Page 1

GRATIS MAGASIN KUN I MATAS Udkommer 2. torsdag i måneden

NR. 151 / JUNI 2017

84

Beyoncé Popdronningen

Hun kom, hun sang og hun sejrede

modefund til lune dage og lyse nætter

Musikerne hitter i moden Derfor er vi vilde med Rihannas sweatshirts og Kanyes sko

Lækker på festival

Brug musikken som terapi

Få håret til at holde og vælg makeup, du kan bruge på flere måder

+ 10 perfekte sange til dit humør

Sød musik Find din indre diva frem i sommertøj, der emmer af boheme og rock ‘n’ roll

SKØ NH E D

S U ND H E D

MO D E

L I VSST I L

IN T ERV IEWS

SHO PPIN G

ST IL

T EST

KO N KUR R E NCER


Få endnu mere beauty hver dag på

mitskøn.dk De 7 bedste mascara

Du kan være helt sikker på, at du ikke møder nogen på SKØNs redaktion, som ikke går med mascara. Vi har samlet vores yndlingsmascara og spurgt vores læsere hvilken mascara, der er den bedste. SE RESULTATET HER.

Få de perfekte øjenbryn

Drømmer du om de perfekte øjenbryn? Formet så de fremhæver dit ansigt og dine øjne. Her får du den ultimative tutorial til hvordan du former og fylder dine øjenbryn. KLIK HER, OG SE FILMEN.


Mineralfoundation

– Når makeup skal se naturlig ud

Mineralske foundations har længe været en stor trend, for de er nemme at bruge, giver et naturligt look og efterlader huden med en sund glød. Vi guider dig til hvordan du bedst bruger dem, og har testet fem af slagsen. KLIK HER, OG LÆS MERE.

7 f e j l d u I K K E må be g å , når d u br uge r gl att e j e r n

Har du taget det store kørekort til glattejern? Her får du en liste over de fejl mange af os begår, når vi glatter hår. SE LISTEN HER.

VIND!

SKØ N N E P R ÆMI ER

Vi har udvalgt de fedeste produkter, som vi elsker, og som du kan vinde. DELTAG I KONKURRENCERNE HER.


YOUR FUTURE LOOKS 20 % RABAT

på foundations & børster fra bareMinerals

FIND YOUR PERFECT FOUNDATION We’ve got you (and your complexion) covered. Discover radiant, healthy-looking coverage with bareMinerals foundations.


92

18

De danske festivaler er fede, men du kan også nyde sommeren på festival i Tyskland, Sverige eller Island.

Kom lidt tættere på popstjernen og powerkvinden Beyoncé.

Indhold JUNI 2017 PÅ FORSIDEN 18 PORTRÆT

11

Få historien om sangerinden og powerkvinden Beyoncé, der gik fra at være frontfigur i en af 90’ernes mest populære pigegrupper til at blive et af popscenens absolut største ikoner. Queen B er ved Gud dronningen af pop, og så er hun i gang med at redefinere rammerne for, hvad det vil sige at være popstjerne.

25 MAKEUPSKOLEN Nicci Welsh guider til et smart og stilsikkert festivallook med sildebensfletninger og multifunktionelle makeupprodukter.

68 NÅR MUSIKERNE GÅR PÅ MODEEVENT YR

Snus til 12 beautynyheder, der er klar til at gøre din sommer endnu skønnere.

et hav af looks og beautyprodukter, men den skønne popstjerne foretrækker i dag en naturlig makeup, transcendental meditation og hjemme-spaaftener, når hun har fri.

74 JEG ER VILD MED

dig til masser af god musik på Grøn Koncert.

49 SHOPPING Bliv strandklar med farverigt badetøj, smukke accessories og cool kimonoer.

Sangerinden Ericka Jane elsker at prøve vilde forlystelser, går med store øreringe og drømmer om at besøge sin familie i Filippinerne, hvor de spiser god mad og nyder tid med hinanden.

53 SÅDAN BRUGER DU

Flere og flere musikere debuterer som designere, men hvad får de egentlig ud af det, og hvad er det særlige ved de her kollektioner, som kan få fans til at ligge i kø i dagevis?

85 BRUG MUSIK SOM MEDICIN

97 MÅNEDENS MAND

54 SOLBRILLER PÅ TRE BUDGETTER

Der er ikke noget så skønt som musik, og forskning har faktisk vist, at musik kan have helbredende egenskaber. Læs, hvad eksperterne mener, at musik kan gøre for din mentale sundhed, og find den perfekte sang til dit humør.

Den amerikanske sanger og producer Brandon Beal er en dygtig og meget ærlig musiksnedker, men da han var teenager, drømte han om en helt anden karriere.

Sommerens vigtigste accessory er og bliver solbrillerne. Find dit favoritpar, der matcher dit budget.

M O DE OG LIV SSTIL

IN T E R V I E W

43 ALT DET NYE: KULTUR OG LIVSSTIL

Dyrk en cool og afslappet sommerstil med et strejf af boheme og rock 'n' roll.

28 BEAUT YBOX Aura Dione har aldrig været bleg for at afprøve

Se den famøse rapper 2Pacs historie på det store lærred, bliv inspireret af Kylie Minogues nye brillekollektion for Louis Nielsen, og glæd

SKØN 3

Pift din garderobe op med smukke loafers, der giver dit look kant og kan bruges til alt lige fra sæsonens jakkesæt og slidte jeans til romantiske sommerkjoler.

56 SOMMERTURNÉ

64 VI ELSKER DENIM 9 denimnederdele til din sommer plus det, du skal style dem med.


68

Nogle af verdens største musikstjerner har også kastet sig ud i vilde modeeventyr.

56 Find din indre diva frem i cool sommeroutfits, der oser af boheme og rock 'n' roll.

51

Skønne fund, der fuldender dit strandlook.

88 VI KVINDER Sammenligner du din lykke med andres? Bliv klogere på, hvad der gør dig lykkelig i din hverdag, og hvordan lykken ændrer sig gennem bestemte tidspunkter i dit liv.

92 SKØNNE STEDER 66 STILGUIDE

35 TI TIPS

Din guide til det ultimative festivallook: 10 musthaves, du skal pakke, og stilikonerne, du kan lade dig inspirere af.

Sophia Waast fra Matas på Vesterbrogade i København lægger især vægt på fugtpleje og produkter, der giver god glød, og dét er godt at tage ved lære af om sommeren.

77 TIL HAM Rock et tjekket sommerlook med denim, få styr på klokken med det nye danske urmærke Orlo, og snus til Guccis nye herreduft, som igen har sanger og skuespiller Jared Leto som frontfigur.

S K Ø NH E D 11 ALT DET NYE: SKØNHED Alle de nye beautyprodukter, som er klar til at forskønne dig og din toilethylde denne måned.

30 MATAS SKØNHEDSKLINIK Bliv uren hud kvit med gode renserutiner, milde, men effektive plejeprodukter og en stram “niks pille-politik”.

39 SKØN TESTER Tørshampoo kan redde en dårlig hårdag og er også genialt, hvis du har travlt. Vi har sprunget et par hårvaske over og testet fem af slagsen.

40 BREVKASSEN Skønhedsekspert Charlotte Torpegaard svarer på læsernes spørgsmål om skønhed.

SU N DHE D OG V E LV ÆRE 81 ALT DET NYE: SUNDHED Få gang i fermenteringen og cykeltræningen for at få en sund og aktiv sommer.

4 SKØN

Tag på festival i Sverige, Island eller Tyskland, hvor du ud over at få fede musikoplevelser også kan opleve helt unikke naturfænomener og nyde kolde fadøl … naturligvis.

HV ER MÅNED 06 LEDER 08 VI HAR FÅET POST 78 KONKURRENCER 98 LÆSERSERVICE OG NÆSTE NUMMER

FORS ID E N FOTO Steen Evald HÅR- OG MAKEUP Line Ahnstrøm STYLING Marianne Chloe MODEL Tessa // Scoop Models Produktinfo se side 58


AGE PREVENTION SÆT Indeholder Daywear Crème SPF 15 50ml, Advanced Night Repair Serum 15ml, Advanced Night Repair Eye 5ml, Advanced Night Micro Cleansing Foam 30ml samt lækker kosmetik-taske.

KR. 470,- VÆRDI 1.000,-

LIFTING / FIRMING SÆT Indeholder Resilience Lift Face and Neck Creme SPF 15 50ml, Resilience Lift Eye Crème 5ml, Perfectionist Serum 15ml, Advanced Night Micro Cleansing Foam 30ml samt lækker kosmetik-taske.

KR. 865,- VÆRDI 1.385,-

GLOBAL ANTI-AGING SÆT Indeholder Revitalizing Supreme+ Crème 50ml, Advanced Night Repair Serum 15ml, Advanced Night Repair Eye 5ml, Advanced Night Micro Cleansing Foam 30ml samt lækker kosmetik-taske.

KR. 795,- VÆRDI 1.325,-

*Kan købes i udvalgte Matas butikker samt på Matas.dk


LEDER

Musik skal der til! M

REDAKTIONEN Kontaktdirektør Betina Strøm Rohde bst@allercp.dk Ansvarshavende chefredaktør Pernille Kleding pkl@allercp.dk Mode- & skønhedsredaktør Cathrine Park cp@allercp.dk Artdirector Kristine Nørhave kn@allercp.dk Modejournalist Alberte Sejling as@allercp.dk Artikelredaktør Maria Houen Andersen mha@allercp.dk

vores portræt i dette nummer af SKØN, som netop har musikken som omdrejningspunkt. Og lyder det tema som lige noget for dig, kan du også glæde dig til at læse om musikere, der spiller på flere talenter – og tangenter – og springer ud som tøjdesignere. Derudover bliver du klædt på til sæsonens festivaler fra top til tå med tøj, praktisk sommermakeup og ditto hår. Og orker du slet ikke at vaske lokkerne, er der såmænd også råd for det med tørshampoo, og vi har testet fem af slagsen. Jeg har stadigvæk min første festival til gode (og faktisk også tørshampoo), og jeg tænker, at jeg vil springe ud i begge dele denne sommer. Bare jeg kan få lov til at springe Rammstein over, så er jeg glad.

Kærlig hilsen, Cathrine Mode- og skønhedsredaktør

Hvilket musiknummer gør dig altid glad? “Puha, der er jo så mange skønne sange, men en, som altid gør mig i super godt humør, er MC Hammer med ‘U Can't Touch This’, hvor rytme

“Da jeg var barn, sang min far altid meget højlydt med på Kim Larsens ‘Nanna’, når han støvede af om fredagen. Når jeg en sjælden gang hører den, så bliver jeg helt glad indeni, fordi den minder mig om min dejlige far.”

og moves simpelthen er i en liga for sig.”

Artikelredaktør Maria Houen Andersen

Artdirector Kristine Nørhave

“Jeg bliver altid glad, når Bruno Mars synger ‘24K Magic’. Sangen har den sejeste summervibe, og det er umuligt for mig at sidde stille, når den bliver spillet.”

“Alle dage bliver bedre, hvis jeg hører ‘Rock Your Body’ med Justin Timberlake. Det minder mig om fest, forelskelse og flotte fyre.”

“Jeg har et musikcrush på Chaka Khan. Hun er i dag 64 år, stadig funky og still going strong på musikscenen. Et af mine absolutte favoritnumre er ‘Never Miss The Water’.”

Modejournalist Alberte Sejling

Webredaktør Trine Brøndsted

Produktchef Birgitte Vindeløv

Ansvarshavende chefredaktør Pernille Kleding

6 SKØN

Korrektur Korrekturfabrikken.dk ANNONCESALG DG MEDIA Produktchef Birgitte Vindeløv birgitte.v@dgmedia.dk Tlf. 7234 1224 Sælgere Anni Gettermann, Gitte Kastrup og Nanna Endahl PRODUKTION Produktionschef Lisbet Christensen lc@allercp.dk Tryk Aller Tryk A/S Oplag: 100.000 // Læsertal: 205.000 Index Danmark/Gallup 2. halvår 2016. Distribution: 291 Matas-butikker og i StyleBox.

REDAKTIONEN

“Lige for tiden er det bl.a. danske Spids Nøgenhat og deres psykedeliske hippieglade nummer ‘Mere Lys’. Smukke budskaber om frihed og kærlighed tilsat fed lyd.”

Skribenter Charlotte Torpegaard, Nicci Welsh, Gry Holm, Gitte Høj, Nanna Balslev, Ditte Arnfjord, Laura Ullbrich, Camilla Gjedde, Sofie Winther Askgaard og Jo Brand

SKØN tager forbehold for trykfejl. Artikler i SKØN må citeres, når det sker med tydelig angivelse af SKØN som kilde samt angivelse af måned og år på det nummer af SKØN, der citeres fra. Tillige skal citat-reglerne overholdes. Aller Client Publishing (ACP) er et content marketing-bureau og en division i Aller Media. ACP leverer content til alle platforme, og vores kundeportefølje tæller bl.a. Lyngby Storcenter, Lederne, Silvan, SEAS NVE, Hjerteforeningen og Team Danmark. Derudover er ACP partner på flere af landets mest læste gratismagasiner: LIME i Netto, SKØN i Matas og Kulør i SPAR, som tilsammen når ud til 590.000 læsere. Læs mere på allercp.dk

FOTO Nellie Møberg, Martin Tanggaard

in bedste start på dagen er ikke med kaffe, men derimod med god musik ude på badeværelset. I morges valgte P3 at ruske lytterne vågne med det tyske metalband Rammstein, som med deres insisterende march-rytme og rullende r’er nærmest fik mig til at gøre honnør til mit eget spejlbillede. Tak for kaffe, siger jeg bare, og selv om musikken bestemt virkede efter hensigten, foretrækker jeg nu alligevel en mere blid morgenvækning med alt lige fra Madonna til Mozart. Men sådan er vi jo heldigvis så forskellige. Vi er dog nok mange, der kan blive enige om, at musik generelt er en forunderlig og livsbekræftende størrelse, og personligt ville jeg ikke kunne leve uden. Den får mig til at trampe hårdere i pedalerne på cykelturen til arbejde. Den inspirerer mig til at lave de mest ivrige jazzhænder og lette chassétrin, når jeg er til dans i det lokale træningscenter. Den hjælper mig til at leve mig endnu mere ind i et romantisk drama, når jeg streamer mine serier, og så er musik bare den bedste form for terapi, uanset om humøret kalder på en trøstende ballade, en opmuntrende popsang eller noget helt tredje. En af de artister, der – for mig – virker hver gang, er Beyoncé. Hun har fået mig til at ryste booty på alverdens dansegulve og skråle med i kor, til jeg blev helt hæs. Jo, den gode Queen B har så absolut været lydtapet til min ungdom og er det stadigvæk, for Beyoncé har nærmest aldrig været mere hot og relevant, end hun er lige nu. Derfor synes vi også, det er helt på sin plads, at hun er hovedpersonen i

UDGIVER Aller Client Publishing Postbox 420 DK-0900 København C Tlf. 7234 1200 red@skonmagazine.dk skonmagazine.dk


LÆSERBREVE

VI HAR FÅET POST Vi er rigtig glade for al vores post, så har du læst noget, der gjorde dig glad eller forvirret, eller er der noget, du synes, vi kan gøre bedre, så skriv, og del dine tanker med os. PORTRÆT

GRATIS MAGASIN

SKØN

GODT MED GRØNT TEMA Stor ros til jer for, at I tager et så relevant emne som klimaet op i april og blandt andet præsenterer budskabet med en så spændende artikel med Leonardo DiCaprio, som jeg ikke kunne nøjes med at læse én gang. Jeg føler mig overbevist om, at artiklen har givet stof til eftertanke hos dem, der har læst den. Anette Riisgaard, Aalborg

KUN I MATAS Udkommer 2. torsdag i måneden

LEONARDO DICA

Hollywoods egen PRIO

NR . 1 49 / A PRIL 201 7

PORTRÆ T

Kongen af Hollywood

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio har gennem det seneste være en hjerteknu årti forvandlet sit sende charmetrold, topmodel, til at være der altid har følgeskab image fra at Hollywoods mest af mindst én glødende klimafork efterhånden har udviklet æmper. En sag, sig til en ren besættel se for stjerneskuespillere der TEKST Sofie Korsgaard n.

iStock Photo FOTO All Over Press,

16 SKØN

Kære Anette. Vi er meget glade for at høre, at du kunne lide vores bæredygtige april-nummer. Husk, at du kan gå ind på mitskøn.dk og finde mere bæredygtig inspiration. For eksempel kan du læse mere fra den bæredygtige ildsjæl Charline Skovgaard, som har delt ud af sine gode og bæredygtige tips til hverdagen. M.v.h. redaktionen

“Min karriere har givet mig så meget set fra et materielt synspunkt. Nu føler jeg, at jeg simpelthen bliver nødt give så meget tilbage til at , jeg overhovedet er i stand til”

V I E L S KE R MO D E R J O R D

L

eonardo DiCaprio. For de fleste plejer navnet at frembringe billeder af en som FN Fredsambass ung Jack på Titanic, adør for klimaændrin en flamboyant Jordan i ‘The Wolf ger og ikke mindst produktionen af et of Wall Street’ eller til hav af større og mindre ‘Den Store Gatsby’. DiCaprios succes dokumentarfilm, der ter fokus på klimaforand hvide lærred er overvældendpå det sætringer. e, og siden sine første roller har Hans fremtrædend han fået hjertet e rolle som til at banke ekstra klimatalsmand har hurtigt på en hel del ført meget ros og teenagepiger verden anerkendelse med over. Hans eget sig. Men der har hjerte banker dog også været kritiske mest for smukke stemmer fremme, kvinder, og han ses der mente, at Leonardo sjældent i offentligDiCaprio var heden uden en smuk en hykler, når han model eller fem i prædikede, at alle hans umiddelbare burde nedsætte deres nærhed. CO2-forbrug, Men de seneste år mens han selv fløj har den 42-årige verden rundt i sit skuespiller i stigende privatfly. grad markeret sig som mere og andet Her får du hele historien end endnu en feteret Hollywood-stjerne. spilleren, der har formået om skueLeonardo DiCaprio er også blevet miljøets og klimaets mand. status som Hollywood-s at bruge sin effektiv talerstol, hvor tjerne som en Det er en sag, der har han som glødende ligget ham nært, siden klimaforkæmper kan hele verden op om, men som især op gennem DiCaprio var barn, råbe at jorden, som vi kender den, er enden nær. for ham. En besættelse, 00’erne er blevet noget nær en besættelse der blandt meget andet VILLE VÆRE MARINBIOL sen af hans egen fond har ført til oprettelOG til fordel for truede Leonardo DiCaprios dyrearter, en udnævnelse interesse for at passe på naturen, dyrene miljøet har altid været og der. Som lille dreng var han dybt optaget af

47

Han er cool, karismatisk og kæmper konstant for klimaet

miljøvenlige

(og moderigtige)

Den rene luksus

fund til dit forår

Rejs med til økoparadiset Costa Rica

Som søstre vi dele

SKØN 17

Vi tester

SKØN_april_02-2

9.indd 17

HUSK

Bliv naturlig smuk med mineralfoundation

20/03/17 14.40

Du kan få endnu mere af SKØNs univers på

mitskøn.dk

DiCaprio Da Leonardo sin første endelig vandt år, brugte Oscar sidste på at tale han sin taletid om det, han brænder mest for: klimaet!

SKØN 17

16 SKØN

20/03/17 14.39

FACEBOOK

facebook.com/magasinetskoen

& INSTAGRAM

NR. 149 / APRIL 2017

Følg os også på

2-29.indd 16

SKØN_april_0

Derfor er det genialt at gøre op med brug og smid væk-kulturen

Vi elsker Moder Jord Det er sund fornuft at tænke på planeten, og du kan sagtens gøre det med stil. Vi guider til bæredygtige brands og skønne “grønne” tips.

SKØNHED

SUNDHED

M ODE

LIVSSTIL

INTERVIEWS

SHOP P ING

STIL

TEST

SKØN_april_FORSIDE.indd 1

KO N KU RRE N C E R

21/03/17 13.55

@skonmagazine

EN OVERSET STRIBE Jeg er en flittig bruger af Matas’ Stribeserie, men jeg synes, at I mangler at fortælle om den dybderensende shampoo. Den bruger jeg en gang om ugen, så håret bliver helt rent for alle stylingprodukter. Jeg kan virkelig mærke forskel, fordi mit hår bliver så blødt. Susanne Rasmussen, Brædstrup Kære Susanne. Den dybderensende shampoo er bestemt ikke blevet overset med vilje, der er bare så mange skønne striber at vælge imellem, men din personlige Stribe-favorit er i hvert fald givet videre her. M.v.h. redaktionen

MIN EGEN SKØNHEDSBIBEL Jeg har læst SKØN altid og gemmer de bedste tips, guider og citater i min egen lille bog, hvor alt er klistret ind i. På den måde har jeg fået skabt min egen skønhedsbibel ud fra alle mine SKØN-magasiner. Mie Tollund Sørensen, Bording Kære Mie. Det er vi glade for at høre. Vi håber, at du finder mere plads i scrapbogen til dette nummers beautytips, når Nicci Welsh i ‘Makeupskolen’ guider til et cool og praktisk festivallook, der holder hele sommeren. Har du langt hår, kan

Månedens gave I denne måned bliver afsenderne af de trykte læserbreve belønnet med den nyeste primer fra Smashbox, som du kan læse mere om på side 11. Har du noget på hjerte (og vil du have muligheden for at vinde en læserbrevspræmie), så send dit læserbrev til red@skonmagazine.dk eller til SKØN, Aller Client Publishing, Postbox 420, DK-0900 København C. Forbehold: Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere læserbreve. De tips, der bringes på denne side, er læsernes egne. Redaktionen har ikke mulighed for at afprøve tippene og kan derfor ikke påtage sig ansvar for deres brugbarhed og kvalitet.

8 SKØN

du måske bruge guiden til sildebensfletninger, og så har hun spottet multifunktionel makeup. M.v.h. redaktionen

IKKE SÅ BÆREDYGTIGT IGEN Det generer mig, at I har valgt en rejsebeskrivelse af Costa Rica til jeres bæredygtige april-nummer. Det er muligt, at man for eksempel kan bo i en bæredygtig bungalow, men de fleste vil nok vælge en flyrejse dertil. Flyveture er noget, der virkelig sviner på klimabudgettet. Der er da mange skønne steder, som det ikke er nødvendigt at flyve til. Dette dilemma nævner artiklen ikke med ét ord. Johanne Kristiansen, København Kære Johanne. Vi syntes, det var spændende at fokusere på inspirerende Costa Rica, der på trods af at være et udviklingsland er nærmest 100 procent selvforsynende med grøn energi og ovenikøbet har fundet en klimaløsning på at flyve indenrigs. Men ja, du har helt ret i, at flyturen derover er en streg i klimaregningen, og det er bestemt noget, man skal overveje, inden man rejser ud i den store verden. Vil du dog gerne tage ansvar for dit personlige CO2-fodaftryk, kan vi hermed opfordre til, at man betaler sin kulstof-skat på carbotax.org. M.v.h. redaktionen


Forsød

tilværelsen Med SPOTdeal kan du komme på spaophold, gourmetophold, eksotiske rejser, storbyferier og meget andet med op til 60 % rabat. Du kan hermed give dig selv, og dem du holder af, mange flere oplevelser og mere forkælelse for pengene. Du får tilbuddene i din indbakke, når du har tilmeldt dig på spotdeal.dk/Nyhedsbrev.

Gå ikke glip af de gode tilbud. Tilmeld dig på

spotdeal.dk/Nyhedsbrev

Med SPOTdeal er du altid garanteret en sikker handel. Vi er nemlig e–mærkede og en del af JP/Politikens Hus.

- en del af


A LT D E T N Y E Skønhed i juni

VIND! I samarbejde med Kenzo udlodder vi Flower by Kenzo Eau de Lumière edt 50 ml til tre heldige vindere. Deltag på mitskøn.dk

Klædt i Kenzo

Siden år 2000 har Kenzo klædt kvinder på i den ikoniske valmueduft Flower by Kenzo, og i år har de lavet en ny version af den populære duft. Eau de Lumière er strålende frisk og feminin med en dejlig trio af bergamotte, bulgarsk rose og hvid musk som top-, hjerte- og bundnoter.

KENZO Flower by Kenzo Eau de Lumière edt 50 ml, 565 kr. Fås på matas.dk

S m uk i sommersolen Med deres Les Beiges-kollektion har Chanel altid gjort det til en af deres fornemmeste opgaver at hjælpe dig med at understrege din naturlige skønhed og give dig en sund glød. Nu udvider de paletten med disse fine øjenskygger i lækre nude og brune nuancer, som lægger sig blødt på øjenlåget og får dine øjne til at funkle diskret i sommersolen.

E N P R I ME R , DE R P L EJ E R

CHANEL Les Beiges Healthy Glow Sheer Eyeshadow Palette, 460 kr.

Hvis du endnu ikke har prøvet at lægge ansigt til en primer, er Smashbox’ nyeste med fugtgivende ingredienser et godt sted at starte. Som første trin i din makeuprutine gør den huden klar til din makeup, så denne lægger sig pænere og bedre. Den gør også din hud mere ensartet ved straks at sløre porer, fine linjer og ujævnheder, samtidig med at den efterlader huden med en naturlig glød.

RODIAL Dragon’s Blood Plumping Lip Gloss, 240 kr. SMASHBOX Photo Finish Foundation Primer Radiance, 260 kr.

TIP!

