{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

GRATIS MAGASIN K U N I M ATAS Udkommer 2. torsdag i måneden

22

NR. 176 / J U L I 2019

beautytips, der gør dig ferielækker

Prikken over i’et

Derfor blev solbrillen din vigtigste accessory

Sundhed

Det betyder D-vitamin for din krop - og sådan får du nok!

hello sunshine

Guide

Solsmart sommer med solcreme og sund fornuft

Bliv klar til solskinsdage og sightseeing med badedragter, florlette kjoler og fede sneakers

Vi tester

Find den bedste selvbruner S KØ N H E D

SUNDHED

MODE

LIVSSTIL

I N T E RV I E W S

SHOPPING

STIL

TEST

KONKURRENCER


Stiller du krav til kvaliteten og indholdet af din solcreme? Nilens Jords solserie indeholder Shea som blødgører, tilfører huden fugt og smidighed. Desuden Brunalgen Laminaria Ochroleuca som beskytter mod frie radikaler og dermed har en anti-age beskyttelse. Face Sun er også beriget med Aloe Vera, som hjælper med at genopbygge huden, og agurkeekstrakt som har en beroligende effekt. Serien er allergicertificeret og uden parfume.

Vejl. udsalgspriser fra 145 kr.


Solcremerne er vandfaste, absorberes hurtigt i huden og kan anvendes af hele familien.

nilensjord.dk


MILD OG AKTIV KROPSPLEJE UDEN UNØDIG KEMI

N VA

EM ÆRK

Matas Mild er en serie af skånsom kropspleje uden parfume og anden unødig kemi. Produkterne indeholder allantoin og jojobaolie, som tilfører fugt, og provitamin B5, som giver dybdegående pleje. Brug serien dagligt under eller efter badet og glæd dig til en skøn følelse af at være godt tilpas – hele dagen.

E

T

S

NYHED

Priser fra 34,95 til 64,95 kr.

DAGLIG DANSK VELVÆRE SIDEN 1949


Indhold

16

52

Makeupeksperten giver skønne ferietips, du bør kende

Sommerens mode emmer af feriestemning i København

22

Pas på dig selv og din hud med de vigtigste solråd, der aldrig går af mode

66

Solbriller er meget mere end den perfekte accessory i sommervarmen

I N T ERVI EW

58

MODE OG LIV S S TIL

Bliv fristet af sommerens fine pasteller

14 Beautyboksen: Emily Salomon 49 Alt det nye: Livsstil 81 Månedens beautyguru: Pudderdåserne

SKØN H ED

52 Modeserie: The Tourist 58 Trend: Miami Beach 61 Shopping: Badedragter

11 Beautyfavoritter: 8 skønne fund

11

62 Shopping på budget: Sneakers 16 Makeupskolen: Beauty til lands, til vands og i luften

66 Baggrund: Solbriller

Julis beautynyheder

22 Matas Skønhedsklinik: Solsmarte råd

S UNDHED OG V ELV ÆRE

27 10 Tips fra materialisten 36 Mig-tid: Bodyscrub 28 Månedens fund på Matas.dk 72 Alt det nye: Sundhed

FORSIDEN

FOTO Bjarke Johansen STYLIST Marianne Chloé MAKEUP & HÅR Gabriella Tipsa Bruun MODEL Emily Hurley / Unique Models

Silkeskjorte, CUSTOMMADE, 1.999 kr. Bikinitop, H&M, 40 kr. Halskæde, PERNILLE CORYDON, 600 kr. Flad Halskæde, PERNILLE CORYDON, 700 kr. Ring m. plade, MARIA BLACK, 2.000 kr. Ring, MARIA BLACK, 900 kr.

31 En ingrediens, du skal kende: Hyaluronsyre

76 Sundhed: D-vitaminer

32 Skøn tester: Selvbruner

78 Skønne steder: Ørkenluksus i Utah

39 Til ham: Grooming 40 Brevkassen: Skønhedseksperten svarer på læsernes spørgsmål 42 Matas Life: Matas nye butikskoncept

HV ER MÅ NED 6 Leder 8 Skønnere sammen 46 Konkurrencer 82 Glæd dig til

SKØN 5

78 Drøm dig væk til ørkenresortet Amangiri


Leder

Brillerne løser alt! D

REDAKTIONEN Ansvarshavende chefredaktør Pernille Kleding pernille.kleding@otw.dk Mode- og skønhedsredaktør Cathrine Park cathrine.park@otw.dk Artdirector Kristine Nørhave kristine.norhave@otw.dk Artikelredaktør Maria Greve maria.greve@otw.dk

på. Jeg har ovenikøbet fået mig lidt af en øjenåbner den her sommer, for endelig har jeg fået solbriller med styrke i til stor lettelse for mine nærsynede øjne. Nu er det endelig slut med at misse med øjnene (farvel bekymringsrynke!) og vinke til alle mulige folk, jeg tror, jeg kan genkende på lang afstand. At jeg så åbenbart ligner en ynkelig hundehvalp, når jeg tager solbrillerne af igen, ifølge Karl Lagerfeld (læs selv på side 68), må jeg så tage med. Men det look kan måske også noget? Jeg tænker opgradering til en luksussuite på ferien. Fodmassage hver aften af kæresten. Lønforhøjelse efter ferien. Jo, jeg ser bestemt muligheder her … Rigtig god ferie – og læselyst.

Kærlig hilsen Cathrine Mode- og skønhedsredaktør

Korrektur Korrekturfabrikken.dk ANNONCESALG DG Media Produktchef Birgitte Vindeløv birgitte.v@dgmedia.dk Tlf. 7234 1224 Salgschef Nanna Endahl nanna.e@dgmedia.dk Sælgere Anni Gettermann og Bente Hein Andersen PRODUKTION Tryk Aller Tryk A/S Oplag: 100.000 Læsertal: 188.000 Index Danmark/Gallup 4. + 1. halvår 2019 Distribution: 291 Matas-butikker SKØN tager forbehold for trykfejl. Artikler i SKØN må citeres, når det sker med tydelig angivelse af SKØN som kilde samt angivelse af måned og år på det nummer af SKØN, der citeres fra. Tillige skal citat-reglerne overholdes.

REDAKTIONEN

Hvilke solbriller ville du aldrig tage på igen? “Jeg har købt mange mærkelige solbriller på loppemarkeder, og der er flere, som jeg aldrig kommer til at bruge. Fx nogle kæmpestore hvide med de grimmeste similisten.”

Skribenter Charlotte Torpegaard, Nicci Welsh, Lone Elmehøj Jensen, Majbrit Olsen, Stine Troense, Lene Jæger Klausen Mia Dybkilde og Michelle Hoxer

“Generelt mener jeg, at alt kan gøres pænt, så jeg har faktisk ikke noget, jeg aldrig vil tage på igen.”

Ansvarshavende chefredaktør Pernille Kleding

“Jeg samlede engang på solbriller i alverdens farver. Jeg havde bl.a. røde, blå, gule, orange, pink, turkise og hvide. En farve til enhver anledning. Nu er jeg klart mere til den klassiske sorte solbrille.”

Projektleder Anne Rosa Thuelund

Artdirector Kristine Nørhave

“Da jeg var teenager, havde jeg et par orange solbriller med sorte prikker med en matchende kjole til. Heldigvis er både solbriller og kjole lagt i graven for længe siden. ”

“Jeg havde et par ret fede, turkise solbriller i 80’erne, som havde lameller i stedet for glas. Ud over at de på ingen måde bekytter mod uvstråler, vil de på ingen måde se godt ud i dag.”

“I en rigtig god brandert scorede jeg nogle meget store solbriller udformet som 50 år – med similisten på – dem behøver jeg ikke at gå med igen!”

Studentermedhjælper Nanna Skousbøll

Webredaktør Trine Brøndsted

Produktchef Birgitte Vindeløv

6 SKØN

OTW er Nordens førende contentbureau med fem kontorer og mere end 200 dedikerede medarbejdere. I OTW skaber vi fortællinger, der skaber forandring. Med engagerende og effektivt indhold løfter vi vores kunder ud af støjen og tættere på deres mål og modtagere. OTW er partner på flere af landets gratismagasiner: LIME i Netto, SKØN i Matas og Kulør i SPAR, som tilsammen når ud til over 520.000 læsere. Læs mere på OTW.dk

FOTO Nellie Møberg, Martin Tanggaard

et er sjovt, hvordan der ikke skal mere end et par solbriller til for at give mig et boost og følelsen af, at jeg ser helt OK ud. De fikser alt: Jeg er kommet for sent i seng, men skjuler det godt bag brillerne. Min hud har ‘tørhedskrøller’ omkring øjnene, men jeg glatter dem bare ud med tonede glas. Jeg orker ikke øjenmakeuppen og springer stilfuldt gærdet over iført solbriller. Jeg føler mig ‘underdressed’ og pifter op med et par solbriller. Jeg føler mig ‘overdressed’, og ‘ejer’ selvfølgelig looket med ja … du har sikkert gættet det. Solbriller løser vitterligt alt. De rigtige solbriller, vel at mærke! Set i bakspejlet burde jeg nemlig være blevet arresteret af modepolitiet adskillige gange, da jeg har brugt solbriller, der absolut intet godt gjorde for mit udseende. Dengang var jeg naturligvis ikke til at skyde igennem med mine små, firkantede Ray-Bans eller med mine ovale, røde Moschino-solbriller, der knap dækkede et øjenlåg. Hvad kan jeg sige? Det var i 1996. Brillemoden dikterede ‘jo mindre, jo bedre’, og sådan må det faktisk gerne være igen (som du kan se i det her nummer). Denne gang overlader jeg dog looket til mine medsøstre født efter 1996 og til supermodellerne, som jo irriterende nok kan slippe af sted med hvad som helst. I stedet siger jeg ‘been there, done that’, og er jo desuden blevet meget klogere. I disse ferietider, hvor ansigtet eksponeres for ekstra uv-stråling, gør du nemlig dig selv og din fremtidige hud en kæmpe tjeneste ved at vælge et par enorme diva-solbriller, der kan beskytte dine sarte øjenomgivelser og holde solrynkerne på afstand. Personligt kan jeg mærke og se en stor forskel, når jeg har haft mine solbriller

UDGIVER OTW A/S Havneholmen 33 1561 København V Tlf. +45 33 13 73 83 red@skonmagazine.dk skonmagazine.dk


SKØN SO LS E R I E DER GØR BESKYTTELSE TIL FORKÆLELSE

MED ØKOLOGISK INDHOLD

Taler til fornuften. Føles som forkælelse N VA

EM ÆRK

E

T

S

Med solserien fra Matas Natur får du mere end blot effektiv solbeskyttelse. Du får også økologiske og naturlige ingredienser, der forkæler din hud og ansigtscremer med ekstra anti-age effekt. Alle produkter er veganske, uden parfume - og så er de naturligvis udviklet med stor omtanke for din sundhed og miljøet.

4-0972-17-100-00

Produceret i Danmark


Skønnere sammen

D I T B E D ST E BEAUTYTIPS

Hjælp os med at gøre verden og herdagen lidt skønnere ved at sende os dit bedste beautytip eller skønne råd. Skønhed er nemlig noget, der skal deles.

Få styr på garnet

Jeg har ofte hestehale på arbejdet, hvilket giver mig elektrisk og flyvsk hår i panden. Men jeg løser det ved at sprøjte hårlak på en brynbørste, som jeg lægger hårene ned med igen. Det er en supersmart måde at undgå tjavser og hårlak i hele håret. Pernille, København Kære Pernille Det er godt tænkt, at du bruger din hårlak strategisk, når du har opsat hår, for så kan du sikkert også spare på hårvaskene. Har du i øvrigt hestehale hver dag, så variér, hvor du sætter den. Ryk den et par centimeter op eller ned på hovedet, for så slider elastikken ikke samme sted, og du minimerer antallet af knækkede hår. Mvh. redaktionen

Flotte negle på rekordtid

Jeg har i årevis haft tynde, skøre negle, der flækkede og spaltede for et godt ord, men efter at have brugt Herômes neglehærder, negleolie og neglelakfjerner har mine negle forvandlet sig til det bedre efter blot 10 dage. Carina, Aarhus Kære Carina Dejligt, at du endelig har fundet en løsning på dine negleudfordringer. Er du i øvrigt fan af sommerens fine lakker, og har du tendens til skrøbelige negle, så vælg dem formuleret med 5-free (som for eksempel Idun Minerals), hvilket vil sige, at de er uden kemikalier som DBP, toluen, formaldehyd, formaldehyd-harpiks og kamfer. Men lad også neglene ‘holde ferie’ en gang imellem. Mvh. redaktionen

HAR DU OGSÅ ET GODT RÅD? Har du et skønt råd, du vil dele med SKØNs læsere, så send det meget gerne til os på red@skonmagazine.dk. De råd, vi vælger at trykke, bliver belønnet med næste måneds dejlige præmie. I den her måned forkæler vi læserne med solnyheder fra Matas, som du kan læse mere om på side 22. Forbehold: Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte redigere skønhedsrådene. afprøver ikke tippene og derfor ikke påtage os ansvar for brugbarhed og kvalitet.

og Vi kan deres

Tip til krøllerne

Mit skønne råd er især henvendt til alle krøltoppene derude. Jeg vågner næsten altid op med tørt hår og udefinerede krøller, men nu har jeg opdaget en super løsning, som virker for mig. Jeg bruger en tom flaske med pumpe og kommer cirka en teske af min balsam deri. Herefter fylder jeg flasken cirka 75 procent op med vand og ryster godt. Så sprayer jeg lidt af blandingen i mit hår og krammer krøllerne. Blandingen giver mig mere definerede krøller, uden at de bliver stive eller tørre. Mette, København Kære Mette Mange tak for tippet. Er man ikke gør-det-selv-typen, kan man også købe en krøllecreme som for eksempel Amika Curl Corps Defining Creme (fås på matas.dk). Fordel den i længderne af håndklædetørt hår efter bad, og føn herefter dit hår med en diffuser, mens du krammer dine krøller. Så skulle der være styr på krøllerne resten af dagen. Mvh. redaktionen

3, VI ER VILDE MED LIGE NU

En kvinde, du skal følge

Før hun blev én af YouTubes største beauty-vloggere og lancerede Halo Beauty med kosttilskud til hår, hud og negle, var Tati Westbrook blandt stjernernes foretrukne makeupartister. Under sit alias GlamLifeGuru tester hun på sin kanal et hav af makeup og skønhedsprodukter, så du ikke behøver bekymre dig om, om dit næste køb er fup eller fantastisk. Du kan følge hende på @glamlifeguru

Et produkt, du skal prøve

Sommeren byder ikke kun på lækre cocktails og hyggelige stunder, men også solens skadelige stråler, hvorfor denne dagcreme er perfekt din hud, da den både tilfører fugt og bredspektret solbeskyttelse. Estée Lauder DayWear Anti-Oxidant 72H Hydration Sorbet Crème SPF 15, 30 ml, koster 310 kr. og fås på matas.dk 8 SKØN

En bog, du skal læse

Hvis du synes, neglelak er svært at styre, eller resultatet bare aldrig bliver helt godt, skal du søge råd i den her bog skrevet af negleteknikeren og kunstneren Marian Newman. I bogen lærer du, hvordan du genskaber hendes mest ikoniske looks trin for trin. Nemmere bliver det altså ikke! Bogen ‘Nailed it’ koster 250 kr. og fås på saxo.com


Dansk produceret og udviklet af skønhedseksperten Raz • Naturlige produkter med imponerende effekter • Overvejende økologisk og Fair Trade

• De lækreste konsistenser med nordiske dufte • Til den bevidste og kræsne forbruger

• Læs mere på raz-spa.dk • Forhandles i Matas og på matas.dk

Spa Supply – Avedøreholmen 78A – 2650 Hvidovre – Tlf. 7022 4575


ALTID MED EMIRATES TIL DUBAI A380 – verdens største fly Flyvetid kun 6 timer - direkte til Dubai Et af verdens bedste luftfartsselskaber Sublim service om bord

3 3 3 3

Størst og bedst på

DUBAI DUBAI fra Rejs 1 uge eller 3-4 dages miniferie

3.498,fly + hotel

OPLEVELSER I DUBAI-OMRÅDET

3 3 3 3 3 3 3 Optjen Club Matas point 3 20% rabat i Matas inden afrejse når du rejser med Apollo

Book på apollorejser.dk

Ørkensafari i verdensklasse Oplev Ferrari-World i Abu Dhabi Indendørs skiløb Sandski Jet-ski, sejlsport, windsurfing, paragliding og vandski Vilde vandparker som Wild Wadi Water Park


Alt det nye

BEAUTY MÅNEDENS FAVO R I T T E R

MARC JACOBS Daisy Love Eau So Sweet EdT, 50 ml, 585 kr. Fås på matas.dk

SKØNs skønhedsredaktør, Cathrine Park, starter året på en frisk med nye beautyprodukter, der kan meget mere, end man turde drømme om.

E AU SÅ S Ø D !

ECOOKING Natcreme til Fødder, 100 ml, 229 kr. Fås på matas.dk

Marc Jacobs’ nyeste margueritblomst emmer af friskhed og ungdommelighed. Daisy Love Eau So Sweet er nemlig en sødmefuld duftoplevelse med noter af hvide hindbær, jasminmælk og sukkermusk, der spreder gode vibes og sommerstemning.

Sov dig til bløde fødder

Nu kan dine fødder også få natcreme på, for Ecooking har lavet en effektiv fodcreme med 15 procent naturlig karbamid, mælkesyre og kølende og antibakteriel effekt, som du bruger natten over. Det giver fødderne masser af tid til at suge alle de gode ingredienser til sig, så du kan vågne op med velplejede og bløde sommerfødder.

TEKST Cathrine Park

KØ L E R HUDEN NED

Efter en lang dag i solen trænger huden til ekstra pleje. Kølende og beroligende aloe vera er altid godt på en tørstig og solbrændt hud, og det finder du selvfølgelig i Raunsborgs dejlige aftersun, der også indeholder havtorn, rapsolie og ekstrakter af blåbær og hyldeblomst, som efterlader din hud blød og smidig med en frisk duft af sommer.

TIP! Brug Illuminating Blush i paletten som både blush, highlighter og øjenskygge.

VIND! I samarbejde med Raunsborg udlodder vi Aftersun til tre heldige vindere. Deltag i konkurrencen på SKØNs Facebook-side.

IDUN MINERALS Fresh Face Palette Limited Edition, 319 kr. Fås på matas.dk

Skånsom sommermakeup 100 procent vegansk, parfumefri og lavet i genanvendeligt FSC-papirmateriale … Jo, der er virkelig mange plusser ved Idun Minerals’ allerførste makeuppalet til ansigtet, og det bliver bedre endnu. De fire cremede puddere giver dig nemlig muligheden for at lave den flotteste ‘feriehud’ med highlighter og bronzer og indeholder kun plejende og beskyttende ingredienser, så selv den mest sensitive hud kan tåle makeuppen.

