{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 37

1 3 5

ØVELSER Stående knæløft handler om at stå oprejst og løfte det ene ben til omkring 90 grader. Du bestemmer selv, om du løfter benene skiftevis eller om du løfter det ene ben flere gange i træk. Øvelsen stiller krav til din balance. Har du svært ved balancen, så kan du støtte dig opad noget imens.

Maveliggende løft passer i fin forlængelse af sideliggende løft. Lig på maven og før det ene ben op i luften og ned igen, flere gange. Altså sådan at knæet skiftevis fjernes fra gulvet og kommer ned på gulvet igen. Du kan føre benet så højt op, som det føles behageligt. Mærk efter mens du udfører øvelsen - det skal kunne mærkes i ballerne. Det er lige meget, hvor du placerer armene og du bestemmer selv, om du bøjer det ben, som du løfter op i luften.

Squats er en af de mest berømte øvelser. Der er god grund til, at netop squats er så kendte. De styrker musklerne i store dele af kroppen. Hvis man vil have én øvelse, der styrker mange muskler på samme tid, så er squats blandt de absolut bedste. Samtidig er det en funktionel øvelse - altså bevægelser man ikke kun bruger i træning, men også i det daglige uden at tænke over det. Squats hjælper dig derfor med at få nemmere ved mange opgaver i hverdagen. Squats kan bruges af alle, uanset hvor trænet eller utrænet, du er. På tegningen er der vist en af de nemmeste varianter: hvor man har sine arme foran kroppen for balancens skyld og går op og ned i knæ.

I næste nummer af magasinet er alle øvelserne forskellige varianter af squats. Det anbefales, at du går på opdagelse i de mange varianter og vælger dem, der passer bedst til dine behov.

2 4

Sideliggende løft foregår ved at ligge på siden. Du løfter det øverste ben lodret op - så højt som det føles behageligt. Mærk efter og udfør øvelsen sådan at du kan føle en spænding i hoften på det ben, du løfter. Dine ben kan være strakte eller bøjede og du kan støtte dit hoved med en hånd eller ej - det er alt sammen mindre vigtigt. Det er selve løftet og at det kan mærkes i hoften, der er centralt.

Strakte ben handler ganske enkelt om at sidde på numsen og strække sine ben frem. Det er en statisk øvelse - altså en øvelse hvor du sidder stille og ikke bevæger dig. Mærk efter og sørg for at øvelsen føles behagelig ved ikke at strække dine ben mere, end det stadigvæk føles rart. Du kan føre dine arme frem, for at give et lidt større stræk.

6-7 Knæle og havfruen er kendt fra yoga. Du kan læse mere om stillingerne i tidligere numre af magasinet. Dér finder du også inspiration til, hvordan du kan kombinere stillingerne med andre yoga-øvelser.

8

Lunges er ligesom squats en af de klassiske øvelser. Lunges aktiverer ligeledes musklerne i store dele af kroppen og stiller samtidig krav til balancen. Til at begynde med står du oprejst med afstand mellem fødderne - den ene fod foran den anden. Begge dine ben er strakt. Lad være med at flytte fødderne. Gå ned i knæ, så det bagerste knæ rører gulvet eller stopper lige over gulvet. Herefter kommer du tilbage i din start-stilling. Gør dette flere gange i et roligt tempo. Udfør ligeledes øvelsen med den anden fod forrest og det andet knæ, som føres op og ned.

Januar-Februar // 2020

| 37

Profile for Magasinet Sundhed

Sundhed | Januar-Februar 2020  

Sundhed | Januar-Februar 2020