a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 64

FAMILIEBREVKASSEN

VIDERE SAMMEN ELLER HVER FOR SIG? Vi får kun adgang til den mængde kærlighed, som vi selv føler, at vi fortjener. Det giver Inge Temple udtryk for i sit svar til en læser, som overvejer sit parforhold. TEKST: INGE TEMPLE, COACH OG TRIVSELSKONSULENT

Kære Inge, På trods af råd fra veninder, psykolog og parterapeut har jeg lyst til at høre dine tanker om den udfordring, jeg og min mand står med. Vi sidder fast. Både min mand og jeg har været gift før og vi startede vores forhold, mens han stadig var gift med en anden kvinde og på et tidspunkt, hvor deres fælles barn var 1 år. Vi har siden fået to børn sammen. Min mand arbejder rigtigt meget. Han har en revisorvirksomhed med 26 ansatte. Jeg arbejder deltid som HR-assistent i en mellemstor virksomhed og tager mig af næsten alt på hjemmefronten: børn, husholdning, madlavning, tøjvask m.m. Det er ok for mig, da jeg har mere tid til det. Vi har været sammen i 10 år og er gledet væk fra hinanden. Vi har stort set ikke noget tid sammen og vi skændes rigtigt meget. Vores måde at kommunikere på er vanvittig dårlig: jeg vil tale om tingene, men får ingen respons. Han lukker mig ikke ind i sine tanker og overvejelser og sådan har det været i mange år. For 2 år siden fandt jeg ud af, at han havde skrevet med en af de kvindelige ansatte - om det ’bare’ var en f lirt eller om det var mere alvorligt, har jeg aldrig rigtigt fundet ud af. Hver gang jeg forsøger at tale om det, har vi et kæmpe skænderi. Jeg har mistet tilliden (og lysten) til ham og jeg bryder mig ikke om den person, jeg er blevet til. De sidste to år har vi skabt et mønster, vi har svært ved at løsrive os fra. Øvelserne hos parterapeuten gjorde ikke rigtig nogen forskel for os - vi fortsatte egentlig bare, som det var. Vi har svært ved at elske hinanden - og os selv måske også … Lige nu overvejer jeg alvorligt om jeg vil skilles fra ham. Samtidigt føles det heller ikke som det helt rigtige valg. Har du nogle gode råd til, hvad jeg/vi kan gøre for at komme videre sammen? Med venlig hilsen, B.

64 |

MAGASINET SUNDHED

Kære B. Tak for dit lange brev, som jeg desværre ikke kan tage med her i sin helhed. Uanset om I vil blive sammen eller gå fra hinanden, så skal der ske noget. Dér hvor livet smerter allermest er nemlig, når vi får placeret os midt mellem to stole og bare overlever midt i rodet uden rigtigt at gøre noget ved det. Når vi ikke træffer bevidste valg og lader ’stå til’, så bliver valget på et tidspunkt truffet for os. Du fortæller, at I har forsøgt jer med parterapi og psykologbesøg, som I ikke syntes gjorde den store forskel. Jeg kan samtidig læse, at I ikke rigtigt fik handlet på de råd og øvelser, som I fik med derfra. I må imidlertid huske på, at det jo ikke er den ene time, man sidder med terapeuten, der skaber den store forandring. Men derimod alt det, man efterfølgende reflekterer over, handler på og ændrer. Vil I gå i en ny retning må I tænke og gøre noget nyt. Det kommer til at kræve handlemod at træffe de svære valg og søge svarene på de svære spørgsmål. Et spørgsmål kunne være: hvor langt er vi hver især villige til at gå og hvor stor en indsats vil vi gøre for at finde ud af, om vi skal fortsætte sammen? Der er konsekvenser ved ethvert valg i livet og ofte kommer vores valg til at afhænge af, om vi er villige til at betale prisen. Hvis I vil videre sammen må I løsne knuden mellem jer ved at nærme jer hinanden og mindske afstanden. Det kan være svært, hvis tanker om utroskab og mistillid fylder pladsen mellem jer op og derfor er der måske brug for, at I får talt den situation igennem, før I kan gå videre.

Profile for Magasinet Sundhed

Sundhes | Marts 2020  

Sundhes | Marts 2020