RAUNSBORG Aftersun, 200 ml, 199 kr. Fås på matas.dk

SKØN 11


Alt det nye

BEAUTY SOM DEN Æ GT E VA R E

Vil du gerne rejse på ferie med en flot solbrun kulør hjemmefra, kan du regne med sommerglødeksperten Lancaster. Prøv for eksempel deres nye Sun 365-serie og den farvede body jelly – en forfriskende selvbruner-gelé, der på få timer giver huden en fugtmættet og strålende bronzeglød, akkurat som den farve, du ville tage med hjem fra stranden på den franske riviera.

LANCASTER Sun 365 Self Tanning Jelly, 125 ml, 290 kr. Fås på matas.dk

BURBERRY Her Blossom EdT, 50 ml, 640 kr. Fås på matas.dk

PSST! Vær omhyggelig med påføring af sololie, så du får nok produkt på og dermed den ønskede solfaktor. En god regel er én håndfuld til én krop, ligesom det gælder andre typer solbeskyttelse.

PUDDERDÅSERNE Sololie SPF 30, 150 ml, 200 kr. Fås på matas.dk

Duften af London Spekulerer du på, hvordan Londons parker dufter om foråret, kan du naturligvis booke en billet og tage af sted i 2020. Du kan også investere i Burberrys Her Blossom, som efter sigende er inspireret af forårsstemningen i Londons parker. Duften er let og frugtagtig med noter af blommeblomster, pæonblade, mandarin og cremet sandeltræ, og selv om jeg kun har besøgt London om sommeren og i julen, så køber jeg den!

ET FRISKT PUST

Jeg er fan af en god blush til at fremhæve mine æblekinder, og her må jeg sige, at Maybellines nye Fit Me Blush gør det ret godt. Den blender naturligt ind i huden, men giver lige det der ekstra pift af friskhed, som jo klæder alle – og især en kontormus som jeg!

VIND! I samarbejde med Pudderdåserne udlodder vi den nye Sololie SPF 30 og deres populære Læbesalve SPF 30 til tre heldige vindere. Deltag i konkurrencen på SKØNs Facebook-side.

MAYBELLINE Fit Me Blush, fås i fem farver, 70 kr. Fås på matas.dk

12 SKØN

TEKST Cathrine Park

Din nye feriefavorit

Har du forgæves ledt efter en sololie, som ikke fedter, kan du godt stoppe din eftersøgning, for Pudderdåserne har knækket koden. Deres nye sololie er silkeblød, let og lækker og føles fantastisk på huden. Derudover har de skåret mængden af ingredienser helt ind til benet, så du er garanteret en effektiv og plejende solbeskyttelse, som både huden og miljøet vil elske.


Nærmeste forhaNdler: www.soft-spot.dk følg os på facebook:

fitflop dk


“Tal og tænk pænt om dig selv” Der kommer intet godt ud af at være sin egen værste kritiker, mener blogger og kreativ konsulent Emily Salomon. Hun undgår at sammenligne sig selv med andre og har affundet sig med at være helt sin egen. TEKST Nanna Skousbøll FOTO Privat

Hvordan plejer du din hud til hverdag? Jeg er nok lidt en duks, når det handler om at rense og pleje både morgen og aften, da jeg ikke kan forestille mig at springe det over, mere end jeg kan forestille mig at springe en tandbørstning over. Jeg er klart en rensemælkspige, da min hud har tendens til at blive dehydreret, og derfor undgår jeg for meget vand og renseskum. Derefter bruger jeg som regel et fugtserum, en god creme og topper af med en olie.

Gør du noget særligt for din hud, når du er på ferie? Jeg flyver sjældnere og sjældnere, men har jeg en længere tur over skyerne foran mig, bruger jeg stewardessernes trick, som er et gavmildt lag af Weledas Skinfood. Denne sommerferie skal jeg være ekstra opmærksom på at bruge min solcreme fra Rudolph Care og en hat, da jeg allerede har fået lidt pigmentpletter under graviditeten og gerne vil undgå, at jeg kommer til at ligne en giraf fuldstændig.

Hvordan foretrækker du din makeup? Jeg foretrækker et nemt og naturligt look med fokus på at fremhæve frem for at skjule. Jeg fylder mine bryn ud med en pen fra Nilens Jord

og bruger Beyond Volume & Curl-mascaraen fra danske Lavinde. Den er jeg helt afhængig af! Dernæst bruger jeg lidt foundation fra Kjær Weis på pigmentpletter eller andre ujævnheder og slutter af med lidt solpudder fra Miild eller en blush fra Kjær Weis i farven Sun Touched.

Hvordan plejer og styler du dit hår? Jeg forsøger at gøre så lidt som muligt. Jeg bruger shampoo og balsam fra Rudolph Care eller Purely Professional to-tre gange om ugen og børster det hver aften med en Mason Pearson-børste. Jeg bruger aldrig stylingprodukter og stort set aldrig varmestyling.

Har dine beautyvaner ændret sig, siden du blev gravid? Det er ikke så markant, for jeg har de seneste mange, mange år foretrukket skønhedsprodukter uden hormonforstyrrende stoffer. Gerne produkter, som er svanemærkede og/eller med andre certificeringer som Cosmos. Planlægger du eller vil du gerne være gravid, kan du med fordel gå dine skønhedsprodukter igennem. Mange af de skadelige stoffer i produkterne lagres nemlig i kroppen, så det er aldrig for tidligt at gå i gang med at tænke over, hvad man smører sig med.

5 AF EMILYS YNDLINGSPRODUKTER MATAS Mild Micellar Water Sensitiv Hud, 500 ml, 70 kr. Fås på matas.dk

LAVINDE COPENHAGEN Beyond Volume & Curl Mascara, 180 kr. Fås på matas.dk

TOM FORD Eau de Soliel Blanc EdP, 50 ml, 800 kr. Fås på matas.dk

WELEDA Skin Food, 75 ml, 105 kr. Fås på matas.dk

14 SKØN

RUDOLPH CARE Organic Sun Face Cream SPF 15, 50 ml, 225 kr. Fås på matas.dk


Beautyboks

Mere om Emily Salomon Siden 2009 har Emily Salomon (33) blogget om sin stil, skønhedsvaner og hverdag på emilysalomon.dk. Hun har en bachelor i litteraturvidenskab med overbygning i moderne kultur, men bloggen er Emilys store kærlighed og har også resulteret i to bøger: ‘Hverdagsglamour’ og ‘Bryllup – Something old, something new, something…’. Snart kan hun også skrive mor på cv’et, da hun den her måned venter en søn med sin mand, Nikolaj Vang.

Går du op i sundhed og helse?

Jeg synes, det er vigtigt at tale og tænke pænt til og om sig selv samt lade være med at sammenligne sig med andre.

Ja, helt vildt og så alligevel ikke, for mine vaner er meget indgroede. Der er ikke noget, jeg ikke spiser, ud over kød, som jeg får meget sjældent. Jeg går meget op i, at det, jeg får indenbords, er lavet af ordentlige råvarer og nærer kroppen, frem for blot at være tomme kalorier. Når det er sagt, er jeg hverken bange for fedt eller kulhydrater, men de må meget gerne være af den gode slags. Mine motionsvaner består mest af styrketræning, yoga og løb, men nu, hvor jeg er højgravid, går jeg i stedet for at løbe. Jeg har min egen lille konkurrence med mig selv, hvor jeg går mindst 10.000 skridt om dagen.

Hvad er dit bedste beautykøb?

Hvordan har du det med at blive ældre?

Den nye svanemærkede micellar water fra Matas’ Mild-serie.

Tom Fords Soleil Blanc er min sommerduft nummer et, og jeg bruger den dagligt på håret og tøjet i sommermånederne.

Jeg synes, det er dejligt at blive ældre både indeni og udenpå. Jeg vil gerne være stærk, sund og ældes med ynde, men jeg er bestemt ikke bange for en rynke eller en linje. Der er så mange, der fokuserer helt vildt på, om huden slår en fold, men jeg synes derimod mere, man lægger mærke til, om folk ser sunde, glade og strålende ud.

Hvis du skal forkæle dig selv i skønhedens navn?

Hvordan stresser du allerbedst af?

Jeg får en ansigtsbehandling cirka en gang om måneden hos Anita Falslund eller Dare to Care. Min hud har både tendens til at blive dehydreret og tilstoppet, så en god dybderens er et must. Derudover elsker jeg at komme hos Beauty Avenue, hvor de har den dejligste Mommy-to-be-pedicure og ikke mindst byens bedste hårfjerning.

Når jeg går lange ture med min hund. Allerhelst på stranden eller i skoven, hvor der er ro og højt til loftet.

Hvad er dit bedste beautytip?

Hvad dufter du af for tiden?

Gør du noget særligt for dine ben og fødder om sommeren? Jeg er lidt flinkere til at eksfoliere, og så bruger jeg gerne lidt selvbruner fra Kora Organics, den bygger langsomt farven op, så risikoen for pletter eller streger er lille.

Hvem er en skøn kvinde i dine øjne? Jeg synes virkelig altid, at Jennifer Aniston ser gennemlækker ud. Der er noget herligt ubesværet over hendes look.

Hvad holder du mest af ved dit eget udseende? Jeg er rigtig glad for mit hår, mine æblekinder, og at jeg ligner mig og ingen anden. Da jeg var yngre, kunne jeg være meget optaget af at komme til at ligne andre, men det var et umuligt projekt. Jeg har fundet en stor lettelse i at erkende, at det kommer jeg aldrig til – og heldigvis da!

Hvornår føler du dig allerskønnest? Jeg kan faktisk virkelig godt lide at være gravid og tror aldrig, at jeg har følt mig dejligere. Jeg synes, det har været fantastisk at opleve, hvad min krop er i stand til, og så har det været ret spændende pludselig at prøve at have bryster, ha, ha.

SKØN 15


BEAUTY

til lands, til vands og i luften Vores faste makeupekspert Nicci Welsh er selv en ivrig globetrotter og giver masser af gode tips og tricks til, hvordan du holder dig skøn på storbyferien, på strandferien og på flyet på vej til din næste destination. TEKST Nicci Welsh

16 SKØN

Nicci Welsh Hun er en af Danmarks dygtigste makeupartister, og hver måned guider hun SKØNs læsere til flottere hår og makeup. Læs mere på nicciwelsh.com

FOTO Shutterstock

Sommerguide


Makeupskolen

MATAS MEDICARE Desinfektionsservietter, 20 stk., 40 kr. Fås på matas.dk

Skønne tips til flyrejsen

Jeg spenderer flere timer om bord på et fly, end jeg gør i et tog, i en taxa eller sågar på min cykel takket være min travle arbejdskalender i udlandet. Derfor har jeg efterhånden fået opbygget mig nogle helt faste rutiner, der gavner min hud og min helse.

SLIP AF MED VIRA

Mange former for vira kan overleve i dagevis, så en hurtig rengøring omkring din plads på flyet kan reducere din risiko for at blive syg. Start derfor altid med at tørre alt efter med en desinficerende serviet, hvilket vil sige armlæn, klapbord, spændet på sikkerhedsbæltet, tvskærmen og kontrolpanelet til luftventilatoren.

SISLEY Black Rose Cream Mask, 60 ml, 1.029 kr. Fås på matas.dk

B R U G E N F U GT M I ST

Luften om bord i kabinen er knastør, og det får også din hud til at fremstå og føles mere tør. På kortere flyvninger er det derfor en god idé, hvis du jævnligt sprayer dit ansigt med en fugtgivende mist.

RUDOLPH CARE Acai Facial Mist 30 ml, 85 kr. Fås på matas.dk

RODIAL Dragon’s Blood Eye Masks 1 stk., 60 kr. Fås på matas.dk

F U GT P L EJ E T I L D E N L A N G E T U R

På lange flyvninger giver jeg min hud ekstra pleje, især fordi jeg ofte skal direkte videre på arbejde til en fotoskydning, når jeg lander. Vil du også have, at din hud tager sig allerbedst ud, når du ankommer til din destination, så flyv uden makeup, og påfør i stedet en god fugtmaske. Rejsepude, TRTL, 215 kr. Set på amazon.co.uk

A N KO M M E D F R I S K E ØJ N E

Når du flyver, kan det sarte øjenområde godt kvittere med at blive en smule hævet. Jeg elsker derfor plejende øjenmasker og bruger dem til at ‘de-puffe’ og lysne huden under øjnene. Når jeg sidder i mit flysæde, er jeg faktisk flintrende ligeglad med, hvordan jeg ser ud.

S OV G O DT O G B LØ DT

På længere flyvninger er søvn ekstremt vigtigt, og jeg sover langt bedre med en pude, der giver god nakkestøtte. Den her rejsepude fra Trtl, som du tager rundt om nakke og hals, er praktisk, ultralet (145 gram!) og holder din nakke i en ergonomisk korrekt position, når du sover.

Øjenmaske, HOLISTIC SILK, 510 kr. Set på amara.com

LU K LYS E T U D E

Den bedste søvn fås i mørke, og det kan en øjenmaske fikse. Jeg medbringer altid min egen i silke, som er skånsom for huden, og som ingen sovemærker efterlader. Holistic Silk laver de skønneste og mest komfortable masker, og selv om det er lidt af en udskrivning, er den en god investering, hvis du som jeg har svært ved at sove, når det er lyst.

MATAS MEDICARE Ørepropper i Silikone, 1 par, 25 kr. Fås på matas.dk

SKRU NED FOR LARMEN

Larm og lyden fra flymotorerne fremmer ikke just ro og søvn, så glem ikke ørepropper, når du skal rejse. De her er i silikone og derfor superbløde og behagelige at have på – og så reducerer de støjen med 25 dB.

H JÆ L P S ØV N E N PÅ V EJ

Naturlige kosttilskud med beroligende plantestoffer som baldrian og humle kan hjælpe med at give dig ro i kroppen, så du kan få en bedre søvn på den lange flyrejse. Når du omstiller din krop til den tidszone, du skal besøge, nedsætter du risikoen for at få jetlag.

SKØN 17

NATUR DROGERIET Baldrian & humle, 190 tab., 100 kr. Fås på matas.dk


Makeupskolen

VITA LIBERATA Invisi Foaming Tan Water, 200 ml, 290 kr. Fås på matas.dk

PSST!

Skønne tips til strandferien

Beskyt og plej huden med rigelig solcreme og aftersun på ferien, så den brune farve – både den kunstige og den ægte – bliver smukkest.

HELENA RUBINSTEIN Lash Queen Feline Blacks Waterproof 01, 290 kr. Fås på matas.dk

Når jeg endelig har fri, trækker jeg stikket fuldstændig og rejser gerne væk med min familie en gang om året i en hel måned. Mange af vores ferier inkluderer masser af strandture, så jeg har mange gode råd til dig, der gerne vil opnå et lækkert og velplejet strandlook.

STA RT M E D E N G O D G LØ D

Kickstart din feriekulør med selvbruner hjemmefra. Så vil du forhåbentlig være mere tålmodig med at få opbygget en fin sommerglød gradvist på ferien, hvilket er meget mere skånsomt for din hud. Påfør selvbruneren en til to dage inden, du skal rejse.

TIP! Har du langt hår, kan du også sno det op i en fin knold om dagen for at beskytte det i solen. Det giver desuden de fineste bølger i håret, når du tager knolden ud senere.

VÆ LG A LT I D VA N D FAST

Kan du under ingen omstændigheder undvære mascara på strandferien, er det naturligvis logik for burhøns og badenymfer, at du vælger den vandfaste af slagsen, så mascaraen ikke hænger nede på kinderne efter første tur i bølgen blå. Vær dog omhyggelig med at få den fjernet igen med en god oliebaseret makeupfjerner om aftenen, da den vandfaste formel godt kan virke en smule udtørrende på vipperne. Af den grund bør du også nøjes med kun at bruge vandfast mascara til særlige lejligheder.

REVLON PRO MASS Uniq One Hair Treatment, 150 ml, 90 kr. Fås på matas.dk

PAS PÅ LO K K E R N E

SISLEY Super Soin Solaire Facial Sun Care SPF 50+, 40 ml, 1.159 kr. Fås på matas.dk

Dit hår kan bestemt også tage skade under solens stråler, så gør lokkerne den tjeneste at bruge en spray med uv-beskyttelse. Påfør om morgenen, og gentag løbende om dagen – især efter at du har været i vandet.

B R U G S O LC R E M E S K A BT T I L A N S I GT E T

PSST!

IDUN MINERALS Fast Dry Top Coat, 80 kr. Fås på matas.dk

Den her solcreme til ansigtet er den bedste, jeg nogensinde har brugt. Der findes dog masser af gode solcremer i alle prisklasser i Matas.

Er en solcreme ikke bare en solcreme? Jo, og så alligevel ikke. Ofte er konsistensen på en solcreme til kroppen og ansigtet forskellig, og går du op i det, kan det derfor være fint at investere i solcreme designet specifikt til ansigtet. Desuden kan solcreme til ansigtet have en mere skånsom formel og flere hudplejende ingredienser.

OPFRISK NEMT LAKKEN

Oplever du, at din neglelak bliver mat og trist, efter at du har gået rundt i sandet, skal du bare give neglene et nyt lag overlak om aftenen. Så bliver de straks glansfulde igen.

18 SKØN


SKØN 19


Makeupskolen

Skønne tips til storbyferien

Skal du traske en spændende storby tynd den her sommer, skal du ud over et par virkelig gode sko også huske at pakke nogle helt bestemte beautyprodukter, hvis du spørger mig. Din hud og dine fødder bliver nemlig sat på ekstra hård prøve på storbyferien.

R E N S BY E N S S N AVS A F

Daglige renserutiner er vigtige, men især på storbyferien, hvor du jo udsætter den for skidt, snavs og forurening, der speeder hudens aldringsproces op. Rens derfor huden oftere og meget gerne lige så snart, du kommer tilbage på hotellet – også hvis du bare skal hvile lidt, inden I skal ud til middag om aftenen. Her er renseservietter geniale, for de er nemme og hurtige at bruge. Følg op med din sædvanlige hudpleje, og tager du makeup på igen, må du ikke glemme endnu en omgang rens, inden du skal i seng.

NIVEA Micellair Expert Make-Up Remover Wipes, 25 kr. Fås på matas.dk

G I V H U D E N S K J O L D PÅ

På storbyferien er en fugtighedscreme med anti-pollution-filter essentielt, for din hud har brug for en ekstra dosis antioxidanter til at beskytte mod de frie radikaler fra byens forurening. Glem heller ikke solfaktor, som du altid skal påføre som det sidste trin i din hudplejerutine.

BRUG MAKEUP MED SPF

Slå to fluer med ét smæk, og få både en flot, ensartet hudtone og den nødvendige solbeskyttelse med ét og samme produkt. Prøv for eksempel It Cosmetics CC Cream med SPF 50+, der virker dækkende som en foundation, giver en diskret glød og er så let i teksturen, at den føles rar at have på i sommervarmen.

IT COSMETICS Your Skin But Better CC+ Illumination SPF 50+, 32 ml, 290 kr. Fås på matas.dk

PSST! Glem ikke at strække godt ud i benene efter dagens traveture. Så undgår du forhåbentlig at blive alt for øm dagen efter.

SISLEY SisleYouth Anti-Pollution, 40 ml, 1.249 kr. Fås på matas.dk

HUSK! Bruger du kun makeup med SPF som solbeskyttelse, så vær obs på, at du påfører nok for at opnå den anførte solfaktor. Du skal bruge det, der svarer til en teskefuld i ansigtet.

