a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 41

ØVELSER

5

Det er meget nemmere at træne med vægtstang, når du har en Smith machine til rådighed. Maskinen gør, at du løfter vægtstangen lige op og ned. Vægtstangen er allerede placeret i din skulderhøjde og du undgår derfor at skulle løfte vægtstangen op over hovedet. Når du er færdig med øvelsen, er det nemt at komme af med vægtstangen. Af disse grunde er det

6 også muligt at putte langt mere vægt på stangen. For de fleste mennesker er maskinen ikke ideel at have i hjemmet, for den fylder en del og er temmelig dyr. Du finder Smith-maskinen i de fleste fitnesscentre.

Denne variant bruger også Smith machine. Som du kunne se i nogle af de første øvelser, så kan det være en fordel at bruge en bænk/stol, fordi det hjælper dig med form og balance. Der kan være fornuft i at vælge denne variant i stedet for 5), fordi skadesrisikoen er mindre, når bænken styrer, hvor langt du kommer ned og når du bevarer god form og balance.

8

7

er nemmere at styre og at knæene forholder sig stabilt og roligt. Benpres er slet ikke en squat-øvelse. Potentielle ulemper ved benpres er, Men der er alligevel fornuft i at bringe at du ikke får trænet balancen som den sammen med squats. Benpres kan ved squats og at du ikke får trænet din gøre dig stærkere og bedre til squats, core lige så meget. Derudover skal fordi benpres træner dine ben og balder. du være opmærksom på, at benpres Fordelen ved benpres er, at bevægelsen hvor du skubber opad (som på illustrationen) kan være hård for den nedre del af ryggen. Det kan derfor være en fordel at bruge en benpresmaskine, hvor du skubber lige fremad. Jo mere du bøjer i benene, desto mere får du ud af øvelsen - det er ikke så vigtigt, hvor mange kilo du putter på. Du kan indstille maskinen, sådan at den tillader dig at bøje meget i benene.

Denne variant er taget med, fordi du sandsynligvis vil opleve, at det er svært at holde dig godt oprejst, når du udfører squats. Man kommer nemlig nemt til at bøje i overkroppen. Ved at placere en bold (for eksempel en yogabold) i ryggen og opad en væg, så holder du dig godt oprejst. Du kan gå op og ned i knæ, som i de andre varianter af squats. Men du kan også udføre øvelsen ”statisk” ved at stå i flere sekunder med bøjede knæ, som du kan se på illustrationen. Hvis du vil gøre øvelsen hårdere, kan du holde en eller to håndvægte.

Marts // 2019

| 41

Profile for Magasinet Sundhed

Sundhes | Marts 2020  

Sundhes | Marts 2020