνδετη. Χωρίς καθαρό μυαλό, κάνοντας επιπόλαιες ενέργειες στην επίθεση και πολλά λάθη ήταν φυσικό επακόλουθο να γίνει έρμαιο των άγριων διαθέσεων των Γάλλων. Οι «τρικολόρ» μπήκαν με φόρα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκαν με 10-6

και 16-13, όμως στη συνέχεια η Ελλάδα κατόρθωσε να φτάσει στο σετ-μπολ με 24-22. Και πάνω που η Εθνική κράταγε το σετ στα χέρια της, ήρθε η απάντηση των Γάλλων, οι οποίοι με ένα δικό τους σερί 3-0 έκαναν το 25-24. Μετά από μεγάλη μάχη και απίστευτες φάσεις, αυτή που γέλασε τελευταία ήταν η Εθνική μας, η οποία έκανε το 32-30 στο

όγδοο σετ-μπολ που είχε. Στο τρίτο σετ οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη αντί να ανεβάσουν ταχύτητα, κατέβασαν με επακόλουθο οι σοβαροί «τρικολόρ» να το κατακτήσουν με 25-18. Το τέταρτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο αλλά στις λεπτομέρειες οι Γάλλοι επικράτησαν με 25-23 και μαζί πήραν και το παιχνίδι σετ: 18-25, 32-30, 18-25, 23-25.


21:Layout 1 10/9/2009 12:49 πμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

αθλητικά

Πήρε το τουρνουά της Δήμητρας ο ΓΣΑ Η Δήμητρα Ευξεινούπολης γιόρταζε χθες τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Γι’ αυτό το λόγο διοργάνωσε τουρνουά, στο οποίο νικητής αναδείχτηκε ο Γ.Σ Αλμυρού, που νίκησε τη Δήμητρα με 2-0 και ήρθε ισόπαλος 00 με τον Πύρασο. Οι αγώνες ήταν διάρκειας 35 λεπτών και μετά το τέλος τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και μετάλλια στις ομάδες. Πάντως αυτό που απασχόλησε περισσότερο από τα αποτελέσματα είναι ο τραυματισμός του Τσάπη του Πυράσου. Ο παίκτης θα κάνει σήμερα μαγνητική, για να δει αν οι αρχικοί φόβοι για ρήξη χιαστού επιβεβαιωθούν. ΓΣΑ-Δήμητρα 2-0 (Τανάγιας, Φασουράκης) ΓΣΑ: Μάνος, Σουλιώτης, Πλαβός, Παπαδάκης, Παυλίδης, Τανάγιας, Τσουρέλης, Κυριάκος, Φασουράκης, Κρανάς, Αραπίτσας. Δήμητρα: Σαββίδης, Στεργίου, Μπέης, Καραδήμος, Ντόμπος, Τσουκάλης (30’ Κασπαρούδης), Μουστάκας, Θωμαΐδης, Κωτούλας, Κόρκος, Κουτρογιάννης. Πύρασος-ΓΣΑ 0-0 Πύρασος: Στούκας, Στεφανής, Γκάγκας, Δανόπουλος, Φλάμος, Τσάπι (15’ Κρεββατάς), Φραγκούλης, Απ. Αποστολίδης, Κωνσταντάκος, Νούσιας, Πετρίδης. ΓΣΑ: Θεοδωρίδης, Σουλιώτης, Πλαβός (25’ Αυγουλάς), Μπούρχας, Παυλίδης, Τανάγιας, Τσουρέλης, Κυριάκος, Φασουράκης, Κρανάς, Αραπίτσας. Πύρασος-Δήμητρα 1-1 (Πετρίδης, Κωτούλας) Δήμητρα: Βελησιώτης, Κασπαρούδης, Πρεβεζάνος, Καραδήμος (25’ Κουρεμάδης), Νντόγκος, Θωμαΐδης, Στεργίου (28’ Τσαπάρας), Κόρκος, Κωτούλας, Μουστάκας, Κουτρογιάννης (20’ Βούλγαρης). Πύρασος: Στούκας, Στεφανής, Γκάγκας (Παλάσκας), Δημητριάδης, Φλάμος, Κρεββατάς, Φραγκούλης, Απ. Αποστολίδης (Σκουφογιάννης), Κωνσταντάκος (Ζιάγκας), Νούσιας, Πετρίδης.

Μπουλούτ, Καμπάνταης, Γλύκος και Κοντέων δεν υπολογίζονται

Κουαρτέτο απουσιών για τον αγώνα με την Κέρκυρα

Την αυλαία του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Β’ Εθνικής ανοίγει ο αγώνας Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στο ΕΑΚ Βόλου στις 21:00 (ζωντανό Conn-X tv). Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν πηγαίνουν πλήρεις σ’ αυτό το ματς και μάλιστα οι παίκτες που θα λείψουν είναι από τους εν δυνάμει βασικούς και σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα δύο μεγάλα αστέρια, δηλαδή ο Ερόλ Μπουλούτ και ο Λεωνίδας Καμπάνταης. Ο πρώτος πληρώνει μια διαμάχη που έχει με την πρώην ομάδα του στην Ουκρανία, Μέταλουργκ Ντόνετσκ, με αποτέλεσμα η ουκρανική ομοσπονδία να μην έχει στείλει ακόμη την μπλε κάρτα του παίκτη κι αυτός να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής σε καμιά εγχώρια διοργάνωση. Ο δεύτερος περιμένει ως γνωστόν να κάνει τη δεύτερη μαγνητική που θα επιβεβαιώσει αν η ζημιά που έχει πάθει είναι ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου, ενώ παράλληλα έχει μεταβεί και σε γιατρό της δικής του επιλογής, με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες, αφού άλλοι λένε ότι μετέβη στη Θεσσαλονίκη και άλλοι στην Αθήνα και στον Λ. Νικολάου. Πάντως η απουσία του ήταν δεδομένη από την αρχή της βδομάδας, ενώ υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός για δύο μήνες. Όμως οι απουσίες δε σταματούν εδώ για τον Σάκη Τσιώλη, αφού δε θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Κοντέωνα, που είναι τιμωρημένος από πέρσι, ενώ μόνο με θαύμα θα αγωνιστεί ο Γλύκος, που υποφέρει από θλάση. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι είναι τέτοιο το βάθος που έχει φέτος ο Ολυμπιακός, που ο προπονητής του δε θα δυσκολευτεί και πολύ να βρει τις λύσεις.

