Page 1

. 13

1135:Layout 1 31/8/2011 11:48 μμ Page 1

CMYK

Το ραδιόφωνο άλλαξε...

... η συχνότητα παραμένει ίδια Καθημερινή εφημερίδα

TOP NEWS ΒΑλΤΩσΑΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Το γεγονός ότι η αγορά ακινήτων έχει «βαλτώσει», τόσο που… δεν μπορεί να υπολογιστεί ποσοστιαία ως πτώση σε σχέση με πέρυσι, επεσήμανε στο «Ράδιο-Ένα 102,5» και το magnesianews.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Μαγνησίας Σωτ. Παπαϊωάννου.

σελ. 5

έτος 5ον

αρ. φύλλου 1135

τιμή 0,15 ευρώ

Από τα χάπια αδυνατίσματος, τα οποία έπαιρνε, πέθανε, σύμφωνα με γνωμάτευση του ιατροδικαστή κ. Κουτσούκη, η φοιτήτρια των ΤΕΙ Καβάλας, Σοφία Μπαντελά, κάτοικος εν ζωή Νέας Ιωνίας Βόλου.

Με φωτοτυπίες και dvd ξεκινούν τα μαθήματα

ΚΑΙ εΠΙσΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟσ Τη συγκρότηση ανεξάρτητου υπερκομματικού ψηφοδελτίου, για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Στάθης Πλαστάρας, που καλεί τους μικρομεσαίους να στηρίξουν την «Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία», για να αντιμετωπιστούν ενωτικά τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πλήρης επιβεβαίωση της «Μαγνησίας» ότι θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς

σελ. 3

Με τον Αλέξη Αλεξίου, πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Νέων, συζητούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ η διοίκηση της Νίκης, έτσι ώστε να αναλάβει τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Με φωτοτυπίες, που θα πληρώσουν κατά πάσα πιθανότητα οι γονείς, λόγω της μη ύπαρξης κονδυλίων, μέχρι την Τετάρτη τάξη, αλλά και dvd, που θα διανεμηθούν σε όλους τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, θα ξεκινήσουν φέτος τα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας, μετά τα απανωτά προβλήματα που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά φέτος. Προβλήματα υπάρχουν ακόμη με την υποχρηματοδότηση των σχολείων και με τα κενά των εκπαιδευτικών.

σελ. 13

Ραδιο 1 102,5fm

www.radioena.eu

εκτός ελέγχου το χρέος Η δυναμική τους χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ υπάρχει και αδυναμία εξυγίανσης της δημοσιονομικής διαχείρισης, όπως δείχνει η διεύρυνση του πρωτογενούς ελλείμματος, σύμφωνα με έκθεση του νεοσύστατου γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που στεγάζεται στη Βουλή, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και ενώ η τρόικα πραγματοποιεί ελέγχους για να αξιολογήσει αν η Ελλάδα «δικαιούται» ή όχι την επόμενη δόση του δανείου.

σελ. 9

σελ. 2

ΗΜεΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩσεΩΝ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

από χάπια αδυνατίσματος

Για την ερχόμενη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε να γίνει στην Αθήνα και στο υπουργείο Εργασίας, η τριμερής συνάντηση για την ΚΟΝΤΙ που ζήτησαν ΕΚΒ, Περιφέρεια Θεσσαλίας, βουλευτές και το σωματείο των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια η εταιρεία να αλλάξει τα σχέδιά της και να μην προχωρήσει σε κλείσιμο του εργοστασίου.

σελ 1 3

Έχασε τη ζωή της

σε ΤεσσεΡΙσ ΜΗΝεσ εΧΑσε 50 ΚΙλΑ

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου μετά τη συνάντηση που έγινε ανάμεσα στους διοικούντες την ΠΑΕ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας στο Γουδί.

www.magnesianews.gr

Η 24ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝεΑ ΙΩΝΙΑ

ΤΡΙΜεΡΗσ ΓΙΑ ΚΟΝΤΙ

ΑΙσΙΟΔΟΞΙΑ σΤΟΝ ΟλΥΜΠΙΑΚΟ

ΜΑΥΡεσ ΔΙΑΠΙσΤΩσεΙσ ΑΠΟ εΠΙΤΡΟΠΗ εΠΙσΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗσ ΒΟΥλΗσ σελ. 15

Ο Παγασητικός στο «μάτι» του Παπακωνσταντίνου Την πληροφορία ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, απέκλεισε από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΕΡΡΑΑ, την ένταξη του έργου, που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία αποχετευτικού δικτύου σε όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, μετέφερε στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Νίκος Φορτούνας

σελ. 2

10% πάνω οι τιμές στην εστίαση ΑΠΟ σΗΜεΡΑ 23% ΤΟ ΦΠΑ

σελ. 5-10

σελ.7

Δημήτρης Τσουκάλης Ψυχολόγος MSc Παιδοψυχολογίας

Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία Ψυχοθεραπεία ανηλίκων και ενηλίκων Μειωμένες τιμές σε ανέργους, φοιτητές και ειδικές περιπτώσεις Δον Δαλεζίου 13, Βόλος Τηλ. 24210 28131 Κιν. 6946226453 CMYK


02:Layout 1 31/8/2011 10:34 μμ Page 1

2 [KAIΡΟΣ] Μαγνησία: 16… 31 οC Βόλος: 21.. 31 οC. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16… 31 οC. Στον ΒΟΛΟ 20…31 οC

Πέμπτη

01

Σεπτεμβρίου

Αρχή της Ινδίκτου, Συμεών Στυλίτου, Ιησού του Ναυή Ανατολ. Ηλίου 05.55 Δύση Ηλίου 18. 55

Για να γελάσουμε Έλειπαν όλοι

Στην Γλασκώβη της Σκωτίας ο ΜακΦέρσον, ένας κλασικός τσιγκούνης, έχασε τον αγαπημένο του σκύλο. Αφού έφαγε τον τόπο για να τον βρει χωρίς αποτέλεσμα, αποφάσισε να πάει στα γραφεία της μεγαλύτερης τοπικής εφημερίδας και να δημοσιεύσει μια αγγελία προσφέροντας αμοιβή 20 λίρες για τον σκύλο. Την επόμενη μέρα κοιτάζει την εφημερίδα, δεν βλέπει την αγγελία του και πάει να διαμαρτυρηθεί. - Πού είναι ο υπάλληλος που του έδωσα την αγγελία; - Μόλις έφυγε, απαντά ο κλητήρας. - Και ο άλλος υπάλληλος που καθόταν δίπλα του; - Λείπει από χτες. - Και ο αρχισυντάκτης; - Κι αυτός λείπει από χτες. - Μα καλά, που έχουν πάει όλοι αυτοί; - Ψάχνουν να βρουν το σκυλί σας!

[ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ] 1902: Κάνει πρεμιέρα στo Παρίσι η ταινία του Ζορζ Μελιές «Ταξίδι στο φεγγάρι», που θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας. 1939: Η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία. Αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 1969: Ο συνταγματάρχης Καντάφι ανατρέπει με πραξικόπημα τον βασιλιά Ιντρίς και αναλαμβάνει την εξουσία στη Λιβύη. 1984: Ο Ευάγγελος Αβέρωφ παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη θέση του εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με 70 ψήφους έναντι 40 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

σήμερα

Εκτός ΕΠΕΡΡΑΑ το αποχετευτικό Ν. Πηλίου; Επιστολή του ΤΕΕ στον υπουργό Περιβάλλοντος Την πληροφορία ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, απέκλεισε από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΕΡΡΑΑ, την ένταξη του έργου, που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία αποχετευτικού δικτύου σε όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, μετέφερε στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Νίκος Φορτούνας, με αποτέλεσμα το ΤΕΕ να στείλει επιστολή στον υπουργό και να ζητά να ολοκληρωθεί η μελέτη, για ένταξη τμήματος του έργου στο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με το ΤΕΕ, για το έργο αυτό είχε υποβληθεί αντίστοιχο τεχνικό δελτίο από τη ΔΕΥΑΜΒ και είχε ανακοινωθεί πριν από λίγους μήνες από το δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, επικαλούμενος δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, ότι εντάχθηκε το έργο μαζί με άλλους βιολογικούς καθαρισμούς οικισμών των Δήμων Βόλου και Αλμυρού. «Η εγκατάσταση και λειτουργία αποχετευτικού δικτύου σε όλο το παραλιακό μέ-

τωπο του Νοτίου Πηλίου, αποτελεί ίσως ένα από τα σημαντικότερα έργα για την προστασία του Παγασητικού, ενός κόλπου, ο οποίος δεδομένου ότι είναι κλειστός παρουσιάζει πολύ αργά ανανέωση των υδάτων του και επομένως απειλείται από τα λύματα των παραλιακών οικισμών», τονίζει το ΤΕΕ. Ανεξέλεγκτα τα λύματα… Σήμερα, αναφέρει, τα λύματα συλλέγονται από βόθρους ή διατίθενται ανεξέλεγκτα με συνέπεια τη μόλυνση υπογείων και επιφανειακών υδάτων και στη συνέχεια σημαντικό ποσοστό καταλήγει στον τελικό αποδέκτη ο οποίος είναι ο Παγασητικός. Η κατάσταση αυτή, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος και κυρίως του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Παγασητικού Κόλπου με κίνδυνο να μην είναι αναστρέψιμος, σημειώνεται στην επιστολή προς τον υπουργό. Το ΤΕΕ θεωρεί ότι αν και το έργο δεν είναι πλήρως ώριμο, διότι δεν υπάρχει σχετική οριστική μελέτη, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το πρό-

Τη Δευτέρα η τριμερής για το μέλλον της ΚΟΝΤΙ Για την ερχόμενη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε να γίνει στην Αθήνα και στο υπουργείο Εργασίας, η τριμερής συνάντηση για την ΚΟΝΤΙ που ζήτησαν ΕΚΒ, Περιφέρεια Θεσσαλίας, βουλευτές και το σωματείο των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια η εταιρεία να αλλάξει τα σχέδιά της και να μην προχωρήσει σε κλείσιμο του εργοστασίου. Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, παρουσία των βουλευτών της Μαγνησίας, (ενώ συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βόλου και Φερών, εκπρόσωποι του ΕΚΒ και του Σωματείου Εργαζομένων) είχε αποφασιστεί να ζητηθεί τριμερής συνάντηση, όπως και έγινε. Σημειώνεται ότι η εταιρεία κοινοποίησε την απόφασή της για τερματισμό της παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλου, με εξώδικο στον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Τριαν-

τάφυλλο Καρατζιώλη, ενώ το εργοστάσιο είναι ήδη κλειστό, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι για δύο εβδομάδες, προκειμένου το προσωπικό να πάρει τις καλοκαιρινές του άδειες. Οι 85 εργαζόμενοι θα επέστρεφαν στα εργασιακά τους πόστα, την περασμένη εβδομάδα, με τη λήξη των αδειών τους, αλλά το εξώδικο όμως της εταιρείας, τους κρατά μακριά από τις θέσεις τους. Το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό και οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του ομίλου αξιώνει να αποχωρήσει όλο το προσωπικό, να σταματήσει η παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου, να σταματήσουν όλες οι πωλήσεις και από τους 85 εργαζόμενους να παραμείνουν μόνο 15 συντηρητές, το τμήμα Λογιστηρίου και το Γραφείο Προσωπικού, καθώς και η εταιρική σύσταση της ΚΟΝΤΙ έως το 2012.

Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης

Σύνταξη: Ντίνος Στεργιόπουλος, Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Εύα Βολιώτη Εμπορική Διεύθυνση: Σοφία Καρεκλίδου-Θανασούλη

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr Εκτύπωση: ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ Κωδικός εντύπου: 8084 ISSN: 1791-7832

Απάντηση στον Π. Μαρκάκη Στο μεταξύ, απάντηση στην ερώτηση του κ. Μαρκάκη για την απένταξη του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων στο παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού του Δήμου Νοτίου Πηλίου από το ΕΣΠΑ, έδωσε σε πρώτη φάση ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης, ενώ εκκρεμεί η απάντηση και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο κ. Μωραΐτης σημειώνει ότι έχει υποβληθεί η αίτηση χρηματοδότησης του έργου, προτεινόμενου προϋπολογισμού 38.007.340 ευρώ και η πρόταση χρηματοδότησης βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης.

Τη Δευτέρα μεταφέρονται οι Πολεοδομίες στο Σπίρερ Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει η μεταφορά των Πολεοδομιών του Δήμου Βόλου, της Ν. Ιωνίας και της Νομαρχίας στο κτίριο Σπίρερ, όπως έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Στις αρχές της εβδομάδας θα γίνει η μετακόμιση της Πολεοδομίας του Βόλου, στο τέλος της εβδομάδας αυτή τη Ν. Ιωνίας ενώ την μεθεπόμενη εβδομάδα θα γίνει η μεταφορά της Πολεοδομίας της Νομαρχίας. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες εξωραϊσμού του κτιρίου και η τοποθέτηση χωρισμάτων για τη δημιουργία γραφείων ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες διαβεβαιώνουν ότι το κτίριο είναι στατικά επαρκές και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη στέγαση των υπηρεσιών. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς πολιτικών μηχανικών για την μεταφορά της Πολεοδομίας του Βόλου στο Σπίρερ, όμως ο κ. Μόσχος επισημαίνει ότι έχουν απαντηθεί όλες οι παρατηρήσεις τους.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Αδυνάτισμα - Σύσφιξη- Λιπόλυση € από

25

Μαρία Φατσή Διπλ/χος Αισθητικός Αλεξάνδρας 126 με Κουμουνδούρου Βόλος Τηλ 24210 21592

VOUTSINOS TRAVEL

ΟΔΙΚΩΣ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗΜΙΛΑΝΟ – BELLA ITALIA 9 ΗΜΕΡΕΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ

Φωτογραφικό υλικό: Αρχείο Μαγνησίας

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr

υπηρεσιών του Υπουργείου, το ΤΕΕ ζητά να προκηρυχθεί άμεσα η σχετική μελέτη και να υλοποιηθεί εντός των χρονικών ορίων του ΕΣΠΑ έστω ένα τμήμα του έργου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΠΟ 975 € Πράγα 5 ημέρες Βαρκελώνη 5 ημέρες Λονδίνο 5 ημέρες Ρωσία Μπαλί

Υπεύθυνος ύλης: Ηλίας Κουτσερής

Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4, 86068 Fax 24210 65008

γραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΕΡΡΑΑ, καθώς είναι μοναδική ευκαιρία για την κατασκευή του. Με τη συνεργασία ΔΕΥΑ Νοτίου Πηλίου, της ΔΕΥΑΜΒ και των

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου

Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 84 Τ.Κ. 383 34, Βόλος

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

IONIS TOURS ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ από το…1980 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΡΩΜΗ ΑΠΟ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 419 ΕΥΡΩ • 5 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 469 ΕΥΡΩ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΝΟΣ - ΝΑΞΟΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ 7 - 10/9 • ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝΟΣ 3 & 4 ΗΜΕΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - ΠΡΩΙΝΟ ΑΠΟ 169 ΕΥΡΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20, 24210 34712

ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΙΚΩΣ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ 5-6-7 -8 ΗΜΕΡΕΣ • ΠΑΡΟ • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ • ΚΡΗΤΗ • ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 159 24210 28312 – 24210 29390 e-mail: avoutsin@otenet.gr

Κάηκαν ξερά χόρτα στη Ν. Αγχίαλο Ξερά χόρτα, σε έκταση τεσσάρων περίπου στρεμμάτων, έγιναν στάχτη, από φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, χθες το μεσημέρι. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12.15 στην περιοχή του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα της Π.Υ. δύο του Αλμυρού και ένα του Βόλου, με έξι πυροσβέστες, που την έθεσαν υπό έλεγχο και την έσβησαν στις 2 το μεσημέρι. Από τη φωτιά δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Ο Κ. Χαλέβας για το Ρυθμιστικό Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που έχει σχέση με το Ρ.Σ.Β. δια του εκπροσώπου της Περιφέρειας εντεταλμένου συμβούλου για θέματα ΥΠΕΚΑ Κώστα Χαλέβα παρευρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις και οι προτάσεις του Δήμου και με την παρουσία τους στην συνέχεια και στα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια των Δήμων που εμπεριέχονται στο Ρ.Σ.Β. να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη άποψη προκειμένου να κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι εκλογές στο Σωματείο Ξενοδ/λήλων Εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έγιναν προχθές, που εξελέγη επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Κατά σειρά προτεραιότητας εξελέγησαν οι Θαν. Παπαδημόπουλος, με 135 ψήφους, η Κλεοπάτρα Κωστακοπούλου, με 110, η Ούρσουλα Ντέλκου με 104, ο Θαν. Χονδρονίκος με 85 ψήφους, ο Κων. Δήμτσας, που έλαβε 83, η Ξένια Κουτσιμπού με 51, όσες ψήφους έλαβε και η Μαρία Σταματιάδου. Για το Εργατικό Κέντρο Βόλου εξελέγονται οι Θαν. Παπαδημόπουλος, Ούρσουλα Ντέλκου και Θαν. Χονδρονίκος, ενώ το Σωματείο θα εκπροσωπήσουν στην Ομοσπονδία οι Θαν. Παπαδημόπουλος και Ούρσουλα Ντέλκου.

Επίσκεψη αποστράτων στη Β. Ήπειρο Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΝΠΔΔ) Ν.Μαγνησίας, τιμώντας τους νεκρούς και τους ήρωες του έπους του 1940/41, πρόκειται να πραγματοποιήσει, την 17η και 18η Σεπ. 2011, προσκυνηματική επίσκεψη των μελών (και φίλων) στην Βόρεια Ήπειρο (Ύψωμα 731 στρατιωτικά νεκροταφείο Βουλαράτων και Κλεισούρας, Αργυρόκαστρο, Τεπελένι και Άγιοι Σαράντα. (Για την είσοδο στη γείτονα χώρα απαιτείται διαβατήριο (που να ισχύει) ή ταυτότητα νέου τύπου(με λατινικούς χαρακτήρες). Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής με επίσκεψη στα γραφεία (Αργοναυτών 49, μόνο 10.00 – 12.30) στο τηλ. – φαξ 24210 28902 και email: eaasvolo@otenet.gr, καθώς και στα τηλ. 6944815236 (Προέδρου) και του Γραμ. 6946094073. Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έως 12 Σεπτεμβρίου.


03νnew:Layout 1 31/8/2011 10:34 μμ Page 1

3

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

τοπικά Ομόφωνα υπέρ των κινητοποιήσεων το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Μαζικό αναμένεται το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ «Βιομηχανικό νεκροταφείο» χαρακτήρισε τη Βιομηχανική Περιοχή, ο πρόεδρος του ΕΚΒ Μαζικό θα είναι και φέτος το συλλαλητήριο των συνδικαλιστών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως αποφάσισε χθες ομόφωνα η ολομέλεια της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ενώ κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΒ η παρουσία των εργαζομένων στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, είναι όχι μόνο επιβεβλημένη, αλλά πρέπει να είναι και μαζική. «Πρέπει να έχει τη μορφή πανεργατικής αντίδρασης στις περικοπές των μισθών, στις απολύσεις, στη διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος, στην υποβάθμιση της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Βιομηχανικό νεκροταφείο» Ο κ. Παπαδημόπουλος αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μαγνησία, στο χώρο της βιομηχανίας και αναφέρθηκε στο πρόσφατο παράδειγμα, με το κλεί-

σιμο της Βιομηχανίας ΚΟΝΤΙ. Όπως ανέφερε, «η Βιομηχανική Περιοχή της Μαγνησίας έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα απέραντο βιομηχανικό νεκροταφείο, δεκάδες άλλες επιχειρήσεις στη Μαγνησία παραπαίουν και χιλιάδες συνάδελφοι αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον». Ο πρόεδρος του ΕΚΒ επέρριψε ευθύνες και σε συνδικαλιστές, λέγοντας ότι το διασπασμένο συνδικαλιστικό κίνημα φέρει ευθύνη, ενώ πρότεινε για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, να γίνουν εξορμήσεις μελών της Διοίκησης σε όλους τους χώρους δουλειάς, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να ανταποκριθούν. Ακόμη, πρότεινε να γίνει και σύσκεψη Σωματείων, ή Γενικές Συνελεύσεις, με την παρουσία μελών της Διοίκησης του ΕΚΒ, ώστε σε κάθε εργασιακό χώρο να υπάρξει η κατάλληλη προεργασία και οργάνωση της συμμετοχής. Ο Γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, κάλεσε τους εργαζόμενους να σταματήσουν την πολιτική της καρέκλας και του καναπέ, να

έτσι ώστε τα νούμερα να είναι ακριβή, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στη Γραμματεία του Ε.Κ. Βόλου και στο τηλέφωνο 24210-24735.

Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία βγουν στους δρόμους και να δώσουν το μήνυμα ότι οι καταστάσεις που δημιουργήθηκαν πρέπει ν’ ανατραπούν. Το μέλος της Διοίκησης Γιώργος Ρούσσας έκανε λόγο για μπαράζ υπομέτρων από την 1η Αυγούστου, που θα οδηγήσουν σε έκρηξη της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας. Τα λεωφορεία Όπως κάθε χρόνο, η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει με μισθωμένα πούλμαν, που θα αναχωρήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου,

μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου. Ο αριθμός των πούλμαν, θα εξαρτηθεί από τις τελικές δηλώσεις συμμετοχής. Μάλιστα στη συνεδρίαση προτάθηκε να γίνονται αναλυτικά από το κάθε Σωματείο οι δηλώσεις,

Το ψήφισμα Η Διοίκηση του ΕΚΒ, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, ψήφισμα διαμαρτυρίας ενόψει της ΔΕΘ, στο οποίο αναφέρεται ότι «η δυναμική συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Βόλου, των Σωματείων του και των εργαζόμενων της περιοχής μας στην Πανεργατική παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, αποτελεί την αφετηρία του νέου κύκλου μαζικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών του Μνημονίου, που

Aλεξάνδρας 55 -Κοραή - Τηλ. 24210 30.626

Υποψηφιότητα Πλαστάρα στο Επιμελητήριο Αναγγέλλει τη συγκρότηση ανεξάρτητου υπερκομματικού ψηφοδελτίου Τη συγκρότηση ανεξάρτητου υπερκομματικού ψηφοδελτίου, για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Στάθης Πλαστάρας, που καλεί τους μικρομεσαίους να στηρίξουν την «Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία», για να αντιμετωπιστούν ενωτικά τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει στη διακήρυξή του ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, «τα συσσωρευμένα αδιέξοδα, η γενίκευση της ατομικότητας και της ιδιοτέλειας, αλλά και οι ατέρμονες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις δεν μπορούν πλέον να αντιπαλέψουν την κρίση, που έχει αγγίξει το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (Μ.Μ.Ε.), αντιθέτως δίνουν την ώθηση, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να αναζητήσουμε μόνοι μας, ως εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., τους τρόπους επίλυσής τους». «Ήρθε, λοιπόν, η ώρα οι επιχειρηματίες, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και άνωθεν παρεμβάσεις, να δώσουμε νέα έμφαση και δυναμικής συσπείρωσης με στοχευόμενο πρόγραμμα δράσεων σε όλους τους τομείς που έχουν πραγματική ανάγκη. Έτσι ουσιαστικά θα σηματοδοτήσουν την προοπτική ανάπτυξης στις επιχειρήσεις μας, αλλά και στο τόπο μας», επισημαίνει η Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία.

Κριτική στο παρελθόν Σύμφωνα με τη διακήρυξη «γόνιμο έδαφος παρέχει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο, σε αντιδιαστολή με πρακτικές του απώτερου παρελθόντος, μπορούμε να το καταστήσουμε και να το αναδείξουμε ως τον κατεξοχήν μοχλό της ανάπτυξης του συνόλου». Η Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ο θεσμός του Επιμελητηρίου να μετατραπεί σε ένα μηχανισμό στήριξης όλων. Οι δεσμεύσεις Σύμφωνα με την Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία το Επιμελητήριο Μαγνησίας επιβάλλεται: να συνεχίσει τη δράση του προς όφελος των μελών και της τοπικής μας οικονομίας και πάντα σε συνεργασία

με όλους τους φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων του Νομού μας, να δρα με γνώμονα το συμφέρον των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικές ταμπέλες, να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα των ΕΒΕ, αλλά και την προώθηση έργων υποδομής στο Νομό μας, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που θα δημιουργήσουν προοπτικές για νέες επιχειρηματικές δράσεις και συμφωνίες και στηρίζοντας την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, μέσω της στήριξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, να βελτιώνει συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα μέλη του, να παρεμβαίνει δυναμικά στα μείζονα θέματα του Νομού μας, εκφράζοντας με σαφήνεια τις θέσεις και τις απόψεις των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, να συμβάλλει με τις εισηγητικές του προτάσεις στην βελτίωση του νομικού και οικονομικού πλαισίου ανάπτυξης και στήριξης των επιχειρήσεων, να ενημερώνει τα μέλη του άμεσα, έγκαιρα και υπεύθυνα για τα νέα επενδυτικά, αλλά και χρηματοδοτικά προγράμματα.

εφαρμόζει αδίστακτα η κυβέρνηση. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, αξιώνει να υπάρξει, επιτέλους, αλλαγή πορείας της χώρας, επισημαίνεται στο ψήφισμα, που τονίζει ότι οι 1.000.000 άνεργοι που δημιούργησε η αποτυχημένη συνταγή της Κυβέρνησης, οι χιλιάδες απολυμένοι συνάδελφοί μας, οι χιλιάδες εργατικές οικογένειες που βιώνουν το φάσμα της οικονομικής ανέχειας και της κοινωνικής απομόνωσης, είναι τα τραγικά ανθρώπινα «υποπροϊόντα» της ύφεσης. Το ΕΚΒ αξιώνει από τον πρωθυπουργό να δώσει προτεραιότητα στα μείζονα θέματα της απασχόλησης και της ανεργίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής προστασίας και Πρόνοιας.

Εξειδικευμένο στη Θεωρητική Κατεύθυνση Εκθεση - Αρχαία Ελληνικά - Λατινικά Ιστορία - Λογοτεχνία - ΒιολογίαΜαθηματικά Γεν. Παιδείας - Οικονομία

• Έμπειρο διδακτικό προσωπικό • Τμήματα αριστούχων με υψηλές απαιτήσεις και επιδόσεις • Ειδικά τμήματα αποφοίτων • Υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας • Επαναληπτικά διαγωνίσματα • Ενημέρωση γονέων • Test επαγγελματικού προσανατολισμού • Δωρεάν συμπλήρωση μηχανογραφικού • Ανάληψη πανεπιστημιακών εργασιών • Σχολική σύμβουλος- ψυχολόγος (Dr. Έλλη Εκμετζιάν)

Εκπαιδευτικός Όμιλος 25 χρόνια συνεχούς επιτυχίας

Έναρξη χειμερινής περιόδου 5 Σεπτεμβρίου Πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά : 9-2μ.μ. & 6-9μ.μ.

Διεύθυνση Σπουδών : Τσάπη Βαρβάρα- Αϊβαζόγλου Μιχάλης

ΘΕΤΙΚΟ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ- ΕΠΑ.Λ. – ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Κοραή 47 – Ερμού- Τηλ. 24210 20.706

Εξειδικευμένο στη Θετική & Τεχνολογική Μαθηματικά – Φυσική- Έκθεση- ΧημείαΒιολογία- Οικονομία- Ανάπτυξη ΕφαρμογώνΒιοχημεία- Ηλεκτρολογία- Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μαθήματα ειδικότητας (ΕΠΑ.Λ)

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο (Α’ Λυκείου) www.aristoteleiovolos.gr e-mail: aristo55mc@gmail.com

THESSALOS travel Εκδρομές- Εισιτήρια ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 33- ΛΑΡΙΣΑ Τ.Κ. 41222 ΤΗΛ. : 2410 257100- FAX: 2410 257090 e-mail:thessalostravel@yahoo.gr

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ- ΒΟΣΠΟΡΟ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 31/8 – 8/9 – 5 ΗΜΕΡΕΣ – 3 διανυκτερεύσεις ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 7-11/9 – 5 ΗΜΕΡΕΣ – 3 διανυκτερεύσεις ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ από 190€

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ- ΥΔΡΑ- ΣΠΕΤΣΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 2-4/9 – 3 ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 135€ ΑΙΓΙΝΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 2/9 (ΒΡΑΔΥ) – 4/9 – 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ 80€ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ- ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ- ΖΑΝΤΑΡ – ΣΠΛΙΤ- ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 3-9/9 – 7 ΗΜΕΡΕΣ/6 ΝΥΧΤΕΣ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ THESSALOS TRAVEL ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 33 – ΛΑΡΙΣΑ - ΤΗΛ: 2410 257100 & 2410 534848 και στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα

ΠΑΡΓΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ 3ήμερη Εκδρομή 07/09 – 09/09 Ημιδιατροφή Δεκτά και δελτία ΟΓΑ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ

3ήμερη εκδρομή 16/09 – 18/09

Ημιδιατροφή Δεκτά και δελτία ΟΓΑ

ΣΠΑΡΤΗ – ΓΥΘΕΙΟ – ΔΥΡΡΟΣ ΜΥΣΤΡΑΣΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ 3ήμερη Εκδρομή 07/10 – 09/10 Δεκτά και δελτία ΟΓΑ Παράλια Μικράς ΑΣΙΑΣ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 11/09 – 19/09 Ξενοδ. 4*& 5* Ημιδιατροφή ΤΗΝΟΣ 3ημ. , 4ημ, 5ημ, 6ημ κάθε εβδομάδα Super ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ με τιμές έκπληξη ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από Ν. ΑΓΧΙΑΛΟ για Μύκονο – Ηράκλειο – Ρώμη – Βρυξέλλες – Μιλάνο – Φραγκφούρτη – Ντύσελντορφ – Βερολίνο – Νυρεμβέργη – Βιέννη

Πληροφορίες: K. Καρτάλη 95, Τηλ: 2421038838


04new:Layout 1 31/8/2011 10:30 μμ Page 1

CMYK

4

πολιτισμός

Κιμούλης- Μαρκουλάκης στο Βόλο με τον «Οθέλλο»

Μπορείτε να βοηθήσετε;

Σήμερα η παράσταση στο ανοιχτό θέατρο Ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι το έργο του Σαίξπηρ «Οθέλλος». Στο Βόλο, θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη (Οθέλλος), τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Ιάγος), την Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), την Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία), και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη (Κάσιους), και ενώ πλαισιώνονται από ένα θίασο 10 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Κιμούλη - Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια της Μαρίας Καραούλια και οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου. «Η τραγωδία της ζήλειας, της προδομένης εμπιστοσύνης και της εκδίκησης που γεννά ο φόβος του διαφορετικού. Η ιστορία του Μαυριτανού Οθέλλου, υψηλόβαθμου στρατιωτικού, ο οποίος έχοντας πέσει θύμα της παγίδας του φιλόδοξου υπασπιστή του Ιάγου, σκοτώνει, τυφλωμένος απ’ τη ζήλια, τη γυναίκα του Δυσδαιμόνα». Ο Οθέλλος γράφτηκε περίπου το 1603,την ίδια εποχή με τα άλλα έργα του Σαίξπηρ Άμλετ, Μάκβεθ και Βασιλιάς Ληρ και δημοσιεύτηκε το 1622. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Πετροπουλέας Ηλίας, Ψυχογιός Γιώργος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Παναγιωτίδης Στάθης, Σάκκουλης Μιχάλης, Μιχάκος Νίκος, Μητροπούλου Δομνίκη, Παπαδοπούλου Μαρία, Μυλωνάς Γιάννης, Ανανία Τραϊάνα. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 23 ευρώ, μαθητικό-φοιτητικό 17 ευρώ.

Οι περιπέτειες του Αλαντίν Μιούζικαλ από το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν Μετά την πολύ θερμή υποδοχή του κοινού για δύο συνεχόμενες χρονιές, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει την επιτυχημένη παράσταση «ΑΛΑΝΤΙΝ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, το καλοκαίρι του 2011 σε περιοδεία στην Ελλάδα. Στο Βόλο το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο. Η θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου βασίζεται στις περιπέτειες του Αλαντίν, που είναι γνωστός σε όλους μας από το μεγάλο αραβικό παραμύθι « Χίλιες και μια νύχτες». Κυρίαρχο στοιχείο στο έργο είναι τα ζωντανά τραγούδια. Η μουσική του Νίκου Τσέκου, ειδικά γραμμένη για την παράσταση, έχει έντονη παρουσία σε όλο το έργο. Η ευρηματική σκηνοθεσία δίνει όπως πάντα έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, με τον ιδιαίτερο και γνωστό γοητευτικό τρόπο προσέγγισης που έχουν οι παραστάσεις για παιδιά στο Θέατρο Τέχνης. Η παράσταση έχει μαγέψει μικρούς, αλλά και μεγάλους θεατές με την ζωντάνια και την ευρηματικότητά της! Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Βελέντζας, Άνδρη Θεοδότου, Βασίλης Λέμπερος, Σαμψών Φύτρος, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος, Πάρις Θωμόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλκηστίς Πολυχρόνη, Μαρία Τζάνη. Προπώληση εισιτηρίων στο «Αχίλλειον» . Γενική Είσοδος: 15€, 10€ παιδικό.

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Της Κατερίνας Καρεκλίδου Το ίντερνετ έχει κατακλυστεί από τη φωτογραφία μιας νέας κοπέλας. «Εξαφανίστηκε», γράφει στην ανακοίνωση που έχει βγάλει το «Χαμόγελο του Παιδιού». Πως εξαφανίζεται κάποιος; Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, παρακολουθώντας και την εκπομπή της Νικολούλη. Και τώρα, κοιτάζοντας αυτό το 14χρονο, όμορφο κορίτσι, αναρωτιέμαι που μπορεί να πήγε.

Τι έγινε και εξαφανίστηκε. Έφυγε μόνη της ή κάτι άλλο της συνέβη; Και σκέφτομαι και την οικογένεια. Όχι μόνο του συγκεκριμένου κοριτσιού, αλλά και όλων των αγνοουμένων που είτε θέλησαν για κάποιο λόγο να φύγουν από το σπίτι και να κάνουν μια καινούργια αρχή, είτε γιατί κάτι τους συνέβη και έχουν εξαφανιστεί από τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μείνει πίσω και αγωνιούν. Αν μπεις στην σελίδα είτε της εκπομπής «Φως στο τούνελ» είτε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα δεις εκατοντάδες ανθρώπους που αγνοούνται. Και δεν ξέρω αν φταίει η συγκεκριμένη εποχή με τα τόσα οικονομικά προβλήματα, αλλά παρατηρείται μια αύξηση στις εξαφανίσεις. Παιδιά, ηλικιωμένοι, οικογενειάρχες συγκαταλέγονται στην τεράστια λίστα εκείνων που είτε οικειοθελώς έχουν εγκαταλείψει το σπίτι τους, είτε

Ενώνονται οι ποιητές του κόσμου Με τον τίτλο “100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή” Ποιητές σε πάνω από 400 πόλεις που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 95 χώρες οργανώνουν σύντομα τη μεγαλύτερη ανάγνωση ποίησης στην ιστορία, με πάνω από 500 πλέον τοπικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 24 Σεπτεμβρίου για την προώθηση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ανθρωπιστές θα δημιουργήσουν, θα δώσουν παραστάσεις, θα εκπαιδεύσουν και θα διαδηλώσουν, με γνώμονα την αλλαγή μέσα στο συνολικό πλαίσιο της ειρήνης και της βιωσιμότητας. Πληρ. www.100TPC.org . Βόλος, Υπεύθυνη διοργανώτρια: Nana Nestoros Επικοινωνία: nananestoros@hotmail.gr. Κιν: 6951260499 - Τηλ/Fax: 2421025277 .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΚΗΣ Πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοκινήτων

K QUIC E VIC R E S

Aνάρτηση - Ευθυγράμμιση Ελαστικά - Ζυγοστάθμιση Επισκευή Ζαντών Κινητό Συνεργείο Διευθ.: Κορωνίου - Θεοχάρη 17 Πεδίον Αρεως, Βόλος

Τηλ. 24210 61979, κιν: 6938298955 όλο το 24ωρο

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ!!!

3ήμερη εκδρομή στη Χαλκιδική 9/9 έως 11/9 99€ το άτομο Οι παραπάνω τιμές είναι all inclusive (πρωινό – μεσημεριανό – δείπνο) απεριόριστα ποτά

• 3ήμερες εκδρομές στη Σόφια

- 16/9 έως 18/9 - 30/9 έως 2/10 140 ευρώ ανά άτομο με ημιδιατροφή στο 5* ξενοδοχείο Sheraton 9 ΕΩΣ 11/9 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ (ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ)

Μην τις χάσετε

CMYK

άλλοι λόγοι προκάλεσαν αυτή τους την εξαφάνιση. Κοιτώντας την φωτογραφίες, αντικρίζω μωρά και παιδάκια που αγνοούνται. Μικρά παιδιά, που είναι κάπου εκεί έξω, χωρίς την προστασία των δικών τους, την αγάπη της οικογένειάς τους, την καθημερινή φροντίδα, την στήριξη, την ασφάλεια. Και σκέφτομαι, τους γονείς να αναρωτιούνται για την τύχη του παιδιού τους, και ψάχνουν εναγωνίως να μάθουν μια πληροφορία, τρέχουν από νοσοκομεία σε αστυνομικά τμήματα και ελπίζουν. Ελπίζουν, κάποια στιγμή να ξαναντικρίσουν το δικό τους άνθρωπο και να τον σφίξουν δυνατά στην αγκαλιά τους. Είχα ακούσει κάποια στιγμή μια μάνα που έψαχνε την κόρη της να λέει πως «καλύτερα να ήξερα ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, παρά τώρα αυτός ο εφιάλτης που ζω και δεν ξέρω που είναι». Αυτή η έκ-

φραση σου δίνει να καταλάβεις όλη την αγωνία, το πραγματικό δράμα, την απελπισία που περνούν όσες οικογένειες τυχαίνει να ζουν την εξαφάνιση ενός δικού τους ανθρώπου. Και πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να ευχηθεί κανείς σε όλους εκείνους που επί μέρες, μήνες, χρόνια αναμένουν ένα τηλέφωνο από τη μάνα, το γιο, τον πατέρα, την κόρη, την γιαγιά, ότι ζει, ότι είναι καλά και ότι κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούν, θα ξαναγκαλιαστούν, θα ξαναφάνε, θα ξαναγελάσουν. Το μόνο που εύχομαι είναι οι άνθρωποι από εδώ και πέρα να ανοίγονται, να μιλάνε, να λένε τα προβλήματα τους. Η φυγή δεν είναι λύση… και αυτοί που μένουν πίσω δεν χρωστούν σε τίποτα να πληγώνονται και να αναρωτιούνται τι ακριβώς έκαναν λάθος. Υ.Γ. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει. Η σελίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι http://www.hamogelo.gr/

Κινηματογράφοι VILLAGE CINEMAS ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 24210 94600 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 : “BLITZ” : Πέμπτη - Τετάρτη: 23.30 “ΑΤΑΚΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ” : Πέμπτη έως Τετάρτη: 17.30, 19.30, 21.30 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 : “CAPTAIN AMERICA 3D” : Πέμπτη έως Τετάρτη: 19.15, 21.45, 00.15 “BARBIE” (ΜΕΤ/ΝΟ): Πέμπτη έως Τετάρτη: 17.30

ΑΙΘΟΥΣΑ 3: “ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ΜΕΤ/ΝΟ)” : Πέμπτη - Τετάρτη: 18.15 “ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ” : Πέμπτη έως Τετάρτη: 20.15, 22.45 ΑΙΘΟΥΣΑ 4 : “ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 3D (ΜΕΤ/ΝΟ)” : Πέμπτη Τετάρτη: 18.00 “ΚΟΝΑΝ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ 3D” : ΠέμπτηΤετάρτη : 22.15, 00.30 “GREEN LANTERN 3D” : Πέμπτη - Τετάρτη : 20.00


05 LETS GO:Layout 1 31/8/2011 10:25 μμ Page 1

CMYK

5

τοπικά

Πτώση 20-60% των τζίρων εστίασης Κατά 10% θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων, από τη σημερινή αύξηση του ΦΠΑ Ως εμπαιγμό από την Κυβέρνηση χαρακτήρισε τη νέα αύξηση στο ΦΠΑ, που φθάνει πλέον το 23% και ο οποίος ισχύει από σήμερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας κ. Απ. Αθανασός. Ενώ όπως ισχυρίστηκε, όλοι γνωρίζουν πως αυξάνοντας το ΦΠΑ θα μειωθούν τα έσοδα γιατί δεν θα υπάρχουν πελάτες, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να εκτελεί τις επιταγές της Τρόϊκας, πιέζοντας ακόμη περισσότερο τον Έλληνα φορολογούμενο αλλά και τον καταστηματάρχη. Εξήγησε μάλιστα, ότι η στάση «Δεν πληρώνω» που αναφέρεται στην μη

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

απόδοση του ΦΠΑ από τους καταστηματάρχες στο κράτος , ως τρόπο αντίδρασης για την αύξηση, αποτελεί μήνυμα προς την Κυβέρνηση, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι εδώ και αρκετούς μήνες πλέον η «στάση πληρωμών» βρίσκεται σε εξέλιξη, γιατί οι επαγγελματίες δεν

έχουν πλέον χρήματα… Σημείωσε μάλιστα, ότι με την τελευταία αύξηση, οι τιμές των προϊόντων που προσφέρονται, θα αυξηθούν με τις σειρά τους κατά 10%, ενώ από τότε που ο ΦΠΑ ήταν στο 8%, τα είδη έχουν επίσης αυξηθεί, καθώς αυξήθηκε και η τιμή αγοράς των πρώτων υλών και προϊόντων. Παράλληλα όπως διευκρίνισε ο κ. Αθανασός, βάσει των πρώτων στοιχείων που υπάρχουν για την καλοκαιρινή περίοδο που ολοκληρώθηκε τουλάχιστον ημερολογιακά, υπήρξε πτώση από 2060% σε σχέση με πέρυσι , που η περυσινή, δεν ήταν μια καλή χρονιά…

«Βάλτωσε» η αγορά ακινήτων στο Βόλο Ανυπολόγιστη η πτώση, αφού ελάχιστοι πλέον αγοράζουν… Το γεγονός ότι η αγορά ακινήτων έχει «βαλτώσει», τόσο που… δεν μπορεί να υπολογιστεί ποσοστιαία ως πτώση σε σχέση με πέρυσι, επεσήμανε στο «Ράδιο-Ένα 102,5» και το magnesianews.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Μαγνησίας Σωτ. Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κτηματαγορά δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, το οποίο δεν «επουλώνεται» εύκολα, ούτε με την μείωση του ΦΠΑ στην αγορά νεόδμητων ακινήτων, που εισηγήθηκαν βάσει πληροφοριών ορισμένοι οικονομικοί κύκλοι

προχθές, στο αρμόδιο υπουργείο. Οι φόροι που έχουν επιβληθεί είναι πλέον μεγάλοι, που σε συνδυασμό με την μη παροχή δανείων όπως στο παρελθόν, από τις τράπεζες στους καταναλωτές, δημιούργησαν μια έντονη στασιμότητα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς. Αδιάθετα ακίνητα Τόνισε μάλιστα, ότι τα αδιάθετα ακίνητα είναι αρκετά στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της

Μαγνησίας, χωρίς ωστόσο να έχουν τροποποιηθεί αρκετά «προς τα κάτω», οι τιμές πώλησης- αγοράς. Αναφορικά με τις ενοικιάσεις διαμερισμάτων με αφορμή την εισαγωγή φοιτητών στο Πανεπιστήμιο, σημείωσε ότι ορισμένοι μεσίτες ασχολούνται με τις ενοικιάσεις, ωστόσο η σημαντική κινητικότητα και εργασία των μεσιτών, αφορά τις αγορές- πωλήσεις. Ωστόσο, προέτρεψε τους μελλοντικούς ενοικιαστές, να είναι προσεκτικοί και να ρωτούν τους ανθρώπους- γνώστες της αγοράς.

