Page 19

Portræt Der var god grund til at smile til Golden Globe-efterfesten i 2014, for Robin havde vundet prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sit fænomenale skuespil i ‘House of Cards’.

Æblet falder ikke langt fra stammen. Her ses Robins skønne datter, Dylan Penn, i en kampagne for Robins filantropiske nattøjsmærke Pour Les Femmes.

Robin og Sean Penn i 2009 – dengang de stadigvæk var gift, og hun var hans date til Oscar-uddelingen.

hed i form af direktøren Clement Giraudet, som hun blev gift med i august 2018. Men det var hverken ny kærlighed eller flere filmroller, der for alvor fik cementeret Robin Wrights stjernestatus, men en tv-serie, som ingen rigtig troede på i begyndelsen.

‘House of Cards’ havde premiere i 2013, var streaming endnu ikke det kæmpe fænomen, “JEG TRYGLEDE FAKTISK” det er i dag. Derfor tøvede mange filmEn kølig og beregnende hustru til den magtstjerner med at involvere sig med den ‘lille’ liderlige og udspekulerede kongresmand skærm, fordi ingen vidste, om det ville blive Frank Underwood en succes. skulle findes, da “Det er en fantaoptagelserne til stisk historie og en den moderne fantastisk karakter, version af ‘House og jeg føler ikke, det of Cards’ skulle i er tv. Jeg føler, det gang. Instruktør er noget anderleog medskaber des,” forklarede af serien David David Fincher, da Fincher var ikke han inviterede i tvivl om, hvem Robin Wright på en der skulle spille kop kaffe for at tale Rebecca Miller Claire Underom rollen. wood. “Så jeg spurgte, Men det tog om hun ville beære faktisk lidt tid at overbevise Robin Wright os med sin tilstedeværelse. Jeg tryglede om, at hun skulle satse på en tv-serie. Da hende faktisk,” fortalte stjerneinstruktøren i

“Der er noget i hendes afdæmpede facon og hendes tilgang, der bare er helt speciel. Hun kan lave afsæt på en måde, kun få mennesker kan.”

SKØN 17

2015 til Vanity Fair om begyndelsen på Robin Wrights tv-triumf. David Fincher fik ret. ‘House of Cards’, der i begyndelsen blev betragtet som noget af en satsning for Netflix, har siden vundet en stribe priser, og Robin Wright har modtaget både en Emmy Award og en Golden Globe for sit portræt af den overjordisk smukke, bomstærke og altid perfekt klædte magtkvinde Claire Underwood.

FÆLDET AF #METOO Det var dog først efter en verdensomspændende bevægelse og en efterfølgende skandale, at Robin Wright kunne indtage tronen som det absolutte hovednavn i ‘House of Cards’. I kølvandet på #metoo-bevægelsen, der begyndte at rulle i efteråret 2017 efter afsløringerne af filmmogulen Harvey Weinsteins grænseoverskridende opførsel, blev hendes medspiller Kevin Spacey beskyldt for en

Profile for Magasinet SKØN

SKØN januar 2019  

SKØN januar 2019