Page 54

Medan Emil och Axel ansvarar för att maten håller hög standard tar Olivia Fritiofsson som vd ansvar för helheten, personalfrågor, administration och marknadsföring. Olivia som läser affärsutveckling och entreprenörskap på Linnéuniversitetet, ville egentligen gå färdigt sin utbildning men tyckte idén var för bra för att tacka nej till.

– Utmaningen är att få igång en restaurangkultur i byn och här vill jag ge en eloge till Markarydsborna. De kommer verkligen, och kommer ofta. Det är fantastiskt kul. Det ska finnas något för alla här. Den som vill ha saker man känner igen hittar det på menyn men det ska också finnas rätter för de som vill testa nya spännande maträtter, säger Axel.

– Jag har levt med min mammas drömmar så jag visste precis vad hon ville åstadkomma här. Emil, Axel och jag pratade ihop oss om ett koncept som skulle kunna fungera. Vi ville sticka ut från mängden och få igång ett beteende som inte fanns ännu på orten. Samtidigt behövde vi lägga oss på en rimlig nivå så att folk vågade sig hit, säger Olivia.

Till hösten planerar man att introducera ett nytt koncept, ”Chef’s table” i en del av restaurangen.

Restaurang Perrongen har varit öppen i drygt ett år, invigningen skedde den 21 april 2017. Konceptet tycks fungera.

– Det är en kul utmaning för oss och samtidigt får gästen en annan upplevelse när den kommer hit. Vi försöker vässa oss till en ny nivå hela tiden. Vi har massor att lära, säger Axel.

– Vi vågar inte riktigt tro det, men det går faktiskt bra. För mig är det personalen som gör hela stället. Stämningen oss emellan smittar av sig på gästerna. Det är verkligen som att komma hem i ett vardagsrum, säger Olivia.

54

– Vi vill bjuda på en större upplevelse, som på finare krogar, när folk söker något speciellt. Vi kommer ut till bordet, presenterar rätterna, var råvarorna kommer från och berättar historien bakom hur rätterna kommit till, förklarar Emil.

Kärleken till matlagningen lyser i ögonen på dem. Foodies har fått ett nytt matmecka att vallfärda till i Perrongen.

Profile for Magdalena Bäckman

c/o Markaryd Magasin 2018 (sve + eng)  

Välkommen till vårt Markaryd! Här finns mycket att upptäcka: mysiga caféer, restauranger, härlig natur och andra upplevelser värda en omväg!...

c/o Markaryd Magasin 2018 (sve + eng)  

Välkommen till vårt Markaryd! Här finns mycket att upptäcka: mysiga caféer, restauranger, härlig natur och andra upplevelser värda en omväg!...

Advertisement