Page 1

UTGAVE 4-2017

A S K E R

JULEGAVETIPS • HVA SKJER • NYTT I ASKER • BONDENS JULEMARKED • MOTE • JULEGATEÅPNING • KULTUR INTERIØR • FRISK ASKER • VINTERSYKLING • LUTEFISK • ALTITUDE TRAMPOLINE • GULLSMED HELLMAN


PRISER FRA 1.750 KR.


ASK

Bli med opp - drøm deg bort. I 2. etasje hos oss har vi nå innredet soverommet. Her finner du senger fra Jensen, sengetøy fra Tekla, Aiayu og Georg Jensen Damask. I tilegg har vi et godt utvalg av tekstil, tapet og solskjerming, og kan skreddersy dine gardiner. Vekket jeg deg?

ASK Interiør, Strøket 8, Asker – Tlf. 66 79 70 00 – post@askinterior.no Åpningstider: Man.-fre. kl. 10-18, lør. kl. 10-16.

www.tandbergeiendom.no


43

53

78

06 Leder 08

Nytt i Asker - Sentrum

12

Når julelysene tennes

20

Årets servicebutikk ble...

22

Jule åpningstider

24

Nuytt i Asker - Trekanten

28

Nytt i Asker - Holmen

30

Unngå at noen tar pengene dine...

34

Nytt i Asker - Heggedal

36

Nytt i Asker - Vollen

40

Julekalender med Aina

60

86

Advokatens hjørne

57

43 Trend Mote og interiør 50 Kart/butikkoversikt 53

64

Altitude Trampolinepark

58 Gjør-det-selv-Jul Momi hobbybutikk 60

Tigere og ildsjeler

64

Sykkel på glatt føre

Frisk Asker

69 Mote 78

Hotte interiør Julegaver

69

BoligStyling

80 Julehuset 83 AskerJazz 86 89 91

Organisk i fokus

94

De flekkene...

96

Trenger man eiendomsmegler

4

Den syngende kokken Virender Gill -Big Horn

LIVEIN har testet vinene

Lutefisk og galskap Sjøveien

A-Medi

Proaktiv Boligmarked

91


I HJERTET AV HEGGEDAL SENTRUM

HJØRNEBYGGET

Totalt 17 selveier leiligheter (11 leiligheter med Bra-s kvm fra ca 46 til ca 127 m2 og 6 «rekkehus»leiligheter over 2 plan med Bra-s kvm 123 m2 med egen takterrasse).

5 næringslokaler og 17 helt nye og moderne, nøkkelferdige selveierleiligheter!

Flotte solforhold med utsikt til Gjellumvannet og beliggende midt i «nye» urbane Heggedal sentrum. Kun 3 minutters gåavstand fra toget. Garasjeanlegg i U1, bakhage og forretninger i 1. etg.

Alle leiligheter selges klare for innflytning!

KOMMER FOR SALG JAN/FEB

Jarmund/Vigsnæs Arkitekter

HEGGEDAL SENTRUM «Hjørnebygget» nærmer seg ferdigstillelse og vil bli lagt ut for salg på nyåret 2018. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon eller se www.tandbergeiendom.no For leie og mer informasjon om næringslokalene, ta kontakt på post@tandbergeiendom.no Adresse: Trevaren 10, 1389 Heggedal John Sivert Brandt, Leder Nybygg / Eiendomsmegler MNEF / Telefon 95 11 38 60 / E-mail: jsb@bnbolig.no Anders Winther, Nybyggmegler / Telefon 97 97 96 96 / E-mail: aw@bnbolig.no

voice.as

Flotte næringslokaler til utleie! 5 næringslokaler i 1. etg på gateplan til utleie fra 100 til 300 m2.


ASKER SENTRUM LEDER

Suhms Gate 28 - 0362 OSLO www.livein.no

NÅ TENNES TUSEN JULELYS!

SALG Sigurd Sperbund sigurd@livein.no

Eller det er rettere sagt ca 30 000 små ledlys som ”tennes” når dugnadsgjengen til Frisk Asker Hockey hjelper oss med å pynte sentrum til jul. Det er et stort apparat som er i sving og vi er veldig takknemlige for et godt samarbeid med dem og med Asker Elektriske som hjelper oss med dette hvert år. Det lyser opp tilværelsen i den mørkeste perioden av året og vi kjenner vel alle at julestemningen kommer snikende når lysene tennes og det glitrer fra over 100 trær i sentrum!

GRAFISK PRODUKSJON grafisk@livein.no SKRIBENT Aina Skoland ainaskoland@hotmail.com FOTOGRAF

For de fleste av aktivitetene som skjer i sentrum er vi avhengig av at andre har lyst til å være med å ”dra lasset” og det er det som gjør Asker sentrum så bra! Det at vi jobber sammen og tenker mer enn bare på oss selv, men også på fellesskapet og på å gjøre hverandre gode.

@vibekeglosli TRYKK Stibo Trykk DISTRIBUSJON

Fellesskap blir det også på julaften. Sammen med Skaugum Rotary og Asker Kommune arrangerer vi også i år Alternativ jul på Venskaben. Vi ønsker å invitere de som savner å ha et fellesskap rundt en tradisjonell norsk julaftenfeiring. Alternativ jul i Asker arrangeres med frivillig innsats og vi har behov for hjelp både i forkant og selve dagen. Har du lyst og anledning til å bidra med hjelp, mat, pynt eller gaver så setter vi stor pris på det. Gå inn på www.alternativjulasker.no for mer informasjon og påmelding.

Posten Kontakt kundeservice 04004 LIVEIN distribueres med Posten til alle husstander som en gratisavis.

Lørdag 2. desember erklærer vi «førjulen» for åpnet og ønsker store og små hjertelig velkommen til julegateåpning og julegrantenning på torget. Da skal vi sørge for å gi en ekstra dose julestemning med fakkeltog fra Føyka, dans med nissebarna fra Dansesonen i Vollen, julemusikk fra Borgen Oldis, Sweet & Sour, barnekoret Tempo, og så er vi så heldige å få en liten smakebit av julekonserten til de dyktige tenorene Henrik og Martin Enger Holm. Vår alles kjære Ordfører gleder seg til å tenne lysene på julegranen, og for alle små forventningsfulle så kan jeg garantere at nissen kommer i år også

Hvis du mot formodning ikke ønsker å motta magasinet må du reservere deg mot å få gratisaviser i postkassen, dette er en annen reservasjon enn Nei takk til reklame. Distribueres i Asker, Lier, Røyken

Årets unike servicebutikk er kåret og ønsker du å vite hvem det er som vant, så avslører vi både 1.,

og Bærum samt utvalgte forretninger.

2. og 3. plassen her i magasinet og ordfører vil dele ut selve prisen under julegrantenningen! En stor takk til alle som var med og stemte på sin favoritt. Det er utrolig koselig og inspirerende å lese alle de gode tilbakemeldingene, og det gir oss ekstra motivasjon til å fortsette å bli enda bedre. Vi fikk inn over 2400 flotte stemmer per post, e-post, stemmesedler og facebook, og vi har trukket over 30 heldige vinnere av flotte gaver fra butikkene.

Innholdet i bladet må ikke reproduseres,

©

Alle rettigheter reservert. gjendis eller på noen måte lagres uten tilatelse fra utgiveren.

For alle store forventningsfulle er butikkene fulle av lekre og spennende varer og vi er klare for å hjelpe deg med årets julehandel! Vi tipser, hjelper og pakker, og her i magasinet har vi mange gode ideer til både antrekk og gaver til store og små både på sidene …. og …. ! Synes du fremdeles det er vanskelig å finne den perfekte gaven så husk at du nå får kjøpt elektroniske gavekort som du kan bruke i alle våre butikker.

UTGAVE 3-2017

En liten tanke i tiden vi går inn i…. Vær bevisst. Hva ønsker vi oss i fremtiden? Vil vi ha lokale ildsjeler og selvstendige grundere? Heier du på dine venner som driver butikk eller lager håndlagde produkter, den lokale bakeren, urmakeren, kafeen, sykkelreparatøren? Ja, så må vi være bevisste på at de lever av at vi bruker dem. Det er tid for refleksjon.

A S K E R

Ønsker deg en riktig god førjulstid! Vi sees i Asker

Vibeke Glosli HØSTENS TRENDER • HVA SKJER • NYTT I ASKER • ORDFØRER LENE CONRADI • BARNAS VERDENSDAGER KULTURHØSTEN • ASKERDAGENE • DET GODE LIV I ASKER • ÅRETS SERVICEBUTIKK • NAKUHEL ASKER

Asker Sentrum AS • post@askersentrum.no • www.askersentrum.no Følg oss på facebook og @askersentrum på instagram

Vi sees i Asker!


Julegateåpning i Asker sentrum Lørdag 2. desember 15.30 Oppmøte Føyka Salg av fakler Varmende toner med Borgen Oldis Vi serverer gløgg og pepperkaker 16.00 Fakkeltog

Bli med oss og nissebarna i fakkeltog fra Føyka til Torget

Dansesonen

Dans fra Tiril Andøl dansestudio

Ordfører Lene Conradi

Ønsker velkommen Vi teller ned: GRANEN TENNES! ÅRETS UNIKE SERVICEBUTIKK 2017

Julekonsert

med Sweet & Sour, Tempo og en smakebit av julekonserten til tenorene Martin og Henrik Enger Holm. Vi går rundt juletreet

Julenissen

Julenissen kommer med overraskelser til alle barna, og de som ønsker kan bli med på en rundtur med nissens slede!

Alle butikkene er åpne til kl. 18!

Velkommen til en hyggelig julehandel i Asker sentrum! www.tandbergeiendom.no

Følg @askersentrum på facebook og instagram

VI SEES I ASKER


Nytt i Asker - Sentrum

TEKST: AINA SKOLAND

FOTO: @VIBEKEGLOSLI

SENTRUM Den glade marsipangris

N

å dukker den opp igjen, den late og fornøyde marsipangrisen som legger seg til i vinduet til Den Glade Baker hvert år på denne tiden. Det har som vanlig gått med store mengder marsipan for å lage denne grisemoren og barna hennes. Det er nå på tide å auksjonere den bort til inntekt for arrangementet Alternativ jul som arrangeres av Skaugum Rotary og Asker Sentrum AS i samarbeid med Asker Kommune. Ønsker du å bidra til en god sak kan du gi bud fram til lille juleaften klokken 12.00 ved enten å gå innom Den Glade Baker, ringe dem, eller sende en mail til carina.bjornstad@askerprodukt.no. Vi går vel for ny rekord?

Park Lane til Asker

O

m du lurer på hva som bygges og forberedes i de gamle lokalene etter Mini-ASK i Smuget 1, kan du selvfølgelig komme til oss. Vi vet hva som skjer. Her legges det til rette for at hyllene skal fylles med pene og kvalitetsmessige klær i engelsk/amerikansk stil, når Park Lane åpner dørene i månedsskiftet. - Her blir det klær for både dame og herre, forteller daglig leder Mona Mahmood som gleder seg til å ta imot kunder i kjedens fjerde butikk i Norge.

8


Nytt i Asker - Sentrum

Bondens marked - juleutgaven Den 9.desember klokken 10.00 – 16.00 er det bare å nyte juledufter og smaker i Asker når Bondens marked kommer og viser fram sine juleprodukter. Blant annet kan du finne rakfisk hos Skarvheimen Fjellfisk og Trosvik Gård, Hemlaga på Næs byr fram sitt gode utvalg av nydelige julekaker, og Godt og Hjemmelaget kan friste med deilig økologisk potetlefse. I tillegg finner du et godt utvalg av julepålegg som sylte av både av svin og hjort, og rull av kalv, hjort og lam, eller du kan varme deg på juleduftende gløgg laget på epler eller plommer. Og mye mye mer. Så nyt dagen og trekk inn duften av god gammeldags hjemmelaget julestemning.

9


Nytt i Asker - Sentrum

Rå Smak Spiseri 25. november skjer det! Etter en lang byggeperiode får Asker et nytt spisested når Rå Smak utvider og lager Rå Smak Spiseri i de gamle lokalene etter Amorosa. - Dette har vi gledet oss lenge til, uttaler en entusiastisk Nils Arne Kvilekval, en av eierne på Rå Smak. I det nye spiseriet vil det bli muligheter for alt fra en kaffekopp

eller et godt glass vin, via sene frokoster og husmannskost til tre- eller fem-retters menyer med vinmeny. Fokuset vil stå på god, ekte mat, og et bredt utvalg av viner. De hyggelige nye lokalene, der veggene prydes av malerier fra Magne Furuholmen, vil være en naturlig forlengelse av butikken. - Kvalitet og sporbarhet er fortsatt viktig for oss. Vi serverer ærlig mat, og du skal kunne vite akkurat hva du får på taller-

- Vi håper at gjestene våre skal kunne finne gjensidig inspirasjon mellom vareutvalget i butikken og menyen i spiseriet, avslutter Nils Arne.

Hårfjerning på Ahead

Kulturnytt

D

Å

enne måneden trillet en ny maskin inn i Ahead sine lokaler på Alfheim. Det var Britt Tollefsen som flyttet inn sitt nye vidunder av en maskin for hårfjerning med laser. Ikke at hun har kastet ut voksen, den er der fortsatt som et trofast alternativ. Med laser kan du imidlertid bli kvitt hårene en gang for alle, og du slipper å beregne perioder med bust mellom hver gang leggene er glatte og lekre. Britt selger også gavekort på behandlingene om du skulle være i beit for julegaver.

10

kenen, forteller Nils Arne som blant annet har fått eksperthjelp av Terje Ness og Frode Aga til å utvikle konseptet bak spiseriet. For de som måtte bekymre seg for at butikken skal få mindre fokus nå som spiseriet åpner, kan vi forsikre at det ikke er tilfellet. Tvert imot.

rets siste kulturfrokost i Øvre vestibyle på kulturhuset blir 5. desember kl. 8.00-9.00. Det er åpent for alle, og du trenger ikke melde deg på. Som vanlig serveres yoghurt og gryn, men denne gangen blir det også gløgg og pepperkaker. Som alltid vil det være et aktuelt tema som omhandler kulturen i Asker. Vi minner samtidig om årets siste matineforestilling 14. desember klokken 12.00. Da kommer tenorbrødrene Martin og Henrik Enger Holm og byr på kjente og kjære julesanger fra inn- og utland. De tar turen hjem fra operastudier i London og hjem til norsk jul, og sammen med pianisten Stefan Ibsen Zlatanos garanterer de julestemning. For en smakebit av Martin og Henrik Enger Holm, kan du ta turen innom julegrantenningen i Asker sentrum lørdag 2.desember. Se informasjon ellers i bladet.


Nytt i Asker - Sentrum

Livets lykkestunder i sølv «Every cloud has a silver lining» lyder et engelsk uttrykk.

Tilværelsen kan være overskyet, men bak gråværet venter solen på å få lov til å skinne - og alt blir bra igjen. Hos Gullsmed Frank Hellman har de nå tatt inn en ny sølvkampanje fra Ole Lynggaard Copenhagen. Det er en uimotståelig kolleksjon av sterlingsmykker, og en fargerik påminnelse om å alltid feire livets lykkestunder. Eller som designeren Charlotte Lynggaard selv sier det: - Livet er fullt av kontraster. Ingen er glade og bekymringsløse hele tiden, og ingen dystre stunder varer evig. Smilet kommer tilbake, og vi setter pris på det fordi vi kjenner til den motsatte følelsen.

11


Julegrantenning

NÅR JULELYSENE TENNES Nå har mørket begynt å sige innover oss på alvor. Det er mørkt når vi går på jobb, og mørkt når vi kommer hjem igjen. Men så tennes julelysene, og bygda, husene og menneskene fylles med forventning og juleglede. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

D

a vi var barn startet julen mens vi ventet på nissens slede foran den lokale julegrantenningen. En evighet av julesanger, glanspapir, ønskelister og julekalender lå foran oss. Ikke et øyeblikk kastet vi bort på høye skuldre og stress over handlelister og juleavslutningenes inntreden i hverdagslogistikken. Bekymringene begrenset seg til hvorvidt vi ville huske replikkene i julespillet på skoleavslutningen. I år starter denne barndommens juletid lørdag 2. desember når julegranen i sentrum tennes på tradisjonelt vis. Dette blir en koselig ettermiddag fylt med sang, dans og juleglede.

