Page 27

Makeupskolen

Sådan vælger du den rette primer

Din primer er ikke blot til for at få din makeup til at se flot ud, den kan også hjælpe dig med problemer som rynker, forstørrede porer, fedtet hud, tør hud, rødme eller en ujævn hudtone. Når du skal vælge primer, skal du derfor tænke på din hudtype, og hvilke issues din primer skal løse for dig:

1

NÅR DIN HUD SKINNER Hvis du har problemer med fedtet hud eller skinnende områder, som dagen skrider frem, er Nyx Shine Killer lige noget for dig. Dette er en ultralet primer, der udvisker blank hud og giver et friskt og mat look, der holder og holder. 1. Nyx Shine Killer, 130 kr. Fås på matas.dk. NÅR DU SAVNER GLØD Er du til et sundt look med masser af naturlig glød, vil det være en fordel at vælge en primer til netop dette formål. Du kan få mange forskellige, og en stor del af arbejdet ligger også i din hudplejerutine, men en primer, der er lysreflekterende, er et rigtig godt ekstra skridt på vejen mod strålende hud. Både Ole Henriksen Banana Bright Face Primer og Sisley Instant Eclat Primer er supergode til at give denne omtalte glød. Begge primers indeholder lysreflekterende partikler, der udvisker skyggede områder og tegn på træthed. De udglatter huden og gør den ensartet, alt i mens de begge er fuldkommen gennemsigtige. 2. Ole Henriksen Banana Bright Face Primer, 30 ml, 390 kr. Fås på matas.dk. 3. Sisley Instant Eclat Primer, 30 ml, 570 kr. Fås på matas.dk. NÅR DIN HUDTONE ER UJÆVN Primers findes ikke hun i transparent eller ‘hudfarvet’. Du kan få primers i farver som blå, gul, grøn, rød og lilla. Alle disse farver er til for at korrigere uønskede farver i din hud. Tænk på det klassiske farvehjul, og gå efter kontrastfarver til at neutralisere uønskede nuancer i din hud. Hvis du eksempelvis nemt bliver rød i huden, kan det være en god idé at bruge en grønlig primer. Bruger du derimod en primer, som er lidt gul-orange, vil det mindske synligheden af mørke/blå rande under øjnene. 4. SMASHBOX Photo Finish Adjust Primer, 130 kr. Fås på matas.dk. 5. Dior Fix It Colour 2-In-1 Prime & Colour Correct Face – Eyes – Lips ‘300 Yellow’, 280 kr. Fås på matas.dk.

4

5

2

3

SÅ DA N PÅ F Ø R E R DU DIN PRIMER 1. Rens din hud. 2. Påfør dine plejende ansigtsprodukter, som for eksempel serum og fugtighedscreme. 3. Læg nu din ønskede primer. Påfør din primer med fingrene, med en svamp eller med en pensel. 4. Bruger du primer som generel base for din makeup, skal den naturligvis i hele ansigtet. Bruger du farvekorrigerende primer, så påfør kun på det aktuelle område. 5. Lad nu din primer ‘tørre’ et par minutter, før du går videre med din makeup som foundation, concealer etc.

8 7 6

Glem ikke øjne og læber!

Du kan også forlænge holdbarheden på din øjenskygge, mascara og din læbestift med primers skabt specifikt til formålet. DEN TIL VIPPERNE Få endnu mere ud af din mascara ved først at lægge en vippeprimer, der giver mascaraen holdbarhed og gør vipperne længere og fyldigere, mens den plejer og reparerer tørre vipper. 6. CLINIQUE Lash Building Primer, 195 kr. Fås på matas.dk DEN TIL ØJENLÅGENE Undgå at din øjenskygge lægger sig i de fine linjer eller falmer i løbet af dagen og aftenen med MACs primer til øjenområdet. Primeren modstår fugt og sved og plejer også huden med E-vitamin. 7. MAC Prep+Prime 24-Hour Extend Eye Base, 185 kr. Fås på matas.dk DEN TIL LÆBERNE Skab det perfekte lærred for en langtidsholdbar læbestift med Gosh’ læbeprimer, der også blødgør tørre læber og får dine læber til at syne mere fyldige. 8. GOSH COPENHAGEN FIX IT! Lip Primer, 110 kr. Fås på matas.dk

SKØN 27

Nicci Welsh Hun er en af Danmarks dygtigste makeupartister, og hver måned guider hun SKØNs læsere til flottere hår og makeup. Læs mere på nicciwelsh.com.

Profile for Magasinet SKØN

Skøn november 2019  

Skøn november 2019