Page 1

G R A T I S M A G A S I N E T

REPORTAGE I SUNDHED I AKTUELT I KULTUR I TRENDS I INTERVIEW I REJSER I MAD I SKØNHED & VELVÆRE I MODE

MAGRA GA TIS SIN

MEDIEINFORMATION 2013


I SUNDHED I AKTUELT I KULTUR I TRENDS I INTERVIEW I REJSER I MAD I VELVÆRE I MODE REPORTAGE

OM MOMENTO Momento er gratismagasinet, som er landsdækkende og sprængfyldt med alt, hvad der rør sig inden for livsstil, reportager fra skønne rejsemål, nyeste mode, kultur, velvære, mad, aktuelle nyheder og interviews med spændende personligheder. Momento henvender sig til den bevidste forbruger, altså kvinder og mænd i alderen 25+, som har fingeren på pulsen. Vi er på evig jagt efter den gode historie, som enten rører, inspirerer eller vækker debat. Der sættes fokus på relevante emner som bl.a. film, bøger, og alt hvad en moderne forbruger kan ønske sig at blive oplyst om. Momento findes i et trykt oplag på 55.000 eksemplarer og forventes at øge løbende. Ring for gældende oplagstal. Momento kan også læses online på www.momentomagasin.dk, hvor der kan vælges at læse magasinet i sin helhed via en bladrefunktion, eller læse de enkelte artikler via en søgefunktion. Det er muligt at få et link, der fører læseren direkte til annoncørens egen hjemmeside. Derfor har annoncøren mulighed for at få oplyst hvor mange besøgende, der er direkte henvist fra annoncen i magasinet. Momento distribueres gratis via en lang række udvalgte samarbejdspartnere, som er repræsenteret i hele Danmark. Se hvor magasinet kan findes på: www.momentomagasin.dk

UDGIVELSER 2013 MÅNED

Februar/Marts April/ Maj Juni/ Juli August/ September Oktober/ November December/ Januar

NR.

34 35 36 37 38 39

UDGIVELSE

15.02.2013 15.04.2013 10.06.2013 12.08.2013 11.10.2013 09.12.2013

MATERIALEDEADLINE

21.01.2013 21.03.2013 22.05.2013 22.07.2013 20.09.2013 18.11.2013

TEMAER 2013 I årets løb lancerer vi en række forskellige temaer: Dejlige Danmark, bryllup, mode, weekendrejser, drengedrømme, hårmode, julegaver, sommerferie, ski- og vinterrejser m.m. Momento kommer også til at afholde forskellige messer i Danmark. Kontakt redaktionen for mere information.


ANNONCER PRISER OG FORMATER

OPSLAG – 1 DOBBELT SIDE

BESTILLING AF ANNONCER

Format: 416 x 280 + 5 mm til beskæring Pris: 30.000 kr.

OPSLAG

1/1 SIDE

HEL SIDE

Format: 208 x 280 + 5 mm til beskæring Pris: 20.000 kr.

Bettina Thyrring bt@momentomagasin.dk Tlf. +45 3029 6011

ANNONCEMATERIALE LEVERING AF FÆRDIGT MATERIALE  Annoncematerialet bedes afleveret som højtopløselig 

HALV SIDE højformat

1/2 SIDE

Højformat: 103 x 280 + 5 mm til beskæring Pris: 12.000 kr.

   

PDF-fil. Filerne skal have et korrekt format til kant samt skæremærker. Filerne opbygges med 5 mm beskæring. Alle billeder og farver i annoncen skal være defineret i CMYK. Alle fonte skal inkluderes i filen eller outlines i dokumentet. Momento har følgende beskåret format: 208x 280 mm.

OPSÆTNING AF ANNONCE:

HALV SIDE tværformat

GUIDE ann.

1/2 SIDE

Tværformat: 208 x 143 + 5 mm til beskæring Pris: 12.000 kr.

GUIDE ANNONCER

Højformat: 85 x 120 Pris: 5.000 kr.

Momento kan også være behjælpelig med opsætning af annoncer, indhent venligst tilbud.