12

Det blir oppvarming med gløgg, pepperkaker og underholdning av Borgen Oldis på Føyka før fakkeltoget setter i marsj derfra klokken 16.00. Så snor toget seg, ledsaget av dansende nissebarn og julesanger, gjennom sentrum og bort til Torget. Der tennes julegranen og det blir et program fylt med gang rundt juletreet, smånisser og sang. Martin og Henrik Enger Holm benytter også anledningen denne dagen, sammen med Sweet & Sour, til å varme opp til den stemningsfulle julekonserten de skal ha i Asker kirke 21. desember. Ordfører Lene Conradi har oppdraget med å telle ned til tenning av lysene, og

hun overrekker dessuten den velfortjente premien til årets servicebutikk. Vi krysser selvfølgelig også fingrene for at Julenissen har funnet tid i sin travle førjulskalender, og at han kommer innom med overraskelser til barna. Kanskje blir det også mulighet til å sitte på en tur med sleden hans. Sett av tid denne dagen til å senke skuldrene og suge inn julestemningen. Og unn deg et øyeblikk med barnlig juleglede mens huskelisten får ligge i fred hjemme på kjøkkenbenken. Se fullt program annet sted i bladet.


Nytt i Asker - Sentrum FORTRESS.NO

www.proaktiv.no

Proaktiv Bolig og Prosjektmegling. Tlf: 47 68 44 00 – epost: kontakt@proaktiv.no

Nye printere i samme lokale

A

nita Johansen jobbet i Allkopi i Meierisvingen, men da de stengte dørene og tok med seg printerne videre ble Anita igjen. Nå har hun åpnet dørene igjen, denne gangen med CopyCat i ryggen. - Vi følte fortsatt at næringslivet i Asker setter pris på å ha trykk- og kopitjenester tilgjengelig, smiler hun og kan også fortelle at de har tatt inn litt andre maskiner enn de hadde tidligere. Nå kan vi gjøre flere ting her på huset og trenger ikke sende så mange jobber av gårde. Nye maskiner til tross; Anita finner du fortsatt bak disken.

13


FANTASTISKE JULETILBUD! TILBUD PÅ VIPPE EXTENSION

990,før 1890,-

* VIPPE EXTENSION - Ødelegger ikke dine egne vipper - Holder for 3-4 uker - Veldig naturlig resultat

Du får

VI FØRER KLASSISKE KVALITETSKLÆR TIL DAMER (STR. 36 - 52) OG BARN

D ILBUU T DER N E ISS YE K

25% ekstra verdi på gavekort

N

FOR

ALLE

N

FARGING OG FORMING AV BRYN OG VIPPER

PERSONLIG SERVICE!

299,før 590,-

PRU’ S

Tilbud gjelder til 31. desember 2017. Bruk rabattkode LIVEIN17

Erteløkka 3

1384 Asker

Strøket 9, vis-a-vis Kulturhuset

www.pru-shop.no

Booking telefon 91 85 75 11

66 75 80 66 Åpeningstider man. - fre. 10 - 18 lør. 10 - 16

ASKER GROUP EVENTS

BIRTHDAY PARTIES

BERGERVEIEN 5 - 1396 ASKER 14

TEEN NIGHT

66 98 22 00

FRIDAY NIGHT FRIENDZY WWW.ALTITUDENORWAY.COM


Alternativ jul Asker

J

ulen er en tid for fellesskap, glede, god mat og gaver. Av forskjellige grunner faller noen utenfor den tradisjonelle familiejulefeiringen. Derfor er hovedarrangørene Skaugum Rotary og Asker Sentrum AS i full gang med forberedelsene til vinterens aller vakreste eventyr, nemlig Alternativ jul Asker.

Lyngby

De gleder seg til å åpne dørene til en hyggelig norsk tradisjonell julefeiring på Venskaben for deg som mangler familie og venner i Asker og som savner å ha et fellesskap rundt en tradisjonell norsk julaftenfeiring. Alternativ jul Asker er omtanke og romslighet i praksis, både menneskelig og praktisk, bare se på disse tallene: Opp gjennom årene har Alternativ jul Asker ønsket over 1400 mennesker velkommen, og hver eneste av dem har fått både middag, selskap og julegave. I kulissene har til sammen 300 frivillige og vertskap brukt juleaften til å gi varme og omsorg til sine medmennesker, og fått i monn av det samme i retur. Mange på begge sider av julegrytene har vært med flere år, så at det er en hyggelig måte å tilbringe juleaften på er helt tydelig. Hvis du vil være med og gjøre en uvurderlig jobb som frivillig, eller på annen måte bidra enten økonomisk eller på annen måte til dette fantastiske arrangementet, kan du ta kontakt via nettsiden www.alternativjulasker.no

Røros Tweed

Fogia

Klong

Northernlighting

DESIGN SOM GLEDER Velkommen til ASK Interiør Strøket 8, Asker - Tlf. 66 79 70 00 - post@askinterior.no Åpningstider: Man.-fre. kl. 10-18, lør. kl. 10-16.

www.tandbergeiendom.no

15


Nytt i Asker - Sentrum

Julehuset Moodies

P

å Moodies leker de ikke jul. Selv om de prøver å ta det litt rolig til å begynne med, er det ikke til å stikke under en stol at butikken står ferdig julepyntet med tre og det hele til 1. november. Og da har de ikke bare hengt opp en julekule her og der. De får rett og slett hjelp av Blomster-Bjørn, mannen som pynter til jul på Slottet, i Operaen, og altså på Moodies. - Julen er en tid for lys, glede og glitter for de aller fleste, så det har vi tatt med inn i butikken vår, forteller Anita og Siv som eier butikken. - Selv liker vi julen veldig godt, og etter hvert har vi blitt litt av noen spesialister også, om vi må si det selv, smiler de og legger til at de føler at de har fått det til når barna blir stående utenfor butikken og stirre drømmende inn gjennom vinduet utenom åpningstiden. Vi skjønner barna godt, vi, for i butikken til Siv og Anita bugner det av julekuler i alle farger og fasonger, juletrær med glitter, fugler, kongler, enhjørninger, glitterreinsdyr, julestjerner, lyslenker, girlandere, duftlys med julelukt og tykke ballerinaer. - Vi slår et slag for ribba i år, ler Siv. Og så må vi ikke glemme denne da: De har juletre som går rundt av seg selv!

16


Nytt i Asker - Sentrum

Lancelot pusset opp

H

ar du vært innom Lancelot i det siste? Sjekk før du går inn at du er på rett sted, for inne er det blitt helt nytt. - Alt det gamle er fjernet, og vi har fått inn flere sitteplasser og siste nytt når det gjelder barinteriør, forteller Faiz Menovski, en av eierne av Lancelot. Og når han sier alt, mener han alt. Til og med menyen blir ny men ikke før januar og vil bære mer preg av å være en gastropub. Hvis du nå setter deg på en av de nye stolene ved et av de nye bordene, kan du frem til da få servert god gammeldags norsk julemat.

Eventyr på isen

Hilde Aaby & Sondre Oddvoll Bøe

Camilla Gjersem

H

vert år arrangerer Asker kunstløpklubb juleshow i desember. I år er intet unntak. Årets show er i Askerhallen 16. og 17. desember og temaet er Fairytales On Ice. Som vanlig stiller klubben med utøvere i toppklasse. Både Sondre Oddvoll Bøe og Anne Line og Camilla Gjersem er med. Hovedkoreograf Lisbeth Rønning, med bakgrunn fra dans og teater, har ansvar for helheten, koreografi og kulisser, men er godt hjulpet av klubbens egen Camilla Gjersem. Dette blir en familieforestilling som vil røre både store og små, og underveis vil man møte på figurer fra eventyr som Aladdin, Askepott og Skjønnheten og udyret, for å nevne noen. Plenty av muligheter til å drømme seg bort fra mørke og førjulsstress, her altså. Billetter kan du kjøpe direkte i Askerhallen, eller til rabatterte priser på klubbens hjemmesider, www.akk.ticketco.no Her finner du også praktisk informasjon om tider osv.

17


BUTIKK

UNIKT MATKONSEPT FOR DEN BEVISSTE LIVSNYTEREN!

SPISERI

LØRDAG 25. NOVEMBER ÅPNER RÅ SMAK SPISERI! Ønsker du et enkelt måltid eller sette deg ned å nyte det helt spesielle, kan du nå gjøre begge deler hos oss! Skal du lag et godt måltid til hverdags eller fest har vi det du trenger! Sjekk ut våre forslag til matgaver eller få hjelp til å sette sammen den helt spesielle! Mer om Rå Smak, meny og bordbestilling finner du på nett eller Facebook Torvveien 5

902 20 884

www.raasmak.no


Årets julebakst fra eget bakeri

NYTT: KAMPANJPRIS!

8 punkts facelift uten kirurgi kr. 7100,-

FREDAGSTILBUD

Strøket 6, Asker Telefonbestilling: 66 78 12 30 Man-fre 7.30-17 Lør 8-16

Frem mot jul på permanent hårfjerning med Diode laser. Gjelder kun fredager (9-15)

Velkommen!

LEGGER/LÅR

kr. 2000,- (før 2400,-)

BIKINI

Kjøp nye briller til jul

kr. 500,- (før 700,-)

BRASILIANSK

kr. 700,- (før 900,-)

ARMHULER

kr. 500,- (før 700,-)

VI HAR GAVEKORT!

BEHANDLINGER TIL FORNUFTIGE OG KONKURANSEDYKTIGE PRISER • PIGMENTFLEKKER • SPRENGTE BLODKAR • FIGURFORMING • RYNKEBEHANDLINGER MED FILLERS

• CELLULITT BEHANDLINGER • HUDFORYNGELSE • PERMANENT MAKEUP • MICRONEEDLING • SKIN BOOSTER (VITAL INJECTOR) • KJEMISK PEELING • BOTOX Gratis konsultasjonstimer! Behandlinger utført av autorisert helsepersonell Åpningstider:

Betal med Brillekonto

Fordel betalingen over 3, 6 eller 12 måneder. Ingen renter, ingen gebyrer.

Mandag, tirsdag og torsdag kl: 12-20 Onsdager kl: 09-17 Fredager kl: 11-16 Vi har åpent på lørdager etter avtale.

clinicmedica.no

kjhall@online.no for timebestilling. Alfheim 24, 1384 Asker, Tlf. 66 78 03 73 905 10 768 www.clinicmedica.no clinicmedica

Strøket 9, Asker. Telefon: 66 79 51 70. www.interoptik.no

19


Årets servicebutikk

Årets servicebutikk ble… Å løpe ærend i butikker, frisører, meglere, restauranter og kafeer kan være irriterende og slitsomt. Eller det kan være en glede. Det kommer helt an på hvordan man blir møtt på handelssteder og hos servicetilbydere. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

I

Asker sentrum er de opptatt av hvordan kundene opplever disse møtene og derfor har de som kjent en årlig kåring av årets servicebutikk. I denne kåringen har du som kunde mulighet til å si fra om du har hatt noen serviceopplevelser utenom det vanlige, eller om det er en butikk du gleder deg ekstra til å besøke. I år som i tidligere år har dere hjulpet oss ved å stemme med stemmesedler i butikkene, på facebook, på mail og per post. Hele 2400 stemmer har kommet inn, og Vibeke Glosli fra Asker Sentrum AS takker for engasjementet. Vi kan også bringe videre en stor takk

20

fra butikkene for alle de fine meldingene dere har tatt dere tid til å skrive. Vinneren vil som vanlig bli utropt av ordfører Lene Conradi på julegrantenningen lørdag 2.desember, men vi i LIVEIN kan avsløre resultatet allerede nå:

har det veldig hyggelig sammen, og det tror jeg smitter over på kundene. Ikke minst har vi mange stamkunder som er med og bidrar til en god atmosfære, smiler hun og legger til at det kan tenkes at de må feire denne seieren litt.

Vinneren av årets servicebutikk er Overens Café med 405 stemmer.

Dette er hva noen av kundene har sagt om Overens: «Det er koselig der», «En koselig kafe hvor jeg alltid finner ro. Med super service og nydelig kaffe», «Du blir alltid møtt med et smil» og «beste kake vi vet om».

- Dødskult, utbryter eier og daglig leder Cathrine Storøy når seieren blir avslørt. - Vi har vært på pallen hvert eneste år så lenge vi har holdt på, så det tyder på at kundene våre trives. Vi som jobber her

Vi gratulerer så mye til Overens Café!


Årets servicebutikk Premien for førsteplassen er: • Diplom fra CopyCat • Blomster fra Asker blomster • Lunsj for 4 personer på EGON • Middag for 4 personer på Meating Point • ½ side annonse i LIVEIN, sponset av LIVEIN • 1 side annonse i Budstikka

På en hederlig tredjeplass har vi fjorårets vinner, Kafé Kvist med 339 stemmer.

Andreplassen går til Hår Asker med 343 stemmer.

sess er at de ansatte snakker sammen og hjelper hverandre.

Bianca Volan, som eier salongen sammen med Jeanette Breilid Brekko, sier at hun er ekstremt stolt over plasseringen. - Vi har hatt sterkt fokus på nettopp servicenivå og kundebehandling, og det er jo gøy å se at vi får resultater. Det er en tøff konkurranse, for det er så mange flinke og serviceinnstilte mennesker som jobber her i sentrum. Kundene forventer et høyt servicenivå her omkring, så da må man gi det lille ekstra for å skille seg ut, påpeker hun, og understreker at hun mener at noe av grunnen til deres suk-

Dette er hva noen av kundene har sagt om Hår Asker: «Faglig dyktige, blide jenter, god kaffe», «de er punktlige, presise og byr på det lille ekstra», «det var en fantastisk opplevelse da jeg endret sveis» og «de er hyggelige og flinke til å klippe».

- Vi er utrolig takknemlige for at så mange har stemt på oss. Med et relativt lite lokale og begrenset antall plasser er det klart at det er hyggelig med en slik anerkjennelse fra alle de lojale kundene våre, smiler innehaver Nina Stange. - Vi er opptatt av at kundene føler seg velkommen og sett når de kommer inn døren, og at de får en god opplevelse når de er på besøk hos oss. Det er viktig for oss å holde på det ambisiøse konseptet vi har hatt fra start med en økologisk tankegang, høyt servicenivå, god mat og god kaffe. Og det er tydelig at det funker. Her er noe av det kundene har sagt om Kafé Kvist: «Det lukter så godt her – helt ut i gaten. Det er hjemmekoselig, + litt annerledes», «maten er veldig god, økologisk og kortreist. Egne urter plukket i skogen og alltid vennlige og snakkesalige», «for at det er god mat» og «de er superservice-minded, raske til å servere og er økologiske».

Vi gratulerer så mye til HÅR Asker! Vi gratulerer så mye til Kafé Kvist! Premien for andreplassen er: • Søndagsbuffet hos Choice Hotel Leangkollen • ½ side annonse i LIVEIN, sponset av Asker Sentrum og Tandberg Eiendom

Premien for tredjeplassen er: • ½ side annonse i LIVEIN, sponset av Asker Sentrum og Tandberg Eiendom

21


Årets servicebutikk

Vinner

Butikk Premie

Caroline Lyberg AnneBe Tone Hosen Kumordzie Pru`s Marit Nesheim Kjersti Vanberg Unni Snildal

På Håret Moodies Fretex

Tove Berg Strømsvåg

Baracoa

Sandra Cocci Tove Maren Johnsen Alexander Holm Grete Nordby Kirsti Lie Wenche Høglund Beate Potterton Kristian Forbes Rolfsen Heidi Gundersen

Xponella ARK EGON EGON EGON EGON EGON EGON EGON

Gavekort kr. 500,Armbånd fra Bæltekompaniet kr. 400,Gavekort på klipp verdi kr. 860,Gavekort på kr. 500,Nøkkelring med skinnfrynser kr. 169,- og skinnpennal kr. 149,Gavekort på middag (kun mat) for 4 pers Gavekort kr. 500,Bok kr. 350,Lunch for 2 Lunch for 2 Lunch for 2 Lunch for 2 Lunch for 2 Lunch for 2 Lunch for 2

Vinner

Butikk

Sigmund Jacobsen Snorre Gjerde-Meyer Lisbeth Stengrimsen Elisabeth Bubresko Elisabeth Alten Hedvig Alette Furøy Ellingsen

EGON EGON EGON Galleri Unika ASK Interiør A-Medi

Andrea Bakke Heidi Halvorsrud Heidi Huse Myrmo Kristina R. Astrup cathrine_v4@hotmail.com Trond Østmoe Gro B. Soydan Jakob Haldorsen

Premie

Lunch for 2 Lunch for 2 Lunch for 2 Gavekort kr. 300,Lamzac fra Fatboy kr. 679,Ansiktsbehandling Fire and Ice Red Carpet Treatment fra iSClinical kr. 1395,Gavekort kr. 300,Café Overens Tannlege Magne Sandboe Gavekort Tannbehandling verdi kr. 4000,Gavekort på pizza ca kr. 300,Pizzastua Firming eye treatment fra HUD bareMinerals verdi kr. 459,3 mnd gratis trening Asker Treningssenter Gavekort på familiefrokost Scandic for inntil 6 pers på hotellet Scandic Gavekort på familiefrokost for inntil 6 pers på hotellet Rå Smak Gave verdi kr. 500,-

JULEÅPNINGSTIDER

I FØRJULSTIDEN VIL HANDELSSTEDENE HA FORLENGEDE ÅPNINGSTIDER

SENTRUM Butikkene i sentrum har åpen til klokken 18.00 hver lørdag i desember, Fra 18. desember har de åpent fram til klokken 20.00 på hverdagene. I sentrum er det også søndagsåpent de siste to søndagene før jul fra klokken 14.00 til 18.00. De to siste helgene før jul kan det forresten hende at du møter på julenissen rundt om i Asker sentrum mellom klokken 14.00 og 16.00, og da er det mulighet for gratis sledetur.