Μία σημαντική απώλεια μετρά όμως και ο Μπάμπης Τεννές, προπονητής της Κέρκυρας, αφού δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Ίσραελ Σίλβα Μάτος, που πέρσι αποτέλεσε το βαρύ πυροβολικό του νησιωτικού συλλόγου, αφού σε 33 ματς πέτυχε 12 γκολ. Διαιτητής του αγώνα, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα είναι ο Σ. Μάνταλος (ΕΠΣ Αθηνών), τον οποίο και πέρσι και πρόπερσι βρήκε ο Ολυμπιακός στο δρόμο του στους αγώνες με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο (2-2 και 3-1). Βοηθοί του θα είναι οι Α. Ταρανάς και Π. Ντάλλας (ΕΠΣ Αθηνών) και τέταρτος διαιτητής ο Π. Γαβρίλης (ΕΠΣ Αθηνών). Τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Κέρκυρα Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα, που πραγματοποιείται από τα παρακάτω σημεία: * ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, Π. Μελά 3 με Ιάσονος, τηλ: 24210 34507 * Πρακτορείο ΟΠΑΠ Στράκα, Ιάσονος 99, Βόλος, τηλ: 24210 20720

* Πρακτορείο ΟΠΑΠ Παλληκαρίδης, Ιωλκού 47Α, τηλ: 24210 32110 * Πρακτορείο ΟΠΑΠ Βλαχάβας, Αγίου Δημητρίου 37, Ν. Δημητριάδα, τηλ: 24210 53749 * Πρακτορείο ΟΠΑΠ Φασουλίδου Άννα και Κλεοπάτρα, Αναλήψεως 260, τηλ: 24210 55167 * Πρακτορείο ΟΠΑΠ Πρέντζας, Π. Γεωργιάδου 7, Αγριά, τηλ: 24280 92953 * Κατάστημα ανταλλακτικών ΤΟΡΗΣ-ΧΑΤΖΗ ΕΠΕ, Καψάλη 9, τηλ: 24210 81533. Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ (Θύρα 1) και 15 ευρώ (θύρες 3 και 5) Οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας, οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν δωρεάν είσοδο. Οι φίλαθλοι της Κέρκυρας θα φιλοξενηθούν στη Θύρα 6. Ανακοίνωση-πρόσκληση των Austrian boys Ενόψει της αναμέτρησης με την Κέρκυρα οι Austrian boys εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: “ 20 Χρονάκια ήταν αρκετά, Α `Εθνική ερχόμαστε ξανά…” Αυτό το σύνθημα θα ακούγετε φέτος από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελ-

λάδα τη φετινή χρόνια. Την Παρασκευή στην 1η αγωνιστική της Β’ εθνικής, η ομάδα μας ανοίγει την αυλαία του πρωταθλήματος στον αγώνα με την Κέρκυρα. Από την Παρασκευή όλη η πόλη κινείται σε ρυθμούς πρωταθλητισμού, με στόχο την 34η αγωνιστική στον Εθνικό Πειραιώς τη μεγάλη φιέστα επιστροφής της ομάδος στα μεγάλα σαλόνια. Εκεί που ανήκει αυτή η ομάδα, αυτή η πόλη, αυτός ο κόσμος. 20 χρόνια Α’ εθνική χωρίς Ολυμπιακό Βόλου, 20 χρόνια μια φτωχή Α’ Εθνική. Μετά από τόσα χρόνια πίκρας και μετριότητας η ομάδα μας έχει όλα τα φόντα να κάνει μια πορεία πρωταθλητισμού, να αφήσει πίσω της τις μαύρες και μίζερες χρονιές και να ξαναγίνει το αφεντικό της Θεσσαλίας και η ομάδα με ποιότητα, όπως την είχε συνηθίσει η φίλαθλη ποδοσφαιρική Ελλάδα στο παρελθόν. Πλέον η αγαπημένη όλων ομάδα της του Βόλου, του Πηλίου, των Σποράδων και της ευρύτερης Μαγνησίας είναι ο καθρέπτης της περιοχής μας. Με τη διοίκηση και τον χρηματοδότη μας Αχ. Μπέο κινείται σε υγιείς βάσεις. Αυτό που μένει είναι να αποδείξει ο κόσμος πως θα είναι διπλά σε αυτή την προσπάθεια. Το ΕΑΚ Βόλου σε κάθε αγώνα να γίνεται κόκκινο και να σείεται από τις αυστριακές ιαχές και τους χορούς μας. Στα εκτός έδρας παιχνίδια οι εθνικοί οδοί της Ελλάδος και τα πελάγη να έχουν το κόκκινο χρώμα μας. Όλοι λοιπόν την Παρασκευή στο γήπεδο με τα διακριτικά μας να δημιουργήσουμε το κλίμα που απαιτεί ένας τέτοιος αγώνας, να βοηθήσουμε την ομάδα για τους πρώτους τρεις βαθμούς με τελικό στόχο να φορέσουμε όλοι το στέμμα του πρωταθλητή».

3-0 η Α.Ε. Διμηνίου Στο βοηθητικό γήπεδο του Διμηνίου η ΑΕ Διμηνίου επικράτησε χθες με 30 του Εθνικού Βόλου. Σκόρερ για την ομάδα του Ντ. Κουκουβίνου οι Κιπτίου, Γιαννόπουλος, Κόφφας. Συνθέσεις: Α.Ε Διμηνίου α’ μέρος: Κόκορης, Κότσκα, Γκέρτσος, Σκούρας, Μπριάζνας, Ντουκόλης, Νάνος, Ζαχαράκης, Κιπτίου, Γιαννόπουλος, Κόφφας. Α.Ε Διμηνίου β’ μέρος: Κωνσταντάκος, Τ. Χονδρός, Γ. Χονδρός, Γεωργούλας, Σπυρόπουλος, Κουκουβίνος, Κουλουχιέρης, Αραμπατζής, Χαριτίδης, Παναγιωτίδης, Χρυσάνθης. Εθνικός: Τζιτζιλιώνης, Καρέτσος, Κουρεμένος, Αχμάτι, Κοτολάκου, Καψιώτης, Τσιουρέλης, Ντέρτσας, Μίλτος, Τζούτζιας. Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι Στιβαχτής, Κατσαρός, Χριστοδούλου, Γ.Σατελιάν, Αργ. Στελιάν, Ναούμ, Σωτηρίου. Τριάρα ο Θησέας Με χατ-τρικ του Σάκη Μπέκου ο Θησέας νίκησε χθες με 3-2 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε χθες στα Χάνια τον ΑΟ Διόσκουροι, που αγωνίζεται στον 2ο όμιλο της Δ’ Εθνικής. Θησέας: Ευαγγέλου, Καραγιώργος (80’ Σεγκέρης), Σ. Μυλωνάς, Μούτος, Διάκος, Φασούλας, Κοτζαθανάσης (85’ Κωστόπουλος), Σ. Οικονόμου, Βαΐτσης (75’ Πολίτης), Χ. Οικονόμου, Μπέκος. *Τέλος, φιλική νίκη επί του Αίαντα Τρικερίου με 4-2 πέτυχε ο Άνθιμος Γαζής