TEKST Cathrine Park

Snyd læberne større

Skal læberne have ekstra fylde, lover Rodial, at deres nye (ikke-klistrende!) lipgloss giver læberne et øjeblikkeligt og langvarigt volumen-boost. Årsagen er naturlige ingredienser som hyaluronsyre, bisabolol og E-vitamin, der også virker reparerende, fugtgivende og beroligende. Og så hjælper den glansfulde formel også gevaldigt, for masser af shine snyder jo altid læberne større at se på.

SKØN 11

Du kan også bruge primeren alene eller oven på makeup som highlighter. Bare dup på med fingrene, hvor du ønsker at fremhæve dine ansigtstræk som eksempelvis kindben og næseryg.


A LT D E T N Y E Skønhed i juni

VIND! I samarbejde med Calvin Klein udlodder vi Eternity Summer edp 100 ml til tre heldige vindere. Deltag på mitskøn.dk

CALVI N S K L ASS I K E R

Ingen sommer uden Calvin Kleins Eternity Summer, som i år er blevet en yderst tiltrækkende sag med blomstrede og sensuelle noter af ørkenrose, osmanthus og sandeltræ. Tænk lyse nætter sydpå og en sprudlende drink i hånden, og du er good to go. CALVIN KLEIN Eternity Summer edp 100 ml, 545 kr. Fås på matas.dk

Di t værn m od U V og forurening

En af årets til dato lækreste cremenyheder fortjener en plads her, selv om den har været på hylderne et godt stykke tid. Men Biotherms Blue Therapy Multi-Defender med SPF25 er ved Gud en god hverdagscreme – især i denne tid, hvor vi er mere udendørs, for cremen beskytter nemlig huden mod UV-stråler og forurening og gør det med Biotherms unikke Life Plankton™ og en rød alge, der findes i havene omkring Skandinavien.

PSST! Et studie foretaget af Biotherm viser, at når huden er bedre beskyttet mod udendørs-aggressorer som UV og forurening, forbedres hudens naturlige evne til at genopbygge sig selv.

BIOTHERM Blue Therapy Multi-Defender SPF25 50 ml, 499 kr. Fås på matas.dk BURT’S BEES Coconut & Pear Lip Balm, 40 kr. Fås på matas.dk

100% naturlige læber

SMASHBOX Spotlight Palette ‘Gold’, 255 kr.

Når du først har lagt læber til denne 100 procent naturlige læbepomade, forstår du godt, hvorfor den gule klassiker stadig er en af verdens bedst sælgende. Har du dog smag for noget mere eksotisk, kan du nu få vidunderlige og velplejede læber med den nye variant med kokosolie, pærejuice og sheasmør.

Smashbox har allieret sig med highlighting-guruen og YouTubestjernen Casey Holmes, og det er der kommet denne Spotlight Palette ud af. Du får tre fløjlsbløde highligtere, to med glimmerfinish og en med mega-funklende finish, som du nemt kan bruge og blende for at kaste lys og glød på dit ansigt, skuldre og bryst.

12 SKØN

TEKST Cathrine Park

Guruen har skabt den!


DK.RIMMELLONDON.COM

SKØN UDSTRÅLING! NY

WAKE ME UP FOUNDATION Mindsker tegn på træthed fra et travlt liv. Gør porerne mindre synlige og giver huden et mere levende og smukt udseende. Kate Moss bruger farve 201.


A LT D E T N Y E Skønhed i juni

TIP! Påfør i små prikker på størrelse med en ært langs arme og ben, og blend herefter godt ud med påføringshandske (eller dine hænder) i cirkulære bevægelser. Body Blur holder i op til 24 timer og kan vaskes af, når du ønsker det.

God t n y t ti l m ø r ke h u d ton e r

Nu skal kvinder med mørk hudtone heller ikke snydes for at kunne bruge en kropsmakeup, der kan dække hudens pletter og ujævnheder og give huden en mere ensartet og strålende overflade. Vita Liberata har nemlig lanceret endnu en farve i deres Body Blur-serie – denne gang en smuk, mørk nuance, så endnu flere kvinder kan flashe deres flotte sommerben.

VIND! I samarbejde med Biotherm udlodder vi Eau Relax edt 100 ml til tre heldige vindere. Deltag i konkurrencen på mitskøn.dk

VITA LIBERATA Body Blur Instant HD Skin Finish ‘Dark Mocha’ 100 ml, 349 kr.

Påvirker dit humør

Trænger du til bare at slappe helt af, kan den rette duft påvirke dit humør og få dig ned i gear. Sådan en duft er Eau Relax, som med noter af appelsinblomstolie, kardemommeolie, jasmin og varm tonkabønne er designet til at give dig en behagelig følelse af zen, fred og ro. BIOTHERM Eau Relax edt 100 ml, 375 kr. Fås på matas.dk

PSST! Paletten indeholder ingredienser, der fugter tør hud og absorberer overskydende talg, så du altid er sikret en flot og mat finish.

YSL Volupté Tint-in-Balm ‘3’, fås i mange farver, 270 kr. Fås på matas.dk

ELIZABETH ARDEN Tropical Escape FourEver Bronze Bronzing Powder, 325 kr. Fås i udvalgte Matas-butikker

EN PALETTE TIL DE T HE LE

I Elizabeth Ardens Tropical Escape-kollektion gemmer der sig en lille stjerne af en bronzer, som giver din hud et solkysset look – helt uden sol. Paletten indeholder ovenikøbet også highlighter, contouring og blush, som du kan bruge sammen med bronzeren eller hver for sig for at få en skræddersyet finish.

14 SKØN

YSL har begået et sødt og ret genialt design på deres nye hybridlæbeprodukt. “Kyssemunden” i kernen er en blød og nærende læbebalsam, og udenom får du masser af farve og glans, så dine læber får alt, de har brug for.

TEKST Cathrine Park

Et must til makeupelskere!


1

OGX-serien fremhæver den naturlige skøhed, dufter fantastisk og giver en unik følelese af velplejet hår. Forhandles i Matas og på matas.dk


149,-* SPAR 100,-

FUGTGIVENDE OG OPSTRAMMENDE BODYLOTION Fugtgivende og opstrammende bodylotion med Laminaria Ochroleuca alge og Shea Butter. Brunalgen Laminaria Ochroleuca, også kaldet “det gyldne tang”, har anti-age effekt. Algen stimulerer hudens egen kollagen, for en opstrammende effekt. *Tilbuddet gælder kun i Matas t.o.m. 15.06.17


ÅRETS MAKEUPPRODUKT POPULÆR 2017

Vejl. pris: Creamy Touch Highlighter DKK 165,-

Danish Beauty Award har kåret Creamy Touch Highlighter No. 707 fra Nilens Jord til Årets Makeupprodukt - Populær 2017.


MMMMMM

Queen

B

TEKST Nanna Balslev

FOTO Getty Images, All Over Press

Der er popsangerinder, og så er der Beyoncé. Her er historien om, hvordan hun gik fra en af 90’ernes populæreste pigegrupper til at blive et af popscenens største ikoner – og ikke mindst hvordan hun er i gang med at redefinere rammerne for, hvad det vil sige at være popstjerne.

18 SKØN


PORTRÆT

Beyoncé strålede til Grammy-uddelingen i februar, hvor den gravide stjerne gav et legendarisk show.

SKØN 19


S

uper Bowl, februar 2016. Beyoncé ligner en stolt militsleder fra en futuristisk amazonehær. Iklædt stramme, sorte hotpants, læderjakke og patronbælter krydset over brystet (en cadeau til hendes idol Michael Jackson) marcherer hun frem mod kameraet på det enorme stadion, mens hun synger: “Okay, ladies, now let’s get in formation!” Bag hende er mere end 20 dansere iklædt sorte baretter og afrohår, mens de poserer med knyttet hånd og don’t fuck with meattitude. Referencerne til 60’ernes berygtede Black Panther-bevægelse, der ville bekæmpe den hvide overmagt med voldelig revolution, er ikke til at overse. Den 35-årige sangerinde har tidligere sunget ved Super Bowl sammen med Destiny’s Child, men ved hendes optræden i 2016 tog hun et radikalt valg for en popstjerne, der har solgt mere end 100 millioner albummer. Dels sang hun ‘Formation’ – en sang, som publikum knap kendte, fordi den blev udsendt dagen inden – og dels valgte hun med nummeret og sin optræden at sætte fokus på Black Lives Matter-bevægelsen og det raceskel, der som bekendt er et betændt emne i USA. Der skal nok have været et par af de 120 millioner amerikanske tv-seere, der fik kaffen galt i halsen under det perfekt koreograferede show.

SORT VREDE Beyoncé Giselle Knowles-Carter er en af verdens største popstjerner og dén kvindelige kunstner, der har været nomineret til flest Grammy-priser nogensinde (hun har vundet 22 i alt). De seneste 10 år har hun siddet tungt på poptronen, og i 2014 var hun med på Time Magazines liste over verdens mest indflydelsesrige mennesker sammen med blandt andre Hillary Clinton og Pharrell Williams. Beyoncé er ikke bare en af verdens mest kendte kvinder, hun er også blandt USA’s rigeste sammen med sin mand, rapperen Jay Z. Men med singlen ‘Formation’ adresserede “Queen B”, som hun bliver kaldt, for første gang den sorte befolknings vrede. Den flotte musikvideo til nummeret indeholder

stærke referencer til hendes sydstatsbaggrund, raceulighed og den politivold, der har ramt alt for mange unge sorte mænd i USA. Som journalisten Kevin Fallon på The Daily Beast skrev om singlen: “Det virker, som om Beyoncé mere end nogensinde før ikke bare er politisk. Hun er ved at blive en politisk aktivist.” Selv tog hun dog kritikken af sine politiske statements og Black Panther-referencerne til Super Bowl 2016 med ophøjet ro. Som hun sagde til magasinet Elle sidste forår: “Hvis det, at jeg fejrer mine rødder og min kultur under Black History Month (hver februar hyldes sort I starten af 00'erne historie i USA, red.) har gjort stjal Beyoncé og nogle ubehageligt til mode, Destiny's Child-pigerne ofte billedet. så var de følelser der nok lang tid før min video og mig. Jeg er stolt af, hvad vi har skabt, og jeg er stolt af at være del af en debat, der skubber tingene fremad på en positiv måde.”

FARVEL TIL DEN PÆNE PIGE Man må sige, at Beyoncé skabte debat med det efterfølgende visuelle konceptalbum ‘Lemonade’, der udkom i april 2016. Med en tematiseret video til hvert nummer er det popdronningens hidtil mest personlige album. Albummet handlede om utroskab og satte internettet i brand med rygter og gisninger om, hvem Jay Z mon havde været sammen med, og i hvor høj grad sangene afspejlede virkeligheden. Hendes forrige album, ‘Beyoncé’ fra 2013, var også et visuelt album, men på ‘Lemonade’ gik hun skridtet længere og droppede for første gang de perfekte popfantasier og radiovenlige produktioner til fordel for et helstøbt album, der af de fleste anmeldere blev udråbt til et mesterværk. Og man skal unde sig selv at se alle musikvideoerne – for eksempel singlen ‘Hold Up’, hvor en smilende Beyoncé går ned ad gaden

“En af grundene til, at jeg elsker Super Bowl, er, at jeg går til mine shows som en atlet.”

20 SKØN


PORTRÆT

Her ses Beyoncé med sin mand rapperen Jay Z til Vogues Met Gala i 2014.

“Hvis du er en mand, der synes, at din datter skal have de samme muligheder og rettigheder som din søn, så er du en feminist"

iført en gul Roberto Cavalli-kjole og stiletter, mens hun smadrer biler med et baseballbat i vrede over sin mands utroskab. ‘Lemonade’ markerer et definitivt brud med Beyoncé som den perfekt smilende popstjerne i glittertrikot. I stedet springer hun ud som kunstner af kød og blod, der bruger vreden som kreativt brændstof. I en tid, hvor albumformatet for længst • Født 1981 i Houston, Texas. er erklæret dødt på • Har vundet 22 Grammyer grund af streamingog er den mest nominerede tjenesternes succes, kvinde i musikhistorien. har Beyoncé genop• Har solgt mere end 100 livet konceptalbummillioner albummer og 60 met som samlet millioner sammen med værk. Eller med The Destiny’s Child. Guardian-journali• Gift med rapperen Jay Z i sten Megan Carpenti2008. ers ord: “Det er ikke en • Sammen har de datteren overdrivelse at Blue Ivy på fem år. sige, at der ikke er nogen anden levende kunstner, der kunne antænde så bred og uundgåelig en debat alene ved at udsende et nyt album.” Men tag ikke fejl: Beyoncé har knoklet i 25 år for at komme dertil, hvor hun er i dag.

Mere om Beyoncé

DEDIKERET FRA BARNDOMMEN

Da Beyoncé optrådte ved Super Bowl i 2016, var det med en lidt kontroversiel hyldest til Black Lives Matterbevægelsen, Malcolm X og Black Panthers.

Beyoncé har aldrig haft nogen plan B. Hun har altid vidst, at hun skulle være sangerinde, og hendes barndom var skemalagt med dansetræning, sangtimer og talentshows. Hun var otte år, da hun deltog i sit første talentshow sammen med veninderne Kelly Rowland og LaTavia Robinson. De blev til Destiny’s Child, og et par år senere sagde hendes far, Matthew Knowles, sit job op for at blive pigernes manager. Beyoncés lillesøster, Solange, der også er en succesfuld sangerinde, har beskrevet storesøsterens dedikation med følgende ord i et interview med magasinet GQ: “Jeg har meget, meget tidlige minder af hende, der øver på sit værelse. Jeg kan huske, at hun tog en linje fra en sang eller en SKØN 21

danserutine og øvede den igen og igen, indtil det var perfekt. Da hun var 10, og alle andre sagde: “Ok, jeg er træt, lad os tage en pause”, så ville hun fortsætte, indtil alt sad i skabet.” Destiny’s Child fik deres første hit i 1998 med ‘No, No, No Part 2’ sammen med Wyclef Jean. Gruppen slog for alvor igennem med deres andet album, ‘The Writing’s On The Wall’, fra 1999 og vandt deres første Grammy i 2001 for singlen ‘Say My Name’. Trods en del udskiftninger i gruppen var Destiny’s Child en af slut-90’ernes største og bedst sælgende pigegrupper, men altid med Beyoncé med den stærkeste vokal. Derfor var det ingen overraskelse, at hun i 2003 indtog hele verden med sit debutalbum, ‘Dangerously in Love’, der indtog både hitlister og klubber med hoftevridende r&b-hits som ‘Crazy in Love’, ‘Baby Boy’ og ‘Naughty Girl’. Ved siden af sin solokarriere medvirkede hun i film som ‘Austin Powers in Goldmember’ og ‘Dreamgirls’, som er baseret på The Supremes’ historie. Og da Barack Obama blev indsat som præsident i 2009, var det selvfølgelig Beyoncé, der sang Etta James’ klassiker ‘At Last’, mens præsidenten dansede den traditionsbundne dans med sin kone.

FEMINISTEN BEYONCÉ Hvis man har overværet en koncert eller liveoptræden med Beyoncé, så ved man, at hun ikke bare er en gudsbenådet sangerinde, men i lige så høj grad også danser og entertainer i samme kaliber som Michael Jackson og Prince var det. Beyoncé er perfektionist til fingerspidserne, så efter hver koncert ser hun optagelsen af showet igennem, inden hun går i seng, og giver noter til sig selv, sine dansere og kameramænd næste dag. “En af grundene til, at jeg elsker Super Bowl, er, at jeg går til mine shows som en atlet. Jeg ser mine optrædener igennem, og jeg ville ønske, at jeg bare kunne nyde dem, men jeg ser altid lyset, der kom lidt for sent. Jeg siger: “Åh Gud, det hår fungerede ikke.” Eller: “Det skal jeg aldrig gøre igen.” Jeg prøver at perfektionere mig selv. Jeg vil gerne udvikle mig, og jeg er altid ivrig efter at få ny viden til at gøre det,” sagde hun i 2013 til magasinet GQ.


PORTRÆT

Et af de shows, som har vakt størst opsigt, var hendes optræden til MTV Video Music Awards i 2014, hvor hun spillede et udpluk af sine største hits. Midt i det 16 minutter lange medley dukkede popsangerinden op foran ordet ‘feminist’ skrevet med to meter høje bogstaver til lyden af den nigerianske forfatter og feminist Chimamanda Ngozi Adichies stemme i introen • Hun er opkaldt efter sin til nummeret ‘Flawless’: mors pigenavn, Beyincé. “Vi lærer kvinder at • Hun var kun 10 år, da skrumpe sig selv, at gøre hendes far dannede sig mindre. Vi siger til Destiny’s Child (dengang piger: “Du må godt have Girls Tyme). ambitioner, men ikke for • Hun spillede soulsangermange. Du skal stræbe inden Etta James i filmen efter at være succesfuld, ‘Cadillac Records’ i 2008. men ikke alt for succesfuld. Ellers vil du true • Hun har lagt stemme til manden”.” dronning Tara i Disneyfilmen ‘Epic’. Når man er verdens linger. På billedet poserede største nulevende hun som en anden jomfru • Hendes datter, Blue Ivy, popstjerne, så er det et Maria med hænderne på er venner med veninden budskab, der når bredt ud. den runde mave foran et Kelly Rowlands søn, Titan. Beyoncés erklæring om, blomsterpodie. Billedet at hun er feminist, fik ros er det mest likede og delte af mange af USA’s kvindelige meningsdanbillede nogensinde og blev fulgt op af en nere. De seneste par år har sangerinden gjort gudesmuk billedserie på hendes hjemmeligestilling og feminisme til sine mærkesager side af den gravide popstjerne i forskellige – for eksempel med kampagnen ‘Ban Bossy’, settings og outfits skabt af kunstneren Awol der opfordrer kvinder til at gå efter at blive Erizku. Når man er Beyoncé, er et enkelt ledere. Og hvis man er i tvivl om, hvad en graviditetsbillede ikke nok – man skaber et feminist i Beyoncés øjne er, forklarede hun helt kunstværk ud af sin graviditet! det i et interview med magasinet Elle i 2016: Popdronningens annoncering af sin gra“Jeg er ikke rigtig sikker på, at folk forstår, viditet via Instagram er sigende for, hvordan hvad en feminist er, men det er meget simhun kommupelt. Det er en person, der tror på lige rettignikerer med heder for mænd og kvinder. Jeg forstår ikke omverdenen. ordets negative konnotation, eller hvorfor Hun er nået et det skulle udelukke det modsatte køn. Hvis niveau af berømdu er en mand, der synes, at din datter skal melse, hvor hun have de samme muligheder og rettigheder ikke behøver at som din søn, så er du en feminist.” give interviews. Hendes musik og billeder bliver delt, hørt og udbredt, uden at hun behøver at være tilgængelig for pressen. Og KAN IKKE UNDVÆRE SCENEN når Beyoncé endelig siger noget, så har hun De seneste par år er Beyoncé stort set holdt hele verdens opmærksomhed. op med at give interviews. Men behovet for De seneste par år har hun foruden sin at give interviews svinder også, når man har solokarriere startet plade- og management96 millioner følgere på Instagram og kan selskabet Parkwood Entertainment, der lægge internettet ned med et enkelt billede. Det sidstnævnte gjorde hun, da hun i februar har produceret alle hendes musikvideoer og udgivet musik med teenagesøstrene i år annoncerede, at hun er gravid med tvil-

5 ekstra om Queen B

Det var med dette billede, Beyoncé annoncerede på de sociale medier i februar, at hun venter tvillinger med Jay Z.

Cloe x Hailey og rapperen Ingrid. Og i 2016 lancerede Beyoncé sin sportstøjlinje Ivy Park i samarbejde med Topshop. Hun engagerer sig i de projekter, som betyder noget for hende. “Med tiden har jeg lært at fokusere på de ting, jeg vil fokusere på, i en tidsramme, jeg selv sætter. Jeg behøver ikke længere at arbejde ud fra andres forventninger eller pres. Jeg putter nok pres på mig selv! Jeg elsker at kunne involvere mig 100 procent i alle mine projekter, og jeg er heldig nok til at kunne gøre det nu,” sagde Beyoncé i 2016 til Garage Magazine. Én ting er dog sikker. Trods sin tvillingefødsel og nye forretningsplaner kommer Beyoncé ikke til at forlade scenen lige foreløbig. For det er det eneste tidspunkt, hvor hun giver slip på sin hårde indre kritiker: “Jeg elsker mit arbejde, men det er mere end det – jeg har brug for det. Inden jeg fødte, var dét at være på scenen det eneste tidspunkt i mit liv, hvor jeg gav fuldstændig slip. Det føles næsten som et blackout. Når jeg er på scenen, lægger jeg ikke mærke til, hvad der sker omkring mig. Jeg er bare i nuet.”

“Jeg behøver ikke længere at arbejde ud fra andres forventninger eller pres.”

22 SKØN


circus

HYPPIG HÅRVASK SLIDER PÅ HÅRET Brug Batiste Dry Shampoo og få et nyvasket look uden at vaske håret. Et must i træningstasken.


Sund og effektiv detox PSO til hår og hårbund PROBLEM Eksempler på brugernes anvendelse og erfaring med PSO Kur-Shampoo No 4 plus + og PSO Shampoo No 4

LØSER SERIEN

“De er guld værd når man har psoriasis i hovedbunden” by_sachse via Instagram "Jeg blev anbefalet PSO Kur-Shampoo No 4 plus + af min søster, som også har psoriasis i hovedbunden. Hun fortalte, at PSO Kur-Shampoo No 4 plus + havde hjulpet hende, men man skulle have tålmodighed. Min hovedbund var meget angrebet med store plamager og skorper. Jeg startede kuren og vaskede ca. 14 dage med PSO Kur-Shampoo No 4 plus +. Efterhånden kunne jeg mærke en forandring. Plamager og skorper blev mindre og tørheden/skæl blevet forbedret. Min datter er frisør, og hun undersøgte gerne min hovedbund. Hun kunne efter de 14 dage se en tydelig forbedring. Jeg købte nu PSO Shampoo No 4 og vaskede derefter hver anden dag med PSO Kur-Shampoo No 4 plus +. Nu er det blevet så meget bedre, at PSO Kur-Shampoo No 4 plus + kun bliver brugt, når jeg kan mærke, at der er gang i psoriasissen." Ulla Hasselby ”Har haft problemer med min hovedbund. Sår og kløe i flere år, men efter jeg nu kun bruger denne shampoo, er der aldrig problemer. Verdens bedste shampoo. Kunne ikke finde bedre til min meget sarte hovedbund. Og jeg har absolut prøvet meget forskelligt.” C. Jensen via Instagram

PSO Kur-Shampoo No4 plus+

Anvendes som kur og særlig rensning efter behov ved ARP, KRAFTIG SKÆL eller SKORPEDANNELSE i hårbunden.

PSO-serien fremstilles med udgangspunkt i Jørgen Juhldals originale recepter, hvor de vigtigste ingredienser udgør:

PSO Shampoo No4

Til daglig brug for opretholdelse af hårbundens naturlige balance. Fås i både 200 ml og 100 ml praktisk rejsestørrelse.

BROMELIN Naturligt enzymkompleks, der udvindes fra ananas. Opbygger og normaliserer hårbundens biologiske systemer.

GENTIAN Anti-inflammatorisk, antibakteriel og helende.

YUCCA Ekstrakt fra palmeliljen Yucca, der er usædvanligt rig på saponier – naturens egen sæbe.

ROSMARIN Frisker op, stimulerer og opliver hår og hårbund. Let duftende. Antioxidant.

LÆGEKULSUKKER Sårhelende, regenererende og anti-inflammatorisk. Indeholder allantoin (stimulerer væksten af nye hudceller) og vitamin B12.

TIMIAN Antibakteriel - øger og forbedrer blodcirkulationen.

GLAT BURRE Hæmmer talgproduktion. Lindrer, genopbygger og styrker huden (håret).

LAKRIDSROD Anti-inflammatorisk og helende. Lindrer hudirritation.


MAKEUPSKOLEN

Et

festivallook, der holder

Støv, koncerter, fester og sol kan sætte dit festivallook på en prøve. Men hvis du laver en cool sommerfrisure, der holder i dagevis, og fylder makeuppungen med multifunktionelle produkter, får du nemt det fineste look, og din taske vil blive lettere. Win-win. TEKST Nicci Welsh

Party-proof fletninger Sildebensfletninger med et rodet look er løsningen på dine hårproblemer, da frisuren holder i flere dage og samtidig er cool og chik med et romantisk twist. Hvis det skal være slut med dårlige festival-hårdage, så følg denne trin-for-trin-guide: 1

 åfør en spray, der giver dit hår hold og tekstur fra rod til spids. P Sørg for, at hvert enkelt hårstrå har produkt på sig, da sprayen er med til at give dit hår den helt rette tekstur.

2

 ad dit hår lufttørre. Hvis du er så heldig at have en føntørrer L med på festivalen, kan du spare tid ved at føntørre hele håret tørt med den.

3

 av en zigzag-midterskilning med en kam, fra panden om til L nakken, så du har to lige store sektioner (som om du skulle lave rottehaler).

4

 egynd sildebensfletningen i den ene side (lige over øret) B ved at inddele den ene af de to store sektioner i to mindre sektioner.

5

Hold de to sektioner i hver sin hånd.

6

 ag nu en hårlok fra den øverste del af højre sektion, og kryds T den ned under den venstre sektion. Gentag det, nu fra den venstre sektion: Tag en hårlok fra den øverste del af venstre sektion, og kryds den ned under den højre sektion. Det er vigtigt, at du holder godt fast i sektionerne, mens du laver fletningen.