Στο τελικό στάδιο η αποφόρτιση του Κραυσίδωνα Για την αντιπλημμυρική θωράκιση συνοικιών του Βόλου Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου η κατασκευή του τελικού τμήματος του έργου «Αποφόρτιση Χειμάρρου Κραυσίδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού και συλλογή – εκτροπή – εκβολή αυτών στη θάλασσα». Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα δεκαήμερο περίπου και θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν και να αποδοθούν σύντομα σε λειτουργία οι οδικές αρτηρίες Γρ. Λαμπράκη, Αθηνών και Λαρίσης, στο ύψος της γέφυρας Κραυσίδωνα, όπου αναγκαστικά θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακή αναστάτωση. Κυκλοφοριακές αλλαγές Αρχικά θα αποκοπεί το τμήμα

νομία θα μεριμνήσουν για την εφαρμογή του προγράμματος κυκλοφορίας.

Κυκλοφοριακές αλλαγές στις αρτηρίες Γρ. Λαμπράκη, Αθηνών και Λαρίσης της οδού Γρ. Λαμπράκη στην κατεύθυνση από Λάρισα προς Βόλο και στη συνέχεια στο ρεύμα από Βόλο προς Λάρισα. Μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, η κίνηση των οχημάτων προς Λάρισα μέσω των οδών Λαμπράκη και Λαρίσης, ενώ η αντίστροφη κίνηση από Λάρισα προς Βόλο θα γίνεται μέσω των οδών Λαρίσης, Αθηνών, Σέκερη και Λαμπράκη. Όπως επισημαίνει ο αντιδή-

Εξέλιξη του έργου

μαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, ζητείται η κατανόηση των πολιτών για την πρόσκαιρη ταλαιπωρία, αλλά είναι αναπόφευκτη προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο μείζονος σημασίας ιδιαίτερα για τις συνοικίες Αγίων Αναρ-

γύρων και Νεάπολης, αλλά και για ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, ενώ η Τροχαία και η Δημοτική Αστυ-

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2012. Ωστόσο, ήδη έχουν κατασκευαστεί οι αγωγοί και από τις δυο όχθες του Κραυσίδωνα (Ζάχου και Αλαμάνας), δηλαδή το έργο έχει υλοποιηθεί κατά 90% και απομένει μόνο η σύνδεση στο ύψος της γέφυρας, γεγονός που σημαίνει ότι θα παραδοθεί νωρίτερα από την προθεσμία αυτή. Σημειώνεται ότι οι εργασίες που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί κατά τους

καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αποφασίστηκε να μετατεθούν χρονικά προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα την περίοδο τουριστικής αιχμής και να λειτουργήσει απρόσκοπτα η πόλη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.683.000 ευρώ και αφορά την κατασκευή συλλεκτήρων αγωγών των ομβρίων υδάτων, μέσω των οποίων θα διοχετεύονται στον Παγασητικό, ώστε να διασφαλιστεί η αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία περιοχών οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στο παρελθόν, όπως το Παλαιό Λιμεναρχείο, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Πεδίον του Άρεως.

Εγγραφές στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Έντεκα ειδικότητες στην ΕΠΑΣ

Συνεχίζονται σε συγκεκριμένες ειδικότητες

Ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές

Από την Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ ανακοινώθηκε ότι η υποβολή αιτήσεων για το νέο σχολικό έτος, συνεχίζεται μέχρι συμπλήρωσης του προβλεπόμενου αριθμού μαθητών, με σειρά προτεραιότητα, ακόμη και μέχρι την παραμονή έναρξης των μαθημάτων στις 22 Σεπτεμβρίου. Αυτό ισχύει για τις εξής ειδικότητες: Τεχνιτών μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου, τεχνιτών ηλεκτρολογικών εργασιών, τεχνιτών υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών, τεχνιτών αερίων καυσίμων 9Φυσικού αερίου) και υπαλλήλων διοικητικών καθηκόντων. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι μαθητές και οι μαθή-

τριες που : είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου, έχουν προαχθεί στην Β’ τάξη των ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ, έχουν προαχθεί στη Β’ τάξη του Α΄ κύκλου των ΤΕΕ, είναι κάτοχοι πτυχίου Α’ και Β’ Κύκλου ΤΕΕ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας, έχουν προαχθεί στην Β’ και Γ’ τάξη των Εσπερινών Γενικών Λυκείων ΤΕΛ, Ενιαίων Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, έχουν απορριφθεί στη Β’ τάξη των ΕΠΑΛ, είναι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΣ, για απόκτηση άλλης ειδικότητας, έχουν απορριφθεί στην Α’ τάξη των ΕΠΑΣ και έχουν γεννηθεί στην Α’ τάξη τα έτη 19881995. Πληροφορίες παρέχονται στη Γραμματεία της Σχολής (Αθηνών 64) ή στα τηλέφωνα 24210 63688 ή 63684.

Ξεκινούν από την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στη Δημόσια Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) Νέας Ιωνίας Βόλου, με καταληκτική ημερομηνία την 9η Σεπτεμβρίου 2011. Επισημαίνεται (λόγω των αλλαγών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμά-

των στην Τεχνική- Επαγγελματική Εκπαίδευση) ότι αυτή είναι η τελευταία χρονιά εγγραφών στην Α’ τάξη ΕΠΑΣ στις εξής ειδικότητες: Αισθητικής Τέχνης, Αμαξωμάτων, Βοηθών Φαρμακείων, Βοηθών Φυσιοθεραπευτών, Εργαλειομηχανών CNC, Θερ-

ΕΡΗ Σε τιμές έκπληξη! Λειτουργούμε μόνο με ραντεβού

Τηλ. 6939444102, Βόλος

Οι κάτοχοι πτυχίου Α΄ και Β΄ Κύκλου Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Σ., Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ., για την απόκτηση άλλης ειδικότητας Η ΕΠΑ.Σ. λειτουργεί καθημερινά σε απογευματινό ωράριο (15:45 – 19:55). Η φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια, παρέχεται εντελώς δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα Αναβολής Στράτευσης. Πληροφορίες στη Γραμματεία της Σχολής, οδός Παναγούλη τέρμα, Νέα Ιωνία (Σχολικό Συγκρότημα Φυτόκου) και στα τηλέφωνα 24210-60550 και 24210-68768 όλες τις εργάσιμες ημέρες στις ώρες 16:30 έως 19:30.

ΤΟΠΑΛΗ 65 (ΙΣΟΓΕΙΟ) ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Νυφικά- ΒαπτιστικάΣτέφανα- Λαμπάδες

Σε κάθε ολοκληρωμένο γάμο σας περιμένουν πλούσια δώρα!

μοϋδραυλικών και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης, Κομμωτικής Τέχνης, Κτιριακών Έργων, Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων, Τεχνιτών Αερίου Καυσίμου (Φυσικού Αερίου) και Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών. Στην ΕΠΑ.Σ μπορούν να εγγραφούν: Όσοι έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση της πρώτης ή της δεύτερης τάξης Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή οποιουδήποτε τύπου Λυκείου που λειτούργησε κατά το παρελθόν Οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου ή οποιουδήποτε άλλου τύπου Λυκείου

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ για να μελετά μόνο του στο σπίτι και να τελειώνει τα μαθήματά του! Αθ. Ντάβαρης - Ψυχολόγος με ειδίκευση στην εκπαίδευση Msc στη Γνωσιακή Επιστήμη Ερευνητής στο ΠΤΔΕ του Παν/μιου Θεσσαλίας Γκλαβάνη 44 – Πληροφορίες στο 24210 25383 CMYK

Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα

Ρευστοποιήστε άμεσα τα παλαιά σας χρυσά ή ασημένια κοσμήματα, σε οποιαδήποτε κατάσταση, με αξιοπιστία – εχεμύθεια ΤΗΛ. 6980380461 Δυνατότητα εκτίμησης και παραλαβής κατ’ οίκον


06new:Layout 1 31/8/2011 10:25 μμ Page 1

6 Ερώτηση του Π. Μαρκάκη για ηλεκτρ/ση Άμεσα προώθησε στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης, το ζήτημα της απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, μετά και την σχετική έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Βάσει και του αντίστοιχου εγγράφου, ο κ. Μαρκάκης επισημαίνει ότι παρά τη δέσμευση του ΟΣΕ για την εκπόνηση της μελέτης για τη γραμμή ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, παρά τις επανειλημμένες ανησυχίες για το περιεχόμενό της, ήταν ότι συνεχίζεται κανονικά.

Επιστολή Κ. Αγοραστού στον Πρόεδρο του ΟΣΚ Την αύξηση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των ενταγμένων έργων των Προγραμμάτων ΟΣΚ Π.Ε. Καρδίτσας Περιφέρειας Θεσσαλίας ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς τον Πρόεδρο Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Ανακοίνωση του Συλλόγου «Ιππόκαμπος» Το Δ.Σ. του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» ανακοινώνει στα μέλη του ότι στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12 στα γραφεία του Σωματείου, Γάτσου 68, Βόλος, τηλ. 24210 44828, 6972090220 «θα δοθεί καφές στη μνήμη του Αντιπροέδρου Γεώργιου Ρεφενέ, που έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα. Καλούνται όλα τα μέλη, φίλοι και γνωστοί, να παραβρεθούν».

Αλλάζουν θέση οι λαϊκές Όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Λαϊκών Αγορών για το δίμηνο από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν ως εξής : Λαϊκή αγορά Τρίτης στη συνοικία Εργατικών Χρυσοχοΐδη και στην οδό Αλέκου Παναγούλη από Στρ. Ιατρίδη έως Ανακασιάς. Λαϊκή Τρίτης στη συνοικία Ν. Δημητριάδας στην οδό Ζ. Πηγής μεταξύ των οδών Ηφαίστου& Δ. Πολιορκητού. Τετάρτης από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου στην οδό Λ. Βύρωνος από Κουταρέλια έως Καποδιστρίου. Λαϊκή αγορά Παρασκευής στην οδό Μαγνήτων από ΟγλΓαμβέτα έως Καραισκάκη – Κανάρη. Σαββάτου στην οδό Γ. Δήμου από Κ. Καρτάλη έως Κύπρου. Παράλληλα κάθε Σάββατο θα λειτουργεί λαϊκή αγορά στην συνοικία Αγίων Αναργύρων και στην οδό Νικηταρά από Ματρόζου έως Κολοκοτρώνη. Για τα είδη ένδυσης- υπόδησης, λαϊκή αγορά Τετάρτης στην οδό Γ. Δήμου από Αρ. Ζάχου έως Μεταμορφώσεως. Παρασκευής στην οδό Κασσαβέτη από Λ. Βύρωνος έως Γ. Δήμου.

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

τοπικά

Εντάχθηκαν διπλάσια έργα από τα προβλεπόμενα! Κ. Καρτάλης: Η αλήθεια για τη λιμνοδεξαμενή Ξηριά Το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια τόσο του δημάρχου Αλμυρού, όσο και του ιδίου για τη χρηματοδότηση του έργου λιμνοδεξαμενής Ξηριά, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κ. Καρτάλης. Αυτό μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της αναθεώρησης/επικαιροποίησης που εξελίσσεται στα έργα που χρηματοδοτούνται από Κοινοτικούς Πόρους, όπως υποστηρίζει, ενώ βάσει των όσων αναφέρει, στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» είχα ενταχθεί υπερδιπλάσια έργα, από όσα προβλεπόταν! Όπως αναφέρεται, με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει με το έργο της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής Ξηριά στον Αλμυρό, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε μεταξύ άλλων : «Είναι αληθές ότι το έργο είχε (προ)ενταχθεί τον Ιούνιο του 2009 από την προηγούμενη Κυβέρνηση μετά από έντονη διεκδίκηση του Δήμου Αλμυρού αλλά και των βουλευ-

τών του Νομού. Αληθές όμως είναι επίσης ότι οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου έληξαν λίγο πριν το τέλος του 2009 με αποτέλεσμα το έργο να μην θεωρείται ώριμο προς χρηματοδότηση. Δυστυχώς η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την έγκαιρη αναθεώρηση των περιβαλλοντικών όρων. Επιπροσθέτως τότε διαπιστώθηκε ότι απαιτείτο και επικαι-

ροποίηση της τεχνικής μελέτης που συνόδευε το έργο. Θα μας ήταν εύκολο να καταγγείλουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ για προχειρότητα. Δεν το κάναμε γιατί το τελευταίο που ενδιαφέρει τον πολίτη, πια, είναι το ένα κόμμα να καταγγέλλει το άλλο. Προτιμήσαμε να επενδύσουμε στην προσπάθεια να σωθεί το έργο και πάντα ήμασταν φειδωλοί στις δηλώσεις μας καθώς το έργο είχε μπροστά του πολλά εμπόδια να ξεπεράσει. Παρά τα προβλήματα, το έργο διατηρήθηκε ως (προ)ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» σε συνέπεια με σχετικές διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (μεταξύ άλλων βλ. και συνάντηση Κ. Καρτάλη και Δημάρχου Αλμυρού Ε. Χατζηκυριάκου με Υπουργό Κ. Σκανδαλίδη). Από τότε ξεκίνησε μια αγωνιώδης και εντατική προσπάθεια από το Δήμο Αλμυρού, με προσωπική παρακολού-

θηση από το Δήμαρχο Ε. Χατζηκυριάκο και με τη στήριξή της πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Γερακούδη και της δικιάς μου, ώστε να επικαιροποιηθούν οι μελέτες και κυρίως να δοθεί απάντηση στην τεράστια έλλειψη που είχε διαπιστωθεί στις μελέτες – αλλά και στις αδειοδοτήσεις - ως προς την απόθεση του μεγάλου όγκου των προϊόντων εκσκαφής. Στην πορεία εγκρίθηκαν οι τεχνικές λύσεις και ξεπεράστηκε το θέμα των περιβαλλοντικών όρων. Όμως είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και αν και το έργο παρέμεινε (και παραμένει) ενταγμένο, εντούτοις το προσπέρασαν άλλα εξελισσόμενα έργα που διέθεταν την απαιτούμενη τεχνική ωριμότητα.. Σήμερα γίνεται προσπάθεια ώστε το έργο να «κερδίσει» τη χρηματοδότησή του στην εξελισσόμενη αναθεώρηση των έργων που χρηματοδοτούνται από τα Κοινοτικά κονδύλια. Το βέβαιο είναι ότι το Υπουργείο

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ερωτηματικά για το κόστος κατασκευής του αγωγού μεταφοράς νερού στο Στεφανοβίκειο

Του Δημ. Νασίκα επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Ρήγα Φεραίου Την Τρίτη 30 – 09 – 2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου η 18η δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα το οποίο μονοπώλησε τη συζήτηση ήταν η έγκριση μελέτης και εκτέλεσης του έργου « Μεταφορά νερού από τη γεώτρηση στη θέση Eικοσάρια του

Ριζομύλου έως τον οικισμό του Στεφανοβικείου». Η θέση της Δημοτικής μας παράταξης για το συγκεκριμένο θέμα είναι η παρακάτω : Εμείς αναδείξαμε το θέμα για το υδρευτικό πρόβλημα του Στεφανοβικείου και σαν δημοτική παράταξη θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του. Οι μικρόψυχες και μικροπολιτικές τοποθετήσεις ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης, χαρακτηρίζουν τους ίδιους και την πολιτική τους. Εξάλλου οι δικές τους λανθασμένες επιλογές οδήγησαν

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

GEISHA TOURS ΒΑΪΟΣ ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 78Γ – ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 24210 47474 - FAX 47569

• Απογευματινό στο παζάρι στα Τρίκαλα, 15 Σεπτεμβρίου • Μονοήμερη εκδρομή Παναγία Προυσιώτισσα – Καρπενήσι, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου • Μονοήμερη εκδρομή Όσιο Παίσιο, Σουρωτή , Έκθεση Θεσσαλονίκης Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου • 28 Οκτωβρίου Μονοήμερη εκδρομή Καστοριά – Πρέσπα • Απογευματινό στο παζάρι στα Τρίκαλα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου • Απογευματινό στην Παναγία Αρμενίου και παζάρι Λαρίσης Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου • 3ήμερη εκδρομή Αλβανία- Αγ. Σαράντα- ΧειμάραΑργυρόκαστρο- Τεπελένι, 23-24-25 Σεπτεμβρίου • 2ήμερη Εκδρομή – Μέγα Σπήλαιο – Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα – Παναγιά Μαλεβή, 2-3 Οκτωβρίου • Μονοήμερη εκδρομή Άγιο Γρηγόριο και Λουτρά Αριδαίας Κυριακή 9 Οκτωβρίου • Μονοήμερη εκδρομή Γύρος λίμνης Μέγδοβα, Παναγία Πελεκητή Κυριακή 16 Οκτωβρίου

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ ΚΟΥΤAΡΕΛΙΑ 56 Τηλ. 24210 27445, Κιν. 6976634666 • ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΕΤΡΙΤΣΙ 2ήμερη. Κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα 12.30 προς Σάββατο. Επιστροφή Κυριακή βράδυ. • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4ήμερη ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 6 π.μ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΙΜΗ 170€ • ΑΛΒΑΝΙΑ (ΚΑΚΑΒΙΑ- ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΤΕΠΕΛΕΝΙ - ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ-ΑΥΛΩΝΑ-ΧΕΙΜΑΡΑ-ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ) 1 – 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 170 ΕΥΡΩ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ Αναχώρηση από Βόλο 6 π.μ.

Δηλώσεις - προγράμματα στο γραφείο μας

στο χάσιμο πολύτιμου χρόνου στην επίλυση του υδρευτικού προβλήματος για τους κατοίκους του Στεφανοβικείου και στην άσκοπη σπατάλη δημοσίου χρήματος που ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε η έγκριση μελέτης και εκτέλεσης έργου για μεταφορά νερού από τη γεώτρηση συνολικού μήκους 12 χιλ. το κόστος του οποίου σύμφωνα με τη μελέτη ανέρχεται στο ποσό των 645.000 ευρώ. Η ένσταση της δημοτικής μας παράταξης επικεντρώνεται στον

τρόπο και στη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης σε συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο με απευθείας ανάθεση καθώς και στο υπέρογκο ποσό των 645.000 ευρώ που απαιτείται μόνο για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς του νερού, σύμφωνα με την συγκεκριμένη μελέτη. Σαν δημοτική παράταξη θα παρακολουθούμε στενά το θέμα και την εξέλιξή του κατανοώντας απόλυτα το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική Κοινότητα Στεφανοβικείου εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών της δημοτικής αρχής.

Αγροτικής Ανάπτυξης έχει πλήρως αποδεχθεί την κρισιμότητα αλλά και την χρησιμότητα του έργου (στήριξη αγροτικής οικονομίας, διασφάλιση υδατικού ισοζυγίου, διατήρηση σε ικανοποιητική κατάσταση της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας) και για το λόγο αυτό το διατηρεί ως ενταγμένο. Συνεχίζουμε με το Δήμαρχο Αλμυρού να υποστηρίζουμε τη χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο της αναθεώρησης/επικαιροποίησης που εξελίσσεται στα έργα που χρηματοδοτούνται από Κοινοτικούς Πόρους. Τέλος οφείλω για την πληρότητα της ενημέρωσης, να επισημάνω ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ενέταξε στο «Αλ. Μπαλτατζής» του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, έργα με προϋπολογισμό που ήταν υπερδιπλάσιος του διατιθέμενου από την Ε.Ε.. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα.»

Συγχαρητήριο του δημάρχου Αλμυρού Τους επιτυχόντες της περιοχής Αλμυρού, στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, η οποία δικαίωσε τους κόπους και την μεγάλη τους προσπάθεια, συγχαίρει ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, που εύχεται καλή συνέχεια στις σπουδές τους με θέληση, επιμονή και δύναμη ώστε να γίνουν λαμπροί επιστήμονες και χρήσιμοι άνθρωποι.


07:Layout 1 31/8/2011 10:28 μμ Page 1

7 Παρέμβαση για τον Ολυμπιακό Ζητά ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε Ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στην Δ΄ Εθνική κατηγορία. Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καλείται να επανορθώσει, την ασυνέπεια της, αν όχι τη σκόπιμη προσπάθεια της να παραπλανήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ, κατά της απόφασης αποπομπής της από τις τάξεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αυτό, επειδή η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στηρίχθηκε στη δικαιολογία, ότι οι μέτοχοι της ΠΑΕ ήταν «παρένθετα πρόσωπα» και ότι πίσω από αυτά στην πραγματικότητα βρισκόταν ο κ. Αχιλλέας Μπέος, παρ’ ότι η μετοχική σύνθεση ήταν η ίδια από το 2008 και ουδεμία ένσταση ή και νύξη είχε υπάρξει σχετικά από την ίδια Επιτροπή στο παρελθόν. Αντιθέτως, μάλιστα, η άδεια συμμετοχής δινόταν στην ΠΑΕ απρόσκοπτα. Κατά συνέπεια, λογικό και απόλυτα δίκαιο είναι η Επιτροπή να επανεξετάσει τα νέα δεδομένα και να εκδώσει το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ώστε να πάρει τέλος μια πρωτοφανής αδικία σε βάρος της ομάδας μας. Καταλήγοντας ο κύριος Νάκος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, να παρέμβει στην από αυτόν διορισμένη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να εξασφαλίσει την άρση της μεθοδευμένα άδικη απόφασή της.

