Page 22

PORTRÆT

I ‘The Light Between Oceans’ spiller Alicia over for Michael Fassbender, som hun har dannet par med siden 2014.

har læst dem,” fortæller Vikander til Interview Magazine. “Det er blevet en sød tradition, nu hvor jeg ser dem så sjældent. På den måde føles det også, som om de er en del af min rejse, og det betyder rigtig meget for mig.” De roller, som er gået igennem forældres nåleøje, har spændt bredt; fra dansk dronning til robot og hårdtslående actionpige. Alle har de haft noget på hjertet, som har appelleret til både Vikander og hendes forældre, eksempelvis rollen som den moderne og rummelige Gerda Wegener i ‘Den danske pige’, der støtter sin mand, kunstmaleren Einar Wegener, i hans kønsskifteoperation til kvinden Lili Elbe. Sidste år kunne Alicia Vikander ses i ‘Testament of Youth’ i rollen som den stærke og selvstændige engelske feminist Vera Brittain, der trodsede sine konservative forældre og det patriarkalske samfund i 1914 for at følge sin drøm om at blive forfatter. Efterfølgende høstede Vikander store roser for sin præstation, ligesom filmens instruktør også kun havde positive tilkendegivelser over for sin kvindelige hovedrolle. “Hun har en vidunderlig beslutsomhed, egenrådighed, lidenskab og er voldsom intelligent,” lyder det fra Rosie Alison. “Jeg beundrer virkelig hendes mod og frygtløshed. Hun har ingen forfængelighed, selv om hun er utrolig smuk, og når hun kaster sig ind i en rolle, handler det øjeblikkeligt om de ægte følelser.” De stærke kvinderoller ligner med andre ord den unge kvinde,

som Alicia Vikander selv er. Verdens øjne er lige nu rettet mod hende og vil uden tvivl fortsætte med at være det – både når hun står foran og bagved kameraet. Men trods hendes store succes, talent og ikke mindst fremtidige projekter, kan den smukke svensker alligevel godt blive usikker på sin karriere. “Som skuespiller ved du aldrig, hvad der kommer. Eddie Redmayne (hendes medskuespiller i ‘Den danske pige’, red.) og jeg taler stadig om frygten for, at du som skuespiller ikke har noget at lave,” fortæller hun til onlinesitet thefilmexperience.com. “Det er noget, som jeg er meget ydmyg omkring. Jeg er vokset op i et lille land, hvor jeg aldrig troede, at det her kunne ske. Da jeg lavede en dansk film, tænkte jeg, at det var mit store, internationale gennembrud. Jeg tog jo væk fra Sverige for at lave en film! Jeg troede ikke, at det kunne blive større. Derfor føler jeg mig også meget heldig.” Kilder: Entertainment Weekly, Interview Magazine, Style Magazine, thefilmexperience.com og Vanity Fair

5 upcoming stjerner

LILY ROSE

Som datter af Johnny Depp og Vanessa Paradis er den 17-årige franskamerikanske skønhed født til Hollywood. Hun har hun da også allerede gjort sig som både skuespiller, sanger og model for blandt andet Chanel.

ELLE FANNING

Dakota Fannings mindst lige så smukke søster, den 18-årige Elle Fanning, har allerede et imponerende bagkatalog og kunne i år ses i blandt andet danske Nicolas Winding Refns ‘The Neon Demon’.

ELIZABETH OLSEN

Lillesøsteren til Mary Kate og Ashley Olsen-tvillingerne slog igennem i gyserfilmen ‘Silent House’ i 2011 og kunne i år ses ‘I Saw the Light’ sammen med Tom Hiddleston.

22 SKØN

QUVENZHANÉ WALLIS

Den 13-årige Wallis blev den yngste nominerede skuespillerinde i Oscarhistorien, da hun blev nomineret for sin præstation i ‘Beasts of the Southern Wild’. Siden har hun medvirket i både ‘12 Years a Slave’ og ‘Annie’ fra 2014.

MARGOT ROBBIE

Den 26-årige skønhed fra Australien, der havde sit gennembrud ved siden af Leonardo DiCaprio i ‘The Wolf of Wall Street’, kunne i år ses i Harley Quinns hypede ‘Suicide Squad’ og ‘Tarzan’.

Skøn december  
Skøn december