Page 73

Alt det nye

SUNDHED VIDSTE DU, AT ... det er farvestoffet antocyanin, der gør jordbær røde, og at det samtidig virker som en kraftig antioxidant?

Sød jordbærsaft Ca. 1,5 liter Det skal du bruge: • 1 kg jordbær, ordnede • 6 dl vand
 • 800 g sukker • Evt. 1 spsk. Atamon

Månedens boost SKØNs sundhedsjournalist, Stine Troense, er storleverandør af sunde tips og tricks, fedt træningsgear og den nyeste viden om sundhed.

Sådan gør du: •H  alvér jordbærrene, og kom dem i en gryde med vand og sukker. Kog dem under låg i cirka 20 minutter. Skyl et rent viskestykke i vand, og vrid det godt. Læg det i en sigte, og lad jordbær og saft passere igennem. Det kan tage tid. Tving ikke saften igennem, så bliver den uklar. • S kyl en stor eller to mindre glasflasker med Atamon, hæld saften på, og luk til. •O  pbevar saften i køleskab i op til en måned.

Brottrunk, NATUR-DROGERIET, 750 ml, 49 kr. Fås på matas.dk

S L Å R M AV E N K N U D E R ?

Ferie er lig med grillmad og andre lækkerier, men de ændrede kostvaner kan desværre få maven til at slå knuder. Det kan den her let syrlige drik lavet på fermenteret økologisk surdejsbrød og vand heldigvis modvirke. Brottrunk indeholder nemlig syreresistente mælkesyrebakterier og B12, som vedligeholder en normal tarmflora og bidrager til dit immunforsvars normale funktion. Drik 1,5 dl efter hvert måltid i 14 dage. Drikken smager bedst, når den er køleskabskold.

90 %

Så meget af pesticidindholdet i citrusfrugter, melon og banan sidder i skrællen. Vil du gerne gøre en indsats for at undgå pesticider, kan det være en god idé at købe økologisk frugt og grønt.

VIDSTE DU, AT ...

FOTO Shutterstock

‘BLOMSTERBERGS SOMMER’ af Mette Blomsterberg, 300 kr., Politikens Forlag

højtuddannede oftere spiser grøntsager, både rå og tilberedte, til aftensmad end resten af befolkningen? Det viser Madkulturens nyeste undersøgelse ‘Madkultur18. Sådan laver danskerne mad’.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

SKØN 73

Profile for Magasinet SKØN

Skøn juli 2019  

Skøn juli 2019