7

Fortsæt denne teknik, indtil du er cirka fem cm fra dine spidser.

8

 astgør enderne med en gennemsigtig elastik, da de ikke skal F være synlige.

9

 entag teknikken i den anden store sektion, så du har én sildeG bensfletning på hver side af ansigtet.

10

 ræk nu forsigtigt ud i fletningerne, så de bliver mere løse og T tilfældige. Det er dette trin, der giver håret et ægte festivaludtryk.

11

 ag fire gennemsigtige elastikker (to til hver side), og sæt én T fast midt på fletningen og én lige under øret.

12

 no en lille tot hår rundt om hver elastik, så de ikke kan ses, og S fastgør tottens spids under elastikken.

13

 prøjt til sidst lidt hårspray på fletningerne og i spidserne af dit S hår for at opnå længere holdbarhed.

GHD Flight Wanderlust Collection Travel Hairdryer, 599 kr. MOROCCANOIL Hair Spray Strong, 75 ml, 79 kr. Fås på stylebox.dk BUMBLE AND BUMBLE Thickening Hairspray, 50 ml, 75 kr. Fås på stylebox.dk

M. COSMETICS Antistatic Pin Tail Comb, 40 kr. Fås på matas.dk

TIP!

FOTO Mondadori

Nicci Welsh Hun er en af Danmarks dygtigste makeupartister, og hver måned guider hun SKØNs læsere til flottere hår og makeup. Læs mere på nicciwelsh.com

Tørshampoo er din bedste ven på en festival. Den er derfor altid god at have med i tasken, da den kan friske dit hårlook op på ingen tid.

BATISTE Dry Shampoo Original, 50 ml, 20 kr. Fås på matas.dk

BLAX Hårelastikker ‘Klar’ 8 stk., 39 kr. Fås på matas.dk

SKØN 25


MAKEUPSKOLEN

To-i-én

Multifunktionel makeup Der er ikke plads til unødvendige produkter i din festivaltaske, så pak makeup du kan bruge til mere end en ting.

MAX FACTOR Colour Elixir Lipstick ‘831’, 109 kr. Fås på matas.dk

BRUG DIN LÆBESTIFT SOM BLUSH

Smukke, friske kinder kun ved brug af læbestift blev set til utallige SS17-shows, og det er perfekt til festival! Dup din yndlings-læbestift på æblet af kinden, og blend den ind med varmen fra dine fingre. Her er sommerens hotteste farver, der ser skønne ud på både læber og kinder:

SISLEY Phyto Lip Twist ‘14 Love’, 295 kr. Fås på matas.dk

NARS Larger Than Life Lengthening Mascara, 199 kr. Fås på matas.dk

BRUG DIN LÆBEPOMADE SOM HIGHLIGHTER Skab den smukkeste glød til huden med en læbepomade. Dup den let på toppen af kindbenene, næseryggen, under brynene og på amorbuen. Selv den trætteste festivalhud vil se levende ud igen.

BRUG DIN MASCARA SOM EYELINER Lad din eyeliner blive hjemme, og brug din mascara i stedet. Dup forsigtigt din mascara langs vipper, og blend kanterne med en lille pensel – 1-2-3, og du har en lækker, “udtværet” eyeliner.

PUDDERDÅSERNE.DK Alt i en salve 30 ml, 95 kr. Fås på matas.dk

CLINIQUE High Impact Mascara ‘Black’, 195 kr. Fås på matas.dk

TRINE’S WARDROBE Skin Care Face Cream, 140 kr. Fås på matas.dk

TIP! NOMESS Bottles Week Rejseflasker i taske, 79 kr. Fås på matas.dk

Vælg makeup- og hudplejeprodukter, hvor flakonen og indpakningen ikke er af glas, da det hurtigere kan gå i stykker i din taske. En anden mulighed er at fylde dine produkter på små rejseflasker.

CLINIQUE Moisture Surge Intense 15 ml, 55 kr. Fås på matas.dk

BRUG DIN ANSIGTSCREME SOM HÅRPRODUKT

Står du og mangler noget, der kan gøre dit tørre festivalhår smukt og fugtet igen? Din ansigtscreme er løsningen. Tag lidt ud på fingerspidserne, og massér det ind i håret. Håret får en supercool finish.

26 SKØN

MAC Lip Conditioner, 140 kr. Fås på matas.dk


No more bad hairdays ... Skønhed og genial videnskab Rent videnskabeligt har vi opfundet og patentanmeldt to nye Living Proof-molekyler, som er langt mere effektive end traditionelle silikone- og oliebaserede teknologier. Vores produkter løser dine problemer ved roden og tilfører håret optimal sundhed.

Serien er et resultat af et enestående samarbejde mellem førende hårstylister og videnskabsfolk. Serien har indtil videre modtaget over 85 priser og anerkendelser og bliver rost af skønhedsredaktører og stylister overalt.


“Alle kvinder er sindssygt smukke” Aura Dione har levet af musik, siden hun var 19 år, og som succesfuld performer har hun eksperimenteret med et hav af looks og beautyprodukter til diverse koncerter i tidens løb. Snup hendes bedste beautyvaner og bud på en sund krop i balance lige her. TEKST Ditte Arnfjord

Mere om Aura

Jeg er ret glad for det professionelle mærke Intraceuticals. Dels får jeg deres oxygenbehandlinger, dels supplerer jeg blandt andet med deres serum, som giver mig nogle fantastiske resultater. Det indeholder hyaluronsyre og vitaminer, som har en nærende og fugtgivende effekt, og så er jeg virkelig glad for, at Intraceuticals er parfumefri.

Hvordan vil du beskrive dit hverdagslook? Jeg har eksperimenteret meget med mit look gennem hele mit liv. Jeg har store øjne, store læber og et forholdsvist lille ansigt, så jeg prøver at være lidt mere naturlig i min makeup i forhold til tidligere.

Hvordan ser din aftenmakeup ud? Det er vigtigt for mig at gøre mere ud af min makeup om aftenen, fordi belysningen er dæmpet. Så kan jeg få lov til at være mere kreativ og lægge skyggerne på en anden måde og eksempelvis gå efter et mere dramatisk femme fatale-udtryk.

Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden? Generelt bruger jeg Tom Fords makeup, og det er alt fra øjenskygger til læbestifter. Kvaliteten er vildt høj, og så er mange af produkterne

ret multifunktionelle og kan bruges på flere måder. Jeg er også meget glad for Maybelline. Deres mascara og BBCreams er for eksempel virkelig gode.

Hvad er din yndlingsduft?

Det kommer meget an på årstiden og sæsonen. Desuden er jeg meget sensitiv, hvad angår dufte. Derfor bliver det ofte en humørting, når jeg vælger duft, men den helt klassiske Chanel Mademoiselle er et godt bud på en rigtig god parfume. Jeg kan faktisk også godt lide at bruge herreparfumer, som er lidt mere røgede i det.

Hvad er dit bedste beautyråd? Fremhæv det naturlige, og dyrk det nordiske og minimalistiske look. Jeg synes, at nordiske kvinder har noget fuldstændig fantastisk over sig og er nogle af de smukkeste i verden, fordi de kan finde ud af at hvile i deres naturlige skønhed.

Hvordan finder du ro i din travle hverdag? Jeg besøgte engang et kloster i Nepal, hvor jeg fandt ud af, at meditation er en fantastisk måde at starte dagen på. Så jeg mediterer og dyrker yoga dagligt for at få en indre ro.

28 SKØN

FOTO Asger Mortensen, All Over Press

Kan du fortælle lidt om din hudplejerutine?

Aura debuterede i 2008 med singlen ‘Something from Nothing’ og har lige siden produceret hits, der er røget ind som nummer et på både danske og tyske hitlister. I 2009 vandt Aura priserne “Årets kvindelige danske kunstner” og “Årets danske popudgivelse” ved Danish Music Awards for albummet ‘Columbine’, og igen i 2012 vandt hun prisen for “Årets danske hit” med sangen ‘Geroni’. Aura er lige nu aktuel med albummet ‘Can’t Steal The Music’, der udkom 19. maj.


BEAUTYBOX

MAYBELLINE Dream Fresh BB Light/ Medium Skin, 100 kr. Fås på matas.dk

DERMA Sollotion 50+ 75 ml, 80 kr. Fås på matas.dk

NUXE Huile Progieuse 50 ml, 305 kr. Fås på matas.dk

Aura syne s, at sang erin den Sad e er smuk, sej og altid tro mod sig selv.

TOM FORD Eye Colour Quad ‘Honeymoon’, 560 kr. Fås kun i stormagasiner

MATAS Selvbruner Lotion 200 ml, 50 kr. Fås på matas.dk

AMAZING SPACE Natural DO2 Crystal Deodorant 75 ml, 200 kr. Fås ikke i Matas

CHANEL Coco Mademoiselle edt 35 ml, 550 kr. Fås i Matas

INTRACEUTICALS Rejuvenate Daily Serum 30 ml, 1.100 kr. Set på bellabeauty.dk

Hvad gør du, når du skal pleje din krop og forkæle dig selv?

MAYBELLINE Great Lash New York, 70 kr. Fås på matas.dk

Har du nogen guilty pleasures?

Jeg synes, at det er dejligt at holde spa-dage derhjemme, hvor ingen kan forstyrre mig. Så bruger jeg ekstra lang tid på at give mig selv et kæmpe boost ved at dæmpe belysningen, sætte god musik på, gå i bad, lave hårkure og smøre min krop ind i olie. På den måde skaber jeg den gode stemning mentalt inden en bytur eller bare på en almindelig søndag.

Hvilken slags meditation dyrker du?

YSL Le Teint Touche Eclat 30 ml, 375 kr. Fås på matas.dk

Når jeg er stresset, er det somme tider svært at vælge det sunde frem for det usunde, og så kan det være en udfordring at holde mig selv i skak. Men jeg kunne aldrig forestille mig et liv uden godt brød med smør, og så elsker jeg også popcorn. Jeg er dog generelt god til at mærke efter på min krop. Jeg går heller ikke og slår mig i hovedet, når jeg spiser noget usundt, fordi så får jeg jo kun halvdelen af glæden ved at spise det.

“Jeg synes, at nordiske kvinder har noget fuldstændig fantastisk over sig.”

Jeg dyrker blandt andet transcendental meditation, som er en meditationsform, jeg lærte på David Lynchs skole, da jeg boede i L.A. Jeg synes, at meditation er vigtigt – især i den tid, vi lever i, hvor vi har så travlt og begraver os i vores smartphones. Meditation gør det desuden nemmere for dig at træffe de rigtige valg i hverdagen.

Gør du noget særligt for at blive bikiniklar? Matas har nogle gode selvbrunere, som jeg bruger, når jeg ikke kan nå at blive naturligt brun. Derudover er jeg sindssygt aktiv. Jeg elsker at bruge min krop, så jeg vil faktisk helst være bikiniklar hele året, fordi jeg skal være i god form, når jeg løber rundt på scenen.

Har du et tip til os kvinder?

Jeg synes, at vi lever i en tid, hvor det er svært at være kvinde, fordi der er så meget fokus på skønhedsidealer. Vi er blevet meget metroseksuelle, og derfor synes jeg, at det er fantastisk, når vi tør fremhæve os selv, vise vores feminine sider og være stolte af vores kroppe, fordi alle kvinder er sindssygt smukke.

Hvilken skøn kvinde finder du særligt inspirerende? Musikalsk set synes jeg, at Sade er en kvinde, som er smuk og god til at holde sin æstetik. Som kunstner er hun en fuldstændig fantastisk sanger, og hendes yndefulde måde at blive ældre på gør hende til et utroligt inspirerende skønhedsideal. Hun er virkelig en sej dame.

SKØN 29


Hudplejetips til den travle

UNGDOM Du er ude over teenageårenes værste hudproblemer, men har brug for at holde din hud ung, ren og fin. Heldigvis behøver en god hudplejerutine hverken at koste for meget tid eller mange penge. TEKST Ditte Arnfjord

E

n flot hud er en velplejet hud – og det gælder, uanset hvilket årstal der står på din dåbsattest. Men din alder har dog afgørende betydning for, hvordan du bedst tager dig af din hud, for din huds behov ændrer sig jo med tiden. Den helt unge teenagehud har ofte brug for milde, men effektive renseprodukter og lette fugtighedscremer, hvorimod den voksne, modne hud gerne længes efter aktive ingredienser, der kan pleje i dybden og rette op på aldersforandringer. Men hvad med den gruppe, der ligger midt imellem?

NY SERIE FRA PL AISIR Til gruppen af unge, der endelig er ude

over teenageårenes hormonelle rutsjeture med dertilhørende bumser, men endnu ikke behøver at tænke i decideret anti-age, har Plaisir lavet en ny, lækker (og budgetvenlig!) hudplejeserie. Plaisir Young Skin er primært udviklet til dig mellem 18 og 30 år, som har brug for at holde huden ren, frisk og fin. Serien består af 11 produkter med fokus på rens, fugt og pleje. Alle produkterne er naturligvis uden parfume, parabener, MI, phthalater og mikroplast, og så er de spækket med lækre, aktive ingredienser som eksempelvis beroligende lakridsekstrakt, nærende avocadosmør, fugtgivende panthenol og vitamin B3, der mindsker urenheder og rødme.

3 gode mod uren hud TIL DIG MED TENDENS TIL FEDTET HUD: Alliér dig med en oliefri ansigtsgelé, som er god at bekæmpe urenhederne med. Den nye og innovative No Shine Oil Free Gel trænger let ind uden at fedte og er tilsat vitamin B3 og panthenol, der mindsker urenheder og rødmen samt går ind og fugtgiver og reparerer huden.

PLAISIR Young Skin Fix It T-Zone Serum 50 ml, 120 kr.

TIL DIG MED UREN T-ZONE: Fordi vores ansigt har flest fedtkirtler i T-zonen (pande, næse og hage) er det ofte her, urenhederne dukker op. Døjer du med problemet, så supplér dine milde renseprodukter med Fix It T-Zone Serum, som er et let serum, der forebygger urenheder. Start med at bruge det to gange om ugen på nyrenset hud og se, hvordan din hud reagerer. Nogle oplever lidt rødme i starten, og vær også opmærksom på, at huden kan blive lysfølsom, hvorfor solbeskyttelse er et must.

30 SKØN

PLAISIR Young Skin Peel Off Face Mask 100 ml, 80 kr.

TIL DIG MED GROVE PORER: Dine porers størrelse kan du i princippet ikke lave om på, men du kan forebygge hudorme og urenheder på bedste vis med en effektiv peel-off-ansigtsmaske. Denne med sort kaolin-ler og glycerin renser huden i dybden, fjerner overskydende fedtproduktion og efterlader huden ren og blød. Brug den en-to gange om ugen, påfør i jævnt lag på T-zonen, lad den sidde i 25 minutter, til den er helt tør, og træk forsigtigt af.

FOTO iStockPhoto

PLAISIR Young Skin No Shine Oil Free Gel 50 ml, 120 kr.


MATAS SKØNHEDSKLINIK

Sådan holder du nemt huden ren og frisk

1

Rens

Det er vigtigt at holde huden ren, så den forbliver strålende og frisk at se på. Skal du prioritere din tid, er en god renserutine især vigtig om aftenen, hvor huden skal befries for dagens skidt, snavs og makeup. Prøv for eksempel det milde, parfumefri renseskum fra Plaisir Young Skin, som du påfører en letfugtet hud med blide cirkelbevægelser. Skyl derefter grundigt af med lunkent vand. Renseskummet indeholder blandt andet lakridsekstrakt, der beskytter huden imod irritation og efterlader huden dejligt blød.

PLAISIR Young Skin Clean Up Face Foam 150 ml, 65 kr.

2

PSST! Har din hud en tendens til at blive tør i løbet af dagen, så prøv den fugtgivende og opfriskende ansigtsmist, som du sprayer i et jævnt lag over ansigtet i cirka 40 centimeters afstand.

3

Må renserutinen gerne gå lidt tjept, så prøv All Gone Micellar Water, som du blot påfører med en vatrondel, og som ikke skal skylles af.

PLAISIR Young Skin All Gone Micellar alt-i-en ansigtsrens 200 ml, 65 kr.

Eksfoliér

Skal din hud stråle igennem – også selv om du er kommet for sent i seng eller har siddet foran computeren i timevis – skal den befries for døde hudceller, som kan gøre den mat og trist at se på. Forkæl huden et par gange om ugen med en mild skrubbemaske, som du påfører letfugtet hud i cirklende bevægelser og lader sidde i 10-15 minutter, inden du skyller af med lunkent vand. Scrub Away Face Mask fjerner mildt, men effektivt døde hudceller, og samtidig har den fugtgivende og beroligende egenskaber, takket være blandt andet avocadosmør.

PLAISIR Young Skin Stay Fresh Facial Mist 100 ml, 80 kr.

TIP!

TIP! Til travle morgener og de dage, du ikke bruger ansigtsskrub, kan du med fordel bruge en vaskeklud under bruseren til blidt at eksfoliere dit ansigt og holde urenhederne på afstand.

PLAISIR Young Skin Scrub Away Face Mask 100 ml, 80 kr.

Fugt

Når din hud er renset godt igennem, giver du din efterfølgende hudpleje de bedste betingelser for at kunne virke optimalt. Vælg gerne ansigtscremer, som forkæler huden med masser af fugt og nærende og aktive ingredienser, der styrker din huds naturlige barriere. En stærk barriere sikrer nemlig, at din hud kan holde på fugten og bliver modstandsdygtig over for udefrakommende faktorer, der i værste fald kan skabe irritationer på hudoverfladen. Prøv eksempelvis Perfect Tinted Moisturizer, der ud over at fugte i dybden også efterlader din hud med en flot, strålende og mere ensartet overflade på grund af cremens små pigmentperler. PLAISIR Young Skin Perfect Tinted Moisturizer 50 ml, 120 kr.

PSST! Er du ikke til ansigtscremer med farvepigment, så prøv All Day Moisturizer.

SKØN 31


MATAS

STORIES

Dit nye inspirationsunivers på matas.dk Gode tips, smarte guider og en hurtig opdatering på de nyeste tendenser finder du blot et klik væk, nemlig på matas.dk, hvor du kan gå på opdagelse i det nye inspirationsunivers Stories, som holder dig ajour med alt inden for beauty og sundhed.

PÅ STORIES FINDER DU BL ANDT ANDET … • Skønne guider om alt fra den mest nærende hudpleje og flotteste sommermakeup til køb af den rigtige gave eller den allerbedste parfume.

• En masse nyheder, der altid holder dig opdateret på, hvad der rører sig inden for skønhed, sundhed og helse. • Spændende historier om de forskellige mærker, så du får et større kendskab til produkterne, men også mærkernes vision bag produktudviklingen. Klik ind på matas.dk, og • De seneste nyheder, så find ‘Stories’ oppe i medu altid ved, hvilke nye, nuen. Her åbner sig så et inspirerende univers med toneangivende produkter og artikler, guider og meget mærker du skal have fingrene mere. Rigtig god fornøjelse. i inden for makeup, hudpleje, vitaminer og helsekost.

32 SKØN

Her finder du Stories

FOTO iStock

N

år du alligevel er på matas.dk for at fylde depoterne op med din trofaste luksusbalsam, den uundværlige mascara eller din livsnødvendige dagcreme, vil det så ikke være noget af en bonus at blive opdateret på de nyeste sundhedstendenser – eller få en hurtig guide til, hvordan du påfører selvbruneren helt uden at efterlade streger? Den bonus vil Matas gerne give dig med det nye onlineunivers Stories, som er sat i verden for at inspirere dig og opdatere dig om alt, der er værd at vide om skønhed og sundhed.


HOLLY HAR LIGE PLANLAGT SIN SOMMERFERIE DET TJENTE HUN VILDT MANGE POINT PÅ

8

Ferieshop hos Club Matas Partnerne. Så er der også masser af point til dig.

7

1

2

9 3 10 11 4 TDC

6

5

Husk at få dine point hver gang, du handler hos Club Matas Partnerne. Det bliver til rigtig mange point du kan bruge i Pointshoppen. Gå ind på clubmatas.dk under Partner vilkår og betingelser og se præcis, hvad du opnår af fordele hos de enkelte – og hvad du skal gøre, for at sikre dig dine point.

08.50

Pointshop

5.000 POINT

1. OPTJEN POINT PÅ STRØM OG TYVERISIKRING

7. TÆNK SMART, NÅR DU BOOKER REJSEN

Du skal bare skifte til ”Lys I Afrika”-strøm hos Eniig Energi – og købe din tyverialarm hos G4S.

Går ferien til sol og sandstrande? Eller storbyoplevelser? Eller...? Uanset hvad, er der point at hente hos Apollo Rejser.

2. SNAK DIG TIL FLERE POINT

8. SOV DIG TIL MASSER AF POINT

Hos Call Me og Zenji optjener du point hele året. Hver måned, når du betaler dit abonnement, ryger der point direkte ind på din pointkonto.

På alle hoteller: AC Hotels Bella Sky, Marriott, Crowne Plaza, Small Danish Hotels og hos Risskov Bilferie sover du dig bogstavelig talt til point.

3. HER SKAL DU FERIESHOPPE

9. SNUP ET CRUISE MED EKSTRA FORKÆLELSE

Sandaler til børnene? Nye shorts? En lækker hårkur? Smykker og ure? Ferieshop hos Growingfeet.dk, Tøjeksperten, StyleBox og Plaza - så får du point oven i købet.

På DFDS’ rejser på ruten København-Oslo optjener du point på alt det, du bestiller hjemmefra. Dvs ikke bare selve sejlturen men også fx måltider, udflugter, vinsmagning og parkering.

4. FÅ TJEK PÅ REJSE- OG INDBOFORSIKRINGEN

11. BILFORSIKRING MED GAVEKORT TIL DIG

Hos GF Forsikring er der 1100 point at hente. Så hvorfor ikke tegne rejseforsikringen her? Og sikre dit hjem, mens du er væk?

Alka giver dig et Matas gavekort på 1.000 kr., for hver bilforsikring, du tegner.

5. HUSK FERIEUNDERHOLDNING

10. BILLEJE MED POINT OG SÆRRABAT

Med Pling får du fri adgang til Allers magasiner. Hos Saxo finder du ferielæsning og lydbøger, og hos Musik.dk er der god musik til ferien. Uanset, hvad du vælger, er der point med i prisen.

Lej feriebilen hos One2Move. Club Matas medlemmer får altid 10% rabat og optjener point.

6. FERIEOPLEVELSER I DANMARK

GÅR DU OG OVERVEJER....

Der er masser af muligheder: Prøv fx en vinsmagning hos Otto Suenson. Middag, show og natklub hos Wallmans. Eller tag med Club Matas Film i biografen til halv pris* og kom også med til fede forpremiere events. *Du optjener ikke point på biobilletter til halv pris.

- om en kosmetisk behandling er noget for dig? Aleris Hamlet har de bedste specialister, som tilbyder dig professionel rådgivning og kosmetiske behandlinger.


Nr. 1 inden for ar og strækmærker i 18 lande*

”Når du ser på, hvor meget din mave kommer til at vokse i graviditeten, er du overbevist om, at alle de stræk nødvendigvis må efterlade nogle mærker. Men stort set alle, jeg talte med, brugte Bio-Oil, så jeg begyndte at bruge det fra min 2. graviditets måned, to gange dagligt. Jeg kunne godt lide, at den blev absorberet hurtigt og efterlod min hud helt fantastisk. Nu hvor jeg ved, at der findes et så effektivt produkt mod strækmærker har jeg ikke lyst til at holde det for mig selv – jeg vil absolut anbefale det!” Nicolette med Amy

Ved at øge hudens elasticitet hjælper Bio-Oil® med at reducere risikoen for graviditets-strækmærker. Massér Bio-Oil® på de udsatte områder 2 gange dagligt fra begyndelsen af 4. graviditetsmåned. Resultaterne vil variere fra person til person. For yderligere produktinformation, resultater af studier, spørgsmål og kommentarer besøg bio-oil.com. Bio-Oil® fås hos Matas, Føtex, Bilka, A-Z, Kvickly og Superbrugsen.

*se bio-oil.com


MATAS

10

tips fra materialisten

Sophia Waast fra Matas på Vesterbrogade i København fortæller om sine yndlingsprodukter til sommeren, hvor fugtpleje og en god glød står øverst på dagsordenen.

Om Sophia 26-årige Sophia Waast har arbejdet i Matas i snart fem år, og ifølge hende går du aldrig galt i byen med sort flydende eyeliner, flot læbestift og skinnende highlighter.

