Page 48

ØVELSER

PRØV SELV

OG FÅ STYR PÅ DIN NERVØSITET

ÅBENT

Måske oplever du situationer, hvor du bliver nervøs. Det kan eksempelvis være, at du skal holde tale, befinder dig i en jobsamtale eller til en eksamen. Har du nogensinde overvejet, om dit kropssprog er med til at gøre dig nervøs? Med det nyeste skud på stammen lader det til, at power posing ikke har nogen effekt. Se artiklen på de foregående sider. Men det står stadigvæk klart, at dit lukkede kropssprog kan stå i vejen for dig. Uanset den kritik, som Amy Cuddy er blevet mødt med, er der ingen tvivl om, at hun fortsat har en vigtig pointe: vores nonverbale kommunikation påvir-

LUKKET

Disse billeder er valgt, fordi de stammer fra det oprindelige studie om power posing. Det anbefales, at du læser artiklen på de foregående sider.

48 |

MAGASINET SUNDHED

ker vores tanker og følelser. Vi kommer nemlig i dårligere humør, når vi sidder eller står med et lukket kropssprog. Prøv hvad de forskellige stillinger gør ved dit humør. Næste gang du så skal holde tale, til jobsamtale eller eksamen, kan du overveje, hvordan du sidder eller står. Du kan ligeledes bruge det i din hverdag, for at en negativ kropsholdning ikke kommer til at påvirke dit humør. Du kan også blive bevidst om, hvilke signaler dit åbne eller lukkede kropssprog sender til dine omgivelser.

Profile for Magasinet Sundhed

Sundhed | November 2019  

Sundhed | November 2019