Η Ελλάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Μολδαβία

Έμφραγμα στην εκπνοή Καταστροφικό ίσως αποδειχθεί το 1-1 που απέσπασε με την εκπνοή του αγώνα η Μολδαβία κόντρα στην Εθνική Ελλάδος στο “Ζίμπρου Στάντιουμ”. Η Εθνική μας ομάδα ήταν καλύτερη, αλλά δεν το απέδειξε, δεχόμενη στο φινάλε την ισοφάριση από μια ομάδα που έκανε μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού... ευκαιρίες. Πλέον ο δρόμος για τα τελικά του Μουντιάλ του 2010, γίνεται πιο δύσκολος αφού και η Λετονία ισοβαθμεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη δεύτερη θέση μετά το 2-2 κόντρα στην Ελβετία στην Ρίγα. Το ματς με τους Λετονούς αποκτά χαρακτήρα τελικού για την κατάληψη της 2ης θέσης που θα μας οδηγήσει στα μπαράζ. Με επιθετικό πνεύμα από τα πρώτα λεπτά και πίεση ακόμα και από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε το παιχνίδι στο “Ζίμπρου Στάντιουμ” από την ελληνική πλευρά. Στο 31’ η ελληνική ομάδα “άγγιξε” το γκολ, ωστόσο η φάση που κατέληξε στο δοκάρι ήταν ως μη γενόμενη. Ο Γκέκας συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Σαμαρά, αλλά το γυριστό πλασέ του από θέση οφ σάιντ κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Μολδαβών. Αυτή η φάση φάνηκε να ήταν τα προεόρτια για τους παίκτες του Ρεχάγκελ που έστειλαν

το μήνυμα, αφού δύο λεπτά αργότερα τα κατάφεραν και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σαμαράς γύρισε μετά από επέλαση μέσα στην περιοχή στον Κατσουράνη, εκείνος έστρωσε στον Σπυρόπουλο που έκανε το σουτ “κεραυνό” και ο Γκέκας στην πορεία της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα της Μολδαβίας, πραγματοποιώντας μέσα σε πανηγύρια το 0-1. Στο β’ μέρος, δίνοντας χώρο στους γηπε-

21

δούχους οι Έλληνες αποσκοπούσαν να βγουν σε μια ξαφνική αντεπίθεση για να “χτυπήσουν” την αντίπαλη άμυνα. Γκολ βέβαια δεν πέτυχαν, αλλά με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν κινδύνευσαν κιόλας. Και ενώ όλοι περίμεναν το τελικό σφύριγμα του Σουηδού ρέφερι, στο 90’ από γέμισμα στην πλάτη της άμυνας μας, ο Αντρόνιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής με μονοκόμματο σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Μολδαβία (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Ναμάσκο, Λασένκοφ, Αρμάς, Επουρεάνου, Κατίνσους, Γκάτσαν, Σαβίνοφ (79’ Αντρονιτς), Καλίνκοφ, Ναμάσκο Σ. (57’ Κόμλιονοτς), Μπουλάτ, Μπουγκάιοφ (46’ Σοφρόνι). Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Μόρας (58’ λ. τρ. Α. Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (76’ Αμανατίδης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Γκέκας , Σαμαράς. Η βαθμολογία του 2ου ομίλου 1. Ελβετία...............................................17 2. Ελλάδα ...............................................14 3. Λετονία ...............................................14 4. Ισραήλ ................................................12 5. Λουξεμβούργο .....................................5 6. Μολδαβία .............................................3


22:Layout 1 10/9/2009 12:25 πμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

αθλητικά

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ

Πήρε θέση ο Σουφλιάς Θέση στο γηπεδικό του Παναθηναϊκού πήρε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που θέλουν το υπουργείο να κωλυσιεργεί. Ο κ. Σουφλιάς, αφού τονίζει ότι είπε πρώτος σε όλα «ναι» (σ.σ: για διπλή ανάπλαση, Ε.Μ.Π.) επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο Αθηναίων, που κατέθεσε τον φάκελο για την έκδοση οικοδομικής άδειας. υποστηρίζοντας ότι είναι ελλιπής. «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να τηρείται και ο νόμος. Αν έρθουν τα έγγραφα η άδεια θα εκδοθεί αμέσως», είπε χαρακτηριστικά. Η ουσία είναι ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού έχει γίνει... μπαλάκι και ο ένας επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλον, χωρίς να υπάρχει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Το αφήνει πίσω του ο Σισέ... Να μην προχωρήσει σε καταγγελία προς την UEFA αποφάσισε ο Τζιμπρίλ Σισέ, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον Βόλο με τον ίδιο να γίνεται στόχος ρατσιστικών επιθέσεων. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο άσος του Παναθηναϊκού επέλεξε να μην πάει την υπόθεση στο αθλητικό δικαστήριο, παρότι ο ίδιος είχε αντιδράσει αρχικά, δηλώνοντας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν θα μείνει ατιμώρητη. «Ο Σισέ τελικά προτίμησε να προσπαθήσει να ξεχάσει αυτή την ιστορία. Ως εκ τούτου επέλεξε να μην δώσει συνέχεια στο θέμα με τις προσβολές που δέχθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γάλλου στράικερ Παύλος Τοπίδης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ν. Θανόπουλος

Δύο οι μνηστήρες για την ΑΕΚ «Παντελής Αθηνής και συνεργάτες», «Ηλίας Ηλίας και συνεργάτες»! Αυτές είναι οι δύο ομάδες επιχειρηματιών με τις οποίες βρίσκεται σε συζητήσεις η ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να συμμετάσχουν στο μετοχικό σχήμα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος αποκάλυψε τα ονόματα των δύο επιχειρηματιών και των ομάδων τους με τις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις. «Επιβεβαιώνω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Κύπρο, δεν πρόκειται για κοσμογονία ή για Κροίσους αλλά αν-

Επιπλα κουζίνας και μπάνιου Ντουλάπες συρόμενες και ανοιγόμενες

22

θρώπους που θέλουν να μπουν στην ΑΕΚ με ξεκάθαρα σχέδια. Δεν έχουν πει ότι είναι ΑΕΚτζήδες από την κούνια τους, αλλά τους ενδιαφέρει να βοηθήσουν να εξελιχθεί ο σύλλογος τόσο αγωνιστικά όσο και στις υποδομές, δηλαδή το γήπεδο. Δεν υπάρχει κάτι τελειωτικό, πρόκειται για δύο ομάδες, η ομάδα του κ. Αθηνή, και αυτή του Ηλία από Μ. Βρετανία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την συμφωνία που θα γίνει να γίνουν «συμπαίκτες» στην ομάδα του κ. Νοτιά και των υπολοίπων. Ο «συμπαίκτης» είναι πολύ