Trekanten har søndagsåpent klokken 14.00-19.00 de siste tre søndagene før jul. Fra og med 15. desember utvider de åpningstidene til klokken 22.00 på hverdager, og den 14. desember har de nattåpent fram til klokken 2

HOLMEN

VOLLEN

På Holmen Senter utvider de åpningstidene til klokken 21.00 på hverdagene fra 1. desember. Lørdager er det åpent klokken 09.00-18.00, og det er søndagsåpent de siste tre søndagene før jul fra klokken 14.00 til 19.00.

22

TREKANTEN

I Vollen er det som kjent allerede søndagsåpent. De individuelle butikkene vil ha forskjellige åpningstider i forbindelse med julehandelen også, så sjekk nettsiden for butikkene du vil besøke.


Vi takker våre kunder for samarbeidet i år, og ønsker alle en riktig God Jul og Godt Nytt År!

Vurderer du å bytte bolig på nyåret?

La oss hjelpe deg med et finanseringsbevis og en vurdering av verdien på din nåværende bolig. Vi har bank og megler under sammen tak. Kontakt oss på 07040 eller 66 98 70 80, eller kom innom i Bankveien 7. Vi snakkes.


Nytt i Asker

TREKANTEN

Godt brød

E

n hustrig novembermorgen ønsket Godt brød velkommen til bords på åpningsfrokost i lokalene ved inngangen på plan 1 på Trekanten, vis a vis Til bords. Denne morgenen serverte de, som de gjør alle andre dager, inkludert søndager, deilige økologiske brød og andre godsaker i nyoppussede freshe lokaler. Velkommen innom!

24


Nytt i Asker

KappAhl i ny drakt

I

disse dager åpner en helt nykledd KappAhl butikk. Det er den samme butikken som før altså, og fortsatt på plan 2 på Trekanten, men butikken er totalrenovert med nytt gulv, ny innredning og ny layout. Men klærne og de hyggelige ansatte er heldigvis de samme.

Asker ølutsalg starter opp

E Drop-in lege

P

å plan 1 på Trekanten, vis a vis Meny, får du nå en helt ny type legetjeneste, nemlig Dr. Dropin. Daglig leder Daniel Sørli sier at de vil være Norges smarteste køsystem med tilgjengelige og moderne private helsetilbud, og forsikrer at de alltid vil sette pasienten i sentrum. Her få du alle typer legetjenester, ingen ventetid og alle timer har en fastpris. - Vi vil følge åpningstidene til Meny, hvilket vil si klokken 8-21 på hverdagene, og klokken 9-19 på lørdager, forteller han videre. For å få hjelp ved klinikken kan du bare komme innom, eller du kan gå inn på www.drdropin.no og holde av plass før du kommer.

ndelig får også Asker sitt eget ølutsalg. Det blir lokalisert på taket av Trekanten, ved siden av Haveli Tandoori restaurant, med inngang ut mot parkeringsplassen så man skal slippe å bære så langt. Mannen bak er Ole Kristian Pettersen, og han gleder seg til å ta imot kunder etter et års intens planlegging. - Både Drammen og Sandvika har slike utsalg, så jeg tenkte det var på tide her også, sier han. - Jeg lover et bredt utvalg av norskprodusert øl fra mikrobryggerier i tillegg til lettøl, alkoholfritt øl, ingefærøl og cider, samt utenlandsk øl fra norske importører.

25


Nytt i Asker

Julemarkedet til Steinerskolen i Asker Den 26. november klokken 11 til 17 blir det julemarked med god gammeldags stemning på Steinerskolen i Asker sine områder på Nesbru, når skolen slår sine julekrefter sammen med Regnbuen barnehage. Det er et utendørs marked, og området vil være behørig pyntet med juletrær, lys, bålpanner og hyggelig stemning. Ja, til og med lys levende sauer og griser vil bidra med sin tilstedeværelse. - Markedet skal være en fest for barn og ungdommer som går på skolen, forteller Ellen Merete Christophersen som også understreker at de ønsker alle velkomne på marked.

26

- Her blir det snekkerverksted, mulighet for å lage makramésmykker og dyppe lys, ri på hest og skyte med pil og bue, for å nevne noe. Det blir også lykkehjul, og fortellerstund og verksteder for de minste. På markedet vil det også selges gode økologiske middagsretter som grillmat, pizza, grøt, julemat, fisk og grønnsaker og dessuten sveler og kaker, og man kan handle fine hjemmelagde gaver som syltetøy, chutney, oljer, eplemost, egenprodusert økologisk juice, brød, julebrød, juleka-

ker, kranser og så videre. Det vil bli holdt små opptredener av barna på skolen, og selvfølgelig blir det den tradisjonelle pepperkakefiskingen. Velkommen til julemarked! Helgen etter, den 3. desember klokken 11-15 har Rudolf Steinerbarnehagen i Asker sitt tradisjonelle julemarked på Asker Museum, så her bør det være muligheter for julestemning selv om man skulle være bort en helg.


Noen kan turn ...

... jeg kan juss Din advokat i Asker og Bærum Over 20 års erfaring med rådgivning og tvisteløsning Samarbeider med de største advokatfirmaene i Norge (tidl. partner i Haavind, Oslo) Holmen Senter, 6. etasje, inngang fra 4. etasje | T: (+47) 9181 3565 | www.aomo.no | omo@aomo.no


Nytt i Asker

HOLMEN

Pepperkaker og julekos på Holmen

I

hele desember blir det juleforberedelser på Holmen Senter. På torsdager, fredager og lørdager kan du få hjelp av nissemor til å pakke inn julegavene dine så de blir de lekreste pakkene under treet. Lørdagene før jul deler nissejentene ut gratis pepperkaker og gløgg, og på søndagene kan du selv være med på nissemors pepperkakeverksted og få med deg godsakene hjem. I helgene blir det dessuten stemningsfulle julekonserter og flotte danseoppvisninger med dansere fra KGB Kompaniet. I tillegg til julehandlingen kan du også få tatt årets julekort helt gratis på fotoveggen i andre etasje.

Jørbæk -20 år på Holmen

J

ørbæk har drevet butikker på Holmen Senter i 20 år med både Match, Blaa og Vic over døra. Det lokaleide selskapet har nå valgt å knytte selskapsnavnet Jørbæk sterkere til butikken med navnet Vic Jørbæk. Samtidig skjer det mye spennende, noe mange kunder nok allerede har oppdaget. Med en ny og engasjert medeier i butikken har det kommet flere spennende merker som Cathrine Hammel, Day, Dea Kudibal, Decadent, Jott, Neo Noir, G-lab, NN07, American Vintage og Colmar. I butikken opplever du også god stemning og ikke minst god service med eierne selv tilstede. Her representert ved Marit Gatevold og Christer Jørgensen.

28


G O D H V E R DAG

GRATIS PARKERING I 4 TIMER UTEN P-LAPP

HYGGELIG FØRJULSTID PÅ HOLMEN SENTER! På Holmen Senter ønsker vi å by på en annerledes julehandel. Det skal være rolig, oversiktlig og trivelig å handle, og vi har tradisjonsrike og hyggelige juleaktiviteter for liten og stor. Butikkene skinner om kapp med julebelysningen, og all den fine nye julepynten og juletrærne våre. Velkommen til den gode førjulsstemningen på Holmen Senter.

Ønsker du å gi bort de fineste pakkene i år?

Hver torsdag, fredag (14-19) og lørdag (11-16) i hele desember kan du få pakket inn julegavene dine med de lekreste bånd, sløyfer og papir.

Julestemning med pepperkaker og gløgg

Nissejentene skaper julestemning og deler ut gratis pepperkaker og gløgg på i desember. Lørdag 2., 9. og 16. desember kl 11-17

Pepperkakeverksted med nissemor

Nissemor inviterer til pepperkakeverksted på Holmen Senter. Alle barn får med seg sin egen pepperkake hjem i cellofanpose. Søndag 3., 10. og 17. desember kl 12-16

Julekonserter med Asker Kammerkor og SASingairs Lørdag 9. og 16. desember kl 14

Danseoppvisning med KGB Kompaniet Søndag 3., 10. og 17. desember kl 15.30

Ta ditt eget julekort på Holmen Senter Knips ditt eget julekort: Ta bilde foran vår fotovegg i senteret, helt gratis.

Gratis parkering i 4 timer uten P-lapp. Åpent hverdager i desember kl 10-21(9-18) • Følg oss


Advokatens hjørne, november 2017

UNNGÅ AT NOEN TAR PENGENE DINE NÅR DU BLIR GAMMEL, SYK ELLER DØD I denne spalten får LIVEIN’s lesere høre om juridiske forhold som kan være aktuelle i tiden fremover. Send meg gjerne en e-post (omo@aomo.no) om du har spørsmål til meg eller trenger advokat.

HVEM KAN TA PENGENE DINE MENS DU LEVER OG NÅR DU DØR? Hvis du ender opp på sykehjem tar kommunen inntil 85 % av dine løpende inntekter.1 Kan dette unngås, og er det noe poeng å unngå det? Etter hvert som alderen gjør sitt inntog mister enkelte evnen til å ta vare på sine egne interesser, og de kan miste rådigheten over sine midler (de får f.eks. oppnevnt en verge som tar kontroll). Mange av de som mister rådigheten er mer eller mindre uenige i beslutningen

30

og måten det har skjedd på. Er det noe du kan gjøre for å hindre at andre tar kontroll over deg og dine penger? Når du dør fordeles arven etter loven. Den kan da ende hos familiemedlemmer du ikke vil skal arve dine penger. Hvis du ikke har nær familie tar staten pengene. Er det noe du kan gjøre med dette? GI FRA DEG ELLER BRUK OPP PENGENE DINE MENS DU LEVER Hvis du bruker opp eller gir bort pen-

gene dine, så slipper du å tenke på at de skal gå til noen du ikke vil skal ha de. • Er pengene bundet opp i fast eiendom, samtidig som lommeboken er skranten? Husk at du kan ta opp et ”seniorlån” i boligen. Da kan du både bo i boligen og samtidig få mer kontante midler. • Har du mer enn du strengt tatt trenger samtidig som du har nærstående eller andre som kunne trengt en gave? (Ved gaver til familiemedlemmer: Husk å klargjøre om gaven skal regnes med


Advokatens hjørne, november 2017

i fremtidig arvefordeling som arveforskudd eller om den ikke skal det.)

og hvordan pengene dine skal brukes mens du lever.

OPPRETT FREMTIDSFULLMAKT SOM UTPEKER HVEM SOM SKAL RÅDE OVER DINE MIDLER MV. Husk på at du enkelt kan opprette en fremtidsfullmakt som bestemmer hvem som skal hjelpe deg, og ta beslutninger for deg, hvis du blir gammel eller syk og ikke lenger kan ivareta dine egne interesser. Fullmektigen kan også passe på pengene dine og f.eks. påse at din bolig ikke selges mot din vilje.

OPPRETT TESTAMENT SOM KLARGJØR HVORDAN ARVEN ETTER DEG SKAL FORDELES Arveloven gir ikke alltid den arvefordelingen man ønsker seg. Husk på at du kan skreddersy arvefordelingen selv ved å opprette et testament.

• En fremtidsfullmakt kan sammenlignes med en forhåndsoppnevning av en bestemt verge.

• Har du et barn som er dårligere stilt enn andre barn og som bør tilgodeses i testament (eller ved arveforskudd)?

• En fordel med fullmakten er at du selv kan velge en person du har tillit til. Du kan da velge en person som du vet vil lytte til din mening før det treffes noen beslutninger som gjelder deg.

• Har du ingen slektninger og vil sikre at pengene går til et godt formål?

• En annen fordel er at du i fullmakten kan legge føringer for fremtidige beslutninger, f.eks. hvor lenge du vil bo hjemme, om ønsket medisinsk behandling 1

• Har du en samboer som ikke har arverett og som mister sin bolig om hun ikke tilgodeses i testament?

KOMBINER TESTAMENT OG FREMTIDSFULLMAKT, SLIK AT FULLMEKTIGEN KAN UTDELE ARVEFORSKUDD Ofte er det praktisk å opprette testament og fremtidsfullmakt samtidig. I fremtidsfullmakten kan man angi at fullmektigen

https://www.asker.kommune.no/helse-og-omsorg/betaling-langtidsplass-sykehjem/

Advokat Olav Marius Øyehaug driver advokatpraksis på Holmen Senter i Asker. Han bistår privatpersoner og selskaper med rådgivning og tvisteløsning. Han har arbeidet med dette i over 20 år, blant annet som partner i et av Norges største advokatfirmaer.

har rett til å gjennomføre delvis arveoppgjør. La oss tenke oss en situasjon hvor du er kommet på hjem og din bolig leies ut og gir løpende leieinntekter, som i det alt vesentlige tilfaller kommunen (85 %) istedenfor deg og dine barn: Hvis du her har skrevet i fremtidsfullmakt at fullmektigen har rett til å utdele arveforskudd, så kan denne f.eks. overføre leiligheten til dine barn, slik at disse får pengene.

Olav Marius Øyehaug Advokat

Telefon: 9181 3565 Holmen Senter, 6. etg. Vogellund 6 - 1394 Nesbru omo@aomo.no www. aomo.no

31


En minneverdig opplevelse med dufter av Indisk kultur!

DAGENS RETT I RESTAURANT Ris, tilbehør og nanbrød er inkludert

TAKE AWAY Ris, og nanbrød er inkludert (tilbehør følger ikke med)

kun kr. 189,

Vi ønsker alle våre nye og gamle kunder hjertelig velkommen!

Ekte indisk mat!

ÅPNINGSTIDER: Man-Tor 16.00 - 23.00 Fre-Lør 14.00 - 23.00 Søndag 15.00 - 22.00 Siste servering 1 time før stengetid

Trekanten 4. plan. Tlf. 66 78 42 00 Gode parkeringsmuligheter - Takeaway - Catering til selskap og firmaavtaler

w w w. a s k e r h a v e l i . n o


6 dyktige og blide frisører ønsker deg velkommen til en hyggelig og avslappende opplevelse hos cut i Heggedal sentrum.

Riktig god jul og godt nytt år!

Cut AS | Heggeodden 3, 1389 Heggedal Telefon: 94 79 27 88 | post@cutfrisor.no | www.cutfrisor.no


Nytt i Asker

HEGGEDAL

Heggedal sentrum

I

Heggedal sentrum skjer det stadig ting, men det er snakk om store prosjekter som tar tid, så vi tenkte det var på tide å ta et lite øyeblikk og oppdatere dere på status der i gården. Nå i disse dager ferdigstilles Hjørnebygget og huset klargjøres for innflytting utpå nyåret. Det vil si at veien utenfor, med ny rundkjøring og det hele, kan påbegynnes og forventes ferdig etter jul. I januar begynner de også på gravearbeidene på sentrumstomta, så snart kan man begynne å se at ting tar form. Så vet dere det.

Bakkal har bygget om

P

å Bakkal, den hyggelige delikatessebutikken i Heggedal sentrum, har de fått mer plass. Ikke at de har bygget ut, men de har bygget om. - Vi trengte mer plass til både julegaver og personale nå framover. Og så har vi satt av plass til et nytt og større osteskap, forteller innehaver Ali Uslu. Ost er ikke det eneste de supplerer det allerede gode utvalget av interiørartikler og delikatesser som oljer, krydder, te, italienske steinovnsbakte pizzabunner og skinker. - Akkurat nå har vi mye spennende sjokolade fra både England og Tyskland på vei inn, så det blir mange smakfulle gaver å velge mellom. Det kan vi like!

34


Julegavetips fra Heggedal apotek!

Nytt i Asker

Plukk og miks

FOR

32 Vi spanderer den rimeligste!

Gavepakker fra Ditt Apotek

Heggedal Apotek

Heggedalsveien 304, 1389 Heggedal Tlf 66 69 63 69, fax 66 69 63 70 E-post: heggedal@dittapotek.no Åpningstider: man-fre 9-17, lør 10-15

Tilbudene gjelder i perioden 27.11.16-01.01.17, eller sĂĽ langt beholdningen rekker.


