Page 1

Nieuwsbrief maart 2012

Hartelijk welkom bij de nieuwsbrief van Magische Spirituele Reizen

LAATSTE NIEUWTJES Magische spirituele reis naar Glastonbury

De reisdetails van de Samhain magische spirituele reis naar Glastonbury (Avalon) staan nu online. Ook al is het de zoveelste keer dat we naar Glastonbury reizen en daar werken met diens energieën, het is ons nu al duidelijk dat dit een zéér bijzondere reis gaat worden want de ‘leiding’ voor het thema ‘Zwaan Medicijn’ stroomt al behoorlijk. Spirit is onmiskenbaar de richting aan het bepalen die we in en om Glastonbury zullen ervaren. Ik zou bijna willen zeggen ‘Fasten Your Seatbelts!” want zo voelt het.

Magische spirituele reis naar Cornwall Tijdens onze Beltane magische spirituele reis naar Cornwall zullen we op 5 mei deelnemen aan een bijzonder ‘Songline’ experiment waarbij er gezongen wordt voor de aarde en haar energiebanen (drakenpaden) en waarbij de reactie van de aarde hierop wordt gemeten. . In deze nieuwsbrief staat een artikel hierover.

Magische spirituele reis naar Stonehenge Ook de Winterzonnewende magische spirituele reis naar Stonehenge/Avebury is nu gedeeltelijk op de website erbij geplaatst. De reis is al haast vol maar er is nog plaats voor 1 of 2 deelnemers op deze bijzondere Winterzonnewende reis waarbij we 21 december 2012 en de periode eromheen, vol innerlijke en uiterlijke zingeving zullen belevenop de één van de krachtigste plaatsen van Zuid-West Engeland: Stonehenge én Avebury. Hoe meer bijzonder wil je het nog hebben? Bovendien kun je leuke typische Britse kerstcadeautjes mee terug nemen naar Nederland :)

Mount St. Michael in Cornwall. Deze rots in het water is bij eb te voet toegankelijk en wanneer het vloed is per vissersbootje. Mount. St. Michael herbergt het kruispunt van vier grote aarde-energielijnen: de Apollo- en Athene lijn en de Michaël -en Maria lijn. Er zijn nog drie andere, haast identieke rotsformaties: Mont Saint Michèl in Frankrijk, Skellig Michael in Ierland en Monte Sant Angelo in Italië.

Magische spirituele reis naar Dartmoor De Herfst Equinox periode met z’n prachtige herfstkleuren fleuren de magische spirituele reis naar Dartmoor op. Het thema de Regenboog Brug zit door het reisprogramma heen geweven; het openen van de Regenboog Brug als interdimensionele poort tot de metafysische werelden waarbij we op zoek gaan naar de spreekwoordelijke pot met (spiritueel) goud. Ook voor dit thema is de stroom met regenboogjes al aardig op gang. Deze reis zit bijna vol maar er is nog plek voor 2 avonturiers. Dartmoor is een groot, ruig natuurgebied dat een uniek karakter heeft. Soms moeten we slalommen rond de loslopende paarden, schapen en soms koeien die op de weg lopen. De natuur en bijzondere rotsformaties van Dartmoor stammen nog uit de oertijd toen vulkanen niet uitbarsten maar wel hun granieten inhoud omhoog drukten. Dit zijn nu de grillige ‘tors’ (heuvels) van waaruit je een prachtig panorama hebt. Het zal onze ‘vaste reizigers’ wat moeite kosten met kiezen dit jaar want het zijn allemaal geweldige reizen! We adviseren om jouw hart de keuze te laten maken. Het niveau van enthousiasme dat je voelt voor een bepaald reisthema of gebied, is een graadmeter voor de voorkeur van jouw hart.


BELEEF MYSTIEK & MAGISCH CORNWALL

VAN 27 APRIL t/m 6 MEI 2012

Nog maar anderhalve maand.... en dan zou jij een wonderlijke belevenis kunnen hebben in het prachtige Cornwall dat vol mystieke plaatsen, hartberoerend natuurschoon en levendig folkore zit. Eind april/begin mei staat namelijk onze magische spirituele reis naar het West Penwith gedeelte van het oude ‘Kernow’ (Cornwall) gepland.

Plaatsen waarmee je in verbinding komt tijdens deze magische spirituele reis naar West Cornwall zijn:

Bij min. 4 deelnemers gaat deze zeer bijzondere vakantie in het oud-Keltische landschap door. Wij zijn zéér goed bekend met deze plek en diens ‘verborgen schatten’ en willen het enthousiasme en de liefde die wij hebben voor Cornwall graag met je delen. Laat je inspireren door een geweldig en uniek programma waarbij jij je verbind met het bewustzijn van de natuur, de aarde, van krachtplaatsen, de zon, maan en de sterren. Ik zou er honderduit over kunnen vertellen maar woorden doen nooit recht aan het moois dat wij, het bewustzijn van de Aarde en dat Spirit voor je in petto hebben. We kunnen slechts afwachten of er mensen zijn die graag willen ervaren wat er aangeboden wordt. Misschien ben jij dat wel? Ter inspiratie hebben we een You Tube video over de spirtuele reis naar Cornwall gebrouwen die naast de oog-