σημαντικός. Ελπίζω ότι δεν καλλιεργώ καμία προσδοκία, έχουν αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις κι έχουν αρχίσει να μου στέλνουν διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις. Περιμένω «αρραβώνα» μέσα σε μια εβδομάδα για να φανεί και έμπρακτα το ενδιαφέρον. Αν υπάρξει αυτός ο αρραβώνας τότε θα είμαστε κοντά στον να βρούμε τον συμπαίκτη που ψάχνουμε. Επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται για Κροίσους, αλλά για ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στην ΑΕΚ», είπε ο Θανόπουλος. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι δύο ομάδες απλά θα επενδύσουν και δεν έχουν στόχο να ζητήσουν αλλαγές

σε αγωνιστικό ή διοικητικό επίπεδο. Τόνισε ότι οι άνθρωποι που θα μπουν πρέπει να είναι ειλικρινείς και ότι αν τελικά υπάρξει συμφωνία θα μπει ένα πολύ σοβαρό ποσό στα ταμεία της ομάδας. «Μια ένεση ρευστότητα θα μας κάνει πολύ καλύτερους. Ο κ. Νοτιάς έχει αυτή τη στιγμή 33% του μετοχικού κεφαλαίου αλλά αν μπουν αυτά τα χρήματα αυτό θα αλλάξει. Θα δημιουργηθούν τρία μπλοκ όλοι μαζί για το καλό της ΑΕΚ. Οι παλιοί θα μείνουν με το ποσοστό τους. Οι παρόντες μέτοχοι δεν πουλάνε τις μετοχές τους και αφήνουν τους νέους συμπαίκτες να βάλουν τα 28εκατ. Τα έβαλαν γιατί αγαπάνε την ΑΕΚ και νομίζω ότι αυτό θα τους πιστωθεί στο μέλλον» δήλωσε.


IP 62.103.135.9

23:Layout 1 9/9/2009 9:46 μμ Page 1

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

μικρές αγγελίες ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 01.ΟΙΚΟΔΟΜΗ:στην Νεάπολη 580τ.μ κατάλληλη για συνεργείο ΕΝΟΙΚΙΟ / ΠΩΛΗΣΗ 02.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία ρετιρέ 4ου ορόφου με θέα 100τ.μ σε τιμή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 03.ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου 750τ.μ σε οικόπεδο 2.100τ.μ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 04.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στη Ν.Δημητριάδα 180τ.μ 3 επιπέδων (182-8) 235.000€ 05.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 5ου ορόφου 105τ.μ με τζάκι (43-9) 155.000€ 06.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Τσαγκαράδα 150τ.μ σε οικόπεδο 2.070τ.μ (133-8) 250.000€ 07.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στην Τσαγκαράδα Πηλίου 1.900τ.μ εντός σχεδίου. (144-7) 155.000€ 08.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 3 επιπέδων 320τ.μ με 2 θέσεις πάρκινγκ (24-9) 550.000€ 09.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στον Άγιο Γεω. Νηλείας 800τ.μ με σπίτι 63τ.μ (20-9) 130.000€ 10.ΡΕΤΙΡΕ:στο Βόλο 111τ.μ και 79τ.μ ετοιμοπαράδοτα με θέα Πήλιο (77-9) ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ιωνία Βόλου 4ου ορόφου 71τ.μ με πάρκινγκ (44-9) 95.000€ 12.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στο Βόλο 170τ.μ super lux (217-8) 240.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο κέντρο του Βόλου 51τ.μ & parking (10-9) 100.000€ 14.MEZONETA: στο Καραγάτς 3 επιπέδων 230τ.μ (231-8) 275.000€ 15.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ρετιρέ 5ου ορόφου με θέα όλο το Βόλο 130τ.μ (45-9) 245.000€ 16.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ:στην Ν.Ιωνία 80τ.μ σε οικο. 120τ.μ (75-9) 90.000€ 17.ΟΙΚΟΠΕΔΟ:1,5 στρ. εντός οικισμού και καταπληκτική θέα στην Άνω Γατζέα 98.000€ 18.ΜΕΖΟΝΕΤΑ:στα Πλατανίδια 205τ.μ σε οικ. 250τ.μ (73-9) 230.000€ 19.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο κέντρο του Αλμυρού 90τ.μ σε 230τ.μ οικ. (186-7) 97.000€ 20.ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ: στην Πορταριά Προφ. Ηλίας 3.079τ.μ (68-9) 120.000€

…πριν από κάθε αγορά Ακινήτου…. Αντωνοπούλου 188 • Βόλος • Τηλ.: 24210 - 71 600 • Κιν.: 6979 001800

Κανάρη 8, Βόλος Πωλείται (επαγγελματική στέγη) 300 τ.μ. 1ος όροφος κεντρικό στη Δημητριάδος.Κέντρο 2 Διαμερίσματα 1ος όροφος 125κ135 τ.μ. πλησίον Δικαστηρίων 2 Διαμερίσματα 1ος όροφος 152τ μ. 2ος 152 τ.μ. πλησίον Π.Ελευθερίας Διαμέρισμα 92 τ.μ. περιοχή Αγ.Κων/νου 4ος όροφος 95.000 ευρώ Διαμέρισμα 106τ.μ. 3ος όροφος 90.000 ευρώ Μονοκατοικία στην Ν.Δημητριάδα 100τ.μ. σε οικόπεδο 123τ.μ. 120.000 ευρώ 2 μεζονέτες καινούργιες ξεχωριστές 180τ.μ. έκαστη κοντά στη θάλασσα στην Κριθαριά. Μόνο 170.000 ευρώ η μία. Οικόπεδο με παλαιά οικία 124 τ.μ. χτίζει 173 τ.μ. μπροστά σε μελλοντικό πάρκο στη Ν.Δημητριάδα μόνο 55.000 ευρώ. Σουτραλί 2 μεζονέτες (στα σχέδια) 125 τ.μ. ή κάθε μια μπροστά στη θάλασσα. Παράδοση σε 18 μήνες.