FORKÆL DE TRÆTTE FØDDER

Efter en lang dag med shopping og sightseeing har dine fødder uden tvivl brug for kærlighed. Giv dem et varmt fodbad (hvis du kan på hotellet), og forkæl dem bagefter med en fugtgivende fodcreme og en god massage. Hvem ved, måske kan du lokke din rejsefælle til at gøre det?

RAUNSBORG Feet & Heels, 100 ml, 125 kr. Fås på matas.dk

M E D B R I N G D I N E G E N S K YG G E

Når solen står højest på himlen, kan du selvfølgelig søge skygge på et museum, i en fed butik eller på en hyggelig café, men er du ude på sightseeing, så medbring din egen skygge i form af en kasket eller en bredskygget hat for endnu mere beskyttelse. Og hav noget med til at dække eventuelle bare skuldre.

20 SKØN

Stråhat, H&M, 99 kr.


TID TIL RO I ANDALUSIEN Ro, fordybelse, vandreture og dansk rejseleder · · · · · · · · · · · · · · ·

·

Direkte fly t/r, samt transfer til retrætet Modtagelse i lufthavnen i Malaga af vores danske personale 7 nætter på Cerro de Hijar*** i Sierra de las Nieves Natural Park Indkvartering i individuelt indrettede hotelværelser med aircondition, hårtørrer, eget bad og toilet, samt fransk altan 7 gange andalusisk morgenbuffet med friskpresset juice 6 gange andalusisk 3-retters aftenmenu Gourmetaften med 5-retters menu Mindful vandretur til kurbyen Tolox inkl. frokost og dansk guide Introduktion til meditation, afspænding og mindful yoga Mindfulness I – ’Hvad vil det sige at være mindful’ Mindfulness II – ’Mindfulness i dagligdagen’ Mindfulness III – ’Mindfulness i arbejdslivet’ Daglig morgengåtur, efterfulgt af kaffe/te ved poolen Daglig morgensession med mindful yoga og meditation Åbent mindfulness-værksted, hvor man kan komme og gå som man vil under hele opholdet og sidde i stilhed, tegne, male, høre musik eller meditere Dansk rejseleder og dansk instruktør under hele opholdet GRATIS ING OPGRADER

soner Rejs to per en gratis få og en m sam g til opgraderinite. Junior Su afgange Gælder alle r. i novembe

Rejs i oktober eller november. F.eks. 17/11 eller 24/11 fra kr.

GRATIS E LTVÆRELS E K N E

lsestillæg Enkeltvære0,kr. afgange Gælder alle r. i novembe

9.298,-

Afgang fra Billund eller Kastrup. Vælg mellem følgende afgange:

20/10, 27/10, 3/11, 10/11, 17/11 eller 24/11. Få pladser pr. hold.

76 12 52 51

Hverdage 9.00-16.00. Læs mere på www.tidtilro.dk Rekvirér dag-til-dag-program for rejserne

Alle priser er pr. person ved to personer i billigste værelseskategori. Begrænset antal enkeltværelser uden tillæg. Vi tager forbehold for prisstigninger og udsolgte rejser. Teknisk arrangør: Tid til ro ApS. Tilsluttet Rejsegarantifonden nr. 2869.


22 SKØN

FOTO Shutterstock


Matas skønhedsklinik

Kom

solsmart gennem sommeren

Uanset om du bliver i Danmark eller skal på ferie sydpå, er der et par supervigtige solråd, du bør huske for din sundheds og din huds skyld! TEKST Cathrine Park

DET BETYDER S O L FA K TO R -TA L L E T

Din solcremes solfaktor-tal (SPF) fortæller dig, hvor meget længere du i teorien kan være ude i solen. Bliver din hud normalt rød efter 10 minutter, når du ikke har solbeskyttelse på, vil en SPF 30 i princippet kunne lade dig være ude i solen 30 gange længere, før du solskoldes, hvilket vil sige 300 minutter i det her tilfælde. Mærk dog altid efter selv, og husk, at går du i vandet, sveder du meget, eller får du gnubbet dig i et håndklæde, skal du påføre solcreme igen, uanset hvor lang tid der er gået.

PSST! SPF 30 beskytter ikke dobbelt så meget som SPF 15. SPF 15 beskytter cirka mod 93 procent af uv-strålerne, SPF 30 beskytter mod 97 procent af strålerne, og SPF 50 beskytter mod 98 procent.

SKØN 23

VIDSTE DU, AT … en sommersnue kan være et tegn på, at dit immunsystem er voldsomt belastet af at reparere dna-skader i hudcellerne forårsaget af uv-stråler? Kilde: ‘Detox din hjerne’ / Peter Dalum, Kræftens Bekæmpelse

BRUG DEN R I GT I G E FA K TO R – OG MÆNGDE

Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du bruger solcreme med mindst faktor 15 i Danmark og mindst faktor 30, når du rejser sydpå. Det er vigtigt, at du bruger rigelige mængder, da solcremen ellers ikke giver den beskyttelse, der står på flasken. En god huskeregel er: én krop – én håndfuld.


Matas skønhedsklinik

Derfor ser vi en stigning af kræft i huden Vi har ændret adfærd i solen og bliver eksponerede for markant mere uv-stråling i dag, end vi gjorde tidligere, fordi ... • Fra 1970’erne og fremefter begyndte vi at tage på solferier og gå mere i solarier og begyndte dermed at udsætte os selv for den her ret hårde eksponering af uv-stråling. • Vi har fået mere fritid og længere ferier og dermed flere dage, hvor vi kan være ude i solen. • Vi går mindre påklædt generelt og er ikke længere en hatte-nation. • Desuden er befolkningen blevet ældre – og dermed er der flere, der når at få konstateret kræft. Kilde: ‘Detox din hjerne’ / Peter Dalum, Kræftens Bekæmpelse

S O LC R E M E ELLER S O LS P R AY ?

Er du i tvivl om, hvilken type sol-beskyttelse du skal vælge, og om solcreme er bedre end en spray, er svaret, at de to former for solprodukter i princippet er lige gode. Hvis du vel at mærke påfører den rette mængde! Mange er nemlig ikke grundige nok med en solspray. Det går simpelthen for stærkt, og så får de ikke den angivne solbeskyttelse. Så husk 30-40 ml til hele kroppen.

Du må aldrig stege Lige meget hvor meget solcreme du smører på, må du aldrig ligge og stege i solen. Solcreme skal ikke anvendes til at forlænge tiden i solen, men som beskyttelse, hvis du opholder dig i direkte sol. Ingen solcreme kan blokere uv-stråling 100 procent. Det er derfor vigtigt altid at bruge solcreme i kombination med skygge, hat og tøj, i sær når solen står højest på himlen midt på dagen.

VIDSTE DU, AT … fotostabile filtre betyder, at solfaktoren i din solbeskyttelse ikke ændres og dermed bevarer sin styrke? Alle produkterne vist her indeholder fotostabile filtre, men husk, at du kun får den angivne solfaktor, hvis du påfører den rette mængde solbeskyttelse.

5 SOLNYHEDER FRA MATAS MATAS Hovedbundsspray SPF 30 UP, 100 ml, 80 kr. Fås på matas.dk

MATAS Solspray Transparent SPF 30 UP, 200 ml, 100 kr. Fås på matas.dk

PSST!

MATAS Natur Solspray SPF 30 UP, 200 ml, 120 kr. Fås på matas.dk

Alle solnyheder fra Matas er svanemærkede og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

MATAS NATUR Solstift SPF 50 UP, 15 g, 60 kr. Fås på matas.dk MATAS Sollotion SPF 30 UP, 80 ml, 35 kr. Fås på matas.dk

DEN TIL HOVEDBUNDEN En let hovedbundsspray, som trænger hurtigt ind i huden og beskytter effektivt mod solens uvaog uvb-stråler. Sprayen indeholder antioxidativ E-vitamin og algeekstrakt, som beskytter mod uvbskader og øger mængden af kollagen i huden.

DEN USYNLIGE En exceptionelt let og hurtigt absorberende solspray, der lægger sig blødt og usynligt på kroppen. Sprayen forkæler huden med jojobaolie og E-vitamin, den er vandfast og giver en høj solbeskyttelse med solfaktor 30.

DEN BEROLIGENDE En vandfast og superplejende solspray, som virker beroligende og mindsker rødme og vandtab fra huden takket være havreekstrakt og økologisk jojobaolie. Algeekstrakt beskytter desuden mod uvbskader og øger mængden af kollagen i huden.

24 SKØN

DEN TIL HÅNDTASKEN Alt det gode, du ønsker fra en effektiv sollotion, komprimeret i en smart rejsestørrelse, som derfor sikrer, at du altid har et bredspektret uv-filter, høj solfaktor, en vandfast formel og plejende ingredienser lige ved hånden, når du skal nyde solen på farten.

DEN PRAKTISKE En superpraktisk og effektiv solstift med solfaktor 50, der er let at bruge på læber, ører, næse og andre udsatte steder på kroppen. Stiften er vandfast, trænger hurtigt ind i huden og plejer den med økologisk jojobaolie og antioxidativ havreolie.


B RU G SVA N E N S O M PEJLEMÆRKE

Hvis du vil have en solcreme, der lever op til skrappe krav til både solfiltre og andre indholdsstoffer, og som også er et godt valg for miljøet, kan du gå efter Svanemærket. En svanemærket solcreme er nemlig kendetegnet ved, at den IKKE indeholder: • Stoffer, der er klassificeret som kræftfremkaldende, mutagene, reproduktionsskadelige eller allergifremkaldende. • Stoffer, som står på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. • Uv-filtre, som ifølge nyere forskning skader koralrev. Det gælder benzophenone-3 og ethylhexyl methoxycinnamate. • Konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende. • Mikroplast. • Parfume, hvis der er tale om solprodukter til babyer og børn.

Sandt eller falsk?

D U S K A L VÆ R E R Ø D, F Ø R D U BLIVER BRUN

FALSK! Når huden bliver solbrun, er det melanin – hudens farvestof – der bliver påvirket. Når huden bliver rød, er det en helt anden – og skadelig – proces, der sker!

Kom solcreme på i god tid Solcreme skal have tid til at virke. Derfor skal du smøre solcreme på i god tid. Smør dig ind cirka 20 minutter inden, du går ud solen. Du bliver bedre beskyttet, hvis du smører dig ind to gange med cirka 20 minutters mellemrum, før du går ud i solen. Det øger mængden af solcreme og giver færre ‘helligdage’ (steder, der ikke er dækket af solcreme).

Uv-stråling er usynlig Uv-stråling kan hverken ses eller mærkes. Det betyder, at uv-strålingen ikke nødvendigvis er stærkere på varme dage end på kølige dage. Derfor er det en god idé at holde øje med uv-indekset, og at solbeskytte sig, når uv-indekset er 3 eller derover. Hvis du downloader appen ‘Uv-indeks’ til din smartphone fra Kræftens Bekæmpelse, har du altid tjek på indekset, uanset hvor du befinder dig i verden.

SKØN 25

HUSK! Er uv-indekset 3 eller mere, er det vigtigt at følge de tre solråd fra Kræftens Bekæmpelse: skygge, solhat og solcreme.


HVERDAGENS HELTE I NY T DESIGN Ingen grund til panik hvis du ikke kan finde dine Medicare-produkter næste gang, du kommer i Matas. De er her stadig, men i ny ”uniform”. Samtidig kan du finde flere spændende nyheder, der kan hjælpe dig i hverdagen.

Priser fra 5,95 kr. til 399,95 kr.


Matas

10

tips fra materialisten

Tanja Pagh fra Matas Glamsbjerg deler 10 af sine favoritprodukter, der især kan bekæmpe kedelig, tør hud og give en lækker sommerglød.

1. UNDGÅ RØDE KNOPPER For at undgå røde knopper, indgroede hår og rødme efter barbering bruger jeg Australian Bodycare Intim Balm et par gange om ugen. Den virker nedkølende og beroligende på irriterede hårsække, så området heller ikke klør efter barbering. Australian Bodycare Intim Balm, 100 ml, 120 kr. Fås på matas.dk

Om Tanja Tanja (31) har været i Matas i to år og bliver udlært materialist i denne måned, men har planer om at videreuddanne sig til helserådgiver. Hun elsker at skille sig ud med vilde farver på både hud, hår og negle.

6. DEN BEDSTE RENS Jeg har tendens til en fedtet T-zone og er ret glad for at bruge den her renseolie, da den ikke fedter huden unødvendigt til. Jeg masserer den blidt ud i hele ansigtet, og når den kommer i kontakt med vand, forvandler den sig til det lækreste skum, som fjerner alt snavs og makeuprester. Lancôme Mielen-Mousse, 200 ml, 210 kr. Fås på matas.dk

2. DEN NEMMESTE LØSNING Det er helt fantastisk ikke at skulle fumle rundt med vatrondeller længere, når jeg skal fjerne neglelak. Neglelakfjerneren her kommer i en bøtte med en svamp, som du blot skal dyppe din finger ned i og dreje et par gange – så er alt neglelakken væk! Matas Ekspres Neglelakfjerner, 75 ml, 40 kr. Fås på matas.dk

7. BOOST MED A-VITAMIN Mange tror, at når skaden først er sket, er der ikke noget at gøre, men det er ikke helt rigtigt. Super3 Booster har hjulpet mig med at få styr på mine solskader i ansigtet, da den er rig på A-vitamin, som virker farvekorrigerende og reparerende – og desuden forebygger flere solskader. Beauté Pacifique Super3 Booster, 50 ml, 420 kr. Fås på matas.dk

3. FORELSKELSE PÅ FLASKE Hvis jeg skal på date med min mand, er La Nuit Trésor à La Folie blandt mine foretrukne dufte. Parfumen er en nyfortolkning af den klassiske Trésor-duft, men den er lige en tand mere varm og sensuel takket være noter af rosenessens, patchouli og bourbonvanilje. Lancôme La Nuit Trésor à La Folie EdP, 30 ml, 420 kr. Fås på matas.dk

8. HYALURONSYRE TIL HUDEN Jeg kæmper med tør hud, men efter at jeg fik fingrene i Ecookings bodylotion fuld af fugtmagneten hyaluronsyre, er min hud gennemfugtet som aldrig før. Jeg kan endda gå et par dage uden at bruge bodylotion nu, for så effektiv er den. Ecooking Bodylotion, 300 ml, 200 kr. Fås på matas.dk

4. ENDELØS GLØD Det første, jeg finder frem, når solen begynder at skinne, er min solskinspudder fra Rimmel. Den har seks forskellige farver, så jeg nemt kan skræddersy en flot, naturlig glød. Jeg bruger den hovedsageligt på mine kindben og kalder den faktisk for mit nye ‘evighedsprodukt’, da den er virkelig pigmenteret og derfor superdrøj i brug. Rimmel Lasting Radiance Powder, 80 kr. Fås på matas.dk

9. ET GODT FUNDAMENT Min øjenskygge havde det med at forsvinde i løbet af aftenen, før jeg prøvede det her mirakelprodukt. Max Factors primer sørger nemlig for, at øjenskyggen forbliver på mit øjenlåg, selv om min hud har en tendens til at fedte. Max Factor Miracle Prep Eyeshadow Primer, 120 kr. Fås på matas.dk

FORTALT TIL Nanna Skousbøll

5. BESKYT DIT HÅR Er du som jeg glad for at bruge varmeredskaber til styling af håret, er en varmebeskyttende spray et must. Jeg fordeler blot sprayen i de sektioner af håret, hvor jeg skal bruge varme, for den mindsker risikoen for, at håret udtørrer eller bliver skadet. At sprayen er parfumefri, er desuden et kæmpe plus. Matas Heat Protection Spray, 200 ml, 63 kr. Fås på matas.dk

10. SLUT MED FLADT HÅR Det kan være svært at skabe fylde i kort, fladt hår uden lidt hjælp. Derfor bruger jeg pasten fra Björn Axén, for den er blød og lækker at arbejde med og giver volumen, som holder hele dagen. Björn Axén Powerful Volume Mineral Dry Paste, 80 ml, 260 kr. Fås på matas.dk

27 SKØN


28 SKØN


Matas.dk VIDSTE DU, AT … Deep Cleansing Shampoo er SLS-fri, hvilket betyder, at den er uden det almindelige sæbestof sodium lauryl sulfat. Den er derfor især velegnet til en sart og sensitiv hud og hovedbund.

SV E R I G E / T R U E O R GA N I C

Økologisk aftersun

I TA L I E N / M I L K S H A K E

Rens håret i dybden

Et miks af mælkeprotein og frugter er hemmeligheden bag Milk Shakes kæmpe succes og årsagen til, at det italienske hårbrand hurtigt er blevet en storfavorit blandt frisører og skønhedseksperter. Derfor er dine lokker i virkelig gode hænder her. Prøv for eksempel deres dybderensende shampoo med frugtekstrakter, honning og mælkeprotein udviklet til at fjerne produktrester og klor fra dit hår. Et must til ferien med masser af dyp i poolen.

TRUE ORGANIC Body Buddy, 175 ml, 249 kr.

MILK SHAKE Deep Cleansing Shampoo, 1.000 ml, 520 kr.

PSST! True Organic of Sweden går op i at beskytte planeten, og deres serie, som består af i alt seks produkter indtil videre, er lavet i en bæredygtig og nedbrydelig emballage.

Skønhed fra hele verden

Din krops bedste ven den her sommer kunne meget vel blive Body Buddy fra svenske True Organic, som laver effektiv hudpleje skabt af rene formler med et højt økologisk indhold. Den her kropscreme består af 100 procent naturlige ingredienser, hvoraf 81 procent er økologiske, blandt andet aloe vera, E-vitamin, mælkesyre og havrekerneolie, som giver en glat, gennemfugtet og blød hud. Cremen virker også beroligende, hvilket både er skønt, hvis du har tendens til kløende og irriteret hud eller bare har brug for en virkelig dejlig aftersun. Og så dufter den mildt og friskt af appelsiner.

FRANKRIG / STEAMONE

Danske beautyprodukter er altid dejlige, men ude i den store verden finder du også masser af favoritter fra populære og prisvindende skønhedsbrands. Vi har spottet fem af slagsen på matas.dk, som gør din sommer lidt skønnere. TEKST Cathrine Park

Glat tøj på farten Nu behøver du ikke at bøvle med krøllet tøj, når du pakker kufferten ud på ferien, for franske SteamOne har løsningen i form af deres praktiske STravel-steamer. På bare 45 sekunder er den klar, så du kan dampe dine sommerkjoler og fine bluser pænt og ‘krøllefrit’ på rekordtid.

STEAMONE S-Travel Steamer, 700 kr.

USA / BUMBLE AND BUMBLE

Bekæmper krus

SUGU Spotless Renseperler, 34 g, 80 kr.

Forvandler dit hår sig gerne til en vild manke på ferien, må du have fat i krus-bekæmpende hårstyling. Hvis der er nogen, der ved, hvordan et lækkert hårprodukt skal skrues sammen, er det det legendariske newyorkerfrisørbrand Bumble and Bumble, og deres Bb Curl Gel-Oil får dig til at elske dit krøllede hår igen. Formlen er en kombineret gel og olie, som giver hold og fugt og derfor gør dit hår blødt, blankt og fri for krus.

