Page 68

Tema: Skøn i 2019

18

Rul dig sund og stærk

Skal du investere i træningsgrej i det nye år, skal du gøre som topatleterne og anskaffe dig en ‘foamroller’. Den er ikke bare særdeles velegnet til opvarmning af muskelvæv før træning, den mindsker også mælkesyreophobning, øger blodgennemstrømningen af vævet og får dermed kroppen til at restituere hurtigere og bedre efter træning. Den her fra Titan, med ujævn mønstret overflade, vil desuden give dig en skøn massage – og det må man aldrig undervurdere vigtigheden af.

TITAN Life Roller Trigger, 299 kr. Fås på matas.dk

19

Plej din søvn

Søvnpleje er virkelig vundet frem de seneste par år, for efterhånden ved vi rigtig meget om den gode og rolige søvns afgørende betydning for kroppens genopbygning og mentale sundhed. Desværre er en god og rolig søvn langtfra alle forundt, og genkender du problemet, vil et kosttilskud måske være din redning. Det her fra New Nordic er baseret på citronmelisse, kamille, grøn te, B-vitaminer og magnesium og bidrager til en normal og rolig søvn, en normal funktion af nervesystemet og til normale psykologiske funktioner.

GARMIN Vivofit 4 Speckle Black, 699 kr. Fås på matas.dk

NEW NORDIC Melissa Dream 60 tabletter, 227 kr. Fås på matas.dk

20

Selvmåling er et hit

Er du endnu ikke hoppet med på bølgen og har fået dig en af de såkaldte ‘wearables’, som et sportsur eller fitnesstracker, skal du overveje det – især hvis du trænger til at bevæge dig noget mere i det nye år. Undersøgelser peger nemlig på, at en lille hjælper om håndleddet motiverer folk til at holde sig mere aktive, for det er sjovt at måle sin daglige aktivitet og træning og få feedback på sine præstationer. Lyder det fristende, så prøv for eksempel Garmins Vivofit 4, der ud over at registrere skridt, distance, kalorieforbrænding og søvn husker dine vaner og tildeler dig et opnåeligt mål for dagligt antal skridt.

66 SKØN

SÅDAN FÅR DU EN GOD NATS SØVN 1. Spis ikke et stort måltid mad lige før sengetid. 2. Drik godt med vand i løbet af dagen – men ikke tæt på sengetid. 3. Sov i et koldt og mørkt rum. 4. Drop al elektronik i soveværelset. 5. Vask sengetøjet ofte, så der ikke er for mange husstøvmider og bakterier. 6. Sørg for at vaske sengetøjet i et mildt vaskemiddel, der ikke indeholder for stærke parfumer, som kan irritere huden.

Kilde: Læge og dermatolog Jessica Krant ved Suny Downstate Medical Center i Huffington Post

Profile for Magasinet SKØN

SKØN januar 2019  

SKØN januar 2019