Nytt i Asker

VOLLEN

Julegrantenning i Vollen

S

øndag 3. desember kommer små og store nisser for å tenne julegranen i Vollen klokken 16. Lysene er på plass i trær og busker og julenekene er hengt opp. Det blir julemesse i Helsehuset fra klokken 12 – 17 og fra klokken 14 – 18 er det juleverksted i sentrum for barna, og en juletreutstilling du bare må få med deg! Julegrantenningen i Vollen med advent og romjul er et samarbeidsprosjekt der Tandberg Eiendom AS, Jens Evensen Eiendom, Vollen Sentrumsforening, Vollen Vel, Destinasjon Vollen, Vollen Nærmiljøsentral, VUL, Vollen Helselag, Oslofjordmuseet med Venneforeningen, Dansesonen og Arnestad skolekorps sammen skaper jul i Vollen.

Lykkelig i Vollen

H

vis du skulle lure på hvor det ble av butikken Paulina i Vollen, så kan jeg trøste dere med at den er der fortsatt. Den bare byttet navn til Lykkelig i sommer. Julie Rykke driver fortsatt den samme butikken og tilbyr dameklær, sko og vesker til fest og hverdags fra merker som Knit-ted, Princess, Frankremme, Mosh mosh og Cambio for å nevne noe, i tillegg til regntøy fra Rains. Hvis du sitter hjemme og av en eller annen grunn har problemer med å komme deg til butikken, men ser noen godbiter du gjerne skulle sikret deg på Instagramkontoen til Lykkelig, kan du kontakte Julie, og så kommer hun hjem til deg med det, eller sender det i posten. Det er med andre ord fortsatt det lille ekstra som gjelder både i sortiment og service.

36

Julesang fra Barna i Svingen

D

et er ikke alle butikker som har sin egen julesang. De færreste faktisk. Men så er heller ikke jentene bak Barna i Svingen, Kristin Folkvord Pedersen og Lene Lehre Andersen, helt som andre butikkdrivere. De har laget en egen julesang som heter «Julen har kommet til Svingen». Og når vi sier laget, så mener vi laget. De har selv både skrevet, laget cover og sunget, og når vi legger til at Kristin synger i Oslo Gospelkor til vanlig, sier det seg selv at dette er ordentlige saker. De tok med seg flere barn inn i Whiteroom studio på Alfheim for en stund tilbake, og nå er de i gang med å lage en hyggelig feelgood julevideo som vil dukke opp på diverse sosiale medier i tiden framover. Se etter sangen på Spotify fra 1.desember. Dette blir den nye juleslageren i Asker! Vi kan for øvrig legge til at dette ikke er første gangen disse jentene finner på sprell og galskap. I høst viste de forestillingen Bukkene Bruse som uteteater for fulle hus, en suksess vi krysser fingrene for at de gjentar til våren.


Jul hos Eléa ! Eléa tilbyr utsøkte greske spesialiteter og naturprodukter i tillegg til smakfulle småretter, deilig kaffe og mer..

Juleakevitten fra Vollen i Vollen

I

fjor fikk vi endelig den første smaken da Vollen Akevitt ble lansert med brask og bram, og Morten Gjeruldsen og Elisabeth Bye, initiativtakerne fra Destinasjon Vollen kunne gi seg selv en velfortjent klapp på skulderen. - Vår kulturakevitt er laget etter gamle norske håndverkstradisjoner, og etter måneder med modning på sherryfat av amerikansk eik har vi kommet fram til en mild og rund akevitt med smak av vanilje, fennikel, karve, sitrus og anis. Vollen Akevitt nytes romtemperert i et tulipanglass, og passer utmerket til tradisjonell norsk mat, forteller Morten. Fjorårets etikett var viet Vollens egen Jens Evensen senior, og den rollen han spilte i å skape det velferdssamfunnet vi er så heldige å leve i den dag i dag. Årets utgave av Vollen Akevitt er en hyllest til skuta Maud som i disse dager er på vei hjem igjen til Vollen, 100 år etter at hun seilte ut fra båtbyggeriet nettopp her. Begge utgavene kan nå fås på Vinmonopolet.

Hos oss vil du oppleve ekte gresk “Filoxenia” (gjestfrihet ) og vi hjelper deg gjerne med å sette sammen den rette julegaven. Velkommen innom for en hyggelig og kanskje litt annerledes julehandel!

Arnestadveien 2A | 1390 Vollen | T. 466 59 069

eleahellas 37


©Carla Guler

MOLIIN KNIT-TED SIXTYDAYS CLAIRE FRANK REMME MOS MOSH CAMBIO RICH&ROYAL MINUS med mer...

Hos -lykkelig får du det "lille" ekstra både til fest og hverdag!

mandag - onsdag fredag - søndag 11-17 torsdag 11-18 90 89 74 61 Arnestadveien 2b i Vollen Julie.karoline@yahoo.no

Vi sender varer om ønskelig og leverer ved behov

lykkelig klesbutikk i vollen lykkeligivollen


FORTSATT LEDIGE BÅTPLASSER FOR SOMMERSESONGEN 2018

Tlf. 40141040 Helårs båtplasser • Gjestehavn post@vollen-marina.no

..en perle i Oslofjorden!

www.vollen-marina.no 39


julekalender

Katten Yalla, "Barnet" og veien til Julelandet

"Barnet" og hundene på gården

FØRJULSEVENTYR I disse dager begynner det å haste med å få julekalenderne på plass. Blir det godteri, pakker eller aktiviteter? TEKST: SIGURD SPERBUND ILLUSTRASJONER: TOVE A. GULDBRANDSEN

LIVEINs egen skribent, Aina Skoland, er godt over middels engasjert i julekalendere. De siste årene har hun skrevet om grønne drager, bjørnunger på mammajakt, snakkende katter, hjelpsomme hunder, nissebarn uten julestemning, og ikke minst modige og oppfinnsomme barn og de spennende eventyrene de legger ut på. Til sammen har det blitt seks forskjellige historier i 24 deler der barnet ditt kan få hovedrollen. - Det var egentlig bare ment for mine egne barn, men så tenkte jeg at flere kunne få glede av det. Nå bytter jeg ut navnet sånn at hvert enkelt barn får spille hovedrollen i sitt eget eventyr i desember. Jeg la dem ut på en Epla butikk som en test i fjor,

"Barna" som ble fanget i flipperspillet

40

forteller Aina som egentlig ikke trodde helt på at noen skulle legge merke til skriveriene hennes. - Etter at de dukket opp på et par blogger i fjor tok det litt av, og jeg lagde julekalendere døgnet rundt, ler hun. Vil du også ha? Gå inn på: www.epla.no/shops/barnaseventyrkalender/. Der kan du bestille adventskalender fram til søndag 26.november og få den tilsendt. Skulle du være ute i siste liten kan du også sende en mail til ainaskoland@hotmail.com og hente den på Borgen helt fram til kvelden før julekalenderen skal være på plass i stua.

"Barnet" og Bjørnungen Brumle leter etter mamma

"Barnet" og nissegutten som hadde mistet julestemningen


INTERI0R DESIGN STYLING

Avd. Asker/Bærum

SKAL DU PUSSE OPP ELLER TRENGER RÅDGIVNING OG HJELP TIL INNREDNING?

SKAL DU SELGE BOLIG OG 0NSKER Å TILTREKKE FLEST MULIGE KJ0PERE TIL VISNING?

Vi bistår deg gjerne med valg av farger, møbler og interiør for å gjøre din bolig spennende, personlig og delikat.

Vi hjelper deg å gjøre boligen delikat og innbydende slik at den kan vises fra sin beste side. Boligstyling gir

DinBoligStylist består av to avdelinger og vi tilbyr våre tjenester i Oslo, Vestfold, Akershus & Buskerud.

både raskere salg og høyere pris da det appellerer til en større gruppe av potensielle kjøpere.

Heidi Michalsen

Daglig leder avd. Bærum

Tlf: 90 54 10 36 heidi@DinBoligStylist.no

905 41 036 DinBoligStylist Bærum AS Følg oss på Instagram: #boligstylist_heidim

www.dinboligstylist.no


VI HAR ARETS JULEGENSER TIL HAN OG HENNE

-VIC VIC BAUER

STR0KET 7, ASKER SENTRUM, TLF: 66 78 10 70. MAN-FRE KL 9-18. L0R KL 9-16

JEANMPAUL

svea RICCO VERO SINCE 1936

MAC

•

(3,,,c::,.__N,

DOVRE

Ane Mone

.,

blu FRIS LID'


Vinter

I ASKER

Vi sees i Asker!

43


MOODIES Fuskepels fra Moodies kr. 1499,-

MOODIES Bluse fra Secrets by B kr 1299,-

POLARN O PYRET Genser Fra kr. 349,str 74 - 116

PRU’S Kjole fra KRIS Kr. 1695,-

VIC BAUER Gant skjerf kr. 600,POLARN O PYRET Kjole Fra kr. 399,Str 74-152 CAOZ Blazer, Claire kr. 1699,-

TREND CLASSIC Line Of Oslo kjole kr. 2699,-

POLARN O PYRET Badekåpe kr. 449,Str 74 - 152

MASAI Deilig tunika i 100% viskose, kr. 1099,- Kommer i fargene rød og sort

CAOZ Blå Veske, Hippi Grace kr. 999,CAOZ Bukse, Claire kr. 999,CAOZ Genser Saint Tropez kr. 499,-

CAOZ Kjole, InWear

VIC BAUER Napapijri lue kr. 549,-

Følg oss på facebook og @askersentrum på instagram

MOODIES Skinnbukse fra Moodies kr. 2499,-

CAOZ Bukse Saint Tropez kr. 649,-

VIC BAUER Gant toalettmappe kr. 400,-

CHANGE Zita chemise (S-L) kr. 549,-


PRU’S Kjole fra KRIS Kr. 1695,ANNEBE Velour kjole fra Derhy kr. 1590.-

CAOZ Kjole, Claire kr. 999,-

MOODIES Day veske velour fra Moodies kr. 399,-

VIC BAUER Kjole kr 699,-

ANNEBE Krage fra Marck Cain kr. 1490.-

MASAI Kjole, 100 % viskose kr. 1049,-

VIC BAUER Julegenser kr. 499,MASAI Cardigan, ren merino ull kr. 1699,-

IT CLOTHING Kjole 2-biz kr. 899,-

TREND CLASSIC Bukela sko kr. 2450,-

ANNEBE Hansker fra Fingermann kr. 599.-

FRETEX Deilig ullgenser fra Devold, kr 349,-

IT CLOTHING Armbånd kr. 299,-

CHANGE Venus plunge (60-85, A-I) Tai (36-48) Kimono (S-XL) Settpris: Kr.1497,-

ANNEBE Kjole fra Max Volmary kr. 2250.-

MASAI Deilig skjerf, 100% ull kr. 549,-

IT CLOTHING Topp M&G kr. 699,-

ANNEBE Bluse fra Joseph Ribkoff kr. 1665.-

CAOZ Topp Claire kr. 799,-

Vi sees i Asker!

45


VIC BAUER Jean Paul skinnhansker kr 799,FRETEX Herlig jakke fra Atmosphere kr 249,-

VIC BAUER Jean Paul tøfler kr. 499,-

CAOZ Kjede, Arts & Craft kr. 498,-

CAOZ Pels, CKN kr. 4299,-

VIC BAUER Kjole fra BLU kr. 1299,-

TREND CLASSIC Armbånd craft colection kr. 750,-

ANNEBE Jakke fra Derhy kr. 2350.-

MOODIES Volour kjole fra Moodies kr. 1199,-

MOODIES Slippers fra Moodies kr. 999,-

ANNEBE Kjole fra Marc Cain kr. 4800.CAOZ Armbånd, Arts & Craft kr. 398,-

IT CLOTHING Bluse 2-biz kr. 1299,-

TREND CLASSIC Armbånd craft colection kr. 750,-

TREND CLASSIC Veske becksøndergaard kr. 799,-

ANNEBE Silkebluse fra Marc Cain kr. 2290.-

TREND CLASSIC Dante Bluse kr. 1450,CAOZ Sko, Nude kr. 1999,-

TREND CLASSIC Skjørt fra Line Of Oslo kr. 899,-

Følg oss på facebook og @askersentrum på instagram

CHANGE Flora 3/4 padded (65-85 B-J) Hipster string (36-44) Settpris: Kr. 948,-

ANNEBE Kjole fra Line kr. 3490.-


XPONELLA «About a chair» fra Hay. Kr. 2390,-

XPONELLA «The Dots» fra muuto. Fra kr. 185,-

XPONELLA «Crown hanger» fra Maze. Kr. 599,-

ASK «Gloria» fra Klong fra kr 1250,-

XPONELLA «Wodden Hand « fra Hay. Fra kr. 169,-

ASK «Touring S» fra Geneva fra kr 1995,-

Jul i

HJEMMET MOODIES Saueskinn fra Natures Collection, 190 cm. kr. 2499,-

ASK «Seventy» stol fra Jonas Ihreborn fra kr 10350,-

XPONELLA «Dacarr» vedkurv. Kr. 599,-

MOODIES Vi fører House of Hackney. Puter fra kr. 999,-

MOODIES Ny stol før jul? Møblene fra HomeFactory kan leveres raskt. kr 9725,-

MOODIES Vase fra Jonathan Adler. kr. 4200,ASK Nissemor og Julenissen fra Kay Bojesen kr 649,- pr stk

MOODIES Champagneglass fra Frederik Bagger. Kr. 399,- for 2pk.

Vi sees i Asker!

ASK Vedbærer fra Eldvarm kr 4900,-

47


ADVENTSTILBUD 20% PÅ DAGENS LUKE 1

2

3

4

6

5

Iphone/ Ipad hansker

Alt av Polo undertøy

Alle Harper&Brooks klokker

Alle skjerf

8

7

Alle KOMO smykker

Alle IVY Jeans

13

9

14

15

10

Alt fra NN07

16

11

12

Alt fra NEO NOIR

17

18

Alt fra Catwalk Junkie Alle skinnjakker

19

20

Alle fra PJS

Trekanten Senter Telefon 66988446

21

Alt fra dea kudibal

Vi h gavekoar rt

22

Alle utesko

23

24

Alle votter/handsker fra UGG

Trekanten Senter Telefon 66 90 03 01 facebook.com/xomenswear


THE SAVANNAH GOLD COLLECTION P R I C E S F R O M 6.9 0 0 N O K

S T R Ø K E T 5 13 83 A S K E R W W W. H E L L M A N . N O + 47 6 678 01 0 0


ASKER SENTRUM Åpningstider: 10-18 (10-16) Lik oss på facebook og få med deg det som skjer i sentrum!

PAK

P P i ersve K. Ask

P Trekanten

Kulturhuset

PAK

et Smug

Bankveien Torget

v

Erte

P

løkk a

sen plas Elve

r To

P

P

veien

Rypegården

P

ien eve

P ei rsv ke As

PAK

P

PAK

K.