KO R E A / S U G U

FOTO Shutterstock

Når skønhed skal være sjovt

BUMBLE AND BUMBLE Bb Curl Gel-Oil, 190 ml, 320 kr.

K-beauty, altså skønhedsprodukter inspireret af koreanske beautyrutiner og idealer, er stadigvæk en stor trend, og stemmer du også for, at det skal være sjovt at holde sig skøn og velplejet, må du prøve renseperlerne fra Sugu. Sådan gør du: Du skal bare rulle en perle i håndfladen og tilsætte nok vand, til du får en cremet substans, som du masserer ind i huden for at fjerne din makeup. Skyl efter med vand, og du har en ren og frisk hud. De sulfatfri perler indeholder ekstrakter af grøn te, lakrids og tetræ – en trio, der forbedrer uren hud.

PSST! Bb Curl Gel-Oil er fri for alkohol, parabener, sulfater og ftalater.

SKØN 29


Dansk klinisk undersøgelse* • 95% forbedret hårkvalitet • 95% forbedret hårglans • 89% øget hårvolumen • 79% forbedret hårtæthed

Træt af tyndt hår? Plantebaseret testet shampooo fremmer hårets vækst og giver et kraftigere, tættere og mere glansfuldt hår. Både mænd og kvinder kan tabe mange hår og håret bliver tyndere. Hos mænd starter det som oftest i tindingen og på issen, men kvinder kan også lide af denne form for hårreduktion, som viser sig ved tyndhårethed. Danske forskere har testet Gibidyl Advanced Shampoo Gibidyl Advanced og undersøgelsen bekræftede, at Gibidyl giver et Shampoo kraftigere, tættere og mere glansfuldt hår.*

Indholdsstofferne Ginkgo biloba, agerpadderok, stor nælde, biotin, selen, zink og kobber stimulerer hårets vækstmuligheder indefra og tilfører hårrødderne de naturlige næringsstoffer, som er gavnlig for en sund hårvækst. Få hårvækst og styrke tilbage. Kosttilskud, kun 1 tablet om dagen. Gibidyl Hairtabs

Er en intensiv plante- og vitaminbaseret hovedbundsbehandling, der modvirker tyndhårethed og tilfører ekstra næring til hårrødderne. Anvendes 1 gang daglig. Påfør få dråber på de udsatte steder. Fordel med fingerspidserne og masser let. Gibidyl Hair Booster

Gibidyl Volume & Styling Hair Cream er særlig velegnet til

NYHED mere hårfylde/volume, hårtæthed, udseende og glans

samtidig med, at håret bevarer sin naturlige bevægelse og smidighed. Let at anvende, nemt at sætte håret uden at gøre det hverken fedtet eller olieret. Indeholder testede planteekstrakter, provitamin B5 samt Pisum sativum peptide, udvundet af ærter, der i undersøgelser har vist at øge volume/hårfylde med 14%.

NYHED

Gibidyl serien er velegnet til både kvinder og mænd i alle aldre. Forhandles hos Matas, på apoteket samt i helsekostforretninger. Udviklet og produceret i Danmark. Læs mere på www.cosborg.dk *Et prospektivt, enkelt-center forsøg med undersøgelse af subjektiv og objektiv effekt og sikkerhed af Gibidyl Advanced Shampoo hos personer med klager over hårproblemer.


En ingrediens du skal kende

Hyaluronsyre Hudens tørstslukker

Fugtighedspleje er helt basalt i dit hudplejeritual, og derfor kommer du heller ikke uden om den mest effektive fugtgivende ingrediens til dato – hyaluronsyre. TEKST Cathrine Park

H

udplejeindustrien bliver også ramt af modeluner, hvorfor vi ser ingredienser, som i en kort eller længere periode bliver supertrendy. Det hænder selvfølgelig, at visse hudplejeingredienser slet ikke fortjener den hype og popularitet, de pludselig får, men det gælder bestemt ikke den her artikels superstjerne. For det kan godt være, at hyaluronsyre er her, der og allevegne, men det er der også en virkelig god grund til, for det er nok en af de allerbedste ingredienser, du overhovedet kan bruge. Punktum.

FOTO Shutterstock

KROPPEN KRÆVER HYALURONSYRE Hyaluronsyre er faktisk en relativt ny spiller i din hudpleje. Det er et højmolekylært kulhydrat – et meget stort sukkermolekyle med en gelékonsistens, der blev opdaget i 1934, da to amerikanske forskere havde nærstuderet øjets glaslegeme på en ko. Der skulle dog stadigvæk gå et par årtier, før hyaluronsyre blev koblet til hudpleje. Først skulle andre forskere i 1960’erne lige finde ud af, at hyaluronsyre findes naturligt i vores krop – mest i vores led (for at holde dem mobile), i vores øjne (for at holde dem fugtige) og op mod 50 procent koncentreret i vores hud, hvor det spiller en helt afgørende rolle for vores ‘ekstracellulære matrix’ – rammen omkring vores hud, som holder på den fugt, vores krop behøver for at fungere. Da man opdagede, at hyaluronsyre desuden er ekstremt hygroskopisk, hvilket vil sige, at det kan optage betydelige mængder vand fra sine omgivelser, var vejen i 1990’erne banet for, at hyaluronsyre skulle blive en vigtig nøgleingrediens i fugtgivende hudplejeprodukter.

5 med hyaluronsyre MAKEUPPEN: CLINIQUE Even Better Refresh Hydrating and Repairing Makeup, CN 52 Neutral, 300 kr. Fås på matas.dk

ØJENGELEN: TROMBORG Eye Gel, 15 ml, 320 kr. Fås på matas.dk

hudens naturlige produktion af hyaluronsyre, og vil du undgå, at huden bliver tør og mere slap at se på, er hudpleje med tilsat hyaluronsyre derfor en god investering. Hyaluronsyre fremstilles ofte ved at fermentere den almindeligt forekommende bakterie Streptococcus zooepidemicus, og det er stadigvæk den mest imponerende fugtmagnet, vi har. Et gram kan binde op til seks liter vand! For din hud betyder det, at hyaluronsyre som ingrediens i ‘leave-on’-produkter som eksempelvis sera, fugtighedscremer og foundation, kan forbedre fugtbalancen markant. Og det kan ses og mærkes, for når huden bliver fugtmættet, bliver den mere blød og fyldig, hvilket gør overfladen mere fast, smidig og glat uden lige så mange synlige tørhedslinjer og rynker. Jo, hyaluronsyre er uden tvivl kommet for at blive!

PSST! Vil du booste kroppens naturlige hyaluronproduktion indefra, er den bedste fødevarekilde bouillon kogt på ben fra okse, svin eller høne.

FUGTIGHEDSCREMEN: CLARINS Hydra-Essentiel All skin, 50 Ml, 400 kr. Fås på matas.dk

SERUMMET: ECOOKING Fugt Serum, 20 ml, 350 kr. Fås på matas.dk

NATCREMEN: MATAS Firming 50+ Natcreme, 50 ml, 65 kr.

EN IMPONERENDE FUGTMAGNET Allerede fra 25-årsalderen mindskes 31 SKØN


SNYD DIG SOMMERBRUN Den sunde vej til en flot feriekulør er og bliver med selvbruner. I dag kan du vælge mellem mange typer – lige fra den klassiske mousse til den, du bruger i brusebadet, og den, du skal sove med om natten. Er du nysgerrig på, hvordan de virker, så kig med her, for vi har testet fem af slagsen. TEKST Redaktionen

32 SKØN


Skøn tester

EF FØ

TE

R

Den, der også virker som makeup

R

Testet af Trine, digital redaktør

Hvilken selvbruner testede du?

Body Blur er en kropsmakeup (velegnet til benene) med indbygget selvbruner. Den giver øjeblikkeligt farve til huden og dækker åreknuder, karsprængninger og andre skavanker, som en foundation gør, samtidig med at den giver farve som en selvbruner.

Hvordan er den at bruge?

VITA LIBERATA Body Blur Sunless Glow Medium/Latte, 100 ml, 350 kr.

TIP! Body Blur er også perfekt til festlooket, hvor du gerne vil flashe ekstra flotte ben.

Vita Liberata anbefaler, at du påfører Body Blur på en helt tør hud. Den må altså ikke være fugtig fra badet eller en bodylotion. Er huden derimod tør, lægger produktet sig flot og holder i timevis. Jeg påfører med hænderne og bruger, hvad der svarer til en hasselnød stor klat, som jeg fordeler på mit ben. Jeg føler, at jeg måske har taget lidt for meget på, da cremen er meget drøj i brug, og den brune farve ser voldsom ud på mine blege ben. Jeg smører godt for at få fordelt cremen, og heldigvis er den nem at arbejde med og fuld af

Den, du bruger i brusebadet

Testet af Cathrine, skønhedsredaktør

Hvilken selvbruner testede du?

Jeg har testet St. Tropez Gradual Tan In Shower, der, som navnet siger, er en selvbruner, du bruger, når du er i bad, og som du bruger til gradvist at bygge en naturlig sommerglød op.

FOTO Shutterstock

Hvordan er den at bruge?

Sjældent har jeg prøvet så nem og praktisk en selvbruner. Jeg påfører bare produktet på min fugtige hud i brusebadet, akkurat som jeg ville gøre med en showergel – dog med bruseren slukket i den tid, det tager at påføre selvbruneren, og mens den virker. Selvbruneren skal sidde i tre minutter, så jeg bruger den korte ventetid på at børste mine tænder (og vaske mine hænder!). Herefter hopper jeg ind under bruseren igen og skyller selvbruneren af med varmt vand. Den genkendelige selvbruner-lugt er meget diskret, og jeg skal derfor ikke

R

fugt, så det føles dejligt på benene. Den mængde, jeg har taget, dækker helt fint både underben og lår. Jeg fjerner farve langs med fødderne og mellem tæerne med et stykke vat og tørrer let hen over oversiden af mine fødder for at få et mere naturligt look, da mine tæer er blevet lidt for mørke.

Hvad synes du om resultatet?

Mine ben har fået en flot naturlig bronzeagtig glød, og farven dækker mine karsprængninger og vener, og mine ben ser pænere ud, end når jeg kun bruger selvbruner. Jeg er nervøs for, at farven skal smitte af på mit tøj, men efter en halv time føler jeg, at den sidder godt fast og er komplet tør, så jeg trygt kan tage tøj på. Det er jo en slags kropsfoundation, så før jeg går i seng, vasker jeg naturligvis mine ben, så de er fri for makeup. Jeg kan se, at mine ben nu har fået en let gylden farve af selvbruneren.

EF

TE

R

bekymre mig om at gå dagen i møde med dunsten af ‘brændt franskbrød’ hængende efter mig.

Hvad synes du om resultatet?

Da selvbruneren er et ‘gradual’-produkt, er jeg nødt til at påføre den to dage i træk for at kunne se en farve. Men det er også helt OK – og forventeligt. Mit efterfoto er taget efter to påføringer, og jeg synes godt, man kan se en lille forskel. Resultatet er naturligt, og fordelen ved en ‘gradual’ selvbruner er netop, at du får et meget naturligt look og desuden nemt kan styre og justere farven, og hvor brun du vil være. St. Tropez anbefaler, at du bruger den fire til fem dage ad gangen, så hvis det ikke var, fordi jeg stod og skulle på solferie dagen efter, ville jeg være fortsat ugen ud, men nu vil jeg så bruge den til at holde min feriekulør ved lige i stedet for. SKØN 33

ST. TROPEZ Gradual Tan In Shower, 200 ml, 230 kr. Fås på matas.dk


Skøn tester

Den, der giver farve øjeblikkeligt

MATAS Instant Selvbrunermousse, 150 ml, 80 kr. Fås på matas.dk

Testet af Kristine, artdirector

R

Hvilken selvbruner testede du?

Jeg testede Matas Instant Selvbrunermousse, som er en luftig mousse til både krop og ansigt. Den lover at tørre hurtigt ind og give et naturligt look efter en til to timer.

MATAS Selvbrunerhandske, 1 stk., 30 kr. Fås på matas.dk

EF

Hvordan er den at bruge?

Jeg følger produktets egne anvisninger og starter derfor med at eksfoliere huden og påføre bodylotion. Med blødgjort hud og iført selvbrunerhandske giver jeg mig i kast med selvbruneren. Jeg har faktisk aldrig prøvet selvbruner før og er ret overrasket over, hvor nemt det er at smøre den her selvbruner godt ud. Det er naturligvis også en stor hjælp, at moussen har en let brun farve, så jeg kan se, hvor langt jeg er kommet. Tørretiden synes jeg er lidt lang, og det ender med, at jeg må duppe overskydende farve af, inden jeg tager tøj på.

Hvad synes du om resultatet?

I starten synes jeg, at farven er lidt til den orange side, men som timerne går, bliver den mere og mere den brune kulør, som jeg er vant til efter en

F

TE

R

god dansk sommer. Den er ikke alt for kraftig, og derfor tænker jeg, at du sagtens kan påføre to dage i træk, hvis du synes, at farven er for svag efter kun én omgang. Til at begynde med var jeg bekymret for, om resultatet ville blive plettet og afslørende, men jeg er virkelig positivt overrasket over det fine resultat.

Den, der ikke smitter af på tøjet

ØR

Testet af Lea, journalist

Hvilken selvbruner testede du?

EF

TE

R

Jeg har testet Mádaras Fake It-selvbruner, som er en EcoCert-certificeret gradual tan-selvbruner til lyse og medium hudtoner. Mádara lover, at du får en ‘stribefri’ kulør på fire til seks timer, og den hvide, mælkeagtige formel smitter hverken af på tøj eller sengetøj.

Hvordan er den at bruge?

Jeg er ikke vant til at bruge selvbruner, så jeg er på forhånd ret spændt på, om jeg kan finde ud af at påføre det jævnt, og om det bliver den naturlige bronzefarve, som Mádara lover. Min hud er ret lys, og det skulle netop denne selvbruner være egnet til, fordi man kan bygge sin tan op. Den lette konsistens gør den faktisk overraskende nem at påføre, synes jeg, og jeg er vild med cremens friske og diskrete duft. Jeg bruger en handske og smører den ud i cirkulære bevægelser, og den absorberes ret hurtigt i huden, som føles blød og fugtmættet umiddelbart efter påføring.

Hvad synes du om resultatet?

Cremen udvikler sig over fire til seks timer, men efter syv timer synes jeg ikke, at jeg kan

34 SKØN

se den store forskel, så jeg tager et ekstra lag på, og jeg kan straks se resultatet. Min hud får et lækkert gyldent skær, som ser naturligt ud – så naturligt, at en kollega dagen efter udbryder: ‘Hvor er du blevet solbrun i weekenden!’ Næste morgen er mine ben endnu mere gyldne, og farven er jævn og uden striber – som havde jeg netop været på 14 dages solferie til Syden. Et stort plus ved cremen er, at den er beriget med masser af fugtgivende hyaluronsyre og jojoba, og min hud har faktisk sjældent været så blød og glat som i dagene efter, at jeg har brugt cremen.

MÁDARA Fake It Natural Look Self Tan Milk, 150 ml, 225 kr. Fås på matas.dk


PSST! Selvbrunere til ansigtet er som regel lettere i teksturen, og så indeholder de flere plejende ingredienser. De giver også en lysere farve, så du får en mere naturlig finish.

Den, du sover med om natten

Testet af Nanna, studentermedhjælper

Hvilken selvbruner testede du?

Denne gang har jeg testet James Reads Sleep Mask Tan Body, som er en selvbruner, du skal sove med natten over. Den lover at pleje min hud, samtidig med at jeg får en gylden glød, og mit sengetøj forbliver hvidt.

Hvordan er den at bruge?

Jeg har været edderspændt på at teste denne selvbruner, for James Read siges jo at være den hellige gral inden for selvbrunere. For at opnå det bedste resultat har jeg brugt en bodyscrub to dage inden, så selvbruneren lægger sig ensartet. Jeg bruger en handske og påfører selvbruneren i cirklende bevægelser og starter fra fødderne og arbejder mig opefter. Formlen er meget flydende, så en lille smule rækker langt. Allerede før jeg er nået til overkroppen, er selvbruneren tørret overfladisk ind på benene, men jeg tør altså ikke at hoppe direkte i seng, så jeg lader selvbruneren lufttørre en times tid, inden jeg ser dyner.

R

Hvad synes du om resultatet?

Jeg er altid lidt skeptisk over for selvbrunere efter nogle mindre heldige episoder, men den her gang er jeg glad for resultatet. Farven har lagt sig jævnt og pænt på huden uden synlige helligdage eller striber, og jeg er overrasket over, hvor meget farve den faktisk giver – og ikke kun på min krop. For mit hvide sengetøj har altså modtaget lidt farve, som bedst kan beskrives som et gulligt skær, så jeg vil anbefale at sove i sengetøj i mørke nuancer. Selvbruneren på sengetøjet gik dog heldigvis af i vask uden problemer.

SKØN 35

EF

JAMES READ Sleep Mask Tan Body, 50 ml, 80 kr. Fås på matas.dk

TE

R


Mig-tid

KO M I Z E N M E D BO DYS C R U B

Det kan være en udfordring at finde tid til sig selv, når opgaverne bliver flere, og overskuddet slipper op. Men det er vigtigt at vise selv omsorg, og det kan du nemt gøre i badet med en god bodyscrub, der forkæler både krop og sind. TEKST Nanna Skousbøll

Hvilken scrub skal du vælge?

Der findes mange spændende bodyscrubs med alverdens ingredienser. Fælles for dem alle er dog, at de indeholder en form for slibekorn, som giver en mekanisk eksfoliering af huden. Sukkerslibekorn og saltslibekorn er blandt de mest udbredte, da de er let tilgængelige og klarer opgaven uden for mange dikkedarer. Saltslibekornene er noget grovere end sukkerslibekornene, så har du en lidt sensitiv hud, er en sukkerskrub derfor det mest skånsomme valg.

FÅ M E R E U D A F D I N E C R E M E R Husker du at eksfoliere din hud jævnligt, får du ikke bare en mere strålende og silkeblød hud, men du får også meget mere gavn af alle de aktive ingredienser i dine dyrekøbte cremer. For når der ikke ligger et unødvendigt lag af døde hudceller på overfladen, har din hudpleje meget nemmere ved at trænge ned i din hud, hvor de skal gøre en forskel.

TIP!

VIDSTE DU, AT ...

Du kan nemt lave din egen bodyscrub. Du skal blot bruge lidt sukker eller salt blandet op med en vegetabilsk olie. Du kan selvfølgelig også finde masser af skønne scrubs på matas.dk

hudens cellefornyelse bliver nedsat med alderen, hvilket får de døde hudceller til at ligge længere tid på hudoverfladen? Her kan bodyscrub især gøre underværker for at modvirke en tør og trist hud.

6 tips til god skrubbing 1. Påfør altid din bodyskrub på en våd eller fugtig hud.

