Page 31

DEN PARFUMEFRI Testet af Anne Rosa, projektleder

Nilens Jord Neglelak ‘Purple 6603’, 110 kr. Fås på matas.dk.

Hvilken neglelak testede du? Jeg har testet Nilens Jords neglelak i den flotte lilla efterårsnuance, 6603. Lakken er uden parfume, parabener og animalske ingredienser. Den indeholder heller ikke formaldehyd eller toulen. Hvordan er den at lægge? Neglelakken er cremet i konsistensen og skal derfor lige rystes let inden brug. Penslen er blød og har den perfekte bredde til at kunne fordele lakken jævnt på neglen uden at komme til at ramme ved siden af. Den dækker flot, men for at farven er helt fuldkommen, skal den helst have tre tynde lag. Hvad synes du om resultatet? Får lakken tre tynde lag, dækker den super flot, og den kunne næsten gå for en shellac. Jeg er vild med den kolde lilla farve, som er et flot og forfriskende alternativ til den klassiske postkasserøde.

DEN MED INDBYGGET UNDERLAK Testet af Trine, digital redaktør Hvilken neglelak testede du? Jeg har testet CND Vinylux Long Wear Polish i den nye efterårsnuance ‘First Love’. Vinylux Long Wear Polish har indbygget underlak og plejer neglene med styrkende keratin, E-vitamin og jojobaolie. Lakken er desuden helt fri for formaldehyd, toluene, DBP, formaldehyd resin, camphor, xylene og parabener, og så har den en hurtig tørretid på bare 8,5 minutter. Hvordan er den at lægge? Neglelakbørsten er bred, kurvet og blød, og det er utrolig nemt at lægge lakken præcist og ensartet på. Farven dækker allerede ved første påføring, men jeg tager to lag på, som CND anbefaler. Hvad synes du om resultatet? Resultatet er rigtig flot, og jeg er vild med den dybe, røde farve, som er mere klar, end jeg umiddelbart synes, den så ud i flasken, og som klæder mine blege hænder. Lakken er blank og ligner næsten shellac, hvilket jeg CND Vinylux ‘First love’, 15 ml, 125 kr. overraskende nok godt Fås på matas.dk. kan lide. Hvordan holder lakken? CND anbefaler, at du bruger deres VINYLUX™ Long Wear Top coat for maksimal styrke og holdbarhed. Det har jeg ikke gjort, alligevel holder farven flot. Først på femtedagen begynder lakken at blive slidt af på spidsen, men den skaller på ingen måde. Meget imponerende i betragtning af, at jeg blandt andet har gjort rent med neglelakken på og ikke beskyttet den overhovedet.

Hvordan holder lakken? Lakken ser super flot ud i fire dage. Og det er endda uden en toplak. På femtedagen begynder den at se lidt tarvelig ud på mine spidser, så her vælger jeg at lappe med lidt lak, så den kan klare en ekstra dag. På sjettedagen ryger den dog af, så jeg kan ‘starte på en frisk’.

DEN LUKSURIØSE Testet af Nanna, studentermedhjælper

Dior Vernis Couture Colour Gel Shine And Long Wear ‘807’, 205 kr. Fås på matas.dk.

Hvilken neglelak testede du? Denne gang har jeg bevæget mig uden for min trygge samling af OPI-neglelakker til Diors efterårskollektion af lakker, hvor jeg har testet den blågrå nuance ‘12 A.M. (807)’. Dior lover negle så blanke som glas og ekstrem holdbarhed takket være en særlig gel-coat-formel, som styrker neglens overflade og skaber et stærkt bånd mellem lak og negleplade. Formlen er desuden fri for formaldehyd, ftalater, kamfer og toluen, som er et stort plus i min bog. Hvordan er den at lægge? Én ting, du skal være opmærksom på, hvis du ikke kender Diors lakker, er, at du skal hive låget af og ikke skrue det af, da penslen er adskilt fra låget. Den flade, letrundede pensel er dog nem at bruge, og du kan let lægge neglelakken, uden at penslen ‘smutter’. Der skulle tre lag til, før jeg synes, at lakken var dækkende. Hvad synes du om resultatet? Jeg er overrasket over, hvor mørk farven faktisk er, når lakken kommer på. Selv om der skulle tre lag på, før lakken dækkede, var den hurtig om at tørre, så jeg lagde slet ikke mærke til, at jeg skulle lægge et ‘ekstra’ lag. Jeg er glad for, at den var nem at lægge, og oplevede ikke, at jeg fik nogen luftbobler, men i stedet en glat og skinnede overfalde. Hvordan holder lakken? Dior anbefaler, at du bruger deres underlak og afslutter med en af deres toplakker for at maksimere holdbarheden og glansen. Jeg har kun testet selve neglelakken, men jeg er overrasket over, hvor godt lakken holder over weekenden. Jeg har stået meget i køkkenet og lavet mad, men lakken er kun krakeleret lidt i kanterne, så jeg er godt tilfreds.

SKØN 31

Profile for Magasinet SKØN

Skøn november 2019  

Skøn november 2019