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

τοπικά

Σε φωτοτυπίες και dvd η ύλη! Με μεγάλες ελλείψεις σε βιβλία ξεκινούν τα μαθήματα… Με φωτοτυπίες, που θα πληρώσουν κατά πάσα πιθανότητα οι γονείς, λόγω της μη ύπαρξης κονδυλίων, μέχρι την Τετάρτη τάξη, αλλά και dvd, που θα διανεμηθούν σε όλους τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, θα ξεκινήσουν φέτος τα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας, μετά τα απανωτά προβλήματα που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά φέτος. Προβλήματα υπάρχουν ακόμη με την υποχρηματοδότηση των σχολείων και με τα κενά των εκπαιδευτικών. Σε συνάντηση που έγινε χθες το πρωί στο 30ο Δ.Σ. Βόλου, παρουσία της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης Θεσσαλίας Κωνσταντίνα Πράντζου και των διευθυντών των δημοτικών σχολείων του νομού, παρουσία του διευθυντή της πρωτοβάθμιας Γιάννη Παπαϊωάννου και των προϊσταμένων των γραφείων εκπαίδευσης ενημερώθηκαν οι διευθυντές για τα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο την εκπαίδευση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

από πλευράς υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχεδιασμό θα μοιραστούν φωτοτυπίες στους μαθητές των μικρών τάξεων (Πρώτη, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη) και για τους μαθητές των μεγαλυτέρων τάξεων υπάρχει σκέψη να μοιραστούν dvd. Οι εκπαιδευτικοί πάντως, εξέφρασαν επιφυλάξεις για το αν αυτό είναι δυνατό, για το λόγο ότι δεν υπάρχουν υπολογιστές σε όλα τα σχολεία.

Μέχρι το Νοέμβριο…

Λειτουργικά προβλήματα

Η περιφερειακή διευθύντρια παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα βιβλία, που αναμένεται σταδιακά να πάνε στα σχολεία μέχρι τον Νοέμβριο (!) και τόνισε ότι οι δάσκαλοι θα έχουν στη διάθεσή τους το υλικό των βιβλίων που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο σε φωτοτυπίες… Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, έχει ήδη φθάσει κι έχει μοιραστεί σε μεγάλες σχολικές μονάδες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας (12θέσια και πάνω) το33,6% των σχολικών βιβλίων τα οποία θα διδαχθούν οι μαθητές κι απομένει το υπόλοιπο κομμάτι, το οποίο σύμφωνα με την περιφερειακή διευθύντρια, θα είναι στα σχολεία το πολύ μέχρι το Νοέμβριο. Όπως είναι γνωστό, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου, με μεγάλες ελλείψεις σε σχολικά εγχειρίδια τα οποία αναζητείται ήδη λύση

Από μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών επισημάνθηκε το ζήτημα της έλλειψης πόρων εξαιτίας της καθυστέρησης της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων με πόρους από την κεντρική διοίκηση. Οι διευθυντές εκδήλωσαν τον έντονο προβληματισμό τους για τα προβλήματα που θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν και που αφορούν την μεγάλη έλλειψη σχολικών εγχειριδίων και τα κενά που θα υπάρξουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Για το ζήτημα της διάθεσης των πόρων στα σχολεία τα οποία αναμένεται ν ’αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα σχετικά με την προμήθεια, πετρελαίου, αναλώσιμων υλικών κ.α. η περιφερειακή διευθύντρια ανέφερε ότι αυτό δεν εντάσσεται στην αρμοδιότητα της περιφερειακής διεύθυνσης και πρόσθεσε ότι είχε επαφή όλο το προηγούμενο διά-

στημα με εκπροσώπους με τους αρμοδίους των δήμων, οι οποίοι είπαν ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα δοθούν χρήματα για δύο μήνες, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες. Έλλειψη εκπαιδευτικών Σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικών, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο παιδείας οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ όπου σύμφωνα με μια πρώτη ανάγνωση από τον κ. Παπαϊωάννου, λείπουν ακόμη δέκα δάσκαλοι, δέκα νηπιαγωγοί, 14 μουσικοί και κάποιοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων όπως και ορισμένοι φυσικής αγωγής, οι οποίοι αναμένεται να καλυφθούν από την δευτεροβάθμια, αφού πρώτα διαπιστωθούν οι υπεραριθμίες. Ο διευθυντής είπε ακόμη ότι περιμένουν από το υπουργείο Παιδείας νέα φάση αποσπάσεων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά το επόμενο διάστημα. Μετά τη συνάντηση με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων, η κα Πράντζου είχε νέα επαφή με τους διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων στο χώρο του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο συγκρότημα Μουρτζούκου όπου αναφέρθηκαν κι εκεί τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της β’θμιας εκπαίδευσης, παρουσία και του διευθυντή Β’θμιας Γιώργου Δοδοντσάκη.

Κλέβουν γεωργικά μηχανήματα… Συμβουλές προς τους αγρότες για την αποφυγή κλοπών γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων

VOLOS TOURS ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή την ύπαρξη περιστατικών κλοπής γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων σε βάρος αγροτών στην περιοχή της Μαγνησίας όπως και της υπόλοιπης Θεσσαλίας, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Η Αστυνομία συμβουλεύει τους αγρότες για την αποφυγή κλοπών: • Μην αφήνουν τα γεωργικά εργαλεία - μηχανήματά τους, εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία, από όπου είναι εύκολη η κλοπή τους.

• Να φωτογραφίζουν τα μηχανήματά τους, για να υπάρχουν φωτογραφίες να παραδώσουν στην τοπική Αστυνομική Αρχή σε περίπτωση κλοπής τους. • Να καταγράφουν τους αριθμούς πλαισίου, κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, εμπρόσθιου άξονα, αλλά και όπου αλλού υπάρχει προκειμένου να τα γνωρίζουν για να τα παραδώσουν στην τοπική Αστυνομική Αρχή σε περίπτωση κλοπής. • Να τοποθετούν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματά τους συναγερμούς ή άλλες τεχνικές λύσεις (όπως GPS), που θα αποτρέπουν ή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Με κινητοποιήσεις των καθαριστριών στα σχολεία της Μαγνησίας, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών, που έγινε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που τα τελευταία οκτώ χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και από τη νέα χρονιά κινδυνεύουν να μείνουν άνεργες. Συγκεκριμένα, 130 συμβασιούχες καθαρίστριες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργες από το επόμενο σχολικό έτος. Οι θέσεις τους για φέτος διασφαλίστηκαν με εγκύκλιο της τελευταίας στιγμής, στις 22 Αυγούστου, οπότε και το Υπουργείο αποφάσισε να παρατείνει τις συμβάσεις με τις ίδιες καθαρίστριες για ένα ακόμη σχολικό έτος. Του χρόνου όμως προβλέπεται να γίνουν νέες προκηρύξεις για τις θέσεις. «Πρόκειται για συναδέλφους που υπηρετούν από τέσσερα έως οκτώ χρόνια στα σχολεία και που θα πρέπει να μονιμοποιηθούν», σημείωσε η πρόεδρος του Σωματείου, Μαρία Γκριτζάνη, τονίζοντας ότι ο κλάδος θα προχωρήσει στη διοργάνωση συλλαλητηρίου, για τις 8 ή 9 Σεπτεμβρίου, πριν τη συγκέντρωση και πορεία που προετοιμάζει για τη ΔΕΘ.

Η Ροδούλα για την ηλεκτροκίνηση Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας, κα Ροδούλα Ζήση, επανέρχεται στο πολύπαθο έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας με νέα αναφορά προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καταθέτοντας επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας με θέμα την πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου Υπουργού για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Κατέπλευσε κρουαζιερόπλοιο Κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, από τον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο Royal Iris, με σημαία Παναμά. Το πλοίο, που απέπλευσε το απόγευμα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είχε πλήρωμα 295 άτομα και μετέφερε 747 επιβάτες, κυρίως από το Ισραήλ.

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών μέσω ΠΥΣΔΕ

17-18/9 ΑΙΓΙΝΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – ΠΡΩΙΝΟ – ΚΑΡΑΒΙ 90€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 20/9 ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ 20€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ 10-12/9 ΚΑΙ 24-26/9 ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΩΡΟ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 30/9 – 3/10 4 ΗΜΕΡΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ- ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 195€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ 8-9/10 ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ – ΝΑΥΠΛΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – ΠΡΩΙΝΟ 85€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : Π. ΜΕΛΑ 53

ΤΗΛ. 24210 22033 – 24210 22465 ΤΗΛ. – FAX. 24210 30867

θα δυσκολεύουν τους επίδοξους δράστες κλοπών. • Να κλειδώνουν τα γεωργικά μηχανήματά τους και μην αφήνουν τα κλειδιά πάνω στο μηχάνημα ακόμα και σε προσωρινή απομάκρυνσή τους. • Να αναφέρουν στην τοπική αστυνομική αρχή, οτιδήποτε τους προξενεί την εντύπωση ότι μπορεί να σχετίζεται με κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων. • Να έχουν πρόχειρα τα τηλέφωνα της τοπικής Αστυνομικής Αρχής, με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης.

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι καθαρίστριες

από 1η Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι λειτουργικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, όπως καθορίστηκαν με την Πράξη του ΠΥΣΔΕ 28/30-82011. Καλούνται οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στο σχολείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί στις 1/9/2011 για να αναλάβουν υπηρεσία. Οι λειτουργικές τοποθετήσεις θα βρίσκονται αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Μαγνησίας (www.dide.mag. sch.gr). Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, εφόσον επιθυμούν να αποσπαστούν ή να διατεθούν σε άλλη σχολική μονάδα μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι και 2/9/2011 στη γραμματεία του ΠΥΣΔΕ. Πληρ. τηλ. 24210-47396, 47493.


08NEW:Layout 1 31/8/2011 5:10 μμ Page 1

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

«Η ΝΙΚΗ»

Αναλαμβάνουμε καθαρισμούς: Πολυκατοικιών, γραφείων, τζαμιών, μοκετών, δημ. υπηρεσιών, εργοστασίων, χώρων διασκέδασης, φροντιστηριών

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

CMYK

εκπτώσεις

30%

Υπεύθυνη : Νίκη Παξινού- Ηλίας Τζανετόπουλος Εφέσσου 4, Ν. Ιωνία – Βόλος Τηλ. 24210 83497- Κιν. 6937162859 – 6937162856

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 88 - ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΒΟΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

2421020436 - 2421022391

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει παιδική χαρά

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ - ΣΕΣΚΛΟ ΤΗΛ. 24210 95208 ΚΙΝ. 6937 162861

ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 34 - Ν. ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ ΤΗΛ. 24210 84526

Τεχνίτες με μεγάλη πείρα αναλαμβάνουν - Ξυλοεπισκευές - Επιπλοεπισκευές - Επισκευές κουφωμάτων νέας τεχνολογίας -

Κλειδαριές – ρολά

Σωστές Δουλειές Ηλίας Μπέης του Αποστόλη Τηλ.: 24210 28117 Κιν.: 6932 233941 και φθάσαμε

Φετινά όλα 50% Περσινά όλα 70%

Αυτές είναι εκπτώσεις!

EΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΡΟΛΩΝ Ιμάντες ρολών, κλειδαριές, τοποθετήσεις μοτέρ σε ρολά Κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου, PVC και κουνουπιέρες όλων των ειδών

Κος Θοδωρής

2421 301622 6947706155

ΚΟΡΩΝΙΟΥ 4 & ΥΔΡΑΣ (ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ) ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ. 2421080444 - FAX 2421068512 KIN 6944 304401 CMYK


09NEW:Layout 1 31/8/2011 11:04 μμ Page 1

CMYK

9 Δεν καλύφθηκαν τα κενά στα δημοτικά σχολεία Πόσους εκπαιδευτικούς χρειάζεται ακόμη η Πρωτοβάθμια Το γεγονός, ότι δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά που υπήρχαν σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και τις βασικές ειδικότητες, μετά τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ που ανακοινώθηκαν προχθές το βράδυ από το υπουργείο Παιδείας. Αναμένεται αναφορικά με τις ειδικότητες, η συνεργασία της Δευτεροβάθμιας για να διαπιστωθούν τυχόν πλεονάσματα, αλλά και συνεννόηση με την Περιφέρεια, για το εάν θα πραγματοποιηθεί δεύτερη φάση αποσπάσεων από το υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Γιάννη Παπαϊωάννου απαιτούνται ακόμα 10 δάσκαλοι, 10 νηπιαγωγοί, 14 μουσικοί, και λίγοι γυμναστές.

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

τοπικά Η 24ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Έχασε τη ζωή της από χάπια αδυνατίσματος ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΑΣΕ 50 ΚΙΛΑ Από τα χάπια αδυνατίσματος, τα οποία έπαιρνε, πέθανε, σύμφωνα με γνωμάτευση του ιατροδικαστή κ. Κουτσούκη, η φοιτήτρια των ΤΕΙ Καβάλας, Σοφία Μπαντελά, κάτοικος εν ζωή Νέας Ιωνίας Βόλου Η αρχική γνωμάτευση του ιατροδικαστή, Σπύρου Κουτσούκη, ήταν πως ο θάνατός της επήλθε από έμφραγμα. Σήμερα, ο ιατροδικαστής, ανέφερε ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα που διεξήγαγε υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως η κοπέλα έκανε χρήση χαπιών αδυνατίσματος, τα οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς τροφής οδήγησαν σταδιακά σε αποδυνάμωση του οργανισμού της και κατ’ επέκταση στο θάνατο Ο κ. Κουτσούκης υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν μία κοπέλα 98 κιλών, μέσα σε τέσσερις μήνες, κάνοντας μόνο διατροφή να έχασε πενήντα κιλά. Όπως είπε, «είναι φανερό πως υπήρχε η δράση κάποιας χημικής ουσίας». Όταν βρέθηκε η κοπέλα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ζύγιζε μόλις πενήντα

κιλά, ενώ από τις μαρτυρίες των γονέων, αλλά και από μία ιατρική αναφορά που βρέθηκε στο σπίτι της, προκύπτει πως η κοπέλα πριν από τέσσερις μήνες ζύγιζε τα διπλάσια ακριβώς κιλά. Το γεγονός αυτό, κατά τον κ. Κουτσούκη, μαρτυράει πως έγινε χρήση κά-

ποιου φαρμακευτικού σκευάσματος «Επιπλέον, σε όλο το σπίτι υπήρχαν εστίες αφόδευσης, γεγονός που φανερώνει πως από ένα σημείο και μετά η κοπέλα είχε ακράτεια κοπράνων κι αυτή είναι μία από τις επιπλοκές που φέρνει στον οργανισμό η χημική ουσία που βρίσκεται σε χάπια αδυνατίσματος», επισημαίνει ο ιατροδικαστής. Πρόκειται για τη χημική ουσία τετραχιντρολιπστατίν και όπως τονίζει ο ιατροδικαστής η χρήση της από εφήβους και διαβητικούς αλλά και από πολλές άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ο ΕΟΦ δεν έχει δώσει έγκριση για την κυκλοφορία των σκευασμάτων που περιέχουν την ουσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως την έχει απαγορεύσει κιόλας, δεδομένου ότι από νομικής πλευράς υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δυο» υπογράμμισε. Η συστηματική χρήση της συγκεκριμένης ουσίας ανεβάζει το κάλιο του οργανισμού, το οποίο σε πολύ αυξημένα επίπεδα επιφέ-

ρει το έμφραγμα, γι’ αυτό και «τα συγκεκριμένα χάπια δίνονται μετά από συνταγογράφηση, κυρίως από καρδιολόγο και επιβάλλεται η χρήση τους να συνοδεύεται από σωστή διατροφή» τονίζει. Στο διαδίκτυο υπάρχουν περισσότερο από πενήντα φαρμακευτικά σκευάσματα, που περιέχουν τέτοιες επικίνδυνες ουσίες. Τα σκευάσματα αυτά μπορούν να παραγγελθούν εύκολα και γρήγορα, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Ο ιατροδικαστής σημειώνει πως τέτοια σκευάσματα πωλούνται νόμιμα και στα φαρμακεία και για ο λόγο αυτό, όσοι κάνουν χρήση πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ζητούν τη συμβουλή του γιατρού. Ο ίδιος σημειώνει ακόμη ότι τα σύγχρονα πρότυπα της κοινωνίας οδηγούν πολλούς έφηβους και κυρίως νεαρές κοπέλες στη χρήση χαπιών αδυνατίσματος, προκειμένου να έχουν ένα καλύτερο σώμα και έτσι να είναι αποδεκτές από τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Παρατηρήσεις και προτάσεις για το Ρυθμιστικό Το θέμα εισάγεται για τελική γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την της περιοχής Ρυθμιστικού Σχεδίου Μείζον θέμα και της ακτινοβολίας του αστικού κέντροποποίηση των ΖΟΕ, που περιλαμτρου στον περιφερειακό, τον εθνικό βάνονται στον Καλλικράτειο Δήμου με τις Ζώνες Βόλου. Τις κατευθύνσεις αυτές θα και το διεθνή χώρο, η παρούσα δημοΟικιστικού εξειδικεύσει το επικείμενο Γ.Π.Σ. τική αρχή θεωρεί ότι η ανάπτυξη του «περίφημου» διπόλου Βόλου – ΛάριΒόλου. Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.). σας δεν επιτυγχάνεται απλά με την Το σχέδιο Π.Δ. υποτιμάει βασικούς

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

40%

-

Οι παρατηρήσεις και προτάσεις της δημοτικής αρχής επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Βόλου», συζητήθηκαν χθες, στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, ενόψει της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, με τη συμμετοχή των βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, των Δημάρχων Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου και βασικών φορέων της περιοχής. Απευθυνόμενος στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της επικείμενης συνεδρίασης, τονίζοντας ότι, έπειτα από πολυετή επεξεργασία της σχετι-

κής μελέτης, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται πλέον να παράσχει την τελική του γνωμοδότηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου. Το συνολικό πλαίσιο των παρατηρήσεων επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Νίκος Μόσχος, αφού προηγουμένως έκανε συνοπτική ενημέρωση για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί μέχρι στιγμής και για τις απόψεις που έχουν καταγραφεί. Όσον αφορά την ενίσχυση του ρόλου

χωροθέτηση λειτουργιών και χρήσεων στον άξονα της Π.Ε.Ο. που συνδέει τις δύο πόλεις, αλλά είναι ένα ζήτημα σύνθετο που απαιτεί την υποστήριξη πολλών και διαφορετικών μορφών δράσεων και πολιτικών, μέσα από συνεργασίες των τοπικών κοινωνιών και παραγόντων. Η υποστήριξη του διπόλου από το συγκεκριμένο σχέδιο Π.Δ. είναι αρκετά γενική και αόριστη. Ένα μείζον θέμα που έχει προκύψει είναι το θέμα των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.). Αποτελεί επιτακτική ανάγκη το Ρ.Σ.Β. να προβλέψει

πόλους ανάπτυξης (αεροδρόμιο, Πανθεσσαλικό, Θεματικό Πάρκο κλπ) ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως π.χ. στους οικιστικούς υποδοχείς, αγνοεί την πραγματική κατάσταση της περιοχής (πραγματικός πληθυσμός, γεωμορφολογικά στοιχεία κλπ) Εξάλλου, όπως τονίστηκε, το σχέδιο αυτό του Π.Δ. έχει βασιστεί σε μια μελέτη, η οποία δέχθηκε πολλές επικρίσεις για τη μεθοδολογία της, την επεξεργασία των δεδομένων, τις κατευθύνσεις και τις προτάσεις της, τόσο από τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής όσο και από το ΤΕΕ.

Nέα σελίδα για την τουριστική πολιτική Στη Περιφέρεια Θεσσαλίας με το σχέδιο Μάρκετινγκ Τη μελέτη «Εκπόνηση σχεδίου μάρκετινγκ για την τουριστική προβολή Περιφέρειας Θεσσαλίας» προκειμένου να ενταχθεί και να υλοποιηθεί το αντίστοιχο έργο τουριστικής προβολής μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, παρουσίασε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η τουριστική προβολή της Περιφέρειας είναι πρώτη προτεραιότητα. Μετά από μια περίοδο διαβούλευσης με όλους

τους αρμόδιους φορείς είμαστε σήμερα σε θέση να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πορεία που θα ακολουθήσουμε για τα επόμενα 2 χρόνια. Η μελέτη αυτή κινείται στην κατεύθυνση της ύπαρξης μίας σύγχρονης και ενιαίας στρατηγικής για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τόνισε. Η μελέτη «Εκπόνηση σχεδίου μάρκετινγκ για την τουριστική προβολή Περιφέρειας Θεσσαλίας» αποτελεί συγχρηματοδοτούμενο έργο της Τεχνικής Υποστήριξης της Εφαρμογής

CMYK

του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το οποίο ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας τον Φεβρουάριο 2011. Το σχέδιο μάρκετινγκ τουριστικής προβολής έχει σκοπό τη δημιουργία μιας ξεκάθαρης και στοχευμένης στρατηγικής προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κεντρικός στόχος του σχεδίου είναι «η επανατοποθέτηση της Θεσσαλίας στην παγκόσμια και εγχώρια τουριστική αγορά ως πολυ-

διάστατου ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού». Το σχέδιο δράσης διαρθρώνεται σε 5 άξονες κάθε ένας από τους όποιους εξειδικεύεται σε συγκεκριμένες ενέργειες. To σχέδιο περιλαμβάνει 5 άξονες δράσης που είναι δημιουργία ιστοσελίδας - διαχείριση και ανάπτυξη περιεχομένου, διαφήμιση στο διαδίκτυο και σε έντυπα του εξωτερικού, εκθέσεις και προωθητικές ενέργειες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, δημόσιες σχέσεις και δημιουργία - παραγωγή υλικού.