Διαμεσολαβούμε με ειδικά συνεργεία για την ανακαίνιση οικιών και επαγγελματικών χώρων

Κων/τία Μακαρώνα - Λαϊνα τηλ. 24210 22824 - κιν. 6982479991 - 6973585390

ΠΑΪΖΑΝΟΣ Β.-ΠΟΛΥΓΕΡΙΝΟΣ Α. Ο.Ε NAKOS CENTER 1ος ΟΡΟΦΟΣ

6945 125 805

www.ktisis-realestate.com Z ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ 1. Οικόπεδο στον Αγ. Γεώργιο Ιωλκού, 3.220 τ.μ. (550.000 €) 2. Αγροτεμάχιο 2.680 τ.μ στον Αγ. Βλάσιο, με παλιό 2όροφο πέτρινο οικίσκο 100 τ.μ. (35.000 €) 3. Γκαρσονιέρα ημιυπόγεια στην Γκλαβάνη, 30 τ.μ (12.000 €) 4. Κτίριο με διαμερίσματα Ιωλκού & Μακρυγιάννη, 202 τ.μ (185.000 €) 5. Οικόπεδο Ιωλκού 106, 180 τ.μ (205.000 €) 6. Ρετιρέ Ν.Ιωνία, καινούργιο υπερπολυτελές 100 τ.μ με απεριόριστη θέα (168.000 €) 7. Εξοχική Κατοικία στην Μακρυνίτσα 165 τ.μ, σε επίπεδο οικόπεδο 480 τ.μ, με εκπληκτική θέα (359.000 €) 8. Διαμέρισμα ιδανικό και για επαγγ. Στέγη, 107 τ.μ στα Δικαστήρια, (95.000 €) 9. Επαγγελματικός χώρος 1.000 τ.μ, σε όροφο, με προοπτική για 500 τ.μ ακόμη (500.000 €) 10. Κατάστημα 168 τ.μ, ημιυπόγειο, ιδανικό για γραφείο (75.000 €) 11. Οικόπεδο στα Μελισσιάτικα, 1.275 τ.μ. με απεριόριστη θέα (165.000 €) 12. Πέτρινο διώροφο στο Λεφόκαστρο 150 τ.μ, σε οικόπεδο 600 τ.μ (249.000 €) 13. Οικόπεδο προς ένταξη στα Αμπελάκια Αλυκών με εκπληκτική απεριόριστη θέα (159.000 €) ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 1. ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ, ημιτελής 240 τ.μ σε οικόπεδο 270 τ.μ (450.000 €) 2. Χρυσοχοϊδη, 106 τ.μ σε οικόπεδο 169 τ.μ (170.000 €) 3. Νικοτσάρα, 105 τ.μ σε οικόπεδο 380 τ.μ (253.000 €) 4. Αθηνών, 100 τ.μ σε οικόπεδο 280 τ.μ (170.000 €) 5. Χρυσοχοϊδη, ημιτελής 272 τ.μ σε οικόπεδο 275 τ.μ (198.000 €) 6. Αγία Παρασκευή, 100 τ.μ σε οικόπεδο 300 τ.μ (160.000 €) 7. Άνω Λεχώνια, ημιτελής, 120 τ.μ σε οικόπεδο 120 τ.μ (190.000 €) 8. Κάτω Λεχώνια, 220 τ.μ σε οικόπεδο 1000 τ.μ (390.000 €) 9. Κουκουράβα, πέτρινη μονοκατοικία με μοναδική θέα, 185 τ.μ σε οικόπεδο 756 τ.μ (598.000 €) 10. Αλυκές, καινούργια υπερπολυτελής, 534 τ.μ σε οικόπεδο 248 τ.μ 11. Αγ. Ανάργυροι, 96 τ.μ σε οικόπεδο 156 τ.μ (110.000 €) 12. Διμήνι, 100 τ.μ σε οικόπεδο 250 τ.μ (170.000 €) 13. Κάτω Λεχώνια, 220 τ.μ σε οικόπεδο 450 τ.μ (295.000 €) 14. Κάραγατς, μεζονέτα 200 τ.μ, σε οικόπεδο 152 τ.μ (297.000 €) 15. Μαβίλη, μεζονέτα 154 τ.μ, σε οικόπεδο 150 τ.μ (260.000 €) 16. Αγ. Παρασκευή, Λέσβου, 100 τ.μ σε οικόπεδο 500 τ.μ (180.000 €) 17. Βύρωνος, 87 τ.μ σε οικόπεδο 115 τ.μ (180.000 €) 18. Άνω Βόλος, Αθωνική, 125 τ.μ (215.000 €) ΟΙΚΟΠΕΔΑ 1. Κουντουριώτου, 271 τ.μ , με Σ.Δ 1,8 (210.000 €) 2. Ν.Ιωνία, 169 τ.μ, με Σ.Δ 2,4 (140.000 €) 3. Αλυκές, 360 τ.μ, (150.000 €) 4. Κάραγατς, 450 τ.μ, (360.000 €) 5. Σουτραλί, 450 τ.μ (230.000 €) 6. Αμπελάκια Αλυκών, 4.000 τ.μ προς ένταξη,

με εκπληκτική απεριόριστη θέα (159.000 €) 7. Ανακασιά 500 τ.μ, (140.000 €) 8. Αλυκές, 200 τ.μ, (84.000 €) 9. Ν.Ιωνία, 305 τ.μ (109.000 €) 10. Ν.Ιωνία, Λαμψάκου, 730 τ.μ (255.000 €) 11. Ανακασιά – Αηδονοφωλιές, 3.000 τ.μ κατάλληλο για επαγγελματική στέγη 12. Άνω Βόλος οικόπεδο 716 τ.μ , (105.000 €) 13. Άνω Βόλος, 980 τ.μ, με απεριόριστη εκπληκτική θέα, (179.000 €) 14. Σωρός, 600 τ.μ , με απεριόριστη θέα, (139.000 €) 15. Φυτόκου & περιφ/κός, 108 τ.μ, (45.000 €) 16. Ιωλκού 106, 180 τ.μ (205.000 €) ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Α. ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ 1. Γκλαβάνη, ημιυπόγεια 30 τ.μ (12.000 €) 2. Παπαδιαμάντη & Παγασών, 28τ.μ , με θέα σε πάρκο & αποθήκη (42.000 €) 3. Χατζηαργύρη καινούργια πολυτελής, 39 τ.μ (78.000 €) 4. Ρ. Φεραίου, καινούργια υπερπολυτελής, 27 τ.μ, (59.000) Β. ΔΥΑΡΙΑ 1. Καραμπατζάκη, 68 τ.μ, ά ορόφου με θέα σε κήπο, (105.000 €) 2. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 58 τ.μ (120.000 €) 3. Νεάπολη, καινούργιο, 50 τ.μ, (120.000 €) 4. Παλαιά, 65 τ.μ, (130.000) 5. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 52 τ.μ, (116.000) Γ. ΤΡΙΑΡΙΑ 1. Νέα Ιωνία, 80 τ.μ ανακαινισμένο (83.000 €) 2. Ιωλκού & Μαγνήτων, παλαιό 90 τ.μ, (85.000) 3. Τριανταφυλλίδη, καινούργιο, 92 τ.μ (142.000 €) 4. Χατζηαργύρη, καινούργιο πολυτελές, 96 τ.μ (200.000 €) 5. Γιάννη Δήμου, καινούργιο, 81 τ.μ (130.000 €) 6. Τ. Οικονομάκη , 100 τ.μ (100.000 €) 7. Βύρωνος, 107 τ.μ, με τρείς κρεβατοκάμαρες (155.000 €) 8. Νεάπολη, 76 τ.μ, καινούργιο, (150.000 €) 9. Τρικούπη, 100 τ.μ με 3 κρεβατοκάμαρες, (180.000 €) 10. Ν.Ιωνία, 79 τ.μ, (107.000 €) 11. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 73 τ.μ, (158.000) 12. Αγ. Ανάργυροι, Ζαλόγγου, 63 τ.μ, (87.000 €) 13. Μαυροκορδάτου, 2ετίας, 93 τ.μ (145.000 €) 14. Νέα Ιωνία, 129 τ.μ, διαμπερές, με πάρκινγκ και αποθήκη, (187.000 €) 15. Νέα Ιωνία, 87 τ.μ, με πάρκινγκ και αποθήκη, (99.000 €) Δ. ΡΕΤΙΡΕ 1. Ιάσωνος & Κουμουνδούρου, 100 τ.μ με μεγάλα μπαλκόνια & θέα, (138.000 €) 2. Μαιάνδρου, 108 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ & αποθήκη και απεριόριστη θέα, (170.000 €) 3. Κασσαβέτη, 180 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ και απεριόριστη θέα, (260.000 €) 4. Νέα Ιωνία, 115 τ.μ, καινούργιο , διαμπερές, με πάρκινγκ και απεριόριστη θέα, (190.000 €) 5. Ρ. Φεραίου, καινούργιο υπερπολυτελές, 133 τ.μ, (297.000) 6. Ν.Ιωνία, 102 τ.μ, (179.000 €) 7. Κωσταντά & Δεληγιώργη, 140 τ.μ (198.000)

