{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 28

OPSKRIFTER

Rodfrugtsuppe med gule ærter

4-5 personer

Gule ærter er ligesom andre bælgfrugter meget næringsringe, og de kan tilføre fylde til enhver suppe. Fordelen ved gule ærter er, at de dyrkes i Danmark, og at de smager godt i sig selv. Rodfrugterne kan også købes danske, så hvis man går op i at spise lokale råvarer, er dette et godt bud på en lækker og dansk suppe. Ingredienser: 1 kg rodfrugter,* hakkede 400 g gule flækærter 1 porre eller 1 løg, hakket 2 bouillonterninger 2 fed hvidløg, pressede (kan undlades) 1-2 tsk. salt 2 liter vand

Put alle ingredienserne i en gryde, og kog suppen i 45 minutter, eller til de gule ærter er møre. Blend derefter suppen med en stavblender, og smag til, om der skal mere salt i. Serveres eksempelvis med friskhakkede krydderurter og groft brød.

* Eksempelvis pastinakker, knoldselleri, gulerødder, jordskokker eller kartofler. Det er for det meste ikke nødvendigt at skrælle rodfrugterne.

Squashpasta med pesto, mozzarella og tomater De friske squashstrimler vendt i pesto smager næsten som en italiensk klassiker. Spis salaten til kylling eller fisk, eller servér den alene som et let måltid. Kræs ekstra for salaten ved at lave din egen pesto og bruge solmodne, økologiske tomater og en god bøffelmozzarella.

Lav tynde strimler af squash ved enten at bruge en Spirali-køkkenmaskine eller en kartoffelskræller, og vend squashstrimlerne i pestoen. Hvis strimlerne er meget lange, kan du klippe dem i lidt mindre stykker. Halvér cherrytomaterne, riv mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel det over salaten. Drys evt. ristede pinjekerner og flager af parmesan over salaten inden servering.

28 |

MAGASINET SUNDHED

Ingredienser: 1 squash 2 spsk. pesto 200 g cherrytomater 125 g mozzarella

Profile for Magasinet Sundhed

Sundhed | Januar-Februar 2020  

Sundhed | Januar-Februar 2020