10PARAS:Layout 1 31/8/2011 10:17 μμ Page 1

10 Καλό το κλίμα στη συνάντηση της τρόικας με Σαμαρά Μια ώρα και ένα τέταρτο διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εκπρόσωποι της τρόικας αποχώρησαν από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Από την πλευρά της ΝΔ, εκτός του προέδρου του κόμματος, στη συνάντηση παρίστανται οι αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του κ. Σαμαρά και στενοί του συνεργάτες. Εκτιμάται ότι οι δύο πλευρές εξέτασαν τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επάνω σε μια σειρά από θέμα και μεταρρυθμίσεις, όπως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι αλλαγές στο κράτος και οι αποκρατικοποιήσεις. Κύκλοι της ΝΔ έλεγαν ότι «η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα» -«καλύτερο από κάθε άλλη φορά» όπως λεέγαν χαρακτηριστικά- και ότι «ήταν η πλέον διεκπεραιωτική συζήτηση, καθώς οι θέσεις του κόμματος θεωρούνται δεδομένες, αφού έχουν κατατε-

θεί και επισήμως». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ επανέφερε στο προσκήνιο τα κοστολογημένα μέτρα του «Ζάππειο ΙΙ», ενώ αναμένεται να επαναλάβει πως το μίγμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής δεν οδηγεί τη χώρα σε έξοδο από την ύφεση. Μάλιστα, επρόκειτο να επισημάνει πως από τις 25 Μαΐου, οπότε τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν επισκέφθηκαν τελευταία φορά τα γραφεία του κόμματος στην Λ.Συγγρού, σχεδόν όλα τα μακροοικονομικά και τα δημοσιονομικά μεγέθη έχουν επιδεινωθεί. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως δεν θα πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα, τα οποία έτσι και αλλιώς δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία.

Στη Βουλή σήμερα η ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων Σήμερα αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τα αυθαίρετα και έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή, προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε ότι για πρώτη φορά θα γίνει επανεξέταση των δασικών χαρτών, καθώς σε περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως «δασικές», παρατηρείται μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα και δημιουργία οικισμών.

Ανακοίνωση αποσπάσεων για τους δασκάλους από το υπουργείο Παιδείας Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση

του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 6.648 και ικανοποιήθηκαν 4.182 (ποσοστό 62,91%).

ΜΟΥΤΣΙΟΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κωνσταντίνος Μούτσιος 3-4/9 ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ 11/09 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ 16/9 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 28/9 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ακόμα… - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - ΟΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ανθ. Γαζή 110, Βόλος, Τηλ. 24210 30076 fax. 24210 32996 κιν. 6972260646 Email: moutsios.travel@gmail.com www.moutsiostravel.gr

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ελλάδα

Έβαλε ο πρωθυπουργός από το Υπουργικό Συμβούλιο

Τέλος στα σενάρια για συγκυβέρνηση Οι συγκλίσεις είναι μεν απαραίτητες, αλλά πρέπει να τελειώνουν τα σενάρια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε ότι η σεναριολογία που επανέρχεται δημιουργεί ένα κλίμα που, χωρίς λόγο, «δημιουργεί πρόβλημα και στη δουλειά μας». «Θα είναι και εγκληματικό να μπούμε εμείς σε μια τέτοια ανυπόστατη σεναριολογία, είτε περί εκλογών, είτε περί συγκυβερνήσεων». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ θετική εξέλιξη» την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση από τη ΝΔ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, ευχόμενος να

τηρηθεί ανάλογη στάση και σε άλλα νομοσχέδια. Επισήμανε ότι «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδό τους», καθώς εμείς έχουμε δείξει κάθε διάθεση -και τη δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία- να δημιουργούμε εθνικές συνεννοήσεις». Στην εισήγησή του υπογράμμισε την αναγκαιότητα εφαρμογής των νόμων, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει αδύναμους θεσμούς, γεγονός το οποίο, όπως είπε, «διαχρονικά είναι διαλυτικό για την ευνομία, αλλά και για το αίσθημα δικαίου, καθώς δημιουργεί την αίσθηση στους πολίτες ότι οι νόμοι που ψηφίζονται δεν εφαρμόζονται αυτομάτως, ή δεν εφαρμόζονται γενικά, ή εφαρμόζονται μεροληπτικώς υπέρ του ενός και όχι του

άλλου και ούτω καθ’ εξής». Ο πρωθυπουργός απέδωσε το φαινόμενο σε «μια πελατειακή αντίληψη που είναι διάχυτη», αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει πολυπλοκότητα των νόμων που δυσχεραίνει την εφαρμογή τους. «Και βεβαίως είναι και οι αντιστάσεις. Κάθε μορφής αντίσταση και εντός και εκτός Διοίκησης σε αλλαγές που είναι πολλές από αυτές ιδιαίτερα σημαντικές. Πέραν από τις αντιστάσεις, ορισμένες φορές, μάλιστα, υπάρχουν και πολιτικές δυνάμεις που προτρέπουν -άλλοι με πιο κρυφό τρόπο, άλλοι όμως και ανοιχτά- στη μη τήρηση των νόμων, κάτι απολύτως απαράδεκτο σε μια δημοκρατική κοινωνία, που βασίζεται σε κανόνες δικαίου

και όπου η ευνομία εν τέλει είναι αυτό που διασφαλίζει τον αδύναμο, τον πολίτη, τα δικαιώματά του». Ο κ. Παπανδρέου, επίσης, ενόψει της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου ζήτησε γραπτή ενημέρωση από τους υπουργούς για «τις 2-3 πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες ανά υπουργείο, για το διάστημα μέχρι το τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αυτές». Επίσης, ζήτησε από τους υπουργούς σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο να προχωρήσουν το ζήτημα της συγχώνευσης φορέων.

Στις 15 Σεπτεμβρίου η θετική λίστα φαρμάκων Στις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η θετική λίστα φαρμάκων -τα σκευάσματα δηλαδή που θα καλύπτουν τα Ταμεία. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, μεταξύ των υπουρ-

γών Υγείας κ. Ανδρ.Λοβέρδου και Εργασίας κ. Γ.Κουτρουμάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε το πρωί, σχετικά, τους επικεφαλής της τρόικας, κατά την 45 λεπτών συνάντηση που είχε μαζί τους. Ο υπουργός φέρεται να τους δια-

βεβαίωσε ότι η θετική λίστα θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας με σημαντικά οφέλη από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι η συνάντηση ήταν ικανοποιητική. Διαπιστώ-

θηκε ότι το εν λόγω υπουργείο βρίσκεται εντός χρονοδιαγραμμάτων και στόχων. Το οικονομικό αποτέλεσμα των Νοσοκομείων -σημειώνουν- δείχνει ότι ο στόχος της εξοικονόμησης 300 εκατ. ευρώ για το 2011 έχει επιτευχθεί.

«Δεν πληρώνω» απαντούν οι εστιάτορες στην κυβερνητική απόφαση για ΦΠΑ 23% Με στάση πληρωμών προς το Δημόσιο απαντούν οι εστιάτορες στην κυβερνητική απόφαση για μετάταξη επιχειρήσεων εστίασης στον ΦΠΑ 23% που τίθεται σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη. «Δεν αντέχουμε άλλο. Ο κόσμος έχει ήδη χαθεί από τα μαγαζιά. Έτσι κι αλλιώς έχουμε αδυναμία να πληρώσουμε τους φόρους» είπε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γ.Τσάκος. Από την πλευρά της η κυβέρνηση στηλιτεύει τη φοροδιαφυγή, αλλά υπόσχεται μείωση

συντελεστών. Μιλώντας στον Real FM o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι είναι πρόθυμος να μειώσει τους συντελεστές ΦΠΑ στην εστίαση, στο πλαίσιο του εθνικού φορολογικού συστήματος, αρκεί να μην υπάρχει φοροδιαφυγή και να εφαρμοστούν απλές λύσεις για την καταβολή του ΦΠΑ. «Οι ταμειακές μηχανές μπορούν να συνδεθούν απευθείας με το ΚΕΠΥΟ και οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις ακόμη και για το 1 ευρώ. Τότε μπορούν να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Ο γγ Πληροφοριακών Συστημά-

των του υπουργείου Οικονομικών Δ.Σπινέλλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι «η φοροδιαφυγή δεν είναι μαγκιά». «Η λύση του “Δεν πληρώνω” μπορεί να καταστρέψει τη χώρα» σημείωσε και τόνισε ότι «τέτοιες δηλώσεις θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά όταν συνιστούν ποινικά κολάσιμες πράξεις». Ο πρόεδρος των εστιατόρων είχε δηλώσει νωρίτερα στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι οι εισπράξεις στα μαγαζιά έχουν πέσει κατά 50%70%, καθώς ο κόσμος δεν βγαίνει πλέον για φαγητό. «Από ποιόν να πάρουμε λεφτά;» αναρωτήθηκε.

Οι εστιάτορες όχι μόνο ζητούν την αναστολή του μέτρου της μετάταξης του ΦΠΑ του κλάδου στο 23% αλλά επί πλέον εκτιμούν ότι ο κλάδος, ενόψει του νέου εθνικού φορολογικού πλαισίου πρέπει να μεταταχθεί στο χαμηλό συντελεστή 6,5%. Οι εκπρόσωποι του κλάδου Εστίασης αποφάσισαν ακόμα να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κλείσιμο των καταστημάτων σε ημερομηνία που θα καθορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Ανοίγει τις πόρτες της για Έλληνες μετανάστες η Αυστραλία Υπό πολλές και αυστηρές προϋποθέσεις ανοίγει τις πόρτες της σε Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν λόγω της οικονομικής κρίσης η Αυστραλία. Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αυστραλία, το υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να

αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα το υπουργείο Μετανάστευσης θα διοργανώσει διήμερη εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στις 8 και 9 Οκτωβρίου. Εκεί θα παραστούν εκπρόσωποι αλλά και αξιωματούχοι τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των πολιτειακών κυβερνήσεων που θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις προοπτικές που έχουν, την σχετική νομοθε-

Λύση για τους υποψηφίους που δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό τους από το υπουργείο Παιδείας Λύση για τους υποψηφίους για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν οριστικοποίησαν τα μηχανογραφικά τους δελτία έδωσε το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, από την 1η έως τις 7 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν έγγραφο αίτημα, στο οποίο θα αναφέρουν ότι επιθυμούν την οριστικοποίηση του τελευταίου χρονολογικά μηχανογραφικού

τους. Το έγγραφο αίτημα θα απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων. Επισημαίνεται ότι πέραν αυτής της διαδικασίας καμία άλλη δυνατότητα δεν θα υπάρξει, καθώς έχουν ήδη καθορισθεί και οι ημερομηνίες εγγραφής των εισαγομένων από 12 Σεπτεμβρίου 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου 2011.

σία, επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και να απαντήσουν σε κάθε απορία τους. Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να παραστούν και όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες ή εκπρόσωποι τους στην Αθήνα, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να προσλαμβάνουν επί τόπου Έλληνες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Αυστραλία. Μεταξύ άλλων, η Αυστραλία φέ-

Κατέλαβαν το δημαρχείο στα Τρίκαλα οι συμβασιούχοι Σε κατάληψη του δημαρχείου του Δήμου Τρικκαίων προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης πρώην συμβασιούχοι, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Οι πρώην συμβασιούχοι δεν επέτρεψαν στον αντιδήμαρχο, Γιώργο Στουρνάρα, ο οποίος αναπληρώνει τον απουσιάζοντα δήμαρχο Τρικκαίων, Χρήστο Λάππα, να εισέλθει στο κτήριο.

ρεται να ενδιαφέρεται για μηχανικούς, ειδικευμένους εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγους και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Με πρωτοβουλία του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης θα δημιουργεί και ειδικό αρχείο όπου θα καταγράφονται οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν στην Αυστραλία και αν υπάρχει ζήτηση για το επάγγελμά τους θα ενημερώνονται αμέσως.

Ηλεκτρονικές από φέτος οι αιτήσεις για μία θέση στη φοιτητική εστία Ηλεκτρονικά θα γίνονται από φέτος οι αιτήσεις των φοιτητών για να εξασφαλίσουν μία θέση στην εστία. Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) στην ευθύνη του οποίου ανήκουν οι περισσότερες φοιτητικές εστίες προκειμένου να διασφαλιστεί ο αδιάβλητος τρόπος διάθεσης των κλινών αποφάσισε η υποβολή αιτήσεων να γίνεται διαδικτυακά από τις 10 Σεπτεμβρίου και για 25 μέρες, όπως αναφέρει «Το Έθνος». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας www.ein.gr.


11 ΕΛΛΑΔΑ NEW:Layout 1 31/8/2011 10:17 μμ Page 1

11 Στήριξη των επιχειρήσεων με εγγυήσεις 200 εκατ. ευρώ Χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης εξασφάλισε στις επιχειρήσεις το υπουργείο Οικονομικών. Απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη προβλέπει την ενεργοποίηση μηχανισμού στήριξης των επιχειρήσεων μέσω της παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε δανειακές συμβάσεις σε ευρώ που θα καταρτισθούν μέχρι την 31.12.2011 μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Το πακέτο στήριξης καλύπτει ιδιωτικές επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών και μεγεθών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας, οι οποίες έχουν συσταθεί μέχρι τις 17 Αυγούστου υπό τον όρο ότι δεν είναι προβληματικές. Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα παρέχεται κεφάλαιο κίνησης με οποιαδήποτε μορφή πίστωσης (δάνειο, αλληλόχρεος λογαριασμός, κ.λπ.) και στις μεγάλες επιχειρήσεις πίστωση για επενδυτικούς σκοπούς. Το μέγιστο ύψος του εγγυημένου δανείου αποτελεί συνάρτηση των οικονομικών μεγεθών της δανειολήπτριας επιχείρησης και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ετήσιο μισθολογικό της κόστος για το 2010. Η εγγύηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70% του δανείου, ενώ παρέχεται η ευχέρεια στις επιχειρήσεις να ζητήσουν την παράταση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου από 4 σε 10 έτη.

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Λεωνίδα Κύρκο Τον στερνό αποχαιρετισμό στον Λεωνίδα Κύρκο έδωσαν χθες στο Α’ Νεκροταφείο χιλιάδες κόσμου η οικογένειά του, παλιοί και νεώτεροι σύντροφοί του, άνθρωποι από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, του πνεύματος και της τέχνης, άνθρωποι που ήρθαν να τον αποχαιρετίσουν από όλη τη χώρα. Στην πολιτική κηδεία, που ο ίδιος είχε ορίσει, είχε εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει ένας μόνον επικήδειος -αυτός του Φώτη Κουβέλη. Αποχαιρετώντας τον, ο ηγέτης της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε στη «φωτεινή, πολυεπίπεδη προσωπικότητα, που διακρινόταν από τη μαχητικότητα, την πολιτική οξυδέρκεια, την προσήνεια και τη δεινή ρητορική ικανότητα». Ανατρέχοντας στη συμμετοχή του Κύρκου στους αγώνες της αριστεράς, στις φυλακίσεις και τις διώξεις του, ο Φ.Κουβέλης ιδιαιτέρως υπογράμμισε την έμφαση που απέδιδε «στην επανάσταση στη σκέψη και τις πρακτικές του αριστερού κινήματος. Πίστευε στην Αριστερά των ανοιχτών οριζόντων, έβλεπε την πολιτική οραματικά και δημιουργικά, ήθελε η πολιτική της αριστεράς να ‘ναι σύγχρονη, τολμηρή και συμφιλιωτική, εκρηκτική, ΝΑ ΄ναι αποστολή στην υπηρεσία του έθνους και των κοινωνικά αδύναμων». Παραπέμποντας στην ιστορική πολιτική διαδρομή του Λ.Κύρκου, ο Φ.Κουβέλης στάθηκε ιδιαιτέρως σε δύο γραπτές παρεμβάσεις του: Πρώτον, «τα πέντε σημεία της ΔΔΑ για την ομαλότητα», που εκδόθηκαν λίγους μήνες πριν από τη δικτατορία του ‘67, κείμενο στο οποίο ο συγγραφέας έκρουε την καμπάνα προειδοποίησης για την επερχόμενη χούντα και καλούσε σε έναν «πανεθνικό συναγερμό, για να απο-

κρουστεί ο κίνδυνος της εκτροπής βάσει μιας προγραμματικής συμφωνίας διεξόδου που απευθυνόταν σε όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού-δημοκρατικού τόξου». Και δεύτερον, τους «στόχους του έθνους», όπου ο Λ. Κύρκος απέδιδε στη μεταπολίτευση την «ευκαιρία μιας νέας πορείας», καλώντας, αφενός τις τρεις μεγάλες παρατάξεις «να θεμελιώσουν τη νέα ελληνική δημοκρατία στη βάση του δημοκρατικού ανταγωνισμού και της αμοιβαίας πολιτικής αναγνώρισης» και αφετέρου την Αριστερά να χαράξει μια νέα στρατηγική - του «δημοκρατικού δρόμου προς τον σοσιαλισμό». Ο ομιλητής υπογράμμισε ιδιαίτερα «το πάθος του Λεωνίδα για τη διαμόρφωση νέων συσχετισμών, εντός του δημοκρατικού πλαισίου, μέσα από τη διαπαιδαγώγηση του λαϊκού κινήματος σε μια λογική μη βίας και συνεχούς προώθησης των κοινωνικών και πολιτικών κατακτήσεων, μέσω του διαλόγου, του αμοιβαίου επηρεασμού, της ανάπτυξης των κοινωνικών αγώνων και της ενίσχυσης των κοινωνικών κινημάτων». «Οι αντιλήψεις που έσπειρε ο Λεωνίδας», είπε ο Φ.Κουβέλης, «για την ανανέωση της σχέσης της αριστεράς με τη δημοκρατία, την ενωμένη Ευρώπη, τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη, την καταδίκη της ρητορικής πλειοδοσίας, την εγκατάλειψη των φανατισμών, την απόλυτη απόρριψη της βίας, τον πολιτικό πολιτισμό, εξακολουθούν να μην είναι δεδομένα στον τόπο μας. Ο ίδιος όμως είχε την απάντηση -’είναι οι εποχές άνυδρες και το χώμα ξερό’ έλεγε και συμπλήρωνε: ‘έχουμε όμως τους σπόρους και θα συνεχίσουμε’».

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε εργατικά δυστυχήματα στη ΔΕΗ Ένας εργαζόμενος νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός δύο δυστυχημάτων που συνέβησαν την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και την Πάτρα αντίστοιχα. Ο οδηγός φορτηγού Ι.Π. σκοτώθηκε στις 11 το πρωί στον Κλάδο Ορυχείου Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, όταν χώματα που αποκολλήθηκαν από πρανές καταπλάκωσαν το όχημά του. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του Ορυχείου στο Μπο-

δοσάκειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο η αστυνομία όσο και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος. Λίγο νωρίτερα, στις 9 το πρωί, τεχνίτης υποσταθμών Γ.Κ. υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια εργασιών στον Υποσταθμό Πάτρα ΙΙΙ. Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, πρόκειται όμως να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας εξειδικευμένο στα εγκαύματα.

Μειώθηκαν τα τροχαία, αυξήθηκαν οι νεκροί Μείωση 1,4% σημειώθηκε τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, στα τροχαία που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων. Σύμφωνα με την Ελληνική

Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στα τροχαία αυτά υπήρξαν 102 νεκροί (ποσοστό αύξησης 5,2%), 155 βαριά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 6,1%) και 1.526 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό αύξησης 2,5%).

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠαπανδρέουΜεντβέντεφ με θέμα τις επενδύσεις Θέματα διμερούς συνεργασίας και ειδικότερα θέματα οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι

Μεντβέντεφ. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Μεντβέντεφ, όπως δήλωναν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, συμφώνησαν να προωθηθούν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία. Συνομιλίες με Αμπάς, Χριστόφια Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε στη συνέ-

χεια με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, την προοπτική των ειρηνευτικών συνομιλιών καθώς και τις εξελίξεις στην περιοχή και ειδικότερα στην Λιβύη και την Συρία. Τέλος, το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο πλαίσιο των συχνών και τακτικών επαφών τους.

Μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα Μέσω του δημοψηφίσματος, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Την προώθηση μεγάλων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα -ορισμένες εκ των οποίων θα ενταχθούν ως ερωτήματα στο δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο- προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, κατά την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της εθνι-

κής συναίνεσης, κατηγορώντας τη ΝΔ για καιροσκοπισμό και ιδιοτελή τακτική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποντάρει στην αποτυχία μας». Ο Γ.Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μάχες που δίνει η κυβέρνηση για τη διάσωση της χώρας, την υλοποίηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Αλυσιδωτές ανατιμήσεις φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% Υψηλότερες θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου οι τιμές στην εστίαση, με την εφαρμογή του συντελεστή ΦΠΑ 23% που αγγίζει από εστιατόρια και ταβέρνες έως σουβλατζίδικα, καντίνες και φαγητά σε πακέτο. Από τον υψηλό συντελεστή δεν γλιτώνουν ούτε αναψυκτικά, χυμοί και ροφήματα, ακόμα κι αν πωλούνται από σούπερ μάρκετ, ενώ στο 13% παραμένουν ψωμί, αρτοσκευάσματα και το νερό, εφόσον δεν είναι αεριούχο. Έτσι, καφές που σήμερα κοστίζει 4 ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα κάνει 4,35 ευρώ, ένα ψημένο κοτόπουλο στο σούπερ μάρκετ αξίας 9 ευρώ θα αυξηθεί στα 9,8 ευρώ, ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων αξίας 80 ευρώ ανατιμάται στα 87 ευρώ και ένα πακέτο διακοπών επτά διανυκτερεύσεων all inclusive αξίας 1.400 ευρώ, ανεβαίνει στα 1.464,68 ευρώ. Συγκεκριμένα, στον συντελεστή 23% μετατάσσονται: * Χυμοί φρούτων και λαχανικών, ροφήματα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα κ.λπ., αναψυκτικά, αεριούχα νερά φυσικά ή τεχνητά ανεξάρτητα από τον τρόπο πώλησής τους, δηλαδή χονδρικά ή λιανικά, και ανεξάρτητα από τα σημεία της πώλησης, δηλαδή πώληση από σούπερ μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια, ταχυφαγεία κ.λπ. * Τρόφιμα έτοιμα για φαγητό σε

εστιατόρια, ταβέρνες, σουπερμάρκετ κ.λπ. * Οι υπηρεσίες εστίασης σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ γαλακτοπωλεία και καταστήματα διάθεσης catering (εφόσον δεν πρόκειται για απλή παράδοση φαγητού). * Τα φαγητά σε πακέτο, αλλά και φαγητά που διατίθενται από καντίνες, κυλικεία σε γήπεδα, μπαρ κινηματογράφων και θεάτρων, πιτσαρίες, κινέζικα, γεύματα διαίτης ή υγιεινής διατροφής, σούπερ μάρκετ που παραδίδουν έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά και οι επιχειρήσεις πώλησης σάντουιτς, τυροπιτών, σαλατών και λοιπών παρόμοιων πρόχειρων γευμάτων ή σνακ. * Κατανάλωση γλυκών σε ζαχαροπλαστεία σε αντιδιαστολή με τα γλυκά που πωλούνται για κατανάλωση εκτός καταστήματος, τα οποία παραμένουν στον συντελεστή 13%. * Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, μετά τις τελευταίες διορθώσεις από το υπουργείο Οικονομικών, τα πακέτα διαμονής και διατροφής θα επιβαρύνονται σε ποσοστό 5%, 15% και 30% της ενιαίας τιμής (ανάλογα αν περιλαμβάνουν πρωινό, γεύμα ή all inclusive) με συντελεστή 23% και το υπόλοιπο θα συνεχίσει να υπάγεται στον συντελεστή 6,5%.

Συνταγματικές αλλαγές και δημοψήφισμα Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε συνταγματικές αλλαγές, αλλά και σε αλλαγές που «θα εμπεδώσουν ένα κλίμα σίγουρης θεσμικής ανάταξης διότι οι δημοκρατικοί θεσμοί και το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής». Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη εξηγούσαν αργότερα ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις για τις αλλαγές που θα επιδιώξει να επιφέρει στο πολιτικό σύστημα ο πρωθυπουργός και επαναλάμβαναν την αποφασιστικότητά του να ακολουθήσει τη γραμμή «όλα τα γκρεμίζουμε» χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος. Τα ίδια στελέχη επιβεβαίωναν ότι στο δημοψήφισμα που θα

πραγματοποιηθεί έως το τέλος του Νοεμβρίου θα συμπεριληφθούν κάποιες καίριες αλλαγές. «Στόχος του δημοψηφίσματος είναι να αναδειχθούν κάποιες νέες κοινωνικές ομάδες» έλεγαν τονίζοντας ότι εάν για παράδειγμα τεθεί θέμα μείωσης του αριθμού των βουλευτών αυτό το αίτημα θα συσπειρώσει πιθανότατα ψηφοφόρους όλων των κομμάτων και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ. Οι μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει ο Πρωθυπουργός θα είναι «εντυπωσιακές», έλεγαν συνεργάτες του, μη αποκλείοντας την πιθανότητα ο Γ. Παπανδρέου να ανοίξει εν μέρει τα χαρτιά του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της 3ης του Σεπτέμβρη.

ΟΘΡΥΣ TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΗΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 67 ΤΗΛ.: (0030) 24210 70330 – (0030) 24210 70795 ΟΙΚΙΑΣ (0030) 24210 46453 FAX: (0030) 24210 70334 KIN: 6978483942 E-mail: otrhis_travel@yahoo.gr

ΦΘΗΝΟ…ΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΝΟΥ 5 ΒΡΑΔΥ 6-7-8/9 ΤΙΜΗ 135 ΕΥΡΩ 13 ΒΡΑΔΥ 14-15-16-/9 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ- ΠΡΩΙΝΟ – ΚΑΡΑΒΙ – ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 11/9 ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΣΙΟ ΠΑΙΣΙΟ 2/10 ΑΡΙΔΑΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ- ΠΑΝ. ΣΟΥΜΕΛΑ 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΝ. ΜΑΛΕΒΗ 17-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΙΓΙΝΑ- ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ 1-2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΖΑΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΕΜΠΗ

Νέο σύστημα εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας από την 1η Σεπτεμβρίου Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας, με τη συγκρότηση νέων επιτροπών στις οποίες θα μετέχουν 1.000 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα επιλέγονται με κλήρωση και θα είναι αμειβόμενοι. Έτσι, το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα αποκλειστεί κάθε δυνατότητα συναλλαγής. Η λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στοχεύει στην εξασφάλιση ενιαίας υγειονομικής κρίσης, όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας, των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι περισσότερες από 60.000 συντάξεις φαίνεται πως χορηγούνται σε υγιείς ασφαλισμένους ή σε ασφαλισμένους των οποίων οι παθήσεις δεν δικαιολογούν σύνταξη αναπηρίας.

ΚΑΘΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΤΡΙΤΣΙ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 3-4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΙ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΥΡΟΣ ΧΙΟΣ – ΤΣΕΣΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ 275 ΕΥΡΩ 8 έως 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** ΑΡΗΤΗ 140€ 24-25-26-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** FILOXENIA 185 ΕΥΡΩ 15-16-17-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 9/9 από 15/9 ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ – ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ- ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


12Νew1:Layout 1 31/8/2011 11:05 μμ Page 1

CMYK

12

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

αθλητικά

Τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Νέων

Με Αλέξη Αλεξίου συζητά η Νίκη Με τον Αλέξη Αλεξίου, πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Νέων, συζητούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ η διοίκηση της Νίκης, έτσι ώστε να αναλάβει τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Πρόκειται για έναν προπονητή, ο οποίος αξιοποιεί νέους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι κάτι, που αυτή την περίοδο το χρειάζεται η ομάδα, με τους νεαρούς παίκτες που θα στελεχωθεί. Αν η Νίκη «κλείσει» με τον κόουτς, τότε θα πρόκειται για επιτυχία, καθότι ο κ. Αλεξίου «κουβαλά» εμπειρία ως ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλ., Ολυμπιακού Πειραιώς και ΠΑΟΚ και το κοουτσάρισμα της Εθνικής Νέων την χρονιά που πήγε το 2008 στα τελικά του Euro 2008. Η Νίκη, όπως υποστηρίζουν οι πληροφορίες της «Μαγνησίας» έχει έρθει σε συμφω-

Διευθυντής της ΠΑΕ ανέλαβε ο Αντώνης Δαλούκας νία και με τον πρώην διεθνή διαιτητή Αντώνη Δαλούκα, ο οποίος αναλαμβάνει διευθυντής της ΠΑΕ και να μπει επιτέλους μια σειρά σε επαγγελματικά πρότυπα του συλλόγου. Σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου, θα εξεταστεί και ο φάκελος που κατέθεσε η Νίκη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ώστε να πάρει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Συμπληρώνεται το ρόστερ Μεγάλες προσπάθειες έγιναν όλο το 24ωρο από τη διοίκηση της Νίκης και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Ιωαννίδη, σε συνεργασία με τους μετόχους, ώστε να γίνουν οι μεταγραφές που χρειάζονται έτσι ώστε να ενισχυθεί το ρόστερ.

Νίκησε 16-4 η Εθνική Νέων στο πόλο Η Εθνική νέων επιβλήθηκε με 16-4 του Πουέρτο Ρίκο και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ως πρώτη του ομίλου της. Την πρώτη θέση του α΄ ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην πόλη μας, εξασφάλισε και τυπικά η Εθνική ομάδα νέων. Το συγκρότημα του Περικλή Δαμάσκου πήρε μία ακόμα εύκολη νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο με 16-4 και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά, καθώς είχε το προβάδισμα στην ισοβαθμία με την Αυστραλία. Πιθανότερος αντίπαλος της ελληνική ομάδας στην επόμενη φάση θα είναι η Ουγγαρία, η οποία παίζει αύριο σε χιαστί παιχνίδι με τη Βραζιλία. Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-0, 7-1, 3-0. ΕΛΛΑΔΑ (Περικλής Δαμάσκος): Παπαδόγιαννης, Γεννηδουνιάς 4, Δερβίσης 1, Ξενάκης 1, Καπότσης, Γούβης 2, Ποντικέας, Βιτέλας, Βλαχόπουλος 1, Δερμιτζάκης 3, Λάππας, Σολανάκης 4, Γαλανόπουλος ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Άνχελ Μουγκές): Ρίτσιες, Βάργκας-Αϊμάτ, Μπάγιο, Μοχίκα 2, Καστίγιο, Ροντρίγκες, Ζάγιας 2, Κουρέτ, Σάντα, Πομάλες, Ρομπλέντο, Πέρες

Στην Νίκη Βόλου ο Αμπντουραμάνι Μπορεί να ξεκίνησε το καλο-

καίρι ως παίκτης του ΑΟ Γλυφάδας και να έκανε προετοιμασία μαζί της, αλλά

πριν λίγες ημέρες αποχώρησε και επέστρεψε στην ΑΕΚ. Ωστόσο, ο Σέρτζιο Αμντουραμάνι αποφασίστηκε να πάει δανεικός στην Νίκη Βόλου, ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ 2. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την συμφωνία με την Νίκη Βόλου για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Serxhio Abdurahmani ως δανεικού έως τις 30/6/2012» ανέφερε σήμερα η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑEK. Επίσης η Νίκη Η Νίκη απέκτησε από χθες τον 20χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Αγριόδημο από τον

Νίκησε Βοσνία με άγχος η εθνική με 76-67 Το άγχος των “πρωτάρηδων” περιορίστηκε στο β’ ημίχρονο και η Εθνική ομάδα νίκησε 76-67 την Βοσνία στο ματς της πρεμιέρας. Νταμπλ νταμπλ για τον Κουφό και μεγάλες βοήθειες από τους Ζήση, Μπουρούση, Φώτση. Μπορεί η Εθνική να ίδρωσε, αλλά στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Βοσνίας, η οποία δεν παρέδωσε τα όπλα σε κανένα σημείο του αγώνα. Ακόμα και όταν η Εθνική βρέθηκε στο +14. Ωστόσο, η τελική διαφορά δεν

απεικονίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τα βρήκε σκούρα για περισσότερα από 25 λεπτά. Τέλος καλό όμως, όλα καλά για την Ελλάδα που ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ. Μεγάλο ματς για τον Κώστα Κουφό που τελείωσε το ματς με νταμπλ νταμπλ (10 πόντους και 10 ριμπάουντ), πρώτος σκόρερ για την Εθνική ήταν ο Ζήσης με 13 πόντους. Στους 12 πόντους ο Μπουρούσης, ενώ 10 είχε ο Μπράμος ο

οποίος ήταν πολύ θετικός. Τα δεκάλεπτα: 15-17, 31-34, 55-49, 76-67 Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 12, Ζήσης 13(2), Βασιλειάδης, Καλάθης 13, Φώτσης 9(1), Παπανικολάου 5(1), Μαυροειδής, Μπράμος 10, Κουφός 10, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2. Βοσνία (Χάτζιτς): Γκόρντιτς 12(2), Ίκονιτς, Μπάβτσιτς 1, Βασίλιεβιτς 9(2), Κικάνοβιτς 15, Τελέτοβιτς 6, Ντόμερκαντ 7(1), Ντέντοβιτς 8, Μπαϊράμοβιτς 9(1).

Ξεκινάει το «φυτώριο» του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα αρχίζουν οι προπονήσεις της νέας χρονιάς για τα φυτώρια στίβου του Γ Σ Βόλου. Καλούνται όλοι οι μικροί αθλητές και αθλήτριες που και την προηγούμενη χρονιά γυμναζόταν στα φυτώρια του τμήματος την παραπάνω ημέρα και ώρα στις Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του συλλόγου Ιωλκού και Αχιλλοπούλου για προπόνηση. Τα φυτώρια του τμήματος λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια

με απόλυτη επιτυχία στην εκγύμναση και ψυχαγωγία των μικρών υποψηφίων αθλητών και αθλητριών του τμήματος Στίβου. Φέτος εκτός από την προπόνηση και τους καθιερωμένους αγώνες θα υπάρχουν και εκδρομές του τμήματος που θα συνδυάζουν την εκδρομή πολιτιστικού χαρακτήρα σε κάποιο μέρος της Ελλάδος με αγώνες συλλόγων της περιοχής.Ακόμη θα λειτουργήσει το πρόγραμμα της IAAF Kind’s athletics. Όσοι γονείς θέλουν να γράψουν

τα παιδιά τους μπορούν να απευθύνονται στο Γυμναστήριο του Γ Σ Βόλου Ιωλκού και Αχιλλοπούλου καθημερινά από τις 5-7μμ. Υπεύθυνες προπονήτριες των φυτωρίων οι Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο Στίβο κκ Σιδηροπούλου Ράνια και Λίντζου Ματίνα.

Γ.Σ. Αλμυρού, ενώ επαγγελματικά συμβόλαια υπέγραψαν οι Σπύρος Ζάγκας και Άγγελος Αργύρης. Σήμερα υπέγραψαν και οι Σωτήρης Χατζητρακόσιας και Αποστόλης Κεφαλάς από τους Νέους Αθλητές Νίκης, όπως και ο Χρήστος Ζαρίφης. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, η Νίκη πήρε επίσης παίκτες από τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ. Επίσης, στη Νίκη Βόλου συνεχίζουν οι Κώστας Κυπτίου και Κώστας Βλαχοκυριάκος αλλά και οι περισσότεροι του περσινού ρόστερ.

«Ο Άντι έκλεισε Παναιτωλικό» Ο εκπρόσωπος του Γκανέζου αμυντικού επιβεβαίωσε τη μεταγραφή της ομάδας του Αγρινίου. Στη χώρα μας θα βρίσκεται το απόγευμα της Τετάρτης (31/08) ο Ντέιβιντ Άντι, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο δανεισμός του από την Πόρτο στον Παναιτωλικό. Το παραδέχτηκε, άλλωστε και ο εκπρόσωπος του παίκτη σε δηλώσεις του στα πορτογαλικά ΜΜΕ. «Ναι, ο Ντέιβιντ κάνει πολύ καλά που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο σύλλογος ποντάρει πολλά πάνω του και αυτό είναι πολύν σημαντικό. Το χρειάζεται για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του», τόνισε ο Πάτρικ Μορκ.

KORONEOS TOURS ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

για άτομα άνω

των 50 ετών *ΤΑΞΙΔΙ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ Με επίσκεψη στα ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ για 8 ημέρες :από 23/10/11 ως 10/4/11 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ για 6 ημέρες :από 29/10/11 ως 7/4/11

Αποκλείστηκε η Λένα

*ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ Με επίσκεψη στην ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΒΟΥΡΛΑ – ΜΙΛΗΤΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ για 8 ημέρες :από 14/10/11 ως 20/4/11

Από τον πρώτο γύρο του «US Open» αποκλείστηκε η Λένα Δανιηλίδου αποχαιρετώντας πρόωρα τη διοργάνωση στο ατομικό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε εύκολα το πρώτο σετ από την Ολλανδέζα Μιχαέλα Κράγιτσεκ ωστόσο ηττήθηκε στα επόμενα δύο, χάνοντας τελικά με 2-1 σετ (6-3, 7-6, 6-1).

*ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Με επίσκεψη στην ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΙΚΟΝΙΟ – ΑΦΙΟΝ - ΕΦΕΣΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ για 8 ημέρες :από 17/10/11 ως 23/4/11 *ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ 5 ημέρες σε ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή Αναχωρήσεις από 11/9 ως 3/10 *ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 4 ημέρες MONTANA HOTEL & SPA 5* με ημιδιατροφή Αναχωρήσεις από 13/9 ως 29/9 ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 55 + ΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΥΠΡΟ Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 129 ( δίπλα στο LIDO) ΤΗΛ. 24210 – 76440 FAX 24210 – 76449 CMYK


13Νew1:Layout 1 31/8/2011 11:01 μμ Page 1

CMYK

13 «Στην Ξαμάξ ο Γιακούποβιτς;»

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

αθλητικά

Αισιόδοξος ο Πρόεδρος της ΕΠΣΘ μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ

«Ο Ολυμπιακός Βόλου θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα» Φιλικό το Σάββατο με Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό

Πολύ κοντά στην Ξαμάξ βρίσκεται ο πορτιέρο του Ολυμπιακού Βόλου, Έντιν Γιακούποβιτς, σύμφωνα με ελβετική ιστοσελίδα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lematin.ch, ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ξαμάξ ενώ γίνεται αναφορά σε υποβιβασμό του Βόλου για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, με την ελβετική ομάδα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό. Να θυμίσουμε πως ο Γιακούποβιτς είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελβετία με τις Γρασχόπερς και Τουν.

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου μετά τη συνάντηση που έγινε ανάμεσα στους διοικούντες την ΠΑΕ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας στο Γουδή. Στο ραντεβού παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ομάδας, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο αντιπρόεδρος Θεόφιλος Βασιλειάδης, το μέλος του Δ.Σ. και τέως Δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τάσος Μπατζιάκας. Ο τελευταίος, μάλιστα, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5, τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δεν παρέλειψε να εκφράσει την άποψή του ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τα Τρίκαλα ανοίγει το… δρόμο για δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου: «την άλλη Κυριακή παίζουμε με τον

Ο ΠΑΟ πήγε στην Ουγγαρία και έκλεισε τον Γκέργκελι Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Ούγγρου επιθετικού Ρούντολφ Γκέργκελι από τη Τζένοα καθώς άνθρωπος της ομάδας βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του παίκτη, ο οποίος κάνει προετοιμασία με την Εθνική, για να αποσπάσει την υπογραφή του. Το ιατρικό κομμάτι έχει διευθετηθεί και έτσι στον ΠΑΟ τρέχουν για να προλάβουν τη διορία της ΕΠΟ για της μεταγραφές.

Η Τζένοα έχει ήδη στείλει στον Παναθηναϊκό τους ιατρικούς φακέλους του Ούγγρου επιθετικού που δείχνουν ότι είναι «καθαρός» και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έτσι, το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή στο συμβόλαιο και η επιστροφή μέχρι τις 20:00 του «πράσινου» ανθρώπου. Ο παίκτης αναμένεται να αποκτηθεί για έναν χρόνο με τη μορφή του δανεισμού από τον ιταλικό σύλλογο.

Υπέγραψε στη Σανταντέρ ο Αλέξανδρος Τζιόλης Στο ισπανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Σανταντέρ παρέμεινε τελικά ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο 27χρονος διεθνής μέσος είχε αγωνιστεί και την περασμένη σεζόν στην ισπανική ομάδα, δανεικός από την ιταλική Σιένα, από την οποία έμεινε ελεύθερος, στις αρχές του καλοκαιριού, και παρά τις συζητήσεις με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σανταντέρ.

πατήστε εδώ

Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό»! Πάντως, είναι πολύ πιθανό να γίνει δεκτό το αίτημα της Βολιώτικης ΠΑΕ για επανεξέταση του φακέλου της και την Πέμπτη (1/09), οπότε η ΕΕΑ συνεδριάζει για τις ομάδες της football league και football league 2, να υπάρξουν εξελίξεις. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τάσου Μπατζιάκα: Για τη συνάντηση των διοικούντων με τον πρόεδρο της ΕΠΟ,

Σοφοκλή Πιλάβιο: «Τελείωσε πριν από 20 λεπτά. Ο κ. Πιλάβιος γνώρισε τον νέο πρόεδρο. Τους είπαμε ότι κατατέθηκε ο νέος φάκελος και μας τόνισε ότι «πράξατε ορθά, αυτό θα σας συμβούλευα και εγώ. Να κάνετε ξανά τα χαρτιά και να απευθυνθείτε στην ΕΕΑ». Πραγματικά μας καλοδέχτηκε. Πιστεύω ότι θα πάνε πολύ καλά τα πράγματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε νέα. Ήταν μία πολύ καλή

Με Φωτάκη τελικά η Εθνική στο ματς με το Ισραήλ Κανονικά στην αποστολή της Ελλάδας που θα ταξιδέψει για το ματς με το Ισραήλ, θα βρίσκεται ο Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, αποδείχθηκε μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό. Έτσι ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ θα μπορέσει να βοηθήσει την Εθνική για να πάρει το αποτέλεσμα στο Ισραήλ. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο παίκτης δεν έδειξε ούτε θλάση, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση, ούτε και κάποιο άλλο πρόβλημα και έτσι ο παίκτης τέθηκε ξανά στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος. Πλέον, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει στους Σπυρόπουλο και Αθανασιάδη, καθώς και στον τιμωρημένο Παπασταθόπουλο. Έτσι, στο Ισραήλ θα ταξιδέψουν οι: Σηφάκης, Τζόρβας, Βύντρα, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Πέτσος, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Φετφατζίδης, Αθανασιάδης, Λυμπερόπουλος και Σαμαράς.

