Page 58

DE MYSTERYSHOPPER GAAT VOOR REFURBISHED

Tekst Marco Mekenkamp

Ook voor deze editie is de mysteryshopper van Retail Reality op ons verzoek weer op pad gegaan. Dit keer op zoek naar smartphone, maar dan een refurbished toestel. Hij bezocht niet alleen locaties waar dergelijke toestellen zeker verkocht worden (denk aan Swoop en Leapp) maar ging ook een kijkje nemen bij de traditionele telecomretail en de operatorwinkels. Met name die laatste laten steken vallen in klantvriendelijkheid. Dat je als winkel geen refurbished wil verkopen, is nog te begrijpen en valt te verdedigen. Maar als je bij de klanten die daarom vragen vervolgens geen enkele moeite doet om hen te laten zien dat er ook alternatieven zijn – namelijk nieuwe toestellen tegen aantrekkelijke prijzen – dan heb je toch iets niet goed begrepen. Dat

overkwam onze mysteryshopper bij Phone House in Utrecht maar ook bij de operatorwinkels in Apeldoorn. Je kunt als verkoper ook net even iets té enthousiast zijn. Dat is althans de mening van onze mysteryshopper die Coolblue in Utrecht bezocht. De verkoper kwam steeds veel te dichtbij waardoor onze mysteryshopper zich erg ongemakkelijk begon te voelen. De verkopers was bovendien een beetje opdringerig. Wie het wel heel goed deed, was Welcom Apeldoorn. “Deze verkoper heeft er duidelijk verstand van en maakt mijn dag weer goed. Top verkoopgesprek!” Op de volgende pagina’s een samenvatting van de bevindingen van onze mysteryshopper in negen winkels in Nederland.

funshopper De app die shoppen nog leuker maakt!

Gegarandeerd meer winkelbezoeken, extra kopende klanten en feedback van uw doelgroep, door middel van coupons en instore acties.

Swipe

Like

Scan & Earn Use Coupon

Share

Scan & Bel ons! 036-522 33 28

58

connexie 1-2017

Cube Centre C1.38 Veluwezoom 7, 1327 AA in Almere

Profile for Magenta communicatie

connexie 1 2017  

HET G ROOTSTE TELECOMBLAD V AN NEDERLAND

connexie 1 2017  

HET G ROOTSTE TELECOMBLAD V AN NEDERLAND

Advertisement