Kirk

PAK

P

gen

P

Meierisvin

P

P

PAK

St rø ke t

PAK

PAK

P

Sk

Hagalø

PAK

k kveien

PAK

Galleri Trafo

Alfheim

yss

tas

jon

PAK

P E1

P

8


BUTIKKOVERSIKT KLÆR, SKO OG TILBEHØR

Rå Smak Spiseri

902 20 884

Tannglede

66 78 11 93

AnneBe

92 40 84 80

Scandic Hotel

23 15 54 00

The Body Shop

66 75 84 00

CAOZ

66 79 08 66

Sjøveien

941 97 586

Thrond-Arne Schau studio 93 09 52 93

Change

66 76 04 22

Texas Barbeque

67 10 50 00

Dressmann

66 79 54 14

Edvins

66 90 30 55

SPESIALBUTIKKER

HJEM OG INTERIØR

Apotek1

66 76 15 50 66 78 10 60

Fretex Fashion

474 73 628

Ask Interiør

66 79 70 00

Ark Bokhandel

Galleri Unika

66 90 16 35

Christiania GlasMagasin

66 78 31 60

Asker Blomster

66 78 17 08 66 76 14 60 66 79 56 65

Gerts

66 90 46 10

Moodies

66 76 22 00

Asker Reisebyrå Bennett

G-Sport

66 78 33 65

Strai Kjøkken

47 48 80 76

Asker Urforretning

It

33 61 04 90

Xponella

66 79 02 00

Bilruta

Masai

90 10 29 64

HELSE, SKJØNNHET OG VELVÆRE

Moodies

66 76 22 00

Name It

66 78 99 39

Park Lane

938 09 042

Polarn O Pyret

66 90 49 00

Pru’s

66 75 80 66

Timalu

46 89 35 45

Trend Classic

66 76 23 00

Vic Bauer

66 78 10 70

SERVERING / MAT

Agro Øre nese halsklinikk 66 75 21 21 A-head Frisør og Velvære

66 76 26 00

A-Medi legesenter

67 43 09 30

Anahat Yoga

41 25 63 60

Asker Alternative

66 75 99 70

Hudpleieklinikk Asker Herrefrisør

66 78 09 84

Askerklinikken

66 78 97 47

09009

CC Rens og vask

980 19 694

CopyCat

66 90 22 30

Garnstua

66 78 19 86

Galleriet

66 78 70 81

Gullsmed Hellman

66 78 01 00

Interoptik Asker

66 79 51 70

Kitchenline

21 42 08 08

MoMi Hobby

99 55 62 82

Narvesen

66 90 17 57

Sturlason AS Polyfoto

22 42 41 22

Trafo Kunsthall

66 90 40 06

Askerkroen selskapsmat

66 78 15 03

Asker Tannhelse

66 78 65 00

Bakeriet Asker

66 79 62 10

Asker Tannregulering

66 90 20 20

TJENESTER 22 73 12 40 99 20 31 00

Baracoa

40 00 57 05

Asker Treningssenter

40 00 04 81

Adek

Big Horn

66 90 00 30

Atelier 3-frisør

66 78 10 74

Centrum trafikkskole

Den Glade Baker

66 78 12 30

Bailine

66 90 09 36

DNB

EGON

66 79 17 67

Beautyjunkie

913 00 293

DNB Eiendom

Fuji Sushi

66 79 50 00

Brun og Blid

80 03 40 33

Danske Bank

Glorioso

66 79 17 38

Cliniqe Medica

66 78 03 73

Fibre Arkitektur & rådgivning 90 95 74 07

Kafe Kvist

91 31 67 53

Elixia

66 98 73 00

Handelsbanken

66 98 77 00

Kaffebrenneriet

66 90 00 78

Fysioaktiv

66 76 65 40

Mamen-Lund,

66 90 15 00

Kårner Kaffebar

66 75 99 55

HUD

66 90 00 90

Engh, Sætre&partners AS

Lancelot

66 78 54 88

HÅR

66 90 00 90

Mariannes Trafikkskole

Meating Point, burger,

94 85 83 50

Matrix Frisør

66 90 63 74

Nordea

Mine muligheter

90 63 69 98

Proaktiv Eiendomsmegling 47 68 44 00

Morten Brøtmet

66 90 13 00

Scandic Hotel

bar & diner Overens café

913 50 889

Peppes Pizza

22 22 55 55

Mykjemeir

66 90 55 00

Sparebank1

Petra Frukt og Grønt

66 79 49 96

Nemus

66 90 50 01

Voice Reklamebyrå

Pizzastua

66 79 46 11

Praxisklinikkene

22 34 82 00

Rosmara

41 45 63 44

På Håret

66 79 53 80

KJØPESENTER

41 45 89 58

Sandboe Tannlegesenter

66 78 10 20

Trekanten

Sentrumsklinikken

66 78 56 00

Royal Lounge vin og Champagnebar

NY i sentrum

03000 97 64 30 00 08540

66 78 78 78 06001 23 15 54 00 07040 66 85 27 50

66 90 01 08

ASKER sentrum


De økolog juleka iske kene er her !

NATURLIGE OPPLEVELSER

Godt Brød. Et naturlig pusterom i en heseblesende hverdag. Deilig, økologisk mat laget av glade, fornøyde råvarer – så blide i fjeset at du fort blir blid du også. Godt Brød på Trekanten fra morgen til kveld. Hverdager 06.30-21.00, lørdag 07.30-19.00, søndag 08.30 -17.00 PS! Inngangen ved Kulturhuset


Altitude Trampolinepark

HOPPENDE

GLEDE De fleste foreldre har vel en drøm om at poden frivillig skal legge fra seg skjermen og ta initiativ til en god runde fysisk aktivitet. Vel, drømmen er i ferd med å bli virkelighet. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

Kim Heidar, Nanna F. Sohlberg og Samer Sidani fortjener alle en hvil i skumgropa etter å ha jobbet døgnet rundt før åpningen av Altitude trampolinepark

53


Altitude Trampolinepark

Trampolinehopping er god trening

D

et var akkurat det som var mitt utgangspunkt, sier Samer Sidani, eier og initiativtaker til Altitude Trampolinepark i det gamle Varnerbygget på Billingstad. - Jeg satte opp en trampoline i hagen for at sønnen min skulle bli fristet til å røre litt mer på seg, og så kom en kompis og fortalte at han i Dubai hadde sett trampolineparker. Det var en tanke jeg ikke klarte å legge fra meg. Så nå sitter han her da, drøyt to og et halvt år senere, sammen med daglig leder for parken, Kim Heidar, og Christen Sohlberg og Nanna F. Sohlberg som har styrt prosjekt og bygging.

54

- Vi har tatt den amerikanske kjeden Altitude og laget en større, bedre og mer variert utgave av deres parker i USA, smiler han fornøyd og slår ut med hånden over nye og freshe lokaler i lilla og oransje. OPP OG HOPPE Målet var å få barn opp av sofaen, og skal vi tro amerikanerne som har vært på besøk etter at parken åpnet fredag 13.oktober, så er det definitivt håp for den oppvoksende generasjon her til lands. - De er helt imponert over hvor flinke norske barn er når det gjelder trampoline, en idrett som nå til og med er en egen

olympisk gren. Daglig fylles parken med hoppende, smilende, hoiende barn, hovedsakelig skolebarn, men også de litt mindre på roligere tider. Bursdagsbarna har stått i kø helt siden før trampolineparken var offisielt åpen, og en mor kunne fortelle at hun hadde overvært hele fire hoppende bursdagsselskaper i løpet av de første to ukene etter åpning. MYE ENERGI - Det er helt fascinerende hvordan det ser ut til at barna ikke legger merke til at de blir slitne selv om de fyrer av opp mot 1000 kalorier i timen, sier daglig leder Kim Heidar. Vi sitter og ser utover svette barn med store smil som løper mellom


Altitude Trampolinepark

Med så mange muligheter for lek og hopping kommer PC-skjermen hjemme i stua til kort ninjaløypen, trapesen, dogdeballbanen, skumgropene, klatreveggen og alle mulige forskjellige trampoliner, for å nevne noe, og det stemmer nok, det amerikanerne sier. Det er virkelig høye hopp og avanserte triks her, men ikke minst er det mange hopp. Kontinuerlig hopping og bevegelse. Og glede. De voksne, som kommer inn med en tanke om å sitte pent og pyntelig på kafeen og se utover sine håpefulle små, klarer ikke alltid det når det begynner å klø i føttene, forteller Kim. - Nei, det hender de ender opp med å hoppe selv også. Det er noe med trampoliner og hopping som bare er uimotståelig for alle aldre.

MYE Å GLEDE SEG TIL I tillegg til glede og moro er trampoline som nevnt en egen idrett, men det brukes også som grunntrening i andre grener. - Det er veldig populært for eksempel for snowboardere og twintip-kjørere. Det er tryggere å trene på triksene her inne på trampolinen enn å starte på scratch ute i bakken, påpeker Samer. - Vi har allerede fått forespørsler fra lokale idrettsklubber om å ha trening her. Og det skal de ikke se bort fra en gang i fremtiden. - Vi har med vilje ikke brukt all plassen

med en gang, så vi har fortsatt muligheten til å vokse. Vi tenker på masse spennende konsepter som teen nights, organisert trampolinetrening, toddler groups, dansing… gutta bobler over av energi og engasjement når de snakker om planene som bare ligger og venter på å få komme ut, så her er det bare å følge med!

Man-Tors 10-20 Fredag 10-22 Lørdag 9-22 Sundag 9-20 Altitude Trampoline Park Bergerveien 5, Asker Tlf: 66 98 22 00 info@altitudetrampolinepark.no www.altitudenorway.com

55


KJØP 2 VARMEVERKTØY FÅ -30% RABATT KJØP 1 VARMEVERKTØY FÅ -20%

JOICO KALENDERGAVER FRA KR 50,-

299,-

Ord. pris kr 428,FLIP TURN HÅRSPRAY 300 ML & HAIR SHAKE 50 ML I GAVEPOSE

KMS KALENDERGAVER KR 99,-

CUDDLES KALENDERGAVER

22,50,Ord. pris kr 45,-


399,Ord. pris fra kr 500,-

JOICO K-PAK

JOICO BLONDE LIFE

KMS MOISTREPAIR

KMS COLORVITALITY

www.haarasker.no make-up

JOICO BODY LUXE

KMS ADDVOLUME

[hår]

frisør

JOICO MOISTURE RECOVERY

extensions

Strøket 8 - Asker - tlf. 66 90 00 90


Momi hobbybutikk

Gjør-det-selv-jul Det mangler en hobbybutikk i Asker, tenkte Janne Eiesland. Så hun åpnet en. Nå er hun dronningen av gjør-det-selv-juleidéer, og da er det bare rimelig at man begynner å tenke på julen i august. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

Janne Eiesland hoppet av en trygg jobb i regnskap for å starte hobbybutikk i Asker sentrum. Hun har aldri angret

D

e første som kom innom for å spørre etter juleting var kortlagerne som dukket opp rett etter sommerferien, forteller Janne. - Og den dagen, i slutten av oktober, da jeg satte opp adventstutstillingen med engler i vinduet, strømmet folk inn døren for å spørre etter «juleting».

58

SATSET Det var i fjor vinter Janne sa fra seg en trygg regnskapsjobb og satset på hobbybutikken Momi midt i Strøket. Nå er hun snart gjennom sitt første år som hobbybutikkeier, og noe som har slått henne er den store kreativiteten og bredden som finnes der ute.

- Man kan liksom ikke si at forskjellige typer hobbyprosjekter trender nå for tiden. Folk henter inspirasjon fra YouTube, Pinterest og overalt ellers, så det er utrolig variert hva folk spør etter. SELVGJORT ER VELGJORT Nå som julen virkelig nærmer seg er det


Momi hobbybutikk

Disse stemningsfulle englene lager du enkelt selv

Kun fantasien setter grenser for hva barna kan lage med disse nye leiretypene imidlertid juleprosjekter som står på listen for mange, og ingenting er som når det er hjemmelaget og med et personlig preg.

PYNTE TIL JUL Men det er på pynten man virkelig kan slå seg løs inn mot jul. Og den mener Janne at man like godt kan lage selv.

- Det trenger ikke være avanserte ting, smiler Janne. - Det kan være noe så enkelt som å pakke inn gavene med litt ekstra omtanke. Bruk gråpapir og fest på litt ekstra pynt, eller hvorfor ikke la barna få leke seg med maleskrinet og lage fine gaveposer. Hvis man skal lage noe å putte inni pakkene, foreslår hun at barna kan lage nøkkelringer og julekuler. For de voksne er spraymaling en hit, mener hun.

- Et alternativ er å kombinere natur og kreativitet ved for eksempel å plukke kvister og kongler og spraymale dem. Enkelt og effektfullt. Ellers har jeg en forkjærlighet for engler, fortsetter hun og viser fram de delikate hvite englene hun har hengt opp i butikkvinduet.

- Det kan bli kjempefint å spraymale på en lysestake, eller en krukke for eksempel, og så kan man jo dessuten fylle den med noe godt å spise. Gammel og ny julepynt kan også «freshes» opp med glitterspray i sølv eller gull.

- Her har jeg brukt ferdige vatthoder som utgangspunkt, og så har jeg brukt forskjellige ting som fjær, piperensere og kakeservietter til å lage englekroppene. På hodet har de fått enten lue av tubestrikk, eller en liten krone som egentlig er et kuleoppheng satt opp ned. Det er med andre ord bare fantasien som setter grenser. - I dette tablået har jeg holdt meg til hvite

engler, men det er jo ingenting i veien for å lage engler, eller andre vesener, i de fargene man selv liker best. Når det gjelder barna ser hun ikke bort fra at det kan komme til å bli noen flettekurver og lenker i glanspapir på treet i år også, men det er ingenting i veien for å utvide repertoaret en smule, og Janne anbefaler en type leire som kalles enten foam clay eller silk clay. - Når den blir festet på for eksempel tre, papp eller tekstil, tørker den og blir sittende der. Med det som utgangspunkt kan man lett lage nøkkelringer eller juletrepynt, forteller hun og viser fram resultatet av små barns innsats med absolutt godkjente resultat. Blir det ikke jul nå så er de i hvert fall ikke Jannes feil!

59


Frisk Asker

Ole Gerhard Haug, Nicolay Sørensen og Fredrik Brüten Haugland er blant mange ildsjeler bak Frisk Asker

60


Frisk Asker

TIGERE OG ILDSJELER Når gutta i Frisk Asker går på isen ser de mer enn bare pucken. De ser bygda, barna, ildsjelene og halve slekta på tribunen. Og de ser mål. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

D

et går bra i Frisk Asker om dagen. Veldig bra. De ligger blant de øverste i ligaen, men daglig leder Ole Gerhard Haug er opptatt av at kampen ikke utkjempes med kølle og puck alene. - På hver eneste hjemmekamp er rundt 50 frivillige involvert. Uten de frivillige som engasjerer seg høyt og lavt i alt vi holder på med hadde vi ikke kunnet drive klubben, fastslår Ole Gerhard. - Også publikum da. Nå for tiden har vi over 1700 glade publikummere på hver hjemmekamp, og mange av dem kan vinke gjenkjennende til flere av spillerne på banen. EGENUTVIKLEDE SPILLERE For en Askerklubb er ikke en Askerklubb uten Askerspillere.

- Vi har ikke økonomiske muskler til å fritt gå ut og hente inn utenlandske spillere, og ikke er vi interessert i det heller, forklarer Nicolay Sørensen som er sportslig leder i klubben. - På juniorgruppa har vi barn fra fireårsalderen og oppover, og det er her vi ønsker å hente de fleste A-lagsspillerne våre fra, selv om vi gjerne blander med noen «riktige spillere» fra andre steder. Grunnen til det er at vi hører til i Asker med hud og hår. Det skaper noe helt spesielt når publikum kan sitte på tribunen og heie

Frisk Asker har medvind i ligaen om dagen

på A-lagsspillere de så som vaklende 6-åringer på isen for en halv mannsalder siden. Vi har mange ulike aktiviteter som sikter mot å dyrke fram våre egne juniorer, og har det som et uttalt mål at vi til enhver tid skal ha en aktiv stamme på 10-12 egentuviklede A-lagsspillere. Men Nicolay forsikrer at man ikke brenner bruer til moderklubben om man skulle ta steget ut på den internasjonale banen.

61


Frisk Asker

Gjennom «Drømmedagen» får vanskeligstilte barn og unge fra Asker hallens beste plassee på hjemmekamp

- Bamsekampen går senhøstes hvert år, forteller Markedssjef Fredrick Bråten Haugland.

vanskeligstilte barn og unge til å være med og overvære kampen fra hallens beste plasser.

- Spillere som har vært ute noen år og kommer hjem igjen blir tatt godt imot av både klubben og publikum, smiler han.

- I samarbeid med Dressmann og Sfk Superselma selger vi bamser til publikum, og når Frisk scorer første mål kastes de ned på isen. Etterpå blir bamsene samlet inn og gitt, sammen med pengene publikum har betalt for dem, til barn og barnerelaterte prosjekter i regionen.

De får mat, drikke og t-skjorter, og etterpå får de treffe to av spillerne. Dette har vist seg å være veldig populært, ikke bare blant barna som blir invitert, men også blant spillerne som virkelig setter pris på å få være med og utgjøre en forskjell i noens liv. Gjennom Drømmedagen ønsker vi å skape et varmere Asker og gi tilbake til de som fortjener litt ekstra omsorg, avslutter Fredrik.

SAMFUNNSENGASJEMENT Så med plasseringer i toppen av ligaen, et par kamper i uka og stort fokus på egne spillere, skulle man tro gutta hadde mer enn nok med å holde øynene limt til sin egen skøytetupp, men det er ikke tilfellet. - Vi er en del av samfunnet rundt oss og er bevisste på vår rolle som forbilder. Derfor har vi lagt opp en engasjert samfunnsstrategi. I tillegg til en årlig gratiskamp for at flere skal få muligheten til å se ishockey, har de to faste konsepter; Bamsekampen og Drømmedagen.