εποικοδομητική συζήτηση, αναλύθηκαν όλα και μπήκανε τα πράγματα στη θέση τους». Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για την υπόθεση των Τρικάλων και τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από αυτή του Ολυμπιακού Βόλου. Θα παίξει σημαντικό ρόλο, γιατί λέει ότι ΕΕΑ δεν μπορεί να υποβιβάζει ομάδες και να μη χορηγεί άδεια. Είναι μία σημαντική απόφαση και προστίθεται στα συν του Ολυμπιακού. Ένας δημοσιογράφος έγραψε και είχε δίκαιο ότι ο Βόλος παίζει Super League μέσω Τρικάλων. Πιστεύω ακράδαντα ότι έγινε ξεκαθάρισμα στο μετοχολόγιο και στα μέλη του Δ. Σ που μπήκαν στην ΠΑΕ. Είναι άτομα άξια λόγου και έχω την εντύπωση ότι θα πάνε καλά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα». Για την προσφυγή της Λάρισας και του Πανσερραϊκού: «Πιστεύω ότι δεν έχει καμία τύχη. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων βγάζει τελεσίδικες αποφάσεις.

Την άλλη Κυριακή παίζουμε με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό». «Δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα» Σε δηλώσεις του, στον ίδιο σταθμό, ο πρώην Δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είπε ότι στον κ. Πιλάβιο έθεσαν τα προβλήματα που έχουν υπάρξει, σε τι ενέργειες έχει προβεί η ΠΑΕ και την παράδοση του νέου φακέλου στην ΕΕΑ. Ο κ. Πιλάβιος, τόνισε ο κ. Βούλγαρης, διαχώρισε τη θέση του απ’ αυτήν που πήρε η ΕΕΑ, αλλά δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Το Σάββατο φιλικός αγώνας με την Κέρκυρα Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο επίσημο site της ομάδας «Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:30 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για το φιλικό αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα».

Ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ Με κόσμο αλλά χωρίς Μπόλονι η πρώτη του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία Παρουσία κόσμου έγινε η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ στο νέο προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας το πρωί της Τετάρτης. Από αυτή απουσίαζε ο προπονητής της ομάδας Λάζλο Μπόλονι (φωτο). Ο Ρουμάνος τεχνικός βρίσκεται στην πατρίδα του για να φέρει στη Θεσσαλονίκη κάποια προσωπικά πράγματά του αλλά και την οικογένειά του για μόνιμη εγκατάσταση. Ανοιχτή η προπόνηση το απόγευμα τόσο για τον κόσμο όσο και για τα ΜΜΕ. Κατά τα άλλα, η προπόνηση περιελάμβανε βάρη στο γυμναστήριο αλλά και ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από το πρόγραμμα πρόγραμμα απουσίαζαν οι διε-

θνείς Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Γεωργιάδης, Στάμου, Αποστολόπουλος και Λάζαρ, αλλά και οι τραυματίες Αθανασιάδης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου και Σταφυλίδης. Θεραπευτική αγωγή ακολούθησε ο Μπρούνο Τσιρίλο, ενώ ο κόσμος έδωσε βροντερό «παρών».

Κοντά στον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος Η Θέλτα ενημέρωσε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ότι είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να επιστρέψει στην Ελλάδα ο πρώην διεθνής επιθετικός για λογαριασμό

του ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος άσος ήταν στο στόχαστρο του Δικέφαλου του Βορρά και στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου χωρίς αποτέλεσμα, όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

OΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ Με την εγκυρότητα του δημοσιογραφικού επιτελείου ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ του CMYK


14:Layout 1 31/8/2011 10:18 μμ Page 1

ΓΔ: 915,98 ΤΖΙΡΟΣ: 73,79 εκ.

29

129

28

ΛΟΝΔΙΝΟ [31/8] XETRA DAX [31/8] CAC 40 [31/8] SWISS MARKET IND [31/8] DJ INDU AVERAGE [31/8] NASDAQ COMPOSITE [31/8] S&P 500 INDEX [8/7] HANG SENG INDEX [31/8] NIKKEI 225 [31/8]

«Και άλλες καλές ειδήσεις στο μέλλον» προέβλεψε ο Γιώργος Προβόπουλος Βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις τραπεζών, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του, σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό. Όπως τόνισε, «οι συνενώσεις δυνάμεων, οι συμμαχίες με ξένους στρατηγικούς επενδυτές, φαίνεται ότι αποτελούν τη λύση για συνέργειες και μέγεθος, για κεφαλαιακή δύναμη, ισχύ, για διεθνή ανταγωνιστικότητα, για προοπτική και ασφαλώς αποτελούν προϋπόθεση για την ενίσχυση της ρευστότητας που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης». Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας επισήμανε, ωστόσο, ότι «ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός στα υπόλοιπα θέματα» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και αποτελεσματικά όλοι οι Έλληνες για να

Προτεραιότητα η συμφωνία Η υλοποίηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα είναι «εν συντομία η ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι την Τετάρτη από την πανεπιστημιούπολη της Εμπορικής Σχολής HEC στο Ζουί-αν-Ζοζά, κοντά στο Παρίσι.

«Βουτιά» 11,5% στις λιανικές πωλήσεις Νέα μεγάλη μείωση, της τάξεως του 11,4%, σημείωσαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τον Ιούνιο, ενώ από την πτώση δεν εξαιρούνται ούτε τα σούπερ μάρκετ και οι πωλήσεις τροφίμων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν σε καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (17,1%), σε φαρμακευτικά και καλλυντικά (13,8%), σε έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και οικιακό εξοπλισμό (12,4%), καθώς και σε βιβλίαχαρτικά (9,6%). Ενδεικτική της οικονομικής καχεξίας των καταναλωτών είναι το γεγονός ότι πτωτικά (5,7%) κινήθηκαν και οι πωλήσεις στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων. Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, τον Ιούνιο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2010, σημείωσε μείωση 11,4% έναντι μείωσης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009. Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, τον Ιούνιο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2010, σημείωσε μείωση 8,3% έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.

βγούμε από την κρίση, αλλά, επιτέλους, είχαμε μια καλή είδηση [την συγχώνευση Alpha Bank Eurobank] και πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλες καλές ειδήσεις στο μέλλον». Καλή είδηση, χαρακτήρισε ο κ. Παπούλιας, τις επιδόσεις στον τομέα του Τουρισμού, για να συμφωνήσει ο κ. Προβόπουλος, κάνοντας λόγο για 13% αύξηση των εσόδων στον κλάδο κατά το α’ εξάμηνο του 2011 και για αισιόδοξη πρόβλεψη για τους υπόλοιπους θερινούς μήνες.

5.394,53 5.784,85 3.256,76 5.528,52 11.663,22 2.594,52 1.343,80 20.534,85 8.955,20

2,39 2,50 3,07 1,46 0,89 0,71 -0,70 1,64 0,01

Είκοσι μεγάλα επενδυτικά σχέδια, κυρίως από τους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού, συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ, αναμένουν την έγκρισή τους στο πλαίσιο του Fast Track, ενώ ήδη τέσσερα επενδυτικά προγράμματα 1,2 δισ. ευρώ -εκ των οποίων τα δύο θα πραγματοποιηθούν και με ξένα κεφάλαιακαι αφορούν στους τομείς της ενέργειας (τεχνολογία πράσινης ενέργειας) και των μεταλλείων, έχουν λάβει ήδη το πράσινο φως από το Fast Track και αναμένουν την έγκρισή τους από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας την πορεία των επενδυτικών σχεδίων την περίοδο 2009-2011, το υπουργείο έχει χρηματοδοτήσει συνολικά 12.019 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 20 δισ. ευρώ, από τα οποία δημιουργούνται 15.500 θέσεις εργασίας και μέσα σε 20 μήνες έχουν δοθεί ενισχύσεις 1,8 δισ. ευρώ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπενθύμισε ότι

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εγγυήσεις προς την Φινλανδία τις οποίες συζητεί η κυβέρνηση είναι «απολειστικά χρηματοοικονομικού χαρακτήρα» (σ.σ. χρηματικές). «Μιλάμε πάντα για εγγυήσεις χρηματοοικονομικού χαρακτήρα που δεν δημιουργούν πρόβλημα στο πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Αναφερόμενος στις διασφαλίσεις που ζητεί η Φινλανδία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτές θα είναι χρηματικές, ύψους «μερικών εκατομμυρίων ευρώ», και όχι εμπράγματες. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες, τονίζοντας ότι με την τρόικα εξετάζονται οι μακροοικονομικοί στόχοι, με βάση τα νεότερα δεδομένα ως προς το που θα κινηθεί η ύφεση, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει ζητηθεί καμία παράταση στους στόχους του Μεσοπρόθεσμού Προγράμματος. Στο ερώτημα αν πρόκειται να ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μέτρα είναι τα ψηφισμένα και τα ισχύοντα και αυτά που κάνουν διεθνώς τη διαφορά είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Πράσινο φως για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του EFSF

Νέα μείωση της γερμανικής ανεργίας στο 7% Την ευρωστία της γερμανικής οικονομίας σε καιρούς μάλιστα δύσκολους και ασταθείς επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοίνωσε η εδρεύουσα στη Νυρεμβέργη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας. Σύμφωνα με αυτά, ο εποχικά σταθμισμένος αριθμός των Γερμανών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας μειώθηκε κατά 8.000 τον Αύγουστο και συρρικνώθηκε στα 2,95 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 7% του εργατικού δυναμικού.

3,40 0,14 0,29 0,22 0,22 0,80 0,35 0,42 1,60 0,30

62,68 16,67 11,54 10,00 10,00 -20,79 -18,60 -17,65 -17,10 -16,67

Ευρω/Δολαριο ΗΠΑ

1,44070

Ευρω/Φραγκο Ελβετιας

1,15820

Ευρω/Λιρα Αγγλιας

0,88510

Ευρω/Γιεν Ιαπωνιας

110,23000

Λιρα Αγγλιας/Δολαριο ΗΠΑ

1,62750

Δολαριο ΗΠΑ/Γιεν Ιαπωνιας

76,51000

Είκοσι μεγάλα επενδυτικά σχέδια ύψους 5,5 δισ. ευρώ αναμένουν έγκριση

Χρηματοοικονομικές θα είναι οι εγγυήσεις προς την Φινλανδία, λέει ο Ευ. Βενιζέλος

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του προσωρινού μηχανισμού ευρωστήριξης (EFSF), στη βάση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου. Ο EFSF θα έχει πλέον τη δυνατότητα να αγοράζει κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, ενώ το μερίδιο

RILKEN (KΟ) ΙΜΠΕΡΙΟ - ΑΡΓΩ GROUP (ΚΟ) ΚΤΗΜΑ Κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ (ΚΟ) ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ Χ. ΑΦΟΙ (ΚΟ) ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Χ.Κ. (ΚΟ) INTRALOT (ΚΟ) ΚΛΩΣ/ΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (ΚΑ) ΒΩΒΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (ΚΟ) EUROBANK ERGASIAS EFG (ΚΟ) CPI (ΚΟ)

Ισοτιμιες

4,4%

Οικονομία

Μετοχές

Σοφοκλέους

14

126

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

των γερμανικών εγγυήσεων αυξάνεται σε 211 δισ. ευρώ, από 123 δισ. προηγουμένως.

Σταθερός στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη Σταθερός στο 2,5% παρέμεινε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, Eurostat. Η επιβράδυνση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στα περισσότερα κράτη-μέλη και η υποχώρηση των τιμών ενέργειας συγκράτησαν, όπως φάνηκε, τις τιμές λιανικής.

υπήρχαν χιλιάδες επενδυτικά σχέδια κλειδωμένα σε συρτάρια που υπάγονται στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και ανέφερε πως οι προβλεπόμενες οφειλές το 2009 ήταν 6,5 δισ. ευρώ. Ήδη, καταβλήθηκαν 1,7 δισ. ευρώ μέσα σε 20 μήνες και το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε όλο το ποσό που καταβλήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί. Για το 2011 το ποσό εκταμίευσης γι’ αυτό το σκοπό θα φτάσει στο 1,2 δισ. ευρώ, ενώ σημείωσε ότι σήμερα περνάει από τη Βουλή η ρύθμιση με την οποία παρατείνεται για ένα έτος η ολοκλήρωση των επενδύσεων που υπάγονται στον παλαιό επενδυτικό νόμο. Σε ό,τι αφορά στις εγκρίσεις του παλαιού επενδυτικού νόμου, βελτιώθηκε ο ρυθμός αξιολόγησης. Αξιολογήθηκαν 2.300 επενδυτικά σχέδια, ενώ στο παρελθόν ο μέσος όρος ήταν 500 σχέδια. Το 2010 εγκρίθηκαν 11 μεγάλα επενδυτικά σχέδια, πάνω από 25 εκατ. ευρώ το καθένα. «Οι εντολές στις υπηρεσίες είναι να αξιολογηθούν με συνοπτικές και νομικές διαδικασίες όλα τα σχέδια που είναι στα συρτάρια» είπε ο υπουργός και γνωστοποίησε ότι από την Πέμπτη ξεκινούν οι πληρωμές του προγράμματος «Εξωστρέφεια Ανταγωνιστικότητα» προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, ενώ εγκρίθηκαν 828 επενδυτικά σχέδια εξαγωγικών επιχειρήσεων και ξεκινάει η εκταμίευση των προκαταβολών. Επίσης ανέφερε ότι η δεύτερη προκήρυξη του νέου επενδυτικού νόμου θα γίνει την 1η Οκτωβρίου. Νέος επενδυτικός νόμος Μέσα σε ένα μήνα κατατέθηκαν 145 επενδυτικά σχέδια στο νέο επενδυτικό νόμο, προϋπολογισμού 725 εκατ ευρώ και μέσα σε 3 μήνες έγινε η αξιολόγηση η κατάταξη των επενδύσεων και ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για τις επενδύσεις.

«Οι επενδυτές δεν ήρθαν σε επαφή με το υπουργείο. Όλα έγιναν ηλεκτρονικά ενώ ο παλαιός επενδυτικός νόμος εξετάζει ακόμη σχέδια του 2005 , 2006 και 2007», σημείωσε ο υπουργός. Ο υφυπουργός Θ.Μωραΐτης αναφέρθηκε αναλυτικά σε επενδύσεις που έχουν ενταχθεί σε επενδυτικά προγράμματα και γνωστοποίησε τα εξής: Για το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» εγκρίθηκαν 1.849 αιτήματα συνολικού προϋπολογισμού 437,8 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχουν ήδη αιτήματα για 40 εκατ. ευρώ για χορήγηση προκαταβολών και μέσα στο 2011 θα εκταμιευτούν 22 εκατ. μέσα στο 2011 (έχει ξεκινήσει ήδη η εκταμίευση 15 εκατ. ευρώ) και θα δημιουργηθούν 3000 νέες θέσεις εργασίας και διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού Στα προγράμματα του ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν 54 σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 54,44 εκατ. ευρώ και η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ. Για το πρόγραμμα πράσινες υποδομές έχουν υποβάλει αίτημα προκαταβολής 20 εταιρείες και για το πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ ο αριθμός των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων είναι 7.580 συνολικού προϋπολογισμού 1.043.153.372 ευρώ και εξετάζεται η δυνατότητα βελτίωσης και επανασχεδιασμού των όρων ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Έχουν εκταμιευθεί ήδη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα 93 εκατ. ευρώ από τον Ιανουάριο του 2011 έως σήμερα και δημιουργούνται 11.924 νέες θέσεις εργασίας και διατηρούνται 37.492 υφιστάμενες θέσεις. Για το πρόγραμμα πράσινη επιχείρηση έχουν εγκριθεί 52 επενδυτικά σχέδια με συνολικό προϋπολογισμό 7,3 εκατ. ευρώ και έχουν εκταμιευθεί ήδη 920.000 και για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητα γυναικών του ΕΟΜΜΕΧ έχουν εγκριθεί 1.151 επενδυτικά σχέδια συ-

νολικού προϋπολογισμού 90,9 εκατ. ευρώ και έχουν εκταμιευθεί ήδη 7,56 εκατ. ευρώ και δημιουργούνται 1.271 θέσεις εργασίας. Για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητα νέων μέσω του ΕΟΜΜΕΧ έχουν εγκριθεί 1380 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 113,7 εκατ. ευρώ και έχουν εκταμιευθεί ήδη 5,07 εκατ. ευρώ και δημιουργούνται 1.337 θέσεις εργασίας. Στο πρόγραμμα ένδυση - υπόδηση έχουν εγκριθεί 50 επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 5,6 εκατ. ευρώ ενώ στο πρόγραμμα ‘«ψηφιακή σύγκλιση E-security»’ έχουν εγκριθεί 664 επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 14,7 εκατ. ευρώ και έχουν εκταμιευθεί 7,24 εκατ. ευρώ. Για το πρόγραμμα «ψηφιακή σύγκλιση digi lodge» έχουν εγκριθεί 2766 επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 41,31 εκατ. ευρώ και έχουν εκταμιευθεί πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Για το πρόγραμμα «ψηφιακή σύγκλιση digi content» έχουν εγκριθεί 190 επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 23,34 εκατ. ευρώ και άμεση προκαταβολή 35% σε όσους ξεκινούν την υλοποίηση. Για το πρόγραμμα «ψηφιακή σύγκλιση digi retail» έχουν εγκριθεί 667 επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 30,7 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στην υλοποίησή του παλαιού αναπτυξιακού νόμου κατά την περίοδο 2010 - 2011 έχουν εγκριθεί 2.300 επενδυτικά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 7 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1,771 δισ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου δημιουργώντας 8.700 νέες θέσεις εργασίας. «Πολύ σύντομα θα υπάρχουν ορατά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία» είπε ο υπουργός και ανέφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 41% μέχρι σήμερα των εξαγωγών που θα φτάσουν στα 20 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αποτελούν το 10% του ΑΕΠ της χώρας.

Μικρές απώλειες στην Ελίν Η ΕΛΙΝΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΑΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2011 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧA). Η σημαντική μείωση των πωλήσεων στο σύνολο της ελληνικής εσωτερικής αγοράς κατά 5,5% συνέβαλε ώστε οι πωλήσεις της ΕΛΙΝΟΙΛ να παρουσιάσουν μείωση της τάξεως του 4,4%, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2011 ανήλθε σε € 395,9 εκατ. έναντι € 398,0 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2010, καταγράφοντας μικρή μείωση. Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε € 19,8 εκατ. έναντι € 22,9 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2010 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματο-

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΜΟΥ Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του ΑΚ ότι ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΝΔΡΟΔΙΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και της ΣΤΑΜΟΥΛΑΣ το γένος ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ που γεννήθηκε στο ΒΟΛΟ και κατοικεί στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και η ΓΕΩΡΓΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΣΤΕΛΗ του ΔΗΜΟΥ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ το γένος ΚΑΛΑΪΤΖΗ που γεννήθηκε στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ και κατοικεί στο ΒΟΛΟ πρόκειται να παντρευτούν στο ΒΟΛΟ.

οικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 2,5 εκατ. έναντι € 3,2 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010. Αντίστοιχα τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) ανήλθαν σε ζημία € 0,7 εκατ. έναντι κέρδους € 1,0 εκατ. ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε ζημία € 0,6 εκατ. έναντι κέρδους € 0,7 εκατ. Όσον αφορά στη μητρική εταιρία

Στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΦΟΙ AVIN Ιωλκού 363, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ SHELL Αναπαύσεως 14, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ A.Π. Πολυμέρη 124, ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ ΕΚΟ Λαμπράκη 34, ΦΑΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓ. & ΥΙΟΣ Ο.Ε. SHELL Αλυκές, ΓΑΤΟΣ ΕΚΟ Λαρίσης 202, ΕΡΜΗΣ SHELL Λαρίσης 170, ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ JETOIL Άνω Λεχώνια, ΑΛΕΞΙΟΥ Α. ELIN Μάραθος, ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ JETOIL Μικροθήβες

ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 3,5 εκατ. μειωμένα κατά 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, τα κέρδη προ φόρων σε € 62 χιλ. έναντι € 1,14 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010 και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ήταν οριακά αρνητικά έναντι κέρδους € 0,7 εκατ..

ΒΟΛΟΣ Για σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου διημερεύουν 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ. Κοκκωνίδης Βασίλειος Γκλαβάνη 40 (μεταξύ Ερμού – Δημητριάδος) τηλ. 24210 37633, Σκρίμπα Αποστολία Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 41 (Παλαιά) τηλ. 24210 23394, Σταυραντώνη Σταυρούλα Μεταμορφώσεως 138 – Κ. Παλαμά τηλ. 24210 71321, Τσιόλκα Αποστολία Κωνσταντά 181- Γαμβέτα τηλ. 24210 58580 Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Χαρμάνη Ζηνοβία Ερμού 157 – Κ. Καρτάλη τηλ. 24210 23530 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Ανοιχτό Ημέρα – Νύχτα Λατζώνης Απόστολος Ελλησπόντου 110 τηλ. 24210 62776


15:Layout 1 31/8/2011 10:19 μμ Page 1

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

μικρές αγγελίες

Εκτός ελέγχου το χρέος Επισημαίνει το γραφείο της Βουλής που παρακολουθεί τον προϋπολογισμό και δίνει συνταγή τρόικας Η δυναμική τους χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ υπάρχει και αδυναμία εξυγίανσης της δημοσιονομικής διαχείρισης, όπως δείχνει η διεύρυνση του πρωτογενούς ελλείμματος, σύμφωνα με έκθεση του νεοσύστατου γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που στεγάζεται στη Βουλή, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και ενώ η τρόικα πραγματοποιεί ελέγχους για να αξιολογήσει αν η Ελλάδα «δικαιούται» ή όχι την επόμενη δόση του δανείου. Η αύξηση του χρέους, του πρωτογενούς ελλείμματος και η βαθιά ύφεση αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, προσθέτει. Ζητά δε απαρέγκλιτη και έγκαιρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου για να περιοριστεί η -ούτως ή άλλως δεδομένη- απόκλιση του ελλείμματος από τους στόχους. Η έκθεση αναφέρει ως απολύτως αναγκαία την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων το ταχύτερο δυνατό, η οποία θα πρέπει να προέλθει κυρίως -λόγως της βαθιάς ύφεσης- από την μείωση των πρωτογενών δαπανών. Πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό και παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής βλέπει η Αντιπολίτευση, το Μεσοπρόθεσμο θα κλείσει τις τρύπες αντιτείνει η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η έκθεση της νεοσύστατης αυτής υπηρεσίας είναι η πρώτη, και δόθηκε στους βουλευτές ταυτόχρονα με την ενημέρωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, για την πορεία εκτέλεσης του γενικού κρατικού προϋπολογισμού την ίδια περίοδο.

