Page 64

12

Vask håret – rigtigt!

Hårvask er ikke en videnskab, men alligevel er der mange, som får hår- og hovedbundsproblemer netop på grund af en uhensigtsmæssig måde at vaske håret på. Hvis du vil være sikker på, at du får masser af gode hårdage i 2019, så kan følgende rutine være en god hjælp. SÅDAN GØR DU: • Vask håret i lunkent vand, så du ikke udtørrer hår og hovedbund. • Brug kun shampoo, der svarer til en tokrone. Det er oftest rigeligt, medmindre du har Rapunzel-hår. • Vær omhyggelig med at massere din shampoo grundigt ind i hovedbunden. Mange begår den fejl, at det kun er hårlængderne, der får shampoo, og glemmer du hovedbunden, får du ikke rengjort den for fedtstoffer, skidt, snavs og stylingrester, og så opstår problemerne gerne.

SACHAJUAN Scalp Shampoo, 250 ml, 140 kr. Fås på matas.dk

• Sørg for at skylle hår og hovedbund grundigt med lunkent vand, så alle fedtstoffer og skidt og snavs kommer ud af håret. • Bruger du mange stylingprodukter og så videre, så vask gerne to gange med shampoo. • Afslut med en god balsam, som kan pleje hår og hovedbund, og som lukker hårstråene og gør håret mere blødt, smidigt og blankt. Lad den sidde et par minutter hvis muligt, inden du skyller grundigt ud med lunkent vand.

SACHAJUAN Scalp Conditioner, 250 ml, 150 kr. Fås på matas.dk

PSST! Hvis håret ikke skummer så meget, når du vasker det (og bruger du ikke sulfatfri shampoo), betyder det, at håret endnu ikke er helt rent – at der stadigvæk er meget fedt i. Vask i så fald to gange.

13

Vælg det gode værktøj

Hårstyling er sjovt og kan give din frisure et tiltrængt pift, men det er også hårdt for håret, når du udsætter det for glattejern, krøllejern og føntørrer. Du kan heldigvis minimere skaderne ved at investere i gode redskaber, der er designet til at holde en konstant temperatur på 185 grader. På den måde kan du style dit hår hurtigt og effektivt og få et holdbart resultat uden at slide for meget på lokkerne, hvilket ikke kan lade sig gøre med et stylingredskab, der enten er for koldt eller for varmt.

GHD Platinum + Styler, 1.999 kr. Fås på matas.dk

PSST! Brug altid varmebeskyttelse, når du styler håret med varme redskaber.

Et stort antal følere overvåger varmen 250 gange i sekundet for konstant at opretholde en temperatur på 185 grader. Desuden kan det justere styrken efter hårets behov, da det også måler hårets tykkelse, hårlokkens størrelse og hastigheden, du styler med.

62 SKØN

Profile for Magasinet SKØN

SKØN januar 2019  

SKØN januar 2019