Page 25

Skøn tester

Frys dig til flottere hud Drømmer du om ensartet, fast hud med en flot glød, kan kryoterapi være løsningen for dig. Kom med, når SKØN tester, om ekstremt kolde temperaturer kan gøre underværker for din hud.

Her testede vi kryoterapi

Wellcome Fitness & Spa Philip Heymanns Allé 17, 1. sal, 107 Tlf. 39 30 30 93 Pris: 295 kr. for medlemmer (pris for ikke-medlemmer: 395 kr.) Læs mere på cryolabcph.dk

TEKST Nanna Skousbøll

D

u behøver ikke længere være vinterbader for at mærke adrenalinkicket, når kroppen bliver udsat for ekstrem kulde, for det kan kryoterapi, som udsætter kroppen for minustemperaturer helt ned til -125 grader, nemlig også klare. Det var den japanske læge, Dr. Yamauchi, der skabte whole body-kryoterapi tilbage i 1978 ved et tilfælde, og siden hen er skønhedsbehandlingen blevet særligt populær i Polen, England og USA, og nu står Danmark for tur. Efter sigende skulle kryoterapi kunne speede helingsprocessen op, reducere inflammation, give fastere hud og være et godt supplement til vægttab, men det kræver altså mere end én tur i kryokammeret. Og så tager behandlingen kun 3 minutter, som må placere den på førstepladsen over de hurtigste beautybehandlinger, jeg har prøvet.

PSSST! De tre minutter i kryokammeret er der ikke meget wellness over i traditionel forstand, så prøver du behandlingen i Wellcome Fitness & Spa, kan en tur i deres lækre spaafdeling bagefter varmt anbefales.

FOTO Privat og PR

ET KULDECHOK FOR HELE KROPPEN De ekstremt kolde grader har virket lidt uvirkelige, indtil jeg skifter til shorts, sports-bh, bamsestøvler og luffer, og kan se nitrogenen flyde ud over kryokammeret hos Cryo Lab CPH i Hellerup. Det ser virkelig koldt ud, og da temperaturen rammer -110 grader, tager jeg mod til mig og tripper op på platformen i kammeret, som er indstillet til min højde, så mit hoved lige akkurat stikker op over kanten – pyha! Jeg forstår hurtigt, hvorfor kulden beskrives som ‘tør’, da jeg står VIDSTE DU, AT ... derinde, for det føles fodboldspilleren Cristiano stensikkert ikke, som Ronaldo har et kryokammer -110 grader ville gøre i hjemme i sin bolig? virkeligheden. I takt med at temperaturen falder fra -110 til -125 grader, kan jeg mærke spændingen og glæden strømme gennem min krop, som jeg tænker, er en forsvarsreaktion på den lave temperatur. Bedst som jeg har vænnet mig til kulden, er de tre minutter gået. I sekundet jeg kommer ud, kan jeg godt mærke adrenalinen pumpe, og den kolde temperatur har også sat sit aftryk på min kolde, rødlige hud, som jeg straks kan mærke, at kroppen forsøger at varme op igen. Da kuldechokket har lagt sig, og farven har forladt mine kinder, kan jeg mærke, hvordan min hud føles fastere og har mere glød. Hvis jeg vil se de helt store resultater, skal behandlingen dog gentages flere gange, men lige nu har jeg en glad, frisk følelse i kroppen, som jeg godt kunne blive lidt afhængig af.

Mit uundværlige tilbehør, som jeg får lov at låne til min tur i kulden: skiluffer fra The North Face og bamsestøvler fra UGG.

SKØN 25

Profile for Magasinet SKØN

Skøn december 2019  

Skøn december 2019