Page 77

SUNDE BØGER

INSPIRATION TIL SOMMEREN I dette nummer har jeg udvalgt fire af forårets absolut bedste bøger om sundhed til en dejlig sommer ved stranden eller inde ved kaminen. TEKST: BIRTE JØRGENSEN Camilla Grann, ”Livet med et udviklingshæmmet barn”, 299 s., kr., PRESS/TO

Anja C. Andersen og Anna Mejlhede, ”Livet er et mirakel”, 312 s., kr. 250,00, Politikens Forlag

STÆRKE FØLELSER

LIVET ER ET MIRAKEL

Når man bliver klar over, at man har fået et barn med et betydeligt handicap, kan man rammes af en række reaktioner. Mange begreber bruges i flæng: chok, krise, traume, sorg og mange flere. Camilla Grann, der er uddannet socialrådgiver, supervisor og psykoterapeut, kommer tæt på det hele i en stærk bog om livet med et udviklingshæmmet barn. Forfatteren øser af egne erfaringer og fortæller også om de grundlæggende uforudsigelige tabubelagte tanker og følelser, hvor det kan gøre ondt.

Hvad sker der, når en præst og en astrofysiker sætter sig sammen? Så kommer der noget ganske tankevækkende ud af det. Det er netop det, som er tilfældet i den livsbekræftende diskussion, som Anja C. Andersen og Anna Mejlhede inddrager læserne i. I bogen ’Livet er et mirakel’ kan de to blive enige om det enestående i tilværelsen. Nogle bliver svimle, når de kigger ud i himmelrummet, andre nysgerrige. Nogle ser glimt af Gud. Bogen giver god anledning til at reflektere både over det ydre og det indre liv. Bogen er suppleret med stor faglig indsigt.

Shawn Stevensons, ”Sov dig sundere!”, 312 s., kr. 299,95, Gyldendal

Johannes Hinrich von Borstel, ”Hjertebank - alt om kroppens vigtigste organ”, 268 s., kr. 249,95, People’sPress

LÆR AT SOVE GODT

ALT OM HJERTET

God søvn er afgørende for vores fysiske og mentale sundhed. Men desværre er der rigtig mange, som har udfordringer med søvnen. Så kan man bruge ferien på en bedre måde end at lade sig inspirere af Shawn Stevensons egne erfaringer til en supersøvn. I bogen ’Sov dig sundere!’ giver han læserne en guide til bedre nattesøvn, et stærkt helbred og mere energi. Han fortæller, at han med bedre søvn opnåede resultater, som han aldrig havde troet ville komme. Bogen indeholder konkrete og brugbare eksempler, en dagbog til personligt brug og klare mål.

Det kan synes kedeligt. Frygteligt teoretisk og absolut ikke som ferielæsning. Men Johannes Hinrich von Borstels bog om hjertet er super interessant. Med denne bog får man virkelig ny og spændende viden fortalt på en tilgængelig måde af en ekspert på området. Har man lyst til at sætte sig godt ind i hjertet, så er bogen det oplagte valg til ferien. Den fortæller for eksempel om, hvad der sker, når hjertet bliver knust. Når hjertet ikke slår, som det skal. Eller hvad det vil sige at have et sundt hjerte.

juni nr.5 // 2019

| 77

Profile for Magasinet Sundhed

Sundhedplus | Juni 2019  

Sundhedplus | Juni 2019