Page 45

Mmmmmm

Anastasia Beverly Hills er et af de nyeste mærker, som du kan finde i Matas Life-butikkerne.

Forskellige steder i butikken finder du små skilte med produkter, som Matas anbefaler.

Nogle ting forbliver ved det gamle, og det er tilfældet med de ikoniske makeup-stande, der blandt andet huser Chanel.

makeup eller makeup i eksempelvis mellemklassen. I dag mikser og matcher kunderne på tværs af brands, og derfor har vi selvfølgelig samlet makeuppen i ét område,” forklarer Katrine B. Benthien. Der er dog brands, som er så stærke, at kunderne shopper ud fra brandet og ikke ud fra pris eller kategori. I de tilfælde står alle produkter – både inden for hudpleje og makeup – i en såkaldt mixed zone i butikken.

STRIBEMUREN ER FALDET Den velkendte stribevæg, hvor alle Matas’ egne produkter er samlet, finder du ikke i Matas Life. Her står hårplejeprodukterne sammen med alle andre hårplejeprodukter. Det samme gælder de stribede hudplejeprodukter. Og hvorfor nu dét? “Vores hjerne kan ikke træffe en beslutning, hvis der er for mange overvældende indtryk. Det viser studier om shopping-psykologi, som er sådan en lille nørdet ting, vi har skelet til. Så medmindre du virkelig vil nærstudere alle produkterne og har det mentale overskud til det, er det nærmest umuligt at træffe et valg, hvis du står over for en mur af valgmuligheder. Derfor præsenterer vi generelt varerne i Matas Life på en mere overskuelig måde, der skal gøre det nemmere for kunden at finde det, hun skal bruge,” forklarer Katrine B. Benthien. Af samme grund finder du inspirationsborde i Matas Life, hvor produkter, der for eksempel er anbefalet af kunder på matas.dk, står.

Og hist og her er produkter, der for eksempel er bestsellers, fremhævet, så kunderne har pejlemærker at sigte efter. En anden ting, der adskiller Matas Life fra ‘de gamle’ butikker, er, at kasserne er samlet ét sted. Det betyder flere ekspedienter på gulvet til at vejlede dig og mig – og hurtigere ekspedition.

BRUG SANSERNE I Matas Life er det meningen, at kunderne skal få lyst til at gå på oplevelse. Det er derfor, du i hudplejezonen finder et bord med håndvask, og i makeupzonen et bord med spejl. “Vi åbner for, at kunderne kan udforske og lege med vores produktnyheder. Vi inviterer til at bruge alle sanser og få en oplevelse i stedet for at gå ind, tage et produkt fra hylden og hurtigt gå ud. Vi inddrager kunderne aktivt,” siger Katrine B. Benthien. Hos Matas Life finder du selvfølgelig også nyheder. På Trianglen på Østerbro i København er makeup-brandet Anastasia Beverly Hills eksempelvis kommet til, og der er skruet op for de grønne produkter. Striberne og de karakteristiske hvide/blå farver er mindre synlige i Matas Life-konceptet, men én ting er der ikke blevet pillet ved. “Når man laver et nyt koncept, er faren, at stamkunderne synes, at man pludselig er blevet for fancy. Så vi har selvfølgelig haft et øje på, at vi ikke skulle miste det, der er Matas’ dna: Vi er for alle. Og alle skal føle sig velkomne,” siger Katrine B. Benthien.

SKØN 45

Profile for Magasinet SKØN

Skøn juli 2019  

Skøn juli 2019