Een elementenwandeling naar rotsformatie Carn Lês Boel in het uiterste Zuiden. Hier verbinden we ons met het startpunt van de Drakenpaden van mystiek Engeland. Waterwandeling naar pelgrimsplaats St.Michaels Mount. Hier komen 4 hoofd meridianen van aarde-energie samen. Een aardse wandeling + picnic door de voorjaarsgeluiden van vogels naar steencirkel Boscawen'un waar we ons afstemmen op het ritme van de aarde als bruid en de zon als bruidegom Middels een folkloristisch helingsritueel vragen om balans van het Heilige Vrouwelijke en het Heilige Mannelijke principe in onszelf bij het stenen Men-an-Tol monument. Bij het heilige water van Madron's Well in het elfenbos, wassen wij weg wat we willen loslaten. Laat je onderweg niet verleiden om van het pad af te gaan; de elfen zijn ontdeugend hier! We zullen het vuur van de Cornwallse Beltane vieringen voelen wanneer we deelnemen aan een of meerdere lokale Beltane vieringen (o.a. bij 'The Seed' steencirkel die wijlen Hamish Miller en zijn vrouw Ba hebben aangelegd).

strelende natuurbeelden vertelt over de Maria- en MiWe verklappen nog niet alles, er is nog veel meer moois! Er chael lijnen, over het Beltane feest en over de viering staat wel wat meer al op onze website: van levenskracht tijdens de deze spirituele vakantie. w w w . m a g i s c h e - s p i r i t u e l e - r e i z e n . n l Beneden: één van de adembenemende wandelpaden langs de kliffen van Cornwall. Het klimaat is zeer zacht waardoor er ook bijzondere subtropische planten goed gedijen. De oceaan rond Cornwall kent zeehonden, dolfijnen, reuzenhaaien en papegaaiduikers.


Beltane 2012 - Zing de Michaël- en Maria energiebanen van de aarde Van Cornwall naar Norfolk langs de St. Michael Line - en verder! Op zaterdag 5 mei 2012 om 15:00 uur wordt er op zoveel mogelijk plaatsen langs de St. Michaël leylijn in Groot-Brittannië, een speciaal lied gestuurd naar Moeder Aarde. Iedereen kan eraan mee doen. De intentie is om liefde en dankbaarheid naar deze energiebanen van de aarde te sturen en om onze verbinding met Haar te (her) ontwaken. Door te werken met de Mariaen de Michaël energiebanen (ook wel ‘drakenpaden’ genoemd) kunnen wij het heilige vrouwelijke- en mannelijke principe in onszelf en in al het leven eren als onderdeel van de levenskracht van Gaia!

“Dragon Lines” of Drakenpaden zijn de paden van het elektromagnetisme en de levenskracht van de Aarde die als een web het oppervlak van de planeet omvat. Wanneer de draken adem zoet en zacht is, zal een goede gezondheid en voorspoed ontstaan. Wanneer de draken adem zuur of vies is, zullen gezondheid en rijkdom waarschijnlijk lijden.” ~ Patrick Macmanaway

Herstellen van de “Songlines” De actie op 5 mei ondersteunt het creëren van een zoete drakenadem. Initiatiefneemster Danu Fox is de oprichtster van “Earth Singers”. Haar gift aan de wereld is haar werk om de songline tradities van Groot Brittannië (en verder) te helpen herstellen. “Er is geen collectieve erfenis van liederen uit onze jagers-verzamelaars verleden, dus we moeten gewoon opnieuw beginnen met een lied”, zegt Danu. “Het is tijd om onszelf weer terug in balans te zingen en om ons in de juiste relatie met moeder aarde te brengen. Meer specifiek met ons eigen deel van haar, ons eigen grondgebied of regio. Met het verzenden van een enorme injectie van dankbaarheid en liefde in de aarde-energielijnen via een lied, willen we levendigheid en overvloed brengen aan de vitale levenskracht van deze lijnen, die het omliggende gebied en onszelf voeden.

Dit belooft een bijzondere ceremonie te worden waarbij er zoveel mogelijk mensen langs de leylijn betrokken worden, en waarbij wichelroedelopers voor en na de ceremonie metingen verrichten om de reactie van het aarde bewustzijn op onze ceremonie te meten. Zeg het voort en als je eraan mee besluit te doen, laat het dan op de Earth Singers Facebook pagina weten.” Danu laat momenteel een lied speciaal voor dit doel tot haar komen en zal dit met ons delen zodat het overal gezongen kan worden. Daarnaast kun je natuurlijk ook andere liedjes zingen op 5 mei, of tonen, of drummen. Het gaat zich er niet om of je een goede zanger(es) bent. Ze doet een oproep aan alle wichelroede lopers: “Op 5 mei zullen we een enorme boost energie injecteren in het aarde netwerk van energiebanen en het zou geweldig zijn als de wichelroedelopers onder jullie de effecten ervan, voor en na de ceremonie, willen meten. Het wichelroede lopen kan helpen om zichtbaar te maken hoe de aarde reageert op onze intentie!

Als je niet langs deze specifieke Maria- of Michaël lijnen woont maar op een zijtak, of als je weet waar er belangrijke aarde-energielijnen in jouw regio lopen, neem dan deel door jouw geluid/lied in deze regionale lijnen te sturen. Als je niet weet of er zich een energiebaan in jouw buurt bevindt, zoek het dan uit. Vaak liggen er kerken, kathedralen, hunnebedden, heilige bronnen etc. op zulke energiepunten. Ergens zullen deze zich verbinden met het grotere netwerk van energiebanen dat rondom de aarde loopt, dus er gaat nooit iets verloren.” Danu Fox: http://www.songbearmusic.co.uk Tijdens onze Magische Spirituele Reis naar Cornwall nemen wij ter plekke deel aan dit initiatief!

Nieuwsbrief Magische Spirituele Reizen - Maart 2012  
Nieuwsbrief Magische Spirituele Reizen - Maart 2012  

De laatste nieuwtjes over de bijzondere spirituele reizen vol magie naar mystiek plaatsen in Engeland / Groot-Brittannië: ervaar een spiritu...

Advertisement