3. Brug en klat svarende til en blomme på overkroppen, og den samme mængde til underkroppen. 4. Påfør i store, cirklende bevægelser. Pres ikke for hårdt, for så risikerer du at rive i huden. 5. Brug kun din bodyscrub på kroppen. Den er for skrap til huden i ansigtet. Her kan du i stedet bruge en decideret ansigtsskrub, en ansigtssvamp eller en vaskeklud. 6. Følg altid op med en plejende bodylotion.

Skrub med mindfulness Tillad dig selv at nyde din mig-tid med bodyscrub ved at gøre det på en mindful facon. Vær til stede i nuet, og vær opmærksom på, hvordan bodyscrubben føles mod huden, når du påfører den i blide, cirklende strøg. Bruger du en skrub med en dejlig duft, så tag duftene ind, og lad dem stimulere både krop og sind. Lad også varmen fra det strømmende vand og den afslappende følelse flyde igennem dig, når skrubben skal skylles nænsomt af huden. På den måde skaber du ro og bliver mere afstresset.

36 SKØN

Hvis du tænker over det, er badeværelset sikkert det eneste sted, du er rigtig alene. Derfor er de små 15 minutter, du typisk bruger på dit baderitual, vigtige for dit velvære. Brug blandt andet tiden i badet på at forkæle din krop med en bodyscrub et par gange om ugen, for det giver din hud en silkeblød overflade og en strålende glød, da du fjerner døde hudceller og får sat gang i blodcirkulationen.

FOTO Shutterstock

FIND TIDEN I BA D E T

2. Brug din bodyscrub et par gange om ugen, så du ikke overbelaster din hud.


Genopret din t ar m

Nutrient Delivery System

ra flo

NDS Skønhed indefra ●  Øget fasthed og elasticitet i huden

●  Forbedrer hudkvalitet og fugtbalancen ●   Mindsker udseendet af rynker og cellulite

NDS®  Probiotic I.l.D.® til sarte maver.  Fås i 100 g og 200 g.

NDS   Probiotic SkinActive ®

®

Virker indefra og i de dybere hudlag.  Huden ser yngre ud – længere. 

Den klassiske til børn og voksne.  Fås i 100 g og 200 g. 25 % flere aktive bakterier 4 Helt Nye bakteriestammer bl.a. L. rhamnosus.

probiotika er gode tarmbakterier der skaber

Probiotic SkinActive   nærer hudens 3 lag indefra og fylder op med de næringsstoffer som huden har behov for.

IC TIL HE T O LE BI MILIEN FA

NDS®  Probiotic Classic®

NDS ®PR O

4 individuelle bakterier, 20 milliarder CFU/dosis + 2500 mg kollagen-peptider. Vitamin C og E samt zink.

KUN NDS® Probiotic i PUlverform er aKtiv fra iNDtagelSeN og hele vejeN geNNem mave-tarmSyStemet. NDS® Probiotic er ogSå aKtiv i tyNDtarmeN.

W W W. E N G H O L M N D S . D K


MATAS MANDAG

BIOBILLETTER TIL 50 KR. SE MERE PÅ CLUBMATASFILM.DK *Begrænset antal

SPONSORERET AF


Til ham

GROOMING Pas på dig selv i solen, mand! 1. Husk, at selv om du går ude i haven eller cykler en tur om sommeren, dyrker du faktisk solen og skal bruge solbeskyttelse. Glem derfor ikke solcreme, solbriller og meget gerne en bredskygget hat, da issen, nakken og skuldrene er blandt de mest udsatte områder. 2. Test flere forskellige typer solcreme, indtil du finder en, du kan lide. Der er nemlig større chance for, at du bruger solcreme, hvis du kan lide konsistensen, applikationsformen og følelsen af den på huden. 3. Flere kvinder end mænd får modermærkekræft, men faktisk er der flere mænd end kvinder, der dør af sygdommen. Det skyldes blandt andet, at mænd opdager modermærkekræften for sent, da de ikke har samme indgroede vaner med at tjekke deres hud. Vær derfor mere obs på din hud fremover, og få eventuelt din bedre halvdel til at tjekke dine modermærker hver anden måned for uregelmæssigheder, som ændring i farve eller tekstur.

Ham kan vi li’ Fra en 80’er-tyggegummireklame til det store lærred i Hollywood. Den velkendte, charmerende skuespiller Leonardo DiCaprio har prøvet lidt af hvert i underholdningsbranchen. Gennem sine mange roller er han blevet en berejst herre, og senest kunne man få et glimt af den sympatiske stjerne på den røde løber i Cannes, hvor han deltog i filmpremieren på ‘Once Upon a Time in Hollywood’, der får premiere herhjemme til august. Det er dog ikke kun hans skuespil, der tager ham rundt i verden, for Leo er også en dedikeret miljøaktivist, der ofte rejser kloden tynd for at gøre opmærksom på klimaforandringer og konsekvenserne for natur, dyr og mennesker. Vil du hjælpe Leo med at redde planeten, så læs mere på leonardodicaprio.org

YSL La Nuit de L’Homme EdP, 60 ml, 560 kr. Kommer på matas.dk og i butikkerne slut juli

DET SKAL DU DUFTE AF LIGE NU

Når solen er gået ned, kan du passende skrue op for charmen med YSL’s nye aftenudgave af La Nuit, der emmer af sensualitet og tiltrækningskraft takket være forførende noter som kardemomme, sandel-træ og patchouli.

70 %

Så stor en del af de tilfælde, vi har af modermærkekræft, sidder på den øverste del af kroppen. Derfor er solcreme på skuldre, bryst, nakke, hals, ansigt (og isse!) et must, og en bredskygget hat en virkelig god idé. KILDE ‘Detox din hjerne’ / Peter Dalum, Kræftens Bekæmpelse

3 GODE SOLCREMER

TEKST Nanna Skousbøll FOTO Mega, PR

BIOTHERM Lait Solaire SPF 30, 400 ml, 245 kr. Fås på matas.dk

LANCASTER Multi-Protection Mist Spray SPF 15, 200 ml, 320 kr. Fås på matas.dk

P20 Riemann Continuous Spray SPF 30, 150 ml, 260 kr. Fås på Matas.dk

Til solelskeren

Til den aktive

Til vandhunden

Skal du slikke solskin sydpå, skal du bruge minimum SPF 30. Den her lækre solcreme fra Biotherm smelter nærmest ind i huden uden at efterlade en hvid hinde, og så kan du bruge den både til ansigt og krop.

Den svedresistente solcreme fra Lancaster trænger med det samme ind i din hud og bliver siddende, uanset hvor meget gas du giver den på tennisbanen eller på løbeturen.

Elsker du at være i vandet, skal du have fat i ekstremt vandfast solbeskyttelse. Det klarer P20, som i øvrigt er virkelig nem at påføre, selv hvis du er meget behåret, for den fedter ikke på huden.

39 SKØN


Alt om skønhed

B R E V K AS S E N

Synes du, at skønhedsuniverset er en jungle, og har du brug for et ekspertråd? SKØNs brevkasseredaktør, Charlotte Torpegaard, er klar til at svare på dine spørgsmål.

En duft af ærteblomst

SKØNs brevkasseredaktør er en af landets førende skønhedseksperter og har bl.a. skrevet bestselleren ‘Skønhed kommer indefra, men lidt læbestift skader jo ikke’. Følg hende på bloggen ilovebeauty.dk

Kære Susanne Jeg elsker også ærteblomst og

fylder gerne min sommerhushave med dem. Helt så meget får de desværre sjældent lov at fylde i parfumer, hvor ærteblomsten – eller sweet pea, som den hedder – ofte er én ingrediens blandt mange, som du selv skriver. Men prøv at stikke næsen i Carvens Le Parfum. Den åbner med en buket af jasmin, ylang ylang og netop ærteblomst. Måske den kunne falde i din smag? De bedste hilsner Charlotte

En værdig erstatning

Leave it in

LANCÔME Teint Idole Ultra Stick Blur Universal, 340 kr. Fås på matas.dk

Kære Charlotte Jeg får ofte gode råd her i brevkassen, og nu har jeg et spørgsmål. Jeg mangler et produkt til tørt hår. Jeg er ikke så vild med hårolie, da jeg synes, at mit hår hurtigt fedter og klasker. Kan du anbefale noget andet til mig? Jeg bruger generelt milde produkter og går også op i, at mine produkter er økologiske eller i hvert fald så naturlige som muligt. Venlig hilsen Elisabeth

GENNY

Hej Charlotte Tak for dine fine tips i brevkassen. Jeg har forgæves søgt efter det blur-produkt fra YSL, som du anbefalede tidligere på året. Jeg har også kigget på YSL’s officielle hjemmeside, men synes heller ikke, at det findes der. Mon du kan hjælpe? Venlig hilsen Birgit Kære Birgit Tak for din hilsen – og godt, du skriver. Der er flere, der har spurgt ind til det. Som det hænder indimellem i skønhedsverdenen (typisk lige når man har fundet et produkt, der virker for en), så udgår det. Og det er desværre sket med dette. Jeg har selv været på jagt efter en værdig erstatning, og indtil videre er jeg landet på Lancômes Blur Stick. Prøv at se, om den kunne være noget for dig også. De bedste hilsner Charlotte

CARVEN Le Parfum, 50 ml, 580 kr. Fås på matas.dk

JOHN MASTER Organics Rose & Apricot Hair Milk 118 ml, 320 kr. Fås på matas.dk

Kære Elisabeth Hvor dejligt at høre, at du har glæde af brevkassen. Det er jeg glad for. Jeg tænker, at du måske kunne have glæde af en såkaldt ‘leave-in conditioner’ til dit hår. Du vasker dit hår som normalt og kommer lidt produkt i håndklædetørt hår (i længderne) og føntørrer og sætter, som du plejer. John Masters har en økologisk leavein conditioner med rose og abrikos, der plejer dit hår uden at fedte eller tynge. Samtidig synes jeg, at den giver lidt hold og fylde til håret, og det er jo aldrig at foragte. De bedste hilsner Charlotte

ALLE SPØRGSMÅL ER VELKOMNE Send dit skønhedsspørgsmål til Charlotte på brevkasse@ilovebeauty.dk. Bemærk, at Charlotte vil forsøge at besvare så mange mails som muligt, men vi kan ikke garantere, at hun når omkring alle spørgsmål. 40 SKØN

FOTO Maria Gotthard, Mondadori

Charlotte Torpegaard

Hej Charlotte Tak for din gode brevkasse. Måske kan du hjælpe mig? Jeg elsker duften af ærteblomster. Den duft er bedre end roser og alt andet. Jeg ser, at Jimmy Choo laver en parfume med ærteblomst i, men der er også en masse andre noter. Findes der en duft, hvor ærteblomsten er dominerende? Venlig hilsen Susanne


Beauty

STUDIO 54 ANNO 2019 Der var dømt discofeber og diversitet til Tommy Hilfigers SS19 show, hvor vi så en fantastisk kollektion skabt i samarbejde med skuespillerinden og sangerinden Zendaya. Modellerne var alle sorte, inspirerende kvinder – blandt andet den 21-årige somaliskfødte model og aktivist Halima Aden, som er den første hijab-bærende supermodel. Makeuppen er oplagt som et stærkt og dramatisk aftenlook, hvor det er helt ok at gå all in på både øjne og læber med klassiske smokey eyes og en smuk, blommefarvet læbestift.

SKØN 41


En af de nye tilføjelser er makeupzonen, hvor du kan teste produkter, inden du gør dit køb.

42 SKØN


Matas Life

M ATAS ’ N Y E B U T I KS KO N C E P T

“MEGET MERE END EN BUTIK” Matas Life er en stribe nye konceptbutikker, som adskiller sig fra de velkendte Matas-butikker på flere måder. Fra lyset og farverne til den særlige indretning og måden, varerne bliver præsenteret på. Ifølge udviklingsdirektør Katrine B. Benthien er hver detalje gennemtænkt, så kunderne kan føle, at de får en oplevelse i butikken. På ét afgørende punkt er alt dog ved det gamle. TEKST Stine Troense FOTO Nanna Skousbøll

I

et stormagasin kan det skarpe lys og de mange ekspedienter, der står klar ved deres stande, virke næsten intimiderende på nogle af os. Måske netop derfor har Matas gjort en indsats for, at de foreløbig 10 nye konceptbutikker Matas Life opleves stik modsat. “Vi at forsøgt at skabe en superindbydende og inviterende butik, som er hyggelig. Det er heldigvis også den feedback, vi har fået indtil videre. Mange kunder har faktisk fremhævet det varme lys og farverne i butikken. Det er deres måde at give udtryk for, at de føler sig godt tilpas,” siger Katrine B. Benthien, der er udviklingsdirektør i Matas. Hvorfor har I valgt navnet Matas Life? “Matas Life er mere end en butik. Det er et univers af oplevelser. Navnet symboliserer også den stærke relation, vi ved, vi har med vores kunder, og som vi gerne vil styrke,” fortæller Katrine B. Benthien.

LANDSBYINSPIRATION OG LOGISK INDRETNING For over 70 år siden gik en gruppe materialister sammen i et indkøbssamarbejde og dannede Matas A/S. Siden har Matas solgt alt fra hudpleje- og skønhedsprodukter til kosttilskud og husholdningsprodukter. Og det er netop det mangeartede udtryk, stilen i Matas Life bygger på. “Vi har været inspireret af en ‘village feeling’, en landsbystemning, som netop er sammensat af mange forskellige dele. Det skilter vi bogstaveligt talt med i Matas Life, så kunderne kan finde rundt,” fortæller Katrine B. Benthien. I en almindelig Matas står makeuppen sammen med high-endduftene og hudplejeprodukterne. Sådan er Matas Life ikke indrettet. “Vi har taget kundeblikket på og præsenterer varerne på en mere logisk måde. Tidligere gik vores kunder typisk efter enten high-endSKØN 43

Naturen er flyttet ind i Matas Life med de smukke egetræsreoler og de store krukker med planter.


Matas Life

I stedet for at kasserne er placeret forskellige steder i butikken, er de nu blevet samlet ét sted.

Udvalgte nyheder er nu placeret sammen, så du nemmere kan følge med i de nye tendenser.

Små udstillinger med produkter skal pirre nysgerrigheden og invitere kunden til at gå på opdagelse.

Konceptbutikken Matas Life i tal • I Haderslev i marts åbnede den første Matas Life. • Siden er konceptbutikker kommet til i hhv. Roskilde, København, Espergærde, Randers, Ringkøbing, Herning, Thisted, Fredericia – og senest i Amagercentret på Amager i København den 5. juli. • Cirka 20 ekstra Matas Life er på vej i år. • De nuværende 277 almindelige Matas-butikker bliver med tiden bygget om til butikskonceptet Matas Life.

44 SKØN


Mmmmmm

Anastasia Beverly Hills er et af de nyeste mærker, som du kan finde i Matas Life-butikkerne.

Forskellige steder i butikken finder du små skilte med produkter, som Matas anbefaler.

Nogle ting forbliver ved det gamle, og det er tilfældet med de ikoniske makeup-stande, der blandt andet huser Chanel.

makeup eller makeup i eksempelvis mellemklassen. I dag mikser og matcher kunderne på tværs af brands, og derfor har vi selvfølgelig samlet makeuppen i ét område,” forklarer Katrine B. Benthien. Der er dog brands, som er så stærke, at kunderne shopper ud fra brandet og ikke ud fra pris eller kategori. I de tilfælde står alle produkter – både inden for hudpleje og makeup – i en såkaldt mixed zone i butikken.

STRIBEMUREN ER FALDET Den velkendte stribevæg, hvor alle Matas’ egne produkter er samlet, finder du ikke i Matas Life. Her står hårplejeprodukterne sammen med alle andre hårplejeprodukter. Det samme gælder de stribede hudplejeprodukter. Og hvorfor nu dét? “Vores hjerne kan ikke træffe en beslutning, hvis der er for mange overvældende indtryk. Det viser studier om shopping-psykologi, som er sådan en lille nørdet ting, vi har skelet til. Så medmindre du virkelig vil nærstudere alle produkterne og har det mentale overskud til det, er det nærmest umuligt at træffe et valg, hvis du står over for en mur af valgmuligheder. Derfor præsenterer vi generelt varerne i Matas Life på en mere overskuelig måde, der skal gøre det nemmere for kunden at finde det, hun skal bruge,” forklarer Katrine B. Benthien. Af samme grund finder du inspirationsborde i Matas Life, hvor produkter, der for eksempel er anbefalet af kunder på matas.dk, står.

Og hist og her er produkter, der for eksempel er bestsellers, fremhævet, så kunderne har pejlemærker at sigte efter. En anden ting, der adskiller Matas Life fra ‘de gamle’ butikker, er, at kasserne er samlet ét sted. Det betyder flere ekspedienter på gulvet til at vejlede dig og mig – og hurtigere ekspedition.

BRUG SANSERNE I Matas Life er det meningen, at kunderne skal få lyst til at gå på oplevelse. Det er derfor, du i hudplejezonen finder et bord med håndvask, og i makeupzonen et bord med spejl. “Vi åbner for, at kunderne kan udforske og lege med vores produktnyheder. Vi inviterer til at bruge alle sanser og få en oplevelse i stedet for at gå ind, tage et produkt fra hylden og hurtigt gå ud. Vi inddrager kunderne aktivt,” siger Katrine B. Benthien. Hos Matas Life finder du selvfølgelig også nyheder. På Trianglen på Østerbro i København er makeup-brandet Anastasia Beverly Hills eksempelvis kommet til, og der er skruet op for de grønne produkter. Striberne og de karakteristiske hvide/blå farver er mindre synlige i Matas Life-konceptet, men én ting er der ikke blevet pillet ved. “Når man laver et nyt koncept, er faren, at stamkunderne synes, at man pludselig er blevet for fancy. Så vi har selvfølgelig haft et øje på, at vi ikke skulle miste det, der er Matas’ dna: Vi er for alle. Og alle skal føle sig velkomne,” siger Katrine B. Benthien.

SKØN 45


Vind

KO N K U R R E N C E R Vil du deltage i konkurrencen, så send en sms til 1445 med svar på nedenstående spørgsmål inden den 7. august 2019, så deltager du automatisk i lodtrækningen.

