Page 29

MATAS SKØNHEDSKLINIK

Mat magi til læberne Matte læber hitter i øjeblikket, og denne vinter får du muligheden for at skabe flotte og farverige looks til læberne, der både holder dagen lang og matcher din stil. TEKST Julie Brandenborg

D

en matte læbestift har i den grad vundet manges hjerter og har de seneste par år været fast inventar på diverse røde løbere – og læber. Specielt dens evne til at holde en hel dag har fået mange kvinder til at forelske sig i den, men læbestiftens langtidsholdbare effekt betyder også, at den har en tendens til at gøre dine læber tørre og sprukne at se på. Det har Rimmel heldigvis gjort op med.

SMART ALT-I-ÉN-FORMEL Du kender måske allerede læbestiften The Only 1, som blev lanceret sidste år, og nu har Rimmel så udvidet repertoiret med en mat version. Rimmel The Only 1 Matte Lipstick er en mat alt-i-én-læbestift, hvilket betyder, at du både får den smukke matte finish, den intense farve og den lange holdbarhed, samtidig med at du får fugt til læberne, så de fremstår bløde og velplejede. Det bedste af det hele er, at du kan bruge den nye, matte læbestift til at skabe forskellige looks, der matcher dit humør og din stil. Vi guider til tre fine looks her, men inden vi kommer så langt, skal det basale lige være på plads.

Sådan opnår du det bedste resultat Inden du går i gang med at påføre den matte læbestift, er det en god idé at sørge for, at dine læber er velplejede og fri for tør hud. Det får læbestiften til at lægge sig meget pænere og mere ensartet. 1 Eksfolier dine læber. Brug eksempelvis en blød og tør tandbørste til forsigtigt at gnubbe læberne fri for døde hudceller og -flager. Der findes også særlige læbescrubs med blide korn, som du kan spørge efter i din lokale Matas. Når du kommer af med det tørre lag, er dine læber mere modtagelige for den efterfølgende fugtpleje.

FOTO Mondadori

2 Fugt dine læber. For at holde den matte læbestift frisk at se på, er det vigtigt, at du fugter dine læber, inden du påfører din læbestift. Vælg en god, plejende læbepomade, som ikke klistrer. 3 Påfør læbestiften. Efter at du har eksfolieret og fugtet dine læber, har du nu det bedste udgangspunkt for at lægge den perfekte matte læbestift.

SKØN 29

Tre fordele ved den matte læbestift • Den bliver på dine læber hele dagen. Modsat lipglossen, som vi øser på flere gange om dagen, så behøver du kun at opfriske en mat læbestift en enkelt gang på en dag. • Den er kysse-, spise- og drikkesikker. Du behøver ikke at bekymre dig om, at den smitter af, for den bliver siddende længe, uanset hvad du udsætter dine læber for. • Farven på dine læber har rent faktisk også den samme som farven på tuben.

RIMMEL The Only 1 Matte ‘810’, 80 kr. Fås på matas.dk

Skøn december