Kakaofrugterne høstes i Ghana.

menteret, tørres disse og sendes til Ballerup, fortæller Gitte Svenstrup. Herude på Toms rister vi bønnerne, ristetemperaturerne og ristetiderne afhænger af bønnesorter og fermenterings metode. Smag er naturligvis en meget subjektiv ting. Der har været afviklet en testsmagning blandt 815 danske chokoladespisere, Også internt i huset har personalet givet deres mening til kende. Det viser sig at flertallet af danskerne synes rigtig godt om de nye Toms Ekstra chokolader. Topscorerne i smagstesten var faktisk deres nye 60 % chokolade. Der bliver talt meget om chokolade med høje kakaoprocenter, men resultatet bekræfter, hvad vi allerede godt ved: At der er meget andet end kakaoprocenten, der afgør om en chokolade smager godt – bl.a. fermenteringen, hvor kakaoens smag udvikles, som er unik for Toms Ekstra,” siger chokolademester Gitte Svenstrup. At købe chokolade alene ud fra kakao procenten svare lidt til at købe rødvin alene ud fra alkohol procenten.

CHOKOHOLIC? Det er ingen hemmelighed, at danskerne elsker god chokolade, den tid vi går i møde nu, er der formenligt chokolade i næsten alle de danske hjem, så nu er der godt nyt til alle danske chokoholics!

BEDST I TEST

Projektet med at udvikle den chokolade, danskerne bedst kan lide, har været undervejs siden 2006. Nu slippes resultatet løs i form af de fire Toms Ekstra varianter: En 70 % mørk chokolade og tre andre varianter med 60 % kakaoindhold og smag af henholdsvis jordbær, appelsin og brombær. En smagstest foretaget af analyseinstituttet The Nielsen Company viser, at chokoladen har været ventetiden værd: Toms Ekstra vurderes nemlig

Af Bettina Thyrring Foto: Toms

BIRGITTE HJORT SØRENSEN

D

iætister siger det. Sundhedseksperter siger det, og det samme gør dine smagsløg: Der er noget helt fantastisk ved mørk chokolade, man kan jo nærmest mærke hvordan det glider ned, mens varmen breder sig ud i hele kroppen, ved en enkelt synkebevægelse. Nu har Toms skabt en mørk chokolade, som danskerne siger, er den bedste, jeg fik muligheden for at smage med, da jeg mødte Gitte Svenstrup på Toms.

Gitte Svenstrup har været på Toms i 4 år som udvikler af ny chokolader, en proces mange slet ikke kan forstå arbejdsgangen i, men som er vigtig når vi taler om chokolade. Hvordan er blandings forholdene i chokoladen? Hvor lidt eller hvor meget skal kakaobønnen ristes osv. En hemmelighed der bliver holdt tæt til kroppen smiler Gitte Svenstrup. De tre faktorer, der har størst betydning for rigtig god chokolade er: Kakaosorten (dette kan man kalde det medfødte potentiale), dernæst fermenteringen (udviklingen af potentialet) og sidst ristningen af kakaobønnerne (iscenesættelsen af potentialet). Alle 3 ting har vi indflydelse på hos Toms, da vi har vores egne områder mange i Ghana. Når bønnerneierselskab færdig fer-med næste søndage

Kakaobønner fjernes fra skallen.

Fermentering.

Når kakaofrugterne er høstet, fjernes frugtkød og kakaobønner fra skallen. Herefter fermenterer bønnerne i stablede træbakker. Inden ristning afskalles kakaobønnerne. De falder herved fra hinanden i små stykker, der kaldes for nibs.

Gitte Svenstrup tester kakaobønnerne efter ristning.

til at være den bedst smagende blandt en række af de eksisterende varianter af mørk chokolade på det danske marked. TRÆBAKKER I GHANAS JUNGLE GIVER EKSTRA RIG SMAG

Hemmeligheden bag Toms Ekstra er lige så enkel, som den er banebrydende. Det handler om stablede træbakker. ”De tre vigtigste elementer i udviklingen af kvalitetschokolade er valget af kakaobønner, fermenteringen, hvor kakaoens smag udvikles, og ristningen, hvor smagen tydeliggøres. Sammen med forskere fra Danmark og Ghana har de siden 2006 udbredt Tray 10®-metoden, hvor kakaobønnerne fermenteres i 10 cm høje træ bakker. Dette giver smagen en ekstra dimension,” fortæller Gitte Svenstrup Som supplerer med at Toms er de eneste i Danmark, der producerer chokolade helt fra kakaobønnerne i stedet for at købe en færdig chokolademasse. •••