GENIAL SOLBESKY TTELSE T I L D E S P O RT Y

Japanske Shiseido har lavet den ultimative solcreme til dig, der elsker at være aktiv i sommervarmen, og til dig, der er inkarneret badenymfe. I den nye Shiseido Sports Invisible Protective Mist SPF 50+, som er så let og lækker, at du slet ikke mærker, at du har den på, finder du nemlig en patenteret vandfast formel, som bare bliver endnu mere effektiv, når den kommer i kontakt med vand, fugt og sved. Desuden har de anvendt en ny Quick Dry-teknologi, som er inspireret af teknologien bag moderne sportstøj, og som forebygger dannelsen af svedperler på hudens overflade. Genialt! Solsprayen har en værdi af 350 kroner, og vi finder tre heldige vindere. Hvornår bliver den vandfaste formel i Shiseidos nye solspray mere effektiv? Send SKK SEI A til 1445 for når den kommer i kontakt med sand og vind Send SKK SEI B til 1445 for når den kommer i kontakt med vand, fugt og sved

Til dit sunde sommerlook Svenske Idun Minerals bruger de fineste og reneste ingredienser i deres makeup for at hjælpe din hud med at få et sundt og naturligt look. De rene produkter betyder, at Idun Minerals er velegnet til alle hudtyper, og bliver du vinderen af den her præmie, kan du glæde dig til at få deres 100 procent veganske og parfumefri farvede dagcreme Len i nuancen Tan, deres populære mascara Vatn i sort, deres helt nye jumbo læbepen Lip Crayon i nuancen Lill og deres fine rouge i farven Smultron, som faktisk er vurderet til Grøn Kolbe af Forbrugerrådets Tænks Kemiluppen. Præmien har en værdi af 794 kroner, og vi finder to vindere. Er dagcremen Len fra Idun Minerals parfumefri? Send SKK LEN A til 1445 for ja Send SKK LEN B til 1445 for nej

V I R K E L I G L Æ K K E RT ‘SV E N S K E R H Å R’

Dit hår er i ekstremt gode hænder hos Björn Axén, som er et af Sveriges bedst kendte frisørbrands og har lavet hårprodukter siden 1984. I den her godtepose finder du fire favoritter, der tager hensyn til både mennesker og miljø, og som naturligvis garanterer dig et sundt og blødt hår. Ud over deres nye Gentle Detangling Brush i FSC-certificeret bøgetræ og svinehår af høj kvalitet, der sikrer blid udredning af selv det tykkeste hår, vinder du også shampoo, balsam og hårkur fra deres prisvindende Repair-serie, som gør underværker for et tørt og/ eller skadet hår. Præmien har en værdi af 845 kroner, og vi finder to vindere. Hvor længe har Björn Axén lavet hårprodukter? Send SKK REP A til 1445 for siden 1984 Send SKK REP B til 1445 for siden 2004

SMS-KONKURRENCER OG TJENESTER: PRIS 10 KR. PR. SMS + ALM. TRAFIKTAKST. Tjenesten udbydes af Aller Media, Havneholmen 33, 1561 København V, 70 20 75 92 (support alle hverdage 13-16). Ved deltagelse fraskrives fortrydelsesretten. For at deltage skal man være 18 år. Hvis du vinder konkurrencen, videregiver vi dine kontaktoplysninger til leverandøren af præmien, som udelukkende anvender oplysningerne til at sende præmien til dig. 46 SKØN


Annonce Andrea har fået smukke lange vipper, efter at hun har brugt Long4Lashes i ca. 2 måneder.

Serummet, der giver vipperne vokseværk Drømmer du om længere og fyldigere øjenvipper, er øjenvippeserum en løsning. Vi har testet Long4Lashes, og du kan se resultatet her.

Ø

jenvippeserum er blevet en virkelig stor ting de seneste par år, for kvinder elsker, at de nu kan fremhæve deres øjne og vipper med mere end bare den gode, gamle mascara. Blandt de bedst sælgende sera finder du Long4Lashes Gold Eyelash Enhancing Serum, som giver dig smukke, stærke og ikke mindst lange vipper.

Andrea, 19 år

Jeg bruger serummet hver aften, inden jeg går i seng. Det er let at bruge, men hvis jeg er kommet til at bruge for meget, så det er kommet i øjet, kan det dog godt svie lidt. Hvornår begyndte du at se et resultat? Jeg begyndte at se resultater efter cirka to måneder, og det var især de yderste øjenvipper, der først blev lange. Jeg har fået komplimenter for mine lange øjenvipper, når jeg har haft makeup på, men faktisk føler jeg slet ikke samme behov for at bruge mascara til hverdag længere.

SÅDAN VIRKER LONG4LASHES

And rea før

Andrea efter

PSST! En tube holder mellem fire til seks måneder, så du får masser af serum for pengene.

Anne Rosa, 28 år

Jeg bruger serummet på nyrenset hud hver aften, inden jeg går i seng. Jeg lægger det langs de øverste vipper akkurat som en flydende eyeliner.

Anne Rosa før HUSK!

Anne Rosa efter

Brug ikke oliebaserede renseprodukter på vipperne, når du anvender Long4Lashes.

Hvornår begyndte du at se et resultat? Allerede efter fire uger kunne jeg se tydelige resultater – især når jeg har mascara på, da mine vipper er ret lyse fra naturens side. For et par år siden brugte jeg et andet vippeserum, som desværre gav mig røde mærker på øjenlåget. Derfor var jeg lidt bekymret for, om det samme ville ske med Long4Lashes, men det var heldigvis ikke tilfældet.

Long4Lashes øjenvippeserum stimulerer væksten af øjenvipper, forbedrer kvaliteten af vipperne og forlænger dine vippers levetid takket være en effektiv cocktail af både aktive plantebaserede og laboratoriefremstillede ingredienser. Det betyder, at det tager cirka 16 uger, før du ser den fulde effekt af serummet – nemlig længere (op til 85 %), tykkere (op til 74 %) og tættere vipper (op til 74 %).

SÅDAN GIK VORES TEST De markante resultater lyder måske for gode til at være sande, og derfor har vi testet Long4Lashes øjenvippeserum på vores to testpersoner, Anne Rosa og Andrea, i fire måneder. Før- og efter-billederne taler naturligvis for sig selv, men vi har også spurgt kvinderne om deres oplevelse med serummet, og her var der også kun positive ord at spore. LONG4LASHES Gold Eyelash Enhancing Serum, 4 ml, 649 kr. Fås på matas.dk


KIG ENDELIG FORBI

VI ELSKER GÆSTER!

regnskoven.dk


Alt det nye

LIVSSTIL Månedens kultur Kulturskribent Lone Elmehøj Jensen er SKØNs faste scout, når der skal findes smukke designnyheder, kulturelle input og særligt skønne udstillinger.

VIPP-SPAND, 14 ltr., 2.899 kr., vipp.com

Statementsmykker

PSST! Den klassiske Vipp-spand er i forbindelse med firmaets 80-års-fødselsdag blevet nyfortolket af den franske kunstner Vahram Muratuan. ‘Den danske spand’ har fået et grafisk udtryk i form af Københavns genkendelige grønne tårne, cyklister, et farverigt Nyhavn og Tivoli.

Du kender sikkert allerede Lala Berlin, som især er kendt for deres signatur kashmir-tørklæder og grafiske tote bags. Med deres efterårskollektion ‘Girls on Fire’ lanceres nu en ny smykkekollektion, der er produceret i Berlin og ligeledes er inspireret af kamp og ild. Smykkerne pynter enkeltvis eller kan kombineres på kryds og tværs, som en ægte Lala Berlin-pige ville gøre. Kan købes på lalaberlin.com eller hos udvalgte forhandlere. Priser fra 690 kr.

Streaming

MERE DRAMA I MONTEREY

Den populære og prisvindende dramaserie ‘Big Little Lies’ er tilbage med blandt andre Reese Witherspoon og Nicole Kidman i de bærende roller. Selv om alt virker til at være ren idyl i den charmerende kystby Monterey i Californien, er det ikke tilfældet, og i den nye sæson (som nu også har selveste Meryl Streep på rollelisten!) vil forhold derfor også gå i stykker, og loyalitet vil blive sat på prøve. Serien udforsker konsekvenserne ved en løgn, styrken ved venskaber, skrøbeligheden i ægteskaber og den svære kunst, det er at opdrage børn. De syv episoder kan streames på HBO Nordic.

TEKST Lone Elmehøj Jensen FOTO PR

Abalone Lounge Chair i egetræ og læder, EVA SOLO, 14.995 kr.

D ES I G N , D E R H O L D E R

Grill, gryder og glas – mange af os har allerede glæden af flere af Eva Solos fine og funktionelle produkter. Og nu breder brandet deres passion for godt design ud til resten af hjemmet. Kollektionen består af både lamper og møbler og er netop landet i butikkerne. evasolo.com

SKØN 49


Alt det nye

LIVSSTIL Udstilling

SA N S E L I G TOTA L I N STA L L AT I O N

Lengua Llorona, som betyder ‘grædende tunge’, er en totalinstallation skabt som et organisk miljø af små øer, hvor enorme oliemalerier, bemalede totemlignende skulpturer i stål og dynger af kridhvidt sand skaber et sammenhængende landskab. Det er den boliviansk-amerikanske kunstner Donna Huanca, som står bag den fascinerende udstilling, som skiller sig ud ved at omfatte både maleri, skulptur, duft, lyd og performance. Du kan opleve den på Copenhagen Contemporary i København indtil 1. september. Se mere på cphco.org

Pift dine briller op Brillesnoren har fået et comeback, og hos det skandinaviske livsstilsbrand Belle-Soeur, som er etableret af svigerinderne Stephanie og Emilie i 2018, fungerer den funktionelle brillesnor også som et virkelig fint statement-smykke. Du kan få kæder i glas, marmor, ædelsten og ferskvandsperler, og de koster fra 400 kroner til 1.200 kroner. Se mere på studiobellesoeur.com

N Y T T I L KO M M O D E N

Hvis du vil forkæle dig selv lidt ekstra, skal du tjekke de feminine, bløde og behagelige styles fra Lulu’s Drawer ud. Her finder du den klassiske pyjamas og lækkert lingeri i fine print og afstemte farver. Se mere på lulusdrawer.dk Kimono ‘Hope’, LULU’S DRAWER, 800 kr.

Bh ‘Holly’, LULU’S DRAWER, 250 kr. BATUMI BOY, DANIEL HJORTH

Trusse ‘Holly’, LULU’S DRAWER, 150 kr.

Carlsbergfondets Portrætpris afholdes på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød, og her kan du finde din helt egen portrætfavorit blandt malerier, fotografier, skulpturer, installationer og film. Udstillingen viser de bedste bidrag fra den årlige portrætkonkurrence, hvor kunstnere fra alle nordiske lande og fra Østeuropa har indsendt deres bud på, hvordan et menneske skildres gennem portrætkunst. En international jury har udvalgt de udstillede værker, og en særlig publikumspris uddeles ligeledes ved udstillingens afslutning. Kan ses frem til 5. august. Se mere på dnm.dk

50 SKØN

TEKST Lone Elmehøj Jensen FOTO PR

P O RT R Æ T T E R AF MENNESKER


New pastels in limited edition

Available in selected stores and at moccamaster.com


52 SKØN


THE

Mode

RI

U

Når sommersolen skinner over København, indbyder byen til sightseeing og en cool og casual storbystil med friske farveindslag, florlette kjoler og fede sneakers, du kan komme vidt omkring i.

FOTO Bjarke Johansen STYLING Marianne Chloé HÅR OG MAKEUP Gabriella Tipsa Bruun MODEL Emily Hurley / Unique Models

Amalienborg

T-shirt, PAUL & JOE, 900 kr. Nederdel, MINUS, 600 kr. Sneakers, REYREY, 3.000 kr. Cap, H&M, 80 kr. Solbriller, MARC JACOBS fra Louis Nielsen, 1.895 kr.

SKØN 53


Mode

Inderhavnsbroen Kjole, SOFIE SCHNOOR, 1.199 kr. Afklippede strømpebukser, H&M, 89 kr. Sneakers, CULT, 450 kr. Sportstaske, DIESEL, 1.495 kr.

54 SKØN


Nyhavn Kjole, H&M, 449 kr. Solbriller, H&M, 80 kr.

SKØN 55


Amager Strand Badedragt, HUNKEMÖLLER, 450 kr. Øreringe, EAST COPENHAGEN, 1.549 kr. Solbriller, KENZO fra Louis Nielsen, 1.895 kr. SHISEIDO Sun Lotion Face/Body SPF 50 +, 100 ml, 310 kr. Fås på matas.dk GOSH Forever Lipshine ‘My Valentine’, 60 kr. YSL Neglelak La Laque Couture ‘62 Jaune Babouche’, 195 kr.

56 SKØN


Mode

Reffen

Denimdragt, CO’COUTURE, 1.199 kr. Bikinitop, H&M, 40 kr. Mules, HUNKEMÖLLER, 140 kr.

SKØN 57


Trend

Halskæde, PILGRIM, 149 kr.

Taske, DECADENT, 1.600 kr.

T-shirt, SOPHIE SCHNOOR, 399 kr.

Kjole, GANNI, 3.000 kr.

Bukser, MBYM, 599 kr. Skjorte, MOS MOSH, 699 kr.

Shorts, NÜMPH, 400 kr. Sandaler, STINE GOYA, 1.600 kr.

Miami Beach

Siger man Ocean Drive, Miami Beach, siger man også pastelfarver, turkisgrønt hav, farverige neonskilte og legendariske diners. Hent inspiration til sommerens garderobe på den anden side af atlanten, og gå varmen i møde med Miami-pasteller. Øreringe, LOBELUNE, 2.999 kr.

TEKST Majbritt Olsen

Kjole, CUSTOMMADE, 1.599 kr.

Solbriller, H&M, 70 kr.

Blazer, BAUM UND PFERDGARTEN, 2.999 kr.

Støvletter, APAIR, 2.099 kr.

Øjenskygge, CIATÉ, 159 kr. Fås på matas.dk

Shorts, MINUS, 500 kr.

58 SKØN

FOTO Mondadori

LOUIS VUITTON

T-shirt, MESSAGE, 299 kr.


ANNONCE

TIP!

CHANEL

Larmer de pastellede toner lidt for meget i selskab med hinanden, sĂĽ nedton dem med hvide og blĂĽlige denim-elementer.


60 SKØN

FOTO Mondadori

AALTO


Shopping

Den lille havfrue Badedragten har fået en revival, og der er kælet for detaljerne, når både danske og internationale designere kommer med deres bud på det trendy stykke badetøj denne sommer. TEKST Majbritt Olsen

JUST FEMALE, 499 kr.

H&M, 299 kr.

SOLID & STRIPED, 1.365 kr. Set på farfetch.com

MBYM, 300 kr.

TIP! Smid en sarong eller et tyndt hammamhåndklæde om livet. Så kan du sagtens smutte til og fra stranden og stadig føle dig påklædt.

GESTUZ, 499 kr.

SOPHIE SCHNOOR, 399 kr.

HANNE BLOCH, 1.900 kr.

PIECES, 259 kr.

GLEM IKKE DEN VIGTIGE SOLBESKYTTELSE

TROMBORG Suncream SPF 30, 200 ml, 300 kr. Fås på matas.dk

CLARINS Sun Body Oil SPF 30, 150 ml, 240 kr. Fås på matas.dk

NILENS JORD Body Sun Protection SPF 15, 150 ml, 125 kr. Fås på matas.dk

61 SKØN

DERMA Sollotion SPF 30, 500 ml, 200 kr. Fås på matas.dk


På 3 budgetter

SNEAKY!

Denne sommer er det de chunky sneakers, du skal hoppe i, når feriedestinationen eller den danske sommer skal indtages. De er et godt alternativ til sandalerne og passer til det meste i sommergarderoben. TEKST Majbritt Olsen

$

ZARA, 279 kr.

H&M, 249 kr.

ALDO, 300 kr.

TIP! Spice dine sommer-sneakers op med et par fine strømper. Det giver kant til dit look og er samtidigt rart for dine fødder.

$$

DUNE LONDON, 699 kr.

ADIDAS, 800 kr.

BIANCO, 599 kr.

PUMA, 1.100 kr.

SELECTED FEMME, 999 kr.

NIKE, 1.000 kr.

$$$

62 SKØN


SKØN 63

ZIMMERMANN

FOTO Mondadori


Annonce

Smykker, din hud siger ja til Svenske Blomdahl tager både smykkedesign og din hud seriøst og er i dag eksperter i at lave flotte, hudvenlige smykker, selv allergikere trygt kan bruge.

H

uden er kroppens forsvar mod alle ydre påvirkninger, og derfor er det vigtigt, at du passer godt på den. Du plejer den sikkert omhyggeligt med skånsomme cremer og behandlinger og sørger for at vaske dit tøj i mildt vaskepulver. Men alligevel kan du godt få problemer med huden. Du kan nemlig være uheldig at udvikle allergi, hvis du bærer smykker med eksempelvis nikkel. Nikkelallergi er den mest almindelige form for kontaktallergi, men dine smykker kan også indeholde andre allergener som kobolt, guld og epoxy. Desuden kan de indeholde problematiske stoffer som cadmium, formaldehyd, ftalater og bisfenol A. Desværre er allergi en følgesvend for livet, men det betyder heldigvis ikke, at du aldrig længere kan bære smykker. Ikke hvis det står til det svenske smykkefirma Blomdahl, i hvert fald.

UDVIKLET MED HUDLÆGER Siden 1985 har Blomdahl lavet flotte smykker, der tager hensyn til din hud og dit helbred. Smykkerne bliver fremstillet i samråd med hudlæger, og de bliver derfor lavet i nøje udvalgte hudvenlige materialer og yderbelægninger. Det betyder, at du hos Blomdahl i dag finder et ret stort sortiment af hudvenlige smykker og alt fra ørestikker, øreringe, ringe, armbånd og halskæder. At der er så mange fine smykker at vælge imellem, er ikke bare skønt for dig, som gerne vil undgå at udvikle allergi, men også for dig, som allerede har fået allergi, for Blomdahls smykker er så hudvenlige, at selv allergikere kan bruge dem.

PSST! Blomdahls unikke yderbelægning gør, at smykkerne bliver op til 300 gange sikrere sammenlignet med samme smykker uden belægning.

SIG DET MED ET SMYKKE Skal du snart sige ja til din eneste ene, og vil I gerne finde hudvenlige vielsesringe, skal I blot tjekke Blomdahls seneste smykkenyheder. De superstilrene ‘Plain’-ringe i medicinsk titan, som både er lavet i guld- og sølvfarvet belægning, fås desuden i størrelser, mænd kan passe. Ønsker du lidt mere glamour til dig selv, fås de hudvenlige ringe også med strålende Swarovski-krystaller, der er smukke alene, eller hvis du kombinerer med andre Blomdahl-ringe, som du for eksempel har fået som forlovelsesring eller i morgengave. Ja, Blomdahl har tænkt på det hele – også på indpakningen, som naturligvis er hygiejnisk, da smykkerne bliver leveret i den forseglede Clean Pack. Clean Pack er også god som opbevaring, når du ikke bruger dine smykker, da den både beskytter dem og hjælper med at holde dem flotte, så du og din hud kan få glæde af dine smykker resten af livet. Se hele Blomdahls sortiment og find nærmeste forhandler på blomdahl.dk

5 FINE SMYKKER FRA BLOMDAHL Ørestikker ‘Brilliance Plenary’ med Swarovski-krystaller, fås også i sølvfarvet,349 kr. Ring ‘Brilliance Plenary’ med Swarovski-krystaller, fås også i sølvfarvet, 799 kr.

Armbånd ‘Brilliance Plenary’ med Swarovski-krystaller, fås også i guldfarvet, 799 kr.

Ring ‘Plain’, fås også i sølvfarvet, 699 kr.

Halskæde ‘Tiffany’ med ufarvet zirkon, justérbar længde 40-45 cm, fås også i guldfarvet, 899 kr.