1. GIVER GL ANSFULDE BEN

Hvis jeg føler, at mine ben er lidt tørre, især i sommermånederne, bruger jeg en shimmerolie fra Nuxe. Den giver de flotteste ben og giver samtidig min hud masser af fugt. Et lille tip er, at jeg også bruger den i håret og i ansigtet, hvor den giver ekstra glans og fugt. Nuxe Huile Prodigieuse 50 ml, 175 kr. Fås på matas.dk

6. SOMMER PÅ FL ASKE

I butikken kalder vi alle Biotherms Eau Soleil “sommer på flaske”, da den har den lækreste og friskeste duft af citrus og figen. Faktisk bruger jeg den hele året rundt, da jeg er helt vild med dens sommerlige og søde duft. Biotherm Eau Soleil 100 ml, 375 kr. Fås på matas.dk

2. GENIAL FUGTMASKE

Beauté Pacifique har lavet en fugtmaske, som passer til alle hudtyper – uanset om du har tør eller fedtet hud. Jeg bruger den gerne en gang om ugen, hvor jeg enten lader min hud slubre den i sig natten over eller bruger den som “almindelig” fugtighedsmaske, hvor den kun På mitskøn.dk giver behøver at sidde i 10 minutter. Sophia flere gode tips Beauté Pacifique Masque Soyeux om fugtmasken, da den er månedens Hydratant 100 ml, 259 kr. Fås på musthave. matas.dk

7. LÆBESTIFTEN, DER BLIVER SIDDENDE

For at få lækre sommerlæber bruger jeg Rimmels flydende læbestift Provocalips, som fås i mange flotte farver. Den er ekstremt holdbar – faktisk så holdbar, at den skal fjernes med makeupfjerner. Rimmel Provocalips, fås i seks nuancer, 80 kr. Fås på matas.dk

PSST!

8. DEN KAN JEG IKKE LEVE UDEN!

Mit absolutte yndlingsprodukt er denne highlighter fra Dior. Jeg bruger den hver dag øverst på mine kindben, men du kan faktisk bruge den over hele ansigtet, hvor den giver en lækker glød. Jeg ville slet ikke kunne leve uden den nu. Dior Skin Nude Air Luminzer, 415 kr. Fås på matas.dk

3. BESKY T HUDEN INDEFRA

Kosttilskud er en fast del af min hverdag, og fire uger op til sommeren – eller inden jeg skal på solferie – kan jeg godt lide at forberede min hud med New Nordics Perfect Tan. Tabletterne beskytter min hud indefra og er et godt supplement til solcremen. New Nordic Skin Care Perfect Tan, 60 tabletter, 205 kr. Fås på matas.dk

9. PASSER PÅ LÆBERNE

Om sommeren bruger jeg altid Matas Læbe Balsam med faktor 25, der blødgør mine læber og beskytter dem imod solens stråler. Den er perfekt at bruge under en læbestift, da den også giver optimal fugt til læberne. Matas Læbe Balsam SPF25 uden parfume, 30 kr. Fås på matas.dk

4. SPF TIL HUD OG HÅR

Jeg foretrækker en sololie, der ikke fedter på huden, men trænger hurtigt ind. Clarins’ sololie er vildt lækker, og så kan du endda bruge den i håret, så det også bliver godt solbeskyttet. Clarins Sun Care Redioant Oil Spray 150 ml, 230 kr. Fås på matas.dk

10. TIL TØRSTIGE LOKKER

FORTALT TIL Laura Ullbrich

5. SKØNT SKUM

Sol, vand og varme slider på lokkerne, så det er vigtigt at give håret ekstra forkælelse om sommeren. Jeg bruger Lee Stafford Arganoil, som er en hårkur, der giver masser af fugt, selv om den kun skal sidde i håret 5-10 minutter. Lee Stafford Arganoil Treatment 200 ml, 159 kr. Fås på matas.dk

Jeg bruger denne renseskum, når jeg står under bruseren. Den renser blidt og efterlader huden dejligt blød og fugtmættet, hvilket også er godt nyt for tørre sommerben efter barbering og solbadning. My Moments Silky Softening Cleansing Foam 150 ml, 119 kr. Fås på matas.dk

35 SKØN


MATAS.DK

3, 2, 1 …

SOMMERKLAR! Lunere vejr, lyse aftener og lange dage i solen … Ah, endelig er det sommer, og på matas.dk kan du finde masser af skønne musthaves, som gør dig sommerlækker og ferieklar. Her er et lille udpluk. TEKST Camilla Gjedde

S ov uforst yrret igennem!

PSST!

Sommersolen står tidligt op, men vil du ikke stå op sammen med den, kan en sovemaske gøre underværker i de tidlige morgentimer. På matas.dk kan du få fingrene i den lækre Tempur-sovemaske (ja, dem med de fantastiske senge!), der former sig efter dit ansigt, dækker hele øjenområdet og lukker lyset ude.

Gå ikke ned på plejende solcreme. På matas.dk kan du shoppe det prisvindende, engelske brand Balance Me, som med denne creme både giver dig 99 procent naturlig solbeskyttelse og effektiv anti-age. Den er desuden uden kemiske filtre, så selv den sarteste hudtype kan være med.

TEMPUR Sovemaske, 199 kr. Fås på matas.dk

BALANCE ME Natrual Protection Moisturiser SPF25 40 ml, 299 kr. Fås på matas.dk

ST. TROPEZ Selvbruner Sheet Mask 18,4 g, 99 kr. Fås ekslusivt på matas.dk

Naturlig glød inden afrejse Undgå at være strandens hvideste turist, og snyd lidt hjemmefra med en let omgang selvbruner fra St. Tropez. Med St. Tropez’ nye, smarte Selvbruner Sheet Mask kan du endda selv justere din tan, alt efter om du lader masken sidde i fem, 10 eller 15 minutter. Sådan gør du: Læg masken på nyrenset hud, lad den sidde det ønskede antal minutter, tag masken af, og smør det overskydende serum rundt omkring øjnene, hårgrænsen og ned på halsen for at få et ensartet resultat, inden du skyller grundigt af.

TIP! Brug også Tempur-sovemasken til at mørkelægge den lange flyvetur, så du forhåbentlig kan få en bedre søvn og undgå det værste jetlag efter ferien.

3 t ips t il f lotte re vippe r CODE Beautiful FFL Lash Primer 8 ml, 245 kr. Fås på matas.dk

DELUXELASH advanced Vippeserum – hormonfri 3,5 ml, 725 kr. Fås på matas.dk

1. STYRK VIPPERNE De flotteste vipper er sunde og stærke vipper, og det kan du få med et vippeserum. På matas.dk finder du blandt andet det dermatologisk- og allergitestede serum fra DeLuxeLash, som du blot skal påføre på afrenset hud ligesom en flydende eyeliner morgen og/ eller aften. Efter bare tre-fire uger skulle du kunne se de første resultater – at vipperne er væsentligt længere, stærkere og tykkere.

PSST! Kan også bruges til bryn.

2. GØR DIN MASCARA BEDRE På sommerfestens sene aftentimer har mascaraens holdbarhed ofte set bedre dage, men gør du dit forarbejde ordentligt med en god primer, er du sikret en hel aften med perfekte vipper. Primeren fra Code Beautiful giver masser af volumen, længde og et supergodt vippebuk, allerede inden du påfører din mascara.

36 SKØN

CODE Beautiful VLM Mascara 12 ml, 245 kr. Fås på matas.dk

3. FÅ ET FEJLFRIT LOOK En dyb, sort mascara sætter prikken over i’et for den gennemførte sommermakeup. Mascaraen fra Code Beautiful hverken løber, drysser eller klumper, og så indeholder den blødgørende planteolier samt vitamin B og E, der skulle give vipperne vokseværk. Desuden fanger børsten selv de mindste vippehår, så dine vipper fremstår både tættere og længere.


Velvet smooth Nyhed fra Scholl.

Indlægssåler der giver perfekt Elektroniske komfort til dine bedste sko.

Neglefile Perfekte negle

med 3 enkle trin

Fil din

F IL

stil

Sæt filhovedet på neglepennen og tænd den ved at vælge den ønskede af 2 hastigheder, og fil dine negle i den ønskede form. Mens formen kan varieres for fingernegle, ske tåneglene files lige over for at forhindre ingroede tånegle B

I SL

Slib for at opnå

glathed

ÉR

Sæt slibehovedet på for at udjævne forhøjninger og udglatte neglenes overflade. Dette forbereder neglene på trin 3. Du bør ikke afpudse hver negl i mere end 15 sekunder hver anden uge.

PO

L

Naturlige, glansfulde negle Sæt poleringshovedet på, og polér nelenes overflade med en cirkulær bevægelse. Tryk let for at opnå et optimalt resultat. Gentag om nødvendigt for at bevare den ønskede glans.

Nærende negleolie Plej dine Scholl WOW-negle med vores negle- og neglebåndsolie, beriget med en nærende sammensætning af 7 olier (sød mandelolie, hørfrøolie, abrikoskerne-olie, avokadoolie, arganolie, sheanøddeolie og solsikkeolie + vitamin E), der nærer og giver fugt til dine negle og neglebånd. Nem at påføre med en praktisk pensel. Tip: Massér negle, neglebånd og negleleje med negleolien. Dette stimulerer blodcirkulationen og bidrager til neglenes naturlige udseende.


There’s more to life than hair but it’s a good place to start


GUIDE

Vi tester

tørshampoo Når du er på festival eller har travlt i hverdagen, kan det være fristende at springe hårvasken over. Heldigvis behøver du ikke at bekymre dig om fedtet hår, for du kan bare bruge tørshampoo. SKØNs praktikant, Laura Ullbrich, har testet fem af slagsen. TEKST Laura Ullbrich

Laura tester på livet løs i sine lyse lokker. Mange tørshampoo fås også til brunetter.

LAURAS

favorit

BJÖRN AXÉN Styling Powder Dry Shampoo 200 ml, 140 kr. Fås på matas.dk

BATISTE Heavenly Volume 200 ml, 38 kr. Fås på matas.dk

EKSTRA MAT EFFEKT

Sådan er den på: Björn Axén Dry Shampoo absorberer fedt fra mit hår og min hovedbund, og giver mit hår ekstra volumen. Fordele: Jeg føler, at mit hår bliver rent med den lette og tørre konsistens, samtidig med at den giver mit hår et mat look. Det er en blanding af tørshampoo og stylingprodukt, hvilket gør det let at sætte mit hår op i en frisure, da den også giver en del volumen. Ulemper: Flasken skal rystet meget grundigt før brug, da indholdet ellers er meget flydende og kan få dit hår til at se endnu mere fedtet ud.

VOLUME OG VILD EFFEKT

Sådan er den på: Batiste giver meget volumen og lader mit hår se helt nyvasket ud. Fordele: Det er jo et vidundermiddel til mit kedelige og flade skandinaviske hår, da det løfter alt mit hår og får det til at se meget tykkere ud end normalt. Ulemper: Batiste kan godt give en ru fornemmelse, der tager det bløde væk fra håret.

TIP! Vent ikke, til dit hår er helt fedtet – forebyg gerne, når dit hår er forholdsvis rent. Derigennem vil tørshampooen holde længere og have bedre effekt.

GUN-BRITT Dry Shampoo 220 ml, 179 kr. Fås på matas.dk

TABITHA James Kraan Organic Dry Shampoo Fair hair 15 g, 200 kr. Fås på matas.dk

LÆKKER OG LUFTIG

Sådan er den på: Den lette formel frisker mit hår op og giver en fyldig volumen, som lader mit hår beholde sit naturlige fald. Fordele: Flasken passer perfekt i min hverdagstaske, så jeg kan have den med på farten. Konsistensen er let og dækker de fedtede punkter i mit hår. Ulemper: Tørshampooen dækker det meste fedtede hår, men jeg savner, at den dækker lidt mere, da man godt kan se, at dele af håret stadig er lidt fedtet.

PERFEKT PÅ FARTEN

Sådan er den på: Tabitha hjælper med mine fedtede hårrødder, uden at den fjerner mine naturlige olier fra håret. Fordele: Den opfrisker mit hår, så det ser helt nyvasket ud. Derudover lindrer den en kløende hovedbund, har en skøn duft, og så er den økologisk. Ulemper: Indholdet er pudder modsat de andre, hvor der kommer spray ud af flaskerne. Det kræver lidt tilvænning, da jeg skal bruge tid på at massere tørshampooen ind i håret.

MATAS Striber Dry Shampoo 200 ml, 50 kr. Fås på matas.dk

GOD TIL PRISEN

Sådan er den på: Den lader mit hår være lækkert og luftigt uden at være fedtet. Fordele: Det ser ikke kun ud, som om jeg har rent hår – mit hår føles også rent igen, fordi det beholder den bløde tekstur. Ulemper: Den giver ikke særlig meget volumen, som jeg oplever med andre tørshampooer, men giver derimod et mat look, hvilket jeg personligt er ret vild med.

Sådan bruger du en tørshampoo

Du kan altid læse på emballagen på din tørshampoo, hvordan du skal bruge den. Men som hovedregel kan du altid følge denne guide: • Børst dit hår igennem • Ryst din tørshampoo, og spray det i håret • Lad det virke i 30 sekunder • Tør dit hår i et håndklæde, som når du har været i bad • Børst dit hår igennem • Styl dit hår, som du plejer

SKØN 39


ALT OM SKØNHED Brevkasse

Synes du, at skønhedsuniverset er en jungle, og har du brug for et ekspertråd? SKØNs brevkasseredaktør, Charlotte Torpegaard, er klar til at svare på dine spørgsmål.

Herredufte til kvinder

Charlotte Torpegaard SKØNs brevkasseredaktør er en af landets førende skønhedseksperter og har bl.a. skrevet bestselleren ‘Skønhed kommer indefra, men lidt læbestift skader jo ikke’. Følg hende på bloggen

Hej Charlotte. Tak for et godt magasin. I skriver meget om parfumer med dejlig blomsterduft. Hvad hvis man som kvinde ikke er til blomsterdufte? Jeg har i mange år brugt Tendre Poison og Midnight Poison fra Dior. Men øv, de er udgået. Jeg har virkelig svært ved at finde en erstatning uden blomsterduft. Har du nogle forslag? Hilsen, Pernille Kære Pernille. Du er absolut ikke den eneste, der ikke er til blomsterdufte. En analyse i The Daily Mail afslørede, at en tredjedel af alle herreparfumer bliver købt af kvinder – til dem selv – fordi de synes, at damedufte er

for søde, blomstrede eller feminine. Populære herredufte til kvinder er YSL Opium for Men, Armani Code for Men og L’Eau d’Issey for Men, hvis du skulle få lyst til at kaste dig ud i den trend. Ellers vil jeg anbefale dig at kigge på nogle af de fine nichedufte, der dukker op i øjeblikket – såsom Escentric Molecules og SG79. Det er en helt anden duftoplevelse, som du måske vil synes om. Mange hilsner, Charlotte

ilovebeauty.dk

ESCENTRIC MOLECULES Escentic 01 30 ml, 550 kr. Fås på matas.dk

SG79 STHLM NO1 edp 50ml, 595 kr. Fås på stylebox.dk

Sorte bryn og hvide negle Kære Charlotte. Jeg har i mange år brugt Gosh Defining Brow Gel (004-sort) og Rimmels hvide negleblyant, men begge er udgået. Kan du hjælpe mig med at finde lignende produkter? Hvorfor findes der kun klare og brune nuancer i bryngelé? Med venlig hilsen, Jytte

Olie i håret Hej Charlotte. Mine veninder har skinnende, blødt hår, fordi de bruger olie i håret. Mit hår er bare mat. Men når jeg bruger olie, klasker det i stedet for at skinne. Gør jeg noget forkert? Kærlig hilsen, Clara

GOSH Eye Liner ‘White’, 60 kr. Fås på matas.dk

DIESEL

GOSH Defining Brow Gel ‘Black’, 80 kr.

ALLE SPØRGSMÅL ER VELKOMNE Send dit skønhedsspørgsmål til Charlotte på brevkasse@ilovebeauty.dk. Bemærk, at Charlotte vil forsøge at besvare så mange mails som muligt, men vi kan ikke garantere, at hun når omkring alle spørgsmål.

40 SKØN

FOTO Maria Gotthard, Mondadori

Kære Clara. Det kender jeg godt, dét med at håret kan klaske mere end det skinner, når man bruger olie. Nu ved jeg ikke, hvilken du bruger, og hvordan du bruger den, men jeg kan anbefale kun at bruge et par dråber ad gangen. Mange kommer til at bruge lidt for meget. Derudover er det en god idé PERCY & REED at vælge en af de såkaldte Volumising No Oil Oil For Hair, 60 ml, “no oils”, der er mindre oli- 150 kr.Fine Fås på matas.dk erede. Tjek Volumising No Oil Oil fra engelske Percy & Reed. Den kan både føntørres ind i håret og bruges som finish og er populær blandt en række kendisser – og alle os andre, der gerne vil have glans og ikke klask. Mange hilsner, Charlotte

Kære Jytte. Du skulle meget gerne stadig kunne få Goshs sorte Brow Gel. Bed om at få den bestilt hjem til dig. Det er korrekt, at få mærker kører med sorte brynprodukter. Det handler om, at for få af os har så mørke bryn, at vi har brug for sort, så der er ikke stort nok marked for det. Skal du på ferie til Spanien eller Italien, vil du helt sikkert kunne finde et større udvalg. Gosh har også en hvid øjenblyant, som fungerer fint til neglene. Mange hilsner, Charlotte


ANNONCE

GET YOUR GLOW ON! 1.

Skrub altid huden inden påføring af selvbruner. Vælg derefter mellem Self Tanning Tinted mousse eller lotion. (lotion er mere fugtgivende) Begge varianter fåes i både en medium og dark udgave. 100ml. 219 kr.

2.

Dryp enten et par dråber af Self Tanning Anti-age serum i din dagcreme eller anvend Trystal Minerals mineralpudder for at skabe den perfekte glød i ansigtet. Tip! Trystal Minerals er perfekt til at skabe contour til ansigtet.

9g 375 kr.

15ml. 299kr.

3.

For at vedligeholde din gyldne kulør kan du med fordel anvende Fabulous Self Tanning Gradual lotion som udvikler farve efter 4-6 timer. Gradual lotion er også perfekt til at vedligeholde feriefarve med.

200ml. 165 kr.

Forhandles hos udvalgte Matas butikker samt Matas.dk


FIND DEN HOS BOGHANDLEREN I DAG

DR. MED. YAEL ADLER

Du kender

NU I 12. OPLAG!

bestselleren

Giulia Enders

‘TARME MED CHARME’. Nu kommer en

s vores t ø r s t e m o t l A o rg an

People’sPress

DR. MED. YAEL ADLER

under huden s vores t ø r s t e o rg an Alt om

People’sPress

MED CHARME alt om et undervu rderet organ

under huden

ny tysk bestseller

TARME

om huden – vores

People’sPress

største organ … DR. MED. YAEL ADLER

under huden Alt om

s vores t ø r s t e

o rg an

People’sPress

I ‘Under Huden’ forklarer Dr. Yael Adler klogt og morsomt alt om vores hud. Om rynker, fodsvamp og andre tabuer – og hvorfor behårede lægge hører bedre end barberede.

GÅ U D MED SKRALD ET

!


A LT D E T N Y E Kultur, mode og design i juni

Top 3

F I LM PREM I ERER I JUNI

1. DEN MYSTISKE RAP-LEGENDE

De fleste kender nok ganske overfladisk til historien om den ikoniske rapper Tupac Shakur, som også var kendt under kunstnernavnet 2Pac. Det biografiske drama ‘All Eyez on Me’ går helt tæt på legenden frem til hans død. Måske vil filmen besvare et spørgsmål eller to? Premiere: 15. juni

KYLIE MINOGUE

som brilledesigner

2. UNGDOMSDRAMA PÅ ISL AND

Hvis du nærmere higer efter et ungt coming of age-drama, vil det islandske drama ‘Heartstone’ være noget for dig. Filmen handler nemlig om to unge drenge, som flintrer omkring i den barske, islandske natur. Imens den ene dreng forsøger at vinde en ung piges hjerte, opdager den anden, at han har fået nye følelser for sin bedste ven. Premiere: 8. juni

TEKST Gry Holm FOTO PR

3. DEN KVINDELIGE SUPERHELT

Måske har du allerede hørt om ‘Wonder Woman’? Den kvindelige amazone-kriger og Supermands kvindelige modstykke har nu fået sin helt egen film, og denne gang ser vi model og skuespiller Gal Gadot i hovedrollen som Diana Price. Mon ikke at der her er lagt op til en sand superheltefilm med feministisk fortegn? Premiere: 1. juni

Hvad siger du til at nyde sommeren iklædt et helt nyt brille- eller solbrillestel designet af selveste Kylie Minogue? Den australske sangerinde og skuespillerinde har faktisk gjort det muligt for dig med sin nye kollektion af eksklusive briller og solbriller, som hun har kreeret for den danske brillekæde Louis Nielsen. Du kan vælge mellem 20 cool og retro-inspirerede stel, som koster 1.495 kroner inkl. enkeltstyrkeglas. Kylie Minogue Eyewear er tilgængelig i alle Louis Nielsen-butikker. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 9632 5000.

En personlig lyskilde

Det kølige og ikke mindst eksklusive marmor-finish i indretningen er i den grad kommet for at blive, så du vil helt sikkert ikke blive ked af at investere i denne fine lampefod i hvid marmor. Det helt særlige ved lampen er, at du selv kan vælge både fod og skærm og dermed specialdesigne din egen, personlige lampe. Ret smart, ikke? Lampefod i hvid marmor fra Louise Roe, 6.800 kr., cahetu.dk

SKØN 43

LU R PÅ N AT U R E N

Denne sommer blænder Arken op for en helt ny udendørsudstilling, som undersøger forholdet mellem menneske og natur. De to internationalt anerkendte kunstnere Nanna Debois Buhl og Tue Greenfort har skabt nye, stedspecifikke værker til udstillingen, som kan opleves i området nær museet. Hvis du lægger vejen forbi Arken, kan du altså se frem til at opleve kunst i sommerlige og ikke mindst alternative rammer. Udstillingen ‘Natur/Retur’ kan opleves fra 3. juni til 17. september på Arken i Ishøj. Se mere på arken.dk


A LT D E T N Y E Kultur, mode og design i juni

Deichmann a la Ellie Goulding

Den succesfulde, britiske sangerinde Ellie Goulding, som du måske kender fra hittet ‘Love Me Like You Do’, er nu aktuel med sin første kollektion for skokæden Deichmann. Snart kan du altså få lov til at stikke fødderne i et par lækre sko, som især er inspireret af Gouldings kærlighed til musikken. Kollektionen indeholder et fint miks af sneakers, sandaler, stiletter, espadriller og loafers under mottoet ‘Rock your look’. Priser fra 249 kr. Se mere på deichmann.com

SPEJL D I G I LYS

Årets allerførste og ikke mindst officielle sommermåned er endelig over os, og hvorfor ikke fejre de lyse nætter med nyt design til boligen? Denne lysestage fra Ferm Living er helt sin egen i både stil og design, og som en bonus skaber den marmorerede glasoverflade et fint genskær fra lysets flamme. Coupled Candle Holder i blå, 599 kr., fermliving.dk

ET MUST TIL MU SIK N Ø RDE N

God musik skal altid have de bedste vilkår på lydfronten, og det er faktisk lige præcis, hvad Plantronics’ nyeste trådløse hovedtelefoner sørger for. Exceptionelt god lyd! BackBeat 500-serien leverer nemlig op til 18 timers fyldig og medrivende lyd, uanset om du er i skole, på farten eller sidder på en café fyldt med mennesker. Som en ekstra bonus kan du besvare telefonopkald direkte igennem hovedtelefonerne, og så fås de både i hvid, grå og mørkegrå. 749 kr. Se mere på plantronics.com/dk

Månedens roman

En hårrejsende historie

‘Den underjordiske jernbane’ følger en ung kvindes næsten dyriske vilje til at overleve. Den 16-årige Cora arbejder nemlig som slave på en bomuldsplantage i Georgia, hvor hun lever i daglig angst med myten om sin mors flugt fra stedet hængende over hovedet. Forbered dig på en brutal fortælling om amerikansk slavehistorie, som bestemt vil kravle helt ind under huden på dig. Udkommer 9. juni, 300 kr., Politikens Forlag

44 SKØN

Når solen skinner fra en åben himmel, og sommeren endelig har fået et godt tag i det danske land, er det ved at være tid til årets Grøn Koncert. I år turnerer Grøn Koncert for 35. gang, og du kan som altid forvente et hav af både danske og udenlandske kunstnere, så du kan få en svingom til dit favoritband. Du kan opleve herlighederne fra 20. juli, hvor koncertrækken rammer København. Se, hvornår Grøn Koncert rammer din by, på groenkoncert.dk

TEKST Gry Holm FOTO PR, iStock

Grøn Koncert vender tilbage!


pi Ta

2. ma j

NYHED

un ge født 7. april

re 1 rn rs ef ytter udendø

n bo b i G

– VI HAR DET HELE! Du kan møde smukke jaguarer, nuttede abeunger og en masse andre fascinerende eller mærkværdige dyr i regnskoven. Vi garanterer for tropisk varme indendørs, og uanset vejret udenfor flytter tapirerne ud i deres nye, store anlæg den 12. maj. Du kan se anlægget på vej over til DanmarksParken, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig på den store naturlegeplads, klappe alle de søde bondegårdsdyr eller blot sidde og få sig et lille hvil under åben himmel og i hyggelige omgivelser. regnskoven.dk

Sto r natu

ad rlegepl

s


HIGH HEELS THE

SNEAKER FEEL

Nyhed fra Scholl. Indlægssåler der giver perfekt komfort til dine bedste sko.

Flade sko Den rigtige indlægssål for små flade sko som ballerinaer. Denne indlægssål har et ekstra affjedrende design, og giver ekstra stød absorbering under hælene. Den sidder sikkert fast, og presser ikke tæerne.

Hverdagshæle Har man hverdags sko med små hæle på op til 8 cm, så er denne indlægssål det rette valg. Med blød gel og ekstra svangstøtte, vil man føle sig “let på tå” hele dagen lang. For en komfortabel følelse er affjedringen fokuseret på trædepuden og fodens bue.