Nibs TOMS EKSTRA

• De fire Toms Ekstra varianter kom i handlen i begyndelsen af september. • Toms Ekstra koster ca.16,95 kr. kan købes i de fleste supermarkeder. • Chokoladen kommer i 4 varianter: Mørk Chokolade (70%), Jordbær (60%), Appelsin (60%) og Brombær (60%) • Toms Ekstra er lavet på Forasterobønner fra distriktet Sankore i Ghana. • Tray 10® metoden er en udløber af Toms partnerskab med Danida og den ghanesiske forskningsinstitution Cocoa Research Institute of Ghana (CRIG). Med denne nye metode kan kakaobonden spare tid og arbejdsgange. og belaste miljøet mindre, samt samtidig sikre en højere kvalitet på kakaobønnen. • I en smagstest foretaget af The Nielsen Company i 2009 vurderes Toms Ekstra til at være den bedst smagende blandt en lang række af de eksisterende mørke chokolader på det danske marked. (Yderligere information om smagstesten fås ved henvendelse til: Gaute Parbo Niemann, telefon: 61 28 89 80, gpn@essencius.dk). • Mere information om Toms Ekstra findes på: www.tomsekstra.dk”

LE COLORS Inspireret af make-up artister og den dristige, innovative brug af farver og grafisk former ved London Fashion Week, har Artistic Director, Sue Pemberton, kombineret niveauer og intensiteter af JOICO® Vero K-Pak farvenuancer i primære og sekundære toner imod en kontrastfyldt base.

Efterår/vinter 2010 Trend Kollektionen viser blonde, lavendel og blå toner på en blond base med blødere pastelfarvede highlights og en brunette base med livlige highlights, som afslører en glacial tolkning af farveteknikken. Den kunstneriske farveplacering, som Pemberton har kreeret, fremhæver fokuset af hvert klipning og demontrerer hver models bedste træk.

- DANMARKS NYE TV-STJERNE

Du kommer til at tilbringe de Birgitte Hjort Sørensen. I hvert fald hvis du ser DR1, hvor hun er aktuel i rollen som journalisten Katrine Fønsmark i den nye dramaserie ’Borgen’. Momento har mødt den 28-årige skuespillerinde, som har sagt farvel til sin indre bangebuks og accepteret, at man ikke kan undgå at få skæld ud en gang imellem - slet ikke når man er en offentlig person, som alle har en holdning til.

D

et varer ikke længe, før hele familien Danmark ved, hvem Birgitte Hjort Sørensen er. Hun vil blive genkendt på gaden, bladene vil skrive om hende, og alle vil have en holdning til hende. Det følger med, når man søndag efter søndag spiller en af ho vedrollerne i en dramaserie på DR. Ved første øjekast ligner hun godt nok ikke rigtig journalisten Katrine Fønsmark fra ’Borgen’. Hun har fået pandehår, hvilket ændrer hendes ansigt en del. ”Det er ikke noget, jeg har fået for at være ’under cover’”, siger hun og griner. ”Sådan ser Katrine bare ud i anden sæson af Borgen, som vi er ved at optage nu”. Første afsnit af serien havde premiere for tre dage siden og Birgitte Hjort Sørensen er forberedt på, at hun nok snart vil være ’hende fra ’Borgen’. ”Det er klart, at jeg har gjort mig nogle tanker om, at mange vil komme til at have en mening om mig. Som skuespiller er man jo

i en position, hvor folk har mulighed for at kritisere én, og det er vigtigt, at man er rustet til det. Det er jo aldrig sjovt, hvis folk siger noget grimt om én, så derfor forsøger jeg at bevare fokus på, hvem jeg er og tænke på, at dem der kender mig, ved det. Man er nødt til at adskille det – den offentlige Birgitte versus den rigtige Birgitte. ” BANGEBUKS OG KLASSENS MOR

