Page 70

Mig-tid

J U ST D A N C E ! Er din dag blevet brugt på at komme arbejdsopgaverne i bund og slukke brande på kontoret, bør du tænde for musikken og danse til rytmerne, for de sundhedsmæssige fordele taler nemlig for sig selv. TEKST Nanna Skousbøll

KO M I KO N TA K T M E D K R O P P E N Din krop er med dig hele vejen gennem livet, men husker du at lytte til den? De fysiske skavanker er nemlig ofte nemmere at mærke end de følelsesmæssige, der også rumsterer rundt inde i kroppen. Gennem musik og dans kan du forene både det fysiske og psykiske og komme i bedre kontakt med alle områder af din krop.

Brug også dansen hjemme på stuegulvet som opvarmning, hvis du skal ud til fest. Det booster dit humør – uanset om du danser solo eller er sammen med din kæreste eller gode venner.

VIDSTE DU, AT ... dans holder din hjerne i form? Undersøgelser viser, at dans styrker de hjerneområder, som svækkes med alderen. Kilde: videnskab.dk.

Du skal danse til musik, fordi det …

Guide: Dans dig sund og glad 1  Stræk grundigt ud: Inden du tager hul på dansen, skal kroppen strækkes godt ud i alle afkroge. Det er både en god måde at få gang i musklerne på og undgå skader.

3 Følg dine sanser: Dine følelser og tanker udtrykker sig gennem din krop, selv om du ikke er bevidst om det. Følg dine følelser af eksempelvis spænding, lykke eller uro rundt i kroppen, og bevæg dig ud fra dine instinkter.

• Frigiver stoffer i hjernen, som gør dig glad • Stimulerer kroppens følelser • Nedsætter symptomer på stress og angst • Påvirker dit åndedræt og hjerterytme

Sød musik for hjernen Det er ingen tilfældighed, at musik kan få dig igennem hele følelsesregisteret, for musik er tæt forbundet til din hjerne. Når du hører musik, sker der en kemisk reaktion i kroppen, hvor hjernen frigør stoffet dopamin, som er en del af kroppens belønningssystem, der fremkalder følelser af glæde, øger dit velvære og genopretter ubalancen i kroppen forårsaget af stress. Så ved at skrue op for dine yndlingssange i 10-15 minutter og give følelserne frit løb, kan du blive mere glad og dæmpe dine symptomer på stress.

70 SKØN

• Har en positiv effekt på din motivation og dit immunforsvar • Giver bedre kropsbevidsthed

FOTO Shutterstock

2 L av store arm- og benbevægelser: De store bevægelser er gode for kroppen, da du kommer godt rundt i alle led. Og du må gerne overdrive og se fjollet ud, når du danser derhjemme, for der er jo ingen, som kigger på, hvis du synes, det er lidt pinligt.

TIP!

Profile for Magasinet SKØN

Skøn november 2019  

Skøn november 2019