Page 50

i

DIZAINO KELIONĖS

Viešbutis

Sharyn Cairns

ant vandens

Stuart Gibson

Vieta: Tasmanija, Australija. Realizacija: 2014 m. Plotas: 1035 kv. m. Fotografijos: Adam Gibson, Stuart Gibson & Sharyn Cairns. Tekstas: Gintautės Kisieliūtės.

lieptą, kuris ir yra vienintelė jungtis su žeme. Pakrantėje stovintis buvęs sandėlis dabar virtęs administraciniu pastatu, biurais bei dirbtuvėmis. Dvylika miegamųjų yra įrengti buvusioje siurblinėje, ant vandens, o likę šeši, valgomasis ir virtuvė, – pakrantėje, administracijos pastate. Pastatų eksterjerui buvo padaryti minimalūs pokyčiai, nes norėta išsaugoti istorinius, didelę vertę turinčius motyvus bei sukurti kontrastą tarp jų ir modernaus, šiuolaikiško interjero. Fasado elegancija, trapumas itin gražiai atsiskleidžia atšiauriame kraštovaizdyje. Tuo buvo siekta perteikti gamtos didybę. Kalnų peizažas ir ežero toliai per

50 I 2016: 2 (97)

AJG

U

nikalus viešbučio projektas – tai vandens siurblinės renovacija ir pavertimas poilsio namais laukinėje gamtoje. Išlikę mūriniai pastatai – art deco stiliaus siurblinė bei sandėlis – buvo pastatyti dar 1940-aisiais kaip dalis Tasmanijos hidroelektrinės, o dabar jie laikomi paveldo objektais. Abu statiniai nebuvo naudojami daugiau nei dvidešimt metų iki tol, kol architektų kompanija Cumulus Studio pradėjo savo idėjinį sumanymą. Projektas buvo sukurtas skiriant itin ribotą biudžetą interjerui, nes daug finansinių išteklių pareikalavo infrastruktūra, aplinkos sutvarkymas bei techniniai procesai. Šiandien čia įrengta 18 svečių kambarių, bendruomeninė erdvė, valgomojo zona. Pagrindinė idėja buvo susijusi su paprastumo, „nerafinuotumo” puoselėjimu, siekta veikiau perteikti unikalios vietovės atmosferą ir kiek įmanoma daugiau gamtos įsileisti į pastato vidų – visa tai jaučiama ne tik dėl medžiagų pasirinkimo, bet ir stilistikos, konstrukcinių detalių. Siekiant puoselėti senovinį palikimą, buvo stipriai atsižvelgta į aplinkos tvarkymą, dizaino tvarumą bei minimalų poveikį kraštovaizdžiui. Vandens siurblinė – tai trijų aukštų pastatas, į kurį patenkama per 250 metrų ilgio molą primenantį mūrinį

"Centras" Nr.2, 2016  

Metų interjero‘15 konkurso apdovanojimų ceremonijos išvakarėse išleistas „Centro“ pavasario numeris atneša jums visą puokštę naujų idėjų, te...

"Centras" Nr.2, 2016  

Metų interjero‘15 konkurso apdovanojimų ceremonijos išvakarėse išleistas „Centro“ pavasario numeris atneša jums visą puokštę naujų idėjų, te...

Advertisement