Den rigtige Birgitte Hjort Sørensen er vokset op i Birkerød i et ”helt normalt hjem med to søstre, klaver i stuen, campingferier og som merhus.” Som barn var hun efter eget udsagn en meget pligtopfyldende, alvorlig og rimelig bange pige. Bange for skæld ud. ”Jeg turde ikke lege vildt. Jeg havde nogle veninder, som ofte legede meget voldsomt med deres storebror, men jeg var altid hende, der stod ved siden af og holdt taskerne. Jeg turde ikke lave ballade. Jeg har altid fået at vide, man skal opføre sig ordentligt og høre efter, hvad læreren siger, så jeg var meget autoritetstro og bange for at få skæld ud,” fortæller hun. Det skete derfor meget sjældent, men hun

FÅ LOOK’ET

For at få en holdbar farve skal du vaske håret med JOICO® Color Endure Shampoo og balsam.

Af Maja Rosasco Foto: Mike Kollöffel

Anbring en lille mængde JOICO ® K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil på halvtørt hår for at beskytte håret og for at reducere tørre-og sættetid. Red håret igennem for at fordele olien jævnt. Føntør håret fra hårbund til hårspidser for at opnå maksimum glans med en Volumizing hårbørste. Fortsæt indtil håret er tørt, glat og lige.

Også udlandet har bud efter Hans Chr. Thomsen. Han har bl.a. udstillet i Paris, Caen, Hamburg, Bratislava, i Finland, Grønland og Litauen. Når du studerer Hans Christian Thomsens kunstværker opdager du et fantastisk billedsprog - fugle, fisk, mennesker og dyr, der sprudler af glæde og fortællelyst. Du drages ind i et kraftfuldt farve og billedunivers, der indeholder fragmenter hentet i såvel fortid som nutid.

husker tydeligt tilbage på et skole-hjemmøde i folkeskolen, hvor hun fik en reprimande. ”Læreren sagde, jeg skulle holde op med at være mor for de andre børn. Jeg kunne ikke helt forstå, hvad hun mente, men jeg kunne mærke, det var helt vildt ubehageligt. Næste dag i skolen var der to piger, der diskuterede. Jeg syntes, jeg vidste, hvad der var rigtigt og valgte at blande mig, men de kiggede bare begge to irriteret på mig. Det gik op for mig, at det nok var dét, min lærer havde ment. Jeg tænker tit tilbage på det møde. Det har helt sikkert været med til at udvide min bevidsthed om, hvornår jeg skal lade være med at blande mig. Jeg er opdraget til, at man skal hjælpe, hvor man kan, men jeg er holdt op med at tænke, at alt er mit ansvar,” fortæller hun.

Når håret er tørt, skal det deles op i håndtérlige sektioner. Spray sektionerne med JOICO ® Silk Result Thermal Smoother og et glattejern.

Hans Christian Thomsen arbejder altid med flere kunstværker på samme tid. I hans atelier lever de deres eget, uafsluttede liv. Hver gang de hentes frem, dukker et nyt

For at få en holdbar farve skal du vaske håret med JOICO ® Color Endure Shampoo og balsam.

tør håret fra hårbund til hårspidser for at opnå maksimum glans med en Volumizing hårbørste. Fortsæt indtil håret er tørt, glat og lige.

Anbring en lille mængde JOICO ® K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil på halvtørt hår for at beskytte håret og for at reducere tørre og sættetid. Red håret igennem for at fordele olien jævnt. Føn-

Når håret er tørt, skal du emulgere en lille mængde JOICO® Design Collection Gloss Wax Iind i hænderne. Massér det ind i håret, indtil du opnår den ønskede effekt.

FÅ LOOK’ET

EVNEN TIL INDLEVELSE

Begge Birgitte Hjorts Sørensens forældre er læger, men den vej har aldrig rigtig appelleret til hende. ”Jeg var i praktik som sygeplejerske i 9. klasse på en geriatrisk afdeling, som er en afdeling for ældre mennesker, hvor min mor arbejdede. Jeg blev så ulykkelig over at se de menne-

LIVSGLÆDENS MALER Af Henning Larsen Foto: Hans Christian Thomsen og Steen Function