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στην περιοχή Αλωνάκι Ν. Αγχιάλου, 386 τ.μ., άρτιο, οικοδομήσιμο , εντός σχεδίου πόλεως με θέα τη θάλασσα. Μόνο προτάσεις. Τηλ. σοβαρές 6944645470, 6972078771. Πωλείται ή ενοικιάζεται κατάστημα, 168τ.μ., με τρεις εισόδους, 12,5τ.μ. πρόσοψη επί της Ανθ. Γαζή, πλήρως ανακαινισμένο. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538. ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλούνται οικόπεδα στην Κριθαριά, άρτια και οικοδομήσιμα, εντός οικισμού, με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό, σε πολύ καλή τιμή. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 69978 49085.

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΩΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 91τ.μ. διαμπερές, με 3 Υ/Δ, σαλονοτραπεζαρία, αποθήκη, 3 μπαλκόνια μεγάλα, ΦΑ, Α/Θ, πάρκινγκ, ωραία θέα. Τιμή 110.000 € σε καλή κατάσταση, με τέντες και 2 Α/C.

λια 75 με Γαλλίας, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα Γκλαβάνη 111. Τηλ. 24280 86942, 24210 46545. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ., 3ος όροφος, διαμπερές ανατολικό, με φυσικό αέριο και αυτονομία θέρμανσης, στην οδό 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ 69. Τιμή 380 ευρώ. Πληρ. τηλ. 24210-23669 και 6945491611. Ενοικιάζεται τριάρι, με τέντες, air-condition, αυτονομία, φυσικό αέριο, Μαυροκορδάτου 52 – Γαζή. Τηλ. 6974569547. Ενοικιάζεται γραφείο επί της Ιωλκού 17 στον 1ο όροφο. Τηλ. 6940908811. Ενοικιάζονται δύο καταστήματα, ισόγειο – πατάρι – όροφος. Κουταρέλια 37 – Ερμού. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 24307, 21237, 20929. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα, κατασκευής 2007, 30 τ.μ., 1ου ορόφου με αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, κλιματιστικό. Υψηλάντου – Μαυρογένους 30, Τηλ. 24210 81122, 6938831453, ώρες 09.00 – 19.00.

ΕΠΑΓΓΕΛ/ΚΗ ΣΤΕΓΗ Πωλείται κεντρικό περίπτερο, με φουλ εμπόρευμα σε προσιτή τιμή. Πληρ. στο τηλ. 2421036341, από τις 17:00 - 22:00.

Πωλείται χωραφοοικόπεδο, 5,5 στρέμματα, με πομώνα 30 κυβ. ανά ώρα, στον Άγιο Γεώργιο Φερών (δίπλα στην Εθνική οδό). Κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Τιμή 90.000€ Τηλ. 6976282852

Πωλείται οικία 85 τμ. στη Ν. Ιωνία περιοχή Ευαγγελίστριας Δίοδος 3 στην τιμή 63.000 Ευρώ. Τηλ 2421067725 & 6972672426 Πωλείται διώροφη κατοικία προς το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου. Πραγματική ευκαιρία. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24280 78063 κ. Γιάννη. Πωλείται οικόπεδο 253 τ.μ. στις Αλυκές 350 μ. από την πλάζ τιμή 110.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 24210 85065 και 24210 88947 .κιν. 6943017654. Πωλούνται δύο αγροτεμάχια 1 και 3 στρέμματα στην περιοχή της Πάλτσης. Πλησίον δρόμου. Πωλείται επίσης αγροτεμάχιο 5 στρέμματα στη θέση «Αλώνια» Αργαλαστής. Πληροφορίες 6974 417 431. Πωλείται στην Ζαγορά Πηλίου παλαιά κατοικία 50τ.μ., πετρόχτιστη, στην πλατεία Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες στο τηλ. 6947 158714 Πωλείται κτήμα 2 στρεμμάτων, οικοδομήσιμα, με νερό δικό του στο κεντρικό δρόμο Σαμπάναγα Διμηνίου, κοντά στην Εκκλησία. Τηλ. 24210 63164. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΠΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 στρ ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ. ΤΗΛ 6978852184 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ 2100μετρα ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ. ΤΗΛ 6978852184

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Ενοικιάζεται διαμέρισμα 106 τμ. Διαμπερές στο κέντρο του Βόλου περιοχή Αγ. Νικόλαος με Αυτ. Θέρμανση. Τηλ. 6946122760 Περιοχή Κέντρου (Λ. Αλεξάνδρας & Ιπποκράτους). Διαμέρισμα 50τμ. σε πολύ καλή κατάσταση 3ο όροφος, επί προσόψεως Λ. Αλεξάνδρας , με δύο κλιματιστικά, φυσικό αέριο, άριστη συγκοινωνία. Τιμή 420 Ευρώ. Αθήνα. Τηλ. 210 7202462 ή 6972234585 Κα Έλενα Αποστόλου.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στη Ν. Ιωνία σε καινούργια οικοδομή με αυτόνομη θέρμανση, θωρακισμένη πόρτα και μεγάλο μπαλκόνι προσόψεως, δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας. Πληρ. τηλ. 6937049473. Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου, 108 τ.μ., 8ετίας, Φ/Α, πλησίον Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τηλ. 6973028215. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα ισόγεια, με θέρμανση, χωρίς πολλά κοινόχρηστα, στη Νέα Ιωνία. Τηλ. 24210 65530 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 3ου ορόφου, 2 Υ/Δ ,σαλόνι, κουζίνα, λουτρό, αυτ. θέρμανση αερίου, Ισιδώρου 74 Ν. Ιωνία. Τηλ. 6986658109. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό, και αποθήκη. Ισιδώρου 74 στη Ν.Ιωνία. Τηλ. 6986 658109 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου προσόψεως 65 τ.μ., Αντωνοπούλου 163 με Αναλήψεως, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, προσόψεως 25 τ.μ., Αναλήψεως 289 με Δεληγιώργη, Βόλος. Τηλ. 6972979107, 6938196015. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειο κατάστημα ή γραφείο 35τ.μ. και με πατάρι 10τ.μ., Κουταρέ-