Åbne sko Indlægssåler skal specielt være “usynlige” i åbne høje hæle. Derfor er vores indlægssåler til åbne sko gennemsigtige og ekstra tynde. Det ultra-tynde design forhindrer tæerne I at blive mast.

Høje hæle Disse indlæggsåler er fokuseret på at holde foden på plads og sikre en komfortabel følelse. Det gribende materiale og de små prikker på indlægssålens overflade forhindrer foden i at glide. Den ultra-bløde gel lindrer presset på fodens trædepude.

D

GIVES YOUR

N YH E


FOTO All Over Press / Mondadori

TEMPERLEY LONDON

til stranden, mmer. Vi klæder dig på so din til d un ef od m ne Find masser af skøn og lune sommernætter. ge da er m m so de he af r se til festivalen og til mas SKØN 47


ANNONCE

Terra-Float Nova Lux-model. Fås i størrelserne 36-42. Vejl. pris 799 kr.

Minimalistisk mode Den flotte og simple Terra-Float Nova Luxmodel giver dig en behagelig pasform med de smalle stropper af skind, som du nemt kan justere, og passer perfekt til dig, der ønsker en diskret hverdagssandal med et minimalistisk udtryk.

Terra-Float Livia Lux-sandal. Fås i størrelserne 36-42. Vejl. pris 799 kr.

Sporty og smart Forkæl dine fødder med den smarte Terra-Float Livia Lux sandal, som er en allround-model, der følger godt med dig til enhver lejlighed. Så kan du komme langt på din rejse, uanset om ferien står på den store byvandring eller vilde oplevelser med afvekslende natur ude i det fri. Terra Lexi-model. Fås i størrelserne 36-42. Vejl. pris 799 kr.

D E PE R F E K T E SA N DA L E R til din sommer

Superlette slippers Med den bløde Float-sål og det smarte design kan du nemt lade dine fødder glide ned i den lette Terra Lexi-model efter en dukkert i havet eller en lur i hængekøjen. Remmen holder bedre fat på dine fødder end klassiske klipklapper og gør det nemt for dig at færdes rundt i naturen eller inde i byen på din ferie.

Om TEVA®

TEVA blev etableret i USA i 1984, og i mere end tre årtier har TEVA skabt sandaler, sko og støvler, der indbyder til lange gåture og en aktiv livsstil. Læs mere om TEVA på teva.com, og få oplyst nærmeste forhandler på tlf. 4447 9094.

Spark sommeren godt i gang med det helt rigtige fodtøj, og uanset om dit næste ferieeventyr byder på hiking, sommerhusidyl eller storbyoplevelser, har amerikanske TEVA® sandalerne, som dine fødder vil elske.

F

ødderne er vores faste ståsted igennem hele livet, og derfor er det vigtigt, at vi passer godt på dem. Her i den varme sommersæson er dine fødder ekstra udsatte, og skal du ovenikøbet holde ferie, får dine fødder sikkert ekstra travlt. Måske skal du ud at vandre, måske skal du trave en storby tynd, eller måske skal du bruge feriedagene i haven? Uanset hvordan du skal spendere sommeren, får du mest ud af det med det rette fodtøj på – og her kommer amerikanske TEVA® på banen. Siden 1984 har TEVA® været eksperter i at lave sko og sandaler, som

ikke bare er lækre at se på, men som dine fødder har det virkelig godt i. Du kender måske til den innovative FloatLite™-teknologi, der med sin fikse skumkonstruktion forærer dig den skønne følelse af vægtløshed, når du går, og giver dine ben den gode rejse fra start til slut. Sammen med den populære EVA-topsål og det nye design er sæsonens TEVA®-sandaler både fjerlette, i høj kvalitet og enormt fine med det flettede skind på remmene. Hvis du beslutter dig for at investere i et par af de skønne sandaler, kommer du altså aldrig til at skulle begrænse dine gåture på ferien igen!


SHOPPING

Hat, BECKSÖNDERGAARD, 299 kr.

Kjole, HANNE BLOCH, 2.900 kr.

Badedragt, & OTHER STORIES, 495 kr.

TIP! Ikke nok med, at en hat ser chik ud, den er også din bedste ven, når dit ansigt trænger til en solpause. Smart!

Øreringe, MAANESTEN, 450 kr.

Badehåndklæde, H&M, 79 kr.

STRANDKLAR

MIU MIU

Pak tasken med skønne (og brugbare) accessories og hop i farverigt badetøj, når du sætter kursen mod bølgerne og en dag på stranden. AF Alberte Sejling

Kimono, SISSEL EDELBO, 899 kr.

Solbriller, SPEKTRE, 1.400 kr.

Net, LIMI COPENHAGEN, 450 kr.

Pareo, SLOGGI, 199 kr.

FOTO Mondadori

ISABEL MARANT

Bikini, LOVE STORIES, 499 kr./399 kr.

Slippers, ZARA, 399 kr.

49 SKØN


Around the world in a day Miljøvenlig letvægtstrolly, lavet af genanvendt polypropylen

AZ1 75 cm 4 hjul og TSA lås normalpris 1099,nu

799,-

AZ1 67 cm 4 hjul og TSA lås normalpris 999,nu

699,-

AZ8 65 cm Letvægts trolley, 4 hjul og TSA lås normalpris 899,nu AZ8 55 cm Letvægts trolley, 4 hjul og TSA lås normalpris 799,nu

599,-

499,-

FUSION 55 cm Softsided, AirSpeedkomponenter og TSA-lås normalpris 649,nu

399,-

FUSION 65 cm Softsided, AirSpeedkomponenter og TSA-lås normalpris 749,nu

499,-

Esbjerg N - Helm, Esbjerg Storcenter, 89934595 · Esbjerg - Helm, Broen Shopping, 69151113 Fredericia - Bison Lædervarer, Gothersgade 15, 75920376 · Frederikssund - Galleri Bon Goût, Østergade 32, 47310511 Frederiksværk - Galleri Bon Goût, Nørregade 38, 47724711 · Glostrup - Kuffert-Sørensen, Glostrup Storcenter, 33931150 Grenaa - Skoringen, Østergade 6-8, 62265000 · Herning - Helm, Bredgade 21, 97215910

Herning - Helm, HerningCentret, 97266028 · Hjørring - Helm, Østergade 13, 98920583

Holstebro - Helm, Nørregade 31-33, 97420113 · København S - Kuffert-Sørensen, Fields, 32622232 Middelfart

Mirá, Østergade 3, 64413560


Back to school

JEVA BEGINNERS sportspose, madkasse og drikkedunk

799,-

JEVA SQUARE sportspose, stort madkasserum

599,-

JEVA INTERMEDIATE sportspose, madkasse og drikkedunk

999,-

Frit valg

David Jones Rygsæk med PC rum normalpris 799,nu

599,-

Landsdækkende bytteservice, se komplet forhandlerliste på www.lfd.nu Nykøbing F - Taske- & Skohuset, Torvet 14, 54851814 · Odense C - Rambusch Lædervarer, Vestergade 15, 66190912 Ringkøbing - Helm, Nygade 13, 97321002 · Rønne - Hugo P, Lille Torv 3, 56954999 Skanderborg - Kjærulff, Adelgade 64, 86524455 · Silkeborg - Helm, Østergade 1, 69149990 Skive - Helm, Adelgade 10, 97526482 · Tønder - Feddersen Lædervarer, Vestergade 32, 74722811 Varde - Helm, Kræmmergade 4, 75220190 · Vejle - Helm, Nørregade 20, 75820351

Viborg - Helm, Sct. Mathias Gade 32 A, 69146001 · Vordingborg - Læderhuset, Algade 68, 55372180 Århus N - Galleri Bon Goût, Storcenter Nord, 86108812


SHOPPING

Sådan bruger du

LOAFERS

Øreringe, MADS ZIEGLER, 575 kr.

Loafers uden hælkappe er et modehit lige nu, for de er chikke, lynhurtige at stikke i og så er de super-alsidige og kan bruges til alt lige fra søde kjoler, casual jeans og det herreinspirerede sæt. TEKST Alberte Sejling

Solbriller, & OTHER STORIES, 560 kr.

Loafers, CUSTOMMADE, 1.499 kr.

I PARKEN: En blomstret kjole er et godt match til loafers, når du skal en tur i parken og nyde det gode vejr. Tilsæt solbriller og en cross-body-taske, der kan rumme pung og mobil, og fuldend outfittet med en lækker isvaffel i sødmefulde farver. Strik, ENVII, 450 kr. Taske, ZARA, 249 kr. Tørklæde, PIECES, 79 kr.

Kjole, SELECTED FEMME, 599 kr. Jakke, SAMSØE & SAMSØE, 1.800 kr.

Halskæde, MAANESTEN, 750 kr.

Bukser, SAMSØE & SAMSØE, 1.000 kr.

T-shirt, H&M, 69 kr.

PÅ ARBEJDE: Dress dine loafers op med et pænt, herreinspireret sæt i en sommerlig farve, når du skal på arbejde. Giv det maskuline modspil med spinkle smykker, der er et feminint touch.

GRILLAFTEN: Skal du til en hyggelig grillaften, kan du opnå et afslappet look ved at kombinere dine loafers med en hvid Tshirt, et par slidte jeans og et lille tørklæde. Husk en strik til senere på aftenen. Jeans, PIESZAK, 899 kr.

Mobilcover, MUNTHE, 149 kr.

53 SKØN


SHOPPING PÅ BUDGET

Seje solbriller

Et par solbriller giver dit outfit coolfaktor som ingen anden accessory. De ikoniske cat eye, pilotbrillen eller de runde er altid et hit, men de mere grafiske briller ses også i stor stil i øjeblikket. Find sommerens vigtigste tilbehør på tre budgetter her. AF Alberte Sejling

Det italienske stilikon og modedesigner Chiara Ferragni bærer runde solbriller i Milanos gader inden Fendi-show.

Budget ZARA, 179 kr.

BIANCO, 129 kr.

MONKI, 80 kr.

LOUIS NIELSEN, 995 kr.

SPEKTRE, 900 kr.

MONKEYGLASSES, 899 kr.

TOM FORD, 2.949 kr.

STELLA MCCARTNEY, 1.899 kr.

GANNI, 1.299 kr.

Mellem

FOTO Mondadori

Luksus

54 SKØN


2for1

1495

kr

Glas er altid med i prisen

Nyhed! Eksklusiv kollektion Bestil synstest på louisnielsen.dk

2for1 gælder ved køb af briller fra prisgruppe 1495 kr. og opefter. Du får det billigste par med i prisen, uanset valg af stel, glas og tillægsydelser (i henhold til prisliste). Enkeltstyrkeglas (indeks 1,5) er altid med i prisen. Kan ikke kombineres med 60+ eller tilbud. 2for1 er personlig og kan ikke deles med andre. ©2017 Specsavers.


MMMMMM

Sommer turné Fotograf Steen Evald Stylist Marianne Chloe Makeup Line Ahnstrøm Modeller Tessa // Scoop Models, Mounier Laccoste & Christian Rissdahl // Scoop Models og Thomas W. Pedersen Stor tak til Danmarks Busmuseum

56 SKØN

FOTO Xxxxxxx

Find din indre diva frem i en cool sommerstil, der oser lidt af boheme og rock ‘n’ roll.


MMMMMM

Blondekjole, ETC. ETC. 899 kr. Nude body, UNDERPROTECTION, 650 kr. Taske, TWIN-SET, 2.350 kr. Øreringe, H&M, 60 kr. Briller, H&M, 60 kr. Armbånd, SWEET DELUXE fra Zalando, 149 kr. Ring, MICHAEL KORS fra Zalando, 649 kr. Ring, MICHAEL KORS fra Zalando, 699 kr. Sandaler, THE WHITE BRAND, 349 kr.

FOTO Xxxxxxx

Ruskindsjakke ( fyr med solbriller), DIESEL, 5.999 kr.

SKØN 57


MMMMMM Læderjakke, TWIN-SET, 3.300 kr. Body, LOVE STORIES, 649 kr. Øreringe, NINA YORK, 3.200 kr. Hat, stylistens egen Venstre hånd Pegefinger: Ring, NINA YORK, 800 kr. Langefinger: Ring (inderst), MIELKO JEWELLERY, 4.000 kr. Ring (yderst), NINA YORK, 950 kr. Ringfinger: NINA YORK, 1.000 kr. Armbånd, to stk., PILGRIM, 199 kr. Højre hånd Pegefinger: Ring, NINA YORK, 1.200 kr. Langefinger: Ring, NINA YORK, 2.400 kr. Ringfinger: Ring, MIELKO JEWELLERY, 19.000 kr. Armbånd, PILGRIM, 199 kr.

58 SKØN


MODESERIE

Kjole, JUST CAVALLI FRA fra Zalando, 5.915 kr. Bælte, DEPECHE, 549 kr. Ruskindsjakke, MDK, Showpiece Pumps, AF KLINGBERG, 2.400 kr. Øreringe, NINA YORK, 3.200 kr. Højre hånd: Ring, MIELKO JEWELLERY, 19.000 kr. Ring, MIELKO JEWELLERY, 4.000 kr. Pegefinger: Ring, NINA YORK, 1.000 kr. Grå kuffert, RIMOWA, 5.495 kr. De andre kufferter er vintage

SKØN 59


MODESERIE

Hårbånd, STINE LADEFOGED, 590 kr. T-shirt, PULZ JEANS, 299 kr. Nederdel, TWIN-SET, 2.559 kr. Ruskindsstøvler, IVYLEE, 1.850 kr. Læderjakke, CADDIS FLY, 1.999 kr. Perleøreringe, SWEET DELUXE fra Zalando, 399 kr.

60 SKØN


MMMMMM

Blazer, H&M, 349 kr. Top, H&M, 80 kr. Choker, PILGRIM, 249 kr. Lædershorts, CADDIS FLY, 799 kr. Støvletter, AF KLINGBERG, 2.700 kr. Hat, stylistens egen Et sæt med ringe, HUNKEMÖLLER, 100 kr.

SKØN 61


FÅ STILEN

Sommer turné Øreringe, KIVILAI, 800 kr.

Ring, PIECES, 39 kr.

T-shirt, ENVII, 180 kr.

Solbriller, WEEKDAY, 120 kr.

Læderjakke, DESIGNERS REMIX, 4.500 kr.

Bh, LOVE STORIES, 449 kr. Strømper, CUSTOMMADE, 199 kr.

Taske, ZARA, 329 kr.

Støvler, CATWALK BY DEICHMANN, 449 kr.

Shorts, MONKI, 250 kr.

62 SKØN


ANNONCE

PSST! Når du køber hånddesinfektion fra danske producenter, skal du ikke bekymre dig om sundhedsskadelige stoffer.

3 tips til brug af hånddesinfektion 1. Har du mulighed for det, så fjern gerne alle ringe, armbånd og ur, inden du bruger hånddesinfektion. 2. Spray på tørre hænder (uden synligt snavs), og sørg for at fugte alle flader af hænderne og håndleddene med den. Glem ikke håndryggen. 3. Lad desinfektionen sidde og tørre helt, så den kan virke optimalt. Det tager cirka 30 sekunder. RODALON Friendly Hands 20 ml, 25 kr. Fås i din dagligvarebutik

Hold hænderne helt rene hurtigt og hudvenligt!

Når du er på ferie eller på farten, kan det være svært at opretholde en god håndhygiejne. Her kommer hånddesinfektion dig heldigvis til undsætning, og det er både en nem, effektiv og hudvenlig løsning.

E Kilde: netpatient.dk

HUSK! Er dine hænder våde eller synligt snavsede, virker hånddesinfektion ikke optimalt. Vandet fortynder nemlig spritten, og synligt snavs indeholder for mange mikrober til, at spritten kan desinficere hænderne effektivt nok. Her er du nødt til at vaske med vand og sæbe først.

n god håndhygiejne er naturligvis altid vigtig. Det sikrer nemlig, at du minimerer overførslen af mikrober og bedre undgår sygdomme, hvis du eksempelvis giver håndtryk eller rører ved dørhåndtag, gelændere, elevatorknapper, toiletbrætter og motionsudstyr. Og det gør vi jo alle sammen op til flere gange om dagen! Men når du er på farten, på festival eller på ferie i udlandet, kan håndhygiejne blive en udfordring, for håndvask er måske ikke lige en mulighed. Det er der heldigvis råd for med hånddesinfektion, som både er en nem, praktisk og effektiv løsning. Og så er det faktisk ret hudvenligt.

VENLIG MOD HÆNDERNE En af de smarteste typer desinfektionspro-

dukter på markedet finder du hos Rodalon, som har lanceret Friendly Hands, der, som navnet antyder, er venlig mod dine hænder, og ovenikøbet er mere skånsomt end vand og sæbe. Derudover er designet ekstremt praktisk – den lille, cool spray kan nemt ligge i din taske eller bukselomme, så du altid har den ved hånden og kan spraye hænderne rene og skønne igen i en fart. Friendly Hands indeholder op til 200 ganges brug, og bruger du sprayen korrekt, kan den effektivt fjerne op mod 99 procent af alle sygdomsfremkaldende bakterier og vira på dine hænder, hvorfor hånddesinfektion er og bliver en af sommerens vigtigste musthaves.


SHOPPING

We love DENIM

Vi har igen kastet vores kærlighed på denimnederdelen, der tilfører ethvert outfit et strejf af coolness. Vil du gå all in på nederdelens afslappede og rå udtryk, kan du sætte en T-shirt med print og sandaler med nitter til. AF Alberte Sejling

VILA, 299 kr.

SELECTED FEMME, 399 kr.

PIESZAK, 899 kr.

VERO MODA, 179 kr.

H&M, 290 kr.

SAMSØE & SAMSØE, 600 kr.

PIECES, 259 kr.

ENVII, 450 kr.

MONKI, 250 kr.

STYLES MED … Taske, TOMMY HILFIGER, 1.700 kr. Øreringe, MAANESTEN, 400 kr.

T-shirt, MUNTHE, 499 kr. Sandaler, BILLI BI, 1.199 kr.

64 SKØN


KENZO


10 FESTIVAL musthaves til

Det er tid til at pakke tasken til årets festivaler med tøj, der har det helt (mode)rigtige afslappede udtryk, men som er praktisk på samme tid! Vi guider dig til de 10 vigtigste festivalitems her. AF Alberte Sejling

2

Et must på festivaler, fordi de kan bruges til stort set alt. De printede versioner er ekstra seje, da de giver dit outfit mere attitude end neutrale T-shirts.

SOLBRILLER

Selvfølgelig skal du også have et par solbriller med. Gå efter et par i den billigere ende, så du ikke skal tænke over at passe for meget på dem, når du hører musik og har det sjovt.

T-shirt, MADS NØRGAARD, 400 kr.

3

Sådan pakker du til festival

Rejsestørrelser. Det er en kunst at pakke til en festivaluge på lidt plads. Pakker du dine favorit-skønhedsprodukter i rejsestørrelser, kan du have flere forskellige produkter med. Makeupprodukter, du kan bruge på flere måder, hitter også. Tjek her Makeupskolen på side 26.

Solbriller, NOA NOA, 299 kr.

JAKKE

En jakke er vigtig at have med på festival, for det kan blive koldt om aftenen. Et godt trick er at vælge en, der er lidt stor i størrelsen, så du kan have flere lag under.

4

Kjolen med spaghettistropper er ofte at spotte på de udenlandske festivaler, hvor du kan regne med høje temperaturer. Brug den i Danmark, når vejret tillader det, eller med en tætsiddende, langærmet bluse under.

Jakke, VERO MODA, 229 kr.

5

STROPKJOLE

Kjole, PIECES, 299 kr.

BÆLTETASKE

Tjek vejret. Det danske sommervejr er ustadigt, og derfor er det en god idé at tjekke vejrudsigten kort før du skal af sted. På den måde undgår du (måske) at medbringe for meget tøj, du ikke får brug for.

Når du bevæger dig ud på festivalpladsen, er det rart at have en lille taske med, der kan rumme det mest nødvendige. Bæltetasken er især god, da du nemt kan svinge den over skulderen.

Desinficerende gelé. Et festivalmust er en desinficerende gelé, du kan bruge til at rense hænder med, hvis der ikke er vand og sæbe i nærheden. Vores råd: Tag hellere én for meget med end én for lidt.

Gummistøvler, HUNTER, 1.100 kr.

Varmt tøj. Selv om det er sommer, og dagene er varme, kan det godt blive koldt om aftenen. Et godt tip er at have små, varme stykker tøj med, som du kan have i håndtasken på festivalpladsen. Et par nylonstrømper fylder ikke meget, men varmer benene, når mørket falder på.

Bum bag, ENVII, 300 kr.

6

GUMMISTØVLER

Man kan ikke sige dansk festival uden at sige gummistøvler. Tag et par med for en sikkerheds skyld, og hvis solen skinner hele ugen, er gummistøvlerne stadig praktiske i støv og mudder.

66 SKØN

FOTO Mondadori

1

T-SHIRT


STILGUIDE

Strik, GANNI, 2.199 kr.

8

KASKET

Foruden at skærme ansigtet mod den varme sommersol giver en kasket også ethvert outfit street-faktor. Er du ny i kasketland, kan du starte ud med en ensfarvet udgave. Føler du dig godt tilpas med kasket på hovedet, bør du vove dig ud i en sej farve.

10

Kasket, MONKI, 80 kr.

Bikini, H&M, 129 kr./ 99 kr.

9

7

Når du skal prioritere, hvad der skal med i festivaltasken, må du gøre plads til denimshortsene. De er en sommerklassiker og tager sig godt ud på festival. Vil du være taktisk, så vælg et mørkt par, der holder sig pæne længere tid i festivalstøvet.

BIKINI

Selv om du ikke skal ligge ved stranden og sole, når du er på festival, er en bikini stadig yderst brugbar, hvis du vil nyde solen mellem koncerterne. Vælger du en i et pænt print, ser det også fint ud, hvis man kan ane den under en T-shirt eller kjole.

STRIK

En lun strik er din redning på de kolde aftener, når du skal nyde koncerter i måneskinnet. Selv om strikken primært er praktisk, kan du med fordel gå efter en i striber eller med et fedt mønster.

DENIMSHORTS

Shorts, SELECTED FEMME, 399 kr.

5 modeller med god festivalstil

Alessandra Ambrosio

Victoria’s Secret-modellen formår at gøre den californiske festivalstil, der mikser boheme og et rocket udtryk, både feminint og chikt. Modellen bærer looket med sikkerhed og sødme.

Alexa Chung

Den engelske it-girl er en hyppig gæst på de engelske festivaler. Hun rammer gang på gang plet med sine outfits, der altid er et perfekt miks af girl-next-door og international modedronning.

Kendall Jenner

Du kan aldrig gå galt med runde solbriller, frynser, flade sandaler og opsat hår. Supermodellen er også hoppet i en lang bohemet kjole, der er som skabt til en varm dag på festival.

SKØN 67

Poppy Delevingne

Den engelske model tænker over alle detaljer. Looket er mere nedtonet, men tro os: Intet er overladt til tilfældighederne! Bomberjakken, Hunter-gummistøvlerne og den mørke neglelak emmer af cool, engelsk festival.

Gigi Hadid

Tårnhøje hæle og lyse bukser er ikke det oplagte festivalvalg, men når man er supermodel, gælder andre regler. Gigi ser stilfuld ud i lang vest, solbriller og stribet sæt.


MODEBAGGRUND

Når musikerne går på

MODEEVENTYR Kanye West har gjort det. Rihanna har gjort det. Sharin Foo fra The Raveonettes har gjort det. Flere og flere musikere vælger også at blive designere og laver sko, smykker eller tøj i eget navn. Men hvad får de ud af det, og hvorfor ligger folk i kø i dagevis for at få fingrene i deres kollektioner? TEKST Sofie Winther Askgaard

M

oskva, mandag 27. februar 2017. Det er tidlig morgen, og temperaturen er på frysepunktet. Det sner let. Alligevel står flere tusinde mennesker i kø foran Adidas’ russiske flagskibsbutik i håbet om at få fingrene i Kanye Wests nye Yeezy Boost 350 V2 trainers. De har kun 85 par til salg denne morgen til den nette sum af 2.000 kroner stykket, men køen strækker sig flere gader og går først i opløsning efter flere timer. Sidste år skabte popdrengen Justin Bieber samme hysteri i indre København, da han solgte sit merchandise i en pop-upshop i modebutikken Storm i forbindelse med en optræden i Parken. Fans stod i kø i tre dage for at få fingrene i Biebers eksklusive kollektion – og et glimt af stjernen selv, som selvfølgelig kom forbi. Hverken West eller Bieber er enestående eksempler på, hvor meget hype det skaber, når en musikstjerne går på modeeventyr. Men hvorfor er vi så vilde med hullede T-shirts, bare fordi der står Kanye West i nakken, eller hamstrer stramme trikoter, fordi de nu har Beyoncés Ivy Park-logo på brystet? Og hvad får succesfulde musikere ud af at kaste sig ud i en ny branche?

helt forskelligt, men hører altid sammen. Hvem har et salt- og pebersæt uden salt eller peber? Der er et hav af eksempler på lykkelige ægteskaber mellem musik og mode. Rihanna og Puma, Nicki Minaj og Roberto Cavalli, Justin Timberlake og Tom Ford, Alexander Wang og Travis Scott. En trend, der startede tilbage i 80’erne med Run-DMC og sangen ‘My Adidas’, siger Michael Boie, chef for Music & Brands i den danske afdeling af pladeselskabet Universal Music. “Run-DMC er et af de mest kendte og succesfulde eksempler på et crossover fra musikken til modebranchen. De havde en skarp holdning til deres visuelle profil og en ægte kærlighed til Adidas, som førte til et af de første store kommercielle samarbejder mellem de to brancher.” Run-DMC gik altid med den gamle basketballsko Adidas Superstar – uden snørebånd – og da en repræsentant fra Adidas oplevede gruppen få 10.000 fans i Madison Square Garden i New York til at holde deres Adidas-sko op i luften, mens de rappede ‘My Adidas’, var kimen til samarbejdet sået. Dagen efter sendte Run-DMC en video til Adidas, hvor de optrådte med nummeret og sluttede af med at råbe ‘Gi' os en million dollars!’. Det fik de, og de fik også lov til at lave deres egen kollektion, mens Adidas sponsorerede både turneer og scenetøj.