62

Vi kaller dette «lysglimt». I fjor kunne vi dele ut 1600 bamser til syke barn, eller barn som er pårørende. Bamsekampen har rukket å feire fem-årsjubileum, men et konsept av nyere dato er Drømmedagen. - Vi er veldig stolte av Drømmedagen. Sammen med Marius Vegheim i Hightec Energy inviterer vi på hver hjemmekamp

Så da er det bare å møte opp på neste hjemmekamp i Askerhallen og heie fram den gode jobben gutta gjør både på og utenfor isen. frisk Asker Telefon: 66 98 82 39 www.friskasker.no


A-Medi

medisinske og kosmetiske senter

everythingpossible-Fotolia

SPESIALIST OG FAMILIEKLINIKK ERFARNE LEGER - KORT VENTETID - INGEN HENVISNING BARNELEGE GERIATER GYNEKOLOG HJERTESPESIALIST

INDREMEDISINER NEVROLOG PSYKIATER REVMATOLOG

3D ULTRALYD FØRERKORTATTEST ERNÆRINGSFYSIOLOG KOSMETISK MEDISIN

Hastetime: Trenger du å komme i kontakt med lege raskt? Hos oss kan du få time på dagen

INTRODUKSJONSTILBUD KJØP 3 PRODUKTER FRA ZO OBAGI OG FÅ EN STIMULATION PEEL (Tilbud gjelder frem til Jul)

KOSMETISKE MEDISINSKE - BEHANDLINGER OG ANTI-AGE Din trygghet er vårt ansvar og alle behandlinger hos oss utføres av leger PIGMENTFLEKKER SPRENGTE BLODKAR PERMANENT HÅRFJERNING PRP VOLUMTAP

Eneste ZO Obagi forhandler i Asker

RYNKEBEHANDLING AVANSERTE PEELINGER HUDFORNYELSE MEDISINSK HUDPLEIEPROGRAM CELLULITTBEHANDLINGER

JULEGAVETIPS HEALTH ELLER BEAUTY LPG-MASSASJE 6 BEHANDLINGER Ã 30 MIN

KR. 2 950,-

Vi bryr oss om helsen din Bankveien 1, 1383 Asker | Timebestilling 67 430 930 | www.a-medi.no


64


Truls Veslum

SYKKEL PÅ GLATT FØRE Mange vil nok si at sykkelsesongen slutter sånn uti september en gang. Det synes Truls Veslum er noe tull. Han snakker mer enn gjerne varmt om iskalde sykkelturer. TEKST: AINA SKOLAND

Truls Veslum er et kjent ansikt på G-sport, og i sykkelmiljøet i Asker

J

eg tror den datoen folk setter for når sykkelen pakkes unna for vinteren først og fremst er en mental terskel, mener Truls som selv gladelig sykler i 20 kuldegrader.

- Man dropper sykkelen fordi man tenker at det er ubehagelig, ikke fordi det faktisk er det. For det trenger det nemlig ikke være ifølge Truls som mange kanskje kjenner igjen fra G-sport i Asker

sentrum der han jobber. - Enten man sykler til jobb, som trening eller på tur så gjelder det samme som alle andre utendørsaktiviteter: Man må kle seg riktig. Og dette kan vi folkens.

65


Truls Veslum

Truls Veslum stiller med nummer på brystet så ofte han kan Ull innerst, isolerende lag i midten, og vindtett ytterst. Men så er det fingre og tær da. - Det finnes masse fancy spesialhansker, men det er like greit å sykle med tykke polvotter, mener Truls som er opptatt av at det ikke trenger å være så komplisert og dyrt. - Det de fleste klager på er kalde tær, men også det kan løses, enten ved vin-

66

tersykkelsko, skoovertrekk eller ved å bruke såler med varmekabler og tilhørende batteripakke. JOBBSYKLING Ifølge Truls finnes det ingen rasjonelle argumenter for ikke å sykle til jobb året rundt så sant man har piggdekk og god bekledning. - Men det er klart det kan være en terskel å komme i gang. Jeg foreslår at man prøver ut veien en søndag i dagslys, sjekker ut garderobefasiliteter på jobb i forkant, og at man sørger for å ha syk-

kelantrekket klart sånn at det blir enklest mulig å velge sykkelen når man står der i morgenmørket klokken 7 mandag morgen og vurderer slips opp mot sykkelbukse. SYKLING HELE ÅRET Vi sier gjerne at Norge er landet med fire forskjellige årstider, men det finnes alltids de som ser det mer som fire forskjellige sykkelsesonger. Som Truls. - Sykkel er en allsidig idrett, og det finnes mange forskjellige grener og former for sykling. På sommeren veksler jeg


Truls Veslum

mellom landevei og terrengsykling, men når høsten kommer beveger jeg meg over på cyclecross. Dette er en eldre utgave av terrengsykling der man bruker en type modifisert landeveissykkel og tar seg gjennom en løype på variert underlag og med ulike hindringer lagt inn. Interessen for denne grenen deler Truls med en av sønnene sine, og i oktober gikk de seirende ut av hver sin aldersklasse i Norgescupen i nettopp cyclecross, eller CX, som det også kalles. Utenlands går sesongen gjennom hele vinteren, mens her i Norden holder vi på til vinteren tar over og

tiden for harde sykkelstier over frosne myrer er slutt. Men Truls fortviler ikke av den grunn. - Når snøen har kommet på alvor tar vi fram fatbiken. Det er et aktivt miljø i Asker, og han mener bestemt at det finnes langt mer interessante steder å ta med seg fatbikern enn i oppkjørte skiløyper. - Vi sykler gjerne på de samme stedene der vi sykler på sti om sommeren. Spesielt i området rundt Vardåsen/Dikemark er det stier «alle vet om», så det er alltid noen som tar på seg jobben med å sy-

Det finnes ikke dårlig vær, eller føre, bare dårlig klær! kle opp spor i løssnøen og som dermed får en ekstra kul treningsøkt, forteller han engasjert. Han legger videre til at miljøet alltid ønsker nye syklister velkomne til å være med på tur, uansett sesong. - Er man usikker på om man klarer å henge med, er det bare å bli med et stykke og snu når det er nok. Så kanskje man klarer litt lengre neste gang. Det viktigste er å forsere dørstokkmila, slår Truls fast.

67


Tlf: 66 76 26 00

•HÅR •HUD •FOT •HÅND •BEAUTY •MASSASJE

NYHETER

•BOTOX•FILLER•LASER

MADELENE Frisør

GRY Daglig leder Frisør Make up artist

HEIDI Frisør

CAMILLA Frisør

ELVIRA Frisørlærling

LINN Frisør

KAIA Frisør

HEIDI Hudpleier Make up artist

JOANNA Negldesigner Lingerist

ELISABETH Hudpleier Aut. Fotterapeut

DIANA Aut. Fotterapeut med diabetesfordypning

BRITT Aut. Fotterapeut Laserterapeut

FATA Frisørlærling

Man, Ons, Fre 10-18 • Tirs, Tors 10-20 • Lør 09-15 Alfheim 21, 1384 Asker

Nettbestilling: www.aheadfrisor.no


O JUL MED DIN GLEDE CAOZ

Skinnbukse fra Butterfly kr. 3999,Blondetopp fra Claire kr. 799,Pels fra CKN kr. 4299,ArmbĂĽnd fra A&C kr. 898,-

69


ANNEBE

Kjole fra J. Ribkoff kr. 2960,Bolero fra J. Ribkoff kr. 1850,Sjal i Pashmina med vaskebjørn fra R. Møller kr. 3780,-

70


TREND CLASSIC

Line Of Oslo kjole fløyel kr. 2699,Veske becksøndergaard kr. 799,-

71


72


CHANGE

«Jentene fra Change Norge sitt hovedkontor med høstens nyheter»

73


CAOZ

Blazer Claire kr. 1699,Bukse fra Claire kr. 999,Kjede fra Arts & Craft kr. 499,Kjole fra InWear kr. 1200,Ă˜redobber fra A&C kr. 549,Skinnbukse fra Butterfly kr. 3999,Blondetopp fra Claire kr. 799,Pels fra CKN kr. 4299,-

74


GERTS

Herno jakke kr. 7799,Skoletter Bella moda kr. 2199,Genser i cashimiere Gerts kr. 2599,Bukse cashimiere Gerts kr. 2999,Skjerf silke/cashimiere kr. 2199,Skinnvotter Montecristo kr. 849,Skinnbag Dell’go kr. 5999,Skjerf Gerts cashimiere kr.1499,-

75


THE FUSION COLLECTION P R I C E S F R O M 6. 5 0 0 N O K

S T R Ø K E T 5 13 83 A S K E R W W W. H E L L M A N . N O + 47 6 678 01 0 0


GREEN PEEL®

EN JULEGLØD DU IKKE KAN SMINKE DEG TIL

GNISTRENDE JULEGLØD MED DR. SCHRAMMEK OG GREEN PEEL®

VITAMIN C BEAUTY FLASH Se strålende ut i alle sosiale sammenheng i en hektisk førjulstid. Ta turen innom Asker Alternative Hudpleieklinikk for GREEN PEEL® Fresh Up for å unngå tap av spenst og oppnå en glød du ikke kan sminke deg til.

VITAMIN C BOOSTER – FOR EN YNGRE OG STRÅLENDE VAKKER HUD www.schrammek.no

• ØKOLOGISK HUDPLEIE FOR ALLE HUDTYPER • MICROBLADING, DET HELT NYE INNEN PERMANENT MAKEUP • VOKSING

Ny kolleksjon hos Specsavers

• GREEN PEEL HERBAL PEELING • RELEASE PEELING • MASSASJE • FARGE VIPPER OG BRYN /FORMING BRYN • PERMANENT HÅRFJERNING MED ELEKTROLYSE • ELEKTROKOSMETIKK

Gavek

ort

Specsavers Asker Trekanten Senter Tlf: 66 78 08 75 Bestill time på specsavers.no

Kirkeveien 230 (Lenken) Asker Timebestilling: tlf 66 75 99 70 Online-booking på www.asker-alternative.com

77


BOLIGSTYLING

HOTTE INTERIØR JULEGAVER Lyngby julekuler hos ASK TEKST HEIDI MICHALSEN

Julegaver er for noen utfordrende.Enten så treffer man spot on, eller så ender man opp med å kjøpe noe som havner innerst i et skap. Bonusen med å kjøpe gode design gaver hos er at du er nærmeste garantert for at du gleder mottakeren. Og det er jo hele poenget, er det ikke? Her er en liste over ting du kan gi bort til noen, som faktisk gir mer mening enn en dobbeltpakning med tennissokker eller slips i alle regnbuens farger.

til til FAR Jeg vil kjøpe en grønn Normann Copenhagen Form gyngestol med armlener. Form stolen har ben av eik og et sete av slitesterk plast. Rengjøres enkelt med en fuktig klut. (ASK pris på forespørsel)

78

STORE BROR Gulvlampe D1260 ble designet på 1950-tallet av Jean-Louis Domecq og er i dag et designikon. Loft er stilig og er designet for å passe ved siden av sofaen eller ved siden av et bord. Hver lampe er produsert i Lyon og har et unikt produksjonsnummer, som viser Jieldes store omsorg for hvert produkt. Loft er tilgjengelig som gulvlampe og bordlampe og i en rik fargepaljett. (ASK-Pris på forespørsel)


BOLIGSTYLING

til MOR til SØSTER

Kakefat i keramikk som er ovalt slik at hun får plass til ekstra mye julekaker på sidene! Kanskje alle 7 slagene? Kakefatet fungerer også perfekt som en base for et stilleben, det er bare fantasien som stopper henne! Pris 1195,- (Forhandler ASK)

Hays Dot putene har blitt en klassiker som vi ikke helt kan gi slipp på og heldigvis for det. Puten er nemlig virkelig anvendelig og de skjønne fargene er perfekt til å skape liv i hjemmet. Rime er en ny deilig kvalitet av Dot puten og er laget i et mangfold av fine farger og flotte dotknapper. Knappen er forskjellig på hver side av puten, noe som gir spill til designet. Mix gjerne putene i forskjellige farger og bruk dem både i sofaen, sengen eller i lenestolen. Mål: 45 x 60 cm (Forhandler Xponella)

til BESTEVENNEN

Et bildet sier mer enn tusen ord? Uansett. En slik gave er svært personlig og viser at man har brukt tid på å finne noe som passer personen og dets hjem. Det finnes en rekke ulike motiver å velge mellom fra Linn Wold men dette med Louis og Luna er vår favoritt. (Forhandler Xponella)

til BESTEMOR

Ull teppe fra Missoni multicolour micro-zigzag motiv. 87% ull, 13% polyamide. 130 x 190 cm. Kommer i en flott Missoni Home gave eske. (Forhandler Xponella)

FAKTA

Heidi Michalsen er medeier og daglig leder av boligstylingsfirma DinBoligStylist Asker/Bærum

79


Asker kulturhus

JULEHUSET

Det er lite som gir mer julestemning enn gode kulturopplevelser, og gjerne sammen med noen du er glad i. På kulturhuset og biblioteket ivrer de etter å bidra til julestemningen! TEKST: AINA SKOLAND

JULEN I ASKER KULTURHUS

Huset i seg selv vil være kledd i sin vakreste juledrakt helt fram til jul, med stort juletre pyntet av husflidslaget, julestjerner og lyssatt i høytidens farger. Likevel er det på innsiden det virkelig skjer. KUPPET JUL Vi begynner like godt med rosinen i

80

julepølsa. Årets juleforestilling er «Det store julekuppet» og blir satt opp med to forestillinger søndag 10.desember. Forestillingen beskrives som en humoristisk julekrim for barn, fylt med musikk og sang, og forteller historien om det planlagte julekuppet til Bønna og Bingo. De to, begge av det litt rampete slaget,

mangler både gaver og julestemning, så de bestemmer seg for å stjele den aller fineste julegaven av dem alle. Kuppet går ikke helt etter planen, men vi får se en litt annerledes julehistorie som handler om nestekjærlighet og vennskap. Denne søndagen kommer til å ose av jul.


Asker kulturhus

- Både før, under og mellom forestillingene denne dagen blir det gratis juleverksted åpent for alle i øvre vestibyle, forteller Mari Haugen, programansvarlig for barn. KREATIV JUL Og juleverksted kan du få mer av, forteller bibliotekar med ansvar for barneaktivitetene, Anita Holth Lous. - På biblioteket blir det gratis juleverksted de siste tre lørdagene før jul, og om barna trenger å puste ut dagen derpå etter juleverkstedet kan de slå seg ned for en julefilm de siste fire søndagene før jul, også det gratis. Og du, et hett tips fra oss når du først er på biblioteket: Her kan du ta bildene til årets julekort! I forbindelse med innsamling av julegaver til frivilligheten i Asker, der du kan levere inn nye og innpakkede gaver fram til 15.desember, har biblioteket satt opp et julete tablå med perfekt fotobelysning. Bare tilsett et stykk (eller flere) barn i julestemning, knips, og vips, så har du det perfekte julekortet. MUSIKALSK JUL Men det er selvfølgelig ikke bare barna som skal få godfølelsen i desemberuke-

ne. Julestemningen vil garantert komme snikende med konserter som Back in Business X-mas, som i år har fått med seg Adam Douglas som vi kjenner fra Stjernekamp på NRK. Dessuten stiller dyktige, unge Angelina Jordan på scenen sammen med The Real Thing. Frode Bjørnstad, programansvarlig for voksne, gleder seg imidlertid aller mest til konserten med Elias Akselsen og Stian Carstensen. - Dette blir en veldig fin og stemningsfull konsert med gode musikere, smiler han. En annen god musiker er Einar Stokke Fadnes som skal få for full arbeidsdag på bittelille juleaften. - Han dukker opp som soloartist på formiddagen som en del av den kulturelle barnevognen, og så på kvelden fyrer de opp den tradisjonelle julerocken når han tar med seg hele Askerbandet Jim Stärk på scenen. ÅPEN JUL Tidligere Asker seniorsenter integreres nå i kulturhuset, og holder til på Kulturhjørnet. Der har de fjernet aldersgrensene og åpnet dørene, og dermed blir arrangementer som julemiddagen 8.de-

sember tilgjengelig for alle som melder seg på senest 30.november. Det samme blir konserten der Asker seniorkor synger julen inn, og en julete formiddag der Anne Bull-Gundersen bidrar med julehistorier og god stemning. NYTT ÅR, NYE MULIGHETER Og så da. Er det brått slutt etter jul, da? Neida, kulturen og godfølelsen fortsetter også utpå nyåret, og et annet sted i bladet finner du derfor julegavetips fra Kulturhuset. Allerede nå kan vi dessuten avsløre at aktivitetskalenderen som slippes 9.januar vil ha oversikt over kultur- og idrettsarrangementer over hele den nye storkommunen, så det skulle bli nok å finne på også i 2018. GAVEKORT -Asker kulturhus Her kan du kjøpe gavekort som kan benyttes som betaling ved Asker kulturhus. Gavekortet er gyldig i 12 måneder etter utstedelsesdato. Telefon: 66 90 96 71 For fullt program askerkulturhus.no

81


GI BORT EN HYGGELIG OPPLEVELSE TIL JUL! BILLETTER / GAVEKORT askerkulturhus.no

11. JANUAR DR. BERGLAND ”BRYTER TAUSHETSPLIKTEN” EKSTRAFORESTILLING Vinner av komiprisen 2017! Den første kvelden med Bergland solgte ut på rekordtid – skynd deg å sikre billetter til ekstraforestillingen!