μική προσαρμογή και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, η επιδείνωση της ύφεσης υποδηλώνει ότι είναι σκόπιμο να ενισχυθούν οι προσπάθειες μείωσης των πρωτογενών δαπανών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού, για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011.

Εκτός ελέγχου το χρέος Η δυναμική του χρέους είναι εκτός ελέγχου επισημαίνεται στην έκθεση. «Η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, αντισταθμίζοντας τα οφέλη από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και απομακρύνουν το ενδεχόμενο σταθεροποίησης του», σημειώνεται. «Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου», αναφέρει η έκθεση του νεοσυσταθέντος γραφείου που αποτελείται από ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα. Προσθέτει δε ότι «οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, (μείωση επιτοκίων κατά μία ποσοστιαία μονάδα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας)». Ακόμη στην έκθεση τονίζεται: «είναι φανερό ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο το ύψος του δημοσίου χρέους, αλλά η αδυναμία εξυγίανσης της τρέχουσας δημοσιονομικής διαχείρισης, καθώς παρά τη γιγαντιαία προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, αντίθετα διευρύνεται το πρωτογενές έλλειμμα».

Πυρ ομαδόν από Αντιπολίτευση, καθησυχάζει η κυβέρνηση Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απέδωσε την απόκλιση των στόχων στη μεγαλύτερη από τις προβλέψεις ύφεση και στις αυξημένες επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα, εκτίμησε ότι η εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα αντισταθμίσει τις αποκλίσεις που εμφανίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, ενόψει της συζήτησης για το νέο φορολογικό σύστημα ο κ. Σαχινίδης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήσουν τις προκαταλήψεις επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου μίλησε για πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, τόνισε ότι η τεχνητή κυβερνητική αισιοδοξία κατέρρευσε, ενώ χαρακτήρισε ανέφικτο τον αναθεωρημένο στόχο για τα έσοδα. «Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το τελευταίο επτάμηνο απέδειξε ότι η συνταγή της κυβέρνησης απέτυχε πλήρως σε όλους τους στόχους και ιδιαίτερα στη βασική φιλοδοξία της να οδηγήσει χώρα έξω από την ύφεση», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. «Δεν έχουμε πολιτικές ιδέες ενώ η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε αυτά που σχεδιάζει. Υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουμε μόνοι μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης. Για «πλήρη εκτροχιασμό από όποια οπτική γωνία και να το παρατηρήσει κανείς», όπως είπε, αλλά και για «απόλυτα γενικευμένη αποτυχία κυβέρνησης-τρόικας και αστικού πολιτικού κατεστημένου», μίλησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τέλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης χαρακτήρισε αναποτελεσματικές και προεκλογικά και μετεκλογικά τις καθησυχαστικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Αναγκαία η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Την ανάγκη απαρέγκλιτης και έγκαιρης εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, γιατί όπως τονίζεται, «μόνο έτσι είναι δυνατόν να περιοριστούν σημαντικά, αλλά όχι και να εξαλειφθούν πλήρως οι αποκλίσεις από τον ετήσιο διορθωμένο στόχο του ελλείμματος», επισημαίνει η έκθεση. «Είναι απολύτως απαραίτητη, όχι απλώς η συνέχιση, αλλά η ενίσχυση των προσπαθειών, για δημοσιονο-

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι λένε οι αναλυτές «Τα σχόλια αυτά μάλλον θα εντείνουν τις ανησυχίες για την ικανότητα της κυβέρνησης να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και να θέσει την δυναμική του χρέους σε βιώσιμη τροχιά», σχολίασε ο Diego Iscaro, οικονομολόγος στην IHS Global Insight, όπως αναφέρει το Reuters. «Η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή παρουσιάζει στασιμότητα τους τελευταίους μήνες, ενώ η φρικτή κατάσταση της οικονομίας καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την δημοσιονομική προσαρμογή», πρόσθεσε ο Iscaro. Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ξεπεράσει το 4,5% φέτος, ενώ ο στόχος της κυβέρνησης είναι να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 7,6% του ΑΕΠ από 10,5% πέρυσι. Πηγή κοντά στην τρόικα δήλωσε στο Reuters μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να μην πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2011. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει επανειλημμένως πει ότι αν εφαρμοστούν όλα τα ψηφισθέντα μέτρα, η Ελλάδα θα είναι πάρα πολύ κοντά στους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ενοικιάζεται στον Αη Γιάννη Πηλίου, κατάστημα 150τ.μ. περίπου με 50τ.μ. αυλή και πλήρη εξοπλισμό super market. Πληροφορίες στο τηλ. 24210 55001, 6932733692 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2 δωματίων, κουζίνα, χωλ, w.c., 2ου ορόφου προσόψεως Αντωνοπούλου 193 με Αναλήψεως. Τηλ. 24210 22773, 697228495, 6938196015 Ενοικιάζεται στον Αλμυρό κατάστημα, στον κεντρικό πεζόδρομο, 140τ.μ. + 70τ.μ., στεγασμένο χώρο με είσοδο από δυο δρόμους. Τηλ. 6974251781, 2422022404 Ενοικιάζεται δυάρι 48 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση στο τρίτο όροφο, στην οδό Ιασονίδη 52 με Αγίας Φωτεινής, Ν. Ιωνία. Πληρ. 24210- 64460. Ενοικιάζεται γραφείο- κατάστημα, ισόγειο, για οποιαδήποτε χρήση, με τον εξοπλισμό του. Γραφεία, p.c., πολυμηχάνημα, συναγερμός. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6947004538 Ενοικιάζεται κατάστημα 165 τ.μ. στις Αλυκές, Λεωφόρος Αθηνών και Τρικόμου- 50 χ.λ.μ. Πάνω από το κατάστημα, ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 55 τ.μ. Πληροφορίες 6944-514482. Ενοικιάζεται κατάστημα 50 τ.μ. με ισόμετρο πατάρι επί της οδού Αναλήψεως αρ. 122 με Κ. Καρτάλη. Πληροφορίες τηλ. 24210-26469, 6972751977 Πωλείται ισόγειο διώροφης οικοδομής, 137 τ.μ. με ευάερα και ευήλια δωμάτια, κήπο και παρκινγκ. Τσιμπούκη 37 - Μαυροκορδάτου (πλησίον Γ. Δήμου). Τηλ. 24210 86068 κ. Μάρω

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ενοικιάζεται δυάρι 3ου ορόφου 50τμ. καινούργιο με Φ/Α και κλιματιστικό. Ελλησπόντου με Σαγγαρίου στη Ν. Ιωνία. Τηλ 6979338237 Ενοικιάζεται στην Αθήνα διαμέρισμα 2,5 άρι, τρίτου ορόφου στην πλατεία Γουδί, περιοχή Ζωγράφου. Τηλ. 24210 55071, 53826, 2108027873 Ενοικιάζεται 3άρι διαμέρισμα, 78τ.μ., Κασσαβέτη – Πολυμέρη (δίπλα στο Πανεπιστήμιο). Τηλ. 6988033609 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη κοντά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο 80τμ 2ος όροφος γωνιακό ανακαινισμένο με δύο υπνοδωμάτια, κατάλληλο για φοιτητές. Τιμή 350 Ευρώ. Τηλ. 2421021412(Ώρες καταστημάτων). 6939127380 Ενοικιάζεται τριάρι, 1ου ορόφου, διαμπερές, δυο Υ/Δ, σαλόνι, χωρίς κοινόχρηστα, με Φ/Α. Τηλ. 24210 62237, 6974706822 Ενοικιάζεται διαμέρισμα με δύο Υ/Δ, αυτόνομη θέρμανση με Φ/Α, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό και αποθήκη. Ισιδώρου 74 με Κυρίλλου Ν. Ιωνία. Τηλ 24210 49540 6983268507

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Πωλείται Διαμέρισμα 75τμ διαμπερές , ισόγειο στις εργατικές πολυκατοικίες Ξηροκάμπου. Τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977931928. Πωλείται διώροφη οικία, 215τ.μ., με προοπτική ορόφου και θέρμανση στην οδό Δημοκρατίας 41 στη Νέα Ιωνία. Τηλ. 24210 60691, 6974023928

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Φυσικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, με διδακτική εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Φυσικής – Χημείας και Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου , Λυκείου και ΤΕΕ. Τιμές προσιτές. Τηλ 6940987980 Καθηγήτρια Μαθηματικών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6934820890 Καθηγητής Αγγλικών, απόφοιτος Βρετανικού Πανεπιστημίου, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα όλων των επιπέδων σε μαθητές Βόλου και Περιφέρειας. Τιμές λογικές. Τηλ. 6942894077 Μαθηματικός με μεταπτυχιακό σε πληροφορική διδάσκει μαθηματικά και ανάπτυξη εφαρμογών. Πλήρεις σημειώσεις θεωρίας – μεθοδολογίας – ασκήσεων. Ασκήσεις αυξημένου επιπέδου με σκοπό την εξοικείωση του μαθητή στα θέματα των εξετάσεων, έλεγχος προόδου με διαγωνίσματα. Τηλ. 6979776388

Πωλείται ο πρώτος όροφος διώροφης οικοδομής, 120 τ.μ. με δώμα 25τ.μ., με ευάερα και ευήλια δωμάτια, χώρο παρκινγκ, αυλή, καθώς και προοπτική τριώροφου. Τσιμπούκη 37 - Μαυροκορδάτου (πλησίον Γ. Δήμου). Τηλ. 24210 86068 κ. Μάρω

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Ανακασιά (πολύ κοντά στο Βόλο), μεζονέτα, 120m2, 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, 3 λουτρά, υπόγειο υπερυψωμένο 60m2 με αυτόματη γκαραζόπορτα που επικοινωνεί εσωτερικού με τους ορόφους. Διαθέτει κεντρική θέρμανση, τζάκι, πολλούς βοηθητικούς χώρους. Τριφασικό ρεύμα και ύδρευση όλα συνδεδεμένα. Φθηνά και ευκολίες πληρωμής. Τηλ. 2421042074, 6979308377. Μεσίτες δεκτοί.

Καθηγήτρια ΧΗΜΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα ΧΗΜΕΙΑ- ΦΥΣΙΚΗΒΙΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ- ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ. Επικοινωνίας : 6972207069. What’s up: 6985796541. Οικίας : 2421083121 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ με πολυετή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ. Τηλ. 6979320984, 24210 68251

Δασκάλα Ειδικής Αγωγής με προϋπηρεσία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6979750259 Καθηγητής μαθηματικών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία για πανελλαδικές εξετάσεις. Τιμές Λογικές. Τηλ: 6955488526

Βιολόγος – Βιοχημικός με εμπειρία στην φροντιστηριακή εκπαίδευση παραδίδει μαθήματα Βιολογίας , Χημείας & Βιοχημείας σε μαθητές Γ’ Λυκείου. Τιμές Λογικές. Τηλ 6936658007. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ με πολύχρονη φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου. Κατευθύνσεις και σε φοιτητές είτε ιδιαίτερα, είτε σε γκρουπ. Τιμές λογικές. Τηλ. κιν. 6972-853902, σταθερό 24210- 55960. Καθηγήτρια Φιλόλογος και κάτοχος Proficiency παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6986178122 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ECDL ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΛ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ!!! ΤΗΛ. 6976775548 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια, έμπειρη, αναλαμβάνει υπεύθυνα μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Μεθοδική διδασκαλία και σωστή προετοιμασία για το σχολείο και τις εξετάσεις. Τιμές οικονομικές. Τηλ. 24210 47882

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ελληνοαμερικάνος, ευπαρουσίαστος , ευκατάστατος με σπίτι στην Αμερική & στην Ελλάδα ζητάει γνωριμία με κοπέλα από 30 έως 35 ετών με σκοπό τον γάμο. Τηλ. 0015086331259 Πωλούνται δυο τραπεζαρίες, μια στρογγυλή με τέσσερις καρέκλες και μια στενόμακρη με έξι καρέκλες, σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 2421077174 Επισκευές υπολογιστών- laptop, format και αναβαθμίσεις. Τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ. 6907688727 Περιποίηση προσώπου. Σύμβουλος ομορφιάς προσφέρει περιποίηση προσώπου και φρυδιών μόνο με 12 ευρώ. Τηλ. 6983352527 Πωλείται σαλόνι με καναπέ τριθέσιο, 2 πολυθρόνες, 2 σκαμπό και τραπεζάκι. Τιμή 250€ Τηλ. 24210 26189 ΒΟΛΟΣ: Καθάρισμα διαμερισμάτων, γραφείων, καταστημάτων, φροντιστηρίων, μεζονετών (πρωινές – απογευματινές ώρες). Τηλ. 6996408411

Τοπογραφικές Εργασίες Μελέτες Κατασκευών

Δημ. Β. Μαριτσούδης

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ Κωνσταντά 135, Βόλος Τηλ 6937250837, 2421058940

15

01.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο Βόλο, 90 m² σε οικόπεδο 160 m² (112-11) 176.000€ 02.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στο Βόλο, παραλία, 5ου ορόφου 93 m² (71-11) 175.000€ 03.ΟΙΚΟΠΕΔΑ: στο Κάραγατς μπροστά σε πλατεία, (24-11) ανά m²/ 550€ 04.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 1ου ορόφου στο Βόλο 67 m², (28-11) 50.000€ 05.ΜΕΖΟΝΕΤΑ: στον Ανω Βόλο, 5ετίας, 3επίπεδα, 200m² 210.000€ 06.ΚΑΤΟΙΚΙΑ: Πλατανίδια, 65m², θαλασσα, οικ. 1.000m²(140-10) 135.000€ 07.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στο Βόλο 85 m², οικόπεδο 125 m² (115-11) 105.000€ 08.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 3ου ορόφου στο Βόλο 72 m² (1-11) 90.000€ 09.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 1ου ορόφου στο Βόλο 85 m², 5ετίας (8-11) 135.000€ 10.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στο Βόλο, παραλία, 2ου ορόφου 110 m² (67-11) 176.000€ 11.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 2ου ορόφου στο Βόλο 80 m², αποθήκη (34-11) 70.000€ 12.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στο Βόλο 2ου ορόφου 105 m² (111-11) 104.000€ 13.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: 3ου ορόφου στο Βόλο 39 m² (13-11) 55.000€ 14.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: στη Ν.Ι.Βόλου 3ου ορόφου 72 m² (32-11) 40.000€ 15.ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: Γκαρσονιέρες επιπλωμένες με πάρκιν (33-11) 250€ 16.ΟΙΚΟΠΕΔΟ: στη Ν. Δημητριάδα 230 m², (113-11) 130.000€ 17.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: στη Καλλιθέα, 70m², οικόπεδο 85m² (56-11) 75.000€ 18.ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: Γραφεία, Διαμερίσματα, Καταστήματα, Εξοχικά. 19.ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: στο Βελεστίνο, 1.200m², οικόπεδο 10στρ(110-11) 800.000€

Φυσικός παραδίδει μαθήματα Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6946998516 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ γεννημένος στη Γερμανία, απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας διδασκαλίας, παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενηλίκους. Τηλ. 6974081596. Πτυχιούχος Γεωλογίας Α.Π.Θ. και κάτοχος Proficiency παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής, χημείας και αγγλικών σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Πληρ. τηλ. 6949013961.

Κάτοχος Proficiency παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Πληρ. τηλ. 6955539002.

ΚΕΤΕΡ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΤΑΡΩ Πρόβλεψη, έρευνα, κατεύθυνση. Μεταβολή και Προστασία καταστάσεων σε θέματα συναισθηματικά, οικογενειακά, επαγγελματικά κ.λπ. Ωροσκόπιο – Συναστρία. Ραντεβού : 6982528471 και Σαββατοκύριακα ΑΓΟΡΑΖΩ, ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΙΩΛΚΟΥ 17 (έναντι ΟΤΕ), ΤΗΛ.: 24210 36355

Πωλείται πισίνα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και χαμάμ TILO. Σχεδόν καινούργια, σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6948040980

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Τετράδες MICHELIN

165\70r14 saver 220,00 195\50r15pilotexal. 250,00 215\45r17pilotexal. 450,00 225\45r17pilotexal. 450,00 235\45r17pilotsport 450,00 235\45r17infinity 360,00. Τετράδες 185\60r14 dunlop 200,00 185\60r14 avon 200,00 185\60r14 continent. 240,00 195\50R15 ACCELERA 200,00 195\60r15 avon 260,00 195\60r15 infinity 2 ελαστικά 130,00 195\65r15 regal 2 ελαστικά 130,00 1 95\45r16 accelera 250,00 195\50r16 accelera 250,00 205\45r16 accelera 250,00 225\40r18 accelera 400,00 Tετράδες για φορτηγάκια 185r14 8PR UNIR. 2 ελαστικά 130,00 185r14 8PR CONT 260,00 195R148PR CONT 320,00 195R14 8PR REGAL Tran 220,00 195\70R15 8PR REGAL Tr 260,00 205R16 8PR VREd 2 200,00 ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 17'' 4Χ100,5Χ100,5Χ110,5Χ114 ΤΕΤΡΑΔΑ 400 ΕΥΡΩ --------------------------------------------18'' 5Χ112 ΤΕΤΡΑΔΑ 600,-ΕΥΡΩ 18'' 5Χ120 ΤΕΤΡΑΔΑ 700,-ΕΥΡΩ

Τηλ. 6946969944

ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ BODYGUARD ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ. 6939600210 e-mail :

Σύμβουλος Επιχειρήσεων ,Οικονομολόγος & Φοροτεχνικός Α’ τάξεως με 20ετή και πλέον εμπειρία αναλαμβάνει υπεύθυνα την οργάνωση ,διαχείριση και λογιστική – φοροτεχνική υποστήριξη κάθε είδους επιχείρησης . Τηλ 6972199209 - 6987193831.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών με βάση το Νόμο 3869/2010 αναλαμβάνει γρήγορα και αποτελεσματικά το γραφείο μας με την εποπτεία πρώην τραπεζικού Διευθυντού και την συνεργασία εγκρίτων δικηγόρων. ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ : Καταναλωτικά, στεγαστικά, πιστωτικές κάρτες, επιχειρηματικά, μεταφορές δανείων με καλύτερους όρους και την χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης, προγράμματα ΕΣΠΑ, ΤΕΜΠΜΕ, διαγραφή δυσμενών ΤΕΙΡΕΣΙΑ. ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΜΕΝΤΩΡ» Αργοναυτών 32, 4ος όροφος, Βόλος Τηλ. 24210 33808 Fax. 2421033908 Κιν. 6941627303

stefanosatricista@hotmail.gr

GOLD & GEM

ΑΓΟΡΑΖΩ

Χρυσό Κοσμήματα Επώνυμα Ρολόγια Πολύτιμους ΛίθουςΣΤΟΑ ΣΚΡΕΤΑ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ)

ΤΗΛ.: 24210 20841, ΚΙΝ.: 6976901680

Πωλείται στην Αθήνα φοιτητικός εξοπλισμός : Καναπές με έξτρα καλύμματα και μαξιλάρια, τραπέζι σαλονιού, έπιπλο ΤV, υπέρδιπλο κρεβάτι με στρώμα και κομοδίνο, όλα από το ΙΚΕΑ, 1 μεγάλο χαλί, ψυγείο μικρό και φουρνάκι με 3 εστίες όλα σε πολύ καλή κατάσταση. ΜΟΝΟ 1.100€ Πληροφορίες στο τηλ. 6979320980 καθημερινά, ώρες 7μ.μ. – 11μ.μ.


16NEW:Layout 1 31/8/2011 5:37 μμ Page 1

CMYK

Σαμπεθάι ΣΤΡΩΜΑ

Έπιπλα κουζίνας

Αθ. Π. Χαρμάνης Πολυμέρη 135 Βόλος Τηλ. 24210 26052 Κιν. 6944770681

Eνεχυροδανειστήριο • Αγορές •Ενεχυροδανεισμός χρυσαφικών • Πλήρης εχεμύθεια

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. LATEX VISCO ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΚΕΝΔΕΡΑΝΗ 33, ΒΟΛΟΣ, ΤΗΛ.: 24210 24650, FAX: 24210 27608, ΚΙΝ. 6977 477397

Κ. Καρτάλη 195β’ - 2421042905

5ετή εγγύηση

Eίναι το ενημερωτικό portal της Μαγνησίας

Διαβάζετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Την Ωρα που συΜβαΙνουν

πατήστε εδώ

Με την εγκυρότητα του δημοσιογραφικού επιτελείου του ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ

TΡΟΦΙΜΑ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Delivery

0,45

Coca Cola 330gr ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ - ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Στήριξε την τοπική αγορά

Παλαμά19 Βόλος στον Άγιο Βασίλειο Τηλ. Delivery 24210 40580 έως τις 3 το μεσημέρι Μέσος χρόνος παράδοσης 30 λεπτά και είμαστε στην πόρτα σας… CMYK

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ  

φύλλο 01-09-2011