GI’ OS EN MILLION DOLL ARS! Musik og mode er som salt og peber. Ligner ikke hinanden, smager

68 SKØN

FOTO Mondadori, All Over Press

“Tidligere fik fansene kun en bid af deres idol, når de for eksempel købte et ungdomsblad med en plakat.”


Gwen Stefani debuterede med L.A.M.B. i 2003, og her ses hun i eget design fra sit Fall/Winter 2011 show. L.A.M.B. er i øvrigt en forkortelse for hendes første soloalbum, ‘Love. Angel. Music. Baby’.

Rihannas samarbejde med Puma er vildt populært, men dette outfit er nok et, de færreste kunne bære.

Run-DMC fotograferet i 1988, naturligvis iført deres Adidas uden snørebånd.

SKØN 69


MODEBAGGRUND

WILLIAM RAST

Justin Timberlake er ikke bare muse for designeren Tom Ford. Han kan også selv, og i 2005 etablerede Justin Timberlake modebrandet William Rast med sin barndomsven Trace Ayala.

I foråret lavede den danske sangerinde Sharin Foo et samarbejde med Noa Noa.

Fansene var ellevilde, da Justin Bieber i 2016 gæstede København og butikken Storm, som solgte merchandise fra Purpose-turneen.

Run-DMC banede vejen for mange nye samarbejder mellem mode og musik, som Michael Boie ser tage tre retninger i dag: Musikere, der laver en mellemting mellem merchandise og mode, som for eksempel Justin Bieber og Wu-Tang Clan med Wu Wear har succes med. Musikere, der for en stund overtager designtjansen hos et kendt brand. Boie har for eksempel selv været med til at få i stand, at Sharin Foo fra The Raveonettes har designet en kollektion for Noa Noa. Og musikere, der går hele vejen og skaber deres egne modebrands som for eksempel Liam Gallagher fra Oasis med Pretty Green, Pharrell Williams med Billionaire Boys Club og Gwen Stefani med L.A.M.B.

ALLE FÅR NOGET UD AF DET

og omvendt. Og det er da også god business, fordi det kan holde dem synlige i de perioder, hvor der ikke er så meget eksponering omkring musikken.” Alle får altså noget ud af det, mener Boie. Når fansene ligger i kø i tre dage foran Storm, får butikken noget ud af det, pladeselskabet skaber omtale, artisten får eksponering, og de mange fans er “tæt på lykkelige”, som Boie siger, for at få fingrene i de eftertragtede items. Men hvad er det egentlig værd, det, fansene kommer hjem med? Julie Blichfeld, assisterende moderedaktør på Femina, mener, at kvaliteten svinger helt enormt, mens priserne typisk er alt for høje. “Kanye Wests Yeezy Supply er ikke nødvendigvis bedre kvalitet end H&M, selv om en T-shirt koster cirka 4.000 kroner. Victoria Beckhams dyre kjoler er heller ikke bedre kvalitet end så meget andet. Du betaler ikke altid for kvalitet, men for et “stempel”, og køber dig ind i et kendt navn, lige som med en Gucci-taske,” siger Julie Blichfeld, der dog mener, at netop den tidligere Spice Girl skiller sig markant ud. “Victoria Beckham er den eneste, ud over Kanye West, der har haft shows til modeuge, og hun er blevet anerkendt for noget andet end at være musiker. Hendes designs har ikke noget med musik eller hendes musikkarriere at gøre. Hun er nu 100 procent designer.”

“Det er kun muligt at holde sit brand i høj kurs, hvis man gør sig umage og laver noget godt – hele vejen rundt.”

Siden Run-DMC’s legendariske aftale med Adidas har flere og flere musikere altså krydset over til modebranchen, enten i form af et samarbejde med eksisterende modemærker eller ved at skabe deres eget mærke. Hvorfor? Kritiske røster skælder dem ud for kun at tænke på penge. Det er Michael Boie ikke enig i. “Det er kun muligt at holde sit brand i høj kurs, hvis man gør sig umage og laver noget godt – hele vejen rundt. De fleste artister, der kaster sig over design, synes også, det er sjovt at blive udfordret i en anden kreativ disciplin end den musikalske,” siger Boie og fortsætter: “Selvfølgelig er det også god branding at samarbejde med et mærke, der har nogle værdier og fans, som artisten kan lukrere på –

TÆTTERE PÅ SIT IDOL Men hvis kvaliteten svinger så meget, hvorfor vil vi så ligge i kø i flere dage for at få fingrene i det? Michael Boie sammenligner det med at have plakater på væggene af sine idoler i 80’erne og 90’erne. Eller samlekort.

70 SKØN


Kanye West fremviste sin Yeezy SS17-tøjkollektion i New York. Noget tyder på, at Kanye West har mest succes med at lave sine Yeezy-sko. Tøjkollektionerne har desværre ikke ramt helt plet hos kunderne (endnu).

Backstage fra Kanye Wests debutshow i 2011.

“Tidligere fik fansene kun en bid af deres idol, når de for eksempel købte et ungdomsblad med en plakat. I dag kan de følge med i deres liv på de sociale medier, og de kan købe sig tættere på dem med for eksempel merchandise og tøj, som artisten selv har designet. Med andre ord: få en større bid af dem,” forklarer Michael Boie. Før i tiden gik vi nemlig typisk med T-shirts med bandnavne for at udtrykke vores musikalske ståsted. I dag kan vi bare hoppe i et par Puma creepers for at vise vores kærlighed til Rihanna, flashe en hoodie med Billionaire Boys Clubs astronautlogo fra Pharrell Williams og smutte i en trikot med teksten Ivy Park for at være med på Beyoncés team. “Du skilter både med din smag i musik og livsstil,” siger Julie Blichfeld, og du kan være sikker på, at folk har en mening om det: “Der vil altid være nogle, der kan lide det, du har på. Måske ikke så meget for selve designet, men fordi de også kan lide den musiker, der står bag. På den måde får du faktisk en merværdi med tøjet, i forhold til hvis du bare køber et par almindelige sneakers eller en T-shirt.” Til gengæld kræver det også, at navnet har en vis pondus, hvis fansene skal købe det, uanset kvalitet og design. Og det er selvfølgelig ikke alle musikere, der har forvandlet skitser og stof til guld. Avril Lavigne, Snoop Dogg, Lil Wayne og Jennifer Lopez har forsøgt og fejlet. “De kaster sig nok typisk over moden, fordi de har lyst til at skabe noget kreativt på en anden måde eller ser et økonomisk potentiale. Men man får ikke en fribillet, bare fordi man er kendt. Forudsætningerne er anderledes, men kravet det samme: Man skal have noget at byde på – og et publikum, som gider interessere sig for det,” mener Michael Boie.

Mode og musik er også – jævnfør salt- og peber-sættet – et perfekt match. Mange af de store designere har en musikalsk muse, som de får inspiration fra. På den måde lukrerer de på musikstjernens fanskare, der elsker at kopiere deres idol. Tom Ford og Justin Timberlake har samarbejdet i flere år, og det har gjort Tom Ford til et mere velkendt navn – og Timberlake en meget velklædt mand. Nye samarbejder pibler hele tiden frem, og det er en trend, der passer pladeselskaberne rigtig godt, fortæller Michael Boie. “Vi satser klart på, at flere og flere virksomheder og artister vil finde hinanden i succesfulde konstellationer, for laver man det fedt, vinder alle på det: fansene, artisten og brandet,” siger han. Modebranchen er selvfølgelig også interesseret i at samarbejde med musikerne, men det vil primært være de populære mærker som Adidas og Puma, der af og til booster deres brand ved at lade en musiker designe et item eller en kollektion, mener Julie Blichfeld. De gamle modehuse har deres egne traditioner, og man kan ikke sidestille musikere med de “rigtige” designere, siger modeeksperten. “Du kan ikke være sikker på, at de selv designer det, der kommer ud. Karl Lagerfeld tjekker hver eneste lille syning i alle sine kollektioner, og han er først og fremmest designer. Det er hans hjerteblod. For de fleste musikere er design næppe en del af deres DNA på den måde,” siger Julie Blichfeld, der dog klart ser tendensen fortsætte, på samme måde som Medina er begyndt at lave makeupkollektioner for Gosh, og modebloggere laver deres egne hudplejeserier: “Jeg tror, at flere og flere kunstnere har behov for at kaste sig over hele pakken, så de er sikre på at overleve. Det går begge veje og gælder flere brancher. Men modebranchen er ikke truet af Kanye West eller Rita Ora eller Rihanna. De designer for masserne eller fansene, hvor folk, der går op i mode, hellere vil sætte deres eget personlige præg på et outfit end gå rundt med Kanye Wests DNA på deres T-shirt.”

“Det er kun muligt at holde sit brand i høj kurs, hvis man gør sig umage og laver noget godt – hele vejen rundt.”

DET PERFEKTE MATCH Når musikere kaster sig over modebranchen, kan det altså både handle om lysten til at prøve noget nyt, god branding og business.

SKØN 71


MODEBAGGRUND

Stjerner med succes i modebranchen LIAM GALL AGHER

Label: Pretty Green Lillebror Liam fra Oasis startede i 2009 sit eget mærke med blandt andet poloskjorter, skræddersyede jakker og ørkenstøvler. Det har været en kæmpe succes og fået flere engelske designpriser. .

VICTORIA BECKHAM

Label: Victoria Beckham by Victoria Beckham Posh Spice startede sit mærke i 2008 med blandt andet kjoler og håndtasker og har siden høstet stor anerkendelse og vundet priser som Designer of the Year i England.

... og de største flops

MILEY CYRUS OG WALMART Oven på ‘Hannah Montana’-bølgen teamede Miley op med designer Max Azria om en kollektion til tweens i Walmart. Men efter nogle år fandt man giftige mængder bly i smykker og tasker, så Walmart trak hurtigt stikket.

RIHANNA

Label: Fenty x Puma Rihannas samarbejde med Puma har resulteret i de ikoniske creeper-sneakers, som blev revet ned af hylderne, og fået prisen som Shoe of the Year i 2016.

KANYE WEST

JENNIFER LOPEZ OG SWEETFACE J.Lo har haft en del succes i modebranchen, men ikke med Sweetface, som hun startede i 2003 i samarbejde med Kohl’s. Kollektionen blev kritiseret for at se billig ud og være alt for dyr. OUTKAST OG OUTKAST BY OUTKAST I 2002 startede den ellers ret cool klædte hiphop-duo deres eget mærke, men det kom hurtigt frem, at hverken André 3000 eller Big Boi selv ville gå med tøjet, og så var det slut igen. AVRIL LAVIGNE OG ABBEY DAWN Avril Lavignes punkede designs med læder, nitter, kæder og tern sammen med Kohl’s fik kun et år i butikkerne. Kollektionen solgte ikke, og kritikerne omdøbte mærket til “Abbey Yawn”.

Label: Yeezy Supply (i samarbejde med Adidas) m.fl. Kanye West har haft fingrene i flere mærker son Nike og Louis Vuitton, men mest hypet er hans samarbejde med Adidas siden 2015 om herretøj og de populære Yeezy Boost sneakers.

72 SKØN

Kilde: Daily Mail, The Richest, New York Post, Huffington Post, Baeble Music, NME, Hypebeast, Aesthetica Magazine, Mr. Porter, The Independent, Fashionunited, The Guardian, Rolling Stone

BEYONCÉ

Label: Ivy Park Beyoncé startede i 2006 House of Deréon med sin mor, men det har ikke haft så stor succes som Beys nye athleisure-kollektion Ivy Park, hvor flere dele var udsolgt på kun en halv dag.


H J Æ L P E R D I G ... H DDII IG GG... ... HJJJÆ ÆLLLPPPEEERRR D ... H Æ Annonce Annonce Annonce

...MED AT AT FÅ FÅ ...MED MERE D-VITAMIN D-VITAMIN MERE ...MED AT FÅ ...MEDATATFÅFÅ TIPS ...MED TIPS MERE D-VITAMIN MERE D-VITAMIN MERE D-VITAMIN Forskellen på på Forskellen

D-vitamin er er smagen! smagen! D-vitamin

TIPS TIPS TIPS

Forskellen på Forskellen på D-vitamin er smagen! Forskellen på D-vitamin er smagen! D-vitamin er smagen!

say: ii say: say: ii say:

FOREBYGGER FOREBYGGER OG OG BEHANDLER BEHANDLER

FOREBYGGER OG FOREBYGGER BEHANDLER OG FOREBYGGER BEHANDLER OG BEHANDLER

0481Medicinsk Medicinskudstyr udstyrtiltilselvbehandling selvbehandling 0481

i say: ...AF MED LUFTEN LUFTEN ...AF MED

0481 Medicinsk udstyr til selvbehandling 0481 Medicinsk udstyr til selvbehandling

0481 Medicinsk udstyr til selvbehandling

SortSol Sol D3 D3 vitaminvitaminSort

tilskud. Tyggetablet Tyggetablet tilskud. Sort Sol er tyggetabletter, Sort Sol er tyggetabletter, som smager aflakrids. lakrids. Sort Sol D3 vitaminsom smager af Sort Sol D3 vitaminFåsi i10 10Tyggetablet og50 50µg. µg. tilskud. Fås og tilskud. Tyggetablet Sort D3 vitaminSort Sol Sol er tyggetabletter, Sort Sol er tyggetabletter, tilskud. Tyggetablet som smager af lakrids. som smager af lakrids. Sort Sol er tyggetabletter, Fås i 10 og 50 Fås i 10 og 50µg. µg. som smager af lakrids. Fås i 10 og 50 µg.

KOSTTILSKUD KOSTTILSKUD

say:OPPUSTET OPPUSTET hjælper hjælper dig dig af af med med luften. luften. i i say: say: ii say:

...AF MED LUFTEN Oppustet er nye nye og og hurtigtvirkende hurtigtvirkende kapsler kapsler baseret baseret på på Oppustet er ...AF MED LUFTEN LICAPS teknologi. LICAPS MED teknologi. LUFTEN ...AF i say: OPPUSTET hjælper dig af med luften. i say: TM TM

KOSTTILSKUD KOSTTILSKUD

KOSTTILSKUD

i say:

OPPUSTET hjælper dig af med luften. i say: Behandler og forebygger Oppustet er nye ogog hurtigtvirkende kapsler baseret på •• Behandler forebygger Oppustet er nye og hurtigtvirkende kapsler på i say: TM OPPUSTET hjælper dig afbaseret med luften. oppustethed. LICAPSoppustethed. TM teknologi. LICAPS teknologi.

i say:

• •

...MOD STØJ STØJ II ØRERNE ØRERNE ...MOD ...MOD ...MOD STØJ STØJ II ØRERNE ØRERNE ørepropper af af ørepropper ...MOD STØJ I ØRERNE naturlig voks. voks. naturlig

••

••

giver en støjreduktion støjreduktion ørepropper af •• giver en ørepropper af

Oppustet er nye og hurtigtvirkende kapsler baseret på Lindrer ubehag og/eller og/eller TM ubehag •• Lindrer OPPUSTET LICAPS Behandler og teknologi. forebygger OPPUSTET Behandler og forebygger KENDER smerter forårsaget af indeindeKENDER smerter forårsaget af oppustethed. DU DU oppustethed. spærret luft i maven og spærret luft i maven og FØLELSEN? • Behandler og forebygger FØLELSEN? Lindrer ubehag og/eller tarmene. tarmene. Lindrer ubehag og/eller OPPUSTET oppustethed. OPPUSTET KENDER smerter forårsaget forårsaget af afindeindeKENDER smerter DU Behandler og forebygger forebygger luft •• Lindrer Behandler og luft DU spærret luft i maven og • ubehag og/eller FØLELSEN? spærret luft i maven og OPPUSTET FØLELSEN? relaterede symptomer ved relaterede symptomer ved tarmene. KENDER smerter forårsaget af indetarmene. DU Irritabel Tyktarm Tyktarm (IBS). Irritabel (IBS). spærret luft i maven og FØLELSEN? Behandler og forebygger luft Behandler og forebygger luft tarmene. relaterede symptomer ved relaterede symptomer ved Irritabel Tyktarmog (IBS). • Behandler forebygger luft Irritabel Tyktarm (IBS).

relaterede symptomer ved Irritabel Tyktarm (IBS).

VIDSTE DU... DU... VIDSTE

naturlig påvoks. 27dB der der blokerer blokerer naturlig voks. på 27dB skadelig støj men men tillader tillader skadelig støj ørepropper •• giver giver en en støjreduktion støjreduktion af almindelig samtale. almindelig samtale. Quies voks ørepropper ørepropper tilpasser sig sig naturlig voks. på 27dB blokerer VIDSTE DU... tilpasser Quies voks på 27dB der der VIDSTE DU... skadelig støj men tillader skadelig støj • Allergivenlige din øregang, så behageligt, at du •• Allergivenlige din øregang, så behageligt, at du giver en støjreduktion almindelig almindelig samtale. Quies voks ørepropper tilpasser sig ørepropper på 27dBtiltilder blokerer glemmer dutilpasser har dem demsig på!! Ideelle langvarig brug. Quies voks glemmer du har på!! •• Ideelle langvarig brug. •• Allergivenlige Allergivenlige din øregang, øregang, så så behageligt, behageligt, at at du du skadelig støj men tillader din almindelig samtale. glemmer duørepropper har dem dem på!! på!! glemmer du har Quies voks tilpasser sig •• Ideelle til brug. Ideelle til langvarig langvarig

VIDSTE DU...

• Allergivenlige

• Ideelle til langvarig brug.

din øregang, så behageligt, at du glemmer du har dem på!!

say: Oppustet, Oppustet, Sort Sort Sol Sol og og Quies Quies voks voks ørepropper ørepropper kan kan købes købes hos hos Matas. Matas. Mere Mere info info på på pharmaforce.dk pharmaforce.dk ii say:


MI T STA MST E D

Når jeg har brug for at pusterum, tager jeg med mine veninder til Strædet i indre København. Her ligger en lille café, der hedder Wannabe, hvor vi tit spiser brunch og drikker kaffe. Vi sidder altid i samme lille hjørne, hvor der er en pejs. Det er efterhånden blevet vores stamsted, da der på caféen er en virkelig hyggelig stemning, og så slapper man helt af.

JO STØRRE HOOPS, JO BEDRE Hver måned fortæller en kendt kvinde om de ting, steder og oplevelser, hun er vild med. I dette nummer er det sangerinde Ericka Jane, der fortæller om sin kærlighed til tarteletter, store diva-øreringe og r&b-musik fra 90’erne. TEKST Laura Ullbrich

Give r h åre t e n pau s e

Jeg har alle dage elsket høje sko, og har netop købt nogle overkneeboots i sort lak fra Nelly. Dem bruger jeg, når jeg optræder på scenen eller skal i byen med mine veninder. Jeg synes, det er fedt at have simpelt tøj på med elementer, der skiller sig ud – og når jeg kombinerer de støvler med en sort kjole, skinner skoene virkelig igennem! I hverdagene kan jeg dog godt lide at gå i kondisko, for eksempel de klassiske Adidas Superstar. De vinder altid!

Jeg har altid farvet mit hår i alle farver. Det har endda været lilla en enkelt gang. Jeg har derfor besluttet at tage en pause fra alt kemi og lade mit hår passe sig selv, så det kan blive stærkt og sundt. Jeg har derfor fået en salonbehandling med Olaplex, som har en kur til hjemmebrug, der giver mit hår lækker glans og styrker det.

74 SKØN

FOTO Naomi Akvama

S KO M E D K A NT


JEG ER VILD MED

V i l d e ka rru se l ler

Jeg elsker at tage i forlystelsesparker i sommerferien, især Bakken ved Klampenborg. Du finder mig ikke i en stand, hvor du kan vinde præmier – du finder mig i de helt vilde forlystelser, hvor du virkelig får hjertet op i halsen. Indtil jeg fyldte 14 år, holdt jeg min fødselsdag på Bakken hvert år, og jeg overvejer at gøre det igen til min næste fødselsdag.

Blød hud uden urenheder

Jeg har store porer, så det er vigtigt for mig at have en god creme, der dækker dem. Jeg bruger en kombination af en creme, der hedder The Porefessional og Tea Tree Oil, der virker godt og dækker alle urenheder. De kommer i små størrelser, så det er let for mig at have dem med på farten.

Duft, d e r kendet egner mig

Nu skal der ikke grines, men jeg har siden sjette klasse brugt den samme parfume af Paris Hilton, der hedder Heiress. Duften er meget sød, og flere af mine venner har fortalt mig, at når de støder på duften, kommer de til at tænke på mig. Jeg har dog haft svært ved at opstøve den de seneste år, så det er et stykke tid siden, jeg har brugt den. Jeg prøver derfor at finde en ny signaturduft, men jeg har endnu ikke fundet den rette.

IN SPIRAT ION F R A OLD SC HOO L R & B

Når jeg skriver musik, er jeg meget inspireret af r&b, som jeg bruger meget i min egen musik. Jeg elsker kunstnere som Beyoncé, Destiny’s Child og Aaliyah – generelt er musik fra 90’erne og 00’erne det bedste. Men jeg hører også en del pop og urban, som du også kan ane i mine sange. En genre, som jeg har lyttet til siden barnsben med min far, er jazz. Jeg forbinder jazz med tryghed og nostalgi. Jeg bliver ført tilbage til børneværelset i Køge, hvor alt var rart og sikkert.

Øreringe med attitude

Jeg er typen, der altid mister mine ting. Derfor tør jeg simpelthen ikke at købe dyre smykker. Til gengæld synes jeg, at smykker skal have attitude. Jeg er især vild med hoops, hvad enten de er fra den lokale smykkehandler eller H&M Basic. Jeg er meget inspireret af r&b-stilen, for mine hoops skal være store – jo større, jo bedre, faktisk.

Film med kant og konflikter

Mere om Ericka

22-årige Ericka Jane udkom med sin første EP ‘Favorite Lie’ i 2015 og har siden turneret med den danske popstjerne Christopher, hvor hun fanger publikummet med sin r&b-inspirerede musik. Hør hendes nyeste album, ‘Feed the Fire, der udkom i april.

Min yndlingsfilm har i mange året været ‘American Beauty’. Jeg kan genkende mig selv i mange af karaktererne. Den dér følelse af at være teenager og de problemer, der følger med. Den kommer ind på alle finurligheder i livet og fortæller, at du skal sætte pris på de små ting, hvilket er ret smukt. Til en god film hører et godt soundtrack, og jeg synes, at soundtracket til filmen er spot on i forhold til de følelser, der bliver formidlet i filmen. I min optik er musikken faktisk en lige så stor del af fortællingen.

SKØN 75


TIGER OF SWEDEN


A LT D E T N Y E Til ham i juni

Spottet på catwalken

Denim er en af de tendenser, som vi (med stor glæde) ofte spotter på modescenen. Denne sommer er det tid til at gå all in på det seje materiale. Du kan lade dig inspirere af modehuset Balmain og iføre dig denim fra top til tå. Hat, SUPERDRY, 249 kr.

Solbriller, PERSOL, 1.898 kr.

Shorts, SAMSØE & SAMSØE, 600 kr. Rygsæk, ZARA, 499 kr.

BALMAIN Jakke, ZARA, 449 kr.

Skjorte, MADS NØRGAARD, 750 kr.

Sneakers, PUMA, 745 kr.

N Y T DANS K URMÆR KE

ORLO er navnet på et nyt dansk mærke, som kreerer ure, der er en plads på dit håndled værdig. Designerne bag er tro mod de skandinaviske designtraditioner, men giver deres ure et moderne twist anno 2017. Har du svært ved at beslutte dig for, hvilken rem du bedst kan lide, har ORLO gjort det nemt for dig. Remmene er nemlig udskiftelige, så du kan vælge en ny, når du gerne vil opdatere dit ur. Priser fra 1.700 til 1.900 kr. Se mere på

GUCCI Guilty Absolute 90 ml, 820 kr. Fås på matas.dk

TEKST Alberte Sejling FOTO Mondadori

orlowatches.com

T IL DIG , D E R T ØR VÆ R E DIG SE LV

At være en“rigtig" mand kan betyde mange ting i dag, og musiker og skuespiller Jared Leto er et godt eksempel på en mand, der udfordrer de gængse sociale normer. Derfor er han den helt rette mand til at lægge ansigt til GUCCI Guilty Absolute, der er en lækker, men noget utraditonel træagtig duftkomposition. Duften har varme, sødme og dybde og skiller sig uden tvivl ud.

77 SKØN


KONKURRENCER Vil du deltage i konkurrencen, så send en sms til 1266 med svar på nedenstående spørgsmål inden 12. juli 2017, så er du automatisk med i lodtrækningen.

Skab dit eget Rimmel-sommerlook!

