Page 36

Mig-tid

KO M I Z E N M E D BO DYS C R U B

Det kan være en udfordring at finde tid til sig selv, når opgaverne bliver flere, og overskuddet slipper op. Men det er vigtigt at vise selv omsorg, og det kan du nemt gøre i badet med en god bodyscrub, der forkæler både krop og sind. TEKST Nanna Skousbøll

Hvilken scrub skal du vælge?

Der findes mange spændende bodyscrubs med alverdens ingredienser. Fælles for dem alle er dog, at de indeholder en form for slibekorn, som giver en mekanisk eksfoliering af huden. Sukkerslibekorn og saltslibekorn er blandt de mest udbredte, da de er let tilgængelige og klarer opgaven uden for mange dikkedarer. Saltslibekornene er noget grovere end sukkerslibekornene, så har du en lidt sensitiv hud, er en sukkerskrub derfor det mest skånsomme valg.

FÅ M E R E U D A F D I N E C R E M E R Husker du at eksfoliere din hud jævnligt, får du ikke bare en mere strålende og silkeblød hud, men du får også meget mere gavn af alle de aktive ingredienser i dine dyrekøbte cremer. For når der ikke ligger et unødvendigt lag af døde hudceller på overfladen, har din hudpleje meget nemmere ved at trænge ned i din hud, hvor de skal gøre en forskel.

TIP!

VIDSTE DU, AT ...

Du kan nemt lave din egen bodyscrub. Du skal blot bruge lidt sukker eller salt blandet op med en vegetabilsk olie. Du kan selvfølgelig også finde masser af skønne scrubs på matas.dk

hudens cellefornyelse bliver nedsat med alderen, hvilket får de døde hudceller til at ligge længere tid på hudoverfladen? Her kan bodyscrub især gøre underværker for at modvirke en tør og trist hud.

6 tips til god skrubbing 1. Påfør altid din bodyskrub på en våd eller fugtig hud.

3. Brug en klat svarende til en blomme på overkroppen, og den samme mængde til underkroppen. 4. Påfør i store, cirklende bevægelser. Pres ikke for hårdt, for så risikerer du at rive i huden. 5. Brug kun din bodyscrub på kroppen. Den er for skrap til huden i ansigtet. Her kan du i stedet bruge en decideret ansigtsskrub, en ansigtssvamp eller en vaskeklud. 6. Følg altid op med en plejende bodylotion.

Skrub med mindfulness Tillad dig selv at nyde din mig-tid med bodyscrub ved at gøre det på en mindful facon. Vær til stede i nuet, og vær opmærksom på, hvordan bodyscrubben føles mod huden, når du påfører den i blide, cirklende strøg. Bruger du en skrub med en dejlig duft, så tag duftene ind, og lad dem stimulere både krop og sind. Lad også varmen fra det strømmende vand og den afslappende følelse flyde igennem dig, når skrubben skal skylles nænsomt af huden. På den måde skaber du ro og bliver mere afstresset.

36 SKØN

Hvis du tænker over det, er badeværelset sikkert det eneste sted, du er rigtig alene. Derfor er de små 15 minutter, du typisk bruger på dit baderitual, vigtige for dit velvære. Brug blandt andet tiden i badet på at forkæle din krop med en bodyscrub et par gange om ugen, for det giver din hud en silkeblød overflade og en strålende glød, da du fjerner døde hudceller og får sat gang i blodcirkulationen.

FOTO Shutterstock

FIND TIDEN I BA D E T

2. Brug din bodyscrub et par gange om ugen, så du ikke overbelaster din hud.

Profile for Magasinet SKØN

Skøn juli 2019  

Skøn juli 2019