Beauty

FOTO Mondadori

Spansk señorita

Skal du inspireres til et feminint ferielook eller romantisk festlook, kan du for eksempel skele til modellernes frisurer til Chiara Bonis SS19show. Her stod den på ‘spanske señoritaer’ med stramme håropsætninger, midterskilninger og store blomster i håret. Vil du give looket et modigt og cool tvist, kan du endda vove dig ud i en lyserød hårfarve langs midterskilningen. Du kan også lade være.

SKØN 65


Siden de første moderne solbriller blev båret ved det franske hof, har solbrillen været en vigtig del af et outfit. Og selv om de i dag kan fås i alle prisklasser, smider vi gerne tusindvis af kroner for den helt rigtige model.

FOTO Xxxxxxx

TEKST Michelle Hoxer

66 SKØN


Baggrund

D

e hører sommeren til ligesom luftige kjoler og kold rosé. Og selv om vi selvfølgelig bruger dem for at beskytte øjnene mod solens stråler, er solbriller meget mere end bare en praktisk nødvendighed. Bag et par af de moderigtige, tonede ruder kan man selv på en overskyet dag i Danmark (næsten) føle sig som en fiks filmstjerne i Hollywood. Netop Hollywood-stjernene er nogle af dem, som sammen med piloter og franske adelige har været med til at påvirke vores forhold til den praktiske brille gennem tiden. Da de første solbriller af glas kom frem i 1700-tallet, var de forbeholdt samfundets allerrigeste. I dag er de blevet hvermandseje og kan fås for mindre end en caffe latte, men alligevel er flere og flere åbenbart villige til at lægge en god sum penge for det helt rigtige par. Det oplever optiker og indehaver af brillekæden Poul Stig Morten Axel, som har været i brillebranchen siden 1980’erne. “Da jeg startede i lære, var det en stor dag, hvis man kunne sælge et par Ray-Bans til 500 kroner. I dag er det de billigste solbriller, vi har. At sælge en Dior-brille til 4.000 kroner nu er ikke en stor ting. Det kan godt være, at man ikke har råd til at købe en taske fra de store mærker, men så kan man altid købe solbrillerne,” siger han. Det kender Anne Axholm, chefredaktør fra Modemagasinet IN, også: “Solbriller er en nem, hurtig og billigere måde at tappe ind i et stort modehus’ aura og dna på. Jeg har for eksempel ikke råd til en Chanel-dragt, men jeg købte sidste år et par solbriller fra Chanel, som jeg er meget glad for, og som lige sætter prikken over i’et på mit outfit.” Hele trenden med at bære solbriller af modemæssige årsager startede hos de kongelige.

båret af franske kongelige, fortæller Mikkel Venborg Pedersen, seniorforsker og ansvarlig for Nationalmuseets dragtsamling. “Den europæiske mode i 1700-tallet var ikke styret af designere og modehuse; den var styret af det franske hof. Så det øjeblik, noget gled ind dér, blev det automatisk et modefænomen,” siger han og forklarer, at brillerne ofte var af grønt glas og fungerede ved, at glasset kunne foldes ud og ind over et par almindelige briller. “På den måde kunne man skærme af fra siden, hvis man havde brug for det,” forklarer han om nogle af de ældste modeller af det, vi i dag regner for ‘moderne solbriller’. Der findes også eksempler på flere tusinde år gamle solbriller: De grønlandske inuitjægeres såkaldte ‘spaltebriller’, der blev lavet ud af træ eller horn med det formål at forhindre sneblindhed. I 1100-tallets Kina blev brilleglas af røgkvarts efter sigende brugt af dommere for at skjule deres ansigtsudtryk under en afhøring – men det er altså de cirka 300 år gamle udgaver fra Frankrig og England, som i dag regnes for at være nogle af de tidlige forløbere for solbrillerne, som vi kender dem i dag. “Og det var virkelig et udpræget elitefænomen i Frankrig og kun noget, den øverste adel, kongehus og meget modebevidste mennesker brugte,” forklarer Mikkel Venborg Pedersen. I løbet af 1700-tallet optog flere optikere i både England og Frankrig patenter på forskellige brilledesign, og langsomt blev den praktiske pyntegenstand mere udbredt i Europa. Men solbrillerne forblev ifølge Mikkel Venborg Pedersen noget, kun de rigeste havde adgang til.

Chanel idéen op. Store filmstjerner som tyske Marlene Dietrich og amerikanske Bette Davis blev i 1920’erne og 30’erne nogle af de første til at bære de smarte briller, der ofte var små og runde. Fra da af hang Hollywood og solbriller uløseligt sammen. “Og dér kommer allerede den dobbelthed ind, som vi kender i dag: På den ene side skærmer de mod solen, men også mod andre mennesker,” siger Mikkel Venborg

FOTO Mega, Mondadori

ET UDPRÆGET ELITEFÆNOMEN At solbriller kan tilføje noget ekstra til et look, er på ingen måde nyt. Faktisk blev nogle af de første modeller i 1700-tallet

HOLLYWOOD-STJERNER OG DET SØDE LIV Solbrillerne blev ved med at være en eksklusiv vare for de få en del år endnu, men under 1. Verdenskrig begyndte en helt ny samfundsgruppe, nemlig piloter, at bruge dem – og fordi de modige piloter var populære samfundshelte, tog modeskabere som Coco SKØN 67

MICHAEL KORS

“Da jeg startede i lære, var det en stor dag, hvis man kunne sælge et par Ray-Bans til 500 kroner. I dag er det de billigste solbriller, vi har.”


Baggrund

Pedersen og peger på en anden vigtig funktion ved solbriller, som især kendisser synes at elske: De skjuler vores øjne for andre. “Jeg bruger også nogle gange solbriller, selv om solen ikke er helt vildt fremme, blot fordi det giver lidt ekstra klasse,” fortæller Anne Axholm. Optiker og butiksindehaver Morten Axel forklarer, at man inden for solbriller taler om en særlig farvetoning kaldet ‘L.A. tint’, som er tilpas lys til, at du kan have den på indenfor – også om aftenen. At solbrillerne ikke forbliver et rent Hollywood-fænomen skyldes ifølge Mikkel Venborg Pedersen nogle afgørende samfundsudviklinger. Én er sommerferien, som bliver almindelig i 1930’erne, og hermed opstår behovet for solbriller til de mange strand- og skovture. Særligt i Italien bliver solbriller et almindeligt syn på ferierende badegæster langs den italienske riviera, fortæller han: “Italienerne tager dem virkelig til sig, så de bliver en del af hele idéen om ‘la dolce vita’ – det søde liv. Solbriller er stadig dyre, men til at komme i nærheden af.”

PLASTIK OG PILOTER Det er først efter 2. Verdenskrig, at plastik bliver et udbredt og forholdsvis billigt materiale, som kan bruges til et hav af forskellige produkter, blandt andet solbriller. “Nu bliver solbriller for alt og alle ligesom med almindelige briller,” siger Mikkel Venborg Pedersen, som fortæller, at de første amerikanske Ray-Bans faktisk ser dagens lys allerede i 1936. Igen er det piloterne, som er med til at give solbrillerne et skær af coolness over sig, som gør dem lige så populære hos mænd som kvinder. Det er stadig tilfældet, fortæller Morten Axel, som især oplever en stigning i antallet af mandlige kunder: “Det er specielt de unge mænd under 30, vi ser flere af, og som kommer ind for at blive skrevet op til nogle af de dyre mærker. Generelt er mændene villige til at betale lidt mere for det rigtige par. Kvinder er mere fashion-orienterede og vil ofte hellere have råd til to par.” Selv om unge mænd er villige til at betale flere tusinde kroner for dyre solbril-

“Solbriller kan på en nem måde vise, at du ved, hvad der rører sig.”

lemærker, så sælger Ray-Ban-modeller som Wayfarer og Aviator stadig, fortæller Morten Axel. “Under finanskrisen solgte vi rigtig mange Ray-Bans. Nu køber folk lidt dyrere ting, men det vender nok på et tidspunkt,” siger han og fortæller, at det franske – og ret dyre – mærke Celines solbriller er blevet en moderne klassiker for kvinderne.

PRIKKEN OVER I’ET “Tom Fords store, lidt divaagtige solbriller har også potentiale til at blive en langtidsholdbar klassiker,” mener Anne Axholm. Hun ser solbrillen som noget nær det perfekte modetilhør. “Solbriller kan på en nem måde vise, at du ved, hvad der rører sig, fordi det giver en moderne og nutidig kant til noget af det tøj, som du måske allerede har i skabet,” siger Anne Axholm. At solbrillen er en af modeverdenens mest langtidsholdbare accessories, hersker der ifølge Mikkel Venborg Pedersen fra Nationalmuseet heller ikke tvivl om. “Sammenlignet med andre typer af modetilbehør med en praktisk funktion, som vifter og stokke for eksempel, har solbrillen vist sig at være meget levestærk. Det er nok på grund af det funktionelle sammen med designelementet,” lyder hans vurdering.

A N N A W I N TO U R

Chefredaktøren for amerikansk Vogue, Anna Wintour, bliver så godt som aldrig set uden solbriller, også indendørs. De er en fast bestanddel af hendes look, og mærket er altid Chanel. Tidligere i år udtalte hun til CNN, at solbrillerne nærmest er blevet hendes ‘krykke’ og en uundværlig beskyttelse mod omverdenen.

V I CTO R I A B E C K H A M

Ligesom Anna Wintour er den britiske sangerinde og modeikonet Victoria Beckham svært glad for at gemme sit ansigt bag et par store solbriller, når hun går ud i offentligheden. Hun har blandt andet været med til at give Celines solbriller deres klassikerstatus.

68 SKØN

K A R L L AG E R F E L D

Manden, myten og modeskaberen Karl Lagerfeld blev yderst sjældent spottet uden solbriller, og det var ikke et stil-statement. Han gemte sine øjne, fordi han var nærsynet og af den opfattelse, at nærsynede har sørgmodige øjne som en hundehvalp, der håber på at blive adopteret – et ‘ynkeligt’ udtryk, som ifølge Karl var timer om at aftage, når brillerne kom af. Derfor beholdt han dem på!

KILDER optikerforeningen.dk, illvid.dk, cnn.com, gq-magazine.co.uk, elle.com

3 KENDISSER OG DERES SOLBRILLER


Filmstjernen Bette Davis var chik med sine runde, hvide solbriller i 1935.

I filmklassikeren ‘Top Gun’ fra 1986 gjorde Tom Cruise pilotbrillen fra Ray-Ban endnu mere populær.

Bella Hadid er en af de mange supermodeller, som igen rocker de helt smalle solbriller.

Sådan beskytter solbriller Solbriller beskytter mod ultraviolet (uva og uvb) stråling, som vi ikke umiddelbart kan se eller mærke, men som kan føre til øjensygdomme som for eksempel grå stær. Samme beskyttelse finder man også i de fleste almindelige brilleglas. Det ubehag, du umiddelbart oplever fra solstråler, stammer fra de blå lysbølger, og dem kan farvetonet glas modvirke. Alt afhængigt af farven filtrerer glassene sollyset forskelligt. Nogle øger kontraster, mens andre er specielt velegnede til at tage blænding eller genskin. Inden for EU findes der en fælles standard for solbrilleglas, som er inddelt i fem kategorier fra 0 til 5, hvor 0 giver den laveste beskyttelse.

Yoko Ono iført hat og solbriller. Naturligvis.

General Douglas MacArthur rockede pilotbrillen i 1944, men det var nok mere af praktiske årsager.

“På havet, ved stranden, i sneen og i bjergene er solbriller en rigtig god idé. Og i Danmark står solen ofte lavt på himlen, så solen blænder mere her. Øjnene er mest udsat for uv-stråler formiddag og eftermiddag,” siger overlæge speciale i øjensygdomme Nina Jacobsen, som dog ikke anbefaler overdreven brug af solbriller. “For man kan blive afhængig af dem og mere lysfølsom,” forklarer hun. KILDER Nina Jacobsen, Morten Axel, optikerforeningen.dk og Illustreret Videnskab

Stilikonet Mary-Kate Olsen har, ligesom sin tvillingesøster Ashley, en imponerende samling af solbriller. I 2009 viste hun en mere groovy side med et par røde briller.

Den cool filmdiva Marlene Dietrich var altid fremme i skoene, når det gjaldt mode, og derfor var hun naturligvis blandt de første til at gøre solbrillen moderne. Her er hun fotograferet i 1933.

SKØN 69


Shopping

Bliv klar til solens skarpe stråler!

Solbriller er en uundværlig accessory til dit outfit, når solen står højt på himlen. Denne sæson er det både de farverige, transparente og sporty, der er at se på hylderne, og vi har udvalgt nogle af de hotteste her. TEKST Mia Dybkilde

MANGO, 520 kr. PILGRIM, 299 kr.

OSIRIS hos Louis Nielsen, 1.695 kr.

UNOFFICIAL hos Synoptik, 598 kr.

TIP! Vælg en solbrille med farvet glas, det giver et anderledes og cool udtryk!

LOVE MOSCHINO hos Louis Nielsen, 1.695 kr.

MAX MARA hos Synoptik, 1.898 kr. IVANA HELSINKI hos Louis Nielsen, 1.895 kr.

GUCCI hos Synoptik, 2.698 kr.

GANNI, 1.499 kr.

TIP! Årets solbrilletrend tager fat i nogle af de gamle klassikere, og det runde stel er at se på mange af de nye modeller.

OAKLEY hos Synoptik, 1.898 kr. FOTO PR, Mondadori

RAY-BAN hos Synoptik, 1.398 kr.

PIECES, 120 kr.

70 SKØN


TIP!

EMILIO PUCCI

Gem dine øjne bag et par store og farverige solbriller, som er en af de hotteste trends lige nu, og som beskytter øjenområdet godt mod solen!

SKØN 71


ANNONCE

TIP! Brug din favorit-opskrift pĂĽ smoothie til sunde frys-selv-is. De er perfekte at have ved hĂĽnden en varm sommerdag.


Alt det nye

SUNDHED VIDSTE DU, AT ... det er farvestoffet antocyanin, der gør jordbær røde, og at det samtidig virker som en kraftig antioxidant?

Sød jordbærsaft Ca. 1,5 liter Det skal du bruge: • 1 kg jordbær, ordnede • 6 dl vand
 • 800 g sukker • Evt. 1 spsk. Atamon

Månedens boost SKØNs sundhedsjournalist, Stine Troense, er storleverandør af sunde tips og tricks, fedt træningsgear og den nyeste viden om sundhed.

Sådan gør du: •H  alvér jordbærrene, og kom dem i en gryde med vand og sukker. Kog dem under låg i cirka 20 minutter. Skyl et rent viskestykke i vand, og vrid det godt. Læg det i en sigte, og lad jordbær og saft passere igennem. Det kan tage tid. Tving ikke saften igennem, så bliver den uklar. • S kyl en stor eller to mindre glasflasker med Atamon, hæld saften på, og luk til. •O  pbevar saften i køleskab i op til en måned.

Brottrunk, NATUR-DROGERIET, 750 ml, 49 kr. Fås på matas.dk

S L Å R M AV E N K N U D E R ?

Ferie er lig med grillmad og andre lækkerier, men de ændrede kostvaner kan desværre få maven til at slå knuder. Det kan den her let syrlige drik lavet på fermenteret økologisk surdejsbrød og vand heldigvis modvirke. Brottrunk indeholder nemlig syreresistente mælkesyrebakterier og B12, som vedligeholder en normal tarmflora og bidrager til dit immunforsvars normale funktion. Drik 1,5 dl efter hvert måltid i 14 dage. Drikken smager bedst, når den er køleskabskold.

90 %

Så meget af pesticidindholdet i citrusfrugter, melon og banan sidder i skrællen. Vil du gerne gøre en indsats for at undgå pesticider, kan det være en god idé at købe økologisk frugt og grønt.

VIDSTE DU, AT ...

FOTO Shutterstock

‘BLOMSTERBERGS SOMMER’ af Mette Blomsterberg, 300 kr., Politikens Forlag

højtuddannede oftere spiser grøntsager, både rå og tilberedte, til aftensmad end resten af befolkningen? Det viser Madkulturens nyeste undersøgelse ‘Madkultur18. Sådan laver danskerne mad’.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

SKØN 73


Alt det nye

SUNDHED Bevæg dig frit – og med stil

Bløde stretch-materialer uden sømme er både behagelige og nødvendige, når du – som glad amatør eller ægte yogini – dyrker yoga. Samtidig skal yogatøjet støtte din krop de rigtige steder og selvfølgelig gøre dig til den mest fashionable på holdet! Med dette opsigtsvækkende sæt dekoreret med japanske påfugle fra Rituals Soulwear-kollektion, får du noget nær alle behovene indfriet.

RITUALS Missu yoga-leggings, Zixy yoga-top, Li-top fra 199 til 319 kr., rituals.com

VIDSTE DU, AT ... hundeejere ofte dyrker mere motion end andre – og det er ud over den daglige hundeluftning? Det peger et britisk studie foretaget i 385 hjem i hvert fald på.

Sandt eller falsk?

Sex før træning tapper dig for træningsenergi

FALSK. Myten om, at sex får dig til at præstere dårligere i forbindelse med træning og sport, stammer fra det antikke Grækenland og Rom. Dengang trak man en lige linje mellem seksuel energi, som udløses ved en orgasme, og kropslig energi. Men nej, en udløsning tærer ikke på kroppens samlede energibeholdning. Du kan derfor sagtens dyrke lagengymnastik, før du skal dyrke gymnastik (eller lignende), uden at det går ud over din præstation.

MÅNEDENS

ØVELSE

Kilde: ‘100 myter om sex’ af Sara Skaarup og Per Holm Knudsen, Fadl’s Forlag

DERMA Sollotion Roll-on SPF 30, 50 ml, 60 kr. Fås på matas.dk

Denne lille og praktiske roll on-solcreme kan fungere som supplement til din normale solcreme, når du eksempelvis er på farten. Solcremen indeholder E-vitamin og glycerin, der blødgør og fugter, og fugtgivende olier, der hjælper med at bevare hudens elasticitet. Solcremen, der er vandfast og giver høj solbeskyttelse, er certificeret af Svanemærket, AllergyCertified og anbefalet af Asthma Allergy Nordic.

S K YG G E BO KS N I N G

Få bedre kondition og stærkere arme Sådan gør du: 1. Stå ret op, og hold armene ud foran brystet. 2. Boks ud med armene, mens du løfter benene på skift i forhold til armene. 3. Sæt tempo på, så du hopper på stedet, mens du bokser hurtigt. 4. Bliv ved så længe, du kan. Gentag gerne. Kilde: Personlig træner Britt Schou, personligtræner.dk

74 SKØN

FOTO Shutterstock

PERFEKT TIL (S T R A N D) TAS K E N


4 GODE GRUNDE T I L AT VÆ R E A K T I V PÅ F E R I E N • Du detoxer fra de sociale medier. Det er svært at cykle eller dyrke yoga og være på mobilen samtidig! • Du får kvalitetstid med din familie eller rejsemakker. Når du laver noget aktivt sammen med din kæreste eller familie, er I sammen på en anden måde end i hverdagen. Og I har det sjovt sammen imens. • Du kan dyrke motion under åben himmel. Udendørstræning virker afstressende på krop og sjæl – og frigiver flere endorfiner. • Du stresser mere af. Du har lettere ved at få hjernen til at falde til ro oven på en travl periode, når du bruger kroppen og sanserne på en ny måde. Undersøgelser peger også på, at træning kan virke både forebyggende og lindrende på stress. Kilde: iform.dk

SKØN 75


S U N D H E D F R A OV E N

Få dit skud D-vitamin fra solens stråler Du kan ikke overleve uden D-vitamin, og faktisk kan du få dækket en hel del af dit behov ved at hoppe ud i sommervejret og nyde solens stråler.