Det legendariske britiske makeupbrand Rimmel London giver tre læsere mulighed for at vinde et lækkert makeupsæt til en værdi à 510 kroner pr. sæt, og bliver du en af de heldige vindere, får du syv skønne produkter til at kunne skabe forførende øjne og flot hud. Glæd dig for eksempel til at prøve den nye Volume Shake Mascara, som giver fyldige, definerede vipper og kan rystes “ny” igen, så den holder sig frisk fra start til slut. Glæd dig også til at prøve fine nyheder til din hud som Insta Concealer Palette til udtoning af ujævnheder, Insta Matterende Pudder og Insta Setting Spray, som får din makeup til at holde sig smuk i længere tid. Hvilket land kommer Rimmel London fra? Send SKK RIM A til 1266 for Frankrig Send SKK RIM B til 1266 for England

Få Botox-effekten hjemme på badeværelset!

Har din hud brug for et serum med opstrammende og udglattende effekt nu og her, så skal du have fingrene i LIFT4SKIN, som ofte bliver kaldt botox på flaske. Hemmeligheden er en eksklusiv peptid, som efterligner tempelslangens gift ved at gå ind og hæmme og regulere dit ansigts muskelsammentrækninger, så rynker og linjer syner mindre. Du skal blot påføre serummet morgen og aften og forsigtigt massere ind på ansigt og hals, indtil serummet er helt absorberet. Den udglattende effekt oplever du, ifølge LIFT4SKIN, efter få sekunder, og efter 28 dage skulle du meget gerne mærke, at din hud bliver mere ungdommelig og spændstig. Serummet har en værdi à 495 kroner, og vi udlodder til fem heldige vindere. Læs mere om LIFT4SKIN på lift4skin.dk. Hvilken effekt har LIFT4SKIN på din hud? Send SKK LIF A til 1266 for udglattende effekt Send SKK LIF B til 1266 for lysnende effekt

En gave til din hud

Vinderen af denne præmie er en heldig kartoffel – hun (eller han) er i hvert fald et trin nærmere en ekstremt velplejet hud, for i godteposen fra Nilens Jord finder du seks lækre produkter til ansigt og krop til en samlet værdi af 1.439 kroner. Ud over ansigtsskrub, øjencreme, serum og ansigtscreme udlodder vi også to nyheder, der tager sig kærligt af huden. Den ene er den lækre bodylotion med fugtgivende sheasmør og opstrammende brunalge, og den anden nyhed er Nilens Jords udgave af det populære micellar-rens – som er et praktisk 3-i-1-renseprodukt, der både virker fugtgivende, fjerner makeup på øjne og hud og som ikke skal skylles af. Stjerneingredienserne i Nilens Jords Micellar Cleansing Water er beroligende agurkeekstrakt og den protein- og mineralrige spirulinaalge, og lige som det gør sig gældende med alle andre produkter fra Nilens Jord, skal du ikke bekymre dig om hverken parfume, æteriske olier eller parabener. Hvad er den opstrammende ingrediens i den nye Body Lotion? Send SKK NIL A til 1266 for brunalge Send SKK NIL B til 1266 for avocadosmør

SMS-KONKURRENCER OG TJENESTER: PRIS 7 KR. + ALM. TRAFIKTAKST. Tjenesten udbydes af Aller Media, Havneholmen 33, 1561 København V, tlf. 7020 7592 (support alle hverdage kl. 13-16). Ved deltagelse fraskrives fortrydelsesretten. For at deltage skal man være fyldt 18 år.

78 SKØN


EFFEKTIV HJÆLP MOD TØRRE SLIMHINDER TILFØRER FUGT SOM GENOPBYGGER SLIMHINDERNE LÆGGER EN BESKYTTENDE HINDE

GENOPRETTER SLIMHINDENS NATURLIGE STRUKTUR OG ELASTICITET NYHED: INTIM CREME TIL DE YDRE SLIMHINDER

FUGTGIVENDE I OP TIL 72 TIMER 3 HORMONFRI VAGINAL GEL 3 HURTIG LINDRING 3 LANGTIDSVIRKENDEEFFEKT EFFEKT

SPØRG EFTER KLICK SERIEN OG YDERLIGERE VEJLEDNING I DIN LOKALE MATAS ELLER PÅ MATAS.DK


T ID til dig og dine gæster I Smageriet følger vi tidens gastronomiske trends. Vi udvikler nye retter og giver de traditionelle retter et twist. Vi er inspireret af verdenskøkkenet – det vi ser, det vi hører om og det vi smager på rejser. Råvarerne er nøje udvalgt og bliver med sans for detaljerne bundet sammen til en fuldendt dejlig smagsoplevelse af vores dygtige faglærte kokke. Vi ser, vi sanser, vi dufter og vi smager… Alt sammen for at skabe en kulinarisk oplevelse for dig og dine gæster.

Velbekomme - og god smag!

SOMMERFEST? Lad dig inspirere af vores sommerkatalog på

smageriet.dk

Køkkenchefens

SOMMERMENU

Forret Jordskokkesuppe med kammuslinger og krydderurter

Hovedret Oksetournedos med kæmpereje, dildkartofler, citronbagte rodfrugter, bønnesalat med æble, granatæblekerner og chilipesto samt skaldyrssauce

Dessert Pandekage med nøddecreme, økologisk vanilleis, flødeskum, jordbærcoulis, chips af sukkertang og crunch

ALT INKLUDERET, pr. kuvert Priser er excl. miljøafgift og levering. Minimum 4 kuverter.

Lækker mad – bragt til dig Tlf.: 70 15 10 30

www.smageriet.dk

265,-


ALT DET SUNDE Motion, helse og kost i juni

ANANASSALSA med chili, lime og koriander Det skal du bruge: • 1-liters patentglas • Kniv • Køkkenvægt • Røreskål • Citruspresser • 850 g ananas • 1 rød chili • 1 håndfuld frisk koriander • 100 g forårsløg • Saft fra 1 lime • 35 g groft havsalt • 1 kålblad (gerne hvidkål eller hvid spidskål)

til patentglassets bredde. Læg det omhyggeligt ned over ananassalsaen, og pres det ned under lagen, så kålbladet ligger som et beskyttende låg. 7. Sørg for, at der er tre-fire cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted. 8. Lad salsaen fermentere i 7-14 dage, ideelt set ved en temperatur på 18-20 grader. Er temperaturen højere end dette, kan det gå stærkere, og er den lavere, kan det gå langsommere. 9. Glasset skal i starten åbnes hver dag for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner. Det er særligt Sådan gør du: vigtigt i de første fem-syv dage, hvor 1. Skær ananas ud i små tern, og kom dem i fermenteringen går stærkt. Når det ikke en røreskål. bobler så intenst mere, kan du nøjes med at 2. Skyl chili, koriander og forårsløg, hak åbne glasset med flere dages mellemrum dem fint, og kom det hele i skålen. og snart derefter udelade det helt. 3. Halvér limefrugten, pres saften, og kom 10. Smag på ananassalsaen efter syv dage den i skålen. eller før, afhængigt af temperaturen. Den 4. Tilsæt saltet, og vend alle ingredienser skal smage syrligt, salt og sødligt. Hvis den sammen med hænderne, så saltet er godt ikke er syrlig nok, så lad den fortsætte med fordelt. at fermentere. Smag på den løbende indtil 5. Kom blandingen i patentglasset. Pres den 14. dag, hvor den bør være klar. blandingen godt ned i glasset, så det hele er 11. Stil din ananassalsa på køl. Den er nu dækket af saften. spiseklar. 6. Skyl kålbladet, og fold det, så det passer Opskriften er fra ‘Fermentering 2.0’

VIDSTE DU, AT ...

FOTO Stine Lykke Marquart, iStock

kimchi er en blanding af fermenterede grøntsager, hvor hovedingrediensen er kinakål? Kimchi stammer oprindeligt fra Korea, men er efterhånden en udbredt spise i store dele af Asien.

Gitte Høj SKØNs sundhedsskribent er kostvejleder, løbetræner og aktuel med inspirerende løbeforløb. Læs mere på gittehoej.dk

Glas med låg ‘Korken’, 1 liter, 15 kr. Fås på ikea.com

Den k al o r i efatti g e k i mchi

Spis endelig løs af den fermenterede grøntsagsret kimchi, for den indeholder mange kostfibre og er samtidig kaloriefattig. En portion giver op til 80 procent af dagligt anbefalet behov for C-vitamin og karotin, og så er den almindeligvis rig på A-vitamin, B-vitaminer, calcium, jern og mælkesyrebakterier.

Nyt fra grø n ts a g s n ør d e r n e

Søren Ejlersen og Ditte Ingemann fra Aarstiderne har siden bestselleren ‘Fermentering’ nørdet endnu mere med den urgamle konserveringsmetode og undersøgt de processer, der ligger bag nutidens store kulinariske trend. De har set på, hvad der sker med frugter og grøntsager, når de mælkesyregærer, og så har de undersøgt, hvad der sker med vores tarmes mikroliv, når vi spiser mad med levende planter. ‘Fermentering 2.0’ byder også på 50 nye opskrifter på pickles og salsaer, krydrede saucer og selvfølgelig på kraut og kimchi.

81 SKØN

‘Fermentering 2.0’, People’s Press, 200 kr.


ALT DET SUNDE Motion, helse og kost i juni

Løb op og ned ad bakke

Månedens

Hvis du er vant til at løbe eller blot gerne vil udfordre dig selv lidt på dit løb, så kan bakkeløb være en fin måde at variere dit løb med. Det kan både virke motiverende og endda modvirke ensidigt slid af kroppens forskellige strukturer. Sådan gør du: Brug 10-15 minutter på opvarmning, det vil sige løb i almindeligt tempo. Find herefter nogle bakker eller stigninger. Der skal tempo på, og det må gerne hive i lungerne og syre i lårene. Løb op ad bakken/stigningen. Lunt ned, og hold derefter pause i 30-60 sekunder. Dit mål: Gentag dette 4-10 gange. Begynd med fire, og byg op, når du er i form.

øvelse

SKØNs sundhedsskribent Gitte Høj er her fotograferet på løbetur i skoven. Gittes favoritløbemusik lige nu er: ‘Himmelflugt’ – Rasmus Walter ‘Angel Zoo’ – Phlake ‘Around the World’ – Daft Punk Og alt fra Coldplay!

HUSK! Løber du i trafikken, bør du for din sikkerheds skyld løbe med åbne høretelefoner og passende volumen, så du ikke bliver komplet isoleret fra udefrakommende støj.

Få has på hård hud Døjer du med hård hud på fødderne og hælrevner, kan Cosborg HælCreme være din redning. Takket være urea og allantoin fjerner cremen de smertefulde revner og fremmer din huds naturlige helingsproces, så din hud på fødderne bliver blød, smidig og sund igen.

Musi k k an mo ti ver e di t l ø b

Musik kan være med til at skabe en stemning i dit løb. Vil du løbe hurtigt, så find noget musik med højt tempo. Skal du løbe langt, så vælg et soundtrack med varieret tempo. Musik kan i det rigtige tempo kan være med til, at du kan presse dig selv og yde bedre – især når du løber med høj intensitet. Sådan finder du det rigtige tempo: Musikken har det rette tempo, når den passer til din skridtfrekvens (skridt i minuttet), og den finder du nemt ved at tælle hvor mange skridt, du tager med den ene fod på et minut, og som du så dobler op. En god frekvens ligger typisk på mellem 170-190 skridt i minuttet.

COSBORG HælCreme 50 ml, 129 kr. Fås på matas.dk

TEVA ‘Tirra’ str. 36-42, 799 kr.

Med appen ‘jogtunes’ kan du finde musikalsk inspiration til din løbetur. Du kan vælge tempo (Beats Per Minute), genre og kunstner, og herefter får du en liste over passende numre. Appen koster 16 kroner og fås til iPhone og Android.

Sandalen til din sommer

Når du har smidt løbeskoene, skal dine fødder stadigvæk kunne tage dig ud på spændende eventyr. Tevas ‘Tirra’-sandal er en både feminin og funktionel sandal med cool og komfortable nylonremme og stødabsorberende såler. Desuden er sandalerne ekstremt robuste og tåler derfor det meste til lands og til vands.

82 SKØN

FOTO Martin Kaufmann

TIP!


STOR PAKKE - LILLE PRIS

Altid et godt rejsetilbud - mere end 700 hoteller i Europa .

RUJ RVIÂ¥UHQÂ¥U)OHQVE WP RD NU  GH HQ HU &KDUP

6FKOHVZLJ+ROVWHLQ_2HYHUVHH

,G\OOLVNPLQLIHULH +RWHO+LVWRULVFKHU.UXJ

)RUN¥OMHUVHOYPHGHWRSKROGS¤HWVWMHUQHW ZHOOQHVVKRWHOW¥WS¤)OHQVERUJ

7,/  63$5 23 )UDNXQ

RYHUQDWQLQJHUPPRUJHQEXIIHW [UHWWHUVPHQX [YHONRPVWGULQN *UDWLVLQWHUQHWRJSDUNHULQJ $GJDQJWLOZHOOQHVVDIGHOLQJ

VWMHUQHW ZHOOQHVVKRWHO YHGJUÂ¥QVHQ

$QN_$QGUHSDNNHUDQNRPVWHUVHULVVNRYELOIHULHGN

Det sikre valg

ü25 års erfaring

üBundsolid økonomi

.

6WRUE\IHULH L.·EHQKDYQ

Se lige denne Prisbasker

Kæmpe succes i 4 lande

0LQLIHULHL(EHOWRIW .·EHQKDYQ_7¤VWUXS

)DQWDVLSULVWLO.·EHQKDYQ 63$5  23 7,/

4XDOLW\+RWHO+·MH7DDVWUXS RYHUQDWQLQJHU [PRUJHQEXIIHW [UHWWHUVPHQX [HIWHUPLGGDJVNDIIH *UDWLVLQWHUQHW

)UDNXQ

3¤HQPLQLIHULHI¤U, VWUDQGHQQDWXUHQE\OLYHW RJDWWUDNWLRQHUQHLHQ VDPOHWSDNNH .

2SOHYHOVHUL

$QN_$QGUHSDNNHUDQNRPVWHUVHULVVNRYELOIHULHGN

0ROV%MHUJH

)HULHLOHMOLJKHG LQNODIWHQVPDG RJGULNNHYDUHU

.

+DU]HQ_%DG/DXWHUEHUJ

.Â¥PSHSDNNHWLO+DU]HQ $SDUWKRWHO3DQRUDPLF RYHUQDWQLQJHUPPRUJHQEXIIHW [UHWWHUVPHQXEXIIHW *UDWLVGULNNHYDUHU 

*UDWLVSDUNHULQJ $GJDQJWLOSRRORJVDXQD

7,/  63$5 23 )UDNXQ

0LOM·WLOO¥J(85G·JQ

$QN_6Â¥VRQWLOOÂ¥J'.._$QGUHSDNNHUDQNRPVWHUVHULVVNRYELOIHULHGN

0LGWRJ—VWM\OODQG_(EHOWRIW

(EHOWRIW3DUN+RWHO RYHUQDWQLQJHU [PRUJHQEXIIHW [UHWWHUVPHQXEXIIHW [DIWHQNDIIHLEDUHQ [HIWHUPLGGDJVNDIIHRJNDJH

23 63$5 7,/  )UDNXQ

$QN_$QGUHSDNNHUDQNRPVWHUVHULVVNRYELOIHULHG

Husk bestillingskoden: 0$7$6

Forbehold for udsolgte datoer og trykfejl • Evt. miljøtillæg betales på hotellet • Rejsearrangør: Risskov Autoferien AG • Prisen er pr. person i dbl. vær. Minimum inkl. slutrengøring • Ekspeditionsgebyr fra kr. 69,- • Spar ift. hotellets egen pris • Gode børnerabatter

N


Femarelle® er et hormonfrit alternativ til kvinder før, under og efter klimakteriet

TIL DIG DER OPLEVER Hedeture1

HUMØRSVINGNINGER2

Forstyrret søvn3 Ændret sexlyst1

Nyhed i Danmark

4

TØRRE SLIMHINDER

Nattesved1 Uanset om du er i 40’erne, 50’erne eller +60, har vi udviklet Femarelle®-produkterne med dig i tankerne.. Femarelle® er et kosttilskud som anbefales verden over og er et hormonfrit alternativ til kvinder som nærmer sig, befinder sig i eller har passeret klimakteriet/overgangsalderen. Hovedingrediensen i Femarelle® er det veldokumenterede og patenterede indhold DT56a (udvundet af fermenteret soja). Femarelle® er udviklet og testet gennem 17 år af førende eksperter

inden for kvinders sundhed.

Forhandles i Matas, på apoteker og i udvalgte helsekostbutikker

40+

50+ 60+

1. B6 bidrager til at regulere hormonaktiviteten / 2. B6, Biotin bidrager til en normal psykologisk funktion / 3. B2, B6 bidrager til at mindske træthed og udmattelse / 4. B2, Biotin bidrager til at vedligeholde normale slimhinder / 5. Vitamin D bidrager til at vedligeholde normale knogler

For mere information om Femarelle® produkterne og deres egenskaber besøg www.femarelleline.dk og find os på

PRODUCERET AF: Se-cure Pharmaceuticals Ltd., Israel DISTRIBUTØR: Nordic Consumer Health Denmark, info@consumerhealth.dk


SUNDHED

VIDSTE DU, AT ... musik har eksisteret lige så længe, der har været mennesker på Jorden? De ældste kendte musikinstrumenter er tre fløjter, der kan dateres til at være mindst 35.000 år gamle. De blev fundet i Hohle Fels-grotten ved Ulm i Tyskland og er udskåret af knoglerne fra en gåsegrib. Kilde: Musik på hjernen af Peter Vuust

Brug

n e k k mus i som terapi

Musik er jordens universelle sprog. Men ud over at gøre os glade viser forskning, at den også har helbredende egenskaber. Bliv klogere på, hvad musikken kan gøre for din mentale sundhed. FOTO iStock

TEKST Ditte Arnfjord

E

t godt stykke musik kan få det til at krible ned langs din rygsøjle og give dig en fornemmelse af vægtløshed og lykke. Det sker især, når du midt i en sang venter i spænding på det helt store kontrastykke i nummeret. Dér, hvor tonerne pludselig folder sig helt ud, og det hele når op i en højere enhed. Hjerneforsker og kontrabassist Peter Vuust uddyber, hvad der sker i vores kroppe, når musikken giver os kuldegysninger: SKØN 85

“Musik handler først og fremmest om at opfylde eller skuffe forventninger, og når vi hører et stykke musik, som vi kender, belønner vores belønningssystem i hjernen os. Hjernen frigiver stoffet dopamin, som er hjernens dope. Det er det, der belønner os, når vi gør noget, der er godt for vores overlevelse. Så når vi eksempelvis mærker hårene på armen rejse sig, er det et resultat af det udløste dopamin.”


SUNDHED

De perfekte sange til dit humør

Når du er nyforelsket: Bee Gees, ‘How Deep is Your Love’ Når du har kærestesorger: Natalie Imbruglia, ‘Torn’ Når du føler dig alene: Céline Dion, ‘All By Myself’ Når du er aggressiv: Rihanna, ‘Breakin’ Dishes’ Når du er fortvivlet: Gary Jules, ‘Mad World’ Når du skal slappe af: Jack Johnson, ‘Banana Pancakes’ Når du er forventningsfuld: Michael Bublé, ‘Feeling Good’ Når du skal op i gear: Survivor, ‘Eye of the Tiger’ Når du er glad: Wafande ft. Kaka, ‘Gi’ mig et smil’ Når du er jaloux: Medina, ‘Jalousi’

GÅ VÆK, KÆRESTESORGER Det er dog langtfra alle sange, vi hører i radioen, der som for eksempel ‘Happy’ af Pharrell Williams giver os lyst til at springe op og danse. Du har sikkert også skrålet med på ‘Titanic’-filmens ikoniske ‘My Heart Will Go On’ af Céline Dion med en tåre eller to trillende ned ad kinderne eller givet den hele armen foran spejlet til ‘I Will Survive’ efter et grimt skænderi eller brud med kæresten. Og det giver faktisk god mening ifølge Peter Vuust: “Jeg tror, at vi mennesker har fundet musikken for at kunne håndtere vores følelsesmæssige niveau. Når vi hører musik, påvirker det dopaminsystemet og adrenalinen, som regulerer de parasympatiske og sympatiske nervesystemer. En trist eller lidt

VIDSTE DU, AT ... et enkelt studium har vist, at musik har en effekt på testosteronniveauet hos mænd? Det faldt til et lavere niveau, når de lyttede til deres yndlingsmusik. Højere testosteronniveau er typisk for aggressiv adfærd, og yndlingsmusikken virker dæmpende på mændenes aggressivitet og kan derfor bidrage til mindre intern splid i en gruppe. Kilde: Musik på hjernen

aggressiv sang kan derfor virke som en følelsesmæssig regulator og befri os fra tristhed og aggressioner.” Det er forskelligt fra person til person, hvilke følelser der bliver vakt i os, når vi hører et bestemt nummer, men vil vi slappe af, så handler det om at gå uden om den type musik, som sætter alarmberedskabet i gang. “Hvis du lytter til musik i et højt tempo, som for eksempel et techno-nummer, så kommer der for alvor gang i systemet, og du vil typisk kunne bevæge dig hurtigere, end hvis du hører et nummer, der er langsommere og mere roligt. Et hurtigt tempo og høje lyde signalerer fare, som påvirker vores kroppe til at flygte,” forklarer Peter Vuust. “På den anden side kan rolig musik med sagte stemmeleje hjælpe mod angst og stress. Her går tonerne ind og stimulerer vores hjerne og sænker vores åndedræt, blodtryk og hjerterytme og skaber balance og ro i kroppen.”

MUSIKKEN SOM MEDICIN Musik kan altså være følelsesmæssigt helende, men det stopper ikke her. Musikken har flere gange også vist sig at være smertelindrende og påvirke for eksempel binyrer, 86 SKØN

kredsløbet og hormonbalancen. Der er for eksempel lavet forsøg på en opvågningsstue, hvor to grupper fik ens pleje og behandling. Den ene gruppe fik dog samtidig lov til at lytte til musik, mens de var indlagt. Det viste sig, at de patienter, der fik lov at lytte til musik, oplevede, at de fik større opmærksomhed fra personalet, de var mere tilfredse og brugte også mindre smertestillende medicin.

Om eksper ten Peter Vuust er jazzmusiker og professor ved Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus/Aalborg, samt leder af Center for Music in the Brain. Han har netop udgivet bogen ‘Musik på hjernen’. I den kan du blandt andet blive klogere på, hvordan hjernen bearbejder musik og musikkens sociale betydning for os mennesker. ‘Musik på hjernen’, 248 kr., People’s Press.


ANNONCE

SOLTABLET! LYS OG SART HUD:

FLOT GLØD HELE SOMMEREN Julie holder en flot sommerglød med Skin Care™ Perfect Tan. –Jeg vil gerne forberede min lyse og sarte hud til solen, men samtidig vil jeg også gerne have en flot sommerglød. Jeg synes, at jeg ser mere frisk ud, når huden har glød. Derfor er Perfect Tan en helt perfekt løsning for mig.

J

ulie er 24 år og arbejder som digital marketingkoordinator. –Jeg har en meget lys og sart hud med et rødligt skær. Derfor skal jeg passe ekstra på, fra når den første forårssol bryder frem og hele sommeren. Jeg skal særligt passe på mine overarme. LÆSTE OM PERFECT TAN –Jeg har prøvet meget forskelligt for at beskytte min hud. Jeg bruger altid solcreme, men jeg har også spist Beta-caroten. Tilfældigt læste jeg en artikel om Perfect Tan. Jeg synes historien passede godt på mig, så jeg besluttede mig for at prøve tabletterne hen over sommeren. Jeg startede i april.

FORBEREDELSE TIL SOLEN SKIN CARE ™ PERFECT TAN er en enestående soltablet, der tilfører din hud næringsstoffer indefra og indeholder ekstrakter fra mandarin, pomelo og kapers. En supplerende skønhedsrutine, der påvirker hudens vitale funktioner i dermis – laget hvor de farvegivende pigmentproducerende celler findes. Tabletten indeholder også kobber, der bidrager til normal hudpigmentering. Desuden indeholder tabletten vitamin C, der støtter dannelsen af kollagen og hjælper med at beskytte hudens celler mod oxidativt stress.

MIN HUD VAR FORBEREDT PÅ SOLEN –Det var som om min hud var forberedt på solen, da jeg skulle på sommerferie. Jeg havde en dejlig sommer, og jeg fortsatte med at tage Perfect Tan helt frem til september, hvor jeg stadig synes, at jeg havde en flot hud med masser af glød. Perfect Tan er helt klart blevet en fast del af min hudplejerutine.

TAG TABLETTERNE fire uger inden du går i solen, imens du er i solen og fortsæt endnu en måned efter soleksponering for at optimere din solbrune farve.

