Page 63

Tema: Skøn i 2019

7

Husk, at solcreme er den bedste anti-age-creme

8

Den primære årsag til for tidlig hudældning – herunder rynker, slap hud og ujævn hudtone – er og bliver solens uv-stråler. Derfor har en solcreme bare nogle helt klare hudplejefordele, hvis du ønsker at se så frisk og ungdommelig ud, så længe du kan. Husk solcremen som sidste trin i din hudplejerutine om morgenen, og spørger du en hudplejeekspert som for eksempel Paula Begoun, kvinden bag det anerkendte hudplejemærke Paula’s Choice, anbefaler hun, at du bruger solcreme alle årets dage, selv når det er overskyet. Ifølge Paula vil dine almindelige ‘anti-age’produkter faktisk også virke meget bedre, hvis du er omhyggelig med at beskytte din hud med solfaktor.

Den her solcreme fra Mádara med SPF 30 giver huden en superdosis antioxidanter og forebygger alle former for solbeskadigelse – herunder tørhed, rynker, pigmentering, mørke pletter og tab af fylde. Den har desuden en ultralet konsistens og er 100 procent usynlig på huden.

9

Plej huden efter type IKKE alder!

Uanset om du er 20 år eller 70 år, er din hud grundlæggende sulten efter de eksakt samme ting, nemlig antioxidanter og ingredienser, der virker hudfornyende, plejende og beskyttende. Og lige så vel som du ikke kan nøjes med en diæt baseret kun på spinat, selv om det er supersundt, så har din hud også brug for, at du bruger produkter, der giver dig et miks af disse vigtige ingredienser, så du opnår et smukt resultat, uanset hvor gammel du er. Forkæl derfor huden med en cocktail af for eksempel A-vitaminer, C-vitaminer, niacinamid (B3-vitamin), hyaluronsyre, solfaktor og fede fugtgivere som sheasmør, jojoba-, kokos- og olivenolie.

PUDDERDÅSERNE Niacinamid 10% Serum, 50 ml, 195 kr. Fås på matas.dk

Den her lille superstjerne fra Pudderdåserne indeholder 10 procent niacinamid, og serummet er god mod det meste: Det forbedrer hudens elasticitet, reducerer pigmenteringer, rynker og fine linjer og jævner hudens tone, så gamle ar og rødme mindskes.

Du ved sikkert godt, at huden på dine hænder er særligt udsat, og at det ofte er her, de første alderstegn viser sig. Vær derfor mild mod dine hænder, hvis du vil bevare huden stærk, smidig og glat. Undgå håndsæber, der virker for udtørrende, og vask ikke hænder i for varmt vand. Du kan også give dine hænder de bedste forudsætninger for at holde sig bløde og velplejede med en blid håndsæbe med eksfolierende effekt som den her fra Rudolph Care. Abrikoskerne-granulat og fine små skrubbekorn fra naturlig silica-mineral fjerner skånsomt døde hudceller, stimulerer blodcirkulationen og efterlader hænderne helt ekstremt bløde, rengjorte og lækre.

MÁDARA Plant Stem Cell Age Protecting Sunscreen SPF 30, 40 ml, 285 kr. Fås på matas.dk

10

Pas på hårdtarbejdende hænder

RUDOLPH CARE Exfoliating Soap, 190 ml, 145 kr. Fås på matas.dk

Vink farvel til pletter

I 2018 havde vi en rekordlang sommer, og det har muligvis givet din hud et plettet ry. Vintersæsonen er den perfekte tid til at behandle pigmentpletter, og det kan du blandt andet gøre med C-vitamin i form af Ole Henriksens lysnende tretrinssystem, der udvisker solskader og giver en mere ensartet hudtone. Du kan også få diverse sera til dag og nat, der målrettet går ind og korrigerer misfarvninger i huden.

ESTÉE LAUDER Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum, 30 ml, 625 kr. Fås på matas.dk

OLE HENRIKSEN Power Bright, 545 kr. Fås på matas.dk

HUSK! Har du tendens til pigmentpletter, er antioxidanter og solfaktor et must, hvis du vil modvirke nye pletter. Er din pigmentering meget voldsom, bør du overveje laserbehandlinger og desuden holde ansigtet helt ude af solen!

11

L’ORÉAL PROFESSIONNEL Solar Sublime Spray, 125 ml, 169 kr. Fås på matas.dk

SKØN 61

Beskyt brunetterne!

I takt med at vi går lysere tider i møde, og forhåbentlig en lang sommer, må du i lykkerusen over sommervarmen dog ikke glemme at passe på dine lokker. Især hvis du er brunette! Jo mørkere dit hår er, jo mere lys og dermed varme absorberer hårstråene nemlig, så selv om mørkt hår er stærkere end blonde hårtyper, har du desværre større risiko for at få et hår, der bliver tørt og beskadiget af sollys. På med en hat eller et tørklæde, og spray uv-beskyttelse i håret. Gode tips, som alle hårfarver har gavn af, naturligvis.

Profile for Magasinet SKØN

SKØN januar 2019  

SKØN januar 2019