Page 69

BAGGRUND

Skuespillerinden Lauren Bacall var elegant til fingerspidserne og blev ofte set i skarpe silhuetter med brede skuldre og markeret talje. Hun var også et af de første stilikoner, der dyrkede det maskuline look med bukser og blazer.

Når filmstjernen Elizabeth Taylor ville fremhæve sin timeglasfigur i 1950’erne, hoppede hun helst i en halterneck-kjole, som hun efter sigende havde et ton af i sin garderobe.

V I N TAGEB LO G GER PIA STORMS 5 TIP S TIL AT KØB E VINTAGE 1. Start blødt ud Synes du, det er lidt grænseoverskridende at hoppe i en strutkjole fra 50’erne, kan du starte med at tilføre nogle mere diskrete vintage-ting til din garderobe. Det kan være et par øreringe, en fin taske eller måske en hat. 2. Duft til tøjet Alt vintagetøj lugter lidt, men vær opmærksom. Har det en indædt kælderlugt, så køb det ikke. Det er umuligt at få væk. 3. Tjek for pletter Det meste vintagetøj har en eller flere pletter, der typisk har siddet i tøjet i mange år, så du kan ikke regne med, at du kan få det af. Gør derfor op med dig selv, om det er noget, du kan leve med. 4. Prøv altid tøjet på Der er ingen størrelse i nakken – og hvis der er, kan du ikke altid regne med den, så prøv altid tøjet på, inden du køber. Pia Storm i 50’er-kjole fra vintagebutikken FN92.

5. Giv dig god tid Når du køber vintage, er det ikke noget, du bare gør på fem minutter. Det kræver tid og tålmodighed at finde det helt rigtige.

SKØN 67

SKØN december 2018  
SKØN december 2018