Her køber du Perfect Tan Skin Care™ Perfect Tan kan købes i Matas, Helsam, Helsemin og Din Lokale Helsekost. Fås også på udvalgte apoteker eller køb online på www.newnordic.dk . Har du spørgsmål, så ring til New Nordic på telefon 46 33 76 00. Det gode råd gør forskellen www.matas.dk

Din lokale

helsekost Det gode råd gør forskellen

www.newnordic.dk

Online Store


Det gør dig lykkelig Vidste du, at mennesker, der bor på landet, er mere lykkelige end dem, der bor i byerne? Og at følelsen af sammenhørighed med andre er det absolut vigtigste i forhold til, om du er lykkelig eller ej? Her fortæller Meik Wiking, direktør for Institut for Lykkeforskning, hvad forskningen siger om lykke. TEKST Jo Brand ILLUSTRATION Karina Marcuslund

Arbejdsløshed er det værste

Hvor meget arbejdet betyder for din lykkefølelse ved man ikke præcist, men man kan se, at det at miste sit job er en af de værste ting, der kan ske for ens lykkefølelse. Og det at være arbejdsløs er ikke noget, du vænner dig til. Hvor du for eksempel kan vænne dig til en skilsmisse og få noget godt ud af den, så har det at være arbejdsløs en permanent negativ effekt. Det hænger selvfølgelig sammen med, at arbejdet – udover at give os en indtægt – også er en stor del af vores selvfortælling. Ofte er det, vi laver, jo det første, vi fortæller folk, når vi møder dem.

Fællesskab er det allervigtigste

Mennesket er et socialt væsen, og dermed afhænger dit velvære af, at du er en del af et fællesskab. Derfor er karakteren af dine sociale relationer også en af de allervigtigste faktorer for, om du er lykkelig eller ej. Så er du tilfreds med dine sociale relationer, vil du formentlig også være tilfreds med dit liv. Og det er ikke antallet af venner og størrelsen på din familie, der har betydning. Det vigtigste er, at du føler dig forbundet med dem, du omgiver dig med, og at du føler dig elsket.

88 SKØN


VI KVINDER

Penge er ikke alt

Penge er en markør i forhold til din position i samfundet, og dermed har de også en betydning for din lykkefølelse. Det handler mindre om, hvor meget du tjener, og mere om hvor meget du tjener i forhold til andre. I 1998 stillede man en gruppe Harvard-studerende spørgsmålet, om de helst ville leve i en verden, hvor de tjente 300.000 kroner om året, mens alle andre tjente 150.000 kroner, eller om de ville leve i en verden, hvor de tjente 600.000 kroner om året, mens alle andre tjente 1.200.000 kroner. Og størstedelen svarede, at de helst ville leve i den verden, hvor de tjente mindst, men mest i forhold til alle andre. Derudover spiller selve indkomsten selvfølgelig også en rolle, men kun i det tilfælde, hvor du tjener så lidt, at du ikke har råd til det, du har brug for, som mad, tøj og tag over hovedet. Og ja, så er der også noget, der tyder på, at du kan få for mange penge. Det er ikke noget, der er forsket så meget i, men man har set, at lottomillionærer, der får en stor sum penge, måske mister glæden ved de små ting, ligesom de også begynder at stille spørgsmål ved deres sociale relationer. For er Poul ven med dig, fordi han virkelig kan lide dig, eller fordi du inviterer ham med på ferie hvert år?

Lykken bor på landet

Om du bor på landet eller i byen spiller en rolle i forhold til dit lykkeniveau. Både britiske og canadiske undersøgelser har vist, at folk, der bor på landet, rapporterer om højere lykkeniveauer end byboere. En af forklaringerne er, at fællesskaber og sociale relationer trives bedre på landet. En anden forklaring handler om hvilken type mennesker, der bor hvor. Det kan nemlig meget vel være sådan, at de mennesker, der flytter til byen, er de mere ambitiøse, og de ambitiøse er også dem, der er hele tiden vil gøre det bedre – det skal være større, dyrere og hurtigere, hvilket vil sige, at de har en utilfredshed med tingenes tilstand. Hvorimod de, der bor på landet, i højere grad stiller sig tilfredse med deres livssituation. Typen af din bolig har formentlig også noget at sige om din lykkefølelse, men ikke på den måde, at en stor villa nødvendigvis gør dig lykkelig. Her handler det nok i højere grad om, at din bolig helst skal afspejle det sted, hvor du er i livet. Således vil en toværelses-lejlighed på Nørrebro i København være mere end perfekt, når du lige er flyttet hjemmefra, og alle dine venner stadig bor hjemme hos deres forældre. Men når der er gået 10 år, og dine venner begynder at flytte i fireværelseslejligheder på Østerbro, vil din toværelseslejlighed ikke længere gøre dig glad på samme måde.

Andres lykke er ikke altid godt

Som mennesker er vi optaget af vores position i samfundet, og derfor sammenligner vi også os selv, vores parforhold, vores bolig, vores økonomiske formåen og så videre med naboens, kollegaens, og dem vi ellers omgiver os med. Oplever vi, at vi halter bagefter, mindsker det vores lykkefølelse. En undersøgelse har for eksempel vist, at der er større risiko for, at man begår selvmord, hvis man er arbejdsløs og bor i et område med lav arbejdsløshed, end hvis man er arbejdsløs og bor i et område med stor arbejdsløshed. En anden undersøgelse foretaget blandt kinesiske bønder, der flyttede til byen, viste, at selv om de fik højnet deres levestandard, blev de faktisk mere utilfredse, fordi de oplevede, at folk omkring dem havde endnu mere. Med andre ord: Oplever du, at alle andre omkring dig er lykkeligere eller har det bedre end dig, mindsker det din lykkefølelse. En vej til mere lykke er at være bevidst om, at du som menneske har en uheldig tendens til at fokusere på, hvad andre har, i stedet for hvad du egentlig har brug for.

SKØN 89


VI KVINDER

Er lykken børn?

Det er svært forskningsmæssigt at sige, om børn gør dig lykkeligere eller ej. Blandt andet fordi et barn ikke er en størrelse: Der er jo stor forskel på at have et barn på seks måneder med kolik eller et på 40 år, der kommer og besøger dig på plejehjemmet. Derudover påvirker børn også forskellige områder af vores lykkefølelse. Verdenssundshedsorganisationen WHO anbefaler, at man undersøger lykken på tre niveauer: 1. Den kognitive oplevelse af lykke – ens tilfredshed med livet. 2. Den affektive oplevelse af lykke – de følelser man har. 3. Den eudaimoniske lykke – der handler om i hvor høj grad man oplever mening. Og her påvirker børn de tre områder forskelligt. Det kan jo for eksempel godt være, at ens barn har det svært, og at man derfor er ked af det, men at man samtidig oplever det som meningsfuldt at have barn – og dermed er det også svært at sige noget entydigt om, i hvor høj grad børn gør dig lykkelig eller ej.

Ulykkeligst i 40’erne

Lykke og løbelyst

Der er en sammenhæng mellem sundhed og lykkefølelse. I et engelsk studie har man fulgt en stor gruppe mennesker over en femårig periode og kigget på deres humør i dagligdagen, og her så man, at de mest positive havde en 30 procent lavere dødelighed. Præcis hvordan lykkefølelse og sundhed hænger sammen, ved man dog ikke. Under alle omstændigheder er der nok tale om en positiv spiral på den måde, at hvis du er glad og tilfreds, er det også nemmere at få løbeskoene på, ligesom løbeturen også er med til at gøre dig glad og tilfreds. Hvor stor en rolle kosten spiller for din lykkefølelse, vil man formentlig blive klogere på inden for de kommende år.

Der er faktisk noget om talemåden “fyrre, fed og færdig”, for forskning viser, at det er sådan over hele verden, at vi er lykkeligst, når vi er unge, hvorefter kurven daler og når et lavpunkt, når vi er midaldrende, hvorefter den så stiger igen. Hvorfor det er sådan, er der flere forklaringer på. En af dem er, at vi ofte oplever mest pres fra børn og arbejde, når vi er i 40’erne. En anden er, at der sker noget biologisk i kroppen i den alder. Man kan nemlig også se, at det er på dette tidspunkt, at flest kæmper med depression. Zoologer har fundet ud at, at aber også oplever den form for midtvejskrise. Hvorfor lykkenivauet stiger igen, når vi bliver ældre, kan der også være flere forklaringer på. For eksempel ved man, at dét at være glad og lykkelig er med til at holde folk raske. Det vil sige, at ulykkelige folk muligvis ikke lever så længe som lykkelige, og dermed stiger andelen af lykkelige mennesker måske, når vi bliver ældre, hvilket vil hive “lykkegennemsnittet” i vejret. En anden forklaring kan være, at når vi bliver ældre, bliver vi bedre til at acceptere, at livet har udviklet sig, som det har, ligesom vi måske også har indset, hvad det er, der gør os glade … sådan helt ægte.

90 SKØN


TID TIL RO I ANDALUSIEN Ro, fordybelse, vandreture og dansk rejseleder · Direkte fly t/r, samt transfer til retrætet · Modtagelse i lufthavnen i Malaga af vores danske personale · 7 nætter på Cerro de Hijar***+ i Sierra de las Nieves National Park · Indkvartering i individuelt indrettede hotelværelser med aircondition, hårtørrer, eget bad og toilet, samt fransk altan · 7 gange andalusisk morgenbuffet med friskpresset juice · 6 gange andalusisk 3-retters aftenmenu · Gourmetaften med 5-retters menu · Mindful vandretur til kurbyen Tolox inkl. frokost og dansk guide · Introduktion til meditation, afspænding og mindful yoga · Mindfulness I – ’Hvad vil det sige at være mindful’ · Mindfulness II – ’Mindfulness i dagligdagen’ · Mindfulness III – ’Mindfulness i arbejdslivet’ · Daglig morgengåtur, efterfulgt af kaffe/te ved poolen · Daglig morgensession med mindful yoga og meditation · Åbent mindfulness-værksted, hvor man kan komme og gå som man vil under hele opholdet og sidde i stilhed, tegne, male, høre musik eller meditere · Dansk rejseleder og instruktør under hele opholdet

F.eks. 20/11 fra kr.

8.298,-

Afgang fra Billund eller Kastrup 6/3, 13/3, 20/3, 23/10, 30/10, 6/11, 13/11 og 20/11. Få pladser pr. hold.

76 12 52 51

Hverdage 9.00-16.00. Læs mere på tidtilro.dk Rekvirér dag-til-dag-program for rejserne

Alle priser er pr. person ved to personer i billigste værelseskategori. Tillæg for eneværelse. Vi tager forbehold for prisstigninger og udsolgte rejser. Teknisk arrangør: Travel Booking A/S · Medlem af Rejsearrangørforeningen og tilsluttet Rejsegarantifonden nr. 930.


TAG PÅ

festival i udlandet Fest og farver, elektroniske toner og en sol, der aldrig går ned. Nyd din sommer på en festival i et andet land, hvor du møder nye mennesker på tværs af kulturer i smukke og anderledes omgivelser.

FOTO iStockPhoto, PR

TEKST Laura Ullbrich

92 SKØN


SKØNNE STEDER

F

or mange mennesker er sommer lige med festivaler, hvor du kan slippe for virkeligheden i et par dage, og det eneste, du skal bekymre dig om, er musik, fest, og hvor du skal købe din næste fadøl. Du har derfor pakket rygsækken med dåsetun og tørshampoo og er klar til nye oplevelser, men orker ikke endnu en festival i Roskilde, hvor du skal stå i kø til at stå i kø. Trænger du til noget nyt og spændende på festivalfronten, er festivaler i udlandet den perfekte løsning. Men det kan være svært at gennemskue de talrige festivaler i udlandet, for der er mange af dem. Vi har dog udvalgt tre rigtig gode af slagsen i henholdsvis Sverige, Island og Tyskland. Her er noget for enhver (musik)smag. Glæd dig til varme nætter i telt, kulinariske madoplevelser og kolde fadøl under uforglemmelige koncerteventyr.

1

WAY OUT WEST, SVERIGE

Til dig, der er mainstream

Hop på toget til vores naboland i Norden, og nyd tre dage med musik, kunst og fest i den sydvestlige del af Sverige i byen Gøteborg. Way Out West er en festival, der byder på store scener, store fadøl og store oplevelser, hvor forskellige musikgenrer bliver præsenteret på festivalens fem scener. I år kan du nyde de elektroniske beats fra The XX, de melankolske toner fra Lana Del Rey og Frank Oceans sensuelle stemme. Derudover vil Major Lazer sørge for en stemning, du sent vil glemme. Når festivalpladsen lukker klokken 01, betyder det dog ikke, at festen er slut. Din billet åbner nemlig døren for Stay Out West, der lader dig komme gratis ind på udvalgte diskoteker i Gøteborg. Her kan du feste videre med de andre svenske festivalgængere, indtil solen står op. Og Way Out West er ikke kun musik og fest: På festivalpladsen finder du også utallige madboder, barer og en sø fyldt med ænder. Derudover finder du kunst og film i dagtimerne, så du kan lade op til endnu en aften med bragende musik. Way Out West fra 10. til 12. august. Køb din billet fra 2.095 kroner på ticketmaster.dk

SKØN 93


SKØNNE STEDER

2

Til dig, der elsker unikke oplevelser

Du elsker festivaler, men synes, at det hurtigt kan blive ensformigt og forudsigeligt at sidde stille dagen lang i lejren og se de samme kunstnere på scenen, som alle andre festivaler også har booket. Her er det værd at overveje Secret Solstice i Reykjavik, hvor du kan kombinere musik, enestående oplevelser og Islands smukke landskab, mens du stadig får den obligatoriske festival med musik. Nyd både den helt lokale islandske musik og store, internationale navne som Foo Fighters og The Prodigy. Som om det ikke var nok, får du også mulighed for at tilkøbe en billet til Midnight Sun Boat Party, der foregår under festivalen, hvor en båd sejler dig og 184 andre heldige festivalgæster ud på vandet midt om natten. Herfra vil du have mulighed for at overvære solen, der går ned og rører jordens horisont, før den rejser sig igen. Under bådturen vil en dj sørge for sprød musik, og der vil være tre drinks inkluderet i din billet, så du kan feste til de tidlige morgentimer. Pak teltet, soveposen og kameraet, og gør dig klar til 72 timers neverending daylight. Secret Solstice fra 15. til 18. juni. Køb din billet (inkl. camping) for 2.100 kroner på festicket.com

Vælger du at rejse til Island, og køber du billet til Midnight Sun Boat Party, får du solnedgang, og måske er du også så heldig at spotte hvaler. Læs mere på secretsolstice.is

3

SECRET SOLSTICE, ISLAND

MELT FESTIVAL, TYSKLAND

Til dig, der elsker elektronisk

Banker dit hjerte for elektronisk musik, skal du besøge Tysklands alternative open air-festival Melt. Programmet byder på en blanding af rock og elektronisk musik og blev afholdt første gang i 1997. Siden har festivalen vokset sig fra 3.000 til 20.000 deltagere. Festivalen bliver afholdt i Ferropolis cirka 120 kilometer fra Berlin. Noget af det spektakulære ved festivalen er de imponerende lysinstallationer, der skaber en industriel stemning på pladsen. En stemning, der passer perfekt til den elektroniske stil. Skulle du få hjemve, så fortvivl ej – danske Mø spiller på den tyske festival som et af hovednavnene. Derudover kommer M.I.A. og Fatboy Slim, der vil sørge for, at du vil kunne efterleve festivalens motto “Let’s Party Hard and Melt Together”. Melt Festival fra 14. til 16. juli. Køb din billet for 1.100 kroner på meltfestival.de

94 SKØN


• Guideuddannelser i Nordspanien hvert år i april og oktober – Jobgaranti som sommer-, vintersol- eller skiguide • Rundrejselederuddannelse i Sydøstasien, 7 uger i juli og august – en unik oplevelsesrundrejse, læring og job... • Dansk og int. rejselederskole på Malta til november, i samarbejde med TUI – verdens største rejsekoncern!

OBS!

Eneste uddanne guidelse statsgo som er dkendt

KUN PLAD FÅ TILBASER GE!

Guideskole i Hua Hin (Thailand) i sommerferien Bestil nu på guideskole.dk

andre. Vores elever anbefaler os til else nn Service & Co. er bedste udda or! på Trustpilot – læs selv hvorf

Besøg os på rejseleder.dk, Facebook eller Instagram


CLUB MATAS MANDAG

BIOGRAFBILLETTER TIL HALV PRIS - HVER MANDAG! SE MERE PÃ… CLUBMATASFILM.DK


MÅNEDENS MAND

“Min musik er meget personlig” Den amerikanske sanger og producer Brandon Beal er en ægte hitmager, som altid lader ærligheden og det personlige præge sin musik. Det er derfor både blevet til sange om en forlist fodboldkarriere og hans helt nye rolle som far. TEKST Laura Ullbrich

MUSIK HAR ALTID VÆRET en stor del af mit liv. Jeg startede med at spille trommer og synge kor i den kirke i Texas, hvor min far var præst. I mine teenageår gik størstedelen af min tid dog med at spille amerikansk fodbold, men drømmen om en fodboldkarriere fik desværre en brat stopper, da jeg i 2002 blev tacklet hårdt og brækkede en nakkehvirvel. Faktisk er musikvideoen til ‘Golden’ baseret på min ulykke og alt det, der skete i mit liv dengang. NÅR JEG SKAL SKRIVE NY MUSIK, bliver jeg inspireret af de episoder – gode som dårlige – jeg har gået igennem i mit liv. Når det bliver ærligt og personligt, er det langt lettere at skrive musik. For bare to år siden lavede jeg musik om piger, der ryster røv på klubben, hvorimod jeg i dag skriver musik om min kæreste og mit barn, og hvilken indflydelse de har haft på mit liv.

FOTO René Sascha Johannsen

MIN NYE SANG ‘Paradise’ repræsenterer den følelse, du har, når du endelig finder ud af, hvad livet virkelig handler om. Paradis skal derfor ikke nødvendigvis tolkes som en smuk destination – mit paradis handler mere om, at jeg er formået at komme fra ingenting og nu er i stand til at hjælpe min familie positivt både mentalt og økonomisk. Det beskriver for eksempel den lykkefølelse, jeg får, når min søn smiler til mig hver morgen. JEG HØRER AL SLAGS MUSIK, hvad enten det er pop, rock eller r&b. Faktisk shuffler jeg bare meget på Spotify, hvor jeg hele tiden møder ny og spændende musik. Det er relevant for mig, da jeg skriver musik for andre kunstnere og derfor hele tiden skal sætte mig ind i andre genrer og tekster end mine egne. For eksempel når jeg har skrevet sangtekster for Christopher og Lukas Graham, der bevæger sig langt væk fra min egen musik. DEN BEDSTE KONCERT, jeg har været til, må være Justin Timberlake i Parken. Han missede ikke et eneste trin under sin optræden,

så det var næsten som at se ham på tv. Han har lavet det ene hit efter det andet, og da han til sidst spillede ‘Mirror’, sagde han: “Copenhagen, take it away”, og publikum gik amok. Det var en vild oplevelse. MIN BEDSTE PERSONLIGE koncertoplevelse var på Smukfest med Hedegaard for to år siden. Vi startede ud med at spille på Crazy Daisy i provinsen, så vi har brugt tid på at bryde igennem. Pludselig stod vi på scenen, hvor der var kommet 15.000 mennesker for at feste med os. Det er et øjeblik, som ingen kan tage fra os. JEG DRØMMER OM at optræde til en udsolgt koncert i min hjemby Dallas i Texas. Jeg har spillet i mange lande, på alt fra små til kæmpe scener, men det ville altså være noget helt særligt at kunne komme hjem og give koncert det sted, hvor det hele startede.

Om Brandon

33-årige Brandon Beal fik sit gennembrud i 2014 med ‘Twerk It Like Miley’ med Christopher, og i 2016 udgav han endnu et verdenshit, ‘Golden’ med Lukas Graham. Lige nu er han aktuel med singlen ‘Paradise’, som han har lavet sammen med det amerikanske stjerneskud Olivia Holt. Siden 2011 har han haft base i Danmark, hvor han bor med sin danske kæreste og ni måneder gamle søn.

97 SKØN


GLÆD DIG TIL

Stort AFRIKA-tema I næste nummer af SKØN lader vi den solrige, smukke og spændende verdensdel præge siderne. Hent magasinet i din Matas fra 13. juli.

AFRIKA PÅ MODE

Vi kigger nærmere på, hvilken indflydelse Afrika har haft på moden gennem tiden, og hvad afrikansk mode egentlig er for en størrelse.

SYDAFRIKAS STJERNE

Sydafrikanske Charlize Theron er blandt verdens mest feterede filmstjerner, hyldet for sin skønhed og sit talent. Men hendes rejse mod verdensberømmelse har både budt på knuste drømme og en voldsom familietragedie.

SAFARI MED MINDFULNESS

Læs, hvordan det gik, da SKØNs redaktør rejste til det smukke, sydafrikanske vildtreservat Waterberg for at give sig selv en pause fra en stresset hverdag med spektakulære naturoplevelser, mindfulness og masser af ro og nærvær.

KILDEN TIL SKØNHED

Rooibos – også kendt som rød te – stammer fra Sydafrika, og vi snuser til nogle af den røde driks mange sundheds- og skønhedsfremmende egenskaber.

SKØN SOM LUPITA

Den Oscar-vindende kenyanske Hollywood-stjerne og Lancômes smukke model Lupita Nyong’o afslører sine beautytips og sundhedsvaner.

FÅ ST YR PÅ SOMMERHÅRET Lær at tæmme uregerligt sommerhår med scandi waves, cornrows og hårpleje med UVbeskyttelse og anti-krus.

98 SKØN

LÆS E RSE RVIC E & OTHER STORIES stories.com AF KLINGBERG afklingberg.com BECKSÖNDERGAARD 3583 7083 BIANCO 7647 7900 BILLI BI 3810 4668 CADDIS FLY caddisflyunits.com CATWALK BY DEICHMANN 3334 3800 DEPECHE 7022 9889 DESIGNERS REMIX 3318 8888 CUSTOMMADE custommade.dk ENVII 3910 0720 ETC. ETC. etcetccopenhagen.com GANNI 3332 4457 H&M 7021 2200 HANNE BLOCH 2165 6588 HUNKEMÖLLER hunkemoller.com HUNTER 4926 2646 IVYLEE ivyleecopenhagen.com JUST CAVALLI Zalando.com KIVILAI 2227 7733 LIMI COPENHAGEN limicopenhagen.com LOUIS NIELSEN 7013 0111 LOVE STORIES lovestoriesintimates.com MADS NØRGAARD 3332 0139 MADS ZIEGLER madsziegler.dk MDK 7022 4770 MICHAEL KORS zalando.dk MIELKO JEWELLERY charlottemielko.dk MONKEY GLASSES monkeyglasses.dk MONKI monkiworld.com MUNTHE 3332 0012 MAANESTEN maanesten.com NINNA YORK ninnayork.com NOA NOA 3699 3000 PERSOL HOS PROFIL OPTIK 3688 8686 PIECES pieces.com PIESZAK 8833 8855 PILGRIM 6333 3333 PULZ JEANS 7943 3000 PUMA zalando.dk SAMSØE & SAMSØE 3910 0720 SELECTED FEMME selectedfemme.com SISSEL EDELBO sisse-edelbo.dk SLOGGI triumph.com SPEKTRE spektresunglasses.com STELLA MCCARTNEY HOS PROFIL OPTIK 3688 8686 STINE LADEFOGED 2859 5312 SUPERDRY superdry.dk SWEET DELUXE zalando.dk TEVA 4447 9094, teva.com THE WHITE BRAND thewhitecompany.com TOM FORD HOS PROFIL OPTIK 3688 8686 TOMMY HILFIGER 7020 8073 TWIN-SET twinset.com UNDERPROTECTION underprotection.dk VERO MODA 9942 3200 VILA 9942 3900 WEEKDAY 3313 6200 ZARA zara.com


TID TIL RO I SYDAFRIKA Safari, vandreture og mindfulness med dansk rejseleder · Fly fra Billund eller Kastrup til Johannesborg inkl. flymad og bagage · Modtagelse i lufthavnen i Johannesborg af vores danske personale · Transport mellem lufthavnen og Sebatana Private Reserve · 1 overnatning i Pretoria · 7 nætter på det luksuriøse Sebatana Rhino Lodge eller Sebatana Safari Lodge · Indkvartering i eksklusive huse bygget i pagt med naturen · 7 gange morgenmadsbuffet med kolde og varme retter · 7 gange frokostbuffet på Sebatana med friske lokale råvarer · 7 gange aftensmad bestående af 3-retters menu med friske lokale råvarer · Måltiderne serveres i restauranten, eller på værelset for dem der gerne vil være alene · Fotosafari i åben safaribil · Champagne brunch i bushen med stor brunch-buffet og desserter · Mindful vandretur i bushen med lokal naturvejleder og dansk guide · Oplæg om områdets plante- og dyreliv · Introduktion til mindfulness og meditation med dansk instruktør · Mindful yoga for alle med dansk instruktør · Foredraget ’Mindfulness i dagligdagen og i arbejdslivet’ · Daglig guidet afspænding og meditation med dansk instruktør · Individuelt tilpassede opmærksomheds- og nærværsøvelser i naturen · Åbent mindfulness-værksted, hvor man kan komme og gå som man vil og sidde i stilhed og læse, tegne, male, høre musik eller meditere · Dansk instruktør og dansk rejseleder under hele opholdet

F.eks. 28/09 fra kr.

13.990,-

Afgang fra Billund og Kastrup den 05/10, 18/01, 25/01, 17/05 og 24/05

76 12 52 51

Hverdage 9.00-16.00. Læs mere på www.tidtilro.dk Rekvirér dag-til-dag-program for rejserne

Alle priser er pr. person ved to personer i billigste værelseskategori. Tillæg for eneværelse. Vi tager forbehold for prisstigninger og udsolgte rejser. Teknisk arrangør: Travel Booking A/S · Medlem af Rejsearrangørforeningen og tilsluttet Rejsegarantifonden nr. 930.


Skøn juni