Hans Christian Thomsen er en institution i det sprudlende kunstliv i Silkeborg, hvor han er født og bosat. Hans Christian Thomsen er uddannet i Århus og har de sidste 25 år haft utallige udstillinger i ind- og udland på en lang række museer, gallerier og i kunstforeninger. Han arbejder både med malerier, vægmalerier, litografier, vævede billedtæpper, serigrafier,

bronze skulpturer og raderinger. For tiden samarbejder han med en litauisk kunstner om en række bronze skulpturer i Litauen. I Kunstavisen skriver Lars Lisberg om en af Hans Christian Thomsens udstillinger: ”Maleren og grafikeren fra Silkeborg er som vanlig fuld af sprudlende liv, og hans fisk, fugle og mennesker bobler af vigør,

men med undertoner af noget uforløst. I Hans Chr. Thomsens fantasifulde symbolsprog bliver der plads til at bruge elementer fra både fortid og nutid. Og i det pågående form- og farvesprog fyldt med humor trækker han os ind i et billedunivers, så vi næsten tvinges til at tolke med. Det er en prægtig udstilling...”

billede op, nye figurer trænger sig frem på en måde, som ofte overrasker kunstneren. ”Det er processen, der virkelig interesserer mig”, siger Hans Christian Thomsen. ” At se mulighederne i billedet og få dem frem, at skabe dem, og måske at opgive dem igen”. KUNST PÅ HVERDAGSTING

For første gang har Hans Christian Thomsen nu flyttet noget af sin kunst ud på brugsting i vores hjem. Firmaet Steel Funtion har

BETINGELSER BETALING

ANNULLERING

Enhver annonce faktureres umiddelbart efter udgivelsen. Betalingsfristen er – uanset fakturadato – netto kontant ved udgivelsesdatoen for bladet, hvori annoncen har været indrykket. Såfremt betalingsfristen overskrides, påregnes et rentetillæg på 2 % per påbegyndt måned. I visse tilfælde kan Momento kræve, at annoncen betales forud.

Eventuelle annulleringer af annonce skal ske skriftligt til Momento senest 5 hverdage før bestillingsfristen. Annoncer, hvortil særplacering er bestilt, kan ikke annulleres uden forudgående aftale med Momento.

REKLAMATION

Momento påtager sig ikke ansvar for fejl i annoncer, som er indrykket i overensstemmelse med bestillerens angivelser. Det gælder heller ikke materiale modtaget fra andre medier, materiale der ikke er i overensstemmelse med de tekniske data, eller hvis materialefristen overskrides.

ØVRIGE BESTEMMELSER

Momento forbeholder sig ret til at afvise annoncer, der strider mod Momentos interesser, eller imod gældende love og bestemmelser. Annonceordrer, til hvilke der er knyttet betingelser om tekstomtale, afvises. Enhver annonce, som kan forveksles med redaktionel tekst, skal for annoncørens regning øverst forsynes med ordet “annonce”. ANNONCEMATERIALE

For trykfejl, forkerte størrelser, tidspunkter etc. som annoncøren eller bureauet ikke bærer ansvaret for, ydes en reduktion efter Momentos skøn, der højst kan beløbe sig til annoncens pris og for indrykninger i Momento.

Færdigt materiale leveres som højtopløselig PDF-fil. Alle billeder og farver i annoncen skal være defineret i CMYK. Filerne skal have korrekt format til kant samt skæremærker. INDSTIK

Reklamationer over trykfejl, fejl ved farven eller lignende skal være Momento i hænde senest 5 dage efter annoncens indrykning. Indrykkes en annonce flere gange med samme fejl, uden at Momento modtager reklamation, ydes eventuel dekort kun for den første indrykning. Erstatningskrav kan ikke gøres gældende over for Momento for fejlagtig, forsinket eller manglende indrykning af de bestilte annoncer eller eventuelle følger af sådanne fejl.

Indhent venligst tilbud. ØVRIGE PRISER

Særplacering + 15 %. RABATTER

Gentagelsesrabat ydes. Storkunderabat ved en årlig nettoomsætning på min. 50.000 kr. opnår 5 % i rabat. Forudsætter at annoncerne indrykkes inden for 12 måneder.

MAGASINET MOMENTO APS I ORDRUPVEJ 114 I 2920 CHARLOTTENLUND I TLF. 3029 6011 BT@MOMENTOMAGASIN.DK I WWW.MOMENTOMAGASIN.DK

momentomedieplana4_2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you