23

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450τμ. (200 στεγασμένα με πάνελ, Γραφείο, WC, τριφασικό ρεύμα) κατάλληλο για συνεργείο – βιοτεχνική χρήση κλπ. Λογοθέτη 8 – Λαρίσης. Τηλ. 24210 47220, κινητό 6973395551.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος, 290 τ.μ. πλησίον οδού Λαρίσης (Νέο Δέλτα). Τηλ. 24210 80114, 6932 830020

Ενοικιάζεται κεντρικό, γωνιακό κατάστημα 110 τ.μ στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 65712, 6977 683060

Ενοικιάζεται κατάστημα 32τ.μ., Γκλαβάνη 98 – Τ. Οικονομάκη. Τηλ. 24210 26469, 6972751977 Ενοικιάζεται μαγαζί 280τ.μ., με γραφεία και αυλή, στο Λατομείο, για βιοτεχνικούς χώρους. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 24210 85997, 693014270, 6973 421850.

Ενοικιάζεται κατάστημα παραλιακό, 52τ.μ., στα Καλά Νερά. Τηλ. 6972593952. Πωλείται επιχείρηση, πρατήριο άρτου – είδη ζαχαροπλαστικής, πλήρως εξοπλισμένο, με εξασφαλισμένη πελατεία στη Νέα Ιωνία, Κυρίλλου 47, έναντι πάρκου. Ειδική τιμή μόνο 7.500€ λόγω αλλαγής επαγγέλματος. Τηλ. 6978197891. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως 63 με Μαυροκορδάτου, τετραγωνισμένο, σε άριστη κατάσταση. Πληροφορίες 24210 22571, 6980228402 Ενοικιάζεται στο κέντρο της Αγριάς επαγγελματικός χώρος 95 τμ με πατάρι 45 τμ. Τηλ επικοινωνίας 6973588387. ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται επιχείρηση, κλειστό γήπεδο 5Χ5, πλήρες εξοπλισμένο (καφετέρια, αποδυτήρια, μπάνιο, γραφείο). Τιμή 20.000€, συζητήσιμη Τηλ. 6945903160 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην τσιπουράδικο – μεζεδοπωλείο ΜΕΝΤΖΟ, στη γωνία των οδών Πλαστήρα – Φιλ. Ιωάννου 2, έναντι εισόδου ΞΕΝΙΑ Βόλου, εμβαδού 136τ.μ., με πατάρι 68τ.μ., με μηχανισμούς εξαερισμού κουζίνας και λοιπών χώρων, τέντες, φωτιστικά κ.λπ. για κέντρο εστίασης. Σοβαρές προτάσεις στα τηλέφωνα 24210 24646, 6944524915 Ενοικιάζεται κατάστημα 120τ.μ. με αυλή 120τ.μ. για επαγγελματική ή βιοτεχνική χρήση, Νέγρη 17, Βόλος δίπλα στο Μηχανολογικό. Τηλ. 24210 63439, 6972716295 κ. Σταύρο Μητσικώστα. Ενοικιάζεται κατάστημα 110 τ.μ., Εθν. Αντιστάσεως με Μαυροκορδάτου. Τηλ. 24210 22571, 6980228402 Ενοικιάζεται ισόγειο γραφείο επί των οδών Μικρασιατών – Βασάνη πλησίον εφορίας (κατάλληλο για λογιστή – μηχανικό) Πληροφορίες στο τηλ. 6973028215 Πωλείται πολύ καλό περίπτερο με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 6981853627. Πωλείται σε νέα οικοδομή, κατάστημα 182τ.μ., με δυο τουαλέτες και μια αποθήκη 10τ.μ. στην οδό Βυζαντίου και Παναγίας Σουμελάς στη Ν. Ιωνία. Τηλ. 24210 80555, 6932417448.

MAΘΗΜΑΤΑ Καθηγήτρια πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας Α.Π.Θ. και κάτοχος της επάρκειας στα Ισπανικά παραδίδει μαθήματα Αγγλικών και Ισπανικών. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977805728. ΦΥΣΙΚΟΣ Παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές Προσιτές. Τηλ 6946998516. Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6976159530.

Καθηγήτρια φιλόλογος, πτυχιούχος ΑΠΘ, με μεταδοτικότητα και παιδαγωγική κατάρτιση, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Τηλ. επικοινωνίας: 6936244792

Φιλόλογος απόφοιτη Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές γλωσσολογίας στην Αγγλία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία για το σχολείο και τις εξετάσεις. Τηλ. 6973366560 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Πτυχιούχος γερμανικής γλώσσας του Goethe – Institut της Φρανκφούρτης με πολυετή διαμονή στη Γερμανία παραδίδει μαθήματα Γερμανικών σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και σε ενήλικες. Αρχάριους & Προχωρημένους. Τηλ. 24210 87369 Κιν. 6937635795

Αριστούχος Νηπιαγωγός (Καθηγήτρια Αγγλικών Γαλλικών Γερμανικών) αναλαμβάνει αποκλειστική εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας κατ’ οίκον. Πληροφορίες τηλ. 6938781559.

Καθηγήτρια διπλωματούχους Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές όλων των επιπέδων και προετοιμασία πτυχίων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6957087302 Ζητούνται καθηγήτριες Αγγλικών – Γερμανικών- Γαλλικών – Ιταλικών – Ισπανικών. Βιογραφικό απαραίτητο. Πρωινές ώρες. Αντωνοπούλου 177.

Ζητούνται φιλόλογος και μαθηματικός με ασφάλιση ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) από φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. Τηλ 6976444564.

