a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 53

STRESS OG DEPRESSION

største forbedringer i symptomerne på depression,” siger Heather Francis. Som ventet viste gruppen, der fortsatte de usunde vaner, ingen forbedringer med hensyn til det mentale helbred. Deltagerne med kostomlægning blev kontaktet igen efter 3 måneder. En femtedel havde fortsat den sunde livsstil fuldt ud og det havde gavnet deres mentale helbred. Studiet forklarer ikke, hvorfor sund kost reducerer symptomerne på depression. Men Heather Francis kommer med sit bud: ”Højt forarbejdede fødevarer øger betændelse i kroppen. Og hvis vi har underskud på næringsstoffer, kan det ligeledes medføre inf lammation.” Heather Francis er forsker ved Macquarie University i Australien og studiet blev bragt i tidsskriftet PLOS ONE.

Studiet bestod af data fra mere end 13.000 personer. Deres indtag af chokolade blev sammenlignet med deres svar i et spørgeskema om depression. Studiet blev bragt i tidsskriftet Depression and Anxiety.

VIRKER RØDVIN MOD DEPRESSION? Ny forskning peger på, at rødvin virker mod depression. Men er det virkelig rigtigt? Læs med her. Resveratrol findes i vinduer og bær, og er forbundet med gavnlige virkninger for helbredet. Resveratrol menes at virke sygdomsbekæmpende og studier har vist, at resveratrol virker mod depression. Resveratrol, som findes i rødvin, kan dæmpe angst og depression. Det mener et nyt studie fra University of Buffalo. Buffalo forskerne er selv så overbeviste om effekten af resveratrol, at de mener, at resveratrol kan bruges som alternativ til medicinering. ”Resveratrol kan være et effektivt alternativ til medicin for patienter, der lider af angst og depression,” fortæller lektor Ying Xu. Studiet viser, at resveratrol virker på corticosterone. Når der er

for meget af hormonet corticosterone i hjernen, så fører det til depression. Rødvin bør naturligvis alene nydes i moderate mængder. Men hvis man vil nyde et glas alkohol, så kan rødvin altså have visse helbredsmæssige fordele, mener Ying Xu. Nogle avisartikler, der har kommenteret på studiet, peger dog på, at det er temmelig usandsynligt at få nok resveratrol fra rødvin, til at det har en effekt. Mængden af resveratrol i rødvin er nemlig så lav, at det vil kræve et voldsomt stort indtag af rødvin. Det er derfor mere sandsynligt, at resveratrol kan fremstilles i form af medicin eller kosttilskud. Studiet blev bragt i tidsskriftet Neuropharmacology.

Marts // 2019

| 53

Profile for Magasinet Sundhed

Sundhes | Marts 2020  

Sundhes | Marts 2020