14. JANUAR PLOPP - ROCKESHOW FOR DE YNGSTE! Rockebandet PLOPP serverer låter med tekster tilrettelagt for barn fra 3 til 10 år. Musikken fenger både store og små – PLOPP ønsker å gi barn den samme opplevelsen som voksne har på rockekonsert.

30. JANUAR HALVDAN SIVERTSEN En kveld med kort vei mellom ellevill gapskratt og det dypeste alvor. Med skråblikk på oss selv, samfunnet rundt oss og tiden vi lever i. Velkommen!

10. FEBRUAR KARI BREMNES

7. FEBRUAR VAZELINA BILOPPHØGGERS Vazelina er en institusjon i norsk musikkliv. De opplever en ny vår og er populære som aldri før – og for stadig nye målgrupper.

21. JANUAR PÅ HAVETS BUNN

Bremnes er en av våre aller fremste låtskrivere og sangere, og en formidabel liveartist. Hennes evne til å nå ut til folk over hele landet er bemerkelsesverdig, og Kari knytter sterke bånd til sitt stadig større publikum.

En vakker, visuell oppdagelsesferd ned til havets bunn. Magisk figurteater for de aller minste, inspirert av Inger Hagerups dikt. Passer for barn fra 0 til 5 år.

3. MARS THOMAS DYBDAHL Med bare stemmen og gitarene skal Thomas Dybdahl fortrylle publikum rundt i Norge utover høsten og vinteren. Med i kofferten har han et vidt spekter sanger som også inkluderer låter fra hans siste album «The Great Plains».

FLERE GODE GAVETIPS: BRAGETEATRET ”DET ER HER VI KOMMER FRA” 18.01 – CHRISTER BERENS VINKURS 23.01 – LUCKY LIPS 06.02 KLANGBEIN (4-10 ÅR) 11.02 – MARION RAVN 24.02 – INGEBJØRG BRATLAND 27.02 – MAGNUS GRØNNEBERG 16.03 For mer informasjon og billetter: askerkulturhus.no


JUL

DET GODE LIV God mat, god drikke og god jazzmusikk, hyggelig lokaler og hyggelige mennesker = DET GODE LIV

BLI MEDLEM I ASKER JAZZKLUBB

Medlemskap koster kr 400 pr år og følger kalenderåret. Medlemskap ordnes ved å sende e-post til: steinar.tamsfoss@123.no med navn og adresse, så sender vi deg medlemskort med giro. Medlemsfordeler: Rimelige priser på mat & drikke i et hyggelig miljø på Lancelot. Gratis adgang på de aller fleste av våre egne konserter. Lavere pris på jazzkonserter i Asker Kulturhus, på Nasjonal Jazzscene Victoria Teater og på Cosmopolite Soria Moria. Du får også 20% rabatt på alle CD-er fra Gemini Records som kjøpes gjennom klubben eller direkte fra Gemini.

16 NOVEMBER THE EUROPEAN SONGBOOK” MED EN «TOUCH» AV AMERIKA 19:30 - 22:00 LANCELOT Divatreff på Lancelot med Edida Duo! «Edida duo» er en unik kombinasjon bestående av Edit Geri Skattør og Ida Lind, to dyktige vokalister som begge står sterkt også som soloartister. Vokalister henter ofte inspirasjon fra ”The American Songbook». I denne konserten åpner de Den Europeiske Sangboka og tolker hovedsakelig låter som er skrevet av europeiske komponister (franske, italienske, norske, tyske, engelske, finsk, osv.) både i solo- og i duoformat». Den Amerikanske Sangboka blir representert med et knippe låter som er arrangert for duett og som høstet stor suksess på konserter tidligere. bl.a. fra Miles Davis, Bill Evans, Duke Jordan. Helge Flatland (pno), Andreas Dreier (bass) og Magnus Sefaniassen Eide (dms) sørger for den groovy kompen! 


18 NOVEMBER KATHRINE WINDFELD & PRIME TIME ORCHESTRA 14:00 - 16:30 ASKER JAZZKLUBB Prime Time Orchestra spiller på Asker Jazzklubb lørdag 18. november under ledelse av den danske pianisten Kathrine Windfeld. Prime Time Orchestra rangerer i dag som et av Norges ledende storband med tilholdssted i Sandvika. Orkesteret ble startet i 1981 og har utmerker seg som et prosjekt- og konsertband, og har samarbeidet med en lang rekke kjente norske og utenlandske solister og arrangører. Fra 2015 er Prime Time Orchestra utnevnt til et av Bærum kommunes Kulturfyrtårn.

Kjære publikum, dere kan se fram til ”en uforglemmelig kveld”!

VELKOMMEN SOM MEDLEM!

83


www.Askerjazz.no 28 NOVEMBER JAZZ LUNCH MED VOKALIST HILDE EIRIN STRØMME VOKAL OG FIVE SHADES OF SAX 12:00 - 14:00 LANCELOT NYTT KULTURTILBUD FOR UNGDOM SOM ER BLITT ELDRE I ASKER

23 NOVEMBER MARLENTRIO 19:30 - 22:00 LANCELOT MarlenTrio spiller standard later med egen twist. Med et klassisk og elegant komp henter Marlen inspirasjon av vokalister som Billy Holiday, Ella Fitzgerald og Julie London. Fredrik Eide Nilsen (Bass) Thomas Szabo Varkøy (Gitar)

Foto:Kari Lea

25 NOVEMBER HURUM & RØYKEN STORBAND MED VOKAL SIRI MCALPINE 14:00 - 16:30 LANCELOT

Eldre er aktive som aldri før. At de er aktive i friluft er ikke noe nytt, men at eldre på frivillig basis starter mange ulike innendørsaktiviteter, er mer originalt. Nå startes et nytt kulturtilbud i Asker – et tilbud til alle som vil hygge seg litt ekstra en formiddag midt i uka. “Musikklunsj I Asker” er et nytt alternativ for seniorer som ønsker å skape nye gode relasjoner. Vi snakker om de tre M-er: Musikk, Mat og Miljø. Mini-storbandet FIVE SHADES OF SAX – åtte godt voksne menn, tilsammen 600 år, står for det musikalske. Vi møter forskjellige solister fra gang til gang. Man kan kjøpe ekstra god mat – og det er gratis adgang!

GRATIS PROGRAM PÅ E-POST Ønsker du Asker Jazzklubbs ukeprogram tilsendt på e-post hver onsdag? Send din adresse til harald@askerjazz.no

LANCELOT Torvveien 12C ved Asker Jernbanestasjon Bordbestilling Tel. 66 78 54 88 Tilrettelagt for rullestolbrukere

84

Oslo Swingers Club varmer danseglade føtter med dristige toner som minner om den brennhete swingjazzen som herjet på 1930-tallet. Bandet skriver låter om livet nesten ett hundre år senere, og finner løsningen til moderne problemer i swingens tidløse optimisme. Bandet har siden 2015 pumpet ut originale swingperler såvel som hits fra 1930-tallet i Oslos scener, barer og danseklubber. Emily Brannigans kraftfulle og særegne vokal passer perfekt til kvelder med og uten dansepartner. Sammen med Tor Ezakis lekende gitarsoloer á la Django Reinhardt, Tim Lowersons virtuose saksofonimprovisasjoner er Oslo Swingers Club et uimotståelig rytmemaskineri.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå har de under 29 og vi over 60 størst interesse for dans. Her kan man ta en svingom midt på dagen til udødelige melodier med elegante arrangementer. Konsertserien går siste tirsdag i hver måned.

Hurum & Røyken Storband, som også har glade musikanter fra Asker og Drammen, spiller musikk som får det til å rykke i swingfoten. Repertoaret dekker såvel standard storbandlåter fra gullalderen som nyere arrangementer av dirigenten Trond Pedersen. Vokalisten Siri McAlpine fra Heggedal bidrar også til den gode stemning.

30 NOVEMBER OSLO SWINGERS CLUB 19:30 - 22:00 LANCELOT

02 DESEMBER VOLLEN BIG BAND – SWINGING CHRISTMAS MED MAJKEN CHRISTIANSEN 14:00 - 16:30 LANCELOT «Tradisjonen tro så sørger Vollen Big Band og Majken Christiansen for at du kommer i den rette julestemningen på vei inn i adventstiden. Det blir servert et variert utvalg av fengende julearrangementer, ballader og tradisjonsmusikk. Vi er glade for nok en gang å skulle samarbeide med Majken Christiansen, den ultimate jazzartisten som formidler sanger i Ella Fitzgerald- stil.


www.Askerjazz.no 14 DESEMBER GLAM JAZZ 19:30 - 22:00 LANCELOT “Vi forventer fulle hus når GLAMJAZZ entrer scenen og byr på sitt glitrende og glamorøse juleshow. Alle de amerikanske juleklassikerne fra Bing Crosby, Dean Martin og Frank Sintra kommer som en perle på en snor. Vakre arrangementer med klokkespill, vibrafon og strykere i kombinasjon med et svingende jazzlag skaper den perfekte julestemningen. Ti musikere på scenen varierer fra lyriske ensemblepartier til høytflyvende jazzimprovisasjoner. Showet begynner i år som i fjor med Luciasangen – fremført på GLAMJAZZ’ helt spesielle måte.”

07 DESEMBER BONEVOX 19:30 - 22:00 LANCELOT BoneVox med ”Låter vi liker fra jazzens gullaldre”. BoneVox´repertoar er låter fra jazzens gullaldre. Det innebærer kjente låter helt fra en antydning til dixielandrepertoaret, via storbandsignaturer fra 1930- til 1960-tallet , til låter fra Art Blakey og Gerry Mulligans. Alt er låter som «vår generasjon» digget på 50/60-tallet. Sture Hedløv trombone, Johan Bergli altsax, Odd Riisnæs tenorsaks, Roy Hellvin piano, Tine Asmundsen bass, Magnus Aannestad Oseth trompet og Eyvind Wahlen trommer.

09 DESEMBER ASKER STORBAND MED JULIE DAHLE AAGÅRD 14:00 - 16:30 LANCELOT Asker Storband gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til hyggelig julekonsert for hele familien med kjente julesanger presentert sammen med. Julie Dahle Aagård kommer fra Flatanger i Nord-Trøndelag, men låter som en afroamerikansk soulsangerinne. I norsk musikkmiljø er hun som en veteran å regne med utallige opptredener med våre fremste musikere bak seg. Hun har utdannelse fra jazzlinja i Trondheim og flere store roller i norsk teater på CV’en. Hun kler dette storbandet spesielt godt.

16 DESEMBER BÆRUM BIG BAND – THE CHRISTMAS SONG 14:00 - 16:30 LANCELOT Orkesterleder Bernhard Seland har arrangert noen råtøffe jule arr som bør høres!!! Så kom å la deg bli forført av en litt annerledes julekonsert, dette blir julejazz på sitt beste. Merry Christmas to you!

85


Virender Gill -Big Horn

Mange kjenner Virender Gill fra Big Horn, men visste du at han ogsĂĽ har en fortid som populĂŚr sanger i India?

86


Virender Gill -Big Horn

DEN SYNGENDE KOKKEN Du har sikkert sett ham bak stekepannene på Big Horn, men har du hørt ham synge? Det er det nemlig veldig mange som har gjort. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

Rolige Bakerløkka er en sterk kontrast til travle New Dehli

V

irender Gill eier og driver Big Horn i Asker. Av utdanning er han IT-mann, men det er alt annet vi kjenner ham som. - Jeg jobbet med IT lenge, også i noen år etter at jeg startet Big Horn i 2004. Da jobbet jeg på Hafslund på dagen, og i restauranten på kvelden. MUSIKK FOR MORO SKYLD Det ble drøye dager, innrømmer han. Men som kjent er det ingenting som kan

få oss gjennom stress og lange arbeidsøkter som en sang. Så også for Virender som er for noe av en popstjerne å regne i hans barndoms hjemland, India. Men for å få med oss starten på det eventyret må vi lenger tilbake i tid. Det hele begynte da han jobbet som radiovert for den norske minoritetsradiostasjonen Tellus Radio. - Du vet hvordan det er, jeg begynte å nynne med på sangene der jeg satt bak

mikrofonen. Etter hvert begynte folk å kommentere at jeg burde gjøre noe mer ut av det. Jeg tenkte at det kunne være en morsom hobby, og kom i kontakt med musikkfolk i England. Det endte med at jeg reiste til London og spilte inn et helt album som ble gitt ut i 2007. POPULÆR BANGLA Musikken faller innen sjangeren Bhangra som har tilhørighet til Virenders opprinnelsesregion Punjab i Nord-India, og

87


Virender Gill -Big Horn

Coveret på Virenders album fra 2009 dermed ble ikke veien lang til slektninger i musikkbransjen i India. - Vi ga den ut der også, og da spilte vi inn musikkvideo. Videoen gikk på indisk TV, og viraken ga mersmak. - Jeg ga ut et nytt album i 2009, og en av sangene der ble ganske populær. Jeg kan ikke si jeg ble rik på den, men det ble videoinnspilling, intervjuer, autografskriving og full pakke. Det hele toppet seg da jeg ble invitert til et intervju på ZEE TV, en av de største TV-kanalene i India som sender over hele verden. Jeg fikk telefon fra venner i England som hadde sett meg, så det var litt morsomt, ler den joviale restauratøren. NYTT SOUND En røket akilles satte en stopper for planlagte konserter i 2009, og siden har ikke Virender gitt ut musikk. Han hevder selv at han er godt fornøyd med å svette over biffene på Big Horn, men medgir at

88

han blir preget av å leve i en musikkglad familie. - Sangen kommer alltid til å være en hobby. I tillegg har jeg to sønner som driver med musikk, så det hender det blir mye lyd i huset. En av dem er DJ, og han remixet nylig en av de gamle sangene mine. Den ble skikkelig kul, ler Virender fornøyd. - Den er oppdatert med en mye bedre klang, og kunne gått for å være gitt ut nå i år!

SANG OG BIFF Der han skuer utover rolige Bakerløkka fra restauranten sin, er Virender den første til å innrømme store kontraster mellom restauratørlivet i Asker og musikertilværelsen og store menneskemengder i New Dehli. Han sier ja takk til begge deler, og heldigvis for oss så har han vist mang en gang at han kan holde flere baller i luften på en gang. For sanger eller ei; biffen, den slipper han ikke.


Vi i redaksjonen har testet vinene og gir Carro Monastrell terningkast 6 som mange andre journalister også har gjort

SOLKYSSEDE SPANJOLER: CARRO MONASTRELL og BODEGAS BARAHONDA -DISSE VINENE VIL DU GARANTERT ELSKE! Og supre til julens forskjellige retter. BODEGAS BARAHONDA Det familiedrevne spanske vinhuset Barahonda har lange tradisjoner, og drives i dag av fjerde generasjon - brødrene Antonio og Alfredo Candela Belda. Vinhuset ble offisielt etablert i 1925, noe som gjør Barahonda til det eldste vinhuset i Yecla. Yecla ligger i Altiplano-regionen i den sørøstlige delen av Spania, på grensen mellom den spanske høysletten La Mancha og Middelhavet. Den lille appellasjonen er omringet av lave fjell, der den ligger kun en times kjøring fra mange nordmenns ferieparadis - Alicante. Den intense oransje fargen på etiketten til Barahonda Carro Monastrell er derfor ikke plukket ut av det blå, men symboliserer den sterke solen som stråler over Yecla nesten hele året. Tilfeldig valgt er heller ikke navnet på vinen. Carro er det spanske ordet for “kjerre”, og henspiller på trekjerren som Barahondas grunnlegger, Pedro Candela, brukte for å transportere druene fra vinmarkene til kjelleren for over 160 år siden. Det er nettopp denne kjerren som (kun ved hjelp av bokstavene i ordet Carro) er avbildet i tegningen på etiketten, og kjerren står den dag i dag på Candela-familiens gårdsplass. FIRE GENERASJONER MED LIDENSKAP FOR VIN Selv om Barahonda i dag er et moderne og prisvinnende vinhus, er det likevel essensielt for Alfredo og Antonio å ta vare på tradisjonene og kunnskapen som har blitt nedarvet fra generasjon til generasjon helt siden deres oldefar startet med vinproduksjon i det små på 1850-tallet. Barahonda er derfor opptatt av å ta godt vare på vinmarkene, som selvsagt dyrkes etter økologiske prinsipper. Barahonda har i mange år dessuten jobbet for å redusere bruken av kjemiske sprøytemidler i hele Yecla, og i dag kultiveres de aller fleste vinmarkene i området etter økologiske prinsipper - hvorav også mange er økologisk sertifisert. Hos Barahonda står med andre ord kvalitet i høysete på alle plan og det gjennspeiles i vinene deres. Barahonda Carro Monastrell Organic 2016

Barahonda Organic Monastrell Merlot 2016

Barahonda Organic Barrica Monastrell Syrah 2014

Dyp rød. Aroma av røde frukter, mørke bær og urter blandet med krydder, lakris og sjokolade. Bløt, fruktig, mørke bær og vanilje. Rund og konsentrert med fin syre og ettersmak. Passer til rødt kjøtt, lam, svin, okse og grillmat.

