Page 29

Annonce

Der er power i parfumen Din duftesans er den mest direkte vej til dine følelser og din hukommelse, og derfor kan den helt rette parfume blive en humørbooster uden lige.

D E R F O R PÅV I R K E R DUFTE DIG SÅ MEGET

Modsat alle andre sanser passerer impulser fra duftesansen uhindret igennem hjernens ‘censurfiltre’ og direkte ind i vores limbiske system, som er den del af hjernen, der styrer vores følelser og hukommelse. Det er grunden til, at dufte har så stor indflydelse på vores generelle humør og psyke, og dufter vi for eksempel til en parfume, vi rigtig godt kan lide, og som derfor gør os glade, skyldes det ofte, at noterne vækker helt bestemte positive minder tilbage fra barndommen, en dejlig ferie eller om en person, der betyder noget ganske særligt for os.

VIDSTE DU, AT ... din duftesans ikke bare er den ældste sans, mennesket har udviklet, det er også den stærkeste? Vi er faktisk i stand til at skelne mellem 10.000 forskellige dufte.

Vi elsker duften af slik Lige siden man i 1990’erne begyndte at lave de såkaldte ‘gourmanddufte’, som er parfumer med noter, der får tænderne til at løbe i vand, har de sødmefulde dufte været ekstremt populære, for hvem har ikke lutter gode minder om karamel, candyfloss og chokolade? I dag er det meget normalt, at en parfume er et miks af duftfamilier, og det er Ariana Grandes helt nye eau de parfum Thank u, Next et godt eksempel på. Den er en vanedannende ‘floral gourmand musk’ med noter af kokosnød, macarons og vilde hindbær, som får en virkelig feminin friskhed takket være rosenblade, hvide blomster fra pæretræet og fløjlsblød musk.

HUSK! Når du dufter til en ny parfume, så brug endelig begge næsebor til at indsnuse noterne. Næseborene har nemlig forskellige luftgennemstrømninger, og bruger du primært det ene næsebor, kan vigtige duftnuancer i parfumen gå tabt.

Ariana Grande Thank u, Next EdP, 50 ml, 415 kr. Den fås også i 30 ml og i 100 ml. Fås på matas.dk

40%

Så meget af vores humør dannes ud fra indtryk, vi får gennem lugtesansen.

3 TIPS TIL DEN MEST H O L D BA R E D U F T PSSST! Thank u, Next er også navnet på Ariana Grandes hit fra sidste år. Og ligesom sangen er duften tænkt til at virke opløftende og motivere dig til at komme videre, hvis du har været igennem en svær tid.

SKØN 29

· Spray din parfume på kroppens varmeste steder og gerne på pulspunkter som håndled, nakke, hals og indersiden af albuerne. Så udvikler duften sig optimalt. · Opbevar helst din parfume mørkt og køligt, da lys og varme nedbryder duftmolekylerne hurtigere. · En parfumes duftmolekyler fordamper i løbet af dagen. Hav derfor din duft med i tasken, så du nemt kan opfriske din duftgarderobe.

Profile for Magasinet SKØN

Skøn november 2019  

Skøn november 2019