Page 42

Makeupskolen

DET SKAL DU BRUGE

Når du skal fremtrylle en ensartet hudtone, skal du have gang i paletten af såkaldte “color correctors” – det vil sige makeup i forskellige nuancer, der kan gå ind og dække og korrigere problematiske pletter og ar, neutralisere og lindre rødme og ensarte små skønhedsfejl. Du kan både få paletter med flere nuancer eller købe color correctors enkeltvis, hvis du kun har en type “problem”, der skal tackles.

PSSST! Lige gyldigt hvad du skal dække og korrigere med farvekorrektion, er det bare vigtigt, at du kigger på kontrastfarver og arbejder ud fra det.

MAC New Concealer Brush 195, 200 kr. Fås på matas.dk

NYX Palette Color Correcting, 110 kr. Fås på matas.dk

NILENS JORD Pure Collection Foundation And Concealer Brush 183, 140 kr. Fås på matas.dk E.L.F. Color Correcting Stick Orange, 60 kr. Fås på matas.dk

SÅDAN DÆKKER DU BUMSER, KNOPPER OG ANDET RØDT Påfør først en grøn corrector på rødlige områder, såsom rundt om næsen, hagen og på andre områder, som kunne være røde. Grøn er direkte kontrastfarve til rød og mindsker derfor rødme.

CLINIQUE Redness Solutions Mineral Powder, 300 kr. Fås på matas.dk

Blend farven ind i huden med fingrene og derefter en pensel. Påfør som det næste en gul corrector på de områder, der stadig er en smule røde, såsom panden og rundt om munden. Da gul næsten er i kontrast til rød, vil den også neutralisere det røde i huden.

SMASHBOX Color Correcting Stick Get Less Red, 170 kr. Fås på matas.dk

M.COSMETICS Professional Blending Sponge Expert, 70 kr. Fås på matas.dk

SÅDAN DÆKKER DU AR

L’ORÉAL PARIS Infaillible Loose Powder 01 Universal, 120 kr. Fås på matas.dk

SÅDAN DÆKKER DU MØRKE RANDE SISLEY Instant Éclat Primer, 30 ml, 570 kr. Fås på matas.dk

TIP! Trænger din hudtone generelt til en bedre udstråling, kan du prøve en lysreflekterende primer som den her, der udvisker mørke områder, ujævnheder og urenheder.

For at dække mørke rande under øjnene skal du bruge orange. Med orange menes der en ferskenfarvet corrector. Dette er blot en mildere løsning end orange. Er du lys i huden, vil ferskenfarvet og mere sart orange fungere helt fint, men er du mørkere i huden, vil en kraftigere orange fungere bedst. Læg farven under øjet som det første for at modvirke mørke rande, og blend det så godt ud med en lille pensel, en svamp eller dine fingre. 42 SKØN

Alle ar er forskellige, og de kan have forskellige farver, former og teksturer. Find først ud af, hvilken farve dit ar har, og brug farvekorrigering herefter. Nu kender du kontrastfarverne, og det fungerer på helt samme måde her. Efter du har korrigeret huden med farver, er det tid til at påføre concealer og foundation oven på de områder, der er blevet korrigeret, for at opnå en ensartet og naturligt teint. Når du skal dække med concealer, er det vigtigt, at du vælger en, som er en tone eller en halv tone lysere end din hud, da det ellers godt kan trække mørkt op og faktisk få dit ar til at se endnu mere fremtrædende ud. Blend concealer og foundation ud med en stor blød pensel. Sæt makeuppen med et korrigerende pudder for at få en perfekt og holdbar hud.

Profile for Magasinet SKØN

Skøn december 2019  

Skøn december 2019