Page 38

Baggrund

uden at få dårlig samvittighed, hvorimod hvis du smider dig på sofaen derhjemme godt kan tænke: ‘Åh jeg burde lige ordne det vasketøj eller trænger her egentlig ikke til at blive støvsuget’,” forklarer Mette Byriel-Thygesen. Det nye er, at vi er blevet endnu mere opmærksomme på, at det er godt for os at være i naturen. De store spahoteller er altid blevet placeret tæt på skov og strand, og det tror Mette Byriel-Thygesen vi kommer til at se endnu mere af fremover. “Der kommer et endnu mere offline koncept med unik overnatning i naturen, hvor du virkelig slipper helt væk fra hverdagen,” forklarer hun. Og det giver god mening. Ifølge en undersøgelse af to svenske forskere, Ulrika Stigsdotter og Patrick Grahn, bliver 93 procent af os positivt påvirket af at være i naturen. Når vi er stressede, er det især lyden af vand, dyr og den uberørte natur, der virker beroligende på os. Det kommer også til udtryk i vores syn på hjemmespaen. “Vi har droppet de store hjørneboblebade, der fyldte hele badeværelset, og vi har fjernet poolen i haven til fordel for udebrusere og vildmarksbade. De luksuriøse tiltag på badeværelset er rykket ud i haven,” forklarer Mette Byriel-Thygesen.

G E L L É RT S PA

“Dengang var der ikke en opfattelse af, at det var luksuriøst at gå i bad. Det foregik i koldt vand og var typisk noget, der skulle overstås i en fart.”

3 HISTORISKE SPASTEDER BAT H , E N G L A N D Thermae Bath Spa er Englands originale naturlige spa med vand fra termiske kilder. Ifølge legenden blev Prince Bladud kureret for sin spedalskhed efter at have badet i de varme, mudrede kilder, og i taknemmelighed grundlagde han byen Bath omkring kilderne i 863 f.Kr. I år 70 byggede romerne et bad omkring varmtvandskilderne, og gennem historien har Bath været en populær spa-destination.

Læs mere på thermaebathspa.com

S PA , B E LG I E N Den belgiske by Spa fik sit navn på grund af sine termiske kilder, og i byens storhedstid i 1500-tallet valfartede den europæiske overklasse hertil for at slappe af og komme til hægterne i de varme kilder. I 1868 åbnede det originale badehus, Thermes de Spa, som i 2003 blev flyttet til nye, moderne omgivelser i bakkerne højt hævet over byen.

Læs mere på thermesdespa.com

T H E R M A E BAT H S PA

B U DA P EST, U N GA R N

38 SKØN

Ungarns hovedstad er den eneste storby i verden, der vrimler med naturlige termiske kilder – hele 118 af slagsen. Derfor er byen også fuld af spabade, hvor Gellért Spa er en af de mest berømte i hele Europa. Den elegante spa blev bygget i Art Nouveau-stil i 1918 og er siden blevet moderniseret og udvidet uden at gå på kompromis med den historiske stil og sjæl.

Læs mere på gellertspa.com

Profile for Magasinet SKØN

Skøn december 2019  

Skøn december 2019