Page 21

VIDSTE DU, AT ... læbefugtens fjende nummer et er vores eget spyt? Enzymerne i spyttet går ind og fjerner fedtbarrieren, så dine læber bliver tørre og sprækker.

5

Glem ikke læberne

Efteråret er højsæson for sprukne læber, men heldigvis kan du bevare dine læber bløde og velplejede med de rette produkter og vaner. Det er vigtigt, at du undgår læbeprodukter med et højt vandindhold. Brug hellere den gode gamle vaseline, som er vandfri, og som danner en beskyttende hinde på læberne, så de kan bevare fugten.

MATAS NATUR E-vitamin & Aloe Vera Fugtmaske, 50 ml, 100 kr. Fås på matas.dk

FUGTGIVENDE FORKÆLELSE Giv huden et fugtboost med den her parfumefri ansigtsmaske med fugtgivende, beskyttende og nærende ingredienser som glycerin, økologisk aloe vera, E-vitamin og sheabutter. Påfør i et tykt lag på ren hud, og lad den virke i 15-20 minutter. Overskydende creme fjernes med en vatrondel.

6

Vær blid mod hænderne

Dine hænder er meget udsatte i kulden, og den tørre luft er hård kost for huden – især på håndryggens tynde hud, hvor vind og vejr kan sætte sine spor og efterlade dig med røde, tørre og sprukne ‘visitkort’. Pas derfor på hænderne med mild, uparfumeret håndsæbe, en fed håndcreme og et par lune handsker, når du skal ud.

SLUT MED SPRUKNE LÆBER Matas Medicare Vaseline er en vandfri og uparfumeret salve velegnet til tør hud. Den danner en beskyttende hinde på huden og hjælper med at bevare hudens naturlige fugtbalance, hvis du døjer med meget tørre læber.

MATAS Medicare Vaseline, 150 ml, 50 kr. Fås på matas.dk

SKØN 21

7

Drik huden smuk

Det kan måske komme som en overraskelse, men det er faktisk lige så vigtigt at drikke rigeligt med vand i den kolde årstid, som det er om sommeren – også selv om din krop måske ikke signalerer det. Hold dig derfor hydreret med cirka to liter vand om dagen. Det kan være en hjælp at få styr på væskebalancen med et supplement af varm urtete, som for mange kan virke mere naturligt at drikke i den kolde og blæsende tid.

HUSK! Radiatorer og aircondition skaber et tørt indeklima efterår og vinter og kan efterlade din hud endnu mere tør. Sørg derfor for at lufte ud jævnligt, og investér eventuelt i en luftfugter.

PLAISIR Moisturising Hand Cream, 100 ml, 80 kr. Fås på matas.dk

VINK FARVEL TIL TØRRE HÆNDER Pas på hænderne med Plaisirs nærende og opstrammende håndcreme, der trænger lynhurtigt ind i huden. Fugtstjerner som panthenol, glycerin, betain og kreatin sørger for at reparere huden og forbedre dens elasticitet, så dine hænder forbliver silkebløde.

Profile for Magasinet SKØN

Skøn september 2019  

Skøn september 2019