Page 85

8

SUNDHED

vaner, der forlænger dit liv

1

HAV MANGE VENNER

Lev, elsk, grin. En undersøgelse foretaget over en periode på 10 år viser, at når du har rundet de 70 år, lever du 22 procent længere, hvis du har mange venner omkring dig, end hvis du blot har ganske få bekendtskaber. Ligeledes er det bevist, at det at få børn også er betydeligt livsforlængende, da de små krapyler gør os lykkelige, og et lykkeligt hjerte er stærkere.

SMAG PÅ REGNBUEN TEKST Kristine Kjær FOTO iStock Photo

Spis sundt, dyrk motion, drop rygningen. Vi kender de mest almene regler for, hvordan du lever et sundt og langt liv, men der findes andre overraskende og måske lidt sjovere livsstilsvaner, som kan forlænge dit liv.

En kop rå grøntsager om dagen gør godt for bagen – og kan forlænge dit liv med to år. Når du koger dine grøntsager, forsvinder op til 30 procent af de gode antioxidanter ud af dem, og derfor skal de være rå. Farverige frugter og grøntsager er fyldt med antioxidanter, så jo mere naturligt farverig din mad er, jo sundere er den.

BRUG TANDTRÅD

3

4 SKØN 85

2

Et lille stykke snor kan forlænge dit liv, for er der noget, der ælder dit immunforsvar og dine arterier, så er det tandkødsbetændelse. Undersøgelser har vist, at personer med tandkødssygdomme har en øget risiko for at få hjertesygdomme, og derfor er det en virkelig god idé at bruge tandtråd hver dag.

SOV SØDT

Vidste du, at mangel på søvn kan øge risikoen for fedme, sukkersyge og hjertesygdomme? Det er ikke for sjov, at den søde skønhedssøvn gør godt for dig og din krop. Syv til otte timer hver nat er en sikker livsforlænger.

Skøn december  
Skøn december