Πτυχιούχος δασκάλα ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Τηλ. 6979 962009 Καθηγήτρια Φιλόλογος με δεκαετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου & Δημοτικού. Κιν.: 6977 997491, πρωϊνές ώρες. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου-ΤΕΕ. Πληροφορίες τηλ.: 24210 68251, κιν. 6979 320984 Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου. Τηλ. 6937 667456, 6938047276

Βιολόγος παραδίδει μαθήματα Βιολογίας Β’ και Γ’ Λυκείου (Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης) και Βιοχημείας Γ’ Λυκείου. Εμπειρία και μεταδοτικότητα στη διδασκαλία. Υπεύθυνη προετοιμασία. Σημειώσεις, διαγωνίσματα. Τηλ. 6936124630. Αριστούχος φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτική πείρα παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου – ΤΕΕ. Ιδιαίτερη προετοιμασία για Πανελλήνιες εξετάσεις. Τιμές εξαιρετικές. Τηλ. 24210 68115, 6979540582

Ιδιαίτερα μαθήματα Γαλλικών από καθηγήτρια με πολυετή πείρα και επιτυχία στις εξετάσεις για DELF – DALF. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6948162412 Φιλόλογος Πτυχιούχος παραδίδει ιδιαίτερα

μαθήματα (Αρχ. Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Έκθεση) σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές τηλ. 6978618920. Φυσικός πτυχιούχος ΑΠΘ παραδίδει μαθήματα φυσικής, χημείας, ηλεκτρολογίας (επιλογής) σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. 6934 558907. Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6945 602877. Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, Βρετανικού Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών. Τηλ. 24210 72007, 6947049014 Αναλαμβάνονται μεταφράσεις από Αγγλικά σε Ελληνικά και αντίστροφα από καθηγήτρια κάτοχο τίτλου Master στη μετάφραση. Τηλ. 24210 72007, 6947049014 Καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Τηλ. Επικοινωνίας: 6970355811 Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ. 6974677244. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, έμπειρη, αναλαμβάνει υπεύθυνα μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Μεθοδική διδασκαλία και σωστή προετοιμασία για το σχολείο και τις εξετάσεις. Τιμές οικονομικές. Πληρ. στο τηλ. 24210 47882. Μαθηματικός με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου, ιδιαίτερα ή γκρουπ. Τηλ. 24210 60010, 6942 433289.

ΔΙΑΦΟΡΑ Κόβουμε δεξαμενές πετρελαίου και μαζεύουμε παλιά σίδερα. Τηλ. 6976322964. Ζητείται : Κοπέλα για εξωτερική πωλήτρια στο διαφημιστικό τομέα. Εμφάνιση & άνεση επικοινωνίας θα ληφθούν υπ’ όψιν. Πληρ. Τηλ. 6972275695 Κο Χρήστο. Ζητούνται από την εταιρία ΚΑΤΣΕΛΗΣ FAST FOOD (OLD CITY) γυναίκες υπάλληλοι για τετράωρη εργασία από 20-35 ετών. Προηγούμενη προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη. Παράδοση βιογραφικών Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 121, ΒΟΛΟΣ Ζητείται νεαρός ευπαρουσίαστος, να γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και χρήση Η/Υ, επιθυμητό πτυχίο Πανεπιστημιακής μόρφωσης. Άμεση πρόσληψη, μόνιμη απασχόληση. Αποστείλατε βιογραφικό στο e-mail: shalkia@otenet.gr Ζητείται κοπέλα για κεντρικό κατάστημα. Άμεση πρόσληψη, απαραίτητη κάρτα ανεργίας. Τηλ. 24210 36777.

Ζητούνται άτομα για διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων. Τηλ. 697482752. Ζητείται έμπειρη κομμώτρια ή μαθητευόμενη από ΟΑΕΔ. Βιογραφικό απαραίτητο. Κομμωτήριο HAIR SPA. Τηλ 2421024324. Σοβατίσματα, χτισίματα, μερεμέτια

Ο Νίκος

Τιμές λογικές Τηλ. 6936167064

Αγοράζονται έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων μετρητοίς. Τηλ 6944746001 Ζητείται κοπέλα με εμπειρία 5 χρόνων στο χώρο σούπερ μάρκετ για πρωινή, μόνιμη εργασία στο μάρκετ Γαιτανίδης. Τηλ. 24210 40580 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ 37ΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΠΙΤΙ ΖΗΤΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΤΗΛ: 6958813266

ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Clik κέντρο γνωριμιών. Βρείτε τον άνθρωπο που αναζητείτε. Άνδρες, γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίσιμες κυρίες από Σερβία – Ρουμανία – Βουλγαρία – Ρωσία Μολδαβία, επιθυμούν σχέση – συμβίωση – γάμο. ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.


24:24 new.qxd 9/9/2009 6:22 μμ Page 1

TΡΟΦΙΜΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Delivery

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ!!

ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4,90 ευρώ το κιλό ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΟΛΙΟΣ 2,98 ευρώ το κιλό ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΝΟ 1lt 0,99 ευρώ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ 5lt 14,90 ευρώ ΗΛΙΕΛΑΙΟ 10lt 10,90 ευρώ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 1,49 ευρώ το κιλό ΕΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ 2,90 ευρώ το κιλό ΣΥΚΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ 1,90 το κιλό ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ 500gr 4,95 ευρώ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ CRANA ΙΤΑΛΙΑΣ 9.90 το κιλό ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ «ΑΓΡΟΣ» 1lt 0,95 ευρώ ΟΥΙΣΚΙ CUTTY SURK 700ml 11,95 ευρώ ΓΚΟΥΝΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ® ΠΛΑΚΑ 3,80 ευρώ το κιλό

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 40580 έως τις 3 το μεσημέρι ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

30 ΛΕΠΤΑ

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ

Α φοι μιλτ. πολυζου

0% πΡοΚΑτΑΒολΗ ΕΩΣ 72 μΗΝΕΣ ΧΩΡιΣ ΕΞοΔΑ φΑΚΕλου Δημητριάδος & Κοραή, Βόλος Τηλ. 24210 25938 Fax: 24210 20728 e-mail:info@motopolyzos.gr

Ίριδα Κέντρο Διασκέδασης – Εκδηλώσεων

Πλήρες μενού 16 ευρώ

Δύο υπέροχες αίθουσες 500 & 300 ατόμων με θέα στο Βόλο, εντελώς ανακαινισμένες, σας περιμένουν στα Μελισσάτικα για κάθε εκδήλωση και όχι μόνο…!!!

Reserve τηλ.: 24210 90222, κιν. 6999 894894 Στο δρόμο προς Μελισσάτικα (Πρώην Πανόραμα)

Υπεύθυνος καταστήματος Τσοπουρίδης Φώτης

ALPHA SYSTEMS

BIOΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ υπεύθυνος πωλήσεων

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ: Νεαπόλεως 4 (παραπλεύρως “see you”) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ.: 24210 84384, 6947443061 e-mail: s_anastasopoulos@yahoo.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φυλλο 10-09-09