Page 18

NEDERLANDERS VOORAL PRAGMATISCHE SHOPPERS

Wie denkt aan het shoppen in de winkelstraat, denkt vooral aan gezelligheid en een dagje uit. Dit blijkt echter niet de belangrijkste reden voor consumenten om een fysieke winkel te verkiezen boven de webshop. Opvallend genoeg vinden Nederlandse consumenten vooral praktische voordelen als snelle levering en zekerheid belangrijke overwegingen om te shoppen in de fysieke winkel. Dit blijkt uit recent onderzoek van Manhattan Associates onder ruim 2.000 Nederlandse consumenten.

Het direct in handen hebben van het product na aankoop is voor Nederlandse consumenten de belangrijkste reden om in de winkel een product aan te schaffen. Zo’n 47 procent van de consumenten noemt dit als doorslaggevend argument. Ook het proberen van het product wordt gezien als groot voordeel in vergelijking met webshops (46 procent). Opvallend is dat het sociale aspect van winkelen minder prioriteit heeft voor consumenten. Gezellig winkelen wordt door 30 procent van Nederlandse consumenten als reden genoemd om naar de fysieke winkel te gaan.

18

connexie 1-2017

Direct afhandelen Door de opkomst van webshops hebben veel winkeliers hun omzet zien dalen of minder hard zien stijgen. EĂŠn van de uitdagingen voor fysieke winkels is dat zij lastig kunnen concurreren op prijs met webshops die vaak een groter afzetgebied en lagere vestigingskosten hebben. Toch betekent dit niet dat er geen toekomst is voor de fysieke winkel. Uit het onderzoek blijkt dat een consument die naar een winkel gaat, de aankoop het liefst direct afhandelt. Wanneer een product niet direct leverbaar blijkt te zijn, kiest slechts een klein percentage

Profile for Magenta communicatie

connexie 1 2017  

HET G ROOTSTE TELECOMBLAD V AN NEDERLAND

connexie 1 2017  

HET G ROOTSTE TELECOMBLAD V AN NEDERLAND

Advertisement