Page 47

Til ham

GROOMING 150.000 Så mange gange mere sensitiv er lugtesansen end vores synssans. Lugtesansen er klart den stærkeste af vores sanser, og derfor spiller vores duft så stor en rolle!

GUIDE

Vælg den rette festduft

Når du skal ud til fest, har du brug for en duft, som kan holde, lige så længe som du gør. Hav derfor følgende råd i tankerne:

1. Tænk over kompositionen: En parfume består hovedsageligt af ethylalkohol (gerne 78-95 procent) blandet med parfumeolier for resten af pengene. Jo højere koncentration af parfumeolie i en duft, jo kraftigere er duften, og jo længere bliver den siddende på din hud. Rangordenen blandt de mest gængse dufte på hylderne er derfor eau de parfum som den mest holdbare (ca. 5-8 timer) fulgt af eau de toilette (ca. 3 timer) og derefter eau de cologne (ca. 2 timer).

Ham kan vi li’ Det kan godt være, at Jamie Dornan er selveste Mr. Grey (fra ‘Fifty Shades of Grey’), men den 37-årige irske skuespiller er så meget mere. Han udforsker gerne sine mørke sider (for eksempel som seriemorder i ‘The Fall’ på Netflix), og så er han bare en charmerende fyr med et glimt i øjet, en virkelig fed accent og en yderst afslappet attitude. Skal han i byen eller på den røde løber, gør han naturligvis en god figur i et stilrent jakkesæt og en maskulin ‘voksenduft’ –begge dele højst sandsynligt fra Hugo Boss. Jamie har været model for Boss mange gange, og lige nu er han kampagneansigt for den nye Boss The Scent, som han selv beskriver som en intens, selvsikker og sensuel duft.

BARBERIANS Gentle Exfoliating Handwash, 300 ml, 129 kr. Fås på matas.dk

2. Tænk over noterne: Hvor længe en duft holder, afhænger også af dens noter. Kig gerne efter noter som vetiver, oud, sandeltræ, musk, patchouli og rav. De er særligt kendt for deres lange levetid og er heldigvis også at finde i rigtig mange herredufte i dag.

E T H Å N DT RY K , D E R G Ø R I N DT RY K

I den her festlige tid får du sikkert givet hånd til rigtig mange mennesker. Vil du give et ekstra godt indtryk, så mød dem med et blødt håndtryk – på den rene og velplejede facon vel at mærke! Med den nye flydende håndsæbe fra danske Barberians får du de mest bløde og glatte hænder, da den milde sæbe indeholder naturlig cellulose, som giver en lækker eksfolierende effekt.

3. Tænk over, hvor du påfører din duft: Spray gerne et par pift på brystet, din ryg eller biceps for en mere holdbar duft, så fanger du nemlig duftstofferne mellem din hud og din skjorte.

3 DUFTE, DU KAN HAVE EN FEST MED

TEKST Cathrine Park FOTO PR

Den forførende

Den klassiske

Den kække

En moderne og frisk genfortolkning af Calvin Kleins klassiker. Eternity eau de parfum virker meget maskulin og tiltrækkende takket være salvie, cypres, vetiver, ambergris og ruskind.

En orientalsk inspireret eau de toilette, der fanger folks opmærksomhed med noter af lys salvie, grøn bergamot og peber, der blandes med sensuelt mørke fra tonkabønne, kakao og rav.

CALVIN KLEIN Eternity Man EdP, 100 ml, 620 kr. Fås på matas.dk

CAROLINA HERRERA Bad Boy EdT, 100 ml, 730 kr. Fås på matas.dk

En fyldig udgave af den originale The Scent-duft. Med sine noter af frisk og krydret ingefær, maninkafrugt og vetiver bliver Absolute For Him en meget dragende og maskulin eau de parfum.

BOSS The Scent Absolute For Him EdP, 100 ml, 910 kr. Fås på matas.dk

SKØN 47

Profile for Magasinet SKØN

Skøn november 2019  

Skøn november 2019