E

ndelig er sommeren her, og med vinteren, uden at du kommer til at mangle den følger forhåbentlig masser af D-vitamin. Derfor gælder anbefalingen om solskinstimer, som du kan nyde på at spise meget fisk året rundt. stranden, i parken eller på altanen med dine veninder. Og selv om det er vigtigt KORTE INTERVALLER I SOLEN at passe godt på din hud, når du solbader, så Ifølge Fødevarestyrelsen bør voksne indtage er det faktisk også rigtig sundt for dig. cirka fem mikrogram D-vitamin om dagen, Her i Danmark er solen nemlig den vigtighvilket svarer til 5-30 minutter i solen med ste kilde til D-vitamin. Når sommersolens bare arme og ben på en skyfri sommerdag. stråler rammer vores lyse hud, dannes der Om vinteren kræver det, at du spiser en hel D-vitamin. Faktisk er det formentligt behovet del fed fisk. De officielle kostråd anbefaler, at for D-vitamin, som har du spiser 350 gram fisk gjort huden lys på disse om ugen, og heraf bør nordlige himmelstrøg, 200 gram stamme fra VIDSTE DU, AT ... for lys hud skal have de fede fisk som laks, huden også danner D-vitamin, mindre sol end mørk ørred, makrel og sild. når du er i skyggen? Solens stråler hud for at producere Når de officielle reflekteres nemlig både i sand, vand det livsvigtige vitamin. anbefalinger fra Fødeog beton. Derfor kan solen stadig Og i norden er vi jo ikke varestyrelsen siger fem nå dig, når du sidder i skyggen. velsignet med høj sol mikrogram D-vitamin året rundt. om dagen, er det anbeD-vitamin har den fordel, at det kan lagres falingen for den almindelige, raske dansker. i kroppen, så vi ikke har behov for at få det “Hvis din læge på grund af din aktuelle tilført dagligt. Så når du om sommeren går sundhedstilstand anbefaler mere, kan du roen tur i solen eller hænger ud med vennerne ligt følge det råd, selv om for meget D-vitamin på stranden, vil din hud producere D-vitaheller ikke kan anbefales, siger Inge Tetens, min, som kan gemmes, til din krop får brug der er professor ved Institut for Idræt og for det. For eksempel til vinter, hvor solens Ernæring på Københavns Universitet. stråler ikke er kraftige nok til at producere Men hvorfor er D-vitamin overhovedet så D-vitamin, selv om du skulle opholde dig vigtigt? Det er der mange gode grunde til. ude i lyset midt på dagen. Selv om du er flittig til at opholde dig i STÆRKE KNOGLER solen om sommeren, er kroppens lagre dog Forskere er overordnet enige om, at Dikke store nok til at bære dig gennem hele vitamin spiller en afgørende rolle i forhold 76 SKØN

til at vedligeholde styrken i knoglerne. En af D-vitaminets helt centrale funktioner er nemlig at regulere optagelsen af kalk fra tarmen. Det er en vigtig funktion livet igennem, for selv om du er voksen, og dine knogler på den måde ikke vokser mere, så nedbryder og genopbygger kroppen hele tiden knoglerne i hele din krop. Det er blandt andet derfor, at et brækket ben kan vokse sammen igen. Hvis du ikke har nok D-vitamin i blodet, vil du derfor heller ikke have nok kalk. “Hvis du ikke optager tilstrækkeligt kalk fra tarmen, vil kroppen selv regulere kalkkoncentrationen i blodet ved at trække kalk ud af knoglerne. Det kan føre til, at knoglerne bliver mindre stærke, og risikoen for knoglebrud øges,” forklarer Inge Tetens. Det er dog først en reel risiko, når du kommer over de 50 år. Når du når den alder, hjælper kalk og D-vitamin med at begrænse tabet af knoglemineral. På samme måde ved man, at dine muskler er dybt afhængige af at få nok D-vitamin. Vitaminet hjælper med at reducere risikoen for at falde, som er forbundet med balancebesvær og muskelsvaghed. “Mange undersøgelser har vist, at Dvitamin-mangel medfører svage muskler og kan medføre muskelsmerter samt føre til en større risiko for at falde,” fortæller Inge Tetens. Hvis du har et indtag af D-vitamin, som er lidt lavere i forhold til anbefalingerne, vil du

FOTO Shutterstock

TEKST Lene Jæger Klausen


Sundhed

formentligt ikke kunne mærke nogen umiddelbare symptomer. “De første symptomer, man selv kan registrere, er ofte muskelsmerter eller muskelsvaghed. Men de opstår først, når koncentrationen ligger en del lavere end anbefalingerne over en længere periode,” siger Inge Tetens.

FOR MEGET AF DET GODE Der er flere risici forbundet med at have for lidt D-vitamin i kroppen, men det er heller ikke godt at have for meget. De senere års medieomtale og interesse for D-vitamin har givet nogle

indtryk af, at jo mere D-vitamin jo bedre. “Det er en komplet misforståelse, for ligesom for lidt D-vitamin kan være farligt, så er for meget D-vitamin også forbundet med en risiko,” siger Inge Tetens. Et for højt indtag af D-vitamin kan medføre en forhøjet kalkkoncentration i blodet, og det kan gå ud over blandt andet nyrerne, være årsag til kvalme, mavesmerter og andre ubehagelige bivirkninger. Derfor bør du være varsom med at tage stærke kosttilskud med D-vitamin uden at aftale det med din læge. SKØN 77

Tæt beboelse gav D-vitaminmangel

I det 20. århundrede var sygdommen engelsk syge udbredt i London. Husene var bygget så tæt, at mange gravide og børn ikke fik sollys nok til at danne tilstrækkelige mængder D-vitamin i kroppen. Resultatet var, at mange børn udviklede bløde knogler og misdannelser. KILDE videnskab.dk


FOTO PR

Skønne steder

78 SKØN


Ørkenluksus i Utah Vil du have en ferieoplevelse ud over det sædvanlige, vil et par dage i Utahs storslåede natur på luksusresortet Amangiri være balsam for både øjne og sjæl. TEKST Cathrine Park

Hvor er vi: I det sydlige Utah på grænsen til Arizona finder du et af verdens mest stilfulde og cool resorts – Amangiri. Den arkitektoniske perle er indbegrebet af ørkenluksus, og hver en krog af det super Instagramvenlige sted indbyder til afslapning og bjergtagende udsigter til den storslåede natur. Derfor er her så skønt: Amangiri betyder ‘fredelige bjerg’, og vil du have fred og ro, er det her bestemt også stedet. Dagen kan snildt gå med timer på en solseng ved poolen eller med selvforkælelse i den ultralækre spaafdeling med en spamenu, du hurtigt kan købe dig fattig i. Behandlingerne er inspireret af oldgamle systemer inden for naturlig og holistisk medicin og helbredelse, så både dit sind, din krop og din sjæl kan blive plejet til fulde. Book for eksempel en nærende kropsmassage med lydhealing, eller deltag i Full Moon Yoga, hvor I hiker 15 minutter op til en klippe og dyrker yoga, mens månen står op over det rå ørkenlandskab omkring Amangiri. Det må du ikke gå glip af: Amangiris omgivelser er som taget ud af en western, og vil du finde din indre indianer (eller cowboy) frem, bør du booke en tur ud i Utahs ørken på hesteryg. Vil du hellere se det smukke, røde klippelandskab fra oven, kan du svæve med luftballon hen over kløfter, floder og ørken i den tidlige morgenstund. Du må heller ikke gå glip af en tur til Antelope Canyon – en smal, dyb kløft, der ligner noget fra en anden verden. Drøm dig væk på aman.com. Du kan også booke et ophold på Amangiri via Nyhavn Rejser.

SKØN 79


Husk! Optjen Club Matas-point med DFDS

Fantastisk

MINIFERIE TIL SØS Gåtur på dækket. Vind i håret. Havudsigt så langt øjet rækker. Feriefølelse i hverdagen. Det er de små ting, der fuldender en god rejseoplevelse! Med et MiniCruise på DFDS Oslobåden kan du nyde et par skønne dage til søs og næsten 7 timer i den norske hovedstad. Hver dag lægger vi fra kaj – og vi vil gerne invitere dig med om bord! Europas Førende Færgeoperatør 2019

TILBUD: Lige nu kan du spare op til 50% på et MiniCruise til Oslo.

For nyligt modtog DFDS igen prisen som ”Europas Førende

Tilbuddet gælder alle standardkahytter med og uden havudsigt,

Færgeoperator” ved ’World Travel Awards’. Det er vi naturligvis

og du kan rejse fra 1. september - 18. december 2019 (med få

meget stolte af, og som tak vil vi gerne give lidt tilbage til vores

undtagelser).

værdsatte gæster. Derfor har vi udarbejdet et tilbud, så du kan glæde dig til en fantastisk rejse til søs.

Læs mere på www.dfds.dk/clubmatas-tilbud


Månedens beautyguru

P U D D E R D ÅS E R N E De vil have beauty, der gør en forskel Skønhedsbloggerne Katja og Helene har en kritisk tilgang til beauty og elsker at have næserne helt nede i cremekrukkerne. Det gælder i den grad også solbeskyttelse, som de går op i med liv og sjæl. TEKST Cathrine Park

Hvad er god solbeskyttelse i jeres øjne?

Mere om Pudderdåserne

Det er først og fremmest en solbeskyttelse, du har lyst til at bruge og bruge nok af. Det er ligegyldigt, om du vælger creme, spray eller olie. Prisen er også vigtig: En alt for dyr solcreme er du tilbøjelig til at spare på. God solbeskyttelse er bredspektret. De lange uva-stråler er farlige og er hidtil blevet ignoreret.

Helene Randløv Hansson og Katja Moikjær er kvinderne bag skønhedsbloggen Pudderdåserne.dk, hvor du altid får en stor viden om ingredienser, koncentrationer og effekt. I 2014 skabte de to skønhedsentusiaster deres egen lille hudplejeserie med fokus på ingredienser, der gør en forskel for huden. Find serien på matas.dk

Vi begynder netop at høre mere om lange uva-stråler. Hvad er de for en størrelse?

og kun otte ingredienser. Der er fire solfiltre, to olier, E-vitamin og en vandfast ingrediens. Den er blød, trænger hurtigt ind i huden og er ikke udtørrende.

De er ansvarlige for skaderne dybt i huden og medskyldige i både kræft, rynker og pigmentskader. Desværre kan man ikke umiddelbart se på en solcreme, om den beskytter mod de lange uva-stråler. SPF-tallet viser uvb-beskyttelsen, og angivelser af uva-beskyttelsen siger kun noget om den samlede uvabeskyttelse. På nettet kan man finde lister over de solfiltre, der beskytter mod de lange uva-stråler, og så må man selv tjekke ingredienslister.

FOTO Flemming Leitorp

Er der forskel på solcreme købt i Danmark og i udlandet? USA har en meget forældet lovgivning, når det gælder solbeskyttelse. De moderne solfiltre, vi bruger i Europa, findes stadig ikke på det amerikanske marked. Derfor fraråder vi kraftigt at købe amerikansk solbeskyttelse. Hold dig til europæiske og asiatiske mærker. De solfiltre, der kan ødelægge koralrev, findes især på det amerikanske marked.

I har lige lanceret jeres egen sololie. Hvordan adskiller den sig fra andre sololier på markedet? Det er en enkel sololie med en lækker konsistens

Hvis folk er i tvivl, om de skal vælge fysisk eller kemisk solfilter, hvad er jeres råd så? Vælg det, du bedst kan lide. De beskytter lige godt. Fysiske filtre er gode til sart hud og øjne, der bliver irriteret af solcreme. Produkter med kemiske filtre er ofte lettere i konsistensen.

Hvilke myter om solcreme støder I oftest på?

Pudderdåsernes 3 tips til en fin feriehud • Husk at rense hud og fjerne al solcreme om aftenen. Solfiltre, klor og saltvand kan irritere huden. • Fortsæt med din daglige hudplejerutine, selv om du er på ferie. • Brug mere solbeskyttelse, end du plejer. En god metode er at smøre på to gange eller ‘lag på lag’.

81 SKØN

Mange mennesker tror, at solfiltre er giftige eller farlige. Det er bestemt ikke sandt, men historierne deles flittigt på nettet. Solfiltre kan beskytte os mod en rigtig trist og stigende tendens, nemlig hudcancer.

Hvor ser I solbeskyttelse i fremtiden? Listen over brugbare solfiltre bliver kortere og kortere, og der kommer næsten aldrig nye til. Vi håber på en bredere palet af solfiltre. Mens vi venter, finder dygtige producenter på nye anvendelsesmuligheder til de kendte filtre, for eksempel kan de indkapsle filtrene, så de ikke generer øjnene.


Glæd dig til

DEN F O R H A DT E KROPSDEL

TA L J E N I F O K U S Det her efterår er der rig mulighed for at dyrke din ladylike silhuet med frakker med bindebælter og skønne kjoler, der fremhæver din talje. Desuden kan du glæde dig til at se et udvalg af sæsonens delikate lingeri, der indbyder til at vise et stykke med bart.

T I D E N S T R E N DY L Æ B E R Vores faste makeupekspert, Nicci Welsh, guider til tre hotte og holdbare look til læberne lige nu og giver gode tips og tricks til, hvordan du undgår at ‘spise’ din læbestift.

Hvorfor er der så mange kvinder, der har et anstrengt forhold til deres maver, er vores forestillinger om den perfekte mave overhovedet korrekte, og hvad er i virkeligheden en sund mave? Vi forsøger at finde svarene.

Må jeg se din SMUKKE NAVLE? Der er masser af gode grunde til at glæde sig til SKØNs augustnummer, for vi stoler på vores mavefornemmelser og sætter netop maven i centrum. Hent magasinet i din Matas fra den 8. august. V I T EST E R C H I N E I TSA N G Mavemassage, også kendt som Chi Nei Tsang, kan måske lyde grænseoverskridende for mange, men faktisk kan den oldgamle kinesiske behandlingsform, der blev udviklet af taoistiske munke, være med til blidt at løsne op for spændinger og blokeringer i området omkring navlen samt stimulere energiflow, kredsløb, stofskifte og lymfebaner. Så vi tester!

F O R F O R N ØJ E LS E N O G F O R D ØJ E LS E N Mig-tid er noget så vigtigt. Og hvorfor ikke bruge 15 minutter på dig selv med at lave en sund grøntsagsjuice, som din mave også vil elske? Læs med næste gang, når vi dykker ned i juicens gavnlige effekter på oppustethed, inflammation og mental velvære!

M AV E DA N S I M A R R A K E C H Vi drømmer os væk til et af Marrakech’ hippeste hoteller og giver tips til, hvad du ikke må glip af, når du besøger byen, som for eksempel mavedans og YSL’s fantastiske have.

82 SKØN

FOTO Shutterstock

S I G TA K T I L D I N E TA R M E Måske betragter du udelukkende dine tarme som et system, hvis opgave er at fragte din mad fra mavesæk til endetarm. Men de senere års forskning har bragt tarmenes heltegerninger frem i lyset: De sørger for at holde dig sund, rask, slank og endda i godt humør.


ANNONCE

SOLTABLET! LYS OG SART HUD:

FLOT GLØD HELE SOMMEREN Julie holder en flot sommerglød med Skin Care™ Perfect Tan. –Jeg vil gerne forberede min lyse og sarte hud til solen, men samtidig vil jeg også gerne have en flot sommerglød. Jeg synes, at jeg ser mere frisk ud, når huden har glød. Derfor er Perfect Tan en helt perfekt løsning for mig.

J

ulie er 26 år og arbejder som digital marketingkoordinator. –Jeg har en meget lys og sart hud med et rødligt skær. Derfor skal jeg passe ekstra på, når den første forårssol bryder frem og hele sommeren. Jeg skal særligt passe på mine overarme. LÆSTE OM PERFECT TAN –Jeg har prøvet meget forskelligt for at beskytte min hud. Jeg bruger altid solcreme, men jeg har også spist Beta-caroten. Jeg læste en artikel om Perfect Tan, og synes historien passede godt på mig, så jeg besluttede mig for at prøve tabletterne hen over sommeren. Jeg startede i april.

FORBEREDELSE TIL SOLEN SKIN CARE ™ PERFECT TAN er en enestående soltablet, der tilfører din hud næringsstoffer indefra og indeholder ekstrakter fra mandarin, pomelo og kapers. En supplerende skønhedsrutine, der påvirker hudens vitale funktioner i dermis – laget hvor de farvegivende pigmentproducerende celler findes. Tabletten indeholder også kobber, der bidrager til normal hudpigmentering. Desuden indeholder tabletten vitamin C, der støtter dannelsen af kollagen og hjælper med at beskytte hudens celler mod oxidativt stress.

MIN HUD VAR FORBEREDT PÅ SOLEN – Det var som om min hud var forberedt på solen, da jeg skulle på sommerferie. Jeg havde en dejlig sommer, og jeg fortsatte med at tage Perfect Tan helt frem til september, hvor jeg stadig synes, at jeg havde en flot hud med masser af glød. Perfect Tan er helt klart blevet en fast del af min hudplejerutine.

TAG TABLETTERNE fire uger inden du går i solen, imens du er i solen og fortsæt endnu en måned efter soleksponering for at optimere din solbrune farve.

Her køber du Perfect Tan Skin Care™ Perfect Tan kan købes i Matas, Helsam, Helsemin og Din Lokale Helsekost. Fås også på udvalgte apoteker eller køb online på www.newnordic.dk . Har du spørgsmål, så ring til New Nordic på telefon 46 33 76 00. Det gode råd gør forskellen www.matas.dk

Din lokale

helsekost Det gode råd gør forskellen

www.newnordic.dk

Online Store


SUND SOMMERKULØR

MED OMTANKE FOR DIG OG MILJØET

Matas har i mere end 10 år samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse for at oplyse danskerne om, at rigtig solbeskyttelse er vigtig for at undgå kræft i huden.

N VA

EM ÆRK

NYHEDER

E T

S

Med SolStriberne får du lækker sommerkulør på den sunde måde. Og du kan føle dig godt tilpas med god samvittighed, for alle vores SolStriber er svanemærkede, flere af dem bærer Astma-Allergi Danmarks Den Blå Krans, og så beskytter de både mod UVA- og UVB-stråler.

Svanemærket er din sikkerhed for kvalitet, sundhed og mindst mulig belastning af miljøet.

For at minimere risikoen for allergi og overfølsomhed er størstedelen af de uparfumerede varianter deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

DAGLIG DANSK VELVÆRE SIDEN 1949

Hver gang du køber et produkt med RSPO-certificering, bidrager du til at fremme bæredygtig palmeolieproduktion.

Profile for Magasinet SKØN

Skøn juli 2019  

Skøn juli 2019