Kirsebærfarge. Aroma av rød frukt. Balansert med god fruktighet og struktur.

God fruktighet og et rent og delikat eikepreg. Frisk syre. Ren, intens og smakfull.

Passer til kjøtt, risretter, grønnsaker, pateér og oster.

Passer til kjøtt, risretter, grønnsaker, pateér og oster.

Kr. 126,90 • Basisutvalg

Kr. 149,90 • Bestillingsutvalg

Kr. 159,90 • Bestillingsutvalg


JULEBORD? I hjemmekoselige omgivelser arrangerer vi lukkede selskap på kveldstid fra kl 20:00-2:00 for inntil 50 pers. Kontakt oss når dere skal ha: sommerfest, julebord, firmafest, vennefest, bursdagsfest eller lignende.

m a n d a g - l ø r d a g 1 0 -1 9 Strøket 8, Asker

s ø n d a g 1 2 -1 9 913 50 889

post@overens.no

Spar i nye IPS Pensjonsordningen som gir deg gunstig skattefordel.

Smuget 1, Asker Telefon: 66 98 77 00 asker@handelsbanken.no handelsbanken.no/asker

90


LUTEFISK

OG GALSKAP

De har vokst opp med fisk til middag seks dager i uka og hjemmelutet lutefisk. Hvem bedre til å gi oss råd om årets lutefiskmiddag enn gutta på Sjøveien? TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

Lutefisk hører julen til, og på Sjøveien vet de hvordan det skal gjøres

91


Sjøveien Oppskrift

B

rødrene Olav og Brynjulf Jensvoll har tidligere jobbet som fiskere, men for tre og et halvt år siden tok de et par trinn oppover næringskjeden da de åpnet Sjøveien i Asker. De trives i butikken og setter stor pris på å slå av en prat med faste og trofaste kunder som kommer innom. - Vi har lært masse om butikkdrift siden oppstarten, men vi har også fått masse inspirasjon fra kundene våre hva gjelder tilbereding og tilbehør til sjømat, sier de, og understreker at de bringer kunnskapen videre til andre som kommer innom. TRADISJONSRIK GALSKAP Hos Sjøveien starter julestria allerede i oktober, og i høysesongen fram mot jul går det store mengder rakfisk og torsk. Og lutefisk da. I år sågar prisvinnende. - Den leverandøren vi får lutefisk fra har nylig blitt kåret til årets beste lutefisk av Mathallen i Oslo. På drøye tre måneder langer de over to tonn lutefisk over disken midt i Strøket.

92

- Det finnes mange rare historier om opprinnelsen av lutefisk, men de mest troverdige går i retning av at det skjedde etter at noen hadde gjort en feil, sier Brynjulf og mener det høres rimelig ut.

Brødrene Olav og Brynjulf Jensvoll driver Sjøveien i Asker sentrum

- Vi kjenner en fyr i Portugal som brukte lut til å rense veggene i huset. Da han hørte at vi bruker det samme middelet til å forberede en delikatesse mente han at nordmenn var gale. Men her i landet har vi altså holdt på med denne galskapen i lang tid.

Olav og Brynjulf er mer enn villig til å dele sine tips og triks for en perfekt tilberedt lutefiskmiddag, gjerne servert med ertestuing, bacon og baconfett, sennep, kokte poteter og brunost.

- Lutefisk har blitt laget i Norge siden 1500-tallet, men når det ble til en juleskikk er litt uvisst. Ut i fra produksjonsprosessen kunne man like godt spist det på sommeren eller istedenfor fårikål på høsten, ler Brynjulf. LUTEFISKLAG Det er heldigvis noen andre som fisker skreien, tørker den, luter den og vanner den ut, sånn at det eneste vi trenger å gjøre er å gå på restaurant å spise den. Nei, vent nå litt. Hvorfor vente på ledig bord på samlebåndet til en travel restau-

rant i julebordsesongen, når man kan gjøre det selv?

- Noen bruker også kålrabistuing eller sirup, påpeker Olav. - Eller hjemmelagde potetlefser, da. Her får du Jensvoll-brødrenes oppskrift på nettopp hjemmelagde potetlefser og perfekt stekt lutefisk, så da er det bare å invitere inn på årets lutefisklag.


Sjøveien Oppskrift

LUTEFISK

Beregn 0,5 – 0,75 kg fisk per person • Salt fiskestykkene duvelig, og la dem ligge i minst halvannen, gjerne to timer. • Skyll bort overflødig salt. • Legg stykkene i langpanne, helst under folie det meste av steketiden. • Stek fisken på 200 grader i 35-40 minutter avhengig av fiskens lutingsgrad. Jo fastere fisk, desto lengre steketid.

POTETLEFSE Husk å begynne dagen før de skal serveres! • 1 kg potet (helst nypotet, så slipper du å skrelle) • I underkant av 1 dl rugmel • En halv til en ts salt Potetene kokes ordentlig og moses mens de ennå er varme. Avkjøl til dagen etter. Bland i rugen og del deigen i åtte/ti biter som kjevles så tynne som mulig. Bruk litt hvetemel på benken når du kjevler. Ha gjerne en medhjelper til å ta seg av stekingen, så kan du kjevle og steke kontinuerlig. (Husk å holde deigen litt kjølig.) Stekes på ganske sterk varme på en takke. Når lefsen er stekt, legger du et klede over.

Bon appetit! Lutefisk serveres med rikelig med tilbehør, som for eksempel hjemmelaget potetlefse

93


A-Medi

De flekkene… Når sommerfargen har fått tid til å blekne, dukker gjerne andre, og mindre velkomne resultater av solens arbeid opp på huden. Visste du at det finnes flere typer pigmentflekker? Og at du kan gjøre noe med dem? TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

S

olkrem! Det er Dina Aresviks første og viktigste råd for å forebygge pigmentflekker. Dina er lege og spesialist i kosmetisk medisin på A-Medi og ser daglig resultater av solens herjinger. Hun ber oss velge solkrem med omhu, og å fortsette å bruke den selv i mørketiden.

94

siktet vårt i timevis hver dag, og enkelte mener at disse strålene er like skadelige for huden som UVA og UVB tilsammen.

- I tillegg til UVA og UVA stråler som vi alle kjenner til, finnes det også noe som heter HEV-lys, forklarer hun.

Det er absolutt ikke alle solprodukter som har beskyttelse for disse strålene enda. I tillegg til å beskytte seg mot strålingen anbefaler Dina også dem som har problemer med pigmentflekker å holde seg unna andre varmekilder, som for eksempel badstuer, og å sørge for et kosthold rikt på antioksidanter, C- og Avitamin og Omega 3.

- Dette er strålingen som kommer fra skjermer på for eksempel mobilen, PCn og nettbrettet. Vi har dem rett foran an-

FLERE TYPER PIGMENTFLEKKER Men hva når skaden først er skjedd? - Først og fremst er det viktig å være klar

over at det finnes flere typer pigmentforandringer, sier hun. - En av de vanligste typene er leverflekker som gjerne oppstår hos godt voksne, men som er relativt enkle å fjerne med laser. En annen vanlig type er noe som kalles melasma. Det er faktisk en kronisk sykdom og oppstår ofte hos yngre kvinner, gjerne av hormonelle årsaker, som for eksempel etter graviditet eller på grunn av prevensjon. Et bytte av prevensjon bør derfor vurderes om problemet er stort, påpeker


A-Medi

Dina Aresvik er lege og spesialist i kosmetisk medisin på A-Medi og har hjulpet mange som er plaget av pigmentforandringer i huden

hun. Ellers finnes det andre ting man kan gjøre. - Pigmentflekkene fra melasma sitter dypere enn leverflekkene og kan derfor ikke behandles på samme måte. Man starter gjerne behandlingen med forskjellige varianter av kremregimer. Alt fra milde kremer du får på parfymeriet og som kan ha en viss effekt når det gjelder forebygging, og til tøffere medisinske regimer som involverer kremer med sterke reseptbelagte virkestoffer som hydrokinon og høye doser av A-vitamin. - Dette er regimer som må administreres av kvalifisert helsepersonell. Ellers risikerer du å gjøre mer skade enn gavn, understreker hun.

KRAFTIGE BEHANDLINGER Hvis krembehandlingene alene ikke er nok, så finnes det kraftigere alternativer.

- Nei, det kan bli en del flassing og rødhet, så det kan være lurt å legge inn litt hjemmetid i etterkant, smiler hun.

- Neste steg vil være forskjellige former for peeling og microneedling, og dessuten dypere former for laser, enten alene eller i kombinasjon med kremer. Og når hun snakker om microneedling så er det ikke den typen du selv kan bestille på nett hun mener.

OGSÅ SOLKREM, DA Til slutt minner Dina på at ferdiggjort behandling ikke gir frikort til å legge seg på en solseng uten solkrem til sommeren.

- Nei, ler hun, de som brukes på medisinsk nivå har lengre nåler og krever både bedøvelseskremer og riktig medisinsk bruk for ikke å skape permanente skader. Dina påpeker også at man nok ikke bør planlegge noen av disse behandlingene rett før man skal på fest.

- Behandlingen er en ting, men det er lett å få tilbakefall, så det kan være lurt å få medisinsk hjelp også til vedlikeholdet. Også var det solkremen, da.

Mer info Telefon: 67 430 930 www.a-medi.no

95


BOLIGMARKED

TRENGER MAN EIENDOMSMEGLER? Det er et tema i media for tiden om man trenger eiendomsmeglere eller om man skal selge selv. Det er for så vidt et fornuftig spørsmål.

N

oen mener de kan gjøre en like god jobb selv og at megleren kun er en ekstrakostnad. Dette viser etter min mening at disse personene ikke skjønner hva eiendomsmegling handler om. En eiendomsmegler er i hovedsak en mellommann som skal sørge for at selgere finner den kjøperen som er villig til å betale mer enn alle andre potensielle kjøpere. Meglere er helt unødvendige om de ikke gjør riktige ting, men verdifulle om de skaper gode resultater. Spesialisten er stort sett bedre enn amatøren på de fleste områder- også innenfor eiendomsmegling. Det finnes folk som spør seg om hvilken kompetanse meglere har som bidrar til verdiskapning i samfunnet. Det ideologiske utgangspunktet er at dersom me-

96

glerne gjør jobben sin ordentlig, vil det være en stor samfunnsmessig gevinst i at mennesker bor mer riktig. Det vil lede til færre skilsmisser, mindre stress i forbindelse med avstand til arbeidsplass, tryggere skolevei, mindre forurensning og mye annet. Megleren kan synliggjøre verdier som dette og mer gjennom å peke på hva som er relevant. Stikk i strid med det mange kanskje tror, er det sjelden det isolert sett er et hus man kjøper – det er nye rammer for en ny fremtid. Meglingen består i å skjønne hvordan vi kan bidra til å gjøre menneskers liv bedre gjennom å påvirke dem til å ta rette valg når det kommer til eiendomshandel. GRUNNLAGET FOR KOMPETANSEN ER OMFATTENDE En eiendomsmegler er utdannet minimum tre år, de fleste fra BI, og har

deretter en lærlingperiode på minimum to år i et meglerfirma før de kan søke bevilling hos Finanstilsynet og kalle seg eiendomsmegler. Frem til da er de eiendomsmeglerfullmektiger. Flere har annen utdanning i tillegg. En god megler skal ha full kontroll på renter og den økonomiske situasjonen i markedet. Er det noen indikatorer som forteller at markedet er bedre om en uke, en måned, eller et halvt år? Er det noen forhold som er spesifikke for akkurat det området du er i, eller for kjøpegruppen som normalt er mest interessert i området. Det er for eksempel stor forskjell på å selge bolig nær sentrum eller en sjønær eiendom i Asker enn en bolig som ligger mindre sentralt eller har en støystøyutsatt beliggenhet uten å ha balansert det mot sentral beliggenhet.


Gratis verdivurdering Når du er på jakt etter drømmeboligen bør du alltid finne ut hvor mye boligen din er verdt i dagens marked. En gratis verdivurdering er uforpliktende, og inkluderer gode råd og tips fra en dyktig megler.

Hvordan oppfattes bokvaliteten eller standarden på bygningen for de forskjellige kjøpegruppene, hvem er den ideelle kjøperen og hva er det de har betalingsvilje knyttet til. Meglere skal ha den juridiske og praktiske kompetansen slik at man kan være en trygg og god rådgiver på alle sider ved boligsalget. Meglere må også være et vandrende reklamebyrå. Bilder og tekster skal settes sammen på best mulig måte, tekster skal skrives, dokumenter sikres og alt fra reguleringsplaner og byggetegninger skal sjekkes før man formulerer seg.

En god megler er stort sett på jobb seks til syv dager i uken, fra morgen til kveld. Og jeg vil påstå at han eller hun er langt bedre trent og har et helt annet grunnlag for en optimal gjennomføring av salgsprosessen slik at man får det beste resultatet både i forhold til pris, trygghet og effektivitet, enn andre som ikke jobber med dette til vanlig. Det er fritt frem for dem som ønsker å selge boligen selv. Man kan også være sin egen advokat eller stille diagnoser på egen sykdom. For mange er det bedre å forholde seg til en fagmann, men det forutsetter naturligvis at kvaliteten i faget holdes høyt.

En god megler overlater ingenting til tilfeldighetene og gjør alt det beste fordi det er det ansvaret man har påtatt seg. Men alle er ikke like – ei heller i konsulentbransjen, advokatbransjen eller andre bransjer. Du må finne noen som er flinke – sikkert ikke ulikt din egen bransje. (Deler av dette er tidligere beskrevet i blogg på Proaktiv.no)

Daglig leder i Proaktiv Eiendomsmegling

Proaktiv Eiendomsmegling Tlf (+47) 95 42 87 01 E-post: vk@proaktiv.no www.proaktiv.no

97


Den beste julegaven!

Vi gir 10% rabatt på gavekort før jul*

*Gavekortet kan ikke benyttes før 01.01.2018 Asker Elvegangen Hosle Lysaker Solsiden

66 79 53 80 67 56 20 09 67 14 88 58 67 10 62 00 73 60 00 20

Verket Haslum Høvik Sandvika Bogstadvn.

67 17 09 70 67 12 47 88 67 10 40 64 67 54 78 70 22 69 07 57

Vinderen 22 49 16 35 Huseby 22 49 01 73 Grünerløkka 22 37 79 00 Skøyen 22 42 70 00 Barcode 40 55 30 36

Vika 22 83 22 52 Dale 57 73 62 22 Uranienborg 22 69 01 92 Rådhuspassasjen 22 42 63 45


10

bo

lig

er

so lg

t fø

rst es

alg sh

elg !

FLYTT INN. PUST UT.

Nøkkelfe rdige boliger - flytt ret t inn!

Noen ganger er det ingen overdrivelse å kalle et prosjekt for unikt. Blant tomme jugendbygg og grønne parker har noe moderne vokst frem på Dikemark. En bit av Askers lokalhistorie er nå vekket til liv med Sykepleierskolen – et boligkompleks i ny drakt. Du kan velge mellom ulike leiligheter og rekkehus. Alle enheter har topp kvalitet og ikke minst en beliggenhet som begeistrer.

ER DU KLAR FOR Å VRI OM NØKKELEN TIL VILLAVEIEN 18 I ASKER? TA KONTAKT FOR VISNING - OPPLEV SYKEPLEIERSKOLEN SLIK DEN FORTJENER! FINN DIN NYE BOLIG: SYKEPLEIERSKOLEN.NO ANDERS WINTHER, Eiendomsmeglerfullmektig Mob: 979 79 696 - e-post: aw@bnbolig.no

JOHN SIVERT BRANDT, Leder nybygg Mob: 951 13 860 - e-post: jsb@bnbolig.no


M a m e n - L u n d, E n g h, S ĂŚ t r e & p a r t n e r s A S

vi har flyttet!

Nye lekre lokaler i asker sentrum

petter mamen-lund tlf. 91 61 47 22

kine sĂŚtre tlf. 95 11 54 47

joakim kaarstad tlf. 48 10 79 33

odd andrĂŠ engh tlf. 90 04 49 17

christian salvesen tlf. 97 05 38 38

anniken stampe tlf. 48 26 36 88

johanna finnby tlf. 46 84 36 96

lene solem tlf. 91 78 26 57

eirik v. røisland tlf. 90 27 00 36

bankveien 11, Asker

telefon: 66 90 15 00 asker@eie.no

www.eie.no/asker

Profile for LIVEIN

LIVEIN Asker Jul 2017  

LIVEIN Asker Jul 2017  

Profile for maglin25
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded